PDA

View Full Version : Super Sport στους δρόμους

BLiTzER
23/09/2009, 16:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από 675heat
καποιοι αναφερουν πως ο "ενας" τους προσπερασε με + 50. Που σημαινει πως πηγαινε γρηγοροτερα απ'οτι επρεπε..

"Κάποιοι αναφέρουν".... "+50"... "γρηγορότερα απ'ότι έπρεπε"...

Μάλιστα. Δε θα σταθώ στα υπόλοιπα. Αλλά ποιος ακριβώς ρυθμίζει το "πρέπει"? Οι πινακίδες? Ή αυτός που πηγαίνει με 50 και θαυμάζει το τοπίο?

Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να κρίνουμε και να θάβουμε εκ του ασφαλούς ΜΕΤΑ το ατύχημα, ε?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ παντως τα περισσοτερα ατυχηματα αυτου του ειδους οφειλονται σε υπερβολικη ταχυτητα η κακο χειρισμο του momento.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ τα _θανατηφόρα_ ατυχήματα που οφείλονται σε υπερβολική ταχύτητα πρέπει να είναι κάτω του 5%. To "momento" τι είναι? :P

Ολοι μας καποιες φορες εχουμε εκτροχιαστει

Αυτό ναι. Κι εμένα με έχει βοηθήσει η τύχη μια φορά στην Επίδαυρο. Αλλά θα πηγαίνω όποτε έχω τη δυνατότητα γιατί ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. Η άσφαλτος είναι πολύ καλή και η διαδρομή υπέροχη. Απλά θέλει σεβασμό.

blackbusa
23/09/2009, 16:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ τα _θανατηφόρα_ ατυχήματα που οφείλονται σε υπερβολική ταχύτητα πρέπει να είναι κάτω του 5%. To "momento" τι είναι? :P

\

:look: και το αλλο 95% τι ειναι???momento ειναι η στιγμη...κακος χειρισμος εκεινη την στιγμη...

BLiTzER
23/09/2009, 16:45
Χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο:

"Ποσοστό 65% των νεκρών οδηγών ή επιβατών δεν κάνει χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους.

Κύρια αίτια θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων:
* Απόσπαση προσοχής οδηγών
* Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
* Υπερβολική ταχύτητα
* Παραβίαση προτεραιότητας

Κύρια αίτια του συνόλου των τροχαίων ατυχημάτων:
* Μη τήρηση της απόστασης ασφαλείας
* Παράλειψη προειδοποίησης για την αλλαγή κατεύθυνσης
* Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
* Παραβίαση λοιπών σημάνσεων
* Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
* Ολισθηρότητα οδοστρώματος και
* Καιρικές συνθήκες"

Δεν έχει αριθμούς, αλλά η υπερβολική ταχύτητα ΔΕΝ είναι αυτό που σκοτώνει συνήθως.

sniper
23/09/2009, 17:54
Χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο:

"Ποσοστό 65% των νεκρών οδηγών ή επιβατών δεν κάνει χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους.

Κύρια αίτια θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων:
* Απόσπαση προσοχής οδηγών
* Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
* Υπερβολική ταχύτητα
* Παραβίαση προτεραιότητας

Κύρια αίτια του συνόλου των τροχαίων ατυχημάτων:
* Μη τήρηση της απόστασης ασφαλείας
* Παράλειψη προειδοποίησης για την αλλαγή κατεύθυνσης
* Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
* Παραβίαση λοιπών σημάνσεων
* Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
* Ολισθηρότητα οδοστρώματος και
* Καιρικές συνθήκες"

Δεν έχει αριθμούς, αλλά η υπερβολική ταχύτητα ΔΕΝ είναι αυτό που σκοτώνει συνήθως.

Κάνεις λάθος!

Η υπερβολική ταχύτητα σκοτώνει τους περισσότερους....

Ο όρος "υπερβολική ταχυτητα" όμως είναι σχετικός. Κάποιος παίρνει μια στροφή με πχ 80χαω και πάει ανετα και κοιτάει πίσω, κι άλλος με 80 πάει δικάβαλλος με τον χάρο.

Θυμάμαι στις Σέρρες, τον Μαλαμιδη στην εισοδο της 14 να έχει γυρίσει και να λέει "ανοιξτε γκάζι" και να είμαστε από πίσω έτοιμοι να δώσουμε το χέρι στον Αι Πέτρο....

Οπότε αν κάποιος πάει Επιδαυρο, Μπράλο, άγιο κλπ και πάει όπως μπορεί όλα καλά... αν τον περάσαει κάποιος με +100 ή πάει βόλτα με κάποιους που δεν ξέρει και είναι άτυχος να ει΄ναι αργότερος από αυτούς και τους ακολουθήσει τότε είναι άτυχος και βλάκας.

Αν πάει κάποιος γρήγορα σε δρόμο που δεν ξέρει, είναι ηλίθιος.

Όλοι μας βεβαια κατα καιρούς τα έχουμε κάνει οπότε είμαστε βλάκες και ηλίθιοι αλλά και πολύ κωλόφαρδοι..... Αυτά για τους κυρίους από πάνω με τους αφορισμούς.

(Τα περί κράνους, ζώνης κλπ θεωρούνται αυτονόητα - τα άλλα για το οδόστρωμα καιρικές συνθήκες κλπ ειναι επίσης αυτονόητα.)

sniper
23/09/2009, 18:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Μάλλον δεν έχει σημασία, αλλά το +50χλμ του Busa δεν έπαιξε και κάποιο ρόλο,μιας και το VTR βγήκε στο αντίθετο ρεύμα. Τουλάχιστον έτσι μου είπε κάποιος που ήταν πολύ κοντά τους...

Κι αν πήγαινε με +55 ή +45 μπορεί και να είχε γλυτώσει..... κι άλλα πολλά θα μπορουσαν να είχαν γίνει.... τεσπα.... :sad:

marios8
23/09/2009, 18:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimr1
Νομίζω ότι δεν ισχύει τόσο συχνά αυτό που λέμε κακιά στιγμή στη γρήγορη οδήγηση.

Σωστό .

Αν οδηγάς γρήγορα (όριο) θα έρθει με μαθηματική ακρίβεια η "κακιά στιγμή" .
Δεν υπάρχει άνθρωπος να ασχολείται αγωνιστικά με την μοτοσυκλέτα και να μην έχει τις "κακιές στιγμές του",
Αλλιώς δεν θα μπορέσει να δεί τα όρια - λάθη του και να τα διορθώσει.

Το θέμα εδώ όμως είναι, οτι το κάθε παιδάκι που βρέθηκε με 100+ άλογα στα πόδια του και είδε την Κυριακή τον Βαλεντίνο στην TV, αποφασίζει να ονομάσει τον δρόμο της Επιδαύρου Mugello .
Προσπαθεί να κινηθεί γρήγορα με αποτέλεσμα να μετράει τις μπαριέρες, βάζοντας σε κίνδυνο εκτός απο τον εαυτό του και κάθε άτυχο περαστικό που μπορεί να βρεθεί στο δρόμο του.

zefos1100xx
23/09/2009, 18:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Κι αν πήγαινε με +55 ή +45 μπορεί και να είχε γλυτώσει..... κι άλλα πολλά θα μπορουσαν να είχαν γίνει.... τεσπα.... :sad:

......μη το ψαχνεις , εχω αναρωτηθει πολλες φορες ''και αν αυτο?...και αν εκεινο?.....και αν το αλλο?..........δεν θα ηταν τοσο γ@μhμενα τα πραγματα....''

....αστο σου λεω , ειναι πικρα αυτο το σκεπτικο γιατι εισαι μετά -(οχι προ)- τετελεσμενων γεγονοτων....και η τροπη οριστικη και αμετακλητη.

.....μετα αρχιζει το αναθεμα και μια κρυφη ελπιδα να ειχες την δυναμη να γυριζες πισω στον χρονο......λιγα λεπτα πριν.....λιγες ωρες πριν.....λιγες μερες , εβδομαδες , μηνες.....μεχρι να το χωνεψεις καλα οτι δεν εχεις παρα αναμνησεις αυτου που εχασες.

devil's animal
23/09/2009, 20:04
Κάνεις λάθος!

Η υπερβολική ταχύτητα σκοτώνει τους περισσότερους....

Ο όρος "υπερβολική ταχυτητα" όμως είναι σχετικός. Κάποιος παίρνει μια στροφή με πχ 80χαω και πάει ανετα και κοιτάει πίσω, κι άλλος με 80 πάει δικάβαλλος με τον χάρο.

Θυμάμαι στις Σέρρες, τον Μαλαμιδη στην εισοδο της 14 να έχει γυρίσει και να λέει "ανοιξτε γκάζι" και να είμαστε από πίσω έτοιμοι να δώσουμε το χέρι στον Αι Πέτρο....

Οπότε αν κάποιος πάει Επιδαυρο, Μπράλο, άγιο κλπ και πάει όπως μπορεί όλα καλά... αν τον περάσαει κάποιος με +100 ή πάει βόλτα με κάποιους που δεν ξέρει και είναι άτυχος να ει΄ναι αργότερος από αυτούς και τους ακολουθήσει τότε είναι άτυχος και βλάκας.

Αν πάει κάποιος γρήγορα σε δρόμο που δεν ξέρει, είναι ηλίθιος.

Όλοι μας βεβαια κατα καιρούς τα έχουμε κάνει οπότε είμαστε βλάκες και ηλίθιοι αλλά και πολύ κωλόφαρδοι..... Αυτά για τους κυρίους από πάνω με τους αφορισμούς.

(Τα περί κράνους, ζώνης κλπ θεωρούνται αυτονόητα - τα άλλα για το οδόστρωμα καιρικές συνθήκες κλπ ειναι επίσης αυτονόητα.)

συμφωνω απολυτα.

σημερα εμαθα οτι το παλικαρι με το vtr εκανε track day στα μεγαρα. εβαλε λαστιχα σε γνωστο λαστιχα που τον ξερουμε ολοι, και εφυγε για Επιδαυρο στα καπακια.
μου ειπαν οτι ανεβοκατεβαινε με καμια 160..:rolleyes: και το μπουσα πηγαινε βολτιτσα με 60.
ανοιξε γραμμη.γεια σας.

το θεμα ειναι οτι πεθαναν και οι 2.

κριμα και παλι κριμα.
:sad: :sad: :sad:

BLiTzER
23/09/2009, 20:07

Δε διαφωνούμε. Αλλά επιμένω ότι τα περισσότερα δυστυχήματα συμβαίνουν λόγω απροσεξίας.

Και σου μιλάει ένα άτομο που πήρε 1000 και για 2-3 Επιδαύρειες βόλτες τον περνούσαν μέχρι και τα V-strom στα στροφιλίκια, άγνωστοι με 600ρια από εσωτερική με +40 και άλλα πολλά. Εκτός του ότι τρόμαζα, σαν νέος οδηγός, ντρεπόμουν που ήμουν τόσο λίγος γι'αυτό το μηχανάκι. Αλλά η διαδρομή μου μάθαινε Κυριακή με Κυριακή. Δε θα την αφήσω τώρα... Όλοι ξέρουμε τα ρίσκα. Τα ξέραμε τη στιγμή που αγοράσαμε δίτροχο. Μη λέμε τα ίδια σε κάθε θρεντ.

dimr1
23/09/2009, 20:19
Έχει τόση σημασία το +/- 45,55,20ή απλά Χ χλμ την ώρα σε δημόσιο δρόμο; Όταν πηγαίνουν πολλοί συνάδελφοι με λίγα ή πολλά χλμ με μηχανές στημένες ή ασυντήρητες με τόσα διαφορετικά επίπεδα οδηγών, πάνω κάτω, με τους αστάθμητους παράγοντες ενός δημόσιου δρόμου, δεν υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να γίνει κάτι; Νομίζω δεν πρέπει να στηρίζουμε έστω και παθητικά τους χεράδες του γλυκού νερού. Όποιος θέλει να μιλήσει με νούμερα, στην πίστα κύριοι, τα υπόλοιπα απασχολούσαν και τα πλήρωσαν δεόντως, την προηγούμενη και προπροηγούμενη γενιά.

THEOD
23/09/2009, 20:21
Δε διαφωνούμε. Αλλά επιμένω ότι τα περισσότερα δυστυχήματα συμβαίνουν λόγω απροσεξίας.

Φίλε δεν ξέρω αν μιλάς γενικότερα, αλλα αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι συγκεκριμένες διαδρομές όπως Επίδαυρος, Ρώσσος, Μπράλλος κλπ έχουν γεμίσει εικονοστάσια...Και να είσαι σίγουρος ότι δεν ήταν η απροσεξία ο λόγος...

mparmpanik
23/09/2009, 20:27
Καπως πρεπει να χρυσωσουμε το χαπι της βλακειας μπας και ψησουμε κανεναν
Αλλα κυριως τον εαυτο μας.
Ναι, φταιει που οι δρομοι μας είναι ψιλοσκοτωστρες κι όχι το στραβο μας το κεφαλι
Που δεν φυλαγομαστε και παμε σαν τα προβατα στη σφαγη.
Αλλα σκασιλα μας, σε μας τους σουπερ ουαου καβαλαρηδες, στα μαστορια των διτροχων δεν θα μας κατσει ποτε η στραβη.
Σε αυτους που «δεν το χουν» σε αυτους που δεν το κατεχουν το αθλημα.
Κι ανεγκεφαλα χτυπαμε καθημερινα την πορτα του θανατου,
Ξεχνωντας ότι καποια στιγμη, καποιος θα ανοιξει.

Μας βλεπω στην εθνικη να κανουμε σλαλομ και δεν θα φταιμε που ο αφηρημενος οδηγος θα αλλαξει ξαφνικα λωριδα την στιγμη
που τον προσπαρναμε.
Μας βλεπω να κανουμε διηθήσεις αναμεσα στα σταματημενα με 50-60 χιλιομετρα
Και δεν θα φταιμε που ο παπαρας συνοδηγος ανοιξε την πορτα.
Μας βλεπω να φευγουμε σφαιρα μολις αναψει ο πρασινος και δεν θα φταιμε που ο εγκληματιας θα περασει με κοκκινο.
Σε καμμια περιπτωση δεν θα φταιμε, σε ολες όμως τις περιπτωσεις θα πληρωσουμε την νυφη.

Το να ζουμε δεν μπορουμε να το αφηνουμε στην τυχη.
Πρεπει να φυλαμε μονοι μας τον κωλο μας και να προσπαθουμε να προβλεπουμε
την στραβη πριν μας κατσει.
Και πανω απ όλα να μην την προκαλουμε.

G M
23/09/2009, 22:10
Tα ιδια καναμε οι περισσοτεροι - οσοι την γλυτωσαν (ειμαι αναμεσα τους) απο Δημοσιους δρομους και πηραν τον δρομο για χωμα ή πιστες ειναι ακομη μαζι μας.
Οσοι συνεχιζουν να πηγαινουν τάπα στο δρομο ειναι θεμα τυχης και οχι οδηγικων ικανοτητων ποτε θα καταληξουν νοσοκομειο.

road spirit
23/09/2009, 22:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από G M
Tα ιδια καναμε οι περισσοτεροι - οσοι την γλυτωσαν (ειμαι αναμεσα τους) απο Δημοσιους δρομους και πηραν τον δρομο για χωμα ή πιστες ειναι ακομη μαζι μας.
Οσοι συνεχιζουν να πηγαινουν τάπα στο δρομο ειναι θεμα τυχης και οχι οδηγικων ικανοτητων ποτε θα καταληξουν νοσοκομειο.

δεν ξέρω πόσο μπορεί να αντιλαμβάνεται ο καθένας, για μένα τα παραπάνω λόγια έχουν βαρύτητα οταν προέρχονται απο ένα αναβάτη που έχει τρέξει σε πανελήνιο πρωτάθλημα και είναι απο τους ταχύτερους που γράφουν εδώ μέσα...

όλα τα άλλα είναι φιλολογίες ...

nightstalker
23/09/2009, 22:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
συμφωνω απολυτα.

σημερα εμαθα οτι το παλικαρι με το vtr εκανε track day στα μεγαρα. εβαλε λαστιχα σε γνωστο λαστιχα που τον ξερουμε ολοι, και εφυγε για Επιδαυρο στα καπακια.
μου ειπαν οτι ανεβοκατεβαινε με καμια 160..:rolleyes: και το μπουσα πηγαινε βολτιτσα με 60.
ανοιξε γραμμη.γεια σας.

κριμα και παλι κριμα.

ήμουν στο σημείο περίπου 30 λεπτά μετά και αφού έφυγε και το δεύτερο ασθενοφόρο με τον νεκρό (με το VTR)
το παληκάρι με το Busa ζούσε και νομίζω είχε και τις αισθήσεις του,
έφυγε και αυτός τελικά??

golis
23/09/2009, 22:40
Κλειδώστε το επιτέλους...:sad:

byron
23/09/2009, 22:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
δεν ξέρω πόσο μπορεί να αντιλαμβάνεται ο καθένας, για μένα τα παραπάνω λόγια έχουν βαρύτητα οταν προέρχονται απο ένα αναβάτη που έχει τρέξει σε πανελήνιο πρωτάθλημα και είναι απο τους ταχύτερους που γράφουν εδώ μέσα...

+ όσα γουστάρεις...

byron
23/09/2009, 22:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από golis
Κλειδώστε το επιτέλους...:sad:

Να το κλειδώσω ρε φίλε, αλλά το να ξεχαστεί είναι το πρόβλημα?

675heat
23/09/2009, 22:48
"Κάποιοι αναφέρουν".... "+50"... "γρηγορότερα απ'ότι έπρεπε"...

Μάλιστα. Δε θα σταθώ στα υπόλοιπα. Αλλά ποιος ακριβώς ρυθμίζει το "πρέπει"? Οι πινακίδες? Ή αυτός που πηγαίνει με 50 και θαυμάζει το τοπίο?

Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να κρίνουμε και να θάβουμε εκ του ασφαλούς ΜΕΤΑ το ατύχημα, ε?

Αυτό ναι. Κι εμένα με έχει βοηθήσει η τύχη μια φορά στην Επίδαυρο. Αλλά θα πηγαίνω όποτε έχω τη δυνατότητα γιατί ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. Η άσφαλτος είναι πολύ καλή και η διαδρομή υπέροχη. Απλά θέλει σεβασμό.

Οταν σε μια διαδρομη με στροφιλικι καποιος περναει καποιους με + 50 δεν χρειαζεται να εισαι ο Rossi για να καταλαβεις το αυτονοητο. Βεβαια οταν μιλαμε για υπερ-γρηγορους σαν κι εσενα που απ' οτι φαινεται εχουν σταματησει το χρονο τοτε μιλαμε για την εξαιρεση του κανονα.
Εδω δεν ειμαστε για να θαψουμε καποιον, οταν μαλιστα αυτος ο καποιον ειναι νεκρος. Μην προσπαθεις λοιπον δημουργησης αντιπαραθεση μεσα σε ενα τραγικο γεγονος γιατι δεν θα βρεις κοινο.
Οσο γι'αυτο το 5% που ανεφερες με κανει να αναρωτιεμαι σε ποιο νομο της Ελλαδος ζεις..

marios8
23/09/2009, 22:49

Το θέμα φίλε GM είναι τα νέα παιδιά να μην περνάνε απο την πρώτη φάση (δημόσιους δρόμους) , αλλα να πηγαίνουν κατευθείαν στις πίστες .
Είναι αδιανόητο την εποχή του net (δηλαδή της ενημέρωσης) να υπάρχουν αναβάτες που χρησιμοποιούν τους δρόμους για πίστες .
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ

BLiTzER
23/09/2009, 23:32
Οταν σε μια διαδρομη με στροφιλικι καποιος περναει καποιους με + 50 δεν χρειαζεται να εισαι ο Rossi για να καταλαβεις το αυτονοητο. Βεβαια οταν μιλαμε για υπερ-γρηγορους σαν κι εσενα που απ' οτι φαινεται εχουν σταματησει το χρονο τοτε μιλαμε για την εξαιρεση του κανονα.

Από όλο το ποστ μου κατάλαβες ότι είμαι "υπερ-γρήγορος". Μάλιστα. Αυτό που ήθελα να πω πάντως, σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει, είναι ότι το +50 είναι σχετικό. Και, επίσης, απολαμβάνω και ΜΑΘΑΙΝΩ από τέτοιες διαδρομές. Δεν πηγαίνω για να κάνω χρόνο.

Εδω δεν ειμαστε για να θαψουμε καποιον, οταν μαλιστα αυτος ο καποιον ειναι νεκρος. Μην προσπαθεις λοιπον δημουργησης αντιπαραθεση μεσα σε ενα τραγικο γεγονος γιατι δεν θα βρεις κοινο.
Οσο γι'αυτο το 5% που ανεφερες με κανει να αναρωτιεμαι σε ποιο νομο της Ελλαδος ζεις..

Αυτό δεν πήγαινε σε εσένα προσωπικά. Απλά κάθε φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, πετάγονται όλοι να πουν για τους χεράδες, τους γρήγορους, το street racing, πως θα καταλήξουν όλοι νεκροί κτλ κτλ. Δεν είναι καν αστείο πια.

Ίσως δεν είναι 5%, ίσως είναι 10%, ίσως 12%. Σίγουρα δεν είναι όσο μεγάλο νομίζετε. Αν έχεις κάποια στοιχεία πάντως, θέλω να τα δω.

mako
24/09/2009, 00:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
ΠΑΤΕΡΑ ΖΕΙΣ??? :a53: :a30:

Φυσικα (λατρευω το "χωραφι" των Μεγαρων).-:winka: :wave2:

mako
24/09/2009, 00:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από nightstalker
ήμουν στο σημείο περίπου 30 λεπτά μετά και αφού έφυγε και το δεύτερο ασθενοφόρο με τον νεκρό (με το VTR)
το παληκάρι με το Busa ζούσε και νομίζω είχε και τις αισθήσεις του,
έφυγε και αυτός τελικά??

Δυστυχως εφυγε και ο αλλος φιλος ...... αν και νομιζω τα εγραψες αναποδα.-:(

dirtbird
24/09/2009, 06:08

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit

Παρομοίως με τον Βύρωνα ..
+άπειρο στους παραπάνω

dimr1
24/09/2009, 07:03
Άν και τραγικό το γεγονός σε αυτό το thread, είναι καλό να υπάρχουν τόσες παρόμοιες απόψεις υπερ της πίστας. Νομίζω έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Θα πάρει αρκετό διάστημα για να τα δίνουμε όλα στην πίστα και να απολαμβάνουμε το δρόμο, θα γίνει όμως.

notakos600
24/09/2009, 07:37
Κατ' αρχάς τα θερμά μου συλληπητήρια στις οικογένειες των θανόντων και τις απερίγραπτες ώρες θλίψης που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι.
Η αγωνιστική οδήγηση σε δημόσιους δρόμους σκοτώνει, χωρίς πολλές φιλολογίες και πομπώδεις τποθετήσεις.
Όλα μα όλα τα supersports και superbikes θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να μην έχουν ομολογκασιόν για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους, κάτι αντίστοιχο που συμβαίνει με τα καθαρόαιμα για το χώμα. Είναι αδιανόητο να ισχυριστεί κάποιος πως μια μοτοσυκλέτα με τα κλιπ-ονς στον άξονα του εμπρός τροχού και τα μαρσπιέ στη πινακίδα, μπορεί να οδηγηθεί από τον οποιονδήποτε νορμάλ η σχεδόν νορμάλ σε δημόσιο δρόμο. Σε προδιαθέτει να βάλεις γόνατο, έτσι απλά. Συνεπικουρούμενης και της νεανικής τρέλλας φτάνουμε στα αποτελέσματα που ξέρουμε.
Δυστυχώς αν δεν αλλάξουμε τρόπο σκέψης και οδήγησης θα συνεχίσουμε να σκοτωνόμαστε και να σκοτώνουμε τον κάθε ανυποψίαστο που είχε τη (κακή) τύχη να βρεθεί στο διάβα μας.

nassosxlvbros
24/09/2009, 07:50
...μάγκες το θέμα εξαντλήθηκε πιστεύω...το να βγαίνεις σε δημόσιο δρόμο και να προσπαθείς να πάρεις ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΑΠΑ ειναι το τραγικό λάθος...εδω χαλαρή βόλτα πας και αν έχει εναλλαγές ο δρόμος βρίσκεσαι συχνά "εκτος" γραμμής μόνο και μόνο από λάθος στάση...όχι να αρχίσεις να πηγαίνεις αεροπορία...δεν υπάρχει περίπτωση να μην "κλειδώσεις"σε λάθος θέση και η επόμενη στροφή να σε βρει αλλού...ε,αν κυνηγιέσαι κιόλας απλά έχεις ήδη πέσει και δε το ξέρεις...βάλτε υπόψιν αυτό, βάλτε και μια υποψία υγρασίας ή ακόμα χειρότερα "αναμένα" λάστιχα από το πάνω κάτω, και η συνταγή για τον τάφο είναι έτοιμη!
...κι όλοι αυτοί οι "γρήγοροι"αν δεν συνειδητοποιήσουν πως μια μέρα θα φύγουν ή θα μείνουν ανάπηροι πιθανόν παίρνοντας στο λαιμό τους και κανένα άλλο, τόσο πιο κοντά στο τέλος τους βρίσκονται...η άγνοια κινδύνου και ταχύτητας σκοτώνει ψυχρά και απλά...θα μου πεις μπορεί και να τό'θελε να φύγει...ο αντίθετα ερχόμενος όμως; αυτός ο δύστυχος απλά πήγε αναίτια αλλά πήγε και απροετοίμαστος...δεν κάνεις "χαλαρή"βολτίτσα χαζεύοντας στη μηχανή!!!είσαι πάντα αλέρτ ειδικά σε δρόμο που ξέρεις ότι συχνάζουν "πικραμένοι Ρόσσι"άλλη μια έλλειψη βασικής εκπαίδευσης οδήγησης...:(
τι να πεις... ο πόλεμος είναι δικός μας και όχι του δρόμου...ο όποιος δρόμος θα είναι και αύριο εκεί για μας αμφιβάλλω...

byron
24/09/2009, 07:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
Η αγωνιστική οδήγηση σε δημόσιους δρόμους σκοτώνει, χωρίς πολλές φιλολογίες και πομπώδεις τποθετήσεις.
Όλα μα όλα τα supersports και superbikes θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να μην έχουν ομολογκασιόν για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους, κάτι αντίστοιχο που συμβαίνει με τα καθαρόαιμα για το χώμα. Είναι αδιανόητο να ισχυριστεί κάποιος πως μια μοτοσυκλέτα με τα κλιπ-ονς στον άξονα του εμπρός τροχού και τα μαρσπιέ στη πινακίδα, μπορεί να οδηγηθεί από τον οποιονδήποτε νορμάλ η σχεδόν νορμάλ σε δημόσιο δρόμο. Σε προδιαθέτει να βάλεις γόνατο, έτσι απλά. Συνεπικουρούμενης και της νεανικής τρέλλας φτάνουμε στα αποτελέσματα που ξέρουμε.
Δυστυχώς αν δεν αλλάξουμε τρόπο σκέψης και οδήγησης θα συνεχίσουμε να σκοτωνόμαστε και να σκοτώνουμε τον κάθε ανυποψίαστο που είχε τη (κακή) τύχη να βρεθεί στο διάβα μας.

Νομίζω πως έχεις χάσει τη μπάλα, ή δεν ξέρεις τι λες...

zefos1100xx
24/09/2009, 07:59

Όλα μα όλα τα supersports και superbikes θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να μην έχουν ομολογκασιόν για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

:uplate: :uplate: :uplate: :uplate: :uplate: :uplate: :uplate: :uplate: :uplate: :uplate: :uplate: :uplate:

....και τα Motard σε προδιαθετουν να τρεχεις μεσα στην πολη , αναμεσα στα αυτοκινητα εγω συμφωνω με τον φιλο και προτεινω να τα απαγορευσουμε και αυτα......

....επισης με ενα beverly500 ανεβαιναμε δικαβαλο την λαμπρακη και επιασε ...160!!!!...scooter ειναι αυτο η πυραυλος?.........εξω και τα maxi scooter γιατι παραπλανουν τον κοσμακη που θελει απλα να μετακινηθει μεσα στην πολη!

.....ακομα πολλες sport touring θηριωδων διαστασεων εχουν ιδιες επιδοσεις με τα 1000ss......μονο με ομολογκασιον και αυτα!

ελα! ευκαιρια βρηκε ο καθενας με το τραγικο συμβαν και εχει βγει και λεει οτι θελει....ιδια ανιστοριτη ιστορια......και παρακαλεσα πιο πριν να μην καταληξει σε κοντρα αποψεων , αλλα τελικα ειναι αναποφεκτο.Sorry αλλα σαν κατοχος ss επι 20 χρονια δεν μπορω να βλεπω το παραπανω αναρτημενο χωρις να απαντησω......ασε που ζω κατα τυχη!....δεν ξερω να οδηγαω και δεν αντιλαμβανομαι μια διαδρομη οπως θα επρεπε!
....μεχρι το σημειο που λεγαμε για μια ισσοροπια μεταξυ δρομου και πιστας ολα ηταν καλα......με κατι τετοια το γλυκο αρχιζει να χαλαει.

edit: ψεματα....εκατσα και τα μετρησα......18 χρονια.....

nassosxlvbros
24/09/2009, 08:05

Και σου μιλάει ένα άτομο που πήρε 1000 και για 2-3 Επιδαύρειες βόλτες τον περνούσαν μέχρι και τα V-strom στα στροφιλίκια, άγνωστοι με 600ρια από εσωτερική με +40 και άλλα πολλά. Εκτός του ότι τρόμαζα, σαν νέος οδηγός, ντρεπόμουν που ήμουν τόσο λίγος γι'αυτό το μηχανάκι. Αλλά η διαδρομή μου μάθαινε Κυριακή με Κυριακή. Δε θα την αφήσω τώρα... Όλοι ξέρουμε τα ρίσκα. Τα ξέραμε τη στιγμή που αγοράσαμε δίτροχο. Μη λέμε τα ίδια σε κάθε θρεντ.

η απροσεξία είναι σχετική...γιατί όλοι θα σου πουν πως προσέχουν...ναι...αλλά ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ είναι το ζήτημα..εκει είναι το πόσο εμπειρία έχεις ή αποκτάς καλή ώρα σαν εσένα...το μυστικό είναι να τα έχεις βρει με τη πάρτη σου:γουστάρεις μηχανή;αλλά : δε τη ξέρεις δε τρέχεις! δε πανα σου λένε ό,τι σκατά θέλουν...το βασικό είναι μετά τη βόλτα νάσαι πίσω για να πας την επόμενη...μαθαίνεις να διαβαζεις το δρόμο και το κάθε δρόμο (ακόμα και τον ίδιο) ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ...όσο πιο συχνά σκέφτεσαι (και έχεις αποδεχτεί)πως το μοιραίο είναι πλάι σου τόσο πιο σωστά οδηγείς,αλλά και περισσότερο θα ζήσεις...η οδήγηση δεν είναι βιβλίο γραμματικής με κανόνες ούτε ιστορία με ιστορίες...είναι ΤΕΧΝΗ! και σαν τέχνη έχει μεν την ιστορία της τους κανόνες της αλλά βελτιώνεται και εξελίσσεται!...από το πώς θα οδηγήσεις μέχρι το τι θα "βλέπεις"....

:wave2:

nassosxlvbros
24/09/2009, 08:13
Κατ' αρχάς τα θερμά μου συλληπητήρια στις οικογένειες των θανόντων και τις απερίγραπτες ώρες θλίψης που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι.

Φίλε μου δεν υπάρχουν κακές μηχανές...κακοί χρήστες και/με κακές επιλογές,ναι...και υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ μηχανάκια που ενω δεν τρέχουν (πολύ) δε σταματάνε,(σχετικο)χωρίς αυτό να τα κάνει απαραίτητα κακά...

και 2-3 φωναχτες σκέψεις...

Για φαντάσου την Αθήνα γεμάτη VIRAGO 250....:uplate:
Πάρτο ανάποδα:(άλλωστε μια χαρά είναι τα SS...αλλά να υπήρχε τόσο αυστηρη αξιολόγηση,που να μην είχες το δικαίωμα να ανέβεις ούτε σε ποδήλατο!!!Για φαντάσου......

:beer:

byron
24/09/2009, 08:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
ή ακόμα χειρότερα "αναμένα" λάστιχα από το πάνω κάτω, και η συνταγή για τον τάφο είναι έτοιμη!

Παρακαλώ???:confused: :confused:

...θα μου πεις μπορεί και να τό'θελε να φύγει...ο αντίθετα ερχόμενος όμως; αυτός ο δύστυχος απλά πήγε αναίτια αλλά πήγε και απροετοίμαστος...δεν κάνεις "χαλαρή"βολτίτσα χαζεύοντας στη μηχανή!!!είσαι πάντα αλέρτ ειδικά σε δρόμο που ξέρεις ότι συχνάζουν "πικραμένοι Ρόσσι"άλλη μια έλλειψη βασικής εκπαίδευσης οδήγησης...:(

Ρε παιδιά....ΤΙ ΛΕΤΕ???
ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει να σκοτωθεί και κανείς δεν θέλει να πάρει μαζί του κι άλλους. Αν θέλει κάποιος να αυτοκτονήσει υπάρχουν άλλοι τρόποι για να το κάνει.
Υπάρχουν 50 διαφορετικοί λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν σε ατύχημα. Πες το απειρία, πες το χαζομάρα, ματαιοδοξία, λάνθασμένη εκτίμηση των ικανοτήτων μας....όπως γουστάρεις πες το.
Είτε μας αρέσει είτε όχι, ατυχήματα θα συμβαίνουν. Όσο πιο γρήγορα σταματήσουν-ουμε να κινούμαστε γρηγορότερα απ΄ότι επιτρέπει ο δρόμος, τόσο λιγότεροι θα χαθούν.
Σίγουρα η ύπαρξη πίστας βοηθάει στο να κατεβαίνει η αδρεναλίνη να βελτιώσουμε με ασφάλεια τις ικανότητες μας, και στο να ωριμάσει η φαιά ουσία. Μακάρι να φτιαχτεί και δεύτερη και τρίτη και όσες γουστάρετε.

ΥΓ: Το "απροετοίμαστος" πως σου κατέβηκε και το είπες? Ξέρεις για τι χρόνο αντίδρασης μιλάμε?

irinia
24/09/2009, 08:17

OΛΟΙ ΜΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.........

Ό μόνος πού ζώ όμως είμαι έγώ..........ΑΠΛΑ ΤΥΧΗ......όπως άκριβώς τό είπες...

nassosxlvbros
24/09/2009, 08:39
Παρακαλώ???:confused: :confused:

Ρε παιδιά....ΤΙ ΛΕΤΕ???
ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει να σκοτωθεί και κανείς δεν θέλει να πάρει μαζί του κι άλλους. Αν θέλει κάποιος να αυτοκτονήσει υπάρχουν άλλοι τρόποι για να το κάνει.
Υπάρχουν 50 διαφορετικοί λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν σε ατύχημα. Πες το απειρία, πες το χαζομάρα, ματαιοδοξία, λάνθασμένη εκτίμηση των ικανοτήτων μας....όπως γουστάρεις πες το.
Είτε μας αρέσει είτε όχι, ατυχήματα θα συμβαίνουν. Όσο πιο γρήγορα σταματήσουν-ουμε να κινούμαστε γρηγορότερα απ΄ότι επιτρέπει ο δρόμος, τόσο λιγότεροι θα χαθούν.
Σίγουρα η ύπαρξη πίστας βοηθάει στο να κατεβαίνει η αδρεναλίνη να βελτιώσουμε με ασφάλεια τις ικανότητες μας, και στο να ωριμάσει η φαιά ουσία. Μακάρι να φτιαχτεί και δεύτερη και τρίτη και όσες γουστάρετε.

ΥΓ: Το "απροετοίμαστος" πως σου κατέβηκε και το είπες? Ξέρεις για τι χρόνο αντίδρασης μιλάμε?

τι δεν κατάλαβες από το "αναμένα"??? νομίζεις πως όλοι κυκλοφορούν με τα σωστά λάστιχα και στις σωστές πιέσεις;

σίγουρα κανείς δε θέλει να σκοτωθεί!μα αυτό ακριβώς όμως κάνει!είτε υπερεκτιμώντας το τι ξέρει ή το τι έχει!
η πίστα είναι πίστα..μακάρι να φτιαχτούν χίλιες..αλλά ο δρόμος είναι για όλους και να επιστρέφουν όλοι...
ο απροετοίμαστος οδηγός (να το πω ξένοιαστος; ) είτε έχει ένα λεπτό είτε χιλιοστά θάναι πάντα απροετοίμαστος...και αδικοχαμένος δυστυχώς...

byron
24/09/2009, 08:54
τι δεν κατάλαβες από το "αναμένα"??? νομίζεις πως όλοι κυκλοφορούν με τα σωστά λάστιχα και στις σωστές πιέσεις;

Αλλο πράγμα τα άχρηστα-λάθος λάστιχα, άλλο το "αναμμένα λάστιχα απ το πάνω κάτω" που έγραψες αρχικά. Το "αναμμένο" -αν εννοείς πολύ ζεστό- προφανώς και είναι επιθυμητό.

ο απροετοίμαστος οδηγός (να το πω ξένοιαστος; ) είτε έχει ένα λεπτό είτε χιλιοστά θάναι πάντα απροετοίμαστος...και αδικοχαμένος δυστυχώς...
Κάποιες φορές όσο προετοιμασμενος και αν είσαι, δεν έχεις κανένα περιθώριο. Αδικοχαμένος όντως.

dimr1
24/09/2009, 08:56

Ευτυχώς που τέτοιες πολεμικές μηχανές μπορούν και τις αγοράζουν άνθρωποι σε χώρες με ανεβασμένο βιοτικό επίπεδο και παιδεία ως επι τω πλείστον. Εμείς στην Ελλάδα δεν έχουμε φτάσει τόσο ψηλά ακόμα, προχωράμε γρήγορα όμως. Υπάρχει δε το μεσογειακό ταμπεραμέντο, η τριτοκοσμική μας ανυπακοή, και ο ψευτοεγωισμός. Με αυτά τα ατυχήματα δίνουμε όμως επιχειρήματα σε όλους τους πολέμιους της μοτοσυκλέτας, όπου συχνά πυκνά εμφανίζονται με περιορισμούς είτε σε ιπποδύναμη ή προστατευτικά ποδιών κτλ όπου βλέπουν την κατοχή SS όπως την οπλοκατοχή στην Αμερική. Δεν μπορούμε να στερήσουμε τη χαρά της οδήγησης από τόσους ανθρώπους λόγω αυτών των ατυχημάτων όμως. Συγκριτικά με το παρελθόν είναι ολοένα και λιγότερα.

nassosxlvbros
24/09/2009, 09:05
Αλλο πράγμα τα άχρηστα-λάθος λάστιχα, άλλο το "αναμμένα λάστιχα απ το πάνω κάτω" που έγραψες αρχικά. Το "αναμμένο" -αν εννοείς πολύ ζεστό- προφανώς και είναι επιθυμητό.

Κάποιες φορές όσο προετοιμασμενος και αν είσαι, δεν έχεις κανένα περιθώριο. Αδικοχαμένος όντως.

Μιλάω για ένα λάστιχο που από την καταπόνηση τά'χει δει όλα...που πιθανόν νάναι και με χαμηλή πίεση...και ως γνωστόν και τα υπερθερμασμένα λάστιχα είναι άχρηστα...ξαφνικά βρίσκεσαι ξάπλα και δεν έχεις πάρει χαμπάρι...αυτό εννοώ "αναμμένο"

στο δρόμο δεν έχεις πολλά περιθώρια..πόσο μάλλον αν κοιτάς το τοπίο ή ακους mp3...και πόσο μάλλον αν είσαι της συνομοταξίας: "έλα μωρεεεε σε μένα θα τύχει; εγώ δε τρέχω"

Kazolinos
24/09/2009, 09:13
Ακομα το συζητάτε.....

εαν το είχατε δει οπως εγω στα 5' μετα το ατυχημα και με τα παιδια να μενουν ακινητα και ξαπλωμενα στα αιματα, και την μια μοτο να καίγεται, δεν θα αναπτύσσατε τοσες θεωρειες του κ@λου .....

απλα δεν θα ξαναπερνούσατε αεροπορια σε δημοσιο δρομο....τελος...

200ΗΡ σε δημοσιο δρομο με οδηγο που προ 2ετιας οδηγούσε παπι....οπως και να το κανουμε ειναι δολοφονικο.....

Λιγη κοινη λογικη!!!!

nassosxlvbros
24/09/2009, 09:17
1. έχω δει αρκετά σαν αυτό και χειρότερα...δε γεννήθηκα χτες...25 χρόνια στο δρόμο είμαι...
2. αυτές οι 'Θεωρίες του κώλου" μας κρατάνε ζωντανούς...
3. έχω πολύ καλύτερα πράματα να κάνω αλλά και μόνο με το "μπούγιο" των πόστ μπορεί να προβληματιστεί ένας νέος και να γλυτώσει...

Kazolinos
24/09/2009, 09:22
Δεν εχω αντιρρηση ρε Νασο,

απλα αυτο που λεω ειναι οτι πρεπει καποιοι να βαλουν το μυαλο τους να δουλεψει και να μην κανουν το παραλογο-λογικο....

ολοι κανουμε π@π@ριες που και που , αλλα και εκει θελει χαζομαρα με μετρο....

προχτες ενας τυπο με R1 στα μελισσια εσπασε 2α και πηγε να κολλησει πανω μου στην κινηση.

Οταν τον στραβωκοιταξα για την μ@λ@κια που εκανε πηγε να μου την πει κιολας.....

Ας μην ενθαρρύνουμε την καγκουριλα!!!!

nassosxlvbros
24/09/2009, 09:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Kazolinos
Δεν εχω αντιρρηση ρε Νασο,

απλα αυτο που λεω ειναι οτι πρεπει καποιοι να βαλουν το μυαλο τους να δουλεψει και να μην κανουν το παραλογο-λογικο....

ολοι κανουμε π@π@ριες που και που , αλλα και εκει θελει χαζομαρα με μετρο....

προχτες ενας τυπο με R1 στα μελισσια εσπασε 2α και πηγε να κολλησει πανω μου στην κινηση.

Οταν τον στραβωκοιταξα για την μ@λ@κια που εκανε πηγε να μου την πει κιολας.....

Ας μην ενθαρρύνουμε την καγκουριλα!!!!

Δε μπορείς να πείσεις κανέναν για να μην δοκιμάσει το λάθος....όσο για το μέτρο υπάρχουν αρκετοί που έχουν πολύ λάθος αντίληψη για αυτό και τα όριά του...ούτε μπορείς να του γεμίσεις το μυαλό...κανείς δεν ενθαρρύνει τις υπερβολές :nono: όλοι στη τελική να γυρνάμε σπίτια μας θέλουμε,και να ετοιμάζουμε την επόμενη βόλτα ;)

notakos600
24/09/2009, 09:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από Kazolinos
Ακομα το συζητάτε.....

εαν το είχατε δει οπως εγω στα 5' μετα το ατυχημα και με τα παιδια να μενουν ακινητα και ξαπλωμενα στα αιματα, και την μια μοτο να καίγεται, δεν θα αναπτύσσατε τοσες θεωρειες του κ@λου .....

απλα δεν θα ξαναπερνούσατε αεροπορια σε δημοσιο δρομο....τελος...

200ΗΡ σε δημοσιο δρομο με οδηγο που προ 2ετιας οδηγούσε παπι....οπως και να το κανουμε ειναι δολοφονικο.....

Λιγη κοινη λογικη!!!!

+1000

Μερικοί πέσατε να με φάτε και με το δίκιο σας. Τι λέει ο άνθρωπας ναούμ?, έχασε τη μπάλα και άλλα πολλά...

Να το θέσω και αλλιώς?
Σε ποιόν από εμάς χρειάζονται 160-180 άλογα σε δημόσιο δρόμο, εκτός ίσως για καγκουριές.

Και συγνώμη αν έθιξα κάποιους γρήγορους και σκληροπυρηνικούς.
Ο δημόσιος δρόμος είναι για όλους και η πίστα για τους αποτυχημένους ρόσι.

Όχι στα ανόητα όρια των 100 ίππων αλλά όποιος τα έχει (τα άλογα) παρακαλώ μη με σκοτώσει όταν ξαναβγεί να ξεκαυλώσει σε δημόσιο δρόμο.

:beer: :beer: :beer:

nassosxlvbros
24/09/2009, 10:13
+1000

Μερικοί πέσατε να με φάτε και με το δίκιο σας. Τι λέει ο άνθρωπας ναούμ?, έχασε τη μπάλα και άλλα πολλά...

Να το θέσω και αλλιώς?
Σε ποιόν από εμάς χρειάζονται 160-180 άλογα σε δημόσιο δρόμο, εκτός ίσως για καγκουριές.

Και συγνώμη αν έθιξα κάποιους γρήγορους και σκληροπυρηνικούς.
Ο δημόσιος δρόμος είναι για όλους και η πίστα για τους αποτυχημένους ρόσι.

Όχι στα ανόητα όρια των 100 ίππων αλλά όποιος τα έχει (τα άλογα) παρακαλώ μη με σκοτώσει όταν ξαναβγεί να ξεκαυλώσει σε δημόσιο δρόμο.

:beer: :beer: :beer:

αδερφέ από όλους τους μαλάκες που ξεκαβλώνουν εκεί έξω οι πιο επικίνδυνοι είναι με κάτω από 20 άλογα...;) τα πολλά άλογα είναι λίγοι αυτοί που έχουν τα λίγα (και απέκτησαν ή θέλουν πολλά)είναι οι χειρότεροι...:(

TheFace
24/09/2009, 11:15

+900:beer:

Ολα τα κλιπ-ον μηχανακια σε ταχυτητες κατω των 100klm/hr ειναι απλα αβολα και κουραστικα, με αποτελεσμα να "προτρεπουν" των αναβατη να αναπτυξει ταχυτητες που θα του επιτρεψουν να "κουμπωσει" στο μηχανακι και να ευχαριστηθει τη βολτα. :wave2:

byron
24/09/2009, 11:22
Oτι να΄ναι....:dizzy:

TROOPER
24/09/2009, 11:29

αντε και συ !!!:wacko:

Kazolinos
24/09/2009, 11:31

Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
αντε και συ !!!:wacko:

SPAMMERS!!!!!!!!

:nono:

:lol:

devil's animal
24/09/2009, 11:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από TheFace
+900:beer:

Ολα τα κλιπ-ον μηχανακια σε ταχυτητες κατω των 100klm/hr ειναι απλα αβολα και κουραστικα, με αποτελεσμα να "προτρεπουν" των αναβατη να αναπτυξει ταχυτητες που θα του επιτρεψουν να "κουμπωσει" στο μηχανακι και να ευχαριστηθει τη βολτα. :wave2:

+636
να προσθεσω επισης οτι σε ολο αυτο βοηθαει και το χρωμα της μηχανης.
βεεεβαια...
αλλιως σε προδιαθετει το "κακο" μαυρο. αλλιως το παθιασμενο κοκκινο.
:sick:

μερικοι μου φαινεται πρεπει να αρχισουν τα κρυα μπανια,μπας και πηξει λιγο ο εγκεφαλος τους.

menelaos46
24/09/2009, 11:59
Tα ιδια καναμε οι περισσοτεροι - οσοι την γλυτωσαν (ειμαι αναμεσα τους) απο Δημοσιους δρομους και πηραν τον δρομο για χωμα ή πιστες ειναι ακομη μαζι μας. Οσοι συνεχιζουν να πηγαινουν τάπα στο δρομο ειναι θεμα τυχης και οχι οδηγικων ικανοτητων ποτε θα καταληξουν νοσοκομειο.

+1000

Υ.Γ. Το ΤΥΧΗ με κεφαλαια...

TheFace
24/09/2009, 13:58
+636
να προσθεσω επισης οτι σε ολο αυτο βοηθαει και το χρωμα της μηχανης.
βεεεβαια...
αλλιως σε προδιαθετει το "κακο" μαυρο. αλλιως το παθιασμενο κοκκινο.
:sick:

μερικοι μου φαινεται πρεπει να αρχισουν τα κρυα μπανια,μπας και πηξει λιγο ο εγκεφαλος τους.

Να υποθεσω δηλαδη οτι ολοι οσοι καβαλανε τα ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΠΙΣΤΑΣ μεσα στις πολεις, κανουν κρυα μπανια... και εχει πηξει το μυαλο τους!

Εκτος αν αυτοι που κανουν τα κρυα μπανια νομιζουν επισης, οτι τα ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΠΙΣΤΑΣ εχουν σχεδιαστει για να πηγαινουν με 50-60χλμ/ω που ειναι τα ορια ταχυτητας στις πολεις και 120χλμ/ω που ειναι στις εθνικες!

ΥΓ. Παω να αναψω το θερμοσυφωνα...:D

golis
24/09/2009, 14:12
Κατάλαβες τώρα γιατί ζήτησα να κλειδωθεί ;
Ας γίνει ένας διαχωρισμός τουλάχιστον.

jimmy10
24/09/2009, 21:33
συμφωνω απολυτα.

ανοιξε γραμμη.γεια σας.

κριμα και παλι κριμα.

Για να βαλουμε τα πραγματα λιγο στην θεση τους

Το παλικαρι με το VTR ΔΕΝ εκανε trackday. Απλως πηγε εκει και αλλαξε τα λαστιχα του. Δεν φορουσε ουτε φορμα τοτε τπτ. Μονο το κρανος του, μπουφαν και γαντια γιατι αν ξερω καλα στα trackdays πρεπει να φορας εξοπλισμο, ετσι?

Απο τον τροπο που οδηγουσε δεν ξερω να πω. Αυτος ηταν που κατα τα φαινομενα βγηκε στο αντιθετο ρευμα κατα την εξοδο του απο στροφη. Το αλλο το παλικαρι με το Busa προσπαθησε να τον αποφυγει αλλα λογω του σημειου που εγινε το ατυχημα (εισοδο στροφης για αυτον) δεν μπορεσε να αποφυγει τα χειροτερα.

Τελικα αν καποιος ξερει να πει το παλικαρι με το Busa εφυγε?

devil's animal
24/09/2009, 21:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmy10
Για να βαλουμε τα πραγματα λιγο στην θεση τους

Το παλικαρι με το VTR ΔΕΝ εκανε trackday. Απλως πηγε εκει και αλλαξε τα λαστιχα του. Δεν φορουσε ουτε φορμα τοτε τπτ. Μονο το κρανος του, μπουφαν και γαντια γιατι αν ξερω καλα στα trackdays πρεπει να φορας εξοπλισμο, ετσι?

Απο τον τροπο που οδηγουσε δεν ξερω να πω. Αυτος ηταν που κατα τα φαινομενα βγηκε στο αντιθετο ρευμα κατα την εξοδο του απο στροφη. Το αλλο το παλικαρι με το Busa προσπαθησε να τον αποφυγει αλλα λογω του σημειου που εγινε το ατυχημα (εισοδο στροφης για αυτον) δεν μπορεσε να αποφυγει τα χειροτερα.

Τελικα αν καποιος ξερει να πει το παλικαρι με το Busa εφυγε?

ειπα οτι μου ειπαν.
μικρη διαφορα βεβαια αν τελικα μπηκε πιστα ή οχι.

και απ'οσο ξερω εφυγαν και οι 2.
:sad:

george 1981
24/09/2009, 23:52

+άπειρο

Δεν ήμουν ποτέ κάτοχος supersport μηχανής.
Βλέπω όμως κάποια επιθετικότητα προς εμάς τους "πιο αργούς" από τους κατόχους supersport
και εξηγούμαι:
Δεν μπορώ να πιστέψω ότι με πλασματικά μαθήματα στη σχολή οδήγησης και μια εξέταση της πλάκας μπορώ από πεζός να βγάλω απεριορίστου κυβικών και αν αντέχει το πορτοφόλι μου
να πάρω μια hayabusa,1349cc,197hp...Οδηγική παιδεία λοιπόν μηδέν...
Το οδικό δίκτυο στην Ελλάδα δεν ευνοεί τέτοιες μηχανές με επιδόσεις εφάμιλλες του motogp.
Εδώ δεν υπάρχουν ατελείωτες autostrada και autοbahn με ελεύθερα όρια ταχύτητας.
Έχω συναντήσει σε νησί όπου η μεγαλύτερη ευθεία είναι 800μέτρα ντόπιους με supersport μηχανές και πραγματικά απόρησα.
Μπορεί ένας κάτοχος ss να μου πει από τα 504 χλμ του Αθήνα-Θεσσαλονίκη,για πόσα χλμ η ταχύτητα του συμμορφώνεται με τα όρια του Κ.Ο.Κ.;
Εγώ δε λέω να καταργηθούν τα ss από τους δημόσιους δρόμους.
Ας αλλάξει όμως κάτι στην όλη διαδικασία.Ίσως υποχρεωτικά driving schools και track days,
υποχρεωτικός full εξοπλισμός προστασίας,πραγματικά δεν ξέρω...

Συλληπητήρια για τα παιδιά...

SVX
24/09/2009, 23:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από george 1981
Το οδικό δίκτυο στην Ελλάδα δεν ευνοεί τέτοιες μηχανές με επιδόσεις εφάμιλλες του motogp.

+ η οδηγικη αγνοια ( ο μοτοσυκλετιστης θεωρει οτι η αποκτηση διπλωματος οδηγησης του δινει ικανοτητες +αντανακλαστικα ΟΔΗΓΟΥ)

mototraveler
25/09/2009, 16:06
Κλείνοντας αισίως τα 14 χρόνια με διαφόρων τύπων μηχανές από 600ss,παπάκια κτλ, κάθε μια από τις οποίες κάλυπτε μια ανάγκη (από επίδειξη μέχρι μετακίνηση για δουλεία), μου έχουν γεννηθεί ερωτήματα (ρητορικά δύστυχος) για τα οποία έχουμε κάνει ομηρικούς καυγάδες με φίλους και γνωστούς.

1. για ποιον λόγο αγοράζει κάποιος μια μηχανή με 200 άλογα και ακραία γεωμετρία, εκτός του να μπορεί να αναπτύξει μεγάλες τελικές και να στρίβει με τον καλύτερο-ταχύτερο τρόπο ?
2. όλοι αυτοί που κάθονται στις καφετέριες πχ του Ναυπλίου και καμαρώνουν το από άκρη σε άκρη φαγωμένο λάστιχο τους τι πετυχαν? Ποια όρια εξαντλήσαν? Του ελαστικού? Της μηχανής? Της τύχης τους? Της τύχης του κακόμοιρου που πάει την βόλτα του με τα παιδιά του?
3. αν στρίβοντας με 140χλμ και 50 μοίρες κλήση μάζεψες τα χωράφια, τι φταίει? ο δρόμος? Ο παππούς οδηγός? Τα νερά ή τα χώματα από τα έργα? Η μήπως θα έπρεπε οι δρόμοι να φτιάχνονται με προδιαγραφές ώστε να ξύνουν μαρσπιε οι επίδοξοι πρωταθλητές? Συγγνώμη κιόλας…..

αυτό που θέλω να πω πριν πέσουν να με φάνε ,είναι ότι όπως ποτέ δεν θα έκοβες σαλάτα με σπαθί σαμουράι ούτε θα πήγαινες για κυνήγι πέρδικας με G3 έτσι και δεν θα έπαιρνες μια μηχανή με προδιαγραφές πίστας για να πας χαλαρή βολτουλα. Θα προσπαθήσεις να φτάσεις τα όρια της και τότε θα διαπιστώσεις ότι τα όρια τα δικά σου αλλά και του δρόμου τελειώνουν πολύ γρηγορότερα…………οι υπόλοιποι μοτοσικλετιστές τι σου φταίμε?

Κουράγιο στις οικογένειες των παιδιών
:sad:

zefos1100xx
25/09/2009, 16:25
εμενα να με συχωρνατε αλλα θελω να πω κατι που μου'ρχεται με αυτα που διαβαζω , οχι σε καποιον συγκεκριμενα...ετσι γενικα.......

Με αφορμη θανατους αυτα τα ποστς ειναι η ''χαρά του καθε κουλαδιου'' και με....... επιχειρήματα.

......χωρις παρεξηγηση , αλλα εχει στηθει ερωτοδικιο για αλλη μια φορα...... για ολα τα ατυχηματα και για τα 7 κακα της μοιρας τους φταινε αυτοι με τα ss......

...για αλλη μια φορα δεν ακουσα κανεναν να μιλαει για τις πραγματικες αιτιες!

....Ναι ρε παιδια!ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ!......ποια πιστα ρε γαμωτο μου?οκ.... στα μεγαρα , οκ...... στις σερρες!

Μα υπαρχει υποδομη τωρα?Οσο και αν γινονται φιλοτιμες προσπαθειες ειμαστε πολυ πισω!....εχουμε και μια τροχαια που μας σωφρονιζει δια της τσεπης μας......ε οχι!

...υπαρχει και το μικροβιο που λεγεται μοτοσυκλετα ετσι?
Μαζι με το προχθεσινο της τεταρτης εχω κανει 3 track day στην σειρα , καλη φαση! γ@ματη! δεν λεω ........αλλα υπαρχει και ο δρομος , και οι βολτες , και η ξεροκεφαλια του καθενα....τα εχετε βαλει στο μιξερ και προσπαθειτε να προβαλετε και αποψη.....ε οχι!

πριν λιγες μερες πηγα να πατησω εναν αρχιηλιθιο με ενα σκουτερακι που μπηκε μπροστα μου και εστριψε αποτομα , και ειμουνα με το φορτηγακι της δουλειας φορτωμενο....πηγα να τον κανω αλοιφη για καλους τον μ@λακα.... μου κοπηκε η χολη!...κοιτα να δεις που μετα απο τοσα χρονια πανω στην σελα εχοντας γλυτωσει απο τελαρα στον κηφισο μεχρι βελγους με τροχοσπιτα στην παραλιακη , θα γινομουνα φονιας χωρις να θελω!.........ποιοι θα εφταιγαν αν δεν φρεναριζα?....αυτοι με τα ss?....ε οχι!

....για αναθεωρηστε λιγο!

kokos08
25/09/2009, 16:26
33 εικονοστασια απο το τελος της Αλμυρης μεχρι την Επιδαυρο στο Stork...

byron
25/09/2009, 17:09
Εφόσον η κουβέντα ξέφυγε εντελώς απ΄το θέμα του αρχικού thread, έγινε διαχωρισμός.

byron
25/09/2009, 18:26
Με την ευκαιρία αφού φύγαμε και θέλουμε απαγορεύσεις προτείνω...

1. Να απαγορευτούν οι ηλίθιοι με τα TDM + acrapovic που νομίζουν ότι το μηχανάκι στρίβει και πάει καλύτερα από τα SS.
2. Να απαγορευτούν τα Varadero (μη ρωτάτε γιατί)
3. Να απαγορευτούν τα R1200 GS που μου κλεινουν τις διόδους μεσα στην Αθήνα. Το πράμα είναι για ταξίδια που δεν θα κάνει ποτέ. Οι κάτοχοι Adventure στη ψειρού.
4. Να απαγορευτούν τα ΧΤ γιατί μετά τα 120 ο σκελετός χορεύει καρσιλαμά.
5. Να απαγορευτούν τα VStrom 650 γιατί σε προτρέπουν να βαρας 250άρες
6. Να απαγορευτούν τα Trans Alp γιατί είναι επικίνδυνο ένα μηχανάκι με 250 κιλά και 45 άλογα
7. Να απαγορευτούν τα γυμνά γιατί είναι "αλήτικα"
8. Να απαγορευτούν όλα τα παρτάλια που 200αρίζουν και οι ρυθμίσεις στο μπροστινό τους περιορίζονται στις τάπες αέρα (!!) ή φοράνε ψαλίδια από κουφώματα αλουμινίου ή έχουν δαγκάνες μονού εμβόλου και τρόμπες των 20?.
9. Να απαγορευτεί ότι πάει πάνω από 130 χλμ γιατί μετά μπαίνουμε σε παράνομα όρια ταχύτητας.
10. Να απαγορευτούν η έκδοση διπλώματος μοτό στους πάνω από 35 γιατί καταλαβαίνουν τόσα όσα και οι κατίνες της γειτονιάς.
11. Να απαγορευτούν τα ΚΤΜ γιατί τραβάνε σούζες.
12. Και φυσικά να απαγορευτούν οι αγώνες στην τηλεόραση γιατί μας προτρέπουν να κάνουμε τα ίδια.

Αν θυμηθώ κάτι θα επανέλθω....:a55:

alexxxcbr
25/09/2009, 19:10
:beer: :beer: :beer: :beer:

kostasfazer
25/09/2009, 20:10
Με την ευκαιρία αφού φύγαμε και θέλουμε απαγορεύσεις προτείνω...

1. Να απαγορευτούν οι ηλίθιοι με τα TDM + acrapovic που νομίζουν ότι το μηχανάκι στρίβει και πάει καλύτερα από τα SS.
2. Να απαγορευτούν τα Varadero (μη ρωτάτε γιατί)
3. Να απαγορευτούν τα R1200 GS που μου κλεινουν τις διόδους μεσα στην Αθήνα. Το πράμα είναι για ταξίδια που δεν θα κάνει ποτέ. Οι κάτοχοι Adventure στη ψειρού.
4. Να απαγορευτούν τα ΧΤ γιατί μετά τα 120 ο σκελετός χορεύει καρσιλαμά.
5. Να απαγορευτούν τα VStrom 650 γιατί σε προτρέπουν να βαρας 250άρες
6. Να απαγορευτούν τα Trans Alp γιατί είναι επικίνδυνο ένα μηχανάκι με 250 κιλά και 45 άλογα
7. Να απαγορευτούν τα γυμνά γιατί είναι "αλήτικα"
8. Να απαγορευτούν όλα τα παρτάλια που 200αρίζουν και οι ρυθμίσεις στο μπροστινό τους περιορίζονται στις τάπες αέρα (!!) ή φοράνε ψαλίδια από κουφώματα αλουμινίου ή έχουν δαγκάνες μονού εμβόλου και τρόμπες των 20?.
9. Να απαγορευτεί ότι πάει πάνω από 130 χλμ γιατί μετά μπαίνουμε σε παράνομα όρια ταχύτητας.
10. Να απαγορευτούν η έκδοση διπλώματος μοτό στους πάνω από 35 γιατί καταλαβαίνουν τόσα όσα και οι κατίνες της γειτονιάς.
11. Να απαγορευτούν τα ΚΤΜ γιατί τραβάνε σούζες.
12. Και φυσικά να απαγορευτούν οι αγώνες στην τηλεόραση γιατί μας προτρέπουν να κάνουμε τα ίδια.

Αν θυμηθώ κάτι θα επανέλθω....:a55:

Δυστυχώς φίλε byron κανένα tdm δεν κατασκευάστηκε να κάνει θόρυβο όπως τα κάνουν οι καγουριδες ιδιοκτήτες τους, κανένα gs δεν επέλεξε να κλείνει δρόμους, κανένα v-strom δεν τρέχει από μόνο του, κανένα ktm δεν σηκώνει σούζες χωρίς τον ανάλογο καγκουρα στην σέλα του, γιατί απλούστατα όλες οι μηχανές κατασκευάστηκαν για κάποιο σκοπό ασχέτως του τρόπου χρήσης τους από τους ιδιοκτήτες τους. Ο καγουρας είτε οδηγάει πατίνι είτε αεροπλάνο το ίδιο καγουρας και επικίνδυνος θα είναι.
Από την άλλη όμως τα SS δεν έχουν άλλο σκοπό χρήσης, εκτός της γρήγορης οδήγησης εντος και εκτός πίστας με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται
Πάρτε τα ρίσκα που γουστάρετε, αλλά μην παίζετε με τις ζωές των υπολοίπων όπως λέει και παραπάνω ο mototraveler

byron
25/09/2009, 20:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostasfazer
Ο καγουρας είτε οδηγάει πατίνι είτε αεροπλάνο το ίδιο καγουρας και επικίνδυνος θα είναι.
Από την άλλη όμως τα SS δεν έχουν άλλο σκοπό χρήσης, εκτός της γρήγορης οδήγησης εντος και εκτός πίστας με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται
Πάρτε τα ρίσκα που γουστάρετε, αλλά μην παίζετε με τις ζωές των υπολοίπων όπως λέει και παραπάνω ο mototraveler

Σωστό. Ο ηλίθιος θα είναι ηλίθιος με ότι κι αν οδηγεί. Το οξύμωρο είναι να παίρνει άφεση ο ηλίθιος αν οδηγάει SS και το φταίξιμο να πέφτει στο μηχανάκι.

Κανείς μέχρι στιγμής δεν είπε οτι τα ατυχήματα γίνονται με πολυυυυυύ λιγότερα χλμ απ΄τις 250άρες που ειπώθηκαν για εντυπωσιασμό. Με τα 80-90-120χλμ που μπαίνουν στη στροφή μπορούν να κινηθούν άπειρα μηχανάκια χωρίς να είναι SS και να τσακιστούν το ίδιο άσχημα με όσους πέφτουν με SS. Αν υπάρχει μεγαλύτερη συχνότητα πτώσεων με SS στα μέρη που συζητάμε, υπάρχει λόγω κακή εκτίμηση απ΄τη μεριά του αναβάτη (πάντα) και όχι απ΄αυτό που καβαλάει (που συνήθως δεν οδηγάει σκουτερόπαπιες εκεί).

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι πιο επικίνδυνο ένα ss που φρενάρει απ΄τα 120 κάτω απ΄τα 50μέτρα και δεν είναι επικίνδυνο ένα χψ μηχανάκι που θέλει 70 για την ίδια απόσταση.
Εννοείται ότι δεν υποστηρίζω τον κάθε άσχετο ανεγκέφαλο που πάει με την ταυτότητα στο στόμα, αλλά τα μηχανάκια. Αααα και δεν έχω SS. :wave2:

TOLISTOLAROS
25/09/2009, 20:49
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι πιο επικίνδυνο ένα ss που φρενάρει απ΄τα 120 κάτω απ΄τα 50μέτρα και δεν είναι επικίνδυνο ένα χψ μηχανάκι που θέλει 70 για την ίδια απόσταση.
Δεν είναι.Απλά είναι πολύ ευκολότερο να κατηγορούμε το εργαλείο που ΦΑΙΝΕΤΑΙ κακό(γκάζι,μπουρί,αυτοκόλλητα) και δίνει τη δυνατότητα για ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ(αλήτες που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας...) για το κακό που συνέβη παρά το χειριστή του.Το μηχανάκι είναι άψυχο και δεν αντιμιλά στις μαλακίες που λένε οι άνθρωποι...

konsttanttinos
25/09/2009, 21:20
Ο ηλίθιος θα είναι ηλίθιος με ότι κι αν οδηγεί.

+600:beer:

konsttanttinos
25/09/2009, 21:23
Καλω τον οποιοδηποτε γνωστη, να μας πει ποσα θανατηφορα γινονται λογω πολυ υψηλων ταχυτητων (>230) και ποσα σε ταχυτητες απο 50 εως 150.
Εγω ηδη εχω τα στατιστικα του ΕΚΑΒ που σιγουρα ειναι αποστομωτικα.

BLiTzER
25/09/2009, 22:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
Καλω τον οποιοδηποτε γνωστη, να μας πει ποσα θανατηφορα γινονται λογω πολυ υψηλων ταχυτητων (>230) και ποσα σε ταχυτητες απο 50 εως 150.
Εγω ηδη εχω τα στατιστικα του ΕΚΑΒ που σιγουρα ειναι αποστομωτικα.

Επιτέλους κάποιος που γνωρίζει. Δώσε, άνθρωπε, αριθμούς στο πλήθος, γιατί εμένα με κράζουν :P

kostasfazer
25/09/2009, 23:29
Τα αποτελέσματα θα δείξουν σαφώς περισσότερα λόγο του ότι τα 50-150 είναι οι συνηθισμένες ταχύτητες εντος των πόλεων (βουλιαγμένης, καβάλας κτλ). Αν αυτό για εσένα σημαίνει ότι τα 230+ είναι ασφαλή τότε μάλλον δεν τα πας καλά με την στατιστική :) . Α και μια ακόμα λεπτομέρεια τα ατυχήματα με 320+ είναι ακόμα λιγότερα…….στατιστική και αυτό? Παιδιά μιλάμε για έναν μικρό εμφύλιο από ζωές στην άσφαλτο…..:sad:

BLiTzER
26/09/2009, 00:10
Τα αποτελέσματα θα δείξουν σαφώς περισσότερα λόγο του ότι τα 50-150 είναι οι συνηθισμένες ταχύτητες εντος των πόλεων (βουλιαγμένης, καβάλας κτλ). Αν αυτό για εσένα σημαίνει ότι τα 230+ είναι ασφαλή τότε μάλλον δεν τα πας καλά με την στατιστική :) . Α και μια ακόμα λεπτομέρεια τα ατυχήματα με 320+ είναι ακόμα λιγότερα…….στατιστική και αυτό? Παιδιά μιλάμε για έναν μικρό εμφύλιο από ζωές στην άσφαλτο…..:sad:

320+ δεν πιάνουν πολλά μηχανάκια, ε? Αντίθετα, 230+ πιάνουν και τα 600ρια.

Παραδέχεσαι λοιπόν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των θανατηφόρων συμβαίνουν εντός πόλης, όπου οι ταχύτητες δεν είναι ιδιαίτερα "υπερβολικές".

Με ποια ταχύτητα οδηγεί με ασφάλεια ο καθένας είναι σχετικό. Άλλος οδηγεί άνετα στα 200, άλλος παθαίνει καρδιακή προσβολή στα 100. ΑΥΤΟ είναι σχετικό, όχι η υπερβολική ταχύτητα. Η υπερβολική ταχύτητα είναι ξεκάθαρη έννοια.

Όταν λέμε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ταχύτητα να ξέρουμε τι εννοούμε. Όταν επιμένουμε ότι τα περισσότερα θανατηφόρα οφείλονται σε αυτή, παρομοίως. Τα 140 στη Συγγρού δεν είναι υπερβολική ταχύτητα για τέτοια μηχανάκια για ένα μέσο αναβάτη. Δε σκοτώνεσαι γι'αυτό. Σκοτώνεσαι λόγω κακού χειρισμού, απειρίας, ηλιθιότητας, επειδή πετάχτηκε γάτα, επειδή είχε λάδια, επειδή σε έκλεισαν. Προφανώς, με μικρότερες ταχύτητες ΙΣΩΣ γλύτωνες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι σε σκότωσε η ταχύτητα.

Μικρή σημασία έχουν όλα αυτά, βέβαια. Κουβέντα να γίνεται. Αν/όταν πάθω κάτι, θα έχετε πολλά quotes μου να συζητάτε, να θάβετε, "τά 'λεγα εγώ" και τέτοια. Ξέρετε ;)

Το point είναι ότι κανείς δε θέλει να πεθάνει. Πόσο μάλλον να σκοτώσει. Σίγουρα κάποιοι είναι λίγο πιο ηλίθιοι από άλλους, αλλά τέτοιες συζητήσεις, αφορισμοί, διαχωρισμοί, απαγορεύσεις δε βοηθούν κανέναν. Ο καθένας απολαμβάνει το μηχανάκι του όπως γουστάρει. Σταματήστε να τους θέλετε όλους στα μέτρα σας. Λίγη παιδεία χρειάζεται και λίγο περισσότερο μυαλό από τον καθένα μας ξεχωριστά.

arxaios
26/09/2009, 08:55
........Η υπερβολική ταχύτητα είναι ξεκάθαρη έννοια..............

Αλλά εσύ δεν το έχεις ακόμα ξεκαθαρίσει τι είναι !!!

Υπερβολική ταχύτητα είναι και τα 40 χλμ/ώρα αν κινήσαι σε δρόμο με πεζούς .......
Υπερβολική ταχύτητα είναι και τα 80 χλμ/ώρα αν είσαι σε κλειστή φουρκέτα ......
Κανένα από τα παραπάνω δεν είναι υπερβολική ταχύτητα σε Ε.Ο.
Άρα η υπερβολική ταχύτητα δεν έχει να κάνει με τους αριθμούς τόσο όσο με τις συνθήκες !!!

Όταν οδηγείς στο δρόμο ΟΦΕΙΛΕΙΣ, αν μη τι άλλο, να μην είσαι αντικοινονικός και να σκέφτεσε ότι στον ίδιο δρόμο κινούνται και άλλοι ........ οι οποίοι ΔΕΝ έχουν την όρεξη σου να κάνεις τον Ταρζάν και απλά θέλουν να κινηθούν ΗΡΕΜΑ χωρίς να τους σπας εσύ τη χολή περνόντας στον πόντο με τα όσα ή πλαγιασμένος σαν να είσαι σε μότοGP ..........

Επίσης ΜΗΝ περιμένεις ο μέσος οδηγός να γνωρίζει από τροχιές, άπεξ, κ.λ.π., πράγμα που αμέσως κάνει πολύ πιθανό το να σε βγάλει από την πορεία σου (χωρίς να το θέλει), και να σε στείλει να μελετάς τα ραδίκια ανάποδα .........

Αυτό που για το αυτοκίνητο είναι 10 - 15 πόντοι παρατιμονιά, για σένα μπορεί να είναι θάνατος καθώς έρχεσαι από απέναντι πάνω στη διαχωριστική με κάμποσα .........

Τέλος για να μην μακρυγορώ ........ στα είπε και ο Terens και ο G M ..........

Οι δρόμοι δεν είναι πίστα !!! ΤΕΛΟΣ !!!
Όλοι έχουμε κάνει τις ψηλές μας και τις κοντές μας ......... αλλά ..........

Αν θες να γυρίζεις σε ένα κομμάτι σπίτι σου, οφείλεις να πηγαίνεις με τέτοια ταχύτητα που να μπορείς να αντιμετοπίσεις ΚΑΙ την ανάποδη .........
Πράσινο το φανάρι και κόβω ........ αν δεν έχω απόλυτο έλεγχο τι συμβαίνει στη διασταύρωση ......
Προταιρεότητα θεορώ ότι δεν έχω ποτέ και πουθενά ......... τι να το κάνω αν καταλήξω ανάπηρος ή ........ το ότι είχα προτεραιότητα ;;;

ΔΕΝ μας βλέπουν, ΔΕΝ μας υπολογίζουν και ακόμα χειρότερα δεν γνωρίζουν !!!
Σε βγάζει εκτός πορείας και σου λέει ....... αφού χώραγες .......... τι να του πεις αν δεν ξέρει πως στρίβει μια μηχανή ;;; Άσε που δεν καταλαβαίνουν το πόσο χώρο θες για να φρενάρεις .........

+1 σε Terens και G M :wave2: :wave2: :wave2:

izzy
26/09/2009, 13:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Αλλά εσύ δεν το έχεις ακόμα ξεκαθαρίσει τι είναι !!!

Υπερβολική ταχύτητα είναι και τα 40 χλμ/ώρα αν κινήσαι σε δρόμο με πεζούς .......
Υπερβολική ταχύτητα είναι και τα 80 χλμ/ώρα αν είσαι σε κλειστή φουρκέτα ......
Κανένα από τα παραπάνω δεν είναι υπερβολική ταχύτητα σε Ε.Ο.
Άρα η υπερβολική ταχύτητα δεν έχει να κάνει με τους αριθμούς τόσο όσο με τις συνθήκες !!!

Όταν οδηγείς στο δρόμο ΟΦΕΙΛΕΙΣ, αν μη τι άλλο, να μην είσαι αντικοινονικός και να σκέφτεσε ότι στον ίδιο δρόμο κινούνται και άλλοι ........ οι οποίοι ΔΕΝ έχουν την όρεξη σου να κάνεις τον Ταρζάν και απλά θέλουν να κινηθούν ΗΡΕΜΑ χωρίς να τους σπας εσύ τη χολή περνόντας στον πόντο με τα όσα ή πλαγιασμένος σαν να είσαι σε μότοGP ..........

Επίσης ΜΗΝ περιμένεις ο μέσος οδηγός να γνωρίζει από τροχιές, άπεξ, κ.λ.π., πράγμα που αμέσως κάνει πολύ πιθανό το να σε βγάλει από την πορεία σου (χωρίς να το θέλει), και να σε στείλει να μελετάς τα ραδίκια ανάποδα .........

Αυτό που για το αυτοκίνητο είναι 10 - 15 πόντοι παρατιμονιά, για σένα μπορεί να είναι θάνατος καθώς έρχεσαι από απέναντι πάνω στη διαχωριστική με κάμποσα .........

Τέλος για να μην μακρυγορώ ........ στα είπε και ο Terens και ο G M ..........

Οι δρόμοι δεν είναι πίστα !!! ΤΕΛΟΣ !!!
Όλοι έχουμε κάνει τις ψηλές μας και τις κοντές μας ......... αλλά ..........

Αν θες να γυρίζεις σε ένα κομμάτι σπίτι σου, οφείλεις να πηγαίνεις με τέτοια ταχύτητα που να μπορείς να αντιμετοπίσεις ΚΑΙ την ανάποδη .........
Πράσινο το φανάρι και κόβω ........ αν δεν έχω απόλυτο έλεγχο τι συμβαίνει στη διασταύρωση ......
Προταιρεότητα θεορώ ότι δεν έχω ποτέ και πουθενά ......... τι να το κάνω αν καταλήξω ανάπηρος ή ........ το ότι είχα προτεραιότητα ;;;

ΔΕΝ μας βλέπουν, ΔΕΝ μας υπολογίζουν και ακόμα χειρότερα δεν γνωρίζουν !!!
Σε βγάζει εκτός πορείας και σου λέει ....... αφού χώραγες .......... τι να του πεις αν δεν ξέρει πως στρίβει μια μηχανή ;;; Άσε που δεν καταλαβαίνουν το πόσο χώρο θες για να φρενάρεις .........

+1 σε Terens και G M :wave2: :wave2: :wave2:

+20 και στους τρεις σας σε Terens , G M και arxaios :beer: :beer:

konsttanttinos
26/09/2009, 13:11
Αν αυτό για εσένα σημαίνει ότι τα 230+ είναι ασφαλή τότε μάλλον δεν τα πας καλά με την στατιστική :) . Α και μια ακόμα λεπτομέρεια τα ατυχήματα με 320+ είναι ακόμα λιγότερα;στατιστική και αυτό?

To αν σημαινει υποθεση, και τα νομισματα ειναι για την τραπεζα, οχι για εδω, και με βαση την λεπτομερεια που ρωτας, κακως που ασχολουμαι ακομη.

Πιστευω οτι ο αρχαιος εχει δωσει ακριβως τον ορισμο της υπερβολικης ταχυτητας, που απο μονη της δεν χαρακτηριζεται, αλλα σε συναρτηση με τον δρομο - επαρχιακος, κλειστη στροφη, τυφλη στροφη, χαλια οδοστρωμα, κατοικημενη περιοχη κλπ- μπορουμε να κρινουμε το μεγεθος της.
Οπως προειπε ολοι κανουμε τις καβλες μας, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και σωστο.
Συμφωνα με τις ψυχρες στατιστικες της ΑΑ (Automobile Association) το 2006, σε ενα δειγμα 200.000 τροχαιων, μολις το 5% (και το 12% των θανατων) οφειλοταν αποκλειστικα ή μερικως στην υπερβαση του οριου ταχυτητας.Για τις συγκρουσεις, η κυρια αιτια ηταν η ελλειψη προσοχης, ειδικα η παραλειψη του οδηγου να κοιταξει και η κακη εκτιμηση της ταχυτητας ή της τροχιας κινησης του αλλου οχηματος.Το κολλημα απο πισω ηταν υπευθυνο για τις περισσοτερες απο αυτες τις συγκρουσεις, σε συνδυασμο με την απωλεια ελεγχου.

Εδω θα προσθεσω πανω σε αυτα που προειπα για τις μικρες ταχυτητες, οτι δηλαδη μεσα στην πυκνη κυκλοφορια, αποστασεις μικροτερες του ενος δευτερολεπτου αναμεσα στα οχηματα ειναι συνηθισμενες, οπως συνηθισμενοι ειναι και οι χρονοι αντιδρασης 2-3 δευτερολεπτων.
Το προβλημα ειναι ο χρονος αντιδρασης του μεσου οδηγου διαφερει - αναλογα με την εμπειρια, ηλικια, συναισθηματικη φορτιση, συγκεντρωση, αντιληψη, προβλεψη, αλκοολ. κλπ. - με μεσο χρονο αντιδρασης 2,5 δευτερολεπτα.
Βεβαιως, η αποσταση δεν αφορα μονο φρεναρισμα, αλλα και αποτομη αλλαγη κατευθυνσης χωρις προειδοποιηση, ''τιμονιά'' χωρις λογο, σφηνα κλπ.

Φιλε Blitzerr, δεν εχεις αδικο σε αυτα που λες, αλλα θα διαφωνησω στο οτι η υπερβολικη ταχυτητα ειναι ξεκαθαρη εννοια.Οχι δεν ειναι, και τους λογους τους διαβαζεις πιο πανω.

Τα παραπανω δεν αποτελουν δικο μου συμπερασμα, αλλα αποτελουν μελετη του CASR (Κεντρο Ερευνας για την Οδικη Ασφαλεια), της ΑΑ (Automobile Association), των British Paramedics σε συνεργασια με την ΕΛ.ΑΣ και το ΕΚΑΒ.
Οφειλω να ομολογησω οτι ανταποκρινονται πληρως στην ελληνικη πραγματικοτητα, οπου οι ζωες παιζονται μεσα λιγα μετρα κακη ασφαλτο, και σε καναδυο δευτερολεπτα φρεναρισματος.

EVI
26/09/2009, 13:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
+1000

Υ.Γ. Το ΤΥΧΗ με κεφαλαια...

ποσες φορες εχω ''τσακωθει'' με φιλους οταν τους μιλαω για καθαρη τυχη στο δρομο...καθε φορα που την γλυτωναν μιλαγαν για εμπειρια (μονο) και καθε φορα που πεφταν μου λεγαν οτι ειχαν επιλογες λεει πως θα πεσουν και διαλεξαν την καλυτερη :hypnotize :uplate: :eyepop:

υπερεκτιμιση ικανοτητων ειναι ενα βασικο προβλημα

εμπειρια και τυχη την χρειαζεσε πανω στην μοτοσυκλετα γενικα.

οσο για τον τιτλο του θρεντ δε καταλαβαινω τι θελει να πει ο ποιητης :rotflmao: να μην κυκλοφορουν τα σουπερσπορτ στους δρομους????γιατι????να κυκλοφορουν με ηρεμια και ασφαλεια....καλα να περασετε με τα σουπερ σπορτ σας μεσα στην κινηση :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

προχτες εκανα ενα τεταρτο να φτασω συνταγμα απο συγγρου στο υψος των φλοκα(λιγο πιο πανω) ενα φακινγκ τεταρτο :rotflmao: :lol: τα παπια ηταν σταματημενα το ενα πανω στο αλλο διπλα στα σταματημενα το ενα πανω στο αλλο αυτοκινητα.....σκευτηκα να ειχα το τζιξερ ασε το τζιξερ το Ζ :lol: :lol: 500 βαθμοι κελσιου να καινε τα παντα , ενα χερι να βγαινει απο το κινητηρα και να μου λεει <<να μαλακα που με εφερες εδω περα>> :lol: :lol: :lol:

byron
26/09/2009, 13:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
οσο για τον τιτλο του θρεντ δε καταλαβαινω τι θελει να πει ο ποιητης :rotflmao: να μην κυκλοφορουν τα σουπερσπορτ στους δρομους????γιατι????να κυκλοφορουν με ηρεμια και ασφαλεια....καλα να περασετε με τα σουπερ σπορτ σας μεσα στην κινηση :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Εγω είμαι ο ποιητής. Το θέμα διαχωρίστηκε απ΄το αρχικό του δυστυχήματος στην Επίδαυρο.
Αν είναι ατυχής και έχεις να προτείνεις-εται κάτι πιο ταιριαστό, ακούω. :ninja:

BLiTzER
26/09/2009, 13:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
Φιλε Blitzerr, δεν εχεις αδικο σε αυτα που λες, αλλα θα διαφωνησω στο οτι η υπερβολικη ταχυτητα ειναι ξεκαθαρη εννοια.Οχι δεν ειναι, και τους λογους τους διαβαζεις πιο πανω.

Βασικά το ίδιο πράγμα λέμε. Συνηθίζεται να τα φορτώνουν όλα στην "υπερβολική ταχύτητα". Υπερβολική ταχύτητα έχεις όταν χάνεις τον έλεγχο του οχήματος εξαιτίας ΜΟΝΟ αυτής κι όχι κουλαμάρας ή τρίτων παραγόντων. Δε μπορώ να σας το εξηγήσω διαφορετικά.

καλα να περασετε με τα σουπερ σπορτ σας μεσα στην κινηση :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ΕΙΔΙΚΑ στην κίνηση τα SS είναι γρηγορότερα των γυμνών :P Συνήθως με καθυστερούν και τα παπιά/σκούτερ.

EVI
26/09/2009, 14:03

ΕΙΔΙΚΑ στην κίνηση τα SS είναι γρηγορότερα των γυμνών :P Συνήθως με καθυστερούν και τα παπιά/σκούτερ. [/B]

σωστα σωστααααα....επειδη τυχαινει να κυκλοφορω με gsxr (ss) με το Ζ (γυμνο) και με το typhoon (σκουτερ) για αυτο το λεω...οσο γρηγορα παω με το σκουτερ στην ΚΙΝΗΣΗ δε παω με κανενα αλλο.

προχτες ...ενα TDM και ενα R1 με καναν να ιδρωσω μεσα στη ζεστη να νευριασω να χασω την ηρεμια μου και να ....κορναρω ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ να πανε πιο γρηγορα αναμεσα απο τα αμαξια ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ οσο οδηγω....και???συμφωνα με μενα λοιπον καλυτερο το σκουτερ στην ομονοια απο το R1 συμφωνα με σενα το αντιστροφο ποιος εχει δικιο?????ο αλλος παει το μπουσα λες και ειναι παπι μεσα στη κινηση....

και επειδη δεν μπορουμε να πεισουμε ο ενας τον αλλον (οχι εγω εσενα η εσυ εμενα αλλα ολοι μεταξυ μας)

εχουμε τον δικαστη.....οχι ρε καγκουρια τον δρομο...:lol:

την κατασκευαστικη εταιρεια.&_

τα χωματινα για το χωμα
τα σουπερσπορτ σουπερμπαικ για την πιστα
τα τουρινγκ για μααακρυνααα ταξιδια
τα στριτ για λιγο απο ολα
τα σκουτερ παπια για μεσα στη πολη μικρες διαδρομες
κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ

ασχετος ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ :beer:

αντε να μαστε ολοι καλα μου χει σπασει τα νευρα ο καιρος βρεχει απο το πρωι εδω :sad:

EVI
26/09/2009, 14:11
Εγω είμαι ο ποιητής. Το θέμα διαχωρίστηκε απ΄το αρχικό του δυστυχήματος στην Επίδαυρο.
Αν είναι ατυχής και έχεις να προτείνεις-εται κάτι πιο ταιριαστό, ακούω. :ninja:

ok

"δεν υπαρχει πτωση χωρις βαρυτητα..." Ισαακ Νευτων , 1665

"αγαπα τα πιστονια σου ως εαυτον"

"το ξερογκαζο φερνει συχνα την σουπα"

"ασφαλτος γυαλισμενη , χυμα εξασφαλισμενη "

"ΤΟ ΦΡΕΝΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΠΕΤΟΥΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ"

:smokin:

BLiTzER
26/09/2009, 14:26
συμφωνα με μενα λοιπον καλυτερο το σκουτερ στην ομονοια απο το R1 συμφωνα με σενα το αντιστροφο ποιος εχει δικιο?????ο αλλος παει το μπουσα λες και ειναι παπι μεσα στη κινηση....

και επειδη δεν μπορουμε να πεισουμε ο ενας τον αλλον (οχι εγω εσενα η εσυ εμενα αλλα ολοι μεταξυ μας)

Από τη μικρή μου οδηγική εμπειρία, το ταχύτερο μέσα στην πόλη ήταν ένα XR125. Αμέσως μετά είναι το CBR μου. Όχι επειδή είμαι πιλότος. Απλά είναι μαζεμένο μηχανάκι, δεν έχει καθρέφτες, τα κλιπονς είναι αρκετά χαμηλά για να μη βρίσκουν πουθενά. Σπάνια συναντώ μηχανάκι που μπορεί να ακολουθήσει σε πυκνή κίνηση.

TOLISTOLAROS
26/09/2009, 16:12
δεν έχει καθρέφτες,
Δεν υπάρχει μηχανάκι που να μην έχει καθρέφτες-εκτός απ'τ'αγωνιστικά που δε βγάζουν ούτε άδεια.Υπάρχουν μόνο οδηγοί που τους βγάζουν.Πρόβλημά τους όσο δεν γίνει αιτία για προβλήματα κάποιου άτυχου...

BLiTzER
26/09/2009, 17:55
Αμέσως μετά είναι το CBR μου.

675heat
26/09/2009, 20:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
+ η οδηγικη αγνοια ( ο μοτοσυκλετιστης θεωρει οτι η αποκτηση διπλωματος οδηγησης του δινει ικανοτητες +αντανακλαστικα ΟΔΗΓΟΥ)

Τοποθεσια: Οδος Λαγκαδα προς κεντρο, φαναρια των δωδεκαοροφων προς βαρδαρι.
Προπορευομενος βεσπακιας 45αρης ξεκρανωτος κινειται στη διαχωριστικη γραμη σαν να παει βολτα στο παζαρι. Απο αριστερα του επερχομενο smart με οδηγο 40αρη ο οποιος δεν υποψιαζεται πιθανη κινηση του σκουτερα προς στα αριστερα και ξεκινα προσπεραση στο οριο σαν σε αγωνα Daytona.
Και εγω απο πισω θεατης thw διπλης ανθρωπινης μαλακινσης εγκεφαλου.
Φυσικα ο σκουτερας κινειται αριστερα χωρις να ελεγξει καθρεφτη αλλα την γλιτωνει στο τσαφ απο απλη κωλοφαρδια. Αμεσως πνιγμενος απο το δικιο κανει χειρονομια (τρομπαρεις?) στον smartakia ενω και ο smartakias ειναι ετοιμος για πλακωμα. Αφου βριζονται σαν γκομενες για ενα λεπτο (λετε να ηταν και οι δυο αρερφες?) συνεχιζουν την εκστρατεια τους με καθαροη συνειδηση ο καθενας για λογαριασμο του.
Και εγω να τους κοιταζω και να αναρωτιεμαι ποιον πρεπει να πλακωσω πρωτο και ποιον δευτερο.
Κυριοι συμετεχουμε σ'ενα πολεμο ηλιθιων οπου τελικα επιβιωνει ο κωλοφαρδοτερος.
Φορατε μπουφαν και κρανος και ο θεος βοηθος.

Ζεύκας
27/09/2009, 10:21
Από τη μικρή μου οδηγική εμπειρία, το ταχύτερο μέσα στην πόλη ήταν ένα XR125. Αμέσως μετά είναι το CBR μου. Όχι επειδή είμαι πιλότος. Απλά είναι μαζεμένο μηχανάκι, δεν έχει καθρέφτες, τα κλιπονς είναι αρκετά χαμηλά για να μη βρίσκουν πουθενά. Σπάνια συναντώ μηχανάκι που μπορεί να ακολουθήσει σε πυκνή κίνηση.

και οι σφήνες στο μποτιλιάρισμα? και το πήδημα πεζοδρομίου? :rolleyes:

σαν τα μικρά εντουρα/μοταρντ δεν υπάρχει τίποτα άλλο για το μποτιλιάρισμα

TROOPER
28/09/2009, 10:41
τι εχει γινει εδω μεσα....:confused:

Kotsis23
28/09/2009, 11:22
Ερωτευτηκα ενα supersport?!Θα παρω τo supersport και ας μην μπω ποτε σε πιστα..Ετσι απλα για να ανεβενουν οι παλμοι μου οταν θα το βλεπω..Νομιζω ειναι τοσο απλο..

reinmeister
28/09/2009, 13:30
δεν ξερω για τους υπολοιπους αλλα εγω παντως απο καθαρη τυχη ζω ακομη...κυκλοφορω εδω και σχεδον 20 χρονια μεσα στο κεντρο κανοντας μεσο ορο 30-40 χιλ. την μερα...

εχω αποκτησει πελον τεραστια πειρα σε ολων των ειδων τους αχρηστους που κυκλοφορουν κρατωντας τιμονι-οπλο και το κραδαινουν λες και ειναι στην αγρια δυση...και 99 στις 100 φορες σερνονται...δεν τρεχουν...

αυτη η τεραστια πειρα με σωζει σε καθημερινη βαση απο τους απλους μαλακες...εχω πλεον πληρη λιστα στανταρ μαλακιων μεσα στο κεφαλι μου και οι αντιδρασεις ειναι αυτοματοποιημενες...ετσι την γλιτωνω...καποιες φορες ομως, δεν τα καταφερνω και το αποτελεσμα ειναι πονοι για καμια βδομαδα η ακομη και νοσοκομειο...ο θανατος εχει γλιτωθει απο τυχη...τοσο απλα...

το βασικοτερο ολων ειναι ο γαμημενος ασταθμητος παραγοντας...ειτε μιλαμε για οδηγηση,ειτε για το αν καει το φαι,ειτε για το αν θα τελειωσουμε με την γκομενα στην μια ωρα η το πενταλεπτο...

ο οποιος ασταθμητος παραγοντας,ποτε μα ποτε δεν μπορει να υπολογιστει-σταθμιστει...εξ ου και η λεξη,οποτε απλως κανουμε τον σταυρο μας κι ελπιζουμε να την γλιτωσουμε στην δυσκολη...

απο κει και περα ,οταν η πτωση ειναι πλεον αναποφευκτο γεγονος,καλο ειναι να ειμαστε προετοιμασμενοι...κρανος δηλαδη...κι οποιος την παλευει,μπουφαν και παντελονι της ανθρωπιας ακομη και κατακαλοκαιρο...(εγω δεν φοραω)...και παλι μπορει να μας κλαψουν,αλλα τουλαχιστον μειωνουμε τις πιθανοτητες...

η υπερβολικη ταχυτητα σκοτωνει...τελος σε αυτο μια και το λεει η ιδια η λεξη...αν πας να μπεις σε μια στροφη των 200 με 201 θα πεσεις...φυσικη ειναι...επισης αν πας με 200 παιζεις με το οριο μια και δεν αφηνεις περιθωρια διορθωσης λαθους...αν πας με 160 και εισαι εμπειρος,βλεπεις και ακους καλα κι ΟΡΙΖΕΙΣ αυτο που οδηγεις, στο πλειστον των περιπτωσεων θα εισαι ασφαλης...

εν ολιγοις...τρεξτε οσοι γουσταρετε...τα μηχανακια πολλοι τα χρησιμοποιουμε ως μεσο ευχαριστησης κι οχι ως μετακινησης μονο...κι εννοω ευχαριστησης μεσω ταχυτητας...και ναι...στον δημοσιο δρομο μια κι εκει κινουμαστε...καντε το ομως με συνεση...το να σκοτωθειτε εσεις δεν τρεχει και τιποτα εφ οσον επιλεγετε να παρετε το ρισκο...ο καθε ασχετος ομως που θα παρετε στον λαιμο σας δεν φταιει...αν θελετε να διαπιστωσετε τα ορια πατε πιστα...κι εκει παλι με προσοχη μια και θα ειναι αλλοι 10 μεσα...

το δυστυχες ειναι οτι για να συμβει το παραπανω πρεπει να ξερουμε τα ορια μας καθως και τα ορια του οχηματος που οδηγουμε...κι αυτο αποκταται με τον καιρο...μεχρι λοιπον να ερθει η ωρα της επιγνωσης,πατε λιγο πιο αργα απ οσο ειστε απολυτως σιγουροι οτι "το χετε"...πιστεψτε με αυτο σωζει...ειναι η κουβεντα που λεω παντα σε οποιον παιρνει καινουριο μηχανακι η του βελτιωνω το μηχανακι...και δεν ειναι κακο να το διατηρειτε παντα στο μυαλο σας οσα χρονια κι αν περασουν...

οτι και να πουμε κι οτι και να γραψουμε εδω μεσα ,παντα μα παντα αυτοι που ειναι να τρεξουν θα τρεξουν...το θεμα ειναι να το κανουν σωστα...

απο κει και περα,το υπολοιπο κομματι ειναι στην τυχη...αμα σου μελει να πνιγεις ποτε σου δεν πεθαινεις...

υ.γ. εχουν σκοτωθει περιπου 15 καλοι μου φιλοι στον δρομο...επισης μια φορα εχω μαζεψει και κομματια...και δεν εννοω κομματια μοτοσυκλεττας...

θα παρακαλεσω λοιπον να μην μου την πει καποιος θεωρωντας οτι τα παραπανω τα γραφω λογω αγνοιας κινδυνου...

υ.γ.2 τα supersports ειναι υπερκυβισμενες παπιες που μας παιρνουν τα αυτια...μοτοσυκλεττα ειναι μονο το hayabusa...:lol:

675heat
28/09/2009, 13:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
δεν ξερω για τους υπολοιπους αλλα εγω παντως απο καθαρη τυχη ζω ακομη...κυκλοφορω εδω και σχεδον 20 χρονια μεσα στο κεντρο κανοντας μεσο ορο 30-40 χιλ. την μερα...

εχω αποκτησει πελον τεραστια πειρα σε ολων των ειδων τους αχρηστους που κυκλοφορουν κρατωντας τιμονι-οπλο και το κραδαινουν λες και ειναι στην αγρια δυση...και 99 στις 100 φορες σερνονται...δεν τρεχουν...

αυτη η τεραστια πειρα με σωζει σε καθημερινη βαση απο τους απλους μαλακες...εχω πλεον πληρη λιστα στανταρ μαλακιων μεσα στο κεφαλι μου και οι αντιδρασεις ειναι αυτοματοποιημενες...ετσι την γλιτωνω...καποιες φορες ομως, δεν τα καταφερνω και το αποτελεσμα ειναι πονοι για καμια βδομαδα η ακομη και νοσοκομειο...ο θανατος εχει γλιτωθει απο τυχη...τοσο απλα...

το βασικοτερο ολων ειναι ο γαμημενος ασταθμητος παραγοντας...ειτε μιλαμε για οδηγηση,ειτε για το αν καει το φαι,ειτε για το αν θα τελειωσουμε με την γκομενα στην μια ωρα η το πενταλεπτο...

ο οποιος ασταθμητος παραγοντας,ποτε μα ποτε δεν μπορει να υπολογιστει-σταθμιστει...εξ ου και η λεξη,οποτε απλως κανουμε τον σταυρο μας κι ελπιζουμε να την γλιτωσουμε στην δυσκολη...

απο κει και περα ,οταν η πτωση ειναι πλεον αναποφευκτο γεγονος,καλο ειναι να ειμαστε προετοιμασμενοι...κρανος δηλαδη...κι οποιος την παλευει,μπουφαν και παντελονι της ανθρωπιας ακομη και κατακαλοκαιρο...(εγω δεν φοραω)...και παλι μπορει να μας κλαψουν,αλλα τουλαχιστον μειωνουμε τις πιθανοτητες...

η υπερβολικη ταχυτητα σκοτωνει...τελος σε αυτο μια και το λεει η ιδια η λεξη...αν πας να μπεις σε μια στροφη των 200 με 201 θα πεσεις...φυσικη ειναι...επισης αν πας με 200 παιζεις με το οριο μια και δεν αφηνεις περιθωρια διορθωσης λαθους...αν πας με 160 και εισαι εμπειρος,βλεπεις και ακους καλα κι ΟΡΙΖΕΙΣ αυτο που οδηγεις, στο πλειστον των περιπτωσεων θα εισαι ασφαλης...

εν ολιγοις...τρεξτε οσοι γουσταρετε...τα μηχανακια πολλοι τα χρησιμοποιουμε ως μεσο ευχαριστησης κι οχι ως μετακινησης μονο...κι εννοω ευχαριστησης μεσω ταχυτητας...και ναι...στον δημοσιο δρομο μια κι εκει κινουμαστε...καντε το ομως με συνεση...το να σκοτωθειτε εσεις δεν τρεχει και τιποτα εφ οσον επιλεγετε να παρετε το ρισκο...ο καθε ασχετος ομως που θα παρετε στον λαιμο σας δεν φταιει...αν θελετε να διαπιστωσετε τα ορια πατε πιστα...κι εκει παλι με προσοχη μια και θα ειναι αλλοι 10 μεσα...

το δυστυχες ειναι οτι για να συμβει το παραπανω πρεπει να ξερουμε τα ορια μας καθως και τα ορια του οχηματος που οδηγουμε...κι αυτο αποκταται με τον καιρο...μεχρι λοιπον να ερθει η ωρα της επιγνωσης,πατε λιγο πιο αργα απ οσο ειστε απολυτως σιγουροι οτι "το χετε"...πιστεψτε με αυτο σωζει...ειναι η κουβεντα που λεω παντα σε οποιον παιρνει καινουριο μηχανακι η του βελτιωνω το μηχανακι...και δεν ειναι κακο να το διατηρειτε παντα στο μυαλο σας οσα χρονια κι αν περασουν...

οτι και να πουμε κι οτι και να γραψουμε εδω μεσα ,παντα μα παντα αυτοι που ειναι να τρεξουν θα τρεξουν...το θεμα ειναι να το κανουν σωστα...

απο κει και περα,το υπολοιπο κομματι ειναι στην τυχη...αμα σου μελει να πνιγεις ποτε σου δεν πεθαινεις...

υ.γ. εχουν σκοτωθει περιπου 15 καλοι μου φιλοι στον δρομο...επισης μια φορα εχω μαζεψει και κομματια...και δεν εννοω κομματια μοτοσυκλεττας...

θα παρακαλεσω λοιπον να μην μου την πει καποιος θεωρωντας οτι τα παραπανω τα γραφω λογω αγνοιας κινδυνου...

υ.γ.2 τα supersports ειναι υπερκυβισμενες παπιες που μας παιρνουν τα αυτια...μοτοσυκλεττα ειναι μονο το hayabusa...:lol:

+ 1000

αν και το τελευταιο σχολιο σχετικα με τα SS με χαλαει λιγο :beer: :beer:

reinmeister
28/09/2009, 13:50
+ 1000

εχει επεξηγηματικο emoticon διπλα του...:D

BLiTzER
28/09/2009, 18:31
+ 1000

Σκέτο ίσως πείραζε κι εμένα. Αλλά πόσο βάρος μπορεί να έχει από ένα άτομο που θεωρεί μοτοσυκλέτα το μπούσα? :P

sf1n4k1
29/09/2009, 17:46
Έτσι έτσι..όξω τα ss απ τους δρόμους..δώστε σκούτερ στο λαό...

:bigcry:

izzy
29/09/2009, 22:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister

εμενα παλι μου αρεσε το τελευταιο σχολιο ,οσο για το βαρος της αποψης ...τα εχουμε ξαναπει φιλε Αντωνη και απο κοντα και ειναι γνωστες οι αποψεις σου περι του θεματος........ ,οσο γνωστες και οι δικες μου ,με λιγα λογια οποιος δεν θελει scooter Η enduro μεσα στην Πολη τοτε να παρει Μ.Μ.Μ η ταξι η ακομα χειροτερα αυτοκινητο .
Τωρα αν η αποσταση ειναι μεγαλη και θα περασεις και απο κεντρο ,ισως να παρεις το ss ,τοτε μεγαλη προσοχη και συνεση !