PDA

View Full Version : Πληροφοριες για Mx εναρξη απο το 0

loumex
14/10/2009, 14:44
Λοιπον, ναι ειναι ξεκινημα. Παλια ειχα ενα KDX και το πηγαινα παντου, και σε κάτι χωμάτινα επάνω απο το σπίτι μου (Καρέα) αλλα το έκοψα, μεγάλωσα, έχω πλεον 750αρι στον δρόμο.

Αλλα έχω τρελαθεί παιδία, θέλω ντε και καλά να μάθω χώμα και ειδικά MX, όχι τόσο endurades, θέλω κλειστές διαδρομές, χώσιμο, πανικό, τρέχα, να βάζω FMF επάνω και να φοράω 500 προστατευτικά και γενικά τρελάθηκα!!!!

Αλλά δεν υπάρχει bugdet, και επειδή με εξοπλισμό και τρέιλερ θα θέλω ενα 500-600άρι εξτρά (συν το έξτρα πάρκινγκ που θα πληρώνω) οπότε επειδή είμαι και αρχάριος έλεγα για κανένα 2Τ 125

Αλλα το bugdet είναι μικρό. Μεταχείρο σίγουρα.

τι προτείνετε, σε τι λεφτά και πως κανείς ξεκινάει (θα περάσω και απο τον φίλτατο LPZ Κυριάκο το σουκου στην πίστα)

Βρίσκω τσάμπα πράγμα κάτι WRE125 Husky με 1000 και 1200 ευρώ, αλλα απο δύναμη τη λένε; Μόνο για κάνα μονοπάτι ε? Άλμα κάνουν? Παιδιά μη με πάρετε με τις πέτρες, είμαι ασχετος στο θέμα!

Zid
15/10/2009, 07:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από loumex

Βρίσκω τσάμπα πράγμα κάτι WRE125 Husky με 1000 και 1200 ευρώ, αλλα απο δύναμη τη λένε; Μόνο για κάνα μονοπάτι ε? Άλμα κάνουν? Παιδιά μη με πάρετε με τις πέτρες, είμαι ασχετος στο θέμα!

Εφόσον θες για πίστα... υπάρχουν 125 mx (cr . rm yz) που κάνουν τέλεια αυτη τη δουλειά..

Αν θες για βόλτες και μονοπάτια δεν θα σε βολέψουν αυτά..

Καλύτερα να μη πάρεις husqy γιατί ακόμα υπάρχει ενα θέμα με τα ανταλλακτικά... και γενικά την αντιπροσωπεία.

Προτίμησε κάτι αλλο...:wave2:

LARISEOS
15/10/2009, 08:16
μεταχειρησμενα προστατευτικα βρησκεις και με 300-400 ευρο εισαι κομπλε!

τιμες θα βρεις , ειναι σε καλες και καλυτερα κανα cr,rm yz για ανταλλακτικα !

και προσοχη !!!

παρε και ενα μαξιλαρακι για το λαιμο φτηνά ειναι!

Kazolinos
15/10/2009, 08:20
Το λογικο ειναι ενα ΜΧ 125...το οποιο εχει αρκετο γκαζακι και αλογακια για παιχνιδια....

θα σε ξαφνιασει αυχαριστα...

βεβαια συμφωνα με αυτο....
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=89077

πρεπει να παρεις τουλαχιστον CR500 2τ για 1ο...για να ...μαθεις....

(και μετα να παρεις το 125 σαν...εμπειρος!)

loumex
15/10/2009, 11:12
Aκομα προβλημα η καταραμενη husk? Ειχα παλια (στον δρόμο το πηγα πολυ νορμαλ, απο 2Τ 200 σε 400 DRZ σε 600αρι SM Husky κ σημερα ευτυχης με Dorso 750!)

Για εξοπλισμο παιδια θα παθετε πλακα με αυτο το site www.btosports.com (αφοβα παραγγελτε, μονο τα κρατη -καμια φορα- θελουν εκτελωνισμο.)

ΝΑ μην παιξω με KX και SX? Λετε ε;

LARISEOS
15/10/2009, 21:02
δεν ειδα και τπτ καλες τιμές......αμα σου κατσι και κανενας εκτελωνισμός την γαμησες....

ποσεχε σε καποια ρουχα λεει youth που σημαίνει παιδικά!!

DONTAKOS
15/10/2009, 23:44
To ΒΤΟ ειναι εγγυηση παιδια......Aρκει να του πεις να δηλωσει εξω απο το δεμα λιγοτερη τιμη και να μαρκαρει GIFT ....δοκιμασμενο πολλακις. Α και να τυχει (λεω εγω τωρα) να πληρωσεις τελωνειο παλι συμφερει με τα χιλια !!!!

Προς lariseo:
Ε οχι και δεν ειδες καλες τιμες.........

Παραδειγμα

leatt brace 400 ευρω στην Ελλαδα
leatt brace 400$ +50$(Μεταφορικα)=450$ x 0.66(isotimia)=301 Ευρω στο BTO
99 ευρω διαφορα....Οχι και ασχημα ε ....Τι λες?
Μπορω να σου αναφερω πολλα παραδειγματα διαφορας τιμης Ελλαδας - Αμερικης
Αν μπεις δε εκει που εχει τις προσφορες (close out) .. Ερε γλεντια..
Παντως το θεμα ειναι εκει τα ρουχα μοτοκρος ειναι κολεξιον και καθε χρονο οταν βγουνε τα καινουργια οτι εχει μεινει το σκοτωνουν.... ενω εδω καμια διαφορα.
Αυτα για την ωρα

LARISEOS
16/10/2009, 08:29
ναι απο ελλαδα καλυτερες τιμες εχει....αλλα επειδη μηλισε για φτηνα πραγματα υπεθεσα πως μεταχειρησμενα αμα δεν βιαζεται θα βρει πολυ πραγμα!

προσφατα αγωρασα για ενα φιλο

θωρακα fox
κρανος
πρωστατευτηκα
μαξηλαρακι για τον αυχενα
μποτες καινουριες fox

ολα μαζι του πηγαν 350 ευρο........! με αυτην τη εννοια δεν ειναι πιο φτηνό το site....!

loumex
16/10/2009, 11:46
καθιστε ρε μαγκες να βρουμε πρωτα τι θα καβαλαμε! Επισης ναι σουπερ τιμη αν βαλεις κ το μαξιλαρακι!

loumex
18/10/2009, 19:50
Paidia simera piga prwti mera pista!!! epaixa sta xwrafia me ena KX85 hehehehehh alla eixe plaka! genika grigora empaina sto tripaki mias k palia anevaina me ena KDX diafora.....

To skeutomai gia ena 125ari ,apla vlepw tis apeires diadromes k lew mpas k na parw enduraki anti gia MX.... vevaia i pista einai auti pou me k...vlwnei alla de xerw, voithiste magkes..

episis psaxnw gia oti pio oikonomiko, k auta ta tima ta WR ta 125aria tis Husk ta vriskw ola panfthina...

voithiste me! peite peite!

LARISEOS
19/10/2009, 08:03
αμα εχεις σκοπο να πας πιστα motocross

αμα εχεις σκοπο να πας εκτος πιστας enduro!

ποσα κιλα εισαι? το 125 για μεσα στην πιστα καλο ειναι .......αλλα σε λιγο καιρο θα θελεις και κατι πιο δυνατο αμα πας και enduro.....!

loumex
19/10/2009, 10:52
eimai konta 75 k 1.83, to 125 mou fainetai logikotati epilogi gia pista, giati den tha exw fovo k tha mathw. twra an se ena xrono thelw allo xalali, logiko to vriskw. Apla ta endurakia ta 125 einai k arketa diaforetika apo ta MX alla de xerw to ena mou xinizei to allo de maresei, episis exw poli POLI meiwmeno bugdet.....

protaseis

Lio
19/10/2009, 12:03
Αφου γουσταρεις μοτοκρος, πιστευω ενα μεταχειρισμενο διχρονο γιαπωνεζικο (για να βρισκεις πιο ευκολα ανταλλακτικα χωρις να σου τον πιανουν πολυ) ΜΧ 125-250 ειναι μια χαρα.
Μη σε φοβιζει το 250. Ειναι μεν πιο δυνατο, αλλα η αποδοση ειναι πιο ομαλη σε μεγαλυτερο φασμα στροφων (σε αντιθεση με ενα 125 που πρεπει να κρατας συνεχεια τις στροφες στα υψη για να κινειται αξιοπρεπως) και πρακτικα ειναι πιο ευκολο (και αμα θες πας και καμια ψιλοεντουροβολτα...)
Τωρα για FMF και τα λοιπα, καλυτερα μην το σκεφτεσαι ακομη. Το μηχανακι θα ειναι ψιλοσκισμενο και δεν αξιζει τον κοπο να ξοδευεις λεφτα για αφτερμαρκετ (καλυτερα επενδυσε σε καλο εξοπλισμο που θα σε μεινει).
Το μηχανακι κρατας απλα σε λειτουργικη κατασταση για να μαθεις και αργοτερα παιρνεις κατι καλυτερο....

loumex
19/10/2009, 12:39
Δεν εχεις αδικο. το αλλο προβλημα ειναι αυτο της συντηρησης και σερβις, μιας και δεν εχω δικο μου κλειστο χωρο ουτε τις γνωσεις. οποτε με ενδιαφερει απλα να το αφηνω σε καμια θεση νεα παρκινγκ που θα κλεισω, κ να εχω καλη επαφη με σερβις κ συνεργειο (πραγμα ανησυχητικο ειδικα αν παρω χιλιομεταχειρισμενο)

τα εντουραδικα τα 125αρια δε λενε τιποτα?

Ειδα επισης κουτι 125 SX KTM απο αντιπροσωπια μοντελο 08 (στοκ) 5000 νταν!

Γενικα δε ξερω, κ να το παντρευτω κακο δε θα ειναι (η θα ειναι? εσεις ξερετε!)

Zid
19/10/2009, 16:24
Δεν εχεις αδικο. το αλλο προβλημα ειναι αυτο της συντηρησης και σερβις, μιας και δεν εχω δικο μου κλειστο χωρο ουτε τις γνωσεις. οποτε με ενδιαφερει απλα να το αφηνω σε καμια θεση νεα παρκινγκ που θα κλεισω, κ να εχω καλη επαφη με σερβις κ συνεργειο (πραγμα ανησυχητικο ειδικα αν παρω χιλιομεταχειρισμενο)

τα εντουραδικα τα 125αρια δε λενε τιποτα?

Ειδα επισης κουτι 125 SX KTM απο αντιπροσωπια μοντελο 08 (στοκ) 5000 νταν!

Γενικα δε ξερω, κ να το παντρευτω κακο δε θα ειναι (η θα ειναι? εσεις ξερετε!)
Πρέπει να αποφασίσεις τη χρήση που θες να του κάνεις...
Και το πιο βασικό τα χρήματα που σκέφτεσαι να διαθέσεις...

:wave2:

raptorok
19/10/2009, 21:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Αν θες για βόλτες και μονοπάτια δεν θα σε βολέψουν αυτά..

+1000

loumex
20/10/2009, 00:42
Λοιπον: για τι το θελω

μενω βυρωνα και εχω τον Καρεα, τον υμηττο και την καισαριανη ακριβως διπλα. Θελω οποτε μου ερχεται να πηγαινω στην πιστα επανω στα νταμαρια, αλλα και να κανω διαδρομες απο το ενα βουνο στο αλλο και να γουσταρω μιας κ ειναι διπλα μου.

Θελω ομως καθε κυριακη κ οποτε μπορω να πηγαινω στην πιστα του Κυριακου (cross ranch) επειδη ειναι χρονια φιλος και θελω εκει να ξεδινω να βελτιωνομαι και να μαθω αλματα (γιατι τρελενομαι για αλματα κ κρος φασεις)

κ θελω να το εχω σε γκαραζ το καθαρο μου κ να το πηγαινω σερβις σε συνεργειο γιατι ουτε χωρο εχω ουτε γνωσεις να το φροντιζω τοσο μονος μου

α, και δινω εκει μεχρι 3-4 αν υπαρχει προγραμμα δανειο κτλ αλλιως 2 νταγκανταγκα.

