Σύνδεση

View Full Version : Καίγονται τα πάντα...

Σελίδες : 1 [2] 3

Zid
23/08/2009, 20:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
ενω κανονικα θα επρεπε για τουλαχιστον 200 χρονια σε δασικες εκτασεις να μην γινεται αρση χαρακτηρισμου και αν στα 199 χρονια ξαναβαλλουν φωτια για αλλα 200 ξανα τα ιδια...

Μα αυτό γίνεται... στα λόγια μετά απο κάθε τέτοια καταστροφή (δε θυμάσαι τι ειπαν μετά τη καταστροφή στη Πάρνηθα και στην Ηλεία...)!!!

αα και για το κυνηγι..... αμα θυμάσαι τι είπαν....

.... στη πράξη ομως τι έγινε ?
:rolleyes:

ΦΤΑΙΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡ¨ΕΑ ΤΟΥ........... οπως και ολοι πριν απο αυτον..... που μας παραμυθιασαν

:mad:

ermiss
23/08/2009, 20:47
Να δείτε που θα κάνουν καμιά κουφή σύλληψη και θα γελάνε και τα καμμένα...

Είναι ικανοί να συνδέσουν τις πυρκαγιές με καμιά ΣΕΧΤΑ ή με κανένα πακιστανό...

pyromaniacs
23/08/2009, 20:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
Με την Πελλοπονησο...δεν εμαθε τιποτα
Με την Παρνηθα ...δεν εμαθε τιποτα
Με την Χαλκιδικη...δεν εμαθε τιποτα
και δεν νομιζω να μαθει ουτε με την τελικη καταστροφη του περιβάλλοντος που απο εδω και περα θα ζησουμε...αλλα και αν μαθει ειναι ηδη πολυ αργα.

Προεκλογικα εταξε νομιμοποιηση αυθερετων για να βολεψει ο δαμαλος και οι αλλοι κοματοσκυλοι την κωλαρα τους σε βαρος εμενα,εσενα και αλλων εκκατομυριων Ελληνων....ενω κανονικα θα επρεπε για τουλαχιστον 200 χρονια σε δασικες εκτασεις να μην γινεται αρση χαρακτηρισμου και αν στα 199 χρονια ξαναβαλλουν φωτια για αλλα 200 ξανα τα ιδια...να δουμε τοτε ποσες φωτιες θα μπουν μετα + αμεση κατεδαφησι χωρις ιστοριες σε οποιον καργι@λη βαλει τουβλο σε δασος.

Και κοιτα να δεις οτι στο τελος παλι για ασύμμετρες απειλές θα μιλησουν...

+1000 Απλα αυτο που λέω εγω είναι ότι όλοι, σχεδόν τα ίδια λένε. Οπως και να χει τα καμμενα δεν γυρίζουν

ermiss
23/08/2009, 20:55
Ας βγουν οι Δήμοι και ας πληρώσουν για αεροφωτογραφίες της περιοχής όπως είναι τώρα... Να σημαδευτεί το καμένο και ανα ένα χρόνο κάθε δήμος να ελέγχει και να ελέγχετε βέβαια για κτίσματα στα πρώην καμμένα δάση...

Αλλά ναι, σωστά, οι δήμοι είναι συνένοχοι σε όλα τα αυθαίρετα.... και ο κάθε δήμαρχος εξαργυρώνει τις άδειες με μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων και εννοείτε ψήφων για κάθε νέο ημινόμιμο σπίτι...

ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΦΥΤΡΩΣΑΝ ΤΟΣΟΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙΑ????

Zid
23/08/2009, 21:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Ας βγουν οι Δήμοι και ας πληρώσουν για αεροφωτογραφίες της περιοχής όπως είναι τώρα... Να σημαδευτεί το καμένο και ανα ένα χρόνο κάθε δήμος να ελέγχει και να ελέγχετε βέβαια για κτίσματα στα πρώην καμμένα δάση...

Αλλά ναι, σωστά, οι δήμοι είναι συνένοχοι σε όλα τα αυθαίρετα.... και ο κάθε δήμαρχος εξαργυρώνει τις άδειες με μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων και εννοείτε ψήφων για κάθε νέο ημινόμιμο σπίτι...

ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΦΥΤΡΩΣΑΝ ΤΟΣΟΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙΑ???? Eδώ ξεφύτρωσε δήμος μέσα στο δήμο.............

βλέπε Θρακομακεδόνες ... (και θέλουν να συμπεριλαβουν και το ολυμπιακο χωριο ) ....

:mad:

Ενοειτε οτι ειναι συνένοχοι... αυτοι δινουν νερο και ρευμα...:mad:

aakkuan
23/08/2009, 21:42
Να δείτε που θα κάνουν καμιά κουφή σύλληψη και θα γελάνε και τα καμμένα...

Είναι ικανοί να συνδέσουν τις πυρκαγιές με καμιά ΣΕΧΤΑ ή με κανένα πακιστανό...

καλα αυτο ειναι σιγουρο... ηδη αρχισανε να βγαινουν φημες για ασυμμετρες απειλες κτλ. αλλα τι περιμενεις?? αφου σε ζωα απευθυνονται... αντι στην πελλοπονησο να τους παρουν με τις πετρες και να μην αφησουν να στηθει ουτε μια καλπη, ενα μηνα μετα πηγαν και ψηφισαν τα ζωα παλι τα μαντρια τους....:yuck: :yuck:

και τωρα χαιρονται που θα χουν και highway (ιονια οδος) να περναει απ τα χωρια τους, και θα αναβαθμιστει η περιοχη τους. .:yuck: :yuck:

χαλαρωστε θα περασουν και αυτες οι πυρκαγιες, θα στεγνωσουν και τα "δακρυα" και μετα βουρ στον πατσα... και αν πανε μετα τιποτα "γραφικοι" να ζητησουν τα ρεστα απο κανα λαμογιο (βλεπε καζινο στην παρνηθα) θα βαλουνε τους μπατσους να προστατεψουνε "την περιουσια του κοσμακη"...

Εχετλαίος
23/08/2009, 23:08
.

171893

the who
23/08/2009, 23:24
Καλα τα λετε ρε μαγκες.Στις επομενες εκλογες τι θα κανετε?Θα ψηφισετε παλι Γιωργακη-Κωστακη?

Εχετλαίος
23/08/2009, 23:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Καλα τα λετε ρε μαγκες.Στις επομενες εκλογες τι θα κανετε?Θα ψηφισετε παλι Γιωργακη-Κωστακη?

Εξυπακούεται!
Αυτούς ξέρετε, αυτούς εμπιστεύεστε!

:mad: :yuck:

the who
23/08/2009, 23:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Εξυπακούεται!
Αυτούς ξέρετε, αυτούς εμπιστεύεστε!

:mad: :yuck:

Τοτε συντεκνε θεωρω πως οι ψηφοφοροι ειδικα των δυο(ενα ειναι δλδ αλλα ας ειναι)κομματων που κυβερνουν τοσα χρονια αυτον τον κακομοιρο τοπο ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να κανουν παραπονα.Οταν βαζεις τον λυκο να φυλαει τα προβατα μην γκρινιαζεις μετα γιατι σουφαγε και μερικα.

STOYBI
23/08/2009, 23:41
:a018: :a018:

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=58798&cid=4

el_hymador
23/08/2009, 23:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
:a018: :a018:

Ρε πουστη μου δεν γινονται αυτα!! δεν υπαρχουν!!

:lol: :lol: :lol: :lol:

Τελικα οντως χρειαζεται κατι δραστικο σε αυτη τη χωρα!

Για να μην παρεξηγηθω θα το πω η επανασταση η πραξικοπημα...στα παπαρια μου για να ειμαι ειλικρινης πως θα το λενε...αν ειναι σωστοι οποιοι και να ειναι (επαναστατες η πραξικοπηματιες) με τις ευλογιες μου... :winka:

kostas_1100gs
24/08/2009, 00:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
δεν πειραζει ...βαλε κρατικη τηλεοραση .... εχει κινουμενα σχεδια
Πόσο δίκιο έχεις..
Μ ε γ ά λ η αλήθεια.

Ktm.Prestige
24/08/2009, 00:32
Στην Αθήνα σε λίγο καιρό θα κυκλοφορούμε με μάσκες οξυγόνου!!!!!

ermiss
24/08/2009, 00:53
τώρα πρέπει να πάνε με 500 μπουκάλια και να κάνουν παρανάλωμα το μπουρδέλο των 300...

Και να κάνουμε χάζι να καίγεται το δικό ΤΟΥΣ σπίτι...

menelaos46
24/08/2009, 01:56
φωτια στα μπαντζακια μας....

..........http://www.youtube.com/watch?v=g7R_ay3OHdM

project.breeze
24/08/2009, 03:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Ρε πουστη μου δεν γινονται αυτα!! δεν υπαρχουν!!

:lol: :lol: :lol: :lol:

Τελικα οντως χρειαζεται κατι δραστικο σε αυτη τη χωρα!

Για να μην παρεξηγηθω θα το πω η επανασταση η πραξικοπημα...στα παπαρια μου για να ειμαι ειλικρινης πως θα το λενε...αν ειναι σωστοι οποιοι και να ειναι (επαναστατες η πραξικοπηματιες) με τις ευλογιες μου... :winka:

Ρε παιδιά όντως η γραφειοκρατία στην Ελλάδα έχει καταντήσει απίστευτη μ@λ@κι@ αλλά σκεφτείτε λίγο,ο Χ δημόσιος υπάλληλος που βλέπει κάποιον να χρωστάει 600,1000,5000 ευρώ έστω και αν ξέρει ότι είναι πιλότος κατασβεστικού ελικοπτέρου και είναι άμεση ανάγκη να φύγει τί μπορεί να κάνει;Να πάρει τον νόμο στα χέρια του;Να παρανομήσει για το κοινό καλό;Τί;Αν παρανομούσε για το κοινό καλό αύριο στο zougla.gr τί θα διαβάζαμε; "Υπάλληλος του αεροδρομίου της Ρόδου έκανε τα στραβά μάτια".Αυτό το τριπάκι της γραφειοκρατίας χρειάζεται ξερίζωμα και όχι κόψιμο μερικών κλαδιών

fournas
24/08/2009, 07:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
Ρε παιδιά όντως η γραφειοκρατία στην Ελλάδα έχει καταντήσει απίστευτη μ@λ@κι@ αλλά σκεφτείτε λίγο,ο Χ δημόσιος υπάλληλος που βλέπει κάποιον να χρωστάει 600,1000,5000 ευρώ έστω και αν ξέρει ότι είναι πιλότος κατασβεστικού ελικοπτέρου και είναι άμεση ανάγκη να φύγει τί μπορεί να κάνει;Να πάρει τον νόμο στα χέρια του;Να παρανομήσει για το κοινό καλό;Τί;Αν παρανομούσε για το κοινό καλό αύριο στο zougla.gr τί θα διαβάζαμε; "Υπάλληλος του αεροδρομίου της Ρόδου έκανε τα στραβά μάτια".Αυτό το τριπάκι της γραφειοκρατίας χρειάζεται ξερίζωμα και όχι κόψιμο μερικών κλαδιών

δηλαδη λες οτι εκανε καλα?

να καθυστερησει 5 ωρες το ελικοπτερο για τα κολο ευρω?????
στην τελικη αν ηθελε να ειναι τοσο τυπικος απλα ας ενημερωνε τους ανωτερους του και να επερνε το ρισκο....αν καιγοταν το δικο του,της μανας του πχ θα ηταν τοσο γραφειοκρατης/τες?????
ποιος θα τον κατεκρινε και ας τον βγαζαν στη ζουγκλα η' οπου αλλου??
ισως του λεγαν και μπραβο..
δεν ειναι ρομποτ φιλε μου πρεπει να υπαρχει και η πουτανα η λογικη σε καποιες καταστασεις

αν δεν καταλαβα καλα σορρυ για την αντιπαραθεση

byron
24/08/2009, 07:18
έστω και αν ξέρει ότι είναι πιλότος κατασβεστικού ελικοπτέρου και είναι άμεση ανάγκη να φύγει τί μπορεί να κάνει;Να πάρει τον νόμο στα χέρια του;Να παρανομήσει για το κοινό καλό;

Τίποτα δεν μπορεί να κανει πλέον. Και μέχρι εδώ που έφτασε πολύ είναι.

Αυτό που θα "έπρεπε" να κάνει λέγεται κοινή λογική.....αυτή τη ρουφιάνα που λέει ότι δεν μπορείς να κόψεις κλήση σε έναν οδηγό ασθενοφόρου επειδή παραβιάζει το όριο ταχύτητας για να πάει τον τραυματία στο νοσοκομείο, ή τον οδηγό του πυροσβεστικού οχήματος επειδή δεν φοράει ζώνη. Αλλλά ποιός την έχασε για να την βρεί ο ηλίθιος?

Gandalf dr685sm
24/08/2009, 07:25
Απο Σταμάτα , οικισμός Πλούνθι (πίσω απο το μέρος Κουκουνάρι)...

Καλημέρα σε όλους. Απο την δική μου μεριά το θέαμα είναι αποκαρδιωτικό.

Λίμνη Μαραθώνα - μαύρη.
Βαρνάβας όσο μπορώ να δώ - μαύρος.
Πίσω μεριά Αγ.Στεφάνου - μαύρη.
Γραμματικό...έχει κάπνα ακόμη.

Το σπίτι μου την γλύτωσε αλλά έτσι όπως είναι πλέον γύρω γύρω τίποτα δεν θα είναι το ίδιο πλέον.

Μια πράσινη βούλα είναι το σπίτι σε μια μαυρίλα. Μας έσωσε η δεξαμενή νερού που έχουμε, το γκαζόν γύρω γύρω και η δεξαμενή προπανίου που αποτέλεσε καμπανάκι κινδύνου για πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η πυρκαγιά στο δικό μου μέρος σβύστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου αλλά μέχρι και χθες το απόγευμα ήμουν όπως όλοι στο τρέξιμο για σβύσιμο εστιών.

Παιδιά οι συνθήκες ήταν πολεμικές... σε μέρη μάλιστα το άρβυλο είχε λιώσει σόλα πάνω σε πέτρες. Δεν μπορώ να περιγράωψ με λόγια το τι γινόταν.

Καπνός, πανικός απο ανοργάνωτα τμήματα , φωτιά να φτάνει και τα 10 μέτρα ύψος και να μην μπορείς να πλησιάσεις στα 5 μέτρα απόσταση απο την λάβα που έβγαζε.

Το βράδυ του Σαββάτου ειδικά με την μηχανή είχα γίνει οδηγός συνεργείων πυροσβεστικών που δεν ήξεραν την περιοχή.

Αυτή την στιγμή που γράφω είναι η πρώτη μέρα κάπως ησυχίας αλλά ακόμα είμαι πτώμα απο 48 ώρες συνεχούς εγρήγορσης.

Α.... και που είστε... αυτό δεν ήταν τίποτα... εννοώντας την φωτιά.

Περιμένετε να δείτε τι θα γίνει μετά με βροχές και με ζέστη απο το επόμενο καλοκαίρι.

Υπόψη...ήταν το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ στην Αττική. Βρήκαμε απο ασβούς μέχρι και χελώνες καμένες..

Είναι ολοκληρωμένη καταστροφή.

Ελπίζω και τα υπόλοιπα παιδιά να είναι καλά.

Και οι φωτιές ακόμα δεν τελείωσαν. :(

byron
24/08/2009, 07:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Απο Σταμάτα , οικισμός Πλούνθι (πίσω απο το μέρος Κουκουνάρι)...

Καλημέρα σε όλους. Απο την δική μου μεριά το θέαμα είναι αποκαρδιωτικό.

Σε είχα στο μυαλό μου Μάγε, μετά το thread που είχες βάλει πριν λίγες ημέρες. Τι να ευχηθώ? :(
Τουλάχιστον γλύτωσες το σπίτι σου...

CIRUS
24/08/2009, 07:39
Υπόψη...ήταν το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ στην Αττική.

κάνεις μέγα λάθος κάτι θα βρεθεί να κάψουν και του χρόνου, πάντα υπάρχει κάπου ένα κομματι που τους έχει ξεφύγει.

καλή ξεκούραση και ας ελπίσουμε ότι από σήμερα θα σταματήσουν οι φωτιές και θα κάνουμε σιγά σιγά τον τραγικό απολογισμό:sad:

stefanos
24/08/2009, 07:41
Πάντως δεν πρέπει να έχουμε παράπονο.
Οι τελευταίες κυβερνήσεις καταφέραν να πραγματοποιήσουν μια προεκλογική τους εξαγγελία:
"Λιγότερο Δημόσιο".
"Εξώ οι τεμπέληδες".
Ακούω στις ειδήσεις:
"'ηρθαν επιπλέον πυροσβεστικά απο γειτονικούς Νομούς και η δύναμη πλέον είναι 50 οχήματα και 150 πυροσβέστες"
:bigcry:
Κατά τα άλλα μας σώσανε τα ιδιωτικά ελικόπτερα.
Πολιτικές επιλογές, και πώς καίγετε ένα σύνολο ηλιθίων απο την ίδια την ηλιθιότητά τους.
Κοροιδεύουμε τα μούτρα μας εάν φανταζόμαστε οτι όλα αυτά είναι οργανομένο σχέδιο καταπατητών, κατασκόπων, εμπρηστών.
Απλή ηλιθιότητα είναι, μια μικρή τυχαία φωτιά που σε συνδυασμό με τις κατάλληλες συνθήκες ,όπως κάθε καλοκαίρι, μας έκαψε, γιατί είμαστε ηλίθιοι.
Κρίμα.

Gandalf dr685sm
24/08/2009, 07:51
Παιδιά δύο αλήθειες που είδα , έζησα και πάλεψα απο κοντά...

- Μηδέν συντονισμός απο το κέντρο...κάθε απάντηση στους ασυρμάτους έπαιρνε 20-30 λεπτά!
- Όλα τα λεφτά οι εθελοντές.... μπράβο σε όλα τα παιδιά...όποιος θέλει και μπορεί του προτείνω να εγγραφεί σε τέτοιες οργανώσεις.
- Ο απλός πυροσβέστης είναι ήρωας... είδα με τα μάτια μου παληκάρι να τον κυκλώνουν οι φλόγες και να μπουκάρει με την μάνικα δίνοντας ώθηση και στους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο και να σβύνουν εστία που απειλούσε σπίτι.

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν, γνωρίζουν και μπορούν σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά δεν είναι σε σύλλογο, να απευθύνονται σε πυροσβέστες , εφόσον έχουν μπεί εκεί που γίνονται όλα... θα σας δώσουν απο μια μάσκα ή θα σας αξιοποιήσουν κάπως ... να είστε σίγουροι.

Καλημέρα απο μένα και μακάρι να τελειώσουν όλα όσο πιο γρήγορα γίνεται... α... και τα "κοράκια" βγήκαν ήδη στα κανάλια.

Gandalf

ggs
24/08/2009, 08:28
Άντε πάλι τα ίδια…
Μου θυμίζει το αντίστοιχο thread με τις φωτιές στην Ηλεία…

Βρε κουτά, αφού όλα τα προβλήματα εκεί λύθηκαν άμεσα …

3000 euro…
οικοδομικές άδειες στο «φτερό»
χαμηλοτοκο δάνειο…
ανοχή στην αυθαιρεσία (μεχρι και στο Δημαρχείο Ζαχάρως …)
οικοδομικός «οργασμός»
τουριστική «αξιοποίηση»…

αυτά δεν θελαν ,τελικά ,οι ντόπιοι και γι αυτό τους τίμησαν με την ψήφο?

Τα ίδια (και χειρότερα) γίνονται ΚΑΙ θα γίνουν στην Αττική ….

Οι μισοί απ αυτούς που φωνάζουν , έχουν χτίσει σε περιοχές που είχαν αποχαρακτηριστεί από παλιότερες φωτιές …

Η μάχη είναι ..ΦΥΣΗ vs ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ… και είναι άνιση …

Πάρτε τις μηχανές και κάντε καμία βόλτα στα εναπομείναντα (και πανέμορφα) δάση της Ελλάδας όσο υπάρχουν ακόμη , για να έχετε κάτι να λέτε στα παιδιά σας ..

GATHAN
24/08/2009, 08:51
κάθε χρόνο τα ίδια ...:yuck:

ermiss
24/08/2009, 08:56
Και στις εκλογές του Οκτωβρίου θα επαναληφθεί ότι και το 2007.
Εννοείτε ότι τα 3000 8α γίνουν 5000 μιας και είναι λιγότεροι όσοι υπέστησαν ζημιές έτσι θα αποζημιωθούν με μεγαλύτερο ποσό...

project.breeze
24/08/2009, 08:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από fournas
δηλαδη λες οτι εκανε καλα?

να καθυστερησει 5 ωρες το ελικοπτερο για τα κολο ευρω?????
στην τελικη αν ηθελε να ειναι τοσο τυπικος απλα ας ενημερωνε τους ανωτερους του και να επερνε το ρισκο....αν καιγοταν το δικο του,της μανας του πχ θα ηταν τοσο γραφειοκρατης/τες?????
ποιος θα τον κατεκρινε και ας τον βγαζαν στη ζουγκλα η' οπου αλλου??
ισως του λεγαν και μπραβο..
δεν ειναι ρομποτ φιλε μου πρεπει να υπαρχει και η πουτανα η λογικη σε καποιες καταστασεις

αν δεν καταλαβα καλα σορρυ για την αντιπαραθεση

Μα φυσικά και δεν λέω ότι έκανε καλά,λεώ ότι τα χέρια του είναι δεμένα,δεν μπορεί να κάνει κάτι και ό,τι κι αν κάνει θα βρει τον μπελά του γιατί έτσι είμαστε εμείς εδώ στο Ελλάντα,τους βάζουμε όλους φυλακή και αφήνουμε κάτι Χριστοφοράκους π.χ να κάνουν βόλτες ανά την Ευρώπη

ermiss
24/08/2009, 09:01
Για αυτό υπάρχουν οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές, για να μην παίρνουν αποφάσεις οι απλοί υπάλληλοι...

fournas
24/08/2009, 09:02
Μα φυσικά και δεν λέω ότι έκανε καλά,λεώ ότι τα χέρια του είναι δεμένα,δεν μπορεί να κάνει κάτι και ό,τι κι αν κάνει θα βρει τον μπελά του γιατί έτσι είμαστε εμείς εδώ στο Ελλάντα,τους βάζουμε όλους φυλακή και αφήνουμε κάτι Χριστοφοράκους π.χ να κάνουν βόλτες ανά την Ευρώπη

πλακα κανεις βρε φιλε?
μπας και εισαι εσυ???:rotflmao:

οποιος τον κατηγορουσε ,θα τον λιντσαραν οι πυροπαθεις....

spyro
24/08/2009, 09:08

εμα και βέβαια ..... :a013:

"Αφου ετσι και αλλιώς όλοι ιδιοι είναι τι να κάνουμε"

project.breeze
24/08/2009, 09:17
Ειδήσεις σαν και αυτή (http://www.thelo.gr/funny_news.asp?action=detail&article=514&category=) δεν είναι περίεργες , είναι γνωστό πως πολλές φορές όταν πας να βοηθήσεις βρίσκεις τον μπελά σου. Φίλε fourna δεν ήμουν εγώ ο υπάλληλος,αν ήμουν εγώ θα έπαιρνα όλη την ευθύνη πάνω μου και θα τον άφηνα να περάσει,μην έχεις καμμία αμφιβολία.Απλά εν μέρει δικαιολογώ την αντίδραση ενός ανθρώπου που προσπαθεί να είναι τυπικός στην δουλειά του

fournas
24/08/2009, 09:37
Ειδήσεις σαν και αυτή (http://www.thelo.gr/funny_news.asp?action=detail&article=514&category=) δεν είναι περίεργες , είναι γνωστό πως πολλές φορές όταν πας να βοηθήσεις βρίσκεις τον μπελά σου. Φίλε fourna δεν ήμουν εγώ ο υπάλληλος,αν ήμουν εγώ θα έπαιρνα όλη την ευθύνη πάνω μου και θα τον άφηνα να περάσει,μην έχεις καμμία αμφιβολία.Απλά εν μέρει δικαιολογώ την αντίδραση ενός ανθρώπου που προσπαθεί να είναι τυπικός στην δουλειά του

δεχομαι που τον δικαιολογεις αλλα αν επεφτε σε χερια πυροπληκτων (καθυστερησε το ελικοπτερο 5 ωρες με αποτελεσμα να φτασει 7 το απογευμα για να μπορει να βοηθησει στην κατασβεσει,δηλαδη 1-1:30 ωρα πριν νυχτωσει....)δεν θα την εβγαζε καθαρη...

Gandalf dr685sm
24/08/2009, 10:04
δεν μπορώ να κοιμηθώ απο την υπερένταση...

Οπότε ας γράψω κάτι ακόμα...

Περί εναέριων...

Απο όσο άκουγα τουλάχιστον απο πυροσβέστες και ασυρμάτους, όλη η δύναμη προστατεύει ΜΟΝΟ ΣΠΙΤΙΑ και δεν κινείται προς δέντρα και αντίστοιχες περιοχές εκτός και αν υπάρχει άμεση απειλή προς οικίες και ανθρώπους.

Εκεί επιχειρούν και τα εναέρια.

Δυστυχώς τα ενάερια δεν έχουν δύναμη βολής όπως το Ρωσικό και κινούνται με στόχευση και μόνο έτσι.

Για εθελοντές... απο παντού είναι τα παιδιά. Εξοπλισμό έχουν μόνο μια χειρουργική μάσκα και μια βασική εκπαίδευση... ίσως και κανά φτυάρι.

Νερό δεν υπάρχει καθώς οι αντλίες σβύνουν λόγω διακοπής ρεύματος. Όσοι έχουν δεξαμενές νερού και γεωτρήσεις σώνονται. Διαφορετικά πολύ δύσκολα.

Ακούω οτι καίγεται τώρα ο Κιθαιρώνας προς Πόρτο Γερμενό. Εκεί παιδιά αν πιάσει δεν θα σβύσει μέχρι την θάλασσα.

Gandalf

Zid
24/08/2009, 10:45
Παιδιά δύο αλήθειες που είδα , έζησα και πάλεψα απο κοντά...

- Μηδέν συντονισμός απο το κέντρο...κάθε απάντηση στους ασυρμάτους έπαιρνε 20-30 λεπτά!
- Όλα τα λεφτά οι εθελοντές.... μπράβο σε όλα τα παιδιά...όποιος θέλει και μπορεί του προτείνω να εγγραφεί σε τέτοιες οργανώσεις.
- Ο απλός πυροσβέστης είναι ήρωας... είδα με τα μάτια μου παληκάρι να τον κυκλώνουν οι φλόγες και να μπουκάρει με την μάνικα δίνοντας ώθηση και στους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο και να σβύνουν εστία που απειλούσε σπίτι.

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν, γνωρίζουν και μπορούν σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά δεν είναι σε σύλλογο, να απευθύνονται σε πυροσβέστες , εφόσον έχουν μπεί εκεί που γίνονται όλα... θα σας δώσουν απο μια μάσκα ή θα σας αξιοποιήσουν κάπως ... να είστε σίγουροι.

Καλημέρα απο μένα και μακάρι να τελειώσουν όλα όσο πιο γρήγορα γίνεται... α... και τα "κοράκια" βγήκαν ήδη στα κανάλια.υ

Gandalf Τι να πώ... κουράγιο Μάγε ολοι είμαστε θλιμένοι.. οργισμένοι....

Μίλaγα με φιλο μου πυροσβέστη στο Γραμματικο το Σαββατο και μου λέει .... "Γυρνάμε σαν την άδικη κατάρα δεν έχουμε ενημέρωση απο πουθενά..πάμε οπου ναναι φτάνει να λειτουργούν οι κρουνοί... γιατι σχεδον κανένας δεν εχει νερο,... "

Και δουλευουν για 16-18 ωρες... σερι

Τέτοια ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ......... δεν έχει ξαναγινει .:(

super_toto
24/08/2009, 11:24
Να μαι κι εγώ πυρόπληκτος.

Να πούμε και μερικά πράγματα ουσίας ώστε να μαθαίνει ο κόσμος τι σκάτά γίνεται.

Η φωτιά ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ σε σημείο, ανάμεσα στο Σέσι και το Γραμματικό, προσβάσιμο μόνο με τα πόδια.
Η τοποθεσία και η ώρα της φωτιάς και μόνον, μας εξασφαλίζουν την βεβαιότητα ότι πρόκειται για εμπρησμό. Πάμε παρακάτω.

Η τοποθεσία της πρώτης εστίας βρίσκεται πολύ κοντά στην θέση Μαυρο Βουνό που έχει οριστεί ως τοποθεσία κατασκευής του ΧΥΤΑ Γραμματικού. Όσοι διαβάζετε ειδήσεις (και δεν ενημερώνεστε μόνο από τα κανάλια) θα ξέρατε ότι πριν από ένα μηνα περίπου ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο (ΕΛΛΑΚΤΩΡ-Μπομπολας) είχε προσπαθήσει να ξεκινήσει τα έργα με συνοδεία ΜΑΤ αλλά οι κάτοικοι ήρθαν σε σύγκρουση με τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα η περιοχή πάνω στο βουνό, στο πουθενά να θυμίζει Εξάρχεια κατά τον περσινό Δεκεμβριο. Μάλιστα από τα δακρυγόνα προκήθηκε πυρκαγία που όμως κατεσβέστη (ειρωνεία!). Τελικά τα έργα πάγωσαν για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι και σήμερα, από προσφυγές της κοινότητας και κατοίκων και μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις. Αφού δικαιώθηκαν οι κάτοικοι πρωτόδικα, εκκρεμούσαν οι αποφάσεις για τις προσφυγες της κοινότητας. Αυτές αφορούσαν περιβαλλοντικά θέματα σχετικά με την κατασκευή ΧΥΤΑ. Οποιος είχε πάει στην περιοχή θα είχε δει ότι ήταν κατάφυτη.

Και ως εκ θαυματος ξαφνικά μέσα σε 2 μέρες καίγονται τα πάντα. Είναι αστείο πλέον να μιλάμε για περιβαλλοντικά θέματα που θα προκαλέσει ο ΧΥΤΑ στο δάσος, αφού το δάσος κάηκε.

Αντίστοιχα πριν απο λίγο καιρό είχε ξεσπάσει πυρκαγιά και στην Κερατέα, πάλι σε περιοχή που προορίζεται για ΧΥΤΑ, πάλι με τον ίδιο εργολάβο. Αυτή όμως δεν επεκτάθηκε.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Όσο για την επέκταση της πυρκαγιάς, δεν θα ήθελα να πω τίποτα για τον κρατικο μηχανισμό και την ανικανότητά του να προστατεύσει τους πολίτες και την χώρα. Είχε καταντήσει γραφικό πλέον να μιλάμε για αυτά τα πράγματα.
Δεν υπάρχει κράτος, υπάρχουν ιδιώτες. Ο καθένας για τον κώλο του. Η κυβέρνηση για τους εργολάβους οι πολίτες για τις περιουσίες τους. Δεν υφίσταται έννοια συνόλου σε αυτή τη χώρα.

Ζώα.

ermiss
24/08/2009, 11:50
H προστασία της περιουσίας ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ και του κύριου μέτωπου της φωτιάς είναι συνηθισμένη τακτική σε φωτιές που καλύπτονται LIVE.

Ένα καμένο σπίτι έχει μεγαλύτερο πολιτικό κόστος απο 100 στρέμματα δάσους. Και ειδικά όταν μιλάμε για στρέμματα ο μέσος τηλεθεατής δεν καταλαβαίνει την έκταση των 1.000 στρεμμάτων των 10.000 στρεμμάτων.

Αφήνετε δλδ η φωτιά ανεξέλεγκτη να καίει δάση και να προχωράει και να κινδυνεύουν και άλλα σπίτια και άλλοι οικισμοί προκειμένου να μην καεί ένα σπίτι.

Οι πυροσβέστες αναλώνονται σε προσπάθειες προστασίας διεσπαρμένων σημείων (σπίτια σε βουνό) απο το να επικεντρωθούν στο συνολικό περιορισμό της φωτιάς. Πρέπει ένας ικανός αριθμός οχημάτων και προσωπικού να ασχολείται με την κατάσβεση μικρών εστιών και να περιορίζουν το μέτωπο απο το πλάι ώστε να μην δημιουργηθούν σε καμία περίπτωση νέες εστίες. Αυτό απαιτεί και χρόνο και άτομα(εδώ είναι που βοηθάνε τρομερά οι εθελοντές). Αυτό είναι και το ουσιαστικότερο σημείο. Το μέτωπο όσο και να προχωράει, μπορεί να περιοριστεί-χαμηλώσει-επιβραδυνθεί με τα αεροπλάνα ενώ οι επίγειες δυνάμεις περιορίζουν το πλάτος του.

Όταν τα οχήματα σπάνε δεξιά και αριστερά και τα πλαινά του μετώπου δεν σβηστούν όπως πρέπει, κατά μεγάλο ποσοστό οι μικρές εστίες θα αναπτυχθούν ξανά και αν είναι και χωρίς φύλαξη θα γίνει νέα αναζωπύρωση που θα προκαλέσει ΝΕΟ μέτωπο ενω το αρχικό θα είναι αλλού....

Αυτό κάνουν φορά. Δεν γίνεται σωστή κατάσβεση του ήδη σβησμένου και μετάαπο μερικές ώρες, ένα πουρνάρι, λίγα αγριόχορτα είναι ικανά να δημιουργήσουν νέα δυνατά μέτωπα απο το πουθενά.

Gandalf dr685sm
24/08/2009, 12:27
super_toto...

Ξέχασα να το πω πριν... πιάσαμε εμείς εμπρηστή με στουπί στο χέρι... (Ελληνας ήταν)

Δέθηκε χειροπόδαρα απο αστυνομικούς και αφού άρπαξε αρκετές γλύτωσε το λυντσάρισμα απο πλήθος που πλησίαζε. Στα ΜΜΕ δεν ακούστηκε τίποτα γιατί δεν είχε βαν κοντά.

Μαζί σου στο θέμα εμπρησμού... δεν μπορεί στις 02.00 το βράδυ να πιάνει φωτιά 500 μέτρα μακριά απο την εστία. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν είναι αυτοί οι μόνοι υπεύθυνοι. Ο κύριος ηθικά και πρακτικά υπεύθυνος είναι ο κρατικός μηχανισμός... ή καλύτερα , τα λαμόγια του!

Τώρα λέει Κιθαιρώνας και Πάρνηθα... εκεί παιδιά δεν έχει ούτε δασικό δρόμο για δείγμα και είναι τόσο πυκνά σε βλάστηση που τα κλαριά των δέντρων μπλέκονται το ένα με το άλλο. Φίλος μου είχε πεί πέρισυ το καλοκαίρι οτι είχαν προσπαθήσει 4 φορές να το κάψουν εκεί γιατί έχει συναιτερισμούς που διεκδικούν εκτάσεις.

Gandalf

Hellspawn
24/08/2009, 12:37
Εσεις guyz που είστε από αθήνα (γιατι εγω δεν έχω ιδέα από περιοχές)...εχω κάτι συγκενείς στο Πικέρμι αλλά είναι λένε το σπίτι προς το κέντρο του Πικερμίου.Είναι εδώ μυτιλήνη για διακοπές τώρα και μου είπανε οτι οτι ηταν να κάψει εκεί το έκαψε και οτι δέν κινδυνεύει το σπίτι. Εγώ στισ ειδήσεις βλέπω και λέει έχει φωτιά εκει! Οπότε κινδυνεύει η δεν κινδυνεύει το Πικέρμι?:confused: :confused:

sniper
24/08/2009, 12:38
Όταν βαφτίζουμε την πλαγιά με τα 100 πουρνάρια του 1,5μ δάσος, τότε τα δάση με τα πεύκα και τα έλατα δεν έχουν καμία ελπίδα να σωθούν.

Θα τα καίνε όσο αφήνουν κόσμο και χτίζει σπίτια (αυθαίρετα ή μη).

Θα τα καίνε όσο δεν πάει κανένας φυλακή για τις ευθύνες που έχει, στον βαθμό που τις έχει.

Θα τα καίνε όσο ο κάθε πολίτης φωνάζει τον δήμο να κόψει τα ξερόχορτα έξω απο το σπίτι του αντί να τα καθαρίσει μόνος του.

Θα τα καίνε όσο πετάμε ακόμα και σήμερα τα τσιγάρα απο το παράθυρο του αυτοκινήτου.

Θα τα καίνε όσο πετάμε μπάζα και σκουπίδια στα βουνά.

θα τα καίνε όσο ο καθένας μας κοιτάζει την τιβί και δεν οργανώνεται εθελοντικά να μπορει να βοηθήσει όταν χρειάζεται και να μην εμφανιζόμαστε τελευταία στιγμή και να απαιτούμε μετ' επιτάσεως να μας τοποθετήσουν κάπου (με σορτσάκι/βερμουδα, σαγιονάρα και τα τσιγαρα στην τσέπη).

Θα τα καίνε γιατί δεν γουστάρουμε να έχουμε δάση, κι αν δεν το έχουμε καταλάβει καιρός είναι να το συνειδητοποιήσουμε.

super_toto
24/08/2009, 12:47
Gandalf,

Συμφωνώ μαζί σου ότι ο κύριος υπεύθυνος είναι το κράτος, καθώς το κράτος αποτελεί την παιδική χαρά όλων των εκληματιών πλέον.
Σε όλες τις περιπτώσεις που περιμένουμε από το κράτος να μας προστατευσει, αυτό είτε αδιαφορεί είτε είναι τόσο ανίκανο που καταντά ανέκδοτο.

Απλά έχω κουραστεί να μιλάω και να διαβάζω για το κράτος. Πολυ μπλαμπλά αλλά ουσία καμία.
Έχει χαθεί αυτό το παιχνίδι.
Όλοι βρίζουν το κράτος αλλά όλοι το στηρίζουν έτσι ακριβώς όπως είναι. Ουσιαστικά είναι πολυ μικρή μειοψηφία αυτοί που θέλουν ένα διαφορετικό κράτος και όχι αυτό που υπάρχει, δηλαδή το κράτος-παρωδία.

Αυτό που έγραψες για τον εμπρήστη δείχνει καταφανώς ότι στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται.
Ευκαιρία βρήκε ο συγκεκριμένος. Σου λέει αφού καίγονται τα πάντα δεν καίω κι εγώ αυτή την περιοχή μπάς και κονομήσω τίποτα? Ιδανικές συνθήκες.
Κρίμα μόνο που την γλίτωσε από τη μανία του κόσμου. Έπρεπε να πεθάνει από το ξύλο κατά τη γνώμη μου.

LARISEOS
24/08/2009, 13:06
ακτωρ ..............................................................!

δεν χρειαζεται να πω τπτ αλλο...........δείτε τα εργα του και της φωτιες τα τελευταια χρονια!

περιοχες που καήκανε και γίνανε δρόμοι κτλ ,,,,,είχανε αμεση σχεση με την εταιρία αυτήν!

ermiss
24/08/2009, 13:12
Το αν η φωτιά μπήκε απο πυρομανή, οργανωμένο σχέδιο, τυχαία, απο σκουπίδια δεν έχει και πολύ σημασία στην κατάσβεσή της.

Σημασία έχει ότι υπάρχει πυρκαγιά εν εξέλιξη. Και πως θα σβηστεί πριν προχωρήσει 5-10 χιλιόμετρα.

Εκεί είναι το πρόβλημα τώρα, μόλις σβηστεί μιλάμε και για εμπρηστές και για οικοπεδοφάγους και για ότι θέλετε, όσο κινδυνεύει το δάσος και μακροπρόθεσμα η υγεία όλων μας, η ουσία παραμένει στην κατάσβεση.

Και στην τελική είτε απο εμπρησμό είτε τυχαία η φωτιά ΠΡΕΠΕΙ να σβηστεί άμεσα και αποτελεσματικά.

Είναι ηλίθιο να χρησιμοποιούμε δικαιολογίες για το πως ξεκίνησε. Δουλειά τους και υποχρέωση μας είναι να σβήσει asap.

Επίσης καμία δικαιολογία δεν είναι ο αέρας. Τόσα χρόνια Αύγουστο έχουμε μεγάλες φωτιές με μελτέμια.

Και στην τελική 20 χρόνια πριν που δεν είχαν εμπρηστές μήπως δεν είχαμε φωτιές?

Και 20 χρόνια πριν χωρίς αεροπλάνα πως έσβηνε? ξέρετε πως? με 5 οχήματα 30 πυροσβέστες και 500 κάτοικους. Όταν ήμουν 10 ετών και έπιανε φωτιά στο χωριό οι καμπάνες βαράγανε ΟΛΗ νύχτα, κανείς δεν κοιμόταν. Με αγροτικά φουλ κόσμο στην καρότσα έβλεπες κινητοποίηση στις 3 το πρωί. Τα πριόνια δούλευαν ασταμάτητα και έφτιαχναν ζώνες. Και τώρα καθόνται και κοιτάνε τους πυροσβέστες και αν αργούν τους ρίχνουν και κανά μπινελίκι, άντε και κανά χέρι ξύλο αν αντιμιλήσει.

Τραβάτε ρε με 3-4 μπουκάλια νερό και δώστε στους ανθρώπους αντί να κάνετε χάζι απο μακριά.

alximistis
24/08/2009, 13:23
+1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 στον Νίκο (sniper) και 100000000000000000000000000000000000 στο μάγο και στον super toto.
Ακριβώς έτσι παιδιά!

Αλλά για να μην ξεχνιόμαστε Νίκο και μάγε... όπως είπε ο theod και ο Who αν δεν κάνω λάθος... όταν έρθει η ώρα... ΠΟΙΟΥΣ θα ξαναψηφίσουμε;;;;; και το κυριότερο:
ΠΟΙΟΣ θα τους ξαναψηφίσει;;;;; ΕΜΕΙΣ τους ΙΔΙΟΥΣ!!!

Και να πούμε και τη μεγαλύτερη ντροπή του λαού που επαιρόμαστε κατά τα άλλα ότι έχουμε;;;
Ότι κάποιοι από εμάς σε κάποιο χρονικό διάστημα Χ θα τρέξουμε να αγοράσουμε και να κτίσουμε εκεί στα καμένα!!! Μα θα πούμε στην αρχή μπορούμε εκεί; Θα μπορέσουμε θα μας πουν και θα το κάνουμε... κάπου εκεί γύρω... αυτός είναι ο καταπληκτικός λαός μας... :(

alximistis
24/08/2009, 13:24
και ένα τελευταίο φίλε Ερμή. Τέτοια τεράστια φωτιά από πυρομανή δεν μπαίνει! Δεδομένα πράγματα. Ο πυρομανής είναι άρρωστος και μανιακός δεν έχει τόσο οργανωμένο σχέδιο αλλά μην μπλέξουμε με αυτά γιατί προβλέπω να ακούμε πάλι για στρατηγούς ανέμους συνταγματάρχες μποφόρ και ασύμμετρες ηλιθιότητες :( :(

Gandalf dr685sm
24/08/2009, 13:28
Sniper...

όλα σωστά αυτά που λές, αλλά..

Θα τα καίνε όσο ο κάθε πολίτης φωνάζει τον δήμο να κόψει τα ξερόχορτα έξω απο το σπίτι του αντί να τα καθαρίσει μόνος του.

Σε μηνύουν απο το Δασαρχείο καθώς πρέπει να καλέσεις αυτούς να το κάνουν. Ελληνικό κράτος!!!

ermiss...

Αυτό που λές είναι μεγάλη αλήθεια... ακόμα και αν δεν είσαι εθελοντής. Ακόμα και αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι... δείξε τουλάχιστον ευαισθησία σε εκείνους που προσπαθούν και φέρτους λιγο νερό να πιούν. Δώστους κουράγιο.. είναι μεγάλη η δύναμη που παίρνεις απο τον άνθρωπο που έρχεται και σου λέει ευχαριστώ για οτι κάνεις.

Κάνε κάτι...μην κάθεσαι πάνω στον αντίχειρα.

Το είπαμε και στην Πάρνηθα.. το λέμε και τώρα.

Αλλά εδώ παρακολουθώ τον Alpha τώρα και λέει πως ενώ έχει μείνει Canadair και καίγεται ο τόπος στην περιοχή, κάποιοι κάνουν μπάνιο στην παραλία, λές και δεν τους αφορά αυτό που γίνεται τώρα.

Έννοια σου όμως ... έρχεται χειμώνας και μετά καλοκαίρι.. την μια θα φωνάζουν πνιγόμαστε και την άλλη "καιγόμαστε-πνιγόμαστε απο την ζέστη". Όλοι στα ίδια σκατά είμαστε... απλά κάποιοι κολυμπούν να γλυτώσουν όπως και όσο μπορούν... και κάποιοι περιμένουν να τους βγάλουν και τους φταίει κιόλας οτι δεν το κάνουν γρήγορα.

Gandalf

Gandalf dr685sm
24/08/2009, 13:39
Παιδιά έχω και φωτογραφίες απο σήμερα, αλλά δεν έχω προλάβει να τις επεξεργαστώ όλες...

Έχω ανεβάσει πάντως δύο απο το blog μου για να δείτε τι έγινε έστω και μόνο στην Λίμνη του Μαραθώνα... για να έχετε κλίμακα.. σκεφτείτε το για ΟΛΗ την Β.Α. Αττική. Αυτή είναι η εικόνα σήμερα.

http://pigadi-tis-skepsis.blogspot.com/2009/08/blog-post_24.html

Gandalf

alximistis
24/08/2009, 13:44
Sniper...

όλα σωστά αυτά που λές, αλλά..

Σε μηνύουν απο το Δασαρχείο καθώς πρέπει να καλέσεις αυτούς να το κάνουν. Ελληνικό κράτος!!!

ermiss...

Αυτό που λές είναι μεγάλη αλήθεια... ακόμα και αν δεν είσαι εθελοντής. Ακόμα και αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι... δείξε τουλάχιστον ευαισθησία σε εκείνους που προσπαθούν και φέρτους λιγο νερό να πιούν. Δώστους κουράγιο.. είναι μεγάλη η δύναμη που παίρνεις απο τον άνθρωπο που έρχεται και σου λέει ευχαριστώ για οτι κάνεις.

Κάνε κάτι...μην κάθεσαι πάνω στον αντίχειρα.

Το είπαμε και στην Πάρνηθα.. το λέμε και τώρα.

Αλλά εδώ παρακολουθώ τον Alpha τώρα και λέει πως ενώ έχει μείνει Canadair και καίγεται ο τόπος στην περιοχή, κάποιοι κάνουν μπάνιο στην παραλία, λές και δεν τους αφορά αυτό που γίνεται τώρα.

Έννοια σου όμως ... έρχεται χειμώνας και μετά καλοκαίρι.. την μια θα φωνάζουν πνιγόμαστε και την άλλη "καιγόμαστε-πνιγόμαστε απο την ζέστη". Όλοι στα ίδια σκατά είμαστε... απλά κάποιοι κολυμπούν να γλυτώσουν όπως και όσο μπορούν... και κάποιοι περιμένουν να τους βγάλουν και τους φταίει κιόλας οτι δεν το κάνουν γρήγορα.

Gandalf

έτσι ακριβώς... δυστυχώς έτσι ακριβώς!!!

golis
24/08/2009, 14:18
Εμπρηστές,καταπατητές,πυρομανείς και παπαριές...
Οι φωτιές μπήκαν για χάρη της ΕλληνοΤουρκικής φιλίας : :smokin:

"Η τουρκική κυβέρνηση στέλνει με εντολή του Ταγίπ Ερντογάν
ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος για να συμβάλει στις προσπάθειες ελέγχου της πυρκαγιάς στη βορειοανατολική Αττική.

Προηγήθηκε το βράδυ της Κυριακής τηλεφωνική επικοινωνία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου με την Ντόρα Μπακογιάννη,
προς την οποία μετέφερε την τουρκική αλληλλεγύη και ετοιμότητα για την προσφορά βοήθειας.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία ο Τούρκος υπουργός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη λύπη του για την καταστροφή και
την συμπαράσταση της κυβέρνησής του προς τον ελληνικό λαό."

Αδέρφια στην λυπη μα και και στην χαρά ! :bigcry: :bigcry: :bigcry:

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1045094&lngDtrID=244

mats8282
24/08/2009, 14:51
Τι αλητες ειναι....

Δεν αφησαν τιποτα για του χρονου....

ΥΓ Ο Μπομπολας ειναι το κρατος φιλε Θοδωρε :wave2:

SVX
24/08/2009, 15:24
Ευάγγελος Αντώναρος : Τα πεύκα οσο ωραία και αν είναι,είναι επιβαρυντικός παράγοντας για την κατάσβεση των πυρκαγιών" (http://troktiko.blogspot.com/2009/08/blog-post_3384.html)

SVX
24/08/2009, 15:35
:hypnotize

171920

Gandalf dr685sm
24/08/2009, 15:42
και πλέον με επιστημονικό τρόπο το τι έρχεται για την Αττική και ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ... οχι μόνο του πυρροπαθείς.

Χάθηκε ο μηχανισμός δροσισμού

Δευτέρα 24/08/09 | Πηγή: in.gr

Ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή προκαλούν οι πρόσφατες πυρκαγιές που μαίνονται από το βράδυ της Παρασκευής στη Βορειοανατολική Αττική. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, μαζί με τα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα βλάστησης που κάηκαν, χάθηκε και ο μηχανισμός δροσισμού του Λεκανοπεδίου.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, τη Δευτέρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, η θερμοκρασία του αέρα στην Αττική στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά. Αυτό, εξηγούν οι ειδικοί, οφείλεται στο γεγονός ότι τα δάση που βρίσκονταν στη βόρεια - βορειοανατολική πλευρά του νομού έριχναν τη θερμοκρασία του αέρα που εισέρχεται στο Λεκανοπέδιο. Έτσι, όταν ο αέρας θα περνάει πλέον πάνω από τις καμένες περιοχές, αντί να δροσίζεται θα θερμαίνεται. «Πρόκειται για μία θερμική βόμβα μεγαλύτερη από εκείνη της Πάρνηθας» εικάζουν οι ειδικοί.

Επιπλέον, κίνδυνο πλημμυρών αντιμετωπίζουν πλέον περιοχές της ΒΑ Αττικής και αυτό γιατί όποια βλάστηση υπήρχε έχει καεί με αποτέλεσμα να μην συγκρατείται πλέον το νερό στα έδαφος και να απορρέει με ορμή προς χαμηλότερο υψόμετρο, όπως επισημαίνει ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ιωάννης Κουμαντάκης. «Σημαντικό είναι να τοποθετηθούν κορμοπλέγματα για να ανακόψουν τη διάβρωση του εδάφους και τη μεταφορά υλικών προς τη θάλασσα», συμπληρώνει ο κ. Κουμαντάκης.

Η αναγέννηση των δασών

«Οι εκτάσεις της Βορειοανατολικής Αττικής που έχουν ξανακαεί τα τελευταία 20 χρόνια αναμένεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα στη φυσική αναγέννηση των δασών χαλεπίου πεύκης, τα οποία κυριαρχούσαν στην ευρύτερη περιοχή» επισημαίνει η κ. Μαργαρίτα Αριανούτσου- Φαραγγιτάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια οικολογίας του Τμήματος Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Κανονικά η χαλέπιος πεύκη έχει τη δυνατότητα να αναγεννάται με φυσικό τρόπο μέσω των κουκουναριών, ακόμα και έπειτα από μία πυρκαγιά. Αν όμως τα δέντρα δεν έχουν προλάβει να βγάλουν σπόρους και καούν, τότε είναι απαραίτητη η τεχνητή αναγέννηση, η οποία θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή» συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Μιχάλη Πετράκη, η επιβάρυνση του αττικού αέρα με ρύπους -κυρίως μικροσωματίδια- είναι αναπόφευκτη: «Κατά τη διάρκεια της καταστροφής απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα πολύ μεγάλες ποσότητες αιωρούμενων σωματιδίων, που μπορεί να περιέχουν βαρέα μέταλλα και άλλες επικίνδυνες ουσίες, όπως διοξίνες, οι οποίες εκλύονται κατά την καύση σκουπιδιών που πιθανότατα να βρίσκονταν σε μικρές χωματερές μέσα στις καμένες δασικές εκτάσεις. Επιπλέον, μακρόχρονα αναμένεται να έχουμε αύξηση των συγκεντρώσεων των μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα, καθώς καταστράφηκε φίλτρο του αέρα της Αττικής» λέει ο κ. Πετράκης.

* «Δύο χρόνια μετά το 'μαύρο' καλοκαίρι του 2007, το τραγικό πάθημα εκείνης της εποχής δεν δείχνει να μας έχει γίνει μάθημα...» αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση ο διευθυντής του WWF Ελλάς Δημήτρης Καραβέλλας. Επισημαίνει ότι «στο σύστημα δασικής προστασίας και διαχείρισης δεν έχει επιχειρηθεί καμία ουσιαστική βελτίωση, η δασική υπηρεσία εξακολουθεί να βρίσκεται σε μαρασμό, ενώ η επιχειρησιακή δυνατότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παραμένει προβληματική».

Αποτελέσματα μια μικρής πυρηνικής έκρηξης δηλαδή.

Gandalf

STOYBI
24/08/2009, 16:04
2007..... Καπου πανω απο την Πελοπονησο...!!!!

Ναι...Ναι σε ελικοπτερακι....!!! :wave2:

171921

ermiss
24/08/2009, 17:56
και πλέον με επιστημονικό τρόπο το τι έρχεται για την Αττική και ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ... οχι μόνο του πυρροπαθείς.

Αποτελέσματα μια μικρής πυρηνικής έκρηξης δηλαδή.

Gandalf

To 2007, 2 εβδομάδες μετά την φωτιά είχαμε πάει έξω απο την Μεγαλόπολη σε ένα χωριό υλικό απο δωρεές (φαγώσιμα, εργαλεία κλπ)

Η Μεγαλόπολη με το εργοστάσιο είναι γνωστό ότι είχε ήδη πρόβλημα με την ρύπανση, μίλησα με γιατρούς που ήταν εκεί και μας είπαν ότι πριν την φωτιά η περιοχή της Μεγαλόπολης είχε μια αύξηση απο το ΜΟ σε αναπνευστικά προβλήματα περίπου στο 20% λόγο του εργοστασίου.

Προέβλεπαν ότι με το κάψιμο του δάσους-πνεύμονα σε μια 5ετία το θα είχαν αύξηση γύρω στο 50%. Και πριν μερικές μέρες, πριν την φωτιά στην Αττική, ένας πνευμονολόγος μας έλεγε ότι τα ποσοστά που προέβλεπαν για 5ετία τα έχουν ήδη πιάσει σε 2 χρόνια μέσα με κυριότερα προβλήματα σε παιδάκια κάτω των 10...

Τότε καταλάβαμε ότι λέγοντας το δάσος πνεύμονα , δεν το λένε υπερβάλλοντας ή με λογοτεχνική διάθεση. Πραγματικά φίλτραρε τους ρύπους στην Μεγαλόπολη και με την καταστροφή του ο κόσμος απλά δεν είχε προστασία.

Οπότε σκεφτείτε τι 8α συμβεί στην Αθήνα που πολλά παιδάκια έχουν ήδη πρόβλημα αναπνευστικό (άσθμα κλπ) μεγαλύτερο απο το Μ.Ο. της Ελλάδας

Και όλα αυτά για να φτιάξουν μερικές ακόμα μεζονέτες... Άντε και καμιά δεύτερη Αττική οδό πίσω απο την Πάρνηθα κια θα φτάσει ο ιστός της Αθήνας μέχρι την Θήβα...

super_toto
24/08/2009, 18:49

Και όλα αυτά για να φτιάξουν μερικές ακόμα μεζονέτες... Άντε και καμιά δεύτερη Αττική οδό πίσω απο την Πάρνηθα κια θα φτάσει ο ιστός της Αθήνας μέχρι την Θήβα...

Α όσο για αυτό μη στενοχωριέσαι. Έχει ήδη φροντίσει ο τσοπανοτσελικας υπουργός (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_18/04/2009_311657) .

Αν τα συνθέσεις όλα μαζι όλα βγάζουν νόημα.
Εντελώς θλιβερό το μέλλον αυτης της πόλης, και της Ελλάδας ακόμη περισσότερο. Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση (όχι μόνο την παρούσα) είναι πως θα δώσει δουλείες στους εργολάβους. Άσχετα αν υπάρχει λόγος για επιπλέον δόμηση, άσχετα αν τα έργα που παραδίδονται είναι γτπ.

Τέλος πάντων τα είπαμε και πιο πανω. Αφού έτσι αρέσει στους πρερισσότερους τι να κάνουμε.

el_hymador
24/08/2009, 19:14
Βρε, βρε, βρε...

Θελει η πουτανα να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει...

Για διαβαστε λιγο εδω, αναρτηση στις 26/5/2009 στο site aftodioikisi.gr :

Η Αθήνα επεκτείνεται προς Ανατολάς

Στο σχέδιο πόλης αναμένεται να ενταχθούν 150.000 στρέμματα στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Οι διαδικασίες για συγκεκριμένες εντάξεις, έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρώνονται σταδιακά και κατά περίπτωση, αρχής γενομένης από το τέλος του 2009 για όσες είναι στη φάση των ενστάσεων και εντός της επόμενης πενταετίας για όσες βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης.

Η αυτοδιοίκηση gr παρουσιάζει σήμερα σε ποιό στάδιο βρίσκεται η επεξεργασία της μελέτης επέκτασης του σχεδίου πόλης σε 35 περιοχές.

«Δύσκολες» θεωρούνται περιοχές όπως η Αρτέμιδα , η Νέα Μάκρη, το Μαρκόπουλο, το Πόρτο Ράφτη και η Κερατέα, καθώς έχει ήδη δομηθεί το μεγαλύτερο μέρος τους, ενώ το μεγαλύτερο «αγκάθι» είναι η αυθαίρετη δόμηση, καθώς η Ανατολική Αττική έχει –μαζί με την Χαλκιδική- την «πρωτιά» στο θέμα αυτό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην περιοχή υπάρχουν 250.000 αυθαίρετα.

Πάντως, στόχος της νομαρχίας είναι οι διαδικασίες να γίνουν με βάση τα νέα δεδομένα που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και σε συνεργασία με τους δήμους, δηλαδή να δοθεί έμφαση στο ζήτημα της λειτουργικότητας των πόλεων και να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των πολιτών.

Ειδικότερα, ανά περιοχή ισχύουν τα εξής:

- Αγιος Στέφανος: Η Πολεοδομική Ενότητα 2 πέρασε από το Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος. Εκκρεμμούν οι ΠΕ 3-4 στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Για την Π.Ε. 1 έχει υποβληθεί μελέτη και θα διαβιβαστεί στο δήμο για Α’ Ανάρτηση. Ωστόσο έχει δημιουργηθεί πρόβλημα για 500 σπίτια που εκδόθηκαν άδειες από λάθος της πολεοδομίας σε χαρακτηρισμένη από το 1982 αναδασωτέα περιοχή.
- Ανάβυσσος: Η μελέτη επέκτασης σχεδίου πόλεως για Α’ κατοικία διαβιβάστηκε στο ΚΣΧΟΠ και θα γίνει ανάρτηση τον Φεβρουάριο. Η μελέτη για την περιοχή Μαύρο Λιθάρι οδεύει προς ΦΕΚ ενώ η περιοχή Βούρλα είναι οικοδομήσιμη.
- Ανθούσα: Η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου έχει εγκριθεί από τον Οργανισμο Αθήνας και αναμένεται Προεδρικό Διάταγμα. Η μελέτη «πακέτο» για τα εκτός σχεδίου της Ανθούσας θα ανατεθεί.
- Ανοιξη: Οι μελέτες για την πολεοδόμηση – επέκταση σχεδίου για του παλαιού οικισμού έχουν σταλεί τα κτηματογραφικά τους για την Α’ ανάρτηση.
- Αρτέμιδα: Για την περιοχή Μάνδρα Διάκου έχει γίνει η καταχώρηση της πράξης εφαρμογής στο Κτηματολόγιο ενώ για την περιοχή Αγιος Νικόλαος θα γίνει η δεύτερη ανάρτηση τον Μάρτιο.
- Αυλώνα: Η μελέτη επέκτασης του σχεδίου πόλης βρίσκεται στην περιφέρεια προς έγκριση ειναι στη φαση της ολοκλήρωσης της μελέτης.
- Αχαρνών: Η περιοχή Μεγάλα Σχοίνα είναι στη διαδικασία της Γ’ ανάρτησης. Η Πολεδομικές ενότητες 19-20 είναι στο ΣΧΟΠΟ όπως και το ΒΙΠΑ. Η πραξη εφαρμογής για την περιοχή Πυργουθί ολοκληρώνεται Τέλος η περιοχή Αγία Αννα είναι στη φάση της εξέτασης ενστάσεων.
- Βαρνάβα: Ο οικισμός Παραλία είναι στη φάση των ενστάσεων της β’ φάσης της πολεοδομικής μελέτης. Προωθείται μελέτη για Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και οριοθέτηση για τους οικισμούς Πούριθι, Αγ. Παρασκευή και Μεταμόρφωση Σωτήρος.
- Βάρη: Εγινε διαγωνισμός για την κτηματογράφηση – Πολεοδόμηση – πράξη εφαρμογης επέκτασης σχεδίου πολέως σε οικιστικές περιοχές Α και Β κατοικίας εντός του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου. Η πράξη εφαρμογής στην περιοχή Κόρμπι είναι στάσιμη λόγω ρέματος.
- Βούλα: Η μελέτη για την περιοχή Πηγαδάκια βρίσκεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ για έγκριση ενώ η μελέτη για την περιοχή Δικηγορικά πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα γίει η Α’ ανάρτηση.
- Γέρακας: Η μελέτη για την επέκταση σχεδίου για τις περιοχές Κέντρο, Μπαλάνα και Γαργητός είναι προς έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου.
- Γλυκά Νερά: Η μελέτη της πράξης εφαρμογής για την περιοχή Μιχούλη θα αναρτηθεί τον Φεβρουάριο ενώ κατατέθηκε η μελέτη τροποποίησης του ΓΠΣ στον Οργανισμό Αθήνας.
- Γραμματικό: Το πακέτο μελέτης του οικισμού της παραλίας Σέσι εκκρεμεί από το 1994 λόγω οικονομκών διαφορών. Προωθούνται νέες μελέτες για τις περιοχές Συλλόγου Αστυνομικών και Αγία Μαρίνα.
- Διόνυσος: Παρουσιάστηκε η μελέτη για έγκριση της Α’ φάσης και σύνταξη κατευθύνσεων για τη Β’ φάση που αφορά το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.
- Κάλαμος: Η μελέτη για την επέκταση του σχεδιου της Παραλίας Καλαμου εκκρεμεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ ενώ η μελέτη οριοθέτησης του οικισμού εκκρεμεί.
- Καλύβια: Η μελέτη για την επέκταση του σχεδίου για την Α’ Κατοικία είναι στο στάδιο της Β’ φάσης.
- Καπανδρίτι: Είναι στα φάση του διαγωνισμού οι μελέτες για οριοθέτηση στις περιοχές Μικροχώρι και Μετόχι Ρη. Το γενικό Πολεδομικό Σχέδιο έχει προβλήματα με το Συμβούλιο της Επικρατείας.
- Κερατέα: Οι μελέτες επέκτασης του σχεδίου στην περιοχή Λιμανάκι είναι στάσιμες λόγω κακής συνεργασίας Δήμου – Δασαρχείου. Οι μελέτες ένταξης ΒΙΠΑ και ΒΙΟΠΑ είναι στην Β’ φάση. Σε εξέλιξη η μελέτη ένταξη της περιοχής Κακιά Θαλασσα.
- Πολυδένδρι: Ακόμη δεν έχει εγκριθεί το γενικό Πολεδομικό σχέδιο για το οποίο ξεκίνησε η μελέτη του το 1997.
- Κορωπί: Για την περιοχή Αγια Μαρίνα επεξετάζονται οι ενστάσεις. Για την περιοχή Αγιος Δημήτριος γίνεται κτηματογράφηση και αναμένεται η οριοθέτηση των ρεμάτων.
- Κουβαρά: Για την επέκταση του σχεδίου πόλεως έχει γίνει η Γ’ ανάρτηση των κτηματογραφικών.
- Κρυονέρι: Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο έχει κατατεθεί προς έγκριση στον Οργανισμό Αθήνας.
[B]- Λαύριο: Η πολεδομική μελέτη για το ΒΙΟΠΑ – ΒΙΠΑ εκκρεμει στο ΥΠΕΧΩΕ ενώ για τις περιοχές Οξυγόνο , Πρασινη Αλεπού είναι σε εξέλιξη περιβαλλοντικές μελετες λόγω ρεμάτων.
- Μαλακάσα: Είναι προς έγκριση στον Οργανισμο Αθήνας το Γενικό Πολεδομικό Σχέδιο για τους οικισμούς Μήλεσι και Μαλακάσας.
- Μαρκόπουλο Μεσογαίας: Η πολεοδομική μελέτη το Επιχειρηματικό Πάρκο είναι στην Α’ Φαση όπως και η μελέτη για το Βιομηχανικό Πάρκο. Η μελέτη για την επέκταση του βόρειου οικισμού θα αναρτηθεί τον Φεβρουάριο ενώ για τον νότιο αναμένεται ΦΕΚ.
- Μαρκόπουλο Ωρωπού: Η μελέτη ένταξης για τον οικισμό της παραλίας βρίσκεται προς ανάρτηση. Για τις Π.Ε. 2,3,4 εκκρεμεί η εκδίκαση των ενστάσεων.
- Νέα Μάκρη: Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις περιοχές Μάτι Αγία Μαρίνα, Φως και Αμπελόκηποι εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Αθήνας. Αναμένεται η μελέτη για τα ρέματα.
- Παιανία: Για την περιοχή ΒΙΠΑ αναμένεται η ανάρτηση της Β’ φασης της μελέτης με νέες χρήρεις. Για την περιοχή Μπούρα εκκρεμεί η οριοθέτηση των ρεμάτων ενώ για τις περιοχές Αγία Μαρίνα και Αγία Τριάδα εξετάζονται οι ενστάσεις. Στην φάση της τελικής ανάρτησης είναι οι πειροχές Αγιος Ανδρέας και Ανοιξη.
- Παλλήνη: Για την περιοχή Βακαλόπουλου κυρώθηκε η πράξη εφαρμογής. Για τις πολεοδομικές ενότητες 1 ως 6 και από 8 ως 14 αναμένονται οι μελέτες για τα ρέματα.
- Πικέρμι: Η μελέτη για το γενικό πολεοδομικό σχέδιο ξεκίνησε.
- Ραφήνα: Για την ένταξη των περιοχών Πευκώνα και Μαύρα Αμπέλια οι μελέτες σταμάτησαν λόγω έλλειψης στοιχείων για τα ρέματα. Οι μελέτες ένταξης των περιοχών Πανόραμα, Σκαλοπάτι και Αγ. Χαράράλαμπος είναι στη φάση της έγκρισης. Αντίθετα το Κόκκινο Λιμανάκι είναι πλέον οικοδομήσιμο.
- Ροδόπολη: Για την επέκταση του σχεδίου πόλεως εκκρεμεί η γνωμοδότηση του χαρακτηρισμού της περιοχής από το υπουργείο Γεωργίας.
- Σπάτα: Για την ένταξη των Πολεοδομικών Ενοτήτων 1, 5, 6 και 7 έγινε η 2η ανάρτηση κτηματογραφικών για συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας. Το Επιχειρηματικό Πάρκο είναι στην φάση της 2ης ανάρτησης.
- Σταμάτα: Η μελέτη επέκτασης του πολεοδομικού σχεδίου σταμάτησε με απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου.
- Ωρωπίων: Η μελέτη πολεδόμησης και επέκτασης του οικισμού Αγ. Κωνσταντίνου βρίσκεται στο Νομοθετικό για τροποποιήσεις με σκοπό την αύξηση των ΖΩΕ. Η μελέτες οριοθέτησης των οικισμών Ποντίων και Αγ. Αικατερίνης βρίσκεται προς έλεγχο στην ΠΕΧΩ.Η μελέτη για την Β’ παραθεριστική στην περιοχή Αγριλέζα εκκρεμει λόγω της μη οριοθέτησης των ρεμάτων όπως και η μελέτη για την ένταξη της Β’ παραθεριστικής στην περιοχή Λαχανόκηποι Χαλκούτσι. Η μελέτη για την ένταξη της Β’ παραθεριστικής στο Χαλκούτσι κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατεας, ενώ για την Σκάλα Ωρωπού επειδή δεν θεωρείται οικισμός απαιτείται Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το οποίο έγινε η σχετική προκήρυξη.

Δηλαδη καηκαν πολλες απο τις περιοχες που αναμενεται να ενταχθουν στο σχεδιο πολεως...ακομα και μερικες που βαση του δημοσιευματος αυτου, θεωρουνταν "δυσκολες"...

so simple....

link: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=2887

Sferopetadhn
24/08/2009, 21:25
Hyma, το πρόβλημα δεν είναι οι επεκτάσεις των Σχεδίων Πόλης.

Ίσα, ίσα οι επεκτάσεις -όταν/αν γίνουν σωστά και οργανωμένα- θα αποσυμφορήσουν άλλες πυκνοκατοικημένες περιοχές και πιθανώς θα ρίξουν και τις τιμές, καθώς η ακριβή γη είναι αυτή που ωθεί τις τιμές των σπιτιών στα ύψη. Βέβαια αυτό είναι θεωρήτικό, καθώς η σωστή επέκταση σχεδίου σημαίνει τη σωστή κατανομή χρήσεων γης, καθώς και την ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ κατασκευή όλων των απαραίτητων υποδομών κοινής ωφέλειας.

Το πρόβλημα είναι ότι οι επεκτάσεις -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- συμπεριλαμβάνουν και περιοχές που λάποτε ήταν δάσος.

Μιας και ως λαός έχουμε αποδείξει ότι το μόνο που μας νοιάζει είναι ο κώλος μας και το μόνο που φοβόμαστε είναι το γ@μήσι, μιας και το περίφημο φιλότιμο έχει χαθεί προ πολλού, γνώμη μου είναι ότι μοναδική λύση είναι δραστικά και ακραία μέτρα. Απαγόρευση οποιασδήποτε ανθρώπινης δραστηριότητας, άμεσο γκρέμισμα όλων των κατασκευών/περιφράξεων/"καλλιεργειών" κλπ, δήμευση περιουσίας και φυλάκιση για οποιονδήποτε παραβάτη. Τέλος! Δεν πάει άλλο! Φτωχός, πλούσιος δεν έχει σημασία. ΑΜΕΣΑ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

Φτάνει πια με τη "δημοκρατία" νεοελληνικού τύπου, που ουσιαστικά είναι ο φασισμός αυτού που γράφει στ' αρχίδια του τους πάντες, αρκεί να τον βολεύει.
Αυτού που έχει μόνο δικαιώματα, αλλά δεν έχει υποχρεώσεις.
Αυτού που χτίζει το αυθαίρετο και θέλει φως/νερό/ρεύμα, δρόμο με άσφαλτο για να μην σκονίζεται, υποδομές για να μην πλημμυρίζει και πυροσβεστική όταν πιάσει φωτιά.
Αυτού που δεν πληρώνει φόρο και εισφορές, αλλά θέλει τζάμπα περίθαλψη, δρόμους, σχολεία, διακοπές.
Αυτού που τρέχει με 200 και όταν μία στο εκατομμύριο τον τσιμπήσει η αστυνομία κλαίγεται σαν πουτανίτσα και βρίζει τους κακούς "μπάτσους".
Αυτού που παρκάρει στις ράμπες των πεζοδρομίων ή όπου αλλού του καυλώσει, αλλά όταν αυτός δεν χωράει να περάσει με το καρότσι βρίζει.
Αυτού που πετάει σκουπίδια απ' το παράθυρο, αλλά δεν του αρέσει όταν τα βλέπει κάτω και φταίει το "κράτος" που δεν τα μαζεύει.
Αυτού που έχει εξάτμιση με 150 db και περνάει ξημερώματα μαρσάροντας "γιατί είναι μάγκας".
Αυτού που γλύφει αυτούς που τον πηδάνε εδώ και 30 χρόνια μπας και πάρει μια θέση στο δημόσιο και που φυσικά μόλις μπει γίνεται ο χειρότερος τεμπέλης και βολεψάκιας.

Ευλογημένος τόπος με καταραμένους ανθρώπους. Αφού έγινε αυτό που έγινε 20 χιλιόμετρα απ' το κέντρο της Αθήνας, έχω πλέον πεισθεί ότι η χώρα δεν έχει σωτηρία. Τουλάχιστον όχι όσο τα πράγματα παραμένουν ως έχουν και δεν βλέπω ούτε τον τρόπο, ούτε τα μέσα γι' αυτή την αλλαγή, αλλά ούτε και την ενδεχόμενη λύση. Ή μάλλον την τελευταία τη βλέπω, αλλά φοβάμαι καν να την πω!

Εχετλαίος
24/08/2009, 21:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sferopetadhn
...και δεν βλέπω ούτε τον τρόπο, ούτε τα μέσα γι' αυτή την αλλαγή, αλλά ούτε και την ενδεχόμενη λύση. Ή μάλλον την τελευταία τη βλέπω, αλλά φοβάμαι καν να την πω!

Όι, πές, πές!
Μάλλον, δε θα βρεις και πολλούς που θα διαφωνούν πλέον μαζί σου!

Sferopetadhn
24/08/2009, 23:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Όι, πές, πές!
Μάλλον, δε θα βρεις και πολλούς που θα διαφωνούν πλέον μαζί σου!

Δε λέω γιατί πάλι θα γίνουμε μπίλιες εδώ μέσα. Απλά λέω ότι η ιστορία έχει διδάξει ότι όταν μια κοινωνία πιάνει πάτο ή τελειώνει εκεί ή επανέρχεται μέσω δραστικών (και συνήθως όχι πολύ ειρηνικών) αλλαγών.

Εχετλαίος
24/08/2009, 23:11
Δε λέω γιατί πάλι θα γίνουμε μπίλιες εδώ μέσα. Απλά λέω ότι η ιστορία έχει διδάξει ότι όταν μια κοινωνία πιάνει πάτο ή τελειώνει εκεί ή επανέρχεται μέσω δραστικών (και συνήθως όχι πολύ ειρηνικών) αλλαγών.

Πάτο; Πάτο πιάσαμε γύρω στο 1970κάτι. Έκτοτε σκάβουμε!

zephyr1
24/08/2009, 23:18
Για ριξτε και μια ματια εδω! (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=42357&highlight=%EA%E1%E9%E3%EF%ED%F4%E1%E9)

Κοιταχτε πως επαναλαμβανομαστε ολοι(οχι μονο το κρατος) οργη,μισος,λυπη, συσπειρωση για το καλο της Ελλαδας και ξεφουσκωνουμε οπως μας ξεφουσκωνουν τα ΜΜΕ.

Την κυριακη σε οποιο σπιτι εμπαινα-περναγα-εβλεπα ολες οι οκογενειες ηταν καθηλωμενες εκει, προβαλωντας και αυτη ενα λιθαρακι αρνητικοτητας στο ολο σχεδιο.

Πρωτη φορα σε φωτια δεν ανοιξα τηλεοραση, δεν μ'αγγιζει πια αυτη η καταστροφη,η απαισιοδοξια,η κακομοιρια και η μιζερια μας, δεν θα επιλεξω να την πανηγυρισω επειδη μου το επιβαλουν οι αλλοι,ετσι και αλλιως καθε μερα δεν την ζουμε?

Η φωτια μας ξυπνησε.

Μεχρι τον επομενο υπνο.:o

the who
24/08/2009, 23:57
Hyma, το πρόβλημα δεν είναι οι επεκτάσεις των Σχεδίων Πόλης.

Ίσα, ίσα οι επεκτάσεις -όταν/αν γίνουν σωστά και οργανωμένα- θα αποσυμφορήσουν άλλες πυκνοκατοικημένες περιοχές και πιθανώς θα ρίξουν και τις τιμές, καθώς η ακριβή γη είναι αυτή που ωθεί τις τιμές των σπιτιών στα ύψη. Βέβαια αυτό είναι θεωρήτικό, καθώς η σωστή επέκταση σχεδίου σημαίνει τη σωστή κατανομή χρήσεων γης, καθώς και την ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ κατασκευή όλων των απαραίτητων υποδομών κοινής ωφέλειας.

Το πρόβλημα είναι ότι οι επεκτάσεις -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- συμπεριλαμβάνουν και περιοχές που λάποτε ήταν δάσος.

Μιας και ως λαός έχουμε αποδείξει ότι το μόνο που μας νοιάζει είναι ο κώλος μας και το μόνο που φοβόμαστε είναι το γ@μήσι, μιας και το περίφημο φιλότιμο έχει χαθεί προ πολλού, γνώμη μου είναι ότι μοναδική λύση είναι δραστικά και ακραία μέτρα. Απαγόρευση οποιασδήποτε ανθρώπινης δραστηριότητας, άμεσο γκρέμισμα όλων των κατασκευών/περιφράξεων/"καλλιεργειών" κλπ, δήμευση περιουσίας και φυλάκιση για οποιονδήποτε παραβάτη. Τέλος! Δεν πάει άλλο! Φτωχός, πλούσιος δεν έχει σημασία. ΑΜΕΣΑ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

Φτάνει πια με τη "δημοκρατία" νεοελληνικού τύπου, που ουσιαστικά είναι ο φασισμός αυτού που γράφει στ' αρχίδια του τους πάντες, αρκεί να τον βολεύει.
Αυτού που έχει μόνο δικαιώματα, αλλά δεν έχει υποχρεώσεις.
Αυτού που χτίζει το αυθαίρετο και θέλει φως/νερό/ρεύμα, δρόμο με άσφαλτο για να μην σκονίζεται, υποδομές για να μην πλημμυρίζει και πυροσβεστική όταν πιάσει φωτιά.
Αυτού που δεν πληρώνει φόρο και εισφορές, αλλά θέλει τζάμπα περίθαλψη, δρόμους, σχολεία, διακοπές.
Αυτού που τρέχει με 200 και όταν μία στο εκατομμύριο τον τσιμπήσει η αστυνομία κλαίγεται σαν πουτανίτσα και βρίζει τους κακούς "μπάτσους".
Αυτού που παρκάρει στις ράμπες των πεζοδρομίων ή όπου αλλού του καυλώσει, αλλά όταν αυτός δεν χωράει να περάσει με το καρότσι βρίζει.
Αυτού που πετάει σκουπίδια απ' το παράθυρο, αλλά δεν του αρέσει όταν τα βλέπει κάτω και φταίει το "κράτος" που δεν τα μαζεύει.
Αυτού που έχει εξάτμιση με 150 db και περνάει ξημερώματα μαρσάροντας "γιατί είναι μάγκας".
Αυτού που γλύφει αυτούς που τον πηδάνε εδώ και 30 χρόνια μπας και πάρει μια θέση στο δημόσιο και που φυσικά μόλις μπει γίνεται ο χειρότερος τεμπέλης και βολεψάκιας.

Ευλογημένος τόπος με καταραμένους ανθρώπους. Αφού έγινε αυτό που έγινε 20 χιλιόμετρα απ' το κέντρο της Αθήνας, έχω πλέον πεισθεί ότι η χώρα δεν έχει σωτηρία. Τουλάχιστον όχι όσο τα πράγματα παραμένουν ως έχουν και δεν βλέπω ούτε τον τρόπο, ούτε τα μέσα γι' αυτή την αλλαγή, αλλά ούτε και την ενδεχόμενη λύση. Ή μάλλον την τελευταία τη βλέπω, αλλά φοβάμαι καν να την πω!

Nαι σε ολα ρε μαγκα.Αυτη η νοοτροπια του νεοελληνα πρεπει να παρει τον πουλο.Πριν απο λιγο κωλοπαιδο με ξανθια ξεπλυμενη σε κουτι περασε με κοκκινο καραμπινατο.Τον ειχα κοψει και δεν εγινε τπτ.Στο επομενο φαναρι του λεω πολυ ηρεμα οτι σταματαμε στο κοκκινο και ξεκιναμε με πρασινο.Η απαντηση:
Και τι σε νοιαζει εσενα?
Γαμω τους νεοκωλοελληνες.:evil: :evil: :evil:

Εχετλαίος
25/08/2009, 07:36
από τη zougla.gr

Σουφλιάς: Όπου ήταν δάσος θα παραμείνει δάσος
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2009, 08:25

Τη διαβεβαίωση ότι η νομοθεσία έχει τις ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε όπου ήταν δάσος να ξαναγίνει δάσος, έδωσε και αυτή τη φορά η κυβέρνηση.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς σπεύδοντας να καθησυχάσει τους φόβους που εκφράζονται ευρέως τις τελευταίες ημέρες, ότι σύντομα στις καμένες δασικές εκτάσεις θα «ξεφυτρώσουν» νέες βίλες και θα κοπούν οικόπεδα, επεσήμανε ότι «από πλευράς νομοθεσίας έχουν γίνει τα πάντα, ώστε όπου ήταν δάσος να ξαναγίνει δάσος».

Ο κ. Σουφλιάς, πάντως, τόνισε ότι η τήρηση της νομοθεσίας στο συγκεκριμένο ζήτημα αφορά τους τοπικούς φορείς (περιφέρειες, νομαρχίες, πολεοδομίες κτλ).

Αυτή η επισήμανση είναι και η βάση του προβλήματος. Και αυτό διότι, ενώ η νομοθεσία όντως είναι αυστηρή στην περίπτωση καταπάτησης δασικών εκτάσεων και δημιουργίας αυθαιρέτων, το πρόβλημα δεν είναι το «γράμμα του νόμου» αλλά η προβληματική και ελλιπής εφαρμογή των νομοθετικών περιεχομένων.

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :lol:

stefanos
25/08/2009, 07:54
Στον τόπο μας η "νομιμοποίηση των αυθαιρέτων" βγάζει κυβέρνηση.
Οπότε μην παπαρολογούμε.
Οι πολιτικοί δεν μπορούν να πάνε κόντρα στην κοινωνία.
Κοιτάξτε τον κατάλογο των περιοχών που είναι για ένταξη στο σχέδιο και αναρωτηθείτε πόσοι μένουν εκεί.

Sferopetadhn
25/08/2009, 08:19
Nαι σε ολα ρε μαγκα.Αυτη η νοοτροπια του νεοελληνα πρεπει να παρει τον πουλο.Πριν απο λιγο κωλοπαιδο με ξανθια ξεπλυμενη σε κουτι περασε με κοκκινο καραμπινατο.Τον ειχα κοψει και δεν εγινε τπτ.Στο επομενο φαναρι του λεω πολυ ηρεμα οτι σταματαμε στο κοκκινο και ξεκιναμε με πρασινο.Η απαντηση:
Και τι σε νοιαζει εσενα?
Γαμω τους νεοκωλοελληνες.:evil: :evil: :evil:

Απόλυτα λογικό! Διότι σε ένα σοβαρό κράτος (πχ Γερμανία) το απλούστερο πράγμα του κόσμου θα ήταν να πάρεις πινακίδα και να κάνεις καταγγελία. Έτσι σε λίγες μέρες εσένα μπορεί να μη σε ένοιαζε, αλλά θα ένοιαζε εκείνον.

Φυσικά το να καταγγείλεις κάποιον στην αστυνομία στην Ελλάδα, την ηρωική χώρα που πέρασε κατοχές, κουκουλοφόρους, εμφυλίους, χούντες (μιας και οι άλλοι δεν είχαν ποτέ τέτοια πράγματα) ισοδυναμεί με ρουφιανιά, ασχέτως αν η πράξη του χαρακτηρίζεται ως εν δυνάμει δολοφονία! Και αφού το ρουφιάνο ουδείς αγάπησε και καθώς είμαστε σχδεόν 100% σίγουροι ότι και καταγγελία να κάνουμε η αστυνομία θα μας γράψεις στα @@ της, κάνουμε τουμπεκί και απλά καθόμαστε στην άκρη να περάσει ο κάθε γρήγορος/βιαστικό/χεράς, ευχόμενοι να μη μας βρει.

Το κράτος και η κοινωνία είμαστε εμείς κύριοι και όσο έχουμε αυτά τα μυαλά, αυτά θα παθαίνουμε. Το κακό είναι όμως ότι νομίζουμε πως είμαστε μάγκες και πιο έξυπνοι από τους άλλους.

the who
25/08/2009, 10:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Στον τόπο μας η "νομιμοποίηση των αυθαιρέτων" βγάζει κυβέρνηση.
Οπότε μην παπαρολογούμε.
Οι πολιτικοί δεν μπορούν να πάνε κόντρα στην κοινωνία.
Κοιτάξτε τον κατάλογο των περιοχών που είναι για ένταξη στο σχέδιο και αναρωτηθείτε πόσοι μένουν εκεί.

Στεφανε ΕΜΕΙΣ βγαζουμε τις κυβερνησεις.Οσο υπαρχουν πολιτικοι,μπατσοι,δικαστικοι,πολεοδομοι και λοιπες κατηγοριες συμπολιτων μας που τα παιρνουν η τα δινουν κι εμεις δεν αντιδρουμε τοσο αυτη η κατασταση θα διαιωνιζεται.
Ξερω πολυ καλα πως ειναι δυσκολο να αντιδρασουμε.Αλλα οταν κλεινουμε τα ματια στις παρανομιες του γειτονα,φιλου,γνωστου η αγνωστου,τοσο γινομαστε συνενοχοι.Θα θυμασαι ασφαλως την σιωπηλη πορεια μετα τις φωτιες στην Πελοπονησσο.Αποτελεσμα κανενα εως αρνητικο.
Εγω θαλεγα αυτη τη φορα να παρουμε απο ενα καμμενο κουτσουρο ο καθενας και να τα αφησουμε μπροστα στη βουλη.Μηπως καταλαβουνε (κι εμεις μαζι με τους 300) πως εχουμε το προσαναμα και οτι λειπει μονο ενα σπιρτο για να φουντωσει η φλογα της αγανακτησης.

notakos600
25/08/2009, 10:53
Δυστυχώς τα δάση ΜΑΣ δεν ξαναχτίζονται με λαμογιές και λαδώματα όπως οι βίλες ΤΟΥΣ.

Σεβασμός μπροστά στα σπίτια των απλών ανθρώπων που ήταν οι κόποι και το αίμα τους, στα δέντρα και τα ζώα που κάηκαν.

Κάποτε είχα πάει με τη γυναίκα μου και το πιτσιρίκι βολτούλα στο Νέο Βουτζά, σημειωτέον ήταν καταχείμωνο. Αυτό που με εξόργισε ήταν το κράτος εν κράτει που επικρατεί σε διάφορους ''οικισμούς'' όπως ο προαναφερόμενος, όταν κάποιο καλόπαιδο καταπατητής και αυθαιρεσίας μου φωτογράφισε τον αριθμό του αυτοκινήτου για ''παν ενδεχόμενο'' προφανώς.

Για εμένα που πρόλαβα και τα έζησα, τα απόλαυσα και ανάπνευσα τη μυρωδιά του ρετσινιού όλα οκ.
Στο πιτσιρίκι που θα τα βλέπει μόνο σε καρτ-ποστάλ τι να του πεις και τι να του εξηγήσεις για μπόμπολες, αποχαρακτηρισμούς και @@ μάντολες?

sniper
25/08/2009, 11:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Δυστυχώς τα δάση ΜΑΣ δεν ξαναχτίζονται με λαμογιές και λαδώματα όπως οι βίλες ΤΟΥΣ.

Σεβασμός μπροστά στα σπίτια των απλών ανθρώπων που ήταν οι κόποι και το αίμα τους, στα δέντρα και τα ζώα που κάηκαν.

.....

Την ίδια ευθύνη που έχει αυτός με την βίλα έχει κι αυτός με το μικρό σπιτάκι εφόσον και οι δύο αυθαίρετα πάνε και χτίζουν μέσα στο δάσος; Γιατί δλδ έχει λιγότερη ευθύνη ο μεροκαματιάρης από αυτόν που βγάζει μύρια;

Δλδ, ο τσιμεντόλιθος στο δάσος είναι διαφορρετικός από το τούβλο και το μάρμαρο;

Κι οι δύο δεν πάνε εκεί που μόνο τα ζώα του δάσους θα έπρεπε να ζουν;

Αυτές οι νοοτροπίες φτιάξανε αυτό που βλέπαμε να καίγεται:

1. Ας μην πειράξουμε τον Α γιατί χρηματοδοτεί το κόμμα
2. Ας μην πειράξουμε τον Β γιατί ειναι στην εκλογική μας περιφέρεια
3. Ας μην γκρεμίσουμε το αυθαίρετο γιατί είναι φτωχός ο καϋμένος
κλπ κλπ

Ε καθήστε τώρα και δείτε τα μαύρα δάση και τους καϋμένους μεροκαματιάρηδες να κλαίνε τα καμμένα σπίτια τους.

Για τα χόρτα, κανένας δεν πρόκειται να σε μηνύσει αν καθαρίσεις τα χόρτα γύρω απο το σπίτι σου.

Για τα κόμματα, τα έχουμε πει και στο παρελθόν, τι να τα ξαναλέμε.

alximistis
25/08/2009, 11:02
Η ίδια αιώνια ιστορία-μαλακία... μονίμως μα μονίμως να ρίχνουμε αλλού τις ευθύνες και να ψάχνουμε για άλλοθι. Για μία φορά μόνο μία να βγει κάποιος και να πει ναι έφταιξα!!! Μία και τι στον κόσμο. Και δεν μιλάω για τους πολιτικούς μιλάω για όλους μας. Ναι ρε έκανα λάθος!!! Αυτό τι πιο ώριμο και πιο τίμιο. Λάθος μου τέλος. Με τίποτα μα με τίποτα!!!
έχουμε φαγωθεί με το κράτος το σύστημα και τους πολιτικούς. Παλιότερα είχαμε το γνωστό "το σύστημα δεν σε αφήνει να προιχωρήσεις" λες και υπήρχε ένα κακό σύστημα που δούλευε μόνο τπυ κόντρα στην κοινωνία (ούτε μωρά παιδιά δεν τα λένε αυτά).
Μετά το... εξελίσσαμε πανάθεμα μας και πήγαμε στο κακό κράτος. Λες και αυτό είναι κάτι που λειτουργεί μόνο του και φτιάχνεται από μόνο του. Αυτό θα πει παρθενογέννηση!!!
Για να αφήσουμε για το τέλος τους πολιτικούς οι οποίοι φυσικά εκλέγονται από μόνοι τους φυσικά ψηφίζονται μόνοι τους και φυσικά προέρχονται από τους ελοχίμ και μας κατσικώθηκαν στο κεφάλι χωρίς να κάνουμε τίποτα.
Επισημαίνω έτσι απλά:

1). Οι πολιτικοί ψηφίζονται από μας! Από τον λαό! Εμείς τους εκλέγουμε ανάλογα με το τι μας λένε.
2). Δεν ψηφίζονται στην ελλάδα για το τι ΘΑ κάνουν ή για το πρόγραμμα τους αλλά για το που θα διορίσουν το παιδί που θα κάνει στρατό το παιδί και αν θα μας επιλύσει το προβληματάκι μας στο χωριό. Ο λαός πρωταγωνιστεί και σε αυτό.
3). Δεν υπάρχει πουθενά σύστημα και κράτος μα πουθενά σε όλο τον κόσμο που να μην έχει άμεση σχέση με τον λαό. Δεν είναι εξωγήινο ή εξωελαδικό δικό μας δημιούργημα είναι.
4). Σρέφανε καλό αυτό που λες για τη Γερμανία αλλά εκ φύσεως δεν μπορούμε να έχουμε γερμανικό ή αγγλικό ή ότι θες σύστημα με Έλληνες πολίτες. Μην αυταπατάσθε και βαυκαλίζεσθε. Ο κάθε λαός έχει την ανάλογη διακυβέρνηση και σύστημα.

Και μια ερώτηση για το τέλος: Κάηκαν τα πάντα! Μα τα πάντα. Α). ΤΙ απαίτησε ο λαός μετά και τις τελευταίες καταστροφές του 2007;;; Τι ζήτησε; Και το κυριότερο πως το έδειξε;;;;
Β). Στα καμμένα ρε Στέφανε και λοιποί ΠΟΙΟΣ θα πάει να χτίσει σε μερικά χρόνια; ΠΟΙΟΣ θα πάει να αγοράσει οικοπεδάκι;;; Οι πολιτικοί ή μέρος του λαού;;;;

sniper
25/08/2009, 11:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
.....
Β). Στα καμμένα ρε Στέφανε και λοιποί ΠΟΙΟΣ θα πάει να χτίσει σε μερικά χρόνια; ΠΟΙΟΣ θα πάει να αγοράσει οικοπεδάκι;;; Οι πολιτικοί ή μέρος του λαού;;;;

Όσοι μπορούν Στέλιο..... και οι δύο δυστυχώς.

alximistis
25/08/2009, 11:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Όσοι μπορούν Στέλιο..... και οι δύο δυστυχώς.

ακριβώς Νίκο!!!! πολύ σωστά!!! όσοι μπορούν δηλαδή ΟΛΟΙ μας!!! :( :(

notakos600
25/08/2009, 11:15
Εγώ τουλάχιστον συνειδητά δεν ψηφίζω τα τελευταία 20 χρόνια...

Συνειδητά διαχωρίζω τους ανθρώπους που είχαν και έχουν κάποιο σπιτάκι για κύρια κατοικία στα καμένα από τις κραυγαλέες βιλάρες.

Γράφω πάντα μετά λόγου γνώσης όντας κάτοικος της Δυτικής Αττικής εδώ και 43 συναπτά έτη με τη χωματερή της (που κανείς δεν θέλει στον τόπο του, αλλά τα σκουπίδια του να τα στέλνει σε ''εμένα''), με τα διυλιστήρια, τη χαλυβουργική και άλλες τόσες εκατοντάδες νόμιμες και παράνομες βιομηχανίες....

Και αντί να είμαι ο πρώτος που θα υποστηρίξω τον ΧΥΤΑ του Γραμματικού ήμουν από την αρχή αντίθετος σε κάτι τέτοιο.

Τώρα αν χρήζω ψυχιατρικής υποστήριξης δεν το γνωρίζω...

Gandalf dr685sm
25/08/2009, 11:16
Sniper said:

Για τα χόρτα, κανένας δεν πρόκειται να σε μηνύσει αν καθαρίσεις τα χόρτα γύρω απο το σπίτι σου.

Μην επιμένεις... ο μόνος καθαρισμός που μπορείς να κάνεις είναι μέσα στο οικόπεδο σου. Γύρω απο αυτό (εκτός δλδ περιμετρικά του οικοπέδου) κάθε κίνηση για καθαρισμό,κλάδεμα,κόψιμο κλαδιών συνοδεύεται απο βαρβάτη μήνυση του δασαρχείου.

Απόδειξη το τι μηνύσεις έχουν φάει οι κατά τόπους Αρχές απο τα Δασαρχεία στην προσπάθεια καθαρισμού και για προσπάθεια ανοίγματος δασικών δρόμων και ζώνες πυροπροστασίας. Ηλίθιος νόμος που στηρίζεται στο οτι πολλοί (άλλοι μαλάκες αυτοί) πάνε και κόβουν δέντρα και ξυλεία γενικώς δίχως άδεια για καυσόξυλα ή για παράνομους δρόμους όπου θα τους χρησιμοποιήσουν για να πετάξουν μπάζα μέσα στο δάσος!

Και τώρα με νηφάλιο και ήρεμο πλέον μυαλό και απο τον χώρο εργασίας (όσο μπορεί να είναι) ας πω και τα παρακάτω...

Η φωτιά σβύστηκε , η επιτήρηση συνεχίζεται. Κάτοικοι επιτέλους μπήκαν σε εγρήγορση και κάνουν περιπολίες βοηθώντας τους εθελοντές στην πρόληψη και εντοπισμό πιθανών εστιών. Στην περιοχή που μένω τουλάχιστον 5-6 σπίτια που είδα , οι κάτοικοι τους εδέησαν και μάζεψαν ξερόχορτα και κλαριά απο τις αυλές τους και σήμερα είδα οτι κλάδευαν και κλαριά πεύκων τους.

Δυστυχώς επίσης για όλους μας, η κρατική μηχανή ρίχνει και πάλι τις ευθύνες σε αλλοπρόσαλες δικαιολογίες. Το λέω με πλήρη ευθύνη έχοντας παρατηρήσει οτι...

1- Πυροσβεστικά σώματα δεν ήξεραν πως και που να πάνε όταν τους καλούσαν. Ούτε ενα GPS δεν υπήρχε στα οχήματα. Μόνο 1-2 που πέτυχα είχαν και αυτά ήταν στα κινητά των πληρωμάτων τους!!!
2- Κάθε κλήση για βοήθεια συντονισμό στο κέντρο , έπαιρνε απο 10-20 λεπτά για απάντηση με αποτέλεσμα να μην γίνεται τίποτα έγκαιρα.
3- Τεράστιο σώμα εθελοντών έμεινε ασυντόνιστο... παρόλα αυτά με ιδιωτική τους πρωτοβουλία και ευθύνη βοηθούσαν πυροσβέστες και σε χρονικά σημεία τους αντικαθιστούσαν πλήρως!!!
4- Η μανία να κόβουν το νερό μόλις πέφτει φλόγα κοντά σε οικισμό , δεν είναι κατανοητή. Εντάξει κάποιες αντλίες δεν έχουν ρεύμα και σταματούν. Αλλά και πάλι αυτο δεν δικαιολογείται. Το νερό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να διασφαλίζεται ώς παροχή.
5- Οι κάτοικοι είναι ανεκπαίδευτοι σε κάθε είδους καταστροφή και περιμένουν άλλους να τους σώσουν στην πλειοψηφία τους. Το κέρατο μου μέσα... πιάσε το φτυάρι, την τσάπα ... οτι μπορείς και βοήθα τον γείτονα να σώσει το σπίτι του πριν φτάσει στο δικό σου. Τι περιμένεις στο μπαλκόνι και στην καφετέρια; Επίσης ... κατανοητός ο πανικός και η οργή... αλλά δεν σου φταίει ο πυροσβέστης και ο αστυνόμος που κάνουν οτι μπορούν. Ήμουν μπροστά σε επεισόδιο που νεαρός έβριζε αστυνομικό γιατί καιγόταν το σπίτι του!!!... λες και ο αστυνομικός μπορούσε να το σβύσει μόνος του!
6- Πρόληψη μηδενική. Κάθε κήπος που μπαίναμε είχε αγριόχορτα και σκουπιδια μέσα. Η δε πρόληψη για φωτιά μηδενική. Ρε γμτ... χτίζεις που χτίζεις μέσα στο δάσος. Βάλε μια δεξαμενή νερού, μια πυροφωλιά, 5 πυροσβεστήρες ρε γμτ.. κάτι τέλος πάντων. Σημείωση εδώ οτι όσα σπίτια είδα με ξερά χόρτα και κλαριά μέσα κάηκαν στην πλειοψηφία τους. Αυτά που την γλύτωσαν ήταν τα φροντισμένα και εκείνα που είχαν έστω και μια αντλία πίεσης για νερό μαζί με δεξαμενή.
7- Εθελοντές...2 ώρες απο την ζωή σας κάθε μέρα το καλοκαίρι. Αν μένετε ειδικά κοντά σε δάση , είναι οτι καλύτερο να μετέχετε. Αν μη τι άλλο θα γνωρίσετε όλους τους πιθανούς γείτονες σας και θα έχετε μια βασική εκπαίδευση.
8- Αναδάσωση.. Όποιος μπορεί ας το κάνει , μόλις ανακοινωθεί οτι μπορει να προχωρήσει. Τώρα πρέπει να περιμένουμε την αποψίλωση των καμμένων και τις πρώτες βροχές για να καθαρίσει. Το πιθανότερο είναι οτι του χρόνου το καλοκαίρι- άνοιξη θα έχουμε αναδάσωση. Είναι σημαντικό για όλους... για το μέλλον των παιδιών μας.

Gandalf

sniper
25/08/2009, 11:38
....

Μην επιμένεις... ο μόνος καθαρισμός που μπορείς να κάνεις είναι μέσα στο οικόπεδο σου. Γύρω απο αυτό (εκτός δλδ περιμετρικά του οικοπέδου) κάθε κίνηση για καθαρισμό,κλάδεμα,κόψιμο κλαδιών συνοδεύεται απο βαρβάτη μήνυση του δασαρχείου.

Απόδειξη το τι μηνύσεις έχουν φάει οι κατά τόπους Αρχές απο τα Δασαρχεία στην προσπάθεια καθαρισμού και για προσπάθεια ανοίγματος δασικών δρόμων και ζώνες πυροπροστασίας. Ηλίθιος νόμος που στηρίζεται στο οτι πολλοί (άλλοι μαλάκες αυτοί) πάνε και κόβουν δέντρα και ξυλεία γενικώς δίχως άδεια για καυσόξυλα ή για παράνομους δρόμους όπου θα τους χρησιμοποιήσουν για να πετάξουν μπάζα μέσα στο δάσος!

.....

Ή δεν μιλάω Ελληνικά ή δεν διαβάζεις τι γράφω....

Δεν μίλησα για την διάνυξη δασικών δρόμων, ούτε για κλάδεμα δέντρων, ούτε για για ζώνες πυροπροστασίας.

Μίλησα για τα γαμοΧΟΡΤΑ που φυτρώνουν παντού, γύρω από τον φράχτη σου, στον κήπο σου αν τον έχεις απαιρειποίητο, στο χωράφι του διπλανού κλπ.

Αυτά τα χόρτα που δίνουν καύσιμο στην φωτιά να εξαπλωθεί από δέντρο σε δέντρο κι από σπιτι σε σπιτι έστω κι αν ενδιάμεσα δεν υπάρχει τίποτα άλλο να καεί.

Δεν θα σε μηνύσει κανένας αν πας με μια τσάπα και τα κόψεις. Αν πας τώρα στο βουνό και ανοίξεις δρόμο μόνος σου χωρίς κάποια μελέτη κλπ τότε καλά θα κάνουν να σε μηνύσουν. Όπως καλά θα κάνουν και να μηνύσουν αυτοί που μπορούν (λόγω εκπαίδευσης κλπ) τα κατά τόπους δασαρχεία και κατ' επέκταση τους πολιτικούς τους προϊστάμενους για τις ευθύνες που έχουν αυτοί.

Δεν είναι δυνατόν να καίγεται ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ΒΑ Αττική και να μην μπορουν να φτάσουν επίγειες δυνάμεις στις εστίες. Στην Αττική! Όχι στην Πίνδο ή στα Αγραφα......

Κι ευτυχώς δλδ που δεν χτίζουμε εκεί γιατί βλέπω τις αρκούδες τις Πίνδου να κατεβαίνουν στην Αθήνα και δεν θα έρθουν για το κυνήγι.

Gandalf dr685sm
25/08/2009, 11:42
Κοίτα... εγώ σου λέω τι ισχύει νομικά για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως...

Χόρτα, κλαδιά κτλ... μόνο μέσα στο οικόπεδο σου. Έξω απο αυτό είναι αρμοδιότητα Δασαρχείου , ΥΠΕΧΩΔΕ και δεν ξέρω ποιού άλλου.

Αν σε πιάσουν να το κάνεις, ΤΡΩΣ ΜΗΝΥΣΗ... άκου και κάποιον που αυτό το ξέρει πολύ καλά λόγω τοποθεσίας που ζεί και επειδή προσπάθησε κάποια στιγμή να το κάνει σε κενό πεδίο μεταξύ χωραφιών για να μην καούμε...

Gandalf

dirtbird
25/08/2009, 11:44

Gandalf

Ακόμα και ΜΕΣΑ στο οικόπεδο σου.

Γνωστός που έχει μεγάλη έκταση (μακριά από την Αττική), του απαγορεύτηκε από τον Δασάρχη να την καθαρίσει γιατί είχε 'λογγώσει' (βγάλει μεγάλα πουρνάρια) και πιθανόν να ΤΗΝ χαρακτήριζαν δασική.

ktmakis
25/08/2009, 11:48
Κάθε χρόνο καθαρίζω με τη μισινέζα τα χόρτα των διπλανών μου σε 3 μέτρα απόσταση και έχω και το πριόνι έτοιμο με κάυσιμο να κόψω τα δέντρα των διπλανων μου και τα δικά μου σε περίπτωση που έρθει φωτιά.
Σε περίπτωση που τον διπλανό σας δεν το γνωρίζετε και θέλετε να καθαριστεί ο χώρος κάνετε ένα τηλέφωνο στο Δήμο (ίσως χρειαστούν περισσότερα τηλ του ενός...) και έρχονται το καυθαρίζουν και στέλνουν το λογαριασμό στον οικοπεδούχο.

Στην προπέρσυνη φωτιά στη Πεντέλη οπου και έμενα τα ιδιόκτητα και χτισμένα οικόπεδα (κάτω από τα πιστάκια) ήταν πάντως ζούγκλα.

CBR100RR
25/08/2009, 11:49
ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΡΑΜΑΣΣΣΣΣ

byron
25/08/2009, 12:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από CBR100RR
ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΡΑΜΑΣΣΣΣΣ

Μαθήματα κομματικής διαφώτισης ας λείπουν.

McGyver
25/08/2009, 12:21
1- Πυροσβεστικά σώματα δεν ήξεραν πως και που να πάνε όταν τους καλούσαν. Ούτε ενα GPS δεν υπήρχε στα οχήματα. Μόνο 1-2 που πέτυχα είχαν και αυτά ήταν στα κινητά των πληρωμάτων τους!!!
2- Κάθε κλήση για βοήθεια συντονισμό στο κέντρο , έπαιρνε απο 10-20 λεπτά για απάντηση με αποτέλεσμα να μην γίνεται τίποτα έγκαιρα.
3- Τεράστιο σώμα εθελοντών έμεινε ασυντόνιστο... παρόλα αυτά με ιδιωτική τους πρωτοβουλία και ευθύνη βοηθούσαν πυροσβέστες και σε χρονικά σημεία τους αντικαθιστούσαν πλήρως!!!

Με κάτι τέτοια θυμάμαι κάτι μελέτες που γράφαμε πριν από 5-6 χρόνια για το τι να κάνουμε τους αναμεταδότες του HellaSat και τις επισκέψεις που κάναμε στα Υπουργεία και τη Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας...

Τότε με 45 χιλιάρικα (το πολύ) εξόπλιζαν όχημα παντός εδάφους με σύστημα αμφίδρομης δορυφορικής επικοινωνίας το οποίο μπορούσε να μεταφέρει εικόνα και ήχο ακόμα και εν κινήσει.

Τες πα ψιλά γράμματα, αλλά κοινώς γάματα...

Gandalf dr685sm
25/08/2009, 12:29
μόλις παραιτήθηκε ο Παυλόπουλος απο το Εσωτερικών για το θέμα των πυρκαγιών...το ανακοίνωσε ο ΣΚΑΙ.

αν και δεν λέει τίποτα... κάτι είναι και αυτό.

c.c.c.c. ΑΚΥΡΟ... τον μαλάκα τον εκφωνητή λέει έκανε πλάκα!!!:rolleyes:

Gandalf

zephyr1
25/08/2009, 12:32
Για της φωτιες.

Ειναι απιστευτο να πιστευεις οτι παιζει καποιο ρολο το κομμα που κυβερναει.

Ειναι απιστευτο οτι εχουν αποφασισει τι και πως θα καει και μεις κανουμε αναλυσεις για το πως θα επρεπε να δρασουν (λες και αμα θελουν δεν ξερουν,ξερει ο απλος πολιτης).

Ειναι απιστευτο αφου εχουν αποφασισει και δεν υποστηριζουν την πυροσβεση θελημενα, να τρεχουν οι εθελοντες να βγαλουν την φωτια απ'την τρυπα.

Ειναι απιστευτο η οργη που υπαρχει και θα διαρκεσει τοσο λιγο.

Και το πιο απιστευτο (αν ειναι αληθεια) ειναι αυτο. (http://troktiko.blogspot.com/2009/08/blog-post_6971.html) :rotflmao:

super_toto
25/08/2009, 12:35
Έτσι για την ιστορία. 212.000 στρέματα κάηκαν από τις πυρκαγιές στην Αττική μόνο. Αριθμός κολοσιαίος και πρωτοφανής.
Καμία αναδάσωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτό που χάθηκε.
Ουσιαστικά μιλάμε ότι κάηκε έκταση ίση με αυτή που είχε καεί τα τελεταία 20 χρόνια , μέσα σε 3 μέρες!

Κατα τ αλλα σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο συντονισμός ήταν καλός το κράτος έκανε καλά την δουλειά του.

Βέβαια θα μου πείτε τι άλλο θα έλεγε? Εδώ τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει τόσο πολλά που η λέξη ήθος έχει ξεφτιλιστεί. Δεν υπάρχει ίχνος ήθους στη χώρα. Ανύπαρκτη έννοια για τους Έλληνες.

Δυστυχώς δεν υπάρχει καμια ελπίδα για το μέλλον της χώρας και των Ελληνων σαν λαό. Για κάποιες δεκαετίες θα σερνόμαστε ζώντας με δανεικά και όταν τα φάμε όλα, τα κάψουμε όλα και όταν πλέον κανείς δεν μας δανειοδοτεί τότε θα τελειώσουμε οριστικά και σαν λαός.

Ελπίζω τουλάχιστον μέχρι τότε τα παιδιά μου να έχουν φύγει απο αυτο το μπουρδέλο.

ktmakis
25/08/2009, 12:36
Eπειδή εδώ και 3 χρόνια δουλεύω στην Hellas-sat, φέτος (και με την ευκαιρία της ΔΕΘ) φτιάχνουμε το van μας για τέτοιες περιπτώσεις σε συνεργασία και με τη Cosmote.
Δεν είναι κάτι δύσκολο και πιστεύω να το ετοιμάσουμε σύντομα.
Θα έχει και κεραία gsm ώστε και κυψέλη να μην υπάρχει στα πέριξ θα μεταφερεται όλη η κίνηση μέσα από τη κεραία του van.

Εκεί που θα κολλήσει σίγουρα είναι η χρήση του από τις δημόσιες υπηρεσίες.

notakos600
25/08/2009, 12:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Για της φωτιες.

Ειναι απιστευτο να πιστευεις οτι παιζει καποιο ρολο το κομμα που κυβερναει.

Ειναι απιστευτο οτι εχουν αποφασισει τι και πως θα καει και μεις κανουμε αναλυσεις για το πως θα επρεπε να δρασουν (λες και αμα θελουν δεν ξερουν,ξερει ο απλος πολιτης).

Ειναι απιστευτο αφου εχουν αποφασισει και δεν υποστηριζουν την πυροσβεση θελημενα, να τρεχουν οι εθελοντες να βγαλουν την φωτια απ'την τρυπα.

Ειναι απιστευτο η οργη που υπαρχει και θα διαρκεσει τοσο λιγο.

Και το πιο απιστευτο (αν ειναι αληθεια) ειναι αυτο. (http://troktiko.blogspot.com/2009/08/blog-post_6971.html) :rotflmao:

Έχεις πάει στο σπίτι του Καραμανλή στη Ραφήνα? Αν πας θα δεις μια αρχαιολογία που όλα τα γειτονικά φαίνονται ανάκτορα. Εκτός αυτού δεν υπάρχουν οικόπεδα πλέον στη περιοχή...

zephyr1
25/08/2009, 12:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Έχεις πάει στο σπίτι του Καραμανλή στη Ραφήνα? Αν πας θα δεις μια αρχαιολογία που όλα τα γειτονικά φαίνονται ανάκτορα. Εκτός αυτού δεν υπάρχουν οικόπεδα πλέον στη περιοχή...

Και?:confused:

super_toto
25/08/2009, 12:57
μόλις παραιτήθηκε ο Παυλόπουλος απο το Εσωτερικών για το θέμα των πυρκαγιών...το ανακοίνωσε ο ΣΚΑΙ.

Gandalf

Σιγα μην παραιτηθεί ρε. Εδώ δεν παραιτήθηκε όταν ήταν αποκλειστικός υπευθυνος στα Δεκεμβριανά. Θα παραιτηθεί τώρα που έχει και τον Μαρκογιαννάκη να μοιράζεται την ευθυνη?

Gandalf dr685sm
25/08/2009, 12:59
όντως ρε φίλε ... θα μου έκανε έστω και στο ελάχιστο, τουλάχιστον μια θετική εντύπωση οτι κάποιος έχει τα @@ και λέει ... ρε πστ μου έφταιξα... είχα ευθύνη. Αν και δεν θα έσβυνε τίποτα αυτό, τουλάχιστον κάποιος θα είχε τα @@ να βγεί να το πεί.

Αλλά τι λέω τώρα... στην Ελλάδα ζούμε.

Gandalf

super_toto
25/08/2009, 13:03
όντως ρε φίλε ... θα μου έκανε έστω και στο ελάχιστο, τουλάχιστον μια θετική εντύπωση οτι κάποιος έχει τα @@ και λέει ... ρε πστ μου έφταιξα... είχα ευθύνη. Αν και δεν θα έσβυνε τίποτα αυτό, τουλάχιστον κάποιος θα είχε τα @@ να βγεί να το πεί.

Αλλά τι λέω τώρα... στην Ελλάδα ζούμε.

Gandalf

Πιο πάνω μίλησα για ήθος. Δεν υπάρχει στους Έλληνες. Όχι μόνο στους πολιτικούς. Σε όλους τους Έλληνες. Αποδεδειγμένα.

Εδώ που έχουμε φτάσει μάλιστα ακόμα και μια παραίτηση θα την έβλεπα με πολύ σκεπτικισμό.
Οι Έλληνες δεν παραιτούνται. Αποπέμπονται ή απολυονται όταν τα αφεντικά τους δεν τους χρειάζονται πια.

alximistis
25/08/2009, 13:11
ΔΕΝ ξέρω ΑΝ ισχύει και ΑΝ είναι ακριβώς έτσι όπως το λένε αλλά το ποστάρω και ας το κρίνουμε μόνοι μας.

notakos600
25/08/2009, 13:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Και?:confused:

helloooo :wave2:

STOYBI
25/08/2009, 13:32

Gandalf

Oταν..... Ακουμε Καλαμουκη στον Σκαι προσεχουμε μαγε....!!!! :winka:

:wave2:

ermiss
25/08/2009, 13:49
Ελληνοφρένια RULES!!!!

Δεν έχει εκπομπές πια στο skai.gr? η εγώ δεν μπορώ να τις βρώ?

LsKostas
25/08/2009, 14:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Μαθήματα κομματικής διαφώτισης ας λείπουν.

αληθεια ειναι Βυρωνα ...

stefanos
25/08/2009, 14:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
αληθεια ειναι Βυρωνα ...

Η αλήθεια είναι οτι αυτό αποφασίστηκε πολλές δεκαετίες πρίν από άλλους χωρίς να μας ρωτήσουν :p

byron
25/08/2009, 15:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
αληθεια ειναι Βυρωνα ...

Αν μετράμε την καταστροφή με ποσοτικά κριτήρια, χέσε μέσα.
Απ΄το 1981 υπάρχουν κάποια sequel που επαναλαμβάνονται με το ίδιο βαρετό σενάριο. Απ΄τη μία οι κακοί (εμπρηστές, οικοπεδοφάγοι, συνεταιρισμοί, εργολάβοι, κτηνοτρόφοι ή απλώς μαλάκες) και απ΄την άλλη ένας παράλυτος ανίκανος κυβερνητικός/κομματικός μηχανισμός που περιμένει μια βροχή, μια λεωφόρο, μια άπνοια ή την θάλασσα για να κρύψει την ανεπάρκεια του.
Τα είπαμε/τε απ΄την αρχή. Το κράτος είναι αυτό που διαλέγουμε και θέλουμε να έχουμε εμείς γιατι έτσι βολεύει τη ΠΑΡΤΑΡΑ ΜΑΣ.
Το 2007 μας έδειξε τι μπορεί να κάνει στην αντιμετώπιση κρίσεων και ζήτησε την κριτική μας. Του είπαμε προχώρα μεγάλε, μια χαρά τα κατάφερες.... Λίγο χειρότερα απ΄τους προηγούμενους αλλά καλά το πας. Τι 1.500.000 στρέμματα καμμένα, τι 2.500.000?

Είδατε να αλλάζει τίποτα στο να μην ξανασυμβεί αυτό που βλέπουμε τόσα χρόνια? Ή έχει κανείς αμφιβολία ότι το ίδιο σενάριο να επαναληφθεί και το 2010-2011-2012-2013 κλπ, άσχετα με το ποιός θα είναι πάνω?

Elle
25/08/2009, 15:15
Όχι δεν υπάρχει αμφιβολία. Το ίδιο γινόταν εξ'άλλου εδώ και τόσα χρόνια... :mad:

sniper
25/08/2009, 15:21
..... Το κράτος είναι αυτό που διαλέγουμε και θέλουμε να έχουμε εμείς γιατι έτσι βολεύει τη ΠΑΡΤΑΡΑ ΜΑΣ.
......

Well said

:smokin:

Zid
25/08/2009, 15:37

Είδατε να αλλάζει τίποτα στο να μην ξανασυμβεί αυτό που βλέπουμε τόσα χρόνια? Ή έχει κανείς αμφιβολία ότι το ίδιο σενάριο να επαναληφθεί και το 2010-2011-2012-2013 κλπ, άσχετα με το ποιός θα είναι πάνω? Nαι δεν θα επαναληφθεί.... γιατι πλέον δεν έμεινε τπτ..... :(