Σύνδεση

View Full Version : Μούδιασμα στην οδήγηση

sahara
07/08/2009, 11:40
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι εδώ και ένα μήνα περίπου ο ευτυχής κάτοχος ενός SUZUKI bandit 650SA και αντιμετωπίζω ενα προβληματάκι. Μετά από κάποια λεπτά οδήγησης μουδιάζει πολύ έντονα το δεξί μου χέρι. Μήπως δεν έχω συνηθίσει ακόμα την θέση οδήγησης ; Θέλει κάποια ρύθμιση η ανάρτηση ; Είναι ίσως οι κραδασμοί σε κάποιες στροφές του κινιτήρα ;
Οποιος ξέρει κατι παραπάνω ας βοηθήσει !
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλά χιλιόμετρα σε όλους!:wave2: :wave2:

Giorgos19
07/08/2009, 11:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από sahara
Καλησπέρα σε όλους.
Είμαι εδώ και ένα μήνα περίπου ο ευτυχής κάτοχος ενός SUZUKI bandit 650SA και αντιμετωπίζω ενα προβληματάκι. Μετά από κάποια λεπτά οδήγησης μουδιάζει πολύ έντονα το δεξί μου χέρι. Μήπως δεν έχω συνηθίσει ακόμα την θέση οδήγησης ; Θέλει κάποια ρύθμιση η ανάρτηση ; Είναι ίσως οι κραδασμοί σε κάποιες στροφές του κινιτήρα ;

Μηπως ασυναισθητα σφιγγεις πολυ δυνατα το τιμονι???
Δοκιμασε να χαλαρωσεις τη λαβη σου και σφιξε τα ποδια στο ντεποζιτο!!

McGyver
07/08/2009, 12:39
Οδηγείς με ένα/δύο δάχτυλα στη μανέτα του φρένου;
Αν ναι, μήπως είναι ψηλά η μανέτα και θέλει λίγο κατέβασμα;

Για στενά γάντια δε θα ρωτήσω...

transalpblack
07/08/2009, 12:51
Καλησπέρα σε όλους.

Φιλε μυ φιλε μου τι μου θυμισες τωρα.........

ειναι παρα πολυ πιθανο να εχεις αυχενικο και οταν εισαι σκυφτος να πιεζεται το νευρο που καταληγει στο δεξι χερι. για δοκιμασε να κατσεις κανα 3λεπτο ορθιος η καθιστος με το κεφαλι ψηλα σαν να οδηγεις να δεις θα σε πιασει?

OldMan
07/08/2009, 12:56
Μετά από κάποια λεπτά οδήγησης μουδιάζει πολύ έντονα το δεξί μου χέρι.
Φταίει που είσαι "κουλάντζα" και δεν το ανοίγεις το γκάζι ... :smokin:

STOYBI
07/08/2009, 13:14
Χαλαρωσε και μην σφιγγεις το γκαζι σαν να κρατας χειρολαβη....

Που και που στα φαναρια βγαλτο απο το γκαζι και αστο κρεμασμενο μεχρι να ξαναξεκινισεις θα αισθανθεις πολυ καλλυτερα...

:wave2:

OldMan
07/08/2009, 13:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
στα φαναρια βγαλτο απο το γκαζι και αστο κρεμασμενο μεχρι να ξαναξεκινισεις
Άμα έχει ρελαντί στις 6.000 σ.α.λ., καλώς...!!

(αλλιώς, πρέπει να ξαναβάλει το χέρι στο γκάζι...) :winka:

tassosrr
09/09/2009, 16:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Άμα έχει ρελαντί στις 6.000 σ.α.λ., καλώς...!!

(αλλιώς, πρέπει να ξαναβάλει το χέρι στο γκάζι...) :winka:

xaxaxax...sostos!!

bale tin na exei relanti stis 6000sal kai etsi tha pezeis mono me ton simplekti!

(min to sfigeis)

cptm
10/09/2009, 09:44
Για κοίτα μήπως θέλουν σφίξιμο τα αντίβαρα και δημιουργούν κραδασμούς και μη βάζεις δύναμη στα χέρια.

McTalas
10/09/2009, 11:07
Καλησπέρα σε όλους.

Σφιγκεις πολυ το τιμονι και στηριζεσαι στους καρπους.

Σφίξε δυνατα τα γονατα στο τεποζιτο και προσπαθεισε να στειριχτεις απο αυτα, χαλαρωσε τα χερια σου, εχε τα αντιβραχια σου παραλληλα με το εδαφος και φροντιζε να κρατας απαλα το τιμονι.

chris_honda
10/09/2009, 14:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas

Σφίξε δυνατα τα γονατα στο τεποζιτο και προσπαθεισε να στειριχτεις απο αυτα, χαλαρωσε τα χερια σου, εχε τα αντιβραχια σου παραλληλα με το εδαφος και φροντιζε να κρατας απαλα το τιμονι.

:beer:

jp929rr
10/09/2009, 14:26

Το πιο πιθανό, μάθε να κρατάς χαλαρά το τιμόνι, βέβαια μπορεί να πιαστούν οι ραχαίοι σου αλλά θα οδηγάς πολύ καλύτερα και ιδίως τις σύγχρονες μηχανές με τις γρήγορες γεωμετρίες που θέλουν απαλό χειρισμό.

SVX
10/09/2009, 15:15
φιλε μου μην συνηθιζεις να ριχνεις ΟΛΟ το βαρος στο τιμονι....ρυθμισε την σταση του σωματος ωστε να "κρατας" κοντρα και με τα ποδια στο ρεζερβουαρ...

Και ψαξου Για κανα Crampbuster :wave2:

giovani64
10/09/2009, 15:42
συμφωνω με τον φιλο SVX. κανει φοβερη δουλεια ειδικα σε ταξιδι. το δοκιμασα.

http://www.motoraid.eu/shop/product_info.php?products_id=901&osCsid=a9d7ac9b40eb01ae955a8baa0ddb9256

McTalas
11/09/2009, 14:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
φιλε μου μην συνηθιζεις να ριχνεις ΟΛΟ το βαρος στο τιμονι....ρυθμισε την σταση του σωματος ωστε να "κρατας" κοντρα και με τα ποδια στο ρεζερβουαρ...

Και ψαξου Για κανα Crampbuster :wave2:
και τι ακριβως κανει αυτο?

road spirit
11/09/2009, 14:46
και τι ακριβως κανει αυτο? ξεκουράζει το χέρι σου ρε μαν, αλλά εσύ που το στίβςςς το γκάζι δεν το έχεις ανάγκη :D

McTalas
11/09/2009, 14:49
Α! γεια σου!!!

γατι για μια στιγμη αγχωθηκα μην και το χρειαζομουν... !!!!

giovani64
11/09/2009, 15:28
να πως λειτουργει ακριβως. δεν χρειαζεται να σφιγγεις το γκαζι καθολου.

http://www.youtube.com/watch?v=_Uyo5NxbMW0

http://www.youtube.com/watch?v=QsEdD05zFxk&feature=related

nktR
11/09/2009, 16:08
έτσι όπως το περιγράφεις το μούδιασμα μπορεί να είναι κραδασμοί από το μοτέρ.
Δούλεψε το μοτέρ σε άλλες στροφές του κινητήρα εκεί που δεν "συντονίζει" δηλ. κάτι σαν θόρυβο-βουητό. Εάν το παρατηρήσεις θα το νιώσεις εύκολα στο χέρι σε κάποιες συγκεκριμένες στροφές.
Βοηθάει πάρα πολύ το "χαλαρά χέρια"...όπως και το θέμα συνήθεια.
Καλές βόλτες

miscelano
11/09/2009, 17:15
pare africa...:beer: :beer:

mikros boudas
11/09/2009, 17:38
http://www.crampbuster.com/videos.php

:beer:

Antonio 24
03/10/2009, 15:37
odigao xronia mixani....apo mikros to idio pragma patheno!!!pisteuo oti to dikio to exi o boy pou lei pos ine afxeniko...:nono:

zephyr1
03/10/2009, 16:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από jp929rr
Το πιο πιθανό, μάθε να κρατάς χαλαρά το τιμόνι, βέβαια μπορεί να πιαστούν οι ραχαίοι σου

Ε μετα θα ανοιξει thread για πονο στους ραχαιους.:p

nasos-hyper
03/10/2009, 20:28
πανε κανε τσεκ απ.κ μετα κοιταξε αυχενικο-μεση κ καμια οσφυαλγια.
τελευταια ασε την σκωληκοηδιτηδα το πως την λενε.
οτι κ να σου βγαλουν οι γιατροι μαθε να ζεις με αυτο.

project.breeze
04/10/2009, 00:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από nasos-hyper

τελευταια ασε την σκωληκοηδιτηδα το πως την λενε.

Που κολλάει η σκωληκοειδίτιδα με το μούδιασμά στο χέρι; :eyepop:

sotpag
04/10/2009, 00:39
μηπως λεγεται "συνδρομο καρπιαιου σωληνα" λεω εγω τωρα ......

μουδιαζα και εγω σε πολυ εντονο βαθμο και ανακαλυψα πολλα.... οπως θυρεοειδη κτλ

Χωμάτινος
05/10/2009, 12:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από sotpag
μηπως λεγεται "συνδρομο καρπιαιου σωληνα" λεω εγω τωρα ......
...

Μάλλον τέτοιο θα είναι, το έχω κι εγώ. Πριν τρία χρόνια περίπου υπήρχε ένα άρθρο του Κεραμιδά στο moto γιά τον καρπιαίο σωλήνα και πως θεραπεύεται, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιό τεύχος.

mchris
10/10/2009, 21:07
Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα προκαλεί πόνο, όχι μούδιασμα. Το πιθανότερο είναι το αυχενικό (παρ'όλο που δεν είμαι ορθοπεδικός αλλά παθολόγος, λόγω προσωπικής εμπειρίας ξέρω 5 πράγματα παραπάνω), και σε συνδυασμό με ίσως μεγαλύτερη πίεση στο τιμόνη. Μην οδηγείς με τα 2 δάκτυλα στο φρένο εκτός αν είναι απαραίτητο. Αν είναι αυχενικό κάποιες ασκήσεις και φυσιοθεραπεία θα βοηθήσουν. Επίσης άρχισε να πηγαίνεις στο κολυμβητήριο.

Χωμάτινος
11/10/2009, 12:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από mchris
...

Τις καλημέρες μου :wave2:

Μήπως γνωρίζεις κάποιον γιατρό που να έχει σχετική εμπειρία με τέτοια θέματα;

mchris
12/10/2009, 08:16
Γενικά προτιμώ ορθοπεδικούς που είναι γιατροί σε μεγάλους αθλητικούς συλλόγους. Θεωρώ ότι έχουν καλύτερη εμπειρία...

TOLISTOLAROS
12/10/2009, 08:39
Αν μουδιάζει το μικρό δάχτυλο και το διπλανό του μπορεί να'χεις ωλένια νευρίτιδα/παγίδευση ωλένιου νεύρου.
Μήπως είναι σαν το μούδιασμα που έχεις όταν κοιμάσαι με το χέρι διπλωμένο κάτω απ'το μαξιλάρι;
Πρόσεξέ το:από κακή στάση στο γραφείο(στήριζα το κεφάλι στο χέρι και τον αγκώνα στο γραφείο) μου πήρε 1 χρόνο με φυσικοθεραπεία,βελονισμό και τρελλές διατάσεις για να επανέρθει.

blacksteel
12/10/2009, 14:12
Η πολύωρη οδήγηση street μηχανής θέλει να οδηγάς με αυτό που λέει σε άλλο θρεντ "ρυθμό".
Το ιδανικό είναι να πονάνε μόνο οι κοιλιακοί όταν κουράζεσαι, οπότε σταματάς για καφέ και μάτι όπου βρείς...
Από την άλλη...
Η αγωνιστική οδήγηση απαιτεί απόλυτη χαλαρότητα και συγκέντρωση αλλά και υγιεινή διατροφή και γυμναστική.

Πονάς;

Άστο για άλλη μέρα.