View Full Version : Αλλαγή λαμπτήρων
nikomaxia
22/07/2009, 10:38
Παίδες καλημέρα,
έχω κάνει μια αγορά των παρακάτω λαμπτήρων από ebay.
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320391108591&viewitem=
Ελπίζω να μου βγουν καλοί γιατί λεφτά για full xenon kit δεν υπάρχουν...
Επειδή βλέπω όμως να μου έρχονται μέσα Αυγούστου και τα συνεργεία είναι κλειστά, και ως γνωστόν ο Έλληνας δεν έχει υπομονή, μήπως υπάρχει κανείς εδώ μέσα που να έχει αλλάξει λάμπες μόνος του ώστε να μου πει τι περίπου πρέπει να κάνω; Είναι μπελαλίδικη διαδικασία; Θα χρειαστεί μετά τίποτα ρυθμίσεις στην γωνία πρόπτωσης ώστε να μην τυφλώνω τους διερχόμενους;;
Ευχαριστώ.
φιλε μου ελπιζω να παρατηρησες οτι οι συγκεκριμένοι ειναι 100/90W και απαγορευονται για χρηση σε δημοσιους δρομους
Φιλικα,
Δημητρης.
nikomaxia
22/07/2009, 10:49
Αυτό πραγματικά δεν το γνώριζα! Δηλαδή θα είναι πολύ δυνατοί και θα τυφλώνω τους διερχόμενους;
Στα πόσα W είναι το νόμιμο;
LiakosVstrom
22/07/2009, 11:09
στα συνεργεία τις πουλάνε στην ίδια τιμή και θα τις έπερνες και πιο γρήγορα.
εγώ έβαλα της Osram (λευκές) με 13 ευρό και τις 2.
κι οι μουφοξένον είναι στα ίδια λεφτά.
μην περιμένεις όμως να κρατήσουν πάρα πολύ.
οι προηγούμενες (μουφοξένον) που είχα βάλει κράτησαν 1 χρόνο... και κάηκαν με διαφορά 3 ημερών τα πορείας.
τώρα για το αν θα τυφλώνεις τους άλλους.... στα @@ σου. για τα beverly και τα smart που σε χτυπάει κατευθείαν στο μάτι δεν λέει κανείς τίποτα. και καλύτερα να τους τυφλώνεις για να σε προσέχουν! :alien: :alien:
nikomaxia
22/07/2009, 11:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από LiakosVstrom
στα συνεργεία τις πουλάνε στην ίδια τιμή και θα τις έπερνες και πιο γρήγορα.
εγώ έβαλα της Osram (λευκές) με 13 ευρό και τις 2.
κι οι μουφοξένον είναι στα ίδια λεφτά.
μην περιμένεις όμως να κρατήσουν πάρα πολύ.
οι προηγούμενες (μουφοξένον) που είχα βάλει κράτησαν 1 χρόνο... και κάηκαν με διαφορά 3 ημερών τα πορείας.
τώρα για το αν θα τυφλώνεις τους άλλους.... στα @@ σου. για τα beverly και τα smart που σε χτυπάει κατευθείαν στο μάτι δεν λέει κανείς τίποτα. και καλύτερα να τους τυφλώνεις για να σε προσέχουν! :alien: :alien:
Δεν έχεις και άδικο...
Καλά τόσο λίγο κρατάνε; 1 χρόνο μόνο; Εγώ νόμιζα ότι θα ήταν καλές και δεν είχα τέτοια προβλήματα.
LiakosVstrom
22/07/2009, 11:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikomaxia
Δεν έχεις και άδικο...
Καλά τόσο λίγο κρατάνε; 1 χρόνο μόνο; Εγώ νόμιζα ότι θα ήταν καλές και δεν είχα τέτοια προβλήματα.
δεν είμαι και 100% σίγουρος αν θα κρατήσουν μόνο ένα χρόνο. απλά οι δικές μου τόσο κράτησαν (και τόσο μου έλεγε και ο συνεργειάς πως κρατάνε συνήθως).
και στην τελική... 13 ευρό δίνεις... πολύ που σε νοιάζει κι αν θα καούνε σε 1 χρόνο. :p
βέβαια το πακέτο είναι αν σου καούν Παρασκευή βράδυ όπως έγινε με εμένα και όλο το Σαββατοκύριακο τύφλωνα τον κόσμο με τα προβόλια!!! :smokin: :smokin:
από άποψη φωτισμού πάντως, τώρα που έχω δοκιμάσει και ψευτοξένον και τις λευκές, οι λευκές είναι καλύτερες.
Πέραν της νομιμότητας χρήσης τέτοιων λαμπτήρων (και χωρίς να επεκταθώ στη μλκια του εγκεφάλου εκείνων που τοποθετούν XENON σε φανάρια με συμβατικά κάτοπτρα για λάμπες αλογόνου, ή των άλλων "συναδέλφων" τους που χρησιμοποιούν τα προβολάκια ομίχλης στην ξαστεριά), οι λάμπες 100/90W το πρώτο πράγμα που θα σου κάνουν είναι να σου κάψουν την ασφάλεια, λόγω της σχεδόν διπλάσιας κατανάλωσης από της 60/55W που φοράς τώρα. Θα βάλεις λοιπόν με τη σειρά σου μια μεγαλύτερη ασφάλεια, με αποτέλεσμα να σου λιώσουν σιγά-σιγά τα καλώδια των φώτων, καθώς αυτά με τη σειρά τους δεν είναι φτιαγμένα για τόσο ρεύμα. Τέλος, θα σου λιώσει και το φανάρι το ίδιο από τη θερμοκρασία που θα αναπτυχθεί μέσα σε αυτό. Ελπίζω να σε κάλυψα…
Εχμ, για την αυξημένη κατανάλωση ρεύματος θα κάνει κάποιος λόγο ή ...
Ευτυχώς μίλησε ο φίλος Vegeta...
nikomaxia
22/07/2009, 11:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vegeta
Πέραν της νομιμότητας χρήσης τέτοιων λαμπτήρων (και χωρίς να επεκταθώ στη μλκια του εγκεφάλου εκείνων που τοποθετούν XENON σε φανάρια με συμβατικά κάτοπτρα για λάμπες αλογόνου, ή των άλλων "συναδέλφων" τους που χρησιμοποιούν τα προβολάκια ομίχλης στην ξαστεριά), οι λάμπες 100/90W το πρώτο πράγμα που θα σου κάνουν είναι να σου κάψουν την ασφάλεια, λόγω της σχεδόν διπλάσιας κατανάλωσης από της 60/55W που φοράς τώρα. Θα βάλεις λοιπόν με τη σειρά σου μια μεγαλύτερη ασφάλεια, με αποτέλεσμα να σου λιώσουν σιγά-σιγά τα καλώδια των φώτων, καθώς αυτά με τη σειρά τους δεν είναι φτιαγμένα για τόσο ρεύμα. Τέλος, θα σου λιώσει και το φανάρι το ίδιο από τη θερμοκρασία που θα αναπτυχθεί μέσα σε αυτό. Ελπίζω να σε κάλυψα…
Σου έχει τύχει εσένα αυτό ή θεωρητικά μιλάς; Μήπως τα 90/100W που λέει είναι εικονικό; Σαν τις οικολογικές λάμπες στα σπίτια μας που λένε 100W αλλά είναι 30;
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Ευτυχώς μίλησε ο φίλος Vegeta...
Μα να μην πηγαίνει καθόλου το μυαλό τους σε τέτοια πράγματα, φιλε McGyver??
τώρα για το αν θα τυφλώνεις τους άλλους.... στα @@ σου. για τα beverly και τα smart που σε χτυπάει κατευθείαν στο μάτι δεν λέει κανείς τίποτα. και καλύτερα να τους τυφλώνεις για να σε προσέχουν! :alien: :alien: [/B]
Ωραιο σκεπτικο.Μονος σου το σκεφτηκες η το διαβασες καπου?Δε μου λες ρε παληκαρι αν,λεω ΑΝ,αυτος που τυφλωνεις για να σε προσεξει οπως λες οντως τυφλωθει και σε παρει παραμαζωμα με κανα κουτι μετα θα ζητας και τα ρεστα?
Οτι ναναι λετε μερικοι μερικοι.
Μήπως τα 90/100W που λέει είναι εικονικό;
Σύμφωνα με όσα γράφει ο πωλητής στο eBay όχι...
Θα σου "τραβήξουν" 90 + 90 = 180 Watt (αντί 2 Χ 55) οπότε το ρισκάρεις με τα ηλεκτρικά σου...
nikomaxia
22/07/2009, 12:07
Σύμφωνα με όσα γράφει ο πωλητής στο eBay όχι...
Θα σου "τραβήξουν" 90 + 90 = 180 Watt (αντί 2 Χ 55) οπότε το ρισκάρεις με τα ηλεκτρικά σου...
Να 'σαι καλά φίλε μου. Έστειλα email ώστε να μου στείλουν ένα ζευγάρι 55-60W.
Ελπίζω να τους πρόλαβα και να μην τα έχουν στείλει.
LiakosVstrom
22/07/2009, 12:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
Ωραιο σκεπτικο.Μονος σου το σκεφτηκες η το διαβασες καπου?Δε μου λες ρε παληκαρι αν,λεω ΑΝ,αυτος που τυφλωνεις για να σε προσεξει οπως λες οντως τυφλωθει και σε παρει παραμαζωμα με κανα κουτι μετα θα ζητας και τα ρεστα?
Οτι ναναι λετε μερικοι μερικοι.
ολομόναχος το σκέφτηκα. αλήθεια. επίσης βάζω κόντρες με παπάκια με το στρομ και τους πατάω από πάνω. :alien: :alien: :alien: :alien:
Οι λάμπες πάντως που πουλάνε στα συνεργεία είναι 55/60W οπότε μπορείς ναχαλλλλαρώσεις και να μην φοβάσαι μην τυχών βρεθώ στο δρόμο σου και σε τυφλώσω και πέσεις πάνω μου.
σας έχει πειράξει η ζέστη μερικούς.
κι αν δεν με πιστεύεις... Osram nightbreaker. ορίστε και η σελίδα (http://www.osrammiddleeast.com/osram_com/Consumer/Automotive_Lighting/Products/Headlights/NIGHT_BREAKER/NIGHT_BREAKER_family/index.html)
ολομόναχος το σκέφτηκα. αλήθεια. επίσης βάζω κόντρες με παπάκια με το στρομ και τους πατάω από πάνω. :alien: :alien: :alien: :alien:
Οι λάμπες πάντως που πουλάνε στα συνεργεία είναι 55/60W οπότε μπορείς ναχαλλλλαρώσεις και να μην φοβάσαι μην τυχών βρεθώ στο δρόμο σου και σε τυφλώσω και πέσεις πάνω μου.
σας έχει πειράξει η ζέστη μερικούς.
κι αν δεν με πιστεύεις... Osram nightbreaker. ορίστε και η σελίδα (http://www.osrammiddleeast.com/osram_com/Consumer/Automotive_Lighting/Products/Headlights/NIGHT_BREAKER/NIGHT_BREAKER_family/index.html)
Περαστικα φιλαρακι.
LiakosVstrom
22/07/2009, 12:21
Περαστικα φιλαρακι.
θενκ γιου. επίσης.
Περαστικα φιλαρακι. Και μη στεναχωριεσαι βλεπω πολυ καλα ακομα (δυστυχως).
LiakosVstrom
22/07/2009, 12:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400 Περαστικα φιλαρακι. Και μη στεναχωριεσαι βλεπω πολυ καλα ακομα (δυστυχως).
να σε δώ πόσο καλά θα βλέπεις όταν σε πετύχω με των 100W προβόλια μου.
και για σιγουριά θα κουβαλάω και φακό στη μπαγκαζιέρα.
να σε δώ πόσο καλά θα βλέπεις όταν σε πετύχω με των 100W προβόλια μου.
και για σιγουριά θα κουβαλάω και φακό στη μπαγκαζιέρα.
Χαλαρωσε φιλαρακι.Ξερεις ποσο χωρο εχει κατω απο το Land Rover?
nikomaxia
22/07/2009, 12:36
Χαλαρώστε ρε παιδιά. Μια ερώτηση για λάμπες έκανα κι εσείς θα πλακωθείτε στο τέλος.
LiakosVstrom
22/07/2009, 12:39
Χαλαρώστε ρε παιδιά. Μια ερώτηση για λάμπες έκανα κι εσείς θα πλακωθείτε στο τέλος.
don't worry man. δεν με έχει έτσι κι αλλιώς. μια σούζα να κάνω και το περνάω από πάνω το λανδ ροβερ.
Φιλε μου οταν διαβαζω τετοιες κοτσανες εδω μεσα τα παιρνω λιγο στο κρανιο.Οχι και να πλακωθω με καποιον που δεν αναγνωριζει οτι εκανε λαθος.
"τώρα για το αν θα τυφλώνεις τους άλλους.... στα @@ σου. για τα beverly και τα smart που σε χτυπάει κατευθείαν στο μάτι δεν λέει κανείς τίποτα. και καλύτερα να τους τυφλώνεις για να σε προσέχουν! "
LiakosVstrom
22/07/2009, 12:49
Φιλε μου οταν διαβαζω τετοιες κοτσανες εδω μεσα τα παιρνω λιγο στο κρανιο.Οχι και να πλακωθω με καποιον που δεν αναγνωριζει οτι εκανε λαθος.
"τώρα για το αν θα τυφλώνεις τους άλλους.... στα @@ σου. για τα beverly και τα smart που σε χτυπάει κατευθείαν στο μάτι δεν λέει κανείς τίποτα. και καλύτερα να τους τυφλώνεις για να σε προσέχουν! "
να μην τα παίρνεις στο κρανίο γιατί μπορεί να πάθεις κάνα εγκεφαλικό μεγάλε.
έκανα λάθος σε τι? που αστειευόμουνα και αντί να βάλω γελάκια έβαλα το alien? ααα οκ συγνώμη.
για να ξεκαθαρίσω, δεν πρόσεξα τα Watt του λαμπτήρα στο link του παιδιού. νόμιζα πως μιλάμε για τις συνηθισμένες λάμπες που (εμπειρικά μιλώντας) δεν τυφλώνουν. γκέγκε ή να κάνω και κακά?
οι φατσούλες φταίνε (smiles κοινώς). με αυτές πρέπει να τα παίρνεις στο κρανίο και με τους mods που δεν βάζουν μια επεξήγηση για το τι σημαίνει η κάθε μια.
nikomaxia
22/07/2009, 13:00
Τελικά έχε αλλάξει κανείς μόνος του λάμπες ή πρέπει να πάω σε μηχανικό;
να μην τα παίρνεις στο κρανίο γιατί μπορεί να πάθεις κάνα εγκεφαλικό μεγάλε.
έκανα λάθος σε τι? που αστειευόμουνα και αντί να βάλω γελάκια έβαλα το alien? ααα οκ συγνώμη.
για να ξεκαθαρίσω, δεν πρόσεξα τα Watt του λαμπτήρα στο link του παιδιού. νόμιζα πως μιλάμε για τις συνηθισμένες λάμπες που (εμπειρικά μιλώντας) δεν τυφλώνουν. γκέγκε ή να κάνω και κακά?
οι φατσούλες φταίνε (smiles κοινώς). με αυτές πρέπει να τα παίρνεις στο κρανίο και με τους mods που δεν βάζουν μια επεξήγηση για το τι σημαίνει η κάθε μια.
Ρεσιταλ λεμε.Που να σου εξηγω τωρα.
Σου έχει τύχει εσένα αυτό ή θεωρητικά μιλάς; Μήπως τα 90/100W που λέει είναι εικονικό; Σαν τις οικολογικές λάμπες στα σπίτια μας που λένε 100W αλλά είναι 30;
Εμένα φυσικά και δε μου έχει τύχει, αλλά άσε εμένα γιατί χρήζω άλλης επιστημονικής μελέτης νοητικά υστερημένων ατόμων…:lol:
Πέρα από την πλάκα λοιπόν και για να μαθαίνετε και κάτι πέραν του πως βάζω μπρος και φεύγω, αυτό έχει συμβεί σε παρά πολλούς που έκαναν την ίδια «ινδιανιά» στα πλαστικά φανάρια που έχουν. Αλλά και γυάλινα φανάρια να είχες, θα σου την έκανε όπως προείπα το καλώδιο. Οι λάμπες λοιπόν που κοιτάς έχουν την ονομαστική τους ισχύ και στο φωτισμό και στην κατανάλωση (και αναπτύσουν φυσικά ανάλογη θερμοκρασία).
Αν θες κάτι ανάλογο με τις οικολογικές (κάθε άλλο οικολογικές αλλά τέλος πάντων, ηλεκτρονικές λέγονται) που αναφέρεις (δηλαδή περισσότερα Watt φως από αυτά που καταναλώνουν) θα σου πρότεινα κάτι σε PIAA Xtreme White. Είναι στους 3800-4000 Kelvin (οι απλές είναι στα 3400), δεν έχουν αυτό σπαστικό μπλε-άσπρο φως, και ενώ καταναλώνουν 60/55W, φωτίζουν (θεωρητικά) το διπλάσιο χωρίς να στραβώνουν. Στην πράξη ένα 30% - 40% βελτίωση θα έχεις. :wave2:
LiakosVstrom
22/07/2009, 13:25
έχω δει να τις αλλάζουν. πιάνει?
πίσω από τους φανούς έχει κάτι τάπες, με ένα καλωδιάκι πάνω, το οποίο ξεβιδώνεις νομίζω και αφού βγάλεις τους παλιούς λαμπτήρες βάζεις τους καινούριους και ξαναβιδώνεις. ψιλοεύκολη διαδικασία.
έι, εσύ με το λανδ ροβερ, έχεις πιεμ αν θες να συνεχίσουμε για να μη γαμάμε και το ποστ.
painterakis
22/07/2009, 14:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vegeta
Αν θες κάτι ανάλογο με τις οικολογικές (κάθε άλλο οικολογικές αλλά τέλος πάντων, ηλεκτρονικές λέγονται) που αναφέρεις (δηλαδή περισσότερα Watt φως από αυτά που καταναλώνουν) θα σου πρότεινα κάτι σε PIAA Xtreme White. Είναι στους 3800-4000 Kelvin (οι απλές είναι στα 3400), δεν έχουν αυτό σπαστικό μπλε-άσπρο φως, και ενώ καταναλώνουν 60/55W, φωτίζουν (θεωρητικά) το διπλάσιο χωρίς να στραβώνουν. Στην πράξη ένα 30% - 40% βελτίωση θα έχεις. :wave2:
αυτες ακριβως εχω βαλει. Τις πληρωσα πριν 4,5 χρονια πολλα ? αλλα δε το εχω μετανιωσει.
δε φωτιζουν σαν τα xenon αλλα φωτιζουν πολυ καλα (οχι το 2πλασιο μιας απλης λαμπας) και ο χρωματησμος ειναι τετοιος που με βοηθαει να βλεπω μακρυα.
οσο αφορα τα xenon,ειναι λαθος να μπαινουν σε απλα κατροπτρα και ουσιαστικα δε φωτιζουν και τοσο καλα οσο νομιζεις. εχω δει τη διαφορα στο ιδιο μοντελο αυτοκινητου με το δικο μου και τα δικα μου ''μαμα'' xenon τον 4700Κ αποδειδουν καλυτερα απο τα μουφαxenon του φιλου μου αν και ηταν 6000Κ λογω κατροπτου.
Αρχικά δημιουργήθηκε από painterakis
αποδειδουν καλυτερα απο τα μουφαxenon του φιλου μου αν και ηταν 6000Κ λογω κατροπτου.
Λογικό και λόγω κατόπτρου αλλά και λόγω του ότι εσύ έχεις 4700 Κelvin.
Όσο λιγότερα τα Kelvin (μπακάλικα πιο κίτρινο φως) τόσο περισσότερα τα Lumens (φωτεινότητα).
Που να δεις κίντρινους προβολείς Xenon σε ομίχλη.
Απλά τη σκορπίζουν...
painterakis
22/07/2009, 14:44
Που να δεις κίντρινους προβολείς Xenon σε ομίχλη.
Απλά τη σκορπίζουν...
τι λες τωρα; υπαρχουν ξενον που βγαζουν κιτρινο χρωμα ειναι το γυαλι του φαναριου ειναι κιτρινο;
ειλικρινα δεν το εχω ακουσει αλλη φορα.
για πες...
Αρχικά δημιουργήθηκε από painterakis
τι λες τωρα; υπαρχουν ξενον που βγαζουν κιτρινο χρωμα ειναι το γυαλι του φαναριου ειναι κιτρινο;
ειλικρινα δεν το εχω ακουσει αλλη φορα.
για πες...
3000K HID :winka: ...
Δε πας να βάλεις 2 λάμπες OSRAM NIGHTBREAKER (~15 ?) ή PHILIPS X-TREME POWER (~20 ?), Έχουν καλύτερο φως από τις κλασικές και πιο λευκό (όχι γαλάζιο) Η OSRAM είναι λίγο πιο λευκό προς το ελαφρώς γαλάζιο. Η PHILIPS ναι μεν είναι πιο δυνατή από τις κλασικές (δίνει 80% πιο δυνατό κατά την SIEMENS) αλλά στο XTR δεν με ικανοποίησε, νομίζω η OSRAM κάθεται καλύτερα στο κάτοπτρο του XTR από πλευρά φωτισμού. Νομίζω ότι με την PHILIPS το φως απλώνει περισσότερο σε σχέση με την OSRAM. Γνώμη μου είναι αυτή, μπορεί να κάνω και λάθος. Πάντως ακόμη την έχω στην μοτ-τα δεν την έχω αλλάξει.
φοράω nightbreaker στο αμάξι και έβαλα πριν τα ξένον τις extreme power philips στο στρόμα, νομίζω ότι οι πρώτες είναι πιο ήπιες ενώ οι 2ες αρκετά πιο δυνατές. Έχετε υπόψην σας ότι οι πιο δυνατές λάμπες έχουν και τίμημα...τα τζάζουν νωρίτερα!
τα κιτ ξένον έχουν φτάσει πολύ χαμηλά, θεωρώ ότι είναι καλύτερη επιλογή από λάμπες κ για το πολύ φως και για τα -40 βατ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από tazakos
τα κιτ ξένον έχουν φτάσει πολύ χαμηλά, θεωρώ ότι είναι καλύτερη επιλογή από λάμπες κ για το πολύ φως και για τα -40 βατ.
Μόνο που είναι παράνομα στα συμβατικά κάτοπτρα, μην τα ξαναλέμε...
nikomaxia
24/07/2009, 10:13
Εχθές πήγα στο XenonLights.gr να ρωτήσω για ΚΙΤ XENON και μου είπε κάτι κουφές τιμές.
Για το V-strom λοιπόν που φοράει Η4 λάμπα είναι στα 370? το ποιοτικό ΚΙΤ με δύο σκάλες ΧΕΝΟΝ (μικρή και μεγάλη)
Επίσης υπάρχει και στα 280? το λιγότερο ποιοτικό το οποίο έχει μια μείωση της φωτεινότητας κατά 30% σε σχέση με το παραπάνω.
Αυτά είναι για τα 35W.
Για τα 55W ΧΕΝΟΝ ΚΙΤ πάει περίπου στα 470? το καλό ΚΙΤ το οποίο δίνει ένα 30% επιπλέον σε σχέση με τα 35W του ποιοτικού κιτ.
Όλα τα παραπάνω είναι με εγγυήση κτλ.
Το ποιοτικό ΚΙΤ επίσης έχει το καλό ότι μπορείς να ρυθμίσεις την εστίαση της δέσμης στο άνοιγμα-κλείσιμο της γωνίας της. Επίσης ρυθμίζεται καθ' ύψος κτλ.
Σήμερα θα μάθω και από τον μηχανικό μου τιμές και θα έχω νεώτερα.
pepes1gr
08/08/2009, 09:22
Οι νέες μου λάμπες και μπορώ να πω ότι ενώ το vstrom έχει πάρα πολύ καλά φώτα τώρα έχουν γίνει ακόμη καλύτερα.
170767
kalamaria
08/08/2009, 13:11
ολες οι γνωμες σεβαστες αλλα xenon και παλι xenon με λιγα λογια τις φοραω 1,5 χρονο κανενα προβλημα και επιτελους ΦΩΣ..................!!!:beer: