PDA

View Full Version : Αγορά μηχανής..

GSF
11/08/2009, 16:35
Γεια χαρά ... !! ο λόγος αυτού του πόστ είναι οτι αποφάσισα να αγοράσω μηχανή... πολλές οι επιλογές και έχω χαθεί λίγο... επίσης λόγω των ημερών όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά οπότε βρήκα ευκαιρία να σας απασχολήσω λίγο εδω μέσα... !! ;)

η εμπειρία μου απο μηχανές είναι η εξής: έχω ανέβει μερικές φορές σαν συνεπιβάτης σε παπί... ώς εκεί!! χαχαχα... επειδή ξέρω τις απαντήσεις σας να σας πώ το εξής.. ο στόχος είναι η μηχανή που θα πάρω να είναι καθαρά "εκπαιδευτική.." δηλαδή σε 6 μήνες - 1 χρόνο πάμε για 600άρι+ .... οδηγάω 6 χρόνια αυτοκίνητο και έχω γίνει μάρτυρας σε πολλά σκηνικά (τρακαρίσματα, βρισίδια, μπουνίδια, κτλ...) επίσης έχω τρακάρει και αρκετές φορές οπότε θέμα παιδείας δεν τίθεται... την έχω! ήθελα καιρό μηχανή και τώρα νιώθω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.. οπότε σας παρακαλώ μήν αρχίσετε τα "πάρε ενα παπάκι, πάρε δυό παπάκια, κτλ...."

υ.γ σκέφτομαι για ninja 250 (είναι όμορφο και έχω δεί καλές κριτικές σε περιοδικά) αλλα δεν θέλω να είναι ψόφιο... σορρυ για το "περίεργου ύφους" ποστ και ευχαριστώ για τις απαντήσεις ;)

LOUKILOUK
11/08/2009, 16:55
Ξεκινα να κανεις μια βολτα με οτι μπορεις να οδηγησεις και δες πως σου φαινεται οδηγικα...τοτε θα καταλαβεις και τι θεωρεις "ψοφιο" και τι "ζωντανο"...το νιντζα με καμια 30αρια αλογακια δεν νομιζω να σου φανει ψοφιο για αρχη και μαλλον ειναι καλο σχολιο για αρχαριο αν και η δικη μου γνωμη πανω στο θεμα ειναι να ξεκιναγες με κατι σε ον-οφ 250 μεταχειρο ειδικα αν το οικονομικο ειναι θεμα για σενα... αν οχι παρε οτι σου κανει κεφι και γουσταρεις αρκει να μπορεις να το κουμανταρεις και μην ξεψαρωσεις βιαστικα και γρηγορα...
Οπωσδηποτε βασικο εξοπλισμο(κρανος, μπουφαν, γαντια...) που θα τον φορας παντα οταν θα κινεισαι με την μηχανη και οχι μονο οταν σου κανει κεφι και βολευει...
Οπως και να εχει οδηγα παντα με μυαλο κατω απο κρανος σου και καλες βολτες:beer: :wave2:

ggs
11/08/2009, 17:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
Ξεκινα να κανεις μια βολτα με οτι μπορεις να οδηγησεις και δες πως σου φαινεται οδηγικα...τοτε θα καταλαβεις και τι θεωρεις "ψοφιο" και τι "ζωντανο"...το νιντζα με καμια 30αρια αλογακια δεν νομιζω να σου φανει ψοφιο για αρχη και μαλλον ειναι καλο σχολιο για αρχαριο αν και η δικη μου γνωμη πανω στο θεμα ειναι να ξεκιναγες με κατι σε ον-οφ 250 μεταχειρο ειδικα αν το οικονομικο ειναι θεμα για σενα... αν οχι παρε οτι σου κανει κεφι και γουσταρεις αρκει να μπορεις να το κουμανταρεις και μην ξεψαρωσεις βιαστικα και γρηγορα...
Οπωσδηποτε βασικο εξοπλισμο(κρανος, μπουφαν, γαντια...) που θα τον φορας παντα οταν θα κινεισαι με την μηχανη και οχι μονο οταν σου κανει κεφι και βολευει...
Οπως και να εχει οδηγα παντα με μυαλο κατω απο κρανος σου και καλες βολτες:beer: :wave2:

καλα τα λεει ο ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚΙΣ...

lamoun
11/08/2009, 17:56
Άν σκέφτεσαι για καινούριο, να σου πω ότι μάλλον έχει αρχίσει και η εισαγωγή του VTR250 της Honda.

http://www.motomag.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1748&Itemid=35

chris_honda
11/08/2009, 18:39
Οι απόψεις όπως βλέπεις ..... είναι διαφορετικές..

Το θέμα είναι κατα πόσο συνηδητος οδηγος είσαι..Εγω πήρα μεγάλος μηχανη
και πρωτοπήγα σε hornet 600, πάντα ομως με το φόβο του πρωτάρη. Δεν θέλει
ξεθαρέματα.
Προσωπική μου άποψη και επειδή αν ειναι δώσεις 3000-4000 για κάτι μικρό στην αρχή
και μετα απο κανα 6μηνο το συνηθίσεις, με μαθηματικό νόμο θα θες να το πουλήσεις
και να πάρεις κάτι πιο μεγάλο.....
Πάρε κάτι σε 600 (γυμνό) χαλάλησε και λίγα ακόμη λεφτά για μία καλή σχολή ασφαλούς
οδήγησης οπού θα σε εντάξει στο χώρο της μότο με τις καλύτερες προδιαγραφές καθώς
θα σε ψήσει λιγάκι στο μυαλό του μοτοσικλετιστή.

Για μένα πάντως μην βιαστείς....και σε ότι και να καταλήξεις να το σέβεσαι πάρα πολύ..

Οι μότο δεν είναι σαν τα κουτάκια (αυτοκ.) που ίσως να συγχωρήσουν μια έξοδο...
και εκτός απ αυτό στις μότο είναι πολύ πιο γλυκό το γκάζι...

Οπως είχε γράψει και ο φίλος ODT Δύο είναι τα πιο κρισιμα εξάμηνα σε νέο οδηγό μότο

α. Αυτο που δεν ξέρεις τη μηχανή και
β. Αυτο που νομίζεις οτι την έχεις μάθει...

:wave2: :wave2:

GSF
11/08/2009, 20:32
Όντως οι απόψεις διαφορετικές... και καλό είναι αυτό!!

το θέμα είναι γιατι να αγοράσω κάτι και σε 6 μήνες να το πουλήσω ... χάνοντας χρήματα.... γιαυτό σκεφτόμουν να καταλήξω σε κάτι πιο δυνατό και ας αργήσω πολύ να το χαρώ.... συμφωνώ Λούκι, πάντα με εξοπλισμό !!! γιατί λές καλύτερα κάτι σε on-off ??

