View Full Version : το τραγικο χτυπημα της ...μοιρας
fantacid
17/08/2009, 20:05
πως αλλιως μπορει να εκληφθει αυτο?
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=57979&cid=4
ειναι ευκολο αλλα μαλλον ανουσιο να κατηγορησουμε διαφορους,
το δημο που ο δρομος δεν ειχε στηθαιο αλλα μια μπαρα -ασχετη η φωτο στο αρθρο-
τον οδηγο για ελλειπη συντηρηση του οχηματος
τους ατυχους κυνηγούς χλιομετρων που σταματησαν σε εξοδο κ οχι σε παρκινγκ
δεν ξερω ποιος φταει περισσοτερο για τον θανατο ενος ακομα μοτοσυκλετιστη ....
κουραγιο στους συνταξιδιώτες του που ο δρομος του γυρισμου θα εχει μια κενη θεση!!!
:sad:
Τι να λεμε, ειναι τραγικο...μολις το διαβασα και παγωσα...κριμα τον ανθρωπο!
Προσωπικά έχοντας ξεπεράσει τα 25 χρόνια οδήγησης μοτοσυκλέτας ένα μόνο μπορώ να πώ για την "συμπαθή" τάξη των οδηγών-ιδιοκτητών μεγάλων οχημάτων (νταλίκες, φορτηγά, κλπ). Κυριολεκτικά πρόκειται για την ζωντανή απόδειξη πως οι "κακοί" χαρακτηρίζουν τελικά όλο το σύνολο, και αυτό γιατί τα αποτελέσματα των πράξεών τους συνήθως είναι "μεγάλα" σε μέγεθος.
Το κακό όμως με την εν λόγω όμάδα, όπως και με τα άλλα αστέρια τους ταξιτζήδες, είναι πως και οι υπολοιποι οι "καλοί" δεν ενδιαφέρονται να "καθαρίσουν" το επάγγελμά τους. Πως ? Ενδεχόμενα με πολύ αυστηρούς κανόνες για την άδεια εργασίας, συνεχείς εξετάσεις σε επίπεδο σωματείων ή και γω δεν ξέρω τια άλλο.
Έτσι το κακό συνεχίζεται και οι ασυνείδητοι σκοτώνουν. Άραγε θυμάται κανένας μας τα Τέμπη και τα παιδιά απο την Φαρκαδόνα στην Λάρισα που έφυγαν πριν μερικά χρόνια τόσο άδικα. άραγε τι ποινές επιβλήθηκαν τελικά? 2-3 χρόνια με αναστολή ? Χα, Χα...
Για μένα η λύση είναι απλή. ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ποινές. Απο τον οδηγό μέχρι τον ιδιοκτήτη μέχρι και τον μηχανικό συντήρησης του οχήματος. Τόσο εξοντωτικές που να αναγκάζουν κάθε ασυνείδητο, την επόμενη φορά που θα ξαναβγεί στον δρόμο ή θα συντηρήσει ένα όχημα, να γίνει ο καλύτερος του χωριού και να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που θα προστατέψουν την ζωή των γύρω του.
Σε κάθε περίπτωση που έχουμε θανατο ή σοβαρή αναπηρία, και αυτό προκλήθηκε είτε γιατί κάποιος έτρεχε, είτε δεν είχε συντηρήσει καλά το όχημά του, είτε γιατί καποιος ήθελε να κερδίσει περισσότερα και το "παραφόρτωσε", είτε γιατί είχε πιεί κλπ, τότε κατά την γνώμη μου οι ποινές πρέπει να είναι εξοντωτικές. Όχι μετά απο δύο - τρία χρόνια το κάθε τσογλάνι, που πήρε μια ζωή απλά γιατί αδιαφόρησε, να ξαναείναι έξω. Και εδώ είναι που πρέπει να παίξουν το ρόλο τους οι "καλοί" του επαγγέλματος, ζητώντας οι ίδιοι με τα σωματεία τους, τους αυστηρούς κανόνες αλλά και ακόμα παραπάνω ζητώντας να θεσπίστούν κανόνες για την απόκτηση και την διατήρηση της άδειας του επαγγελματία οδηγού...
Τότε, μόνο τότε ίσως αποκτήσουμε ασφαλέστερους δρόμους. Μέχρι τότε...
Φίλε, και ας μην σε ήξερα, μοτοσυκλετιστή καλό σου "ταξίδι".
george 1981
17/08/2009, 21:17
Δεν ξέρω πως έχουν πείσει έναν ολόκληρο λαό πως για την ανεπάρκεια μερικών,¨...φταίει η μοίρα...¨
ή χειρότερα "...ήταν θέλημα θεού..." .
"Ήταν μοιραίο"......,και ξεμπερδέψαμε μονομιάς με ευθύνες και όλοι θα κοιμηθούμε για ακόμη ένα βράδυ τον ύπνο του δικαίου.
Και στο εξωτερικό γίνονται ατυχήματα αλλά εδώ συμπίπτουν πολλές αρνητικές συγκυρίες ταυτόχρονα οπότε είναι αδύνατο να τη γλιτώσεις.
Όταν ο οδηγός που δε συντηρεί τη νταλίκα του κινείται σε κακό δρόμο χωρίς στηθαίο και
απέναντί του υπάρχει αναβάτης που μπορεί να σταμάτησε σε λάθος σημείο είναι στατιστικά αδύνατο να μη συμβεί το κακό.Έξω κάποια από αυτές τις αρνητικές συνισταμένες θα απουσίαζε και έτσι δε
θα συνέβαινε ατύχημα.
Αυτό που εγώ πιστεύω είναι πως αν αυτή τη στιγμή επικοινωνούμε από αυτό το forum το οφείλουμε
στην τύχη και μόνο σε αυτήν.
Κουράγιο στους συγγενείς του ανθρώπου.
LogOutGoRide
17/08/2009, 21:18
Αν είναι δυνατόν. Τι να πει κανείς
fantacid
17/08/2009, 21:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από george 1981
Δεν ξέρω πως έχουν πείσει έναν ολόκληρο λαό πως για την ανεπάρκεια μερικών,¨...φταίει η μοίρα...¨
ή χειρότερα "...ήταν θέλημα θεού..." .
"Ήταν μοιραίο"......,και ξεμπερδέψαμε μονομιάς με ευθύνες και όλοι θα κοιμηθούμε για ακόμη ένα βράδυ τον ύπνο του δικαίου.
Και στο εξωτερικό γίνονται ατυχήματα αλλά εδώ συμπίπτουν πολλές αρνητικές συγκυρίες ταυτόχρονα οπότε είναι αδύνατο να τη γλιτώσεις.
Όταν ο οδηγός που δε συντηρεί τη νταλίκα του κινείται σε κακό δρόμο χωρίς στηθαίο και
απέναντί του υπάρχει αναβάτης που μπορεί να σταμάτησε σε λάθος σημείο είναι στατιστικά αδύνατο να μη συμβεί το κακό.Έξω κάποια από αυτές τις αρνητικές συνισταμένες θα απουσίαζε και έτσι δε
θα συνέβαινε ατύχημα.
Αυτό που εγώ πιστεύω είναι πως αν αυτή τη στιγμή επικοινωνούμε από αυτό το forum το οφείλουμε
στην τύχη και μόνο σε αυτήν.
Κουράγιο στους συγγενείς του ανθρώπου.
αν κ εισαι λιγο υπερβολικος...
το μοιραιο χρησιμοποιηθηκε με ενα τονο ειρωνείας
Αποδειξαμε τρανταχτα για ακομη μια φορα ποσο ασφαλεις ειναι οι Ελληνικοι δρομοι.
Και ποσο αυστιροι ειναι οι ελεχγοι που υποτιθεται γινονται στα οχηματα που κυκλοφορουν στους δρομους με τις καλυτερες προδιαγραφες ασφαλειας.
Τελικα μηπως το μοιραιο ειναι οτι ζουμε και αναπνεουμε!!!!!!
yannis24
17/08/2009, 21:47
τι να πει κανεις...
ειναι τρομερο......αν και για το συγκεκριμενο πραγματικα ισχυει το οτι αμα ειναι να πας ....απλα πας....
ο μοτοσυκλετιστης σταματησε την λαθος ωρα....στο λαθος σημειο.....και εγινε το μοιραιο....
τι να πεις κανενας.....
να φυγει μια ροδα απο την απεναντι μερια του δρομου και να σε πετυχει ...απλα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ....
ειναι φοβερο.....
ηταν η ωρα του ανθρωπου και του ηρθε με τον χειροτερο δυνατο τροπο.....και στην αλλη ακρη της Ευρωπης....
(δεν εχει να κανει με τους Ελληνικους δρομους και την κακιστη ποιοτητα τους το συγκεκριμενο....παρομοιο ατυχημα υπηρξε και πριν 3 εβδομαδες την φορμουλα με τον γιο καποιου πρωταθλητη που το πετυχε μια ροδα παο καποιο αλλο αμαξι καθετα στο κεφαλι !!)
τι να πει κανενας....κουραγιο...........
Red Rider
17/08/2009, 21:51
To ειδα σημερα το πρωι..
Η γυναικα δεν ειχε τιποτα,ο ενας ανδρας αν και ασχημα χτυπημενος,ειχε τις αισθησεις του και επινε νερο.
Ο τελευταιος εκεινη την ωρα ηταν μπρουμητα στην ασφαλτο ακινητος και απ'οτι εμαθα πεθανε μεσα στο ασθενοφορο..
3 λεπτα πριν το συμβαν με περασαν πολυ γρηγορα με σφηνες κλπ,και 2 χλμ πιο κατω τους ειδα ετσι:sad:
george 1981
17/08/2009, 21:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
αν κ εισαι λιγο υπερβολικος...
το μοιραιο χρησιμοποιηθηκε με ενα τονο ειρωνείας
@fantacid Αφορμή πήρα από τον τίτλο του link που έδωσες και έλεγε "Η μοίρα χτύπησε μετά από 2.000 χλμ." και όχι από τα δικά σου γραφόμενα.
Τέτοια site όπως αυτό που παρέθεσες διαβάζονται από χιλιάδες και ακολουθούν πιστά την ίδια γραμμή που ακολουθούν όλα τα Μ.Μ.Ε. που τα ρίχνουν όλα στη μοίρα επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό την κοινή γνώμη και εκεί πήγαιναν τα βέλη μου όχι σε εσένα.
Όσο για το ότι είμαι υπερβολικός είναι επειδή έχω περάσει κάποια χρόνια σε βορειοευρωπαϊκή χώρα
έχω να πω ότι πουθενά δεν έχω δει να συμβαίνουν τόσο εξοργιστικά άδικα έως και απίθανα ατυχήματα.
Ποτέ δεν έχω πετύχει σε autobahn θανάσιμη κακοτεχνία,καρμανιόλα(?),ακράνωτους,οικογένεια σε μηχανή ακράνωτη,ss με σαγιονάρα,βαρέα οχήματα ερείπια,ραλίστες οδηγούς λεωφορείων....κ.λ.π.
Όταν λοιπόν οι αρνητικές συνισταμένες είναι πολλές,μεγιστοποιούνται και οι πιθανότητες ατυχήματος.
Αν κάνεις καμιά βόλτα βράδυ σε σημείο καρμανιόλα,βλέπεις το φως από τα καντηλάκια στα εκκλησάκια να φεγγίζουν και σε πιάνει η ψυχή σου.Πόσοι δηλαδή έπρεπε να σκοτωθούν π.χ.στο μαλλιακό για να γίνει το έργο;Ο ανεκδιήγητος δρόμος για Πάτρα με τις νταλίκες που φεύγουν για Ιταλία πόσους πρέπει να φάει ακόμα;
Red Rider
17/08/2009, 22:36
To θεμα ειναι κυριοι οτι δεν υπαρχει μοιρα.
Ο ανθρωπος χαθηκε γιατι ενας αλλος ανθρωπος εβαλε το χερακι του..
Ειναι σαν να αφησω τον διακοπτη στην μηχανη ανοικτο και να "πεθανει" η μπαταρια.
Τι θα πω,ηταν μοιραιο η οτι φταιει το ξερο μου το κεφαλι?
Απλα καθε ανθρωπος με καθε του κινηση αναλαμβανει καποιες ευθυνες,αλλος παιρνει στο λαιμο του μια μπαταρια και αλλος μια ανθρωπινη ψυχη..
Αρχικά δημιουργήθηκε από dond4le
Αποδειξαμε τρανταχτα για ακομη μια φορα ποσο ασφαλεις ειναι οι Ελληνικοι δρομοι.
Και ποσο αυστιροι ειναι οι ελεχγοι που υποτιθεται γινονται στα οχηματα που κυκλοφορουν στους δρομους με τις καλυτερες προδιαγραφες ασφαλειας.
Τελικα μηπως το μοιραιο ειναι οτι ζουμε και αναπνεουμε!!!!!!
το να κυκλοφορεις στους ελληνικους δρομους ειναι σα να παιζεις Shinobi .... μονο που οταν καβαλας μοτο χρειαζεσαι ατελειωτες " προσευχες "
joe_black
17/08/2009, 22:42
Όχι ρε πούστη μου, κρίμα το παλικάρι.
Κρίμα.
Από τύχη ζούμε.
LsKostas
18/08/2009, 00:58
...Ε να αναφερουμε και την Κορινθου Πατρων λιγο...τοσοι εχουν παει αδικα...
απλα να δωσω συγχαρητηρια μια φορα ακομα σε οσους κανουν αποχη στις εκλογες
με τετοια συνειδηση γιατι τα "κλεφτονια" να φτιαξουν ασφαλεις αυτοκινητοδρομους???
Α επισης ολο λογια ειμαστε εμεις οι μοτοσυκλετιστες...
Ολο λεμε λεμε ...μια φορα ΠΟΥΤΑΝΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ δεν τα εχουμε κανει...
εμ βεβαια ... περιμενουμε να συμβει διπλα μας σε γνωστο για να καταλαβουμε το μεγεθος του εγκληματος ... (χτυπα ξυλο)
Και πριν πεταχτει κανεις και πει για την "μοιρα" να του θυμησω οτι δεν ειναι η μοιρα
που εχει γεμισει καντηλακια τον δρομο...αλλα αυτα τα καθαρματα που
που μιλανε για 4 κατηγοριες αυτοκινητων στους ρυπους ,και παραλληλα στελνουν στον αλλο κοσμο Ελληνες και ξενους αυτοκινητιστες δικυκλιστες με τις εγκληματικες παραλληψεις δεκαετιων ....
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
...μια φορα ΠΟΥΤΑΝΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ δεν τα εχουμε κανει...
Είμαι πολύ νέος ακόμα σε αυτήν την κοινότητα, και πραγματικά ανέκαθεν δεν μπορούσα να καταλάβω πως μπορούμε να είμαστε μία ομάδα που δέχεται τόσα χτυπήματα, και δεν αντιδράει, που βιώνει από αδιαφορία μέχρι ρατσισμό, και δεν έχει καν ένα συλλογικό όργανο να διεκδικήσει τα αυτονόητα.. Πως γίνετια στο εξωτερικό να γίνονται πορείες διαμαρτυρίας και εδώ απλά να λέμε ε μπουρδέλο η Ελλάδα αλλά μόνος μου θα το λύσω.. je m' en fous.. άντε το πολύ πολύ να κατέβουν για καμία διαμαρτυρία του ΟΦΗ και του ΠΑΟΚ, γιατι το είδαμε και αυτό.. προβλήματα δεν είχε ο κόσμος.. :rolleyes:
Πραγματικά υπάρχουν στιγμές που ντρέπομαι όταν βλέπω ξένους.. :sad:
Ας είναι ελαφρύ το χώμα.. :sad:
stefanos
18/08/2009, 08:38
Λέτε ότι φτάνετε.
Ο δρόμος φταίει αλλά διόδια να μην πληρώνουμε τέλη να μην αυξηθούν φόροι να μην μπούν.
Στην Αττική οδό φταίει και εκεί ο δρόμος που σκοτωνόμαστε.
Φταίει ο οδηγός που έπρεπε να πληρώσει τα λάστιχά του ξένου φορτηγού απο την τσέπη του,
να έχει πτυχείο μηχανολόγου μηχανικού και κάθε πρωί να κάνει ένα πλήρες σερβις στο όχημά του.
Που δεν ξέρουμε να οδηγούμε φταίει ο ξεφτιλησμένος διεφθαρμένο εξεταστή και μας πέρασε σε ένα τεράγωνο έναντι φακέλου με 50άρικα.
Ο αστυνόμος που μας έγραψε είναι μπάτσος γουρούνι δολοφόνος και μας έγραψε παράνομα.
Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να παραδοθούμε στους Τούρκους να μας γ΄@#@$σουν 400 χρόνια ακόμα μπάς και γίνουμε άνθρωποι.
ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ!!!
αλλα το σιγουρο ειναι οτι δεν φταίει αυτός που έχασε την ζωή του...
εκείνο που ξερώ είναι οτι όταν είχαν σκοτωθεί τα παιδάκια για 2-3 μήνες γίνονταν ελεγχοι στις νταλικές. Μετα δεν ξαναείδα νταλίκα σταματημένη για ελενχο...
εκείνο που ξέρω ειναι οτι με περνάνε απο την βοηθητική λωρίδα με 160km/h
εκείνο που ξερω ειναι οτι σχεδόν καθε μέρα στον μονόδρομο δίπλα στο σπίτι μου κάποιος θα πηγαίνει αναποδα (αν και έχω στείλει 2 επιστολές για ελλειπή σήμανση και για έλεγχο)
εκεινο που ξέρω ειναι οτι ΠΟΤΕ δεν υπάρχει αστυνομία (ενα περιπολικό ρε παιδί μου σαν αυτο που κάνει αναστροφή καθε μέρα στην Κηφισίας με τον ίδιο τρόπο που έχουν σκοτωθεί 3 άτομα και κόντεψα να σκοτωθώ κι εγώ)
σιγουρα οταν θα με σκοτώσει κάποιος απο αυτούς θα πούνε οτι είμαστε μπουρδέλο και φταιμε όλοι, φταιει και ο μαλακας που με σκοτωσε, φταιω εγώ που ψήφιζα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ-ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ-ΠΑΡΔΑΛΟ-ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΤΟ κτλ.... φταίει ο γείτονας που δεν φώναξε, φταίει που πέταξε μια πεταλούσα στην Ιαπωνία κτλ. κτλ. κτλ.
ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!
Red Rider
18/08/2009, 11:55
Oτι και να πει ο καθενας,ακρη ΔΕΝ βγαινει.
Να δουμε ποιος θα εχει τελικα τα "κοτσια" να βαλει αυτο τον τοπο σε μια ταξη..
alximistis
18/08/2009, 12:12
Με εκνευρίζετε απίστευτα!!!! Έξαλλο με κάνετε για την ακρίβεια!!!
Διαβάσατε τι λέει το ρεπορτάζ; Το διαβάσατε πολύ καλά;;;
Που σκατά κολλάνε οι ελληνικοί δρόμοι τα διόδια η ανασφάλεια κλπ;;;;;; Που;;;;;;
Το κυρίαρχο θέμα είναι ένα. Ένας "συνοδοιπόρος" μοτοσικλετιστής όπως εμείς βρήκε τον θάνατο! Αυτό είναι το πρωταρχικό μαζί με τους τραυματίες βέβαια. Καλό του ταξίδι λοιπόν και γρήγορρη ανάρρωση για τους υπόλοιπους. Ένα αυτό.
Τώρα... σύμφωνα με τα όσα λέει το ρεπορτάζ που απ' ότι έχω δει είναι η μοναδική μας πληροφόρηση ο οδηγός ένιωσε να χάνει τον έλεγχο. Σταμάτησε ο άνθρωπος να δει και του είχαν φύγει οι ρόδες. Οι δρόμοι φταίνε ρε σεις γι αυτό;;;;; Οι δρόμοι προκάλεσαν την απώλεια των τροχών;;; Ότι να ναι λέμε! :(
Ή μήπως τα διόδια που πληρώνουμε κακώς έκαναν το φορτηγό να χάσει τους τροχούς και να σκοτώσουν τον σύντροφο Αυστριακό μοτοσικλετιστή;;;;
Γιατί ρε σας αρέσει να τα κάνετε όλα σαλάτα κι αχταρμά;;;;;;
Το συγκεκριμένο περιστατικό ΑΝ συνέβη όπως το μαθαίνουμε δεν είναι τίποτα άλλο από ένα συμβάν που μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή και ώρα οπουδήποτε. Από ένα μπουλόνι που έφυγε θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί ο Μάσα σε ένα άλλο σκηνικό αμιγώς αγωνιστικό. ΑΝ υπάρχει ευθύνη κάποιου ΑΝ ξαναλέω αυτό είναι μόνο του τυπά στο βουλκανιζατέρ ή του μηχανικού. Κανενός άλλου.
Αλλά επιτέλους κατανοήστε ΑΥΤΟ: Οδηγούμε και μάλιστα μοτοσικλέτες. Είμαστε όλοι μας εν δυνάμει θύματα ατυχήματος ή δυστυχήματος! Όλοι μας. Κατανοήστε κάποτε τι καβαλάμε και ότι είναι και το ατύχημα μία καλή πιθανότητα. Είναι μηχανές είναι φτιαγμένα από τον άνθρωπο ή από άλλες μηχανές ελεγχόμενες από τον άνθρωπο επομένως το λάθος είναι μέσα στο πλαίσιο αυτό.
Καλό του ταξίδι και τίποτε άλλο
Αρχικά δημιουργήθηκε από george 1981
Όσο για το ότι είμαι υπερβολικός είναι επειδή έχω περάσει κάποια χρόνια σε βορειοευρωπαϊκή χώρα
έχω να πω ότι πουθενά δεν έχω δει να συμβαίνουν τόσο εξοργιστικά άδικα έως και απίθανα ατυχήματα.
Ποτέ δεν έχω πετύχει σε autobahn θανάσιμη κακοτεχνία,καρμανιόλα(?),ακράνωτους,οικογένεια σε μηχανή ακράνωτη,ss με σαγιονάρα,βαρέα οχήματα ερείπια,ραλίστες οδηγούς λεωφορείων....κ.λ.π.
Όταν λοιπόν οι αρνητικές συνισταμένες είναι πολλές,μεγιστοποιούνται και οι πιθανότητες ατυχήματος.
Σωστά.
Οταν οι βορειοευρωπαιοι ιδιοκτητες αντικαθιστουν τα φορτηγά τους με καινουργια, οταν αρχιζουν να παλιώνουν και χρειαζονται μια περιουσια για να συντηρηθουν σωστά, τα μεταχειρισμενα αγοραζονται και προωθουνται στην Ελλαδα (και Τουρκια, πρωην ανατολικες χωρες, μεση ανατολη, Αφρική) και κυκλοφορουν μεχρι να διαλυθουν τελειως, μερικες φορες στο δρομο.
Προσφατα σε εκπομπη της γερμανικης τηλεορασης με θεμα την τροχαια αυτοκινητόδρομων, περιπολικο σταματησε για ελεγχο φορτηγο απο τη Λιθουανια. Επειδή τους φανηκε υποπτο, το πηγαν μεχρι το τοπικο ΚΤΕΟ οπου διαπιστώθηκε οτι ειχε το μαυρο του το χάλι (σπασμενες σουστες, ρωγμες στο σασι, τεραστιο τζόγο στο τιμονι κλπ). Επιτοπου κοπηκε πρόστιμο στον οδηγο 800 ευρώ, αφαιρέθηκαν οι πινακιδες και το οχημα κατασχέθηκε προς καταστροφην.... Ακριβως οτι γινεται και εδω δηλαδης....]
Και ναι Στεφανε, ο οδηγος ειναι υπεύθυνος συμφωνα με το νομο για την κατασταση του οχηματος του (γιαυτο και οι επαγγελματιες οδηγοι εξετάζονται (?) και σε μηχανολογικά θεματα....). Στο κατω κατω, για να φυγουν οι ροδες ενος φορτηγού, σημαινει οτι υπηρχε καποιο χοντρό πρόβλημα (που προφανως ξεκινησε πριν απο καιρό).
Οσο για το πρωινο σερβις, κοιτα στο μανιουαλ του XR τι λεει η Honda για το pre ride check....
Ειμαι σιγουρος οτι και ο κατασκευαστης του φορτηγου λεει λεπτομερως τι πρεπει να ελεγχεται και καθε πότε...
Aκομη νομιζω οτι τα επαγγελματικα οχηματα πρεπει να περναν KTEO καθε χρονο, κατι που φυσικα τηρήται ευλαβικα, οπως τα μεγιστα φορτια (35 τονοι με ωφελιμο 15)...
yannis24
18/08/2009, 14:08
και κατι αλλο γιατι οι περισσοτεροι λετε ...μην πω τι ?
ειστε σιγουροι οτι απο την νταλικα που εφυγαν οι ροδες ηταν ελληνικη με ελληνα οδηγο ? ? ....γιατι εγω κατι αλλο ακουσα...........
ετσι ....για να μην αναθεματισουμε ολοι παλι τους ελληνες και του ελληνικους δρομους !!
LsKostas
18/08/2009, 16:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
Αλλά επιτέλους κατανοήστε ΑΥΤΟ: Οδηγούμε και μάλιστα μοτοσικλέτες. Είμαστε όλοι μας εν δυνάμει θύματα ατυχήματος ή δυστυχήματος! Όλοι μας. Κατανοήστε κάποτε τι καβαλάμε και ότι είναι και το ατύχημα μία καλή πιθανότητα. Είναι μηχανές είναι φτιαγμένα από τον άνθρωπο ή από άλλες μηχανές ελεγχόμενες από τον άνθρωπο επομένως το λάθος είναι μέσα στο πλαίσιο αυτό.
Καλό του ταξίδι και τίποτε άλλο
ΟΧΙ ΡΕ ΣΤΕΛΙΟ ΔΙΑΦΩΝΩ
Δεν γουσταρω να ειμαι εν δυναμει θυμα επειδη τυχαινω να εχω μηχανη για τις μετακινησεις μου.
Δεν γουσταρω γιατι βλεπω τον Γερμανο,τον Αυστριακο και τον Ιταλο να εχουν την ιδια μηχανη
αλλα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ περιβαλλοντα χωρο τριγυρω τους.
Αυτη η νοοτροπια μας εχεις καθιζησει σαν μοτοσυκλετιστες ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Λιγο ο ραγιαδισμος μας ,λιγο οτι ειναι ανοικτη η μηχανη ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ "
Ε δεν βαριεσαι ,μοτοσυκλετα ειναι πρεπει να μαθω να ζω με τον κινδυνο"
Πατε καλα?
στα διοδια ενω εχουν βγει τοσες αποφασεις ακομα υπαρχουν ραγιαδες και πληρωνουν.
Ατομα συμβιβασμενα ,και οσφιοκαμπτες ακομα και στην δουλεια τους.,μας παιρνουν ομως ΚΑΙ ΕΜΑΣ τους ευαλωτους μοτοσυκλετιστες στον λαιμο μας.
Φιλε επειδη ακριβως οδηγεις μοτισυκλετα και οχι ΤΑΝΚ ,επρεπε να ησουν ακομα πιο σκληρος μαζι τους
και σε καθε ευκαιρια εχοντας σαν οδηγο και παραδειγμα τους ξενους δρομους.
Δεν γινεται να φερνουν απ εξω ,φορους ,χαρατσια,εισαγωμενα αυτοκινητα ,ρουχα ,mp3,mp4
και να αφηνουν τις τελειες ασφαλτοστρωσεις,τις σωστες μπαριερες και τα φθηνα διοδια ???
Τα χουμε πει,η αποχη μας μαρανε ...:sick:
ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΧΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝΕ ΜΗΧΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΟΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΟΔΗΓΑΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΟΤΩΣΤΡΕΣ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΙ ΠΡΟΤΙΝΕΙΣ???
TOLISTOLAROS
18/08/2009, 16:59
Μερικοί μου φαίνεται έχετε την εντύπωση ότι μπορούν ν'αποφευχθούν όλες οι στραβές.
Κοιτάτε λίγο εδώ: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=80612&highlight=%F0%E5%F4%EF%F5%EC%E5%ED%EF
Ποιός φταίει;
α)Ο οδηγός;
β)ο δρόμος;
γ)το πουλί;
Φανταστείτε να πετύχαινε τον οδηγό...
Ξεκολλάτε και βάλτε στο μυαλό σας ότι ΔΕΝ γίνεται να προβλέψει κανείς τα πάντα.
Και ναι είτε σας/μας αρέσει/θέλετε/θέλουμε να το παραδεχτούμε με τα μηχανάκια είμαστε υποψήφιοι για πτώση/ατύχημα,όπου όλα μπορεί να συμβούν.
Α, μην ξεχνάτε ακόμα την περίπτωση αστοχίας υλικού.Όλα στο παιχνίδι είναι
alximistis
18/08/2009, 17:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
ΟΧΙ ΡΕ ΣΤΕΛΙΟ ΔΙΑΦΩΝΩ
Δεν γουσταρω να ειμαι εν δυναμει θυμα επειδη τυχαινω να εχω μηχανη για τις μετακινησεις μου.
Δεν γουσταρω γιατι βλεπω τον Γερμανο,τον Αυστριακο και τον Ιταλο να εχουν την ιδια μηχανη
αλλα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ περιβαλλοντα χωρο τριγυρω τους.
Αυτη η νοοτροπια μας εχεις καθιζησει σαν μοτοσυκλετιστες ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Λιγο ο ραγιαδισμος μας ,λιγο οτι ειναι ανοικτη η μηχανη ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ "
Ε δεν βαριεσαι ,μοτοσυκλετα ειναι πρεπει να μαθω να ζω με τον κινδυνο"
Πατε καλα?
στα διοδια ενω εχουν βγει τοσες αποφασεις ακομα υπαρχουν ραγιαδες και πληρωνουν.
Ατομα συμβιβασμενα ,και οσφιοκαμπτες ακομα και στην δουλεια τους.,μας παιρνουν ομως ΚΑΙ ΕΜΑΣ τους ευαλωτους μοτοσυκλετιστες στον λαιμο μας.
Φιλε επειδη ακριβως οδηγεις μοτισυκλετα και οχι ΤΑΝΚ ,επρεπε να ησουν ακομα πιο σκληρος μαζι τους
και σε καθε ευκαιρια εχοντας σαν οδηγο και παραδειγμα τους ξενους δρομους.
Δεν γινεται να φερνουν απ εξω ,φορους ,χαρατσια,εισαγωμενα αυτοκινητα ,ρουχα ,mp3,mp4
και να αφηνουν τις τελειες ασφαλτοστρωσεις,τις σωστες μπαριερες και τα φθηνα διοδια ???
Τα χουμε πει,η αποχη μας μαρανε ...:sick:
Επαναλαμβάνω φίλε μου: Μίλησα με γνώμονα το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ περιστατικό! Τα σχόλια μου δεν ήταν γενικά. Δεν κάναμε γενικλη κουβέντα για τα δυστυχήματα κλπ γιατί τότε σε πολλά θα συμφωνούσα. Δεν γίνεται όμως για κάθε μαλακία που συμβαίνει να ξεκινάμε... α τα διόδια α οι κακοί οδηγοί α οι δρόμοι κλπ κλπ. Στο συγκεκριμένο συμβάν όλα αυτά είναι άσχετα. Κατά τα αλλα με κάλυψε απόλυτα ο συμφορουμίτης Τολάρος.
LsKostas
18/08/2009, 17:41
Για το συγκεκριμμενο περιστατικο πιστευω οτι μονο στην Ελλαδα θα μπορουσε να βγει ενα τοσο
κακοσυντηρημενο οχημα και να φυγουν οι ροδες :eyepop:
και επισης μονο στην Ελλαδα δεν υπαρχει νομος που να ακινητοποιει αυτες τις κινουμενες νεκροφορες
Οποτε Στελιο ακομα και στο συγκεκριμμενο περιστατικο δεν δεχομαι οτι δεν μπορουσε να γινει κατι ακομα και αν απο καθαρη τυχη εγινε στην Κορινθου Αθηνων και οχι στην Κορινθου Πατρων.
Επισης ειμαι σιγουρος οτι οσοι μοτοσυκλετιστες διανυουν την μιση Ευρωπη και πιανουν
Πατρα ,μετα απο 2 λεπτα στην καρμανιολα θελουν να κανουν μεταβολη και οπου φυγει ...
Ελπιζω παρα την διαφωνια μας εδω , να καταλαβαινεις γιατι θεωρω απολυτα υπευθυνο
το κρατος και οχι την κακη στιγμη.Τουλαχιστον λογο επαγγελματος ξερεις ποιοι και πως αποφασιζουν για εμας χωρις εμας :mad:
:wave2:
LsKostas
18/08/2009, 17:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από jen500
ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΧΤΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝΕ ΜΗΧΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΟΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΟΔΗΓΑΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΚΟΤΩΣΤΡΕΣ. ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΙ ΠΡΟΤΙΝΕΙΣ???
αλητης ειναι ο ασφαλητης και αυτος που περναει το στοπ χωρις να κοιταει
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
Μερικοί μου φαίνεται έχετε την εντύπωση ότι μπορούν ν'αποφευχθούν όλες οι στραβές.
Κοιτάτε λίγο εδώ: http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=80612&highlight=%F0%E5%F4%EF%F5%EC%E5%ED%EF
Ποιός φταίει;
α)Ο οδηγός;
β)ο δρόμος;
γ)το πουλί;
Φανταστείτε να πετύχαινε τον οδηγό...
Ξεκολλάτε και βάλτε στο μυαλό σας ότι ΔΕΝ γίνεται να προβλέψει κανείς τα πάντα.
Και ναι είτε σας/μας αρέσει/θέλετε/θέλουμε να το παραδεχτούμε με τα μηχανάκια είμαστε υποψήφιοι για πτώση/ατύχημα,όπου όλα μπορεί να συμβούν.
Α, μην ξεχνάτε ακόμα την περίπτωση αστοχίας υλικού.Όλα στο παιχνίδι είναι
Αν πω οτι φταιει ο οδηγος σιγουρα θα με παρετε με τις πετρες....
Σιγουρα Τόλη δεν μπορει να προβλέψει κανείς τα πάντα, αλλα 265 km/h σε δημοσιο* δρομο ειναι καπως... σαν να προκαλεις την τυχη σου (παρολο που δεν με αρεσει αυτη η εκφραση).
265 km/h ειναι 73,61 μέτρα το δευτερόλεπτο.... Αν πηγαινε, οχι με 130 που ειναι το όριο, αλλα με 180 (50m/s), σ αυτο το αναθεματισμένο δευτερόλεπτο θα ήταν 23 μέτρα πιο πίσω, και το πουλί θα είχε ΠΟΛΥ περισσότερες πιθανότητες να την κοπανήσει απο την τροχιά του τέρατος που ερχόταν καταπάνω του (γιατι είμαι σίγουρος πως δεν ήθελε να αυτοκτονήσει...).
*Δεν εννοώ πως στην πίστα δεν υπάρχουν πουλιά, αλλά εκει οδηγείς στο οριο (των δυνατοτήτων των δικών σου και της μοτο, της πρόσφυσης του δρόμου κλπ) και ειναι γνωστό νομιζω πως στο οριο οι πιθανότητες να παει κατι στραβά (πουλί, πτωση, ατοχία υλικου κλπ) αυξάνονται ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ.
Στο δημόσιο δρόμο, είτε πρόκειται για το κέντρο της πόλης σε ωρα αιχμής, είτε για την εγνατία στις 6:15 (αποκλείεται κάποιος να γυρνάει απο τα μπουζούκια εχοντας καταναλώσει καμια φιάλη μπόμπα πχ?), αυτό που (πρέπει να) έχει σημασία είναι όχι να φτάσεις ή να ξεπεράσεις τα ορια, αλλά να μεταφερθείς στον προορισμό σου χωρις απώλειες για σενα ή τους υπόλοιπους. (Νομίζω τουλάχιστον...)
tzeronymo
18/08/2009, 18:26
Περασα απο κει και το ειδα ( οδηγω νταλικα) εκοψα, παγωσα με το θεαμα, και μεχρι να σχολασω ειχα παθει σοκ το ειπα σε κατι φιλαρακια και τελικα το ειπανε το βραδυ στις ειδησεις κριμα
TOLISTOLAROS
18/08/2009, 19:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lio5
Αν πω οτι φταιει ο οδηγος σιγουρα θα με παρετε με τις πετρες....
Σιγουρα Τόλη δεν μπορει να προβλέψει κανείς τα πάντα, αλλα 265 km/h σε δημοσιο* δρομο ειναι καπως... σαν να προκαλεις την τυχη σου (παρολο που δεν με αρεσει αυτη η εκφραση).
265 km/h ειναι 73,61 μέτρα το δευτερόλεπτο.... Αν πηγαινε, οχι με 130 που ειναι το όριο, αλλα με 180 (50m/s), σ αυτο το αναθεματισμένο δευτερόλεπτο θα ήταν 23 μέτρα πιο πίσω, και το πουλί θα είχε ΠΟΛΥ περισσότερες πιθανότητες να την κοπανήσει απο την τροχιά του τέρατος που ερχόταν καταπάνω του (γιατι είμαι σίγουρος πως δεν ήθελε να αυτοκτονήσει...).
Άμα σε χτυπήσει στο λαιμό πουλί 2kg ενώ πηγαίνεις με 60km/h τι λες να συμβεί;
Μη λες για όρια γιατί το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε γερμανική autobahn χωρίς όριο ταχύτητας...η οποία δεν είναι ασφαλέστερη από Αττική Οδό-Εγνατία(δε το λέω γω,στατιστικά το λένε)
Παίδες shit happens to anyone,anytime.
Αποδεχτείτε το,αλλιώς πάρτε λεωφορείο.
Ατυχία είναι αυτό που συμβαίνει όταν έχεις πάρει απ'τη μεριά σου όλα τ'απαραίτητα μέτρα αλλά παρόλ'αυτά η υπόθεση πάει κατά διαόλου.
Καλό ταξίδι στο παιδί....
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
Άμα σε χτυπήσει στο λαιμό πουλί 2kg ενώ πηγαίνεις με 60km/h τι λες να συμβεί;
Μη λες για όρια γιατί το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε γερμανική autobahn χωρίς όριο ταχύτητας...η οποία δεν είναι ασφαλέστερη από Αττική Οδό-Εγνατία(δε το λέω γω,στατιστικά το λένε)
Παίδες shit happens to anyone,anytime.
Αποδεχτείτε το,αλλιώς πάρτε λεωφορείο.
Ατυχία είναι αυτό που συμβαίνει όταν έχεις πάρει απ'τη μεριά σου όλα τ'απαραίτητα μέτρα αλλά παρόλ'αυτά η υπόθεση πάει κατά διαόλου.
Καλό ταξίδι στο παιδί....
Νομιζω πως δεν εγινα αντιληπτός....
But yes, shit happens (especially if you push it...)
Το βλεπετε με δικη σας ευθυνη,κατι αντιστοιχο με το παραπανω.
http://www.youtube.com/watch?v=-4ZhR8wnWoM&feature=related
latris mixanis
20/08/2009, 15:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Το βλεπετε με δικη σας ευθυνη,κατι αντιστοιχο με το παραπανω.
http://www.youtube.com/watch?v=-4ZhR8wnWoM&feature=related
Ελλάδα ή Έλληνα οδηγού η ρόδα?? (ειρωνικά μιλώντας)
Παιδιά ναι δεν υπάρχουν οι έλεγχοι που έπρεπε να υπάρχουν αλλά για άλλη μια φορά έχουμε μπερδέψει τη βούρτσα με τη τσατσάρα.
Το ότι έφυγε η ρόδα μπορεί να φταίνε χίλια 2 πράγματα. Το θέμα είναι γιατί κανείς δεν ελέγχει κανέναν...
Αν θέλετε να είστε σωστοί τότε θα πρέπει να ελέγχουν τους πάντες, Ι.Χ, φορτηγά, μηχανές.
Δεν έχεις λάστιχο ότι κ αν είσαι πάρε το προστιματάκι σου, έχει λήξει το φαρμακείο σου, πάρε να χεις κοκ
Το όριο σου είναι 120 και πας 200 αυτόφορο, κάνεις διήθηση έλα καλέ μου.
Οι νόμοι ισχύουν για όλους κ όχι για τους μισούς ή για όσους μας βολεύει.
Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει παντού και είναι τελείως άσχετο με το αν πρέπει να πληρώνεις διόδια, αν οι δρόμοι μας έχουν σωστή χάραξη, άσφαλτο κοκ
Κρίμα για το συνάνθρωπο.
:wave2: