Σύνδεση

View Full Version : Η κατασταση σοβαρευει...και αγρια μαλιστα!!!

hornet
26/04/2005, 11:05
Παρακολουθω 1 μηνα τωρα και εβγαλα τα εξης συμπερασματα:

Επι ενα μηνα ειτε διαβαζω ειτε ακουω οτι χτυπανε οδηγους μοτοσυκλεττων αλλοι ασυνηδειτοι οδηγοι αυτοκινητων και μετα ελαφρα τη καρδια φευγουν.......!!
Εχω διαβασει τρια θανατηφορα και ακουσα αλλο ενα μεσα σε διαστημα 15 ημερων ολα μεσα στη αθηνα.
Και μολις διαβασα και αλλο ευτυχως τιποτα το σοβαρο αλλα η τακτικη ιδια χτυπαμε παταμε γκαζι και φευγουμε.

Η τροχαια ανικανη αφου ουτως η αλλως ειναι σε καθεστως εισπρακτικο εδω και αιωνες...

Φταιει το οτι οδηγουν και οι αλβαναραιοι (υπαιτιος στο ενα δυστυχημα..) προσπαθησε να διαφυγει αλλα για κακη του τυχη ηταν εκει ενας Ζητας και τον τσιμπησε

Φταιει οτι οι πιτσιρικαδες με τις πλατες του μπαμπα και τη δειλια που διεπει αρκετα παιδια απο τη σημερινη νεολαια, αποφευγουν να αντιμετωπισουν τις ευθυνες τους αφηνοντας ανθρωπους να ξεψυχαν στο δρομο και τρεχουν στη αγκαλια της μαμας τους

Φταει οτι δεν υπαρχει κανενας ελεγχος στα μεγαλα διπλωματα και στους οδηγους των φορτηγων και δεν ασχολουνται ακομα και αν ανηκουν σε δημοτικη αρχη

Φταει η ζωη που κανουμε και μας εχει κανει αδιαφορους για τον πλησιον μας αλλα αυτο ειναι δικαιολογια στο να σκοτωνεις εν ψυχρω και να τον παρατας σαν το σκυλι στο αμπελι και μετα εσυ λεγεσαι ανθρωπας

Μαλλον τιποτα απο ολα αυτα ισως απλα εχουμε την ατυχια να μην κουβαλαμε κανονι και να πυροβολουμε τετοιους "ανθρωπους"

hornet
26/04/2005, 11:43
Λιγες συμβουλες για τη κινηση στη πολη που πιστευω και αλλοι θα καταθεσουν την εμπειρια τους

Να κινηστε μεσα στην αθηνα με γνωμονα οτι εχεις δεν εχεις προτεραιοτητα στα στενα κοβεις ελεγχεις και φευγεις ακομα και αν ο αλλος εχει στοπ τα τακακια σας ακουμπαν τους δισκους σας και το γκαζι κλειστο

Οταν περναμε μεσα απο τα αυτοκινητα αφενως δεν καλυπτομαστε νομικα αφεταιρου πολλοι ειναι κομπλεξικοι και δεν τους ενδιαφερει να αλλαξουν λουριδα εστω και αν σας δουν οτι ερχεστε...θεωρουν οτι θα κοψετε γιατι ειστε μικροτεροι...αφηστε που πολλοι αγνοουν το ποσο γρηγορα μπορειτε να φρεναρετε

Το κλασσικο κοιτατε τους καθρεπτες η μεσα στο αυτοκινητο..ανησυχος οδηγος σημανει νευρικο αυτοκινητο και επικειται αλλαγη πορειας..του νου σας

Στα φαναρια δεν καθομαστε στο μεσο τους λουριδας αλλα στην ακρη εαν δε μας πιανει κοκκινο και φρεναρουμε αποτομα κοιταμε πισω μας να δουμε εαν το αυτοκινητο εχει παρει χαμπαρι η θα μας στειλει στη σεντρα ...στη προκειμενη περιπτωση στο μεσον της διασταυρωσης

Στα φαναρια παλι καθυστερουμε ενα δευτερολεπτο και ξεκιναμε εαν ειμαστε πρωτοι κοιταζοντας την αλλη μπαντα της διασταυρωσης για να βεβαιωθουμε οτι τα αυτοκινητα εαν σταματησαν...εκει εχουμε σε ετοιμοτητα ειτε τα φρενα ειτε τερμα γκαζι αναλογα με τη περιπτωση

Αργα τα βραδυα και σε σχετικα αδειο δρομο το οτι ενα αυτοκιντη κανει δεξια σαν να φαινεται να παρκαρει μπορει να σημαινει οτι ετοιμαζετε να τραβηξει χειροφρενο

Διπλοπαρκαρισμενα αυτοκινητα με αλαρμ ειναι αμεσα επικυνδυνα να φυγουν χωρις προειδοποηση ασε που νομιζουν οτι εχουν βγαλει φλας αλλα δεν εχουν απενεργοποιησει τα αλαρμ!!

Αυτα τα ολιγα για αρχη

ΠΡΟΣΕΧΤΕ!!!!!

Rezeguet
26/04/2005, 11:52
εγω τωρα πια οταν με βολταρουν με κουτι παντα κανω τον μαλακα και με πιανει κριση οταν παει να κνει μαλακια ο οδηγος που καθεται διπλα μου. 2-3 φορες που εγινε πτωση (εφτυχως μονο ελαφριες) πηγα κατευθειαν να βοηθησω τον μοτοσυκλετιστη και παρατηρω οτι καθε φορα ειμαι ο μοναδικος που το κανει αυτο κι ας εναι μικρη πολη εδω και ολοι ξερουν ολους (λιγο-πολυ). Και στο δικο μου ατυχημα κανενας δεν με βοηθησε ολοι κοιτουσαν σα τους μαλακες με μενα να κουτσαινω και ναχω γεμισει αιματα....λες και ημουν κανας εξωγηινος.....τι να πεις.....

DoctorS
26/04/2005, 12:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet

Να κινηστε μεσα στην αθηνα με γνωμονα οτι εχεις δεν εχεις προτεραιοτητα στα στενα κοβεις ελεγχεις και φευγεις ακομα και αν ο αλλος εχει στοπ τα τακακια σας ακουμπαν τους δισκους σας και το γκαζι κλειστο

το πιο συχνό και πιο επικίνδυνο νομίζω.................δεν είδε το στοπ και...........μπαμ!!

τουλάχιστον σε μένα έχουν τύχει παμπολλες περιπτώσεις που θα μπορούσαν να είχαν αποβεί μοιραίες!!!!

:mad: :mad: :mad: :mad:

ζούμε σε δύσκολους καιρούς.........απρόσωπους.....ανεύθυνους!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!

gdevelek
26/04/2005, 12:43
Με αφορμή το τελευταίο τραγικό συμβάν στην Κύμης, έχω να κάνω μια πρόταση, ίσως τη βρείτε αφελή, τέλος πάντων...

Δεδομένου ότι πολλοί οδηγοί κουτιών οδηγούν μέσα στην τύφλα τους και δεν κοιτάνε ούτε πίσω ούτε καθρέπτες, θεωρώ καλό να κάνουμε θόρυβο ώστε να ακουγόμαστε, αφού ο θόρυβος ακούγεται όπου και να κοιτάς. Το παληκάρι που έφυγε καβαλούσε Transalp, μια μηχανή με ιδιαίτερα ήσυχο κινητήρα, όπως και η TDM όταν έχει μαμίσια εξάτμιση. Αναρωτιέμαι αν θα τον χτυπούσε ο μ@λ@κ@ς αν οδηγούσε καμιά XT/ΚΤΜ, που κάνουν έντονο θόρυβο, ή αν είχε αλλάξει εξάτμιση.

Σίγουρα λύση δεν είναι, αλλά ό,τι μπορεί κανείς κάνει...

devil's animal
26/04/2005, 12:43
δυστυχως οπως τα λεει ο σταθης ειναι..............:( :sad:

εγω θα προτεινα ματια και στην πλατη και κατι που πιστευω οτι το κανουμε ολοι ειναι...................

να βλεπεις τον οποιοδηποτε που κινειται κοντα σου(πισω σου,μπροστα σου-αριστερα-δεξια) σαν μελλοντικο μ@λ@κα!!

να νομιζεις οτι ανα πασα στιγμη θα στην κανει και να εχεις σκεφτει πως θα αντιδρασεις οταν γινει αυτο............

με αλλα λογια να ειμαστε παντα ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ μπροστα απο τους αλλους............:cry:

(ε,ρε τι κανει το πολυ σκακι!!!):lol: :lol:
:rotflmao: :rotflmao:

DoctorS
26/04/2005, 12:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
Με αφορμή το τελευταίο τραγικό συμβάν στην Κύμης, έχω να κάνω μια πρόταση, ίσως τη βρείτε αφελή, τέλος πάντων...

Δεδομένου ότι πολλοί οδηγοί κουτιών οδηγούν μέσα στην τύφλα τους και δεν κοιτάνε ούτε πίσω ούτε καθρέπτες, θεωρώ καλό να κάνουμε θόρυβο ώστε να ακουγόμαστε, αφού ο θόρυβος ακούγεται όπου και να κοιτάς. Το παληκάρι που έφυγε καβαλούσε Transalp, μια μηχανή με ιδιαίτερα ήσυχο κινητήρα, όπως και η TDM όταν έχει μαμίσια εξάτμιση. Αναρωτιέμαι αν θα τον χτυπούσε ο μ@λ@κ@ς αν οδηγούσε καμιά XT/ΚΤΜ, που κάνουν έντονο θόρυβο, ή αν είχε αλλάξει εξάτμιση.

από προσωπική μου εμπειρία....και όσοι έχουν δει και ακούσει το Φωτόπουλο μου.....(φοράω devil τελείως ελευθέρας).......δεν μας σώζει τίποτα.....ίσα ίσα που πολλές φορές μπορεί να αποβεί ακόμα πιο μοιραίο γιατί οι κουτάκηδες τρομάζουν!!!!!

:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

free rider
26/04/2005, 13:07
δεν ξέρω αν μπορεί να φτιαχτεί οδηγός επιβίωσης ...
σε ζώνη πολέμου...

το ενστικτο της επιβίωσης είναι το πιο σημαντικό...

τι να πω μωρε τόσα παλικάρια να χανονται ετσι άδικα...

κρίμα..

:sad: :sad: :sad:

powerphot
26/04/2005, 13:16
Λιγες συμβουλες για τη κινηση στη πολη που πιστευω και αλλοι θα καταθεσουν την εμπειρια τους

Το κλασσικο κοιτατε τους καθρεπτες η μεσα στο αυτοκινητο..ανησυχος οδηγος σημανει νευρικο αυτοκινητο και επικειται αλλαγη πορειας..του νου σας

ΠΡΟΣΕΧΤΕ!!!!!

Nα προσθέσω κάτι κι εγώ σχετικά με το...."να κοιτάτε μέσα στο αυτοκίνητο"......
Αν δείτε οδηγό με το κινητό κολλήμένο στο αυτί, ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
Συμπεριφερθείτε στο προσπέρασμα σαν να είναι:
ΤΥΦΛΟΣ, ΚΟΥΦΟΣ, ΚΑΙ.....ΜΑΛΑΚΑΣ
Ιδίως το τελευταίο..... :wave2:

THEOD
26/04/2005, 13:29
Συμπλήρωμα στα όσα σωστά αναφέρει ο Στάθης.

1. Παρατηρείτε συνεχώς τον τρόπο κίνησης και το κεφάλι του οδηγού μπροστά σας. Αν το δείτε να "ξανθίζει" έντονα (σόρρυ από τα κορίτσια του φόρουμ αλλά είναι αλήθεια...), να είστε διπλά προσεκτικοί....
2. Κάτι οδηγοί 70 χρονών με αυτοκίνητα 25ετίας ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ότι δεν σας βλέπουν....
3. Το ίδιο και κάτι ψευτοφτιαγμένα Πούντο-σαξό με φυμέ τζάμια κλπ. Το παίζουν γρήγοροι, πουλάνε μούρη στην γκόμενα δίπλα τους και έχουν μόνιμα δυνατά το "στέρεο" με αποτέλεσμα να μην έχουν ιδιαίτερη επαφή με το περιβάλλον....
4. Φυσικά αν δείτε χέρι να κρατά κινητό απομακρυνθείτε το ταχύτερο δυνατόν....Ειδικά αν την ώρα της συνομιλίας ο οδηγός κάνει έντονες κινήσεις, ή τσακώνεται με την γυναίκα του ή με τον πελάτη που δεν κάλυψε την επιταγή του...Σιγά μην προσέξει εσάς...
5. Το ίδιο και αν δείτε αυτοκίνητο ρημάδι με σπασμένους-κρεμάμενους πλαινούς καθρέπτες. Προφανώς ο οδηγός του δεν τους χρειάζεται-χρησιμοποιεί...
6. Κοντά σε στάσεις του μετρό που πολύς κόσμος ψάχνει για ταξί ταυτόχρονα, οι ταξιτζήδες γίνονται 2 φορές επικίνδυνοι...

Θα θυμηθώ κι άλλα...

superfour
26/04/2005, 13:36
Προσθέτω επίσης κάτι που παρατήρησα την προηγούμενη εβδομάδα και παρ'ολίγο να...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ (είναι λίγα το ξέρω αλλά...) τα ΦΛΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ:hypnotize :hypnotize !!!!! Και εύκολα την πατάς:(

SF
26/04/2005, 13:49
Θα ήθελα να παραθέσω κι εγώ τους προσωπικούς μου κανόνες, με την ιδιότητα του αναβάτη με 0 (zero) πτώσεις-ατυχήματα σε πάνω από 60.000km σε δίτροχο. Πολλά εκ των οποίων τέεεζα. Σίγουρα χρειάστηκα τύχη, αλλά πιστεύω ότι η τύχη είναι το λιγότερο.

- Η μηχανή ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ χωρίς εξαιρέσεις κάθε Σαββατόβραδο. Το ξέρω, σου σκίζει το lifestyle, αλλά τι να κάνουμε.

- Στα 'ρυάκια' ανάμεσα στα αυτοκίνητα, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ στη δεξιά μεριά. ΠΑΝΤΑ στο αριστερότερο ρυάκι, ακόμα κι αν η δεξιά λωρίδα είναι άδεια! Πειρασμός, το ξέρω, but.

- Οδήγηση πάντα έχοντας κατά νου ότι είμαι σε αυτοκίνητο. Δηλαδή μεγάλα περιθώρια και αποστάσεις. Απουσια μεγάλης εμπειρίας οδήγησης κουτιού είναι μείον.

- Παραχώρηση προταιρεότητας σε ΟΛΟΥΣ. Κουφό, αλλά it works. Αν σου έχει γίνει συνήθεια το ανάποδο... κακώς. Αν δεν έχεις οδηγήσει αυτοκίνητο να δεις πως γίνεται, πάλι κακώς.

- Ενα δύσκολο: όχι μηχανή στην Αθήνα σε καθημερινή βάση! Προσωπικά, ποτέ δε τη χρησιμοποίησα για commuting. Με κορόιδεψαν, μου την είπαν, αλλά ...βράχος! Εχω τρελλαθεί στο περπάτημα, αλλά τώρα βλέπω ότι είναι πολύ καλύτερο.

- Υπενθύμιση στον εαυτό ότι βρισκόμαστε στην Αθήνα: μια πάρα πολύ άρρωστη πόλη. Δεν κυνηγάω την τύχη μου! Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα. Κάνω άκρη να περάσει ο 'παγκόσμιος' με το Saxo, άκρη να περάσει ο πυροβολημένος με το motard, και μακριά από κάθε λογής εμπριμέ όχημα.

- THE ART OF ΖΕΝ. Δε βιάζομαι. Ακούγεται σαν τη μαμά αυτό, αλλά... αποδίδει. Δεν το πιέζω το θέμα. Ιδίως τώρα πιά που και τα ΙΧ προσπαθούν να χωθούν ΟΠΟΥ βρουν, λες και είναι παπιά...

AYTA για ξερούς κανόνες. Και κάτι ακαδημαϊκό, επι τη ευκαιρία.

Καθένας έχει το προσωπικό του στυλ και την καθαρά υποκειμενική του άποψη σχετικά με το τι σημαίνει "ασφαλής οδήγηση". Κι εγώ μια από τα ίδια. Όλοι θεωρούμε εαυτούς "καλούς" ή "ασφαλείς" οδηγούς (εκτός από "γρήγορους" φυσικά!) Κάποιοι το λένε, κάποιοι όχι. Κάποιοι λένε, οκ δεν είμαι γρήγορος, αλλά είμαι ασφαλής. ΑΣΧΕΤΑ βέβαια αυτά --anyway.

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος για τον εαυτό του ότι είναι "κακός". Το λένε κάποιοι, αλλά λίγο-πολύ αστειεύονται. ΑΝ το εννούσαν, θα έσκιζαν την άδεια οδήγησής τους. Εγώ 2-3 τέτοιους έχω γνωρίσει στη ζωή μου, που απλά και συνειδητά δεν πήγαν ποτέ να βγάλουν άδεια οδήγησης.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΑΜΑΟΥΑ ΣΥΝΕΤΟΙ ΟΔΗΓΟΙ.

ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ (ΩΣ ΜΑΛΑΚΕΣ) ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 100.000 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ!!!

Άρα κάτι είναι στραβό στη λογική μας. Πως λύνεται το μυστήριο
"Εγώ είμαι ΟΚ απέναντι στους άλλους, και σχεδόν όλοι οι άλλοι είναι μαλάκες"? (έως φονιάδες*)

(*) Στη βιομηχανία (του κέρδους :) ), τα λεγόμενα near-misses υπολογίζονται ως κανονικά ατυχήματα στα risk-assessments... Κάτι ξέρουν αυτοί που βγάζουν τα δις. Άρα, υπό μια συγκεκριμένη οπτική, τα ατυχήματα είναι 1000 φορές περισσότερα.

Κάτι παίζεται λοιπόν, και είναι πολύ μεγαλύτερο από την καθημερινή λογική μας. Σε άλλη εκπομπή...

gdevelek
26/04/2005, 13:57
Φίλε σου αξίζει σεβασμός αφού σε 60.000χλμ δεν έχεις πτώσεις, αλλά πάλι, αν δεν τη χρησιμοποιείς ούτε τις καθημερινές ούτε τα Σαββατόβραδα.... πότε τη χρησιμοποιείς, την Κυριακή για βόλτες;;; Η μηχανή είναι πρώτα απ' όλα εργαλείο μετακίνησης... Κάνω λάθος;;

SF
26/04/2005, 14:03
Η μηχανή είναι ό,τι αποφασίσεις εσύ να είναι! Άλλοι τις κάνουν restore και τις βάζουν στο σαλόνι. Πειράζει να γράφω 10 με 20 χιλιάδες χλμ το χρόνο, μόνο σε βόλτες???

Α! Κι επι τη ευκαιρία, ένας ακόμα κανόνας που ξέχασα: Οι ημερίσιες 'σβέλτες' βόλτες, πάντα το Σάββατο. Όχι αυστηρός κανόνας, αλλά το κατά δύναμη.

free rider
26/04/2005, 14:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Η μηχανή είναι ό,τι αποφασίσεις εσύ να είναι! Άλλοι τις κάνουν restore και τις βάζουν στο σαλόνι. Πειράζει να γράφω 10 με 20 χιλιάδες χλμ το χρόνο, μόνο σε βόλτες???

Α! Κι επι τη ευκαιρία, ένας ακόμα κανόνας που ξέχασα: Οι ημερίσιες 'σβέλτες' βόλτες, πάντα το Σάββατο. Όχι αυστηρός κανόνας, αλλά το κατά δύναμη.

Κώστα οσο και να προσπαθούμε να τα κωδικοποιήσουμε δεν ξέρω...

εγω χρησιμοποιώ την μηχανή καθημερινά εδω και πολλά χρόνια...
δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάτι άλλο...δεν το αντέχω πές με καλοπερασάκια...

κάθε μέρα που γυρίζω σώος και αβλαβής λέω μέσα μου ...

πάλι τα κατάφερα...

αλλά στην τελική οταν έχεις προβλέψει τα απρόβλεπτα υπάρχει και ο παράγοντας τύχη...

τι άλλο να πεί κανείς...
διαβάζω τόσους θανάτους ..

GTZ750
26/04/2005, 14:32
ενα αλλο συμαντικο ειναι να προσπαθεις να σκεφτης τι λαλακια μπορει να κανει ο τυπος με το κουτι η τη μηχανι που βρισκεται μαζι σου στο δρομο!!!:rolleyes:
οσο για την χρηση της μηχανης για μενα η μηχανη ειναι πρωτα απολα για απολαυση και μετα σαν μεσω μεταφορας !!!οποιος βλεπει την μαχανη σαν μεσω μεταφορας και διευκολυνση πρωτα και μετα για οτι αλλο για μενα δεν γουσταρουν τις μηχανες!και ειναι απο αυτους που βλεπουμε να κυκλοφορουν ξεκρανωτη και να πουλανε μαγκιες στα γκομενακια!:wave2:

Μικρή Λουλού
26/04/2005, 14:35
ΟΛΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ..
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΓΙ'ΑΥΤΑ.
ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΑΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΟΥ,ΤΟΤΕ ΜΟΙΡΑΙΑ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ..
ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ...ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ..

adam_tsouk
26/04/2005, 14:41
Όλα σωστά και όλα σχετικά.......

Μαζί με όλα όσα είπατε βάλτε και τη ΄Θεία Χάρη και πολύ τύχη........

Για να επιβιώσουμε...... :rolleyes: :rolleyes:

afrotwin
26/04/2005, 15:00
tipota prepi na vgaloun mavro kouti opos gia ta aeroplana ke gia tis motosikletes me psires kameres stavro pano stin mixani iparxoun kati kameroules 4 xiliosta mikres ke na grafoun se mnimi ana misi ora apo tin arxi ke ena pistoli na petai mia magnitiki kolodes ili pou na ine anixnefsimi apo doriforo an ta exoume ola afta kanis den 8a fevgi 8a fovate na figi

mia stigmi na lipo8imiso apo tin foveri idea ke epanerxome..................................
.................................................
...............................................
................................................
.....................................

ti skeftome o p0yst1s me tin kali enia etsi?
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

adam_tsouk
26/04/2005, 15:36
Η ισοπέδωσης!

devil's animal
26/04/2005, 15:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
tipota prepi na vgaloun mavro kouti opos gia ta aeroplana ke gia tis motosikletes me psires kameres stavro pano stin mixani iparxoun kati kameroules 4 xiliosta mikres ke na grafoun se mnimi ana misi ora apo tin arxi ke ena pistoli na petai mia magnitiki kolodes ili pou na ine anixnefsimi apo doriforo an ta exoume ola afta kanis den 8a fevgi 8a fovate na figi

mia stigmi na lipo8imiso apo tin foveri idea ke epanerxome..................................
................................................
.....................................

ti skeftome o p0yst1s me tin kali enia etsi?

και μετα.......................

απο την μαγνητικη κολλωδες ουσια να "γεννιεται" πραγματικα απο το πουθενα ενας TERMINATOR 4!!!:uplate: :hypnotize :eyepop: :alien:

θα κυνηγαει τον κουτακια..........μεχρι να τον κανει αερα,......να τον εξαερωσει.........

και μετα θα αυτοκαταστρεφεται για να μην υπαρχουν στοιχεια...........και ολοι θα ειναι ευχαριστημενοι..........γιατι ο συγκεκριμενος θα ειναι διαθεσιμος μονο για να "αναπνεεται" απο τους υπολοιπους!!!:lol: :rotflmao:

adam_tsouk
26/04/2005, 15:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal

απο την μαγνητικη κολλωδες ουσια να "γεννιεται" πραγματικα απο το πουθενα ενας TERMINATOR 4!!!:uplate: :hypnotize :eyepop: :alien:

θα κυνηγαει τον κουτακια..........μεχρι να τον κανει αερα,......να τον εξαερωσει.........

και μετα θα αυτοκαταστρεφεται για να μην υπαρχουν στοιχεια...........και ολοι θα ειναι ευχαριστημενοι..........γιατι ο συγκεκριμενος θα ειναι διαθεσιμος μονο για να "αναπνεεται" απο τους υπολοιπους!!!:lol: :rotflmao:

Άντε τώρα να λιποθυμήσεις και εσύ! :lol: :lol:

devil's animal
26/04/2005, 17:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
Άντε τώρα να λιποθυμήσεις και εσύ! :lol: :lol:

εγω το αντεχω ρε συ.........:winka: :alien:

γινονται συχνα "αυτα" μεσα στο μυαλο μου!!!
:lol:

Rezeguet
26/04/2005, 17:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal

και ναι γεννιεται νει κομιξ με το ονομα

ΚουTERMINATOR!
H εκδικηση του μοτοσυκλετιστη!

Rezeguet
26/04/2005, 17:58
λετε να ηταν προφητικο?

13609

Rezeguet
26/04/2005, 18:05
να και η ανανεωμενη εκδοση

ΚουTerminator: Judgment Day In Athens

13610

gixxerpap
26/04/2005, 21:01
....εγω παντως εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι μερικοι καταλαβαινουν μονο με το ξυλο!!!!

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΜΕ ΣΕΒΕΤΑΙ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕ ΦΟΒΑΤΑΙ!!!

οσες φορες λοιπον εχουν τυχει τετοιοι μαλακες στο δρομο μου, και αφου δεν παραδεχονται την μαλακια τους, τους κερναω ενα αξεχαστο ξυλο, αρκετο για να τους ερχεται στο μυαλο καθε φορα που ετοιμαζονται να ξαναλλαξουν λωριδα, η να παραβιασουν STOP.

....και ταυτοχρονα, παραδειγματιζονται και οσοι βρισκονται τριγυρω.....

ξερω, δεν ειναι λυση, αλλα αυτο περναει απο το χερι μου...

adam_tsouk
26/04/2005, 21:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
....εγω παντως εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι μερικοι καταλαβαινουν μονο με το ξυλο!!!!

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΜΕ ΣΕΒΕΤΑΙ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕ ΦΟΒΑΤΑΙ!!!

οσες φορες λοιπον εχουν τυχει τετοιοι μαλακες στο δρομο μου, και αφου δεν παραδεχονται την μαλακια τους, τους κερναω ενα αξεχαστο ξυλο, αρκετο για να τους ερχεται στο μυαλο καθε φορα που ετοιμαζονται να ξαναλλαξουν λωριδα, η να παραβιασουν STOP.

....και ταυτοχρονα, παραδειγματιζονται και οσοι βρισκονται τριγυρω.....

ξερω, δεν ειναι λυση, αλλα αυτο περναει απο το χερι μου...

Μέχρι που θα βρεθεί ο ΕΝΑΣ που θα σε ξυλογορτώσει και θα ησυχάσεις!

ireneepi
27/04/2005, 01:54
Ολοι προσοχοι...

και κριμα για ολους αυτους που εχουνε φυγει....

monstermind
27/04/2005, 08:02

Αργα τα βραδυα και σε σχετικα αδειο δρομο το οτι ενα αυτοκιντη κανει δεξια σαν να φαινεται να παρκαρει μπορει να σημαινει οτι ετοιμαζετε να τραβηξει χειροφρενο

ΠΡΟΣΕΧΤΕ!!!!!

α ρε hornet!!!

εμενα έκανε αριστερα σαν να ήθελε να στρίψει και ήταν και νωρίς το πρωι!!!

:(

Tigas
27/04/2005, 08:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από powerphot
Nα προσθέσω κάτι κι εγώ σχετικά με το...."να κοιτάτε μέσα στο αυτοκίνητο"......
Αν δείτε οδηγό με το κινητό κολλήμένο στο αυτί, ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!
Συμπεριφερθείτε στο προσπέρασμα σαν να είναι:
ΤΥΦΛΟΣ, ΚΟΥΦΟΣ, ΚΑΙ.....ΜΑΛΑΚΑΣ
Ιδίως το τελευταίο..... :wave2:

ΣΥΜΦΩΝΟ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ.
ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΔΓΓΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΑΝΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ.
ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ :hypnotize

bugsbunny
27/04/2005, 09:08
Εγώ πάντως παιδία επειδή την έχω γλιτώσει πολλές φορές μέχρι τώρα από μ@λ@κες που μιλάνε σε κινητά και δεν ξέρω μέχρι ποτέ θα συνεχίζεται η καλή μου τύχη κάνω το εξής, όποτε δω μ@λ@κα να μιλάει και παρακάτω έχει μπλόκο η τροχαία (συνήθως για να γράψουν μηχανάκια) σταματάω και τους “καρφώνω” ότι έρχεται κουτί και ο οδηγός μιλάει στο κινητό του. Τους σταματάνε αμέσως και τους γράφουν!!!! Ενώ εάν δεν τους έλεγα τίποτα ο μαλάκας θα έφευγε κανονικότατα επειδή τα παλικάρια εκείνη τη μέρα γράφανε για κράνη π.χ.
Δεν είναι η τέλεια λύση αλλά ας τους τσούξει λίγο το προστιματάκι μπας και το ξανασκεφτούν την επόμενη φορά…(αφού ευτυχώς το προβλέπει και ο ΚΟΚ)

Α, και κάτι τελευταίο ΙΔΙΑΊΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ στην κατηγορία “γράφω μηνύματα την ώρα που οδηγώ” 1000 φορές πιο επικίνδυνοι!!!

cityfly
27/04/2005, 10:12
να προσθέσω κάτι ακόμα

όταν ετοιμάζεστε να περάσετε από το διάδρομο ανάμεσα στα αμάξια προσέξτε ιδιαίτερα αν πάει κάποιος άλλος να περάσει από την άλλη μεριά του αυτοκινήτου

γιατί εκτός από αυτούς που κάθονται μες τη μέση και δεν κουνούνε υπάρχουν και οι άλλοι που κάνουν απότομες κινήσεις για να σου ανοίξουν δρόμο (ή για να μην τύχει να τους γρατζουνίσεις)

αν λοιπόν ανοίξουν δρόμο στον άλλο και δεν έχουν δει εσένα θα πέσουν πάνω σου

thewhiteowl
27/04/2005, 10:42
Ρε παιδιά, αν είναι επικίνδυνοι οι οδηγοί κουτιών που μιλάνε στα κινητά ενώ οδηγούν, τι να πω για τους οδηγούς μηχανών που μιλάνε στο κινητό ενώ οδηγούν;;;
:confused: :confused: :confused:
Ναι, ναι, το έχω δει ΚΑΙ αυτό! Θα μου πεις από την άλλη μεριά άμα ο μαλάκας ο παπάκιας πάει και φάει τα μούτρα του θα φταίει αυτός, ενώ στο κουτί ο τύπος θα φάει και άλλους 2-3 μαζί του που δεν φταίνε.

gdevelek
27/04/2005, 10:50
Έχω δει παπάκια με τσιγάρο και καφέ στο αριστερό χέρι, παπάκια που εν κινήσει έπαιρνε τηλέφωνο, καθώς και άλλον που με το δεξί πόδι έσπρωχνε δεύτερο παπί (με τον οδηγό του βέβαια) που είχε "μείνει", επί της Β.Σοφίας.

Θεωρώ πως κινδυνεύω από παπάκια περισσότερο από όλες τις άλλες μηχανές μαζί.

Rezeguet
27/04/2005, 12:20
και ειδικα σκουτερακιδες με τα ''trendy'' τα gilera 50-125, με τα καρφακια στο μαλι, με παντελονακι και μπλουζιτσα trendικη χωρις κρανος-καθρεπτες εννοειται, με το ενα χερι στο κινητο και το αλλο στο γκαζι, ολα αυτα σε επαρχιακο Ηρακλειου με προσφυση μηδενικη και γεματη κλειστες, τυφλες, στενες και κατηφορικες στροφες και στην ακρη γκρεμος χωρις μπαρες 100 μετρα βαθυς τουλαχιστον και κατω κοφτερα βραχια, και τον τυπα να πηγαινει με 80-100... :confused: :look: :look:

ενταξει μεμονωμενη περιπτωση αλλα στο Ηρακλειο γενικως γινεται της κακομοιρας και σκοτωνται ολοι οι παπακιδες. Αναρωτιεμαι πως θα ηταν η στατιστικη ατυχηματων αν βγαλουμε παπακια και σκουτερ μεχρι 200κυβικα... αντε και και SM με οδηγους κατω των 25.

thewhiteowl
27/04/2005, 12:24
Ρε παιδιά, όχι μέχρι 200 κυβικά, πιάνει και το RS μέσα! :cry: :cry: Που απευθύνομαι για πάρω εξαίρεση;;

...city
27/04/2005, 12:32
Κάτοχος & παπιού, τολμώ να πώ και εγώ, ότι είμαστε η άσχημη πλευρά των δικύκλων....
Απο μέρους μου θα ήθελα να πώ σε όσους διαβάζουν (οδηγοί moto & ayto) και έχουν ευθύνη στην οδήγήση τους, να λάβουν όλα τα παραπάνω υπόψη τους και να προσθέσω : Προσοχή σ'αυτούς με κλεισμένους καθρέπτες, απορώ εάν καταλαβαίνουν που βρίσκονται.
Επίσης με ενοχλούν όλοι αυτοί που ενώ όλοι μας είμαστε ο ένας πίσω απο τον άλλον με κάποια ταχύτητα στο ρυάκι, παιρνούν απο δεξιά κλείνοντας τον κάθε οδηγό auto ανάμεσα σε δύο moto , και κάνοντας τον να παθαίνει....και δεν χρειάζονται πολύ για να πάθουν δυστυχώς

danaos75
27/04/2005, 13:49
οπως τα λέτε ειναι εχω δει κοιλαρα (τρελη κοιλιά κρεμοταν κατω απο την σελα της παπιας του), να πινει καφε στο παπι και να εχει κρεμασει σακουλα με σαντουιτς στο τιμονι και να τσιμπαει και τραβαγα τα μαλλιά μου.:eyepop: :eyepop:
πολύ προσοχη και καλη προβλεψη της κατάστασης είναι κάτι που πρώτα έμαθα θεωρητικά εδω μέσα και μετά τα εφάρμοσα στην πράξη στον δρόμο(αφού πηγα πρωτα να φαω τα μουτρα μου κανα δυο φορές :eek: ).
Αυτο που παλέυω ακόμα είναι να παραχωρώ προτεραιότητα ακόμα και εκεί που την έχω εγώ.
:nono:

stukas
27/04/2005, 14:03
ο φιλος κ συμπληρωνω:Το κλασσικο κοιτατε τους καθρεπτες η μεσα στο αυτοκινητο..ανησυχος οδηγος σημανει νευρικο αυτοκινητο και επικειται αλλαγη πορειας..του νου σας,οπως επισης καλο ειναι να προσεχεις κ τις ροδες των κουτιων,αν ειναι να στριψουν,αυτες ειναι το πρωτο σημαδι.

danaos75
27/04/2005, 14:10
ρε παιδία μια απορία έχω μόνο, πως είναι δυνατόν να κοιτάς καθρέπτες να μαντεψεις τι θα κάνει, να κοιτάς εαν μιλάει ή όχι στο κινητό, να υπολογίζεις εάν θα κόψει απότομα προς τα πάνω σου και να κοιτας και την δικιά σου πορεία ( καθρεπτες, γραμμή οδήγησης συν κάθε απρόοπτο του δρόμου ).:uplate:
Σύμφωνω σε όλα όσα είπαμε εδώ αλλα έιναι νομίζω και (όχι λίγο αλλά πολύ να έχεις τον Άγγελό σου απο κοντά).:sun:
Αλλίως ....

cityfly
27/04/2005, 14:20
εγώ πάντως προσπαθώ να κοιτάω μπροστά από τον μπροστινό ώστε αν συμβαίνει κάτι που απαιτεί ελιγμό να μην περιμένω τι θα κάνει ο μπροστά και αναλόγως να βγάζω συμπέρασμα για το τι τρέχει

γι αυτό και δεν θέλω να έχω μπροστά μου ογκώδη αυτοκίνητα, μου κόβουν την ορατότητα

latris mixanis
27/04/2005, 14:49
ΣΩΣΤΟ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ...ΟΙ ΠΕΡΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΛΑΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ..
ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΑΝ ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΚΟΥΤΙΟΥ.
ΜΕ ΧΑΛΑΕΙ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΦΥΝΑ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΕΝΩ ΠΕΡΝΑΕΙ ΙΣΑ-ΙΣΑ,ΝΑ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠ Τ'ΑΜΑΞΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΦΥΝΑ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ,ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ;;;

Υ.Γ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΝΟΣ

Rezeguet
27/04/2005, 15:17
αλλο κουλο ειναι με τις ''οικογενειακες εκδρομες'' στην πολη με ενα παπι η σκουτερακι 50αρι, που χωρανε μαμα μπαμπας θεια 2 παιδια και ενα μωρο σε μια στενη σελουλα παπιου/σκουτερ και στο τιμονι τα ψωνια της ημερας κρεμασμενα (φυσικα ολη η οικογενεια ξεκρανωτη, χωρις καθρεπτες, παραβιαζοντας ολον τον ΚΟΚ, κανοντας μανουβρες καμικαζι και συνηθως ειναι και γυναικα οδηγος) :look: :uplate: :uplate: :hypnotize :alien:

gixxerpap
27/04/2005, 18:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
Μέχρι που θα βρεθεί ο ΕΝΑΣ που θα σε ξυλογορτώσει και θα ησυχάσεις!

μεχρι να βρεθει ο μαγκας που θα εχει και αδικο και θα καταφερει και να με ξυλοφορτωσει, θα εχω τραταρει πολλους:lol: :lol: :lol:
εξαλλου, το εχω δει σαν κοινωνικη προσφορα!!!

adam_tsouk
27/04/2005, 18:48

:uplate: :uplate: :uplate:

cityfly
27/04/2005, 18:50
μεχρι να βρεθει ο μαγκας που θα εχει και αδικο και θα καταφερει και να με ξυλοφορτωσει, θα εχω τραταρει πολλους:lol: :lol: :lol:

θυσία γίνεσαι βρε παιδί μου για το κοινωνικό σύνολο

gixxerpap
27/04/2005, 18:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
θυσία γίνεσαι βρε παιδί μου για το κοινωνικό σύνολο

ενταξει, μην τα παραλεμε, μου εχει πει και ο γιατρος οτι κανει καλο στα νευρα μου!!!

cityfly
27/04/2005, 18:57
ενταξει, μην τα παραλεμε, μου εχει πει και ο γιατρος οτι κανει καλο στα νευρα μου!!!

διαγνωσμένη περίπτωση δηλαδή

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer:

tai
27/04/2005, 19:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
διαγνωσμένη περίπτωση δηλαδή

Τουλάχιστον όχι ανίατη.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer:

johnpagr
28/04/2005, 03:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από danaos75
ρε παιδία μια απορία έχω μόνο, πως είναι δυνατόν να κοιτάς καθρέπτες να μαντεψεις τι θα κάνει, να κοιτάς εαν μιλάει ή όχι στο κινητό, να υπολογίζεις εάν θα κόψει απότομα προς τα πάνω σου και να κοιτας και την δικιά σου πορεία ( καθρεπτες, γραμμή οδήγησης συν κάθε απρόοπτο του δρόμου ).:uplate:
Σύμφωνω σε όλα όσα είπαμε εδώ αλλα έιναι νομίζω και (όχι λίγο αλλά πολύ να έχεις τον Άγγελό σου απο κοντά).:sun:
Αλλίως ....

Kai pou na deis ti plaka exei ....... na to kaneis afto ...... se oloklhrh thn peiraiws ...... botiliarismenh :lol: :bigcry:

johnpagr
28/04/2005, 03:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από SCBR1000RR
ΣΥΜΦΩΝΟ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ.
ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΔΓΓΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΑΝΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ.
ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ :hypnotize

Kai pou na deite to KLYTERO .......

Typa ....

Me open face kranos....

Omilon thn aigiptiakhn glwssa......

odhgontas scouteroides.......

na exei XWSEI to kinito (typou axivada h' stridi ) anamesa sto kranos kai to afti tou ......................

kai na odhgei .......................... ME TO ENA XERI STO GAZI ....

KAi me to allo na kanei nohmata ws o synxoremenos KARAMANLHS.... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

free rider
28/04/2005, 06:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από johnpagr
Kai pou na deite to KLYTERO .......

Typa ....

Me open face kranos....

Omilon thn aigiptiakhn glwssa......

odhgontas scouteroides.......

na exei XWSEI to kinito (typou axivada h' stridi ) anamesa sto kranos kai to afti tou ......................

kai na odhgei .......................... ME TO ENA XERI STO GAZI ....

KAi me to allo na kanei nohmata ws o synxoremenos KARAMANLHS.... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

μα καλά υπάρχουν και τέτοια μπάζα....

ρε πάρε κανα βιντεάκι με το κινητό...

οτι πρέπει για τα ανέκδοτα..

:wave2: :wave2:

cityfly
28/04/2005, 15:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Τουλάχιστον όχι ανίατη.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer:

είσαι σίγουρος γι αυτό;

:rotflmao: :rotflmao:

tai
28/04/2005, 18:24
ναι ναι το'πε ο γιατρός. :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

TOLISTOLAROS
10/07/2008, 09:34

Φίλε είχα πει ότι δε θα γράψω λεπτομέρειες απ'το ατύχημά μου όταν η κυρία παραβίασε το στοπ http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=62104
απλά θα πω το εξής:
-Οδηγούσα ΚΑΤΑΚΙΤΡΙΝΟ SV 650S
-Η Remus ακουγότανε μέχρι το Φαληράκι
-Φορόυσα άσπρο-κόκκινο μπουφάν
-Κράνος με άσπρα κόκκινα γραφικά
-Έκανα κατα σειρά:σινιάλο με τη σκανδάλη,κόρνα(3-4 φορές),άναμμα μεγάλης σκάλας

Βλέπω το KIA(η διασταύρωση με το STOP είναι στα δεξιά μου) να σταματάει μεσ'τη διασταύρωση μετά τις παραπάνω ενέργειες. "Ε ρε πστ μου λέω με είδε."Παρόλ'αυτά συνεχίζω με 4η και κλειστό γκάζι επί τουλάχιστον 100m(δηλ να 'χα το πολύ 50km/h)
Και τη βλέπω στα 2m να στρίβει αριστερά κατά πάνω μου!!!!!!!(Σημείωση:στα αριστερά μου υπάρχει πεζοδρόμιο και μετά ο γκρεμός του Μόντε Σμιθ).Το πλαγιάζω με τη μία αριστερά(ένστικτο,ικανότητα,κωλοφαρδία,όλα μαζί δεν ξέρω...),ξανά δεξιά (για να μην πάω πεζοδρόμιο-γκρέμι) και με κοπανάει στο δεξί fairing.Το Sv αρχίζει τα δικά του και πηγαίνει καρφί στο πεζοδρόμιο!Ε το παράτησα κι έπεσα προς τα δεξιά...εκεί είναι όμως που μου πολάκωσε τη φτέρνα....
Όταν μετά τη ρωτάω στο Νοσοκομείο "Καλά δε με είδατε;", μου λέει "όχι κοίταζα ΔΕΞΙΑ!!!!"
ΔΗΛ ΑΡΧΙΣΕ Ν'ΑΜΠΡΑΓΙΑΡΕΙ ΠΡΙΝ ΞΑΝΑΕΛΕΓΞΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ΄!!!...Μετά μου λέει "Είχα ράδιο και αρκουδίσιον και δεν κατάλαβα τπτ!!!"...Είναι ειλικρινής αλλά τί να το κάνω...

Παιδιά σίγουρα ο θόρυβος,τα έντονα χρώματα βοηθάνε,σε καμμιά περίπτωση δε θα γίνω μοιρολάτρης,αλλά μερικοί-μερικές δεν ακούνε δε μπα να φοράμε κανόνι από Leopard στα μηχανάκια μας.....
Γι'αυτό σκέφτομαι όταν γίνω καλά,ν'αγοράσω ένα καθαρό,φόρτωμα στο τρέιλερ και δάσος!

TOLISTOLAROS
10/07/2008, 10:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Θα ήθελα να παραθέσω κι εγώ τους προσωπικούς μου κανόνες, με την ιδιότητα του αναβάτη με 0 (zero) πτώσεις-ατυχήματα σε πάνω από 60.000km σε δίτροχο. Πολλά εκ των οποίων τέεεζα. Σίγουρα χρειάστηκα τύχη, αλλά πιστεύω ότι η τύχη είναι το λιγότερο.

- Η μηχανή ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ χωρίς εξαιρέσεις κάθε Σαββατόβραδο. Το ξέρω, σου σκίζει το lifestyle, αλλά τι να κάνουμε.

- Στα 'ρυάκια' ανάμεσα στα αυτοκίνητα, ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ στη δεξιά μεριά. ΠΑΝΤΑ στο αριστερότερο ρυάκι, ακόμα κι αν η δεξιά λωρίδα είναι άδεια! Πειρασμός, το ξέρω, but.

- Οδήγηση πάντα έχοντας κατά νου ότι είμαι σε αυτοκίνητο. Δηλαδή μεγάλα περιθώρια και αποστάσεις. Απουσια μεγάλης εμπειρίας οδήγησης κουτιού είναι μείον.

- Παραχώρηση προταιρεότητας σε ΟΛΟΥΣ. Κουφό, αλλά it works. Αν σου έχει γίνει συνήθεια το ανάποδο... κακώς. Αν δεν έχεις οδηγήσει αυτοκίνητο να δεις πως γίνεται, πάλι κακώς.

- Ενα δύσκολο: όχι μηχανή στην Αθήνα σε καθημερινή βάση! Προσωπικά, ποτέ δε τη χρησιμοποίησα για commuting. Με κορόιδεψαν, μου την είπαν, αλλά ...βράχος! Εχω τρελλαθεί στο περπάτημα, αλλά τώρα βλέπω ότι είναι πολύ καλύτερο.

- Υπενθύμιση στον εαυτό ότι βρισκόμαστε στην Αθήνα: μια πάρα πολύ άρρωστη πόλη. Δεν κυνηγάω την τύχη μου! Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα. Κάνω άκρη να περάσει ο 'παγκόσμιος' με το Saxo, άκρη να περάσει ο πυροβολημένος με το motard, και μακριά από κάθε λογής εμπριμέ όχημα.

- THE ART OF ΖΕΝ. Δε βιάζομαι. Ακούγεται σαν τη μαμά αυτό, αλλά... αποδίδει. Δεν το πιέζω το θέμα. Ιδίως τώρα πιά που και τα ΙΧ προσπαθούν να χωθούν ΟΠΟΥ βρουν, λες και είναι παπιά...

AYTA για ξερούς κανόνες. Και κάτι ακαδημαϊκό, επι τη ευκαιρία.

Καθένας έχει το προσωπικό του στυλ και την καθαρά υποκειμενική του άποψη σχετικά με το τι σημαίνει "ασφαλής οδήγηση". Κι εγώ μια από τα ίδια. Όλοι θεωρούμε εαυτούς "καλούς" ή "ασφαλείς" οδηγούς (εκτός από "γρήγορους" φυσικά!) Κάποιοι το λένε, κάποιοι όχι. Κάποιοι λένε, οκ δεν είμαι γρήγορος, αλλά είμαι ασφαλής. ΑΣΧΕΤΑ βέβαια αυτά --anyway.

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος για τον εαυτό του ότι είναι "κακός". Το λένε κάποιοι, αλλά λίγο-πολύ αστειεύονται. ΑΝ το εννούσαν, θα έσκιζαν την άδεια οδήγησής τους. Εγώ 2-3 τέτοιους έχω γνωρίσει στη ζωή μου, που απλά και συνειδητά δεν πήγαν ποτέ να βγάλουν άδεια οδήγησης.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΑΜΑΟΥΑ ΣΥΝΕΤΟΙ ΟΔΗΓΟΙ.

ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΡΙΖΟΥΜΕ (ΩΣ ΜΑΛΑΚΕΣ) ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 100.000 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ!!!

Άρα κάτι είναι στραβό στη λογική μας. Πως λύνεται το μυστήριο
"Εγώ είμαι ΟΚ απέναντι στους άλλους, και σχεδόν όλοι οι άλλοι είναι μαλάκες"? (έως φονιάδες*)

(*) Στη βιομηχανία (του κέρδους :) ), τα λεγόμενα near-misses υπολογίζονται ως κανονικά ατυχήματα στα risk-assessments... Κάτι ξέρουν αυτοί που βγάζουν τα δις. Άρα, υπό μια συγκεκριμένη οπτική, τα ατυχήματα είναι 1000 φορές περισσότερα.

Κάτι παίζεται λοιπόν, και είναι πολύ μεγαλύτερο από την καθημερινή λογική μας. Σε άλλη εκπομπή...
Κι εγώ έτσι χρησιμοποιούσα το SV αλλά με φάγανε μπαμπέσικα...Ίσως να'μουν ο άτυχος της υπόθεσης...
Μπράβο σου πάντως,πάντα όρθιος και πάντα προσεχτικός!!:beer: :beer:

lilipoua
10/07/2008, 10:44
Κάτι ακόμα, που για εμένα είναι αρκετά σημαντικό:

στα φανάρια, πάμε ωραία και καλά, προσέχοντας όλα όσα ανέφεραν οι συμφορουμίτες, μπροστά μπροστά......!
Ενας κανόνας που εγω ακολουθω πιστά είναι : Να σταματάω στο σημείο που να μπορώ να βλέπω το φανάρι!!!

Δεν έχει κανένα νόημα, κατα τη δική μου άποψη, να είμαι τόσο μπροστά ωστε να πρέπει να μου κορνάρουν, να μου κάνουν φωτα και να ακουω " τραβα να τηγανίσεις κανα κιοφτέ" (και όλα αυτά είναι το λιγότερο, μπορεί γυρίζοντας σπίτι πραγματι να κάνω κεφτεδάκια) ωστε να ξεκινήσω, οταν ανάψει το φαναρι που δεν βλέπω, πράσινο!!!

Δυστυχώς, στατιστικές έχουν δείξει πως πολλά απο τα ατυχήματα στα φανάρια γίνονται γιατί ο μπροστά μπροστά, που δεν βλέπει το φανάρι, δεν έχει ξεκινήσει και ο "κουτάκιας" που βλέπει το φανάρι και δυστυχώς δεν βλέπει και λίγο μπροστά του, ξεκινάει και πέρνει σβάρνα ό,τι μηχανάκι είναι μπροστά του (ακόμα σταματημένο περιμένοντας ένα θεϊκό σημάδι για το πράσινο!!!)

Δεν λέω πως πρέπει να φεύγουμε "σφαίρα" όταν ανάβει πράσινο χωρίς έλεγχο της διαστάυρωσης, αλλά γιατί να αφήνουμε στους άλλουν να κάνουν κάτι που είναι δική μας ευθύνη όταν οδηγούμε? Δλδ, να βλέπουμε το φανάρι!!!

Άσε τις περιπτώσεις που κάποιος έχει κορνάρει στο φανάρι γιατι π.χ. είδε τον κολλητό του στο διπλανό αυτοκίνητο, και αυτοί που είναι πολύ μπροστά φεύγουν με κόκκινο!!! :rolleyes:

Sorry, αλλά φαίνεται πως οι "κακές παρέες" με επηρεάζουν και άρχισα να γράφω κατεβατά!!!
:lol: :lol: :lol:

vangelis 64
10/07/2008, 12:10
Με αφορμή το παρακάτω....
Ξεκινώντας από το σπίτι με πολύ καλή διάθεση,βγαίνω στη Θησέως και πέφτω σε νευριασμένο οδηγό ΙΧ,ο οποίος βριζότανε με τον μπροστινό του που δεν τού άφησε χώρο να πάει πιο μπροστά στο φανάρι!!
Άναψε πράσινο και τούς έβλεπα να σπινάρουν μέχρι το επόμενο(στα 100μ δηλαδή)όπου και πάλι άρχισαν τα γαλλικά......

Εκείνη τη μέρα είπα να οδηγήσω σκεφτόμενος,μεταξύ άλλων,αυτό που είπε ο Κώστας(SF)στην αρχή.Να δίνω προτεραιότητα κι ας την έχω εγώ.
Προσπαθείστε να φανταστείτε-αν δεν το έχετε ήδη ζήσει-σε πόσο δύσκολη θέση έρχεται ένας οξύθυμος-νευριασμένος οδηγός,όταν τού χαμογελάσετε(το χαμόγελο φαίνεται μέσα από το κράνος:smilea: )και τού κάνετε τη χειρονομία "πέρνα".
Κάνοντας κάτι τέτοιο,τού φτιάχνεις τη μέρα.Τού δίνεις ώθηση να συμπεριφερθεί καλύτερα στην επόμενη φάση,με τον τύπο που μιλάει στο τηλέφωνο πχ.
Πρέπει όμως βασικά να συνειδητοποιήσουμε ότι οι άλλοι δεν είναι εμπόδιο στον προορισμό μας.Άνθρωποι σαν και μάς είναι που,είτε κάνουν τη βόλτα τους είτε πάνε στίς δουλειές τους.
Δεν είμαστε σημαντικώτεροι απ' αυτούς ούτε οι δουλειές μας σπουδαιότερες.

Σάς το λέω εγώ που πολλές έχω κατέβει από τη μηχανή έτοιμος για ξύλο.:blush: :wave2:

arxaios
10/07/2008, 12:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
....
Προσπαθείστε να φανταστείτε-αν δεν το έχετε ήδη ζήσει-σε πόσο δύσκολη θέση έρχεται ένας οξύθυμος-νευριασμένος οδηγός,όταν τού χαμογελάσετε(το χαμόγελο φαίνεται μέσα από το κράνος:smilea: )και τού κάνετε τη χειρονομία "πέρνα".
Κάνοντας κάτι τέτοιο,τού φτιάχνεις τη μέρα.Τού δίνεις ώθηση να συμπεριφερθεί καλύτερα στην επόμενη φάση,με τον τύπο που μιλάει στο τηλέφωνο πχ.

ΧΧΧμμμμμμ .......... ΝΝΝΝΝΝαι ................
Μιά φορά που το έκανα αυτό πριν κάμποσα χρόνια σε μέλος της κίτρινης φυλής (ταρίφας) στη Μιχαλακοπούλου, γυρίζει περνόντας και μου λέει ...........
Τι χαμογελάς ρε παπάρα ;;; Αδερφή είσαι ;;;
:eyepop: :eyepop: :eyepop:
Παιδιά έμεινα κάγκελο λέμε ..................

Πάντως οδηγώ σαν να μην έχω ΠΟΥΘΕΝΑ προτεραιότητα και στα φανάρια ακόμα και πράσινα κόβω πολύ ταχύτητα !!!

vangelis 64
10/07/2008, 12:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
ΧΧΧμμμμμμ .......... ΝΝΝΝΝΝαι ................
Μιά φορά που το έκανα αυτό πριν κάμποσα χρόνια σε μέλος της κίτρινης φυλής (ταρίφας) στη Μιχαλακοπούλου, γυρίζει περνόντας και μου λέει ...........
Τι χαμογελάς ρε παπάρα ;;; Αδερφή είσαι ;;;
:eyepop: :eyepop: :eyepop:
Παιδιά έμεινα κάγκελο λέμε ..................
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: Έπεσες στον καλύτερο.χαχαχαχαχααχαχαχχα:lol: :lol: :lol:

Road67
10/07/2008, 13:54

Δεδομένου ότι πολλοί οδηγοί κουτιών οδηγούν μέσα στην τύφλα τους και δεν κοιτάνε ούτε πίσω ούτε καθρέπτες,

Αμα δεν ησουνα με το fazer, transalp, haya, σκουτερ, παπι κλπ και ησουνα με κανα hummer να δεις πως θα κοιταγε τους καθρεπτες. Εγω αυτο εχω καταλαβει.

Οσον αφορα την εξατμιση κι εγω το εχω σκεφτει παρα πολλες φορες. Αλλα μ' αρεσει υπερβολικα και ο ηχος στο ανοιγμα του μονοκυλινδρου σκουτερ μου και το φυσημα του fazer οταν ανοιγεις. Απο την αλλη και τις δυο τις χρησιμοποιω οσο παραξενο κι αν ακουγεται σε ταξιδια. Ηδη στα πολυωρα ταξιδια ο θορυβος του στροβιλισμου του αερα οπως μου ερχεται σαν ηχος μεσα απο το κρανος και με ζαλιζει, ποσο μαλιστα να εχω κι ενα σουρωτηρι που να κανει βρρρρ βρρρρ.

Δε σας κρυβω ομως οτι στο αμαξι μου εχω μπουρι. Γιατι μ' αρεσει ο ηχος και για να μ' ακουνε. Οχι να μ' ακουνε τα πιτσιρικια και οι γκομενες οταν περναω, αλλα οι πεζοι, τα μηχανακια και τα αλλα τουτου.