δεν έχω αποκλείσει ούτε το θέμα μεταχειρισμένο αλλα ούτε και το καινούριο... προς το παρόν θέλω να δώ απο κοντά το ninjaki το special edition που είναι όμορφο .. και βλέπουμε :rolleyes:

toyar
11/08/2009, 20:57
Εκπαιδευτική μηχανή για λίγο καιρό εγώ θα έπαιρνα παλιό τετράχρονο αερόψυκτο μονοκύλινδρο καλής μηχανικής και αδιάφορης εξωτερικής κατάστασης
Ελαφρύ, ανθεκτικό σε κακομεταχείριση και πεσίματα, αξιόπιστο,οικονομικό.
Ενα ΧΤ μέχρι 2000ευρώ ίσως;
Όταν το μάθεις-χαλάσεις-βαρεθείς-συνηθίσεις είσαι έτοιμος και συνειδητοποιημένος για κάτι πολύ καλύτερο

izzy
11/08/2009, 21:50
Αφου σε εχω για φάση street μότο και οχι enduro ,καλό θα είναι να κοιτάξεις και κάποια μοντέλα λίγο παλαιότερα στα 600cc σειράς F ,τουρισμού δλδ ,αλλά με γκάζι ,αναρτήσεις ,φρενα που σε παραπέμπουν σε πιο σπορ χαρακτήρα .
Συνήθως αυτα τα μότο συγχωρανε και ειναι δασκάλες καλές για να μπεις στα ss (supersport) όποτε θελήσεις .
Τέτοια μότο βρίσκεις μέχρι 4000? εως 2002 μοντέλο ,θα οδηγείς με σύνεση θα κάνεις και σχολείο όπως σου είπαν και τα παιδιά ,και θα σε καλωσορίσουμε στο κόσμο της μότο με το καλό!

LOUKILOUK
12/08/2009, 09:57
Προτεινα ον-οφ για ποιο οικονομικα βασικα... ειδικα σε χαζοπτωσεις...(δυστυχως ειναι πολυ πιθανες και στατιστικα αναποφευκτες...) και δεν θα χασεις και πολυ χρημα αν παρεις μεταχειρο. Το οικονομικο ειναι ενα θεμα σχετικο για τον καθενα και μιας και δεν ξερουμε (ουτε και μας ενδιαφερει να μαθουμε:nono: ) την οικονομικη σου επιφανεια, το αναφερω. Αλλιως οπως και να το κανουμε ειναι διαφορετικα και ποιο ομορφα να ξεκινας με ενα ομορφο ολοκαινουριο μηχανακι την μοτοσυκλετιστικη σου "καριερα". καλες αγορες και καλες βολτες φιλε... :wave2:

υ.γ. φολλοου γιορ χαρτ και δεν θα χασεις:winka:

rockobok
12/08/2009, 19:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από lamoun
Άν σκέφτεσαι για καινούριο, να σου πω ότι μάλλον έχει αρχίσει και η εισαγωγή του VTR250 της Honda.

http://www.motomag.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1748&Itemid=35
:eyepop: :eyepop: kalo!!

fantacid
12/08/2009, 19:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από GSF
επίσης έχω τρακάρει και αρκετές φορές οπότε θέμα παιδείας δεν τίθεται

καλη τυχη.................

GSF
13/08/2009, 01:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
καλη τυχη................. τι εννοείς?

GSF
15/08/2009, 03:49
τέλος πάντων οι μέρες περνάνε και η φαντασία μου οργιάζει.... !!
χωρίς να έχω αποφασίσει κάτι και χωρίς να έχω καν δίπλωμα ακόμα... οι σκέψεις τρυγιρίζουν στο ninjaki 250 μαύρο η special edition καινούριο...αλλα μάλλον μαύρο...
Σε συζητήσεις που έκανα με κάποιους που ασχολούνται με τον χώρο των μηχανών μου είπαν οτι είναι πολύ καλό και θα το κρατήσω χαλαρά για ένα χρόνο, και έχω αρχίσει να το σκέφτομαι... γιατι είναι αρκετά τα λεφτά και φοβάμαι να τα δώσω για κάτι που δεν θα με ικανοποιήσει.... προτάσεις? παρατηρήσεις? ευχαριστώ και πάλι και μην νομίζετε οτι αγνοώ τις συμβουλές σας, απλώς ψάχνω να βρώ τι μου ταιριάζει περισσότερο.... ;)

chris_honda
15/08/2009, 10:27
τέλος πάντων οι μέρες περνάνε και η φαντασία μου οργιάζει.... !!
χωρίς να έχω αποφασίσει κάτι και χωρίς να έχω καν δίπλωμα ακόμα... οι σκέψεις τρυγιρίζουν στο ninjaki 250 μαύρο η special edition καινούριο...αλλα μάλλον μαύρο...
Σε συζητήσεις που έκανα με κάποιους που ασχολούνται με τον χώρο των μηχανών μου είπαν οτι είναι πολύ καλό και θα το κρατήσω χαλαρά για ένα χρόνο, και έχω αρχίσει να το σκέφτομαι... γιατι είναι αρκετά τα λεφτά και φοβάμαι να τα δώσω για κάτι που δεν θα με ικανοποιήσει.... προτάσεις? παρατηρήσεις? ευχαριστώ και πάλι και μην νομίζετε οτι αγνοώ τις συμβουλές σας, απλώς ψάχνω να βρώ τι μου ταιριάζει περισσότερο.... ;)

Τα είπαμε...

GSF
15/08/2009, 13:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από chris_honda
Τα είπαμε...

χαχα ναι το ξέρω.... τι να κάνω όμως που είναι και κλειστά όλα και εγώ αναγκαστικά αθήνα γιατι δουλευώ... κάπου πρέπει να ξεσπάσω :rolleyes:

chris_honda
15/08/2009, 13:50
χαχα ναι το ξέρω.... τι να κάνω όμως που είναι και κλειστά όλα και εγώ αναγκαστικά αθήνα γιατι δουλευώ... κάπου πρέπει να ξεσπάσω :rolleyes:

Μία απ τα ίδια...

Έλα να ξεσπάσουμε παρέα...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Οσο αφορά τη μηχανή...βρές τι σου αρέσει...

Όπως προείπα....Μην κάνεις κάτι βιαστικό γιατί οι μηχανές κοστίζουν....
και όταν θα πάρεις κάτι μετά απο κάποιο διάστημα θα την συνιθήσεις
και θα θές το κάτι παραπάνω...

GSF
18/08/2009, 14:33
και να βιαζόμουν δεν μπορώ να κάνω και τίποτα... πήγα να δώ κανα μαγαζί με μηχανές, είναι κλειστα... πήγα να βγάλω δίπλωμα, μετα τις 24 ανοίγουν όλοι.... τελικά πήγα παραλία για μαύρισμα... :p :p

GSF
13/10/2010, 17:15
βγάζω το φτυάρι και αρχίζω.. !! :) διαβάζω εδώ και καιρό το forum αλλα έχω σταματήσει να γράφω γιατι δεν έχει νόημα απτην στιγμή που δεν έχω μηχανή ακόμα... :( η αλήθεια είναι οτι κάτι δεν πάει καλά με μένα γιατι αντί να με πιάνει η τρέλα όταν έχει καλό καιρό η όρεξη για μηχανή μου έρχεται με τις πρώτες βροχές και τα κρύα... !!

λοιπόν... ένα χρόνο μετά και έχουμε τα εξής... λεφτά στην άκρη, και όρεξη για ψάξιμο πάλι..
όποιος έχει καμια πρόταση ας το πεί..

προς το παρόν χωρίς να έχω ανέβει σε καμία μηχανή εκτός την εκπαιδευτική πριν ένα χρόνο... σκέφτομαι για daytona 675 ... η gsxr 600... μου αρέσουν πολύ εξωτερικά και απο ότι έχω καταλάβει είναι εργαλεία :)

corleonne877
13/10/2010, 19:55
τετοιο στυλ ψαχνεις δλδ??εχεις παρει βολτα καποιο η απλα σ αρεσουν???πες πριν αρχισουν κ κραζουν οι αλλοι :lol: :lol:

GSF
14/10/2010, 02:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από corleonne877
τετοιο στυλ ψαχνεις δλδ??εχεις παρει βολτα καποιο η απλα σ αρεσουν???πες πριν αρχισουν κ κραζουν οι αλλοι :lol: :lol:

όχι δεν έχω πάρει βόλτα κανένα :D δεν με νοιάζει αν με κράξουν.. απλά οκ όταν είχα αυτό το δίλλημα με το αμάξι πήγα σε 1-2 αντιπροσωπίες οδήγησα 2-3 αμάξια και κατέληξα... εδώ είναι λίγο πιο περίεργα τα πράγματα.. μιλάμε για μηχανή ! άσε που έχω να καβαλήσω απο πέρυσι..! :p φαντάσου οτι διαβάζω κάθε μήνα τα γνωστά περιοδικά και δεν έχω βγάλει ακόμα άκρη..
λόγω και του οτι πάω συχνά εύβοια στο εξοχικό μου αλλα και γενικά κάνω ταξίδια, έχω σκεφτεί και για κάτι διαφορετικό... αλλά όσο δεν τα έχω πάρει βόλτα όπως λές δεν θα ξέρω τι μαρέσει περισσότερο..
εσυ τι προτείνεις..??

Cpt. Haddock
14/10/2010, 06:46
προς το παρόν χωρίς να έχω ανέβει σε καμία μηχανή εκτός την εκπαιδευτική πριν ένα χρόνο... σκέφτομαι για daytona 675 ... η gsxr 600... μου αρέσουν πολύ εξωτερικά και απο ότι έχω καταλάβει είναι εργαλεία :)

Εχεις καθόλου ιδέα τί ειναι και τί κανουν αυτες οι μηχανές που σ' ενδιαφέρουν, περα απο το οτι "ειναι εργαλεία"

Πχ εχουν 100+ αλογα παραπανω απο το ninja που σ' ενδιέφερε πέρισυ :winka:

Οταν λές "ταξιδια" τί εννοείς;

ste-ste
14/10/2010, 08:01
θα σου προτεινα να παρεις οτι πραγματικα γουσταρεις στα πλαισια της λογικης.. θα συμφωνησω οτι μια καλη αρχη γινεται με ενα εντουρακι για χωμα..τουμπα φουλ αλλα ολα καλα.εξαλλου ειναι κ πολυ οικονομικά κρατα το κανα 6μηνο κ μετα παρε οτι γουσταρεις....
εγω ξεκινησα οκτωβριο 2008 με xr250,το κρατησα 3μηνες μετα πηρα bmw f650 dakar 2005 εβγαλα το καλοκαίρι 2009 κ το πουλησα,ακολουθησαν tiger 1050,ktm 450(2008),moto guzzi stelvio 1200 (ως τελος Αυγούστου)κ τωρα εχω gsxr k8 600αρι.αν μαθεις να οδηγας τα οδηγας ολα.μετα εξαρταται απο τον χαρακτηρα σου(καγκουρας,προσεκτικος κτλ).Υπάρχουν κ παραγοντες που μπορουν να σ επηρεασουν π.χ για μενα προβλημα ηταν το υψος μου μιας κ ειμαι 1,66 κ παντα επελεγα σχετικα ψηλες για μενα..θελει κ τεχνικη αν δν πατας κατω κ ειδικα για γυναικα λογω δυναμης χρειαζεται πιο πολυ προσοχη..follow your heart!! STEFI

devil's animal
14/10/2010, 08:02
παρε gsxr1000 K10.
εχω ακουσει οτι ειναι καλο εργαλειο.

και οταν το παρεις μην ξεχασεις να ανεβεις μια Αϊ Γιαννη Ρωσσο, καθως επισης να γραψεις και τις εντυπωσεις σου...

:beer: :beer: :beer:

harris_x
14/10/2010, 08:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
παρε gsxr1000 K10.

και οταν το παρεις μην ξεχασεις να ανεβεις μια Αϊ Γιαννη Ρωσσο, καθως επισης να γραψεις και τις εντυπωσεις σου...

+675

Edit: αν και νομίζω οτι με την εμπειρία του φίλου, θα του φανεί λίγο!

devil's animal
14/10/2010, 08:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από harris_x
+675

Edit: αν και νομίζω οτι με την εμπειρία του φίλου, θα του φανεί λίγο!

μπορει,αλλα ας κανει λιγο υπομονη μεχρι το turbo busa...

dimdil
14/10/2010, 16:19
...................

ελπιζω....πολυ ομως....να κανεις πλακα....γιατι αν τα λες σοβαρα σοβαρα αυτα--τοτε φιλε μου :hypnotize :hypnotize...... κινδυνευεις:dizzy: :dizzy:

harris_x
14/10/2010, 19:34

Λοιπόν, απ’ ότι κατάλαβα θες κάτι ποιο ζωηρό από αυτά που έλεγες στην αρχή, θα σου πρότεινα να δεις κανα γυμνό για αρχή και αργότερα βλέπεις και τα ss.

Αν το μυαλό σου βρίσκετε ακόμα στην θέση του τότε και με ένα Hornet, FZ6, Monster 620, GSR, Gladius, ER6, κλπ... θα τη βγάλεις καθαρή.

Όταν με το καλό αποκτήσεις κάποια εμπειρία στον χειρισμό της, ένα μαθηματάκι ασφαλούς οδήγησης θα σου ανοίξει τα μάτια και αργότερα θα μπορέσεις να πάρεις ένα από τα παραπάνω (Daytona 675, GSXR 600 κλπ) και να κάνεις το κέφι σου!

Αν πάρεις κατ’ευθείαν κάποιο ss το πιθανότερο (στην καλύτερη) είναι πληρώνεις τπτ κουστούμια!

Σκέψου το, η μηχανή δεν είναι αυτοκίνητο και αυτά που έμαθες όταν έδοσες για δίπλομα είναι γτπκ.

:wave2:

GSF
14/10/2010, 20:58
θα ήθελα αν δεν υπάρχει πρόβλημα όποιος θέλει να βγάλει το άχτι του να το βγάλει σε άλλο τοπικ... συμβουλή αγοράς θέλω μπαμπά και μαμά έχω δόξα τον θεό..

ταξίδια εννοώ οτι θα πήγαινα παντού με μηχανή.. ακόμα και εξωτερικό θα ήθελα.. διαβάζω τα ταξιδιωτικά εδω μέσα και τρελένομαι ;)
αλλα γενικά βλέπω να το χρησιμοποιώ πιο πολύ αθήνα(και κοντινές εξορμήσεις) .. αυτοκίνητο έχω.. την μηχανή την θέλω για μένα... για να βγαίνω και να απολαμβάνω την βόλτα μου..
σεβαστά αυτά που λέτε για την εμπειρία αλλα θα ήθελα να πάρω κατευθείαν αυτό που μου αρέσει και όχι σε ένα δύο χρόνια. όσο για μαθήματα ασφαλούς οδήγησης θα ήθελα να κάνω αν και φοβάμαι θα απευθύνονται πιο πολύ σε κουλάδια.

GSF
14/10/2010, 21:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από harris_x
[B]Λοιπόν, απ’ ότι κατάλαβα θες κάτι ποιο ζωηρό από αυτά που έλεγες στην αρχή, θα σου πρότεινα να δεις κανα γυμνό για αρχή και αργότερα βλέπεις και τα ss.

Αν το μυαλό σου βρίσκετε ακόμα στην θέση του τότε και με ένα Hornet, FZ6, Monster 620, GSR, Gladius, ER6, κλπ... θα τη βγάλεις καθαρή.

το τοπικ το είχα ανοίξει στην αρχή όταν ακόμα δεν είχα ανέβει καν σε μηχανή οπότε κοίταγα λίγο "χαμηλά".. απο γυμνά λίγο μαρέσουν τα kawasaki και το monster... αλλα σε τι ακριβώς διαφέρουν απο τα ss..? πιο ευκολοδήγητα..?

GSF
14/10/2010, 21:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από ste-ste
θα σου προτεινα να παρεις οτι πραγματικα γουσταρεις στα πλαισια της λογικης.. θα συμφωνησω οτι μια καλη αρχη γινεται με ενα εντουρακι για χωμα..τουμπα φουλ αλλα ολα καλα.εξαλλου ειναι κ πολυ οικονομικά κρατα το κανα 6μηνο κ μετα παρε οτι γουσταρεις....
εγω ξεκινησα οκτωβριο 2008 με xr250,το κρατησα 3μηνες μετα πηρα bmw f650 dakar 2005 εβγαλα το καλοκαίρι 2009 κ το πουλησα,ακολουθησαν tiger 1050,ktm 450(2008),moto guzzi stelvio 1200 (ως τελος Αυγούστου)κ τωρα εχω gsxr k8 600αρι.αν μαθεις να οδηγας τα οδηγας ολα.μετα εξαρταται απο τον χαρακτηρα σου(καγκουρας,προσεκτικος κτλ).Υπάρχουν κ παραγοντες που μπορουν να σ επηρεασουν π.χ για μενα προβλημα ηταν το υψος μου μιας κ ειμαι 1,66 κ παντα επελεγα σχετικα ψηλες για μενα..θελει κ τεχνικη αν δν πατας κατω κ ειδικα για γυναικα λογω δυναμης χρειαζεται πιο πολυ προσοχη..follow your heart!! STEFI

φίλε πραγματικά πόσα χρήματα έχεις δώσει για όλα αυτά ...??? μπορεί να έχω μαζέψει χρήματα αλλα δεν είμαι κανας βαρδινογιάννης... :) ένας ακόμα λόγος που έχω μείνει τόσο καιρό χωρίς μηχανή και που θέλω να πάρω κατευθείαν αυτό που μου αρέσει..
και εγώ δεν ειμαι πολύ ψηλός γύρω στο 1,74 γιαυτό κοίταγα προς gsxr ...

XJR_Billy
14/10/2010, 21:22
σεβαστά αυτά που λέτε για την εμπειρία αλλα θα ήθελα να πάρω κατευθείαν αυτό που μου αρέσει και όχι σε ένα δύο χρόνια. όσο για μαθήματα ασφαλούς οδήγησης θα ήθελα να κάνω αν και φοβάμαι θα απευθύνονται πιο πολύ σε κουλάδια.

Φιλαράκι....

Πλάκα κάνεις, έτσι?:look:

Cpt. Haddock
14/10/2010, 21:28
[...] όσο για μαθήματα ασφαλούς οδήγησης θα ήθελα να κάνω αν και φοβάμαι θα απευθύνονται πιο πολύ σε κουλάδια.

Δε θα μπορούσες να πέφτεις περισσότερο εξω :wave2:

(για να το πω απλα μια κι εσυ θεωρείς οτι δεν είσαι κουλαδι :rotflmao: )

devil's animal
14/10/2010, 21:36

και εγώ δεν ειμαι πολύ ψηλός γύρω στο 1,74 γιαυτό κοίταγα προς gsxr ...

εχεις μηπως την εντυπωση οτι η σελα του gsxr ειναι κοντη??:rolleyes:

vaska
14/10/2010, 21:49
Εγώ πάλι θέλω με την ευκαιρία να ρωτήσω κάτι αφού πρώτα ζητήσω συγνώμη από τον φίλο που ψάχνει να πάρει μηχανάκι.

Αναφέρθηκε κι εδώ, έχει αναφερθεί πολλάκις και σε άλλα θρεντς στο παρελθόν. Γιατί όλοι εσείς Αθηναίοι μηχανόβιοι πάτε πολύ συχνά Εύβοια στον Αϊ Γιάννη τον Ρώσο τον θαυματουργό? Τόσο καλοί χριστιανοί είστε που κάθε κυριακή βούρ στον άγιο? Για πείτε θεραπεύει την κουλαμάρα γιατί τότε εγώ σαν μέγας πεύτουλας τον έχω απόλυτη ανάγκη μπας και πάψω να είμαι κουλάδι γιατί σχολείο ασφαλούς οδήγησης δεν παίζει.

:confused: :confused:

XJR_Billy
14/10/2010, 21:53
Φίλε Vaska, το μέλος Devil's animal φημίζεται για τη βαθιά του πίστη...:lol: :rotflmao:

Υπάρχουν και οι αρχαιολάτρες που πάνε προς Επίδαυρο.:o

Cpt. Haddock
14/10/2010, 22:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Εγώ πάλι θέλω με την ευκαιρία να ρωτήσω κάτι αφού πρώτα ζητήσω συγνώμη από τον φίλο που ψάχνει να πάρει μηχανάκι.

Αναφέρθηκε κι εδώ, έχει αναφερθεί πολλάκις και σε άλλα θρεντς στο παρελθόν. Γιατί όλοι εσείς Αθηναίοι μηχανόβιοι πάτε πολύ συχνά Εύβοια στον Αϊ Γιάννη τον Ρώσο τον θαυματουργό? Τόσο καλοί χριστιανοί είστε που κάθε κυριακή βούρ στον άγιο? Για πείτε θεραπεύει την κουλαμάρα γιατί τότε εγώ σαν μέγας πεύτουλας τον έχω απόλυτη ανάγκη μπας και πάψω να είμαι κουλάδι γιατί σχολείο ασφαλούς οδήγησης δεν παίζει.

:confused: :confused:

ποιος τον γ@μει το Ρωσσο...

Μια αναβαση Πιτίτσας θελω να ξανακανω :D

vaska
14/10/2010, 22:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
ποιος τον γ@μει το Ρωσσο...

ΑΑΑ φίλε μου έλα κάτω να πάμε μία. Και μετά έχει καφεδάκι στο γνωστό μαγαζί.

Θα κάτσουμε έξω που είναι ανοιχτός ο τόπος με θαυμάσια θέα. Θα μπορείς να κάνεις και το τσιμπούκι σου.

GSF
14/10/2010, 23:20
εχεις μηπως την εντυπωση οτι η σελα του gsxr ειναι κοντη??:rolleyes:

δεν ξέρω, γιαυτό ρώτησα εδώ μήπως μάθαινα πράγματα για να αποφασίσω.. αλλα απο ότι βλέπω απλώς θέλετε να κράξετε. παρακαλώ έναν mod να το κλειδώσει.

όποιος έχει όρεξη πραγματικά να βοηθήσει ας στείλει ενα πμ.

GiannisBlessed
15/10/2010, 00:29
φιλε...εφοσον μιλαμε για "εργαλεια" θα μιλησουμε για αυτα.τα αλλα(οδικη ασφαλεια κτλ) στα χαριζω.
ας ορισουμε οτι.
αυτος που εχει εμπειρια(100%) ειναι π.χ. αυτος που παιρνει μερος και βγαινει πρωτος στο μοτο gp.
αυτος που μπορει να μπει πιστα και να κανει καλους χρονους και να παει και σε κανα πρωταθληματακι ας πουμε ειναι στο 60.
αυτος που κανει καλους χρονους σε ενα track day ειναι στο 40
και αυτος που μπαινει γυρναει μετρια ειναι στο 20.
απο εκει και κατω η εισαι στην προσπαθεια και μαθαινεις η δεν ξερεις τπτ παρα μονο να οδηγας.συμπλεκτη κτλ.
εγω οδηγαω κατι χρονια και ειμαι εκει.
δεν εχω μπει καν πιστα ακομα ποτε και εχω συναντησει καποια πργματα στον δρομο.εχω πεσει 2ψηφιες φορες
και θεωρω τον εαυτο μου κουλαδι.
εσυ που πιστευεις οτι εισαι??
παρε κατι μικρο για αρχη.
τα λεφτα οπως λες τα μαζεψες δυσκολα.
ειναι κριμα στην καλυτερη να την πουλας σε λιγο καιρο για ανταλακτικα.
δεν ειμαι μπαμπας σου.
στα @@ μου κιολας.δεν κραζω.
απλα λεω την αποψη μου.αν συμβει τπτ αργοτερα μην μου στειλεις και με πεις ουτε γκαντεμη ουτε μεντιουμ οκ?

p@nos
15/10/2010, 00:45

και που να ανεβεις θερμο...η να πας ανω χωρα...

οταν ξανακατεβεις αααααμα εισαι καλο παιδι θα σου τα δειξουμε τα μερη τα καλα, ενα μικρο δειγμα πηρες μονο...teaser αν θες

:smokin: :smokin: :smokin:

ste-ste
15/10/2010, 06:35
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από GSF
[B]φίλε πραγματικά πόσα χρήματα έχεις δώσει για όλα αυτ..........

βασικα γυναίκα ειμαι,δεν εχω δώσει πολλα αρκεί να σκεφτείς οτι δεν τα κρατάω πολυ οποτε δεν χάνουν σε αξία...εγω θα πρότεινα του φίλου να πάρει οτι θέλει.,εφόσον δεν θέλει να ξεκινήσει με κατι εύκολο,μόνο να προσέχει...

ste-ste
15/10/2010, 06:42
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
[B]εχεις μηπως την εντυπωση οτι η σελα του gsxr .......

ειμαι 1,65 κ εχω gsxr , δηλαδη εσενα σου φαινεται ψηλό?????

Cpt. Haddock
15/10/2010, 06:56
δεν ξέρω, γιαυτό ρώτησα εδώ μήπως μάθαινα πράγματα για να αποφασίσω.. αλλα απο ότι βλέπω απλώς θέλετε να κράξετε. παρακαλώ έναν mod να το κλειδώσει.

Να σε προφυλάξουμε απο την ασχετοσυνη σου θελουμε. Αντι να εκνευρίζεσαι, κατσε διαβασε προσεκτικα τί σου λέμε, διαβασε παλια θρεντ για CSS και 0-300 και θα καταλάβεις που έχεις λάθος.

Διαβασε και αντιστοιχους προβληματισμους απο άλλους....

Cpt. Haddock
15/10/2010, 06:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
και που να ανεβεις θερμο...η να πας ανω χωρα...
οταν ξανακατεβεις αααααμα εισαι καλο παιδι θα σου τα δειξουμε τα μερη τα καλα, ενα μικρο δειγμα πηρες μονο...teaser αν θες
:smokin: :smokin: :smokin:

"Μηχανη" Εσπρεσο έχει εκει; :smokin:

Shaolin Monk
15/10/2010, 07:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από ste-ste
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
[B]εχεις μηπως την εντυπωση οτι η σελα του gsxr .......

ειμαι 1,65 κ εχω gsxr , δηλαδη εσενα σου φαινεται ψηλό?????

Μια χαρα μηχανακι ειναι. Εχει και διαφορετικους χαρτες αν θυμαμαι με μειωση ιπποδυναμης, τελειο σχολειο για να μαθει κανεις. Ομως στα ορια της λογικης. Ειναι ευκολοδηγητο για ss αλλα πιο αβολο για αρχαριο οδηγο. Η παγιδα ειναι οταν νιωσεις οτι "το'χεις", γιατι το 600αρακι γινεται οπλο οταν του ζητηθει. Τοτε αυτα ειναι επικινδυνα οπως φωναζουν ολοι. Εγω συμφωνω να ξεκινησεις με οτι θελεις, φτανει να εχεις την ωριμοτητα να καταλαβεις οτι για πολυ καιρο δεν θα εισαι εμπειρος οδηγος.
Η επιλογη ενος 600 γυμνου ισως ειναι καλυτερη (μεταχειρο), για να μην χασεις πολλα χρηματα και ειναι λογικο, γιατι μεχρι να μαθεις το ss, θα εχει χασει τη μιση του αξια. Σε συμφερει οικονομικα, να το παρεις οταν θα μπορεις και να το χαρεις.
Παντως οτι και να παρεις, καλως ηρθες στο χωρο του μοτοσυκλετιαμου... :beer:

p@nos
15/10/2010, 08:20
"Μηχανη" Εσπρεσο έχει εκει; :smokin:

αμα θες ''μηχανη'' εσπρεσο παμε στο τσιμπο τσιμπο νικολαου να σου βγει το ματι :a03: :cool: :p

Cpt. Haddock
15/10/2010, 08:35
αμα θες ''μηχανη'' εσπρεσο παμε στο τσιμπο τσιμπο νικολαου να σου βγει το ματι :a03: :cool: :p

μπα, μ' αρεσουν οι "ρουστικ" καταστάσεις.

Ασε που αγ.νικολαου εχω βγει πολλές φορες ( :a03: * 1000)

p@nos
15/10/2010, 08:37
ναι αλλα στη νικολαου εχω ''γνωριμιες'' με :a03:

εσυ οταν ειχες παει απλα εβλεπες, σωστα?:p
θα το παμε ενα βημα παρακατω το πραμα:smokin:

Cpt. Haddock
15/10/2010, 08:41
εσυ οταν ειχες παει απλα εβλεπες, σωστα?:p

:nono:

ναι αλλα στη νικολαου εχω ''γνωριμιες'' με :a03:

:D

το γ@μησαμε στο σπαμ

harris_x
15/10/2010, 08:51
ταξίδια εννοώ οτι θα πήγαινα παντού με μηχανή.. ακόμα και εξωτερικό θα ήθελα.. διαβάζω τα ταξιδιωτικά εδω μέσα και τρελένομαι ;)

Tα ss δεν είναι για ταξίδια.

αλλα γενικά βλέπω να το χρησιμοποιώ πιο πολύ αθήνα(και κοντινές εξορμήσεις) .. αυτοκίνητο έχω.. την μηχανή την θέλω για μένα... για να βγαίνω και να απολαμβάνω την βόλτα μου..

Τα ss δεν είναι commuters

όσο για μαθήματα ασφαλούς οδήγησης θα ήθελα να κάνω αν και φοβάμαι θα απευθύνονται πιο πολύ σε κουλάδια.
Τώρα σ’αυτό τι να πώ... μάλλον τζάμπα ασχολούμαστε μαζί σου!

Οπότε.................

παρε gsxr1000 K10.

και καλή τύχη!

ΤΕΛΟΣ απο 'μένα!

GSF
15/10/2010, 09:22
δεν είπα οτι τα ss είναι για ταξίδια, είπα το οτι μου αρέσει να κάνω ταξίδια με δυσκολεύει στο να αποφασίσω να πάρω το ss. αν μπορεί κάποιος ας το κλειδώσει γιατι ζήτησα απτην αρχή να μην βγάλει κανείς εδώ το άχτι του και με γράψατε στα αρχίδια σας.. Cpt. Haddock δεν σου ζήτησα να με προφυλάξεις. να μην μου γαμήσεις το τοπικ ζήτησα. ευχαριστώ πάντως όσους απαντήσαν σοβαρά.

Cpt. Haddock
15/10/2010, 09:29
δεν είπα οτι τα ss είναι για ταξίδια, είπα το οτι μου αρέσει να κάνω ταξίδια με δυσκολεύει στο να αποφασίσω να πάρω το ss. αν μπορεί κάποιος ας το κλειδώσει γιατι ζήτησα απτην αρχή να μην βγάλει κανείς εδώ το άχτι του και με γράψατε στα αρχίδια σας.. Cpt. Haddock δεν σου ζήτησα να με προφυλάξεις. να μην μου γαμήσεις το τοπικ ζήτησα. ευχαριστώ πάντως όσους απαντήσαν σοβαρά.

Ρε φιλε δε βγαζουμε κανενα αχτι, αποψεις και συμβουλες δίνουμε, γι' αυτο γραφτηκες, γι' αυτο ρωτας. Αν δε σου αρέσουν, αν δεν ειναι αυτο που ήθελες να ακουσεις, δε φταιμε εμεις. Ολοι σοβαρα απαντάμε.

Μερικα δεδομένα:

- Δεν ξερεις να οδηγείς μηχανη
- Δεν εχεις οδηγησει
- Αγνοείς βασικα πραγματα

Δεν ειναι κακο να μη γνωρίζεις, όλοι ασχετοι ξεκινησαμε, αλλα κακο ειναι να μην δέχεσαι τί σου λένε ανθρωποι που έχουν γραψει μερικες χιλιαδες χλμ και εχουν και καποια χρονια εμπειρίας (δε λεώ για μενα).

Στην τελικη θες ss, πάρε ss. Μη ζητάς γνώμες όμως γιατι δε θα ειναι όλες θετικες

GSF
15/10/2010, 09:47
σε αυτές τις 2 σελίδες θα προτιμούσα να είχα ακούσει, η τάδε μηχανή έχει αυτό το καλό, η άλλη μηχανή έχει το άλλο καλό.. αφου σαρέσουν αυτές οι δύο κοίτα και αυτήν, την έχω εγώ και έχει αυτό το καλό... το σχόλιο για το 1000άρι δηλαδή ήταν σοβαρή απάντηση... ??

δηλαδή έπρεπε να ανοίξω ένα τοπικ και να λέω καλησπέρα είμαι ο γιώργος 25 έχω πολύ εμπειρία σε μηχανές οδηγάω απτα 12 και είμαι ανάμεσα σε αυτές τι να πάρω... για να μου απαντήσετε σοβαρά κάτι σχετικό για μηχανές..?

δυστυχώς η ευτυχώς είμαι ο γιώργος καινούριος στις μηχανές και θέλω να πάρω κάτι απο αυτά που μου αρέσουν, όποιος καταλαβαίνει και θέλει να βοηθήσει στο να πάρω μια απόφαση μπορεί να απαντήσει, όποιος οχι μπορεί απλά να αγνοήσει το τοπικ...

απο εκεί και πέρα ναι, βγάζετε το άχτι σας ..

Cpt. Haddock
15/10/2010, 09:50
Ο,τι πεις

Καλους δρόμους να έχεις :wave2: :beer: :wave2:

sapila racing
15/10/2010, 09:54
το σχόλιο για το 1000άρι δηλαδή ήταν σοβαρή απάντηση... ??

Oχι αλλά σου χρειαζόταν, αν και δεν πήρες χαμπάρι.
Πριν 1 χρόνο+ μίλαγες για Ninja 250, τωρα μιλάς για GSXR600 ενω ακόμα δεν εχεις οδηγήσει ούτε παπί. Εχεςι ιδέα πόσο μεγάλο είναι το χάσμα μεταξύ των 2?
Οχι βέβαια, και γι αυτό σου δίνει συμβουλές ο κόσμος, αλλά εσύ βέβαια στο τέλος θα κάνεις του κεφαλιού σου.

Ελπίζω να εχει happy ending η ιστορία. :wave2:

GiannisBlessed
15/10/2010, 13:28
καλους δρομους φιλε!!:wave2:

devil's animal
15/10/2010, 14:08

σε αυτές τις 2 σελίδες θα προτιμούσα να είχα ακούσει, η τάδε μηχανή έχει αυτό το καλό, η άλλη μηχανή έχει το άλλο καλό.. αφου σαρέσουν αυτές οι δύο κοίτα και αυτήν, την έχω εγώ και έχει αυτό το καλό... το σχόλιο για το 1000άρι δηλαδή ήταν σοβαρή απάντηση... ??

δηλαδή έπρεπε να ανοίξω ένα τοπικ και να λέω καλησπέρα είμαι ο γιώργος 25 έχω πολύ εμπειρία σε μηχανές οδηγάω απτα 12 και είμαι ανάμεσα σε αυτές τι να πάρω... για να μου απαντήσετε σοβαρά κάτι σχετικό για μηχανές..?

δυστυχώς η ευτυχώς είμαι ο γιώργος καινούριος στις μηχανές και θέλω να πάρω κάτι απο αυτά που μου αρέσουν, όποιος καταλαβαίνει και θέλει να βοηθήσει στο να πάρω μια απόφαση μπορεί να απαντήσει, όποιος οχι μπορεί απλά να αγνοήσει το τοπικ...

απο εκεί και πέρα ναι, βγάζετε το άχτι σας ..

ρε αστερι, ειναι εμφανεστατο οτι δεν ξερεις που σου πανε τα 4.
απλα βλεπεις καποιες μηχανες και λες οτι σου αρεσουν, οπως θα εκανες και με τις κουρτινες του σπιτιου σου ή με εναν ωραιο σκυλο ή με μια μεγαλη τηλεοραση.

δεν ξερεις τι γνωσεις προϋποθετει η οδηγηση τετοιου ειδους μηχανης.
δεν ξερεις την χρησιμοτητα της.
δεν ξερεις για την συντηρηση της.
δεν ξερεις για το γκαζι της.
δεν ξερεις για τα φρενα της.
δεν ξερεις ΤΙΠΟΤΑ.

απλα σου αρεσει. σαν γκομενα στην ερμου δλδ που κοιταει βιτρινες και θελει να ψωνισει γοβες...:rolleyes:

σου λενε καποια πραγματα οι αλλοι και δεν τα καταλαβαινεις...
σου γραφω εγω την υπερβολη με στοχο να συνετιστεις και το θεωρεις προσβλητικο.

εσυ ηθελες να ακουσεις καποιες προκαθορισμενες απαντησεις τις οποιες (πιθανοτατα) να ειχες ηδη μεσα στο κεφαλι σου.
Ε,ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

για να σου πουμε αυτα που θες να ακουσεις πρεπει να αποκτησεις εμπειρια και να εισαι ετοιμος να ακουσεις αποψεις απο κατοχους.
για να αποκτησεις εμπειρια πρεπει να σκεφτεις να παρεις αλλο μηχανακι απο αυτο που σκεφτεσαι.-

υ.γ: το gsxr600 εχει υψος σελας 81cm απο το εδαφος. το 636 που ειχα εγω ειχε 82cm. ειμαι 1,77. επειδη οι σελες αυτες συνηθως ειναι φαρδιες δεν εχεις στηριξη οταν πατας κατω με ολο το πελμα και στα 2 ποδια. εγω ημουν οριακα (επρεπε να ειμαι κολλημενος στο ντεποζιτο.αν καθομουν λιγο πιο πισω,παπαλα). η ste ste προφανως εννοει να παταει με ολο το πελμα του ενος ποδιου (γερνοντας της ελαφρα)..

εχω ορεξη σημερα...γ@μω τα κατεβατα μου... :mad:

GSF
15/10/2010, 14:19

υ.γ: το gsxr600 εχει υψος σελας 81cm απο το εδαφος. το 636 που ειχα εγω ειχε 82cm. ειμαι 1,77. επειδη οι σελες αυτες συνηθως ειναι φαρδιες δεν εχεις στηριξη οταν πατας κατω με ολο το πελμα και στα 2 ποδια. εγω ημουν οριακα (επρεπε να ειμαι κολλημενος στο ντεποζιτο.αν καθομουν λιγο πιο πισω,παπαλα). η ste ste προφανως εννοει να παταει με ολο το πελμα του ενος ποδιου (γερνοντας της ελαφρα)..

δηλαδή για το ύψος μου θα ήταν καλό να βρώ μια με κοντύτερη σέλα... κατάλαβα. απλά απο όσο έχω δεί στα SS η GSXR μου φαινόταν η πιο "μικροκαμωμένη".. γιαυτο την κοίταγα πιο πολύ..

Gi_4ce
15/10/2010, 14:20
Συμφωνω με τον devils...

Γενικά εγω δεν κραζω και δεν βγαζω αχτι οπως λανθασμένα νομιζεις.

Περισσότερο δινω την συμβουλή μου και μεχρι εδω.

Εσυ με αυτα που λες εισαι ίδος ενας φιλος μου που αγόρασε gsr 600 και μεσα σε εναν μήνα τον ξεκολλάγαμε απο τη μούρη ενος αυτοκινήτου στη Λιορσίων.

Εχω και εναν άλλον που ξεκίνησε ετσι με ενα R1 03 και ακόμα πληρώνει.

Δεν τρεχανε...

Απλα δεν ξερανε τι ειχαν παρει...

Μια χαρά στα λένε οπότε τα παιδιά...

Αν θες να ακουσεις αυτα που ΘΕΣ να ακούσεις, συγνώμη, αλλα εδω εχουν μια καποια εμπειρία παραπάνω.

Δεν θα σου χαϊδέψουν τα αυτιά...

:beer:

Πάρε ενα μεταχειρό ninja 250. Γαμεί και δέρνει. Μετά πήγαινε σε κατι μεγαλύτερο.

GSF
15/10/2010, 14:34
για SS θέλω κάτι σε 600άρι ούτε πολύ παραπάνω ούτε παρακάτω.. για κάτι διαφορετικό που θα μπορούσε να συνδιαστεί και για μικρά ταξιδάκια με άνεση δεν έχω καταλάβει ακριβώς πώς παίζουν τα κυβικά εκεί.. αν υπάρχει θέληση να μου ανοίξει κάποιος τα μάτια για τα συγκεκριμένα SS και μή είναι ευπρόσδεκτη..

υ.γ δηλαδή εσύ θα πήγαινες με το ninjaki στην Β. εύβοια ..??

imitrelos
15/10/2010, 15:27
Λοιπόν για να σου εξηγείσω να καταλάβεις γιατί τα παιδιά θέλουν το καλό σου θα σου πώ μια ιστορία :

πρίν κάποια χρόνια ενώ είχα 1 125 δίχρονο με αρκετό γκάζι έπεσε στό μάτι μου ένας μπάρμπας με rg500 κάποια στιγμή το πούλαγε και το είχα δει έξω απο τήν αυλη του , μιλήσαμε και το πέρνω μια βόλτα
(τώρα που το σκεύτομαι μάλλον να με σκοτώσει ήθελε :rotflmao: με το υφάκι μου σάν παιδάκι )

μετά απο κανένα 10λεπτο επέστραψα εκτός απο τρομοκρατομένος είχα πάθει σόκ εννοοιτε ότι του είπα ξερείσ καλό αλλά μάλλον θα έχει ακριβει συντήρηση άν είναι θα ξαναπεράσω (δέν ξαναπέρασα ποτέ )

και δέν είχα δει όλες τής δυνατότητες του

το ίδιο σου λένε το GSXR είναι κάπος απότομο για ss θα σου έλεγα ninza 250 , vtr , για 600ρια δέν κοιτάς κανένα cbf ,gsr ,bandit , η ακόμα καλήτερα monster 620 (είναι πολυ καλό σχολείο .....η μηχανή να ξέρεις δέν είναι αυτοκίνητο δέν παίζουν ρόλο μόνο τα άλογα )

mtr
15/10/2010, 15:52
φιλε εγω σου προτεινω ενα ωραιοτατο xt600....
ειναι αρκετα ευκολοοδηγητο...
παει παντου...
φορτωνεται καργα...
εχει αποδειξει την αξια του τοσο χρονια...

μην πας απο τωρα σε ss θα το μετανιωσεις...

η μηχανη ειναι καυλα το ξερω αλλα θελει παντα την αναλογη εμπειρια προσοχη και σεβασμο...

φιλικα...

Dfoud
15/10/2010, 16:12
Φίλε GSF δες και XJ6 Diversion

Και 600cc είναι και σπορ εμφάνιση έχει και ταξιδάκια μπορείς να κάνεις.

Ότι και να αποφασίσεις καλά και όρθια χλμ να έχεις.

blackbusa
15/10/2010, 20:47

ολες οι μηχανες ειναι καλες για την χρηση που εχουν κατασκευαστει...οπως και για το τη χρηση την θελει ο καθενας...το να σου πει καποιος για τα φρενα...το γκαζι...κλπ δεν εχει καμμια ουσια μιας και ακομα δεν εχεις καβαλησει ποτε σου για να καταλαβεις τι παιζει...

ελπιζω ο εκνευρισμος σου και ο τσαμπουκας να μενει μονο πισω απο τον υπολογιστη...στον δρομο αυτα τα 2 ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ...

καλη τυχη οτι και να αποφασησεις...

GSF
16/10/2010, 00:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από imitrelos
για ss θα σου έλεγα ninza 250 , vtr , για 600ρια δέν κοιτάς κανένα cbf ,gsr ,bandit , η ακόμα καλήτερα monster 620 (είναι πολυ καλό σχολείο .....η μηχανή να ξέρεις δέν είναι αυτοκίνητο δέν παίζουν ρόλο μόνο τα άλογα )

το monsteraki μου αρέσει απο αυτά που ανέφερες.. ειδικά το καινούριο.. το έχω στο νού μου.. !! και το XT μου αρέσει, πράγμα περίεργο γιατι είναι το μοναδικό απο την "κατηγορία" του που μου αρέσει.. (άντε και τα KTM λίγο) ...

το XJ6 Diversion φαίνεται όμορφο αλλα μήπως είναι λίγο τεράστιο για μένα...?? και βαρύ..? ή έτσι δείχνει ?

υ.γ συμφωνώ οτι δεν είναι μόνο τα άλογα.. δεν κοιτάω μόνο αυτό. πολύ ρόλο στην επιλογή μου παίζει και η εμφάνιση (με πρώτες επιλογές ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ Ducati 848 και μετά daytona 675 SE).. και η ποιότητα κατασκευής τους. γενικά θέλω να πάρω αυτό που μου ταιριάζει 100%.. γιαυτό το ψάχνω πολύ.

έτσι για την ιστορία και αφου ηρέμησε λίγο το κλίμα.. για να μην νομίζει κανείς οτι είμαι τρελός.. κάποτε είχα (στα 20 μου) την επιλογή να πάρω ένα ibiza Cupra 1.8 με revo πάνω 215 άλογα.. το μόνο που δεν είχαν πέσει ήταν οι υπογραφές.. το είχα πάρει και βόλτα και ήμουν σίγουρος οτι αυτό θέλω.. τελευταία στιγμή το ακύρωσα και πήρα ένα golf v 90 άλογα.. και είμαι ακόμα απόλυτα ευχαριστημένος με αυτο που πήρα.. 4,5 χρόνια δεν έχει βγάλει το παραμικρό.. με έχει πάει παντού.. με έχει κρατήσει ζωντανό.. μου έχει δώσει μαθήματα ζωής.. σε βροχές.. σε χιόνια.. σε ζέστες.. σε κρύα.. παντού. ξέρω οτι με το άλλο θα ήμουν νεκρός τώρα. και μπορεί και κανείς άλλος μαζί μου. γιαυτό και δεν το πήρα.
έχω ζήσει σκηνικά άσχημα με τρακαρίσματα (και απο λάθη δικά μου και απο άλλων) και έχω περάσει μέρες κλεισμένος στον εαυτό μου να σκέφτομαι τι πήγε στραβά και τι όχι.. αν έφταιγα η αν φταίγαν.. τι θα γινόταν αν δεν είχα τόσο "τύχη"..
έχω σταματήσει να πίνω ακόμα και 1 σφηνάκι όταν οδηγάω επειδή θέλω να έχω τα μάτια μου 44 στον δρόμο.. προς θεού δεν γράφω οτι ΕΒΑΛΑ μυαλό. γιατι δεν έχω βάλει.. αλλα έχω μάθει πολλά και έχω δεί πολλά. και δεν τα ξεχνάω. δεν απολογούμαι σε κανέναν ούτε δικαιολογούμαι απλώς ήθελα να τα γράψω.. επειδή ξέρω οτι πολλοί εδω μέσα έχουν περάσει παρόμοια σκηνικά και νομίζω καταλαβαίνουν..

Ζεύκας
16/10/2010, 20:06
για SS θέλω κάτι σε 600άρι ούτε πολύ παραπάνω ούτε παρακάτω.. για κάτι διαφορετικό που θα μπορούσε να συνδιαστεί και για μικρά ταξιδάκια με άνεση δεν έχω καταλάβει ακριβώς πώς παίζουν τα κυβικά εκεί.. αν υπάρχει θέληση να μου ανοίξει κάποιος τα μάτια για τα συγκεκριμένα SS και μή είναι ευπρόσδεκτη..

υ.γ δηλαδή εσύ θα πήγαινες με το ninjaki στην Β. εύβοια ..??

εγώ έχω το 675. θες τη γνώμη μου?

πάρε ένα δυομισαράκι και πολύ σου είναι :wave2:

John Steed
16/10/2010, 20:14
Εγώ θα πρότεινα Daytona πάντως..... Dy 125 RS :smokin:

Το καλύτερο σχολείο είναι ένα παπάκι ή ένα 250αράκι. Λίγα χρήματα αγοράς, άκομη λιγότερα συντήρησης.
Όταν το μάθεις, το πουλάς και δεν έχεις χάσει πολλά χρήματα.

Επίσης, ελπίζω να καταλαβαίνεις ποιό είναι το κόστος συντήρησης ενός ss, γιατί αλλιώς σε βλέπω να πουλάς το Golf.

chr1s_86
16/10/2010, 23:54
Που να πρωτοκάνεις quote????:eek: