View Full Version : Βουλγαρία
Κάπου στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, σκεφτόμαστε ένα πενθήμερο ταξίδι για Βουλγαρία. Η αρχική σκέψη είναι για πρώτη διανυκτέρευση Σόφια, τις δύο επόμενες Βάρνα και την τρίτη Φιλλιπούπολη. Οι γνώστες της περιοχής έχουν να προτήνουν κάτι ιδιαίτερο ή κάτι άλλο καλύτερο?
θα ξεκινησεις απο Χαλκιδα και θα κοιμηθεις Σοφια πρωτο βραδυ΄;;Μπραβο κουραγιο,αν δεν κανω λαθος Σοφια ειναι γυρω στα 500χλμ απ τα συνορα ..
Καλο ταξιδη :)
Αρχικά δημιουργήθηκε από stakis
θα ξεκινησεις απο Χαλκιδα και θα κοιμηθεις Σοφια πρωτο βραδυ΄;;Μπραβο κουραγιο,αν δεν κανω λαθος Σοφια ειναι γυρω στα 500χλμ απ τα συνορα ..
Καλο ταξιδη :)
Απο προμαχωνα ειναι λιγοτερο απο 200 ;)
Δεν έχω ακόμα πληροφορίες, θα περάσω στις 13 και 14 Αυγούστου και αν βρω πουθενά internet θα ποστάρω οτιδήποτε αξιόλογο. Απλά να προτείνω να περάσετε και από Veliko Tarnovo (http://en.wikipedia.org/wiki/Veliko_Tarnovo) στο οποίο θα μείνω εγώ για ένα βράδυ. Φένεται πανέμορφο.
XJR_Billy
11/08/2009, 16:09
Να πάτε οπωσδήποτε στο μοναστήρι της Ρίλα, περίπου 100χλμ από Σόφια.
Το μέρος είναι φανταστικό και η διαδρομή απίστευτη.
Προσοχή στην ταχύτητα, η αστυνομία δεν συγχωρεί.
Μέχρι τη Σόφια οι δρόμοι είναι ανεκτοί, όπως και γενικά οι Εθνικές οδοί.
Οι επαρχιακοί είναι χάλια, γεμάτοι λακούβες.
Μπορεί και σε καμιά στροφή να βρεθείς κολλητά με κανένα Lada ή Μόσκβιτς που πάει με 40 για οικονομία καυσίμου.
Πάντα κλείδωμα σε πάρκιν της μηχανής το βράδυ.
Αποφύγετε τα εστιατόρια και προτιμήστε τις παραδοσιακές ταβέρνες (μεχανά).
Η ποιότητα του φαγητού είναι άψογη, η εξυπηρέτηση σούπερ και οι τιμές πολύ καλές.
Φορέστε γυαλιά γιατί θα κουραστούν τα μάτια σας απ'το πράσινο.:cool:
Καλά να περάσετε παιδιά και προσεκτικά!!:beer: :beer:
XJR_Billy
11/08/2009, 16:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
Δεν έχω ακόμα πληροφορίες, θα περάσω στις 13 και 14 Αυγούστου και αν βρω πουθενά internet θα ποστάρω οτιδήποτε αξιόλογο. Απλά να προτείνω να περάσετε και από Veliko Tarnovo (http://en.wikipedia.org/wiki/Veliko_Tarnovo) στο οποίο θα μείνω εγώ για ένα βράδυ. Φένεται πανέμορφο.
Το Βελίκο Τέρνοβο είναι η παλιά πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, και είναι πανέμορφη πόλη.
Το Βυζαντινό κάστρο δεσπόζει στην περιοχή και 5-6 χλμ μακριά είναι το Αρμπανάσι.
Ένα πανέμορφο χωριό σε εντελώς κλασσικές γραμμές με κάτι απίστευτες ταβέρνες.
Προτιμήστε την Αράχνη αν πάτε.:winka:
StavrosMAGNA
21/08/2009, 14:25
Να πάρει η ευχή να πάρει !!! Τώρα που 'έπεσα' πάνω στο ΠΟΣΤ αυτό ,είναι πολύ αργά !
Ηδη όπου να'ναι πρέπει να φτάνετε στο ΠΛΟΒΝΤΙΦ ....
Οτι καλύτερο δηλαδή για μια αρκετά σύντομη διαδρομή ΧΑΛΚΙΔΑ - ΠΛΟΒΝΤΙΦ
Δεν την λέω πια 'ταξίδι' αλλά ,έτσι απλά 'Διαδρομή'
Εαν σας πετύχω τυχαίως ,πλέον, θα κεραστεί μια ZAGORKA ,παραυτα !~!
Όπως έγραψες το μήνυμα έφτασε αργά. Ρώτησα στο ξενοδοχείο για τη διεύθυνση του μαγαζιού σου, (την είχα σημειώσει όπως την είχες γράψει σε άλλο post) αλλά δεν την ξέρανε! Χαλασμός στο Balkan Festival. Δυστυχώς δεν βρεθήκαμε ούτε κι εκεί.H Zagorga μένει για άλλη φορα. :beer:
StavrosMAGNA
02/09/2009, 15:20
Σημασία έχει οτι περάσατε καλά !!!
Ελπίζω σε μελλοντική ... συνάντηση!