PDA

View Full Version : Νεος στο χώμα

COBRAKAI
13/07/2009, 16:15
Καλησπέρα σε όλους αν και πρίν μερικα χρόνια περίπου δεκα ειχα κανει αρκετές βόλτες στα όρη με ένα xr650 τώρα αφου τα πραγματα με την άσφαλτο είναι γενικά βαρετά ξαναγυρίζουμε πίσω θα ήθελα αν είναι δυνατόν και έχει κάποιος όρεξη να υποδείξει κάποια σημεία που πρέπει να προσέξω στις πρωτες μου enduro βολτες σημείωση ότι δεν έχω κάποιον απο το κοντινό μου περιβάλον να ασχολείται με το χώμα επομένος όλα απο λευκή κόλα χαρτί θα ξεκινήσουν.

Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός της μετάδοσης θεωρώ οτι για ένα dr250 καλύτερα να είναι κοντογραναζωμένο θα είναι πιο εύκολο σωστο η λαθος

MikeG
13/07/2009, 16:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από COBRAKAI
Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός της μετάδοσης θεωρώ οτι για ένα dr250 καλύτερα να είναι κοντογραναζωμένο θα είναι πιο εύκολο σωστο η λαθος

Σωστό,αν κινηθείς ιδιαίτερα σε κλειστά κομμάτια & "μονοπάτια". :wave2:

ktmakis
13/07/2009, 16:51
Ολα καλά είναι. Γενικά προσαρμόζεσαι εσύ στο μηχανάκι παρά το μηχανάκι σε σένα.
Ξεκίνα με κάτι αξιόπιστο και αν μπορείς να έχεις παρέα στο βουνό. Μην πηγαίνεις μόνος.

:beer:

LARISEOS
13/07/2009, 16:54
και φυσηκα με προστασια.........

εχω ενα 3 μηνο που κανω enduro και λιγο mx.......και εχω πεσει 3-4 φωρες............

με τα προστατευτικά δεν καταλαβα τπτ............απολύτως!

taxydromos
13/07/2009, 17:38
καλως τον
ξεκινα με το dr και αργοτερα αν γουσταρεις παιρνεις ενα ευρωπαικο και χωνεσαι γερα:beer:

COBRAKAI
14/07/2009, 10:47
thanks φιλαρακια,

όντως θεωρω πολύ σημαντικό το κομμάτι ασφάλεια που περιέχει μέσα τον εξοπλισμό και την παρέα

Για αρχή θεωρώ πώς ένα σετ προστατευτιά άκρων είναι μία χαρά και βλεπουμε στην συνεχεια

KaTaNaS
15/07/2009, 06:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS

εχω ενα 3 μηνο που κανω enduro και λιγο mx.......και εχω πεσει 3-4 φωρες............

:look: Ρε σεις! αυτος ειναι καλόοοοος!

:lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

κομπρακαϊ υπολογιζε, 3-4 τουμπες σε καθε βολτα για να εισαι μεσα! :beer:

KaTaNaS
15/07/2009, 06:35

Για αρχή θεωρώ πώς ένα σετ προστατευτιά άκρων είναι μία χαρά και βλεπουμε στην συνεχεια

για αρχη ειναι:

μεταχειρισμενα (δηλαδη ψιλοτσαμπε)

μποτες εντουρο

θωρακας

επιγονατιδες απλες

επιαγκονίδες

συνδιασμός με φαρδυ τζην ή στρατιωτικο παντελονι...

και απο πανω με ενα πουκαμισο για αρχη...

μην βγεις στο βουνο αν δεν εχεις τα παραπανω, γιατι οι τραυματισμοι στην αρχη ειναι πολυ πιο ευκολοι...

Μικρή Λουλού
15/07/2009, 07:20
+ 1000

LARISEOS
15/07/2009, 08:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
:look: Ρε σεις! αυτος ειναι καλόοοοος!

:lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

κομπρακαϊ υπολογιζε, 3-4 τουμπες σε καθε βολτα για να εισαι μεσα! :beer:

3-4 καλες που αν δεν ειχα τα προστατευτικά θα ήμουνα για σας!!!!!!

:ZZZ:

LARISEOS
15/07/2009, 08:09
για αρχη ειναι:

μεταχειρισμενα (δηλαδη ψιλοτσαμπε)

μποτες εντουρο

θωρακας

επιγονατιδες απλες

επιαγκονίδες

συνδιασμός με φαρδυ τζην ή στρατιωτικο παντελονι...

και απο πανω με ενα πουκαμισο για αρχη...

μην βγεις στο βουνο αν δεν εχεις τα παραπανω, γιατι οι τραυματισμοι στην αρχη ειναι πολυ πιο ευκολοι...

cobrakai οπως τα λεει.....να ξέρεις πως μονο με καποια προστατευτικά στα ακρα δεν κανεις τπτ....ειναι και πολυ το θεμα ψυχολογίας ......αλλιως νιωθεις οταν εισαι αρματωμένος και αλλιως οταν εισαι γυμνός και σε αυτα τα σπορ πιο πολλες μαλακιες κανεις οταν το μυαλο σου ταξιδεύει αλλου η εισαι ανγωμενος κτλ.......!

γιαυτο παρτα ολα οπως λεει και ο φιλος απο πανω....................

guzzistas
15/07/2009, 08:22
παναγιαμ .... έτσι όπως έγραψες τον τίτλο!!!!

φτου φτου φτου

:eyepop:

COBRAKAI
15/07/2009, 10:04
λοιπόν φθάνοντας στην αγορά του εξοπλισμου και χρησιμοποιώντας κάποιες εκπτώσεις που έχω

έγινε αγορά σχεδόν ότι χρειαζόταν τώρα το μονο που μου λείπει είναι πρστασία για αγκώνες και μποτες
και ο λογο που δεν τα αγορασ ήταν για να πάρω και την γνώμη πιο σχετικών στο τι πρέπει να προσέξω (αν υπάρχει κατι) σε αυτά

LARISEOS
15/07/2009, 10:11
λοιπόν φθάνοντας στην αγορά του εξοπλισμου και χρησιμοποιώντας κάποιες εκπτώσεις που έχω

έγινε αγορά σχεδόν ότι χρειαζόταν τώρα το μονο που μου λείπει είναι πρστασία για αγκώνες και μποτες
και ο λογο που δεν τα αγορασ ήταν για να πάρω και την γνώμη πιο σχετικών στο τι πρέπει να προσέξω (αν υπάρχει κατι) σε αυτά

αγκώνες παρε κατι καλο......θα το χρειαστείς αρκετες φορες......!

εγω μπότες ειχα παρη κατι fox με 160 ε.....για αρχάριος μια χαρα μου ειναι .....αργότερα θα αλλάξω.!

COBRAKAI
15/07/2009, 10:18
αγκώνες παρε κατι καλο......θα το χρειαστείς αρκετες φορες......!

έχεις κάτι να προτείνεις συγκεκριμένο

KaTaNaS
15/07/2009, 10:49
αγκώνες παρε κατι καλο......

αγκόνες πάρε κάτι , ότι βρείς , όλα την ίδια προστασια προσφέρουν, για εμενα πιο βολικο ειναι της sixsixone που εχει διατρητο καλτσάκι .

σε όλες σχεδον τις εταιρειες κανουν κανα εικοσιπεντάευρο!

Για μπότες ή παίρνεις κατι φθηνο στα 120 ή κάτι καλό στα 250 ή κάτι καλό και μεταχείρο στα 100...

πάντως στις μπότες ότι πληρώνεις παίρνεις, κορυφαιες εταιρείες με άνετες μπότες (μακρυα απο τις ακαμπτες) ειναι οι SIDI και GAERNE.

stako
15/07/2009, 10:52
(μακρυα απο τις ακαμπτες)

Γιατί μακριά από τις άκαμπτες?

Και από ποιό σημείο και μετά θεωρούνται άκαμπτες?

Ρωτάω γιατί κι εγώ είναι να πάρω άμεσα!

Επίσης οι "ολόκληροι" οι θώρακες δεν είναι κάπως καλύτεροι? Εννοώ αυτούς που είναι σαν μπλούζα και τα έχουν όλα μαζί (ώμους, αγκώνες, πήχεις, στήθος, πλάτη).

KaTaNaS
15/07/2009, 11:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από stako
Γιατί μακριά από τις άκαμπτες?

Και από ποιό σημείο και μετά θεωρούνται άκαμπτες?

Ρωτάω γιατί κι εγώ είναι να πάρω άμεσα!

Επίσης οι "ολόκληροι" οι θώρακες δεν είναι κάπως καλύτεροι? Εννοώ αυτούς που είναι σαν μπλούζα και τα έχουν όλα μαζί (ώμους, αγκώνες, πήχεις, στήθος, πλάτη).

οι περισσοτερες εταιρεις εχουν βγαλει τωρα τελευταια με αρθρωση στον αστραγαλο... απο την πρώτη βολτα τις νοιώθεις βολικες, οι ακαμπτες χωριζονται σε αυτες που καποια στιγμη μαλακωνουν , και μαλακωνουν τοσο που πλεον δεν προσφερουν ιδαιτερη προστασια σε στρεβλωσεις , και σε αυτες που δεν μαλακωνουν ποτε (μοτο κροςς) και ειναι καλες για αλματα οπου το ποδι πρεπει να ειναι σαν σε γυψο (να μην καταπονειται η αρθρωση του αστραγαλου) αλλα δεν κανουν για εντουρο οπου χρειαζεσαι δυνατοτητα ευελικτου χειρισμου του φρενου !

θωρακες: καθαρα υποκειμενικο... Που εχουμε καταληξει οσοι εχουμε δοκιμασει τους μεν και τους δε; Πώς κανένας δυστηχως δεν ειναι τελειος!

κανετε μια ευρεση εδω και στο ρεπαμπλικ να βρειτε παρομοιες συζητησεις.

εγω ξεκινησα με τον κλασσικο, φορεσα μετα ζακετα και ξαναγυρισα στον κλασσικο.

η ζακετα φοριεται πολυ πιο δυσκολα και χρονοβορα (βγαινει ακομα πιο δυσκολα)

το καλοκαιρι σκας γιατι το υφασμα ή το παχυ διχτακι σε πνιγει

προσφερει καλυτερη προστασια στους ωμους και στην πλατη αλλα πιο ηπια μορφη προστασιας στον θωρακα και στην κοιλια διοτη το πλαστικο ειναι αρκετα ευκαμπτο που δεν εμποδιζει την διηθιση ενος επιμονου κλαριου (φτου φτου σκορδα)

ο κλασσικος θωρακας ειναι καλυτερος μπροστα, προστατευει τους δελτοειδείς (αριστερα και του δεξια του σβερκου) αλλα αφηνει ακαλυπτους τους ωμους (το κοκκαλακι στην ακρη) και ανασηκωνεται πολυ πιο ευκολα (για αυτο βολευει να φορας απο πανω εναν σακο ή camel tank να τον κραταει κατω.

το καλο ειναι οτι ο κλασσικος αφηνει ενα στρωμα αερα να περνα απο κατω του και σε αεριζει, σε δροσιζει και επιτρεπει στον ιδρωτα να εξατμιζεται... (καλο και για τον χειμωνα και φυσικα και για το καλοκαιρι)

:wave2:

LARISEOS
15/07/2009, 11:22
οι περισσοτερες εταιρεις εχουν βγαλει τωρα τελευταια με αρθρωση στον αστραγαλο... απο την πρώτη βολτα τις νοιώθεις βολικες, οι ακαμπτες χωριζονται σε αυτες που καποια στιγμη μαλακωνουν , και μαλακωνουν τοσο που πλεον δεν προσφερουν ιδαιτερη προστασια σε στρεβλωσεις , και σε αυτες που δεν μαλακωνουν ποτε (μοτο κροςς) και ειναι καλες για αλματα οπου το ποδι πρεπει να ειναι σαν σε γυψο (να μην καταπονειται η αρθρωση του αστραγαλου) αλλα δεν κανουν για εντουρο οπου χρειαζεσαι δυνατοτητα ευελικτου χειρισμου του φρενου !

θωρακες: καθαρα υποκειμενικο... Που εχουμε καταληξει οσοι εχουμε δοκιμασει τους μεν και τους δε; Πώς κανένας δυστηχως δεν ειναι τελειος!

κανετε μια ευρεση εδω και στο ρεπαμπλικ να βρειτε παρομοιες συζητησεις.

εγω ξεκινησα με τον κλασσικο, φορεσα μετα ζακετα και ξαναγυρισα στον κλασσικο.

η ζακετα φοριεται πολυ πιο δυσκολα και χρονοβορα (βγαινει ακομα πιο δυσκολα)

το καλοκαιρι σκας γιατι το υφασμα ή το παχυ διχτακι σε πνιγει

προσφερει καλυτερη προστασια στους ωμους και στην πλατη αλλα πιο ηπια μορφη προστασιας στον θωρακα και στην κοιλια διοτη το πλαστικο ειναι αρκετα ευκαμπτο που δεν εμποδιζει την διηθιση ενος επιμονου κλαριου (φτου φτου σκορδα)

ο κλασσικος θωρακας ειναι καλυτερος μπροστα, προστατευει τους δελτοειδείς (αριστερα και του δεξια του σβερκου) αλλα αφηνει ακαλυπτους τους ωμους (το κοκκαλακι στην ακρη) και ανασηκωνεται πολυ πιο ευκολα (για αυτο βολευει να φορας απο πανω εναν σακο ή camel tank να τον κραταει κατω.

το καλο ειναι οτι ο κλασσικος αφηνει ενα στρωμα αερα να περνα απο κατω του και σε αεριζει, σε δροσιζει και επιτρεπει στον ιδρωτα να εξατμιζεται... (καλο και για τον χειμωνα και φυσικα και για το καλοκαιρι)

σωστος.............και εγω αυτα ειχα ακουσει και πηρα εναν κλασσικό.......και εχω δει ατομο σε διαδρομη μαζι μου με το ύφασμα να εχει ανάψει !!

Μικρή Λουλού
15/07/2009, 11:46
και επιτρεπει στον ιδρωτα να εξατμιζεται... (καλο και για τον χειμωνα και φυσικα και για το καλοκαιρι)

ενα μικρο λαθακι.

το καλοκαιρι δεν θελουμε να εξατμιζεται ο ιδρωτας γιατι αφυδατωνεσαι μεχρι να πεις κυμινο.!!
ειδικα οταν ταξιδευεις με πολυ ψηλες θερμοκρασιες.
ταυτοχρονα δε,πρεπει να πινουμε και κανεναν ηλεκτρολυτη καλου-κακου γιατι ουτε που θα καταλαβει κανεις πως επαθε την ζημια..

MikeG
15/07/2009, 11:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Μικρή Λουλού...

ταυτοχρονα δε,πρεπει να πινουμε και κανεναν ηλεκτρολυτη καλου-κακου γιατι ουτε που θα καταλαβει κανεις πως επαθε την ζημια..

Μάστορα:wacko: τα υγρά της μπαταρίας είναι καλά για ηλεκτρολύτης? :smokin:

Μικρή Λουλού
15/07/2009, 11:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Μάστορα:wacko: τα υγρά της μπαταρίας είναι καλά για ηλεκτρολύτης? :smokin:

σε τι μπαταρια τα ειχες να σου πω αν κανουν..:smokin:

MikeG
15/07/2009, 11:51
σε τι μπαταρια τα ειχες να σου πω αν κανουν..:smokin:

Σε ένα φορτηγό, Mercedes A14 :bigcry: :bigcry: :wave2:

stako
15/07/2009, 12:02
Οκ Σταύρο, ευχαριστούμε (ξανά) για τις πληροφορίες. :)

Θώρακα μάλλον θα πάρω ζακέτα γιατί προτιμώ την καλύτερη εφαρμογή.

Για μπότα τώρα θα δούμε, προς το παρόν θα βολευτώ με τις ασφάλτινες (πολύ καλό μοντέλο τότε πριν 4 χρόνια, με εσωτερικά έξτρα κόκκαλα, γύψος σχεδόν).

COBRAKAI
15/07/2009, 12:13
πάντως και εγω το κλασσικο επέλεξα μιας και τον θεωρησα πιο δροσερο και ισως και λιγακι πιο ευκινητο πάντα κατα την γνώμη μου.

Τώρα για μπότες μάλλον θα επιλέξω να πάρω κάτι μτχ απο κανα γνωστό καλή ποιότητας παρα κάτι καινοργιο αλλα για πέταμα, μιλάμε για ασφαλεία.

LARISEOS
15/07/2009, 12:26
ρε παιδια....εγω εχω και κατι ναρθηκες για το χερι αλλα κοπήκανε δεν αντεξανε.....

εχει κανεις καμια ιδεα μιας και δεν με περνει να χτυπήσω ξανα καρπο.....4 χειρουργεία εχω κανει!

KaTaNaS
15/07/2009, 12:28
ρε παιδια....εγω εχω και κατι ναρθηκες για το χερι αλλα κοπήκανε δεν αντεξανε.....

εχει κανεις καμια ιδεα μιας και δεν με περνει να χτυπήσω ξανα καρπο.....4 χειρουργεία εχω κανει!

tzortzopoulos.gr

εχει ναρθηκες της evs και γαντια της evs με καλό πιάσιμο γυρω απο τον καρπό!

dirtbird
15/07/2009, 13:23
το καλοκαιρι δεν θελουμε να εξατμιζεται ο ιδρωτας γιατι αφυδατωνεσαι μεχρι να πεις κυμινο.!!
ειδικα οταν ταξιδευεις με πολυ ψηλες θερμοκρασιες...

Και για να νιοώθεις άνετα όλη μέρα στο βουνό... (http://www.epithimies.gr/product/0905noxzema.aspx) ....:D

LARISEOS
15/07/2009, 13:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Και για να νιοώθεις άνετα όλη μέρα στο βουνό... (http://www.epithimies.gr/product/0905noxzema.aspx) ....:D

:beer:

Konti
15/07/2009, 14:16
Οικονομικό και παρα πολύ καλό!

Το απέκτησα πρόσφατα....

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=7088

stako
15/07/2009, 14:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από Konti
Οικονομικό και παρα πολύ καλό!

Το απέκτησα πρόσφατα....

http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=7088

Από Ελλάδα?

Πάντως εγώ μέχρι τώρα έχω βρει σε Καρρέρ και Τζωρτζόπουλο στα 150?. Του Καρρέρ ήταν UFO αν θυμάμαι καλά, είχε και αφαιρούμενη την πλάτη και επίσης γέμιζε το μάτι περισσότερο από τον άλλον... Είχε πολύ πιο χοντρά προστατευτικά από αυτόν που έβαλες και λίογ πιο χοντρά από του Τζωρτζόπουλου. 90% αυτόν θα πάρω...

Konti
15/07/2009, 14:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από stako
Από Ελλάδα?

Πάντως εγώ μέχρι τώρα έχω βρει σε Καρρέρ και Τζωρτζόπουλο στα 150?. Του Καρρέρ ήταν UFO αν θυμάμαι καλά, είχε και αφαιρούμενη την πλάτη και επίσης γέμιζε το μάτι περισσότερο από τον άλλον... Είχε πολύ πιο χοντρά προστατευτικά από αυτόν που έβαλες και λίογ πιο χοντρά από του Τζωρτζόπουλου. 90% αυτόν θα πάρω...

Απο Αγγλία! 76,06€ + 17,55€ (μεταφορικά)= 93,61€ Συνολο (μπορείς να πληρώσεις και με Paypal)
Τα προστατευτικά είναι αρκετά "χοντρά", για την τιμή του θεωρώ ότι είναι παρα πολύ καλός!

Η προστασία πλάτης επίσης αφαιρείται!

stako
15/07/2009, 14:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Konti
Απο Αγγλία! 76,06€ + 17,55€ (μεταφορικά)= 93,61€ Συνολο (μπορείς να πληρώσεις και με Paypal)
Τα προστατευτικά είναι αρκετά "χοντρά", για την τιμή του θεωρώ ότι είναι παρα πολύ καλός!

Η προστασία πλάτης επίσης αφαιρείται!

Και πως τον δοκιμάζεις όμως? :D

Konti
15/07/2009, 15:13
Σου έχει μεγέθη! Π.χ. εγώ 1,85- 75 κιλά το νούμερο μου είναι το L 40"-42" (101,6cm-106,68cm).

Επίσης για περαιτέρω μπορείς να στείλεις και mail:D

COBRAKAI
19/07/2009, 19:23
και ναι ειναι γεγονος το σαββατο εκανα καποια χλμ στο χωμα ειχε πλυ μια μικτη διαδρομη μεσα σε χωμα πετρες λασπη απο φλαταδουρα σε μονοπατια κλπ ηταν πολυ ομορφα αν και ειχε αρκετη ζεστη θα παραθεσω καποιες φωτο στο αναλογο θεμα

fournas
19/07/2009, 22:32
αν θες προστασια και στα χερια-ομους μονο ζακετα...αγκωνιδες δεν καθονται στην θεση τους σε προπονηση και αν τις σφιξεις παραπανω σου κοβει την κυκλοφορια του αιματος:dizzy:
ειχα παντως τον ufo και σκουριασαν τα κουμπια που κραταν τα προσ/κα στο δυχτι και ψιλοχαρβαλωσε..πηρα τον thor που ειναι ραμενα και αλλου με φερμουαρ..
παρε το μαξιλαρακι γυρω απο το λαιμο που μπαινει και προστατευει τον αυχενα,εχουν τζορ/λος-ερρικος,φτηνο αλλα σοβαρο σημειο..εχουν βγαλει και ποιο εξελιγμενα σηστηματα για τον αυχενα αλλα ξεκινουν απο 350Ε...καποια στιγμη ολοι οι αναβατες θα επρεπε να εχουμε τετοια..

οτι αλλο χρειαστεις.εδω ειμαστε

καλες βολτες

fournas
19/07/2009, 22:40

και η asterisk βγαζει για καρπους...στα γονατα ειναι κορυφη(πληρωνεις μια φορα και το εχεις για παντα)
ελλαδα τα εχει στην krd καλλιροης αλλα μεσο internet ισως να βγαινουν σε καλητερη τιμη(αν σε ενδιφερει απο krd στειλε πμ. ειναι ενα φιλαρακι μεσα που τρεχουμε μαζι)

stako
20/07/2009, 08:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από fournas
ειχα παντως τον ufo και σκουριασαν τα κουμπια που κραταν τα προσ/κα στο δυχτι και ψιλοχαρβαλωσε..

Θα το τσεκάρω.....:wave2:

fournas
20/07/2009, 13:17
γνωστος αγωνιζομενος του mx και scrable εχει ξεκινησει εμποριο αξεσουαρ και αλλων..εχει αυτα προσφορα

http://www.enduro.gr/index.cfm?Action=Details&cat01=16&CPiD=3487

:look: