Σύνδεση

View Full Version : Γίνεται;

Road67
05/08/2009, 21:21
Είχα κλείσει τη μηχανή προτού φύγω με 400 ευρώ καπάρο με τη συνεξήγηση πως θα έρθω τώρα, για την ακρίβεια ήρθα κυρίως γι' αυτό. Αν και μου φαίνεται παράξενο γιατί το μοντέλο αυτό δεν είναι ευπώλητο, εντούτοις η μοτοσυκλέτα είχε πουληθεί. Ο εν λόγω κύριος που την είχε μου έδωσε και τα 400 ευρώ πίσω αδιαμαρτύρητα. Παρόλ' αυτά αναρωτιέμαι, επιτρέπεται αυτό που έκανε; Παρακαλώ ας απαντήσει όποιος ξέρει χωρίς σπαμ.

SVX
05/08/2009, 21:23
τοχω παθει και με μηχανη και με αυτοκινητο.... ΜΕΧΡΙ και εξουσιοδοτηση στο τμημα ετοιμασαμε... :sick:

byron
05/08/2009, 21:23
scripta manent :winka:

chris_honda
05/08/2009, 22:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Είχα κλείσει τη μηχανή προτού φύγω με 400 ευρώ καπάρο με τη συνεξήγηση πως θα έρθω τώρα, για την ακρίβεια ήρθα κυρίως γι' αυτό. Αν και μου φαίνεται παράξενο γιατί το μοντέλο αυτό δεν είναι ευπώλητο, εντούτοις η μοτοσυκλέτα είχε πουληθεί. Ο εν λόγω κύριος που την είχε μου έδωσε και τα 400 ευρώ πίσω αδιαμαρτύρητα. Παρόλ' αυτά αναρωτιέμαι, επιτρέπεται αυτό που έκανε; Παρακαλώ ας απαντήσει όποιος ξέρει χωρίς σπαμ.

Οτι θέλεις γινεται...

XJR_Billy
05/08/2009, 22:52
Σιγά μην έχανε την ευκαιρία...:rolleyes:
Κάθε εμπόδιο για καλό λένε...:D :beer:

fantacid
05/08/2009, 23:48
τι ρωτας.....?

μολλις εγινε!!!!!
:D

Nostra
06/08/2009, 10:30
όπως λέει και ο sniper, κάλλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε...

Εσύ παρόλο που είχες "συμφωνήσει" μπορεί να του τα γύριζες στο τέλος... ο άλλος ήταν σίγουρος μπαμ μπαμ...

transalpblack
06/08/2009, 10:35
γινεται και για μενα καλα εκανε.
ετσι ειναι οι πωλησεις και εγω που ειμαι πωλητης στον χωρο των χωματουργικων μηχανηματων εχω συναντησει τα χιλια μυρια.
το ξερεις πως αν εσυ αργοτερα το μετανοιωνες θα ηταν υποχρεωμενος να σου επιστρεψει την προκαταβολη και οχι να την κρατησει οπως κανουν αρκετοι?
και μετα? ποτε θα το ξαναπουλαγε?αν ησουν και εσυ στη θεση του και ειχες φαει μερικα χαστουκακια το ιδιο θα εκανες...
και ειδικα αν ο αλλος του εκανε αερα με τα λεφτα και αυτος ειχε να καλυψει καποια επιταγη λεω εγω τωρα.....

sniper
06/08/2009, 10:44

Ειδικά σε μηχανές που δεν πωλούνται εύκολα, το να βρεθούν 2 που να θέλουν την ίδια μηχανή είναι τζακποτ για τον πωλητή.

Λογικό (βάση της ηθικής του εμπορίου) να την δώσει σε άλλον, ανήθικο όμως σαν συναλλαγή μεταξύ ανθρώπων.

Αν δεν εχεις κάτι γραπτό, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Εκείνοι οι όροι, "συμφωνία κυρίων", "δώσαμε τα χέρια" κλπ είναι σενάρια μιας άλλης εποχής....

transalpblack
06/08/2009, 11:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Εκείνοι οι όροι, "συμφωνία κυρίων", "δώσαμε τα χέρια" κλπ είναι σενάρια μιας άλλης εποχής....

Δεν υπαρχουν αυτα πλεον φιλε μου........ και στην τελικη του επεστρεψε τα λεφτα το παλικαρι και οπως λεει και ο φιλος ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ.
κυριος για μενα......:smokin: :smokin:

transalpblack
06/08/2009, 11:04
ακουστε παιδια περιπτωση που εγινε μολις σημερα!!!!!!!!!!!!!!!!
πελατης παρηγγειλε μηχανημα 65.000€.
του εγκρινεται το leasing, μας βαζει και 20.000€ προκαταβολη και 2 ωρες μετα μας λεει παιδια το μετανιωσα.
τι κανεις εκει????????????????????

sniper
06/08/2009, 11:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από transalpblack
Δεν υπαρχουν αυτα πλεον φιλε μου........ και στην τελικη του επεστρεψε τα λεφτα το παλικαρι και οπως λεει και ο φιλος ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ.
κυριος για μενα......:smokin: :smokin:

Σωστά, αλλά μια πικρία υπάρχει

the who
06/08/2009, 11:16
του εγκρινεται το leasing, μας βαζει και 20.000€ προκαταβολη και 2 ωρες μετα μας λεει παιδια το μετανιωσα.

Ειναι πολλα τα λεφτα transalpblack

sniper
06/08/2009, 11:17
...

Εξαρτάται με το τι έχει υπογράψει με εσάς.

the who
06/08/2009, 11:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Σωστά, αλλά μια πικρία υπάρχει

Οτι υπαρχει , υπαρχει.Αλλα οπως ειπε κι ο σαλιγγαρος καθε εμποδιο για καλο.

chr1s_86
06/08/2009, 11:53
Την επόμενη φορά κάνετε κι ένα συμφωνητικό χαρτί με υπογραφές και των 2 και όλα ΟΚ ;) ;)

argy_kap
06/08/2009, 18:24

Υπέγραψε συμφωνητικό παραγγελίας που λέει οτι η προκαταβολή δεν επιστρέφεται? Αν εσύ παρείγγειλες την ίδια στιγμή απο τον προμηθευτή σου το μηχάνημα και έστειλες προκαταβολή εσύ???

Για εμένα αν έχει υπογραφεί συμφωνητικό παραγγελείας δεν επιστρέφεται τίποτα.

Bussiness is business

Road67
06/08/2009, 19:10
Μπορούσε τουλάχιστον να μου τηλεφωνήσει να μην κάνω 870 χιλιόμετρα τσάμπα.
Αν κάποιος γνωρίζει για ποιόν μιλάω γιατί το θεωρώ μεγάλη πουστι@ η συγκεκριμένη guzzi έκανε service σε μη εξουσιοδοτημένο ducati συνεργείο απ' ότι μου είχε πει.

fantacid
06/08/2009, 20:04

μαλλον ηθελε προφορμα για να εγκρινει το λιζινγκ,
τωρα ή θα καλυψει χιλιες τρυπες ή θα την κανει για σευχελες!

:lol:

sergiosm
06/08/2009, 21:01

Μόνο τα 400 σου έδωσε;;

κανονικά οφείλει να σου δώσει τα διπλάσια από όσα του είχες δώσει, δηλαδή 800 και επίσης, κανονικά, οφείλει να σου δώσει όσα ξόδεψες για την μετακίνησή του και ό,τι άλλο ξόδεψες σε σχέση με την μεταβίβαση αυτή.

Αυτό προβλέπεται από το άρθρο 403 του Αστικού Κώδικα που λέει:
"Ο υπαίτιος για τη μη εκτέλεση της σύμβασης (δηλαδή στην περίπτωσή σου τη μη πώληση της μηχανής) χάνει τον αρραβώνα (ναι ναι έτσι λέγεται "επισήμως" το καπάρο) που έδωσε ή αποδίδει διπλάσιο αυτόν που έλαβε. Σε περίπτωση αμφιβολίας δεν αποκλείεται υποχρρέωση για περαιτέρω αποζημίωση που μειώνεται όμως κατά το ποσό του αρραβώνα".

Αυτά βέβαια, εφόσον μπορείς να τα αποδείξεις...
:wave2:

chr1s_86
06/08/2009, 21:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm

"Ο υπαίτιος για τη μη εκτέλεση της σύμβασης (δηλαδή στην περίπτωσή σου τη μη πώληση της μηχανής) χάνει τον αρραβώνα (ναι ναι έτσι λέγεται "επισήμως" το καπάρο) που έδωσε ή αποδίδει διπλάσιο αυτόν που έλαβε. Σε περίπτωση αμφιβολίας δεν αποκλείεται υποχρρέωση για περαιτέρω αποζημίωση που μειώνεται όμως κατά το ποσό του αρραβώνα".

Αυτά βέβαια, εφόσον μπορείς να τα αποδείξεις...
:wave2:

ενδιαφέρον αυτό.... μήπως όμως ο όρος σύμβαση που χρησιμοποιείται προϋποθέτει να υπάρχει κάποιο χαρτί;

όπως λες κι εσύ "εφόσον μπορεί να το αποδείξει". αν ήταν στα λόγια μάλλον δεν μπορεί να ζητήσει κάτι παραπάνω...

sergiosm
07/08/2009, 10:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
ενδιαφέρον αυτό.... μήπως όμως ο όρος σύμβαση που χρησιμοποιείται προϋποθέτει να υπάρχει κάποιο χαρτί;

όπως λες κι εσύ "εφόσον μπορεί να το αποδείξει". αν ήταν στα λόγια μάλλον δεν μπορεί να ζητήσει κάτι παραπάνω...

Η σύμβαση ΔΕΝ προϋποθέτει (τουλάχιστον όχι πάντα, και πάντως όχι στην περίπτωση αυτή) χαρτί.
Το θέμα όμως είναι ότι χωρίς χαρτί μπορεί να μην μπορεί να το αποδείξει.
Αυτό όμως είναι άλλο θέμα.

Road67
07/08/2009, 11:45
απλώς μου φάνηκε εντάξει και τουλάχιστον εν μέρει επαληθεύτηκα αφού πήρα πίσω τα λεφτά μου. Μ@λακεία να μη ζητήσω να μου υπογράψει κάτι αλλά ήμουνα στο τρέξιμο γιατί έφευγα με μετάθεση σε άλλη μονάδα και δεν το σκέφτηκα παρά πολύ αργότερα.

themkor
07/08/2009, 12:10
Η προκαταβολή τότε τι νόημα έχει?

castoras
07/08/2009, 20:25

Ει,ψιτ,κύριος,σε φαντάρους δε μπουλάμε!!!!!
Μυρίζουν ψαρίλα!!!:lol: :lol:

harvester
10/08/2009, 19:40
δεν λες γλυτωσες απο ενα ιταλικο μπουρδελο :lol: :lol: :rotflmao:
εχω εναν κολητο με guzzi μαι βολτα δεν εχει παει ο ανθρωπος.
μετροιτης μου λεει το πηρα αλλα γιατι δινω 250 ευρω καθε μηνα στο μαστωρα δεν ξερω.
εκανε τον ευατο του να πιστεψει οτι τα λεφτα που δινει για επισκευη ειναι οι δοσεις :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

LARISEOS
10/08/2009, 19:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από harvester
δεν λες γλυτωσες απο ενα ιταλικο μπουρδελο :lol: :lol: :rotflmao:
εχω εναν κολητο με guzzi μαι βολτα δεν εχει παει ο ανθρωπος.
μετροιτης μου λεει το πηρα αλλα γιατι δινω 250 ευρω καθε μηνα στο μαστωρα δεν ξερω.
εκανε τον ευατο του να πιστεψει οτι τα λεφτα που δινει για επισκευη ειναι οι δοσεις :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

χεχεχεεχεχεχε,,,,,,,,:beer:

παντως απο οτι ξερω το καπαρο οπως ειπε και καπιος πιο πανω αμα την πουλησει πρεπει να σου δωσει το διπλό η και το τριπλό πίσω!