PDA

View Full Version : Μηνας του μελιτος στην Ευρωπη!

Elena K.
13/10/2009, 21:57
Γεια σε όλους σας! Πολύ χαιρομαι που βρήκα τη σελίδα σας και ελπίζω να υποδεχθειτε και εμας στην παρέα σας! Βλέπω οτι ειστε ολοι πολυταξιδεμενοι πανω στις 2 ροδες οποτε οι συμβουλες σας θα ηταν πολυ πολυ χρησιμες.
Ο φίλος μου αποφάσισε να με ...."αποκαταστησει" όταν του έταξα ένα μεγάλο ταξίδι στην Ευρωπη με τη μηχανη μας! Εχουμε κανει αρκετα μεγαλα ταξιδια στην Ελλαδα αλλα δεν το ειχαμε ποτε αποφασισει για Ευρωπη. Ηρθε η μεγαλη στιγμη.
Ετσι αμεσως μετα τον γαμο που εχουμε προγραμαμτισει για τον Ιουλιο, ανοιγουμε τα δωρα φορτωνουμε τη μηχανουλα μας και βουρρρρρρρ για μήνα του μελιτος στην γηραιά κυρία.
Λέμε να περασουμε Ιταλια με καραβι, να περιπλανηθουμε οσο αντεξουμε στην κεντρικη ευρωπη ,να περασουμε Γαλία, Ισπανια και εκει να καταληξουμε σε ενα ξενοδοχειο για ξεκουραση. Τωρα για επιστροφη, μαλλον με καραβι μεχρι Ιταλια, κανουμε μερικες τελευταιες βολτες και επιστρεφουμε πισω Ελλαδα με καραβι.

Επειδη ειμαστε πρωτακια θα θέλαμε τις συμβουλες και προτάσεις σας, τόσο σε διαδρομες, ξενοδοχεια, κτλπ.

Φιλια!!!

TROOPER
14/10/2009, 10:18
1.μην κανονισετε τπτ περα απο τα ακτοπλοικα πηγαινε-ελα.
2.παρτε μια σκηνη σε περιπτωση που ξεμεινετε απο χοτελ.
3.το ταξιδι με μηχανη ειναι ταλαιπωρια.αφου αποφασιζετε λοιπον να ταλαιπωρηθητε σημαινει οτι αυτο σας ευχαριστει.οσο μεγαλυτερη ταλαιπωρια λοιπον,τοσο περισσοτερη η ευχαριστηση.

καλους δρομους.

LARISEOS
14/10/2009, 10:44
το να μην κλείσεις ξενοδοχεία απο πιο νωρίς και να εχεις σκηνή μαζι σου οπως λεει ο τροοπερ ειναι μια ιδεα αλλα ρώτα και την κυρα εαν θελει ενα ταξίδι του μελιτος σε σκηνή?!?

αν η απάντηση ειναι ναι!!!

-τοτε τραβα και οπου βγεις !

αν η απάντηση ειναι οχι !!

-τοτε κλείσε απο πιο νωρίς κάποια δωμάτια σε περιοχές που σχεδιαζεις να περασεις επισης να εχεις καπια στοιχεια για να τα βρεις ευκολα.......γιατι το να μπαινεις καπου και να αρχηζεις να ψαχνεις ξενοδοχειο ειναι τζάμπα χρονος και μετα απο ενα ταξιδι μεγαλο πηστεψαι με παίζει ρολο!

(παράδειγμα μετα απο ενα ταξίδι απο το monaco-nice-kannes-napoleon rute απο της 9 το πρωι φτασαμε lyon 20,30 το βραδι .......εαν δεν ξεραμε οτι υπαρχει ξενοδοχειο θα τρωγαμε μεγαλο ξενερωμα!!!!!)

αμα διαβάσεις το παρακάτω tread εχω γράψει λιγα και καλα τι να προσέξεις,,,κτλ!

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=84897

και οτι θέλεις ρώτησε !

devil's animal
14/10/2009, 11:17
αρχισε να διαβαζεις απο τωρα τα ταξιδιωτικα (τα περισσοτερα ειναι σε Ευρωπη με την μεθοδο που λες, δλδ Ελλαδα-Ιταλια ακτοπλοϊκως και μετα οδικως) και αποφασιστε απο ποιες χωρες θελετε να περασετε και ποιες πολεις-μερη-περιοχες σας αρεσουν για να τα δειτε καλυτερα και να μεινετε.

καντε ενα καλο υπολογισμο σε αυτα που θα παρετε μαζι,γιατι αν ειναι να λειψετε πολυ και ειστε 2 ατομα το φορτωμα θα ειναι μεγαλο αν δεν κανετε παραχωρησεις...

γενικα πλεον η Ευρωπη ειναι σαν να βγαινεις για καφε στην περιοχη σου.
υπραχουν τα παντα παντου. ειτε αποφασισετε για καμπινγκ ειτε για ξενοδοχειο μια χαρα θα ειστε.

καλους δρομους και καλα στεφανα...
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Elena K.
14/10/2009, 12:53
Λεω να κλεισω δωματια..
Το κορμακι μου μετα απο τοσο ταξιδι να ξαλλωσει σε στρωμα και οχι στα πατωματα... And what the hell...honey moon θα ειναι,,...να τα σκασει λιγο και ο προκομένος μου..

Elena K.
14/10/2009, 12:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
αρχισε να διαβαζεις απο τωρα τα ταξιδιωτικα (τα περισσοτερα ειναι σε Ευρωπη με την μεθοδο που λες, δλδ Ελλαδα-Ιταλια ακτοπλοϊκως και μετα οδικως) και αποφασιστε απο ποιες χωρες θελετε να περασετε και ποιες πολεις-μερη-περιοχες σας αρεσουν για να τα δειτε καλυτερα και να μεινετε.

καντε ενα καλο υπολογισμο σε αυτα που θα παρετε μαζι,γιατι αν ειναι να λειψετε πολυ και ειστε 2 ατομα το φορτωμα θα ειναι μεγαλο αν δεν κανετε παραχωρησεις...

γενικα πλεον η Ευρωπη ειναι σαν να βγαινεις για καφε στην περιοχη σου.
υπραχουν τα παντα παντου. ειτε αποφασισετε για καμπινγκ ειτε για ξενοδοχειο μια χαρα θα ειστε.

καλους δρομους και καλα στεφανα...

ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου και τις συμβουλες σου

road spirit
14/10/2009, 13:02
αν η σκέψη αυτή:

....,να περασουμε Γαλία, Ισπανια και εκει να καταληξουμε σε ενα ξενοδοχειο για ξεκουραση.

παραμείνει, τότε μια πρόταση είναι το San Sebastian το οποίο είναι καταπληκτικό. Μπορείς να διαβάσεις σε αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=89262) το ταξιδιωτικό και σε αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=66987)

:wave2:

Elena K.
14/10/2009, 13:02
Και από φράγκα, πόσα πανω κατω θα φυγουν;

road spirit
14/10/2009, 13:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Elena K.
Και από φράγκα, πόσα πανω κατω θα φυγουν; εξαρτάται απο τις ανέσεις που θα ζητήσετε (ή δεν ζητήσετε) ....

Σαν εμπειρικός κανόνας, ένα ταξίδι στην Ευρώπη με μοτοσυκλέτα και το οποίο να περιλαμβάνει διαμονή σε ξενοδοχείο νορμάλ (ούτε παράγκα, ούτε 5 αστέρων ε?) και φαγητό έτοιμο καθημερινά (εστιατόρια δλδ, γιατί υπάρχει και η επιλογή αγοράζω και ετοιμάζω μόνος μου) στοιχίζει κατά μέσο όρο 100-120 ευρώ ανά ημέρα για αναβάτη+μοτο. Πρόσθεσε περίπου ένα 60% - 70% σε αυτό το κόστος για συνεπιβάτη (το υπόλοιπο 40%-30% του ημερησίου κόστους αφορά βενζίνες, διόδια κλπ)

Elena K.
14/10/2009, 13:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
εξαρτάται απο τις ανέσεις που θα ζητήσετε (ή δεν ζητήσετε) ....

Σαν εμπειρικός κανόνας, ένα ταξίδι στην Ευρώπη με μοτοσυκλέτα και το οποίο να περιλαμβάνει διαμονή σε ξενοδοχείο νορμάλ (ούτε παράγκα, ούτε 5 αστέρων ε?) και φαγητό έτοιμο καθημερινά (εστιατόρια δλδ, γιατί υπάρχει και η επιλογή αγοράζω και ετοιμάζω μόνος μου) στοιχίζει κατά μέσο όρο 100-120 ευρώ ανά ημέρα για αναβάτη+μοτο. Πρόσθεσε περίπου ένα 60% - 70% σε αυτό το κόστος για συνεπιβάτη (το υπόλοιπο 40%-30% του ημερησίου κόστους αφορά βενζίνες, διόδια κλπ)

Προσιτό ποσον.. Σα να λέμε τα ιδια πανω κατω που θα ετρωγε ενα ζευγαρι, καλοκαιρι στις Κυκλαδες.

Elena K.
14/10/2009, 13:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
αν η σκέψη αυτή:

παραμείνει, τότε μια πρόταση είναι το San Sebastian το οποίο είναι καταπληκτικό. Μπορείς να διαβάσεις σε αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=89262) το ταξιδιωτικό και σε αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=66987)

ΕΧΩ ΧΑΖΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΨΕΙ!!!!!!!!

blackbusa
14/10/2009, 13:36
Προσιτό ποσον.. Σα να λέμε τα ιδια πανω κατω που θα ετρωγε ενα ζευγαρι, καλοκαιρι στις Κυκλαδες.

και πολλα λες....ακομα δεν μας ειπες περιπου ποσες μερες...πως την παλευεις πανω στην μηχανη....για ποσες ωρες αντεχεις συνεχεις οδηγηση...τι ρυθμους οδηγησης εχει ο αντρας σου...για τι μηχανακι μειλαμε...κλπ κλπ...

και αυτη ειναι μια ωραια βολτιτσα κεντρικης ευρωπης...http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=84336&perpage=15&pagenumber=1

danaos75
14/10/2009, 13:39
San Sebastian +100000000000000
Έχει παει ο πεθερός μου για δουλεια και επαθε την πλακα του. Η πόλη των
Βασκων είναι καταπληκτική.
Είναι ένα ταξίδι που θέλω να κάνω και εγώ καποτε με την γυναίκα μου.

:beer: :beer:

Elena K.
14/10/2009, 14:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
και πολλα λες....ακομα δεν μας ειπες περιπου ποσες μερες...πως την παλευεις πανω στην μηχανη....για ποσες ωρες αντεχεις συνεχεις οδηγηση...τι ρυθμους οδηγησης εχει ο αντρας σου...για τι μηχανακι μειλαμε...κλπ κλπ...

και αυτη ειναι μια ωραια βολτιτσα κεντρικης ευρωπης...http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=84336&perpage=15&pagenumber=1

Εχουμε μια BMW Adventure 1200.
ΚΑιει σαν τρελή, το ξέρω...

Αν μας επιτρεψουν τα οικονομικ μας θελουμε να φαμε τουλαχοστον 20 μερες.

Τα μεγαλυτερα ταξιδια που εχω κανει είναι καπου στις 5-6 ωρες 1-2 στασεις για καφε...
Αντεχω ...

Επιπλέον, όταν εχεις κίνητρο να δεις πρωτογνωρα μέρη εχεις και ενθουσιασμο , οποτε δεν κουραζεσαι...

Elena K.
14/10/2009, 14:11
Και μια ματια που εριξα στο San Sebastian, εχει πολύ καλές τιμές σε δωμαται, για ολα τα βαλάντια..

Ποιες ειναι η παραθαλασιες περιοχες;

sniper
14/10/2009, 14:18

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Τα μεγαλυτερα ταξιδια που εχω κανει είναι καπου στις 5-6 ωρες 1-2 στασεις για καφε...
Αντεχω ...

Δεν το νομίζω....

Επιπλέον, όταν εχεις κίνητρο να δεις πρωτογνωρα μέρη εχεις και ενθουσιασμο , οποτε δεν κουραζεσαι...

Δεν πάτε αεροπορικώς καλυτερα; :lol:

Και καλυτερα να εγραφες ότι θες να πας μόνη σου... θα είχες 500 ενναλλακτικές διαδρομές μέχρι τώρα. :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:

blackbusa
14/10/2009, 14:20

Αντεχω ...

τοτε πολυ απλα ξεκινα/ξεκινηστε απο εδω (http://www.viamichelin.com/viamichelin/int/tpl/hme/MaHomePage.htm?redirect=true) η τουτο (http://maps.google.com/) να βγαζετε πιθανες διαδρομες....στο michelin σου βγαζει στο περιπου και κοστος βενζινας και διοδιων (αν πατε μεσω αυτων)...τον χρονο τον υπολογιζουν με ''καθαρη'' συνεχη οδηγηση και παντα με τα ορια του ΚΟΚ...

και να μην ξεχνας οτι μια φορα 5-6-7 ωρες οδηγηση δεν ειναι το ιδιο με κατι παρομοιο (ισως και παραπανω) σε καθημερινη βαση....

Elena K.
15/10/2009, 08:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Δεν το νομίζω....

Δεν πάτε αεροπορικώς καλυτερα; :lol:

Και καλυτερα να εγραφες ότι θες να πας μόνη σου... θα είχες 500 ενναλλακτικές διαδρομές μέχρι τώρα. :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:

eYXARISTOYME BRE!!!

θα ΣΕ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΜΑς ΝΑ ΜΑς ΠΕΙς ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ...

Elena K.
15/10/2009, 09:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
τοτε πολυ απλα ξεκινα/ξεκινηστε απο εδω (http://www.viamichelin.com/viamichelin/int/tpl/hme/MaHomePage.htm?redirect=true) η τουτο (http://maps.google.com/) να βγαζετε πιθανες διαδρομες....στο michelin σου βγαζει στο περιπου και κοστος βενζινας και διοδιων (αν πατε μεσω αυτων)...τον χρονο τον υπολογιζουν με ''καθαρη'' συνεχη οδηγηση και παντα με τα ορια του ΚΟΚ...

και να μην ξεχνας οτι μια φορα 5-6-7 ωρες οδηγηση δεν ειναι το ιδιο με κατι παρομοιο (ισως και παραπανω) σε καθημερινη βαση....

Το ξερω οτι θα ειναι δυσκολο.

Αλλα την αγαπαω τη μηχανη.. Την λιωνουμε τα καλοκαιρια, και αυτο είναι διακοπες για μας

Τι να πω ...Τελικα αν ζοριστουμε κοβουμε καποιους προορισμους

ΠΟλυ χρησιμη σελιδα της Michellin

pepes1gr
15/10/2009, 10:48
Καλώς μας ήρθες καταρχήν.
Οπου και να πας τελικά καλά να περάσεις.Οι εμπειρίες ενός τέτοιου ταξιδιού θα σου μείνουν πάντα χαραγμένες στην μνήμη σου.Κάθε ταξίδι πάντα έχει τα ευχάριστα αλλά και τα δυσάρεστα.Στο τέλος μόνο τα ευχάριστα θα θυμάσαι.
Θέλει λίγο οργάνωση και όλα θα πάνε καλά.Μέχρι την ώρα που θα πατήσεις την πόρτα του καραβιού θα έχεις άγχος μετά όλα θα ξεχαστούν και δεν θα καταλάβεις πως θα περάσουν οι μέρες.
Αν θέλεις να διαβάσεις κάτι δικό μου
http://pepes1gr.blogspot.com/search?updated-min=2008-01-01T00:00:00%2B02:00&updated-max=2009-01-01T00:00:00%2B02:00&max-results=8
Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά ταξιδιωτικά στο forum για διάβασμα και πίστεψε με αξίζει τον κόπο.
Καλή ανάγνωση.

Elena K.
15/10/2009, 13:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από pepes1gr
Καλώς μας ήρθες καταρχήν.
Οπου και να πας τελικά καλά να περάσεις.Οι εμπειρίες ενός τέτοιου ταξιδιού θα σου μείνουν πάντα χαραγμένες στην μνήμη σου.Κάθε ταξίδι πάντα έχει τα ευχάριστα αλλά και τα δυσάρεστα.Στο τέλος μόνο τα ευχάριστα θα θυμάσαι.
Θέλει λίγο οργάνωση και όλα θα πάνε καλά.Μέχρι την ώρα που θα πατήσεις την πόρτα του καραβιού θα έχεις άγχος μετά όλα θα ξεχαστούν και δεν θα καταλάβεις πως θα περάσουν οι μέρες.
Αν θέλεις να διαβάσεις κάτι δικό μου
http://pepes1gr.blogspot.com/search?updated-min=2008-01-01T00:00:00%2B02:00&updated-max=2009-01-01T00:00:00%2B02:00&max-results=8
Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλά ταξιδιωτικά στο forum για διάβασμα και πίστεψε με αξίζει τον κόπο.
Καλή ανάγνωση.

Καλως σας βρηκα!!!!!!
Σε ευχαριστω πολυ για την ενθαρρυνση φίλε μου!
Θα σε διαβασω
Φιλια

npat
15/10/2009, 14:40
Μην ακούς τα ρεμάλια εδώ μέσα. Αν γενικώς σου αρέσει να ταξιδεύεις με μοτοσυκλέτα, να πάτε. Απλά να είσαι προετοιμασμένη ότι θα κουραστείς και θα ταλαιπωρηθείς σε κάποιες φάσεις. Έχε επισης υπόψη σου ότι με την μοτοσυκλέτα ταξιδεύουμε "ελαφρά": Λίγα πράγματα, ελάχιστα ρούχα, μόνο τα απαραίτητα. Αν αυτά δε σε φοβίζουν και δε σε χαλάνε, γκο αχέντ.

Από κόστος υπολόγιζε κατά μέσο-όρο γύρω στα 100 ευρώ ανά ημέρα ανά άτομο, άντε και λίγο παραπάνω για να είστε σούπερ-άνετοι. Με 150 είστε βασιλιάδες. Με λιγότερα, γίνεται, αλλά αρχίζουν να ζορίζουν λίγο τα πράγματα.

Ξενοδοχεία λογικά δεν θα χρειαστεί να κλείσετε. Με το μπάτζετ που ανέφερα θα βρείτε κατάλυμα λίγο-πολύ παντού. Για να ελαττώσετε το κόστος αποφύγετε τις διανυκτερεύσεις μέσα σε μεγάλες πόλεις. Χωριουδάκια μερικά χιλιόμετρα μακριά από τις πόλεις είναι προτιμότερα.

Αν κινηθείτε από επαρχιακούς υπολογίστε γύρω στα 250-300 χιλιόμετρα τη μέρα (ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) πλην εξαιρέσεων.

Αν κινηθείτε από αυτοκινητόδρομο, υπολογίστε όχι παραπάνω από 400 χιλιόμετρα τη μέρα.

Προτιμήστε τους επαρχιακούς, με εξαίρεση ίσως κάποια κομμάτια "διεκπεραίωσης": Αυτό εξάλλου είναι το νόημα του ταξιδιού. Απ' τον αυτοκινητόδρομο βλέπεις μόνο τον αυτοκινητόδρομο που είναι ίδιος παντού.

Βάλτε στο πρόγραμμα πολλές "καθαρές" μέρες: Φτάνω απόγευμα, βρίσκω κατάλυμα, κοιμάμαι το βράδυ, κάθομαι στο ίδιο μέρος όλη την επόμενη μέρα, ξανακοιμάμαι εκεί και το επόμενο βράδυ, φεύγω το πρωί. Για άνετο ταξίδι θα έλεγα να υπολογίζετε (κατά μέσο όρο) δύο μέρες στο δρόμο και μία καθαρή.

Αρχίστε να ψάχνετε κατάλυμα νωρίς, πολύ πριν νυχτώσει. Υπολογίστε να έχετε βρει ξενοδοχείο κατά τις οκτώ το αργότερο. Υπολογίστε τουλάχιστον μιάμιση ώρα ψάξιμο.

Σχεδιάστε μια διαδρομή πριν φύγετε, αλλά μην την παίρνετε και πολύ τοις μετρητοίς. Έχετε έτοιμες και πολλές εναλλακτικές. Να είστε προετοιμασμένοι να αλλάξετε το πρόγραμμά σας αν χρειαστεί ή επειδή έτσι γουστάρετε (δεν έχετε να παραδώσετε εμπόρευμα άλλωστε). Αν κάπου σας αρέσει, μένετε περισσότερο και κάνετε βόλτες εκεί τριγύρω.

Βάλτε τουλάχιστον μία μέρα μπαλαντερ, για να καλύψει τα όποια απρόοπτα.

Όπως είπε και ο Γιάννης το San Sebstian είναι υπέροχος προορισμός. Το Βiarritz εκεί δίπλα, επίσης (αν και φαντάζομαι πιο ακριβό) .

Άντε και καλό ταξίδι!

Elena K.
15/10/2009, 14:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Μην ακούς τα ρεμάλια εδώ μέσα. Αν γενικώς σου αρέσει να ταξιδεύεις με μοτοσυκλέτα, να πάτε. Απλά να είσαι προετοιμασμένη ότι θα κουραστείς και θα ταλαιπωρηθείς σε κάποιες φάσεις. Έχε επισης υπόψη σου ότι με την μοτοσυκλέτα ταξιδεύουμε "ελαφρά": Λίγα πράγματα, ελάχιστα ρούχα, μόνο τα απαραίτητα. Αν αυτά δε σε φοβίζουν και δε σε χαλάνε, γκο αχέντ.

Από κόστος υπολόγιζε κατά μέσο-όρο γύρω στα 100 ευρώ ανά ημέρα ανά άτομο, άντε και λίγο παραπάνω για να είστε σούπερ-άνετοι. Με 150 είστε βασιλιάδες. Με λιγότερα, γίνεται, αλλά αρχίζουν να ζορίζουν λίγο τα πράγματα.

Ξενοδοχεία λογικά δεν θα χρειαστεί να κλείσετε. Με το μπάτζετ που ανέφερα θα βρείτε κατάλυμα λίγο-πολύ παντού. Για να ελαττώσετε το κόστος αποφύγετε τις διανυκτερεύσεις μέσα σε μεγάλες πόλεις. Χωριουδάκια μερικά χιλιόμετρα μακριά από τις πόλεις είναι προτιμότερα.

Αν κινηθείτε από επαρχιακούς υπολογίστε γύρω στα 250-300 χιλιόμετρα τη μέρα (ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) πλην εξαιρέσεων.

Αν κινηθείτε από αυτοκινητόδρομο, υπολογίστε όχι παραπάνω από 400 χιλιόμετρα τη μέρα.

Προτιμήστε τους επαρχιακούς, με εξαίρεση ίσως κάποια κομμάτια "διεκπεραίωσης": Αυτό εξάλλου είναι το νόημα του ταξιδιού. Απ' τον αυτοκινητόδρομο βλέπεις μόνο τον αυτοκινητόδρομο που είναι ίδιος παντού.

Βάλτε στο πρόγραμμα πολλές "καθαρές" μέρες: Φτάνω απόγευμα, βρίσκω κατάλυμα, κοιμάμαι το βράδυ, κάθομαι στο ίδιο μέρος όλη την επόμενη μέρα, ξανακοιμάμαι εκεί και το επόμενο βράδυ, φεύγω το πρωί. Για άνετο ταξίδι θα έλεγα να υπολογίζετε (κατά μέσο όρο) δύο μέρες στο δρόμο και μία καθαρή.

Αρχίστε να ψάχνετε κατάλυμα νωρίς, πολύ πριν νυχτώσει. Υπολογίστε να έχετε βρει ξενοδοχείο κατά τις οκτώ το αργότερο. Υπολογίστε τουλάχιστον μιάμιση ώρα ψάξιμο.

Σχεδιάστε μια διαδρομή πριν φύγετε, αλλά μην την παίρνετε και πολύ τοις μετρητοίς. Έχετε έτοιμες και πολλές εναλλακτικές. Να είστε προετοιμασμένοι να αλλάξετε το πρόγραμμά σας αν χρειαστεί ή επειδή έτσι γουστάρετε (δεν έχετε να παραδώσετε εμπόρευμα άλλωστε). Αν κάπου σας αρέσει, μένετε περισσότερο και κάνετε βόλτες εκεί τριγύρω.

Βάλτε τουλάχιστον μία μέρα μπαλαντερ, για να καλύψει τα όποια απρόοπτα.

Όπως είπε και ο Γιάννης το San Sebstian είναι υπέροχος προορισμός. Το Βiarritz εκεί δίπλα, επίσης (αν και φαντάζομαι πιο ακριβό) .

Άντε και καλό ταξίδι!

Ευχαριστωωωωωωω

Μας εχουν παρεξηγησει οι φιλοι σου εμας τις γυναικες....
Δεν ειμαστε ολες της μινζαμπλί και της ξαπλωστρας... Ειμαστε πολλες που κυκλοφορουμε εκει εξω που μπορουμε να χωρεσουμε τις αναγκες μας σε μια μπαγκαζιέρα. ΚΑι θα γουσταρουμε..
Δεν ειναι τρομακτικο το 300 χιλιομετρα την ημέρα...
Να φανταστεις περυσι στη Ναξο τρωγαμε μεσο ορο ενα 200 αρακι την ημερα για να γυρισουμε ολο το νησι σε μια εβδομαδα.
Αν θελεςι να εχεις νεες εμπειριες νομιζω πως ειναι ιδανικη περιπτωση το ταξιδι με μηχανη.

Ναι καπως ετσι το εχουμε στο μυαλο μας... Χωριουδακια, περιφερειακους δρομους κτλπ.

npat
15/10/2009, 15:06
... της μινζαμπλί ...

Αυτό δεν ξέρω τι είναι, αλλά φαντάζομαι ότι δε χωράει σε μπαγκαζιέρα...

:confused:

road spirit
15/10/2009, 15:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Αυτό δεν ξέρω τι είναι, αλλά φαντάζομαι ότι δε χωράει σε μπαγκαζιέρα...

:confused: είναι προστατευτικό κεφαλής