View Full Version : "καλυτερα πάρτο απ'εξω..."
chr1s_86
06/08/2009, 20:46
ρωτάω σε μαγαζί αν θα κάνουν καμιά προσφορά για Shoei XR1000 τώρα που βγαίνουν και τα 1100
κατάστημα: Ε, κοίτα αυτά που είναι στα ?499 θα πάνε 439...
εγω: τίποτα κάτω από 400 υπάρχει περίπτωση να παίξει;
κ: μπα όχι, αποκλείεται...
ε: λέω μήπως κάνεις καμιά καλύτερη τιμή για να μην ψωνίσουμε απ'έξω
κ: όχι, καλύτερα πάρτο απ'έξω
ε: οκ, ευχαριστώ.
ότι πεις φίλε μου! ;)
Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
ε: λέω μήπως κάνεις καμιά καλύτερη τιμή για να μην ψωνίσουμε απ'έξω
κ: όχι, καλύτερα πάρτο απ'έξω
:look:
170613
Ε ναι μωρε
Σταματα να με ζαλιζεις και πηγαινε ψωνησε απ'οπου θες
PortisHead
07/08/2009, 08:20
Μα αν δινοντας το κατω απο 400 ευρω το μαγαζι εχει ζημια, τι αλλο να σου πει ?
Πολυ σωστο τον κόβω τον κυριο.
Οταν ειπα στο λαστιχα μου ποσο βρηκα καποια λαστιχα στην Αγγλια μαζι με τα μεταφορικα , κιαν θα μπορουσε να μου κανει μια αντιπροσφορα.....τα ιδια μου ειπε.....παρτα απεξω....εγω για να στα δωσω σε αυτη την τιμη θα πρεπει να βαλω και το χερι στην τσεπη....οχι απλα να χασω προμηθεια.
:wave2:
chr1s_86
07/08/2009, 08:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Μα αν δινοντας το κατω απο 400 ευρω το μαγαζι εχει ζημια, τι αλλο να σου πει ?
Πολυ σωστο τον κόβω τον κυριο.
Οταν ειπα στο λαστιχα μου ποσο βρηκα καποια λαστιχα στην Αγγλια μαζι με τα μεταφορικα , κιαν θα μπορουσε να μου κανει μια αντιπροσφορα.....τα ιδια μου ειπε.....παρτα απεξω....εγω για να στα δωσω σε αυτη την τιμη θα πρεπει να βαλω και το χερι στην τσεπη....οχι απλα να χασω προμηθεια.
το ξέρω ότι έτσι είναι όπως τα λες αλλά μου κάνει εντύπωση που ο Άγγλος στο site του έχει το ίδιο ακριβώς κράνος στα ?300 περίπου ή και φθηνότερα... :dizzy:
Δεν ξέρω παιδιά, εγώ νομίζω ότι το κέρδος είναι αυτών που έχουν τα μαγαζιά. Δηλαδή σε περίοδο εκπτώσεων πως κάνουν 30 και 40 % εκπτώσεις? Από τότε που άρχισα να ψωνίζω απέξω και άρχισα να το σκευτομαι εκεί έχω καταλήξει
PortisHead
07/08/2009, 08:50
Εγω μετα απο πααααρα πολυ καιρο...αποφασισα να ξαναψωνισω απο καταστημα εδω στην Ελλαδα.
Επροκειτω για μια ζελατινα φιμε SHOEI και επειδη ειχε ακριβως την ιδια τιμη με Αγγλια...ειπα να την παρω απο εδω.
Οταν ρωτησα την υπάλληλο...αν και αυτη ειναι το ιδιο anti-scratch οπως και η λευκη (γιατι οντως η λευκη μου κρατησε 3 χρονια αγρατζουνιστη) ακουσα το εξης :
-Αγορι μου....anti-scratch δεν σημαινει οτι δεν γρατζουνιεται....αλλα οτι δεν σπαει σε κομματια....δλδ αραχνιαζει οπως ενα μπαρμπριζ αυτοκινητου.
-Μα....τι μου λετε....αγγλικα ξερω....και anti - scratch σημαινει αυτο που λειι και η λεξη.
-Αχχχχ δεν θα μας μαθεις την δουλεια μας....τοσα σεμιναρια εχουμε κανει πανω στα SHOEI
:lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao:
Και μονο γιαυτο...για να γλυτωνουν τα αυτακια μου απο τετοιες κοτσανες ειδικων επιστημονων θα αγοραζω απεξω...ακομα κιαν ειναι ακριβοτερα.
Λογω τιμης.
χααχαχααχαχαχχ,
τι μου θυμησες μπαγασακο ..
:rotflmao:
Πηγα κ ρωτησα στον γνωστο εξατμισα στον πειραια για φθηνες εξατμισεις για το φζ6 μου κ μου λεει 450 !
Μα , του λεω , εγω εχω βρει απ'εξω leovince με δωρο air filter 400e !
και ............................ χωρις δισταγμο κ καθυστερηση ................... μου λεει .......................
Πάρτες απ'εξω
αααααααααααααααααααααααααααααχχααχαχχαχαχ
κ τις πηρα .
Ρε παιδιά πλάκα κάνουμε; Δηλαδή ο άγγλος που το δίνει 300 ευρώ δεν βγάζει τίποτα και ο έλληνας αν το δώσει κάτω από 400 θα μπει και μέσα; Για μα......κες μας περνάνε;
Εγώ προ τριμήνου αγόρασα εξατμίσεις LEOVINCE από Ιταλία με 430 ευρώ στο σπίτι μου, την ώρα που ο επίσημος μου έλεγε 850 ακατέβατα. Δηλαδή ο Ιταλός μου τις έκανε δώρο;
Απλά επειδή ο κόσμος ξυπνάει και με την κρίση που υπάρχει, θα επιβιώσουν μόνο οι σωστοί επαγγελματίες.
PortisHead
07/08/2009, 09:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από emilio
Ρε παιδιά πλάκα κάνουμε; Δηλαδή ο άγγλος που το δίνει 300 ευρώ δεν βγάζει τίποτα και ο έλληνας αν το δώσει κάτω από 400 θα μπει και μέσα; Για μα......κες μας περνάνε;
Εγώ προ τριμήνου αγόρασα εξατμίσεις LEOVINCE από Ιταλία με 430 ευρώ στο σπίτι μου, την ώρα που ο επίσημος μου έλεγε 850 ακατέβατα. Δηλαδή ο Ιταλός μου τις έκανε δώρο;
Απλά επειδή ο κόσμος ξυπνάει και με την κρίση που υπάρχει, θα επιβιώσουν μόνο οι σωστοί επαγγελματίες.
Καλα δεν ειναι ακριβως ετσι.
Εδω μια επιχειρηση για να επιζήσει πληρωνει πολλααααααααααα γαμησιατικα σε κρατος,εφορια,τεβε,ικα υπαλληλων,ενοικια κλπ κλπ.
Βεβαια και εξω υπάρχουν ολα αυτα...αλλα εδω ειναι μεγαλη η κλεψια.
Αν ηταν να το καναν απλα για τα λεφτα....θα τους βλεπαμε τους εδω μαγαζατορες να κυκλοφορουνε με Bentley...και οχι να πληρωνουν τους προμηθευτες τους με 6 μηνες και 9μηνες επιταγες.
δηλαδη θα ψοφησουν ολοι
εν'τομεταξυ πρεπει να πω οτι ηταν πολυ γρηγορη κ αποτομη η απαντηση ...
Σαν να μην ημουν ουτε ο πρωτος , ουτε ο δευτερος που του πεταξε την ατακα - εχω βρει απ'εξω με τοσο -
:lol:
Γιαυτο ειναι τοσο ετοιμολογοι
(ενα φιλαρακι παρεπιπτωντος πηρε απον Πειραιωτη κ εσκασε 550ε για την varadero του !!! και καραφλιασε οταν του ειπα 410ε με το φιλτρακι δωρο - κ ο ηχος , νταξ δεν θα πω τπτ, ασχολιαστο!)
Αντε γεια μας ... μιας κ ξυπνησαμε ας ξυπνησουμε κ αλλους κοιμησμενους συνανθρωπους μας για να γινει μια μαζικη προσπαθεια εξοντωσης των ποταπων εκμεταλλευτων κακων επαγγελματιων ..
wake up , neo ...
Τώρα ετοιμάζεται αγορά Arai Viper GT στα 400 ευρώ τη στιγμή που η γνωστή αποθήκη της Ηλιούπολης το δίνει 570.........
Καλα δεν ειναι ακριβως ετσι.
Εδω μια επιχειρηση για να επιζήσει πληρωνει πολλααααααααααα γαμησιατικα σε κρατος,εφορια,τεβε,ικα υπαλληλων,ενοικια κλπ κλπ.
Βεβαια και εξω υπάρχουν ολα αυτα...αλλα εδω ειναι μεγαλη η κλεψια.
Αν ηταν να το καναν απλα για τα λεφτα....θα τους βλεπαμε τους εδω μαγαζατορες να κυκλοφορουνε με Bentley...και οχι να πληρωνουν τους προμηθευτες τους με 6 μηνες και 9μηνες επιταγες.
Ρε εσυ portishead,
διαφωνω καθετα κ οριζοντια ...
υποννοεις εστω κ για μια στιγμη οτι οι αγγλοι πχ πληρωνουν λιγοτερα στο κρατος απο οτι οι ελληνες ψευτοεπιχειρηματιες ? μιλαμε για μια απο τις ποιο ακριβες χωρες της ευρωπαικης ενωσης !
Απλα ο ελληνας μαγαζατορας εχει κανει καρτελ - μονοπωλειο - εκμεταλλευομενος την ελλειπη ενημερωση κ παιδια κ παντελη ελλειψη ιντερνετικης καταρτησης ...
Ποιανου ειναι τα κωτερα στην παραλιακη ? ποσοι πλουσιοι υπαρχουν τελος παντων ??? Δικα μου ή δικα σου ... κ πιστεψε το , ειναι πολλα τα κωτερα !
Gandalf dr685sm
07/08/2009, 09:22
Παιδιά... δεν είναι θέμα καταστημάτων.. Δεν έχουν το κέρδος που νομίζετε. ΤΟ κέρδος το έχουν οι ενδιάμεσοι.. δλδ οι εισαγωγείς. Κανένα απο τα καταστήματα δεν μιλάει απευθείας με την SHOEI, ARAI, etc. Κάποιος υπάρχει ώς ενδιάμεσος και τα παιρνουν και εκείνοι εδώ.
Για το γεγονός όμως οτι οι αγορές απο έξω συμφέρουν , δεν το αμφισβητώ καθόλου , για αυτό και πλέον τις περισσότερες αγορές (μιας και με συμφέρουν) τις κάνω απο έξω.. εκτός και αν μιλάμε για διαφορες της τάξης των 10-20ευρώ οπότε θα το κάνω απο εδώ.
Gandalf
SnakeMJK
07/08/2009, 09:36
έπρεπε να τράβαγα βίντεο την φάτσα κάθε λαστιχά που ρώταγα για απλή τοποθέτηση... ήμουν με τα λάστιχα από αγγλία στο χέρι και όταν τους έλεγα ότι τα πήρα μόλις 178 ευρώ ξενέρωναν την ζωή τους, αλλά πιο πολύ ξενέρωναν αυτοί που έβαζαν λάστιχα εκείνη την στιγμή, οι οποίοι είχαν πληρώσει χαλαρά τα διπλάσια χρήματα... αλλά σιγά σιγά θα ξυπνήσει ο κόσμος και τότε ίσως βάλουν μυαλό και οι local heroes - εισαγωγείς - κλπ. μέχρι τότε, ακόμα και φίλτρο αέρα απ' έξω θα παίρνω.
PortisHead
07/08/2009, 09:38
Οπως και ναχει το θεμα....την σφαλιαρα τους την θελουν παντως.
Αλλα οπως προειπα...εμενα με ενοχλει το υφακι και το στυλ τους.
Πηγα και στην Αποθηκη στην Ηλιουπολη, και ενω πριν κανα 4 χρονια που τον ηξεραν 10 ατομα ολα κιολα ηταν εξυπερετικοτατος....τωρα ειχε ενα υφος 1000 καρδηναλιων....στοκ τιποτα...και τιμες παραπλησιες του Τζωρτζοπουλου.
Καλα του λεω...καλοκαιριατικα και δεν εχετε καλοκαιρινα παντελονια ? Οχι.
Γαντια ? Αυτα που βλεπεις.
Αλλα αφου υπαρχουν ακομα ατομα που γεμιζουν τα μαγαζια τους....τι να πω...καλα κανουν.
αντε παλι οι κακοι ενδιαμεσοι που κανουν ολη την ζημια ... καραμελα , που αντι να την γλυφουμε εχει κολλησει στα αυτια μας ...
Κοψτε τις καραμελες γιατι εχουν ζαχαρη ...
Αν τους πειραζουν οι ενδιαμεσοι , ας τα κανουν ποιο αμεσα τα πραγματα ...
Πως εγω αγοραζω λαστιχα κ βλεπω διαφορες στα λεφτα , για τα ιδια λαστιχα , εδω στην ελλαδα (δεν μιλαω για απεξω), απο εμπορο σε εμπορο , διακυμανσεις 70-100 ε ??? σε λαστιχα αξιας 260ε ???
Ποιος μεσαζωντας κ οτι ναναι ??? Δηλαδη τι ? ο ενας εχει μεσαζωντα κ ο αλλος δεν εχει ??? Αφηστε τα σαπια κ τις θεωριες συνομωσιας!!!!! Υπαρχουν μονο εντιμοι κ κλεφτες .. αποφασιστε απο που θα αγοραζετε ... κ αν ολοι ειναι κλεφτες στο ελλαντα , παρτε απο εξω που ειναι εντιμοι ...
Για τον λογο του αληθες , εσω αθηνα μου ζητησαν 330ε για τα λαστιχακια , κ γω τα πηρα απο Πατρα με 230 + 30 τοποθετηση 260ε
διαφορα 70ε στα φθηνα λαστιχα . στα ακριβα οι διαφορα ηταν μεγαλυτερη ... γιατι να τους τα δωσω ??? απο την τσεπη μου στην τσεπη τους θα πανε ? για ποιο λογο ? να φουλαρουνε την cayenne ?
Εγω ταχω περισσοτερο αναγκη απαυτους , αρα τα κραταω στην τσεπη μου ... με 70ε βγαζω μια βδομαδα καθαρη ...
PortisHead
07/08/2009, 09:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από SnakeMJK
αλλά σιγά σιγά θα ξυπνήσει ο κόσμος και τότε ίσως βάλουν μυαλό και οι local heroes - εισαγωγείς - κλπ.
Πολυ αμφιβαλω γιαυτο.
Επειδη γραφουμε 200-300 ατομα εδω στο moto.gr Νομιζεις οτι η πλειοψημια των ελληνων εμπιστευεται το internet και τις αγορες μεσω αυτου ? ή μαλλον...ξερει τι σημαινει αγορα μεσω internet ?
Εδω ματαια προσπαθουσα να πεισω ενα ζευγαρακι να παρει τα κρανη τους απ' εξω....και αυτοι με βλεπαν σαν εξωγήινο.Πηγαν και σκασαν ΑΚΡΙΒΩΣ τα διπλα χρηματα στον Παπασταυρου.
Ειναι στην νοοτροπια του ελληνα να βλεπει αυτον που συναλλασεται...να του μιλαει...να τον προσκυναει :lol: ....μεγαλο κουσουρι λεμε.
Αρχικά δημιουργήθηκε από DeusEx
αντε παλι οι κακοι ενδιαμεσοι που κανουν ολη την ζημια ... καραμελα , που αντι να την γλυφουμε εχει κολλησει στα αυτια μας ...
Κοψτε τις καραμελες γιατι εχουν ζαχαρη ...
Αν τους πειραζουν οι ενδιαμεσοι , ας τα κανουν ποιο αμεσα τα πραγματα ...
Πως εγω αγοραζω λαστιχα κ βλεπω διαφορες στα λεφτα , για τα ιδια λαστιχα , εδω στην ελλαδα (δεν μιλαω για απεξω), απο εμπορο σε εμπορο , διακυμανσεις 70-100 ε ??? σε λαστιχα αξιας 260ε ???
Ποιος μεσαζωντας κ οτι ναναι ??? Δηλαδη τι ? ο ενας εχει μεσαζωντα κ ο αλλος δεν εχει ??? Αφηστε τα σαπια κ τις θεωριες συνομωσιας!!!!! Υπαρχουν μονο εντιμοι κ κλεφτες .. αποφασιστε απο που θα αγοραζετε ... κ αν ολοι ειναι κλεφτες στο ελλαντα , παρτε απο εξω που ειναι εντιμοι ...
Για τον λογο του αληθες , εσω αθηνα μου ζητησαν 330ε για τα λαστιχακια , κ γω τα πηρα απο Πατρα με 230 + 30 τοποθετηση 260ε
διαφορα 70ε στα φθηνα λαστιχα . στα ακριβα οι διαφορα ηταν μεγαλυτερη ... γιατι να τους τα δωσω ??? απο την τσεπη μου στην τσεπη τους θα πανε ? για ποιο λογο ? να φουλαρουνε την cayenne ?
Εγω ταχω περισσοτερο αναγκη απαυτους , αρα τα κραταω στην τσεπη μου ... με 70ε βγαζω μια βδομαδα καθαρη ...
αντε σε εφτιαξα με τον σακη εκ πατρων ετσι?????:D :D (αντε κανονισε εκεινη τη βολτα που λεγαμε για δομοκο-καρδιτσα....!!!)
παντως συμφωνω απολυτα:winka: αφου υπαρχουν μεσαζοντες οπως ειπε πριν καποιος ας τα παρουν κ αυτοι με πιο αμεσο τροπο (πχ απ'την εταιρεια την ιδια ή μεσω e-bay ας κανουν μεγαλες αγορες)
απο τη στιγμη ομως που δεν κανουν κατι τετοιο παει να πει οτι την εχουν χεσμενη τη φωλιτσα τους κ τους συμφερει οικονομικα ο τροπος που δουλευουν:winka:
Διαφωνω ...
Απλα ο ελληνα κοιμαται ακομα ... δυστηχως . Αλλα ξυπναει σιγα σιγα .
Ποσες αγορες γινονταν πριν 5 χρονια απεξω κ ποσες τωρα ?
Το ζευγαρακι που αναφερεις οτι τασκασε , ποσο θα ξενερωσει οταν μαθει οτι ενα αλλο ζευγαρακι πληρωσε τα μισα , για ακριβως τα ιδια κρανη ? θα τσουξει .. ειδικα τωρα με την οικονομικη κριση ...
Απλα παντα θα υπαρχουν κ τα κοροιδα , που ειτε τους περισσευουν κ δεν το ψαχνουν , ή ειναι χαμηλης νοημοσυνης κ δεν το ψαχνουν ..
Απλα γελαω γιατι αυτοι οι λιγοι που θα επιμενουν να αγοραζουν απο εδω , θα την πληρωσουν την νυφη για ολους εμας που σταματησαμε να ψωνιζουμε απο εδω .
Ειναι γνωστη η νοοτροπια του ελληνα να προσπαθει να βγαλει τα σπασμενα απο την πεσμενη κινηση απο τους 1 - 2 που εχουν απομεινει ...
transalpblack
07/08/2009, 09:49
βρε παιδια...
επειδη με ενδιαφερει παρα πολυ το θεμα, να ρωτησω μερικα πραγματα και εγω με τη σειρα μου...
1. απο που παραγγελνουμε πραγματα απο το εξωτερικο?
2. πως τα πληρωνουμε και κατα ποσο ειναι ασφαλη?
3. δινουμε την κανονικη μας πιστωτικη η να μπουμε στην διαδικασια προπληρωμενης?
4. αντικαταβολη παιζει?
5. πως καταλαβαινουμε την εγκυροτητα και ασφαλεια του καθε site?
6. πως τα παραλαμβανουμε?
7. μετα απο ποσες μερες?
8. με ποιον τροπο και απο που?
9. αν γινει πατατιά πως βρισκουμε την άκρη?
και γενικα αν οτιδηποτε αλλο εχει συναντησει κανεις και εχει κολλησει πουθενα η καποια ερωτηση μου διαφευγει, ας την απαντησει καποιος.
ευχαριστω πολυ
kyko,
οντως με εφτιαξες κ μπραβο σου . Αν ολοι το καναμε αυτο θα ειχαμε ξυπνησει πιο νωρις !
Γιαυτο θα σε κερασω καφεδακι στα μερη σου ! Θα ανεβω μαλλον τεταρτη εκτος απροοπτων, οποτε κανονισε ...
:beer:
kyko,
οντως με εφτιαξες κ μπραβο σου . Αν ολοι το καναμε αυτο θα ειχαμε ξυπνησει πιο νωρις !
Γιαυτο θα σε κερασω καφεδακι στα μερη σου ! Θα ανεβω μαλλον τεταρτη εκτος απροοπτων, οποτε κανονισε ...
yes sir!!!γουσταρω βολταρακι:beer: :wave2:
PortisHead
07/08/2009, 09:57
Διαφωνω ...
Απλα ο ελληνα κοιμαται ακομα ... δυστηχως . Αλλα ξυπναει σιγα σιγα .
Ποσες αγορες γινονταν πριν 5 χρονια απεξω κ ποσες τωρα ?
Το ζευγαρακι που αναφερεις οτι τασκασε , ποσο θα ξενερωσει οταν μαθει οτι ενα αλλο ζευγαρακι πληρωσε τα μισα , για ακριβως τα ιδια κρανη ? θα τσουξει .. ειδικα τωρα με την οικονομικη κριση ...
Απλα παντα θα υπαρχουν κ τα κοροιδα , που ειτε τους περισσευουν κ δεν το ψαχνουν , ή ειναι χαμηλης νοημοσυνης κ δεν το ψαχνουν ..
Απλα γελαω γιατι αυτοι οι λιγοι που θα επιμενουν να αγοραζουν απο εδω , θα την πληρωσουν την νυφη για ολους εμας που σταματησαμε να ψωνιζουμε απο εδω .
Ειναι γνωστη η νοοτροπια του ελληνα να προσπαθει να βγαλει τα σπασμενα απο την πεσμενη κινηση απο τους 1 - 2 που εχουν απομεινει ...
Κιομως δεν ξενερωσε καθολου.
Ξερεις τι πιστευουν αυτοι ?
Οτι χτιζουν μια σχεση φιλιας και κατανοησης με το καθε λαμογιο μαγαζατορα.
Τεσπα...οπως και ναχει...πως εξηγεις εσυ τοτε την υπαρξη ολων αυτων των καταστηματων αξεσουαρ που υφιστανται ακομα με τοοοοοση κλεψια ?
Εχεις δει κανενα να κλεινει ?
Να σου κανει παζαρια ?
Εδω σου λεει...τραβα παρτο απεξω....και παλι υφισταται σαν μαγαζι....φαντασου ποσους μαλακες εχει που του τα ακουμπανε.
Ειπαμε...εδω ειμαστε 200-300 με αυτη τη νοοτροπια και εξω στους δρομους κυκλοφορουν 1 εκατομυριο μηχανοβιοι που συντηρουν τον Παπασταυρου , τον Τζωρτζοπουλο και ολη την παρεα.
Υ.Γ.
Ειδα τις προαλλες στο δικυκλο της Βουλιαγμενης....που εχει βαλει και σκαμποτραπεζια για καφεδακι και καθονται κατι τυποι εκει που καμαρωνουν σαν γυφτικα σκερπανια....κοιταζοντας σε υποτιμιτικα και με υφος : "Χα....εγω ειμαι κολλητος του μαγαζατορα"
:lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao:
road spirit
07/08/2009, 09:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από transalpblack
βρε παιδια...
επειδη με ενδιαφερει παρα πολυ το θεμα, να ρωτησω μερικα πραγματα και εγω με τη σειρα μου...
3. δινουμε την κανονικη μας πιστωτικη η να μπουμε στην διαδικασια προπληρωμενης?
4. αντικαταβολη παιζει?
7. μετα απο ποσες μερες?
και γενικα αν οτιδηποτε αλλο εχει συναντησει κανεις και εχει κολλησει πουθενα η καποια ερωτηση μου διαφευγει, ας την απαντησει καποιος.
ευχαριστω πολυ
φίλε μου,
υπάρχουν δεκάδες thread σε αυτήν την ενότητα με αυτά ακριβώς τα θέματα, κάνε το κόπο και ρίξε μια ματιά. Τα ερωτήματα σου είναι ήδη απαντημένα πολλές φορές (ανακυκλωμένα)
PortisHead
07/08/2009, 10:00
DeusEx ???
Βλεπεις πιο πανω τις ευλογες αποριες του tranalpblack ????
Γιαυτο μιλαω.
ΦΙλε μου Tranalpblack....θα επανελθω στο ερωτημα σου.
Κιομως δεν ξενερωσε καθολου.
Ξερεις τι πιστευουν αυτοι ?
Οτι χτιζουν μια σχεση φιλιας και κατανοησης με το καθε λαμογιο μαγαζατορα.
Τεσπα...οπως και ναχει...πως εξηγεις εσυ τοτε την υπαρξη ολων αυτων των καταστηματων αξεσουαρ που υφιστανται ακομα με τοοοοοση κλεψια ?
Εχεις δει κανενα να κλεινει ?
Να σου κανει παζαρια ?
Εδω σου λεει...τραβα παρτο απεξω....και παλι υφισταται σαν μαγαζι....φαντασου ποσους μαλακες εχει που του τα ακουμπανε.
Ειπαμε...εδω ειμαστε 200-300 με αυτη τη νοοτροπια και εξω στους δρομους κυκλοφορουν 1 εκατομυριο μηχανοβιοι που συντηρουν τον Παπασταυρου , τον Τζωρτζοπουλο και ολη την παρεα.
Υ.Γ.
Ειδα τις προαλλες στο δικυκλο της Βουλιαγμενης....που εχει βαλει και σκαμποτραπεζια για καφεδακι και καθονται κατι τυποι εκει που καμαρωνουν σαν γυφτικα σκερπανια....κοιταζοντας σε υποτιμιτικα και με υφος : "Χα....εγω ειμαι κολλητος του μαγαζατορα"
πρεπει να εχει πολυ γελιο η ολη φαση:lol: :lol:
εγω γουσταρω που οταν βλεπουν το μοτορι μου κ το τι καλουδια εχει επανω κ μου λενε "μαλακα εχεις ριξει χρημα" κ τους λεω "μπα μην νομιζεις,απλα τα εχω αγορασει απ'εξω...αν αγοραζα απο δω τωρα θα ειχα μονο την εξατμα ακομη κ θα εψαχνα λεφτα για τα υπολοιπα":lol: :lol:
transalpblack
07/08/2009, 10:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
φίλε μου,
υπάρχουν δεκάδες thread σε αυτήν την ενότητα με αυτά ακριβώς τα θέματα, κάνε το κόπο και ρίξε μια ματιά. Τα ερωτήματα σου είναι ήδη απαντημένα πολλές φορές (ανακυκλωμένα)
για κατσε να το δω:wave2:
βρε παιδια...
4. αντικαταβολη παιζει?
7. μετα απο ποσες μερες?
ευχαριστω πολυ
Στο net υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι αλλά ακολουθώντας την πεπατημένη βρίσκεις άκρη.Την τελευταία δεκαετία έχω αγοράσει από κάθε άκρη της γης χωρίς κανένα πρόβλημα.Έχε υπόψη σου οτι κανένα ιντερνετικό κατάστημα δεν ρισκάρει τη φήμη του για λίγα ευρώ.
2,3.Πληρώνουμε με πιστωτική κάρτα ή προπληρωμένη ή με συγκεκριμένο πιστωτικό όριο.Αν νιώθεις ανασφάλεια πλήρωσε με πρωπληρωμένη.Το ασφαλές είναι σχετικό λόγω του οτι εμπλέκεται και το ebay που δεν δίνει tracking number, αλλά αυτό είναι ολόκληρη συζήτηση.
4.Σε κάποια site (f-c moto) παίζει.
6. με το ταχυδρομείο , ups, usps, dhl κλπ.
7 Εξαρτάται από που παραγγέλνεις.
8.?
9.Και πάλι εξαρτάται από το είδος της πατατιάς.Να σου πω οτι κάποτε αγόρασα από site αμφιβόλου εγκυρότητας , πλήρωσα σε λίρες και όταν ζήτησα επιστροφή χρημάτων κέρδισα περίπου 28€ λόγω της διαφοράς λίρας ευρώ.
Στην τελική κάνε πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις ανάλογα με το site που βρήκες
chr1s_86
07/08/2009, 10:06
για κατσε να το δω:wave2:
εδώ θα λύσεις πολλές απορίες σου: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=71741
PortisHead
07/08/2009, 10:10
Προς transalpblack
Απο επωνυμα site που εχουν αγορασει 1000δες κοσμος πριν απο εμας
απροβληματιστα και με ασφαλεια.Καπου υπαρχει sticky post εδω στο moto με
τα περισσοτερα απο αυτα
Ενα απο τα πολλα σεναρια :
Ανοιγεις εναν καινουργιο λογαριασμο σε μια τραπεζα.
Βγαζεις μια χρεωστικη καρτα (δεν πιστωνεται...δουλευει μονο με οσα εχει μεσα ο λογαριασμος) και την συνδεεις με αυτο τον λογαριασμο.
Στις αγορες σου στο internet πληρωνεις με αυτη την καρτα...οπου μεσα εχεις βαλει προηγουμενος το αντιτιμο που θες.
Ακομα καλυτερα ειναι το Paypal...ψαξε εδω και θα μαθεις...εχει πολλα threads.
4. αντικαταβολη παιζει?
Μονο απο ελληνικα e-shops
Εμπειρικα...ποσα χρονια υπαρχει στην αγορα...ποσοι αλλοι πριν απο μας εχουν αγορασει απο κει κλπ.
Με ταχυδρομειο ή courier...αναλογα πως τα στελνει ο πωλητης
7. μετα απο ποσες μερες?
Εξαρταται...Αγγλια-Γερμανια.....1-2 βδομαδες το πολυ.
Δεν ρισκαρουν το ονομα τους εξω για μια παραγγελια.Ειδικα αν ειναι απo ebay....τους καιει η αξιολογηση που θα κανεις μετα την αγορα γιατι την βλεπουν ολοι οι χρηστες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από arisk
Το ασφαλές είναι σχετικό λόγω του οτι εμπλέκεται και το ebay που δεν δίνει tracking number, αλλά αυτό είναι ολόκληρη συζήτηση.
Το ebay από μόνο του δεν δίνει ΤΝ γιατί αυτό το δίνει ο αποστολέας.
road spirit
07/08/2009, 10:13
....
4. αντικαταβολη παιζει?
Μονο απο ελληνικα e-shops nooop
στέλνει και ο fc-moto.com και το motocard.com
chr1s_86
07/08/2009, 10:15
4. αντικαταβολη παιζει?
Πρέπει να παίζει και από το fc-moto.de
;)
Βγαζεις μια χρεωστικη καρτα (δεν πιστωνεται...δουλευει μονο με οσα εχει μεσα ο λογαριασμος) και την συνδεεις με αυτο τον λογαριασμο.
Στις αγορες σου στο internet πληρωνεις με αυτη την καρτα...οπου μεσα εχεις βαλει προηγουμενος το αντιτιμο που θες.
Δεν χρειάζεται να ανοίξει λογαριασμό. Πάει ένα κατάστημα της τρ.Κύπρου και παίρνει μια prepaid κάρτα. Κόστος κάρτας 5? και προμήθεια 1? κάθε φορά που βάζουμε λεφτά (ανεξαρτήτως ποσού)
Το paypal χρειάζεται κάρτα για να ανοίξει λογαριασμό. :wave2:
Πρέπει να παίζει και από το fc-moto.de
;)
+1
PortisHead
07/08/2009, 10:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Δεν χρειάζεται να ανοίξει λογαριασμό. Πάει ένα κατάστημα της τρ.Κύπρου και παίρνει μια prepaid κάρτα. Κόστος κάρτας 5? και προμήθεια 1? κάθε φορά που βάζουμε λεφτά (ανεξαρτήτως ποσού)
Το paypal χρειάζεται κάρτα για να ανοίξει λογαριασμό. :wave2:
Σωστα...απλα ανεφερα ενα απο τα 10δες σεναρια.
PortisHead
07/08/2009, 10:32
Μεσα στη σύγχυση...ξεχασαμε και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πλεονεκτημα
που εχουν τα εγχωρια καταστηματα.
Βολευουν για να πας να προβαρεις το νουμερο του ρουχου/κρανους που θελεις να παραγγηλεις απεξω.
:lol: :lol: :lol:
Aπο eurobank γλυτώνεις και τα 5 ευρώ :)
Μόλις παρέλαβα κάτι για το σπίτι των γωνιών μου, το οποίο αρχικά το έψαχνα Ελλάδα. Όταν έμαθα μάρκα κτλ είπα να το τσεκάρω στο ebay αν και οι γονείς μου δεν το εμπιστευότανε.
Αυτή τη στιγμή εφτασε παρακαλώ το δεματάκι στην μεταφορική, και αντί για 800 που μας έβγαινε εδώ το πήρα 450!!!Αφήστε που έκανε 6 μέρες να έρθει απο Γερμάνία ενώ εδώ ήθελε να περιμένουμε 10 μέρες!!Τι να λέμε ρε παιδιά?Το ίδιο προιόν ακριβώς!!
Τους έπεισα και αυτούς για το πόσο καλό είναι το ebay τελικά:D :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από hks300
Aπο eurobank γλυτώνεις και τα 5 ευρώ :)
Πιθανόν, αλλά αν δεν κάνω λάθος ή Eurobank είχε (έχει ?) minimum 300? για φόρτιση κάρτας
Βολευουν για να πας να προβαρεις το νουμερο του ρουχου/κρανους που θελεις να παραγγηλεις απεξω.
+στο απειρο
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
PortisHead
07/08/2009, 10:36
Και να φανταστειτε....εμεις αγοραζουμε...κρανη μπουφαν εξατμισεις.Ψιλοπραγματα δλδ.
Εδω συναδελφος αγορασε....ολη την προικα ενος μπανιου/WC απο Γερμανια.
Μπαταριες,νεροχυτες,λεκανες πλακακια.
γλυτωσε 1500 ευρω αποτι ειχαν εδω.
Με παλετα του τα φερανε...μπροστα στο σπιτι του.
Ολα αψογα και γρηγορα.
Και να φανταστειτε....εμεις αγοραζουμε...κρανη μπουφαν εξατμισεις.Ψιλοπραγματα δλδ.
Εδω συναδελφος αγορασε....ολη την προικα ενος μπανιου/WC απο Γερμανια.
Μπαταριες,νεροχυτες,λεκανες πλακακια.
γλυτωσε 1500 ευρω αποτι ειχαν εδω.
Με παλετα του τα φερανε...μπροστα στο σπιτι του.
Ολα αψογα και γρηγορα.
πλακα κανεις:eyepop: :eyepop:
ρε σε λιγο θα αγοραζουμε κ σπιτια μεσω e-bay
ελα παμε ομαδικη για μεζονετα:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
mikros boudas
07/08/2009, 10:40
δε το συζηταμε καν.ακομα και μονωτικη ταινια συμφαιρει να παρεις απ'εξω που λεει ο λογος..υπαρχουν μαγαζια που ειναι απο την αρχη του e-bay και εχουν κανει εκατονταδες χιλιαδες πωλησεις.προσωπικα,επειδη παραγγελνω πολλα βιβλια για την σχολη απ'εξω ενα εχω να πω :πολυ κλεψια και κοροιδια ακομα και εκει.το ιδιο ακριβως βιβλιο απο ελλαδα,παραγγελια για 2 μηνες και κοστος 40 ευρω.δεν ειχε ερθει μετα απο 5 μηνες και απειρα τηλεφωνα απο τον φιλο που το ηθελε...εγω το παραγγειλα με κοστος 20 ευρω και ηρθε σε 2 μερες απο Αγγλια εν μεσω σαββατοκυριακου...με μολις 5 ευρω μεταφορικα...και βεβαια ολοι εχουμε αναλογες περιπτωσεις σε πολλα προιοντα...με αποκορυφωμα mp3 που πουλουσε σε δηθεν προσφορα πολυκαταστημα ηλεκτρονικων στην Αθηνα...τιμη εδω,75 ευρω...το ιδιο Mp3 απεξω με αλλο ονομα στο περιτυλιγμα,15 ευρω...ακομα και το firmware ηταν η ιδια ακριβως εκδοση...και απ'εξω,δωρο και δευτερα ακουστικα.....και οσον αφορα την σχεση που μερικοι νομιζουν πως κτιζουν με τους εδω καταστηματαρχες,εχω να πω πως με ατομο απο αμερικη που μιλαμε μονο με mail,εχουμε καλυτερη σχεση απ'ο,τι με ντοπιο μαγαζατορα αξεσουαρ....και μου κανει και δωρακια με καθε παραγγελια...:yuck: αηδια πια εχει καταντησει
PortisHead
07/08/2009, 10:40
Ποπο ενα ενα τα θυμαμαι τωρα....
Επειδη πριν λεγαμε για τους λαστιχαδες.
Ο δικος μου συγκεκριμενα...δεν χάνει σαν μαγαζι,ουτε κι εμενα ως πελατη.
Η προμηθεια του π.χ. για τα Metzeler που ηθελα ηταν 40 ευρω.
Ε....30 θα μου παρει για την τοποθετηση-ζυγοσταθμιση των αγγλικων ελαστικων που θα του παω.
Οποτε κανεις μας δεν βγαινει ζημιωμενος.
καλο ? ? ?
Αλήθεια είναι, αλλά κάποιες φορές βρήκα μικρή ως ανάξια λόγου διαφορά και προτίμησα να το πάρω από δώ. πχ Δίκυκλο Βουλιαγμένης με motocard που είχαν διαφορά 15? για το Dainese D-Neck που είχα πάρει. :wave2:
κανεναν προθυπουργο δεν εχει στο ebay γερμανιας να μας στειλουνε ?
αληθεια , ποσο να πηγαινουν τα μεταφορικα ?
:confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Αλήθεια είναι, αλλά κάποιες φορές βρήκα μικρή ως ανάξια λόγου διαφορά και προτίμησα να το πάρω από δώ. πχ Δίκυκλο Βουλιαγμένης με motocard που είχαν διαφορά 15? για το Dainese D-Neck που είχα πάρει. :wave2:
Φασουλι το φασουλι γεμιζει το σακουλι ..
15ε εδω , 20ε εκει, 10ε εδω - συνολικα αμα τα μετρησεις θα καταλαβεις την διαφορα ..
PortisHead
07/08/2009, 10:46
κανεναν προθυπουργο δεν εχει στο ebay γερμανιας να μας στειλουνε ?
αληθεια , ποσο να πηγαινουν τα μεταφορικα ?
:confused:
Αν βαλεις ενα σαπιο μηλο μεσα σ ενα τσουβαλι με 100 υγιεστατα μηλα θα τα σαπισει σιγα σιγα και τα 100.
100 μηλα δεν ειναι ικανα να κανουν το ενα σαπιο καλα.
Με πιανς ?
Gandalf dr685sm
07/08/2009, 10:49
PortisHead..
ρολόι, ρούχα, αξεσουάρ για Ι.Χ. αναβάτη και μοτοσυκλέτα, παπουτσια ,βιβλία ,αξεσουάρ για όπλο, γυαλιά ηλίου, έπιπλο!!, και οτι άλλο φανταστείς όλα απο eBay.
Το κέρδος μου ήταν εξωπραγματικό σε κάθε αγορά αφού έπαιζε απο 40-200% κάτω απο τιμές εδώ. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα καθώς έκατσα και έστρωσα τον κώλο μου διαβάζοντας τα πάντα για αγορές απο web. Εντάξει είναι λίγο κοπος που αν λογαριάσεις όμως πόσα γλυτώνεις κάθε φορά που κάνεις αγορά έτσι πλέον δεν το συζητώ.
Για υπηρεσίες μετά την πώληση τι να πούμε τώρα;... εδώ ρολόι εκατοντάδων ευρώ παρόλο που είχε ΤΝ , χάθηκε στο ταχυδρομείο. Ο πωλητής λοιπόν έστειλε καινούριο χωρίς δεύτερη ερώτηση. Ξέρετε πολλά Ελληνικά καταστήματα να το έκαναν αυτό;... α.. και δεν είχα "ασφάλεια αποστολής".
Τι να λέμε τώρα... ελάχιστα καταστήματα στην Ελλάδα έχω γνωρίσει να έχουν τέτοια υπηρεσία προς τον πελάτη.
Gandalf
χααχαχα,
ετσι οπως το λες , ειναι να στειλουμε εμεις τον προθυπουργο μας εκει ...
1 σαπιο μηλο θα σαπισει κ τα υπολοιπα
PortisHead
07/08/2009, 10:54
Μαγε μου....
Εγω πηρα ενα beeper απο Αγγλια για νε με ειδοποιει οταν βαραει ο συναγερμος.
70 ευρω νομιζω.
Ενα μηνα μετα την αγορα....κιακομα ο Αγγλος μου εστελνε σχεδιαγραμματα (με το χερι) για να με βοηθησει στην σωστη συνδεση με τον συναγερμο μου.
Για ποιο πραγμα ? για εναν ελληνα που πηρε κατι με 70 ευρω απο το μαγαζι του και χαθηκε.Μεχρι και τηλεφωνο με ειχε παρει.Τετοια εξυπερετηση.
Led κωλοφαναρο απο Γερμανια...επειδη αργήσανε...(μια εβδομαδα συνολο) μου βαλαν 2 κουτια καραμελες (Gummibears) μεσα κι ενα σημειωματακι που ελεγε συγνωμη για την καθυστερηση.
Χρειαζετε να πληρωσει για διαφημηση αυτο το μαγαζι τωρα ?
Τι να λεμε.
Φασουλι το φασουλι γεμιζει το σακουλι ..
15ε εδω , 20ε εκει, 10ε εδω - συνολικα αμα τα μετρησεις θα καταλαβεις την διαφορα ..
motocard 530?, Δίκυκλο 545?, εισαγωγέας 680? :lol:
Με εξυπηρέτησαν άψογα, δοκίμασα 10 μπουφάν και προτιμώ να τα δώσω στους δικούς μας.
Δε γ@μιέται για 15?....
Για αγορά εξοπλισμού πάντως πρέπει να έχει προηγηθεί οπωσδήποτε δοκιμή.
Το ότι φοράω 44 παπούτσι, και 54 μπουφάν δεν σημαίνει τίποτα. Πρόσφατα δοκίμαζα κάποιες φόρμες και ενώ κάποια 54άρια μοντέλα της dainese μου ηταν κουτί, και κάποια αλλα μου ήταν στενά. Προσοχή...
PortisHead
07/08/2009, 10:59
ENA ηταν μονο το μαγαζι που αξιζε να αφηνεις τα λεφτα σου εδω...αλλα εκλεισε.
PRS Riders Store στους Αμπελοκηπους.
:(
Μαγε μου....
Εγω πηρα ενα beeper απο Αγγλια για νε με ειδοποιει οταν βαραει ο συναγερμος.
70 ευρω νομιζω.
Ενα μηνα μετα την αγορα....κιακομα ο Αγγλος μου εστελνε σχεδιαγραμματα (με το χερι) για να με βοηθησει στην σωστη συνδεση με τον συναγερμο μου.
Για ποιο πραγμα ? για εναν ελληνα που πηρε κατι με 70 ευρω απο το μαγαζι του και χαθηκε.Μεχρι και τηλεφωνο με ειχε παρει.Τετοια εξυπερετηση.
Led κωλοφαναρο απο Γερμανια...επειδη αργήσανε...(μια εβδομαδα συνολο) μου βαλαν 2 κουτια καραμελες (Gummibears) μεσα κι ενα σημειωματακι που ελεγε συγνωμη για την καθυστερηση.
Χρειαζετε να πληρωσει για διαφημηση αυτο το μαγαζι τωρα ?
Τι να λεμε.
παιδικά timberland από Αγγλία 26? με τα μεταφορικά, και το ίδιοοοοο ακριβώς το είχε ο έμπορος στον πειραιά 89? :lol:
Εχουν ξυπνήσει και κάποιοι έλληνες πάντως στο ebay. Ψάχνοντας για αθλητικά παπούτσια έπεσα πάνω στον χρήστη barolas με 60.000 συναλλαγές :eyepop: και 99,9 positive feedback
Gandalf dr685sm
07/08/2009, 11:02
ναι... γιατί φίλε, δεν σε βλέπουν σαν ευκαιριακό πορτοφόλι... αλλά σαν πιθανό μόνιμο πελάτη. Σκέψου τώρα να θες και κάτι άλλο ηλεκτρονικό...δεν θα απευθυνθείς πρώτα απο όλα στον ίδιο και μετά όπου αλλού;.. ακόμα και αν έχει στο τέλος διαφορά 5-10ευρώ;
Στην Ελλάδα θα τα δώσεις, θα σου πουν αντέ και γ...σου φτιαξτο μόνος σου και δεν θα σου δώσουν και σημασία γιατί στο δικό τους το μυαλό είσαι πελάτης που όπου και να πάει σε αυτούς θα γυρίσει.
Μόνο που όσο πάει όλο και περισσότεροι αγοράζουν απο το διαδίκτυο. Δεν είναι μόνο οι 300 εδώ μέσα... που να δείτε πόσοι ακόμα που δεν ξέρουμε το κάνουν. Σίγουρα λιγότεροι απο το ευρύ κοινό αλλά όσο κρατάει εδώ αυτή η τάση του "μαγαζάτορα-μπακάλη" τόσο το χειρότερο για αυτούς. Γιατί σε κάποιο σημείο ο άλλος θα μουτζώσει και θα δοκιμάσει το φτηνότερο και ίσως και καλύτερο σε πολλές περιπτώσεις.
Gandalf
Gandalf dr685sm
07/08/2009, 11:07
a...και μιας και είμαστε στο προστατευτικός εξοπλισμός..
Μπότες road με προστατευτικά πλήρως αδιάβροχες , τιμή = 80 ευρώ με μεταφορικά.
Γάντια καλοκαιρινά με κέβλαρ προστασία = 25 ευρώ.
Δερμάτινο παντελόνι μηχανής jeans-like = 102 ευρώ
Σύνολο 227 ευρώ.. εδώ μετα δυσκολίας θα ακουμπούσα την αγορά του παντελονιού. Τι να λέμε τώρα.
Gandalf
nassosxlvbros
07/08/2009, 11:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
ναι... γιατί φίλε, δεν σε βλέπουν σαν ευκαιριακό πορτοφόλι... αλλά σαν πιθανό μόνιμο πελάτη. Σκέψου τώρα να θες και κάτι άλλο ηλεκτρονικό...δεν θα απευθυνθείς πρώτα απο όλα στον ίδιο και μετά όπου αλλού;.. ακόμα και αν έχει στο τέλος διαφορά 5-10ευρώ;
Στην Ελλάδα θα τα δώσεις, θα σου πουν αντέ και γ...σου φτιαξτο μόνος σου και δεν θα σου δώσουν και σημασία γιατί στο δικό τους το μυαλό είσαι πελάτης που όπου και να πάει σε αυτούς θα γυρίσει.
Μόνο που όσο πάει όλο και περισσότεροι αγοράζουν απο το διαδίκτυο. Δεν είναι μόνο οι 300 εδώ μέσα... που να δείτε πόσοι ακόμα που δεν ξέρουμε το κάνουν. Σίγουρα λιγότεροι απο το ευρύ κοινό αλλά όσο κρατάει εδώ αυτή η τάση του "μαγαζάτορα-μπακάλη" τόσο το χειρότερο για αυτούς. Γιατί σε κάποιο σημείο ο άλλος θα μουτζώσει και θα δοκιμάσει το φτηνότερο και ίσως και καλύτερο σε πολλές περιπτώσεις.
Gandalf
+1000
Σύμφωνα με κάτι παλιές στατιστικές περί πολιτικής των πωλήσεων ένας ευχαριστημένος πελάτης άντε να σου φέρει άλλους 3...ένας δυσαρεστημένος όμως θα αποτρέψει 10 πολλαπλασιάστε με μεγάλα νούμερα και φρίξτε με το αποτέλεσμα..παράδειγμα λαστιχά με καλές έως κανονικές τιμές:στη μέρα να μπαίνουν 70-100 άτομα..οι μισοι (2/4)και πάνω θα είναι για μπάλωμα (παπιά κλπ) 1/4 θα αλλάζουν σαμπρέλες ή ένα λάστιχο,καμια 10αριά θα ρωτάνε για καινούργια και μόνο 5 θα βάζουν και οι υπόλοιποι 10 θα βάζουν είτε μεταχειρισμένα είτε υποδεέστερα...2-3 από όλους απλά περνάνε την ώρα τους ψάχνοντας και ΑΝ κάτσει κάτι καλό το αγοράζουν...
Πάντως η αγορά και όλα αυτά τα μοτομάγαζα έχουν μια περίεργη αύρα...απορώ μερικά πως είναι ανοιχτά....
SnakeMJK
07/08/2009, 11:15
να θέσω και εγώ διαφορές τιμών σε αγορές που έχω πραγματοποιήσει
λάστιχα conti 200 ευρώ από 350
μπουφάν δερμάτινο alpinestars 230 ευρώ από 350
κράνος xr-1000 210 ευρώ από 400
και άλλες πολλές άσχετες με μότο αγορές με ακόμα πιο τρομαχτικές διαφορές ειδικά στα ρούχα.
ποια εμπιστοσυνη κ πρασινα αλογα ??
πηγα στον τζωρτζο (..πούλο) επισημο εισαγωγεα της shoei κ μου λεει στα προιοντα της shoei δεν κανω εκπτωσεις , ποτε ! ...
Για στακα λιγο ρε μεγαλε .. γιατι δεν κανεις εκπτωσεις ??? εχεις ηδη τοσο χαμηλα τις τιμες δηλαδη που δεν εχεις περιθωριο να τις κατεβασεις αλλο ???
Ε, παρτα @@ μου τωρα , που εγω ψωνιζω απεξω , να δω ποσο κερδος θα σου μεινει στο τελος ...
φιλικα παντα , φιλε τζωρτζ :wave2:
θα μεινει χωρις καυσημα η πορσε ..
PortisHead
07/08/2009, 11:27
ποια εμπιστοσυνη κ πρασινα αλογα ??
πηγα στον τζωρτζο (..πούλο) επισημο εισαγωγεα της shoei κ μου λεει στα προιοντα της shoei δεν κανω εκπτωσεις , ποτε ! ...
Για στακα λιγο ρε μεγαλε .. γιατι δεν κανεις εκπτωσεις ??? εχεις ηδη τοσο χαμηλα τις τιμες δηλαδη που δεν εχεις περιθωριο να τις κατεβασεις αλλο ???
Ε, παρτα @@ μου τωρα , που εγω ψωνιζω απεξω , να δω ποσο κερδος θα σου μεινει στο τελος ...
φιλικα παντα , φιλε τζωρτζ :wave2:
θα μεινει χωρις καυσημα η πορσε ..
Περασα κιεγω απο κει το Σαββατο για ενα καλοκαιρινι παντελονι cordura.
Μου δειχνει ενα....
-ποσο ?
-145
-Καμια καλυτερη τιμη ? 140 ας πουμε ?
-Οχι-οχι...145.
-Πλακα σου κανω βρε.Για 5 ευρω θα ξευτιλιστουμε τωρα.
Κιεφυγα.
Δλδ. προτιμησε να χασει 140 ευρω για ενα ταλιρο.
Μα ποοοοοοοοοσο LARGE ειναι επιτελους ο τυπος ?
Ελεύθερο εμπόριο έχουμε, οπου θέλουμε αγοράζουμε...
Ετσι απλα....
Μερικα πραγματα ειναι πιο φτηνα στα μαγαζια στην Ελλαδα σε σύγκριση με την αγορα απο εξωτερικο (αν συμπεριλάβεις τα μεταφορικα και ισως και το τελωνείο) αλλα ειναι ελάχιστα και κυριως... βαρια και μεγαλα...
Τεσπα δεν απαιτώ ο μαγαζάτορας/μεσάζοντας/εισαγωγεας να «πεσει» στις τιμες internet αλλα να προσπαθήσει να τις πλησιάσει μειώνοντας το κέρδος του
ΑΝ θελει... και αν δε θελει και εγω θα αγοράσω απο το internet… απλα πραματα...
Το μονο που με ενοχλεί στην ολη ιστορια ειναι το να συνειδητοποιώ οτι ενας μαγαζατορας απο ενα μαγαζι 5Χ5 να θεωρει οτι ειναι φυσιολογικό και απαραίτητο να βγαζει καθαρο κερδος που θα ζει αυτος, η οικογενεια, οι σπουδες των παιδιων στην Αγγλία, να εχει λεφτα να παρει 3ο αμαξι και να κλεινει το μαγαζι για ενα μηνα το καλοκαίρι και να παρει και το εξοχικο στη Μυκονο που ειχε παντα για ονειρο του... ε δε βγαινει.... καπου πρεπει να αναθεωρήσει... ο ανταγωνισμος θα τον νικήσει σιγουρα γιατι οταν δουλευεις με 100-200% κερδος θα υπάρξει παντα εναλλακτική. (ειτε internet ειτε πιο απελπισμένος εγχώριος ανταγωνιστής ειτε μεγαλύτερο μαγαζι που βγαζει λιγότερο κερδος στο κοματι αλλα πουλαει τα 10πλασια κομμάτια)
Στη τελικη λιγοι ειναι οι συνειδητοποιημένοι που σου παρέχουν και after sales εξυπηρέτηση... αρα γιατι να τους προτιμήσω?
Ο καλος επαγγελματίας ομως πρεπει και να ανταμείβεται... δεν ειμαι ενάντιος σε ΟΛΑ τα μαγαζια... υπαρχουν και καλοι εκει εξω... καντε ερευνα αγορας πρωτα (και κυριως ρωτηστε εμπειρίες απο γνωστους φιλους που αγορασαν απο καπου)
προσωπικα αγοραζω και απο ελλαδα αλλα και απο internet (εχω παρει σχεδον τα παντα απο εξω...) και εκει θελει πολυ ψαξιμο η δουλεια... προτιμω τα παλιοτερα μοντελα που προσπαθουν να ξεστοκαρουν τα μαγαζια ....
αλλα και παλι μπορει να βρεις κατι σε καλη τιμη και μετα απο 2 μερες μια ακομα καλυτερη ενω εχεις idi αγορασει... την εχω παθει αλλα ετσι ειναι.. ειναι και λιγο "λαχειο" το ιντερνετ και ειδικα το e-bay θελει υπομονη και επιμονη
Η πλακα ειναι οτι για να βγαλει τα σπασμενα απο εσενα
στον επομενο θα του πει για το ιδιο παντελονι 160 ...
:cry:
mikros boudas
07/08/2009, 11:40
παντως οπως ειπωθηκε η τεραστια διαφορα ειναι στα ρουχα...αγορασα 2 συλλεκτικες μπλουζες απο ιαπωνια με 40 ευρω και τις 2 μαζι με μεταφορικα...αψογες,μεσα σε ζελατινες με καρτελακια...το μοναδικο μαγαζι που τις πουλαω εδω Ελλαδα ηθελε 60 ευρω την μια απο κρεμαστρα φορεμενη...και την μια παραγγελια οταν και αν ερθει...:beer: απειρες ιστοριες,θελει υπομονη στο ψαξιμο αλλα μετα απο 1 χρονο διαδικτυακων αγορων εχω βρει μαγαζια για ο,τι θελω...απο μοτοσυκλετιστικα αξεσουαρ,εξοπλισμο μεχρι ειδη καμπινγκ...και βεβαια καθε παραγγελια με δωρακια...
Το καλο στα μαγαζια εδω περα ειναι οτι χρησιμευουν σαν δοκιμαστηρια ! Μπαινεις δοκιμαζεις , βγαινεις κ παραγγελνεις απο εξω !
Λετε να την ψηλιαστουν τα μαγαζια εδω , κ να χρεωνουν κ τις δοκιμες ..
PortisHead
07/08/2009, 11:46
Αλλος ξυπνιος μαγαζατορας εχθες.
Μπαινω σε μαγαζι με οπτικα να παρω κατι γυαλια ηλιου της κορης μου.
Βλεπω καποια που κανουν θραυση στα πιτσιρικια.
-Ποσο εχουν αυτα ?
-Απο 80...60
Λεγοντας θρασυτατα ψεμματα του λεω οτι τα βρηκα στο internet 50 ευρω και μαλιστα απο ελληνικο μαγαζι.
Παω να φυγω μονο και μονο για να δω και 2-3 αλλα....οχι επειδη δεν ηθελα να τα παρω...εκει θα επεστρεφα παλι γιατι ειναι ωραιος τυπος.
Αυτος φοβηθηκε μη με χασει και με το που φτανω στην πορτα...μου λεει.
-Δωσε οσα τα ειδες στο Internet και παρτα.
χαχααχα,
δηλαδη εγω αν παω στο τζωρτζ κ του πω οτι το κρανακι που εχει 400ε το βρηκα στο ιντερνετ 200ε , λιγο πριν φυγω απ την πορτα θα μου ελεγε , ψιτ , δωσε οσα το ειδες στο νετ κ παρτο ?!
χαχααχα,
δηλαδη εγω αν παω στο τζωρτζ κ του πω οτι το κρανακι που εχει 400ε το βρηκα στο ιντερνετ 200ε , λιγο πριν φυγω απ την πορτα θα μου ελεγε , ψιτ , δωσε οσα το ειδες στο νετ κ παρτο ?!
standardaκι λεμεεε!!!!!!!!!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
nassosxlvbros
07/08/2009, 12:09
Αλλος ξυπνιος μαγαζατορας εχθες.
Μπαινω σε μαγαζι με οπτικα να παρω κατι γυαλια ηλιου της κορης μου.
Βλεπω καποια που κανουν θραυση στα πιτσιρικια.
-Ποσο εχουν αυτα ?
-Απο 80...60
Λεγοντας θρασυτατα ψεμματα του λεω οτι τα βρηκα στο internet 50 ευρω και μαλιστα απο ελληνικο μαγαζι.
Παω να φυγω μονο και μονο για να δω και 2-3 αλλα....οχι επειδη δεν ηθελα να τα παρω...εκει θα επεστρεφα παλι γιατι ειναι ωραιος τυπος.
Αυτος φοβηθηκε μη με χασει και με το που φτανω στην πορτα...μου λεει.
-Δωσε οσα τα ειδες στο Internet και παρτα.
φαντάσου γιατί περιθώρια κέρδους μιλάμε...αμολάς μια τιμή στην τύχη και απάντησε στο φτερό....:rolleyes:
transalpblack
07/08/2009, 12:55
εδώ θα λύσεις πολλές απορίες σου: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=71741
transalpblack
07/08/2009, 12:56
Προς transalpblack
Απο επωνυμα site που εχουν αγορασει 1000δες κοσμος πριν απο εμας
απροβληματιστα και με ασφαλεια.Καπου υπαρχει sticky post εδω στο moto με
τα περισσοτερα απο αυτα
4. αντικαταβολη παιζει?
Εμπειρικα...ποσα χρονια υπαρχει στην αγορα...ποσοι αλλοι πριν απο μας εχουν αγορασει απο κει κλπ.
Με ταχυδρομειο ή courier...αναλογα πως τα στελνει ο πωλητης
7. μετα απο ποσες μερες?
Εξαρταται...Αγγλια-Γερμανια.....1-2 βδομαδες το πολυ.
Δεν ρισκαρουν το ονομα τους εξω για μια παραγγελια.Ειδικα αν ειναι απo ebay....τους καιει η αξιολογηση που θα κανεις μετα την αγορα γιατι την βλεπουν ολοι οι χρηστες.
:a19: :a19: :a19: :a19: :a19: :a19: :a19: :a19: :a19:
siokatas
07/08/2009, 13:38
ρε παιδια εγω θελω κρανακι απο εξω κανα καλο μαγαζι εκτος fc-moto.de??
αν και εχω παρει καποια πραγματα απο εξω εχω και μια μικρη φοβια στο νουμερο γιατι εχω ακουσει μαγαζια απο ισπανια δινουν κρανη με αμερικανικα νουμερα.....παιζει κατι τετοιο???
να σας πω και γω ενα παραδειγμα ελληναρα μαγαζατορα??2 ψειρες led 8 ευρα και τα ιδια στο ebay 0.5 το ζευγαρι καραφλιασα.......
guzzistas
07/08/2009, 14:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
φαντάσου γιατί περιθώρια κέρδους μιλάμε...αμολάς μια τιμή στην τύχη και απάντησε στο φτερό....:rolleyes:
εκτός αν μιλάμε για επαγγελματία που έχει επιταγές κι επειδή έχει πέσει η δουλειά το δίνει στην τιμή που θέλει ο πελάτης για να μπορέσει να μαζέψει τα λεφτά....
υπάρχουν και αυτά τη σήμερον ημέρα....\
Και εγώ από το ιντερνετ αγοράζω από μουσικά όργανα έως κράνη και από σκηνές μέχρι βιβλία.
Εκτός από την ελληνική μ@λ@κία των μαγαζιών, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ιντερνετικά μαγαζιά δεν έχουν να πληρώσουν υπαλλήλους, άδειες, τεβε, ενοίκιο κλπ κλπ και άρα μπορούν να πουλάνε φθηνότερα. Επίσης απευθύνονται σε εκατομμύρια πελάτες ανά τον κόσμο και άρα μπορούν να επιτυγχάνουν καλύτερες τιμές από τους προμηθευτές τους, λόγω όγκου.
Αυτά για να είμαστε δίκαιοι.
Από εκεί και πέρα, εσύ κάνεις έρευνα αγοράς και ψωνίζεις από όπου σε συμφέρει.
MitsosNaked
08/08/2009, 12:00
Από αγγλία στην έκθεση μοτοσυκλέτας πήρα μαύρο SHOEI XR1000 με 160 λίρες. Περιττό να σας πώ ότι μετά από λίγη ώρα το μετάνοιωσα γιατί σε άλλο στάντ πουλούσανε τα RX7 σε χρώματα Χάγκα, Νακάνο, Έντουαρντς κλπ 250 λίρες. Αυτό που αξίζει είναι άν κάποιος θέλει να ψωνίσει πράμα σε σούπερ τιμές, χτυπάει ένα εισιτηριάκι easyjet ή aegean για φεβρουάριο όταν έχει MCN motorcycle show και πάει και τα παίρνει απο κεί κοψοχρονιά.
Gandalf dr685sm
08/08/2009, 18:10
Αλλος ξυπνιος μαγαζατορας εχθες. Μπαινω σε μαγαζι με οπτικα να παρω κατι γυαλια ηλιου της κορης μου. Βλεπω καποια που κανουν θραυση στα πιτσιρικια. -Ποσο εχουν αυτα ? -Απο 80...60 Λεγοντας θρασυτατα ψεμματα του λεω οτι τα βρηκα στο internet 50 ευρω και μαλιστα απο ελληνικο μαγαζι. Παω να φυγω μονο και μονο για να δω και 2-3 αλλα....οχι επειδη δεν ηθελα να τα παρω...εκει θα επεστρεφα παλι γιατι ειναι ωραιος τυπος. Αυτος φοβηθηκε μη με χασει και με το που φτανω στην πορτα...μου λεει. -Δωσε οσα τα ειδες στο Internet και παρτα.
Στα οπτικά έχουν τρελό κέρδος. Δύο ζευγάρια γυαλιών ηλίου με σφραγίδα γνησιότητος και σφραγίδα καταστήματος για εγγύηση απο ηλεκτρονικό κατάστημα εξωτερικού κόστισαν απο 50 και 85 ευρώ.
Αντίστοιχα στην Ελλάδα σε 3-4 μαγαζιά που τα είχα ψάξει πιο πριν για να τα βρώ δεν βρήκα τίποτα κάτω απο 100 ευρώ!!!!!!!:look: :hypnotize :uplate: :eyepop:
Gandalf
ναναι καλα οι νταβατζηδες που περιμενουν απο ολες τις μικρες μικρομεσαιες επιχειρησεις...
fantacid
08/08/2009, 18:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
ναναι καλα οι νταβατζηδες που περιμενουν απο ολες τις μικρες μικρομεσαιες επιχειρησεις...
μητσε εχεις να ακουσεις κ συ κατι τετοια απο τους πιτσιρικαδες που ανακαλυπτουν το ιντερνετι!!
:lol: :lol: :lol: :lol:
καποια μαγαζια ισως ΔΕΝ εχουν τη δυνατοτητα να γινουν ανταγωνιστικά σε ιντερνετικα μαγαζια που εδρεύουν τα αντίστοιχα megastores στο λονδινο ή το τοκυο.
τα δικα μας μαγαζια αγοραζουν απο τον μεγαλοεισαγωγεα δλδ 2τερο-3το η 4αρτο χερι απο τη πηγη,
ενω τα αντιστοιχα mega stores προφανως αγοραζουν απο τη πηγη κ σε ποσοτητες πολλαπλασιες των εδω...
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
μητσε εχεις να ακουσεις κ συ κατι τετοια απο τους πιτσιρικαδες που ανακαλυπτουν το ιντερνετι!!
:lol: :lol: :lol: :lol:
καποια μαγαζια ισως ΔΕΝ εχουν τη δυνατοτητα να γινουν ανταγωνιστικά σε ιντερνετικα μαγαζια που εδρεύουν τα αντίστοιχα megastores στο λονδινο ή το τοκυο.
τα δικα μας μαγαζια αγοραζουν απο τον μεγαλοεισαγωγεα δλδ 2τερο-3το η 4αρτο χερι απο τη πηγη,
ενω τα αντιστοιχα mega stores προφανως αγοραζουν απο τη πηγη κ σε ποσοτητες πολλαπλασιες των εδω...
Σ'αυτο θα πρωτοτυπησομε.... :a01:
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
ενω τα αντιστοιχα mega stores προφανως αγοραζουν απο τη πηγη κ σε ποσοτητες πολλαπλασιες των εδω... Πιστεύω σε 1-2 χρόνια θα το πάρουν το μήνυμα και εδώ...... και θα ψάχτουν... γιατί ορισμένοι οντως οσον αφορά τιμές... έίναι εκτός πραγματικότητας....
fantacid
08/08/2009, 19:19
Σ'αυτο θα πρωτοτυπησομε.... :a01:
amen!!!
:a013:
Η πτώση της Λίρας έναντι του ευρώ είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για τις χαμηλές τιμές των βρετανών
Κυρίως σε κράνη παλαιότερων ετών (πριν το 2009)
Ένα κράνος που κοστίζει 400 ευρώ. Το οποίο αγοράστηκε απο τους Βρετανούς το 2008 με την ισοτιμία GBP/EUR κόστισε στον άγγλο 270 λίρες (0.67 ισοτιμία GBP/EUR)
Πουλώντας το ίδιο κράνος ένα βρετανικό μαγαζί σήμερα με ΜΟ αναλογία στο 2009 0.88
Το ίδιο κράνος πουλώντας το και πάλι 270 λίρες κοστίζει σε εμάς 307 ευρώ!!!!!!
Τα νούμερα είναι χοντρικά, χωρίς περιθώρια κέρδους και διαφορά τιμής αγοράς και πώλησης της λίρας, απλά για να δείτε την διαφορά κόστους του ίδιου προϊόντος με διαφορά μεταπώλησης 12 μήνες...
Αν σκεφτείτε ότι οι παραγγελίες κλειδώνουν με την εκάστοτε ισοτιμία την ημέρα παραγγελιάς και ότι τα πράγματα μπορεί να έρθουν και μετά απο 5-6 μήνες, ανεβάζει ακόμα πιο πολύ την διαφορά ισοτιμίας. προσθέστε ότι τα μεγέθη παραγγελίας είναι τεράστια σε σχέση με εμάς, προσθέστε και ότι στο england η λέξη αισχροκέρδεια στην αγορά είναι απαγορευμένη λέξη ενώ για εμάς είναι ένας δεύτερος ΦΠΑ που προσθέτει ο καταστηματάρχης για να ενισχύσει την τσέπη του και βγάζετε λίγο πολύ άκρη....
Έτσι ακριβός γίνονται οι αγορές ,θα συμφωνήσω με το απο πάνω ermiss,εκτός απο αυτό όμως είναι και κάτι άλλο πολύ σημαντικό ..
Η ποσότητα και η ποικιλία των προϊόντων που διοχετεύονται στην εκάστοτε αγορά από τα σημεία διανομής των εργοστασίων .
Οταν μιλάμε για Αγγλία να σας θυμίσω οτι έχει την τριπλάσια αγορά και την διπλάσια αγοραστική δύναμη ανα μονάδα ..οταν η Metzeler στέλνει ενα κοντέινερ για παράδειγμα εδώ το μηνά εκεί στέλνει 3 (τρία) εξ ου και προκύπτει η διάφορα ,και το σημαντικότερο απο ούλα είναι οτι οι εταιρίες ελαστικών προσπαθούν να τους μυήσουν να βάζουν λάστιχα επιδόσεων στα μότο τους ,οπού εκεί λόγω οδοστρώματος φοράνε όλοι τουριστικά λάστιχα :D σχεδόν τρακτερωτα :lol:
Όταν Ένας καταστηματάρχης σου λέει παρ το από έξω ,έχει πλήρη επίγνωση και στο λέει,αυτό δεν σημαίνει ότι σε κομπλεξάρει ούτε ότι στο παίζει μούρη ,δεν μπορεί να το δώσει όσο οι άλλοι έξω .
Κράνος προσωπικά δεν θα αγόραζα από έξω διότι στην εφαρμογή είναι που δίνω βάση για να προστατέψω το κεφάλι μου και οχι στα λεφτά ,αν δεν το δοκιμάσω δεν το παίρνω απλά τα πράγματα ,και τα νούμερα δεν είναι ίδια σε ολες τις χώρες δυστυχώς αλλάζουν τα καλούπια !
ΜΟΝΟ αν ταξίδευα σε κάποια έκθεση θα αγόραζα από εξωτερικού αφοί το δοκιμάσω πρώτα !
Tomahawk
08/08/2009, 22:50
Υ.Γ.
Κι εγώ κάνω κυρίως αγορές απο το εξωτερικό αλλα όταν θέλησα να πάρω μπότες
και ψάχτηκα τις βρήκα πολύ φθηνά στο Δίκυκλο (λίγο φθηνότερα και απο το e-bay).
Μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Σε μερικά προϊόντα τα ελληνικά μαγαζιά έχουν φυσιολογικές τιμές.
Κοίταγα για ολόσωμη (για να περάσει η ώρα, έχω ήδη πάρει) και τη Laguna Seca το X-Moto τη δίνει 900Ε και στο e-bay την βρίσκεις με 580! :rotflmao:
Αγοράζω περίπου 2 χρόνια απο e-bay και μόνο μια μαλακία έχει κάτσει.
Αγόρασε φίλος κράνος απο Γαλλικό e-bay και ενώ έγραφε οτι στέλνει Ελλάδα (και το ποσό των μεταφορικών) μετά απο 1-2 μέρες απο την αγορά του έστειλε μήνυμα και του τα έψελνε κι όλας επειδή λέει "Έπρεπε πρώτα να μου στείλεις e-mail και να με ρωτήσεις γιατί εγώ δε στέλνω Ελλάδα"...
chr1s_86
10/08/2009, 03:48
Νέα ιστορία:
Σαμάρια Oxford στην Καλλιρόης ?78. Λέω μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο γιατί από Αγγλία τα έχουν 35 λίρες (?40). Μου λέει τις τιμές τις βγάζει ο εισαγωγέας, ?70 μπορώ να σου τα δώσω. Οκ λέω θα το σκεφτώ.
Βλέπω όμως σε e-shop ελληνικού καταστήματος τιμή ?60! Όπα λέω, εδώ είμαστε. Πάω στο κατάστημα τα βλέπω όλα οκ, τιμούλα λέω - ?80 μου λέει!
ε- Σορυ αλλά στο site τα έχετε ?60!
κ: Ε, ξέρετε έχει γίνει λάθος στο site και κανονικά είναι ?70.
ε- Ναι αλλά από τη στιγμή που γράφει ?60 αν τα παραγγείλω από το σπίτι τι θα γίνει;
κ: Ναι αν τα παραγγείλετε θα ισχύει η τιμή που λέει στο site.
ε: Ωραία, δωσε τα μου κι εσύ ?60 τότε.
κ: Δεν γίνεται αυτό, οι τιμές είναι διαφορετικές για το site και το κατάστημα γιατί το site δεν έχει τα ίδια έξοδα με το κανονικό κατάστημα, το site είναι αποθήκη.
ε: Ωραία, το καταλαβαίνω αυτό και έχετε δίκιο και πολύ σωστά το κάνετε έτσι. Πείτε μου λοιπόν τη δ/νση της αποθήκης να πάω να τα πάρω από εκεί.
κ: Α ούτε αυτό γίνετε...
ε: :confused:
κ: ναι, δεν υπάρχει κανείς στην αποθήκη
ε: καλά και οι παραγγελίες πως στέλνονται;
κ: πάει κάποιος μια φορά τη μέρα, βλέπει τι παραγγελίες είναι και τις στέλνει.
ε: ε ωραία ρωτήστε τον αν είναι εύκολο πότε θα πάει να πάω κι εγώ να τα πάρω.
κ: ούτε αυτό γίνεται, αν πάτε από κει δεν είναι "ηλεκτρονική" η παραγγελία. κάντε την παραγγελία από το site και θα σας έρθουν με κούριερ.
ε: ευχαριστώ αλλά δεν θέλω να μου έρθουν με κούριερ δεν γίνεται να πάω από εκεί να τα πάρω εγω;
κ: πάλι το ίδιο πράγμα λέμε...
ε: οκ, ευχαριστώ, γεια χαρά
10/08/2009, 11:00
αυτό το κάνουν και άλλα μαγαζιά πολύ πιο μεγάλα...και το ΠΛΑΙΣΙΟ π.χ. έχει web αγορές με τιμές χαμηλότερες από το κατάστημα, αλλά πρέπει να γίνει on-line αγορά..
chris_honda
10/08/2009, 14:32
Ρς chris... φυρι-φυρι το πηγαινες....
Δεν τα παραγγελνες απ το Νετ να τελειώνεις?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tomahawk
Κι εγώ κάνω κυρίως αγορές απο το εξωτερικό αλλα όταν θέλησα να πάρω μπότες
και ψάχτηκα τις βρήκα πολύ φθηνά στο Δίκυκλο (λίγο φθηνότερα και απο το e-bay).
Μη τα ισοπεδώνουμε όλα. Σε μερικά προϊόντα τα ελληνικά μαγαζιά έχουν φυσιολογικές τιμές.
Κοίταγα για ολόσωμη (για να περάσει η ώρα, έχω ήδη πάρει) και τη Laguna Seca το X-Moto τη δίνει 900Ε και στο e-bay την βρίσκεις με 580! :rotflmao:
Αγοράζω περίπου 2 χρόνια απο e-bay και μόνο μια μαλακία έχει κάτσει.
Αγόρασε φίλος κράνος απο Γαλλικό e-bay και ενώ έγραφε οτι στέλνει Ελλάδα (και το ποσό των μεταφορικών) μετά απο 1-2 μέρες απο την αγορά του έστειλε μήνυμα και του τα έψελνε κι όλας επειδή λέει "Έπρεπε πρώτα να μου στείλεις e-mail και να με ρωτήσεις γιατί εγώ δε στέλνω Ελλάδα"...
να πουμε και το αλλο..? αντε για κρανος πας δοκιμαζεις ΜΙΑ φορα σε ΕΝΑ καταστημα ....
ΑΝ θελεις μετα να διαλεξεις γαντια??? πας εκει στο "δοκιμαστηρι" ? μετα πας αλλη μια για το μπουφαν??? ή ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ ΟΛΑ ΜΑΖΙ....? γιατι ΚΑΚΑ τα ψεμματα δεν ειναι μονο το κρανος.....
ΚΑι απο το να γλυτωσω 10 ευρω για τα γαντια π.χ. και 50 ευρω απο το μπουφαν και να ειναι πανω μου σα να τα κληρονομησα απο τον 2ο μου ΞΑδερφο....(που ειναι 35 κιλα πιο βαρυς ) ΑΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ .....
panos_SF
10/08/2009, 15:11
να πουμε και το αλλο..? αντε για κρανος πας δοκιμαζεις ΜΙΑ φορα σε ΕΝΑ καταστημα ....
ΑΝ θελεις μετα να διαλεξεις γαντια??? πας εκει στο "δοκιμαστηρι" ? μετα πας αλλη μια για το μπουφαν??? ή ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ ΟΛΑ ΜΑΖΙ....? γιατι ΚΑΚΑ τα ψεμματα δεν ειναι μονο το κρανος.....
ΚΑι απο το να γλυτωσω 10 ευρω για τα γαντια π.χ. και 50 ευρω απο το μπουφαν και να ειναι πανω μου σα να τα κληρονομησα απο τον 2ο μου ΞΑδερφο....(που ειναι 35 κιλα πιο βαρυς ) ΑΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ .....
+750
fantacid
10/08/2009, 17:35
το οτι οι αγορες απο το ηλεκτρονικο καταστημα εχουν μειωμενη τιμη ειναι λογικο,
σε ενα φυσικο καταστημα πληρωνεις βιτρινα πωλητες αποθηκαριους κ χιλια ακομα πραματακια, ενω στο ηλεκτρονικο γλιτωνεις πολλα απο αυτα.
ακομα κ οι τραπεζες εχουν υιοθετήσει παρομοια τεχνοτροποια (με παρανομο τροπο φυσικα αυτες) αλλα το σκεπτηκο παραμενει το ιδιο λιγοτεροι υπαλληλοι->μικροτερο κοστος->ευνοϊκότερες τιμες!
bentouza
12/08/2009, 02:40
Νέα ιστορία:
ειναι υποχρεωμενοι απο το νομο να πουλανε μονο εξ'αποστασεως,οποτε δεν ρισκαρουν να σου πουν ελα παρτα.πρεπει να σου τα στειλουν.
βεβαια αυτο θα πρεπει να αλλαξει.δεν ειναι ακριβο ουτε δυσκολο να προγραματιστει να εχουν 2-3 ωρες την αποθηκη ανοιχτη για παραλαβες.
chr1s_86
20/08/2009, 04:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
ειναι υποχρεωμενοι απο το νομο να πουλανε μονο εξ'αποστασεως,οποτε δεν ρισκαρουν να σου πουν ελα παρτα.πρεπει να σου τα στειλουν.
βεβαια αυτο θα πρεπει να αλλαξει.δεν ειναι ακριβο ουτε δυσκολο να προγραματιστει να εχουν 2-3 ωρες την αποθηκη ανοιχτη για παραλαβες.
είσαι σίγουρος για αυτό; πρώτη φορά το ακούω... στα περισσότερα e-shops πάντως που ξέρω (είδη H/Y κυρίως, υπάρχει και η επιλογή της παραλαβής από το κατάστημα...)
Tomahawk
20/08/2009, 11:03
Ναι, άλλα όμως είναι μόνο e-shops και δεν έχουν κατάστημα, μόνο αποθήκη.
ENA ηταν μονο το μαγαζι που αξιζε να αφηνεις τα λεφτα σου εδω...αλλα εκλεισε.
PRS Riders Store στους Αμπελοκηπους.
:(
+1000
Μόνο για τα παιδιά εκεί και την εξυπηρέτηση, τα έδινες τα παραπάνω χρήματα...
bentouza
20/08/2009, 16:39
είσαι σίγουρος για αυτό; πρώτη φορά το ακούω... στα περισσότερα e-shops πάντως που ξέρω (είδη H/Y κυρίως, υπάρχει και η επιλογή της παραλαβής από το κατάστημα...)
οχι.
ετσι μου ειπαν.
τα περισσοτερα e-shops στην ελλαδα εχουν κ καταστηματα.
πιθανα να ισχυει για οσα ειναι μονο ιντερνετικα.
chr1s_86
20/08/2009, 23:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
οχι.
ετσι μου ειπαν.
τα περισσοτερα e-shops στην ελλαδα εχουν κ καταστηματα.
πιθανα να ισχυει για οσα ειναι μονο ιντερνετικα.
Προφανώς έχει ΚΑΙ κατάστημα. Στο site υπάρχει η δ/νση του καταστήματος στο οποίο και πήγα...
Αν είναι μόνο ιντερνετικό και είναι ΑΛΛΗ εταιρία ας μην έχει στο site τα τηλ και δ/νση του κανονικού καταστήματος...
τελοσπάντων