PDA

View Full Version : Μονοκύλινδρο ή δικύλινδρο?

Gazer
23/09/2009, 21:36
Μια και είμαι νέος στον κόσμο των μοτοσυκλετών θα ήθελα να μου πείτε τα πλεονεκτήματα των πρώτων και τα πλεονεκτήματα των δεύτερων.
Γιατί τα μονοκύλινδρα είναι κυρίως για off road και όσο ανεβαίνουν οι κίλυνδροι πηγαίνουμε σε περισσότερο ασφάλτινα? Από κατανάλωση, αξιοπιστία και οδηγική άνεση? Παίζει κάποιο ρόλο ή όχι?
Έχω ακούσει ότι τα μονοκύλινδρα χρειάζονται πιο σπάνια service αλλά έχουν περισσότερες δονήσεις. Ισχύει?

ΥΓ αν το έχω βάλει σε λάθος κατηγορία ας το μετακινήσει κάποιος αρμόδιος.

road spirit
23/09/2009, 22:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gazer
Μια και είμαι νέος στον κόσμο των μοτοσυκλετών θα ήθελα να μου πείτε τα πλεονεκτήματα των πρώτων και τα πλεονεκτήματα των δεύτερων. 1Κ : μικρότερο βάρος και όγκος, ευκολότερη συντήρηση (υπάρχουν εξαιρέσεις)
2Κ: ομαλότερη λειτουργία, μεγαλύτερο οφέλιμο εύρος στροφών κινητήρα

Γιατί τα μονοκύλινδρα είναι κυρίως για off road και όσο ανεβαίνουν οι κίλυνδροι πηγαίνουμε σε περισσότερο ασφάλτινα? Από κατανάλωση, αξιοπιστία και οδηγική άνεση? Παίζει κάποιο ρόλο ή όχι?τα 1Κ προτιμώνται για χώμα λόγο του χαμηλότερου βάρους και μικρότερου όγκου, αυτά τα χαρακτηριστικά είναι απαραίτητα στο χώμα. Κατανάλωση, αξιοπιστία και άνεση εξαρτώνται απο πολλούς παράγοντες

Έχω ακούσει ότι τα μονοκύλινδρα χρειάζονται πιο σπάνια service αλλά έχουν περισσότερες δονήσεις. Ισχύει? Εξαρτάται την απόδοση. Μάλλον συχνότερα θέλουν σέρβις. Για τους κραδασμούς σωστό

Gazer
25/09/2009, 11:30
Ευχαριστώ road spirit. Πλήρης η απάντηση σου!

OldMan
25/09/2009, 11:35
Τα Πυρηναία ολοκληρώνουν τον άνθρωπο... :winka:

road spirit
25/09/2009, 11:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Τα Πυρηναία ολοκληρώνουν τον άνθρωπο... :winka: :lol: :bigcry: έλεος ρε μλκ! χαχαχαχα

ΥΓ : @@ ολοκληρώνουν, αφήνουν ένα κενό μετά :(

devil's animal
25/09/2009, 12:22
Έχω ακούσει ότι τα μονοκύλινδρα έχουν περισσότερες δονήσεις.

:eek: :eek: :eek:

δλδ ολοι οι χωματεροι ειναι.... ντιγκινταγκες:look:

:lol: :lol:

makis206
25/09/2009, 12:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
:eek: :eek: :eek:
:lol: :lol:

E κάποιοι λιγότερο...:lol:

175348

OldMan
25/09/2009, 12:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
Εξαρτάται...

Αν θεωρείς νιτγκιντάγκες κάποιους οι οποίοι αγκαλιάζονται σφιχτά, φιλιούνται στο στόμα, έρχονται σε πολύ στενή επαφή (γενικά και ειδικότερα), πίνουν από το ίδιο ποτήρι "αλά μπρατσέτα", αλλάζουν σώβρακα (μεταξύ τους) κ.λ.π..... :blush:

DUKASII
25/09/2009, 12:38
Εξαρτάται...

Αν θεωρείς νιτγκιντάγκες κάποιους οι οποίοι αγκαλιάζονται σφιχτά, φιλιούνται στο στόμα, έρχονται σε πολύ στενή επαφή (γενικά και ειδικότερα), πίνουν από το ίδιο ποτήρι "αλά μπρατσέτα", αλλάζουν σώβρακα (μεταξύ τους) κ.λ.π..... :blush: :eek: egrafes poy kanoyme????:blush: :a07: :a32: :a8:

road spirit
25/09/2009, 12:40
Εξαρτάται...

Αν θεωρείς νιτγκιντάγκες κάποιους οι οποίοι αγκαλιάζονται σφιχτά, φιλιούνται στο στόμα, έρχονται σε πολύ στενή επαφή (γενικά και ειδικότερα), πίνουν από το ίδιο ποτήρι "αλά μπρατσέτα", αλλάζουν σώβρακα (μεταξύ τους) κ.λ.π..... :blush: ρε μλκ Μικε για αυτό όποτε λες Oldman στάζει μέλι το στόμα σου και αναπολείς τη Θεσσαλονίκη ?

OldMan
25/09/2009, 12:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
:eek: egrafes poy kanoyme????:blush: :a07: :a32: :a8:
Monos sou karfothikes, Bibi ...

(ego den ipa onomata ...) :winka:

dirtbird
25/09/2009, 12:44
Μike...

σου συστήνω να τους αγνοήσεις επιδεικτικά
αλλιώς θα σε μπανάρω..... :bigcry: :bigcry:

Έτσι κι αλλιώς τρελλές και ξεμωραμένες.......:smilea: :smilea:

MikeG
25/09/2009, 12:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
ρε μλκ Μικε για αυτό όποτε λες Oldman στάζει μέλι το στόμα σου και αναπολείς τη Θεσσαλονίκη ?

Θα μπεις στο σωστό δρόμο....

Ο Καιρός Γαρ Εγγύς.....

DUKASII
25/09/2009, 12:46
Monos sou karfothikes, Bibi ...

(ego den ipa onomata ...) :winka: :uplate: :hypnotize :sad:

matmat
25/09/2009, 12:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
:eek: egrafes poy kanoyme????:blush: :a07: :a32: :a8:

Καθε Παρασκευη στην >Μυρσίνη :p

devil's animal
25/09/2009, 12:50
Εξαρτάται...

Αν θεωρείς νιτγκιντάγκες κάποιους οι οποίοι αγκαλιάζονται σφιχτά, φιλιούνται στο στόμα, έρχονται σε πολύ στενή επαφή (γενικά και ειδικότερα), πίνουν από το ίδιο ποτήρι "αλά μπρατσέτα", αλλάζουν σώβρακα (μεταξύ τους) κ.λ.π..... :blush:

γι'αυτο εχετε ανοιξει δικο σας μαγαζακι και που σας χανουμε που σας βρισκουμε,ολο εκει μεσα ειστε...:D

'νταξ, δικαιωμα να 'ουμε...οπως την βρισκει κανεις...
:a55:

OldMan
25/09/2009, 12:51
Καλά ρε σαϊνια (που κάνετε και τους άσχετους..)

Δεν αναρωτήθηκε κανείς γιατί η ταινία ονομάστηκε "Brokeback Mountain" ..???
(και όχι "Street", "Road", "Avenue" κ.λ.π. ???) :blush:

matmat
25/09/2009, 12:53
Καλά ρε σαϊνια (που κάνετε και τους άσχετους..)

Δεν αναρωτήθηκε κανείς γιατί η ταινία ονομάστηκε "Brokeback Mountain" ..???
(και όχι "Street", "Road", "Avenue" κ.λ.π. ???) :blush:

απο τα ποδήλατα ????
:eek:

LOUKILOUK
25/09/2009, 18:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από matmat
απο τα ποδήλατα ????
:eek:

ναι...
αυτα που καβαλαγανε και ηταν ολο τρελα...
κι υστερα καταλαβαμε πως ελειπε η σελα...:lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :winka:
:wave2:

Anty12
28/09/2009, 13:09
Κοίτα να δεις ρε μάγγα κάτι βαρύγδουπα ονόματα, που το γυρίσανε στο κλέφτικο ..........και δεν τους φαινότανε .......:confused: :eyepop: :uplate:

marios8
29/09/2009, 20:30

Έχω ακούσει ότι τα μονοκύλινδρα χρειάζονται πιο σπάνια service [/SIZE]

Τα μονοκύλινδρα θέλουν πιο συχνά σέρβις (αλλα είναι οικονομικότερο) κατα τα άλλα όπως σου τα λέει ο road spirit :wave2:

Gazer
23/10/2009, 01:00
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Όσο για τα σέρβις αντιλαμβάνομαι ότι θα είναι συχνότερα σύμφωνα με όσα γράψατε αλλά δεν με πειράζει αυτό τόσο, όσο η γενικότερη φροντίδα της μηχανής. Δεν μου αρέσουν τα πολλά πολλά και να είμαι συνεχώς υπηρέτης της!:D

Σκέφτομαι να αγοράσω μηχανή και είμαι στο στάδιο αναζήτησης.
Καλοβλέπω κάποιες μονοκύλινδρες(λόγω χαμηλής τιμής), BMW G650GS, Yamaha XT660R, Yamaha Tenere αλλά έχω αμφιβολίες σχετικά με τη "δουλειά" που θέλουν.
Έχω ακούσει ότι θα πρέπει να είμαι συνεχώς με ένα κουτί λάδι στο χέρι, ότι χαλάνε εύκολα(ο κινητήρας) και γενικά δεν θα μπορώ να βγω έξω από την πόλη σαν άνθρωπος.
Αληθεύει αυτό? Θέλουν τόση φροντίδα τα περισσότερο "off" μηχανάκια σε σχέση με τα δικύλινδρα?(που τα προτιμώ γενικά αλλά είναι λίγο ακριβά και θα ήθελα να αποφύγω μεγάλη χρηματοεκροή ει δυνατόν)

road spirit
23/10/2009, 11:00
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Όσο για τα σέρβις αντιλαμβάνομαι ότι θα είναι συχνότερα σύμφωνα με όσα γράψατε αλλά δεν με πειράζει αυτό τόσο, όσο η γενικότερη φροντίδα της μηχανής. Δεν μου αρέσουν τα πολλά πολλά και να είμαι συνεχώς υπηρέτης της!:D

Σκέφτομαι να αγοράσω μηχανή και είμαι στο στάδιο αναζήτησης.
Καλοβλέπω κάποιες μονοκύλινδρες(λόγω χαμηλής τιμής), BMW G650GS, Yamaha XT660R, Yamaha Tenere αλλά έχω αμφιβολίες σχετικά με τη "δουλειά" που θέλουν.
Έχω ακούσει ότι θα πρέπει να είμαι συνεχώς με ένα κουτί λάδι στο χέρι, ότι χαλάνε εύκολα(ο κινητήρας) και γενικά δεν θα μπορώ να βγω έξω από την πόλη σαν άνθρωπος.
Αληθεύει αυτό? Θέλουν τόση φροντίδα τα περισσότερο "off" μηχανάκια σε σχέση με τα δικύλινδρα?(που τα προτιμώ γενικά αλλά είναι λίγο ακριβά και θα ήθελα να αποφύγω μεγάλη χρηματοεκροή ει δυνατόν)

τι εννοείς "τη δουλειά που θέλουν" ? μια χαρά μηχανάκια είναι και τα 3 που αναφέρεις. Αξιόπιστα και κάνουν σχεδόν τα πάντα. Δεν χαλάνε, ειδικά οι κινητήρες των συγκεκριμένων έχουν αποδειχθεί σκυλιά
Επιφυλάξεις διατηρώ μόνο για ορισμένα θέματα ποιότητας στο νέο G 650GS (αυτό που μέχρι πρότινος ονομαζόταν F 650GS, μιλάμε για το μονοκύλινδρο πάντα) επειδή πλέον κατασκευάζεται στη Κίνα ...

και έξω απο τη πόλη θα μπορείς να βγείς και να πας ταξίδι στο εξωτερικό. Για καλύτερη συμπεριφορά στο χώμα επιλέγεις tenere.

m@stermind
23/10/2009, 15:27
an de 8es poli xwma kalitera pare dikilindro :)

Gazer
23/10/2009, 19:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
τι εννοείς "τη δουλειά που θέλουν" ? μια χαρά μηχανάκια είναι και τα 3 που αναφέρεις. Αξιόπιστα και κάνουν σχεδόν τα πάντα. Δεν χαλάνε, ειδικά οι κινητήρες των συγκεκριμένων έχουν αποδειχθεί σκυλιά
Επιφυλάξεις διατηρώ μόνο για ορισμένα θέματα ποιότητας στο νέο G 650GS (αυτό που μέχρι πρότινος ονομαζόταν F 650GS, μιλάμε για το μονοκύλινδρο πάντα) επειδή πλέον κατασκευάζεται στη Κίνα ...

και έξω απο τη πόλη θα μπορείς να βγείς και να πας ταξίδι στο εξωτερικό. Για καλύτερη συμπεριφορά στο χώμα επιλέγεις tenere.
Έχεις δίκιο γιατί δεν ήμουν σαφής στις εκφράσεις μου. Με το "έχω αμφιβολίες για τη δουλειά που θέλουν" ενοώ ότι γράφω σε όλο το μήνυμα μου. Ότι δηλαδή με απασχολεί το ότι πιθανώς ένα μονοκύλινδρο να θέλει περισσότερη δουλειά-φροντίδα-τρέξιμο από κάτι άλλο. Πχ είπα το κουτί με τα λάδια. Τώρα που το θυμήθηκα, δεν είναι πιο συχνή η προσθήκη/αλλαγή λαδιών στα μονοκύλινδρα?

Το G650GS μου αρέσει πολύ, είναι και σε αρκετά ελκυστική τιμή (δεν ξέρω αν η τιμή του καταλόγου περιλαμβάνει abs ή όχι). Το γεγονός ότι ο κινητήρας παράγεται στην Κίνα δεν μου λέει κάτι. Απλά η bmw αποφάσισε να κάνει outsourcing την κατασκευή κινητήρων στην Κίνα για να μειώσει το κόστος. Τα χέρια αλλάζουν, ο σχεδιασμός και οι προδιαγραφές του κινητήρα παραμένουν οι ίδιες (λογικά πάντα, εκτός και αν μιλάμε για μη σοβαρή εταιρεία με ανεπαρκείς ελέγχους κτλ)

Gazer
23/10/2009, 19:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από m@stermind
an de 8es poli xwma kalitera pare dikilindro :)
Όχι δεν θέλω ΠΟΛΥ χώμα. Φυσικά και θα πατήσει πολύ χώμα με την έννοια των πολλών χωμάτινων διαδρομών. Όμως, αγώνες δεν κάνω. Το μηχανάκι θα πατήσει χώμα γιατί θέλω να ταξιδεύω σε βουνά και τέτοια, όχι για να τρέχω και να ανεβαίνω βράχια.

Προτιμώ τα δικύλινδρα αλλά όπως είπα είναι αρκετά ακριβότερα...Είναι ο μόνος λόγος που σκέφτομαι τα XT και το G650.