PDA

View Full Version : Ελληνικα σχολεια!

Xrider
24/09/2009, 14:03
Ειμαι γεννημενος το 70κατι
Γυμνασιο κ 1η Λυκειου πηγα στο 8ο/32,Λυκειο στο ΕΠΛ Ν.Φ οταν ηταν πρότυπο.
Στο 8ο/32 Αθηνων οντως υπηρχαν ηλιθιοι καθηγητες η αλλιως βλαμμένοι,εξαιρεσεις ελαχιστες.
Στο ΕΠΛ ηταν φοβεροι τυποι ολοι οσους ειχα καθηγητες καθως και το συστημα που υπηρχε.
Στο 8ο οι αποβολες επεφταν βροχη καθε μερα για ηλιθιους λογους οπως γιατι καποιος γελασε την ωρα της προσευχης,γιατι καποιο κοριτσακι φοραγε μινι φουστα,γιατι καποιος ειχε το μαλλι μακρύ.
Οι καθηγητες αν και βλαμμενοι ορισμενοι περισοτερο βαριεστημενοι μαλλον δεν σηκωναν "πλακες".
Θυμαμαι μια φορα το κλασσικο που οταν θελαμε περιπατο...μετα την προσευχη..φωναζαμε τι ωραια μερα-για κανενα λεπτο- και καμια φορα μας πηγαιναν.
Σε μια αντιστοιχη περιπτωση ο λυκειάρχης εκανε σαλτο σαν αιλουρος παροτι ηταν +60 χρονων απο το υπερηψωμα περιπου 2μ και βουτηξε αυτους που απλα ειπαν το κλασσικο τι ωραια μερα για περιπατο..τους τσακισε στα χαστουκια,κλωτσιες και μετα ολοι στις ταξεις.
Κοινως η πλακα πληρωνονταν με αποβολες.

Στο ΕΠΛ Ν.Φ ηταν απλα Π Ο Λ Ι Τ Ι Σ Μ Ο Σ...νομιζες οτι ησουν σε αλλη χωρα,απο τους μιζερους καθηγητες ειχες ανθρωπους που εκαναν και την πλακιτσα τους ,μπορει να την εκανες και εσυ και να εριχναν ενα χαμογελο...σε αυτους υοηρχε σεβασμος αμφιδρομος...στους αλλους του 8/32 γραψιμο στα @@ αλλα και φοβος για τυχον αποβολη..θυμαμαι φιλο μου που καθηγητης ηλιθιος τον πεταξε στην κυριολεξια με τις κλωτσιες απο τις σκαλες...και ηταν πολλες γιατι δεν ειχε διαβασει ιστορια.

Έχοντας περασει πολλα χρονια απο τοτε που τελειωσα το σχολειο,φανταζομουν οτι σημερα τα σχολεια θα ειναι οπως το ΕΠΛ ΝΦ αφου ηταν πρωτυπο σχολειου....μεχρι που....

Χαζεύοντας κατι χαζα βιντεο του σωληνα επεσα σε αυτο>

http://www.youtube.com/watch?v=6lhAcuV0HFs

αν και καθε αλλο παρα φλωρος ημουν στο σχολειο..οταν ειδα αυτο και τα αλλα παρομοια,εφριξα...
Τι συζηταμε :eek:
Αν μερος του αυτου που ειμαστε σημερα το δημιουργει το σχολειο...αν ειναι ετσι τα πραγματα καλητερα να ανοιξουμε λακους και να μπουμε μεσα.
Αυτο ειναι το μελλον?
Ετσι θα παμε μπροστα?

Πραγματικα λυπαμαι....

chris_honda
24/09/2009, 14:15
Γι αυτά φίλε μου και παρόλο ότι είμαι σχεδόν σε μικρή ηλικία (28)
φταίει η μαμά και ο μπαμπάς....πιστεύω να το πιασες...

Εγω αν ήμουν στη θέση του καθηγητή θα τα σάπιζα!!!

nightstalker
24/09/2009, 14:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από chris_honda
Γι αυτά φίλε μου και παρόλο ότι είμαι σχεδόν σε μικρή ηλικία (28)
φταίει η μαμά και ο μπαμπάς....πιστεύω να το πιασες...

+πολλά
την παιδεία (συμπεριφορα-σεβασμός) την παίρνεις ΠΡΩΤΑ από το σπίτι σου...

sober
24/09/2009, 14:32

φταίει η μαμά και ο μπαμπάς....

!!

αυτο ακριβως!!Οποια συμπεριφορα παρουσιαζει ενα παιδι ειναι επεκταση της αγωγης (ή της απουσιας της στη συγκεκριμενη περιπτωση) που λαμβανει το παιδι στο σπιτι..

τι να πω!απαραδεκτα τα παιδια ...αλλα απαραδεκτο και το γ@μοσταυρι του κα8ηγητη...

στο κατω κατω εκπαιδευτικος ειναι ας βρει αλλο τροπο να επιβλη8ει ..

chris_honda
24/09/2009, 14:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από sober
αυτο ακριβως!!Οποια συμπεριφορα παρουσιαζει ενα παιδι ειναι επεκταση της αγωγης (ή της απουσιας της στη συγκεκριμενη περιπτωση) που λαμβανει το παιδι στο σπιτι..

τι να πω!απαραδεκτα τα παιδια ...αλλα απαραδεκτο και το γ@μοσταυρι του κα8ηγητη...

στο κατω κατω εκπαιδευτικος ειναι ας βρει αλλο τροπο να επιβλη8ει ..

:beer: :beer:

Το ξέρω φίλε μου έχεις δίκιο, αλλά πόσο να κρατηθεί και αυτός....
επειδή ο κουνιάδος μου είναι μικρός και μου λέει τι κάνουν τα μπουμπούκια
στην τάξη...άστο...δεν τυχαίνει 1 αλλά κάθε μέρα αυτες οι καταστάσεις..

chris_honda
24/09/2009, 14:45
Και για να μην παρεξηγηθώ δεν μιλάμε για κάτι αλήτες
στην κυριολεξία καθηγητές...ξέρετε....με το τηλέφωνο
στην κάτω πλευρα του διαγωνίσματος.....

TOLISTOLAROS
24/09/2009, 14:51
Για όσους δεν γνωρίζουν:
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Ν'ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗ.
Την έβαψες.
Θέλει τρελλή διπλωματία και αν χρειαστεί καφρίλα και καλαμπούρι με τους ταραξίες(στο διάλλειμμα φυσικά) για να κουμαντάρεις τέτοιους μαθητές(στάνταρ είναι από ΕΠΑΛ-τα πρώην ΤΕΕ και Τεχνικά Λύκεια για τους παλιότερους).

Α και να ξέρετε ότι σχεδόν όλοι οι μαθητές,άσχετα αν είναι κωλόπαιδα,προβληματικοί ή απλά βαριούνται γουστάρουν τους ξεκάθαρους λογαριασμούς εξ'αρχής:είναι λάθος να ξεκινήσεις χαλαρά και κατά τα Χριστούγεννα να τους ταράξεις στις ωριαίες αποβολές.Θα γίνεις κακός.Οπότε ξεκαθαρίζεις τη στάση σου απ'το Σεπτέμβριο ώστε να ξέρουν και τα παιδιά τί γραμμή ν'ακολουθήσουν.

edit:Τα ΕΠΛ ήταν πραγματικά και γαμώ τα σχολεία...Με διαφορά τα καλύτερα μαθητικά μου χρόνια.
Απορώ γιατί τα καταργήσανε...

Xrider
24/09/2009, 14:58
Πιστευω οτι η ανοχη εχει και καποια ορια οπως και οι δικαιολογιες...εγω αν ημουν θα τα ειχα τσακισει βλεπωντας τετοιες συμπεριφορες...εδω μιλαμε για αλητεια και οχι για πλακα...
Και αυτο παροτι οπως ειπα στο 8/32 ΔΕΝ μου αρεσε να το βλεπω να γιινεται και δεν υποστηριζω το ξυλοφορτωμα

emiliano
24/09/2009, 14:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider

Συμφωνώ μαζί σου, όντως τα πράγματα από την άποψη της ποιότητας του σχολείου δεν έχουν αλλάξει καθόλου, μόνο που γι' αυτό δεν φταίνε ούτε τα παιδιά ούτε οι γονείς ούτε οι καθηγητές.
Οι μοναδικές αλλαγές που γίνονται στο εκπαιδευτικό τα τελευταία 30 χρόνια αφορούν το σύστημα των πανελληνίων το οποίο αλλάζει κάθε νέος Υπουργός Παιδείας γιατι είναι πιασάρικο μέτρο για συλλογή ψήφων.Η φίλη μου είναι καθηγήτρια στη δευτεροβάθμια και σε πληροφορώ ότι υπάρχουν στην επαρχία παιδιά Γυμνασίου που δεν ξέρουν να γράφουν κ.α. τέτοια φεδρά.Και το χειρότερο είναι ότι όλη αυτή η απαίδευση περνάει και στην κοινωνία με αποτέλεσμα να γινόμαστε πολίτες χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τη ανάπτυξη της κοινωνίας μας ή τουλάχιστον του εαυτού μας.

TOLISTOLAROS
24/09/2009, 15:04
Πιστευω οτι η ανοχη εχει και καποια ορια οπως και οι δικαιολογιες...εγω αν ημουν θα τα ειχα τσακισει βλεπωντας τετοιες συμπεριφορες...εδω μιλαμε για αλητεια και οχι για πλακα...
Τότε έμπλεξες με πειθαρχικά,δικαστήρια κλπ.
Κοίτα τι λέω παραπάνω...ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.-
Βάσει νόμου εδώ και πολλά χρόνια.Θα τρέχεις και δε θα φτάνεις.
Έξω απ'το χορό πολλά τραγούδια λέει ο καθένας

ermiss
24/09/2009, 15:07
Με το βιντεάκι πάει ο καθηγητής σπίτι του, γιατί δεν κάνει για αίθουσα.

Και τα μαλακισμένα χάνουν την χρονιά και ΑΝΝ θέλουν συνεχίζουν του χρόνου.

9 χρόνια είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση, ακόμα, αν δεν θες τράβα βρες καμιά δουλειά μαλακισμένο

Και εννοείτε ότι ξέρουμε ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης:

175232

chris_honda
24/09/2009, 15:09
Η φίλη μου είναι καθηγήτρια στη δευτεροβάθμια και σε πληροφορώ ότι υπάρχουν στην επαρχία παιδιά Γυμνασίου που δεν ξέρουν να γράφουν κ.α. [/B][/QUOTE]

φφ ασδιφξ΄σδοιφξφξ [οιησδξξλιφξ ςξ αιδξ κψμ

Μηπως ειμαι και γω ένα τέτοιο...???:rotflmao: :rotflmao:

Πέρα απ την πλάκα και μεις πηγαμε σχολειο και με διαφορες δυσκολιες...
....προσαρμοζομασταν όμως....υπήρχε και ο φόβος του γονιου...
Σ αυτο που είπε ο φίλος πιο πάνω είχε δίκιο....δεν μιλάμε για χαβαλε...
πινέζες ,τσοντες στον πινακα (ηταν το αγαπημένο μου)...σαιτες κλπ...

μιλάμε οτι γενικα σημερα τα παιδια εχουν αλλάξει ΠΟΛΥ...
δεν παιρνουν απο κουβέντες....(Παει το καντηλι συννεφο στον καθηγητη
αν τους πεις κάτι) και αυτο ειναι κοινωνικο πρόβλημα....

Xrider
24/09/2009, 15:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOLISTOLAROS
Τότε έμπλεξες με πειθαρχικά,δικαστήρια κλπ.
Κοίτα τι λέω παραπάνω...ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.-
Βάσει νόμου εδώ και πολλά χρόνια.Θα τρέχεις και δε θα φτάνεις.
Έξω απ'το χορό πολλά τραγούδια λέει ο καθένας

Το ξερω...και οταν πηγαινα εγω και εσυ σχολειο απαγορευόταν αλλα γινόταν.
Εγω ειπα την αντιδραση την δικη μου ΕΑΝ ημουν στην θεση του συγκεκριμένου....δεν φημιζομαι για την υπομονη μου και αυτος ειναι και ακομα ενας λογως που δεν εγινα εκπαιδευτικος.
Δεν ειμαι υπερ της σωματικης βιας η τιμωριας αλλα μαλλον σε ορισμενες περιπτωσεις θα επρεπε να γιενται μια εξαιρεση...
Αν δεν υπαρχει τιμωρια με καποιο τροπο δεν υπαρχει και πειθαρχια...οπως λες εσυ ο καθηγητης δεν χτυπαει ,γιατι φοβαται τα πειθαρχικα δικαστηρια...ολοι κατι φοβουνται εδω ομως τα "παιδακια" δεν εχουν τιποτα να φοβηθουν και γι-αυτο κανουν και ετσι. :D

sergiosm
24/09/2009, 16:11
Το σκιτσάκι που έβαλε ο ermiss τα λέει όλα...

menelaos46
24/09/2009, 21:19
Το σκιτσάκι που έβαλε ο ermiss τα λέει όλα...

+100000000000000000...

....0000000000000000000.

el_hymador
24/09/2009, 22:54
Το σχολειο, οι καθηγητες - δασκαλοι και το συστημα εκπειδευσης σε γενικοτερα πλαισια ΟΦΕΙΛΟΥΝ να κεντρισουν το ενδιαφερον του μαθητη και να κερδισουν τον σεβασμο του, ανεξαρτητως του αν οι γονεις του ειναι πρεζακιδες, αλκοολικοι, εμποροι ναρκωτικων, μαστροποι η δεν ξερω και εγω τι αλλο...τι σχεση εχει η ανατροφη απο το σπιτι;

δηλαδη τα παιδια με κακη ανατροφη δεν αξιζουν να μετεχουν της παιδειας; αυτα φταινε;

konsttanttinos
24/09/2009, 23:36

Kαι αν ερχοταν ο γονιος του κωλοπαιδου και σε σαπιζε αυτος τι θα γινοταν??
Αυτες οι λυσεις ειναι τουλαχιστον απαραδεκτες, και θλιβομαι οταν τις διαβαζω απο εναν νεο ανθρωπο.

Ο καθηγητης του συγκεκριμμενου βιντεο φαινεται - και ειναι - τελειως ακαταλληλος για να διδαξει και να μεταδωσει γνωση.Τα κωλοπαιδα που φερονται ετσι, συμφωνα με τον νομο, δεν φερουν καμμια ευθυνη των πραξεων τους, παρα μονον οι γονεις των.
Ο εν λογω ''εκπαιδευτικος'' εκτος απο το αντικειμενο του, εχει σπουδασει και αλλα μαθηματα οπως παιδοψυχολογια, εφαρμοσμενη διδακτικη, τα οποια του δειχνουν τον δρομο για την συμπεριφορα του απεναντι στους μαθητες.Ειναι καθηκον του η υπομονη, η μεταδοτικοτητα, η διδασκαλια.Αν δεν μπορει να παει στον λυκειαρχη του και να αναφερει το γεγονος, ή να σηκωθει και να παει σπιτι του.Στο κατω κατω δεν τον πηρε κανενας με το ζορι για να γινει εκπαιδευτικος.Ολοι ξερουμε τι κωλοπαιδα υπαρχουν στα θρανια, αλλα ακομη και αυτα αξιζουν προσοχης γιατι πανω απο ολα ειναι παιδια.
Ενας τετοιος διδασκαλος και οι ομοιοι του ειναι υπευθυνος για τον κατηφορο της παιδειας σημερα..Για να μην κατηγορουμε μονο τα λαμογια-πολιτικους.

Σας ρωτω λοιπον..αν εφερνε το ''καμαρι'' σας ενα τετοιο βιντεο, και ξερατε εκ των προτερων οτι δεν ''συμμετειχε'' σε αυτο το τσιρκο, τι θα κανατε?
Εγω σιγουρα θα τον εκανα ρομπα στους διοικητικους του προισταμενους και μετα στον μακη..
:D :D

SVX
24/09/2009, 23:41
η οικογενεια ερχεται πριν το σχολειο...

τα σχολεια δεν ειναι μηχανες "διαμορφωσης" χαρακτηρα...

αν το τσογλανι τοχουν κακομαθημενο και το μεγαλωμα γινεται με τον αυτοματο πιλοτο......τι να σου κανει το σχολειο:dizzy:

chris_honda
24/09/2009, 23:43
Τι λες τώρα ρε φιλαράκι...ο καθηγητης φταιει που τα παιδια ειναι
κωλοπαιδα...Μην τρελαθουμε...
οπως προειπα και μλκες καθηγητες υπαρχουν , και κωλοπαιδα χωρις
τροπους απ το σπιτι...

Σιγα μη φταιει ο καθηγητης για τη συμπεριφορα των μαθητων...
και μεις καναμε μλκιες αλλα σεβομασταν τον ανθρωπο...
ασε και τη βλεπουμε τη νεολαια πως την εχει καταντησει η μαμα και ο
μπαμπας..

chris_honda
24/09/2009, 23:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
η οικογενεια ερχεται πριν το σχολειο...

τα σχολεια δεν ειναι μηχανες "διαμορφωσης" χαρακτηρα...

αν το τσογλανι τοχουν κακομαθημενο και το μεγαλωμα γινεται με τον αυτοματο πιλοτο......τι να σου κανει το σχολειο:dizzy:

:beer: :beer: :beer: :beer:

nickmonstro
25/09/2009, 00:46
Κατα την ταπεινη μου γνωμη ουτε οι γονεις φταινε εξ ολοκληρου αλλα ουτε και οι εκπαιδευτικοι.Η αληθεια βρισκεται καπου στην μεση...:winka:

makis206
25/09/2009, 07:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από nickmonstro
Κατα την ταπεινη μου γνωμη ουτε οι γονεις φταινε εξ ολοκληρου αλλα ουτε και οι εκπαιδευτικοι.Η αληθεια βρισκεται καπου στην μεση...:winka:

Στο σχολικό λεωφορείο;;:look:

ermiss
25/09/2009, 08:55
Κακό εκπαιδευτικό σύστημα με δασκάλους ΔΗΜΟ.ΥΠΑΛ. Νοοτροπίας, να κάνουμε το 5ωρό μας χαλαρά και να πάμε για ούζα-ψώνια-ύπνο...

Απίστευτοι γονείς που χαιδεύουν τα καμάρια τους ή απλά δεν ασχολούνται καθόλου....

menelaos46
25/09/2009, 12:27
Κι εμεις ειχαμε μαλακες καθηγητες αλλα δε καναμε ετσι γιατι εκτος του οτι θα μας ξεχεζαν
οι ιδιοι και μετα ο διευθυντης θα μας ξεχεζαν και οι γονεις μας.

Kazolinos
25/09/2009, 12:51
Καθε κοινωνια κανει τον κυκλο της

η δικη μας εφτασε σε μια-οποια ακμη- και τωρα πλεον βρισκεται σε φαση παρακμης.

Εκφραση της κατρακυλας αυτης ειναι και η κατασταση στα σχολεια η οποια πηγαζει απο την κατασταση στο σπιτι, στην κοινωνια, στο κρατος κλπ....

Μετα τις χρυσες δεκαετιες 60-70-80 οπου η Ελλαδα εχτιζε κατι για το μελλον....

τωρα εχει ερθει η ωρα του "ευκολου" και του γκρεμιζματος....

χαλαρα ηθη, χαλαρες κοινωνικες συμβασεις-π.χ. εργασιακο- ασεβεια, πτωση των προσωπικων και κοινωνικων οριων, του σεβασμου στον μεγαλυτερο-σοφοτερο-γηραιοτερο-συνανθρωπο....

Welcome to the '00!!!

nickmonstro
25/09/2009, 17:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Στο σχολικό λεωφορείο;;:look:

Τι μλκ εισαι ρε Μανωλη!!!Ελιωσα λεμε!!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
Κακό εκπαιδευτικό σύστημα με δασκάλους ΔΗΜΟ.ΥΠΑΛ. Νοοτροπίας, να κάνουμε το 5ωρό μας χαλαρά και να πάμε για ούζα-ψώνια-ύπνο...

Απίστευτοι γονείς που χαιδεύουν τα καμάρια τους ή απλά δεν ασχολούνται καθόλου....

Αυτο εννοω!

:winka:

makis206
25/09/2009, 17:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από nickmonstro
Αυτο εννοω!
:winka:

Το κατάλαβα ρε!:lol: :beer:

Εχετλαίος
27/09/2009, 07:45
Συνελήφθη δάσκαλος επειδή χτύπησε μαθητή
Δάσκαλος κατηγορείται ότι χειροδίκησε εναντίον μαθητή. Ο εκπαιδευτικός συνελήφθη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Το περιστατικό συνέβη χθες σε δημοτικό σχολείο της περιοχής Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό, ο εκπαιδευτικός φέρεται να άρπαξε το αγοράκι από τα μαλλιά και να χτύπησε το πρόσωπό του πάνω στο θρανίο, με συνέπεια να του προκαλέσει τραύμα στα χείλια.

Στη συνέχεια, ο μαθητής ενημέρωσε τη μητέρα του κι εκείνη ανέφερε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Παρά την επιθυμία της μητέρας να μην κινηθεί ποινική διαδικασία σε βάρος του εκπαιδευτικού, οι αστυνομικές αρχές κινήθηκαν αυτεπαγγέλτως.

Ο δάσκαλος συνελήφθη σήμερα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, από τον οποίο του απαγγέλθηκε η κατηγορία της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης».

Ο εκπαιδευτικός παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από όπου ζήτησε και πήρε αναβολή για να δικαστεί την προσεχή Δευτέρα. Το δικαστήριο αποφάσισε την άρση της κράτησής του.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σημεία των καιρών;
Ποιός ξέρει τι να είπε/έκανε το παιδάκι, τι να είχε πιεί/καπνίσει/μη διδαχτεί ο δάσκαλος...

toyar
27/09/2009, 08:19
Οι γονείς σήμερα είναι υπερπροστατευτικοί με αποτέλεσμα να έχουν λυμένα όλα τα προβλήματα των παιδιών από το σπίτι. Έτσι τα παιδιά δεν αντιμετωπίζουν το σχολείο σαν μέσο ανόδου αλλά σαν αναγκαίο κακό γι αυτό το απαξιώνουν. Γονείς φίλοι μου έλεγαν μπροστά στα παιδιά τους όλοι οι καθηγητές είναι μαλάκες. Το ίδιο το σύστημα απαξιώνει τον εαυτό του βάζοντας χαμηλά τον πήχη. Οι μαθητές περνούν την τάξη με μέσο όρο 9,5 ενώ όλοι περνούν στην τριτοβάθμια .Σίγουρα υπάρχουν καθηγητές δημόσιοι υπάλληλοι αλλά για κάθε έναν από αυτούς υπάρχουν τουλάχιστον δύο άλλοι που μοχθούν και παλεύουν για τα παιδιά γιατί είναι και οι ίδιοι γονείς . Και φυσικά υπάρχει και η νοοτροπία του βολέματος και της ήσσονος προσπάθειας. Η χαμηλή χρηματοδότηση είναι διαχρονική και δεδομένη

hidefnick
27/09/2009, 09:01
Ο πατέρας μου έκανε αυτή την δουλειά, μέχρι που πέθανε, από ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ. Τα τελευταία χρόννια μάλιστα σε δημόσιο. Αν μπείτε στην θέση αυτών των ανθρώπων θα δικαιολογήσετε πολλές συμπεριφορές τους....

Οσο για το σύστημα: Προχτές είχαμε συνάντηση γονέων. Πρώτη δημοτικού ο τσόλανος, σε ιδιωτικό. Μετα τις γενικούρες στο αμφιθέατρο, πήγαμε στις τάξεις (οι γονείς) και κάτσαμε στα θρανία για μια πρώτη επαφή με την δασκάλα. Εφαγα τρελή ήττα. Εφερα στον κόσμο ένα παιδί και θα περάσει τα ίδια σκατά που πέρασα εγώ, και όλοι μας, για 15-16 χρόννια....

Το ίδιο μίζερο περιβάλλον, τα ίδια μίζερα βιβλία, η ίδια μιζερη διαδικασία. Ενα σύστημα κονσέρβα, με καμία δυνατότητα προώθησης και εξελιξης των ιδιαίτερων ταλέντων και χαρακτηριστικών του κάθε παιδιού-ανθρώπου.

Και το καταπληκτικότερο όλων. Το κονκλαυδιο των γονέων, εξέφρασε τις ανησυχίες του που θα πηγαίνουν πισίνα τα παιδία 2 φορές την εβδομάδα. Που θα απομακρύνοντε απο το σχολείο ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ. Εκεί πραγματικά δεν μίλησα. Τι να πεις... Τα σκατα που τρώμε, μόνοι μας τα φτιάχνουμε. Οχι οτι δεν το ήξερα, αλλά περίμενα τουλάχιστον σε θέματα παιδιών να υπάρχει μια ΛΙΓΟ πιο "ανοιχτή" και λογική αντιμετώπιση της πραγματικότητας.

"Μήπως να μένουν τα παιδιά σχολείο και να διαβάζουν, αντί να τρέχουν στις πισίνες?" (μιλάμε για πρώτη δημοτικού)
Μήπως να σε αρχίσω σε τίποτα κλωτσιές στο κεφάλι μπας και συνέλθεις?

Ηλίθιοι άνθρωποι, μικρες ζωές... Και φυσικά full projection στον απόγονο. Να ζήσει και αυτός την ίδια "ευτυχισμένη" ζωή....

sober
28/09/2009, 13:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από hidefnick
Και το καταπληκτικότερο όλων. Το κονκλαυδιο των γονέων, εξέφρασε τις ανησυχίες του που θα πηγαίνουν πισίνα τα παιδία 2 φορές την εβδομάδα. Που θα απομακρύνοντε απο το σχολείο ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ. Εκεί πραγματικά δεν μίλησα. Τι να πεις... Τα σκατα που τρώμε, μόνοι μας τα φτιάχνουμε. Οχι οτι δεν το ήξερα, αλλά περίμενα τουλάχιστον σε θέματα παιδιών να υπάρχει μια ΛΙΓΟ πιο "ανοιχτή" και λογική αντιμετώπιση της πραγματικότητας.

"Μήπως να μένουν τα παιδιά σχολείο και να διαβάζουν, αντί να τρέχουν στις πισίνες?" (μιλάμε για πρώτη δημοτικού)
Μήπως να σε αρχίσω σε τίποτα κλωτσιές στο κεφάλι μπας και συνέλθεις?

Ηλίθιοι άνθρωποι, μικρες ζωές... Και φυσικά full projection στον απόγονο. Να ζήσει και αυτός την ίδια "ευτυχισμένη" ζωή....

καλα...κι εγω απο τους συναδελφους μου που εχουν παιδακια στο δημοτικο τα ιδια ακουω...

Μια φορα τολμησα να τους πω οτι ''παιδακια ειναι,... λιγη ασκηση καλο 8α τους κανει...8α ξελαμπικαρουν λιγο...κι εμεις στο Δημοτικο διαβαζαμε αλλα μετα το ριχναμε στο παιχνιδι΄΄ και αλλα τετοια

δεν μπορεις να φανταστεις αντιδραση!! ''τωρα ολα ειναι πιο δυσκολα!! πιο απαιτητικα!! πρεπει να προετοιμαζονται απο μικρα!!!''

και να οι εξτρα ασκησεις απο το ιντερνετ και να τα φροντιστηρια και να ο ελεγχος στο σπιτι αν διαβασε κλπ κλπ...

δε λεω να μη βοη8ησεις και να μην ενδιαφερ8εις για το παιδακι και την προοδο του, αλλα μη φτανουμε και σε κατασταση υστεριας !

ασε που και τα μικρα το εχουν ψιλοπαρει πρεφα και πλεον τα 8ελουν ολα μασημενα και ραμμενα στα μετρα τους !!''η φετινη δασκαλα δεν ειναι καληηηη...εγω η8ελα την περσυνη δασκαλα'' και ο γονιος ''αχου το χρυσο μου!! δε ΜΑΣ αρεσει η φετινη δασκαλα!!!''

τι να πω...

devil's animal
28/09/2009, 13:49
:rolleyes: :rolleyes:

ισως απο τα σημαντικοτερα θεματα που θα επρεπε να μας απασχολουν, μιας και προκειτε για το μελλον.

και οταν εννοω μελλον, εννοω και το δικο μας μελλον, που σαν γεροντια θα περιμενουμε κατι καλο απο τα σημερινα παιδακια του δημοτικου...:rolleyes:

κριμα.
:sad:

nikos force
28/09/2009, 16:36
Τι λες τώρα ρε φιλαράκι...ο καθηγητης φταιει που τα παιδια ειναι
κωλοπαιδα...Μην τρελαθουμε...
οπως προειπα και μλκες καθηγητες υπαρχουν , και κωλοπαιδα χωρις
τροπους απ το σπιτι...

Σιγα μη φταιει ο καθηγητης για τη συμπεριφορα των μαθητων...
και μεις καναμε μλκιες αλλα σεβομασταν τον ανθρωπο...
ασε και τη βλεπουμε τη νεολαια πως την εχει καταντησει η μαμα και ο
μπαμπας.. δεν διαφωνω , αλλα ουτε και συμφωνω ... απλα μια απορια να μου λυσετε ...

20 παιδια σε μια ταξη ...και προερχονται και τα 20 απο μπ@υρδελο οικογενεια ?????????
και γιατι αυτα τα ιδια παιδια οταν πανε στο φροντηστηριο(το οποιο απεχθανονται το ιδιο με το σχολειο) ειναι παναγιες ?????

p@nos
28/09/2009, 16:39
καλα στο φροντηστιριο ειναι παναγιες γιατι αμα κανεις μλκια επεσε τηλεφωνο σπιτι

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

παντως στα σχολεια μια χαρα ειναι τα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικα οσο νομιζετε...

menelaos46
28/09/2009, 16:40
δεν διαφωνω , αλλα ουτε και συμφωνω ... απλα μια απορια να μου λυσετε ... 20 παιδια σε μια ταξη ...και προερχονται και τα 20 απο μπ@υρδελο οικογενεια ????????? και γιατι αυτα τα ιδια παιδια οταν πανε στο φροντηστηριο(το οποιο απεχθανονται το ιδιο με το σχολειο) ειναι παναγιες ?????

Θα σου τη λυσω εγω.
20 στα 20 δεν ειναι σιγουρα αλλα 7 στα 20 ισως να ειναι δε γνωριζω τι ταξη ειναι αυτη.
Τα αλλα 13 ειτε παρασυρονται ειτε τα κανει να παρασυρθουν η ανικανοτητα του εκπαιδευτικου.
Οσο για το φροντιστηριο εκει πληρωνει ο μπαμπας δε λεει.

p@nos
28/09/2009, 16:45
τωρα ειδα το βιντεακι...νταξ, δε φταιει ο καθηγητης τωρα μη τρελαθουμε παει σηκωνεται ο αλλος και του παει περα δωθε την εδρα...δεν ειναι δημοτικο τπτ πιτσιρικια, λυκειο ειναι και δεν εχεις να κανεις με ''παιδια'' πλεον που δε σκεφτοντε...

ελατε λιγο στη θεση του καθηγητη...το προβλημα στα σχολεια ειναι οτι αν ενα δυο παιδια αρχιζουν και φεροντε ασχημα, και ο καθηγητης ειναι ανεκτικος, τοτε παρασυροντε σχεδον ολοι οι υπολοιποι, γιατι σε αυτη την ηλικια εχεις γιαουρτι στο κεφαλι σου αντι για εγκεφαλο

για φανταστειτε τωρα να εισαι σε μια αιθουσα με 20 θηρια να κανουν οτι γουσταρουν...

nikos force
28/09/2009, 16:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
Θα σου τη λυσω εγω.
20 στα 20 δεν ειναι σιγουρα αλλα 7 στα 20 ισως να ειναι δε γνωριζω τι ταξη ειναι αυτη.
Τα αλλα 13 ειτε παρασυρονται ειτε τα κανει να παρασυρθουν η ανικανοτητα του εκπαιδευτικου.
Οσο για το φροντιστηριο εκει πληρωνει ο μπαμπας δε λεει.

μμμ..στο πρωτο ερωτημα λοιπον η απαντηση κρυβεται στην ανικανοτητα του δασκαλου-καθηγητη ...
και η δευτερη απαντηση ειναι οτι
ο μπαμπας αφιερωνει χρονο στο παιδι του να μαθει να σεβετε στο φροντηστηριο , αλλα εκει τελειωνει και την κουβεντα ???

λιγο μπερδεμενα ολα αυτα

menelaos46
28/09/2009, 16:49
τωρα ειδα το βιντεακι...νταξ, δε φταιει ο καθηγητης τωρα μη τρελαθουμε παει σηκωνεται ο αλλος και του παει περα δωθε την εδρα...δεν ειναι δημοτικο τπτ πιτσιρικια, λυκειο ειναι και δεν εχεις να κανεις με ''παιδια'' πλεον που δε σκεφτοντε... ελατε λιγο στη θεση του καθηγητη...το προβλημα στα σχολεια ειναι οτι αν ενα δυο παιδια αρχιζουν και φεροντε ασχημα, και ο καθηγητης ειναι ανεκτικος, τοτε παρασυροντε σχεδον ολοι οι υπολοιποι, γιατι σε αυτη την ηλικια εχεις γιαουρτι στο κεφαλι σου αντι για εγκεφαλο για φανταστειτε τωρα να εισαι σε μια αιθουσα με 20 θηρια να κανουν οτι γουσταρουν...

Εκει ακριβως ειναι που φταιει ο καθηγητης στο οτι δεν μπορει να ελεγξει την κατασταση, οχι ακριβως φταιει δηλαδη αλλα ειναι ανικανος (δεν αναφερομαι στον συγκεκριμενο).
Ο καθηγητης σε αυτα τα σχολεια πρεπει να ελεγχει την ταξη διπλωματικα και να προβλεπει ποιος θα ειναι φασαριοζος. Με φωνες και μπινελικια δε γινεται τιποτα....

p@nos
28/09/2009, 16:50
Εκει ακριβως ειναι που φταιει ο καθηγητης στο οτι δεν μπορει να ελεγξει την κατασταση, οχι ακριβως φταιει δηλαδη αλλα ειναι ανικανος (δεν αναφερομαι στον συγκεκριμενο).
Ο καθηγητης σε αυτα τα σχολεια πρεπει να ελεγχει την ταξη διπλωματικα και να προβλεπει ποιος θα ειναι φασαριοζος. Με φωνες και μπινελικια δε γινεται τιποτα....

καλα αμα νομιζεις οτι ειναι ευκολο να κουμανταρεις 20 καβλωμενα ξεσηκωμενα 17χρονα εισαι πολυ γελασμενος...

Tpap
28/09/2009, 16:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
[B]:rolleyes: :rolleyes:
ισως απο τα σημαντικοτερα θεματα που θα επρεπε να μας απασχολουν, μιας και προκειτε για το μελλον.[B]

Σωστός.

Γράψαν τα βιβλία όπως θέλαν,
εκπαιδεύουν τους δασκάλους πλέον ''διαφορετικά'',
οι οποίοι δάσκαλοι όποτε το απαιτήσουν τα ''όργανά'' τους, χρησιμοποιούν για μοχλό πίεσης την γνώση των παιδιών σου για να πάρουν ένα € παραπάνω στον μισθό τους (απεργία),
οικογένεια δεν υπάρχει -και οι δύο σε αναζήτηση €-,
το πιτσιρίκι ακροβατεί μεταξύ νιντέντο/ίντερνετ και σακούλες με γαριδάκια για μεσημεριανό
κλπ
κλπ....βαριέμαι να επεκταθώ...

Πάντως, οι δάσκαλοι είναι οι τελευταίοι που φταίνε. :wave2:

nikos force
28/09/2009, 16:55
εγω παντως σαν μαθητης , θυμαμαι , οτι καθηγητης , ο οποιος ηταν καθηγητης και μου κεντριζε το ενδιαφερον , ημουν παναγια και ακουγα σαν φυτο ,ασχετα αν μου αρεσε το μαθημα η οχι ...

αν ο καθηγητης ηταν φραπογαλος ,τοτε ναι , το ενα κυμα τρικυμιας εφερνε το αλλο , γιατι πολυ απλα , 4 τοιχοι οπου η μονη διαταγη ειναι -ΣΙΩΠΗ- με εναν αχαιρευτο στο ρολο του φυλακα , δεν διαφερει πολυ απο μια φυλακη ...και σε καθε φυλακη εξεγερσεις υπηρχαν και υπαρχουν ...

και καλως η κακως πιστευω οτι αυτο το βιντεο ειναι αδικο , προς τα παιδια , η κατασταση των καθηγητων ειναι πολυ αθλιοτερη απο των μαθητων ...

nikos force
28/09/2009, 16:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
καλα αμα νομιζεις οτι ειναι ευκολο να κουμανταρεις 20 καβλωμενα ξεσηκωμενα 17χρονα εισαι πολυ γελασμενος... τοσα χρονια πως τα χαλιναγωγουσαν ?και τωρα δεν μπορουν ?

menelaos46
28/09/2009, 16:58
καλα αμα νομιζεις οτι ειναι ευκολο να κουμανταρεις 20 καβλωμενα ξεσηκωμενα 17χρονα εισαι πολυ γελασμενος...

Ευκολο δεν ειναι αλλα δεν ειναι και δυσκολο.
Υπαρχουν τρεις περιπτωσεις
Ο ενας ειναι να σε φοβουνται...
Ο δευτερος και δυσκολος ειναι να σε σεβονται... (δυσκολος καθ'οτι ο σεβασμος κερδιζεται)
Ο τριτος ειναι να σε καβαλησουν... (βλεπε βιντεο)

p@nos
28/09/2009, 17:00
γιατι πιο παλια αμα πηγαινες με χαλια βαθμους σπιτι ετρωγες τον εξαψαλμο...τωρα σου παιρνουν καινουριο κινητο και βριζουν τον καθηγητη...

τα παιδια σημερα εχουν ξεφυγει...

εκανα μαθημα σε ενα πιτσιτικι 1η γυμνασιου και η γλωσσα του ηταν μεγαλητερη απο 5οροφη πολυκατοικια...παροτι τον εκοβα παντα με το που το ξεκιναγε και χωρις να του εχω αφησει το παραμικρο περιθωριο

p@nos
28/09/2009, 17:03
Ευκολο δεν ειναι αλλα δεν ειναι και δυσκολο.
Υπαρχουν τρεις περιπτωσεις
Ο ενας ειναι να σε φοβουνται...
Ο δευτερος και δυσκολος ειναι να σε σεβονται... (δυσκολος καθ'οτι ο σεβασμος κερδιζεται)
Ο τριτος ειναι να σε καβαλησουν... (βλεπε βιντεο)

στα 16 δε σεβεσαι τιποτα και κανεναν...

μλκια του καθηγητη αυτη η αντιδραση...επρεπε απλα να τους χωσει μια 5ημερη στον καθενα να στρωσουν και να τον θυμουντε...

και επειδη με ρωτησε ο νικος πριν γιατι τους κουμανταραν τοσα χρονια...οι καθηγητες πιο παλια ηταν μπαμπουλες, σου πηγαινε να να πεις το παραμικρο...τωρα καμια σχεση

ειδικα στο λυκειο ειναι πολυ κουλαρισμενοι οι πιο πολλοι και συζητας τα παντα χαλαρα...

απλα ο τυπος στο βιντεο ειναι ο κλασσικος καθηγητης που ειναι πολυ ανεκτικος και οταν μπαινει μεσα γινεται η ωρα του παιδιου...απλα το ξεχυλωσαν τα πιστιρικια και ο αλλος τα πηρε στο κρανιο...

nikos force
28/09/2009, 17:08
γιατι πιο παλια αμα πηγαινες με χαλια βαθμους σπιτι ετρωγες τον εξαψαλμο...τωρα σου παιρνουν καινουριο κινητο και βριζουν τον καθηγητη...

τα παιδια σημερα εχουν ξεφυγει...

στο πρωτο ... ισως πραγματικα και οι ιδιοι οι γονεις να μην βρισκουν τροπο , να ανταμειψουν τα παιδια για το ολο κ@βλι που τους εχουν χωσει και την τοση πιεση ...

η απαξιωση του ελληνικου δημοσιου σχολειο , ειναι πολυ πιθανον μια πραγματικοτητα , η οποια ομως κατεφτασε με το περασμα αρκετων ετων ...απο γονιο σε γονιο εγινε εμφανες οτι με το δημοσιο σχολειο δεν πας μπροστα ...και ετσι φορτωσαν το παιδι με 1002 ...και ετσι ισως να ενδιαφερονται για αυτα που πιστευουν οτι σπροσφερει στο παιδι τους τα περισσοτερα ...και το δημοσιο σχολειο δεν ειναι ενα απο αυτα ...

τα παιδια σημερα εχουν ξεφυγει ...ναι ισως ... ειναι πιθανον ενας σημερινος σαρανταρης να κοκομπλοκαρει αν χρειαστει να αντιμετωπισει τοσο ογκο νεων πληροφοριων που καλειτε να αντιμετωπισει ενα μικρο παιδι σημερα ... λογικο λοιπον δεν ειναι να κοκομπλοκαρουν και τα παιδια

zephyr1
28/09/2009, 18:11
Παω σχολειο τωρα και θα σας κραξω μετα :mad: , μπαρμπες ε, μπαρμπες.:evil:

chris_honda
28/09/2009, 21:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Παω σχολειο τωρα και θα σας κραξω μετα :mad: , μπαρμπες ε, μπαρμπες.:evil:

:rotflmao: :rotflmao:

zephyr1
28/09/2009, 22:21
Σχολασα.:rolleyes:

Τα εχουμε πει, οπως υπαρχουν μαλακες μοτοσυκλετιστες,ταριφες,φορτηγαντζηδες,πολιτικοι, κτλ.κτλ.Ετσι υπαρχουν μαλακες καθηγητες,μαθητες,γονεις.

Τα παραπανω βιντεο δεν μου λεει τιποτα, οταν δεν σεβεσαι τον εαυτο σου ,τοτε ολοι μπορουν να σε καβαλησουν.

Εγινε καποια αναφορα για νυχτερινα σχολεια.
Δευτερη χρονια σε νυχτερινο λυκειο, και ο βασικοτερος λογος που καταφερα να κατσω ειναι ο αγωνας ολων αυτον των ανθρωποκαθηγητων να μαθουν τα παιδια γραμματα,συντακτικο,σωστη σκεψη και αξιες.

Θα μπορουσα να γραφω ωρες, αλλα πραγματικα αυτη οι μεριδα ανθρωπον ,νομιζα οτι εχει εκλειψει.

Οι του 70 και κατι , αναγουν την εποχη τους στην κορυφη και την σημερινη την πεταν στα αχρηστα, δεν πειραζει της ηλικιας ειναι. :sad: :rotflmao:

Γινεται δουλεια, το κακο ειναι οτι δινουμε περισσοτερο βαση στα αρνητικα γεγονοτα των καιρο μας.

Κυριοι μοντ. να διαφημισω το σχολειο μου? ή θα χουμε κυρωσεις.:look: :rotflmao:

TROOPER
29/09/2009, 08:40

Τα εχουμε πει, οπως υπαρχουν μαλακες μοτοσυκλετιστες,ταριφες,φορτηγαντζηδες,πολιτικοι, κτλ.κτλ.Ετσι υπαρχουν μαλακες καθηγητες,μαθητες,γονεις.

Τα παραπανω βιντεο δεν μου λεει τιποτα, οταν δεν σεβεσαι τον εαυτο σου ,τοτε ολοι μπορουν να σε καβαλησουν.

Δευτερη χρονια σε νυχτερινο λυκειο, και ο βασικοτερος λογος που καταφερα να κατσω ειναι ο αγωνας ολων αυτον των ανθρωποκαθηγητων να μαθουν τα παιδια γραμματα,συντακτικο,σωστη σκεψη και αξιες.

Θα μπορουσα να γραφω ωρες, αλλα πραγματικα αυτη οι μεριδα ανθρωπον ,νομιζα οτι εχει εκλειψει.

Οι του 70 και κατι , αναγουν την εποχη τους στην κορυφη και την σημερινη την πεταν στα αχρηστα, δεν πειραζει της ηλικιας ειναι. :sad: :rotflmao:

Γινεται δουλεια, το κακο ειναι οτι δινουμε περισσοτερο βαση στα αρνητικα γεγονοτα των καιρο μας.

:beer: :beer: :beer: :beer:

ggs
29/09/2009, 08:49

φιλε , αν και είμαι ενας του '70 (και λιγο κατι).....

:a18:

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

p@nos
29/09/2009, 12:06

φιλολογος εισαι?οσους αντρες φιλολογους ειχα ηταν τρομεροι τυποι...που να χα και μηχανοβιο καθηγητη κιολας :lol:

αντιθετα οσες ηταν γυναικες ηταν...
:bawl:

zephyr1
29/09/2009, 12:12
φιλολογος εισαι?οσους αντρες φιλολογους ειχα ηταν τρομεροι τυποι...που να χα και μηχανοβιο καθηγητη κιολας :lol:

αντιθετα οσες ηταν γυναικες ηταν...
:bawl:

Μαθητης.:blush:

p@nos
29/09/2009, 12:16
και κατι ακομα που θυμηθηκα τωρα για να καταλαβεται οτι τα παιδια εχουν ξεφυγει...

ειναι περιστατικο που συνεβη στο δημοτικο που πηγαινα, και υπαρχει και inside information μιας και η μανα μου ηταν προεδρος του συλλογου γονεων...

ηταν ενας δασκαλος πολυ γαματος τυπος, απο τους ωραιους δασκαλους δημοτικων που αγαπανε ολα τα παιδια...

λοιπον αυτος ειχε μια πολυ ασχημη περιπετεια...

ενα κοριτσακι βγηκε και ειπε οτι της ειχε βαλει χερι!!!

ΟΛΟΙ επεσαν απο τα συννεφα οταν το εμαθαν αυτο, κανεις δε μπορουσε να το διανοηθει πως αυτος ο ανθρωπος μπορουσε να κανει κατι τοσο διεστραμενο...αυτος φωναζε οτι δεν ειχε κανει τιποτα και ειχε τρελαθει με ολο αυτο το σκηνικο...αλλα σε τετοιες περιπτωσεις δεν εμπιστευεσαι κανεναν, οσο καλος και αν φαινεται...

ο δασκαλος εφυγε απο το σχολειο, δε γνωριζω τι εγινε στη συνεχεια με λεπτομεριες...

μετα απο κανα χρονο το κοριτσακι βγηκε και ειπε οτι δεν ειχε γινει τιποτα και ολη την ιστορια με το ''χερι'' την ειχε δει στην τηλεοραση:uplate:

ομως γ@μησε τη ζωη του ανθρωπου εντελως...η ρετσινια δε φευγει με τιποτα σε τετοιες περιπτωσεις...ποσοι εμαθαν αραγε το τι συναιβει στην πραγματικοτητα?

p@nos
29/09/2009, 12:17
Μαθητης.:blush:

:a19: :a012: :a012: :a012:

Xrider
29/09/2009, 12:44

Τι θα πει δεν σου λεει τιποτα το παραπανω βιντεο!?
Το ειδες?
Δηλαδη για να σου πει θα επρεπε να πλακωθουν στα μπουκετα?-εχει αλλο βιντεο τετοιο-
Τα αλλα παρόμοια ,τα ειδες?

Οσο για τους 70κατι μαλλον δεν ξερεις οτι οι πρωτες καταληψεις εγιναν απο εμας του 70κατι,το οτι δεν φορας ποδεια σημερα στο σχολειο ισως το οφειλης σε εμας του 70κατι,το οτι φορας το σκουλαρικακι σου στην μυτη η στο αυτι και κανεις οτι κουρεμα θελεις και αυτο σε εμας του 70κατι,το οτι δεν σε σαπιζουν στο ξυλο οπως την Βουγιουκλακη στην ταινια το ξυλο βγηκε απ-τον παραδεισο και αυτο σε εμας του 70κατι,το οτι ΔΕΝ στα χωνουν οι γονεις σου και αυτο στους 70κατι.

Ομως αυτο που δειχνει το βιντεο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΏΓΗΣΗ αυτο ειναι μπουρδελο!
Το να μην χτυπανε οι δασκαλοι/καθηγητες τα παιδια και να εχουν ελευθερια στο να ντυνονται και με το σωβρακο στο κεφαλι κανενα προβλημα...αλλα ειναι προβλημα σοβαρο αυτες οι συμπεριφορες.
Αν γινεται ετσι στα σχολεια τωρα...τι θα γινεται στα πανεπιστημια σε λιγα χρονια που ειναι ηδη μπουρδελα ???
Και τι θα γινει οταν η γεννια αυτων που ειναι μαθητες τωρα γινουν δασκαλοι/καθηγητες υστερα???

Οι μαλακιες δικαιολογουνται μεχρι καποιο βαθμο,απο εκει και περα θελει αλλα μετρα.

Εγω τουλαχιστον προλαβα και μπαλα να παιζω καθε μερα με τους φιλους,και βολτες στην Φωκιωνος πριν γινει το μπουρδελο που ειναι τωρα και τα μπιλιαρδακια μου στην υπογα του 39,στην Ρεγγινα (εκει που εχει γυρησει ταινιες ο Ψαλτης) και τα μπαρακια μου στο πιρανχα και στον μαγο με τον Πετραν-για οποιον τον ξερει-και τις βολτες μας στην Κηφισια στα ρολερς κ.α πολλα γιατι ακομα το Play station δεν υπηρχε,ειχαμε κανεναν Αμστραντ και αυτο ηταν ολο.....αυτα για εμενα του 70κατι.
Την μαγκια μας την καναμε εξω,στο μεταξι μας και οχι στον δασκαλο/καθηγητη...ετσι απλα.

nikos force
29/09/2009, 12:52

Εγω τουλαχιστον προλαβα και μπαλα να παιζω καθε μερα με τους φιλους,και βολτες στην Φωκιωνος πριν γινει το μπουρδελο που ειναι τωρα και τα μπιλιαρδακια μου στην υπογα του 39,στην Ρεγγινα (εκει που εχει γυρησει ταινιες ο Ψαλτης) και τα μπαρακια μου στο πιρανχα και στον μαγο με τον Πετραν-για οποιον τον ξερει-και τις βολτες μας στην Κηφισια στα ρολερς κ.α πολλα γιατι ακομα το Play station δεν υπηρχε,ειχαμε κανεναν Αμστραντ και αυτο ηταν ολο.....αυτα για εμενα του 70κατι.
Την μαγκια μας την καναμε εξω,στο μεταξι μας και οχι στον δασκαλο/καθηγητη...ετσι απλα. τα κανατε ολα αυτα , τα χαιρεστε , να διατυμπανιζετε ...αλλα παρολαταυτα , εσεις εχετε χωσει τα παιδακια σας στην μαυριλα την οποια ζουνε σημερα ...

δεν νομιζω οτι εχει ενα 10χρονω την δυνατοτητα να παρει πλαειστατιον3 με 300 ευρα ... ενας μπαμπας σαν εσενα , που εκανε ολα αυτα που λες και εσυ του το πηρε :wave2:

ggs
29/09/2009, 12:57
Την μαγκια μας την καναμε εξω,στο μεταξι μας και οχι στον δασκαλο/καθηγητη...ετσι απλα.

ΚΑΙ «πεσίματα» σε αντίπαλα σχολεία με νεράντζια ενισχυμένα με ξυραφάκια…
ΚΑΙ βαφή «τρικολορε ντεγκραντε» αυτοκινήτων καθηγητών….
ΚΑΙ «οχτάρια» με κάτι ρημάδια στο προαύλιο….
ΚΑΙ χάσαμε κάνα δυο τρεις συμμαθητές από πρέζα…
ΚΑΙ πεταγαν «πεταλούδες» για ένα ζευγάρι Martins ή ένα Perfecto…
ΚΑΙ….
ΚΑΙ….
ΠΑΝΤΑ υπήρχαν , υπάρχουν και θα υπάρχουν ακραίες , βίαιες , «ενοχλητικές» αντιδράσεις από τους εφήβους..

Τα αίτια ΔΕΝ έχουν να κάνουν με την χρονολογία ….

zephyr1
29/09/2009, 13:03

Οσο για τους 70κατι μαλλον δεν ξερεις οτι οι πρωτες καταληψεις εγιναν απο εμας του 70κατι,το οτι δεν φορας ποδεια σημερα στο σχολειο ισως το οφειλης σε εμας του 70κατι,το οτι φορας το σκουλαρικακι σου στην μυτη η στο αυτι και κανεις οτι κουρεμα θελεις και αυτο σε εμας του 70κατι,το οτι δεν σε σαπιζουν στο ξυλο οπως την Βουγιουκλακη στην ταινια το ξυλο βγηκε απ-τον παραδεισο και αυτο σε εμας του 70κατι,το οτι ΔΕΝ στα χωνουν οι γονεις σου και αυτο στους 70κατι.

Ευχαριστω για αυτα που τοσο απλοχερα μας προσφερατε.:a23:

Τον Πανουτσο απ'το μαγο τον ηξερες? :confused:

Κανε ενα κλικ στο προφιλ μου να δεις τι μοντελο ειμαι.:winka:

Xrider
29/09/2009, 13:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
τα κανατε ολα αυτα , τα χαιρεστε , να διατυμπανιζετε ...αλλα παρολαταυτα , εσεις εχετε χωσει τα παιδακια σας στην μαυριλα την οποια ζουνε σημερα ...

δεν νομιζω οτι εχει ενα 10χρονω την δυνατοτητα να παρει πλαειστατιον3 με 300 ευρα ... ενας μπαμπας σαν εσενα , που εκανε ολα αυτα που λες και εσυ του το πηρε :wave2:

Δεν νομιζω...οτι εμεις ειμαστε οι υπευθυνοι....και ΔΕΝ ειναι 10χρονα αυτα στο βιντεο,ουτε και ο καθηγητης μοιαζει για 30ανταρης κατι...

Δεν ειπα οτι θα επρεπε οι πιο νεοι να μιμουνται τους προηγουμενους αλλα να καλητερευουν....οταν εφερα αυτα τα παραδειγματα ηταν για να δειξω οτι ο,τι καναμε το καναμε για καλητερα και οχι για χειροτερα.
Εμεις στο τελος τελος ειχαμε να κανουμε και με χουντικοβασιλικες νοοτροπιες στο σχολειο...οι σημερινοι με τι???

Xrider
29/09/2009, 13:06
Ευχαριστω για αυτα που τοσο απλοχερα μας προσφερατε.:a23:

Τον Πανουτσο απ'το μαγο τον ηξερες? :confused:

Κανε ενα κλικ στο προφιλ μου να δεις τι μοντελο ειμαι.:winka:
Τον Πανουτσο οχι.

zephyr1
29/09/2009, 13:08
Τον Πανουτσο οχι.

Ηταν ο ιδιοκτητης, γνωστος μοτοσυκλετιστης που εγραφε και σε καποια περιοδικα.:wave2:

Xrider
29/09/2009, 13:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
ΚΑΙ «πεσίματα» σε αντίπαλα σχολεία με νεράντζια ενισχυμένα με ξυραφάκια…
ΚΑΙ βαφή «τρικολορε ντεγκραντε» αυτοκινήτων καθηγητών….
ΚΑΙ «οχτάρια» με κάτι ρημάδια στο προαύλιο….
ΚΑΙ χάσαμε κάνα δυο τρεις συμμαθητές από πρέζα…
ΚΑΙ πεταγαν «πεταλούδες» για ένα ζευγάρι Martins ή ένα Perfecto…
ΚΑΙ….
ΚΑΙ….
ΠΑΝΤΑ υπήρχαν , υπάρχουν και θα υπάρχουν ακραίες , βίαιες , «ενοχλητικές» αντιδράσεις από τους εφήβους..

Τα αίτια ΔΕΝ έχουν να κάνουν με την χρονολογία ….

:lol: :lol:
οντως
και ξυλο με αλλα σχολεια,και ξυλο με εξωσχολικους και ξυλο για μια γκομενα και ξυλο για το ποδοσφαιρο...τι ωραια που περναγαμε...

αλλα δεν γινονταν στην ταξη.:D

ggs
29/09/2009, 13:15
:

αλλα δεν γινονταν στην ταξη.:D

μωρέ , γίνονταν αλλά δεν υπήρχαν κινητά για να τα γραφούμε και ιντερνέτ να τα βλέπουμε...:D

Xrider
29/09/2009, 13:15
Ηταν ο ιδιοκτητης, γνωστος μοτοσυκλετιστης που εγραφε και σε καποια περιοδικα.:wave2:
Πηγαινα με φιλους που ηταν μεγαλυτεροι απο εμενα τουλαχιστον 10 χρονια και πρεπει να ειχαν την ηλικα του "Πετραν" τοτε *ημουν 19-20 αυτοι ηταν 33-34.
Απλα ηταν φιλοι απο παλια με τον Πετρο πολυ πιθανο να γνωριζαν και τον Πανουτσο που λες,γιατι πολλες φορες εβαζαν οτι ροκια ζηταγαμε.

vangelis 64
29/09/2009, 13:25
τα μπιλιαρδακια μου στην υπογα του 39,στην Ρεγγινα (εκει που εχει γυρησει ταινιες ο Ψαλτης) ααααααααααααααααχ.....:cry:

Xrider
29/09/2009, 13:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
ααααααααααααααααχ.....:cry:
δικος μας εισαι?

vangelis 64
29/09/2009, 13:33
δικος μας εισαι? Θα σου τα πω σε πμ:beer:

Gandalf dr685sm
29/09/2009, 13:39
Το βίντεο ειλικρινά δεν μου κάνει έκπληξη.

Εχόντας πάει την δεκαετία του 80 στα σχολεία Γκράβα (όποιος είναι της εποχής θα τα ξέρει καλά) κάναμε αυτά και χειρότερα... και καταλήψεις με καλοριφέρ στην φωτιά να ζεσταθούμε... και εκρήξεις στο χημείο και μετά τους κόκκορες κοκ...

Τα ίδια κάνουν και αυτά τα παιδιά μόνο που καταγράφονται πλέον.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά είχαμε ενα χημικό που ήταν αυτό που λέμε "εντάξει". Μπηκε μέσα στην αίθουσα την πρώτη φορά και μας ξεξαθάρισε οτι δεκάρα δεν δίνει για το αν θα κάνουμε χαβαλέ ή οχι. Ούτε καν αν θα γράφαμε καλά σε test (ποτέ δεν μας είχε βάλει!!!! ) αρκεί να μαθάιναμε κάτι.

Στο τέλος της χρονιάς μόνο έβαλε ενα διαγώνισμα για όλους... όλοι ΄΄ ή σχεδόν όλοι... έγραψαν και πέρασαν. Και μιλάμε για Χημεία έτσι;

Τι θέλω να πώ με αυτό;... η συμπεριφόρα μέσα στην τάξη, ακόμα και αν είσαι τσόγλανος είναι δράση-αντίδραση. Αν ο καθηγητής είναι ξεκάθαρος , θα έχει και τις σωστές αντιδράσεις. Αν τώρα είναι του τύπου εγώ είμαι αφεντικό και κάνω οτι γουστάρω την μία και την άλλη κάνει χοντρό χαβαλέ... είναι λογικό να του φύγουν τα όρια.

Είχαμε και εμείς κάτι καλόπαιδα μέσα στο τμήμα.. γάμησε τα... αλλά κανείς δεν έκανε μαλακίες εκείνη την ώρα. Πολύ απλά γιατί η συμπεριφόρα του, αν και χαλαρή , σου έδειχνε σεβασμό και σε "υποχρεώνε" με αυτό τον τρόπο να κάνεις το ίδιο.

Gandalf

TROOPER
02/10/2009, 12:38
http://www.youtube.com/watch?v=2VUhoD3vM9Q

:a34:

veletzas
05/10/2009, 12:54
σκεφτομαι να γραψω, γραφω κανα δυο σελιδες κ μετα τις σβηνω, δεν θα μπω στο τριπακι,
καλημερα σς ολους!!!!
:wave2:

aakkuan
05/10/2009, 14:51
μαλλον αρκετοι ξεχασανε το τι γινοτανε παλια, η ακομα και οταν γινοτανε, αυτοι δεν συμμετειχανε.... αντιθετα με οτι πατε να περασετε, τα παιδια σημερα ειναι πιο φυλακισμενα απο σας... το λετε μερικοι και μονοι σας, παιζατε στην αλανα, παιζατε ξυλο, κανατε ντου. σημερα τι κανουν τα παιδια; εχουν πνιγει στον καθωσπρεπισμο και στην πειθαρχια οχι του σχολειου, αλλα ολοκληρης της κοινωνιας. και οχι οι εποχες σας δεν ηταν χειροτερες. καλυτερα να χεις ενα μπασταρδο δασκαλο να σε πλακωνει, τουλαχιστον ειναι ανθρωπος, και μπορεις να του γυρισεις καμια και συ, στην χειροτερη μπορεις να ονειρευεσαι οτι καποτε που θα μαντραχαλεψεις θα μαζεψεις δυο τρεις και θα τον σαπισεις..
ενω τωρα; εχεις να πολεμησεις ενα συστημα, απο πανελλαδικες και φροντιστηρια που χαλανε τα ομορφοτερα χρονια σου και το χειροτερο ειναι οτι δεν ειναι κατι συγκεκριμενο αυτο που σου γαμαει τη ζωη, ωστε αντιδρωντας να ξεσπασεις, αλλα κατι πολυ πιο αφηρημενο και τεραστιο...και αρα απιαστο.και αυτο φυσικα δεν περιοριζεται στο σχολειο, αλλα ισχυει σαν γενικευμενη κατασταση...

και που θα ξεσπασουν τα παιδια; φυσικα σε αυτον που αντιπροσωπευει την καταπιεση, σε αυτη τη φαση της ζωης τους. ασχετα αν σε περιπτωσεις ο εκπαιδευτικος δεν θελει να εχει αυτον το ρολο. ο μηδενισμος και το καλοπιασμα των παιδιων απ τους γονεις δεν με ενδιαφερουν, αυτα υπηρχαν παντοτε, οπως υπηρχαν και τα "φλωρακια" (αργοτερα προσκυνημενοι) που παντα εγλειφαν τον καθηγητη και καρφωναν αυτον που ειχε τα σκονακια...

δεν εχω δουλεψει σχολειο, και ουτε ειναι απο τις πρωτες επιλογες μου. αλλα αν το κανω, θα το κανω εχοντας πανω απο ολα στο νου μου, οτι αν καποιοι εκπαιδευτικοι ειναι θυματα αυτου του συστηματος, τοτε οι μαθητες ειναι δυο φορες γιατι δεν εχουν επιλεξει να μπουν σε αυτο το συστημα...
και το καλυτερο που εχουν να κανουν ειναι να συνεργαστουν για να τη βγαλουν καθαρη και οι δυο....