View Full Version : Για Να Αναψουν Λιγο Τα Αιματα.....
kalgeorge
12/01/2004, 11:21
Θετω την εξης ερωτηση :::
Θα αφηνατε τα παιδια σας να καβαλησουν μηχανη?Θα τους ενθαρρυνατε ή οχι? Θα τους το απαγορευατε? Θα πουλουσατε την μηχανη σας για να μην την δουν? Και αν σας ελεγαν οτι θελουν μηχανη τι θα κανατε?Αντε να βλεπω απαντησεις
Καθε απαντηση επιστημονικα τεκμηριωμενη ειναι αποδεκτη(εφιαλτες Πανελληνίων).
Ετσι για να ξυπνησουμε και λιγο.....:D :D :D
Ξεκινώντας με ένα μικρό endurο με τον κατάλληλο εξοπλισμό και με υπομονή, αρχικά θα μάθει να οδηγεί σωστά και με ασφάλεια, μεγαλώνοντας εάν γουστάρει συνεχίζει εάν όχι no problem.
Θεωρώντας δεδομένο ότι θα αγαπάει την μοτοσυκλέτα και έχοντας σωστές βάσεις δεν θα του αρνηθώ ούτε να οδηγήσει ούτε να επιλέξει ο/η ίδιος/α την μοτοσυκλέτα που θα αγοράσει.
kalgeorge
12/01/2004, 11:57
οτι θα σκεφτεσαι ετσι και οταν εισαι γονεας??? Θα αφησεις την τυχη των παιδιων σου στον καθε παλαβο στον δρομο?
Η ερωτηση ειναι για ολους και οχι μονο για σενα.Απλα εισαι ο πρωτος που απαντησες........
Εγώ αυτή την λύση που πρότεινα την βλέπω μονόδρομο, οποιαδήποτε άλλη λύση είναι τουλάχιστον παράλογη
Δεν μπορείς να ζεις ελπίζοντας ότι ποτέ δεν θα θελήσει μοτοσυκλετα, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να του δώσεις σωστές βάσεις.
’σε που εάν σε έναν έφηβο του απαγορεύσεις οτιδήποτε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα το κάνει
almalibera
12/01/2004, 12:18
...Κοίταξε να δεις,
επειδή εγώ απ'εχω (προς το παρόν τουλάχιστον) απο την θέση του γονέα και ανήκω στην θέση του παιδιού που πήρε μηχανή θα σου απαντήσω -υποθετικά- το εξης:
Ναι θα τα άφηνα.
Και θα τα αφηνα για τον εξής λόγο.
Γιατί αμα τους το απαγόρευα εγώ σαν γονέας, θα την βρίσκανε αλλού την άκρη. Επομένως, καλύτερα να τους το δειξω εγώ (και απο την καλή και απο την ανάποδη πλευρα) παρα κάποιος άλλος.
Μην ξεχνάς οτι και να μην τους παρεις εσυ μηχανή δεν τα εμποδίζει τίποτα στο να ανεβαίνουν σε αλλες. Και αυτο ειναι χειρότερο πιστεύω.
Στο κάτω κατω η ίδια τους η μανα R6 θα καβαλάει τότε και θα τα πηγαίνει στο σχολείο με αυτή!!
Και θα φορανε και τον ανάλογο εξοπλισμό και θα είναι και μαγκάκια!!
Και τις Κυριακές θα φορτώνουμε τα 50ρακια εντουρακια που θα τους έχουμε παρει και θα πηγαίνουμε στο χώμα για παιχνίδι και δουλεια!!
Αμέ!!
Εν κατακλειδι είμαι της αποψης του οτι οταν ενα παιδί π.χ. θελει να κολυμπήσει σε μια πισίνα και εμείς κανουμε τα πάντα για να το αποτρέψουμε, δεν θα ταν καλυτερα να το μαθουμε να κολυμπά..?
bikersonly
12/01/2004, 12:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από almalibera
Στο κάτω κατω η ίδια τους η μανα R6 θα καβαλάει τότε και θα τα πηγαίνει στο σχολείο με αυτή!!
Και θα φορανε και τον ανάλογο εξοπλισμό και θα είναι και μαγκάκια!!
Και τις Κυριακές θα φορτώνουμε τα 50ρακια εντουρακια που θα τους έχουμε παρει και θα πηγαίνουμε στο χώμα για παιχνίδι και δουλεια!!
Αμέ!!
ΓΟΥΣΤΑΡΩΩΩΩ!!!!
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΣ!ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ R6 ΜΜΜΜ......ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.....ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!
συμφωνώ απόλυτα,
άμα απαγορέψεις στο παιδί σου (και δη στο έφηβο παιδί σου) κάτι του το κάνεις πιο ελκηστικό. Γενικά οτιδήποτε καλύπτεται άπο κάποιο "μυστήριο" είναι πειρασμός.
Έπειτα αν το παιδί σου γουστάρει μηχανή τι μπορείς να κάνεις για να το εμποδίσες; Στην πραγματικότητα τίποτα, το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να αναβάλεις χρονικά την ημερομηνία αγοράς μηχανής, το πιθανότερο είναι να ανεβαίνει στο μεταξύ σε μηχανές άλλων, όπου δεν ξέρεις ούτε πώς οδηγεί ο μπροστά ούτε αν ντύνεται σωστά (που στην προκειμένη περίπτωση ντύνεται σωστά σημαίνει αν φοράει κράνος ή όχι, μπουφάν, μπότες κλπ αποκλείεται να έχει και λόγω κόστους και λόγω του ότι προφανώς θα ανεβαίνει κρυφά και άρα αν κυκλοφορεί με μηχανίστικα ρούχα θα τον καταλάβεις αμέσως)
’σε που και κράνος να φοράει μάλλον δεν θα είναι δικό του και μπορεί να είναι από απλά μεγάλο (που δεν λέει) μέχρι χιλιοχτυπημένο (που επίσης δεν λέει)
Και κάποια στιγμή αν όλα έχουν πάει καλά, απλά θα σε ενημερώσει ότι αγόρασε μηχανή.
Οπότε δεδομένου ότι αν του αρέσει (μπορεί και να την μισεί δικό του θέμα) τότε το καλύτερο από όλα είναι να του δώσουμε την ευκαιρία να μάθει σωστά. Έπειτα πώς γίνεται να πεις στο παιδί σου δεν σου παίρνω μηχανή γιατί είναι επικίνδυνη και μετά να φέυγεις με το τέρας για βόλτα.
Ενώ αλλιώς αν του φερθείς σωστά θα σε ακούει και θα μπορείς να του πεις (και να το κάνει) θα σου πάρω παπί ή κάνα μικρό 125 για αρχή να μάθεις (θα του δείξεις κιόλας, μπορείτε να πηγαίνετε και μαζί) και να καταλάβει. Ενώ μόνος του μπορεί να πάρει κατευθείαν κάνα τερατάκι που ίσως και να μην μπορεί να το κουμαντάρει
Η μεγαλύτερη ασφάλεια που μπορείς να έχεις σε ό,τι κάνεις είναι να ξέρεις (ακόμα και θεωρητικά) να το κάνεις σωστά.
εμεις που ειμαστε πενταμελης οικογενεια εχουμε 4 μηχανακια ανω τον 250cc και αμαξι μονο εγω που ειμαι και ο μικρος και αυτο ειναι τις εταιρειας μου.απο το 1975 ο μπαμπας μου οδηγος,εγω στο ντεποζιτο,ο αδερφος μου πισω απο τον μπαμπα μου και στο τελος η μανα μου.ταξιδια?απο δραμα που μεναμε,στη θασο,καβαλα,ασπροβαλτα,σερρες και αλλου που δεν θυμαμαι γιατι ημουνα 3 χρονων.οταν πηρα διπλωμα για αμαξι και επαιρνα καμια φορα απο την δουλεια μου κανα αμαξι για να παω καμια βολτα,ο μπαμπας μου δε κοιμοταν μεχρι να γυρισω.ετσι το 1989 μου πηρε μια βεσπα και ησυχασε!!!!εγω στα παιδια μου τι να τα πω?μην οδηγατε μηχανη?βρε απο 2 μηχανακια θα τα παρω,ενα street και ενα endouro.πιστευω πως το παν ειναι η παιδεια που εμεις δεν ειχαμε ποτε και την νιωσαμε μετα απο χρονια μεσα απο ευχαριστες και δυσαρεστες στιγμες με το μηχανακι που ειχε ο καθενας μας.αν μπορεσουμε να καθοδηγησουμε τα παιδια μας σωστα,θα κοιμομαστε ησυχα.τωρα αν γινει το κακο,εγινε.και στο σπιτι μας μπορουμε να παθουμε κακο.τι να κανουμε,να μην αφησουμε τα παιδια μας να οδηγανε?οπως λετε και 'σεις,θα το κανουνε κρυφα απο εμας.εγω θα προσπαθησω να γινουν καλυτεροι οδηγοι απο μενα και τις μαλακιες να τις κανουν εκει που πρεπει,οχι εκει πουτις καναμε εμεις και μετα το φταιξιμο το ριχναμε αλλου.το μονο που φοβαμαι ειναι τα εξοδα που θα χρειαστουν(κρανος,μποτες,γαντια,μπουφαν,αδιαβροχα,εξα τμισεις,λαστιχα,σερβις κλπ)πω-πω!!!!πολλα ειναι ρε γαμωτο.δεν θα φτανουν να τσονταρο στο δικο μου μηχανακι!!!αντε καλο απογευμα σε ολους.
Η στραβή θα κάτσει. Σίγουρα! Πώς μπορεί τώρα κάποιος να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης, δεδομένης της στραβής; Είναι γνωστό σε όλους ότι όσο πιο μικρός ασχοληθεί κανείς με κάτι, τόσο καλύτερα το μαθαίνει. Είναι επίσης γνωστό ότι τίποτε δεν γίνεται σωστά, όταν γίνεται με το ζόρι. Ξεκινάς λοιπόν δείχνοντας στο πιτσιρίκι ότι υπάρχει και ποδήλατο που δεν χρειάζεται πετάλια, γιατί πάει μόνο του. Και παρακολουθείς. ’μα γουστάρει τον/την ενθαρρύνεις. Αν όχι ΔΕΝ ΠΙΕΖΕΙΣ. (Από 'δω και κάτω θα χρησιμοποιώ αρσενικά άρθρα για λόγους ευκολίας). ’μα τον δεις και είναι γκαζιάρης ετοιμάσου για έξοδα. Του παίρνεις mini εντουράκι πενηντάρι και τον βγάζεις στις αλάνες (το χώμα είναι το καλύτερο σχολείο). ’μα γουστάρει και αγώνες, ακόμη καλύτερα. (Μην τρομάζεις, το κόστος δεν είναι απαγορευτικό, εφ' όσον δεν μιλάμε για πρωταθλητισμό). Έτσι, έχεις μέχρι στιγμής πετύχει πολλά: Ο μικρός στα 17 του θα έχει αποκτήσει γνώσεις και εμπειρία που θα ζήλευαν πολλοί με τα διπλά του χρόνια. Έχει αποκτήσει αίσθηση της πρόσφυσης και της -ελεγχόμενης ή μη- απώλειάς της. Έχει πλέον έτοιμα "πακέτα" αντιδράσεων που θα του βγουν αυθόρμητα, όταν χρειαστεί. Ξέρει ότι η σαβούρδα πονάει, ωστόσο ξέρει και πώς να πέφτει, δεν πέφτει σαν κουράδα. Έχει τους αγώνες για να διοχετεύει ένα σημαντικό μέρος της μαχητικότητας και της νεανικής ορμής του (για το υπόλοιπο θα βρει γκόμενα). Ακόμη κι αν μπει στον πειρασμό να κάνει ινδιανιλίκια στο δρόμο -πράγμα επίσης στατιστικά σίγουρο- θα τα κάνει πιο σωστά, άρα με μεγαλύτερη ασφάλεια. Έχει μάθει την αξία του προστατευτικού εξοπλισμού. Και αν όλα αυτά συνδυαστούν με μια γενικότερη γαλούχιση για μια αμυντική, προληπτική και εν γένει safe στάση ζωής, οι πιθανότητες να σου πάθει κάτι μειώνονται δραστικά.
Αν τώρα ο μάγκας είναι από την φύση του risky κι εσύ τον αποτρέψεις από τη μοτοσυκλέτα, είναι πιθανόν να διοχετεύσει την αδρεναλίνη του σε άλλα extreme sports, για τα οποία εσύ δεν γνωρίζεις τίποτε και η αγωνία σου θα είναι μεγαλύτερη. Τουλάχιστον για τη μοτοσυκλέτα ξέρεις πέντε πράγματα.
Κάποιοι πάλι εύχονται το βλαστάρι τους να μην γουστάρει μοτοσυκλέτα, πιστεύοντας ότι θα κοιμούνται ήσυχοι. Και ερωτώ: ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΟΝΙΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΗΣΥΧΟΣ;
Και στο κάτω-κάτω τι προτιμάτε, να αγωνιάτε επειδή ο γιος ή η κόρη σας αλωνίζει την Ελλάδα με το ΖΧΧRR του 2022 ή να κατεβάζετε τα μάτια κάθε φορά που συνειδητοποιείτε ότι σας βγήκε κυρμήτσος/κυρμήτσαινα;
stefanos
12/01/2004, 20:03
Τρέμω και μόνο στην ιδέα οτι το παιδί μου μπορεί να κάνει και το ένα δέκατο απο τις μαλακίες που έχω κάνει εγώ κρυφά απο τους γονείς μου.
Το να γουστάρει μηχανές καλό θα ναι, θα γουστάρουμε μαζί.
Αλλά αν γουστάρει τιποτα αιωροπτερισμούς και τέτοια να δούμε.
ego leo na fonaxoume ton patera tou DIT na mas pei tin gnomi tou (oi aeropterismoi pou legame)
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΩ ΕΓΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ!!
ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΙ !!(ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ!)
ΑΠΛΑ ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΑΡΟΥ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΤΑΡΖΑΝΙΑ(βλ.ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ,ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ,ΓΚΟΜΕΝΑ,ΑΠΕΙΡΙΑ κτλ)
ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΚΕΙ!
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΕΧΩ 2 ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΑΒΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ!!!!
stefanos
12/01/2004, 23:27
Και να μην ξεχνάμε οτι απαγορεύοντας σπρώχνουμε
Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
Εγώ έχω να πω αυτό
Πρώτα η κόρη μου
και μετά ο γιος γιατί είναι μικρότερος
Θα τρέξουν και οι δυο σε μότο κρος τουλάχιστον
Αλλιώς δεν είναι παιδιά μου.....
και το ξέρουν από καιρό τι τα περιμένει
Μην πω ότι θα τα στείλω και στον DIT για ντοκτορά
prosexe ti leeeeeees, o Dit einai o 666 reeeeeeee
vlepo na pernei to africa h koroyla, na vazei 17" troxous kai anixth eksatmhsh kai na ksekinaei me rolling burn out apo to spiti gia na paei sto sxolio.
afrotwin
13/01/2004, 09:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
prosexe ti leeeeeees, o Dit einai o 666 reeeeeeee
vlepo na pernei to africa h koroyla, na vazei 17" troxous kai anixth eksatmhsh kai na ksekinaei me rolling burn out apo to spiti gia na paei sto sxolio.
Φτιάξε με μεγάλε
ttdmotopaint
13/01/2004, 10:18
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΕΥΤΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΚΑΛΟΙ ΜΟΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ !!!
ΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΕΙ <<ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΓΙΟ ΣΟΥΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ??? ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ!!! ΑΑΑΑΑΑΑ!!! ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΈΚΕΙ!! ΜΠΛΑ...ΜΠΛΑ..ΜΠΛΑ...ΜΠΛΑ>>
ΜΑΚΑΡΙ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΡΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟΥ , ΝΑ ΤΟ ΛΥΝΕ ΙΝΑ ΤΟ ΔΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΟΥΖΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑΞΑΠΛΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΕΣ ΔΩ ΟΤΙ ΤΟ ΤΡΑΒΑΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΕΣΜΕΝΟ ΤΟ 2003
ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ
ΒΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ!!!
T T D.......
petridist
13/01/2004, 10:39
με όλους σας πανω κατω.. η σωστή μοτοσυκλετιστική παιδεία είναι το παν.
Είναι γεγονός οτι αν θελει και δεν του το πάρεις θα τρέχει με άλλα όλη τη μέρα (αυτό έκανα κι εγώ μέχρι που μου πήραν το δικό μου παπί τότε...)
το να εύχεσαι να μην τον προσελκύσει η μηχανή... ξεχάστε το!!!
ίσως αν είναι κοριτσάκι να μην ασχοληθεί (no offense girls), διότι είναι αρκετά πιο σπάνιο νομίζω...
αλλα αν είναι αγόρι και με πατέρα τρελό μηχανόβιο και δεν ασχοληθεί... αναρωτηθείτε... συζητήστε το.. γιατι η επόμενη κίνηση μπορεί να είναι αλλαγή φύλου στη Βενεζουέλα :D
θέλω να πω οτι οι εικόνες , τα βιώματα, και η νοοτροπία του γονιού συχνά περνάει στο παιδί, οπότε είναι κάτι που θα το αντιμετωπίσουμε ΟΛΟΙ μας σε κάποια χρόνια.. και κάποιοι σίγουρα το αντιμετωπίζουν ήδη...
Οπότε χαλαρά με το μαλακό και ήρεμα να τα κάνουμε σωστούς ανθρώπους και συνετούς μοτοσυκλετιστές (και όχι σαν κι εσας ρε ΑΛΗΤΕΣ!!! εε αλήτες!!!:p )
Σκηνικό :
Μπαμπάς κοντούλης, χοντρούλης
Μπόμπιρας 8 ετών με ΚΤΜ80 πλήρη εξοπλισμό σε πιστούλα να φέρνει γύρους με το γκάζι κολλημένο τέρμα ανοικτό
Κάθε φορά που πέρναγε από μπροστά μας ο πατέρας του να ουρλιάζει
..
«Ποιο σιγάααααααααααααααααααααα άμα πέσεις θα με τσακίσει η μάνα σου» και να τραβάει τα μαλλιά του
εμείς είχαμε σκιστεί στο γέλιο και αυτός έλεγε
. «καλά καλα γελάτε τώρα δεν θα παντρευτείτε θα καταλάβετε»
:D :D :D :D :D
petridist
13/01/2004, 11:03
γαμω τα σκηνικά... φαντάζεστε να κάνουμε τα ίδια!!!
και να μας περιμένει η γυναίκα με την παντόφλα και να ψάχνει το μικρό για μελανιές!??
ε ρε γλέντιαααα!!:D
afrotwin
13/01/2004, 11:24
Πάντως προσωπικά προτιμώ τα παιδιά μου να μπλέξουν και να ασχοληθούν με μηχανές και διάφορα δυναμικά σπορ
Παρά να μπλέξουν με τίποτα χεστιδες, παθητικούς, απογοητευμένους, καταθλιπτικούς ναρκομανής και να πεθάνουν προορά όπως τόσα άτομα που μπλέκουν σε τέτοιες ιστορίες. γιατί αυτοί και που είναι στην Ζώη νεκροί είναι.....
Και ας φαμε και καμία παντoφλια από την κυρά afrotwina
...δεν υπάρχει περίπτωση να μή το κάνει! (Με τη συγκατάθεση του γονέα ή όχι).
Φυσικά δε μιλάμε για ακραίες καταστάσεις όπως του να τον βάζει ο γονιός με το ζόρι για να βγάλει το άχτι του επειδή δέν έγινε ο ίδιος οδηγός αγώνων, πρωταθλητής παγκοσμίου ή όχι!!!!! (Μπορεί το παιδί να έχει κλίση αλλού, ε?)
Τώρα, εξαρτάται και από το χαρακτήρα του παιδιού έτσι?
’μα ότι πιάνει καταστρέφεται ή είναι απρόσεκτο ή οτιδήποτε άλλο ανησυχητικό, λογικό είναι ο γονιός να κολλήσει...
Εγώ πάλι το παιδί μου θα το άφηνα. ’λλωστε με μηχανές θα μεγάλωσει. ’μα κολλήσει το μικρόβιο δέ ξεκολλάει παρα μόνο αν το αποφασίσει ο ίδιος/α!
*Αφήστε τα παιδιά να καβαλήσουν μηχανή, όμως δώστε τους οδηγική παιδεία!!
*Μπορεί να μή τύχει να τρέξουν στις πίστες, όμως είναι πολύ καλό να βγεί ένας ΣΩΣΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ακόμα!
The screwdriver master is back!
Φιλιά σε όλους!!!
εδω στη θεσσαλονικη πηγαινα το tdm σ'ενα συνεργιο που ο μηχανικος εχει 2 παιδακια κατω απο 14 χρονων και μια φορα εμεινα εκπληκτος που τα ειδακαι με σπασμενα τα χερια απο αγωνες εντουρο και οπως αργοτερα διαβαζα στα περιοδικα,ειχανε και καλες θεσεις στους αγωνες.τωρα αυτα τα παιδακια οταν κανουνε παιδια τι θα τα πουνε,να μην οδηγανε μηχανη?
Από τον χαρακτήρα του παιδιού και την ηλικία.
Aν έβλεπα οτι το παιδί ΜΟΥ είναι "ελαφρόμυαλο" και ανήλικο, θα προσπαθούσα να καθυστερήσω την αγορά οποιασδήποτε moto, με διάφορες προφάσεις.
Αυτό έκανε και με'μένα ο πατέρας μου και παρότι τον μίσησα τοτε, τώρα τον καταλαβαίνω.Κανα-δυο φορές που οδήγησα παπί φίλου εκανα χοντρές μαλακίες!Που να'χα δικό μου!!!:eek:
Κανα μικρό εντουράκι ίσως, για να ξε***λωνεί με ασφάλεια!
Αν τώρα έβλεπα οτι υπάρχει ανάγκη μετακίνησης και τα μυαλά είναι στο κεφάλι, θα προσπάθουσα να του μεταφέρω την εμπειρία μου, θα του αγόραζα τον απαραίτητο εξοπλισμό και θα του έδινα την ευχή μου.
Αυτά στην περίπτωση που είναι ανήλικο, γιατί...
...αν είναι ενήλικο, συμφώνω με τους "προλαλήσαντες"!:D
Θα έκανα οτι μπορούσα για να το βοηθήσω και να το κατευθήνω σωστά.Δεν νομίζω οτι μπορέις να το αποτρέψεις οπότε καλύτερα να το κατευθύνεις.
Αυτά συνοπτικά, γιατί είναι περίπλοκο θέμα με πολλές παραμέτρους.
Και μιλάμε για ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ (έχουμε, δεν έχουμε ακόμη)...
με έχει βασανίσει πολλές φορές και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι τα παιδιά μου μάλλον θα τα κάνω αεροπόρους!!!!!
563
Capo_Di_Capi
15/01/2004, 21:06
Εκπαίδευση από πιτσιρίκια και στους δύο και στους τέσσερις τροχούς. Και ότι θέλουν ας διαλέξουν.
ireneepi
15/01/2004, 21:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από MSF XX
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΩ ΕΓΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ!!
Ετσι ετσι.....
Εξαλλου τα παιδια ειναι παιδια κ τις περισσοτερες φορες οτι θελουν κανουν ,ειτε πουν οι γονεις ναι ειτε οχι.....εγω παντως θα τα αφηνα κ ισα ισα που θα τα βοηθουσα...!
ε λοιπόν αυτό το ερώτημα...
με έχει βασανίσει πολλές φορές και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα οτι τα παιδιά μου μάλλον θα τα κάνω αεροπόρους!!!!!
Να είσαι σίγουρος πως είναι πολύ ασφαλέστερο!!!
...και διασκεδαστικότερο!!!