View Full Version : sony vaio vs macbook
sergiosm
29/09/2009, 16:22
Παρακαλώ τα φώτα σας
τί να προτιμήσω sony ή aplle;;
και συγκεκριμένα
αυτό
http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Sony-Vaio-Vgn-Z41Wd-B-VGN-Z41WD-B.htm
ή αυτό:
http://store.rainbow.gr/cgi-bin/WebObjects/RWApp.woa/1/wo/nIydYEFlTG3FEoLZudOYLM/7.0.7.10.11.9.0.1.0.0.0.0.0.13
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
:wave2:
kalgeorge
29/09/2009, 16:33
to thema einai ti leitourgiko thes na douleueis kai ti ergasia tha kaneis
meta tha katalaveis pio prepei na pareis
συμφωνώ με Γιώργο και προβλέπω ότι δε θα σε βολέψει το apple
kalgeorge
29/09/2009, 16:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
an DEN thelei na paizei paixnidia, kai DEN thelei na egatastisei tipota trelaaaa programata, MACBOOK dagwto
sergiosm
29/09/2009, 17:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
γιατί το λες αυτό;
sergiosm
29/09/2009, 17:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalgeorge
an DEN thelei na paizei paixnidia, kai DEN thelei na egatastisei tipota trelaaaa programata, MACBOOK dagwto
ΔΕΝ θα παίζω παιχνίδια (που χρόνος για τέτοια;; ) και ΔΕΝ θα έχω τρελά προγράμματα.
Στο PC για να καταλάβεις χρησιμοποιώ word, internet και βλέπω τα βίντεο και τις φωτογραφίες από τα μωρά μου.
Άντε να μάθω κάποια στιγμή να χρησιμοποιώ (αν και εφόσον) προγράμματα στυλ photoshop και moviemaker.
Απλά, τώρα που παίζει η επιδότηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες, σκέφτομαι ότι είναι ευκαιρία να πάρω κάτι καλό (με έκπτωση στην ουσία 50%) και με ενδιαφέρει ό,τι (και αν τελικά) πάρω να είναι κάτι που να έχει διάρκεια.
kalgeorge
29/09/2009, 17:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
ΔΕΝ θα παίζω παιχνίδια (που χρόνος για τέτοια;; ) και ΔΕΝ θα έχω τρελά προγράμματα.
Στο PC για να καταλάβεις χρησιμοποιώ word, internet και βλέπω τα βίντεο και τις φωτογραφίες από τα μωρά μου.
Άντε να μάθω κάποια στιγμή να χρησιμοποιώ (αν και εφόσον) προγράμματα στυλ photoshop και moviemaker.
Απλά, τώρα που παίζει η επιδότηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες, σκέφτομαι ότι είναι ευκαιρία να πάρω κάτι καλό (με έκπτωση στην ουσία 50%) και με ενδιαφέρει ό,τι (και αν τελικά) πάρω να είναι κάτι που να έχει διάρκεια.
MACBOOK
telos
marooned
29/09/2009, 18:07
Εγω εχω το Macbook και εχω να πω οτι απλα ΠΕΤΑΕΙ!!! και το Macbook Pro ειναι σαφως κατα πολυ ανωτερο! Πλεον τα μακ κανουν για ολες τις χρισεις! Ασε που μπορεις να χρησιμοποιησεις ΟΛΑ τα προγραμματα ή ακομα και να βαλεις Windows αν θελεις (πραγμα που δε θα εκανα ποτε, αλλα εχε το σαν επιλογη). Απο τα χριστουγεννα που το εχω, εχω ξεχασει τι παει να πει ιος, κολλημα, "αναφερεται αυτο το προβλημα στη Microsoft" και οποιαδηποτε αλλα τετοια χαζα... Ασε που σαν laptop.. ειναι απλα παιχνιδι! Να χαιρεσαι να καθεσαι μπροστα του!
Macbook Pro και εγω δαγκοτο!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από marooned
Εγω εχω το Macbook και εχω να πω οτι απλα ΠΕΤΑΕΙ!!! και το Macbook Pro ειναι σαφως κατα πολυ ανωτερο! Πλεον τα μακ κανουν για ολες τις χρισεις! Ασε που μπορεις να χρησιμοποιησεις ΟΛΑ τα προγραμματα ή ακομα και να βαλεις Windows αν θελεις (πραγμα που δε θα εκανα ποτε, αλλα εχε το σαν επιλογη). Απο τα χριστουγεννα που το εχω, εχω ξεχασει τι παει να πει ιος, κολλημα, "αναφερεται αυτο το προβλημα στη Microsoft" και οποιαδηποτε αλλα τετοια χαζα... Ασε που σαν laptop.. ειναι απλα παιχνιδι! Να χαιρεσαι να καθεσαι μπροστα του!
Macbook Pro και εγω δαγκοτο!!!
1000+
Παρακαλώ τα φώτα σας
τί να προτιμήσω sony ή aplle;;
και συγκεκριμένα
αυτό
http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Sony-Vaio-Vgn-Z41Wd-B-VGN-Z41WD-B.htm
ή αυτό:
http://store.rainbow.gr/cgi-bin/WebObjects/RWApp.woa/1/wo/nIydYEFlTG3FEoLZudOYLM/7.0.7.10.11.9.0.1.0.0.0.0.0.13
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Ενταξει το MacBook οπως ειπανε και τα παιδια πιο πανω ειναι αλλη φαση.
Αν θελεις ομως windows-based λαπτοπ απο εταιρεια πλην της Apple και σε αυτα τα λεφτα, το συγκεκριμενο VAIO ειναι μεγαλη κοροιδια.
Ελεος τα πιο υπερτιμημενα λαπτοπ.
Τωρα αν σου προτεινω κτηνος ACER σε αυτα τα λεφτα θα βγει ο καθ'ενας και θα πει το μακρυ του και το κοντο του και γι'αυτο και γω δε λεω τιποτα και να πα να γαμηθει.
daytona ή γιαπωνέζικα 600άρια? :wacko:
θέλει και ρώτημα? :lol:
πανευτυχής κάτοχος ενός από τα πρώτα macbook aluminium που βγήκαν στην παραγωγή το φθινόπωρο του 2008 :smokin:
-ξεχωρίζει σε προσόντα
-τα άλλα laptop μοιάζουν τα ίδια
-apple=ποιότητα
-το κρατάς για χρόνια
-...
-...
-...
Αλλά χέστα όλα, μία λέξη φτάνει: MacOS X. :evil:
Τι να κλάσουν όλα τα windows μπροστά ΣΤΟ λειτουργικό αυτό?
Εδώ κ ένα χρόνο έχω ξεσκιστει σε κάθε είδους downloading και έχω ξεχάσει όρους όπως:
-ιός
-antivirus
-spam windows
-format etc etc
Σέργιο αφού παίζει επιδότηση,μη το σκέφτεσαι.Όλοι ξέρουμε ότι τα mac είναι καλύτερα εργαλεία από
όλα τα pc κυρίως λόγω του λειτουργικού,αλλά λίγοι τα παίρνουν λόγω κόστους.
Αλλά όσοι κάνουν στροφή σε mac δύσκολα γυρίζουν σε pc.Γιατί άραγε?? :wave2:
Akatanomastos
29/09/2009, 18:27
παιδες για πειτε και για μενα που σκεφτομαι να παρω το mac pro 15" οθονη,
το ποιο φτηνο απο τις 2 εκδοσεις (1600ευρα).
και γω δεν παιζω παιχνιδια, η χρηση του ειναι για δουλειες γραφειου/ιντερνετ
και καποια στιγμη στο κοντινο μελλον θα δουλεψω καποια προγραμματα μουσικης(υπαρχουν εκδοσεις και για μακ)
γενικως αξιζει τα λεφτα του δεδομενου οτι με 900/1000 παιρνεις κατι αρκετα καλο αλλης εταιριας.
θανκ γιου
Cpt. Haddock
29/09/2009, 18:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalgeorge
MACBOOK
telos
+1050
Kαι όχι απο Rainbow αλλα απο τη Systemgraph (www.systemgraph.gr)
:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
+1050
Καλό ανέκδοτο ..... :rolleyes:
kalgeorge
29/09/2009, 18:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Τωρα αν σου προτεινω κτηνος ACER σε αυτα τα λεφτα θα βγει ο καθ'ενας και θα πει το μακρυ του και το κοντο του και γι'αυτο και γω δε λεω τιποτα και να πα να γαμηθει.
παρε ACER και πηγαινε αν σου παθει κατι να βγαλεις ακρη :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
marooned
29/09/2009, 19:09
Ενας φιλος μου εχει ενα Acer το οποιο του εβγαλε προβλημα, το πηγε στην αντιπροσωπεια και το εφτιαξαν μετα απο ενα μηνα περιπου.. Οταν το ξανα πηρε... του χαλασαν τα ηχεια! Καλα τα πηγε το laptop!:hypnotize
+1050
η systemgraph φέρνει παραεισαγωγής και το macosx δεν είναι στα ελληνικά...
Ακατονόμαστε να το πάρεις το κορίτσι!θα το χαίρεσαι για χρόνια!
Cpt. Haddock
29/09/2009, 19:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
ε, και; :confused:
ε, και; :confused:
απλά το ανέφερα ρε, δεν απέτρεψα κανένα από το να πάρει απο αυτή την εταιρία...
hidefnick
29/09/2009, 20:28
Σας έχει χαλάσει Mac ποτές? 6 μήνες και χωρίς replacement σας λέει τίποτα? Και για πηγαίντε να πάρετε μπαταρία για Macbook 5ετίας από εδώ.... Σήμερα παραγγειλα απο Αγγλία. Για ένα G4 που μόλις μπήκε το 10.5 επάνω είδε τον Χριστό ΦΑΝΤΑΡΟ. Θα μπει και εκεί ο Ubuntuς.
Το Acer μου by the way κράτησε 6 χρόννια, με 1-2 στα χέρια του ξάδερφου (Αλπεις-Ιμαλάια και δεν ξέρω και εγώ που αλλού) και πέθανε ΗΡΩΙΚΑ στα χέρια του τσόγλανου μου, που έκατσε επάνω του.
Τα Mac έχουν απίστευτη ποιότητα κατασκευής και προσωπικά βρίσκω τρομερή την αισθητική τους. Τέλος εκεί όμως.
Και κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι τα laptop δεν είναι desktop και έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής. Επίσης ότι όσο πιο φορτωμένο είναι έναμηχάνημα τόσο περισσότερο βράζει. Και όσο περισσότερο βράζει τόσο μειώνεται η διάρκεια ζωής του. Τα Macbook (όπως και το mini και το Air) δουλεύουν στους 70-80 βαθμούς υπό κανονικές συνθήκες....
Αρα, εκτος και άν μας περισεύουν, φροντίζουμε να παίρνουμε κάτι που καλύπτει τις ανάγκες μας, και όχι ότι πιο extreme.
(1600*900 σε 13,3 ίντσες οθόνη?)
Λέτε βλακείες...Η Systemgraph από τον Ιούνιο ανήκει στο επίσημο δίκτυο ressller της Rainbow.... Τα μηχανήματά της τα παίρνει από την Rainbow όπως όλοι οπότε η συμβουλή να πάρει από εκεί για να αποφύγει την Rainbow δεν παίζει....Μπείτε στην ιστοσελίδα της Rainbow και θα την δείτε στους επίσημους ressellers...Άσε που πια η Rainbow ανήκει εξ' όλοκλήρου στην isquare που είναι θυγατρική της Quest...Και για να μην φεύγετε έτσι να σας δώκω και μια πληροφορία....Μάλλον η Systemgraph έχει μεγάλο stock από τα προηγούμενα MacBook Pro (όχι αυτά που ανακοινώθηκαν το καλόκαίρι) στα οποία παίζει low price...
Cpt. Haddock
29/09/2009, 20:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Λέτε βλακείες...Η Systemgraph από τον Ιούνιο ανήκει στο επίσημο δίκτυο ressller της Rainbow.... Τα μηχανήματά της τα παίρνει από την Rainbow όπως όλοι οπότε η συμβουλή να πάρει από εκεί για να αποφύγει την Rainbow δεν παίζει....Μπείτε στην ιστοσελίδα της Rainbow και θα την δείτε στους επίσημους ressellers...Άσε που πια η Rainbow ανήκει εξ' όλοκλήρου στην isquare που είναι θυγατρική της Quest...Και για να μην φεύγετε έτσι να σας δώκω και μια πληροφορία....Μάλλον η Systemgraph έχει μεγάλο stock από τα προηγούμενα MacBook Pro (όχι αυτά που ανακοινώθηκαν το καλόκαίρι) στα οποία παίζει low price...
Αυτό είναι γνωστό (και χωρίς τις εκφράσεις "ανέκδοτο" :rolleyes: )
Απλά τα παιδιά στη συστεμγκραφ ειναι σαφώς πιο εξυπηρετικά απο αυτους της ρέινμποου.
Για τα στοκ επίσης ειναι γνωστό, γι' αυτό έβαλα και το site τους
Akatanomastos
29/09/2009, 20:41
καθηστε ρε παιδες, για να μαθαινουμε και οι ασχετοι
πες οτι εγω παω αυριο να το παρω απο ενα μαγαζι που εχει μακ
ε σοπ γερμανο η δεν ξερω εγω τι αλλο γιατι θα το αγορασω απο γαλλια.
πως διαλεγω μια απο τις 2 εταιριες που λετε?
και εχουν οντως διαφορες οι απλα κουβεντα κανομε?
hidefnick
29/09/2009, 20:44
Ακριβούς τους κόβω... (http://www.systemgraph.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=bt_flypage.tpl&product_id=399&category_id=7&option=com_virtuemart&Itemid=27)
ΕΔΩ (http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Apple-MacBook-MC240GR-A.htm) όπως και ΕΔΩ (http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10022511) είναι φτηνότερα :D :D :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
καθηστε ρε παιδες, για να μαθαινουμε και οι ασχετοι
πες οτι εγω παω αυριο να το παρω απο ενα μαγαζι που εχει μακ
ε σοπ γερμανο η δεν ξερω εγω τι αλλο γιατι θα το αγορασω απο γαλλια.
πως διαλεγω μια απο τις 2 εταιριες που λετε?
και εχουν οντως διαφορες οι απλα κουβεντα κανομε?
H μαμά Apple αναθέτει το localization του λειτουργικού στους κατά τόπους αντιπροσώπους. Η εδω αντιπροσωπία δίνει το εξελληνισμένο λειτουργικό μόνο σε μηχανήματα που έχει πουλήσει η ίδια.... (κάτι που νομίζω ότι είναι διεθνής πρωτοτυπία, παράνομο, και ένας απο τους λόγους που δεν πούλησαν ποτέ όσο θα έπρεπε στην Ελλάδα)
[i] οι απλα κουβεντα κανομε? [/B]
Κουβέντα κάνουμε φίλε...Πάρτο απ' όπου θες...Εισαγωγή Rainbow θα είναι έτσι κι αλλιώς...
Για να εξασφαλιστείς 100%, πριν το πληρώσεις δες το πληκτρολόγιο...Αν έχει Ελληνολατινικούς χαρακτήρες (και όχι μόνο Λατινικούς) τότε σίγουρα είναι "επίσημη" εισαγωγή Rainbow....
Αρχικά δημιουργήθηκε από hidefnick
H μαμά Apple αναθέτει το localization του λειτουργικού στους κατά τόπους αντιπροσώπους. Η εδω αντιπροσωπία δίνει το εξελληνισμένο λειτουργικό μόνο σε μηχανήματα που έχει πουλήσει η ίδια.... (κάτι που νομίζω ότι είναι διεθνής πρωτοτυπία, παράνομο, και ένας απο τους λόγους που δεν πούλησαν ποτέ όσο θα έπρεπε στην Ελλάδα)
Έτσι κι αλλιώς τα καινούργια μηχανήματα 'ερχονται με προεγκατεστημένο το Snow Leopard ΧΩΡΙΣ εξελληνισμό...
Πλέον ο Εξελληνισμός (το GR Update για όσους γνωρίζουν) ΔΕΝ θα συνοδεύει το μηχάνημα στην συσκευασία αλλά θα γίνεται download για 'οσους το θέλουν από την ιστοσελίδα της Rainbow (για όσο καιρό ακόμα θα ονομάζεται έτσι...)
Akatanomastos
29/09/2009, 21:03
Κουβέντα κάνουμε φίλε...Πάρτο απ' όπου θες...Εισαγωγή Rainbow θα είναι έτσι κι αλλιώς...
Για να εξασφαλιστείς 100%, πριν το πληρώσεις δες το πληκτρολόγιο...Αν έχει Ελληνολατινικούς χαρακτήρες (και όχι μόνο Λατινικούς) τότε είναι "επίσημη" εισαγωγή Rainbow....
καλα, παιζει λαπτοπ απο την γαλλια να εχει πανω ελληνικους χαρακτηρες?
καλα, παιζει λαπτοπ απο την γαλλια να εχει πανω ελληνικους χαρακτηρες?
ΟΧΙ...
sergiosm
01/10/2009, 13:49
Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις.
Να το κάνω λίγο πιο δύσκολο.
ΧΩΡΙΣ να λαμβάνουμε υπόψη την τιμή (αυτός είναι ένας παράγοντας με τον οποίο θα ασχοληθώ αργότερα),
αλλά αποκλειστικά και μόνο ως μοντέλα
μεταξύ του mac και αυτού
http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/HP-Pavilion-dv6-1290ev-Moonlight-NZ358EA-B1A.htm
τί λέτε;;
Φοβεροί επεξεργαστές και οι δύο
το ΗΡ έχει καλύτερη συνδεσιμότητα
Έχω μπερδευτεί,
Ευχαριστώ.
Albatros
01/10/2009, 16:58
ΧΩΡΙΣ να λαμβάνουμε υπόψη την τιμή (αυτός είναι ένας παράγοντας με τον οποίο θα ασχοληθώ αργότερα),
μεταξύ του mac και αυτού
http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/HP-Pavilion-dv6-1290ev-Moonlight-NZ358EA-B1A.htm
τί λέτε;;
Έχω μπερδευτεί,
Ευχαριστώ.
Εάν θέλεις ποιότητα και 2πλό λειτουργικό σύστημα(ΜacOs + Windows) τότε apple,αλλά το HP είναι πολύ καλό στη τιμή του και με bluray player (σημαντικό).
:)
μεταξύ του mac και αυτού
τί λέτε;;
Έχω μπερδευτεί,
Ευχαριστώ.
Φίλε μου κατ' εμέ δεν πρέπει να μπαίνεις σε τέτοια διαδικασία....Δεν είναι απ' ευθείας συγκρίσμα....Είναι σαν να ρωτάς τι να πάρω VARADERO ή SS...
Μπορεί να είναι όλα φορητά αλλά άλλος ο κόσμος και η φιλοσοφία των APPLE, και άλλος των PC....Αν πέσεις στην παγίδα να συγκρίνεις χαρακτηριστικά hardware όπως έχεις συνηθίσει με βάση την PCεμπειρία σου, τότε ποτέ δεν θα αποκτήσεις Mac....
Γιατί στο Mac δεν κοιτάς το hardware μόνο...Κοιτάς το όλο πακέτο που αποτελείται από το optimizing του hardware, του απίθανου λειτουργικού του, και του dedicated software που όλα αυτά έχουν σχεδιαστεί και παντρευτεί ώστε να δουλεύουν αρμονικά μεταξύ τους...
Αυτό το optimizing του προσφερόμενου πακέτου και διαφορετική φιλοσοφία που το συνοδεύει είναι που δίνει στα Μακ την όποια υπεροχή τους και όχι το τι επεξεργαστή φοράνε...
Μας τα εχετε κανει καρπουζια με τα μακ και καλα κανετε γιατι γαμανε αλλα μονο για αυτους που θελουν σωνει και καλα να ξεκολλησουν απο windows based workflows που για μερικους το να ξεκολλησουν ειναι σχεδον αδυνατο η ασυμφορο αν με πιανετε.
Και για το ποσο σταθερα ειναι τα μακ, ναι ειναι, αλλα ας μην το παρακανουμε κιολας γιατι ενα μηνα δουλεψα κατι δεκατετραωρα καθημερινα με μακ για οχι και πολυ απαιτητικη εργασια και αν τα παραθυρια ετρωγαν περιεργα κολληματα που αυτα που χανεις χρονο και χρημα το μακ να δεις!
Φιλια.
Υ.Γ Παρε Acer:lol:
εμένα δε μου λέει κάτι να έχει blue ray player να είχε writer μάλιστα κάνει διαφορά
project.breeze
04/10/2009, 01:11
Αφού απ'ότι κατάλαβα λόγω της επιδότησης δεν σε απασχολεί πολύ το οικονομικό ρίξε μια ματιά και στους Allienware (http://www.dell.com/content/products/category.aspx/laptop-gaming?c=us&l=en&s=dhs) :wave2: Η ισοτιμία ευρώ/δολλαρίου κάνει την δουλειά της και μπορείς να πάρεις top end μηχάνημα στα ίδια λεφτά που παίρνεις κάποιον από τους άλλους δύο που ανέφερες..
xtapodias
04/10/2009, 07:55
Έχουν περάσει από τα χέρια μου άπειρα desktops και laptops, όλα non mac.
Έτρεφα πάντα όμως έναν κρυφό έρωτα για οτιδήποτε κάνει ο Steve Jobs.
Εδώ και κάποιο διάστημα έχω ένα macbook pro.
Παραθέτω τα +/- όπως τα βλέπω εγώ.
Στα +
1. Απίστευτη ποιότητα κατασκευής (αλουμίνο πάντου)
2. Απίστευτη αισθητική (hardware και software) ακόμα και στα περιφεριακά (υποκειμενικό)
3. Απίστευτο λειτουργικό (νομίζεις ότι είναι κονσόλα, ταχύτατο και απλούστατο)
4. Το trackpad είναι πολύ καλύτερο απο τα κοινα laptops και σε αίσθηση και σε λειτουργίες
5. Ενσωματομένες λειτουργίες στο λειτουργικό, χωρις να χρειάζεσε ένα κάρο third party programms
6. Μπαταρία 6-7 ώρες περίπου. Αν δε το βάζεις και σε sleep mode, τότε βγάζεις άνετα τη μέρα σου (10ώρο ας πούμε) χωρίς φόρτιση*
7. Δε νομίζω να έχεις τόσο απόλυτη ανάγκη για antivirus, internet security κλπ, όσο στα windows. Βέβαια δεν τό έχω τόσο μεγάλο διάστημα για πω με σιγουριά.
8. Μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν κολλάει, δεν crashαρει, δεν θέλει reboot, δεν ξέρω αν έχει alt-ctrl-del, και είναι απολύτος αθόρυβο
9. Με το συστημα αντικραδασμών που έχει ο δίσκος και το αλουμινένιο περίβλημα, έχεις πιστεύω περισσότερες πιθανότητες απο τα κοινά laptops να μη χάσεις δεδομένα αν σου πέσει κάτω.
Στα -
1. Τιμή (αντικειμενικά είναι ακριβό αλλα περι ορέξεως.....κολοκυθόπιτα)
2. Θα σου πάρει κάποιο χρόνο (όχι πολύ) να συνηθίσεις τη διαφορά απο τα windows
3. Δεν υπάρχει η ποικιλία του software που έχουν τα windows**
4. Υπάρχουν κάποιες ασυμβατότητες με προγράμματα και δικτυακές εφαρμογές***
5. Το macbook είναι κλειστό. Μη περιμένεις να βάζεις βγάζεις μπαταρίες, πρέπει να είσαι και προσεκτικόςμε τη φόρτιση για να κρατήσει περισσότερο. Στο προηγούμενο laptop μου ας πούμε είχα βγάλει τη μπαταρία και δούλευα με ρεύμα μόνο. Αυτό εδώ δεν γίνετε.
* Όταν δουλέυεις windows, επειδή ρουφάνε, υπολόγιζε περίπου 3-4 ώρες
** Αυτό δεν είναι και τρομερό μειονέκτιμα αφού μέσω bootcamp περνάς εύκολα και απλά και ένα partition με windows και εχεις πρόσβαση στα πάντα πλέον. Εναλλακτικά υπάρχουν και τo parallels και το vmware για παράλληλη χρήση mac os x και windows.
*** Φυσικά το mac os x δεν μπορεί να αναγνωρίσει .dll, activex, κλπ αρχεία. Εγώ επειδή δουλεύω σε μια δικτυακή πλατφόρμα που απαιτεί τα παραπάνω αρχεία και ο κατασκευαστής δεν υποστιρίζει mac, έβαλα windows με bootcamp, και όποτε κάνω αυτή τη δουλεία, bootαρω με windows.
Αυτά για τώρα, αν σκεφτώ και κάτι άλλο θα κάνω edit.
Παντως για μένα πλέον ισχύει το "once you go mac, you never go back"
:wave2: :wave2: :wave2:
sergiosm
04/10/2009, 13:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
Αφού απ'ότι κατάλαβα λόγω της επιδότησης δεν σε απασχολεί πολύ το οικονομικό ρίξε μια ματιά και στους Allienware (http://www.dell.com/content/products/category.aspx/laptop-gaming?c=us&l=en&s=dhs) :wave2: Η ισοτιμία ευρώ/δολλαρίου κάνει την δουλειά της και μπορείς να πάρεις top end μηχάνημα στα ίδια λεφτά που παίρνεις κάποιον από τους άλλους δύο που ανέφερες..
ναι (αν τελικά πάρω την επιδότηση) είναι ευκαιρία να πάρω κάτι καλό στην ουσία με ... έκπτωση 50%.
Αυτό όμως το allienware δείχνει να είναι προσανατολισμένο σε gamers κάτι που δεν είμαι ούτε προβλέπω να γινομαι...
sergiosm
04/10/2009, 13:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από xtapodias
Έχουν περάσει από τα χέρια μου άπειρα desktops και laptops, όλα non mac.
Έτρεφα πάντα όμως έναν κρυφό έρωτα για οτιδήποτε κάνει ο Steve Jobs.
Εδώ και κάποιο διάστημα έχω ένα macbook pro.
Παραθέτω τα +/- όπως τα βλέπω εγώ.
....
Ευχαριστώ.
Να σε ρωτήσω κάτι άλλο.
Το Mini-Display Port τί ακριβώς κάνει;
το έχεις χρησιμοποιήσει;
sergiosm
04/10/2009, 14:31
συνδέεις εξωτερική οθόνη
α κατάλαβα, ευχαριστώ.
αντίστοιχο της expansion port που έχει. π.χ. το hp που έχω τώρα (σειρά dv6000) έχουν τα mac;
Βέβαια το δικό μου δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά ποτέ δεν ξέρεις
Akatanomastos
04/10/2009, 14:34
α κατάλαβα, ευχαριστώ.
αντίστοιχο της expansion port που έχει. π.χ. το hp που έχω τώρα (σειρά dv6000) έχουν τα mac;
τα μακ αν δεν κανω λαθος χρεαζετε ενα βυσμα σαν μετατροπεας βυσματος, για να βαλεις το συνιθησμενο βυσμα που εχουν οι οθονες
α κατάλαβα, ευχαριστώ.
αυτό το εξπανσιον πορτ δεν ξερω τι κανει.παντως τα mac δεν το'χουν.
Γενική φιλοσοφία της Apple είναι η Απλότητα (στη λειτουργία και το σχεδιασμό).
Αυτό θα το καταλάβεις μόνο κ μόνο αν βάλεις ένα οποιοδήποτε mac δίπλα σε αντίστοιχο pc.
Ρίξε και μια ματιά στην επίσημη ιστοσελίδα της Apple.Επεξηγεί αναλυτικά τι εστί macbook. :wave2:
τα μακ αν δεν κανω λαθος χρεαζετε ενα βυσμα σαν μετατροπεας βυσματος, για να βαλεις το συνιθησμενο βυσμα που εχουν οι οθονες
Ορθόν και κοστίζει απ'οτι θυμάμαι περί τα 20-25 ευρώ.
τα πραγματα ειναι απλα. αφου εχεις και επιδοτηση παιρνεις το ακριβοτερο acer (αυτο με τον intel p7750 ή για λίγο πιο φτηνα αυτο με τον athlon. πετας τα βιστα η οτι σκατα εχει, βαζεις k-ubuntu αφου δεν θες παιχνιδια, και το λαπτοπ σου θα πεταει για τα επομενα πεντε χρονια,το λιγοτερο.θα κανεις οτι θες χρησιμοποιωντας ουτε το ενα τριτο των δυνατοτητων που εχει. και ασε τα αλλα λειτουργικα να σου τρωνε resources χωρις λογο...
χωρις ιους, χωρις φορματ δυο φορες το χρονο, χωρις τιποτα. η apple καλυτερη απ την ms, αλλα παιρνεις το ιδιο πραμα με τα μισα λεφτα. ;)
sergiosm
18/10/2009, 12:36
Κατ' αρχάς ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις
Κατά δεύτερον: είχα την ευκαιρία να έχω στα χέρια μου την προηγούμενη έκδοση του macbookpro για δύο μέρες από μία φίλη.
Οι παρατηρήσεις μου, στο βαθμό που πρόλαβα να το δω:
Τα ΣΥΝ:
ΒΛΕΠΕΙ (μέσω του firewire) τον εξωτερικό σκληρώ της lacie που έχω τον οποίο ΔΕΝ βλέπουν (μέσω του firewire, γιατί μέσω usb τον βλέπουν) τα vista.
έχει φοβερή ΟΘΟΝΗ. Το ίδιο βιντεάκι (σε μορφή .avi) το βλέπω ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ενώ στο δικό μου (hp pavillion dv6000 διετίας) το βλέπω ωραία μεν, όχι όμως όπως το macbook
Έχει πολύ καλή ΜΠΑΤΑΡΙΑ.
Το ΜΕΙΟΝ:
Δεν μου άρεσε το πληκτρολόγιο. Έχει πολύ μεγάλα πλήκτρα και με μπέρδευε.
Φαντάζομαι όμως ότι αυτό συνηθίζεται.
---
Για το λειτουργικό:
Είναι σαφώς διαφορετικό από τα windows
Όμως δεν μπορώ να πω ότι έσπασα το κεφάλι μου για να βρω πράγματα.
Αν και το είχα δύο ημέρες, ο πραγματικός χρόνος μαζί του ήταν 2,5 ώρες (μόνο με την μπαταρία).
Δεν το έμαθα, αλλά μου άρεσε...
Για την ώρα προηγείται ...
Ελπίζω βέβαια, να μην το αποφασίσω, το "αγαπήσω" και στο τέλος δεν πάρω τη επιδότηση και μείνω με ... στο χέρι.
Gandalf dr685sm
18/10/2009, 13:30
Μιας και έχουμε φάει μερικά χρόνια σε υποστηρίξεις κτλ.. να πω και εγώ μια γνώμη;
Καταρχάς..
1. Για τι χρήση το θέλεις;... Γραφείο;... Δίκτυα;
2. Πόσο γνώστης είσαι των υπολογιστών;
3. Σε ενδιαφέρει πληθώρα προγραμμάτων;
4. Ποιές συσκευές θες να έχουν συμβατότητα - σύνδεσης με τον υπολογιστή σου; (ανέφερες τον Lacie ας πούμε )
1.
Mac...
το λειτουργικό με σηματάκι το δαγκωμένο μήλο παίζει πλέον μια χαρά σε εταιρικά δίκτυα που διαθέτουν κεντρικό server με αρχεία. Δεν μπορεί όμως να παίξει σε εταιρικό δίκτυο που θα έχει κάποιον mail server Exchange. Επίσης έχει σημαντικό πρόβλημα συμβατότητας με MS Office 2007 καθώς το office που διέθετε η Rainbow (πριν πωληθεί ) δεν έπαιζε σωστά τα αρχεία της συγκεκριμένης νέας σουίτας απο την Microsoft. Αυτό είναι σημαντικό καθώς αρκετός κόσμος πλέον κάνει χρήση της συγκεκριμένης σουίτας. Αν λάβεις κάποιο τέτοιο αρχέιο , τότε θα δείς οτι θα έχεις πρόβλημα.
Το αστείο με το οτι δεν πιάνεις ιούς ---- ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ! --- . Μια χαρά πιάνει ιούς το νέο λειτουργικό καθώς ο πυρήνας του είναι UNIXware και κάποια scripted κομμάτια του ιού περνάνε. Παρόλα αυτά όντως δεν έχει τόσα προβλήματα όπως το λειτουργικό της MS στο συγκεκριμένο κομμάτι.
Σε ασυρματα δίκτυα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα καθώς το mac airport μπορεί εύκολα να παίξει με όλα.
P.C. τα πρώτα δίκτυα είχαν στηθεί σε IBM intel based μηχανήματα, άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχουν προβλήματα όμως με malware γενικά. Κανένα πρόβλημα με σουίτες γραφείου και όποια προγράμματα της αγοράς.
2. Γιατί το λέω αυτό; Διότι το Mac αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους είναι το ιδανικό για τον αδαή χρήστη καθώς όπως είπες και ο ίδιος δεν έχεις ιδιαίτερη δυσκολία να βρείς τα πάντα. Παρόλα αυτά όμως, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΧΕΡΙ!!! Κάθε προσπάθεια να φτιάξεις κάτι στο σύστημα θέλει πολύ ιδιαίτερες γνώσεις πάνω σε UNIX... άρα πάμε σε PC - ΙΒΜ based λειτουργικό και μάλιστα ιδιαίτερης δυσκολίας για απλούς χρήστες. Τι σημαίνει αυτό;... υποστήριξη απαιτητή. Το κόστος υποστήριξης απο την Rainbow ή την B.O.S (Best Office Solutions) είναι πολύ μεγάλο ... παίζει απο 50-70? την ώρα on site!!!
Οι γνώστες... οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ γνώστες του συγκεκριμένου λειτουργικού και των ιδιοτροπιών του είναι ελάχιστοι εν Ελλάδι. Οπότε πραγματική βοήθεια αν σκάσει ας πούμε κανά ttys σύνδεσμος λειτουργικού... Χαιρετίσματα. Σπάνιο βέβαια , αλλά πάντα πιθανό.
Αντίθετα σε PC IBM είτε έχεις windows είτε έχεις LINUX (που παρεπιπτόντως το προτείνω ακόμα και για απλούς χρήστες... βλ. UBUNTU ) τα forums και η βοήθεια απο ερασιτέχνες είναι πάντα εκεί και πολύ μεγάλη.
Σε πρόβλημα hardware ειδικά, μιλώντας για macbook, όπως ειπώθηκε και πριν , δεν υπάρχει περίπτωση να ακουμπήσεις κάτι. Ούτε βέβαια θα έχεις και την ικανότητα συμβατότητας σε κομμάτια hardware απο την γενική αγορά. Θα πρέπει να πάρεις το υπερτιμημένο κομμάτι απο την rainbow ή να ρισκάρεις μέσω eBay για αντίστοιχη αγορά. Σε PC... εμ... εντάξει.. βρίσκεις σχεδόν τα πάντα και μπορείς να κάνεις και συγκρίσεις αγοράς.
Υπόψη οτι μιλάω μόνο για macbook καθώς υπάρχουν και Apple πλατφόρμες πλέον με IBM combatible hardware.
3. MONO PC... MONO PC... τα παραμυθάκια με Apple και win emulators είναι αστεία. Ελάχιστα προγράμματα παίζουν ακόμα και εκεί. Ειδικά πειρατικά αν βρείς και μάλιστα με Mac crack τότε θεώρησε οτι έπιασες το joker. Η Apple με σκεπτικό οτι είναι κλειστή πλατφόρμα , έχει συμβατότητα μόνο με συγκεκριμένα λογισμικά. Όποιος αμφισβητεί ας μου βρεί codecs για όλα τα multimedia αρχεία όπως υπάρχει ας πούμε το K-lite codecs πακέτο για IBM PC και το συζητάμε ξανά.
Παιχνίδια επίσης (που σίγουρα θα μπείς στον πειρασμό να παίξεις) ---ΞΕΧΑΣΕ ΤΑ ---. Ειδικά με τις απαιτήσεις σε ικανότητες hardware που έχουν πλέον κανένας emulator δεν μπορεί να τα σηκώσει.
Το μεγάλο + όμως του λειτουργικού Mac είναι πως εργαλεία όπως το photoshop, και γενικά οτι έχει να κάνει με επεξεργασία φωτό και video είναι το φόρτε του. Το κόστος των προγραμμάτων αυτών βέβαια για mac είναι άλλο θέμα. Αν και πειρατικά κυκλοφορούν αρκετά για το λειτουργικό αυτό.
Γενικά όταν μιλάμε για προγράμματα ευρείας διάθεσης , αντιγραφές τους κτλ.. ξέχνα τα Mac. Σε αυτό είναι πραγματικά αλήθεια οτι υστερούν πάρα πολύ απέναντι στα IBM pc.
4. Και εδώ γελάμε... τον δίσκο μπορεί να στον είδε απο το firewire, αλλά θα έχεις πραγματικά πολύ δύσκολο έργο να βρείς ακόμα και optical mouse να παίζει σωστά με το λειτουργικό της Apple.
Hardware parts (οχι περιφερειακά όπως printers, scanners κτλ. ) είναι σίγουρο οτι δεν θα βρείς με τίποτα που να είναι απολύτως συμβατά για το μηχάνημα σου. Επίσης ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ... κανένα... μα κανένα router ADSL που σου δίνουν οι πάροχοι δεν έχει υποστήριξη πλήρης σε Apple-Mac. Αίντε να σετάρετε ADSL router με usb συνδεσμολογία πάνω σε όποιο macbook - Apple machine και τα ξαναλέμε. Μόνο με σειριακή και μέσα απο τον πυρρήνα UNIX που έχει... και αυτό θέλει γνώσεις πολύ καλές έτσι.. και μόνο εφόσον υπάρχουν και drivers.
Τελευταία αφήνω την σύγκριση για τους ανθρώπους που λένε για τα apple οτι είναι πιο εύχρηστα κτλ... Σαφώς και είναι πιο εύχρηστα... είναι πολύ πιο φιλικά. ΑΛΛΑ...
1. Η εξίσωση κόστος-επιδόσεις είναι πραγματικά φοβερά εις βάρος τους αν τα συγκρίνεις με τα IBM PC.
Αν σκεφτούμε οτι απο Χριστούγεννα ειδικά και μετά , θα υπάρξει και quad core ( 4 cpu) , και γενικά bus speed , RAM speed και το κόστος αυτών συγκριτικά... συγνώμη, αλλά το MAC χάνει κατά κράτος. Υπάρχουν χιλιάδες αντικειμενικά benchmarks για τέτοιες συγκρίσεις... έχω μερικές και θα βάλω απο κάτω, σύντομα.
Αυτά...
Gandalf
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Μιας και έχουμε φάει μερικά χρόνια σε υποστηρίξεις κτλ.. να πω και εγώ μια γνώμη;
Καταρχάς..
1. Για τι χρήση το θέλεις;... Γραφείο;... Δίκτυα;
2. Πόσο γνώστης είσαι των υπολογιστών;
3. Σε ενδιαφέρει πληθώρα προγραμμάτων;
4. Ποιές συσκευές θες να έχουν συμβατότητα - σύνδεσης με τον υπολογιστή σου; (ανέφερες τον Lacie ας πούμε )
1.
Mac...
το λειτουργικό με σηματάκι το δαγκωμένο μήλο παίζει πλέον μια χαρά σε εταιρικά δίκτυα που διαθέτουν κεντρικό server με αρχεία. Δεν μπορεί όμως να παίξει σε εταιρικό δίκτυο που θα έχει κάποιον mail server Exchange. Επίσης έχει σημαντικό πρόβλημα συμβατότητας με MS Office 2007 καθώς το office που διέθετε η Rainbow (πριν πωληθεί ) δεν έπαιζε σωστά τα αρχεία της συγκεκριμένης νέας σουίτας απο την Microsoft. Αυτό είναι σημαντικό καθώς αρκετός κόσμος πλέον κάνει χρήση της συγκεκριμένης σουίτας. Αν λάβεις κάποιο τέτοιο αρχέιο , τότε θα δείς οτι θα έχεις πρόβλημα.
Το αστείο με το οτι δεν πιάνεις ιούς ---- ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ! --- . Μια χαρά πιάνει ιούς το νέο λειτουργικό καθώς ο πυρήνας του είναι UNIXware και κάποια scripted κομμάτια του ιού περνάνε. Παρόλα αυτά όντως δεν έχει τόσα προβλήματα όπως το λειτουργικό της MS στο συγκεκριμένο κομμάτι.
Σε ασυρματα δίκτυα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα καθώς το mac airport μπορεί εύκολα να παίξει με όλα.
P.C. τα πρώτα δίκτυα είχαν στηθεί σε IBM intel based μηχανήματα, άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχουν προβλήματα όμως με malware γενικά. Κανένα πρόβλημα με σουίτες γραφείου και όποια προγράμματα της αγοράς.
2. Γιατί το λέω αυτό; Διότι το Mac αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους είναι το ιδανικό για τον αδαή χρήστη καθώς όπως είπες και ο ίδιος δεν έχεις ιδιαίτερη δυσκολία να βρείς τα πάντα. Παρόλα αυτά όμως, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΧΕΡΙ!!! Κάθε προσπάθεια να φτιάξεις κάτι στο σύστημα θέλει πολύ ιδιαίτερες γνώσεις πάνω σε UNIX... άρα πάμε σε PC - ΙΒΜ based λειτουργικό και μάλιστα ιδιαίτερης δυσκολίας για απλούς χρήστες. Τι σημαίνει αυτό;... υποστήριξη απαιτητή. Το κόστος υποστήριξης απο την Rainbow ή την B.O.S (Best Office Solutions) είναι πολύ μεγάλο ... παίζει απο 50-70? την ώρα on site!!!
Οι γνώστες... οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ γνώστες του συγκεκριμένου λειτουργικού και των ιδιοτροπιών του είναι ελάχιστοι εν Ελλάδι. Οπότε πραγματική βοήθεια αν σκάσει ας πούμε κανά ttys σύνδεσμος λειτουργικού... Χαιρετίσματα. Σπάνιο βέβαια , αλλά πάντα πιθανό.
Αντίθετα σε PC IBM είτε έχεις windows είτε έχεις LINUX (που παρεπιπτόντως το προτείνω ακόμα και για απλούς χρήστες... βλ. UBUNTU ) τα forums και η βοήθεια απο ερασιτέχνες είναι πάντα εκεί και πολύ μεγάλη.
Σε πρόβλημα hardware ειδικά, μιλώντας για macbook, όπως ειπώθηκε και πριν , δεν υπάρχει περίπτωση να ακουμπήσεις κάτι. Ούτε βέβαια θα έχεις και την ικανότητα συμβατότητας σε κομμάτια hardware απο την γενική αγορά. Θα πρέπει να πάρεις το υπερτιμημένο κομμάτι απο την rainbow ή να ρισκάρεις μέσω eBay για αντίστοιχη αγορά. Σε PC... εμ... εντάξει.. βρίσκεις σχεδόν τα πάντα και μπορείς να κάνεις και συγκρίσεις αγοράς.
Υπόψη οτι μιλάω μόνο για macbook καθώς υπάρχουν και Apple πλατφόρμες πλέον με IBM combatible hardware.
3. MONO PC... MONO PC... τα παραμυθάκια με Apple και win emulators είναι αστεία. Ελάχιστα προγράμματα παίζουν ακόμα και εκεί. Ειδικά πειρατικά αν βρείς και μάλιστα με Mac crack τότε θεώρησε οτι έπιασες το joker. Η Apple με σκεπτικό οτι είναι κλειστή πλατφόρμα , έχει συμβατότητα μόνο με συγκεκριμένα λογισμικά. Όποιος αμφισβητεί ας μου βρεί codecs για όλα τα multimedia αρχεία όπως υπάρχει ας πούμε το K-lite codecs πακέτο για IBM PC και το συζητάμε ξανά.
Παιχνίδια επίσης (που σίγουρα θα μπείς στον πειρασμό να παίξεις) ---ΞΕΧΑΣΕ ΤΑ ---. Ειδικά με τις απαιτήσεις σε ικανότητες hardware που έχουν πλέον κανένας emulator δεν μπορεί να τα σηκώσει.
Το μεγάλο + όμως του λειτουργικού Mac είναι πως εργαλεία όπως το photoshop, και γενικά οτι έχει να κάνει με επεξεργασία φωτό και video είναι το φόρτε του. Το κόστος των προγραμμάτων αυτών βέβαια για mac είναι άλλο θέμα. Αν και πειρατικά κυκλοφορούν αρκετά για το λειτουργικό αυτό.
Γενικά όταν μιλάμε για προγράμματα ευρείας διάθεσης , αντιγραφές τους κτλ.. ξέχνα τα Mac. Σε αυτό είναι πραγματικά αλήθεια οτι υστερούν πάρα πολύ απέναντι στα IBM pc.
4. Και εδώ γελάμε... τον δίσκο μπορεί να στον είδε απο το firewire, αλλά θα έχεις πραγματικά πολύ δύσκολο έργο να βρείς ακόμα και optical mouse να παίζει σωστά με το λειτουργικό της Apple.
Hardware parts (οχι περιφερειακά όπως printers, scanners κτλ. ) είναι σίγουρο οτι δεν θα βρείς με τίποτα που να είναι απολύτως συμβατά για το μηχάνημα σου. Επίσης ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ... κανένα... μα κανένα router ADSL που σου δίνουν οι πάροχοι δεν έχει υποστήριξη πλήρης σε Apple-Mac. Αίντε να σετάρετε ADSL router με usb συνδεσμολογία πάνω σε όποιο macbook - Apple machine και τα ξαναλέμε. Μόνο με σειριακή και μέσα απο τον πυρρήνα UNIX που έχει... και αυτό θέλει γνώσεις πολύ καλές έτσι.. και μόνο εφόσον υπάρχουν και drivers.
Τελευταία αφήνω την σύγκριση για τους ανθρώπους που λένε για τα apple οτι είναι πιο εύχρηστα κτλ... Σαφώς και είναι πιο εύχρηστα... είναι πολύ πιο φιλικά. ΑΛΛΑ...
1. Η εξίσωση κόστος-επιδόσεις είναι πραγματικά φοβερά εις βάρος τους αν τα συγκρίνεις με τα IBM PC.
Αν σκεφτούμε οτι απο Χριστούγεννα ειδικά και μετά , θα υπάρξει και quad core ( 4 cpu) , και γενικά bus speed , RAM speed και το κόστος αυτών συγκριτικά... συγνώμη, αλλά το MAC χάνει κατά κράτος. Υπάρχουν χιλιάδες αντικειμενικά benchmarks για τέτοιες συγκρίσεις... έχω μερικές και θα βάλω απο κάτω, σύντομα.
Αυτά...
Gandalf
Μερικές παρατηρήσεις- αντιρρήσεις...
1. το Snow Leopard 10.6 πλέον είναι απολύτως συμβατό με Exchange server...
2. H σουίτα iWork είναι συμβατή με Microsoft Office από 2003 και μετά (και φυσικά και το Office 2007) και έχει πολύ λογική τιμή... Επίσης συμβατό είναι το (παράλογα ακριβό) Microsoft Office 2008 for Mac....Δεν υπάρχει όμως λόγος να πληρώσεις όταν υπάρχει το Open Office for Mac το οποίο είναι απολύτως συμβατό με το αντίστοιχο Microsoft....
3. Οι λύσεις emulation είναι πλέον ξεπερασμένες....Σε όλα τα Inlel-Mac αν θες να τρέξεις Win δεν σηκώνεις emulator - τα εγκαθιστάς κανονικά σαν 2ο λειτουργικό είτε σε partition εύκολα και γρήγορα μέσω του ενσωματωμένου στο λειτουργικό Boot-camp, είτε αν πρόκειται για MacPro σε 2ο εσωτερικό σκληρό...Και φυσικά bootάρουν και τρέχουν native....Και όλα τα Mac με αυτό το configuration τρέχουν απίστευτα καλά τα Win....Μάλιστα στους "σχετικούς χώρους" πριν την έλευση των Win7 κυκλοφορούσε σαν ανέκδοτο ότι αν θες υπολογιστή να τρέχει σωστά και απροβλημάτιστα τα δυσκοίλια Vista τότε πάρε Mac.....
4. Μια και αναφέρθηκε κι αυτό...Το κόστος νόμιμης αγοράς των επαγγελματικών προγραμμάτων της ADOBE (Photoshop, Illustrator, κλπ), άλλα και όλων των γνωστών οίκων software είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με αυτό των ίδιων προγραμμάτων σε έκδοση για το PC...Δεν υπάρχει καμμιά διαφοροποίηση...
5. Όλα τα περιφερειακά πλέον ακόμα και τα φθηνοσκουπίδια ink-jetάκια των 50 ευρώ έχουν drivers και για Win και για Mac. Η διαφορά είναι ότι συνήθως έχουν drivers για MacOsx 10.3 και μετά κάτι που δεν απασχολεί καθόλου έναν φρέσκο κάτοχο Mac, όπως επίσης δεν απασχολεί έναν φρέσκο κάτοχο PC το ότι πια δεν έχουν drivers για Win98...
6. Εννοείται ότι πλέον όλα τα router της αγοράς μεσω Ethernet είναι απολύτως συμβατά με Intel-Mac (με τα USB όντως υπάρχει θέμα αν και δεν φαντάζομαι ποιός πλέον χρησιμοποιεί USB για σύνδεση ρούτερ, ούτε νομίζω ότι τώρα πλέον οι πάροχοι δίνουν usb router....), ενώ φυσικά απολύτως ίδια και συμβατά είναι και τα πρωτόκολλα των Wi-fi ή Bluetooth συσκευών...Καμμία διαφοροποίηση....
Γενικά διαβάζοντας τα γραφόμενά σου έχω την αίσθηση οτι έχεις μείνει λίγο πίσω στην εποχή των G4-G5 και του 9αριού λειτουργικού...Όμως έχουν αλλάξει πολλά τα τελευταία 3 χρόνια...
Για τα υπόλοιπα δεν παίρνω θέση γιατί είτε είναι καθαρά υποκειμενικά, είτε πράγματα που εφάπτονται της συνήθειας και της (παγιωμένης αλλά όχι πάντα σωστής....) φιλοσοφίας χρήσης, και δεν έχω όρεξη να γράφω κατεβατά υποστηρίζοντας ή αντικρούοντας σε φιλοσοφικό επίπεδο το οτιδήποτε...
.....
Σορυ...διπλό πόστ...
Gandalf dr685sm
19/10/2009, 09:14
1...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ... έχω ήδη 3 μηχανάκια μέσα στην εταιρία που δεν παίζουν με τον exchange SMTP και είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν μόνο τον OWA. To IMAP4 δεν το έχουμε σεταρισμένο το οποίο θα ήταν λύση αλλά λόγω κάποιων συνθηκών ασφαλείας στο δίκτυο απλά δεν λειτουργεί. Το λειτουργικό που αναφέρεις παίζει μόνο με ΙΜΑΡ4.
2...όπως και το openoffice 3.0 (που είναι και αυτό συμβατό) ναι μεν ανοίγει τα αρχεία αλλά αν κάνεις επεξεργασία τους , δεν διατηρεί το formatting... δοκίμασε το. Σκέψου λοιπόν επίσημη φόρμα με tables και περιθώρια να τα αλλοιώνει όπως νομίζει.
3...Να πληρώσω ρε αδεργέ 60% παραπάνω απο ενα ΙΒΜ , για να έχω WIN σε δεύτερο partition;;; Γιατί;.... Ενώ μπορώ να κάνω το ανάποδο .. να πάρω ΙΒΜ να σετάρω ενα Debian και ενα KDE4 με πολύ καλύτερα γραφικά και να έχω και τα WIN σε δεύτερο partition... και θα μου στοιχίσει πολύυυυυυυ φθηνότερα.
4...δεν διαφωνώ καθόλου.. το ίδιο ακριβά είναι και για τις δύο πλατφόρμες.
5..ούτε στα περιφερειακά διαφωνώ... το δίλημα μου αφορά native hardware. Ειδικά αν είναι κάτι εξεζητημένο όπως ethernet ας πούμε.
6..εμ... όλοι οι πάροχοι δίνουν τα routers "γυμνά" απο κάθε είδους ρύθμιση. Αρκετά εξ αυτών θέλουν usb σύνδεση αρχικά για να τα ρυθμίσεις. Κάποια τελευταίας γεννιάς μπορείς να το κάνεις με crossover utp. Μην σου κάτσει είναι.
Και αφήνοντας στην άκρη τον μέσο χρήστη... πές μου σαν γνώστης. Όταν έρθει η ώρα να δουλέψεις κονσόλα, δικτυα, εργαλεία για ρυθμίσεις σε low level (serial connection) , εργαλεία για διαγνωστικά κοκ... ποιό θα είναι το μηχάνημα που θα σε καλύψει πλήρως;
Είναι τυχαίο οτι 99% των μηχανικών προτιμούν ΙΒΜ μηχανήματα λόγω κόστους (εννοείται) και εξίσωσης σε απόδοση;
Το λειτουργικό του μήλου είναι ωραίο και φαντεζί... αλλά είναι για απλούς χρήστες ή για γραφίστες - μακετίστες κοκ. Όταν θες να κάνεις πραγματική δουλειά χρειάζεσαι εργαλείο και μάλιστα εργαλείο που δεν θα το πληρώσεις χρυσή κορδέλα.
Ο απλός χρήστης όπως φαντάζομαι θα γνωρίζεις θέλει απλά να πατάει το κουμπί και κάθε διαδικασία που ακολουθεί ΄να είναι αόρατη προς αυτόν . Κάτι σαν τους σημερινούς κατόχους Ι.Χ. και Μοτό ενα πράγμα που νομίζουν οτι πάνε μόνα τους με τόσα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια πάνω...:evil:
Σε αυτό όντως είναι πολύ καλό σαν λειτουργικό. Αλλά αν κάποιος θέλει πραγματικά να μάθει υπολογιστές και πως δουλεύουν και να μην σκάει 50-70αρια κάθε φορά που ίσως χρειαστεί βοήθεια, θα πάει ΙΒΜ και θα του μείνουν και χρήματα στην τσέπη.
Άσε που τελευταία με τα KDE που έχει βγεί για διανομές Linux και κάποιες φιλικές διανομές προς απανταχού χρήστες (λέγε με UBUNTU 9.4 και σύντομα 9.10) έχουν το ίδιο σχεδόν περιβάλλον σε γραφικό και είναι το ίδιο απροβλημάτιστα και σταθερά. Και το κυριότερο... Είναι ΤΖΑΜΠΑ!
Gandalf
1...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ... έχω ήδη 3 μηχανάκια μέσα στην εταιρία που δεν παίζουν με τον exchange SMTP και είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν μόνο τον OWA. To IMAP4 δεν το έχουμε σεταρισμένο το οποίο θα ήταν λύση αλλά λόγω κάποιων συνθηκών ασφαλείας στο δίκτυο απλά δεν λειτουργεί. Το λειτουργικό που αναφέρεις παίζει μόνο με ΙΜΑΡ4.
2...όπως και το openoffice 3.0 (που είναι και αυτό συμβατό) ναι μεν ανοίγει τα αρχεία αλλά αν κάνεις επεξεργασία τους , δεν διατηρεί το formatting... δοκίμασε το. Σκέψου λοιπόν επίσημη φόρμα με tables και περιθώρια να τα αλλοιώνει όπως νομίζει.
3...Να πληρώσω ρε αδεργέ 60% παραπάνω απο ενα ΙΒΜ , για να έχω WIN σε δεύτερο partition;;; Γιατί;.... Ενώ μπορώ να κάνω το ανάποδο .. να πάρω ΙΒΜ να σετάρω ενα Debian και ενα KDE4 με πολύ καλύτερα γραφικά και να έχω και τα WIN σε δεύτερο partition... και θα μου στοιχίσει πολύυυυυυυ φθηνότερα.
4...δεν διαφωνώ καθόλου.. το ίδιο ακριβά είναι και για τις δύο πλατφόρμες.
5..ούτε στα περιφερειακά διαφωνώ... το δίλημα μου αφορά native hardware. Ειδικά αν είναι κάτι εξεζητημένο όπως ethernet ας πούμε.
6..εμ... όλοι οι πάροχοι δίνουν τα routers "γυμνά" απο κάθε είδους ρύθμιση. Αρκετά εξ αυτών θέλουν usb σύνδεση αρχικά για να τα ρυθμίσεις. Κάποια τελευταίας γεννιάς μπορείς να το κάνεις με crossover utp. Μην σου κάτσει είναι.
Και αφήνοντας στην άκρη τον μέσο χρήστη... πές μου σαν γνώστης. Όταν έρθει η ώρα να δουλέψεις κονσόλα, δικτυα, εργαλεία για ρυθμίσεις σε low level (serial connection) , εργαλεία για διαγνωστικά κοκ... ποιό θα είναι το μηχάνημα που θα σε καλύψει πλήρως;
Είναι τυχαίο οτι 99% των μηχανικών προτιμούν ΙΒΜ μηχανήματα λόγω κόστους (εννοείται) και εξίσωσης σε απόδοση;
Το λειτουργικό του μήλου είναι ωραίο και φαντεζί... αλλά είναι για απλούς χρήστες ή για γραφίστες - μακετίστες κοκ. Όταν θες να κάνεις πραγματική δουλειά χρειάζεσαι εργαλείο και μάλιστα εργαλείο που δεν θα το πληρώσεις χρυσή κορδέλα.
Ο απλός χρήστης όπως φαντάζομαι θα γνωρίζεις θέλει απλά να πατάει το κουμπί και κάθε διαδικασία που ακολουθεί ΄να είναι αόρατη προς αυτόν . Κάτι σαν τους σημερινούς κατόχους Ι.Χ. και Μοτό ενα πράγμα που νομίζουν οτι πάνε μόνα τους με τόσα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια πάνω...:evil:
Σε αυτό όντως είναι πολύ καλό σαν λειτουργικό. Αλλά αν κάποιος θέλει πραγματικά να μάθει υπολογιστές και πως δουλεύουν και να μην σκάει 50-70αρια κάθε φορά που ίσως χρειαστεί βοήθεια, θα πάει ΙΒΜ και θα του μείνουν και χρήματα στην τσέπη.
Άσε που τελευταία με τα KDE που έχει βγεί για διανομές Linux και κάποιες φιλικές διανομές προς απανταχού χρήστες (λέγε με UBUNTU 9.4 και σύντομα 9.10) έχουν το ίδιο σχεδόν περιβάλλον σε γραφικό και είναι το ίδιο απροβλημάτιστα και σταθερά. Και το κυριότερο... Είναι ΤΖΑΜΠΑ!
Gandalf
Κοίτα...επειδή μάλλον το κουράσαμε...Το πόστ ξεκίνησε από έναν απλό χρήστη που ρώτησε να πάρει ένα φορητάκι για απλή-καθημερινή-χομπιστική χρήση...
Το να το επεκτείνουμε σε ΙΤ καταστάσεις μάλλον δεν έχει νόημα...Αυτοί ξέρουν εξ΄άλλου-δεν ρωτάνε στα φόρα...
Αυτό που προσπάθησα να πω είναι ότι σε καθημερινές καταστάσεις ο μέσος χρήστης δεν θα έχει προβλήματα επικοινωνίας-συμβατότητας όσο αφορά τις εφαρμογές γραφείου (word, excel, power-point κλπ), θα σερφάρει στο δίκτυο με απείρως μεγαλύτερη ασφάλεια και ξενοιασιά χωρίς να τρέχει 2 αντιvirus, 3 antispyware και 2 registry cleaner καθημερινά, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να συνδέσει οποιαδήποτε σημερινή περιφερειακή συσκευή (μάλιστα τις περισσότερες φορές αυτή θα αναγνωριστεί αυτόματα) ενσύρματα ή ασύρματα, και θα επεξεργάζεται τις φωτό του και τα βιντεάκια του πολύ απλά και απροβλημάτιστα με την ενσωματωμένη iLife χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσει ούτε ένα πρόγραμμα 3d κατασκευαστή...Και αν τέλος πάντων χρειαστεί για λόγους ανάγκης ή συνήθειας και τα Win, έχει την επιλογή να τα περάσει και να τρέξουν κι αυτά εντελώς απροβλημάτιστα...
Σε αυτές τις χρήσεις που αποτελούν το +95% της λειτουργίας σε τυπική καθημερινή βάση, όχι μόνο δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα αλλά θα το ευχαριστηθεί κιόλας αποδίδοντας πολύ καλύτερα απ' ότι στην άλλη πλατφόρμα....
Όντως εκεί που δεν θα καλυφθεί ικανοποιητικά είναι το θέμα των games που είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση...Και αν θέλεις και μια άλλη φιλοσοφία χρήσης...Η Apple ανέκαθεν ήταν της άποψης "πάρτο και δούλεψε το με την μία όπως είναι" και δεν συνάδει με καταστάσεις του στύλ "γυρνάω με μια vga ανά χείρας γιατί η νέα έκδοση του σούπερ-ντούπερ παιχνιδιού έχει απαιτήσεις διαστημοπλοίου"...Εδώ δεν υπάρχει μέση λύση...Απλά αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία δεν σου κάνει....
Το κόστος είναι αυξημένο μεν αλλά σε καμμία περίπτωση αυτό που ήταν μερικά χρόνια πριν και από την άλλη έχει στα χέρια του ένα μηχάνημα σαφώς καλύτερης ποιότητας κατασκευής και πολύ πιο προχωρημένου design απ' ότι οι φθηνοντενεκέδες των OEM PC που συναντάς δε-αρ....H επιλογή είναι προσωπική και απολύτως σεβαστή - απλά προσπάθησα να ενημερώσω και να διώξω τους φόβους ενός άπειρου χρήστη (γιατί γύρω από το θέμα κυκλοφορούν πολλοί μύθοι - κατάλοιπα του παρελθόντος) - δεν θα κάνω όμως εγώ την επιλογή για πάρτη του...
sergiosm
19/10/2009, 10:31
Ο απλός χρήστης όπως φαντάζομαι θα γνωρίζεις θέλει απλά να πατάει το κουμπί και κάθε διαδικασία που ακολουθεί ΄να είναι αόρατη προς αυτόν . Κάτι σαν τους σημερινούς κατόχους Ι.Χ. και Μοτό ενα πράγμα που νομίζουν οτι πάνε μόνα τους με τόσα ηλεκτρονικά μπλιμπλίκια πάνω...
Gandalf
...Το πόστ ξεκίνησε από έναν απλό χρήστη που ρώτησε να πάρει ένα φορητάκι για απλή-καθημερινή-χομπιστική χρήση...
Απλός Χρήστης είναι η περίπτωσή μου.
Και πράγματι, δεν με ενδιαφέρει η διαδικασία από πίσω.
Οι γνώσεις μου σταματούν στον χειρισμό και άντε, κάτι πολύ απλό (όπως ας πούμε να κάνω format ακολουθώντας τις οδηγίες). Γνώσεις για ... παρεμβάσεις δεν έχω ούτε με ενδιαφέρει να αποκτήσω.
Πάντως η κουβέντα σας, είναι ενδιαφέρουσα (αν και ορισμένα είναι ... κινέζικα για μένα).
Λοιπόν για να βοηθήσω:
1) Το 99% της δουλειάς μου γίνεται στο word.
2) Το excel το χρησιμοποιώ αντί για να κάνω πίνακα στο word (στην ουσία δηλαδή ΔΕΝ το χρησιμοποιώ)
3) Χρησιμοποιω ενίοτε το powerpoint για απλές παρουσίασεις (μην φανταστείτει τίποτα το ιδιαίτερο).
4) Χρησιμοποιώ, εννοείται, internet και email
5) Θέλω να αποθηκεύω και να μπορώ να βλέπω φωτογραφίες και βίντεο. Έχω πρόγραμμα επεξεργασίας και για τα δύο αλλά τα έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα (ουσιαστικά το μόνο που έχω κάνει είναι να μικρύνω καμιά φωτογραφία για να τη στείλω με email ή να την ανεβάσω εδώ στο forum)
6) Παιχνίδια δεν παίζω, ούτε πρόκειται να παίξω στο μέλλον, τα δε μικρά μου, είναι ακόμα πολύ μικρά για να έχω τέτοιο θέμα.
7) Η χρήση θα είναι στο γραφείο. Δίκτυο για την ώρα δεν παίζει αλλά δεν αποκλείεται
Έχω, όπως είπα το HP και μου έχει σπάσει να νεύρα το γεγονός ότι δεν βλέπει (μέσω firewire) τον Lacie.
Επίσης με έχουν εκνευρίσει τα vista γιατί χωρίς λόγο κρασσάρουν (και να σκεφτείτε ότι έχω 2giga Ram).
Πάντως το macbook που δανείστηκα το συνέδεσα με το internet (μέσω ethernet router) και λειτουργούσε κανονικά αμέσως χωρίς την παραμικρή παρέμβαση.
Δεν ξέρω αν τα win7 λύσουν τα προβλήματα των vista, και πραγματικά δεν ξέρω τί να κάνω.
Γι αυτό έβαλα και το post.
Gandalf dr685sm
19/10/2009, 10:35
πάσο παιδιά...
Δεν θέλω να αλλάξω την γνώμη κανενός. Την δική μου γνώμη είπα. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν και χωρίς φανφάρες, sergiosm κοίτα ίσως και να πάρεις ενα DELL φορητό που είναι σκύλος με ενα UBUNTU προστημένο πάνω (δίνει τέτοια η DELL) που θα το πληρώσεις πολύ λιγότερο απο ενα macbook και θα κάνεις την ίδια δουλειά.
Τα WIN7 καλά φαίνονται αλλά είναι νωρίς ακόμα για αυτό θα έλεγα να περιμένεις λίγο να δούμε τι "παιδικές ασθένειες" θά έχουν.
Τα VISTA ======> ΣΒΥΣΤΑ καλύτερα σαν επιλογή.
Gandalf
sergiosm
19/10/2009, 10:39
πάσο παιδιά...
Δεν θέλω να αλλάξω την γνώμη κανενός. Την δική μου γνώμη είπα. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν και χωρίς φανφάρες, sergiosm κοίτα ίσως και να πάρεις ενα DELL φορητό που είναι σκύλος με ενα UBUNTU προστημένο πάνω (δίνει τέτοια η DELL) που θα το πληρώσεις πολύ λιγότερο απο ενα macbook και θα κάνεις την ίδια δουλειά.
Τα WIN7 καλά φαίνονται αλλά είναι νωρίς ακόμα για αυτό θα έλεγα να περιμένεις λίγο να δούμε τι "παιδικές ασθένειες" θά έχουν.
Gandalf
Αν δεν ήθελα τη γνώμη τη δική σου και όποιου άλλου ήθελε να απαντήσει, απλά ΔΕΝ θα το άνοιγα το post.
Το να περιμένω είναι σχετικό, η προθεσμία είναι μέχρι 30 Νοεμβρίου, οπότε μέχρι το πολύ 15 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχω αποφασίσει για να πάρω προσφορές.
Θα το δ και το dell και θα δούμε.
Gandalf dr685sm
19/10/2009, 11:06
ποιό είναι το ποσό που σου καλύπτει η επιδότηση;
αν θες ενα καλό και ΑΚΡΙΒΟ μηχάνημα ας πούμε που είχα προτείνει στον ξάδερφο μου για ανάλογο πρόγραμμα , ήταν το παρακάτω... μόνο τα στοιχεία να δείς παθαίνεις πλάκα.
DELL Tablet Windows (http://ireland.dell.com/gr/el/bsd/%CE%A6%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82/laptop-latitude-xt2/pd.aspx?refid=laptop-latitude-xt2&s=bsd&cs=RC1078530&~ck=mn)
To κόστος μιας ισχυρής σύνθεσης μπορεί και να ξεπερνούσε τα 5.500€...!!!!:eyepop:
Βέβαια μόνο αράπη για καφέ δεν είχε πάνω σε μια τέτοια σύνθεση. Είναι το πρόγραμμα επιδότησης για νέους επαγγελματίες ή το καινούριο που έβγαλε τον Αύγουστο αν θυμάμαι καλά μόνο για μια σειρά επαγγελμάτων;
Operater
19/10/2009, 11:09
Πάρε ένα WINlaptop(ας πούμε ΗP Pavillio), φόρτωσε τα Leopard Kalyway, βάλε και ένα προγραμματάκι να κάνει διπλό boot, και είσαι ready! :wave2:
Operater
19/10/2009, 11:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
Πάρε ένα WINlaptop(ας πούμε ΗP Pavillio), φόρτωσε τα Leopard Kalyway, βάλε και ένα προγραμματάκι να κάνει διπλό boot, και είσαι ready! :wave2:
καλά,καλά...δεν είναι τόσο απλό....αλλά γίνεται
MitsosNaked
19/10/2009, 11:52
Ακατονόμαστε να το πάρεις το κορίτσι!θα το χαίρεσαι για χρόνια!
Η systemgraph πάντε είχε την καλύτερη εξυπηρέτηση που έχω δεί. Απο rainbow μόνο τα χειρότερα έχω δεί σε κάθε ευκαιρία. Για να μήν περιγράψω όλα τα περιστατικά θα σου πώ κάτι ενδεικτικό:
Όταν πήγα να παραδώσω στο κεντρικό κτίριο της rainbow, και το τονίζω αυτό, τις κάρτες εγγύησης για δύo macbook pro της δουλειάς, δέν γνωρίζανε τί να κάνουν σε αυτή την περίπτωση, γιατί ξέρουν τί να κάνουν μόνο σε περίπτωση που τους τις ταχυδρομήσεις. Αφού ο σεκιουριτάς πήρε πενήντα τηλέφωνα πάνω για να δούν τί θα κάνουν, γύρισε και μου είπε 'άστα φίλε τί τραβάω, κάθε μέρα με παίρνουν τηλέφωνο και μου ρίχνουν τρελλά μπινελίκια πελάτες λές και φταίω εγώ'.
sergiosm
19/10/2009, 12:00
ποιό είναι το ποσό που σου καλύπτει η επιδότηση;
αν θες ενα καλό και ΑΚΡΙΒΟ μηχάνημα ας πούμε που είχα προτείνει στον ξάδερφο μου για ανάλογο πρόγραμμα , ήταν το παρακάτω... μόνο τα στοιχεία να δείς παθαίνεις πλάκα.
DELL Tablet Windows (http://ireland.dell.com/gr/el/bsd/%CE%A6%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82/laptop-latitude-xt2/pd.aspx?refid=laptop-latitude-xt2&s=bsd&cs=RC1078530&~ck=mn)
To κόστος μιας ισχυρής σύνθεσης μπορεί και να ξεπερνούσε τα 5.500€...!!!!:eyepop:
Βέβαια μόνο αράπη για καφέ δεν είχε πάνω σε μια τέτοια σύνθεση. Είναι το πρόγραμμα επιδότησης για νέους επαγγελματίες ή το καινούριο που έβγαλε τον Αύγουστο αν θυμάμαι καλά μόνο για μια σειρά επαγγελμάτων;
Είμαι στο 50% για του επαγγελματίες μετά την 5ετία.
Και εννοείται εφόσον εγκριθεί.
Χωρίς την επιδότηση δίνω μέχρι 1000-1200 ευρώ (δηλαδή κανονική τιμή έως 2000-2400 ευρώ)
H Rainbow πάντως ευτυχώς παίρνει πόδι. Μακράν στο Top5 χειρότερων αντιπροσωπειών.
Απλά μένει να δούμε τί θα κάνει ο νέος αντιπρόσωπος.
Για απλή χρήση πάντως που θέλει ο φίλος, ίσως ένα MacBook να είναι υπερβολή από άποψη κόστους και μόνο.
Και σας μιλώ ως φανατικός Μηλαράκιας.
Φίλε αν θες κι αν μπορέσεις μετά απο τόσα post να διαβάσεις κι αυτό. Δοκίμασε να βάλεις στο πλάνο σου κ ένα toshiba tecra.
Μήλο για απλό χρήστη..δε θα το πρότεινα αν το πάρεις δε για να του βάλεις winxp που κάνουν οι περισσότεροι θα είναι εντελώς για κλάματα.
Sony όπως έγραψαν κάποιοι είναι υπερτιμημένα..
Τι γίνεται με τις εγγυήσεις όμως?Οκ όλα έχουν μια Χ εγγύηση..το service τους όμως που βρίσκεται?Acer πάμε ιταλία..sony..παμε βέλγιο συχνά πυκνά. Πόσο περιμένει ο χρήστης?1.5-2 μήνες. Macbook?XAXAXA rainbow..ας γελάσω..
Toshiba τώρα..3 χρόνια εγγύηση (σειρά tecra, επεκτάσιμη σε 5 αν θες) service στην Αθήνα, το πολύ σε 2 βδομάδες έχεις πίσω το μηχάνημα. Η εταιρεία έχει ξεφύγει και σε άλλες φάσεις εγγύησης που άλλες δε τολμούν καν να σκεφτούν σε κάποια μοντέλα της, όπως..ρίχνεις ένα ποτήρι νερό πάνω στο λάπτοπ και η εταιρία σου εγγυάται οτι δε θα χάσεις δεδομένα το ίδιο κι αν το ρίξεις στο πάτωμα απο 70 πόντους ύψος. (πόσους/ες έχω δει να κλαίνε που έχασαν τις φώτο των διακοπών)
Δε τα παίρνω απ την toshiba αλλά σαν τεχνικός στον χώρο Η/Υ βλέπω πολλά..και το 1ο πρόβλημα στα λάπτοπ είναι οτι δεν "παίρνουν χέρι" έυκολα..άρα κοιτάς μεγάλη εγγύηση αξιόπιστο και γρήγορο RMA με μια σοβαρή εταιρεία και σ ένα οικονομικό πακέτο ;-)
τι ακριβώς παίζει με αυτήν την επιδότηση;
και εμείς ελέ είμαστε αλλά δεν έχω την παραμικρή ιδέα...
mikros boudas
20/10/2009, 12:47
κι εγω τοσιμπα εχω και αναλογως το λαπτοπ σου δινει μικτη εγγυηση απο ενα εως δυο χρονια...δλδ οτι και να του κανεις απο ζημια στο πληρωνει,αν στο κλεψουν στο πληρωνει,αν σε απολυσουν στο πληρωνει...επισης σερβις σε 6 μερες...απο δεσιματα ειναι παρα πολυ καλο,απο ροη αερα παρα παρα πολυ καλα...το μονο αρνητικο ειναι τα βιστα στην εκκινηση,κατα τα αλλα ειναι πολυ καλυτερα απο τα xp τωρα πια και πιο σταθερα...μεταξυ αυτου και μακμπουκ διαλεξα το τοσιμπα λογω εγγυησεων πιο πολυ...το επομενο μου θα ειναι μακ ομως μιας και απο αυτα που βλεπω εδω στο πανεπιστμιο(1 ατομο να κουλαντριζει 250 μακ και να ειναι ολα αστερια) και απο εντυπωσεις φιλων εκει εχω καταληξει...οταν το μαθεις το μακ(δε παιρνει και πολυ) μετα δουλευεις πολυ πιο γρηρορα απο τα windows...
sergiosm
20/10/2009, 13:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από mikros boudas
...το μονο αρνητικο ειναι τα βιστα στην εκκινηση,...
Τί εννοείς με αυτό;;
Πάντως το tecra φαίνεται πολύ πλούσιο από άποψη συνδεσιμότητας και εξοπλισμού.
mikros boudas
20/10/2009, 13:46
Τί εννοείς με αυτό;;
Πάντως το tecra φαίνεται πολύ πλούσιο από άποψη συνδεσιμότητας και εξοπλισμού. οτι αργουνε πολυ στα τοσιμπα επειδη τρεχουν αρκετες εφαρμογες της τοσιμπα που πρεπει να σκαλισεις για να απενεργοποιησεις.στο τεκρα λογικα θα ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα και νομιζω εχει και την κορυφαια μπαταρια για λαπτοπ
sergiosm
20/10/2009, 13:50
οτι αργουνε πολυ στα τοσιμπα επειδη τρεχουν αρκετες εφαρμογες της τοσιμπα που πρεπει να σκαλισεις για να απενεργοποιησεις.στο τεκρα λογικα θα ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα και νομιζω εχει και την κορυφαια μπαταρια για λαπτοπ
Αφού ανοίξει όμως έχει πρόβλημα;;
Αφού ανοίξει όμως έχει πρόβλημα;;
Κανένα σημερινό φορητό αξιοπρεπών επιδόσεων (στην πράξη βλέπε 1.000 ευρώ και πάνω) δεν έχει πρόβλημα με τα σημερινά λειτουργικά...
Άσε που ήδη από τις 22 Οκτωβρίου τα vista θα είναι παρελθόν....Το φορητό που θα πάρεις (αν καταλήξεις σε pc) είτε θα έχει προεγκατεστημένα τα νέα WIN7, είτε θα έχει δωρεάν αναβάθμιση των προεγκατεστημένων Vista σε Win 7 ....
Συμβουλή... σταμάτα να ασχολείσαι και να αγχώνεσαι...Την στιγμή που η κατηγορία τιμής που ψάχνεσαι είναι σχετικά υψηλή όλα τα μηχανήματα είναι καλά, δυνατά, και με όλα τα καλούδια...
mikros boudas
20/10/2009, 14:04
Αφού ανοίξει όμως έχει πρόβλημα;; οχι ειναι πολυ καλο(το α300-211),απλα το ανοιγμα θελει κανα διλεπτο και αν το ρυθμισεις πεφτει στο ενα λεπτο.
προσωπικα το ανοιγω το πρωι και μετα οταν δε το δουλευω συνεχως το αφηνω αδρανοποιημενο και δεν καιει τιποτα απο ρευμα,δε ζεσταινεται,δε ταλαιπωρειται ο δισκος και ειναι αμμεσα διαθεσιμο....
mikros boudas
20/10/2009, 14:06
Κανένα σημερινό φορητό αξιοπρεπών επιδόσεων (στην πράξη βλέπε 1.000 ευρώ και πάνω) δεν έχει πρόβλημα με τα σημερινά λειτουργικά...
Άσε που ήδη από τις 22 Οκτωβρίου τα vista θα είναι παρελθόν....Το φορητό που θα πάρεις (αν καταλήξεις σε pc) είτε θα έχει προεγκατεστημένα τα νέα WIN7, είτε θα έχει δωρεάν αναβάθμιση των προεγκατεστημένων Vista σε Win 7 ....
Συμβουλή... σταμάτα να ασχολείσαι και να αγχώνεσαι...Την στιγμή που η κατηγορία τιμής που ψάχνεσαι είναι σχετικά υψηλή όλα τα μηχανήματα είναι καλά, δυνατά, και με όλα τα καλούδια... +1 απο εμενα,αφου μιλαμε για μηχανηματα πανω απο 1000 ευρω δεν υπαρχει θεμα.
Δεν μπορω να καταλαβω τι ζορι τραβατε με τα Vista
Τα εχω 2 χρονια και δεν κολλανε ποτε.
Αν κολλησει ενα προγραμα , κολλαει μονο αυτο και το pc δουλευει κανονικα....ενω τα xp κολλαγανε ολοκληρα και ηθελε reboot.
Μονο που τρωνε πορους...αλλα τα σημερινα μηχανηματα δεν τραβανε ζορι....
αυτα .... sorry για το spam.....
banditgr
21/10/2009, 14:37
apo thn allh...egw me to msi wind exw vrei thn ygeia mou...trexei taytoxrona MacOS leopard,Windows7 (kai oti allo thes)....sfera,einai mia stalia..me thn 9cell mou krataei kana 6wro+ ,einai drosero synexeia kai douleyei edw kai 1.5xrono synexw kathe mera xwris na kanei kix...
mikros boudas
21/10/2009, 18:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
Αν κολλησει ενα προγραμα , κολλαει μονο αυτο και το pc δουλευει κανονικα....ενω τα xp κολλαγανε ολοκληρα και ηθελε reboot.
αυτα .... sorry για το spam..... μα αυτο ακριβως λεμε αν διαβασεις καλα τα ποστ!πως η εκκινηση αργει αλλα κατα τα αλλα ειναι πολυ καλο και σταθερο λειτουργικο
sergiosm
22/10/2009, 12:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer
αυτα .... sorry για το spam.....
Ίσως το ότι είναι απίστευτα ΒΑΡΙΑ και προκαλούν το κόλλημα των άλλων προγραμμάτων
Μα είναι δυνατό να χρειάζονται 600 ΜΒ RAM χωρίς κανένα ανοικτό πρόγραμμα;;;;
Ίσως το ότι ΔΕΝ βλέπουν τις συσκευές (όπως τον εξωτερικό σκληρό της Lacie που τον βλέπει μόνο από το usb και όχι και από το firewire. Απορώ αν ο υπολογιστής μου είχε και θύρα esata θα τον έβλεπε απο εκεί;;)
Υ.Γ. Αλήθεια ξέρει κανείς αν το toshiba tecra έχει αντίστοιχο πρόβλημα με εξωτ. σκληρούς της lacie;;
Υ.Γ. Αλήθεια ξέρει κανείς αν το toshiba tecra έχει αντίστοιχο πρόβλημα με εξωτ. σκληρούς της lacie;;
Ξεκόλλα λίγο....Τα Tecra δεν είναι διαφορετικά φορητά από τα υπόλοιπα Toshiba...Σε επίπεδο "δυνατοτήτων πληροφορικής" είναι τα ίδια...
Η κύρια διαφορά τους από τα άλλα (και αυτήν είναι που πληρώνεις επιπλέον...) είναι ότι ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ είναι κατασκευασμένα με καλύτερο επίπεδο υλικών και στιβαρότητας και με τρόπο που θα αντέξουν στις συνηθισμένες κακουχίες-μικροατυχήματα που δεν θα αντέξει ένα κοινό φορητό...Δηλαδή σε ένα ελαφρύ ή μεσαίο χτύπημα, σε μια μικρή πτώση, αν το κεράσεις καφέ και κάτι τέτοια...
Μηχανική είναι η διαφορά τους από τα υπόλοιπα Toshiba όχι ηλεκτρονική...
sergiosm
22/10/2009, 12:53
Ξεκόλλα λίγο....Τα Tecra δεν είναι διαφορετικά φορητά από τα υπόλοιπα Toshiba...Σε επίπεδο "δυνατοτήτων πληροφορικής" είναι τα ίδια...
Η κύρια διαφορά τους από τα άλλα (και αυτήν είναι που πληρώνεις επιπλέον...) είναι ότι ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ είναι κατασκευασμένα με καλύτερο επίπεδο υλικών και στιβαρότητας και με τρόπο που θα αντέξουν στις συνηθισμένες κακουχίες-μικροατυχήματα που δεν θα αντέξει ένα κοινό φορητό...Δηλαδή σε ένα ελαφρύ ή μεσαίο χτύπημα, σε μια μικρή πτώση, αν το κεράσεις καφέ και κάτι τέτοια...
Μηχανική είναι η διαφορά τους από τα υπόλοιπα Toshiba όχι ηλεκτρονική...
το ερώτημα είναι γενικά για τα toshiba (όχι ειδικά για τα tecra) απλά επειδή να πάω σε toshiba θα είναι μάλλον tecra εγγραψα και το μοντέλο.
Να το ξαναδιατυπώσω λοιπόν
Γενικά στα toshiba είχε κάποιος τέτοιο πρόβλημα;
mikros boudas
22/10/2009, 12:56
το ερώτημα είναι γενικά για τα toshiba (όχι ειδικά για τα tecra) απλά επειδή να πάω σε toshiba θα είναι μάλλον tecra εγγραψα και το μοντέλο.
Να το ξαναδιατυπώσω λοιπόν
Γενικά στα toshiba είχε κάποιος τέτοιο πρόβλημα; προσωπικα με δισκους σε firewire συνδεση δεν εχω προβλημα,ουτε με camcoder.πηγαινε σε ενα καταστημα που τα εκθετει και βαλε πανω τον δισκο σου να το ελεγξεις για 100% σιγουρια.
sergiosm
22/10/2009, 13:15
προσωπικα με δισκους σε firewire συνδεση δεν εχω προβλημα,ουτε με camcoder.πηγαινε σε ενα καταστημα που τα εκθετει και βαλε πανω τον δισκο σου να το ελεγξεις για 100% σιγουρια.
Αυτό θα κάνω
Ανακοινώθηκαν και τα καινούργια MacBook, iMac & MacMini... :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από gojakla
Firewire θυρα θα εχουν η γιοκ; (τα macbook)
sergiosm
22/10/2009, 20:38
νομίζω ότι έχουν (το macbook pro διετίας είχε)
Δεν έχουν όμως e-sata
νομίζω ότι έχουν (το macbook pro διετίας είχε)
Δεν έχουν όμως e-sata
Για το δευτερο αντε.
Για το πρωτο μαλλον πρεπει να το τσεκαρω γιατι η προηγουμενη φουρνια κατηργησε το firewire και οπως λεν και στο Αμερικα "Steve Jobs got a shitload of complaints" :sick:
sakisvolos
22/10/2009, 21:44
Από την RC2 έκδοση δουλεύω Vista πάνε περίπου 3 χρόνια αν δεν κάνω λάθος?? Ποτέ δεν αντιμετώπισα
κανένα πρόβλημα και από το sp2 και μετά απλά απογειώθηκαν!
Τώρα πως γίνετε να τα λέτε σβύστα δεν το καταλαβαίνω!:confused:
Φιλικά πάντα! :wave2:
:D σακ' ? get a mac!!!! εγω Vaio εχω αλλα με τα vista θα κανω χαρακιρι! :cry:
http://www.youtube.com/watch?v=VuqZ8AqmLPY :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
:D σακ' ? get a mac!!!! εγω Vaio εχω αλλα με τα vista θα κανω χαρακιρι! :cry:
http://www.youtube.com/watch?v=VuqZ8AqmLPY :wave2:
SVX , πριν «σφαχτείς» τσάμπα ……βαλε WIN7….
Θα νομίζεις ότι αναβάθμισες λειτουργικό ΚΑΙ υπολογιστή ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ….
MitsosNaked
23/10/2009, 13:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από gojakla
Πώ ρε λέμε !!!!
Τα είδα και μου πέσανε τα αυτιά!! Θα μας τρελλάνει ο Jobs!!:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eek:
Δυστυχώς θα περάσει καιρός μέχρι να πάρω νέο mac....:(
η αλήθεια είναι ότι το νέο iMac "τα σπάει".... 27 ίντσες LED οθόνες !!!, Quad i5 & i7 επεξεργαστές !!!, αναβαθμισμένες κάρτες γραφικών, 4 slots μνήμης (που σημαίνει δυνατότητα εύκολης και φθηνής αναβάθμισης στα 8 GB με δυνατότητα μέχρι τα 16), στάνταρ ασύρματα ποντίκια – πληκτρολόγια, και γενικά πάρα πολλές και ουσιαστικές βελτιώσεις….
Μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με τα προηγούμενα σε χαμηλότερες τιμές από ότι κοστίζαν εκείνα...
project.breeze
23/10/2009, 14:11
η αλήθεια είναι ότι το νέο iMac "τα σπάει".... 27 ίντσες LED οθόνες !!!, Quad i5 & i7 επεξεργαστές !!!, αναβαθμισμένες κάρτες γραφικών, 4 slots μνήμης (που σημαίνει δυνατότητα εύκολης και φθηνής αναβάθμισης στα 8 GB με δυνατότητα μέχρι τα 16), στάνταρ ασύρματα ποντίκια – πληκτρολόγια, και γενικά πάρα πολλές και ουσιαστικές βελτιώσεις….
Μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με τα προηγούμενα σε χαμηλότερες τιμές από ότι κοστίζαν εκείνα...
Και πρέπει να πουλήσεις 3 οικόπεδα,2 πολυκατοικίες και να βάλεις υποθήκη το σπίτι σου για να τα πάρεις...
Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
Και πρέπει να πουλήσεις 3 οικόπεδα,2 πολυκατοικίες και να βάλεις υποθήκη το σπίτι σου για να τα πάρεις...
4 μοντέλα...από 975,00 + φπα το φθηνότερο έως 1600 +φπα το απολύτως κορυφαίο...
Μερικές φορές όντως είναι καλύτερο να μασας παρά να μιλάς...
800άρες Firewire τα iMac και τα MacBookPro...
Τα MacBook (που πλέον μιλάμε για ένα και μόνο μοντέλο - λευκό χρώμα) οχι... :wave2: