View Full Version : Ευθυνη ανηλικος ντιλιβερας χωρις διπλωμα
Χαίρετε
το περιστατικό που σας αναφέρω έγινε μόλις σήμερα.
Θα θελα πληροφορίες σχετικά με το τι κινήσεις μπορώ να κάνω σαν πολίτης/πεζός.
Τα πράγματα έχουν ως εξής:
Ανήλικος οδηγός μοτοσυκλέτας ηρθε σε πλαγια συγκρουση με το οικογενειακο μας αυτοκινητο την στιγμη που ο πατερας μου εχοντας βαλει φλας θα εστριβε αριστερα.Ο οδηγος εκανε προσπεραση απο την αριστερη πλευρα με μεγάλη ταχυτητα και τα δυο οχηματα συγκρουστηκαν.
To παιδι(δεν ειναι 18) ΦΥΣΙΚΑ οδηγουσε χωρις κρανος και εργαζοταν εκεινη την στιγμη σαν ντελιβερας.Εχει προς το παρών εξωτερικες μονο πληγες και εμεις και το μωρο 2 ετων που ηταν στο αυτοκινητο ειμαστε καλα.Μονο υλικες ζημιες.
Κακως οι δικοι μου ακουσαν τα παρακαλητα του να μην καλεσουν την τροχαια διοτι δεν εχει διπλωμα και θα τον ρημαξουν κτλ.
Εγω εχω αντιθετη αποψη.
Ηρθα σε συγκρουση με την εργοδοτρια του που ισχυριζεται οτι δεν εχει αυτη καμια ευθυνη για το ατυχημα ουτε για το παιδι.Οτι αν δεν τον προσλαμβανε αυτη θα ταν καποιος αλλος και οτι ειναι θεμα δικο μας και του παιδιου.Οτι απλα εκανε ενα μεροκαματο.
Η αντιμετωπιση της ηταν ομως αθλια καθως γελουσε οταν πηγαμε με την μητερα μου να της μιλησουμε.Λεγοντας οτι το προβλημα δεν ειναι δικο της.
Νομικα μεχρι να γινει 18 αυτος με ερωτησεις που εκανα σε γραμμη πεζων την ευθυνη την εχει το καταστημα που τον προσελαβε.
Μου συστησαν να μην το αφησω και να παω στην επιθεωρηση εργασιας με την υπευθυνη δηλωση που εκανε το παιδι με τους γονεις μου και να κανω καταγγελια και αναλογως τι θα μου πουν να παω και στο τμημα για αγωγη απευθειας στον εργοδοτη του.
Θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να επιβραβευουμε προσφεροντας εργασια ανηλικους χωρις διπλωμα που δεν ξερουν να οδηγουν και ειναι επικυνδινοι για τον εαυτο τους και για μας.
Και θεωρω υπευθυνο το καταστημα που εχοντας γνωση αυτα τον προσελαβε.
Διοτι μπορει οπως ολοι μου λενε να ειναι ολοι καλα ομως αν το παιδι δεν ενδιαφερεται για την προστασια του και προφανως ουτε οι εργοδοτες του τοτε δεν προκειται να ενδιαφερθουν και για την προστασια των αλλων (πεζων,ποδηλατων,αυτοκινητων).
Δεν θεωρω υπευθυνο το παιδι 17 ετων.Αλλα δεν θελω αυτος που φταιει να ειναι ο μονος που την βγαζει τζαμι απο ολη την ιστορια(δηλαδη ο εργοδοτης του)
Εχει κανεις καποια γνωση ή γνωμη για την ιστορια?
Θα ηθελα τη βοηθεια σας.
Ευχαριστω πολυ..
Αννα
BLACKGAS
25/07/2009, 22:37
ΧΩΡΙΣ να έχω ιδιαίτερες νομικές γνώσεις:
- Αν είχες καλέσει την αστυνομία όταν έγινε το ατύχημα, η εργοδοτρια που χαμογελούσε θα έκλεγε και μάλιστα γοερά [έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο και απασχόλησή του χωρίς να τον ασφαλίζει, αφού το 90% των παιδιών δουλεύουν ανασφάλιστα]. Η μοναδική περίπτωση να τη γλίτωνε, ήταν να δήλωνε ο μικρός οτι δεν έχει σχέση με το μαγαζί και απλώς το κουτί που προφανώς κουβαλούσε με την επωνυμία, το έβαλε για διαφήμιση ή να τον είχε υποχρεώσει να δούλευε με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών οπότε περιπλέκονται τα πράγματα.
- Δεν αναφέρεις σε ποιανού το όνομα ήταν η άδεια κυκλοφορίας του παπιού. Δύσκολο το βλέπω να ήταν του μικρού. Ο ιδιοκτήτης τη θέση πήρε?
- Πριν πας στην επιθεώρηση εργασίας [προσωπικά πιστεύω οτι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ], συμβουλεύσου κανένα δικηγόρο για τυχόν νομικά ζητήματα [δυσφήμηση που μπορεί να επικαλεστεί η κυρία[?], αποκατάσταση ζημιών ΙΧ κλπ.] Είναι κρίμα που επιτρέπουμε να υπάρχει τέτοια εκμετάλλευση συνανθρώπων μας και όταν μας δίνεται η ευκαιρία να μην την αντιμαχόμεθα.
Γνωρίζοντας οτι δεν βοήθησα πολύ - μακάρι να μπορούσα περισσότερο,
Καλή τύχη.
nassosxlvbros
25/07/2009, 22:39
σκέψου: αν είχε ανάγκη από λεφτά και απλά έκατσε η στραβή...ή απλά είναι ακόμα ένας νεαρός που δουλεύει για να μην έχει ανάγκη τους γονείς του,ή να μη τους ζητάει λεφτά...ή απλά δουλεύει και δεν τεμπελιάζει...(πάντως το ότι δουλεύει κάτι λέει...) μετά σκέψου τον εργοδότη....μπορούσε να τον βάλει να κάνει κάτι άλλο που να μη χρειάζεται δίπλωμα...ρώτα και ένα δικηγόρο και αποφάσισε,ή απλά να σου κάνει δήλωση ο πατέρας του παιδού,και εσύ μια καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας να τον σενιάρουν τον εργοδότη με ένα πρόστιμο...και όλοι καλά...:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
ΧΩΡΙΣ να έχω ιδιαίτερες νομικές γνώσεις:
- Αν είχες καλέσει την αστυνομία όταν έγινε το ατύχημα, η εργοδοτρια που χαμογελούσε θα έκλεγε και μάλιστα γοερά [έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο και απασχόλησή του χωρίς να τον ασφαλίζει, αφού το 90% των παιδιών δουλεύουν ανασφάλιστα]. Η μοναδική περίπτωση να τη γλίτωνε, ήταν να δήλωνε ο μικρός οτι δεν έχει σχέση με το μαγαζί και απλώς το κουτί που προφανώς κουβαλούσε με την επωνυμία, το έβαλε για διαφήμιση ή να τον είχε υποχρεώσει να δούλευε με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών οπότε περιπλέκονται τα πράγματα.
- Δεν αναφέρεις σε ποιανού το όνομα ήταν η άδεια κυκλοφορίας του παπιού. Δύσκολο το βλέπω να ήταν του μικρού. Ο ιδιοκτήτης τη θέση πήρε?
- Πριν πας στην επιθεώρηση εργασίας [προσωπικά πιστεύω οτι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ], συμβουλεύσου κανένα δικηγόρο για τυχόν νομικά ζητήματα [δυσφήμηση που μπορεί να επικαλεστεί η κυρία[?], αποκατάσταση ζημιών ΙΧ κλπ.] Είναι κρίμα που επιτρέπουμε να υπάρχει τέτοια εκμετάλλευση συνανθρώπων μας και όταν μας δίνεται η ευκαιρία να μην την αντιμαχόμεθα.
Γνωρίζοντας οτι δεν βοήθησα πολύ - μακάρι να μπορούσα περισσότερο,
Καλή τύχη.
Αντιθετως!
Το παπι ειναι της μητερας του..Μαλλον δευτερα θα παω επιθεωρηση εργασιας και θα μιλησω με καποιον φιλο δικηγορο.
Ευχαριστω παντως
chris_honda
25/07/2009, 22:52
Ισα-ίσα καλό θα του κάνατε αν φέρνατε την αστυνομία
1. Ναι μεν θα την πλήρωνε ο μικρός με ένα δικαστήριο(θα βαζε και λίγη σάλτσα....φτωχή οικογένοια....μεροκάματο να βοηθήσω στο σπίτι...) αλλα αυτη την ασυνήδητη εργοδότρια που γελούσε θα την έβλεπες πως θα την έτρωγε....
2. Αποκλείετε να μην υπάρχει σχετικός νόμος......και οι λεωφοριατζήδες όταν πάνε σε νέα δουλεία τι λέτε να μην τους ελέγχουν το δίπλωμα...
3. Το πιο πιθανό είναι πως ο πιτσιρικάς 99% θα ήταν εκτός απο ριγμένος στις αποδοχές....χαλαρα..αλλα θα ήταν και ανασφάλιστος....+ οτι θα άκουγε και κανα καντήλι οτι αργεί στις παραγγελίες...και καλλά....
4. Πως λοιπον δεν έφταιγε η εργοδότης.....εγω αν είχα μαγαζι και έπαιρνα τον μικρό στη δουλειά το πρωτο που θα κοίταγα θα ήταν το δίπλωμα.....
blueangel
25/07/2009, 22:59
Γέλαγε????????Να δείς πόσο θα ξεκαρδιστεί η κυρία όταν της έρθει το φιρμάνι απο την Επιθεώρηση εργασίας!!!:mad: :evil: :evil: Θεωρείται εργατικό ατύχημα ότι πάθει ο κάθένας μας για διάστημα 3 ωρών πρίν και 3 ωρών μετα την αποχώρηση από την εργασία!Πόσο μάλλον που ο πιτσιρίκος ήταν εν ώρα εργασίας με ΌΛΑ τα παράνομα συμπαραμαρτούντα:hypnotize Από βδομάδα που θα δεί την σκληρή πραγματικότητα και την γραφειοκρατία με τα εργασιακά θα δείς για πότε της κυρίας της παγώνει το χαμόγελο:D
Αρχικά δημιουργήθηκε από blueangel
Γέλαγε????????Να δείς πόσο θα ξεκαρδιστεί η κυρία όταν της έρθει το φιρμάνι απο την Επιθεώρηση εργασίας!!!:mad: :evil: :evil: Θεωρείται εργατικό ατύχημα ότι πάθει ο κάθένας μας για διάστημα 3 ωρών πρίν και 3 ωρών μετα την αποχώρηση από την εργασία!Πόσο μάλλον που ο πιτσιρίκος ήταν εν ώρα εργασίας με ΌΛΑ τα παράνομα συμπαραμαρτούντα:hypnotize Από βδομάδα που θα δεί την σκληρή πραγματικότητα και την γραφειοκρατία με τα εργασιακά θα δείς για πότε της κυρίας της παγώνει το χαμόγελο:D
Να και κατι που δεν ηξερα!
Ευχαριστω παιδια..
Απο Δευτερα θα ενημερωσω για τυχον εξελιξεις.. :)
Akatanomastos
25/07/2009, 23:07
ειμαστε σιγουροι οτι φταει το παιδι με το μηχανακι για το ατυχημα:confused:
ακυρο, τωρα καταλαβα το σκηνικο, το παιδι φταει οκ.
απο κει και περα τι να πεις για το ειναι ανηλικος, δουλευει χωρις διπλωμα κλπ κλπ..
εγω θα λεγα να κανετε καταγγελια ωστε να την πληρωσει η ιδιοκτητρια και να μην ξαναπροσλαβει πιτσιρικια..
το παιδι θα την βγαλει σχετικα ανωδυνα
chris_honda
25/07/2009, 23:09
Φυσικα...ως προς το ατύχημα απο όσα διαβάσαμε φταιει ο πιτσιρικάς αλλα όχι μόνο....
chris_honda
25/07/2009, 23:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
ειμαστε σιγουροι οτι φταει το παιδι με το μηχανακι για το ατυχημα:confused:
ακυρο, τωρα καταλαβα το σκηνικο, το παιδι φταει οκ.
απο κει και περα τι να πεις για το ειναι ανηλικος, δουλευει χωρις διπλωμα κλπ κλπ..
εγω θα λεγα να κανετε καταγγελια ωστε να την πληρωσει η ιδιοκτητρια και να μην ξαναπροσλαβει πιτσιρικια..
το παιδι θα την βγαλει σχετικα ανωδυνα
Συμφωνω....καλλα τα έχω παρει τώρα......παιρνουν ρε πουστη μου πιτσιρίκια για φτηνα μεροκάματα
και αν γίνει κάτι ¨εγω δεν έχω καμοια σχέση¨αντε μην πω τιποτα άλλο....
αννα αφου εχεις την ορεξη (και μπραβο σου γι'αυτο)
κυνηγα την οσο μπορεις!!
ρωτα και τον δικηγορο σου και σκισε την!!
αμαν πια με αυτους τους απατεωνες που
εχουν τα παιδια και δουλευουν για ενα κοματι
ψωμι!! γιατι δεν νομιζω να του δινει πανω απο 30?
και φυσικα δεν μιλαμε για ενσημα:mad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από nic mor
......
30? !!!
Μάλλον δεν έχεις δουλέψει σε πιτσαρία τώρα τελευταια
ποτε δεν ετυχε να κανω αυτη τη δουλεια:blush: :blush:
αλλα γιατι το λες:confused: :confused:
ειπα πολλα η λιγα:D
Καλύτερα που δεν χρειάζεται να την κάνεις φίλε μου.
Εγώ δούλεψα σαν πιτσιρικάς για 1 χρόνο και από αυτήν αγόρασα την πρώτη μου μηχανή. Εχουν περάσει πάνω από 13 χρόνια βέβαια, αλλά οι συνθήκες ελάχιστα θα έχουν αλλάξει. Από τότε βέβαια δεν συμφέρει να πέρνω πίτσες γιατί δίνω πάντα μεγάλο φιλοδώρημα σαν πρωην συνάδελφος:) :) :)
Αν πέρνουν ένα 20ρικο + τα pourboire (σικ) τυχεροί θα είναι.
blackbusa
26/07/2009, 04:43
καταρχην το πεζος που γραφεις δεν εχει καμμια σχεση απο την στιγμη που συγκρουστικαν 2 οχηματα....κατα δευτερον και ποιο σοβαρο ειναι που δεν καλεσατε την αστυνομια.....μεγαλο λαθος....ενας σοβαρος δικηγορος θα σας πει τι πρεπει να κανετε....εδω και ολα ειναι φλου και λογια του αερα και δεν ξερουμε το περιστατικο ακριβως....δεν μας ανεφερες αν ειχε ασφαλεια ο πιτσιρικας..
ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...
καλα ξεμπερδεματα...
υ.γ. θεωρω ανηκουστο και τελειως χαζο καποιος που βλεπει φλας να προσπαθει να κανει προσπεραση....
chris_honda
26/07/2009, 09:03
Κι όμως συμβαινουν..Ιδιο ακριβως περιστατικο...πριν 5 χρόνια Καλαμάτα...
Πιτσιρίκος στα 18 ο οδηγός με παπι....ήμουν ακριβώς από πίσω.....
Θα ήθελα να επισημάνω κάτι καθότι πιό παλιά εκανα τον pizza-boy...
1.Δεν μιλάμε για απλή οδήγηση....όταν το αφεντικό σε πιέζει να πάς και να τελειώσεις γρήγορα...
οδηγάς το παπί...με συγχηση στον εγκέφαλο...(το έχω ζήσει)..αποτέλεσμα.....γίνεσαι ενα όμορφο κινητό ....φέρετρο....ναι φίλοι μου έτσι ακριβώς....
2.Τα μηχανακια δεν έχουν πολλες φορές ούτε λάδι....το πιάσατε πιστεύω.....(servis, λαστιχα γουλι....).
3. Οσο για τα λεφτα....εχτές σαν τον διάολο...μιλούσα με τον μικρό μου τον κουνίαδο που δουλευει delivery.... - Αντωνάκη πόσα παιρνεις ρε...????
- 3 Ευρω την ώρα και φυσικά ουτε λόγως για δώρα....ένσημα....κτλ.
4. Και ξέρετε ποιά είναι η μαλακία?? Οτι τα παλικαράκια αυτά δεν καταλαβαίνουν οτι διατρέχουν κίνδυνο.... ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!!
4 με 4,5 ευρω την ωρα,ανασφαλιστος και με το δικο σου μηχανακι.Η κυρια θελει :a021: και προστιμο.
Σαν εργοδοτης εχω να πω οτι η ευθηνη ειναι και της εργοδοτριας που ειχαι ανηλικο-ανασφαλιστο-και χωρις προστατευτικο εξοπλισμο υπαλληλο για νελιβερι,αλλα και του νεαρου που ετρεχε πανικοβλητος χωρις να υπολογισει ουτε τη δικη του ασφαλεια αλλα και ολων των υπολοιπων που ετυχε να βρεθουν μπροστα του!
Σαν επαγγελματιας κατακρινω την αντιεπαγγελματικη συμπεριφορα της εργοδοτριας(κατι τετιοι ειναι που χαλανε την πιατσα για ολου μας)
Σαν πρωην ντελιβερας κατακρινω την ανωριμη συμπεριφορα(για τον εξοπλισμο μιλαω παντα)και για την επικυνδηνη οδηγηση!δινω ομως πολλα ελαφρυντικα στο νεαρο γιατι δεν εχουμε οδηγικη και μοτοσυκλετιστικη παιδεια(οχι οτι εχουμε και σε τιποτα αλλο,αλλα λεμε τωρα)!
Γνωμη μου λοιπον ειναι:
1ον Καταγγελια για την εργοδοτρια(να την κυνηγησεις μεχρι να πατησει μαυρο χιονι η κ@ργιολ@:evil: )
μεχρι και να της κλεισουν το μαγαζι για να την παρει χαμπαρι,και αυτη και τα αλλα τα λαμογια,γιατι δεν μπορεις "κυρια" μου να βγαζεις την ουρα σου απ'εξω σε τετοιες περιπτωσεις!
2ον Για τον νεαρο ενα δικαστηριο καλο θα του κανει σε συνδυασμο με το σοκ του συμβαντος για να καταλαβει οτι δεν ειναι 'αφθαρτος' και οτι ο τραυματισμος,ακομη και ο θανατος περιμενουν σε καθε γωνια!
υ.γ.καποιος ανεφερε οτι τα λεφτα ειναι λιγα και εχει δικαιο!Αυτη ηδουλεια δεν πληρωνετε και 50 γιουρια να περνεις λογο επικυνδινοτητας!
υ.γ.2 δεν ξερω τι παιζει στα μεγαλα αστικα κεντρα αλλα εδω στην επαρχια οι ντελιβεραδες ειναι ειδος προς εξαφανιση!εγω που εχω λογο ειδους λιγες παραγγελιες τις παω ο ιδιος!ενα καταστημα που εχει 30,40 και παραπανω παραγγελιες αναγκαζεται να παρει πιτσιρικαδες χωρις διπλωμα για να κανει τη δουλεια του!υτα τα αναφερω απλα και μονο για να ξερουν απαντες οτι δεν ειμαστε ολοι αντιεπαγγελματιες και λαμογια! :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από PRIEST
υ.γ.2 δεν ξερω τι παιζει στα μεγαλα αστικα κεντρα αλλα εδω στην επαρχια οι ντελιβεραδες ειναι ειδος προς εξαφανιση!εγω που εχω λογο ειδους λιγες παραγγελιες τις παω ο ιδιος!ενα καταστημα που εχει 30,40 και παραπανω παραγγελιες αναγκαζεται να παρει πιτσιρικαδες χωρις διπλωμα για να κανει τη δουλεια του!υτα τα αναφερω απλα και μονο για να ξερουν απαντες οτι δεν ειμαστε ολοι αντιεπαγγελματιες και λαμογια! :wave2:
Να πεις στους συναδέλφους ότι αν έδιναν κανονικό μεροκάματο και ασφάλιση, θα έβρισκαν πάρα πολλούς να δουλέψουν. Οι εταιρείες ταχυμεταφορών πώς βρίσκουν?
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
Να πεις στους συναδέλφους ότι αν έδιναν κανονικό μεροκάματο και ασφάλιση, θα έβρισκαν πάρα πολλούς να δουλέψουν. Οι εταιρείες ταχυμεταφορών πώς βρίσκουν?
ξαναλεω οτι δεν ξερω τι παιζει γενικα αλλα εδω σε μας οι νεοι θεωρουνε το ντελιβερι εργασια υποτιμητικη!στο λεω απο προσωπικη εμπειρια!εχω δουλεψει 54 μερες συνεχωμενες χωρις ρεπο γιατι δεν ειχαμε αλλον ντελιβερα!:wave2: :wave2:
chris_honda
26/07/2009, 12:30
ξαναλεω οτι δεν ξερω τι παιζει γενικα αλλα εδω σε μας οι νεοι θεωρουνε το ντελιβερι εργασια υποτιμητικη!στο λεω απο προσωπικη εμπειρια!εχω δουλεψει 54 μερες συνεχωμενες χωρις ρεπο γιατι δεν ειχαμε αλλον ντελιβερα!:wave2: :wave2:
Το ίδιο λέμε....εσύ πριν γίνεις αφεντικό πληρωνόσουν κανονικά...σαν ντελιβεράς?
Δηλαδη αν πεις σε κάποιον ελα εδω ρε....θα πληρώνεσαι κανονικά θα παίρνεις τις αδειές σου τα επιδοματά σου την ασφάλιση σου....τι πιστευεις θα σου έλεγε οχι? Μην τρελαθούμε..
Το οτι είναι υποτιμιτικη δουλεία την έκαναν οι εργοδότες...όχι οι υπάλληλοι..
Αρχικά δημιουργήθηκε από chris_honda
Δηλαδη αν πεις σε κάποιον ελα εδω ρε....θα πληρώνεσαι κανονικά θα παίρνεις τις αδειές σου τα επιδοματά σου την ασφάλιση σου....τι πιστευεις θα σου έλεγε οχι? Μην τρελαθούμε..
Το οτι είναι υποτιμιτικη δουλεία την έκαναν οι εργοδότες...όχι οι υπάλληλοι..
:beer: :beer:
Φταινε πρωτα οι γονεις που αφηνουν το παιδι χωρις διπλωμα να δουλευει,φταιει ο εργοδοτης του που πρεπει να τιμωρηθει που προσελαβε ενα 17χρονο χωρις διπλωμα για δουλεια,και φταις και εσυ που δεν της εριξες μια σφαλιαρα οταν ειρωνικα γελουσε (πλακα κανω, ελπιζω να την κυνηγησει αρκετα η επιθεωρηση εργασιας γιατι θα μπορουσαν τα πραγματα να ηταν χειροτερα,να ειχε σκοτωθει ο μικρος σε καποιο ατυχημα επειδη η μαλάκο θα τον πιεζε να τρεξει πιο γρηγορα τις παραγγελιες με τις πιτσες).
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από chris_honda
Το οτι είναι υποτιμιτικη δουλεία την έκαναν οι εργοδότες...όχι οι υπάλληλοι.. [/QUOTE
πληρωνομουν καλυτερα απο ολους τους υπολοιπους ντελιβεραδες της πολης κι αυτο γιατι το αφεντικο ηταν καποτε ντελιβερας!οπως αυτος ετσι κι εγω πολυ ευχαριστως θα βαλω και ασφαλεια,θα δωσω και αδειες θα δωσω και επιδοματα οταν ερθει η ωρα..........
για πες μου ομως τι γινεται οταν ο ντελιβερας κανει και πρωινη δουλεια και ειναι ασφαλισμενος fulltime?:wave2:
τεσπα το θεμα μας δεν ειναι αυτο...η κυρια οπως ειπα θελει ξεσκισμα
chris_honda
26/07/2009, 19:32
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από chris_honda
Το οτι είναι υποτιμιτικη δουλεία την έκαναν οι εργοδότες...όχι οι υπάλληλοι.. [/QUOTE
πληρωνομουν καλυτερα απο ολους τους υπολοιπους ντελιβεραδες της πολης κι αυτο γιατι το αφεντικο ηταν καποτε ντελιβερας!οπως αυτος ετσι κι εγω πολυ ευχαριστως θα βαλω και ασφαλεια,θα δωσω και αδειες θα δωσω και επιδοματα οταν ερθει η ωρα..........
για πες μου ομως τι γινεται οταν ο ντελιβερας κανει και πρωινη δουλεια και ειναι ασφαλισμενος fulltime?:wave2:
τεσπα το θεμα μας δεν ειναι αυτο...η κυρια οπως ειπα θελει ξεσκισμα
Καταλαβαίνω τι λές και δεν είναι όλοι ίδιοι...Πριν μπώ στο δημόσιο δουλεψά 4 χρόνια ιδιωτικό και μόνο σε ένα μαγαζί πήρα ένσημο που το αφεντικό ήταν πιο μπροστά υπάλληλος (ήξερε πως είναι...)
Απ όσο ξέρω μπορεί καποιος να κάνει νόμιμα 2 δουλειές και να διαλέξει την καλύτερη ασφάλεια....
Τελος πάντων τα ξέρεις και σύ καλύτερα, κανείς δεν πληρώνει και δεν σου δίνει αυτά που δικαιούσε εύκολα...Πρόσεξε...Αυτά που δικαιούσε ....
Οσο για την συγκεκριμένη υπόθεση και για τον λόγο ότι η κυρία ξέρει πολύ καλό τένις (πετάει τα μπαλάκια απο δώ κι από κεί) καλό θα της κάνει να πληρώσει για τις ευθύνες που τις αναλογούν...
transalpblack
26/07/2009, 21:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από nic mor
αννα αφου εχεις την ορεξη (και μπραβο σου γι'αυτο)
κυνηγα την οσο μπορεις!!
ρωτα και τον δικηγορο σου και σκισε την!!
αμαν πια με αυτους τους απατεωνες που
πια 30 ?:confused: :confused: :confused:
3? την ωρα επι 4 ωρες= 12?πουλα
αντε να στα κανω 15
αντε επειδη εχω και κεφια σημερα διοτι περασα ενα τρελο διημερο,
να στα κανω 20 τα ?πουλα
η εκμεταλλευση σε ολο της το μεγαλειο
θυμαμαι οταν δουλευα εγω delivery, ηταν ενας εκι πισω απο το γηπεδο της προοδευτικης στην νικαια σε ενα στενο που ενω ολοι εδιναι 3? και 3,10³ την ωρα, εκεινος ελεγε πως δεν μπορουσε να δωσει πανω απο 2,90?
Αρχικά δημιουργήθηκε από transalpblack
πια 30 ?:confused: :confused: :confused:
3? την ωρα επι 4 ωρες= 12?πουλα
αντε να στα κανω 15
αντε επειδη εχω και κεφια σημερα διοτι περασα ενα τρελο διημερο,
να στα κανω 20 τα ?πουλα
η εκμεταλλευση σε ολο της το μεγαλειο
θυμαμαι οταν δουλευα εγω delivery, ηταν ενας εκι πισω απο το γηπεδο της προοδευτικης στην νικαια σε ενα στενο που ενω ολοι εδιναι 3? και 3,10³ την ωρα, εκεινος ελεγε πως δεν μπορουσε να δωσει πανω απο 2,90?
Μη μου πεις οτι λες για τον Αποστολη,κοντος με μουστακι και κοιλια,γιατι μιλαμε για μεγαλο νουμερο.:lol: :lol:
Gandalf dr685sm
27/07/2009, 07:39
Λοιπόν.. 'ενα - 'ενα.. πάμε στις παρανομίες.
1) Παπάκι χωρίς δίπλωμα... δικαστήριο τόσο στον μικρό όσο και στον ιδιοκτήτη του οχήματος καθώς ο οδηγός ήταν χωρίς δίπλωμα αλλά και ανήλικος όπου καλείται και ο κηδεμόνας... σε αυτή την περίπτωση είναι το ίδιο πρόσωπο.
2) ανασφάλιστος οδηγός (αν είχε θεωρητικά το παπί ασφάλεια). Η ασφάλεια πληρώνει κανονικά και κυνηγάει τον ιδιοκτήτη του οχήματος για τις υλικές ζημιές και άλλα ωραία. Κυκεώνας λέμε.
3) Μήνυση αγωγή στην ιδιοκτήτρια καταστήματος στο οτι είχε ανασφάλιστο υπάλληλο , χωρίς βεβαίωση ικανότητος οδήγησης. Επιθεώρηση εργασίας, ΙΚΑ (γκουλπ :eek: ...δεν ξεμπερδεύεις με τίποτα), συν το οτι μπορεί ο πιτσιρικάς να της κάνει αγωγή μήνυση για κάθε ιατρικά του έξοδα απο το ατύχημα.
Συνήθες αποτέλεσμα... ο μικρός για το δίπλωμα ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ, καθώς θα γίνει δίκη με τα στοιχεία του τότε που θα αναγράφει και την ηλικία του , άρα και την μη δυνατότητα να είχε δίπλωμα. Λογικά θα φάει πρόστιμο φυλάκισης ο κηδεμόνας του (καθότι ανήλικος) συν την αδυναμία να βγάλει δίπλωμα για 2-3 χρόνια. Επίσης καταδίκη = σημείωση στο ποινικό μητρώο που σε ακολουθεί πάντα και παντού.
Η ασφάλεια θα πάρει τα σώβρακα του ιδιοκτήτη του οχήματος με δεδομένο οτι θα πάρει το ποσό που θα πληρώσει συν υπερημερίες σε τόκους αποπληρωμής ποσού, δικαστικά κοκ. Μιλάμε συνήθως για πολύ μεγάλα ποσά.
Η ιδιοκτήτρια δεν θα καθαρίσει ποτέ απο αυτές τις υπηρεσίες , μιας και θα είναι συνεχώς στα μαύρα κατάστοιχα τους , για να μην μιλήσω για τα πρόστιμα , τόκους κοκ που θα πληρώνει αιώνια.
Πως μπορεί λοιπόν μια ηλιθιότητα 17χρονου (αίντε και έχει το ελαφρυντικό της ηλικίας) , του κηδεμόνα (πως δίνεις ενα παπί σε ανήλικο χωρίς δίπλωμα; ) και μια εγκληματική ενέργεια ενός εργοδότη να καταλήξει είναι το παραπάνω.
Gandalf
sergiosm
27/07/2009, 10:24
ενα καταστημα που εχει 30,40 και παραπανω παραγγελιες αναγκαζεται να παρει πιτσιρικαδες χωρις διπλωμα για να κανει τη δουλεια του!υτα τα αναφερω απλα και μονο για να ξερουν απαντες οτι δεν ειμαστε ολοι αντιεπαγγελματιες και λαμογια! :wave2:
Από ποιον αναγκάζεται;;;
Και ποια είναι η δουλειά του;;;
Αν δεν "βγαίνει" με 30,40 παραγγελίες να ΜΗΝ κάνει delivery ή να τις κάνεις μόνος του.
Γιατί πρέπει να πάρει έναν πιτσιρικά χωρίς δίπλωμα;;;
Αλλά βέβαια, όταν θέλουμε να βγάλουμε και από τη μύγα ξύγκι τότε ... "αναγκαζόμαστε" να κάνουμε πολλά ...
sergiosm
27/07/2009, 10:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από mayaf
Ανήλικος οδηγός μοτοσυκλέτας ηρθε σε πλαγια συγκρουση με το οικογενειακο μας αυτοκινητο την στιγμη που ο πατερας μου εχοντας βαλει φλας θα εστριβε αριστερα.Ο οδηγος εκανε προσπεραση απο την αριστερη πλευρα με μεγάλη ταχυτητα και τα δυο οχηματα συγκρουστηκαν.
To παιδι(δεν ειναι 18) ΦΥΣΙΚΑ οδηγουσε χωρις κρανος και εργαζοταν εκεινη την στιγμη σαν ντελιβερας.
...
Θα ηθελα τη βοηθεια σας.
Ευχαριστω πολυ..
Αννα
Άρα το πρώτο ερώτημα είναι: ΠΟΙΟΣ πληρώνει.
Για να απαντηθεί θα πρέπει να δούμε ποιος φταίει για το ατύχημα (το ότι ο μικρός δεν έχει δίπλωμα δεν παίζει -ως προς αυτό- ρόλο [τα έχουμε ξαναπεί]).
Από την περιγραφή σου πάντως φαίνεταινα φταίει ο μικρός.
Άρα:
Πληρώνει ο μικρός, δηλαδή (κατ' αρχήν) η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ (αν έχει).
Επειδή όμως δεν είχε δίπλωμα, η ασφαλιστή του θα ζητήσει ΠΙΣΩ τα λεφτά από το μικρό.
Επειδή ομως ο μικρός την ώρα που προκάλεσε το ατύχημα ΔΟΥΛΕΥΕ για λογαριασμό της τύπισσας, ευθύνεται ΚΑΙ ΑΥΤΗ. Συνεπώς, η ασφαλιστική μπορεί να ζητήσει τα λεφτά και από ΑΥΤΗ.
Με τη σειρά της βέβαια αυτή μπορεί να ζητήσει τα λεφτά από τον μικρό. Εκεί όμως θα μπλέξει το πράγμα δεδομένου ότι ήξερε ότι δεν είχε δίπλωμα.
Τώρα αν ήταν ανασφάλιστο, ευθύνεται ΚΑΙ ο μικρός ΚΑΙ η τύπισσα.
Το δεύτερο ερώτημα είναι (προφανώς): ποιος έχει ποινική ευθύνη.
Εφόσον υπάρχει τραυματισμός δικός σας ποινική ευθύνη έχει ΜΟΝΟ ο μικρός.
Για την έλλειψη διπλώματος ευθύνεται ο μικρός, ενώ ο ιδιοκτήτης του παπιού ευθύνεται για την παραχώρησητης χρήσης του.
Πάντως και οι δύο παίζει να την γλιτώσουν, ο μεν μικρός εφόσον βγάλει δίπλωμα, ο δε ιδιοκτήτης δηλώνοντας ότι και καλά δεν ήξερε ότι το πήρε.
Είναι θέμα διάθεσης του δικαστηρίου.
Εξάλλου, η κλασσική περίπτωση οδήγησης χωρίς δίπλωμα και εκ των υστέρων αθώωση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΣΩΣΤΗ.
Κανονικά έπρεπε να καταδικάζονται με ελαφρυντικό γιατί το μεν αδίκημα ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ, η εκ των υστέρων όμως έκδοση δείχνει μεταμέλεια (κάτι που δίνει ελαφρυντικό).
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Από ποιον αναγκάζεται;;;
Και ποια είναι η δουλειά του;;;
Αν δεν "βγαίνει" με 30,40 παραγγελίες να ΜΗΝ κάνει delivery ή να τις κάνεις μόνος του.
Γιατί πρέπει να πάρει έναν πιτσιρικά χωρίς δίπλωμα;;;
Αλλά βέβαια, όταν θέλουμε να βγάλουμε και από τη μύγα ξύγκι τότε ... "αναγκαζόμαστε" να κάνουμε πολλά ...
νομιζω πως εξω απο το χορο πολλα τργουδια λεμε!οταν θα γινεις καταστηματαρχης φιλτατε και σε παρουν τα εξοδα παραμαζομα ελα να τα ξαναπουμε:confused:
και ξαναλεω δεν επικροτω, αντιθετος κατακρινω το γεγονος αλλα καποιες φορες αναγκαζεσαι!
οταν εχεις ντελιβερι και σου φυγει ο ντελιβερας για τον οποιοδηποτε λογο,τι θα κανεις?θα της πας μονος σου ειπες και συμφωνω,αν δεν τις προλαβενεις ολες τι θα κανεις?θα κωψεις το ντελιβερι λες εσυ,και εγω σου λεω οτι παει το μισο πελατολογειο και αντε νε ορθοποδησεις!
καλαθα ειναι να βλεπουμε ολες τις πλευρες ενος θεματος πριν αρχισουμε να λεμε.................
φιλικα παντα!:wave2: :wave2: :wave2:
sergiosm
27/07/2009, 11:42
νομιζω πως εξω απο το χορο πολλα τργουδια λεμε!οταν θα γινεις καταστηματαρχης φιλτατε και σε παρουν τα εξοδα παραμαζομα ελα να τα ξαναπουμε:confused:
Δεν είμαι καταστηματάρχης, είμαι όμως ελεύθερος επαγγελματίας και κάτι ξέρω και γω.
οταν εχεις ντελιβερι και σου φυγει ο ντελιβερας για τον οποιοδηποτε λογο,τι θα κανεις?θα της πας μονος σου ειπες και συμφωνω,αν δεν τις προλαβενεις ολες τι θα κανεις?θα κωψεις το ντελιβερι λες εσυ,και εγω σου λεω οτι παει το μισο πελατολογειο και αντε νε ορθοποδησεις!
Θα βρεις αντικαταστάτη του προηγούμενου delivery.
Οπότε που είναι το πρόβλημα να απασχολήσεις κάποιον νόμιμα;;
Εκτός και αν ούτε πριν τον απασχολούσες νόμιμα, οπότε δεν ισχύει το "κάποιες φορές αναγκάζεσαι" γιατί δεν μιλάμε για "κάποιες φορές" αλλά για τον κανόνα.
καλαθα ειναι να βλεπουμε ολες τις πλευρες ενος θεματος
στις οποίες περιλαμβάνεται και η πλευρά του υπαλλήλου όμως ...
φιλικα παντα!:wave2: :wave2: :wave2:
αυτό εννοείται :wave2: :wave2: :wave2:
Akatanomastos
27/07/2009, 12:11
αντιθετος κατακρινω το γεγονος αλλα καποιες φορες αναγκαζεσαι!
καλαθα ειναι να βλεπουμε ολες τις πλευρες ενος θεματος πριν αρχισουμε να λεμε.................
δεν πρεπει να μιλας σοβαρα φιλε
αν ειμασταν σοβαρη χωρα και οι νομοι τηροντουσαν, ο κακομοιρης ιδιοκτητης που λες θα ειχε φροντισει να εχει αρκετους ντελιβεραδες, με τα παντα ολα νομιμα, και αν του φευγαν ολοι δεν θα κανε μια μερα ντελιβερι μεχρι να βρει αλλον.
τι θες να δικαιολογησεις τωρα? τυπους που προσλαμβανουν ανηλικους καμικαζι, χωρις διπλωμα, χωρις κρανος και χωρις καιμια συνειδηση?
Υ.Γ. και του καθε καταστηματαρχη τα εξοδα δεν του δινουν το δικαιωμα να καταπαταει τους νομους.
αν θες φιλε μου απαντησε ειλικρινα, εισαι καταστηματαρχης με ντελιβεραδες?
Ελεος κυριοι εργοδοτες πια. Η αλλαζονεία σας δεν έχει όριο πια.
Βεβαια βρίσκετε και κάνετε, αφου η ολη πολιτική κατάσταση σας το επιτρέπει.
Τι και αν καταρρέουν τα ταμεία, τι αν και γω δεν θα παρω συνταξη, τι και αν τα 2 παιδια μου
θα δουλευουν με κατάσταση δουλείας. Το καινούργιο SUV και η plasma 52" να είναι καλα.
Αστε ρε μάγκες και τα βλέπουμε γύρω μας. Ντελιβαράδες καμικάζι στην Λαμπρινή και γιός ιδιοκτήτη ντελιβεράδικου με Mazeratti. Αντε ρε χαθείτε. Ντροπή σας ΝΕΟελληνες. Δεν σας αξίζει ούτε το κεφαλαίο Ε γιατι μας έχετε ξεφτιλίσει ως έθνος. Στο βωμο του κερδους εχουμε ξεφτιλιστει παγκοσμίως. Αντε αει σιχτίρ.
:a015: :a015: :a015: :a015: :a015:
δεν πρεπει να μιλας σοβαρα φιλε
αν ειμασταν σοβαρη χωρα και οι νομοι τηροντουσαν, ο κακομοιρης ιδιοκτητης που λες θα ειχε φροντισει να εχει αρκετους ντελιβεραδες, με τα παντα ολα νομιμα, και αν του φευγαν ολοι δεν θα κανε μια μερα ντελιβερι μεχρι να βρει αλλον.
τι θες να δικαιολογησεις τωρα? τυπους που προσλαμβανουν ανηλικους καμικαζι, χωρις διπλωμα, χωρις κρανος και χωρις καιμια συνειδηση?
Υ.Γ. και του καθε καταστηματαρχη τα εξοδα δεν του δινουν το δικαιωμα να καταπαταει τους νομους.
αν θες φιλε μου απαντησε ειλικρινα, εισαι καταστηματαρχης με ντελιβεραδες?
οπως ειπα νωριτερα ναι ειμαι ιδιοκτητης καταστηματος αλλα χωρις ντελιβεραδες κι αυτο γιατι δεν μπορω να παρεχω ολο το πακετο(μισθο,full ασφαλεια και επιδοματα αδειων και επικυνδινοτητας)!
τις παραγγελιες μου τις παω μονος μου!εχω υπαρξει ντελιβερας για πολλα χρονια και ξερω τι παιζει και τι οχι!
δεν δικαιολογω κανεναν,ειπα και το ξαναλεω.......κατι τετοιοι τυποι χαλανε το ονομα για ολους μας και πρεπει να πανε στο ικριωμα!
Αρχικά δημιουργήθηκε από objecto
Τι και αν καταρρέουν τα ταμεία, τι αν και γω δεν θα παρω συνταξη, τι και αν τα 2 παιδια μου
θα δουλευουν με κατάσταση δουλείας. Το καινούργιο SUV και η plasma 52" να είναι καλα.
Αστε ρε μάγκες και τα βλέπουμε γύρω μας. Ντελιβαράδες καμικάζι στην Λαμπρινή και γιός ιδιοκτήτη ντελιβεράδικου με Mazeratti. Αντε ρε χαθείτε. Ντροπή σας ΝΕΟελληνες. Δεν σας αξίζει ούτε το κεφαλαίο Ε γιατι μας έχετε ξεφτιλίσει ως έθνος. Στο βωμο του κερδους εχουμε ξεφτιλιστει παγκοσμίως. Αντε αει σιχτίρ.
νομιζω οτι εισαι λιγο σκληρος και απολυτος φιλε!δεν ξερω πιος σε αδικησε αλλα δεν βραζουμε ολοι στο ιδιο καζανι οκ?:nono: :wave2:
νομιζω οτι εισαι λιγο σκληρος και απολυτος φιλε!δεν ξερω πιος σε αδικησε αλλα δεν βραζουμε ολοι στο ιδιο καζανι οκ?:nono: :wave2:
Δεν αναφερομαι σε σενα προσωπικα. Αλλα δεν παραδεχομαι οτι ειμαι σκληρός :nono:. Ψαξε γυρω σου για σκληροτερους :winka:
Δεν αναφερομαι σε σενα προσωπικα. Αλλα δεν παραδεχομαι οτι ειμαι σκληρός :nono:. Ψαξε γυρω σου για σκληροτερους :winka:
ok νομιζω οτι το καναμε τσοντα παλι το ζητημα και ειμαστε και λιγουλακι:a6:
για αλλη μια φορα λεγω...........στην πυρα η κυρια εργοδοτρια και ο καθε κερατας που στο βωμο του κερδος κανει του κοσμου τισ παρανομιες και δεν εχει τα @ρχιδι@ να αναλαβει τι ευθηνες του!
αν σας φερει λοιπον ο δρομος Τρικαλα κερναω καφεδακι:beer: :beer:
η προσκληση ισχυει για ολους συμφορουμιτες!!!!!!!!!!!:wave2: :wave2: :wave2:
Απλα για να τελειωσει η (αντιπαραθεση?) . Ειμαι απο τους τυχερους που δουλευουν συνεχως εδω και 20 χρόνια , ασφαλισμένος παροτι στον ιδιωτικο τομέα, παρότι με μισθό αρκετά άνω του μέσου όρου. Παρόλα αυτα βλέπω φίλους μου σε τι κατάσταση ζουν με οικογένεια και υποχρεωσεις και πως αντιμετωπίζονται. Δεν νιωθω αδικημενος. Οποτε εχω νιώσει εχω ξεχάσει να συγκρίνω τα "βασανα" μου με των αλλων. Δεν εχω απωθημένο εκτος απο 1-2 ατομα και ειναι καθαρα απωθημενα καριερρας και όχι εργοδοσίας.
Φιλε ιερέα :) απλα ξεσπαθωσα για αυτα που βλέπω και με ενοχλούν. Η καφρίλα που συζητάμε σχετικα με την συμπεριφορά στον δρόμο πολλες φορες εδω, εκφράζεται και σε άλλους τομείς της ζωής μας. Η ενοχληση μου είναι οταν βλεπω κοσμο να παίρνει στα χέρια του δύναμη και να την χρησιμοποιεί για την εκμεταλλευση και οχι την ευημερία των άλλων. Οπως η δυναμη που αποκτας μέσω μιας μοτο ή ενος αμαξιού (σε αναλογια σκεψου). Οι κάγκουρες της οικονομικής δυνατότητας είναι μια πραγματικότητα.
Καντε με lock γιατι σταματημο δεν εχω :wacko:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Λοιπόν.. 'ενα - 'ενα.. πάμε στις παρανομίες.
1) Παπάκι χωρίς δίπλωμα... δικαστήριο τόσο στον μικρό όσο και στον ιδιοκτήτη του οχήματος καθώς ο οδηγός ήταν χωρίς δίπλωμα αλλά και ανήλικος όπου καλείται και ο κηδεμόνας... σε αυτή την περίπτωση είναι το ίδιο πρόσωπο.
2) ανασφάλιστος οδηγός (αν είχε θεωρητικά το παπί ασφάλεια). Η ασφάλεια πληρώνει κανονικά και κυνηγάει τον ιδιοκτήτη του οχήματος για τις υλικές ζημιές και άλλα ωραία. Κυκεώνας λέμε.
3) Μήνυση αγωγή στην ιδιοκτήτρια καταστήματος στο οτι είχε ανασφάλιστο υπάλληλο , χωρίς βεβαίωση ικανότητος οδήγησης. Επιθεώρηση εργασίας, ΙΚΑ (γκουλπ :eek: ...δεν ξεμπερδεύεις με τίποτα), συν το οτι μπορεί ο πιτσιρικάς να της κάνει αγωγή μήνυση για κάθε ιατρικά του έξοδα απο το ατύχημα.
Συνήθες αποτέλεσμα... ο μικρός για το δίπλωμα ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ, καθώς θα γίνει δίκη με τα στοιχεία του τότε που θα αναγράφει και την ηλικία του , άρα και την μη δυνατότητα να είχε δίπλωμα. Λογικά θα φάει πρόστιμο φυλάκισης ο κηδεμόνας του (καθότι ανήλικος) συν την αδυναμία να βγάλει δίπλωμα για 2-3 χρόνια. Επίσης καταδίκη = σημείωση στο ποινικό μητρώο που σε ακολουθεί πάντα και παντού.
Η ασφάλεια θα πάρει τα σώβρακα του ιδιοκτήτη του οχήματος με δεδομένο οτι θα πάρει το ποσό που θα πληρώσει συν υπερημερίες σε τόκους αποπληρωμής ποσού, δικαστικά κοκ. Μιλάμε συνήθως για πολύ μεγάλα ποσά.
Η ιδιοκτήτρια δεν θα καθαρίσει ποτέ απο αυτές τις υπηρεσίες , μιας και θα είναι συνεχώς στα μαύρα κατάστοιχα τους , για να μην μιλήσω για τα πρόστιμα , τόκους κοκ που θα πληρώνει αιώνια.
Πως μπορεί λοιπόν μια ηλιθιότητα 17χρονου (αίντε και έχει το ελαφρυντικό της ηλικίας) , του κηδεμόνα (πως δίνεις ενα παπί σε ανήλικο χωρίς δίπλωμα; ) και μια εγκληματική ενέργεια ενός εργοδότη να καταλήξει είναι το παραπάνω.
Gandalf
Συμφωνω με τα παραπανω... :beer:
Στα 17 μου έκανα και γω ντελίβερι στην Σάμο με 50ρι παπί χωρίς δίπλωμα. Είχα ένα πολύ σοβαρό ατύχημα, καραμπόλα φορτηγού με μηχανή και μένα με το παπί.
Αν και δεν έφταιγα σε καμμία περίπτωση, έμπλεξα άσχημα. Λόγω τραυματισμού έγινε αυτεπάγγελτη δίωξη από την τροχαία. Μάλιστα απ ότι έμαθα αργότερα ήρθε η τροχαία στο νοσοκομείο για να μου πάρει κατάθεση αλλά δεν γινόταν γιατί ήμουν σε άσχημη κατάσταση. Αν ήμουν καλά φυσικά θα πήγαινα αυτόφορο.
Αφού ξεπέρασα τον κίνδυνο και έγινα καλά αρχίσαν τα δικαστήρια. Πήγα στη Σάμο 3 φορές γιατί έγιναν 3 δικαστήρια. Μέχρι να γίνει το 1ο δικαστήριο πήγα και έβγαλα δίπλωμα για 50ρι. Οι δικαστές ευτυχώς για μένα με αθώωσαν αφού δεν έφταιγα αλλά πλήρωσα πρόστιμο γιατί δεν φορούσα κράνος. Δεν αποζημιώθηκα για τίποτα φυσικά.
Το μηχανάκι το οποίο καταστράφηκε, ανήκε στον ιδιοκτήτη της πιτσαρίας που δούλευα. Το μόνο που έκανε για μένα ο τύπος ήταν να καλύψει κάποια από τα δικαστικά έξοδα. Αλλά απ 'οτι κατάλαβα λόγω και της κλειστής κοινωνίας του νησιού που οι ντόπιοι γνωρίζονται μεταξύ τους έπεσε πολύ λάδωμα - γλύψιμο και δεν έμαθα ποτέ τι έγινε. Αν είχα δίπλωμα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, θα τους είχα κυνηγήσει άσχημα αλλά που μυαλό τότε σε εκείνη την ηλικία.
Στην προκειμένη περίπτωση να λέμε ευτυχώς που το παλικαράκι δεν έπαθε κάτι σοβαρό, και σιγά σιγά όλα θα πάρουν το δρόμο τους.
Αυτό που θέλω να τονίσω τελειώνοντας είναι η συμπεριφορά των γονιών. Οι δικοί μου δεν ήθελαν με τίποτα μηχανάκι γι ' αυτο πήγα το καλοκαίρι στη Σάμο να κανω ντελίβερι για να μαζέψω λεφτά για να πάρω παπί. Τελικά τα λεφτά όλα τα χάλασα στα πήγαινε έλα για τα δικαστήρια... Θα έπρεπε η μητέρα του παιδιού, αφού του έδωσε το δίτροχό της να επιμείνει να βγάλει δίπλωμα ο γιός της για να είναι νόμιμος. Δυστυχώς έχουμε ανύπαρκτη μοτοσυκλετιστική παιδεία(και όχι μόνο) με τις γνωστές ολέθριες συνέπειες. Όσο για τους επιχειρηματίες δεν μπορούμε να τους βάλουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ανεύθυνοι που κρύβονται πίσω από την χαλαρότητα που υπάρχει γενικότερα.
-λάθος που δεν ήταν παρούσα η τροχαία στο συμβάν
-η συμπεριφορά της ιδιοκτήτριας απαράδεκτη - απάνθρωπη
-οι νόμοι είναι νόμοι, όσο ανάγκη για δουλειά και αν υπάρχει
-μακάρι να γίνει καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας
Συγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλά μου ξύπνησε το γεγονός πολύ δυσάρεστες αναμνήσεις.
Banana hammock
28/07/2009, 18:23
Χωρις να θελω να υποννοησω τιποτα για το υπο συζητηση συμβαν, ειχα αντιστοιχα χτυπησει με αυτοκινητο παλιοτερα με τη διαφορα πως εγω ειχα ολα τα νομιμα χαρτια και φορουσα κρανος και πως το αυτοκινητο αναψε φλας την ωρα που ξεκινησε να στριβει και ηθελα να επισημανω την παρεξηγημενη αποψη που εχει η πλειοψηφεια των Ελληνων οδηγων για το φλας! Το φλας ειναι προειδοποιητικο σημα που το αναβεις αρκετα πριν προβεις στην αλλαγη της πορειας σου! Κατα τη διαρκεια της αλλαγης πορειας ειναι δωρο αδωρο! Το αναβεις 40-50 μετρα πριν ωστε να μη μπορει να σου πει κανενας τιποτα. Αν το αναψεις με το που πας να στριψεις, οτι κι αν παθεις εχεις ευθυνη! Εισαι συνυπευθυνος για την ακριβεια γιατι και η προσπεραση εν κινηση, σε πολλες περιπτωσεις ειναι παρανομη, οπως στη δικη μου περιπτωση. Ο κανονας ειναι πως το φλας τεινει να καταργηθει αλλα κι απ' οσους το αναβουν, ενα 10-20% το αναβει σωστα! Το ακρον αωτον της γελοιοτητας ειναι οταν βλεπεις σε αυτοκινητοδρομους καποιους που ηδη κινουνται στην αριστερη λωριδα, να το αναβουν κατα την ωρα που προσπερνουν καποιο οχημα που κινειται με μικροτερη ταχυτητα στη δεξια λωριδα, χωρις οι ιδιοι να αλλαζουν λωριδα και μολις περασουν, συνεχιζοντας να μην αλλαζουν λωριδα, να το σβηνουν!!!
Akatanomastos
28/07/2009, 18:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Banana hammock
Χωρις να θελω να υποννοησω τιποτα για το υπο συζητηση συμβαν, ειχα αντιστοιχα χτυπησει με αυτοκινητο παλιοτερα με τη διαφορα πως εγω ειχα ολα τα νομιμα χαρτια και φορουσα κρανος και πως το αυτοκινητο αναψε φλας την ωρα που ξεκινησε να στριβει και ηθελα να επισημανω την παρεξηγημενη αποψη που εχει η πλειοψηφεια των Ελληνων οδηγων για το φλας! Το φλας ειναι προειδοποιητικο σημα που το αναβεις αρκετα πριν προβεις στην αλλαγη της πορειας σου! Κατα τη διαρκεια της αλλαγης πορειας ειναι δωρο αδωρο! Το αναβεις 40-50 μετρα πριν ωστε να μη μπορει να σου πει κανενας τιποτα. Αν το αναψεις με το που πας να στριψεις, οτι κι αν παθεις εχεις ευθυνη! Ο κανονας ειναι πως το φλας τεινει να καταργηθει αλλα κι απ' οσους το αναβουν, ενα 10-20% το αναβει σωστα! Το ακρον αωτον της γελοιοτητας ειναι οταν βλεπεις σε αυτοκινητοδρομους καποιους που ηδη κινουνται στην αριστερη λωριδα, να το αναβουν κατα την ωρα που προσπερνουν καποιο οχημα που κινειται με μικροτερη ταχυτητα στη δεξια λωριδα, χωρις οι ιδιοι να αλλαζουν λωριδα και μολις περασουν, συνεχιζοντας να μην αλλαζουν λωριδα, να το σβηνουν!!!
εχεις δικιο γιαυτο που λες με λωριδες κλπ κλπ, αλλα μπερδευτηκες οπως και γω στην αρχη..
στο συγκεκριμενο περιστατικο, ο τυπος δεν εβγαλε φλας για αλλαγη λωριδας (αν ειχε κανει αυτο θα εφταιγε) αλλα για να στριψει. στο στριψιμο ειναι σαν να πεσε ο αλλος απο πισω. φταει ο πισω
Banana hammock
28/07/2009, 18:35
εχεις δικιο γιαυτο που λες με λωριδες κλπ κλπ, αλλα μπερδευτηκες οπως και γω στην αρχη..
στο συγκεκριμενο περιστατικο, ο τυπος δεν εβγαλε φλας για αλλαγη λωριδας (αν ειχε κανει αυτο θα εφταιγε) αλλα για να στριψει. στο στριψιμο ειναι σαν να πεσε ο αλλος απο πισω. φταει ο πισω
Το καταλαβα φιλε. Αυτο που λεω για τις λωριδες ειναι αλλο, ασχετο. Απλως ηθελα να επισημανω πως κι αυτος που στριβει, αν αναψει το φλας την ωρα που ξεκινα να στριβει και οχι μερικα δευτερολεπτα πριν ωστε να προειδοποιησει για την αλλαγη της πορειας του αρκετα πριν μπει σε καποιον η ιδεα να προσπερασει εστω και παρανομα, ειναι συνυπευθυνος κατα την προσωπικη μου αποψη.
Πηγα στην επιθεωρηση,δεν μπορω ν κανω καταγγελια εκει μου ειπαν καθως δεν ειμαι ο αμεσα εμπλεκομενη(κοινως το ιδιο το παιδι).Κ οτι δεν ειναι στην δικαιοδοσια τους να κανουν ελεγχο αν οσοι δουλευουν εκει εχουν διπλωμα,κρατησαν ομως μια φωτοτυπια της υπευθυνης δηλωσης κ τα στοιχεια του μαγαζιου για να κανουν ελεγχο αν οι ανηλικοι που δουλευουν εκει ειναι ασφαλισμενοι κ εχουν τις σχετικες αδειες.
Με παρεπεμψαν στο τοπικο τμημα για να κανουν αυτοι ελεγχο για τα διπλωματα των ντελιβεραδων στο καταστημα.Στο οποιο κ θα παω αυριο,το τμημα εννοω.
Εν τω μεταξυ οπως ολοι προβλεψαν περιφημα το παιδι εχει γινει καπνος..
Ξερω ξερω οτι επρεπε ν παρουμε τροχαια αμεσως..ας ηταν στο χερι μου κ αμεσως θα το κανα.
Φφφφ....
Πηγα στην επιθεωρηση,δεν μπορω ν κανω καταγγελια εκει μου ειπαν καθως δεν ειμαι ο αμεσα εμπλεκομενη(κοινως το ιδιο το παιδι).Κ οτι δεν ειναι στην δικαιοδοσια τους να κανουν ελεγχο αν οσοι δουλευουν εκει εχουν διπλωμα,κρατησαν ομως μια φωτοτυπια της υπευθυνης δηλωσης κ τα στοιχεια του μαγαζιου για να κανουν ελεγχο αν οι ανηλικοι που δουλευουν εκει ειναι ασφαλισμενοι κ εχουν τις σχετικες αδειες.
Με παρεπεμψαν στο τοπικο τμημα για να κανουν αυτοι ελεγχο για τα διπλωματα των ντελιβεραδων στο καταστημα.Στο οποιο κ θα παω αυριο,το τμημα εννοω.
Εν τω μεταξυ οπως ολοι προβλεψαν περιφημα το παιδι εχει γινει καπνος..
Ξερω ξερω οτι επρεπε ν παρουμε τροχαια αμεσως..ας ηταν στο χερι μου κ αμεσως θα το κανα.
Φφφφ....
Δικηγορο εχεις ρωτησει για ολα οσα θελεις να κανεις?Μπορει να σε γλυτωσει απο τρξιμο και χασιμο χρονου και να σου δωσει τουλαχιστον κατευθυνση.
Mpompini
01/08/2009, 07:56
Αντιθετως!
Το παπι ειναι της μητερας του..Μαλλον δευτερα θα παω επιθεωρηση εργασιας και θα μιλησω με καποιον φιλο δικηγορο.
Ευχαριστω παντως
mono ena pragma s zitw....min kapseis to palikari...douleuw 3 xronia ws deliveras...prosfata vgike ena ama3i apo stop k m xtypise...efyge...i kariola i afentikina m arxise n m leei t n pw ama m rwtisoun...oti k kl daneistika t mixanaki ktlp...mono k mono gt xreiazomoun lefta gia to mixanaki m...kane ta panta gia na kapseis tn ergodoti...3erw t s lew...polles fores m feran s thesi n eimai aprosektos...otan exei 30 paragelies...eiste 2 deliverades...kai perneis 15 esy k 15 o allos...pas san tn mlka...dn prolaveneis n deis k polla...soo
Banana hammock
01/08/2009, 10:01
Ναι, ναι... Ελεος!!!
transalpblack
03/08/2009, 09:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
Μη μου πεις οτι λες για τον Αποστολη,κοντος με μουστακι και κοιλια,γιατι μιλαμε για μεγαλο νουμερο.:lol: :lol:
οχι φιλε, η vegas ηταν...
Αρχικά δημιουργήθηκε από transalpblack
οχι φιλε, η vegas ηταν...
:confused: :confused: :confused:
poker01joker
02/10/2009, 00:45
Οταν ξεκινησα να δουλευω delivery πριν 6 χρονια δεν ειχα διπλωμα.Αναποφευκτα καποια στιγμη με τσακωσαν και την επομενη χρονια που οριστικε το δικαστηριο ειχα καλεστει για να προσκομησω το διπλωμα οπως και ο ιδιοκτητης του μηχανακιου - εργοδοτης, ωστε να δικαιολογησει γιατι με ειχε παρει στη δουλεια εφοσον δεν ειχα διπλωμα. Το τι βλακειες ειπε για να τη βγαλει λαδι (ανεφερε πως ημουν μαγειρας και πως εκεινη τη μερα το πηρα χωρις να τον ρωτησω) δεν περιγραφονται. Ωστοσο, αυτο που με σοκαρε ηταν η ευκολια που το δικαστηριο εκλεισε την υποθεση (με συνοπτικες διαδικασιες) τη στιγμη που γελουσαν και οι πετρες με τις βλακειες που ελεγε. Δυστηχως, ενα μεγαλο ποσοστο παιδιων που κανουν τη δουλεια μου δεν εχουν διπλωμα, ενω ακομη ενα μεγαλυτερο ποσοστο ειναι ανασφαλιστοι. Βαλτε ρε βλαχοεξουσιαστες 2000 ευρω προστιμο σε αυτους που δινουν μηχανακια σε ατομα χωρις διπλωμα και αλλα 4000 χιλιαρικα σε αυτους που δεν ασφαλιζουν και θα σας πω αν θα ξανακανουν μαιμουνιες. Βεβαια ετσι θα χασουν πελατες, ειναι και οι δημοσιες σχεσεις, ερχονται και εκλογες...ασε δε αν βρισκεσαι σε επαρχια!Δεν υπαρχει πιο ευκολο πραγμα απο το να σβησεις κληση, η δικαστηριο(ολο και καποιος γνωστος θα βρεθει).Τωρα θα μου πειτε ειναι δυνατον να υπαρχουν παντου γνωστοι;απο που εχουν εσοδα; Να ναι καλα οι φοιτητες αντε και οι μεταναστες...
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
Εχουν περάσει πάνω από 13 χρόνια βέβαια
mallon oute esy exeis doulepsei teleytaia :lol: :rotflmao: :rotflmao: :lol:
poker01joker
02/10/2009, 01:18
απο τις αρχες Σεπτεμβριου μεχρι σημερα με ενα ρεπο και θα με παει ετσι μεχρι τελος Οκτωμβρη για να παρω τον Δουκα. Ενδεικτικα αναφερω πως σημερα δουλεψα 15:00-24:00. Καληνυχτα...:wave2:
o_gavros
02/10/2009, 01:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από poker01joker
απο τις αρχες Σεπτεμβριου μεχρι σημερα με ενα ρεπο και θα με παει ετσι μεχρι τελος Οκτωμβρη για να παρω τον Δουκα. Ενδεικτικα αναφερω πως σημερα δουλεψα 15:00-24:00. Καληνυχτα...:wave2:
Και γιατί ρε παίχτη να πρέπει να "σκοτωθείς" (είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά) για τον όποιο Δούκα?
θα κόψει το αυγολέμονο δηλαδή αν αντί για ένα μήνα,μαζέψεις το απαιτούμενο μαρούλι και πας το τσιμπησεις σε π.χ. 2 μήνες?
μη με παρεξηγήσεις δε το λέω για να σε προγκήξω,απλά επειδή κι εγώ παλιότερα την έχω κάνει αυτή τη δουλειά έχω δει τι παίζει όταν κυνηγάς το "χρονόμετρο" του "που ήσουνα τόση ώρα".
Οσο για το θέμα εδώ,θα συμφωνήσω με το φίλο που (για καποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω κοβει τα σύμφωνα απο τις λέξεις) ανέφερε ότι αν γίνεται μην κάψεις τον πιτσιρικά.καλώς κακώς είναι ο λιγότερο φταίχτης σε όλη την ιστορία.ασχέτως αν το πιθανό ταρακουνημα του δικαστηρίου μπορεί να του μαθαινε κατι.
poker01joker
02/10/2009, 12:28
Παιδια μην παρεξηγηθω.ΠΟΤΕ και ειμαι κατηγορηματικος σε αυτο! Δεν πηγα παραγγελια με ταχυτητα τετοια ωστε να κινδυνευω τοσο εγω οσο και συμπολιτες μου. Σιγουρα εχω τρεξει καποιες φορες οταν υπαρχει πιεση αλλα οταν βλεπω οτι δεν εχει κινηση κ.ο.κ Γνωριζω οτι η δουλεια αυτη εγγυμονει πολλυς κινδυνους. Απο την αλλη οποιο μαγαζι θεωρησει οτι πηγαινω αργα τις παραγγελιες μπορει να με διωξει χωρις προβλημα. Οσον αφορα τους πελατες αυτο που ζηταμε λιγο πολυ ολοι οι διανομεις ειναι κατανοηση, απο κει και περα ολο και καποιος μακακας θα σου την πει εαν καθυστερησεις (εκει εξαρταται απο σενα πως θα το χειριστεις). Αυτα για μενα ειναι κανονας. Μπορει να μου πεις οτι ολα αυτα που αναφερω τα ισχυριζονται ολοι οι διανομεις αλλα δεν θα προσπαθησω να σε πεισω ουτε και να σωσω τον 'κλαδο", αλλωστε καθημερινα βλεπω κανιβαλους-καμικαζι ανηλικους η και γαιδουρια ηλικιακα διανομεις να μη σεβονται οχι μονο τους συμπολιτες τους αλλα και τους ιδιους τους, τους εαυτους με τον τροπο οδηγησης τους. Οσον αφορα τον δουκα, ημουν και εγω της λογικης σιγα σιγα να μαζεψω τα φραγγα και να παρω κανενα ΧΤακι. Ομως δικος μου ανθρωπος τον πουλα αμεσα πολυ φτηνα και με προικα δευτερο κοστουμι κ.α. Δεν ειχα πολλες επιλογες...Ειναι το μηχανακι που παντα ηθελα σε ονειρεμενη τιμη και κυριως (πραγμα σπανιο για δουκα) χωρις να του εχουν πιει το αιμα. Και επαναλαμβανω:2000 ευρω προστιμο σε αυτους που δινουν μηχανακια σε ατομα χωρις διπλωμα, και 4000 σε αυτους που δεν ασφαλιζουν. Να δεις πως θα αλλαξουν μυαλα οι μαγκες.