View Full Version : Η μηχανή μου ξηλώνει την άσφαλτο.
Πάω εχθές στα Ιλίσια να δω ένα φίλο που είχα να δω καιρό και παρκάρω το Versys ωραία και καλά, διαγώνια αρκετά για να μην ενοχλεί η μπαγκαζιέρα που εξέχει. Κατηφορικός ο δρόμος αλλά solid στάθμευση, με ταχύτητα μέσα, μούτρα προς την ανηφόρα, τιμόνι σωστά κτλ.
Αφού αράζω λοιπόν με το φιλαράκι σπίτι, ακούμε έναν συναγερμό να βαράει, λόγω της περίεργης ακουστικής τους σπιτιού νομίζαμε οτι ερχόταν από αλλού και αν και έμοιαζε με τον δικό μου δεν βγήκαμε να δούμε (κόπανοι).
Οταν είναι να φύγουμε λοιπόν βγαίνω έξω και βλέπω την μηχανή κάτω με την μπροστά ρόδα να είναι πάνω στο πεζοδρόμιο. Ρωτάω κάτι πιτσιρίκια που ήταν σε μια πλατεία απέναντι τι έγινε και μου λένε πως έπεσε μόνη της... Με δουλεύουν τα μαλακισμένα λέω, κάτσε να την σηκώσω και θα δούμε τι έγινε.
Την σηκώνουμε λοιπόν με τον φίλο και προσπαθούμε να καταλάβουμε τι διάολο έγινε. Ωσπου βλέπω μια τρύπα... στην άσφαλτο... εκεί που ήταν το stand...
Ναι, βούλιαξε ο δρόμος, το stand τρύπησε το έδαφος, η μηχανή μου ξηλώνει την άσφαλτο. Όπως και να το πεις έγινε μαλακία. Τρύπα που χώραγε όλη η παλάμη μου μέσα. Το ένα πλαστικό έχει φάει καλές γρατζουνιές, όπως και η χούφτα και η μπαγκαζιέρα. Και τι σκατά να κάνεις τώρα, να βρίζεις απλά την τύχη σου και τον δήμο/κράτος ή να πας στο δημαρχείο μαινόμενος και να αρχίσεις να λες για μυνήσεις κτλ.
Μπα, απλά λέω ένα "σκατά" και συνεχίζω να σκέφτομαι το ταξίδι στο εξωτερικό...
petrogazz
31/07/2009, 14:32
Κλασσικό φαινόμενο, με τις ζέστες μαλακώνει η (ο θεός να την κάνει) άσφαλτος και λόγω του βάρος την τρυπάει το σταντ :cry:
Πάντως το θέμα της μήνυσης μην τον υποτιμάς, αν έχει όρεξη και φίλο δικηγόρο (για να μην σου πάρει ένα κάρο λεφτά) μπορεί να αποζημιωθείς, απλά θα πάρει χρόνια.
Όπως και να έχει και μόνο η ηθική ικανοποίηση μετράει :wave2:
Φίλος μου έδειξε αυτό το πολύ ενδιαφέρον άρθρο.
http://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/37346.asp
Θα πάω σήμερα να πάρω καμιά φωτογραφία μπας και το κυνηγήσω λίγο το θέμα.
petrogazz
31/07/2009, 14:46
Στήσε ξανά το σκηνικό με την μηχανή κάτω και τράβα και καλές φωτογραφίες των ζημιών.
Επίσης κράτα αναλυτικά και κομμένα στο όνομά σου τα τιμολόγια της επισκευής.
Δεν ξέρω αν μπορείς να καλέσεις και την αστυνομία ή την δημοτική αστυν. να καταγράψει το συμβάν (πάρε και ρώτα τους).
Καλή τύχη αν το κυνηγήσεις :beer:
Kaloston
31/07/2009, 15:04
Οντως φιλε. Ξανα πηγενε και κανε το ιδιο σκηνικο. Φωναξε αστυνομια να καταγραψει το συμβαν και τον ασφαλιστη σου μαζι η ατομο απο την ασφαλεια σου. Ετσι και αλιως θα πληρωσεις που θα πληρωσεις δεν εχεια να χασεις τιποτα. Μετα ασε τους δικηγορους απο την ασφαλιστικη να κανονισουν τα υπολοιπα. Μπορεις να ζητησεις την αποζημειωση απο τον δημο ή απο οποιο φορεα ειναι υπευθηνος για αυτο το δρομο. Δες και σηνηγορο του πολιτη μηπως μπορουν να σε κατατοπισουν καλυτερα.
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=32106
κ αφου τα κανεις ολα αυτα... παρε ενα αδειο τενεκεδακι αναψυκτικου.. πατα το να γινει ομορφο κ πλακε.. κ βαζε το κατω απο το σταντ
ασε που ετσι πατημενο μπορεις να το εχεις ανετα παντα μαζι σου.. :D
Ηρθαν οι αστυνομικοί για να επιβεβαιώσουν το συμβάν. Δεν χρειάστηκε να στήσω την μηχανή, τους είπα οτι έγινε εχθές αλλά σήμερα έμαθα οτι μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Συζήτηση:
- Τι πάθατε παιδιά;
- Τρύπησε ο δρόμος.
- Τι;
- Να, αυτό. (δείχνω)
- Κοίτα ρε μαλάκα τι γίνεται στην κωλοχώρα.
- !
- Τι ζημιές έπαθες ρε μεγάλε;
- Ε να, το πλαστικό εδώ, το προστατευικό του ψυγείου, η χούφτα, η μπαγκαζιέρα λίγο... Εχετε ακούσει εάν εχει αποζημιωθεί ποτέ κανείς;
- Είσαι επώνυμος;
- Δεν θα το έλεγα.
- Καλή τύχη.
Γενικότερα τα παιδιά ήταν πολύ εξυπηρετικά, μου δώσαν πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνω και γενικά βοήθησαν όσο περισσότερο μπορούσαν. Τέλως πάντων, θα πάω να πάρω το χαρτί από το τμήμα όταν το ετοιμάσουν και βλέπουμε. Ο Αυγουστος πάντως δεν νομίζω να βοηθήσει την κατάσταση. Σε καλό δρόμο είμαστε πάντως, είδωμεν...
petrogazz
31/07/2009, 19:50
Καλή εξέλιξη!!!
Τώρα πρέπει να βρεις ποιος είναι αρμόδιος για την συντήρηση του δρόμου και να ζητήσεις την αποζημίωση από εκεί.
Η γνώμη μου είναι να το ξεκινήσεις από βδομάδα και να μην το αφήσεις για Σεπτέμβρη.
:wave2:
mikros boudas
31/07/2009, 19:53
λεφτα θα παρεις αλλα θα τραβηξει λιγο η ιστορια με τον Δημο(μαλλον θα τραβηξει δλδ...)
makis206
31/07/2009, 22:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
Σε καλό δρόμο είμαστε πάντως, είδωμεν...
Κι εύχομαι να μη στραβώσει πουθενά μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών σου :beer:
GAS NICK
31/07/2009, 23:07
καθοτι δημοτικος υπαλληλος σε πληροφορω φιλε
οτι αν ο δρομος ειναι ταχειας κυκλοφορειας (κεντρικος κλπ)
ειναι στην αρμοδιοτητα του ΥΠΕΧΩΔΕ
αλλιως ψαξτο με τον κατα τοπου Δημο
anyway ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ:smilea:
Post edited, εάν μπορείς κάνε και το δικό σου.
Ο δρόμος ήταν στενό, άρα θα μιλήσω με τον δήμο, ένα παιδί που μένει εκεί βέβαια μου είπε πως ειχαν σκάψει για φυσικό αέριο εκεί και όταν το άκουσε ο αστυνομικός μου είπε να μιλήσω με αυτούς. Θα δούμε από Δευτέρα.
βασικα οχι μονο να ελπιζεις, 99% θα βρεις το δικιο σου γιατι οι δικαστες που θα τους κρινουν καταλαβαινουν απολυτα τι συμβαινει παντα βοηθανε τον κοσμο. Ολοι που ξερω και εχουν κανει τετοια ενεργεια, εχουν δικαιωθει.
Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
Post edited, εάν μπορείς κάνε και το δικό σου.
................ ειχαν σκάψει για φυσικό αέριο εκεί και όταν το άκουσε ο αστυνομικός μου είπε να μιλήσω με αυτούς..........
Επειδή έτυχε κάτι ανάλογο και σε μένα, το πιθανότερο είναι η εταιρεία φυσικού αερίου να βγάλει την ουρά της απ' έξω και να τα ρίξει όλα στον εργολάβο που έκανε το έργο.
Βέβαια, τον εργολάβο τον επέλεξε η ίδια εταιρεία, αλλά τρέχα γύρευε....
Εύχομαι να δικαιωθείς...:wave2:
Γεια χαρά,
ανάλογο περιστατικό συνέβη κάποτε ένα καλοκαίρι όταν ήμουν για μπάνιο στην παραλία Σχοινιά..
Η μηχανή ήταν παρκαρισμένη κοντά στη θάλασσα και αρχικά δεν υπήρχε πρόβλημα..
Όμως για ανεξήγητο λόγο, το stand βούλιαξε μέσα στην πυρωμένη άσφαλτο και φυσικά έπεσε
η μοτό..Αν και νόμιζα ότι δεν καθόταν καλά παρκαρισμένη, εν τούτοις δεν ήταν δυνατό αφού
ειδα το στρώμα ασφάλτου που ήταν φρέσκο άρα δεν είχε στεγνώσει καλά με αποτέλεσμα να βουλιάξει η μηχανή. Σπάνια ακραία περίπτωση αλλά όντως συνέβη..
τώρα για το που να διαμαρτηρηθεί κανείς, δεν ξέρω πώς γίνεται..Μπορεί να γίνει μπαλάκι η αναρμοδιότητα από το ΥΠΕΧΩΔΕ στην Νομαρχία και στον Δήμο όπου έγινε το περιστατικό..
:confused: :confused:
glargkatzis
03/08/2009, 17:21
...φίλε μου πάντως λόγω της δουλειάς το έχω δει να συμβαίνει πολλές φορές και με διαφορετικά φορτία (μοτό, μεταλλ.στύλους κτλ) . η άσφαλτος έχει αυτήν την ιδιότητα δυστυχώς και το έχω παρατηρήσει και σε καλές, ποιότικές και ιδιωτικές δουλειές.
στη λάρισα λόγω των ακραίων θερμοκρασιών πολλοί φίλοι με μοτό το έχουν εμπειρικά υπόψην τους.
(φαντάσου ότι λίγο κάτω από 150 κιλά φορτίο στο στάντ να εδράζεται σε 5-6 cm2 ασφάλτου θερμοκρασίας 80o C )
ίσως κάποιος συνάδερφος μηχανικός οδοποιίας να σε ενημέρωνε για το θέμα πριν προχωρήσεις δικαστικά και χάσεις το χρόνο σου. (θα προσπαθήσω αύριο να μάθω περισσότερα)
Σήμερα έκανα την αίτηση για την αναφορά του περιπολικού στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, μου είπαν να τους πάρω από Δευτέρα για νεότερα. Την Δευτέρα όμως ξεκινάω για ένα ταξίδι στο εξωτερικό άρα το βλέπω να κυλάει (εάν κυλήσει) από Σεπτέμβρη.
Πήγα και στο Δημαρχείο όπου δεν ήξεραν τι ακριβώς να μου πούνε και μου είπαν να πάω με την καταγραφή της αστυνομίας και τα τιμολόγια για να κάνω μια αίτηση και θα δούμε...
Η καλή αρχή στο όλο θέμα δεν βλέπω να συνεχίζεται. Θα δείξει...