Αυτα μαγκες. σας ειπα το σκεπτικο μου

επισης + οτι δεν εχω τρειλερ. Εχουν φιλοι, αλλα ο στοχος ειναι ειδικα νταμαρια κ καισαριανες κτλ να το πηγαινω κατευθειαν αφου ειμαι διπλα

αυτα.

περιμενω αποψεις κ συμβουλες!

KaTaNaS
20/10/2009, 01:24

περιμενω αποψεις κ συμβουλες!

ψαχνεις δίχρονο ΚΤΜ (για 200αρι σε κοβω... ) και το πηγαινεις στον χελιωτη (καλλιροης) για φτιαξιμο, να μαθαινεις και τιποτα παρακολουθωντας. αν και αυτα τα μηχανακια δεν θελουν τιποτα... ειναι τοσο απλα που τα μαθαινεις στο τακα τακα.

και για πιο εξειδικευμενες αποριες ψαξε και στο enduro-republic.gr :wave2:

loumex
20/10/2009, 10:29
SX ή EX εννοεις? Πολυ ωραιο φορουμ, οταν παω γραφειο θα γραφτω κ εκει να χαθω χεχεχε

Zid
20/10/2009, 10:34
SX ή EX εννοεις? Πολυ ωραιο φορουμ, οταν παω γραφειο θα γραφτω κ εκει να χαθω χεχεχε

Εγω θα έλεγα ktm sx 144 η 150 εφόσον θες να πηγαίνεις και στα καλύβια... τωρα για χαλαρη βολτουλα θα τη πας και με αυτά .

Ο Χελιώτης ειναι οντως ο κατάλληλος εκει κοντα και θα σε βοηθήσει σε οτι χρειαστείς..:wave2:

KaTaNaS
20/10/2009, 10:42

enduro exc εννοω, καλυτερη μεταπώληση και πολυχρηστικό... όσοι δεν εχουν κάνει εξτριμ μονοπάτι δεν μπορούν να φαντασθούν την ομορφια του εντουρο... :wave2:

loumex
20/10/2009, 10:45
στην πίστα το βάζω? Άλματα θα μάθω?

KaTaNaS
20/10/2009, 11:05
στην πίστα το βάζω? Άλματα θα μάθω?

ναι βρε... δεν εχει τις αναρτησεις ενος MX αλλά με τις αναλογες ρυθμίσεις μπορείς να πλησιάσεις...

αν θελεις τοσο πολυ την αναλαφρη αισθηση και την εκρηκτικη δυναμη ενος ΜΧ τοτε πάσω, αλλά δεν κάνει για τίποτα άλλο.

loumex
20/10/2009, 11:05
για τι μπατζετ μιλας για το μηχανακι μονο? (επισης αυτος ο συνεργειας που λες που ειναι ακριβως?)

KaTaNaS
20/10/2009, 11:12
για τι μπατζετ μιλας για το μηχανακι μονο? (επισης αυτος ο συνεργειας που λες που ειναι ακριβως?)

απο 2000 μεχρι και 4000 ευρα μοντελα απο 2001 μεχρι και 2006-7 .

ψαξε και στις αγγελειες του enduro.gr

o χελιωτης ειναι στο motoclinique στην οδό Βούρβαχη.

Χωμάτινος
20/10/2009, 12:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
...
o χελιωτης ειναι στο motoclinique στην οδό Βούρβαχη.

Σιγά μην είναι και στο motoMaxFactor!

motoclinic μπασεκαλόσουμεσημεριάτικα :rotflmao:

loumex
20/10/2009, 13:38
lol ωραια γιατί κ εγώ κοντά στο 2χίλιαρο έχω μιας κ θα πάρω κ εξοπλισμούς κ ιστορίες...