PDA

View Full Version : καποτε ... και σημερα

vassilis79
17/09/2009, 13:16
:

Κάποτε ο χρόνος είχε τέσσερις εποχές, σήμερα έχει δύο.

Κάποτε δουλεύαμε οκτώ ώρες, σήμερα έχουμε χάσει το μέτρημα.

Κάποτε είχαμε χρόνο να πάμε για καφέ με τους φίλους μας.

Τώρα τα λέμε μέσω MSN και Skype.

Κάποτε είχαμε χρόνο να κοιτάξουμε τον ουρανό, να δούμε το χρώμα του,

να ακούσουμε το κελάϊδισμα των πουλιών, να νιώσουμε την ευωδιά του

βρεγμένου χώματος. Σήμερα τα βλέπουμε στην τηλεόραση.

Κάποτε παίζαμε με τους φίλους μας ποδόσφαιρο στις αλάνες.

Σήμερα παίζουμε ποδόσφαιρο στο Playstation.

Κάποτε ζητάγαμε συγγνώμη από κοντά. Σήμερα το λέμε και με SMS.

Κάποτε κυκλοφορούσαμε με ταπεινά αυτοκίνητα 1000 κυβικών και

ήμασταν χαρούμενοι.

Σήμερα κυκλοφορούμε με τζιπ 2000 κυβικών και στεναχωριόμαστε

που δεν έχουμε τζιπ... 3000 κυβικών.

Κάποτε αγοράζαμε ένα παντελόνι και το είχαμε για δύο χρόνια.

Τώρα το έχουμε δύο μήνες και μετά παίρνουμε άλλο.

Κάποτε ζούσαμε σε σπίτι 65 τετραγωνικών και..ήμασταν ευτυχισμένοι.

Σήμερα ζούμε σε σπίτια 120 τετραγωνικών και δεν χωράμε μέσα...

Κάποτε λέγαμε καλημέρα σε ένα περαστικό και τον ρωτούσαμε για την τάδε οδό.

Σήμερα μας το λέει ο navigator.

Κάποτε πίναμε νερό της βρύσης και ήμασταν μια χαρά.

Σήμερα πίνουμε εμφιαλωμένο και...αρρωσταίνουμε.

Κάποτε είχαμε τις πόρτες των σπιτιών ανοικτές, όπως και τις καρδιές μας.

Σήμερα κλειδαμπαρωνόμαστε, βάζουμε συναγερμούς και έχουμε και 5-6 λυκόσκυλα

για να μην αφήσουμε κανέναν να μας πλησιάσει. Είτε είναι καλός, είτε κακός.

Κάποτε ξυπνάγαμε πρωί πρωί την Κυριακή για να πάμε στην εκκλησία.

Σήμερα δεν πάμε γιατί είναι...μπανάλ. Και γιατί οι παπάδες γίνανε μεσίτες

και επιχειρηματίες.

Κάποτε είχαμε 2 τηλεοπτικά κανάλια και πάντα βρίσκαμε κάτι ενδιαφέρον να δούμε.

Σήμερα έχουμε 100 κανάλια και δεν μας αρέσει κανένα πρόγραμμα.

Κάποτε μαζευόμασταν όλη η οικογένεια γύρω από το κυριακάτικο τραπέζι και αισθανόμασταν ενωμένοι και ευτυχισμένοι.

Σήμερα έχει ο καθένας το δικό του δωμάτιο και δεν βρισκόμαστε μαζί στο τραπέζι ποτέ...

Κάποτε η σκληρή δουλειά ήταν ιδανικό. Σήμερα είναι μαλακία.

Κάποτε τα περιοδικά έπαιρναν συνέντευξη από τον Σεφέρη.

Σήμερα παίρνουν από τον Καρβέλα.

Κάποτε μας μάγευε η φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη,

σήμερα μας ξεκουφαίνει ο....Μακρόπουλος.

Κάποτε οι τραγουδίστριες τραγουδούσαν με τη φωνή.

Σήμερα τραγουδούν με κάτι άλλο.

Κάποτε ντοκουμέντο ήταν μια επιστημονική ανακάλυψη..

Σήμερα ντοκουμέντο είναι ένα ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει

δύο οπαδούς ομάδων να ανοίγουν ο ένας το κεφάλι του άλλου.

Κάποτε βλέπαμε στην τηλεόραση κινούμενα σχέδια με τον Μίκυ Μάους,

τον Ντάφυ, τον Μπαγκς Μπάνυ.

Σήμερα βλέπουμε τους Power Rangers και τους Monsters με όπλα

και χειροβομβίδες να σκοτώνουν και να ξεκοιλιάζουν...τους κακούς.

Κάποτε μας αρκούσε μια βόλτα με την κοπέλα μας σε ένα ταπεινό δρομάκι

της γειτονιάς. Χέρι-χέρι, να κοιτάμε τον ουρανό, να σιγοψυθιρίζουμε ένα
ρομαντικό τραγουδάκι και να ταξιδεύουμε νοητά.

Σήμερα πάμε διακοπές στο Ντουμπάι, στο Μαρόκο και στο Μεξικό....

Και ονειρευόμαστε ταξίδια στο Θιβέτ.

Κάποτε είχαμε το θάρρος και τη λεβεντιά να λέμε «Έκανα λάθος».

Σήμερα λέμε «Αυτός φταίει»...

Κάποτε νοιαζόμασταν για το γείτονα, σήμερα τσατιζόμαστε αν αγοράσει καλύτερη τηλεόραση από εμάς.

Κάποτε ζούσαμε με το μισθό μας. Σήμερα ζούμε με τους μισθούς που ΘΑ πάρουμε.

Κάποτε δεν είχαμε φράγκο στην τσέπη, μα ήμασταν τόσο, μα τόσο ευτυχισμένοι!

Σήμερα έχουμε τα πάντα και τρωγόμαστε με τα ρούχα μας.

Κάποτε περνάγαμε υπέροχα στο ταβερνάκι της γειτονιάς, με κρασάκι,

τραγούδι και κουτσομπολιό.

Σήμερα...μιζεριάζουμε σε ακριβά εστιατόρια του Κολωνακίου.

Κάποτε ιδανικό ήταν να γίνεις αναγνωρισμένος.

Σήμερα ιδανικό είναι να γίνεις απλά αναγνωρίσιμος.

Κάποτε μας δάνειζε λεφτά ο αδελφός μας. Σήμερα μας δανείζουν οι τράπεζες.

Κάποτε κοιτούσαμε στα μάτια τους ανθρώπους. Τώρα τους κοιτάμε στην τσέπη.

Κάποτε δουλεύαμε για να ζήσουμε. Σήμερα ζούμε για να δουλεύουμε.

Κάποτε είχαμε χρόνο για τον εαυτό μας. Σήμερα δεν έχουμε χρόνο για κανένα....

Αυτό το «Κάποτε», το έλεγαν Ζωή !!!!!!......

watain
17/09/2009, 13:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από vassilis79
:

Κάποτε είχαμε χρόνο να πάμε για καφέ με τους φίλους μας.

Τώρα τα λέμε μέσω MSN και Skype.

Κάποτε κυκλοφορούσαμε με ταπεινά αυτοκίνητα 1000 κυβικών και

ήμασταν χαρούμενοι.

Κάποτε αγοράζαμε ένα παντελόνι και το είχαμε για δύο χρόνια.

Τώρα το έχουμε δύο μήνες και μετά παίρνουμε άλλο.

Κάποτε ξυπνάγαμε πρωί πρωί την Κυριακή για να πάμε στην εκκλησία.

Σήμερα δεν πάμε γιατί είναι...μπανάλ. Και γιατί οι παπάδες γίνανε μεσίτες

και επιχειρηματίες.

Κάποτε μας μάγευε η φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη,

σήμερα μας ξεκουφαίνει ο....Μακρόπουλος.

Κάποτε περνάγαμε υπέροχα στο ταβερνάκι της γειτονιάς, με κρασάκι,

τραγούδι και κουτσομπολιό.

Σήμερα...μιζεριάζουμε σε ακριβά εστιατόρια του Κολωνακίου.

den 3erw gia sena egw me toys filous mou eimai synexos

exo aytokinito 1100 kybika kai eimai poly eutyxismenos mia xara kanei thn douleia tou:D
gia thn ka@la exo mixani

file ta diesel xereis poso mou kratane 2 xronia+ tsekare ta:lol:

gia thn ekklisia no comment :bawl: :lol: :bawl:

tora gia ton makropoulo pou les oute pou ton xero kai ton grafo sta @@ mou
heavy metal is the law:smokin:

kolonaki gia fai?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
mono tavernakia file kane mia bolta monastiraki plaka psyri peiraia.wtf?

file esy dialegeis ton tropo zwhs soy.mono esy.bebaia oi epoxes allazoun kai allazoume kai meis.8a to 8ewrouses normal na kaneis ayta pou ekanes pitsirikas?

guzzistas
17/09/2009, 17:33
σωστοί και οι δύο...

όλα είναι σχετικα τελικώς.....:wave2:
ή τελικά σχετικώς....:lol: :lol:
ή σχετικώς τελικά......:eyepop:

menelaos46
17/09/2009, 17:40
Κι εγω αυτα που εκανες καποτε κανω τωρα και περναω μια χαρα...
Μαλιστα ειμαι 25 και δεν εχω καν διπλωμα αυτοκινητου, δε μου χρειαζεται ακομη με το παπακι αθηνα μια χαρα ειμαι και παω παντου....

Το εχω ξαναπει η ζωη ειναι αυτα τα μικρα τα καθημερινα....

Ολα τα αλλα ειναι γι'αυτους που δε ξερουν.

felter
17/09/2009, 17:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από guzzistas
σωστοί και οι δύο...

όλα είναι σχετικα τελικώς.....:wave2:
ή τελικά σχετικώς....:lol: :lol:
ή σχετικώς τελικά......:eyepop:

:lol: :lol: :lol: :lol:

el_hymador
17/09/2009, 18:33
Και να ρωτησω τωρα κατι; αν καποτε ηταν τοσο ευτυχισμενοι, γιατι ακουγαν Καζαντζιδη που ηταν τοσο μιζερος;
:confused:

nihristo
17/09/2009, 18:52
για να έρθουν στα ίσια τους από την πολύ ευτυχία :p

motard
17/09/2009, 20:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46

Το εχω ξαναπει η ζωη ειναι αυτα τα μικρα τα καθημερινα....

Ολα τα αλλα ειναι γι'αυτους που δε ξερουν.

μεγάλη κουβέντα...

MikeG
17/09/2009, 20:24
Αυτή τη παρεθολντολαγνία δεν την αντέχω με τίποτα.

Σήμερα είναι ΟΛΑ πολύ καλύτερα και είναι στο "χέρι μας" κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο πως θα χρησιμοποιήσουμε τα πάντα.

& ένα μικρό παράδειγμα, δε φταίει πχ η τεχνολογία αλλά ο τρόπος που τη χρησιμοποιούμε.

dimr1
17/09/2009, 20:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Αυτή τη παρεθολντολαγνία δεν την αντέχω με τίποτα.

Σήμερα είναι ΟΛΑ πολύ καλύτερα και είναι στο "χέρι μας" κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο πως θα χρησιμοποιήσουμε τα πάντα.

& ένα μικρό παράδειγμα, δε φταίει πχ η τεχνολογία αλλά ο τρόπος που τη χρησιμοποιούμε.
Συμφωνώ. Στην εποχή που περιγράφει ο φίλος ήταν σχεδόν όλοι φτωχοί και το υπομένανε. Σήμερα είμαστε αρκετά πιο πλούσιοι, όμως και αχόρταγοι , σε τέτοιο βαθμό που μπορούμε να κυνηγάμε τη σκιά μας για μια καταναλωτική μλκ...

vassilis79
18/09/2009, 07:48
επειδη το παρεξηγησατε λιγο το κειμενο απο πανω , σας λεω οτι ολα αυτα δεν ειναι προσωπικες εμπειριες αλλα προβλιματισμος για το που βαδιζει ο ''συγχρονος'' ανθρωπος των πολεων. Αν σε καποια απο τις παραπανω αναφορες δεν αναγνωριζετε καπου μεσα και τον εαυτο σας μπραβο σας και σας βγαζω και το καπελο . παντα φιλικα:)

Zid
18/09/2009, 07:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Και να ρωτησω τωρα κατι; αν καποτε ηταν τοσο ευτυχισμενοι, γιατι ακουγαν Καζαντζιδη που ηταν τοσο μιζερος;
:confused: Εδώ ακουγαν Βοσκόπουλο.... :bigcry:

el_hymador
18/09/2009, 08:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Εδώ ακουγαν Βοσκόπουλο.... :bigcry:

ε, οσο να πεις ηταν πιο glamorous ο Τολης...:rotflmao:

dimr1
18/09/2009, 17:12
Κι εμείς αν ζούσαμε τότε αυτά θα ακούγαμε

fantacid
18/09/2009, 17:38
μαλλον ζω στο παρελθον, δε εξηγείτε αλλιως,

ή εκανε log-in ο βασιλακης καϊλας που μεγαλωσε!

:lol: :lol: :lol:

ταιριαζει κ το nickname!!

:bigcry: :bigcry:

zephyr1
18/09/2009, 17:57
Καποτες...................

Και τωρα :rotflmao:

174438

p@nos
18/09/2009, 19:07
νταξ υπερβολικο το κειμενο ρε παιδια...

ποιος τρωει στο κωλονακι???

εγω και με φιλους και γενικα οταν βγαινω εξω σουβλακια τρωμε παντα :lol:

καλα τα τζιν μου τα κραταω μεχρι να σκιστουν, δε νομιζω να αλλαζουν πολυ καθε 6 μηνες...

τωρα αυτο με τα τζιπ ισχυει...τι να πω...αμα ο αλλος προτιμαει να δωσει 40κ για ενα κουτι που σερνεται και δεν ειναι σε τιποτα καλο απο το να παρει μια Ζ4...καλος στον εγκεφαλο αλλα τεσπα

δρομους ποτε δε ρωταει ενας αντρας φυσικα, και πριν τα gps...θα τον βρω μονος μου το π&*στη το δρομο δε θα μου πει κανεις εμεΝΑ:smokin:

τεσπα, υπερβολικο το κειμενο...

ολα σημερα ειναι πιο καλα...ακομα και οι καποτες...

δειτε πιο πανω ποσο μπροστα ΕΙΜΑΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕ

:lol: :lol: :lol: :lol:

vangelis 64
23/09/2009, 01:33
Στα περί Καζαντζίδη...

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κάνουμε τέτοιου είδους σχόλια για μια γενιά που έζησε πόλεμο φτώχεια και πείνα,διότι δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για τι πράγμα μιλάμε.

Τα κομμάτια που τραγούδησε ο Στέλιος ήταν βάλσαμο για τίς ψυχές αυτών τών ανθρώπων.Στο κάτω κάτω δεν τα έγραφε αυτός.Οι εταιρείες κονομάγανε από τη φωνή του.Αυτό πέρναγε τότε,αυτά τού δίνανε.
Ήταν όμως αληθινός όπως και οι στίχοι,όσο μίζεροι κι αν ήταν πολλοί απ' αυτούς.Το αντρίκιο τής υπόθεσης είναι ότι αυτά τα κομμάτια-όχι μόνο αυτά που είπε ο Καζαντζίδης-εξέφραζαν αυτό που πραγματικά συνέβαινε.Σού τα λέγανε στα μούτρα.

Σήμερα απλά παρουσιάζονται εξιδανικευμένες έως μαλακίας καταστάσεις και τα τραγούδια εκφράζουν "αυτό που θα θέλαμε να είναι".

Τι θα θέλαμε;Λεφτά και γαμήσια.Τέλος!Όχι πως τότε δεν τα θέλανε,αλλά ρε παιδί μου...όταν ο συνθέτης ή ο στιχουργός ήθελε να γράψει,δεν είχε στο μυαλό του τέτοια πράγματα.Γούσταρε κι έγραφε.Έγραφε από την ψυχή του.
Γι' αυτό το λόγο εμείς σήμερα(κάποιοι από μάς τέλος πάντων)τη βρίσκουνε τραγουδώντας "θα πιω απόψε το φεγγάρι"."το τελευταίο βράδυ μου","Το πέλαγο είναι βαθύ","Το Σαββατόβραδο"...

Προσωπικά δεν μιζεριάζω καθόλου.Μιζεριάζω και μια με πιάνει τάση για εμετό,όταν όταν ακούω(τυχαία πάντα)Σφακιανάκηδες,Κότσιρες,Ρέμους,Νταλάρες.Πεγκυζή ες και το κακό συναπάντημα.
Σάς παρακαλώ,μην μπούμε στο τριπάκι τών προτιμήσεων,δεν έχει νόημα.

Η βασική διαφορά που βλέπω εγώ ανάμεσα στό τότε και στο σήμερα είναι η ανθρωπιά,η φιλία.Τότε οι άνθρωποι ήταν πιο κοντά,νοιάζονταν ο ένας για τον άλλον.
Στην Αθήνα υπήρχαν σπίτια(υπάρχουν ακόμα με το "πωλείται" στον τοίχο τους)με κοινή αυλή.Τρία τέσσερα σπίτια γύρω γύρω και μια αυλή στη μέση.Με βασιλικό κι ασβέστη,που λέει και το τραγούδι.

Αστείο ακούγεται και γραφικό και ίσως είναι.Το να ξυπνάς όμως με συναγερμούς και πυροβολισμούς είναι θλιβερό.

Σάς παραθέτω μια "εξομολόγηση" -όπως τη θυμάμαι-τού Χατζηδάκι που υπάρχει σ' έναν δίσκο του και τον συνοδεύει ο μεγάλος Γιώργος Ζαμπέτας.Λέγεται "Παίδες".

-Παίδες,πριν μερικά χρόνια σάς είχα πει ότι θα ξαγρυπνώ έξω από τα σπίτια σας και θα μαζεύω τα όνειρά σας.
Τώρα πια κουράστηκα.Εσείς,είτε ονειρεύεστε είτε όχι,μπορείτε και ζείτε χωρίς εμένα.Δεν ανήκω ούτε στη ζωή σας ούτε στα όνειρά σας.
Κουράστηκα να πλέκω μουσικές ΑΠ' ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΣΑΣ.
Προτιμώ να φύγω μακρυά σας για πάντα.Ίσως συναντήσω μερικούς σοφούς,που δεν τούς ένοιωσα όταν κι εγώ ήμουν νέος.
Γεια σας παίδες,γεια σας.

Μιζεριάστε άφοβα.:beer: :beer: :beer: :wave2:

vassilis79
23/09/2009, 07:29
:beer: :beer: :beer: σωστος !!!

veletzas
05/10/2009, 12:15
φιλε βασιλη δεν ξερω αν εισαι ο συντακτης του κειμενου, φανταζομαι πως οχι, αλλα οι συγκρισεις ειναι αναμεσα στο -απειρο με το +απειρο κ δεν εχει και πολυ νοημα

οξυμωρο δεν ειναι παντως να ειναι το διαδυκτιο φορτωμενο απο τετοιου ειδους κειμενα?

guzzistas
05/10/2009, 13:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Στα περί Καζαντζίδη...

Προσωπικά δεν μιζεριάζω καθόλου.Μιζεριάζω και μια με πιάνει τάση για εμετό,όταν όταν ακούω(τυχαία πάντα)Σφακιανάκηδες,Κότσιρες,Ρέμους,Νταλάρες.Πεγκυζή ες και το κακό

E όχι ρε φιλαράκι... η Ρέμους καλά ακούγεται...!!!
:lol: :lol: :rotflmao: :bigcry: :bigcry:

vangelis 64
06/10/2009, 11:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από guzzistas
E όχι ρε φιλαράκι... η Ρέμους καλά ακούγεται...!!!
:lol: :lol: :rotflmao: :bigcry: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

VANDA
06/10/2009, 11:10
:lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao:

mystique
06/10/2009, 15:54
@ vangelis 64 :winka: :beer:

@ guzzistas :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

vangelis 64
28/10/2009, 01:16
Χάζευα κάτι φωτογραφίες,ώσπου είδα αυτή και μού την έδωσε.Εκπροσωπεί τον σημερινό σταρχιδισμό και εγωκεντρισμό,ακραία μεν αλλά χαρακτηριστικά.
:sad:

Ιούλιος 2008
Μια φωτογραφία ντροπή. Σε μια παραλία της Νάπολι στην Ιταλία, δυο νεαρές Αθίγγανες, η 14χρονη Βιολέτα και η 16χρονη Χριστίνα, βούτηξαν στη θάλασσα για να δροσιστούν. Πνίγονται όμως καθώς δεν γνωρίζουν κολύμπι. Τα πτώματά τους μεταφέρονται και παραμένουν για 3 ώρες στην παραλία. Οι λουόμενοι που βρίσκονται εκεί κοντά, ατάραχοι και απαθείς, συνεχίζουν το μπάνιο τους και την ηλιοθεραπεία τους, σαν να μην πρόκειται για πτώματα ανθρώπων, αλλά για φύκια που ξέβρασε η θάλασσα

178530

SpeakeasyBlues
28/10/2009, 08:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από vassilis79
επειδη το παρεξηγησατε λιγο το κειμενο απο πανω , σας λεω οτι ολα αυτα δεν ειναι προσωπικες εμπειριες αλλα προβλιματισμος για το που βαδιζει ο ''συγχρονος'' ανθρωπος των πολεων. Αν σε καποια απο τις παραπανω αναφορες δεν αναγνωριζετε καπου μεσα και τον εαυτο σας μπραβο σας και σας βγαζω και το καπελο . παντα φιλικα:)

Αστα αυτα! εγω προβληματιστηκα γιατι...δεν εχεις Avatar, εεε γιατι?:wave2:

SpeakeasyBlues
28/10/2009, 08:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Στα περί Καζαντζίδη...

Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να κάνουμε τέτοιου είδους σχόλια για μια γενιά που έζησε πόλεμο φτώχεια και πείνα,διότι δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για τι πράγμα μιλάμε.

Τα κομμάτια που τραγούδησε ο Στέλιος ήταν βάλσαμο για τίς ψυχές αυτών τών ανθρώπων.Στο κάτω κάτω δεν τα έγραφε αυτός.Οι εταιρείες κονομάγανε από τη φωνή του.Αυτό πέρναγε τότε,αυτά τού δίνανε.
Ήταν όμως αληθινός όπως και οι στίχοι,όσο μίζεροι κι αν ήταν πολλοί απ' αυτούς.Το αντρίκιο τής υπόθεσης είναι ότι αυτά τα κομμάτια-όχι μόνο αυτά που είπε ο Καζαντζίδης-εξέφραζαν αυτό που πραγματικά συνέβαινε.Σού τα λέγανε στα μούτρα.

Σήμερα απλά παρουσιάζονται εξιδανικευμένες έως μαλακίας καταστάσεις και τα τραγούδια εκφράζουν "αυτό που θα θέλαμε να είναι".

Τι θα θέλαμε;Λεφτά και γαμήσια.Τέλος!Όχι πως τότε δεν τα θέλανε,αλλά ρε παιδί μου...όταν ο συνθέτης ή ο στιχουργός ήθελε να γράψει,δεν είχε στο μυαλό του τέτοια πράγματα.Γούσταρε κι έγραφε.Έγραφε από την ψυχή του.
Γι' αυτό το λόγο εμείς σήμερα(κάποιοι από μάς τέλος πάντων)τη βρίσκουνε τραγουδώντας "θα πιω απόψε το φεγγάρι"."το τελευταίο βράδυ μου","Το πέλαγο είναι βαθύ","Το Σαββατόβραδο"...

Προσωπικά δεν μιζεριάζω καθόλου.Μιζεριάζω και μια με πιάνει τάση για εμετό,όταν όταν ακούω(τυχαία πάντα)Σφακιανάκηδες,Κότσιρες,Ρέμους,Νταλάρες.Πεγκυζή ες και το κακό συναπάντημα.
Σάς παρακαλώ,μην μπούμε στο τριπάκι τών προτιμήσεων,δεν έχει νόημα.

Η βασική διαφορά που βλέπω εγώ ανάμεσα στό τότε και στο σήμερα είναι η ανθρωπιά,η φιλία.Τότε οι άνθρωποι ήταν πιο κοντά,νοιάζονταν ο ένας για τον άλλον.
Στην Αθήνα υπήρχαν σπίτια(υπάρχουν ακόμα με το "πωλείται" στον τοίχο τους)με κοινή αυλή.Τρία τέσσερα σπίτια γύρω γύρω και μια αυλή στη μέση.Με βασιλικό κι ασβέστη,που λέει και το τραγούδι.

Αστείο ακούγεται και γραφικό και ίσως είναι.Το να ξυπνάς όμως με συναγερμούς και πυροβολισμούς είναι θλιβερό.

Σάς παραθέτω μια "εξομολόγηση" -όπως τη θυμάμαι-τού Χατζηδάκι που υπάρχει σ' έναν δίσκο του και τον συνοδεύει ο μεγάλος Γιώργος Ζαμπέτας.Λέγεται "Παίδες".

-Παίδες,πριν μερικά χρόνια σάς είχα πει ότι θα ξαγρυπνώ έξω από τα σπίτια σας και θα μαζεύω τα όνειρά σας.
Τώρα πια κουράστηκα.Εσείς,είτε ονειρεύεστε είτε όχι,μπορείτε και ζείτε χωρίς εμένα.Δεν ανήκω ούτε στη ζωή σας ούτε στα όνειρά σας.
Κουράστηκα να πλέκω μουσικές ΑΠ' ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΣΑΣ.
Προτιμώ να φύγω μακρυά σας για πάντα.Ίσως συναντήσω μερικούς σοφούς,που δεν τούς ένοιωσα όταν κι εγώ ήμουν νέος.
Γεια σας παίδες,γεια σας.

Ωραιο, κειμενο, πολυ ωραιο!
Μονο αγαπητε Βαγγελη, μια ασχετη με το θεμα επισημανση, τωρα πια ειμαστε σε θεση ( και ειναι η καλυτερη εποχη) να απομυθοποιησουμε πολλους "Μεγαλους" του παρελθοντος, μαγκιτες του παρελθοντος (τυπου Ζαμπετα που αναφερεις) δεν ειχαν διαφορα απο φρουτα σαν τον Βοσκοπουλο.

vangelis 64
28/10/2009, 10:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από SpeakeasyBlues
Ωραιο, κειμενο, πολυ ωραιο!
Μονο αγαπητε Βαγγελη, μια ασχετη με το θεμα επισημανση, τωρα πια ειμαστε σε θεση ( και ειναι η καλυτερη εποχη) να απομυθοποιησουμε πολλους "Μεγαλους" του παρελθοντος, μαγκιτες του παρελθοντος (τυπου Ζαμπετα που αναφερεις) δεν ειχαν διαφορα απο φρουτα σαν τον Βοσκοπουλο. Περιμένω την ανάλυση.:beer: :beer: :wave2:

the who
28/10/2009, 12:40
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
[B]Στα περί Καζαντζίδη...

Και στην Παληα Κοκκινια ειχαμε τετοια σπιτια Βαγγελη μου.Και ηταν μια χαρα
:winka:

TROOPER
28/10/2009, 14:28
το συνδρομο του χασματος των γενεων :lol: :lol: :lol:

Akatanomastos
28/10/2009, 17:46
αν ρωτησεις κανα "παλιο" θα σου πει:

Καποτε μαμουσαμε τρια τρια τα νουνακια..
Σημερα ειστε ολοι αδελφες..

το τραγικο ομως ξερεις ποιο ειναι?

ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ!!!:rotflmao: :lol: :bigcry: :rotflmao: :lol: :bawl: