View Full Version : 500? Προστιμο...
el_hymador
13/10/2009, 17:52
Το θεμα εχει ως εξης...
Ανανεωσα προσφατα την ασφαλεια μου, καταθετωντας το αντιτιμο του ασφαλιστρου σε τραπεζα...η ασφαλιστικη με διαβεβαιωσε πως με την αποδειξη της τραπεζας ημουν καλυμμενος μεχρι που να ερθει το σημα, αλλα τελικα εμαθα με το σκληρο τροπο οτι αυτο δεν ισχυει για τη Τροχαια...
...με σταματησαν για ελεγχο το απογευμα, ολα τα χαρτια κομπλε εκτος απο το ασφαλιστρο που δεν μου το ειχαν ακομη στειλει απο την ασφαλεια...δειχνω τη αποδειξη και παιρνω τα @@δια μου, αφου το οργανο με ενημερωσε πως οντως ειμαι καλυμμενος ασφαλιστικα, αλλα η αποδειξη δεν λεει τιποτα στους ιδιους...
το παλεψα λιγο (ευγενικα) αλλα δεν καταλαβαιναν τιποτα και μου κοψαν μπιλιετακι 500? + αφαιρεση αδειας κυκλοφοριας...με ενημερωσαν ωστοσο οτι αν παω στη τροχαια με το κανονικο σημα του ασφαλιστρου η κληση διαγραφεται...εβαλα το οργανο να μου το επαναλλαβει δυο -τρεις φορες, κυριως για το οτι δεν θα καταβαλλω τα χρηματα, γιατι δεν εχω καμμια ορεξη να πληρωνω 500αρια που δεν μου περισσευουν καθολου...
για πειτε, ισχυουν αυτα που μου ειπε ο τροχαιος η θα πρεπει να ξεπαραδιαστω για μαλακιες;
mikros boudas
13/10/2009, 18:03
εγω γνωριζω πως δεν χρειαζεται να εχεις το χαρτι μαζι σου...τωρα ισως το ξερω λαθος
Η ασφαλιστική σου έστειλε το έντυπο με το οποίο πήγες να πληρώσεις στην τράπεζα;
Αν ναι, τότε αυτό το έντυπο μαζί με την απόδειξη πληρωμής αποδεικνύει ότι είσαι ασφαλισμένος!
Μάλλον έπεσες σε μ***κα:sick:
αν αρνηθείς να το πληρώσεις και πας δικαστικά με τα παραστατικά πληρωμής και τις ημερομηνίες, 99% αθωώνεσαι.
.
.
.
.
.
.
1% να λέω μαμακίες γιατί δεν είμαι δικηγόρος :D
gixxerpap
13/10/2009, 18:08
προσωρινό σήμα δεν σου είχαν στείλει, μέχρι να σταλεί το συμβόλαιο?
Δεν ξερω βρε χυμαδορε τι παιζει με την περιπτωση σου απλα βρηκα αφορμη το θρεντακι σου να πω οτι τα αρχιδια εχουν σκιστει αυτη την βδομαδα να κοβουν κλησεις σε παρανομα (δεν γινεται και αλλιως) παρκαρισμενα μηχανακια κατα μηκος της Πανεπιστημιου και στο Κεντρο γενικοτερα.:a023: :a52:
el_hymador
13/10/2009, 18:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
προσωρινό σήμα δεν σου είχαν στείλει, μέχρι να σταλεί το συμβόλαιο?
Οχι, μιλαμε οτι πληρωσα πριν απο 2 ημερες...
el_hymador
13/10/2009, 18:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από DAN_DAN
Η ασφαλιστική σου έστειλε το έντυπο με το οποίο πήγες να πληρώσεις στην τράπεζα;
Αν ναι, τότε αυτό το έντυπο μαζί με την απόδειξη πληρωμής αποδεικνύει ότι είσαι ασφαλισμένος!
Μάλλον έπεσες σε μ***κα:sick:
Η ασφαλιστικη μου εδωσε αρ.λογαριασμου τραπεζης και στην αποδειξη της καταβολης των χρηματων στην οποια φαινεται ξεκαθαρα που, ποσα, ποτε και για ποιον εχω καταθεσει...
el_hymador
13/10/2009, 18:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Δεν ξερω βρε χυμαδορε τι παιζει με την περιπτωση σου απλα βρηκα αφορμη το θρεντακι σου να πω οτι τα αρχιδια εχουν σκιστει αυτη την βδομαδα να κοβουν κλησεις σε παρανομα (δεν γινεται και αλλιως) παρκαρισμενα μηχανακια κατα μηκος της Πανεπιστημιου και στο Κεντρο γενικοτερα.:a023: :a52:
οντως, το ΣΚ γραψαν γνωστο μου στη Πανεπιστημιου για αυτο το λογο...
GIXXERAKIAS
13/10/2009, 18:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
για πειτε, ισχυουν αυτα που μου ειπε ο τροχαιος η θα πρεπει να ξεπαραδιαστω για μαλακιες;
Ισχυουν κανονικα οσα σου ειπε.:winka:
Σου προτεινω να κανεις αυτο που εκανα και γω...εβαλα τον μ@λ$κ# τον ασφαλιστη μου και ετρεξε γιατι μου πηραν πινακιδες,διπλωμα,αδεια απο το τουτου.:uplate:
ps:Στην περιπτωση μου ειχε ξεχασει να μου φερει το ασφαλειστηριο και κυκλοφορουσα με ληγμενο συμβολαιο 2 βδομαδων παρολο που ειχα ανανεωσει.Ο νομος του Μερφυ,χρειαστηκα το αμαξι και με σταματησαν για ελεγχο,λες και το ξεραν ρε πστ μου:sick:
nightstalker
13/10/2009, 18:26
είχα πάθει κάτι αντίστοιχο με το αυτοκίνητο της εταιρείας.
Το είχα παραλάβει μόλις πριν δύο μέρες και είχα μαζί μου το σήμα της ασφάλειας το οποίο όμως μου το είχαν στείλει με φαξ για να κυκλοφορώ μέχρι να το παραλάβω κανονικα. Κάποιος έπεσε πάνω μου ενώ ήμουν σταματημένος σε φανάρι. Φωνάζω τροχαία για καταγραφή τους δίνω το φαξ και μετά πήρα τον μπουλο. :lol: :lol:
Πήρα δύο κλήσεις και μου πήραν και την άδεια κυκλοφορίας+πινακίδες.
Η πρώτη κλήση ήταν γύρω στα 500 ευρώ οτι ήμουν και καλά ανασφάλιστος και μου είπαν ακριβώς ότι έίπαν και σε εσένα. ¨Οντως πήγα την επομένη στην τροχαία με το πρωτότυπο και η κλήση σβήστηκε.
Η δεύτερη κλήση ήταν για το ότι δεν είχα μαζί μου την ασφάλεια. Για αυτή μου είπαν ότι έπρεπε να πάω δικαστήριο όταν γινόταν με το ασφαλιστήριο στα χέρια μου και θα αθωωνόμουν. Βέβαια τελικά επειδή ήταν γύρω στα 20 ευρώ την πλήρωσα (δηλαδή η εταιρεία) για να μη χάσω μισή μέρα στα δικαστήρια...
gixxerpap
13/10/2009, 18:38
Οχι, μιλαμε οτι πληρωσα πριν απο 2 ημερες...
ένα προσωρινό σήμα στο βγάζουν επιτόπου βρε Κωστή...
manhunter
13/10/2009, 18:54
Αν δεν υπάρχει το προτότυπο ασφάλιστρο, ΜΑΖΙ με το συμβόλαιο, τότε η τροχαία έχει κάθε δικαίωμα να σε γράψει.
Αυτό που σου είπε ο αστυνομικος οτι θα σου ακυρωθεί η κλήση, είναι επίσης σωστο.
Μην κουβαλάτε μονο το σήμα ή αντίγραφο αυτού.
Η αστυνομία θέλει ολόκληρο το συμβόλαιο και μάλιστα προτότυπο.
Μην το αφήνουμε στην διακριτική ευχέρεια του χωροφύλακα καλύτερα
GIXXERAKIAS
13/10/2009, 18:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
ένα προσωρινό σήμα στο βγάζουν επιτόπου βρε Κωστή...
Γιωργη ανοιξε τα ματελια σ και διαβασε καλα βρε παιδι...πληρωσε στην τραπεζα οχι σε ασφαλιστη και προφανως θα του στειλουν κατευθειαν το συμβολαιο,του ειπαν οτι ισχυει το αποδεικτικο της τραπεζης "για τον ταδε λογαριασμο,ασφαλειας ταδε για το ταδε εξαμηνο κτλ" :winka:
Το θεμα εχει ως εξης...
.....με ενημερωσαν ωστοσο οτι αν παω στη τροχαια με το κανονικο σημα του ασφαλιστρου η κληση διαγραφεται...
Sory ρε φίλε αλλά ο τροχαίος στα είπε μια χαρά. Πας με το ασφαλιστήριο στην τροχαία και κλείνει το θέμα εκεί.
Εσύ που κολλάς?
Γιατι να φαει μιση μερα τρεχοντας στα τμηματα αφου δεν συντρεχει λογος ???
Ασε ρε με τους σεριφηδες ...
Πιασανε ολους τους εγκληματιες , δολοφωνους , βιαστες , ληστες , τρομοκρατες και ειπανε να ασχοληθουνε κ με τους νομιμους ... ?
:wacko:
Αφου φαινεται οτι εχει πληρωσει στην αποδειξη , προς τι η ταλαιπωρια ?
Η κλήση όντως ακυρώνεται και παίρνεις πίσω την άδεια. Αν δεν κάνω λάθος εκτός από τα 500 ? σου έχει "κόψει" και μια μικρή, αν θυμάμαι καλά (40 ?);;; Αν είναι έτσι μάλλον θα πλερώσεις την μικρή στο μισό. Κι αυτό για ότι δεν έφερες μαζί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Αυτό με τα ασφαλιστήρια γινετε γιατί πολλοί έκαναν κάποιες πονηριές με το προσωρινό ασφαλιστήριο, και κατόπιν ακύρωναν το συμβόλαιο, οπότε κρατούσαν το προσωρινό λέγωντας ότι δεν τους έχει έρθει το κανονικό συμβόλαιο, γλυτώνοντας έτσι χρήματα, και κυκλοφορούσαν και ανασφάλιστοι.
el_hymador
13/10/2009, 19:35
οκ. σας ευχαριστω για τις απαντησεις αυριο θα παω στη τροχαια. :wave2:
vangelis 64
13/10/2009, 20:12
Καλά ξεμπερδέματα ρε Κώστα γαμώτ...
οκ. σας ευχαριστω για τις απαντησεις αυριο θα παω στη τροχαια. :wave2:
ποιος σε εγραψε?
τροχαια ή Ζ ?
αν ειναι τροχαια πας στο μεταξουργιο,
αν ειναι Ζ πας ΓΑΔΑ.
100% θα αθοωθεις.
Αρχικά δημιουργήθηκε από DeusEx
Γιατι να φαει μιση μερα τρεχοντας στα τμηματα αφου δεν συντρεχει λογος ???
Ασε ρε με τους σεριφηδες ...
Πιασανε ολους τους εγκληματιες , δολοφωνους , βιαστες , ληστες , τρομοκρατες και ειπανε να ασχοληθουνε κ με τους νομιμους ... ?
:wacko:
Αφου φαινεται οτι εχει πληρωσει στην αποδειξη , προς τι η ταλαιπωρια ?
+900:beer:
ΥΓ. Σε κατι τετοια βρισκουν να το παιζουν "προβλεπομενοι":yuck:
sergiosm
13/10/2009, 21:57
Το θεμα εχει ως εξης...
Ανανεωσα προσφατα την ασφαλεια μου, καταθετωντας το αντιτιμο του ασφαλιστρου σε τραπεζα...η ασφαλιστικη με διαβεβαιωσε πως με την αποδειξη της τραπεζας ημουν καλυμμενος μεχρι που να ερθει το σημα, αλλα τελικα εμαθα με το σκληρο τροπο οτι αυτο δεν ισχυει για τη Τροχαια...
...με σταματησαν για ελεγχο το απογευμα, ολα τα χαρτια κομπλε εκτος απο το ασφαλιστρο που δεν μου το ειχαν ακομη στειλει απο την ασφαλεια...δειχνω τη αποδειξη και παιρνω τα @@δια μου, αφου το οργανο με ενημερωσε πως οντως ειμαι καλυμμενος ασφαλιστικα, αλλα η αποδειξη δεν λεει τιποτα στους ιδιους...
το παλεψα λιγο (ευγενικα) αλλα δεν καταλαβαιναν τιποτα και μου κοψαν μπιλιετακι 500? + αφαιρεση αδειας κυκλοφοριας...με ενημερωσαν ωστοσο οτι αν παω στη τροχαια με το κανονικο σημα του ασφαλιστρου η κληση διαγραφεται...εβαλα το οργανο να μου το επαναλλαβει δυο -τρεις φορες, κυριως για το οτι δεν θα καταβαλλω τα χρηματα, γιατι δεν εχω καμμια ορεξη να πληρωνω 500αρια που δεν μου περισσευουν καθολου...
Από τη στιγμή που η ασφάλισή σου σε καλύπτει χρονικά (ισχύει δηλαδή για σήμερα, που προφανώς ισχύει) ο τρόχαιος είναι επιεικός ΓΕΛΟΙΟΣ.
Για να μην πω ότι κανονικά του αξίζει μήνυση για ψευδή καταμήνυση και κατάχρηση εξουσίας, αφού βλέπει μπροστά του ότι έχεις ασφάλεια και ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ότι την έχεις.
Τί θα πει "είσαι όντως καλυμμένος ασφαλιστικά, αλλά για μένα δεν λέει τίποτα".
Και μόνο που λέει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΤΟΥ.
Ο νόμος σε υποχρεώνει να ασφαλίζεσαι και σε υποχρεώνει να έχεις μαζί σου το ασφαλιστήριο για έναν και μόνο λόγο: για να μπορεί ο κάθες εξυπνάκιας τροχαίος να διαπιστώσει αν το όχημα σου είναι ασφαλισμένο ή όχι.
Αφού ο ... μην πω τώρα, το είδε, το διαπίστωσε ότι είσαι ασφαλισμένος, για ποιο λόγο σε έγγραψε;;
Επειδή δεν είχες το σήμα;; Αυτό που η ασφαλιστική δεν σου έστειλε;; και τί φταις εσύ;;
Πρέπει οπωσδήποτε να πας να τους τα πεις ένα χεράκι...
και επίσης ΤΡΑΒΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ http://www.synigoros.gr/
ΕΛΕΟΣ πια με τους μάγκες που έβαλαν μια στολή και νομίζουν ότι έπιασαν το παπά από τα ...
:wave2:
Ρε Κωστα.....
Ενταξει.... Θα πας στο τμημα θα χασεις την μερα σου και θα τελειωνει.....
Αλλα να πω κατι αν μου επιτρεπεις......
Ο ανευθυνος που σου ειπε απο την ασφαλιστικη οτι εισαι καλυμενος με την αποδειξη της τραπεζας.....
Εχει καποια ευθυνη....????
Γιατι προσωπικα θα τον επαιρνα παρεα μαζι μου αυριο και θα απαιτουσα να βγαλει τον μπατσο μαλακα η στην αντιθετη περιπτωση......
Να γυρισουμε παρεα στα γραφεια της εταιρειας του και να φωναξει εκει τι μαλακας ειναι τι μαλακιες ελεγε και πως θα γινει να με αποζημιωσει για την μερα που εχασα......
Γιατι στην συγκεκριμενη περιπτωση θεωρητικα δεν φταιει ο μπατσος φιλε.....
Εγω ξερω οτι με το συμβολαιο( σημα ) και μονο αυτο μπορει να εισαι νομιμος ( οσο αφορα το να μην σε γραψουν και εκτεθεις στην ταλαιπωρια του οτι δεν εισαι ελεφαντας..!!)
Ασχετα αν ησουν ατυχος....
Στην καλη του πιστη του μπατσου αφηνοσουν και χωρις λογο μαλιστα......
sergiosm
13/10/2009, 22:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
Η αστυνομία θέλει ολόκληρο το συμβόλαιο και μάλιστα προτότυπο.
Η αστυνομία να μάθει να κάνει τη δουλειά της
Το πρωτότυπο πρέπει να φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού.
Δεν είναι για να βρίσκεται στο αμάξι ή τη μηχανή.
Για αυτό τον λόγο υπάρχει το σηματάκι.
Και τί το θέλει η αστυνομία το πρωτότυπο;;
Θα διαβάσει μήπως τους όρους του;;
Γιαυτο στο συμβολαιο που ερχεται στο σπιτι κατω δεξια εχει το σημα το οποιο κωβεις και οφειλεις να το εχεις μαζι σου.το υπολυπο το εχεις σπιτι, και ο μονος λογος υπαρξης ειναι να αποδεικνυεις στους μπατσους πως εισαι ασφαλισμενος. οι ασφαλιστηκες το ξερουν, δεν χρειαζεται να τους αποδειξεις κατι. και αμαμ το χασεις σου βγαζουν αλλο.
el_hymador
14/10/2009, 09:06
Πρωϊ - πρωϊ στηνη τροχαια, ολα καλα ετυχως...πηρα πισω την αδεια και ακυρωθηκε η κληση.
Λεωνίδας
14/10/2009, 09:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Δεν ξερω βρε χυμαδορε τι παιζει με την περιπτωση σου απλα βρηκα αφορμη το θρεντακι σου να πω οτι τα αρχιδια εχουν σκιστει αυτη την βδομαδα να κοβουν κλησεις σε παρανομα (δεν γινεται και αλλιως) παρκαρισμενα μηχανακια κατα μηκος της Πανεπιστημιου και στο Κεντρο γενικοτερα.:a023: :a52: και 'γω ακούω ότι έχουν σκιστεί να γράφουν τους πάντες για τα πάντα
συνάδελφος θα έχει ξανά δίπλωμα μετά του Άη Γιαννιού :look:
(εσείς οι άνετοι που φεύγετε από τα ΔΣ μετά από 20 ρακόμελα / 8 μπύρες κλπ να τ' ακούτε :wave2: )
sapila racing
14/10/2009, 09:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Από τη στιγμή που η ασφάλισή σου σε καλύπτει χρονικά (ισχύει δηλαδή για σήμερα, που προφανώς ισχύει) ο τρόχαιος είναι επιεικός ΓΕΛΟΙΟΣ.
Για να μην πω ότι κανονικά του αξίζει μήνυση για ψευδή καταμήνυση και κατάχρηση εξουσίας, αφού βλέπει μπροστά του ότι έχεις ασφάλεια και ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ ότι την έχεις.
Τί θα πει "είσαι όντως καλυμμένος ασφαλιστικά, αλλά για μένα δεν λέει τίποτα".
Και μόνο που λέει κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΤΟΥ.
Ο νόμος σε υποχρεώνει να ασφαλίζεσαι και σε υποχρεώνει να έχεις μαζί σου το ασφαλιστήριο για έναν και μόνο λόγο: για να μπορεί ο κάθες εξυπνάκιας τροχαίος να διαπιστώσει αν το όχημα σου είναι ασφαλισμένο ή όχι.
Αφού ο ... μην πω τώρα, το είδε, το διαπίστωσε ότι είσαι ασφαλισμένος, για ποιο λόγο σε έγγραψε;;
Επειδή δεν είχες το σήμα;; Αυτό που η ασφαλιστική δεν σου έστειλε;; και τί φταις εσύ;;
Πρέπει οπωσδήποτε να πας να τους τα πεις ένα χεράκι...
και επίσης ΤΡΑΒΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ http://www.synigoros.gr/
ΕΛΕΟΣ πια με τους μάγκες που έβαλαν μια στολή και νομίζουν ότι έπιασαν το παπά από τα ...
sorry κιόλας αλλά αυτα που γράφεις είναι μπούρδες.
Ο νόμος λέει οτι πρέπει να έχεις μαζί σου άδεια, σηματάκι ασφάλειας, δίπλωμα και ταυτότητα.
Φωτοτυπίες, αποδείξεις πληρωμής κλπ δεν παίζουν.
Ο τροχαίος έκανε την δουλειά του, άλλοι δεν την κάνανε. Είναι γνωστό θέμα για το όποίο εχω τσακωθεί επανειλημμένως με ασφάλειες που στελνουν για πληρωμή την απόδειξη χωρίς προσωρινό σηματάκι.
Δεν μπορεί ο τροχαίος να ξέρει τον αριθμό λογαριασμού της τραπεζας καθε σαφάλειας, ούτε ειναι υποχρεωμένος να βγαλει άκρη απο αλλα χαρτιά απο τα προβλεπόμενα για το ν αν είναι η οχι ασφαλισμένο το όχημα.
Ειμαι παντα εναντίον τους αλλά εδω εχει δίκο ο τροχαίος.
manhunter
14/10/2009, 09:58
Η αστυνομία να μάθει να κάνει τη δουλειά της
Το πρωτότυπο πρέπει να φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού.
Δεν είναι για να βρίσκεται στο αμάξι ή τη μηχανή.
Για αυτό τον λόγο υπάρχει το σηματάκι.
Και τί το θέλει η αστυνομία το πρωτότυπο;;
Θα διαβάσει μήπως τους όρους του;;
Και όμως έτσι είναι.Το ορίζει ο ΚΟΚ.
Θέλει και το συμβόλαιο και όλα.
Την λογική αυτού, δεν την έχω καταλάβει.
Αλλά τόσο δύσκολο είναι να έχεις πάνω σου το συμβόλαιο??
sergiosm
14/10/2009, 10:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Ο νόμος λέει οτι πρέπει να έχεις μαζί σου άδεια, σηματάκι ασφάλειας, δίπλωμα και ταυτότητα.
Ο τροχαίος έκανε την δουλειά του, άλλοι δεν την κάνανε. Είναι γνωστό θέμα για το όποίο εχω τσακωθεί επανειλημμένως με ασφάλειες που στελνουν για πληρωμή την απόδειξη χωρίς προσωρινό σηματάκι.
Δεν μπορεί ο τροχαίος να ξέρει τον αριθμό λογαριασμού της τραπεζας καθε σαφάλειας, ούτε ειναι υποχρεωμένος να βγαλει άκρη απο αλλα χαρτιά απο τα προβλεπόμενα για το ν αν είναι η οχι ασφαλισμένο το όχημα.
Εγώ δεν είμαι πάντα εναντίον τους (οκ σχεδόν πάντα :winka: ).
Γενικά έχεις δίκιο.
Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση (και αυτός είναι ο λόγος που τα έγγραψα χύμα) ο ίδιος ο τροχαίος του είπε "είσαι καλυμένος ασφαλιστικά". Άρα δέχθηκε ότι είχε ασφάλεια και δέχθηκε το λόγο για τον οποίο δεν είχε μαζί του το σήμα.
Άρα έμεινε σε ένα τύπο, τον οποίο ερμήνευσε ΛΑΘΟΣ (άποψή μου).
Αν του έλεγε, "ρε φίλε, και που ξέρω εγώ ότι την έχεις πληρώσει" ή "που ξέρω εγώ ότι ισχύει σήμερα" τότε θα συμφωνούσα.
Δεν μπορείς όμως να λες: "ναι το βλέπω ότι εσύ είσαι σωστός" και την ίδια στιγμή να τον γράφεις.
Είναι σαν να βλέπω ότι δεν έχεις περάσει με κόκκινο και να σε γράφω για κόκκινο.
Για σκέψου το λίγο.
Όσο για το "μπούρδες"
:a015: :a015: :a015: :a015: :a015: :a016:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
devil's animal
14/10/2009, 10:08
ΡΕ Γ@ΜΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ!!!
:a015: :a015: :a015: :a015: :a015: :a015: :a015:
Κωστη απλουστατα ηθελε να σε γραψει.
αν τα ειχες ολα,θα σου ελεγε για ΚΤΕΟ... καρτα καυσαεριων, αν τα ειχες ολα αυτα θα πηγαινε στο τριγωνακι και στο φαρμακειο... δεν εχουν σταματημο. αν θελουν να γραψουν, γραφουν για πλακα τα κ@ργιολια...:evil: :evil:
ευτυχως ολα καλα..
:beer: :beer: :beer:
sergiosm
14/10/2009, 10:13
Και όμως έτσι είναι.Το ορίζει ο ΚΟΚ.
Θέλει και το συμβόλαιο και όλα.
Την λογική αυτού, δεν την έχω καταλάβει.
Αλλά τόσο δύσκολο είναι να έχεις πάνω σου το συμβόλαιο??
Άρθρο 100 ΚΟΚ
1. Ο οδηγός οδικού οχήματος υποχρεούται, όταν οδηγεί, να φέρει τη νόμιμη άδεια οδήγησης, ως και το τυχόν απαιτούμενο πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας, την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος το οποίο οδηγεί και το αποδεικτικό ασφάλισης, αν από τις κείμενες διατάξεις επιβάλλεται η ασφάλιση.
ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ασφάλισης λέει ο ΚΟΚ
Δεν μιλά για συμβόλαιο
soysamias
14/10/2009, 10:21
+1:beer:
manhunter
14/10/2009, 10:26
Άρθρο 100 ΚΟΚ
1. Ο οδηγός οδικού οχήματος υποχρεούται, όταν οδηγεί, να φέρει τη νόμιμη άδεια οδήγησης, ως και το τυχόν απαιτούμενο πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας, την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος το οποίο οδηγεί και το αποδεικτικό ασφάλισης, αν από τις κείμενες διατάξεις επιβάλλεται η ασφάλιση.
Δεν μιλά για συμβόλαιο
Το ψάχνω το βρίσκω και επανέρχομαι
:p
Νομιζω πάντως οτι ο λόγος που το θέλουν ειναι οτι σε περίπτωση ατυχήματος, να δούν αν καλύπτεσαι ή αν ορίζει διαφορετικά η ασφάλεια σου. Σε κάποιες περιπτώσεις κάποιες ασφαλιστικές δεν καλύπτουν τιποτα. Μπορεί να μην έχει να κάνει, απλά το αναφέρω.
Αναφέρω επίσης, οτι σε ατύχημα που είχα πριν μερικά χρόνια, μονο με υλικές ζημιές, ο ζητάς που καλή του ώρα με φρόντισε και έπιασε αυτον που πηγε να την κάνει, με ενημέρωσε πως ειναι απαραίτητο να έχω ολόκληρο το συμβόλαιο μαζί μαζί με το σήμα, και εννοείται προτότυπο.Εγώ τότε είχα μαζί μου μονο φωτοτυπία.
Επιπροσθέτως, σε άλλη συζήτηση μου με ''όργανο'' με ενημέρωσε για το ίδιο.
Προφανώς κάπου υπάρχει και αναφέρεται αλλά μας διαφευγει.
Δεν έχει λογο να σε γράψει και μετά να σου πεί οτι σβήνεται τόσο απλά.
sergiosm
14/10/2009, 10:33
Νομιζω πάντως οτι ο λόγος που το θέλουν ειναι οτι σε περίπτωση ατυχήματος, να δούν αν καλύπτεσαι ή αν ορίζει διαφορετικά η ασφάλεια σου. Σε κάποιες περιπτώσεις κάποιες ασφαλιστικές δεν καλύπτουν τιποτα. Μπορεί να μην έχει να κάνει, απλά το αναφέρω.
Πρέπει να το έχεις, γιατί η ασφάλιση είναι υποχρεωτική και πρέπει με κάποιο τρόπο να αποδεικνύεις ότι είσαι ασφαλισμένος.
Είναι η ίδια λογική με το σηματάκι των τελών κυκλοφορίας.
Αυτό πρέπει να έχεις μαζί σου, όχι και τη απόδειξη ότι τα πλήρωσες.
Αλλιώς δεν έχει λογική
(βέβαια στην Ελλάδα ζούμε, οπότε η λογική πάει περίπατο. Το άρθρο πάντως που σου έβαλα, είναι όπως ισχύει σήμερα. Άλλη πρόβλεψη δεν βρήκα).
Αναφέρω επίσης, οτι σε ατύχημα που είχα πριν μερικά χρόνια, μονο με υλικές ζημιές, ο ζητάς που καλή του ώρα με φρόντισε και έπιασε αυτον που πηγε να την κάνει, με ενημέρωσε πως ειναι απαραίτητο να έχω ολόκληρο το συμβόλαιο μαζί μαζί με το σήμα, και εννοείται προτότυπο.Εγώ τότε είχα μαζί μου μονο φωτοτυπία.
Επιπροσθέτως, σε άλλη συζήτηση μου με ''όργανο'' με ενημέρωσε για το ίδιο.
Προφανώς κάπου υπάρχει και αναφέρεται αλλά μας διαφευγει.
Δεν έχει λογο να σε γράψει και μετά να σου πεί οτι σβήνεται τόσο απλά.
Τί να σου πώ;;
Το ενδεχόμενο να κάνουν λάθος δεν παίζει;;
el_hymador
14/10/2009, 10:56
Για την ιστορια παντως, ειχα μαζι μου την εντολη πληρωμης της ασφαλιστικης (ανανεωση συμβολαιου και πληρωμης ασφαλιστρων), που ανεγραφε ολα τα στοιχεια μου και ολα τα στοχιεια της μοτοσικλετας ΜΑΖΙ με την αποδειξη καταθεσης της τραπεζας...
δηλαδη επι της ουσιας ενα χαρτι στο οποιο φαινοταν για ποιο λογο πληρωνω και μεχρι ποτε θα ισχυει η νεα μου ασφαλεια και ενα χαρτι το οποιο φαινοταν οτι εχω πληρωσει...
Πες μου απο πιο τμημα-περιοχη κοπηκε η κληση να παω να τους γ@μησω.:evil:
manhunter
14/10/2009, 12:31
Πρέπει να το έχεις, γιατί η ασφάλιση είναι υποχρεωτική και πρέπει με κάποιο τρόπο να αποδεικνύεις ότι είσαι ασφαλισμένος.
Είναι η ίδια λογική με το σηματάκι των τελών κυκλοφορίας.
Αυτό πρέπει να έχεις μαζί σου, όχι και τη απόδειξη ότι τα πλήρωσες.
Αλλιώς δεν έχει λογική
(βέβαια στην Ελλάδα ζούμε, οπότε η λογική πάει περίπατο. Το άρθρο πάντως που σου έβαλα, είναι όπως ισχύει σήμερα. Άλλη πρόβλεψη δεν βρήκα).
Τί να σου πώ;;
Το ενδεχόμενο να κάνουν λάθος δεν παίζει;;
Παίζει να κάνουν λάθος
Τι να σου πω.
Για το σήμα νομίζω ότι πρέπει να έχεις την απόδειξη, για να υποδεικνύει οτι ανήκει στο συγκεκριμμένο όχημα, και δεν έχεις ένα σήμα για 2-3 οχήματα.
sapila racing
14/10/2009, 12:32
Παίζει να κάνουν λάθος
Τι να σου πω.
Για το σήμα νομίζω ότι πρέπει να έχεις την απόδειξη, για να υποδεικνύει οτι ανήκει στο συγκεκριμμένο όχημα, και δεν έχεις ένα σήμα για 2-3 οχήματα.
To ειδικό σήμα αναφέρει και αριθμό κυκλοφορίας. :wave2:
δουλεια δεν ειχε ο διαλος γαμουσε τα παιδια του:evil:
αν ειχε καλη προθεση θα καταλαβαινε οτι ηταν ασφαλισμενος αλλα μαλλον η ψαρακας ηταν η εφυγε απο το γραφειο του διοικητη με την εντολη : να μην γυρισεις πισω με λιγοτερες απο 50 κλησεις......ελεος!!!
κυκλοφορω 25 χρονια με μοτοσυκλετα και ποτε δεν την ασφαλισα κακως βεβαια, εμενα ας με εγραφαν αλλα οχι τον φιλο που τα ειχε ολα!
για τους τυπολατρες να πω οτι αν θελουμε να πηγαινουμε με το γραμμα του νομου ας κοιταξουμε να διορθωσουμε τους νομους του κ.ο.κ που εχουμε πολλοι απο τους οποιους δεν εχουν επαφη με την πραγματικοτητα και μετα να απαιτουμε να τους τηρουν ολοι.
sergiosm
14/10/2009, 13:17
Για τον λόγο αυτό πρέπει να το ΚΟΛΛΑΣ στο αυτοκίνητο
sapila racing
14/10/2009, 13:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από mankam
κυκλοφορω 25 χρονια με μοτοσυκλετα και ποτε δεν την ασφαλισα κακως βεβαια, εμενα ας με εγραφαν αλλα οχι τον φιλο που τα ειχε ολα!
για τους τυπολατρες να πω οτι αν θελουμε να πηγαινουμε με το γραμμα του νομου ας κοιταξουμε να διορθωσουμε τους νομους του κ.ο.κ που εχουμε πολλοι απο τους οποιους δεν εχουν επαφη με την πραγματικοτητα και μετα να απαιτουμε να τους τηρουν ολοι.
Ωραίος είσαι και του λόγου σου....και μ αρέσει που εχεις και άποψη. :yuck:
manhunter
14/10/2009, 13:41
Ωραίος είσαι και του λόγου σου....και μ αρέσει που εχεις και άποψη. :yuck:
+1299 :yuck: :yuck:
Έυχομαι να μην το πληρώσει κάποιος ακριβά αυτό.
manhunter
14/10/2009, 13:41
Για τον λόγο αυτό πρέπει να το ΚΟΛΛΑΣ στο αυτοκίνητο
Συμφωνώ.
blackbusa
14/10/2009, 13:44
κυκλοφορω 25 χρονια με μοτοσυκλετα και ποτε δεν την ασφαλισα κακως βεβαια, εμενα ας με
γιατι κακως????
:look:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bawl: :lol:
Οτι νά΄ναι λέμε :bawl: :bigcry:
blackbusa
14/10/2009, 13:46
:rolleyes:
ωχ...καταλαβα...θα αρχιζουμε να βαζουμε δουλεια στον Μακη....
αν ειχε καλη προθεση θα καταλαβαινε οτι ηταν ασφαλισμενος αλλα μαλλον η ψαρακας ηταν η εφυγε απο το γραφειο του διοικητη με την εντολη : να μην γυρισεις πισω με λιγοτερες απο 50 κλησεις......ελεος!!!
Ηδη εχω ενημερωση το Α.Τ Πιεριας , συναδελφος θα σ'επισκεφτει για να δει αν ολα αυτα που λες περι ασφαλειας ισχυουν.
Θεωρω οτι κανεις πλακα, αν οχι μαυρο φιδι που σε φαγε.:evil:
Θα ενημερωσω και το αναλογο τμημα ,οσον αφορα την επιθεση που κανεις στον Κ.ο.κ.
Λαυρακι?:look:
Κάνε μου την χάρη και τράκαρέ με.....
sapila racing
14/10/2009, 14:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Ηδη εχω ενημερωση το Α.Τ Πιεριας , συναδελφος θα σ'επισκεφτει για να δει αν ολα αυτα που λες περι ασφαλειας ισχυουν.
Θεωρω οτι κανεις πλακα, αν οχι μαυρο φιδι που σε φαγε.:evil:
Θα ενημερωσω και το αναλογο τμημα ,οσον αφορα την επιθεση που κανεις στον Κ.ο.κ.
Λαυρακι?:look:
Παρτου το δίπλωμα κυρ αστυνόμε!! :rotflmao: :lol:
Άρθρο 100 ΚΟΚ
Δεν μιλά για συμβόλαιο
κατι εχεις μπερδεψει,
δεν σου λεει κανενας να φερεις μαζι ολο τον φακελο που σου εδωσε ο ασφαλιστης, απλα και μονο το σημα, αυτο βασει νομου αποτελει αποδεικτικο ασφαλησης.
sergiosm
14/10/2009, 16:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
κατι εχεις μπερδεψει,
δεν σου λεει κανενας να φερεις μαζι ολο τον φακελο που σου εδωσε ο ασφαλιστης, απλα και μονο το σημα, αυτο βασει νομου αποτελει αποδεικτικο ασφαλησης.
Ξαναδιάβασε προσεκτικά τί έχω γράψει και θα δεις ότι δεν έχω μπερδέψει τίποτα.
Ούτε είπα να έχεις μαζί σου το συμβόλαιο.
Ακριβώς το αντίθετο είπα.
Ότι δεν μπορείς από τη μια μεριά να διαπιστώνεις ότι ένα ΙΧ είναι ασφαλισμένο και από την άλλη να το γράφεις επειδή και καλά δεν έχει μαζί το σηματάκι (ΚΑΙ) από το οποίο προκύπτει ότι είναι ασφαλισμένο.
Τότε πώς το κατάλαβες ότι είναι ασφαλισμένο;;
Και επίσης, ο ΚΟΚ (τουλάχιστον) ΔΕΝ λέει ότι αποδεικτικό ασφάλισης είναι το σήμα.
Μιλάει γενικά για αποδεικτικό ασφάλισης. Για οτιδήποτε δηλαδή την αποδεικνύει.
τι εγραψε αυτος τωρα?:hypnotize
FestoNero
15/10/2009, 12:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
τι εγραψε αυτος τωρα?:hypnotize Αμέσως συν σαφώς παραδέχτηκε οτι είναι ο κλασσικός ο ηλίθιος ο παρτάκιας ο έλληνας.
δεν εχουν επαφη με την πραγματικοτητα και μετα να απαιτουμε να τους τηρουν ολοι.
Πες μου και τι ψήφισες,έχει ενδιαφέρον,αυτό μόνο,τέλοc.
Αρχικά δημιουργήθηκε από golis
Πες μου και τι ψήφισες,έχει ενδιαφέρον,αυτό μόνο,τέλοc.
Χαλαρά.....
177370
Cpt. Haddock
15/10/2009, 15:29
[...]
Πετάξτε τον έξω αυτόν ρε σεις... :sick: