PDA

View Full Version : Μια γύρα στις Άλπεις

Σελίδες : 1 2 3 4 5 [6]

foxx
27/09/2009, 16:40
ωραιο οδηπορικο και με πολυ υλικο.μπραβο!!!!!!:beer: :beer: :beer:

shokobill
28/11/2009, 19:48
μπραβο παιδια πολυ ωραιο ταξιδι...:beer: :beer: :beer:

blackbusa
28/11/2009, 20:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από shokobill
παιδια

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

tai
29/11/2009, 12:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
:rotflmao:
ΑΙΦΑΚΓΙΟΥΡΕ:mad:

:lol: :lol:

QSpec
20/12/2009, 10:10
Βυθισμένος λοιπόν στην απραξία με το χέρι μου στον νάρθηκα στρέφομαι στα ταξιδιωτικά για να κάνουν το μυαλο μου να ξεφύγει. Τα ξαναδιαβάζω όλα και αφήνω σχόλιο, το δικό σου ήταν το 1ο.

Τα έχουμε πει και από κοντά, αλλά είναι προφανές από το γραπτό σου οτι έλαβες ότι ήλπιζες από το ταξίδι σου. Θα σου ευχηθώ να περάσεις ακόμα καλύτερα στο επόμενο που κανονίζεις και, αν και έκανες την αρχή αργά, να μην σταματήσεις ποτέ.

:beer:

tai
20/12/2009, 18:32
Σε ευχαριστώ Βασίλη και γρήγορα να πιάσεις μανετα να πάμε καμιά τσάρκα:beer: :beer: :beer:

izzy
22/12/2009, 22:26
πολλυ ομορφο το ταξιδι σας ,ταξιδεψα και εγω με τις φωτο ,μου εδωσες και ιδεες για το καλοκαιρι..

:wave2:

VGER
22/12/2009, 23:15
Πραγματικά πολύ ωραίο τόσο το ταξίδι όσο και το ίδιο το ταξιδιωτικό με τις υπέροχες φωτογραφίες και τις σπαρταριστές περιγραφές...:smokin:

Σκέφτομαι να το κάνω κι εγώ φέτος αυτό το σκηνικό, αλλά συμπεριλαμβάνοντας και Ουγγαρία και Τσεχία...

Αλλά έχω 1-2 ερωτήσεις να κάνω...
1) Τι έγγραφα χρειαζόντουσαν πριν ξεκινήσεις; (Εννοώ ασφάλειες, κλπ);
2) Ανέφερες κάποια στιγμή ότι μόλις μπήκες Αυστρία, πήρες κάποιο χαρτί ή κάτι τέτοιο για να μπορείς να κυκλοφορείς χωρίς πρόβλημα... Αν μπορούσες να πεις κάποια λεπτομέρεια, θα με υποχρέωνες...
Όχι τίποτα άλλο, αλλά μην μπούμε και στην Αυστρία και μας κυνηγάνε!!
:lol:

tai
23/12/2009, 21:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από izzy
πολλυ ομορφο το ταξιδι σας ,ταξιδεψα και εγω με τις φωτο ,μου εδωσες και ιδεες για το καλοκαιρι..

Ευχαριστώ
οτι χρειαστείς πες μου

Αρχικά δημιουργήθηκε από VGER
Πραγματικά πολύ ωραίο τόσο το ταξίδι όσο και το ίδιο το ταξιδιωτικό με τις υπέροχες φωτογραφίες και τις σπαρταριστές περιγραφές...:smokin:
Σκέφτομαι να το κάνω κι εγώ φέτος αυτό το σκηνικό, αλλά συμπεριλαμβάνοντας και Ουγγαρία και Τσεχία...
Αλλά έχω 1-2 ερωτήσεις να κάνω...
1) Τι έγγραφα χρειαζόντουσαν πριν ξεκινήσεις; (Εννοώ ασφάλειες, κλπ);
2) Ανέφερες κάποια στιγμή ότι μόλις μπήκες Αυστρία, πήρες κάποιο χαρτί ή κάτι τέτοιο για να μπορείς να κυκλοφορείς χωρίς πρόβλημα... Αν μπορούσες να πεις κάποια λεπτομέρεια, θα με υποχρέωνες...
Όχι τίποτα άλλο, αλλά μην μπούμε και στην Αυστρία και μας κυνηγάνε!!
:lol:
1ον πας στην ασφάλεια σου μια εβδομάδα πριν φύγεις και του λες της χώρες που θα πας. σου βγάζει μια κάρτα και τέλος
2ον πας στο ΙΚΑ και ζητάς μια κάρτα ασφάλισης για Ευρώπη. (ρώτα αν ισχύει σε Ουγγαρία Τσεχία)
3ον γράφεσαι σε οδική βοήθεια εαν δν εχεις ή ζητάς απο αυτην που εχεις να σε βεβαιόσουν για τον επαναπατρισμό απο της χώρες που θα πας

Η Ελβετία και η Αυστρία δεν έχουν διόδια. Οταν φτάσεις στα "σύνορα" (τον νου σου! δεν θα τα προσέξεις) αγόρασε μια "βινιέτα" το οποίο ειναι ενα "πασο" για ολη την χώρα.
Παρε την πιο φτηνή.
Στην Ελβετία νομίζω οτι δεν υπάρχει κατω απο μήνα, αλλα στην Αυστρία εχει και για 3 μερες μόνο.

Τώρα για Ουγγαρία και Τσεχία
Εχεις τουλάχιστον ενα μήνα αδεια??
Γιατί το να περάσεις απο Ιταλία (την μισή) Ελβετία(σχεδόν όλη), Γερμανία (νότια) Αυστρία (το 1/3) , Ουγγαρία, και Τσεχία .......... οσο να πείς .....θέλεις μέρες!!

VGER
23/12/2009, 23:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai

Η Ελβετία και η Αυστρία δεν έχουν διόδια. Οταν φτάσεις στα "σύνορα" (τον νου σου! δεν θα τα προσέξεις) αγόρασε μια "βινιέτα" το οποίο ειναι ενα "πασο" για ολη την χώρα.
Παρε την πιο φτηνή.
Στην Ελβετία νομίζω οτι δεν υπάρχει κατω απο μήνα, αλλα στην Αυστρία εχει και για 3 μερες μόνο.

Και αν αντιλαμβάνομαι καλά αυτό ουσιαστικά παίζει το ρόλο του κόστους διέλευσης; (σαν αντι-διόδια ας πούμε; ) Και τι συνέπειες έχει η μη αγορά της; (π.χ. δεν πήρα χαμπάρι - λέμε τώρα - ότι πέρασα τα σύνορα και 100μ πιο κάτω με σταματάνε για έλεγχο) Τέλος, από πού μπορείς να τις αγοράσεις και το κυριότερο.....ΠΩΣ ΤΗ ΖΗΤΑΣ!!!:lol:

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai Τώρα για Ουγγαρία και Τσεχία
Εχεις τουλάχιστον ενα μήνα αδεια??
Γιατί το να περάσεις απο Ιταλία (την μισή) Ελβετία(σχεδόν όλη), Γερμανία (νότια) Αυστρία (το 1/3) , Ουγγαρία, και Τσεχία .......... οσο να πείς .....θέλεις μέρες!! [/B]

Έχω 17 ημέρες. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω πλάνο διανυκτέρευσης στην Ιταλία, παρά μόνο διέλευσης και 4-6ωρων στάσεων σε Βενετία στο πήγαινε και Μιλάνο στο έλα...
Στη χειρότερη των περιπτώσεων να κάνω μία διανυκτέρευση Φλωρεντία...

Από κει και πέρα υπολογίζω 2 διανυκτερεύσεις πήγαινε έλα στα πλοία, και από κει μ.ο. κάνα 3ήμερο στο κάθε κράτος όπου θα μείνω ως επί το πλείστον στις πρωτεύουσες...Και φυσικά από κει και πέρα, μη σκοπεύοντας να κλείσω δωμάτια, θα πάω σε στυλ όπου γης και πατρίς. Όπου θέλω, όσο θέλω...

tai
24/12/2009, 21:32
για τα διόδια ναι! είναι αντι-διόδια η "βινιέτα"
που το βρίσκεις?
Στην ελβετία ειχε κατι σαν τελωνείο.
Στην Αυστρία μόλις είδα ταμπέλα "Αυστρία", δίπλα είχε ενα μαγαζί με τουριστικά. Μπήκα μέσα και το ζήτησα.

Βενετία - Φλωρεντία θέλεις τουλάχιστον απο 24 ωρες στην καθε μια, απλά για να της "μυρίσεις"!!

.....και πίστεψέ αξίζει το καθε λεπτό.

Οσο για της πρωτεύουσες, νομίζω οτι υπάρχουν και αλλα ωραια πράγματα να δείς πέρα απο κάποιες (ωραίες μεν ) πόλεις.
Φαντάσου να "δεις" την ομορφιά της Ελλάδας κοιτώντας την Αθήνα μόνο.
Δεν συγκρίνω την Αθήνα με κεντροευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά απλά παραδειγματίζω.

Tigas
26/12/2009, 21:39
Χρόνια πολλά Χρήστο :beer:

Να δώ πότε θα αξιωθώ και εγώ να πάω Ελβετία και νότια Γαλλία που θέλω, με το μοτοσακό μου.

Να περνάτε πάντα καλά :wave2: