PDA

View Full Version : έρευνα αγοράς - διαπιστώσεις...

domen7
10/10/2009, 19:04
Διάλεξα αυτόν τον τίτλο θέματος διότι τον αισθάνομαι καταλληλότερο.

...είναι όχι λίγος καιρός που κάνω προσπάθεια για να προσανατολιστώ σε αγορά νέας μοτο με ανταλλαγή.

Στην προσπάθειά μου αυτή, έχει γίνει μελέτη, διάλογος, παρατηρήσεις, έρευνα γενικότερα προκειμένου να καταλήξω σε μια λύση η οποία ανταποκρίνεται στα ¨μέτρα¨μου.

Ίσως, δεν είμαι εύκολος σε συμβιβασμούς για αυτό & έχω ενοχληθεί απο το ¨παζάρι¨ του πάρε δώσε των κατα τόπους αντιπροσώπων σχεδόν όλων των εταιριών.

Να σημειώσω πρωτίστως πως η αγορά μοτο είναι ακριβή αγορά !

Υπάρχει μια πολυπρόσωπη πολιτική στις πωλήσεις των μοτο.
...δώρα, ειδικές τιμές - προσφορές, τέλος ταξ/σης τελευταία κι όταν ερχόμαστε στο δια ταύτα... πέφτουν οι μάσκες.

Αναφέρομαι συγκεκριμένα :

Έχω κάνει πριν 4 μήνες μια αγορά σε νέο μοτο modenas Xsite 135 για τη σύζυγο, μα για κάποιους λόγους η επιλογή δεν ήταν ευδόκιμη.
Προβαίνω σε διαδικασία ανταλλαγής & όλοι ισχυρίζονται πως το μοτο των 4άρων μηνών πρέπει να ¨πεσει¨ τιμολογιακά το λιγότερο 500 ευρώ, το περισσότερο 900.
Στην ανταλλαγή χάνω την έκπτωση των περίπου 100 - 150 ευρώ (σε σχέση με το να αγόραζα απλά τη μοτο χωρίς ανταλλαγή), όπως & τα δώρα μιας κάποιας αξίας τα οποία κάνουν ανα περίπτωση για τον ίδιο λόγο.

Τι αισθάνομαι ; το Αίσχος ! δυστυχώς

Κάποιοι γίνονται ¨έξυπνοι¨ με το να ψάχνουν για ¨κορόϊδα¨ ;

...κάποτε κάποτε, οι εποχές θα βάλουν μυαλό σε όλους όσους συναναστρέφοντε αυτά τά... φαινόμενα