PDA

View Full Version : Ιεράπετρα τσις Κρήτης

taxydromos
28/07/2009, 12:53
..μιας και θα κατεβω το Σαββατο κατω με την μηχανη για 15μ....οποιος εχει πληροφοριες για:

καλες παραλιες:sun:
ομορφες διαδρομες street-onoff:eyepop:
καλες ταβερνες:beer:
καλα ρακαδικα:beer:
καλα bar:beer:
καλα club:beer:
αξιοθεατα:cool:
πως θα καμακωσω καμια τουριστρια..:smokin:

για το νομο Λασιθιου..
και μιας θα μεινω στο καμπινκ κουτσουναρι αν υπαρχει προτερη εμπειρια..

..θα του ειμαι πολυ ευγνωμων και θα πιω και μια ρακη στη υγεια του!:) :beer: :beer:

alximistis
28/07/2009, 13:11
Στην περιοχή φίλτατε ήμουν πριν κάποια χρόνια. Η Ιεράπετρα δεν μου έκανε κάποιο κλικ ως μέρος. Επίσης μακριά από τη Σητεία. Μία απαίσια και κακάσχημη περιοχή :(
Τώρα για ταβέρνες από αυτά που θυμάμαι είναι πως γενικώς είχα φάει καλά. Το ενδιαφέρον όμως δεν είναι φίλε οι ταβέρνες οι παραλιακές αλλά αυτές στα χωριά τα ορεινά. Εκεί θα φας πολύ καλά τοπικά εδέσματα και κρέας. Ειδικά οι ψησταριές αλλά και τα "ουζερί" στα χωριά είναι όνειρο. Δυστυχώς γερνάω και δεν θυμάμαι ονόματα χωριών.
Όμως... για παραλίες μπορώ να σου πω τον Βούδουρα! κα-τα-πλη-κτι-κή!!!! Επίσης υπάρχει μία ακόμα... εγώ έμενα σε ένα χωριό πλατύς γιαλός μεγάλος γυαλός κάπως έτσι 2-3 χωριά μετά την Ιεράπετρα. Παίρνοντας τον δρόμο για Βάι αλλά ΠΡΙΝ το Βάι άρχιζες το σκαρφάλωμα σε βουνό και κάμποση ώρα μετά κατέβαινες όλο στροφές σε μια παραλιάρα. Φανταστικά νερά κολπίσκοι ηρεμία ότι γούσταρες. Δυστυχώς πάλι όνομα δεν θυμάμαι :( αν θυμηθώ θα σε πω.

MikeG
28/07/2009, 13:16
Έτοιμος

Λοιπόν.... ξεκινάμε.

Φαγητό απίστευτα καλό και σε ωραίο μέρος στο Κουτσουρά στη τεβέρνα του Καλιοτζή, απάνω στη στροφή. Απέξω μοιάζει με καφενείο αλλά πίσω έχει αυλή πάνω στη θάλασσα. Θα φας τις καλύτερες τηγανιτές πατάτες που έχεις δοκιμάσει στη ζωή σου. Να πηγαίνεις λίγο νωρίς (κατά τις 8) γιατί δε βρίσκεις να κάτσεις. Προσοχή είναι στο Κουτσουρά, όχι στο Κουτσουνάρι. Ο Κουτσουράς είναι πριν το Μακρύ Γιαλλό.

Πάμε τώρα δυτικά. Φεύγεις από Ιεράπετρα και πας προς Βιάννο. Περνάς το Μύρτος και πας προς Μάλλες, Χριστό. Στάση στη Σύμη για φαγητό. Η Σύμη δεν είναι πάνω στο δρόμο, κόβεις δεξιά πάνω στο βουνό. Από εκεί μπορείς να συνεχίσεις το δρόμο, ο οποίος μετατρέπεται σε βατό χωματόδρομο, να περάσεις το οροπέδιο του Λαπάθου και να κατέβεις πάλι Χριστό και Μάλλες, κάνοντας έτσι ένα κύκλο. Από τον ίδιο χωματόδρομο μπορείς να πας προς Οροπέδιο Καθαρού και από εκεί πάλι από χωματόδρομο στο Οροπέδιο Λασιθίου. Στο οροπέδιο του Καθαρού τρως στη ταβέρνα του Γιάννη (το πιο μικρό καφενείο). Εδώ http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=58126&highlight=%CB%DC%F0%E1%E8%EF μπορείς να δεις τη διαδρομή..

Πάμε πάλι πίσω Ιεράπετρα. Από εκεί πας προς Μακρύ Γιαλλό και συνεχίζεις προς Γούδουρα. Από Γούδουρα ανεβαίνεις Ζήρο και από Ζήρο κατεβαίνεις Ξερόκαμπο. Κάνεις μπάνιο εκεί και μασαμπουκώνεις. Από Ξερόκαμπο πας Ζάκρο και από εκεί Κάτω Ζάκρο. Προσοχή! Πηγαίνοντας για Κάτω Ζάκρο στο αριστερό σου χέρι θα δεις ταμπέλα ξύλινη να λέει Gorge's Entrance ή Old Zakros Road. Πας από εκεί. Είναι χωματόδρομος που περνάει παράλληλα με το Φαράγγι των Νεκρών και σε κατεβάζει στο Κάτω Ζάκρο μέσα στα αρχαία. Πολύ συντομότερος δρόμος.
Εκεί πίνεις ντόπια Γκαζόζα. Ίσως μπορείς κιόλας να τη πέσεις εκεί γιατί πλεόν είσαι μακριά.

Συνεχίζεις την επομένη προς Παλαίκαστρο, πας Κουρεμένο (δίπλα στο Παλαίκαστρο), βλέπει wind Surf, kite Surf. Από εκεί πας Βάι, λογικά θα γίνεται της πόρνης... Μπορείς να περπατήσεις προς το σημείο θέας και από εκεί στην από κάτω παραλία.

Στη Σητεία τρως στη ταβέρνα που είναι πάνω στη παραλία με όνομα Κρητικό Σπίτι.

Η διαδρομή Σητεία - Άγιος Νικόλαος είναι πολύ όμορφη, στριφτερή με πολλά μικρά χωριουδάκια. Μπορείς να κάνεις στάση στη Μυρσίνη για ρακές.

Πάμε πάλι Ιεράπετρα. Από εκεί βόλτα προς τα χωρία Σχοινοκάψαλα και Ορεινό.

Αν μου έρθει κάτι άλλο στη πορεία θα συμπληρώσω με νέο ποστ. ΑΝ θες κάτι ρώτα. :winka:

taxydromos
28/07/2009, 13:58
ευχαριστω πολυ Μιχαλιο και Στελιο!!!:beer: :beer: :beer:
θα τις κανω ολες τις διαδρομες γιατι θαμαι μερες κατω....μαλλον θα τις αποθηκευσω στο gps
μεσα απο κανα φαραγγι υπαρχει δρομος?
για το βραδυ κανα μπαρακι?

MikeG
28/07/2009, 14:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από taxydromos
ευχαριστω πολυ Μιχαλιο και Στελιο!!!:beer: :beer: :beer:
θα τις κανω ολες τις διαδρομες γιατι θαμαι μερες κατω....μαλλον θα τις αποθηκευσω στο gps
μεσα απο κανα φαραγγι υπαρχει δρομος?
για το βραδυ κανα μπαρακι?

Θα περάσεις πολλά μικρά και μεγάλα φαράγγια, ιδιαίτερα στη περιοχή της κεντρικής Σητείας. Επίσης κοντά στο φαράγγι το Νεκρών, υπάρχει ένα άλλο μικρότερο το οποίο μπορείς να διασχίσεις με τη μοτοσυκλέτα και καταλήγει σε παραλία.

Τώρα για μπαράκια πραγματικά δεν έχω ιδέα...Καλύτερα πήγαινε σε ντόπια πανηγύρια.
Επίσης σου προτείνω να πας Κριτσά και μετά Κρούστα, κοντά στον Άγιο Νικόλαο και στο Κρούστα να πλακωθείς στη μάσα. Παραμονή 15αγουστου γίνεται μεγάλο πανηγύρι στη Νεάπολη.

Επίσης να πας και προς Ελούντα και θα σου πρότεινα επίσης τη διαδρομή από Νεάπολη προς Οροπέδιο Λασιθίου (Τζερμιάδο).

Γενικά όρεξη να έχεις για χιλιόμετρα.

Στο Κρούστα ζητάς σκιουφηχτά μακαρόνια :wave2:

road spirit
28/07/2009, 14:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
... σκιουφηχτά μακαρόνια :wave2: το στομάχι μου κάνει κωλοτούμπες αυτή τη στιγμή και γράφεις τέτοια πράγματα? :a016: :a015:

daddy78
28/07/2009, 20:06
Μεταξύ μαλλών και χριστού κανεις στάση στην Αγ. Παρασκευή. Τρεχούμενα νερά και μεζεδες κατω απω τα πλατανια...

:beer:

tzeronymo
28/07/2009, 23:40
Απο τι καταλαβα θα γινεις μπαουλο απο το φαι για ζυγισου πριν χαχα. καπου εχει και μια συναντηση για ψαχτο λιγο το θεμα κατι για παγκριτια φιλικα

t10vr
29/07/2009, 00:16
φιλε μου 7-9/8 ειναι η παγκρητια συγκεντρωση μοτ/των στην Ιεραπετρα.Λεπτομερειες δεν γνωριζω,αλλα μου φαινεται αδυνατο να μην τους παρεις χαμπαρι....:D

alximistis
29/07/2009, 12:16
οπωσδήποτε στο φαράγγι των νεκρών φίλε! αξίζει!!! Ο Ξηρόκαμπος είναι η άλλη παραλία που δεν μπορούσα να θυμηθώ το όνομα της. Να πας κι εκεί στάνταρ. :)

taxydromos
30/07/2009, 14:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από t10vr
φιλε μου 7-9/8 ειναι η παγκρητια συγκεντρωση μοτ/των στην Ιεραπετρα.Λεπτομερειες δεν γνωριζω,αλλα μου φαινεται αδυνατο να μην τους παρεις χαμπαρι....:D

ωραια....θαμαι και εγω εκει!.....τωρα αν βρεθει και καποιος καρντασης θα γινει πανεληνια..:rotflmao: :rotflmao:

hercoules
01/10/2009, 20:19
ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΙΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΣ ΗΟΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

MikeG
01/10/2009, 20:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από hercoules
ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΙΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΣ ΗΟΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

Τι ρωτάς εδώ ρε φιλαράκι? Σε ποιο μέρος?

Εδώ είναι κατηγορία "Ταξιδιωτικά" όπως βλέπεις :wave2:

Lioulios
24/01/2010, 23:09

Πάμε πάλι πίσω Ιεράπετρα. Από εκεί πας προς Μακρύ Γιαλλό και συνεχίζεις προς Γούδουρα. Από Γούδουρα ανεβαίνεις Ζήρο

Αν και αργα ...Ετσι γιατι μπορει και να το δει και αλλος

186558

Lioulios
24/01/2010, 23:10
ακομα μια

186563

Lioulios
24/01/2010, 23:11
Κι αλλη

186562

Lioulios
24/01/2010, 23:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από lioulios
Κι αλλη

αλλη μια

186564

Lioulios
24/01/2010, 23:24

και από Ζήρο κατεβαίνεις Ξερόκαμπο. Κάνεις μπάνιο εκεί και μασαμπουκώνεις.

....

186565

Lioulios
24/01/2010, 23:26
. . .

186566

Lioulios
24/01/2010, 23:26
. . .

Αλλη μια

186567

Lioulios
24/01/2010, 23:27
..

186568

Lioulios
24/01/2010, 23:28
..

Ωραια !!!!

186569

Lioulios
24/01/2010, 23:28
.

186570

Lioulios
24/01/2010, 23:36
[B

. Από Ξερόκαμπο πας Ζάκρο και από εκεί Κάτω Ζάκρο. Προσοχή! Πηγαίνοντας για Κάτω Ζάκρο στο αριστερό σου χέρι θα δεις ταμπέλα ξύλινη να λέει Gorge's Entrance ή Old Zakros Road. Πας από εκεί. Είναι χωματόδρομος που περνάει παράλληλα με το Φαράγγι των Νεκρών και σε κατεβάζει στο Κάτω Ζάκρο μέσα στα αρχαία. Πολύ συντομότερος δρόμος.
Εκεί πίνεις ντόπια Γκαζόζα. Ίσως μπορείς κιόλας να τη πέσεις εκεί γιατί πλεόν είσαι μακριά.
[/B]

Σωστος, απο τον παλιο δρομο !!!
Εδω φαινεται η Κατο Ζακρος απο τον καινουριο (ασφαλτος)
Πισω διακρινεται το Φαραγγι των Νεκρων

Eστ/ριο...Το τελευταιο οπως βγαινεις απο το φαραγγι
Ντοπια γκαζοζα.....Τουλαχιστον τρεις !!
Να την πεσεις.....στο Υannis Reatreat η στο Stella apts Διπλα ειναι.
..........Για ολα τα υπολοιπα ....mastercard

186571