View Full Version : drz 400
Αρχικά δημιουργήθηκε από ger_zoym
Mαγκες ειδα λιγο της απαντησεις σας και θελω να οπω την γνωμη μου και την εμπειρια μου πανω στο μοτο.Απο κινητηρα δεν ειχα ακομα προβλημα εγω αλλα ενας γνωστος μου επαθε το εξης σοβαρο προβλημα.Λογο ακποιου προβληματος τροφοδοσιας που οδηγουσε σε διακοπες τις μοτοσυκλετας ξεβηθωθηκαν οι βιδες απο τα πηνια και του τα δυελησαν ολα μεσα.Καλο θα ηταν για μια ματια στις βιδες απο τα πηνια σας,μην τυχων υπαρξει και αλλο θυμα.Επισης ακουσα οτι καιγονται τα πηνια (προσωπηκα ακομα δεν εχω παθει τετοιο πραμα).Εγω μονο ρελε μιζας ετυχε να αλλαξω τον πρωτο χρονο λειτουργιας του.
Κινητηρα δενε χω αγγιξει και ουτε με απασχολει.Με ενα φιλτρο ΚΝ και λαιμους crd εξατμιση leovince το μηχανακι ανεπνευσε παρα πολυ.Απο γραναζωμα με βολεψε αρκετα το 15/44 η 14/44.Αυτοκολητα μεσο ebay απο την www.amrracing.com 100 ευρο με μεταφορικα.Ποδια κινητηρα 60 ευρο απο αγγλια μεσο ebay (ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΕΛΙΚΑ).Ολα τα αλλα τα αγορασα απο ελλαδα οπως τιμονι κοντερ μικρο (ποδηλατου ειναι στην ουσια) χουφτες και πλαστικα και και και.Τοτε δεν ηξερα απο ebay :( ομως......Καλο μηχανακη αγιο κτλ αλλα ειναι ΒΑΡΥ και οτι και να κανεις δεν ελαφραινει οσο θα ηθελε καποιος,αλλα οτι δινεις περνεις.Αυτα.
Οτιδηποτε αναρωτιεσαι καλα κανε και ρωτα φιλε.
Μακης Καβαλα
Ναι αυτο με τις βιδες ισχυει , οι Αμερικανοι το εχουν στις πρωτε μοντες που πρεπει να του κανεις , θελει λοκταϊτ εκει .
Το καψιμο των πηνιων λενε οτι οφηλεται στο λαδι , θελει 15W-20w/50 , oχι π.χ 15w-20w/40 .
Επισης μα πω οτι ανταλακτικα στο ebay για drz εκατονταδες
Κανονικα!!!
ger_zoym
03/10/2009, 14:59
τα υπολοιπα 4 πια ειναι????????αυτο το λοκταιπ πως το λενε κιολας τη ειναι?πασοκολα?
τα υπολοιπα 4 πια ειναι????????αυτο το λοκταιπ πως το λενε κιολας τη ειναι?πασοκολα?
κόλλα σπειρωμάτων;)
nikolakhs89
03/10/2009, 17:25
Απλα αν το παρεις το κιτ στη φλατζα της βασης εχει "μια" φλατζα που αποτελειται απο 3 ενωμενες μεταξυ τους με 2 πριτσινια , με αυτη τη τριπλη φλατζα η συμπιεση θα ειναι 11,3:1 αν θελεις να ειναι σα του 'Ε τοτε τα ξεπριτσινωνεται και χρησημοποιητε μια απο τις δυο εξωτερικες , οχι την μεσαια . [/B][/QUOTE]
εγινε ενα λαθος μαλλον! πηρα το κιτακι 436cc το βαλαμε πανω στο μηχανακι μου βγαζοντας κ την μεσαια απο τις τρεις φλατζες που μου ειχες πει αλλα το μηχανακι αναιβασε τρελη συμπιεση ετσι στα 170psi με αποτελεσμα να θελει παλι ανοιγμα για να μπει κ η τριτη φλατζα κ να πεσει η συμπιεση σε φυσιολογικα ορια!! Γιατι το συναιβει αυτο? μηπως επειδη το δικο μου μηχανακι ειναι το Ε οποτε εχει παραπανω συμπιεση απο μονο του?
Τα 'S/'SM εχουν αυτη τη τριπλη φλατζα και εχουν 11.3:1 συμπιεση , το 'Ε εχει μια μονο και βγαζει 12.2:1 .
Ψαξε στο thumpertalk στο drz400 forum για comp ratio .
thunderabe
10/10/2009, 19:09
ειχα κ γω το drz400e και μου ειχε παθει αυτο με τα πηνια εφυγε μια βιδα και μου διελυσε τα πηνια και το ρουλεμαν στροφαλου και την φωλια του ρουλεμαν ζημια περιπου 700 ευρω φτιαξτε τις βιδες.οσο για το vapor που λεγατε πιο πανω ειναι πολυ καλο κοντερακι αλλα δεν αντεχει στην πολυ υγρασια αν παρει την κατω βολτα τελειωσε θα σου κανει συνεχεια νουμερα,το φως για το vapor το αναβα απο εναν διακοπτη που ειχα βαλει για τα φωτα και ετσι αναβε μονο το βραδυ. και οχι απευθειας στην μπαταρια.
ger_zoym
10/10/2009, 22:47
ε τις κ@@λοβιδες.Εχω καμια 20000 χιλιομετρα και ευτηχως ακομα δεν μου ετυχε να με ξεβηδωθουν αλλα τωρα που το εμαθα θα το κανω ευθυς αμεσως να δω σε τη καταστασει ειναι.....θελω να μαθω τη αλλο να προσεξουμε στο συγκεκριμενο μηχανακι απο θεμα κατασκευαστικης αστοχιας?Εμενα παραδειγμα με καικε τους πρωτους μηνες το ρελε της μιζας.Επισης χαλαρωσε μαλλον το ελατηριο του σταντ (στηρικτηρα) και στις λακουβες ανοιγοκλεινη τοσο οσο χρειαζεται για να κανει διακοπες ρευματος το μοτο εξαιτιας του διακοπτη που εχει το σταντ.Αρα πρεπει να το βραχυκυκλωσω να μενει παντα κλειστο το κυκλωμα .
Αλλα tips που προτεινεται η γενικα τη να κανουμε να σωσουμε οτι μπορουμε?
nikolakhs89
12/10/2009, 15:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από thunderabe
ειχα κ γω το drz400e και μου ειχε παθει αυτο με τα πηνια εφυγε μια βιδα και μου διελυσε τα πηνια και το ρουλεμαν στροφαλου και την φωλια του ρουλεμαν ζημια περιπου 700 ευρω φτιαξτε τις βιδες.οσο για το vapor που λεγατε πιο πανω ειναι πολυ καλο κοντερακι αλλα δεν αντεχει στην πολυ υγρασια αν παρει την κατω βολτα τελειωσε θα σου κανει συνεχεια νουμερα,το φως για το vapor το αναβα απο εναν διακοπτη που ειχα βαλει για τα φωτα και ετσι αναβε μονο το βραδυ. και οχι απευθειας στην μπαταρια.
εχω κ εγω διακοπτη για τα φωτα! δηλαδη αν τραβηξω ρευμα απο εκει δεν θα μενει για 20 λεπτα αναμενο? μολις σβηνω τα φωτα θα σβηνει? την μικρη μπαταριουλα δεν την αφαιρουμε ε?
thunderabe
12/10/2009, 19:25
αν παρεις απο τον διακοπτη ρευμα το φως απο το κοντερ θα αναβει οταν αναβουν και τα φωτα και θα σβυνει οταν σβηνουν τα φωτα.την μπαταρια δεν θα την βγαλεις γιατι απο εκει γινοντε οι υπολοιπες λειτουργιες του vapor.
nikolakhs89
30/10/2009, 11:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από giorgos_drz
ετσι ειναι μενει αναμενο για 20', μαλακια τους.
καλημερα παιδια! λογω μετακομισης δεν ειχα ιντερνετ κ εχω καιρο να μπω στο φορουμ. ελπιζω να ειστε ολοι καλα! ηθελα να σου πω φιλε γιωργο οτι ακολουθησα την συμβουλη του thunderabe κ συνδεσα το vapor με τον διακοπτη των φωτων κ τωρα αναβει μονο μολις αναψω τα φωτα κ σβηνει κατευθειαν μολις τα σβησω.. ειναι τελειο ετσι κ δεν μενει αναμενο για 20'..
giorgos_drz
31/10/2009, 07:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikolakhs89
καλημερα παιδια! λογω μετακομισης δεν ειχα ιντερνετ κ εχω καιρο να μπω στο φορουμ. ελπιζω να ειστε ολοι καλα! ηθελα να σου πω φιλε γιωργο οτι ακολουθησα την συμβουλη του thunderabe κ συνδεσα το vapor με τον διακοπτη των φωτων κ τωρα αναβει μονο μολις αναψω τα φωτα κ σβηνει κατευθειαν μολις τα σβησω.. ειναι τελειο ετσι κ δεν μενει αναμενο για 20'..
παιζει αυτο που λες, αλλα συμφωνα με την trail tech λεει να παρεις απ' ευθειας ρευμα χωρις περαμβολη διακοπτη,
ασε που το sm δεν εχει διακοπτη για φωτα, αναβουν με το που γυρισεις το κλειδι.
nikolakhs89
02/11/2009, 14:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από VIDAS
Με τον υπερκυβισμο θα πρεπει να ριξεις το κυριο ζιγκλερ/main jet ενα-δυο νουμερα , π.χ αν το εχεις μαμα το καρμπ. τοτε λογικα θα εχει μεσα κυριο ζιγκλερ Νο 165 , βαλε ενα 160-162 .
φιλε ακομα δεν εχω πειραξει το καρμυρατερ και λογω υπερκυβιμσμου λογικα αλλες φορες περνει κατευθειαν κ αλλες δυσκολευεται να παρει μπροστα, αναλογα με τα κεφια του! επισης κανει κατι σαν να παει να σβησει αν ανοιξω αποτομα το γκαζι τερμα απο ρελαντι! αλλιως το μηχανακι δουλευει τελεια κ ακουγεται πολυ ωραια! μιλησα με εναν μηχανικο κ μου ειπε το μηχανακι 8ελει παραπανω βενζινη κ για να περνει κατευ8ειαν κ για το αλλο! ποια η γνωμη σου?
ger_zoym
02/11/2009, 14:41
φιλε ακομα δεν εχω πειραξει το καρμυρατερ και λογω υπερκυβιμσμου λογικα αλλες φορες περνει κατευθειαν κ αλλες δυσκολευεται να παρει μπροστα, αναλογα με τα κεφια του! επισης κανει κατι σαν να παει να σβησει αν ανοιξω αποτομα το γκαζι τερμα απο ρελαντι! αλλιως το μηχανακι δουλευει τελεια κ ακουγεται πολυ ωραια! μιλησα με εναν μηχανικο κ μου ειπε το μηχανακι 8ελει παραπανω βενζινη κ για να περνει κατευ8ειαν κ για το αλλο! ποια η γνωμη σου?
Φιλε ολα τα DRZ το ιδιο εν μερι προβλημα εχουν.Και το δικο μου και μερικων γνωστων μου.Οταν εχει ζεστη εξω περνουν και χωρις αερα μπρος,μολις κρυωσει ο καιρος δεν περνει ευκολα μπροστα σβηνει ευκολα.Μπορει και λογο υγρασιας του αερα να συμβαινει αυτο.Επισης σβηνει πολυ ευκολα (απο οσο εχω καταλαβει τοσα χρονια λογο συμπλεκτη συμβαινει αυτο) ειδικα εαν δεν μαθεις τον ιδιοτροπο συμπλεκτη του.Ευτηχως η μιζα σωζει καταστασης ειδικα στο βουνο.
Δεν ξερω εαν ειναι απο τα μιγματα κτλ η ολοι κατασταση αλλα αυτα ειναι και τα λεγομενα προβληματα αυτων το καρμπυλατερ αυτου του μοντελου.
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ για να μην πω και τις παρενεργειες του DR σε υψηλο υψομετρο.1300 μετρα σε βουνο και το μηχανακι δεν πηγαινε ΒΗΜΑ.Ελειψη οξυγονου?Μαλλον.
Αμα επερνε κατ'ευθειαν χωρις τσοκ με τετοιο καιρο τοτε θα ειχε πολυ πλουσιο κυλκωμα ρελαντι , πριν του βαλεις χερι στα ζιγκλερ κανε του μια καυσαεριοαναλυση , μετα τη δυναμομετρηση ο πιο σωστος τροπος να ελεγξεις το μιγμα σου!
Με την αντλια ψεκασμου του FCR τι κανατε???
nikolakhs89
02/11/2009, 18:32
ΜΕ τσοκ περνει οχι χωρις αλλα ποτε παιρνει γρηγορα κ ποτε ζωρίζεται λιγακι! με την αντλια δεν καναμε τιποτα, δεν πειραξαμε τροφοδοσια κα8ολου γιατι μολις '' εκλεισε'' το μηχανακι ο κανονικος μου μηχανικος επρεπε να φυγω γιατι αμοιξε η σχολη μου κ τωρα ειμαι καβαλα! οποτε την τροφοδοσια θα την αναλαβει αλλος μηχανικος που μου συστησε ο προηγουμενος!! εχεις κατι καλο να του προτεινω? οταν του ειπα παντως για το μικροτερο ζιγκλερ μου ειπε οτι δεν ακουγεται λογικο κ οτι θελει μεγαλυτερο για περισσοτερη βενζινη!!
ΜΕ τσοκ περνει οχι χωρις αλλα ποτε παιρνει γρηγορα κ ποτε ζωρίζεται λιγακι! με την αντλια δεν καναμε τιποτα, δεν πειραξαμε τροφοδοσια κα8ολου γιατι μολις '' εκλεισε'' το μηχανακι ο κανονικος μου μηχανικος επρεπε να φυγω γιατι αμοιξε η σχολη μου κ τωρα ειμαι καβαλα! οποτε την τροφοδοσια θα την αναλαβει αλλος μηχανικος που μου συστησε ο προηγουμενος!! εχεις κατι καλο να του προτεινω? οταν του ειπα παντως για το μικροτερο ζιγκλερ μου ειπε οτι δεν ακουγεται λογικο κ οτι θελει μεγαλυτερο για περισσοτερη βενζινη!!
Πρωτα φτιαξτε την αντλια επιταχυνσης , θα δεις διαφορά ;)
Ετσι οπως ειναι ψεκαζει 3-4 δευτερα , ειναι παρα πολυ , αμα του μικρινεις τη διαδρομη και παει στο 1-1,κατι θα δεις πως ειναι να δουλευει καθαρα !
Εχει λογικη το πιο μικρο νουμερο , ψαξε να το δεις που το εξηγει στο thumpertalk .
Το ξανα λεω πριν αλλαξεις ζιγκλερ κτλ , καυσαεριοαναλυση!!!!
nikolakhs89
02/11/2009, 19:00
Aν φτιαξω την αντλια επιταχυνσης πιστευεις Θα δω διαφορα κ στο ποσο ευκολα θα περνει μπροστα?? αφου θα βγει που θα βγει το καρμπυρατερ δεν ειναι καλο να βαλουμε κ το σωστο ζιγκλερ ή υπαρχει περιπτωση να λυθουν ολα μόνο με την αντλια επιταχυνσης?
Aν φτιαξω την αντλια επιταχυνσης πιστευεις Θα δω διαφορα κ στο ποσο ευκολα θα περνει μπροστα?? αφου θα βγει που θα βγει το καρμπυρατερ δεν ειναι καλο να βαλουμε κ το σωστο ζιγκλερ ή υπαρχει περιπτωση να λυθουν ολα μόνο με την αντλια επιταχυνσης?
Η αντλια δεν εχει σχεση με τος περνει μπροστα , εχει στα μικρα και αποτομα ανοιγματα του γκαζιου .
Εγω στη θεση σου αφου θα κατεβαινε το καρμπ. θα αλλαζα τα ζιγκλερ με νεα , καινουριο ζιγκλερ ραλαντι και κυριο ζιγκλερ , καλο το καθαρισμα αλλα οχι παντα πολυ αποτελεσματικο και στη τελικη ενα ζιγκλερ εχει 4-6 ευρω!
Κανε μια καλη ψαχτικη στο thumpertalk να βρεις μηχανακια ιδια με το δικο σου ( drz400E-klx400r ) που να εχουν τα ιδια πραγματα με το δικο σου ( 440 kit , sea level ) και δες τι ζιγκλερ φορανε αυτοι και τι εντυπωσεις εχουν .
nikolakhs89
02/11/2009, 19:20
δυο ζιγκλερ εχει το καρμπυρατερ? σορρυ για την αγνοια μου! ναι δεν εχω προβλημα να αλλαχτουν τα ζιγκλερ αλλα το θεμα ειναι πως να μαθουμε ποιο νουμερο ζιγκλερ ειναι το καταλληλο! απο την καυσαριοαναλυση? κοστιζει πολυ η καυσαριοαναλυση?
δυο ζιγκλερ εχει το καρμπυρατερ? σορρυ για την αγνοια μου! ναι δεν εχω προβλημα να αλλαχτουν τα ζιγκλερ αλλα το θεμα ειναι πως να μαθουμε ποιο νουμερο ζιγκλερ ειναι το καταλληλο! απο την καυσαριοαναλυση? κοστιζει πολυ η καυσαριοαναλυση?
Κανα 20αρι νομιζω παει η αναλυση μονη της αλλα λογικα αμα σου βαλει χερι στο καρμπ. θα τη κανει ετσι κι αλλιως θελω να πιστευω , οι εποχη που ο μηχανικος ακουγε το μοτερ και ελεγε θα θα μπει αυτο+αυτο εχει περασει ευτχως στην ιστορια!
Επισης υπαρχει κι αυτο που λενε οτι βλεπεις το μπουζι ( πολυ μαυρο= πλουσιο , λευκο=φτωχο )αλλα πρεπει να ειναι ακραια περιπτωση για ισχυει αυτο..
Τα βασικα ζιγκλερ αυτα τα δυο ειναι παντως , αλλαξε και το starter jet με καινουριο .
Τα fcr θελουν καποια συντηρηση ( οπως και ολα τα καρμπυρατερ) για να δουλευουν σωστα , καποιες εταιριες κι ολας προτεινουν αλλαγη του σλαιντ καθε 20ωρες λειτουργειας!!! Νταξει σχεδον κανεις δε το κανει αυτο απλα το λεω σα παραδειγμα .
Τσεκαρε αυτα λινκς να δεις λιγη FCRολογια!
Αυτο το FCR ειναι τριτης γεννιας αλλα σχεδον τα ιδια ειναι ! (http://www.dirtrider.com/tech/141_0707_keihin_fcr_carb_rebuild/index.html)
Κοιτα κι αυτα εδω (http://www.thumpertalk.com/forum/showthread.php?t=648277&highlight=fcr+install)
http://www.thumpertalk.com/forum/showthread.php?t=832786&highlight=jetting+big+bore
http://www.thumpertalk.com/forum/showthread.php?t=818059&highlight=jetting+big+bore
http://www.thumpertalk.com/forum/showthread.php?t=810440&highlight=jetting+big+bore
http://www.thumpertalk.com/forum/search.php?searchid=9591559
nikolakhs89
18/11/2009, 16:30
hello!! διαβασα καποy στα σιτε που μου ειχες δωσει για το αφαιρουμενο κομματι απο το φιλτροκουτι του Ε μοντελου!Εχει τετοιο κομματι το μηχανακι μου κατω απο την ηλεκτρονικη! αν το βγαλω τι αλλαζει? βοηθαει?
hello!! διαβασα καποy στα σιτε που μου ειχες δωσει για το αφαιρουμενο κομματι απο το φιλτροκουτι του Ε μοντελου!Εχει τετοιο κομματι το μηχανακι μου κατω απο την ηλεκτρονικη! αν το βγαλω τι αλλαζει? βοηθαει?
9 στα 10 στα δικα μας 'Ε δεν υπαρχει καν αυτο το κομαμτι ή αν υπηρχε θα το'χει βγαλει ο προηγουμενος . Εκει εχει την εισοδο του αερα στο φιλτροκουτι που εινβαι 3Χ3 ιντσες , το 3X3 mod που κανουμε στα 'S/'SM (μαζι παντα με re jet στο καρμπ.) .
Επισης στα US 'Ε το τζεταρισμα που πρωτεινουν οταν βγει το καπακι ειναι αυτο που εχουν τα Ευρωπαικα απο τη μανα τους .
Τα US μοντελα εχουν ενα καπακι με εναν "παπα" , πηγαινε στο bikebandit και κοιτα το διαγραμμα ενος 'Ε '00-'04 (οχι μοντελο της California) και θα δεις αυτο καπακι .
Λογικα δε πρεπει να το εχεις , ανοιξε τη σελα και κοιτα να το δεις .
ger_zoym
18/11/2009, 21:28
Για το DRZ400S μοντελο 2007 που εχω εγω εαν ανοιξεις την σελα ακριβως μπροστα απο την ηλεκτρονικη εχει την εισοδο του αερα στο φιλτροκουτι.Ειναι ενα λαστιχενιο κομματι το οποιο αφαιρειται ευκολα.
Για το DRZ400S μοντελο 2007 που εχω εγω εαν ανοιξεις την σελα ακριβως μπροστα απο την ηλεκτρονικη εχει την εισοδο του αερα στο φιλτροκουτι.Ειναι ενα λαστιχενιο κομματι το οποιο αφαιρειται ευκολα.
Αυτο ειναι στα 'S/'SM , στα 'Ε εχει ενα καπακι 3Χ3 ιντσες που εχει πανω του αυτο το λαστιχο .
Στα δικα μας για να γινει αυτη η τρυπα που υαπρχει ειδη στο φιλτροκουτι του 'Ε πρεπει να πεσει κοπτικη ενω στα 'Ε υπαρχει απλα τραβωντας το καπακι αλλα και παλι απ'οσο ξερω στα Ευρω'Ε δεν εχει το καπακι και απλα εχει την 3χ3 τρυπα !
ΕΔΩ (http://cgi.ebay.de/Ansaugstutzen-Luftfilterkaste-Suzuki-DR-Z400-DR-Z-400_W0QQitemZ320322601554QQcmdZViewItemQQptZMotorrad_Kraftradteile?hash=item4a94b70252) εχει σε φωτο πως ειναι το καπακι στο 'Ε , στα 'S/'SM εχει μονο αυτο το λαστιχο και για να ανοιξει στις 3Χ3 ιντσες οπως του 'Ε θελει κοψιμο .
ger_zoym
26/11/2009, 10:36
Γεια σας παιδια.Τελικα υστερα απο πολυ σκεψη ειπα να ανοιξω το πλαινο καπακι του κινητηρα οπου βρισκεται η περιελιξη η αλλιως πηνια και να δω σε τη κατασταση μπορει να ειναι αυτες οι βιδες που τοσοι και τοσοι εχουν παθει ζημια.Η ολοι διαδικασια ειναι ευκολη και δεν ειναι πυρινικη φυσικη.Ολοι μπορουμε να το κανουμε αρκει να πιανουν λιγο τα χερια μας.Στο μονο που εφαγα ζορι ειναι οι βιδες απο το καπακι τις μιζας οπου το ''μεγαλο μυαλο'' γιαπωνεζος πηγε και εβαλε βιδες για σταυροτω κατσαβιδη.Αποτελεσμα ηταν να χαλασω τις βιδες και να της αντικαταστησω με βιδες που εχουν κεφαλι για γερμανικο κλειδη (ανοξειδωτες φυσικα).Κατα τα αλλα επειδη το εκανα και πρωτη φορα ειχα πολλες επιφυλαξης αλλα παρολαυτα το ανοιξα και προσπαθησα να σφιξω αυτες τις περιοβοητες αλενοβιδες (που δεν εσφιγκαν ο σουπερμαν να ημουν) και κατεληξα στο συμπερασμα οτι δεν ειχα προβλημα.Πιθανολογω οτι ισως το προβλημα συνεβαινε στα μοντελα 2005 και κατω διοτι οσοι ειχαν ανω του 2005 ,γνωστοι μου τουλαχιστον δεν ανεφεραν τετοια προβληματα και ο japanboy να σουλουπωσε το προβλημα στα επομενα μοντελα του,οπως και στα πηνια που λενε οτι καιγονται.
Επισης ειχα την απορια να δω εαν βγαλω αυτο το πλαστικο ''τσουτσουνι'' που ειιναι κατω απο την σελα οπου γινεται η εισαγωγη του αερα στο φιλτροκουτι τη μπορει να γινει.Αν και φοραω ΚΝ φιλτρο μολις το εβγαλα ειδα σημαντικη διαφορα στο τραβηγμα της μοτο που πριν δεν ειχε.Συνεχιζοντας τα πειραματα μου εβγαλα την ταπα απο την LEO VINCE που φοραω και εβαλα την ποιο ανοιχτη και ειδα οτι τελικα η ταπα με εκοψε απο την κερδισμενη ροπη που ειχα βγαζωντας το ''τσουτσουνι'' απο το φιλτροκουτι και εχωντας την ταπα στην εξατμιση.
Αυτα
martinacos
26/11/2009, 13:32
giati den evales loctite?
ger_zoym
26/11/2009, 13:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από martinacos
giati den evales loctite?
Ειπα αφου ειναι καργαρισμενες τοσο πολυ και δεν εχουν παθει τπτ εδω και 20000 χιλιομετρα να μην τις πειραξω καθολου
martinacos
26/11/2009, 14:43
afou to anoikses pou to anoikses kalo htan na tis evgazes kai na tis evazes loctite;)
ger_zoym
26/11/2009, 15:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από martinacos
afou to anoikses pou to anoikses kalo htan na tis evgazes kai na tis evazes loctite;)
ασε μην γινει καμια στραβη και το χω και τυψεις μετα
Γεια σας παιδια.Τελικα υστερα απο πολυ σκεψη ειπα να ανοιξω το πλαινο καπακι του κινητηρα οπου βρισκεται η περιελιξη η αλλιως πηνια και να δω σε τη κατασταση μπορει να ειναι αυτες οι βιδες που τοσοι και τοσοι εχουν παθει ζημια.Η ολοι διαδικασια ειναι ευκολη και δεν ειναι πυρινικη φυσικη.Ολοι μπορουμε να το κανουμε αρκει να πιανουν λιγο τα χερια μας.Στο μονο που εφαγα ζορι ειναι οι βιδες απο το καπακι τις μιζας οπου το ''μεγαλο μυαλο'' γιαπωνεζος πηγε και εβαλε βιδες για σταυροτω κατσαβιδη.Αποτελεσμα ηταν να χαλασω τις βιδες και να της αντικαταστησω με βιδες που εχουν κεφαλι για γερμανικο κλειδη (ανοξειδωτες φυσικα).Κατα τα αλλα επειδη το εκανα και πρωτη φορα ειχα πολλες επιφυλαξης αλλα παρολαυτα το ανοιξα και προσπαθησα να σφιξω αυτες τις περιοβοητες αλενοβιδες (που δεν εσφιγκαν ο σουπερμαν να ημουν) και κατεληξα στο συμπερασμα οτι δεν ειχα προβλημα.Πιθανολογω οτι ισως το προβλημα συνεβαινε στα μοντελα 2005 και κατω διοτι οσοι ειχαν ανω του 2005 ,γνωστοι μου τουλαχιστον δεν ανεφεραν τετοια προβληματα και ο japanboy να σουλουπωσε το προβλημα στα επομενα μοντελα του,οπως και στα πηνια που λενε οτι καιγονται.
Επισης ειχα την απορια να δω εαν βγαλω αυτο το πλαστικο ''τσουτσουνι'' που ειιναι κατω απο την σελα οπου γινεται η εισαγωγη του αερα στο φιλτροκουτι τη μπορει να γινει.Αν και φοραω ΚΝ φιλτρο μολις το εβγαλα ειδα σημαντικη διαφορα στο τραβηγμα της μοτο που πριν δεν ειχε.Συνεχιζοντας τα πειραματα μου εβγαλα την ταπα απο την LEO VINCE που φοραω και εβαλα την ποιο ανοιχτη και ειδα οτι τελικα η ταπα με εκοψε απο την κερδισμενη ροπη που ειχα βγαζωντας το ''τσουτσουνι'' απο το φιλτροκουτι και εχωντας την ταπα στην εξατμιση.
Αυτα
έχασες όταν έβγαλες την τάπα γιατί έιχες φτωχό μίγμα
άμα το ρυθμίσεις σωστά θα πηγαίνει καλύτερα
ger_zoym
26/11/2009, 17:55
θα ξαναβαλω την ταπα διοτι το μηχανακι πρωτη φορα το ειδα να πηγαινει ετσι (μετην ταπα δηλαδη) και ουτος η αλλος σκοπο δεν εχω να βαλω χερι στο καρμπυλατερ κτλ.Ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες
keikenhate
09/12/2009, 09:40
Tις καλημερες μου σε ολους.
Απο σημερα ευτυχης κατοχος ενος DRZ 400 SM '06.
Φωτογραφιες εντος της ημερας.
Εφυγα για βολτες, θα ποσταρω εμπειριες οσονουπω :rotflmao: :rotflmao:
ger_zoym
09/12/2009, 11:41
Γεια σου φιλε.Καλη επιλογη εκανες και περιμενουμε εντυπωσεις και οτι αλλο γουσταρεις
keikenhate
09/12/2009, 11:44
Ευχαριστω πολυ φιλε. Θα τα λεμε συχνα μεχρι να παρει η μοτο την μορφη που θελω.
Δεν εχει τιποτα after market επανω του και φανταζομαι ξερεις πως ειναι αυτα.
Πρωτα απ ολα θελω να καθαρισω την πισω μερια.
Που θα βρω tidy tail στην αθηνα ? Εκανα μερικες αναζητησεις απο το νετ αλλα δε βρηκα κατι εν ελλαδι...
ger_zoym
09/12/2009, 12:25
Δηάδη τη προβλημα εχει,δεν το επιασα......
Εαν εχεις facebook βρες με και κανε με add
MAKIS ZOU ειμαι μεσα
keikenhate
09/12/2009, 12:32
κανενα προβλημα δεν εχει...
εμφανισιακες αλλαγες θελω, ωστε να το ταιριαξω λιιιιιγο ακομα στα γουστα μου.
Αρχικά δημιουργήθηκε από keikenhate
Tις καλημερες μου σε ολους.
Απο σημερα ευτυχης κατοχος ενος DRZ 400 SM '06.
Φωτογραφιες εντος της ημερας.
Εφυγα για βολτες, θα ποσταρω εμπειριες οσονουπω :rotflmao: :rotflmao:
Καλοβολτο!!!
Κοιτα ΕΔΩ (http://cgi.ebay.co.uk/SUZUKI-DRZ400-UNIVERSAL-LED-TAIL-LIGHT-NEW-DRC-EDGE-2_W0QQitemZ300375391175QQcmdZViewItemQQptZUK_Motorcycle_Parts?hash=item45efc4bbc7) , εγω εβαλα ΑΥΤΟ (http://www.ufoplast.com/en/product-details/mx-enduro/plate-holder/PP01219) της UFO , ΕΔΩ (http://www.thumpertalk.com/forum/garage.php?do=viewattachment&attachmentid=70430) και ΕΔΩ(σε καποιες σελιδες) (http://www.mybike.gr/topic/20771-drz400sm-05/) βλεπεις πως ειναι φορεμενο στο μηχανακι μου .
Τι αλλο θελεις να του αλλαξεις ?
keikenhate
09/12/2009, 16:51
Εξατμιση.
λεω να παραγγειλω yoshimura, thn RS 2, σε αλουμινιο.
Προς το παρον λεω να μην ασχοληθω με τα ενδοτερα του μοτερ.
Σιγα σιγα να ερχετε η γλυκα.. :beer:
keikenhate
09/12/2009, 18:21
1η μερα με τη μηχανη, 1ο βημα εγινε.
Μολις τελειωσα την παραγγελια τησ Yoshimura που ελεγα πιο πανω.
Ολοσωμη, λιγοτερο απο 400 ευρω. :beer:
Αυριο -μιας και εχω ρεπο- το προγραμμα εχει :
1. να ξεφορτωθω την πισω βαση της πινακιδας με κατι πιο ελαφρυ , και,
2. ισως ενα fatbar τμονι.
:sun: :sun: :sun: :sun: :sun: :sun: :sun:
....Α ναι, και σιγουρα φωτογραφιες.
Απο εξωτερικο/eBay ετσι..? Οι δικοι μας εδω τις εχουν σε κατι παρνοικες τιμες..!
Αν την εχεις με τη ταπα της τοτε η διαφορα θα ειναι ελαχιστη , η ψυχολογικη τεραστια!
Αν την εχεις χωρις ταπα (θα κανει πολυ θορυβο..) τοτε θελει λιγο πειραγμα το καρμπ. γιατι αλλιως θα ειναι φτωχο το μιγμα .
Η βαση αυτη της UFO που σου εδειξα τη βρηκα στον Καρρερ , κανα 35-40αρι παει , εχει εγκριση της Ε.Ε και οντως φωτιζει πολυ! Το πως μπαινει το εχει γραψει νομιζω στο mybike ο giorgos drz .
ger_zoym
09/12/2009, 18:48
και απο το μοτομαρκετ της acerbis ο λασπωτηρας-φαναρι ειναι πολυ καλη,και νομιζω πρεπει να εχει γυρω στο 35ρι.
vidas οντως το ebay για το μηχανακι μας εχει τα παντα σε πολυ πολυ χαμηλες τιμες.Μου λυθηκαν τα χερια και η τσεπη.Τελευταια μου αγορα απο εκει για το drz φιλτρο λαδιου ΚΝ .
keikenhate
09/12/2009, 18:52
xμ... με σιγαστηρα ειναι ι εκσατμιση αρχικα αλλα αποσπαται με μια βιδουλα.
το ηθικο με νοιαζει πιο πολυ, το γκαζι τισ ευθειας πιστευω ειναι καλο, σε στροφες ντριφταρει..... οποτε....
ΟΛΑ ΚΑΛΑ
o καρρερ δεν ειναι καπου προς συγγρου μερια?
θα κανω ενα μινι τουρ αυριο, ελπιζω να μου βγει σε καλο.
:lol:
keikenhate
09/12/2009, 19:00
Δικιο εχεις...
ποια εξοδος να παρω για να βγω εκει? το χασα το παιχνιδι, δε ξερω και την περιοχη εκει καλα....
Αρχικά δημιουργήθηκε από keikenhate
Δικιο εχεις...
ποια εξοδος να παρω για να βγω εκει? το χασα το παιχνιδι, δε ξερω και την περιοχη εκει καλα....
Ασ'τα... τη πρωτη φορα που ηθελα να παω εκει εψαχνα σα τον μ@λ@κα καμια ωρα+ για να βρω πως μπαινω απο Καλιροης... δεν μπαινει απο εκει!
Κατεβαινεις την Βεϊκου και στριβεις δεξια στην Γ.Κολοκοτρωνη , εκει θα στριψεις αριστερα στην Τριβολη και θα το δεις το μαγαζι στην γωνια :a013:
Στη Βεϊκου μπαινεις (αν ερχεσαι απο κεντρο ) οπως κατεβαινει η Συγγρου λιιιιγο μετα απο στυλες Ο.Διος θα δεις ενα φαναρι , το πρωτο επι της Συγγρου ειναι , κανεις δεξια και μετα πεφτεις σε μια δυχαλα , δε ποας ευθεια , πας αριστερα , αυτη ειναι η Βεϊκου κια στο τελος της κανεις δεξια κτλ κτλ..
keikenhate
09/12/2009, 19:12
αχαχαχαχαχ, καταλαβα.
Εριξα και μια ματια στο google maps.
τινγκα οποτε, ευχαριστω για την βοη8εια ¨)
sakis 400
03/02/2010, 09:42
kalhmera paidia...neos st xwro twn mhxanwn...skeftomai gia drz400 sm...einai kalo giaka8hmerinh xrhsh??
sakis 400
03/02/2010, 09:58
gia to drz 400 sm les t kalutero?
sakis 400
03/02/2010, 10:05
vidas 8a 3anampw na se rwthsw...twra feugw gia douleia
ger_zoym
03/02/2010, 10:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από sakis 400
kalhmera paidia...neos st xwro twn mhxanwn...skeftomai gia drz400 sm...einai kalo giaka8hmerinh xrhsh??
Eιναι μια φτηνη μοτοσυκλετα που μπορει να ανταπεξελθει στης καθημερινες μετακινησεις αλλα και με λιγη υπομονη και σε ταξιδακια.Ολα αυτα βεβαια ειναι σχετικα και αναλογα με τον αναβατη.Επι το πλειστον ακουγονται πολυ καλα σχολια.Παντως για μεσα στην πολη ειναι ευελικτη,το τιμονη κοβει αρκετα,προβληματα δεν βγαζει αρκει να υπαρχει συντηρησει.Για μενα το μονο αρνητικα που ειχα εντοπισει για μεσα στην πολη ειναι 2. 1)Το υψος της,το οποιο για εμας τους καπως ποιο κοντους (173 cm εγω) ειναι παρα πολυ δυσκολο και καταπολεμητε με πατεντες οπως χαμηλωμα λιγο την τιμονοπλακα η σκαψιμο της σελας σε εναν ταπετσιερη.Βεβαια δεν ξερω για το SM την διαφορα υψους με το S η το Ε.Παντως πρωτου την αγορασεις τεσαρετο λιγο το θεμα υψους 2)η θερμοκρασια που αναπτυσει η μαμα εξατμιση και οι λαιμοι αυτης.Ειλικρινα τον πρωτο καιρο που ειχα μαμα εξατμισεις μεσα στην πολη αλλα και εκτος αυτης ενιωθα οτι παθαινα εγκαυμα .Η ζεστη που εκπεμπουν ειναι χειροτερης απο αυτη του ΧΤ600 (σαν πρωην κατοχος ΧΤ).Η λυση ειναι αλλαγη λαιμου και εξατμισης με αφτερμαρκετ εαν δεν θες να χεις θερμοτητα.Στο λεω οτι με σορτσακι οταν κυκλοφορουσα ηταν κολαση.
Για τα Λεφτα του καλο ειναι.....Εχει να εξελιχθει ολο το μοντελο απο την Μερα που βγηκε καπου το 2001 για αυτο δεν πολυσηκωνει συγκρισεις με συνχρονες μοτοσυκλετες σε επιδοσεις βαρος κτλ.Ισως ομως και για αυτο δεν εχει βγαλει τα κουσουρια αλλον εταιριων και ειναι ακομα αξιομαχο και εχει καλη μεταπωλησει.Ανταλακτικα υπαρχουν παντου.Εγω απο ebay αγοραζω και αμα κατσεις να ασχοληθεις με κινητηρα αλλα και εξωτερικη διαμορφωση μπορεις να βαλεις την φαντασια σου να οργιασει.Παντως εαν το παρεις για να ριξεις λεφτα και να το πειραξης παλι δεν αξιζει διοτι οι ποιο συνχρονες μοτοσυκλετες στα ιδια περιπου κυβικα ειναι ποιο γρηγορες και ποιο ελαφριες και το χρημα που θα ριξεις για αγορα του drz συν αξιομαχο πειραγμα θα ειναι ισο με την αγορα μιας ποιο συνχρονης μοτοσυκλετας.
gia to drz 400 sm les t kalutero?
To 'SM εχω κ5 . Ολα ιδια ειναι , απλα το 'SM εχει ναποδα καλαμια και 17αριδες τροχους απο τη μανα του . Το 'Ε εχει βεβαια το λιγο πιο δυνατο μοτερ αλλα επειδη δεν εβγαζε εδω πινακιδα ειναι σπανιο κοματι να βρεις πινακιδατο . Εσυ για πιο ενδιαφερεσαι ?
Το 'SM το εχω τρια χρονια , το 90% των χλμ που του εχω κανει ειναι εδω μεσα , πολυ βολικο μηχανακι . Ελαφρυ ειναι , το γκαζακι του το εχει και εχει πολλα περιθωρια βελτιωσης για ακομα περισοτερο !
Απο κουσουρια δεν εχει κατι . Καποια θεματακια ειχαν τα πρωτα μοντελα ('00-'01) αλλα εχουν ξεπεραστει πια .
Μπες εκει που σου εστειλα να βρεις υλικο :beer:
sakis 400
04/02/2010, 19:39
paidia to drz400 sm..pwleitai kainourio pleon???mexri to septemvrh pou mas perase yphrxe st magazia
paidia to drz400 sm..pwleitai kainourio pleon???mexri to septemvrh pou mas perase yphrxe st magazia
Το "κοψανε" λογο αυστηροτερων Ευρω-(τη φαρα τους..)προδιαγραφων ρυπων κτλ απο την Ευρωπη το '08 . Τα τελευταια μοντελα που ηρθαν εδω ηταν '07 , μοντελο '08 δεν ηρθε ποτε .
Αμερικη , Καναδα , Αυστραλια , Αφρικη και αλλου βγαινει ακομα κανονικα .
Εχει ακουστει οτι παιζουν καποιες ανεξαρτητες εισαγωγες απο διαφορους εμπορους αλλα δε το ξερω στα σιγουρα...
Ανταλακτηκα παιζουν κανονικα δεν υπαρχει θεμα , αλωστε στην Αμερικη πουλαει σα τρελο!
sakis 400
04/02/2010, 20:02
ela vidas xairomai pou se petuxainw mesa
sakis 400
04/02/2010, 20:03
st periodiko moto toy septemvrh t vrhka mamisio me 6,500Euro
Τι ετους ηταν το περιοδικο ?
sakis 400
04/02/2010, 20:07
2009 re su...kai stou 2008 to c300 to periodiko to eixa dei prosfora 5500e...
sakis 400
04/02/2010, 20:42
pantws to drz400 8a einai t prwto mou mhxanaki...na 3ekinhsw me auto 'h na parw kana papi prwta???
Shift+alt...!
Μια χαρα ειναι για πρωτο , εγω ενα klx250 ειχα για πρωτο , το drz400 δε θα σε τρομαξει με το γκαζι του , ειναι ιδανικο για αρχη ! Οτα ντο συνηθησεις θα κανεις και τις αναλογες μοντες που πρεπει και δε θα το βαρεθεις ευκολα !
Ειχα παπακι για 2μηνες κανα 2αρι χρονια πριν παρω το klx250 αλλα δεν εκανα ουτε 100χλμ πανω του , ψηλοφτερο ηθελα ! Με το Klx στην ουσια εμαθα .
ger_zoym
04/02/2010, 21:07
Πρωτο μηχανακι φιλε δεν υπαρχει πλεον στην Αγορα.Τη ζηταει ο καθενας ειναι,τη χρηση το θελει και ποσα δινει.Ας μην γελιωμαστε και ας κοιταμε καποια πραματα καταματα.Το DRZ ειναι καλο μηχανακι στα λεφτα που πωλειται.Δεν ειναι ομως οτι καλυτερο.Ο κινητηρας εχει να εξελιχθει απο το 2001 και το μηχανακι εχει της προδιαφραφες μιας δεκαετιας πριν.Οπως και να χει ειναι 10 χρονων με βαση την υπαρχουσα αγορα.Σε γκαζια ενα σημερινο 250 τετραχρονο enduro motard κτλ ειναι ποιο δυνατο απο το DRZ και ενα 450 ποιο ελαφρυ απο το drz.Aλλα εχουν και μια αξια διαφορας απο 2500 ευρο και πανω.Για αυτο ξαναλεω καλο μηχανακι για τα λεφτα του.
μπραβο σου παντως ρε φιλε εχεις ριξει πολυ ψαξιμο πανω στον τομεα drz.. οτι κ να ρωτησω εχεις μια απαντηση κ μια σελιδα ετοιμη! εισαι ωραιος! μου λεει ενας φιλος μου το μηχανακι σου δεν ειναι το γρηγορο μοντελο γιατι τα γρηγορα εχουν μανηβελα! κ προς στιγμη απορησα κ λεω μηπωσ εχει δικιο αλλα μετα σκεφτηκα! εχω πλαστικο ντεποζιτο, δεν εχω κοντερ, εχω fcr, δεν εχει πισω πατακια ουτε καν τρυπες στο υποπλαισιο. κ λεω αποκλειεται να χουν γινει τοσες μετατροπες ειναι το Ε!!!!!! και που να δεις για klx τι ξερει!!!!!!!!!!τραπεζα πληροφοριων!!!!!!:beer: :D :sun:
sakis 400
11/02/2010, 06:25
kai to klx 250koitousa alla enduro lastixa sth a8hna..???8a fugeis feta pisteuw
vidas εγγύηση για το drz... ;)
πάρε το drz κάνε μερικές βόλτες και τα ξαναλέμε ...... η τεχνολογία είναι για τους πολυ ψαγμένους ....
και αν μπείς στην μπρίζα (όπως εγώ μετά απο 2 χρόνια μαζί του) θα το κάνεις άπιαστο !!!
ger_zoym
19/02/2010, 09:15
EΠΕΙΓΟΝ.Ρε παιδια μηπως ξερει κανεις ποσα αμπερ τραβαει η μιζα απο το DRZ?Εβαλα μια καινουργια μπαταρια και την ξεφτελισε για πλακα.Πρωτου μου πειτε να ελενξω για διαρροες,χαλασμενα δυναμο κτλ ολα τα εχουμε ελενξει με το πολυμετρο και δεν τιθεται θεμα προβληματος μοτοσυκλετας αλλα μπαταριας.
Ο ηλεκτρολογος που μου πουλησε την μπαταρια λεει οτι ειναι 7ah αλλα εγω ειδα οτι με παρατεταμενη μιζια η μπαταρια χανει ολη την ενεργεια της.Το βιβλιο καταστευαστη που εχω λεει 6ah το cd που αγορασα απο ιντερνετ λεει 6,5ah και η μπαταρια τελικα που ηταν 7 βγηκε off.Ολοι μου λενε βαλε 9 να χεις το κεφαλι σου ησυχο αλλα στο μεγεθος (διαστασεις) που ειναι η δικια μας μπαταριαο ηλεκτρολογος λεει οτι υπαρχει μονο μεχρι 7.Μηπως με λεει παπαριες?
Εαν ξερεις κανεις ας μου πει.
Stergios69
19/02/2010, 09:21
Εχω την εντύπωση ότι το DRZ χρειάζεται συγκεκριμένου τύπου μπαταρία...
Ψάξε λίγο στο φόρουμ...
SeNNinhA
19/02/2010, 10:27
Μια χαρά φαίνεται η μπαταρία για το DRZ. Όλα τα 400-450 αντίστοιχα μοντέλα τέτοιες φοράνε. 6Ah είναι αρκετά για 400cc χωρίς ιδιαίτερη συμπίεση.
Αλλού θα έχεις πρόβλημα.
-Παίρνει μπροστα καθόλου?
-Με καλώδια παίρνει?
ΥΓ. Το DRZ θέλει πολύ συγκεκριμένη μπαταρία για να δουλεύει σωστά και να μην καιει πηνια αν θυμάμαι καλά αλλά φυσικά και παιρνει μπροστά με ότι τύπο μπαταρία κι αν του βάλεις.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stergios69
Εχω την εντύπωση ότι το DRZ χρειάζεται συγκεκριμένου τύπου μπαταρία...
Ψάξε λίγο στο φόρουμ...
Κλειστού τύπου GEL, & όχι με υγρά, αν αυτό εννοείς :wave2:
ger_zoym
19/02/2010, 14:55
παιδια...σας ειπα και πριν ολα τα εχουμε ελενξει.Ας τα παρουμε απο την αρχη.Ειχα την προηγουμενη μπαταρια αλλα την ειχα ξεσκισει στο βουνο και το τελειωτικο χτυπημα ηταν που ξεχασα τον διακοπτη ανοιχτο και παρεδωσε εντελως.Εβαλα μια αλλη που πηρα απο ηλεκτρολογο αυτοκινητων.Με την εδωσε φορτισμενη αλλα μιζια με την μιζια την εβλεπα να πεφτει η δυναμη της.Υστερα και απο μερες ακινησιας ναι μεν ειχε ρευμα αλλα την μιζα δεν την γυρνουσε.
Αυτα μεχρι προχθες.
Προχθες πηγα στον ηλεκτρολογο τον λεω το προβλημα,μου την φορτιζει μια ολοκληρη ημερα και την επομενη μου την δινει και μου λεει φερε και το μηχανακι να το μετρησουμε με την μπαταρια επανω.Το πηγα και το μηχανακι εβγαζε 14,04volt (που σημαινει οτι φορτιζει την μπαταρια το μηχανακι).Αφου εκανα αρκετες βολτες πηγα σπιτι,εβγαλα τους πολους(ετσι με προτεινε ο ηλεκτρολογος) για να δουμε εαν η μπαταρια χανει ενεργεια απο μονη της.Την παρακολουθουσα με το πολυμετρο συνεχεια.
Χωρις τους πολους απο 13,5 που την αφησα ειχε πεσει στα 13,1volt μεσα σε καμια ωρα.Την συνδεσα την εβαλα να δουλεψει πανω στο μηχανακι και οταν το εσβησα επιασα 13,5 με τους πολους επανω και αρχισε παλι να πεφτει στα 13,1.Ειπα να την δοκιμασω με την λογικη του enduro σε περιπτωσει που κολισεις η πεσεις.Συνεχομενες μιζιες δλδ.Πρωτου το κανω αυτο το μηχανακι ειχε δουλεψει σχεδον μιση ωρα συνεχεια και η μπαταρια υποτιθετε ηταν φουλ φορτισμενη απο τον ηλεκτρολογο.Ετσι με επιμονες μιζιες κτλ η μπαταρια βγηκε off κατι το οποιο το θεωρω απαραδεκτο για μαι καινουργια μπαταρια.
Το βραδυ εψαξα με εναν φιλο μαστορα μοτοσυκλετων για διαρροη αλλα το drz ειναι λιγο μυστηριο ως προς τον ελενχο διαροοων καθως με ολα τα καλωδια κλειναμε κυκλωμα.Ετσι η τελευταια και ποιο σιγουρη λυση να βαλουμε αλλη μπαταρια απο ενα σκουτερ.
Εβαλα την μπαταρια απο σκουτερ (ανοιχτου τυπου μπαταρια),την συνδεσα προχειρα και αρχισα της συνεχομενες μιζιες και δεν υπηρχε κανενα προβλημα.Υστερα απο το δουλεμα την αφησα φορτισμενη στα 12,8 volt.Υστερα απο 12 ωρες με την μπαταρια πανω στην μοτοσυκλετα τα volt παρεμειναν 12,8 και με τις μιζιες που εριξα το πρωι δεν υπηρχε κανενα προβλημα.
Για αυτο αναρωτιεμαι,μηπως μου εδωσε λιγα αμπερορια μπαταριας,η η μπαταρια ηταν ηδη χαλασμενη.αααα να τονισω οτι οσο παιδεψα την προβληματικη μπαραρια η μια πλευρα της ζεστενοταν καμποσο,ακομα και με μια μιζια.
Ειπε θα μου δωσει αλλη απο δευτερα........
υ.γ.και παρεπτιπτοντως ο μαστορας φιλος μου,με προτεινε μπαταρια 9ah διοτι η συμπιεση ειναι μεγαλη.Και επισης δεν μπορω να καταλαβω γιατι το βιβλιο λεει 12v 21,6kv 6ah/10hr
και το cd να λεει 12volt 23,4kc 6,5ah.10hr????????????????
ger_zoym
19/02/2010, 18:27
Kαι μια χαρη οποιος μπορει να με βοηιησει.Πειτε μου τον κωδικο της μπαταριας που φοραμε (οχι τα στοιχεια volt ah κτλ)Το κωδικο που αναγραφεται πανω στην μπαταρια και εαν εχετε να μου προτεινεται και καποια μαρκα.
Το Θαμπερτοκ την περιγραφει : BATTERY ASSY (12V,6AH) 33610-29F20
Ο κωδικος πρεπει 99,9999999% να ειναι ο ιδιος οπως της Σουζουκι .
ger_zoym
19/02/2010, 20:26
Το Θαμπερτοκ την περιγραφει : BATTERY ASSY (12V,6AH) 33610-29F20
Ο κωδικος πρεπει 99,9999999% να ειναι ο ιδιος οπως της Σουζουκι .
Η μπαταρια σου τη γραφει επανω?
Θα σου πω αυριο που θα τη δω , την εχω στη δουλεια δε την αφηνω στο σπιτι...
Παντως εχει την ιδια μπαταρια απο τον 12ό του '05 που κυκλοφορησε για πρωτη φορα , βεβαια ο πιο πολυ που εχει μεινει χωρις να το'χω βαλει μπρος ειναι κατι σαν 2 μερες , αντε μια φορα περσι τα Χριστουγεννα 3 μερες που εβρεχε και βαριομουνα να κανω το οτιδειποτε!
ger_zoym
19/02/2010, 21:03
Θα σου πω αυριο που θα τη δω , την εχω στη δουλεια δε την αφηνω στο σπιτι...
Παντως εχει την ιδια μπαταρια απο τον 12ό του '05 που κυκλοφορησε για πρωτη φορα , βεβαια ο πιο πολυ που εχει μεινει χωρις να το'χω βαλει μπρος ειναι κατι σαν 2 μερες , αντε μια φορα περσι τα Χριστουγεννα 3 μερες που εβρεχε και βαριομουνα να κανω το οτιδειποτε!
Ναι ρε φιλε,δες λιγο τους κωδικους κτλ,θα με βοηθουσες πολυ.
SeNNinhA
19/02/2010, 21:59
Λίγα αμπερωρια δεν είναι τα 6-6,5 για ένα εντουρο 400. Όλα τέτοιες μπαταρίες έχουν. Εαν μπορείς βέβαια να τοποθετήσεις με κάποιον τροπο μεγαλύτερη, καλό είναι σε περίπτωση που κολλησεις κάπου στο βουνό.
Άρα σύμφωνα με αυτά που λες απλά η μπαταρία ήταν ελατωματικη. Συμβαίνει αρκετές φορές να είναι όλη η παρτιδα ελατωματικες. Εγώ την άλλη φορά αλλάξαμε 3 και ήταν όλες προβληματικές και ψάχναμε τζάμπα την διαρροή. Τελικά πήραμε την ίδια μπαταρία αλλά από άλλη παρτίδα και όλα οκ. Δες μην παθεις το ίδιο.
ger_zoym
19/02/2010, 22:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Λίγα αμπερωρια δεν είναι τα 6-6,5 για ένα εντουρο 400. Όλα τέτοιες μπαταρίες έχουν. Εαν μπορείς βέβαια να τοποθετήσεις με κάποιον τροπο μεγαλύτερη, καλό είναι σε περίπτωση που κολλησεις κάπου στο βουνό.
Άρα σύμφωνα με αυτά που λες απλά η μπαταρία ήταν ελατωματικη. Συμβαίνει αρκετές φορές να είναι όλη η παρτιδα ελατωματικες. Εγώ την άλλη φορά αλλάξαμε 3 και ήταν όλες προβληματικές και ψάχναμε τζάμπα την διαρροή. Τελικά πήραμε την ίδια μπαταρία αλλά από άλλη παρτίδα και όλα οκ. Δες μην παθεις το ίδιο.
Φοβαμε οτι θα παθω το ιδιο....και μαλλον θα ψαξω αλλου για νεα μπαταρια
Ναι ρε φιλε,δες λιγο τους κωδικους κτλ,θα με βοηθουσες πολυ.
Για πες τι ακριβως θελεις απο κωδικους κτλ ?
ger_zoym
20/02/2010, 18:36
Για πες τι ακριβως θελεις απο κωδικους κτλ ?
καπου εχει με μεγαλα γραμματα τον κωδικο της μπαταριας .Παραδειγμα GT7B-4
Eσενα τη βραφει και εαν μπορεις να μου πεις και τη μαρκα ειναι....
alo ena drz 400 sm mpeike sthn parea sas. h mhxanh mou einai montalo 2007 me k&n filtro , mod 3x3, dynojet state 2, olosomh exatmish fmf Q4 me power bomb. vida thelo na shzhthsoume kati pragmatakia gia thn trofodosia ths mhxanhs mia kai eisai o idikos pano sta drz kai oti exei sxesh me ayta, me liga logia kyrio zigler exo balei 155 kai thn belona apo to dynojet kai sthn 2 theseis apo pano pros ta kato. den exo problhma alla thelo na mou peis pos tha katalabo an prepei na allaxo thesei sthn velona h na allaxo zigler gia na petixo thn kalhterh rithmisi ths trofodosias? ayto einai to mhxanaki mou
ger_zoym
18/03/2010, 19:22
αρχηγε ωραιο το εχεις και επειδη εισαι αλανι για ψαξε στο ebay.com και δες λιγο αφου ψαξεις για drz400 κατι αυτοκολητακια για τα μοτερια μας.Η εταιρια που τα βαζει στο ebay (ποιο φτηνα λογο στοκ μαλλον) ειναι η www.amrracing.com
Eχει κατι τρομερα σετ για τα DRZ Γα@@σετα.Αμα δειςκαι γω απο εκει τα πηρα για το δικο μου,αλλα επειδη εχεις και το κιτρινο εχει κατι πολυ τρομερα σετ για το δικο σου χρωμα
ο.κ αρχηγε εγινε αν και για την ωρα σκεφτομαι να παλεψω την τροφοδοσια γιατι κατι δεν μου παει καλα. το προηγουμενο μου μηχανακι ηταν rmx 250 αλλα με κερδισε το SM.
αρχηγε ωραιο το εχεις και επειδη εισαι αλανι για ψαξε στο ebay.com και δες λιγο αφου ψαξεις για drz400 κατι αυτοκολητακια για τα μοτερια μας.Η εταιρια που τα βαζει στο ebay (ποιο φτηνα λογο στοκ μαλλον) ειναι η www.amrracing.com
Eχει κατι τρομερα σετ για τα DRZ Γα@@σετα.Αμα δειςκαι γω απο εκει τα πηρα για το δικο μου,αλλα επειδη εχεις και το κιτρινο εχει κατι πολυ τρομερα σετ για το δικο σου χρωμα
Πρεπει να σου φαινεται ερπετο σε σχεση με το rmx250 που ειχες αλλα θα τ'αγαπησεις!
αστα αρχηγε... ποτε δεν το χαρηκα αυτο το μηχανακι, καθε χρονο και ζημια στον κινητηρα, ποτε ξανα δυχρονο... οσο για της fmf εχω ακουσει καλα λογια. αν ερθεις κρητη θα με ενοιμερωσεις
ger_zoym
19/03/2010, 20:32
τα διχρονα μας εχουν πικρανει....αλλα εχει ο καιρος γυρισματα και η εξελιξη τρεχει.Εμενα με βλεπω συντομα προς την διχρονη πλευρα με κανα ΚΤΜ H TM.
ger_zoym
06/04/2010, 12:55
Γεια σας παιδια.Λεω να αλλαξω φελα στον συμπλεκτη μου (δεν μου παρουσιασε κατι),Μηπως ξερετε ποσο παει το μαλι.Στο ebay νομιζω οτι τα βρισκω λιγο τσιμπιμενα.
εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο, άμα βγάλω το κοντέρ θα συνεχίσει να μετράει τα χιλιόμετρα? γιατί θέλω να βάλω μια άλλη μάσκα και δε μου αρέσει με το κοντέρ πάνω αλλά θέλω που και που να το κουμπώνω για να βλέπω τα χιλιόμετρα που έχω κάνει για να κάνω τα service
SpeakeasyBlues
06/04/2010, 18:15
Εδω, κατι special ακια για το μοτοσακο.
Εσεις ξεκινηστε απο την αρχη το search.
http://www.wheelingcyclesupply.com/shop?action=category&cat_id=96&offset=70
194501
SpeakeasyBlues
06/04/2010, 18:25
και ενα προστυχο, αλλα δεν εχω link
194502
SpeakeasyBlues
06/04/2010, 18:28
για τα αυτοκολλητα το λινκ ειναι επανω τους
194503
SpeakeasyBlues
06/04/2010, 18:30
και
194504
ger_zoym
06/04/2010, 20:45
αμα βγαλεις το κοντερ φυσικα και δεν θα γραφεις χιλιομετρα αφου ειναι με κλασικη ντιζα.Βαλε κοντερ ποδηλατου ηλεκτρονικο.Κανει δουλεια και βλεπεις ποσα χιλιομετρα κανεις
δεν το βγάζω τότε γιατί μετά όταν το πουλήσω θα έχω πρόβλημα με τα συνολικά χιλιόμετρα που θα ναι λίγα
παράξενο μου φαίνεται που δεν τα κρατάει πουθενά, δηλαδή όταν βάζεις καινούριο κοντέρ πχ vapor που βάζουνε μηδενίζονται?
δε μου φαίνεται λογικό
ger_zoym
06/04/2010, 22:45
Τη δεν σου φαινεται λογικο ρε σειρα?Απλο κοντερ εχει το DRZ.Eπειδη ειναι ηλεκτρονικο δεν λεει κατι.Με ντιζα λειτουργη οχι με ωρομετρο.Αμα βγαλεις την ντιζα απλα δεν γραφει χιλιομετρα.Οσο γυρναει η μπροστινη και εχεις την ντιζα επανω θα γραφει.
Τη δεν σου φαινεται λογικο ρε σειρα?Απλο κοντερ εχει το DRZ.Eπειδη ειναι ηλεκτρονικο δεν λεει κατι.Με ντιζα λειτουργη οχι με ωρομετρο.Αμα βγαλεις την ντιζα απλα δεν γραφει χιλιομετρα.Οσο γυρναει η μπροστινη και εχεις την ντιζα επανω θα γραφει.
καλά, κάτι παραπάνω θα ξέρεις για να το λές :beer: δεν το ξέρω καθόλου αυτό το θέμα και ρωτάω για να μάθω
απλά λέω ότι μου φαίνεται παράξενο, τότε όλα τα μηχανακια με ντίζα θα τα δίνανε με τα μισά χιλιόμετρα αφού δε μετράει όταν τη βγάζεις :confused:
ger_zoym
06/04/2010, 22:55
Πλακα κανεις τωρα.Φυσικα και ετσι γινετε τουλαχιστον στα μηχανακια με ντιζα.Δεν ειναι οπως οι μεγαλες συνχρονες πιστιαρες που το βαζεις στον εγκεφαλο και σου λεει εαν επεσε κιολας.Ενα απλο εντουρακι εχεις.
Αρχικά δημιουργήθηκε από mpompas
δεν το βγάζω τότε γιατί μετά όταν το πουλήσω θα έχω πρόβλημα με τα συνολικά χιλιόμετρα που θα ναι λίγα
παράξενο μου φαίνεται που δεν τα κρατάει πουθενά, δηλαδή όταν βάζεις καινούριο κοντέρ πχ vapor που βάζουνε μηδενίζονται?
δε μου φαίνεται λογικό
Εμενα οταν μου κλεψανε το κοντερ(+τη ΚΤΜομασκα..) εβαλα το Vapor , ευτυχος το ειχε βαλει πριν κατι μερες ενας φιλος στο δικο του που ξερει πολλαααα απο ηλεκτρονικα και με εφτιαξε με τη τοποθετηση του Vapor !
Στο θεμα μας , στο Vapor μπορεις να περασεις τα πραγματικα χλμ , ενας κωδικος ειναι και του βαζεις οσα θελεις..! Δε το εχω αλλαξει ακομα γιατι ηταν στρογγυλο το νουμερο που ειχα στο μαμα κοντερ οπωτε απλα το προσθετω βλεποντας τα χλμ του Vapor ! Καποια στιγμη θα τα περασω ομως να ειμαι κομπλε :a013:
Και το Vapor με αντιστοιχο συστημα δουλευει οπως η ντιζα , εχει ενα καλωδιο που εχει εναν αισθητηρα και με το βιδακι που βαζεις στη δισκοπλακα διαβαζει τα χλμ , αν βγαλεις τον αισθητηρα απο το κοντερ ή απο το καλαμι τοτε φυσικα και δε θα διαβαζει τα χλμ !
ger_zoym
20/04/2010, 11:51
Kαι ξαφνικα η μιζα δεν ξαναγυρισε ποτε..........!!!!!!!Τα πρωτα συμπτωματα ηταν ζορισμα στο γυρισμα της μιζας κατα το πατημα του μπουτον.Επομενο συμπτωμα,να γυρναει οποτε αυτη ηθελε (παντα κατα το πατημα του μπουτον).3.μονο εαν την βαρουσες με κατι μεταλικο γυρνουσε.4.Πεθανε...........
Αρχισα το ψαξιμο λοιπον για τα λεγομενα καρβουνακια αφου τα συμπτωματα αυτο εδειχναν.Απο την suzuki μου ειπαν 70 ευρο!!!!!!!!!!Καρβουνακια μαζι με στελεχος (ετσι μου ειπαν) χωρις περαστικα απο μαστορα.Εβγαλα λοιπον την μιζα μονος μου και την πηγα σε ηλεκτρολογο,εβαλε τα κλασικα καρβουνακια που βαζουν σε μιζες και ηλεκτρικα εργαλεια κτλ και σε 2 ωρες ετοιμος.Κοστος 15 ευρο ολα μαζι.Αποτελεσμα,μεχρι στιγμης ολα καλα.
Μαθημα πρωτο.πρωτου κανεις οτιδηποτε πρεπει να ψαχτεις.
Μαθημα δευτερο.Το ebay ειχε με 80 ευρο ολοκληρες μιζες.