PDA

View Full Version : Moτοσυκλετα, ναι ή οχι?

bihlas87
27/09/2009, 10:14
Καλημερα σας, θα μπω κατευθειαν στο ψητο. Ειμαι 22 χρονων με ελαχιστη εμπειρια σε μοτοσυκλετες,
για την ακριβεια μονο scooter και παπια εχω οδηγησει. Εδω και λιγο καιρο προσπαθω να συγκεντρωσω
μερικα χρηματα για να αγορασω μεταχειρισμενο αυτοκινητο, καποια χρηματα ξοδευονται σε μ@λ@κιουλες
και ετσι δεν με βλεπω για κατι αξιοπρεπες και κυριως, δεν ξερω αν θα μπορω να το συντηρω. Τελευταια
τριγυρναει στο μυαλο μου η ιδεα αγορας μεταχειρισμενης μοτοσυκλετας. Η λογικη μου λεει να παρω μια
μικρη για να παρω το κολάι, ελα ομως που θελω να μπορω να ταξιδεψω (για αυτο και ηθελα αυτοκινητο).
Οι γνωσεις μου πανω στις μοτοσυκλετες περιοριζονται σε θεωρητικες απο περιοδικα που διαβαζα πριν αρκετα
χρονια. Για την χρηση που την θελω πιστευω οτι μια ημιγυμνη μεσαιου κυβισμου θα ηταν οτι πρεπει. Αν
περιοριστω σε Ιαπωνικα μοντελα λογω αξιοπιστιας και σε κινητηρες V2 λογω φιλικοτερου τροπου αποδοσης,
η πιο λογικη (αν οχι η μονη) επιλογη φαινεται να ειναι η sv650απο κατοχους μοτοσυκλετων για να μπορεσω
καταρχην να υπολογισω το κοστος χρησης μιας μοτοσυκλετας αυτων των προδιαγραφων ωστε να τα ζυγισω
και να δω κατα ποσο με συμφερει να θυσιασω την ανεση και την ασφαλεια ενος αυτοκινητου για το κοστος
κτησης και χρησης μιας μοτοσυκλετας. Ποσο θα μου κοστιζει περιπου η ασφαλεια, τα τελη κυκλοφοριας,
η συντηρηση (αν και πιανει το χερι μου και θα μπορω να κανω αρκετα πραγματα μονος μου - αλλο ενα συν
της μηχανης) και ποσο περιπου θα καταναλωνει ενα τετοιο οχημα. Ειδικα οσων αφορα την καταναλωση,
πραγματικα δεν εχω την παραμικρη ιδεα. Για παραδειγμα σε εθνικη οδο με 140 στο κοντερ θα πινει περιπου
6lt/100km ή ειμαι εντελως εκτος τοπου και χρονου? :rolleyes: Επισης να προσθεσω οτι ειμαι φοιτητης, δεν
εργαζομαι και ζω στην επαρχια. Καταλαβαινω οτι ως μοτοσυκλετιστες θα κοιτατε με στραβο ματι καποιον που
εξεταζει την αγορα μηχανης με ξερα οικονομικα κριτηρια αλλα δυστυχως ετσι εχουν τα πραγματα:(
Συγνωμη αν σας κουρασα και ευχαριστω για το χρονο σας:)

MUSTILI
27/09/2009, 10:29
Παρε ρε και μην ανησυχεις για ολα.:beer:

tai
27/09/2009, 10:33
την μηχανη δεν πρεπει να την αγορασεις με βαση την τσεπη σου αλλα με βαση την καυλα σου
αν θελεις κατι για ταξιδια, οικονομικο, αξιοπιστο, ιαπονικο, και ανετο, παρε ενα
starlet EP91 του 99
χωρις ίχνος ειρωνείας στο λεω
απλα, η μηχανη δεν ειναι (κατα την γνωμη μου) μεσο μετακίνησης. Ειναι γκομενα
:wave2:

p@nos
27/09/2009, 11:12
file mou, κακα τα ψεμματα τη μηχανη περισσοτερο σαν παιχνιδι την παιρνεις σε αντιθεση με το αμαξι, που ειναι εργαλειο και προφανως πολυ πιο χρησιμο απο μια μηχανη...

θα πρεπει πρωτα να κατσεις και να ζυγισεις τις αναγκες σου και να δεις αν μπορεις να εχεις τη μηχανη ή αν χρειαζεσαι το αυτοκινητο πιο πολυ...

bihlas87
27/09/2009, 11:36
Δηλαδη μου λετε οτι 'αν ημουν για μηχανη' θα ειχα παρει ηδη και δεν θα σκεφτομουν τετοιες λεπτομερειες...
Μπορει να ειμαι και να μην το ξερω. Αν δεν παρω τωρα που ειμαι νεος ομως, ποτε θα παρω?
Για καταναλωση καμια πληροφορια παιδες?

matmat
27/09/2009, 11:45
Από την στιγμή που θέτεις ερώτημα για κάτι που είναι κατα βἀση μονόδρομος
και εσωτερική ανάγκη ή αλλιώς πάθος ἐρωτας αγάπη τρέλα
Πάρε αυτοκίνητο !

p@nos
27/09/2009, 12:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από bihlas87
Δηλαδη μου λετε οτι 'αν ημουν για μηχανη' θα ειχα παρει ηδη και δεν θα σκεφτομουν τετοιες λεπτομερειες...
Μπορει να ειμαι και να μην το ξερω. Αν δεν παρω τωρα που ειμαι νεος ομως, ποτε θα παρω?
Για καταναλωση καμια πληροφορια παιδες?

oxi δεν εννοουμε αυτο(τουλαχιστον οχι εδγω)

απλα το αμαξι ειναι ενα εργαλειο που θα σε βολεψει παντου(ψωνια, να κουβαλας πραγματα, στη βροχη το βασικοτερο δε θα βρεχεσαι)

η μηχανη δεν ειναι καθολου πρακτικη...πραγματα δε κουβαλαει, την παρεα σου δε μπορεις να την παρεις μια βολτα,στη βροχη ειναι απελπισισα...ειναι περισσοτερο θεμα να γουσταρεις τη μηχανη, γιατι δεν ειναι καθολου πρακτικη απο αποψη λογικης...

η γνωμη μου ειναι, πως αν εχεις προσβαση σε αυτοκινητο(πχ γονιων κλπ) παρε τη μηχανη...

αλλιως παρε το αμαξι και οταν μπορεσεις οικονομικα, περνεις και μια μηχανη να κανεις την πλακα σου και να γουσταρεις

orion
27/09/2009, 12:10
να δω κατα ποσο με συμφερει να θυσιασω την ανεση και την ασφαλεια ενος αυτοκινητου για το κοστος
κτησης και χρησης μιας μοτοσυκλετας.

Παρε αυτοκινητο,τα μηχανακια δεν προσφερουν ουτε ανεση ουτε ασφαλεια.

el_hymador
27/09/2009, 16:16
...διλημμα μοτοσικλετα η αυτοκινητο οταν τα κριτηρια και τα ζητουμενα ειναι πρακτικοτητα, ανεση και σαφαλεια. απλα δεν υφιστασται...
....δεδομενου του οτι εισαι στην επαρχια οποτε προφανως δεν παιζει θεμα κυκλοφοριακου και ευρεσης parking, παρε αυτοκινητο. Δεν το λεω απαξιωτικα, ετσι οπως τα περιγραφεις θα σε βολεψει πολυ περισσοτερο...

.

Pardalotzatziki
27/09/2009, 16:31
Φιλε μου αν ηθελες μοτοσυκλετα θα την ειχες παρει ηδη χωρις πολλα πολλα και τωρα το thread θα ειχε τιτλο "Την πηρα!!!" οπως πολλων αλλων......go for the car...

blackbusa
27/09/2009, 17:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
[Bτην μηχανη δεν πρεπει να την αγορασεις με βαση την τσεπη σου αλλα με βαση την καυλα σου
αν θελεις κατι για ταξιδια, οικονομικο, αξιοπιστο, ιαπονικο, και ανετο, παρε ενα
starlet EP91 του 99
[/B]

+1299...

υ.γ. ασε που η αγορα ενος σχετικα καλου και υποφερτου εξοπλισμου θα παει κανα 500-600ρικο...για πλακα...

devil's animal
27/09/2009, 17:37
για να μπορεσω
καταρχην να υπολογισω το κοστος χρησης μιας μοτοσυκλετας αυτων των προδιαγραφων ωστε να τα ζυγισω
και να δω κατα ποσο με συμφερει να θυσιασω την ανεση και την ασφαλεια ενος αυτοκινητου για το κοστος
κτησης και χρησης μιας μοτοσυκλετας.

δεν εισαι για μηχανη. (και το λεω πολυ φιλικα)
η μηχανη ειναι ερωτας.
ειναι καυλα.
ειναι λατρεια.
ειναι παθος.
ειναι τρελα.
ειναι...
ειναι...
ειναι...

εσυ δεν τα εχεις αυτα.
λεξεις οπως "συμφερει", "κοστος", "ανεση", "ασφαλεια", "καταναλωση", δεν θα επρεπε να σε απασχολουν.

καλυτερα παρε ενα μικρο αμαξι, το οποιο και οικονομικο ειναι και βολικο και ανετο και ασφαλες...και...και...

αν δεν μπορεις σε βλεπω να καβαλας κανενα τελειωμενο παπι, κοιταζοντας σαν ξερολουκουμα τα αμαξακια των συμφοιτητων σου και σιχτιριζοντας την μοιρα σου την κακουργα.

Ζεύκας
27/09/2009, 18:16
για ηρεμήστε ρε.δεν ξεκινήσαμε όλοι την επαφή με το μοτοσυκλετισμό επειδή κάποτε δεν είχαμε μηχανές
αλλά τις ζαχαρώναμε κάθε φορά που τις βλέπαμε! μπορεί το παλικάρι να έχει δίλημμα μεταξύ αμαξιού και
μηχανής,να καταλήξει σε μηχανή και να πωρωθεί.παράλογο?? δεν απαντάει κανείς που έλεγε κ ο Λαζόπουλος.

Λοιπόν, Μπίχλα ( :lol: ), το βασικότερο είναι τα λεφτά.

Πόσα διαθέτεις?
Εχεις δίπλωμα μηχανής για απεριόριστα κυβικά?
Γνωρίζεις ότι πρέπει να ξοδέψεις κάποιο σεβαστό ποσό για κράνος,μπουφάν,γάντια κτλ?
Γνωρίζεις ότι θα πρέπει να συντηρείς τη μηχανή(τακτικό σέρβις,λάστιχα κτλ) ?
Εχεις λεφτά για να την επισκευάσεις όταν θα πέσεις?γιατί κάποια στιγμή θα πέσεις,το θέμα είναι τι ζημιά θα γίνει...
Επίσης θα πρέπει να πληρώνεις κάθε χρόνο τέλη κυκλοφορίας,ασφάλεια κτλ.
Θα πρέπει να πάρεις και αλυσίδα να τη δένεις,κανά λουκέτο δισκοφρένου...

Όλα αυτά είναι έξοδα και αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν δουλεύεις...

Έχω φίλο που έδωσε όλες του τις οικονομίες για να πάρει ένα ninja 600άρι και κάθε λίγο και
λιγάκι ζητάει φράγκα από τους γονείς του για λάστιχα,βενζίνες,τέλη κτλ γιατί δεν δουλεύει.Δεν είναι και ότι πιο ωραίο.Συμφωνείς?

vagtav
27/09/2009, 18:35
Μπαίνει ένας άνθρωπος σε σάιτ μοτοσυκλέτας, καταθέτει τις απόψεις του και τις απορίες του ώριμα και όμορφα, μας ζητάει να τον "βοηθήσουμε" στην απόφασή του, και εμείς του λέμε ότι δεν κάνει..... :uplate: :uplate:

vagtav
27/09/2009, 18:45
π.χ......

Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
την μηχανη δεν πρεπει να την αγορασεις με βαση την τσεπη σου αλλα με βαση την καυλα σου
starlet EP91 του 99
χωρις ίχνος ειρωνείας στο λεω
απλα, η μηχανη δεν ειναι (κατα την γνωμη μου) μεσο μετακίνησης. Ειναι γκομενα

Τα πάντα τα αγοράζουμε με βάση την τσέπη μας. Η καύλα είναι για αυτούς που αντέχουν ή για αυτούς που γνωρίζουν ακριβώς τί θέλουν. Για αυτό έχουμε γεμίσει με διακοποδάνεια και εορτοδάνεια...
22 χρονών φοιτητής, τα ταξίδια (που λογικά θα είναι κοντινά και όχι πολυέξοδα) θα σου μείνουν αξέχαστα με τη μηχανή. Με το starlet (πολύ καλή κατά τα άλλα επιλογή) θα θυμάσαι μόνο τον προορισμό και καθόλου το ταξίδι.
Η μηχανή είναι μέσο μετακίνησης όπως όλα. Κάποιες μοτοσυκλέτες είναι γκόμενες....
Τα ψώνια του φοιτητή χωράνε και στη σχάρα από ένα παπί.
Το πρόβλημα παρκαρίσματος υπάρχει σε όλες τις πόλεις της επαρχίας.

Η απόφασή είναι δική σου. Για μένα η μοτοσυκλέτα που ανέφερες είναι μια άριστη επιλογή. Δες πρώτα τί όχημα θέλεις να αγοράσεις και τα ξαναλέμε

blackbusa
27/09/2009, 18:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από vagtav
Μπαίνει ένας άνθρωπος σε σάιτ μοτοσυκλέτας, καταθέτει τις απόψεις του και τις απορίες του ώριμα και όμορφα, μας ζητάει να τον "βοηθήσουμε" στην απόφασή του, και εμείς του λέμε ότι δεν κάνει.....

:confused: :confused:

ναι...οκ...και η ερωτηση σου πια ειναι???το παλλικαρι ειπε τι θελει και του απαντησαμε με ομορφο τροπο ολοι...δηλαδη τι λαθος εγινε???
θελει βοηθεια για την ''οποια'' αποφαση παρει...πολλοι που δεν ξερουν εχουν συνδιασει οτι μηχανη=οικονομια...αυτο ειναι σωστο οσο αφορα μηχανακια μικρου κυβισμου και για χρηση μεσα στην πολη....οταν πας σε μεγαλυτερα κυβικα ανεβαινουν και τα εξοδα κατα πολυ...τωρα ακριβες κοστολογιο για το τι πως που και γιατι δεν μπορει να γινει γιατι ο καθενας εχει τα δικα του κριτιρια σε πολλα πραγματα...

mparmpanik
27/09/2009, 18:54
[B]Ειμαι 22 χρονων με ελαχιστη εμπειρια σε μοτοσυκλετες,

Οι γνωσεις μου πανω στις μοτοσυκλετες περιοριζονται σε θεωρητικες απο περιοδικα που διαβαζα πριν αρκετα χρονια.
Για παραδειγμα σε εθνικη οδο με 140 στο κοντερ

εγω θα σου ελεγα να παρεις ενα αυτοκινητακι για να σωσεις το κεφαλι σου.

γιατι αν ονειρευεσαι 140 στο κοντερ με ελαχιστη εμπειρια, και γνωσεις θεωρητικες απο περιοδικα,
βαζεις σοβαρη υποψηφιοτητα να αποχαιρετησεις τον ματαιο τουτο κοσμο.

αν παρολα αυτα το χεις το σαρακι μεσα σου για τα διτροχα,
(που κατ εμε δεν το εχεις ειδαλως θα καβαλουσες ενα χωρις να σκεφτεσαι αν θα σου καψει
5 ή 10 ευρα περισσοτερα στα 100 χιλιομετρα) ξεκινα με ενα παπι για να κυκλοφορεις
και κανε οσα ταξιδια θελεις με το ΚΤΕΛ.
ετσι και φθηνα θα μετακινεισαι και με ασφαλεια θα ταξιδευεις.

σου ειπαν οτι δεν εχεις πολλα απο οσα χρειαζονται για να καβαλησεις.
με πολλα απο αυτα θα συμφωνησω με αλλα οχι.
εκεινο ομως που πρεπει να βαλεις καλα στο μυαλο σου ειναι οτι αν αποφασισεις
να ανεβεις σε διτροχο, πρεπει πανω απο ολα να του δειχνεις σεβασμο
και να μην υπερεκτιμας τις ικανοτητες σου.
αλλιως οτι διτροχο κι αν ειναι αυτο, θα σε στειλει αδιαβαστο.

αυτα, κι αν παρολα αυτα αποφασισεις να καβαλησεις,

παντα ορθιος.

p@nos
27/09/2009, 19:02
ρε παιδια το μαμησατε το θεμα εντελως...

φιλε, παρε τη μηχανη, παρε και ενα κρανακι που θα το φορας παντα οταν οδηγας, και βλεπεις στην πορεια...αμα δεις οτι δε σε βολευει, δε σου κανει, δε σου αρεσει, την πουλας και τελειωνει η υποθεση και περνεις το αμαξι...απλα τα πραγματα...

dond4le
27/09/2009, 19:04
Αν τσεκαρες τα πμ σου..........................εγω την δινω την μηχανη εχετο στα υποψην σου!!!!!!!!

felter
27/09/2009, 19:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
ρε παιδια το μαμησατε το θεμα εντελως...

φιλε, παρε τη μηχανη, παρε και ενα κρανακι που θα το φορας παντα οταν οδηγας, και βλεπεις στην πορεια...αμα δεις οτι δε σε βολευει, δε σου κανει, δε σου αρεσει, την πουλας και τελειωνει η υποθεση και περνεις το αμαξι...απλα τα πραγματα...

1000+

GSF
27/09/2009, 19:17
Καλημερα σας, θα μπω κατευθειαν στο ψητο. Ειμαι 22 χρονων με ελαχιστη εμπειρια σε μοτοσυκλετες...

εγώ να πώ την αλήθεια έτσι όπως τα λές μάλλον δεν έχεις βγεί και πολύ στον δρόμο... επειδή είχα και εγώ το δίλλημα πριν λιγα χρόνια αν πρέπει να πάρω αμάξι η όχι, έχω να σου πω 2-3 πραγματάκια απο την δική μου εμπειρία.. βέβαια εγώ ήμουν 18 χρονών και πριν οδηγήσω αμάξι δεν ήξερα καν οτι μου άρεσε. 6 χρόνια μετά και έχω περάσει πολλά στο αυτοκίνητο.. έχω κάνει ταξίδια, έχω οδηγήσει στον δρόμο για την σχολή, για την δουλειά, για το εξοχικό, για χιονισμένα βουνά με αλυσίδες, για όπου μπορεί να βάλλει ο νους σου. έχω οδηγήσει ήρεμα, άγρια, έχω κάνει κόντρες, έχω οδηγήσει πιωμένος να μην βλέπω χριστό, έχω τρακάρει 5 φορές, οι τρείς γιατι είτε είχα το χειρόφρενο ώς παιχνίδι ή γιατι πίστεψα οτι το ποτό δεν με επηρέαζε όσο νόμιζα. σε ΟΛΕΣ τις άσχημες περιπτώσεις γλύτωσα απο τύχη. δεν είναι θέμα ηλικίας, είναι θέμα εμπειρίας... και εγώ λέω οτι δεν έχεις αυτην την εμπειρία (δική μου άποψη, αφου έφτασα 24 και 6 χρόνια στο τιμόνι για να πάρω την απόφαση να πάρω μηχανή και αφού αποφάσισα οτι σοβαρεύτηκα αρκετά για να το κάνω και οτι την θέλω για μένα και μονο για μένα....)

η δική μου συμβουλή: βρές μια δουλειά έστω και part time θα σε βοηθήσει σε αρκετά πράγματα... και πάρε την μηχανή γιατι το αμάξι θέλει χρήμα !!! ;)

panos09
27/09/2009, 19:30
Ένα enduro 125-250 τετράχρονο σε κάθε περίπτωση δεν θα πάει χαμένο, είναι αυτό που χρειάζεσαι.
Αν όχι το πουλάς με ευκολία.:wave2:

TROOPER
28/09/2009, 10:31
οχι.

nassosxlvbros
28/09/2009, 10:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
οχι.

+1000
nope παρε τουτού να ξενοιάσεις :wave2:

christostr
28/09/2009, 10:46
Φίλε σου απαντάει κάποιος ο οποίος αγάπησε πολύ ΚΑΙ το αυτοκίνητο. Έχω τρέξει σε κάμποσους αγώνες με κάμποσα τουτούνια και τώρα (εδώ και πάρα πολλά χρόνια) έχω μόνο μηχανή. Παλιά είχα και τα δύο (καβαλάω μηχανή από τα 15 μου και είμαι 50).
Έτσι όπως ψυχολογώ το ερώτημά σου η απάντησή μου είναι... πάρε αυτοκίνητο για να εκτιμήσεις και να σεβαστείς τη μοτοσυκλέτα, ΑΝ και όταν κάποτε θα την θέλεις πραγματικά. Αν πάλι δεν την ποθήσεις ποτέ... η κουβέντα είναι ως μη γενόμενη... όλα καλά!;)
Εγώ ότι σκέφτομαι πολύ... απλά ΔΕΝ το κάνω.:nono:
Έτσι άλλωστε... παντρεύτηκα :rolleyes: :lol: :lol: :rotflmao: :lol: :lol:

Gandalf dr685sm
28/09/2009, 11:15
Θα ακούσεις πολλά ακόμα ναι και οχι εδώ... είμαστε άλλωστε όλοι παλαβοί εδώ μέσα...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Εγώ εκείνο που θα πώ είναι οτι μόνο εσύ γνωρίζεις τις ανάγκες σου αλλά και τις οικονομικές σου δυνατότητες.

Αν φαινομενικά σου φαίνεται πάντως φτηνή μια μηχανή στην συντήρηση να σου πω οτι μόνο αυτό δεν ισχύει. Η μηχανή για να είναι ΟΚ για δρόμους και ταξίδια, χρειάζεται ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ και ΓΝΗΣΙΑ (κατα πλειοψηφία) ανταλλακτικά.

Ενα V2 Ιαπωνικό έχει περίπου..

ετησίως ... αν ξεπερνάς τα 12000ΚΜ...

- Service "μεγάλο" περίπου 300 ευρώ και δεν συμπεριλαμβάνω φρένα - τακάκια σε αυτό (περίπου 200 ακόμα - εξαρτάται το μπροστινό φρένο)
- Service "μικρό" περίπου 50-80 ευρώ, εξαρτάται λιπαντικού.
- Τέλη και ασφάλεια περίπου 300 ευρώ.
- Αλυσίδα/γρανάζια περίπου 180-250 .. εξαρτάται την ποιότητα τους.

Τα παραπάνω είναι κοντά 1000 ευρώ μόνο ... ΜΟΝΟ για την συντήρηση σε βασικό επίπεδο... γιατί αν βάλω και τα παρακάτω.

- Λάστιχα εώς και 400 ευρώ (εξαρτάται μάρκα, ποιότητα κοκ)
- Εξοπλισμός (αυτό είναι μια και έξω αν θες να είσαι ασφαλής) κράνος-μπουφάν-γάντια (βασικός δηλαδή) περίπου 400-500 ευρώ.
- Πτώση... ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ... αλλά συμβαίνει σχεδόν πάντα.. πάς αναλόγως την ζημιά. Κάτω απο 100 ευρώ πολύ σπάνια όμως.

Τα παραπάνω είναι μόνο μια ιδέα τι εστί μηχανή και ταξίδια όπως το θέτεις με ενα αξιοπρεπές 600αρακι V2.

Ενα Ι.Χ. μεταχειρισμένο τώρα αν εξαιρέσεις τέλη και ασφάλιστρα που για παλιό θα χτυπήσουν ταβάνι (ειδικά με τον νέο μάλλον διαφαινόμενο νόμο) έχεις τα παρακάτω εύκολα.

1- Imitation ανταλλακτικά κάνουν σχεδόν την ίδια δουλειά με τα γνήσια. Θα βρείς αρκετά ειδικά σε Ιαπωνικό όχημα.
2- Service έχει και αυτό αλλά δεν συγκρίνω τα κόστη... λαδάκι βρίσκεις το 5ltr ακόμα και με 10-15 ευρώ. Στην μηχανή είναι απο 30 και άνω.
3- Ελαστικά... το αυτοκίνητο με λίγη προσοχή ακόμα και φαγωμένα ελαστικά κάπου μπορεί να πάει. Η μηχανή ΟΧΙ...
4- Πρόσθετος εξοπλισμός... δεν χρειάζεται.. σου αρκεί η ζώνη σου.
5- Επιπρόσθετα δεν βρέχεσαι ενώ στην μηχανή θες αδιάβροχα, άρα άλλα 50-100 ευρώ (εξαρτωμένου εξοπλισμού), έχεις ικανό χώρο για φορτίο , καμιά παρέα πολυπληθής ή και μόνη της. Δεν κρυώνεις κτλ...κτλ..

ΤΟ ερώτημα τώρα βγαίνει ... ΓΙΑΤΙ καβαλάμε μηχανή;..

Δεν είμαστε μαζόχες (αν και αυτό παίζει για μερικούς εδώ...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: ) ...

Μια βόλτα όμως με μηχανή και μερικά στοιχεία ακόμα που συνήθως σου μένουν κουσούρι απο πολύ μικρή ηλικία όταν έκανες κόντρα με ποδήλατα και τσακιζόσουν με χαρακτηριστική ευκολία...:lol: ... σε κάνουν να πάς σιγά σιγά προς το δίκυκλο σε μεγαλύτερη ηλικία.

Σαφώς και δεν είσαι μεγάλος τώρα... ούτε υπάρχει και πολύ μεγάλος για μηχανή και οδήγηση, έτσι;.. εκτός αν είσαι σαν τον Oldman ενα πράγμα ( :lol: :lol: ). Θεωρώ όμως οτι ...

1. Απο την στιγμή που δεν έχεις δουλειά, η μεγάλη μηχανή και ταξίδια είναι δύσκολο να τα κάνεις. Άρα πάς σε κάτι πιο μικρό σαν δίκυκλο.

2. Όπως σε διαβάζω , η μηχανή δεν θα σου κάνει σε αυτό το χρονικό σημείο. Αλλά πάλι αυτό είναι η δική μου γνώμη και οχι η δική σου.

Οτι και αν αποφασίσεις να πάρεις σου εύχομαι καλορίζικο.

Gandalf

GSF
28/09/2009, 12:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από christostr
... πάρε αυτοκίνητο για να εκτιμήσεις και να σεβαστείς τη μοτοσυκλέτα, ΑΝ και όταν κάποτε θα την θέλεις πραγματικά...

:a18:

jp929rr
29/09/2009, 17:43
Αφού το σκέφτεσαι λογικά μηχανή η αυτοκίνητο, στη συντήρηση η μηχανή είναι ακριβή αλλά συνήθως έρχεται λίγο φθηνότερα από ένα αυτοκίνητο 1400 cc.

Από στοιχεία της CBR929 που κρατάω έρχεται περίπου όσο το ASTRA 1.4 που έχω ή και λίγο φθηνότερα κατά 10%. Υπολόγισε δηλαδή περίπου το ίδιο για ένα 600 μηχανάκι και ένα 1000-1200 αυτοκίνητο, βέβαια η μηχανή θα έχει απίστευτα καλύτερες επιδόσεις και πιθανώς θα την αγοράσεις φθηνότερα και σε καλύτερη κατάσταση. Δηλαδή η μηχανή είναι φθηνή σαν όχημα αναψυχής, σαν καύλα που λένε και η υπόλοιποι γιατί αν συγκρίνουμε με αυτοκίνητα που μπορούν να προσφέρουν συγκινήσεις... χαιρετίσματα.

Όμως ένα αυτοκίνητο εκτός από μέσα στην πόλη κάνει πολλές εργασίες που δεν κάνει ή δεν κάνει εύκολα η μηχανή. Πάντως θα σου έλεγα αν έχεις πρόσβαση σε αυτοκίνητο - του πατέρα σου π.χ. ότι στη θέση σου θα έπαιρνα μηχανάκι, έχει μικρότερα πάγια έξοδα, κάνει στο 90% των περιπτώσεων - και στις υπόλοιπες δανείζεσαι το αυτοκίνητο και θα έχεις την ευκαιρία να μπεις στον κόσμο των μοτοσικλετών.

Banana hammock#
29/09/2009, 18:11
Η μηχανη ειναι ενα ονειρο! Ειναι ενα ποιημα! Ειναι για πραγματικους αντρες, που αν δεν καβαλουσαν μηχανη θα ηταν ηρωες! Κατι σαν space cowboys ενα πραγμα! Σαν τον Bruce Willis στο die hard. Στην πραγματικοτητα ειμαστε ηρωες. Ειμαστε loners. Outlaws! Δεν ειναι μεταφορικο μεσο για ανθρωπους που εχουν αμφιβολιες. Να μη σου πω δεν ειναι καν για ανθρωπους! Για τον terminator και για μας μονο. Ειναι για σιδερενια πυγμη και θεληση. Παρε αυτοκινητο, δεν ειναι για σενα. Εμεις εδω ειμαστε μοναδικοι. Υπεροχοι. Ρωτα τις γκομενες στις καφετεριες! :rolleyes:

st.John
30/09/2009, 13:57
φιλε μπιχλα καλησπερα... εγω εχω αμαξι μηχανη εχω φιλων... χεχε το αμαξι κανει τα παντα δουλειες πλακα βολτα προσφερει ανεση και μια σχετικη ασφαλεια... αμα πας να καρφοθεις σε κολωνα με 140 εεε μαλλον δεν θα σε σωσει...
η μηχανη απο την αλλη ειναι λιγο περιπλοκο... ουτε καυλα ειναι ουτε αγαπη ουτε λατρεια... ειναι και αυτη ενα εργαλειο... σαν το αμαξι απλος σε small size... σε μεταφερει μπορεις να κανεις και ταξιδια αλλα χρειαζεται μεγαλη εμπειρια... σχεδον τα παντα... ασφαλεια ομως πρεπει εσυ να παρεχεις στον εαυτο σου... εδω περα δεν υπαρχει μηχανοβοιος που να μην εχει πεσει μεχρι και εγω... απλα οταν πεσεις πρεπει να εισαι ετοιμος δλδ κρανος-μπουφαν-γαντια τουλαχιστον...
το αμαξι επισεις θελει service καθε πολλα χιλιομετρα... η μηχανη καθε πολυ λιγα...!
απο οικονομια καυσιμου μην το δεις... και τα 2 καινε αναλογα με το βαρος του δε3ιου χεριου ή ποδιου...
αμα εχει αυτοκινητο η οικογενεια και μπορεις να το εχεις αν και μου φαινεται οτι ειπες σπουδαζεις επαρχεια... τοτε πηγαινε να παρεις μηχανη οτι θελεις και κατσε σε αλανες και parking χωρους κανα 2 μηνο να μαθεις τζιτζι και μετα βγες και στον δρομο... απλο...
αποψη μου ειναι οτι και τα 2 ειναι εργαλεια. για οτιδηποτε αλλο απλος ειναι κακομεταχειριση δικια μας...!

ελπιζω να σε βοηθησα καπως... καλη συνεχεια με τις σπουδες σου...

Ζεύκας
30/09/2009, 14:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από st.John
η μηχανη απο την αλλη ειναι λιγο περιπλοκο... ουτε καυλα ειναι ουτε αγαπη ουτε λατρεια... ειναι και αυτη ενα εργαλειο... σαν το αμαξι απλος σε small size...

α καλά...έχεις οδηγήσει τίποτ'αλλο εκτός από παπιά και σκουτεράκια?

Banana hammock#
01/10/2009, 07:58
Ενα μεταφορικο μεσο ειναι που βολευει περισσοτερο την κινηση μεσα στην πολη και αφησε τους γκαυλοπιτσιρικαδες να γαβγιζουν με τα απαντα του Καβαφη παραμασχαλα.

VANDA
01/10/2009, 09:13
...εδω περα δεν υπαρχει μηχανοβοιος που να μην εχει πεσει μεχρι και εγω...

Φαντάσου δηλαδή... :rolleyes: :rotflmao:

notakos600
01/10/2009, 09:23
Σου πέρασε καθόλου από το μυαλό να πάρεις και τα δυο?
Ένα χιλιαράκι αυτοκίνητο για να μη βρέχεσαι, κρυώνεις κλπ, να βάζεις μέσα τη κοπέλα σου ή τους φίλους σου και μια μοτοσυκλέτα 250 κυβικών για να μάθεις να οδηγείς και μετά κοιτάς για παραπάνω.

byron
01/10/2009, 09:24
Ωχ θεέ μου, θεέ μου....(με φωνή Δαμανάκη :( )

TROOPER
01/10/2009, 09:35
φιλε μπιχλα καλησπερα... εγω εχω αμαξι μηχανη εχω φιλων... χεχε το αμαξι κανει τα παντα δουλειες πλακα βολτα προσφερει ανεση και μια σχετικη ασφαλεια... αμα πας να καρφοθεις σε κολωνα με 140 εεε μαλλον δεν θα σε σωσει...
η μηχανη απο την αλλη ειναι λιγο περιπλοκο... ουτε καυλα ειναι ουτε αγαπη ουτε λατρεια... ειναι και αυτη ενα εργαλειο... σαν το αμαξι απλος σε small size... σε μεταφερει μπορεις να κανεις και ταξιδια αλλα χρειαζεται μεγαλη εμπειρια... σχεδον τα παντα... ασφαλεια ομως πρεπει εσυ να παρεχεις στον εαυτο σου... εδω περα δεν υπαρχει μηχανοβοιος που να μην εχει πεσει μεχρι και εγω... απλα οταν πεσεις πρεπει να εισαι ετοιμος δλδ κρανος-μπουφαν-γαντια τουλαχιστον...
το αμαξι επισεις θελει service καθε πολλα χιλιομετρα... η μηχανη καθε πολυ λιγα...!
απο οικονομια καυσιμου μην το δεις... και τα 2 καινε αναλογα με το βαρος του δε3ιου χεριου ή ποδιου...
αμα εχει αυτοκινητο η οικογενεια και μπορεις να το εχεις αν και μου φαινεται οτι ειπες σπουδαζεις επαρχεια... τοτε πηγαινε να παρεις μηχανη οτι θελεις και κατσε σε αλανες και parking χωρους κανα 2 μηνο να μαθεις τζιτζι και μετα βγες και στον δρομο... απλο...
αποψη μου ειναι οτι και τα 2 ειναι εργαλεια. για οτιδηποτε αλλο απλος ειναι κακομεταχειριση δικια μας...!

:bawl: :bawl: :bawl: :bawl:

st.John
01/10/2009, 15:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
α καλά...έχεις οδηγήσει τίποτ'αλλο εκτός από παπιά και σκουτεράκια?

oxi esena perimena...! katarxas papakia kai skouter duskola ka8ws eimai 1,98 kai 100 kila opote zorizomai ligo... sorry kiolas

st.John
01/10/2009, 15:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
:bawl: :bawl: :bawl: :bawl:

twra kai ec pou kollises??? oso gia to pio panw pou lew oti oloi exoume pesei opoios pei oti den exei pesei 1on den einai anabatis 2on leei psemata 3on megali mpoukia fae megali koubenta min peis...

komple3ikoi eiste ligo etsi...? oxi oloi alla arketoi... :sick:

Ζεύκας
01/10/2009, 16:31
komple3ikoi eiste ligo etsi...?

για να καταλάβω έρχεται ένα 19χρονο που "μέχρι ΚΑΙ αυτό έχει πέσει" :lol: να μας πεί κομπλεξικούς...:rotflmao:

Γειά σου παγκόσμιε! :lol:

thanos_s
01/10/2009, 16:45

:eek: :eek: :eek: :eek:

:look: :a018:

st.John
02/10/2009, 00:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
για να καταλάβω έρχεται ένα 19χρονο που "μέχρι ΚΑΙ αυτό έχει πέσει" :lol: να μας πεί κομπλεξικούς...:rotflmao:

Γειά σου παγκόσμιε! :lol:

legetai xasma genewn... 8a to suni8iseis... :lol:
to oti eimai 19 den exei na kanei sxesi me tis gnwseis mou... makari polloi na tis eixan...! kai den milaw mono ws egkuklopedikes alla kai ws paidia pou sxedon kanenas ellinas den exei...! deite pws odigate kai meta elate... episeis to oti exw pesei pou baraei? dld ec eisai o 8eos? re 3upna re!!! edw exei pesei mexri kai o valentino-dani-jorge pou einai asoi den 8a peseis ec??? ti me les loipon filaraki...? apo pou pires diplwma tote na paw kai egw na me kanoun aso...!!! tespa den exw ore3i na diaplliktizomai kai na tsakwnomai...
sebasti i gnwmi sou alla epidi eisai megaluteros den smainei oti eisai kai kaluteros...!! pigaine loipon se kamia eurwpaiki poli, eidikotera se germania-babaria, des pws einai i nootropia kai ela meta na mou peis "megale kai sofron an8rwpe" poios agapaei tis mixanes...!

opoios pantws nomizei oti stin ellada etsi einai i agapi pros tin mixani planatai planein oiktra...!!!

to gamisame to 8ema me spam tou paidiou...

Pardalotzatziki
02/10/2009, 00:36
to oti eimai 19 den exei na kanei sxesi me tis gnwseis mou... makari polloi na tis eixan...! kai den milaw mono ws egkuklopedikes alla kai ws paidia pou sxedon kanenas ellinas den exei...! deite pws odigate kai meta elate...

...kai ela meta na mou peis "megale kai sofron an8rwpe" poios agapaei tis mixanes...!

opoios pantws nomizei oti stin ellada etsi einai i agapi pros tin mixani planatai planein oiktra...!!!

Kαι η πλακα ειναι πως λες τους αλλους κομπλεξικους....
Να μην μπω σε λεπτομερειες....
Αυτο που δεν καταλαβα απο την κουβεντα ειναι.... γιατι εισαι μελος στο forum....
:a56:

Ζεύκας
02/10/2009, 05:25
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

TROOPER
02/10/2009, 08:54
twra kai ec pou kollises??? oso gia to pio panw pou lew oti oloi exoume pesei opoios pei oti den exei pesei 1on den einai anabatis 2on leei psemata 3on megali mpoukia fae megali koubenta min peis...

komple3ikoi eiste ligo etsi...? oxi oloi alla arketoi... :sick:

πες τα ρε φιλε με τους κομπλεξαρες που τολμαν να βλεπουν τη μηχανη σαν κατι παραπανω απο ενα συνοθυλευμα απο σιδερα,κρυσταλα και καλωδια και δεν πεφτουνε κιολας τα πανια!!!

:lol: :lol: :lol:

TROOPER
02/10/2009, 08:57
to oti eimai 19 den exei na kanei sxesi me tis gnwseis mou... makari polloi na tis eixan...! kai den milaw mono ws egkuklopedikes alla kai ws paidia pou sxedon kanenas ellinas den exei...! ...........................

VOTE st.John FOR PRESIDENT !!!!!!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

devil's animal
02/10/2009, 09:03
oxi esena perimena...! katarxas papakia kai skouter duskola ka8ws eimai 1,98 kai 100 kila opote zorizomai ligo... sorry kiolas

ενω πανω σε ενα ss θα ησουν στο "φυσικο σου περιβαλλον" ενα πραμα...
:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:

devil's animal
02/10/2009, 09:06

δεν μπορεις να μιλας για αγαπη για την μηχανη και να μην εχεις.

μεγαλωσε.
πηγαινε αγορασε μια.
οδηγησε την καμποσο καιρο.
και ξαναελα.

προς το παρον κοβεσαι μεταξεταστεος με πολυ επιεικεια...

Ζεύκας
02/10/2009, 11:06
Αχ βρε silver_rider υποκλίνομαι στην μετενσάρκωσή σου!:a23:

road spirit
02/10/2009, 11:20
oxi re pousti moy, den to eixa dei afto ... pote anoixtike? :rotflmao:

:a014: :a014:

Pardalotzatziki
02/10/2009, 11:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
oxi re pousti moy, den to eixa dei afto ... pote anoixtike? :rotflmao:

:a014: :a014:

:bigcry: :bigcry:

Operater
02/10/2009, 12:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal

προς το παρον κοβεσαι μεταξεταστεος με πολυ επιεικεια...

Hey! teacher! leave the kids alone.... :evil:

KaTaNaS
02/10/2009, 12:43
προσπερνώντας πολλές απο τις παραπανω απόψεις (οι περισσοτερες απο τις οποίες ακραίες θα έλεγα) θα έλεγα να ακολουθήσεις την πεπατημένη ...

Τι εννοω;

Υπάρχουν κάποιοι άγραφοι κανόνες που έχουν σχηματιστεί με τα χρόνια και την εμπειρία πολύ κόσμου!

Αυτός που σε αφορά είναι ο : "Αν μπορείς να ζήσεις διχως τη μοτοσυκλέτα, απλά ζήσε χωρίς! "

ένας άλλος ας πούμε είναι: "Αν μπορείς να αποφύγεις την οδήγηση μοτο υπο βροχή, απλά απέφυγε την! "

h_m_akis
02/10/2009, 14:51
αντε ρε ολοι σας που καβαλατε απο πριν γεννηθει το παλλουκαρι και εχετε αλλαξει και καμμια 10αρια μηχανακια ο καθενας και θα του την πειτε κι αποπανω κιολα...

εγω τον καταλαβαινω ρε... δεν εχω χασμα γενεων εγω...:mad: :mad:

ΑΝΑΓΩΓΟΙ

:mad: