Σύνδεση

View Full Version : ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ

AUFGEBRACHT
29/08/2009, 10:27
Λακωνική Μάνη ο τίτλος του ταξιδιωτικού,λακωνικός θα είμαι κι εγώ...Οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές άργησαν αρκετά και πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.Ο προορισμός υπήρχε από καιρό στο μυαλό μου αλλά οριστικοποιήθηκε μόλις δυο μέρες πριν αναχωρήσουμε.Μάνη λοιπόν,βάση μας το Νέο Οίτυλο και όχημά μας η μικρή Βαυαρή...Επειδή γύρισα χτες και τόνισα εξαρχής πως θα είμαι λακωνικός,ακολουθούν φωτό.Να μας έχει ο Θεός καλά και του χρόνου...

AUFGEBRACHT
29/08/2009, 10:28
...Σπήλαια Διρού

172328

AUFGEBRACHT
29/08/2009, 10:29
...Στην παραλία ακριβώς κάτω από την έξοδο του σπηλαίου

172329

AUFGEBRACHT
29/08/2009, 10:32
...Βάθεια η πολυφωτογραφισμένη

172330

AUFGEBRACHT
29/08/2009, 10:33
...Άντε κι άλλη μία

172331

AUFGEBRACHT
29/08/2009, 10:34
...Δικαιούται κι αυτή μια φωτό,ε?

172332

AUFGEBRACHT
29/08/2009, 10:36
...Λιμένι,πριν το Νέο Οίτυλο

172333

AUFGEBRACHT
29/08/2009, 10:39
Στην έξοδο του χωριού,την προσοχή μας τράβηξε αυτή η γκρεμισμένη εκκλησίτσα με τις αγιογραφίες που μόλις διακρίνονταν αχνά

172334

AUFGEBRACHT
29/08/2009, 10:43
...κι άλλη μια

172335

AUFGEBRACHT
29/08/2009, 10:44
...μια τελευταία...

172336

AUFGEBRACHT
29/08/2009, 10:46
...Τοιχογραφία από το εσωτερικό

172337

AUFGEBRACHT
29/08/2009, 10:47
...τη σαυρούλα την είδε η Μαρίνα σε μια πέτρα της εκκλησίας

172338

AUFGEBRACHT
29/08/2009, 10:49
...Οίτυλο,πριν τη είσοδο στο χωριό

172339

AUFGEBRACHT
29/08/2009, 10:50
...Κατηφορίζοντας προσέξαμε μια μικρή εκκλησία μέσα στα βράχια.Δυστυχώς το λιγοστό φως δε μας επέτρεψε μια καλύτερη λήψη.

172340

AUFGEBRACHT
29/08/2009, 10:59
Κλείνω εδώ το σύντομο φωτο οδοιπορικό...με μια παρατήρηση δυστυχώς.Για τους περήφανους Μανιάτες και την αδούλωτη Μάνη...Που το θεωρούν μαγκιά να σου φέρνουν το λογαριασμό σε ένα μπακαλόχαρτο εν είδη απόδειξης ταμειακής μηχανής.Παντού κανόνας,μόνο σε ΜΙΑ ταβέρνα απί μια βδομάδα μας έφεραν ΠΑΝΤΑ απόδειξη από ταμειακή.Όπου κι αν έχω πάει ΜΟΝΟ εκεί το έχω συναντήσει αυτό.Δυστυχώς στο κατά τα άλλα υπέροχο ταξιδάκι μας οι δήθεν επαγγελματίες καταστηματάρχες με το σαβουροφαγητό που φοροδιαφεύγουν ήταν η λεπτομέρεια που εμένα προσωπικά με χάλασε.Αν τύχει και βρεθείτε εκεί και έχετε την ίδια αντιμετώπιση,όταν πληρώσετε πείτε του έξυπνου....ξέρεις,είμαι σε εκδρομούλα αλλά δουλεύω στην εφορία να δεις για πότε θα ασπρίσουν τα αδούλωτα μούτρα τους....

mpompas
29/08/2009, 12:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
Κλείνω εδώ το σύντομο φωτο οδοιπορικό...με μια παρατήρηση δυστυχώς.Για τους περήφανους Μανιάτες και την αδούλωτη Μάνη...Που το θεωρούν μαγκιά να σου φέρνουν το λογαριασμό σε ένα μπακαλόχαρτο εν είδη απόδειξης ταμειακής μηχανής.Παντού κανόνας,μόνο σε ΜΙΑ ταβέρνα απί μια βδομάδα μας έφεραν ΠΑΝΤΑ απόδειξη από ταμειακή.Όπου κι αν έχω πάει ΜΟΝΟ εκεί το έχω συναντήσει αυτό.Δυστυχώς στο κατά τα άλλα υπέροχο ταξιδάκι μας οι δήθεν επαγγελματίες καταστηματάρχες με το σαβουροφαγητό που φοροδιαφεύγουν ήταν η λεπτομέρεια που εμένα προσωπικά με χάλασε.Αν τύχει και βρεθείτε εκεί και έχετε την ίδια αντιμετώπιση,όταν πληρώσετε πείτε του έξυπνου....ξέρεις,είμαι σε εκδρομούλα αλλά δουλεύω στην εφορία να δεις για πότε θα ασπρίσουν τα αδούλωτα μούτρα τους....
επειδή είμαι από το οίτυλο, έχεις μεγάλο δίκιο, έτσι είναι, κι εγώ δε θυμάμαι τελευταία φορά που είδα απόδειξη εκεί τριγύρω

και κοντά στην εκκλησία στην τελευταία φωτογραφία έχει μια άλλη που είναι χτισμένη μέσα σε ένα βράχο αλλά δε φαίνεται

el_hymador
29/08/2009, 12:48
Ενα απο τα ομορφοτερα μερη της Ελλαδας, αλλα δυστυχως αλλοτρωμενο απο τη τουριστικη αναπτυξη...εννοωντας τους ανθρωπους που ασχολουνται με τον τουρισμο και οχι τον τοπο που αντιστεκεται ακομα σθεναρα.

Κανονιζα ταξιδι πριν ενα χρονο εκει κατω και μολις ακουσα τιμες για δωματια και "δωματια" το ανεβαλλα με συνοπτικες διαδικασιες...μια χαρα ειναι το καλοκαιρι και τα βουνα μας και οι τιμες στο 150% κατω :winka:

chris_honda
29/08/2009, 13:00
:beer: :beer: :beer:

Παρόλο που είμαι Καλαματιανός και την έχω γυρίσει όλη τη Μάνη..

Δεν την χορταίνω...άνθρωποι - μέρη - διαδρομές....

Απο που να ξεκινήσεις...και τι να πείς....και υπάρχουν κάτι μέρη....
πρέπει να πάς συστημένος βέβαια....Αγιος Νίκων....Μονο cross - 4*4 1600m
υψόμετρο...μες στα σύννεφα..!!! γύρω απ το εκκλησάκι όλο λακούβες απ τους κεραυνούς....

Η Μάνη Μεσσηνιακή - Λακωνική απλά τα σπάει....

Ξεφεύγει πολύ...λες και είσαι σε άλλο κόσμο.

Πάντα τέτοια....φιλαράκι...:beer: :beer: :beer:

AUFGEBRACHT
29/08/2009, 16:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Ενα απο τα ομορφοτερα μερη της Ελλαδας, αλλα δυστυχως αλλοτρωμενο απο τη τουριστικη αναπτυξη...εννοωντας τους ανθρωπους που ασχολουνται με τον τουρισμο και οχι τον τοπο που αντιστεκεται ακομα σθεναρα.

Κανονιζα ταξιδι πριν ενα χρονο εκει κατω και μολις ακουσα τιμες για δωματια και "δωματια" το ανεβαλλα με συνοπτικες διαδικασιες...μια χαρα ειναι το καλοκαιρι και τα βουνα μας και οι τιμες στο 150% κατω :winka:

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...στον ξενώνα που μέναμε μας ρώτησε αν θέλαμε δωμάτιο με θέα θάλασσα ή βουνό...τελικά η θέα βουνό ήταν ένας βράχος!!!!!!!!!!! Είχαμε πει από την αρχή βέβαια θάλασσα,αλλά μας είπε ότι η τιμή ήταν κανονικά €70 για τα δωμάτια αυτά και €65 με θέα το... βουνό αλλά μόλις είπαμε αντίο άλλαξε γνώμη...

dimitrish69
02/09/2009, 18:23
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...στον ξενώνα που μέναμε μας ρώτησε αν θέλαμε δωμάτιο με θέα θάλασσα ή βουνό...τελικά η θέα βουνό ήταν ένας βράχος!!!!!!!!!!! Είχαμε πει από την αρχή βέβαια θάλασσα,αλλά μας είπε ότι η τιμή ήταν κανονικά €70 για τα δωμάτια αυτά και €65 με θέα το... βουνό αλλά μόλις είπαμε αντίο άλλαξε γνώμη...

Επειδή είμαι από την περιοχή και όλο το καλοκαίρι δούλευα από Αρεόπολη μέχρι Γερολιμένα,δεν έχω παρά να συνφωνήσω απόλυτα μαζί σου και για τις ακριβές τιμές και για την νοοτροπία του Μανιάτη.Το καλό που έχουν οι Μανιάτες είναι ότι ο λόγος τους είναι συμβόλαιο,αλλά από τουριστική νοοτροπία πρέπει να κάνουν πολλά βήματα μπροστά.Την τελευταία εβδομάς του Αυγούστου ήμουν στον Πόρο και ομολογώ ότι έπαθα πλάκα με τις χαμηλές τιμές σε δωμάτια και φαγητό.Οι τιμές στα δίκλινα έπαιζαν από 30-45Ε και η μερίδα φαγητού από 5-7Ε.

telihawk
02/09/2009, 19:14
Είμαι από Θεσσαλονίκη και την περασμένη εβδομάδα κατέβηκα σε αυτά τα μέρη πρώτη φορά.
Όντως, οι τιμές είναι υψηλές, αλλά μάγκες ΑΞΙΖΕΙ. Πραγματικά πολύ όμορφα μέρη...Δεν χορταίνει το μάτι

liberec
02/10/2009, 17:45
Επειδή λατρεύω την Μάνη, επειδή κατάγομαι από Μάνη [προς αλλαγής από την Μάνη Διδυμότειχου, ναι υπάρχει ένα τέτοιο χωριό], για αυτό και παντρεύτηκα μανιάτισσα [Καφιόνα], επειδή για αυτό και έφτιαξα και σπίτι στην Μάνη και τέλος επειδή και ψηφίζω στην Αρεόπολη....

πρέπει να ομολογήσω, ότι έχετε δυστυχώς δίκιο. Απίστευτης και ιδιαίτερης ομορφιάς τόπος, αλλά νοοτροπία πολύ κακή.

Δυστυχώς, συχνά ούτε ο λόγος πια μετράει!!!!!!!

Δεν θα βρεις [εγώ έχω κάκιστη εμπειρία] σωστό επαγγελματία - μάστορα να βγάλεις άκρη π.χ. σε μία οικοδομή, τα μαγαζιά και τουριστική υπηρεσία αρκετά ακριβά.

tamar
02/10/2009, 19:19
Έχω επισκεφτεί για πολύ λίγο (δυστυχώς) τη Μάνη με αφορμή το Σπήλαιο του Διρού. Το σπήλαιο αυτό θεωρείται από πολλούς ίσως το ωραιότερο του κόσμου και φυσικά προσελκύει ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Όταν το επισκέφτηκα πριν από 4 χρόνια μου έκαναν τη χειρότερη εντύπωση τα εξής:

1) Ο φωτισμός του σπηλαίου ήταν τέτοιος που επέτρεπε τη δημιουργία (κάτι σαν) φυκιού πάνω στους βράχους. Όπου υπήρχε φωτισμός σχηματιζόταν μία "πρασινάδα" - θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί ειδικός "ψυχρός" φωτισμός.

2) Δεν υπήρχε κάποιο ενημερωτικό υλικό, ούτε υπήρχε προς πώληση κάποιο φωτογραφικό λεύκωμα με το θαύμα που βρίσκεται μέσα στο σπήλαιο.

3) Απεναντίας η όλη "τουριστική αξιοποίηση" ήταν η φωτογράφιση των τουριστών καθώς μπαίναν στις βάρκες και η πώλησή τους κατά την έξοδο από το σπήλαιο. Σαν να πηγαίνεις σε σκυλάδικο ένα πράγμα.

:mad:

Ρε AUFGEBRACHT ήταν τα πράγματα ακόμα έτσι που το επισκέφτηκες;

stavrouliasp
02/10/2009, 20:36
Όντως καταπληκτικά μέρη!!!

:beer: :beer: :beer:

AUFGEBRACHT
03/10/2009, 15:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από tamar
Έχω επισκεφτεί για πολύ λίγο (δυστυχώς) τη Μάνη με αφορμή το Σπήλαιο του Διρού. Το σπήλαιο αυτό θεωρείται από πολλούς ίσως το ωραιότερο του κόσμου και φυσικά προσελκύει ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Όταν το επισκέφτηκα πριν από 4 χρόνια μου έκαναν τη χειρότερη εντύπωση τα εξής:

1) Ο φωτισμός του σπηλαίου ήταν τέτοιος που επέτρεπε τη δημιουργία (κάτι σαν) φυκιού πάνω στους βράχους. Όπου υπήρχε φωτισμός σχηματιζόταν μία "πρασινάδα" - θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί ειδικός "ψυχρός" φωτισμός.

2) Δεν υπήρχε κάποιο ενημερωτικό υλικό, ούτε υπήρχε προς πώληση κάποιο φωτογραφικό λεύκωμα με το θαύμα που βρίσκεται μέσα στο σπήλαιο.

3) Απεναντίας η όλη "τουριστική αξιοποίηση" ήταν η φωτογράφιση των τουριστών καθώς μπαίναν στις βάρκες και η πώλησή τους κατά την έξοδο από το σπήλαιο. Σαν να πηγαίνεις σε σκυλάδικο ένα πράγμα.

:mad:

Ρε AUFGEBRACHT ήταν τα πράγματα ακόμα έτσι που το επισκέφτηκες;

1)O φωτισμός ήταν κακός στα περισσότερα σημεία,κάτι παμπάλαιοι προβολείς μέσα στη σκουριά και στην υγρασία...Αυτή την πρασινάδα ή σαν φύκι πουλες δεν την παρατάηρησα να είμαι ειλικρινής...Απλά κάποια από τα πετρώματα λόγω χημικής τους σύστασης εμφανίζουν αυτό το χρώμα.

2)Ενημερωτικό υλικό και διαφημιστικό υπήρχε.Και φυλλάδιο πήραμε και πουλούσαν και DVD προς 10-12 ευρώ αν δεν κάνω λάθος...

3)Ναι...η φωτογράφιση συνεχίζεται με τις φωτογραφίες να σε περιμένουν στην έξοδο του σπηλαίου

Πάντως εμένα προσωπικά δε με χάλασε τίποτα εκεί μέσα πέραν της κακής εικόνας του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού...Μαγευτικό,απόκοσμο...μόνο και μόνο να ακούς το νερά από τους σταλακτίτες να στάζουν καθώς περνάς...Σκέτη μαγεία!!!

tamar
03/10/2009, 18:07
1)O φωτισμός ήταν κακός στα περισσότερα σημεία,κάτι παμπάλαιοι προβολείς μέσα στη σκουριά και στην υγρασία...Αυτή την πρασινάδα ή σαν φύκι πουλες δεν την παρατάηρησα να είμαι ειλικρινής...Απλά κάποια από τα πετρώματα λόγω χημικής τους σύστασης εμφανίζουν αυτό το χρώμα.

2)Ενημερωτικό υλικό και διαφημιστικό υπήρχε.Και φυλλάδιο πήραμε και πουλούσαν και DVD προς 10-12 ευρώ αν δεν κάνω λάθος...

3)Ναι...η φωτογράφιση συνεχίζεται με τις φωτογραφίες να σε περιμένουν στην έξοδο του σπηλαίου

Πάντως εμένα προσωπικά δε με χάλασε τίποτα εκεί μέσα πέραν της κακής εικόνας του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού...Μαγευτικό,απόκοσμο...μόνο και μόνο να ακούς το νερά από τους σταλακτίτες να στάζουν καθώς περνάς...Σκέτη μαγεία!!!

Ευχαριστώ για την απάντηση. Όντως το σπήλαιο είναι κάτι που δεν μπορεί να περιγραφεί αλλιώς. Χαίρομαι που υπήρξε κάποια μέριμνα για το ενημερωτικο υλικό.
Για τα άλλα δύο όμως......
:a31:
Για το θέμα της πρασινάδας έψαξα λίγο πρόχειρα στο δίκτυο και παραθέτω ενδεικτικά τα ακόλουθα:
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=34&artid=154419&dt=12/10/2003
http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=36725
http://www.mani.org.gr/spilaia/arost/arostia_spilaion.htm
Και πάλι σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
:wave2: