PDA

View Full Version : Eρωτηση προς ασφαλιστες

el_hymador
23/09/2009, 12:51
Με το λουκετο στην ΑΣΠΙΣ προεκυψε το εξης προβλημα:

Τo scooter της κοπελιας μου ηταν ασφαλισμενο μεσω μεσιτικης ασφαλιστικης εταιρειας στην ΑΣΠΙΣ με συμβολαιο που εληγε το Δεκεμβριο...οποτε :wave2: ...την πηραν εθχες τηλεφωνο απο την μεσιτικη εταιρεια και της ειπαν πως πρεπει να κανει νεο συμβολαιο σε αλλη εταιρεια (λογικο) αλλα να το πληρωσει για ολη τη διαρκεια του...δηλαδη εν ολιγοις τα χρηματα που ειχε καταβαλει για να ειναι ασφαλισμενη στην ΑΣΠΙΣ μεχρι τον Δεκεμβριο χανονται και πληρωνει εξ αρχης νεο συμβολαιο σε αλλη εταιρεια...

απ οσο ξερω -μπορει να κανω και λαθος- σε τετοιες περιπτωσεις "μεταβιβαζεται" η ασφαλεια σε αλλη εταιρεια απο τους μεσιτες, χωρις να υποχρεουται ο ασφαλισμενος να καταβαλλει νεα ασφαλισττρα...

εχει υποψιν κανεις τι παιζει;

Gandalf dr685sm
23/09/2009, 12:58
Οχι... είναι χαμένα χρήματα όπως σου είπαν. Είχε βγεί κάποιος απο την ένωση ασφαλιστικών στο γυαλί σήμερα και τα εξηγούσε.

Έχει 1 μήνα κάλυψη απο το επικουρικό μόνο για αστική ευθύνη. Θα πρέπει τώρα να βρεί ασφαλιστική και να πληρώσει το κόστος της νέας ασφάλειας εξαρχής. Δηλαδή οτι είχε πληρώσει πήγαν στο άπατο πηγάδι.

Gandalf

Σήφης
23/09/2009, 13:02
Είναι καθαρά θέμα συμφωνίας των μεσιτών ασφάλισης με τις νέες ασφαλιστικές στις οποίες θα μεταφέρουν το χαρτοφυλάκιο τους.

el_hymador
23/09/2009, 13:08
Ευχαριστω...

Να πω και ενα ανεκδοτακι γαματο;

Πιστευα...:lol:...πιστευα λεω :bigcry: :rotflmao: οτι το κρατος :lol: :rotflmao: :lol: :bawl: ...θα μπορουσε να προστατευσει τους πολιτες του....ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ :lol: :bawl: :bigcry: :lol: :lol: ΚΑΛΟ Ε;

Sapadak
23/09/2009, 13:08
Καθηστε γιατι δεν καταλαβα

Γυρνας στη μεσιτικη εταιρια και λες πλεον δεν το κυκλοφορω και δεν θελω καθολου ασφαλεια.

Και μεθαυριο πας και κανεις ΝΕΑ ασφαλεια να ξεκιναει απο μεθαυριο?

Προφανως και κατι εχουν σκεφτει οι κουφαλες, αλλα γιατι να πανε χαμενα τα λεφτα?

Σήφης
23/09/2009, 13:11
Ναι αλλά τι θα κερδίσει πηγαίνοντας μόνος του σε μια ασφαλιστική;

Αντίθετα οι μεσίτες, λόγω ποσότητας, μπορούνε να πετύχουν κάποια ομαδική έκπτωση.

FestoNero
23/09/2009, 13:12
Πάλι καλα να λες, που έληγε σύντομα και έχασε μόνο 3 μήνες.. :(
Δυστυχώς όπως τα λένε είναι, θα πρέπει να βρει άλλη εταιρία και να κάνει νέα ασφάλιση.
Διάβασα στο bikenet οτι μερικοί πράκτορες δεν δίνουν αμέσως το ποσό με το που κάνεις ασφάλιση οπότε υπάρχει περίπτωση να μένει "υπόλοιπο", αλλά αν είσαι σα και μένα που κάνω 6μηνη, κάθε Ιανουάριο και Ιούνιο, δύσκολα θα'χει μείνει υπόλοιπο.

Σήφης
23/09/2009, 13:14
Κι αν έχει μείνει υπόλοιπο αν ο ασφαλιστής δεν είναι φίλος σου δεν πρόκειται ποτέ να σου πει ότι έχεις "κάβα" ασφάλιστρα και θα ζητήσει όλο το ποσό.

Εχετλαίος
23/09/2009, 13:27
Eμένα ο μεσίτης μου με κάλυψε απόλυτα προ διετίας για το ποσό που θα έχανα λόγω κλεισίματος μιας ασφαλιστικής που είχα το αυτοκίνητο και με πήγε σε άλλη καλύπτωντας ο ίδιος τη διαφορά.
Άνθρωποι και άνθρωποι...

goumis hornet
23/09/2009, 14:32
Και το πληρωσα τον Αυγουστο:sad: :sad: (Σκουρτης)

Με την ασφαλεια ζωης ξερει κανεις τι γινεται; (στην Ασπις)
Εχω δωσει 2500 ευρω μεχρι στιγμης.
Πανε τα λεφτα;

:wave2:

paranoid
23/09/2009, 14:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από goumis hornet

Πανε τα λεφτα;

Στην ασφάλεια ζωής εγγυάται το κράτος για αυτά που έχει δώσει μέχρι τώρα. Περάσαν τη τροπολογία αυτο το καλοκαίρι (και πολύ αργήσαν). Αν τώρα θέλεις να συνεχίσεις στην εταιρία που θα πάρει το συμβόλαιο σου απο την ασπίς είναι δίκη σου υπόθεση. Αν πχ είναι πολύ πιο ακριβή μπορείς να το διακόψεις και να παρεις τα λεφτά σου πίσω.

Εγώ στα οχήματα που έχω είχα 100% επιτυχία (3 στα 3). Αυτοκίνητο & μηχανή στην ασπίς και scooter στη general union (που επίσης έκλεισε)...:bigcry: :bigcry: :bawl:
Ούτε ο μητσοτάκης να είμουνα.!

alex14
23/09/2009, 14:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από paranoid

Εγώ στα οχήματα που έχω είχα 100% επιτυχία (3 στα 3). Αυτοκίνητο & μηχανή στην ασπίς και scooter στη general union (που επίσης έκλεισε)...:bigcry: :bigcry: :bawl:
Ούτε ο μητσοτάκης να είμουνα.!

Εγω να δεις επιτυχια. Μια ζωης Aspis και 3 οχηματα General Union :mad:

Παω να παιξω joker :lol:

Σήφης
23/09/2009, 14:49
Πανε τα λεφτα;

Για τα συμβόλαια ζωής ακόμα το κουβεντιάζουν αλλά μάλλον δεν θα τα χάσεις τα χρήματα.

Λογικά θα μεταφερθούν σ΄άλλη εταιρία

paranoid
23/09/2009, 14:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
Εγω να δεις επιτυχια. Μια ζωης Aspis και 3 οχηματα General Union :mad:

Παω να παιξω joker :lol:

Υπάρχουν και χειρότερα τελικά..!:sad: :sad:

Πάντως ένα γνωστός μου ασφαλιστής που ρώτησα(όχι αυτός που μου έδωσε την aspis & την general) μου είπε ότι η ασπίς είχε πολύ μεγάλο πελατολόγιο όπου τώρα θα πέσουν σαν τα κοράκια οι υπόλοιπες για να παρουν τους πελάτες και υπάρχει το ενδεχόμενο αυτός που θα πάρει το συμβόλαιο σου για να σε κρατήσει σαν πελάτη να σου καλύψει το χρόνο που έχεις πλήρωσει αλλα να σου ανανεώσει αναγκαστικά για τους επόμενους 6 μήνες σε αυτόν.
Πιστεύω ότι για κάποιους που ανανεώσαν πρόσφατα (όπως εγώ τον Αυγουστο) θα συμφέρει εκτός αν ζητήσει τιποτα τρελά φράγκα για 6 μήνες.

Acacius
23/09/2009, 16:05
Κάτι τέτοια γίνονται και δε μπορώ να γκρινιάξω πια στην (φίλη) ασφαλίστριά μου για τα ακριβά κατά τη γνώμη μου ασφάλιστρα του Φοίνικα...

TROOPER
23/09/2009, 16:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Ευχαριστω...

Πιστευα...:lol:...πιστευα λεω :bigcry: :rotflmao: οτι το κρατος :lol: :rotflmao: :lol: :bawl: ...θα μπορουσε να προστατευσει τους πολιτες του....ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ :lol: :bawl: :bigcry: :lol: :lol: ΚΑΛΟ Ε;

αυτο που δεν εχω κρατησει το εμοτικον με τη μουτζα ρε παιδι μου πολυ μαλακια τελικα... :rotflmao: :rotflmao:

FestoNero
23/09/2009, 16:11
Και στην ΑΣΠΙΣ μια χαρά ακριβά είναι (ήταν):mad:

felter
23/09/2009, 16:36
Ευχαριστω...

:lol: :lol: :bawl:

Banana hammock#
23/09/2009, 17:47
Ευχαριστω...

Δεν το καταλαβα :uplate:

SpeakeasyBlues
23/09/2009, 17:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από paranoid
Υπάρχουν και χειρότερα τελικά..!:sad: :sad:

Πάντως ένα γνωστός μου ασφαλιστής που ρώτησα(όχι αυτός που μου έδωσε την aspis & την general) μου είπε ότι η ασπίς είχε πολύ μεγάλο πελατολόγιο όπου τώρα θα πέσουν σαν τα κοράκια οι υπόλοιπες για να παρουν τους πελάτες και υπάρχει το ενδεχόμενο αυτός που θα πάρει το συμβόλαιο σου για να σε κρατήσει σαν πελάτη να σου καλύψει το χρόνο που έχεις πλήρωσει αλλα να σου ανανεώσει αναγκαστικά για τους επόμενους 6 μήνες σε αυτόν.
Πιστεύω ότι για κάποιους που ανανεώσαν πρόσφατα (όπως εγώ τον Αυγουστο) θα συμφέρει εκτός αν ζητήσει τιποτα τρελά φράγκα για 6 μήνες.

Σωστο

SpeakeasyBlues
23/09/2009, 17:54
1.Οσοι εχουν ασφαλιστηρια πληρωμενα μεχρι 2 μηνων απο την ημερομηνια που εκλεισαν οι Εταιρειες πρεπει να τα δωσουν στον Ασφαλιστη/Πρακτορα τους προκειμενου να παρουν τα χρηματα τους πισω κατα την εκαθαριση [μηνες]

2.Ο Ασφαλιστης/Πρακτορας μπορει να κλεισει συμφωνια με αλλη Ασφαλιστικη για την μεταφορα αυτων των συμβολαιων [ανεξαρτητως διμηνου] χωρις επιβαρυνση για τον πελατη, λεπτομερειες στους Ασφαλιστες σας ΤΩΡΑ! [κουραγιο δεν χαθηκε ακομα η μαχη]:wave2:

SpeakeasyBlues
23/09/2009, 18:01

Πανε τα λεφτα;

Ο πρακτορας θα παρει τα λεφτα σου πισω [ολα] γιατι δεν εκλεισες 2 μηνο,
αλλα δειξε και συ διαβασμενος ειναι δυσκολοι οι καιροι :winka:
Ο κλαδος Ζωης θα λειτουργει υπο Εποπτεια μεχρι να μεταβιβαστει ομαλα το χαρτοφυλακιο στις αλλες Εταιρειες, θα ενημερωθεις συντομα :wave2:

goumis hornet
23/09/2009, 19:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από SpeakeasyBlues
Ο πρακτορας θα παρει τα λεφτα σου πισω [ολα] γιατι δεν εκλεισες 2 μηνο,
αλλα δειξε και συ διαβασμενος ειναι δυσκολοι οι καιροι :winka:
Ο κλαδος Ζωης θα λειτουργει υπο Εποπτεια μεχρι να μεταβιβαστει ομαλα το χαρτοφυλακιο στις αλλες Εταιρειες, θα ενημερωθεις συντομα :wave2:

Τον πηρα και μου ειπε οτι θα τα τακτοποιησει χωρις να δωσω αλλα λεφτα:wacko:

Του ειπα και για το 2μηνο και μου ειπε οτι ναι.......χμμμμ ετσι ειναι !!!! (απορησε)

:beer: :beer:

SpeakeasyBlues
23/09/2009, 20:29
Τον πηρα και μου ειπε οτι θα τα τακτοποιησει χωρις να δωσω αλλα λεφτα:wacko:

Του ειπα και για το 2μηνο και μου ειπε οτι ναι.......χμμμμ ετσι ειναι !!!! (απορησε)

:beer: :beer:

Σου εδωσε την Νο 2 λυση και εισαι οκ :)

καλα το avatar απο τα καλυτερα :)

Σήφης
24/09/2009, 07:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από SpeakeasyBlues
1.Οσοι εχουν ασφαλιστηρια πληρωμενα μεχρι 2 μηνων απο την ημερομηνια που εκλεισαν οι Εταιρειες πρεπει να τα δωσουν στον Ασφαλιστη/Πρακτορα τους προκειμενου να παρουν τα χρηματα τους πισω κατα την εκαθαριση [μηνες]

Βοήθησε με λίγο. Είναι νόμος αυτός του υπουργείου εμπορίου ή πάγια τακτική;

SpeakeasyBlues
24/09/2009, 17:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από Σήφης
Βοήθησε με λίγο. Είναι νόμος αυτός του υπουργείου εμπορίου ή πάγια τακτική;

Ο Εκκαθαριστης που ορισθηκε θα καλεσει τους Ασφαλιστες/Πρακτορες και αναλογα με την συμβαση που ειχαν υπογραψει [δικαιωμα επιστροφης και ακυρωσης συμβολαιου αυτ/του, ΣΥΝΗΘΩΣ 2 μηνες] θα αφαιρεσει απο τον λογαριασμο οποια ασφαλιστηρια δεν εχουν περασει αυτο το χρονικο διαστημα.

paranoid
28/09/2009, 14:08
Είχαμε μία ευχάριστη εξέλιξη στο θέμα με τις ασφάλειες που έκλεισαν. Με πήραν τηλέφωνο απο το πρακτορείο που είχα κάνει την ασφάλεια για το scooter και μου ειπαν ότι θα έρθουν να παρουν την παλιά και να μου φέρουν την καινούρια (σε άλλη εταιρία) χωρίς ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ.
Η ασφάλεια του scooter βέβαια είναι η πιό φτηνή αλλά δεν παύει να είναι θετική αυτή η κίνηση και κυρίως ελπιδοφόρα...!:wave2:

Gandalf dr685sm
28/09/2009, 14:51
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=65419&cid=8

Αύξηση ασφαλίστρων μέχρι τα Χριστούγεννα , εώς και 20%....!!!!!

Gandalf

tmracing.siros
28/09/2009, 16:05
Σαν πρωην ασφαλιστης της Ασπις....
Λεω απλα οτι ολα τα συμβολαια μοτο και ιχ που ειχαν γινει απο το γραφειο μας στην Συρο πηγαν στη νεα εταιρια που αναλαβαμε ΧΩΡΙΣ να πληρωσει ουτε 1? κανενας πετατης...

Οποτε ρωτηστε πριν αλλαξετε ασφαλεια,σε πια εταιρια παει το συμβολαιο σας.....γιατι υπαρχουν εταιριες που δεχονται της ασφαλειες της Ασπις με τους ορους που ειχατε υπογραψει οταν κανατε το συμβολαιο! Ειναι κριμα να πληρωσετε οταν μπορειτε να το κανετε χωρις εξοδα,απλα λιγο ψαξιμο θελει!

Η Ασπις σε λιγο καιρο θα ανοιξει κανονικα απο οτι λενε τα μεγαλοστελεχοι της,αλλα το θεμα ειναι πιος ξανακανει συμβολαιο με αυτους και για αυτους.......

Οσο για τα ασφαλιστρα που ανεβενουν....
μας ειχε ανακοινωθει απο τον Αυγουστο οτι θα ξανα ανεβουν 20% (η πρωτη αυξηση εγινε 1-7-09)
οποτε καλο θα ηταν αν μπορειτε να τα κανετε ετησια....για να γλυτωσετε ενα χρονο αυξηση...

αυτα τα ολιγα!

VGER
29/09/2009, 11:47
Γι' αυτή την ιστορία που αναφέρεται, όντως ισχύει για την περίπτωση που έχεις κάνει συμβόλαιο μέχρι 2 μήνες πριν. Από κει και πέρα, για τις υπόλοιπες περιπτώσεις, ο ασφαλιστής σου ο ίδιος οφείλει να μεταβιβάσει το υπόλοιπο των συμβολαίων με αυτές τις ασφάλειες σε άλλες.

Πάντως πέραν τούτου, εγώ προσωπικά είχα μία ατυχία και μία απίστευτη κωλοφαρδία με αυτές τις ασφαλιστικές...

Η ατυχία ήταν ότι η γυναίκα μου είχε τρακάρει με έναν αλβανό ο οποίος ήταν στην ΑΣΠΙΣ, αλλά λόγω του ότι ο αλβανός είχε τρακάρει άλλους 2, (συνολικά πήρε 3 στο λαιμό του ο κακούργος), δεν ισχύει ο φιλικός διακανονισμός. Ως εκ τούτου, θα έπρεπε να αποζημιωθούμε από την ΑΣΠΙΣ. Ε, το ατύχημα έγινε αρχές Μαΐου, μας δώσανε (και καλά) ημερομηνία πληρωμής στις 24 Αυγούστου και όταν πήγα να αποζημιωθώ μου δώσανε αναβολή για 20 μέρες. Αφού έγινε ένας πανικός εκεί μέσα (όχι μόνο από μένα αλλά και από άλλους που τους είπαν την ίδια παπάτζα) παρ' όλα αυτά δεν έγινε τίποτα. Ε, και μετά από 10 μέρες βάρεσαν λουκέτο (κάτι ξέρανε)......

Η κωλοφαρδία ήτανε ότι το δικό μου το αυτοκίνητο ήταν ασφαλισμένο στη General Union, και έληγε στις 21/9 στις 12 το μεσημέρι. Ε, στις 3 ανακοινώθηκε ότι βαράνε λουκέτο! (Εν τω μεταξύ εγώ ήδη το ξερα ότι θα βαρέσει λουκέτο με αυτά που ακουγόντουσαν και ήδη είχα ετοιμάσει τα μπογαλάκια μου για άλλη ασφαλιστική...):wave2: