View Full Version : Africa 98,triumph tiger 98,bmw 650gs
lifecatcher
22/09/2009, 10:41
Διαθέτω 2500ευρα θα ειναι το πρωτο μου μοτορι θα χρησημοποιηθει για πολη ΄και ταξιδια!!!!
μου ειπαν οτι ο αφρικανος δεν στριβει στιν πολη
οτι το bmw δισκολευεται σε ταξιδι
και για τον τιγρη τιποτα......κλεινω προς τον τιγρη γιατι ειναι κουκλι και 3κυλινδρο αρα θα κανει για ταξιδακι αλλα και για πολη...:sick:
Εχετλαίος
22/09/2009, 10:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από lifecatcher
Διαθέτω 2500ευρα θα ειναι το πρωτο μου μοτορι θα χρησημοποιηθει για πολη ΄και ταξιδια!!!!
οτι το bmw δισκολευεται σε ταξιδι
και για τον τιγρη τιποτα......κλεινω προς τον τιγρη γιατι ειναι κουκλι και 3κυλινδρο αρα θα κανει για ταξιδακι αλλα και για πολη...:sick:
Για τον τίγρη είχε ακουστεί ένα φεγγάρι (και δημοσιευτεί σε τεστ του περιοδικού moto) ότι υπήρξαν περιπτώσεις που έκοψε το υποπλαίσιο :uplate:
Τα μάτια σου 1000 όταν πας να τσεκάρεις!
:wave2:
Stergios69
22/09/2009, 10:58
Σε ίπαν πσέματα...
Έχο άφρικα 11 χρόνια και τα 9 το είχα ως παπη.
george 1981
22/09/2009, 11:10
Αfrica Twin.
Τα κάνει όλα και συμφέρει.
lifecatcher
22/09/2009, 11:13
να στε καλα για τις πληροφοριες σας ευχαρηστω
Africa για την μεταπωληση
μπορεις να παρεις και κανα Transalp 650
lifecatcher
22/09/2009, 11:19
πανω κατω 3 χρονια θα το κρατησω μετα φευγω για κυπρο....φοιτητης ειμαι!!! αν παρω αφρικα θα το παρω μαζι μου :sun: να μου θυμιζει οτι ειμουν νεος και ελευθερος :o
george 1981
22/09/2009, 11:38
Αν καταλήξεις τελικά σε africa πήγαινε λίγο διαβασμένος γιατί υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες στο συγκεκριμένο μηχανάκι που βρίσκουν πάτημα κάποιοι και τα λένε όπως τους βολεύει.
Ένα παράδειγμα είναι το παρακάτω:
africa '01 (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/327907/)
ο ίδιος με την ίδια μηχανή
africa '99 (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/339968/)
το οποίο μηχανάκι είναι μοντέλο 1993
Αν δεν την πολυψάχνεις θυμίσου ένα βασικό για τις ζάντες
χρυσή<=1995>ασημένια
christostr
22/09/2009, 11:40
Έχω άφρικα 5 χρόνια τώρα. Είναι παπί στην Αθήνα. Τώρα θα πάρω άλλη μηχανή, αλλά θα κρατήσω και την αφρικάνα μου!!!!:winka:
:beer: :beer: :beer:
lifecatcher
22/09/2009, 11:55
μπηκα στο bikex.com για να δω τις διαφορες οπου γραφει και τα χρωμματα που βγαινει καθε μοντελο ανα χρονολογια :beer: και οτι απο 96 ή 97 και πανω εχει ματτ χρωμμα στα πλα'ι'νά :D
σωστος??
lifecatcher
22/09/2009, 11:55
bikez.com mia dieukrinisi!!!!
Operater
20/10/2009, 10:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από christostr
Έχω άφρικα 5 χρόνια τώρα. Είναι παπί στην Αθήνα. Τώρα θα πάρω άλλη μηχανή, αλλά θα κρατήσω και την αφρικάνα μου!!!!:winka:
:beer: :beer: :beer:
πολύ παπί...όταν σφηνώνεις ανάμεσα στα μηχανάκια, και δεν αφήνεις άλλους "λεπτότερους" να περάσουν, και το λιώνεις το μηχανάκι μέσα στην πόλη..
φίλε μου, προτείνω το 650gs (είτε το παλιό, είτε το καινούριο)...
άκου παπί το αφρικα.... :o :lol:
LOUKILOUK
20/10/2009, 13:33
Αρκουδοπαπο....:rotflmao: :lol:
240 κιλα χωρις καγκελα μπαγαζιερες κτλ...
60 αλογα περιπου...
φαρδυ τεποζιτο...
Μαλλον για ελεφας μου κανει που αν πεσει σε εμπειρα και ικανα χερια μπορει να ελιχθει με την χαρη εκαντοντακιλης, βαριεστημενης και ναρκωμενης απο το προσφατο γευμα της μπαλαρινας... :winka: :lol:
Κατα τα αλλα μαλλον ειναι η καλυτερη επιλογη βαση των "θελω" σου και των οικονομικων δυνατοτητων σου... παντως ψαχνε ταυτοχρονα και για τα 3 μοντελα (μη σου βαλω και αλλα στη λιστα...) και διαλεξε οτι βρεις σε καλυτερη κατασταση και με τα περισσοτερα εξτρα αφου θελεις και ταξιδακια. Διαφορετικα μπορει να πληρωσεις αρκετα για να εξοπλιστεις για ταξιδια...
Καλες αγορες και καλες βολτες οτι και αν επιλεξεις... :beer: :wave2:
AUFGEBRACHT
20/10/2009, 20:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
πολύ παπί...όταν σφηνώνεις ανάμεσα στα μηχανάκια, και δεν αφήνεις άλλους "λεπτότερους" να περάσουν, και το λιώνεις το μηχανάκι μέσα στην πόλη..
φίλε μου, προτείνω το 650gs (είτε το παλιό, είτε το καινούριο)...
άκου παπί το αφρικα.... :o :lol:
Πριν κανα μήνα ήμουν μέσα σε ένα μαγαζί και είχα αραγμένη την 650GS απ' 'εξω...ξαφνικά βλέπω ένα τύπο θεόρατο να τρέχει προς τη μηχανή και να ετοιμάζεται να την καβαλήσει...Βγαίνω έξω πανικόβλητος και πριν προλάβω να του μιλήσω μου λέει: Ρε φιλάρα,δικιά σου είναι η μηχανή; Πολύ τη γουστάρω,πόσα θες να μου την πουλήσεις;;; Να μην τα πολυλογώ, ο τύπος είχε χρόνια ένα Άφρικα και το είχε σιχαθεί μέσα στην πόλη. Ναι μεν στην εθνική και σε ταξίδι καλό, αλλά στην πόλη και στην κίνηση....δράμα.Και μιλάμε ο τύπος είχε σωματότυπο για μηχανή κατηγορία μαστόδοντο. Κάθε φορά που με βλέπει με ρωτάει αν έχω αλλάξει γνώμη και αν την πουλάω. Καθαρά δεδομένα να βάλεις κάτω η Άφρικα ΠΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ δεν χαρακτηρίζεται ως παπί συγκρινόμενο με το GS όπως ορθά λέει και ο φίλτατος παραπάνω...το λυώνεις μέσα στην πόλη. Ή είναι σα να λέμε το 650GS καλύτερο για κίνηση από μία βέσπα...Μη μιλήσουμε και για σύγκριση σε κατανάλωση,αέρα καίει το BMW σε σχέση με το Άφρικα.
Όσο για το θέμα ταξίδι,από αυτά που σε ενδιαφέρουν σίγουρα το GS ως μονοκύλινδρο μειονεκτεί...ο Μητσάκης όμως έκανε με ένα δαύτο το γύρο του κόσμου!!!!! Από τα μονοκύλινδρα έχει μακράν τις πιο ταξιδιωτικές καταβολές.
LARISEOS
20/10/2009, 20:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
Πριν κανα μήνα ήμουν μέσα σε ένα μαγαζί και είχα αραγμένη την 650GS απ' 'εξω...ξαφνικά βλέπω ένα τύπο θεόρατο να τρέχει προς τη μηχανή και να ετοιμάζεται να την καβαλήσει...Βγαίνω έξω πανικόβλητος και πριν προλάβω να του μιλήσω μου λέει: Ρε φιλάρα,δικιά σου είναι η μηχανή; Πολύ τη γουστάρω,πόσα θες να μου την πουλήσεις;;; Να μην τα πολυλογώ, ο τύπος είχε χρόνια ένα Άφρικα και το είχε σιχαθεί μέσα στην πόλη. Ναι μεν στην εθνική και σε ταξίδι καλό, αλλά στην πόλη και στην κίνηση....δράμα.Και μιλάμε ο τύπος είχε σωματότυπο για μηχανή κατηγορία μαστόδοντο. Κάθε φορά που με βλέπει με ρωτάει αν έχω αλλάξει γνώμη και αν την πουλάω. Καθαρά δεδομένα να βάλεις κάτω η Άφρικα ΠΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ δεν χαρακτηρίζεται ως παπί συγκρινόμενο με το GS όπως ορθά λέει και ο φίλτατος παραπάνω...το λυώνεις μέσα στην πόλη. Ή είναι σα να λέμε το 650GS καλύτερο για κίνηση από μία βέσπα...Μη μιλήσουμε και για σύγκριση σε κατανάλωση,αέρα καίει το BMW σε σχέση με το Άφρικα.
Όσο για το θέμα ταξίδι,από αυτά που σε ενδιαφέρουν σίγουρα το GS ως μονοκύλινδρο μειονεκτεί...ο Μητσάκης όμως έκανε με ένα δαύτο το γύρο του κόσμου!!!!! Από τα μονοκύλινδρα έχει μακράν τις πιο ταξιδιωτικές καταβολές.
καλα,,,,,χαλαρωσε ......!
παντως εγω δεν ξερω κανενα απο αφρικα να πηγε στο ψοφίμι!
να πω κτμ 990 ναι.....αλλα για το 650!? μάλλον κατι αλλο ηθελε το γομάρι!! εχεχεχεχεχεχεχ
παντως μεσα στην πολι το αφρικα παει ανετα και κινητέ ανετα....αλλα θελει κανα 6μηνο να το συνηθίσεις!!!
επίσης μπορεις πας και με ρελαντι χαλαρά και να μην εχεις πρόβλημα σε κυκλοφοριακο......
και κατι ακομα που ,,,,,δεν βραζει ο κολος σου οπως κατι αλλα.....!
φιλε παρε αφρικα και ασε τους αλλους να αλλάζουν μηχανάκια και να λενε οτι το μηχανάκι μας ειναι παντα το καλύτερο!
LARISEOS
20/10/2009, 21:03
παντως για τα λεφτα που ψαχνεις στα 2500 χιλιαρικα δεν ειναι τωσο ευκολο να βρεις αφρικα σε καλη κατασταση εκτος απο κατι τρελες ευκαιριες!!!
που πρεπει να περημενεις και να σου κατσι!
για τα αλλα δεν ξερω!
επισης πουλαει ενα funduro 650 ενας φιλος μου που το μοτερ ειναι εγγυηση, το πουλαει λογου υψος ειναι 1,90 και θελει κατι να τον καλύπτει καλύτερα!
AUFGEBRACHT
20/10/2009, 21:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
να πω κτμ 990 ναι.....αλλα για το 650!? μάλλον κατι αλλο ηθελε το γομάρι!! εχεχεχεχεχεχεχ
παντως μεσα στην πολι το αφρικα παει ανετα και κινητέ ανετα....αλλα θελει κανα 6μηνο να το συνηθίσεις!!!
επίσης μπορεις πας και με ρελαντι χαλαρά και να μην εχεις πρόβλημα σε κυκλοφοριακο......
και κατι ακομα που ,,,,,δεν βραζει ο κολος σου οπως κατι αλλα.....!
φιλε παρε αφρικα και ασε τους αλλους να αλλάζουν μηχανάκια και να λενε οτι το μηχανάκι μας ειναι παντα το καλύτερο!
Άσε τους άλλους να λένε ότι έχουν το καλύτερο,το Άφρικα είναι το καλύτερο...Μ' αρέσουν τα τσόπερ να πάρω Χάρλευ ή Άφρικα; Άφρικα βέβαια...Θέλω να ασχοληθώ με το trial, να πάρω Beta ή Άφρικα; Άφρικα βέβαια...Θέλω μια μοτοσυκλέτα για πίστα, να πάρω R1 ή Άφρικα; Άφρικα βέβαια...Είμαι ντελιβεράς και θέλω να κάνω διανομές να πάρω ένα Innova ή Άφρικα; Το ρωτάς; Άφρικα βέβαια...
Chill out ρε φίλε και βέβαια το ψοφίμι στην πόλη είναι πιο ευκολοδήγητο από Άφρικα,άμα τώρα έχεις παρωπίδες...Εγώ δεν του είπα να πάρει το GS,επειδή έχω εγώ πάει να πει ότι είναι το κατάλληλο για όλους; Εγώ αναφέρθηκα καθαρά για την αστική μετακίνηση. Ελπίζω να με συγχωρείς που έχω ψοφίμι και έχω το θράσος να ανταπαντώ...
lifecatcher
20/10/2009, 23:27
[Chill out ρε φίλε και βέβαια το ψοφίμι στην πόλη είναι πιο ευκολοδήγητο από Άφρικα,άμα τώρα έχεις παρωπίδες...Εγώ δεν του είπα να πάρει το GS,επειδή έχω εγώ πάει να πει ότι είναι το κατάλληλο για όλους; Εγώ αναφέρθηκα καθαρά για την αστική μετακίνηση. Ελπίζω να με συγχωρείς που έχω ψοφίμι και έχω το θράσος να ανταπαντώ... [/B][/QUOTE]
mia xara einai kai ta duo kai kanoun kala tis douleies tous....to ena einai iremo alla oxi psofimi kai to allo einai agrio :) Alla otan perneis kati simenei oti sou araisei. Ara min akous tpt kai min metaniwneis!!! gousto s kapelo s!!. sas euxaristw pantws gia tis plirofories :)
LARISEOS
21/10/2009, 08:07
Άσε τους άλλους να λένε ότι έχουν το καλύτερο,το Άφρικα είναι το καλύτερο...Μ' αρέσουν τα τσόπερ να πάρω Χάρλευ ή Άφρικα; Άφρικα βέβαια...Θέλω να ασχοληθώ με το trial, να πάρω Beta ή Άφρικα; Άφρικα βέβαια...Θέλω μια μοτοσυκλέτα για πίστα, να πάρω R1 ή Άφρικα; Άφρικα βέβαια...Είμαι ντελιβεράς και θέλω να κάνω διανομές να πάρω ένα Innova ή Άφρικα; Το ρωτάς; Άφρικα βέβαια...
Chill out ρε φίλε και βέβαια το ψοφίμι στην πόλη είναι πιο ευκολοδήγητο από Άφρικα,άμα τώρα έχεις παρωπίδες...Εγώ δεν του είπα να πάρει το GS,επειδή έχω εγώ πάει να πει ότι είναι το κατάλληλο για όλους; Εγώ αναφέρθηκα καθαρά για την αστική μετακίνηση. Ελπίζω να με συγχωρείς που έχω ψοφίμι και έχω το θράσος να ανταπαντώ...
δεν εχω τπτ απεναντι στο gs αλλα δεν μπορω να ασχοληθώ αν ενας αφρικανος ζήλεψε ενα gs 650 , αν μου μιλούσες για κατηγορια adventure θα σου ελεγα οκ!
επισης σίγουρα με ολα τα πρακτικά, ενα μικροτερο μηχανακι και πιο μαζεμένο ειναι πολυ πιο ευκολο οδιγητο αλλα μην λεμε πράγματα χωρης να εχουμε οδηγησει!
το αφρικα εγω μεσα στην πολι το πηγαινω σαν παπι.....μετα απο τρια χρονια αυτο έλειπε !
επισης κατι πολυ καλο που εχει το αφρικα με τα λιγα αλογα ειναι πως μπορεις να το πας πολυ ανετα κ ομαλα !,,,,,αντηθετος πριν κανα μηνα πηρα ενα στρομ στην πόλι και πισο απο αμαξια ήμουνα συνέχεια με συμπλέκτη!
ολα εχουν την χαρη τους....!
το θεμα ειναι οτι ο φιλος στα 2500 χιλ..........δεν θα παρη μηχανακι που να το ευχαριστηθεί!!!
δωσε ενα 1000 ακομα και βρες ενα καλο μοτερ οτι και να ειναι !
παντως αμα θελεις αφρικα μπες κ στο www.africatwin.gr
Operater
21/10/2009, 08:19
μαλλον άνετε σύγκριση το μονοκύλινδρο gs650 με το αφρικα έτσι?
γιατί δεν ξέρω αν θα έβρισκες καλό λόγο να προτιμήσει κάποιος το αφρικα από το δικύλινδρο gs...
με 2500 βρίσκεις κάτι άφρικα, με πράσινο bagster,ροζουλί bagster...τέτοια..
LARISEOS
21/10/2009, 08:40
μαλλον άνετε σύγκριση το μονοκύλινδρο gs650 με το αφρικα έτσι?
γιατί δεν ξέρω αν θα έβρισκες καλό λόγο να προτιμήσει κάποιος το αφρικα από το δικύλινδρο gs...
με 2500 βρίσκεις κάτι άφρικα, με πράσινο bagster,ροζουλί bagster...τέτοια..
ετσι ειναι.....
και δεν κανουμε τα συγκρίνουμε ειναι δυο διαφορετικά μηχανάκια.....
απλως λεμε την γνωμη μας για το τι αξίζει να παρη , απο εκει κ περα δικο του θεμα.!
miscelano
21/10/2009, 08:59
φιλε οπως στα λενε...κι εγω αφρικα εχω εδω και 5 χρονια...το επομενο μηχανακι μου θα ειναι η το 990 η το 1200...με τιποτα δεν πεφτω πιο κατω...σιγα μετα απο 5 χρονια συμβιωσης να ηθελα να παρω ενα ποιο τζουφιο μηχανακι...μη το σκευτεσαι...:beer: :beer: :beer: :beer:
Operater
21/10/2009, 09:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από miscelano
φιλε οπως στα λενε...κι εγω αφρικα εχω εδω και 5 χρονια...το επομενο μηχανακι μου θα ειναι η το 990 η το 1200...με τιποτα δεν πεφτω πιο κατω...σιγα μετα απο 5 χρονια συμβιωσης να ηθελα να παρω ενα ποιο τζουφιο μηχανακι...μη το σκευτεσαι...:beer: :beer: :beer: :beer:
υπάρχει και ένα yamaha v-max νομίζω λέγεται, στα 1700 cc.... :beer:
LOUKILOUK
21/10/2009, 10:35
Μετα απο ολα αυτα σε βλεπω με τον "τιγρη" αγκαλια μιας και κακο λογο δεν ακουσες για το θηριο εκτος απο κατι κομμενα πλαισια που ομως δεν νομιζω να ειναι κατι συνηθισμενο και οπως και να εχει μπορεις να το τσεκαρεις...
Γενικα μεσα στην πολη και οι τρεις που κοιτας δεν κανουν δουλεια παπιου...αλλη λιγο αλλη περισσοτερο φτιαχτηκαν για να βολταρουν και να ταξιδευουν...αν πραγματικα θες ταξιδια βαλε αυτο σαν προτεραιοτητα σου στην επιλογη που θα κανεις...αν η αστικη μετακινηση ειναι το πρωτο που σε απασχολει δες και αλλου εκτος απο μεγαλα-μεσαια ον-οφ...
Τα χρηματα που διαθετεις ειναι σχετικα λιγα οποτε οπως ξαναπα παρε οτι βρεις σε καλυτερη κατασταση και ευκαιρια
καλες αγορες:beer: :wave2:
υ.γ.1 Ηρεμο αλλα οχι ψοφιμι ειναι το bmw και το αφρικα ειναι...αγριο..!!!?? :hypnotize :confused: σιγουρα τα εχεις καβαλησει τα μηχανακια? ο τιγρης τι ειναι τοτε? διαστημοπλοιο?
υ.γ.2 Mην τα βαζεται με το Tασο (Lariseo)...σας βλεπω να αγοραζεται Αφρικα και να σας κανει μελη...:rotflmao: :lol: ....γεια σου Τασο:winka: :beer: :wave2:
LARISEOS
21/10/2009, 10:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
Μετα απο ολα αυτα σε βλεπω με τον "τιγρη" αγκαλια μιας και κακο λογο δεν ακουσες για το θηριο εκτος απο κατι κομμενα πλαισια που ομως δεν νομιζω να ειναι κατι συνηθισμενο και οπως και να εχει μπορεις να το τσεκαρεις...
Γενικα μεσα στην πολη και οι τρεις που κοιτας δεν κανουν δουλεια παπιου...αλλη λιγο αλλη περισσοτερο φτιαχτηκαν για να βολταρουν και να ταξιδευουν...αν πραγματικα θες ταξιδια βαλε αυτο σαν προτεραιοτητα σου στην επιλογη που θα κανεις...αν η αστικη μετακινηση ειναι το πρωτο που σε απασχολει δες και αλλου εκτος απο μεγαλα-μεσαια ον-οφ...
Τα χρηματα που διαθετεις ειναι σχετικα λιγα οποτε οπως ξαναπα παρε οτι βρεις σε καλυτερη κατασταση και ευκαιρια
καλες αγορες:beer: :wave2:
υ.γ.1 Ηρεμο αλλα οχι ψοφιμι ειναι το bmw και το αφρικα ειναι...αγριο..!!!?? :hypnotize :confused: σιγουρα τα εχεις καβαλησει τα μηχανακια? ο τιγρης τι ειναι τοτε? διαστημοπλοιο?
υ.γ.2 Mην τα βαζεται με το Tασο (Lariseo)...σας βλεπω να αγοραζεται Αφρικα και να σας κανει μελη...:rotflmao: :lol: ....γεια σου Τασο:winka: :beer: :wave2:
sthn ygeia mas leme.....xexexexx!!!!
gs 650: δεν κάνει για ταξίδια αλλά είναι εύκολο στην πόλη.Το έχει φίλος και σε ένα ταξιδάκι που κάναμε μαζί με έσκασε.Και φυσικά έσκασε κι αυτός.Τον παράτησα να τα βγάλει πέρα μόνος του.Το βράδυ που μιλήσαμε στο τηλ μου είπε πως κόντεψε να τον πάρει ο ύπνος στο τιμόνι.Τώρα ψάχνει μεγαλύτερο.
Άφρικα: Καλύτερο στα ταξίδια από το gs,αλλά παπί στην πόλη?:eyepop: Μην τρελαθούμε κι όλας!!
Αν όχι με 2500, με 3000 βρίσκεις όσα θέλεις.Το είχα και το κράτησα 8 μήνες.Είμουνα στον δρόμο για Κατερίνη και έκανα κόντρες με τα λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ.
Τα κέρδιζα μόνο αν ήταν γεμάτα με κόσμο.Με τα άδεια ήμασταν ρόδα-ρόδα.
Τίγρης: Καλύτερο και από τα δύο, με διαφορά.Μέσα στην πόλη δεν θα αντιμετωπίσης ιδιαίτερα προβλήματα και έξω(όπου είναι και το ΚΥΡΙΟ ''θέλω σου'') θα ταξιδέψεις πάρα πολύ άνετα.Το μόνο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις με τον Τίγρη είναι το οικονομικό σου.
υ:γ: Αν ρωτήσεις τον LARISEO ποιο είναι το καλύτερο μηχανάκι για να μπεις Μέγαρα και Σέρρες, θα σου πει, το Άφρικα.:rotflmao: :rotflmao:
υ:γ: Ότι και να πάρεις, καλούς δρόμους να έχεις και πάντα όρθιος
LARISEOS
21/10/2009, 16:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
υ:γ: Αν ρωτήσεις τον LARISEO ποιο είναι το καλύτερο μηχανάκι για να μπεις Μέγαρα και Σέρρες, θα σου πει, το Άφρικα.:rotflmao: :rotflmao:
me merikes metatropes 8a symfwnhsw!!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
allagh lastixa ktl.....exexexe
AUFGEBRACHT
21/10/2009, 17:35
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
[B]gs 650: δεν κάνει για ταξίδια αλλά είναι εύκολο στην πόλη.Το έχει φίλος και σε ένα ταξιδάκι που κάναμε μαζί με έσκασε.Και φυσικά έσκασε κι αυτός.Τον παράτησα να τα βγάλει πέρα μόνος του.Το βράδυ που μιλήσαμε στο τηλ μου είπε πως κόντεψε να τον πάρει ο ύπνος στο τιμόνι.Τώρα ψάχνει μεγαλύτερο.
Σίγουρα από τα μηχανάκια που σκέπτεται ο φίλος,το 650 όντας μονοκύλινδρο μειονεκτεί στο θέμα ταξίδι συγκρινόμενο με τα άλλα 2..Αλλά ακατάλληλο για ταξίδι;;;......Το έγραψα και στην αρχή αυτού το thread,ο Μητσάκης έκανε το γύρο του κόσμου ΚΑΙ με το GS KAI με το παλιό καλό Funduro...Μπες εδώ...http://www.2ridetheworld.com/bikes.html η τύπισσα με ένα 650 έχει κάνει αυτά τα ταξίδια.Αν το ταξιδάκι ήταν πάω κομμάτια με ταχύτητες πάνω από 160 λογικό έιναι ο φίλος σου να τα φτύσει και να σκάσει.Το 650 είναι το μονοκύλινδρο με τις καλύτερες ταξιδιωτικές δυνατότητες σε σύγκριση με άλλα μονοκύλινδρα.Να κάνω και μια παρατήρηση;;; Πήγατε μαζί ταξιδάκι και τον παράτησες να τα βγάλει πέρα μόνος του;;; Η περίφημη μοτοσυκλετιστική αλληλεγγύη;...Άρα δεν ήταν χαλαρή εκδρομούλα ή κάτι δεν πάει καλά με το φίλο σου...
LARISEOS
21/10/2009, 18:02
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
[B]gs 650: δεν κάνει για ταξίδια αλλά είναι εύκολο στην πόλη.Το έχει φίλος και σε ένα ταξιδάκι που κάναμε μαζί με έσκασε.Και φυσικά έσκασε κι αυτός.Τον παράτησα να τα βγάλει πέρα μόνος του.Το βράδυ που μιλήσαμε στο τηλ μου είπε πως κόντεψε να τον πάρει ο ύπνος στο τιμόνι.Τώρα ψάχνει μεγαλύτερο.
Σίγουρα από τα μηχανάκια που σκέπτεται ο φίλος,το 650 όντας μονοκύλινδρο μειονεκτεί στο θέμα ταξίδι συγκρινόμενο με τα άλλα 2..Αλλά ακατάλληλο για ταξίδι;;;......Το έγραψα και στην αρχή αυτού το thread,ο Μητσάκης έκανε το γύρο του κόσμου ΚΑΙ με το GS KAI με το παλιό καλό Funduro...Μπες εδώ...http://www.2ridetheworld.com/bikes.html η τύπισσα με ένα 650 έχει κάνει αυτά τα ταξίδια.Αν το ταξιδάκι ήταν πάω κομμάτια με ταχύτητες πάνω από 160 λογικό έιναι ο φίλος σου να τα φτύσει και να σκάσει.Το 650 είναι το μονοκύλινδρο με τις καλύτερες ταξιδιωτικές δυνατότητες σε σύγκριση με άλλα μονοκύλινδρα.Να κάνω και μια παρατήρηση;;; Πήγατε μαζί ταξιδάκι και τον παράτησες να τα βγάλει πέρα μόνος του;;; Η περίφημη μοτοσυκλετιστική αλληλεγγύη;...Άρα δεν ήταν χαλαρή εκδρομούλα ή κάτι δεν πάει καλά με το φίλο σου...
παρε +750 απο μενα να τα 1000σεις! :rotflmao:
για την τοτε εποχη η ταχύτητα που πηγαίνανε ητανε μια χαρα τωρα......!
τωρα βλεπεις να περναει ο αλλος με 160 ανετος και νιωθεις λιγο μαλακας, αν και με το αφρικα στα 130-145 εισαι πολυ ανετος και αμ λαχι αναβεις και τσιγαρο!
εχεχεχεχεχεχε
AUFGEBRACHT
21/10/2009, 18:26
παρε +750 απο μενα να τα 1000σεις! :rotflmao:
για την τοτε εποχη η ταχύτητα που πηγαίνανε ητανε μια χαρα τωρα......!
τωρα βλεπεις να περναει ο αλλος με 160 ανετος και νιωθεις λιγο μαλακας, αν και με το αφρικα στα 130-145 εισαι πολυ ανετος και αμ λαχι αναβεις και τσιγαρο!
εχεχεχεχεχεχε
Εεεε,άμα είσαι μαλάκας ό,τι και να οδηγάς πάλι μαλάκας θα είσαι...
Για την τότε εποχή έχεις δίκιο,δεν είχα δει οτι τα ταξίδια αυτά είχαν γίνει το 1912...
miscelano
21/10/2009, 18:32
to 8ema taxidiou einai ka8ara prosopiko...kai o symforoumiths phge mexri thn india kai gyrise m ena xr 250...ti na leme twra...
twra to africa einai hremo alla oxi kai psofio...egw tosa xronia taxidia full fwrtomenos 2kavalos kai kai kai me 140 paw aneta...an 8elw paei k allo to africa alla den to zorizw ka8oti einai kai 16 xrwnwn...kai to kyriotero einai oikonomikotato...
to gs kalo einai alla einai monokylindro...pou na pas taxidi...
o tigrhs einai gamatos alla me 2500 3000 xiliarika den briskeis oute katadiania...
ti menei???africa leme!!!!
AUFGEBRACHT
21/10/2009, 18:38
to 8ema taxidiou einai ka8ara prosopiko...kai o symforoumiths phge mexri thn india kai gyrise m ena xr 250...ti na leme twra...
twra to africa einai hremo alla oxi kai psofio...egw tosa xronia taxidia full fwrtomenos 2kavalos kai kai kai me 140 paw aneta...an 8elw paei k allo to africa alla den to zorizw ka8oti einai kai 16 xrwnwn...kai to kyriotero einai oikonomikotato...
to gs kalo einai alla einai monokylindro...pou na pas taxidi...
o tigrhs einai gamatos alla me 2500 3000 xiliarika den briskeis oute katadiania...
Στην αρχή λες και πολύ σωστά ότι το θέμα ταξίδι είναι καθαρά προσωπικό,ο Ηλίας με ένα μονοκύλινδρο ταπεινό XR250 έφτασε Ινδία....μετά λες ότι το GS είναι μονοκύλινδρο..που να πας ταξίδι με μονοκύλινδρο....τελικά τί ισχύει;;;;
miscelano
21/10/2009, 18:52
Στην αρχή λες και πολύ σωστά ότι το θέμα ταξίδι είναι καθαρά προσωπικό,ο Ηλίας με ένα μονοκύλινδρο ταπεινό XR250 έφτασε Ινδία....μετά λες ότι το GS είναι μονοκύλινδρο..που να πας ταξίδι με μονοκύλινδρο....τελικά τί ισχύει;;;;
φιλε για μενα προσωπικα μιλουσα...καθωτι πρωην κατοχος πολλων μονοκυλινδρων δεν τη παλευω μια σε ταξιδι...βγαζω αιμοροιδες :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
καθαρα προσωπικη αποψη...:beer: :beer: :beer: :beer:
LARISEOS
21/10/2009, 18:54
φιλε για μενα προσωπικα μιλουσα...καθωτι πρωην κατοχος πολλων μονοκυλινδρων δεν τη παλευω μια σε ταξιδι...βγαζω αιμοροιδες :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
milas san afrikanos ,,,,,,xairomai pou se gnwrisa kai hr8a konta sou!!!
AUFGEBRACHT
21/10/2009, 19:04
milas san afrikanos ,,,,,,xairomai pou se gnwrisa kai hr8a konta sou!!!
Να σας αφήσουμε μόνους σας τότε μη μπλέκουμε και στα αισθηματικά σας....:winka:
LARISEOS
21/10/2009, 19:20
Να σας αφήσουμε μόνους σας τότε μη μπλέκουμε και στα αισθηματικά σας....:winka:
ρε δεν δαγκωνουμε ελα στην παρεα μας!!!
:rotflmao:
miscelano
21/10/2009, 19:22
ρε τασοτι ειν αυτα που λες...:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :wave2: :wave2: :wave2: :wave2: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
AUFGEBRACHT
21/10/2009, 19:27
Σίγουρα οι αιμοροίδες δεν είναι από κάτι αλλο;;;:winka:
LARISEOS
21/10/2009, 19:33
Σίγουρα οι αιμοροίδες δεν είναι από κάτι αλλο;;;:winka:
axaxaaxaxaxaxa..................................... egw pantos den exw ara katalabaineis th ghnetai e?
Operater
21/10/2009, 20:16
......
τι μένει? θες να δώσεις δηλαδή λεφτά σε ένα μοντέλο 10ετίας και πάνω?
αν ναι, τότε υπάρχει και το τενερε το παλιό...
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
1ον: Ο Μητσάκης και η τύπισσα μπορεί να είχαν όσο χρόνο ήθελαν για να κάνουν αυτά τα ταξίδια.Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συγκεκριμένο χρόνο για να κάνουμε π.χ. τον γύρο της Πελ/νήσου με αφετηρία π.χ. την Θεσ/νίκη, και όχι ''όσες μέρες κάνουμε'', γιατί δεν θα μας φτάσουν οι μέρες της καλοκαιρινής άδειας.
2ον:Με τι ταχύτητες να πας ταξίδι δηλαδή? Με 110? Με 120 ? Αυτό δεν είναι ταξίδι τότε. Είναι περίπατος.
3ον:Συμφωνώ πως το 650 είναι το καλύτερο σε σύγκριση με άλλα μονοκύλινδρα.Μόνο που εδώ, η σύγκριση γίνεται με Άφρικα και Τίγρη.
4ον: Το αν τον ''άφησα'' να τα βγάλει πέρα μόνος του και η ''περίφημη μοτοσυκλετιστική αλληλεγγύη'' και τα ''άρα'', επέτρεψέ μου να τα ξέρω εγώ κι αυτός.
υ:γ:Υπάρχουν άνθρωποι που με Βέσπα 150αρα κάνουν το γύρο της Ευρώπης.Να του προτείνουμε του παιδιού να πάρει Βέσπα που είναι και ποιο κοντά στο μπάτζετ του ?
AUFGEBRACHT
21/10/2009, 22:14
1ον: Ο Μητσάκης και η τύπισσα μπορεί να είχαν όσο χρόνο ήθελαν για να κάνουν αυτά τα ταξίδια.Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συγκεκριμένο χρόνο για να κάνουμε π.χ. τον γύρο της Πελ/νήσου με αφετηρία π.χ. την Θεσ/νίκη, και όχι ''όσες μέρες κάνουμε'', γιατί δεν θα μας φτάσουν οι μέρες της καλοκαιρινής άδειας.
2ον:Με τι ταχύτητες να πας ταξίδι δηλαδή? Με 110? Με 120 ? Αυτό δεν είναι ταξίδι τότε. Είναι περίπατος.
3ον:Συμφωνώ πως το 650 είναι το καλύτερο σε σύγκριση με άλλα μονοκύλινδρα.Μόνο που εδώ, η σύγκριση γίνεται με Άφρικα και Τίγρη.
4ον: Το αν τον ''άφησα'' να τα βγάλει πέρα μόνος του και η ''περίφημη μοτοσυκλετιστική αλληλεγγύη'' και τα ''άρα'', επέτρεψέ μου να τα ξέρω εγώ κι αυτός.
υ:γ:Υπάρχουν άνθρωποι που με Βέσπα 150αρα κάνουν το γύρο της Ευρώπης.Να του προτείνουμε του παιδιού να πάρει Βέσπα που είναι και ποιο κοντά στο μπάτζετ του ? [/B][/QUOTE]
Με βάσει το budget του μόνο καμιά Άφρικα και κανα Tiger δεκαετίας παίρνει...BMW 650GS σε καμία περίπτωση,κανα Funduro ναι...
Άλλο μια μηχανή δε μπορεί να κάνει ταξίδι και άλλο πόσο χρόνο έχει κανείς στη διάθεσή του..φοιτητής είναι άρα χρόνο έχει...και προσωπικά εγώ με 120 κάνω ταξίδια και το καταευχαριστιέμαι.
Operater
21/10/2009, 22:45
Ρε τέκτονα, μη λες πράγματα... τα μονοκύλινδαρα δεν πάνε βήμα...ούτε φορτώνεις τη μηχανή σαν γαϊδούρι..ούτε πας δικάβαλο...ούτε πάει μέχρι την αποσταση των 200κμ...
....ο έβρος είναι η μικρότερη απόσταση! :a54: :a54: :a54:
AUFGEBRACHT
21/10/2009, 22:56
Ρε τέκτονα, μη λες πράγματα... τα μονοκύλινδαρα δεν πάνε βήμα...ούτε φορτώνεις τη μηχανή σαν γαϊδούρι..ούτε πας δικάβαλο...ούτε πάει μέχρι την αποσταση των 200κμ...
Για πολλοστή φορά εδώ μέσα...ΑΛΛΟ ΤΕΥΤΟΝΑΣ ΑΛΛΟ ΤΕΚΤΟΝΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AUFGEBRACHT
21/10/2009, 23:00
3 χρόνια τώρα φόρτωνα τη μπουμπου σα γαϊδούρι,πάντα δικάβαλος και είχα βγάλει και με ένα ρεζερβουάρ και χωρίς στάση 370χλμ...υποψιάζομαι πως μου το πούλησαν για μονοκύλινδρο αλλά κατά λάθος από το εργοστάσιο είχε παραπάνω κυλίνδρους...
:eek:
Έτσι ακριβώς όπως τα λέτε...ΣΑΝ ΓΑΙΔΟΥΡΙ:rotflmao:
Τέλος από εμένα. :ZZZ:
AUFGEBRACHT
21/10/2009, 23:16
Πες πες πείστηκα, ήμουν έτοιμος να πάρω SS αλλά τελικά θα προτιμήσω ένα Africa του 1993 αλλά σκέπτομαι να του βγάλω μίζα και δισκόφρενα και να τα αντικαταστήσω με ταμπούρα και μανιβέλα...
LARISEOS
21/10/2009, 23:20
συγνωμη να πω κατι ( εχω πιει και μερικες μπυρες)
λοιπον βασικα εχω βαρεθει να ακουω της μλκς του καθε ελληνα....μπορει να μην εχω εμπειρία στης μηχανες αλλα τουλαχιστον εχω μυαλο να μπορω να καταλαβω μερικα πραγματα και οχι να λεω οτι λεει ο αλλος σπασμενο τηλ κτλ!
φετος εκανα μαζι με τον φιλο μου σε 8 μερες 4000 χλμ ,,,,,,,,,ο φιλος μου ητανε με το τενερε 660 μονοκυληνδρο!
οταν ητανε να ξεκινήσουμε το ταξιδι ολοι λεγανε ακομα και τα μαστορια που 8α παμε με το μονοκυληνδρο!!!!
ε ενταξει ελεος με τους ελληνες ξερολες που τα ξερουν ολα......!
ολα πανε παντου.........αρκει να το θελεις!
και καλυτερα με το αφρικα !
:beer:
επισης φιλε vales δεν νομίζω οτι κανενα ταξίδι δεν ειναι ευχάριστο πανω απο 140 χλμ.............εκτος εαν ανα 100 χλμ θελεις στάση για ξεκούραση!
AUFGEBRACHT
21/10/2009, 23:23
Μήπως ξέρει κανείς γιατί η μαλακισμένη η Honda σταμάτησε να βγάζει το Africa? Γιατί βγάζει γμτ και άλλα μοντέλα και δεν έχει μόνο αυτό στη γραμμή παραγωγής να τρελαθεί στα κέρδη και να μειώσει κόστη και να κάνει και οικονομίες κλίμακας; Αληθεύει ότι από του χρόνου στο MOTOGP η Honda θα συμμετέχει με Africa Twin?
Operater
21/10/2009, 23:23
μπορείς κάθε φορά που γράφεις να'σαι πιωμένος?
well said! :beer: :beer:
LARISEOS
21/10/2009, 23:26
μπορείς κάθε φορά που γράφεις να'σαι πιωμένος?
well said! :beer: :beer:
ta lev kalytera etsi e?
AUFGEBRACHT
21/10/2009, 23:28
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από LARISEOS
[B]συγνωμη να πω κατι ( εχω πιει και μερικες μπυρες)
λοιπον βασικα εχω βαρεθει να ακουω της μλκς του καθε ελληνα....μπορει να μην εχω εμπειρία στης μηχανες αλλα τουλαχιστον εχω μυαλο να μπορω να καταλαβω μερικα πραγματα και οχι να λεω οτι λεει ο αλλος σπασμενο τηλ κτλ!
φετος εκανα μαζι με τον φιλο μου σε 8 μερες 4000 χλμ ,,,,,,,,,ο φιλος μου ητανε με το τενερε 660 μονοκυληνδρο!
οταν ητανε να ξεκινήσουμε το ταξιδι ολοι λεγανε ακομα και τα μαστορια που 8α παμε με το μονοκυληνδρο!!!!
ε ενταξει ελεος με τους ελληνες ξερολες που τα ξερουν ολα......!
ολα πανε παντου.........αρκει να το θελεις!
Αν και πιωμένος σωστά μιλάς ρε φίλε...Βαρέθηκα αυτή την ατέρμονη διαμάχη χωρίς λόγο,λες κι έχουμε προσωπικά...Μένω σε αυτό που λες,ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ.
Η ουσία λοιπόν για το παληκάρι που άνοιξε το θέμα είναι πως στα μηχανάκια που ενδιαφέρεται με το ποσό που διαθέτει μόνο Άφρικα και Tiger παίρνει,με το δεύτερο χλωμό.ΤΕΛΟΣ
LARISEOS
21/10/2009, 23:31
egv 8a tou elega na balei akoma liga fraga kai na parth ena fthno strom,,,,,,! tzampa einai pia.....
alla basika eg den 8a polousa pote to afrika gia strom!
το ψοφιμι ειναι το gs...?
:look:
το 650 περναει για πλακα το αφρικα σουβλακι
Operater
21/10/2009, 23:36
Τέλος από εμένα. :ZZZ:
ΤΕΛΟΣ
όχι από τώρα ρε σεις! :look: :look:
miscelano
22/10/2009, 00:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
το ψοφιμι ειναι το gs...?
το 650 περναει για πλακα το αφρικα σουβλακι
:wave2: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
to na λες οτι ο ελεφαντας με τα 50κατι ψωροαλογα(αυτο οντως ειναι χοφιμι, για το αφρικα μιλαμε), και τα 250 κιλα ειναι πιο γρηγορο απο ενα απο τα πιο δυνατα μονοκιλυνδρα της εποχης, ειναι ακομα πιο αστειο...
δοκιμασε να ανοιξεις με κανα lc4 να πιεις τσαι βουνου...και μετα υπολογισε οτι το gs ειναι ακομη πιο σβελτο μιας και δε σουζαρει και ειναι λιγο πιο δυνατο...
κοιμηθητε τον υπνο του δικαιου στην κοσμαρα σας...μην οδηγησετε τιποτα αλλο ομως, γιατι ειναι κριμα να πατε να τα πεταξετε στη θαλασσα η σε κανα γκρεμο και λερωρεσε το φυσικο τοπιο...
LARISEOS
22/10/2009, 08:07
to na λες οτι ο ελεφαντας με τα 50κατι ψωροαλογα(αυτο οντως ειναι χοφιμι, για το αφρικα μιλαμε), και τα 250 κιλα ειναι πιο γρηγορο απο ενα απο τα πιο δυνατα μονοκιλυνδρα της εποχης, ειναι ακομα πιο αστειο...
δοκιμασε να ανοιξεις με κανα lc4 να πιεις τσαι βουνου...και μετα υπολογισε οτι το gs ειναι ακομη πιο σβελτο μιας και δε σουζαρει και ειναι λιγο πιο δυνατο...
κοιμηθητε τον υπνο του δικαιου στην κοσμαρα σας...μην οδηγησετε τιποτα αλλο ομως, γιατι ειναι κριμα να πατε να τα πεταξετε στη θαλασσα η σε κανα γκρεμο και λερωρεσε το φυσικο τοπιο...
ετσι μας αρεσει! δεν θελουμε να οδηγισουμε τπτ αλλο να σκασεις!
και αμα οδηγήσουμε θα οδηγήσουμε variandera!:lol:
exexexexexexex
ρε δεν χτυπιεσται 50 αλογα διλπος και με τινγκα φοτρομενος και και πιο λιγο με καρπυλατερ !
ας μην μηλησουμε για servis κτλ...... και οτι συγκρηνεται ενα μηχανακι σχεδον 20 ετιας!
ΡΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΑΙ ΠΑΡΗ ΧΑΜΠΑΡΙ ? ΤΙΜΉ ΜΑς ΚΙΌΛΑΣ.....ΚΑΙ ΕΛΑ ΜΕ ΤΟ LC4 ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΜΑ ΕΧΕΙ ΜΕΊΝΕΙ ΤΠΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΡΠΊΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΥΓΚΡΗΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙΝΟΎΡΙΟ!
και σταματηστε την ελληνική μαλακια στο κεφαλι σας.....εγω το αφρικα το εχω τρια χρονια εχει 70 000 χλμ,,,,,,,,και δεν μου βγαζει κανενα πρόβλημα το κυκλοφορώ σαν παπάκι (μιας και εχω ενα scouter 250 και δεν το παιρνω) ,,,,,, δεν μπορούμε ολοι να θέλουμε τα ιδια !
εσυ μπορει να θελεις το lc4 για να ικανοποίησης τον αντρησμο σου εγω σε φταίω με το αφρικα?
και επισης για πολους εδω μεσα η μηχανη ειναι τροπος ζωης,,,,,λάθος εσύ είσαι ο τρόπος ζωης και την βρίσκεις με την μηχανή σου και με αλλα πολλα που σου προσφερει η ζωη!
το να εισαι κολλημενος με τη καινουριο βγαινει με το ποσο τρεχει ποσο λαδι καιει,,,,,,,,,εισαι απλα κολλημενος......και να κάθεσαι να συγγρηνεις συνεχώς μηχανάκι με μηχανάκι το έχασες το παιχνίδι!
αυτην ειναι διαφορα με τους αφρικανους............(την ειπα εδω λιγο ε?)
υγ δεν απευθηνομαι προσωπικα σε κανενα εδω μεσα....γενικως μιλάω για να μην παρεξηγηθούμε!
Operater
22/10/2009, 08:51
(μάλλον το βλέπω να καταλήγει σε αντιπαραθέσεις)
Φίλε larisa man κατανοώ τη λατρεία σου για τη μηχανή σου...
Αλλά γιατί γίνεσαι οπαδός? Μου θυμίζεις λίγο...τζιχάντ!
Ο φίλος έχει απορία για το τι μηχανάκι να διαλέξει... Όλοι είπαμε για κάποιες μηχανές
για τα καλά και τα κακά... Μόνο καλά έχεις να πεις για το άφρικα? Και τελος πάντων,
είσαι δεμένος με τη μηχανή σου...Αλλά γιατί προσπαθείς να το περάσεις και σε άλλους αυτό?
Πες μας, τα πρωτερήματα αλλά και τα ελαττώματα της.. Να δει το παλλικάρι, να συγκρίνει!
Έλεος πια με τον οπαδισμό που έχεις...
Φιλικά έτσι! :winka: :)
LARISEOS
22/10/2009, 09:10
(μάλλον το βλέπω να καταλήγει σε αντιπαραθέσεις)
Φίλε larisa man κατανοώ τη λατρεία σου για τη μηχανή σου...
Αλλά γιατί γίνεσαι οπαδός? Μου θυμίζεις λίγο...τζιχάντ!
Ο φίλος έχει απορία για το τι μηχανάκι να διαλέξει... Όλοι είπαμε για κάποιες μηχανές
για τα καλά και τα κακά... Μόνο καλά έχεις να πεις για το άφρικα? Και τελος πάντων,
είσαι δεμένος με τη μηχανή σου...Αλλά γιατί προσπαθείς να το περάσεις και σε άλλους αυτό?
Πες μας, τα πρωτερήματα αλλά και τα ελαττώματα της.. Να δει το παλλικάρι, να συγκρίνει!
Έλεος πια με τον οπαδισμό που έχεις...
Φιλικά έτσι! :winka: :)
συγνωμη δεν ειμαι οπαδος της μηχανης μου αλλα την λατρευω οπως ο καθε ενας..μας εδω μεσα!
ειληκρινα απο εδω μεσα ισως βγαινει λαθος ο χαρακτηρας μου γιατι ειμαι πολυ αποτομος μερικες φωρες.!
και εγω καποια στιγμη μπορω να αλλάξω το αφρικα με κατι καλύτερο ....δεν ειμαι κολλημένος !
απλως ειμαι πολυ αντίθετος με την ελληνικη νοτροπια λογου εξωτερικού!
Operater
22/10/2009, 09:12
....
απλως ειμαι πολυ αντίθετος με την ελληνικη νοτροπια λογου εξωτερικού!
δεν νομίζω ότι στο εξωτερικό είναι σαν εμάς..
έχουν ρέπλικες που τις συντηρούν, τις κυκολοφορούν, πληρώνουν βέβαια το τίμημα της παλαιάς τεχνολογίας με πρόσθετες φορολογίες, αλλά έχουν κουκλιά και τα χαίρονται!
π.χ. το cb1 στην Αγγλία το έχουν πολύ ψηλά και μάλιστα γίνονται δύο τουρνουά καθε χρόνο!
LARISEOS
22/10/2009, 09:20
να σου πω ενα απλο παραδειγμα τη ειναι η ελλαδα,,,,,
πριν 3-4 χρονια πηγαινα bansko για snowboard.......απο τα συνορα μεχρι το bansko ειχε φορτηγα και ταξι......και καρα!
ξαφνικα πλακωνουν τα δανεια στους βουλγαρους και ξαφνικα φετος ειχε ολο μαντρες αυτοκηνητων και μηχανες!
και οι βουλγαρη bmw wolkswagen....ktl
βρακι δεν ειχε στον κωλο του ήθελε και πουτσοκλετα το ξερεις? δεν ειναι τυχαια!
ολες η μηχανες εχουν ψυχη και ολες καλες ειναι....... εμεις κανουμε την διαφορα και οχι η μηχανη εμας!
ετσι μας αρεσει! δεν θελουμε να οδηγισουμε τπτ αλλο να σκασεις!
και αμα οδηγήσουμε θα οδηγήσουμε variandera!:lol:
exexexexexexex
ρε δεν χτυπιεσται 50 αλογα διλπος και με τινγκα φοτρομενος και και πιο λιγο με καρπυλατερ !
ας μην μηλησουμε για servis κτλ...... και οτι συγκρηνεται ενα μηχανακι σχεδον 20 ετιας!
ΡΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΑΙ ΠΑΡΗ ΧΑΜΠΑΡΙ ? ΤΙΜΉ ΜΑς ΚΙΌΛΑΣ.....ΚΑΙ ΕΛΑ ΜΕ ΤΟ LC4 ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΜΑ ΕΧΕΙ ΜΕΊΝΕΙ ΤΠΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΡΠΊΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΥΓΚΡΗΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙΝΟΎΡΙΟ!
και σταματηστε την ελληνική μαλακια στο κεφαλι σας.....εγω το αφρικα το εχω τρια χρονια εχει 70 000 χλμ,,,,,,,,και δεν μου βγαζει κανενα πρόβλημα το κυκλοφορώ σαν παπάκι (μιας και εχω ενα scouter 250 και δεν το παιρνω) ,,,,,, δεν μπορούμε ολοι να θέλουμε τα ιδια !
εσυ μπορει να θελεις το lc4 για να ικανοποίησης τον αντρησμο σου εγω σε φταίω με το αφρικα?
και επισης για πολους εδω μεσα η μηχανη ειναι τροπος ζωης,,,,,λάθος εσύ είσαι ο τρόπος ζωης και την βρίσκεις με την μηχανή σου και με αλλα πολλα που σου προσφερει η ζωη!
το να εισαι κολλημενος με τη καινουριο βγαινει με το ποσο τρεχει ποσο λαδι καιει,,,,,,,,,εισαι απλα κολλημενος......και να κάθεσαι να συγγρηνεις συνεχώς μηχανάκι με μηχανάκι το έχασες το παιχνίδι!
αυτην ειναι διαφορα με τους αφρικανους............(την ειπα εδω λιγο ε?)
υγ δεν απευθηνομαι προσωπικα σε κανενα εδω μεσα....γενικως μιλάω για να μην παρεξηγηθούμε!
ρε φιλε το οτι ειναι φτηνο/οικονομικο κλπ δε το αμφισβητησε κανεις...τωρα για την αξιοπιστια...τι να παθει μηχανη 750 κε με επιδοσεις 250?
αμα αυτα ειανι τα κριτιρια σου, πηγαινε παρε ενα στρογγυλοφαναρο και σου εγγυομαι οτι θα αντεξει ΠΟΛΥ περισσοτερο απο το αφρικα(τωρα βεβαια ειναι γνωστο για τους ανορθωτες του και τις τρομπες βενζινης της καλες που εχει, αλλα αυτα τα κανουμε γαργαρα...)
αν και δεν εχω προβλημα με τα κτμ...γιατι πειραζει καποιου να ικανοποιειτε ο ανδρισμος αμα οδηγαει μοτο?:confused:
εμενα μονο κολλημενο δε μπορεις να με πεις, κομπλεξ δεν εχω κανενα ουτε καποιο κολλημα...ο κολλημενος εδω μεσα εισαι εσυ και το δειχνεις (και) τωρα...
ολοι βριζουν τα tdm...αυτο ξερεις γιατι γινεται?το μηχανακι μια χαρα γαματο ειναι, οι αναβατες του εχουν προβλημα, και ξερεις γιατι?γιατι ηταν ψιλοασχετοι γενικα με τις μοτο, πριν συνηθως ειχα παπακι η σκουτερακι 125 και πηγαν στο tdm και λογικο ηταν που τους φανηκε αεροπλανο...και νομιζαν οτι επιασαν τον παπα απο τα @@...οτι εγινε δηλαδη και με τους οδηγους αφρικα...οι πιο πολλοι δεν εχουν οδηγησει τιποτα αλλο και τους φαινεται το αφρικα διαστημοπλοιο-κανω-τα-παντα-τελεια κλπ...
καλο να γουσταρεις τη μηχανη σου, πολυ καλο για την ακριβεια, αλλα το να παραπληροφορεις ειναι πολυ ασχημο και κακο πραγμα...μπηκε ενας ανθρωπος εδω μεσα και ρωτησε και του ειπατε ενα σωρο μλκιες...σιγα τα ταξιδια που κανει το αφρικα ρε παιδια λες και ειναι goldwing...με 130 παει και εχει και μια σελα απαραδεκτη
και γω με το ΧΤ ανεβοκατεβαινα αθηνα πατρα 230 χλμ σερι, το οτι τα εκανα εγω δε σημαινει οτι θα βγαινω να λεω οτι μια χαρα ταξιδευει το χτ και τετοιες αρλουμπες...
ουτε θα λεω για τα γκαζια του κλπ, οπως εδω που λετε με το αφρικα που το περνανε και τα σκουτερακια...
τεσπα, καλα κανεις και χαιρεσαι τη μηχανη σου, και οπως ειπα ειναι παρα πολυ καλο αυτο, αλλα μην λες αλλα αντ αλλων σε κοσμο, πες την πραγματικοτητα και ασε τον αλλον να κρινει...
και ελπιζω να μην καταληξει στις διαμαχες γιατι με αυτα που εγραψα πραγματικα δε σκοπευω να τσακωθω με καποιον, αν και πολλοι εχετε την ταση να αρπαζεστε...
LOUKILOUK
22/10/2009, 16:36
ολες η μηχανες εχουν ψυχη και ολες καλες ειναι....... εμεις κανουμε την διαφορα και οχι η μηχανη εμας! [/B][/QUOTE]
Tασε keep drinking....:beer: :beer: :winka: :evil: :rotflmao:
εχεις πει κανα δυο πολυ καλα...και σωστα...!!!
6 χρονια πηγαινα εκδρομες , δικαβαλος συχνα, με ενα ΚΤΜ adv 640 και οι συνταξιδιωτες μου με κοιτουσαν με απορια καβαλα πανω στα βαραντερα, τδμ, τρανσαλπ, μπεμβε κτλ... Που πας ρε φιλε με την το μονολυλινδρο, με τους κραδασμους, με το ψηλο φτερο, κτμ ζημιαρικο, με σελα στρινγκ.... κτλ κτλ...
Δεν με ενοιαξε ποτε και γουσταρα τρελα, καποια στιγμη βαρεθηκαν να μου την λενε και καταλαβαν αυτο ακριβως... Τα μηχανακια πανε παντου...οι "κοτες" πουθενα...
το μπεμβεδακι που ζαχαρωνει το παλικαρι ειναι πολυ καλο και ομορφο με σελαρα και αρκετα αλογακια για την κατηγορια του... οργωνεις Ελλαδα και Ευρωπη με μικρους συμβιβασμους και γουσταρεις κιολας...αν το βρει και 2500 τοτε βουρ...τα αλλα 2 που ψαχνει ειναι επισης μανουλα στο ταξιδι και ωραιοτατα...καβαλα τα ολα και μετα καλυ τυχη στο ψαξιμο...
:beer: :wave2: :beer: :wave2:
υ.γ. Το θεμα τελικα ειναι οτι καθε φορα καθομαστε και "μετραμε" τα μηχανακια λες και αυτα ειναι οι πρωταγωνιστες... :yuck: Ουτε τα αλογα, ουτε τα γκαζια, ουτε τιποτα δεν αντικαθιστα την ψυχη και το μυαλο του μοτοσυκλετιστη...
:winka:
Καβαλάω και εγω άφρικα 2.5 χρόνια, παπί δεν το λες με τίποτα...
Προσωπικά είμαι 60 κιλά και 1.72, καμία σχέση με τα 220 κιλά της Άφρικα. Άλλα δεν με δυσκολεύει ΚΑΘΟΛΟΥ, αντιθέτως την προτιμώ απο το παπί όταν είμαι σε πόλη μιας και την έχω συνηθίσει-μάθει..
Σε πόλη πάει άνετα, καβαλάς πεζοδρόμια για πλάκα. Χώνεσαι όπως με κάθε άλλη μηχανή μεγάλου κυβισμού της κατηγορίας... Αλλά δεν παύει να είναι μεγάλη μηχανή...
Έκτός πόλης ταξιδεύει με 130-140 ΑΝΕΤΑ και ξεκούραστα. Δικάβαλος και φορτωμένος κάνεις 5ωρα ταξίδια σχετικά άνετα.
Σίγουρα πάσχει σε πολλά, όσων αφορά το θέμα τεχνολογίας κατανάλωσης κλπ
Αλλά για 3.000 παίρνεις μια πολύ σοβαρή μηχανή που και θα ταξιδεύεις και θα κινείσαι εντός πόλης.
Σκυλί και μηχανικά, τώρα για μπαταρία και ανορθωτή, είναι όντως κλασικά προβλήματα μόνο που η μηχανή θα τα έχει ήδη αλλαγμένα κα τα 150 ευρώ τοπ που θα χρειαστούν να αλλαχτούν είναι ψίχουλα σε μηχανικά προβλήματα που βγάζουν άλλες μηχανές 10ετίας.
Αν μπορείς να δώσεις άλλα 1.500-2000 χτυπάς μια vstrom 650 αλλά τα 50% πάνω στην αξία σε βγάζει εκτός προϋπολογισμού. Οποτε η άφρικα είναι μια πολύ καλή επιλογή με πολύ σημαντικό το value for money της...
Aααααααα...750 είναι τελικά το V strom? Έτσι εξηγούνται τα 300χλμ τελικής:lol:
Απλά και ξεκάθαρα φίλε ermiss:beer:
Aααααααα...750 είναι τελικά το V strom? Έτσι εξηγούνται τα 300χλμ τελικής:lol:
Ξέφυγε :lol:
LARISEOS
23/10/2009, 08:27
κλαημερα κ εδω,,,,
πανουλι 1000 οδηγοι αφρικα εχουν την ιδια νοοτροπία και ειναι κολλημένη με το αφρικα κσι ξερεις γιατι?
διαχρονικότητα,,,,,,,,περα απο καποια ιλικια που θα θελεις καβαλήσεις τα παντα να τρεχεις κτλ....
μετα γουσταρης το roling απλά......αυτο μου το προσφέρει η μηχανη μου!
κ scooter να με περασει δεν θα τρελαθώ γιατι εχω ξεκαθαρίσει στον εαυτο μου για πιο πραγμα οδηγό μηχανή , ειναι εαν μεσο να απολαμβάνω κατι παραπανω στην ζωη μου!
και αν θα άλλαζα καποια στιγμη παλι θα αλλαζα σε μεγαλο on off η touring μηχανη!
αλλα ρε σει..... πως να δωσο 10 000χιλ για ενα μηχανάκι....που πλεον δεν ειναι μηχανες απλα ενα σύστημα που να σε στελνει καθε λιγο κ λιγακι συνεργείο ειναι!
χτες πηγαμε ολυμπο με τα κατι φιλους......καθαρα κ enduro... ενας φιλος στην παρεα εχει το καινουριο το ktm 450 (10,000 e) σταματάμε στο βενζινάδικο για να φουλαρουμε και βαζει στηρηχτιρι!
-και έσπασε το στηρηχτιρι????
πηστευω πως πλεον εχει γηνει πολυτελεια να εχεις μια μηχανη ακρηβη...και δεν δεχομαι να δουλευω για να συντηρω μια μηχανη και ο λογος πανο ειναι πως ασχολουμε με αλλα 10 διαφορετικα πραγματα και δεν σταματώ....αμα σε ολα ήθελα τα πιο καλα θα είχα φαλιρίσει!
βρε καλε μου ανθρωπε δεν αντιλεγω
:lol: :lol: :lol:
αλλα σου πα, και το παπακι τα κανει ολα με καποιον σκληροκωλο...
αυτο που πα εγω, ειναι οτι οταν μπαινει καποιος μεσα και ρωταει συγκεκριμενα πραγματα, καλο ειναι να του τα λεμε ως εχουν και να μην παραπληροφορουμε...
LARISEOS
23/10/2009, 09:04
επισης ......θα με πεις παλι κολλημενο που μου μιλαε για ανορθωτή και τρόμπα?
ενα μοτερ που κανει 50 000-70 000 χλμ και βγαζει μια τρόμπα βενζίνης και εναν ανορθωτή ειναι κακό? θα τρελαθούμε? και με βγαζεις κακο εμενα που υποστηρίζω αυτο το πράγμα?
επισης στην τοτε εποχη έφτιαχναν μηχανες να κάνουν χλμ ,,,,,δλδ νομίζεις δεν υπηρχαν οι επιδόσεις? ενα θα σου πω οτι στο πιο παλιο αφρικα είχανε περισσοτερα αλογα !
πανος (γιατι πειραζει καποιου να ικανοποιειτε ο ανδρισμος αμα οδηγαει μοτο?)
να τον ικανοποιεί αλλα να μην χυνει σε μας!!!
:rotflmao:
και μην με λες κολλημενο γιατι θα το βαλω κ στο avatar!
:sun:
LARISEOS
23/10/2009, 09:07
βρε καλε μου ανθρωπε δεν αντιλεγω
:lol: :lol: :lol:
αλλα σου πα, και το παπακι τα κανει ολα με καποιον σκληροκωλο...
αυτο που πα εγω, ειναι οτι οταν μπαινει καποιος μεσα και ρωταει συγκεκριμενα πραγματα, καλο ειναι να του τα λεμε ως εχουν και να μην παραπληροφορουμε...
ρε το παλικαρι καπου ειπε αμα παρω αφρικανω θα τον παρω μαζι μου στην τσυπρο!
το παιδι θελει Α Φ Ρ Ι Κ Α ! :rotflmao: :rotflmao:
επισης στην τοτε εποχη έφτιαχναν μηχανες να κάνουν χλμ ,,,,,δλδ νομίζεις δεν υπηρχαν οι επιδόσεις? ενα θα σου πω οτι στο πιο παλιο αφρικα είχανε περισσοτερα αλογα !
υποθετω οτι αναφερεσαι στο αφρικα με το κοκκινο μοτερ το 1ο το αεροψυκτο, που εψηνε τον πισω κυλινδρο?
:a13: :a13: :a13:
ναι οσο δουλευε ηταν πιο γρηγορο
:bigcry: :bigcry: :bigcry:
LARISEOS
23/10/2009, 09:26
υποθετω οτι αναφερεσαι στο αφρικα με το κοκκινο μοτερ το 1ο το αεροψυκτο, που εψηνε τον πισω κυλινδρο?
:a13: :a13: :a13:
ναι οσο δουλευε ηταν πιο γρηγορο
:bigcry: :bigcry: :bigcry:
na skaseis.........:lol:
na skaseis.........:lol:
:bigcry: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
lifecatcher
23/10/2009, 13:47
xaxaxa eiste tromeroi kai oi duo sas nasaste kala...africa thelw ontws exw psithei...na anoiksei kai o logariasmos stin trapeza na to parw na iremisete !!!! Alla na kseretai oi 100bhp tis triumph tis tiger einai deleastikoi :)
LARISEOS
23/10/2009, 14:01
xaxaxa eiste tromeroi kai oi duo sas nasaste kala...africa thelw ontws exw psithei...na anoiksei kai o logariasmos stin trapeza na to parw na iremisete !!!! Alla na kseretai oi 100bhp tis triumph tis tiger einai deleastikoi :)
einai alla pisteyo oti den prokhte na breis tpt ths prokophs sta 2500....kai afrika na xereis 3000 na dwseis kai otan eisai etoimos na sou pw th na prosexeis...na exei ola ta extra!!
Όχι που δεν θα τον ''έψηνες'' :lol: :lol:
LARISEOS
24/10/2009, 08:18
Όχι που δεν θα τον ''έψηνες'' :lol: :lol:
den εχεις φαει παϊδάκια απο μενα γιαυτο το λες.....αμα φας θα καταλάβεις!
miscelano
24/10/2009, 09:52
φιλε ειμαι 28 χρονων κι εχω αλλαξει 10+ μηχανακια...πριν το αφρικα ειχα ενα cbr600f και ακομα ποιο πριν ειχα ktm 520...
λες να μην ξερω τι καβαλαω???μαλλων εσυ κοιμασαι τον υπνο του δικαιου και νομιζεις οτι αν εχεις lc4 αυτοματα εχεις και 10cm μεγαλητερο τσουτσουνι...
το αφρικα ειναι το ποιο τιμιο μηχανακη που ειχα ποτε...πηγαινα και παω παντου και δεν μου λεει ουτε μα ουτε μου...αν και τωρα τελευταια σκευτομαι να το αλλαξω οχι γιατι εχει κατι, απλα το βαρεθηκα υστερα απο 5 χρονια, θελω να ανανεωθω...
LARISEOS
24/10/2009, 09:58
ΤΣΟΥ ΤΣΟΥ ΝΟ ΠΟΛΕΜΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!
φιλε ειμαι 28 χρονων κι εχω αλλαξει 10+ μηχανακια...πριν το αφρικα ειχα ενα cbr600f και ακομα ποιο πριν ειχα ktm 520...
λες να μην ξερω τι καβαλαω???μαλλων εσυ κοιμασαι τον υπνο του δικαιου και νομιζεις οτι αν εχεις lc4 αυτοματα εχεις και 10cm μεγαλητερο τσουτσουνι...
το αφρικα ειναι το ποιο τιμιο μηχανακη που ειχα ποτε...πηγαινα και παω παντου και δεν μου λεει ουτε μα ουτε μου...αν και τωρα τελευταια σκευτομαι να το αλλαξω οχι γιατι εχει κατι, απλα το βαρεθηκα υστερα απο 5 χρονια, θελω να ανανεωθω...
μα δεν εχω lc4
kai opvw eipa πιο πριν...
αμα θες τιμιο μηχανακι, παρε στρογγυλοφαναρο c50...
δεν προκειτε να χαλασει ΠΟΤΕ, θα παιζουν και τα εγγονια σου με αυτο, ειναι κλασσικο κιολας μιας και το ψηφισαν ως τη νο1 μοτοσυκλετα ever, τα παντα ολα λεμε...
και δε προκειτε να σε αφησει στη μεση του πουθενα ουτε απο ανορθωτη, ουτε απο τρομπες ουτε τιποτα:evil:
miscelano
24/10/2009, 10:24
m auth th logikh opou kai na 8es na pas, pas kai me ta podia...giati to strogylofanaro mporei na meinei apo lastixo...de stekei re pano...:beer: :wave2: :wave2:
m auth th logikh opou kai na 8es na pas, pas kai me ta podia...giati to strogylofanaro mporei na meinei apo lastixo...de stekei re pano...:beer: :wave2: :wave2:
εμ βλεπεις που ερχεσαι εσυ στα λογια μου?
:winka:
LARISEOS
24/10/2009, 11:53
o tsiprianos prepei na thn ekane.........ton xazepsame!