PDA

View Full Version : Κίνδυνος από διέλευση οικοσίτων ζώων..

Sardasagam
29/08/2009, 11:10
ή αλλιώς, το σήμα με την αγελάδα.

Γυρίζω από κατασκήνωση με την κοπέλα μου, από την μία άκρη της Λέσβου στην άλλη. Προφανώς στην διαδρομή θα περνούσαμε μέσα απο μικρά χωριουδάκια. Ωραία ήταν, δν λέω. Γραφικά μέρη με την πλατεία του χωριού γεμάτη, κ παιδάκια να τρέχουν απο δώ κ απο κει.

Μπροστά μου ήταν 3 αυτοκίνητα, βγαίνουμε απο το χωριό κ ξαφνικά σταματάνε όλα.
Περίμενα, περίμενα, περίμενα,...... ξεκινάμε με 5km/h στρίβουμε μια στροφή, κ βλέπω μπροστά από τα αυτοκίνητα μία πανέμορφη ασπρόμαυρη αγελάδα, ελεύθερη στον δρόμο, την οποία καθοδηγούσε ένα αγροτικό φορτιγάκι. Τέσπα περνάμε την αγελάδα λεω νταξ, αφου δν μας πηρε στο κηνύγι..

Μετά από 10 μέτρα όμως... έκοβε βολτίτσες κ ο ταύρος (καφέ στο χρώμα), με κάτι κέρατα ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ με το συμπάθιο..
:eyepop: :eyepop:

Ο ταύρος ήταν δεμένος με ένα σχοινί κ τον κρατούσε ένας παπούλης!!:a42:

Έχουν σταματήσει τα αυτοκίνητα μπροστά μου, δν έχω πού να πάω κ να βλέπω τον τάυρο να περνάει στο 1 μέτρο δίπλα μου..

Δεδομένου ότι οι Yoshimura κάνουν λίγο παραπάνω θόρυβο απότι τα αυτοκίνητα, την φανταχτερή περιβολή των μπουφάν κ τα κράνη που βγάζουν μάτι απο τα χρώματα, αν του τάυρου του γύριζε το μάτι κ μας όρμαγε, ο παππούς θα τον σταμάταγε με το σχοινάκι;
Εγώ τί θα μπορούσα να κάνω για να το αποφύγω;
Να κάνω δικάβαλο εντούρο στο βουνό δίπλα από το δρόμο με SV φορτομένο; Ή να κατέβω από την μηχανή να τον πιάσω από τα κέρατα κ να του πω : ¨Ουστ! Να φύγετε κύριε, να πάτε αλλού!¨

Σοβαρά τώρα, να την χesω την πινακίδα σας.. Αν με έκανε σουβλάκι ο ταύρος οι κύριοι είναι καλυμένοι, επειδή η αστυνομία είχε κοτσάρει μια πινακίδα;:dizzy:

172341

Δήμιος
29/08/2009, 12:08
Ειναι σοβαρο το θεμα σου. Περιμενε να το επεξεργαστουν οι σοφοι του φορουμ και μαζι και εγω και ισως σκεφτουμε κατι για να μην ξαναχαλασει απο ταυρους και αγελαδες η χαλαρη βολτουλα σου

Εχετλαίος
29/08/2009, 12:24
Ban στα οικόσιτα ζώα, ban στην ύπαιθρο, ban στους αγρότοπους, ban στα χωράφια, ban στους βιότοπους που τολμούν να υπάρχουν ακόμης ενώ έχουμε πει ότι όλα πρέπει να γίνουν τσιμέντο και άσφαλτος, ban και στα άγρια ζώα τύπου αρκούδες-ελάφια-σκατζόχοιρους-άρκαλους-αλεπούδες που τολμούν και περνάνε χωρίς να ελέγχουν (ή να κορνάρουν, έστω!)τους δρόμους που χαραξαμε μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον και τα χτυπάμε και μετά περνάμε 10000 φορές πάνω από το κουφάρι τους.
Αναρωτιέμαι γιατι δεν υπάρχουν αρκετά λατομεία και αρκετά εργοστάσια παραγωγής ασφαλτομίγματος να τα ισοπεδώσουμε ΟΛΑ να τελειώνουμε.
Μετά σίγουρα θα μπορούμε να βολτάρουμε πιο χαλαρά.
Σίγουρο πράμα.

Sardasagam
29/08/2009, 12:24
Φανταστείτε να είχα κόκκινη μηχανή!!!:rotflmao: :rotflmao:

Sardasagam
29/08/2009, 12:36
Φίλε εχτλαίε μάλλον έχεις παρεξηγήσει τον λόγο για τον οποίο άνοιξα το topic..

Σε καμία περίπτωση δν ψάχνω τρόπο ούτε να προσταυτώ από τις ''ύπουλες'' αγελάδες κ τους ''σατανικούς'' ταύρους, κ ούτε θέλω να τα τσιμεντώσουμε όλα..

Απλά ήθελα να υπενθυμήσω το ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Φιλικά
:beer:

Εχετλαίος
29/08/2009, 12:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sardasagam

Απλά ήθελα να υπενθυμήσω το ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Φιλικά
:beer:

+1000000000000000000000000000000000000000000 σε αυτό!

Δε σε παρεξήγησα, απλά και αυτά τα δύσμοιρα...πρέπει (για κάποιο λόγο) να υπάρχουν!

:beer: :beer: :beer:
:wave2:

hidefnick
29/08/2009, 12:53
Το κόκκινο πανί είναι παραμύθι. Βλέπουν ασπρόμαυρα τα συμπαθή (όταν medium-rare ψημμένα) τετράποδα :wave2: :wave2: :wave2:

el_hymador
29/08/2009, 12:58
Εδω αλλοι πληρωνουν οσο-οσο για να τους κυνηγησουν οι ταυροι στη Παμπλονα φιλε μου!

οποτε μη το πεις ουτε του παππα, τζαμπα σου ρθε!

172344

Akatanomastos
29/08/2009, 13:16
να βαλουμε ελεκτροφορα συρματοπλεγματα γυρω απο καθε δρομο!!!

και δεν θα περναει τιποτα, και θα εχουμε και καλοψημενους μεζεδες κατα μηκος ολων των εθνικων και επαρχιακων δρομων!!!

Sardasagam
29/08/2009, 13:36
Θα επαναλάβω για ακόμη μια φορά για αυτόν-ους που δν κατάλαβε-αν, ότι δν ψάχνω τρόπο να ξεφορτοθώ τα ζωντανά..

Από την στιγμή που πάνω σε μια μοτοσυκλέτα είμαστε απροστάτευτοι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί..

GAS NICK
30/08/2009, 10:45
Bυρωνα επρεπε να κανεις το απολυτο crash-test
SV vs ταυρου που δεν πιστευω να εχει ξαναγινει:lol: :rotflmao: :lol:

πολλα χαιρετισματα:beer:

Sardasagam
30/08/2009, 11:08
Σωστοοοοοοοοςςς!!:lol: :lol:

Με τα αποτελέσματα θα μπορούσαμε να επιβεβαιώσουμε κ μία απο τις παρακάτω φοτο:

172419

Sardasagam
30/08/2009, 11:09
ή.......

172420

Sardasagam
30/08/2009, 11:09
:beer: :beer: :beer:

:wave2:

the who
30/08/2009, 12:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Το κόκκινο πανί είναι παραμύθι. Βλέπουν ασπρόμαυρα τα συμπαθή (όταν medium-rare ψημμένα) τετράποδα :wave2: :wave2: :wave2:

η κινηση του πανιου τα ερεθιζει οχι το χρωμα.

makis206
30/08/2009, 20:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
η κινηση του πανιου τα ερεθιζει οχι το χρωμα.

Όλοι για επισκευή στ'αμορτισέρ μάγκες! Μηχανάκι που "ψαλιδίζει" την φούτσισε στεγνά :eek:

:lol: :lol:

jimmy10
30/08/2009, 21:40
εεεεεε τωρα που το σκεφτομαι υπαρχουν και αλλου τετοια παραδειγματα...

ΠΡΟΣΟΧΗ...ΠΡΟΣΟΧΗ...ΠΡΟΣΟΧΗ

Στην περιοχη της Μανης (Λακωνικης) υπαρχουν δεκαδες ζωα τα οποια κυκλοφορουν ελευθερα πρωι βραδι. ειδικα την νυχτα ΔΕΝ φαινονται...

Sardasagam
30/08/2009, 21:53
Τι αναρτήσεις κ χρώματα κ φώτα...... Φανταστείτε τον καημένο....... Αυτός κ αν θα την φούτσιζε από τον ταύρο..

:lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

172444

george 1981
31/08/2009, 00:08
Νομίζω ότι ο Sardasagam δεν άνοιξε το topic για να εξοστρακίσει τα ζωντανά από το φυσικό τους περιβάλλον,αλλά για να καταδείξει το γεγονός ότι μια πινακίδα δεν αρκεί για να διασφαλίσει μια κατάσταση που μπορεί πολύ άνετα να τεθεί εκτός ελέγχου.
Αν όντως ο ταύρος τα έπαιρνε στο κρανίο,δικαίωμά του κιόλας,από εξατμίσεις-κόρνες-..........
και την έβλεπε Παμπλόνα edition ποιος θα είχε την ευθύνη;

O ταύρος σίγουρα όχι...

felter
31/08/2009, 00:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από george 1981
Νομίζω ότι ο Sardasagam δεν άνοιξε το topic για να εξοστρακίσει τα ζωντανά από το φυσικό τους περιβάλλον,αλλά για να καταδείξει το γεγονός ότι μια πινακίδα δεν αρκεί για να διασφαλίσει μια κατάσταση που μπορεί πολύ άνετα να τεθεί εκτός ελέγχου.
Αν όντως ο ταύρος τα έπαιρνε στο κρανίο,δικαίωμά του κιόλας,από εξατμίσεις-κόρνες-..........
και την έβλεπε Παμπλόνα edition ποιος θα είχε την ευθύνη;

O ταύρος σίγουρα όχι...

1000+

Δήμιος
31/08/2009, 00:19
Ο κανενας φιλε μου, ο κανενας. Δεν υπαρχουν για ολα τα πραγματα ευθυνες, βαρεθηκαμε να ακουμε για ευθυνες απο ολους τους νεοελληνες, μερικα απλως συμβαινουν χωρις να φταιει κανενας για αυτα. Ο παππους παει καθε μερα στον ιδιο δρομο με το ζωο επι δεκαετιες, τι θα πει ευθυνη και μαλακιες? Την ευθυνη την εχεις εσυ που πας εκει να διακοπαρεις και αρα πρεπει να λαβεις τα μετρα σου να μην ενοχλησεις κατα το δυνατο της συνηθειες ανθρωπων και ζωων.
Ευθυνη του ευατου σου εχεις εσυ και κανενας αλλος.

Lupo
31/08/2009, 00:40
Το παραπάνω να το μεταφέρουμε και στον ΕΟΤ.
Να δεις χαρά που θα κάνει.

Όπως είναι , να το μεταφράσουν και στ'αγγλικά και να το δηλώσουν σ'όλα αυτά τα κοπάδια τουριστών που κάνουν ότι τους κατέβει.
Αλλά τι φταίνε κι αυτά τα ζωντανά? Σωστά?

Sardasagam
31/08/2009, 00:59
Οδηγόντας μια μοτοσυκλέτα κινδυνεύεις από 1002 λόγους..

Απο τη στιγμή που δν υπάρχει άλλος τρόπος ο ''τουρίστας'' να γυρίσει στο σπίτι του, ποιά μέτρα θα πρότεινες;

Τις συνήθειες τον ντόπιων δν τις ενόχλησε κανένας οδηγώντας έξω από το χωριό του..

george 1981
31/08/2009, 01:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από Δήμιος
Ο κανενας φιλε μου, ο κανενας. Δεν υπαρχουν για ολα τα πραγματα ευθυνες, βαρεθηκαμε να ακουμε για ευθυνες απο ολους τους νεοελληνες, μερικα απλως συμβαινουν χωρις να φταιει κανενας για αυτα. Ο παππους παει καθε μερα στον ιδιο δρομο με το ζωο επι δεκαετιες, τι θα πει ευθυνη και μαλακιες? Την ευθυνη την εχεις εσυ που πας εκει να διακοπαρεις και αρα πρεπει να λαβεις τα μετρα σου να μην ενοχλησεις κατα το δυνατο της συνηθειες ανθρωπων και ζωων.
Ευθυνη του ευατου σου εχεις εσυ και κανενας αλλος.

Αν εγώ πάω σε ένα νησί να απολαύσω της ομορφιές του,αφήνοντας τα ζεστά μου λεφτά,
θα πρέπει και ο παππούλης με το σχοινάκι να ξέρει ότι δεν είμαστε στη δεκαετία του 30'
και ότι υπάρχουν πια μηχανές,αμάξια....και τελικά μια καλύτερη προληπτική στάση από όλους
θα δώσει τη λύση.

Η ατομική ευθύνη είναι το πιο ισοπεδωτικό επιχείρημα σε ένα σύστημα που μπάζει από παντού.
Αν εγώ κινούμενος στην φρεσκότατη και φυσικά περιφραγμένη Εγνατία Οδό, μεταξύ Γρεβενών και Μετσόβου,βρεθώ ξαφνικά αγκαλιά με μια αρκούδα που παραβίασε το πλέγμα ασφαλείας ποιoς φταίει;
-Εγώ που δεν έχω γίνει αλαφροϊσκιωτος να τσεκάρω κάθε λίγο το πιο απίθανο σενάριο ατυχήματος;
-H αρκούδα που απλά ήθελε να περάσει το δρόμο στο φυσικό της περιβάλλον;
-Οι μ@λ@κες που δεν φτάνει που ολοκληρώνουν ένα έργο σε 30 χρόνια,αλλά καταπατούν την κοινοτική οδηγία όταν για λόγους "εξοικονόμησης" χρημάτων δεν κάνουν τα απαραίτητα μονοπάτια κάτω από την εγνατία οδό;
Που δεν υλοποιουν την έννοια "κλειστός αυτοκινητόδρομος";
Που δίνουν άλλη έννοια στην φράση "πλέγμα ασφαλείας";

Πρώτος θα πω ότι έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα πρέπει να είσαι υποψιασμένος και πάντα έτοιμος.Αλλά όταν αυτό γίνεται συνηθεια περνάμε από τη φάση της κοινωνίας σε εκείνη της ζούγκλας.