View Full Version : lowside σώνεται?
Η ερώτηση είναι σαφής νομίζω.
αν υπάρχει περίπτωση να σωθεί ένα Lowside ποιες είναι οι καλύτερες κινήσεις?
γκάζι?φρένο? στρίψιμο προς τη στροφή? ανάποδο?
κάτι άλλο?
Να βαλεις ποδι νομιζω ειναι το καλυτερο κλεινοντας λιγο το γκαζι!!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από dond4le
Να βαλεις ποδι νομιζω ειναι το καλυτερο κλεινοντας λιγο το γκαζι!!!!!
:eek: :nono:
αν είσαι απο το Τέξας ναι σώνεται...
http://www.youtube.com/watch?v=j9TxqSttQHM
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=30788
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=49376
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=40113
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=934198#post934198 από εκεί και στις επόμενες σελίδες έχει μια ενδιαφέρουσα κουβέντα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
:eek: :nono:
Ιδεα δεν εχω....................ουτε και θελω να αποκτησω!!!!
Οτι βλεπω στα περισσοτερα video που σωζονται μερικοι λεω.
:wave2: :wave2:
road spirit
27/09/2009, 19:08
.....κλεινοντας λιγο το γκαζι!!!!! μαζί και τα μάτια :smokin:
Ιδεα δεν εχω....................ουτε και θελω να αποκτησω!!!!
Κριμα γιατι σε περιπτωση που δεν το εχεις καταλαβει, οδηγεις μοτοσυκλετα.....
Έχω την εντύπωση πως και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν κάποιο συγκεκριμένο ''κόλπο'' για να το σώσουν.
Απλά την ώρα εκείνη κάνεις ότι μπορείς.Ας μας πούνε όμως και οι ειδικοί.
http://www.youtube.com/watch?v=vkYKFZEeEE4&feature=player_embedded
Εξαρταται και απο τον οδηγο - πιστευω ενας εμπειρος οδηγος θα ελεγα οτι θα το χασει στο 90% των περιπτωσεων - αλλωστε στο low θα πρεπει να ενεργήσεις by instinct αλλα και εδω η καλή τύχη ειναι σημαντικός παράγοντας :)
- Εαν το εσωτερικο ποδι ειναι σε επαφη με την ασφαλτο μπορει να κρατησει για λιγο μεχρι να ξαναβρει το εμπρος προσφυση.
- Το ανοιγμα γκαζιου θα αλλάξει την κατανομη του βαρους προς τα πισω δίνοντας μια ακομη ευκαιρία.
Οι περισσοτερες περιπτωσεις που θα ακουσετε καποιον να αναφερει οτι εσωσε απο low αυτες θα ειναι επειδη το κρατησε με το πόδι (δεν ειναι υπερβολή) :beer:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=49376
τι όμορφο να γίνομαι αντικείμενο μελέτης...χαχαχα
abc...η υπογραφή μου είναι η απάντηση στο ερώτημά σου! :wave2:
abc...η υπογραφή μου είναι η απάντηση στο ερώτημά σου! :wave2:
νομίζω οτι είναι η απάντηση σε πολλά ερωτήματα :a39: :p :lol:
ενστικτωδώς και θεωρητικά μιλώντας θα περίμενα όντως το γκάζι να είναι η συνιστώμενη θεραπεία, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο προλαβαίνεις να δώσεις και να έχεις και αποτέλεσμα.
πάντως, επειδή είχα ένα near lowside incident, με ~50χλμ σε 90 μοίρες στροφή, το έσωσα ενστικτωδώς με πόδι κάτω και γκαζάκι.
το στρώμα και η πιο όρθια θέση που επιβάλλει διευκολύνουν να απλώσεις πόδι, σε αντιδιαστολή με ss που ούτε να το ξεδιπλώσεις δεν θα προλάβεις.
τα χρειάστηκα πάντως :look:
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Κριμα γιατι σε περιπτωση που δεν το εχεις καταλαβει, οδηγεις μοτοσυκλετα.....
Και τι σημαινει αυτο...........................οτι πρεπει οποσδηποτε καπια στιγμη να την παθω!!!!!!!!!!!!!
menelaos46
28/09/2009, 07:42
Συμπληρωματικα επειδη τι στιγμη εκεινη θα εχεις μια απροσμενη μετατοπιση βαρους δε πρεπει να στηριχθεις στο τιμονι καθολου μα καθολου.
Πιστευω ειναι πολυ θεμα τυχης παντως και πως θα σου βγει εκεινη τη στιγμη.
Σε δρόμο όπου δε χα΄χει πάρει πολλή κλίση η μηχανή,άμα χάσεις το μπροστινό το σώνεις με το πόδι.
με το που νιώθεις ότι διπλώνει το τιμόνι πατάς μια γερή με το ποδι κ το σώνεις.το'χω κάνει με παπιά,σκούτερ και μηχανές.
Αλλά στην πίστα?είναι τρομερά δύσκολο όταν θα'σαι τίγκα πλαγιασμένος και χάνεις το μπροστινό να το σώσεις με το πόδι!
με το γόνατο στην ουσία!
nassosxlvbros
28/09/2009, 10:31
for any doubts keep throttle open! :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
for any doubts keep throttle open! :wave2:
Σωστό...
Όπως έλεγε και η υπογραφή ενός φίλου μου
"Επι αμφιβολίας άνοιξε το γκάζι τέρμα...μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία.."
:rotflmao: :bawl: :lol: :rotflmao: :bawl:
Σωστό...
"Επι αμφιβολίας άνοιξε το γκάζι τέρμα...μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία.."
:lol: :lol: :lol:
:a23: :a23:
devil's animal
28/09/2009, 11:00
Σωστό...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
σαν παθων και εγω...
το low συμβαινει γιατι φορτιζεται πολυ ο μπροστα τροχος μεσα στην στροφη και χανει προσφυση το λαστιχο. πολλες οι αιτιες...
οποτε ανοιγοντας το γκαζι τον αποφορτιζουμε,φορτιζοντας τον πισω και εχουμε προσφυση. γι'αυτο και μεσα στην στροφη--->γκαζι,γκαζι,γκαζι.
αν (θεωρητικα) καταφερουμε να μειωσουμε την κλιση της μηχανης και φορτισουμε τον πισω τροχο, η μοτοσυκλετα (και κατ'επεκταση και εμεις) δεν θα πεσει/ουμε.
:wave2:
road spirit
28/09/2009, 11:05
μου αρέσει που είμαστε όλοι παγκόσμιοι εδώ μέσα :lol:
έγραψε ο άνθρωπος ο G M που ξέρει 5 πράγματα παραπάνω μέσα απο τους αγώνες :
πιστευω ενας εμπειρος οδηγος θα ελεγα οτι θα το χασει στο 90% των περιπτωσεων
και εμείς συνεχίζουμε :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
γιατι δεν καταλαβα...?
Δεν ειμαστε...?
gixxerpap
28/09/2009, 16:47
ναι, αμα έγραψε ο GM, εμείς δεν δικαιούμαστε να έχουμε άποψη!!!
αντε ρε με τον βρόντακα, τον αγκυλωμένο, που μέχρι να ολοκληρώσει γύρο στις σέρρες, έχει αλλάξει η χάραξη....
σώνεται και παρασώνεται το low..... αν διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και αντιδράσεις σωστά, μπορείς να το σώσεις και να το μετατρέψεις σε μεγαλοπρεπέστατο high!!!!:lol:
φιλαράκι το σώσιμο lowside είναι για τα άλλα φλωροφόρουμ...:smokin:
Δω μέσα κάθε εγγεγραμμένος στρητάς ξέρει ΠΑΝΤΑ να σώζει highsiding.- :wacko:
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
ναι, αμα έγραψε ο GM, εμείς δεν δικαιούμαστε να έχουμε άποψη!!!
αντε ρε με τον βρόντακα, τον αγκυλωμένο, που μέχρι να ολοκληρώσει γύρο στις σέρρες, έχει αλλάξει η χάραξη....
σώνεται και παρασώνεται το low..... αν διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και αντιδράσεις σωστά, μπορείς να το σώσεις και να το μετατρέψεις σε μεγαλοπρεπέστατο high!!!!:lol:
με τα γκάζια που εχεις εσυ ειναι σίγουρο το high!!! :lol: :wave2:
gixxerpap
28/09/2009, 17:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από G M
δύο χρόνια έχεις να μπεις στο φόρουμ ρεμάλι, κι ούτε ένα σωστό τσακωμό δε μπορείς να κάνεις!:lol: :lol: :lol:
welcome back!:beer:
vasilisFZ
28/09/2009, 18:14
Παιδια κ εγω εχω σωσει ενα τετοιο πεσιμο στον δρομο
με ποδι κατω κ τραβηγμα της μηχανης για να σηκωθει.
Εννοειτε πως αντεδρασα απο ενστικτο κ πως μετα εκανα κανα μισαωρο να συνελθω απο τον φοβο μου....
:)
Ναι και εγω με 20km/h σε μια κατηφορα εβαλα το ποδι και το εσωσα, αλλα αυτο δεν μετραει.
να σας δω με καμια 80αρα σε τερμα κλιση να κανει ενα "τσικ" το προστινο, να δω μετα τι θα πρωτο-μαζευεται.
το "λοου" ειναι ξαφνικο και κυριολεκτικα "σε στελνει" (βλεπε ροσσι στο ντονικτον.)
μονο οταν καταλαβενεις να γλυστραει λιιιιγο το προστινο ίσως να εχεις λιγες πιθανοτιτες να το σωσεις. Αμα ειναι μπαμ και κατω, εκει που πας ωραια και καλα ξινωντας αυτια και μυτες, θα βρεθεις ξαφνικα μεσα στα χορταρια κοιταζοντας τον καταγαλανο ουρανο και θα διαολογιζεσαι περι φυγοκεντρος,κεντρομολος και για το αν θα παρει ο ΠΑΟΚ φετος το πρωταθλημα...
:D
reinmeister
30/09/2009, 11:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από G M
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:
με τα γκαζια που εχει αυτη την στιγμη φιλε μου ,δεν κανει High oυτε σε παγοδρομιο στρωμενο με λαδι φωκιας...
sapila racing
30/09/2009, 11:27
Μην τσακώνεστε ρε παιδιά!
Ο καθένας εχει την εμπειρία του και την λέει, κακό είναι?
Εγω εχω σώσει αρκετά low με το πόδι, αλλά ηταν με λίγα χιλιόμετρα μεσα στην πόλη, και με ελαφριά μηχανάκια.
Εχω γλυτώσει και μια φορά με το BMW, αλλά δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα εγω, απλά βρήκε κάτω το καπάκι και ισιωσε μόνο του.
Δεν κάνω πλάκα, η κοπέλα που καθόταν πίσω δεν κατάλαβα τίποτα!
ΝΑ ΓΙΑΤΙ BOXER!!!
:lol: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
η κοπέλα που καθόταν πίσω δεν κατάλαβα τίποτα!
νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να κόψεις τη νεκροφιλία! ακούς εκεί δεν κατάλαβε τίποτα!
sapila racing
30/09/2009, 13:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
νομίζω ότι κάποια στιγμή πρέπει να κόψεις τη νεκροφιλία! ακούς εκεί δεν κατάλαβε τίποτα!
:rotflmao: :rotflmao: :lol: τι κουφάλα!
Στην πίστα: Με SS το γόνατο είναι ήδη εκεί έτοιμο αρκεί να κρατήσει κι ο αναβάτης την ψυχραιμία. Μια φορά τα έχω καταφέρει με scooter, τις υπόλοιπες ΔΕΝ! Για motαrd ένα στιγμιαίο πάτημα του ποδιού. Και πάλι χρειάζεται πολλή τύχη. Το πιο καλό νομίζω είναι ένα ελαφρύ γκάζι μετά το γέρσιμο της μοτο ώστε αν γλυστρήσει κάτι να είναι πιθανότερα ο πίσω τροχός.
Στο δρόμο: Νομίζω είναι αποτέλεσμα μεγάλης καγκουριάς να διώξει πολύ μπροστινό.
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
Ναι και εγω με 20km/h σε μια κατηφορα εβαλα το ποδι και το εσωσα, αλλα αυτο δεν μετραει.
να σας δω με καμια 80αρα σε τερμα κλιση να κανει ενα "τσικ" το προστινο, να δω μετα τι θα πρωτο-μαζευεται.
το "λοου" ειναι ξαφνικο και κυριολεκτικα "σε στελνει" (βλεπε ροσσι στο ντονικτον.)
μονο οταν καταλαβενεις να γλυστραει λιιιιγο το προστινο ίσως να εχεις λιγες πιθανοτιτες να το σωσεις. Αμα ειναι μπαμ και κατω, εκει που πας ωραια και καλα ξινωντας αυτια και μυτες, θα βρεθεις ξαφνικα μεσα στα χορταρια κοιταζοντας τον καταγαλανο ουρανο και θα διαολογιζεσαι περι φυγοκεντρος,κεντρομολος και για το αν θα παρει ο ΠΑΟΚ φετος το πρωταθλημα...
ολα καλα... αλλα να αναρωτιεσαι αν ο ΠΑΟΚ θα παρει το πρωταθλημα??????? Θα μας τρελανεις εντελως ρε Mc????
fotisdragon
12/10/2009, 09:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
Έχω την εντύπωση οτι εξαρτάται απο τι εννοούμε low-side... (γιατί και εγώ όταν λέω οτι έχασα το μπροστινό αλλά το έσωσα οι άλλοι με κοιτάνε σαν εξωγήινο)..
Αυτό που λέει ο McTalas πιστεύω είναι αυτό που θα αντιμετωπίσουμε οι περισσότεροι (το pushing που λένε οι ΜotoGPάδες , το λιιιιιιιγο γλιστρηματάκι).
Αν έχεις εμπειρία και είσαι συντονισμένος σώνεται. (Τώρα πως βάζετε πόδι κάτω εσείς, δε το καταλαβαίνω. Προσωπικά εγώ, πόδι κάτω ποτέ. Τα σπάς ανετότατα έτσι). Προσωπικά πάντα, εγώ με το που νοιώθω γλίστριμα, σηκώνω πιό όρθιο το μηχανάκι, πιέζοντας μαρσπιέ κ τιμόνι και φέρνοντας το σώμα πιο όρθιο.
Άν πάλι, χάσει εντελώς πρόσφυση/επαφή ο τροχός, μάλλον είναι πάλι όπως τα λέει ο Γιώργος. Και αν το 90% των αγωνιζόμενων το χάνουν, έ, πιστεύω δεν έχουμε και πολλές πιθανότητες εμείς...
(Σαβουρώθηκα πρόσφατα με το παπί της δουλειάς έτσι, ο αγκώνας μου ξέρει τι λέω... ;) )
Αρχικά δημιουργήθηκε από golis
αν είσαι απο το Τέξας ναι σώνεται...
http://www.youtube.com/watch?v=j9TxqSttQHM
εγώ πάντως ρε παίδες δεν θεωρώ οτι σε αυτήν την σκηνή ο Collin σώνει ένα lowsidding. Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι το μηχανάκι δεν έχει χάσσει πρόσφυση πουθενά αλλά ο Collin γλίστρησε απο τον μασπιε.
blacksteel
12/10/2009, 14:00
Το έχω σώσει με γόνατο, αλλά φόραγα ξύστρες.
Παλιότερα ΔΕΝ το έσωσα και άλλαξα πάνες... και πέτσινα.
για δειτε και λιγο αυτο,
http://www.youtube.com/watch?v=vkYKFZEeEE4&feature=fvw
δεν βρισκω και αλλο ενα ρε γαμωτο με ενα super duke σε εναν αγωνα που το σωνει.