PDA

View Full Version : Τράβηγμα προς τα δεξιά στο CBF-600 2008 (ψεκαστό)

tsian
17/09/2009, 09:47
καλημερα σε όλους.Παιδιά χρειάζομαι βοήθεια. Εχω ενα CBF600S με 3000 χλμ.Το μηχανακι αγοραστηκε καινούργιο. Τώρα που το συνήθισα έχω παρατηρήσει κατι ανησυχητικο. Νομίζω οτι το τιμόνι δεν είναι ίσο αλλα τραβάει δεξια. Ειναι η ιδέα μου? Που μπορώ να το κοιτάξω?ξερει κανείς κανένα μαγαζί-καλιμπρα καλό στην δουλειά του? Τι κόστος εχει ο έλεγχος? Μου κανει εντύπωση γιατι το μηχανάκι είναι ατρακάριστο.

danaos75
17/09/2009, 10:24
Να είσαι σίγουρος οτι κάθεσαι στην σωστή θέση στην σέλα και δεν τραβάς
εσυ δεξιά :lol:

Έπειτα τουλαχιστόν στο δικό μου (ΧΤ 400) πάνω απο τα 50-60 τεστάρω αν τραβάει ή όχι
γιατι με λιγότερα χλμ πάει βαρκα γυαλο αν αφήσω τιμόνι.

makis206
17/09/2009, 10:30
Φαντάζομαι ότι μιλάς για το ψεκαστό σωστά;

Μάλλον θα πρέπει να κοιταχτεί το θέμα αφού το ίδιο ακριβώς ανάφερε κι ο φίλος stevelo για το δικό του εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=86058&perpage=15&pagenumber=4)..

Περίεργο γιατί στα παλιά τα καρμπυρατεράτα δεν είχε ακουστεί κάτι, άλλαξε τίποτα στην εξάτμιση προσθέτοντας μεγαλύτερο βάρος;

:confused:

javaneze
27/09/2009, 11:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Περίεργο γιατί στα παλιά τα καρμπυρατεράτα δεν είχε ακουστεί κάτι...
Καρμπυτερατος και ομοιοπαθης ...
Σχεδον δεν εμφανιζεται χωρις την μπαγκαζιερα ...

Ειναι αληθεια οτι καθομαι στραβα στην σελα, με ταση προς τα δεξια αλλα δεν μπορει οσοι το αναφερουν να κανουν ακριβως το ιδιο ...

kondoras
29/09/2009, 19:27
Μαλλον ολα το κανουν.Εμενα ηταν κακοδεμενο...η μαμαHONDA λεει για λαστιχα.Ξεκινα απο το μαγαζι που την πηρες. Καλιμπρες υπαρχουν αλλα πας μονος....πληρωνεις μονος.

με 5500 χλμ εχει βελτιωθει πολυ και δεν το βλεπω μετα τα 50-60 χλμ

Ποιο κατω σπανια.

Ισως κατσαν λιγο τα λαστιχα

Και ενα αστειο που θα σου πουν στην HONDA

...κυριε...οι μηχανες μας δεν τραβανε μετα χερια στο τιμονι........

Μαλακας ειναι αυτος που θα μιλησεις αλλα αυτος ειναι

ΨΑΡΑΚΑΣ
14/10/2009, 17:16
ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΦΗΣΩ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΜΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΔΕΞΙΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?? ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΝΥΣΗΧΩ!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 250 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ!!

lamoun
14/10/2009, 17:29
Για αρχή κοίταξε την ευθυγράμμιση του πίσω τροχού.

Πρέπει να αναλύεται στο βιβλιαράκι της μηχανής.

p@nos
14/10/2009, 18:20
για αρχη δωσε τη σε ενα φιλο σου χωρις να του πεις τιποτα, να σου πει και εκεινος αν οντως τραβαει...

επισης αν αλλαξες προσφατα λαστιχα το να τραβαει προς τη μια πλευρα ειναι λογικο...

GIXXERAKIAS
14/10/2009, 18:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
για αρχη δωσε τη σε ενα φιλο σου χωρις να του πεις τιποτα, να σου πει και εκεινος αν οντως τραβαει...

επισης αν αλλαξες προσφατα λαστιχα το να τραβαει προς τη μια πλευρα ειναι λογικο...

+1000 παιζει ρολο αν εισαι και νεος αναβατης ισως να καθεσαι λιιιιγο πιο στραβα και δεν το καταλαβαινεις οποτε και τραβαει οπου καθεσαι πιο εξω στην σελα..Οσο για τα λαστιχα Πανο δεν νομιζω με 250 χιλιομετρα στο κοντερ να αλλαξε.:winka:

irinia
14/10/2009, 18:39
ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ........

ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ........

Ή άπάντηση τους ήταν πώς μιά άπόκλιση τής τάξεως τού 4%+-
είναι στά άπολύτως φυσιολογικά πλαίσια.
Καί ότι τά μηχανάκια δέν όδηγούνται χωρίς χέρια...!!

ΠΑΠΑΡΙΕΣ.......ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ.....!!!

Στό Hayabusa άσε τά χέρια μέ 200.......ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΠΑΕΙ ΚΑΡΦΙ....!!!
Όσο στραβά καί νά βάλεις τόν κώλο σου...!!!

:wave2:

makis206
14/10/2009, 19:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΨΑΡΑΚΑΣ
ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΦΗΣΩ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΜΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΔΕΞΙΑ!!! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ?? ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΕ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΝΥΣΗΧΩ!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 250 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ!!

Παναγιώτη το θέμα έχει συζητηθεί και εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=87449) όπου και μπορεί να συνεχίσει μήπως βγάλουμε όλοι μαζί κάποια άκρη για το θέμα με το τράβηγμα που κάνει το νέο 600άρι στα δεξιά. Εντός ολίγου θα ενωθούν.

Σε παρακαλώ πάτα πάνω στο λινκ της υπογραφής μου μήπως διορθώσουμε δυο-τρία πράγματα όσο αναφορά την αναζήτηση, τους τίτλους των threads και τα κεφαλαία. Τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό αλλά θα με βγάλεις από κόπο που θα χρειαστεί να κάνω. :winka:

Ευχαριστώ και καλά ξεμπερδέματα με το θέμα σου :beer:

edit: Ενώθηκαν:winka:

npat
14/10/2009, 19:51
Ρε παιδιά τι ακριβώς εννοείτε "τραβάει δεξιά?". Τραβάει τόσο πολύ ώστε στάνταρ να φτάει το μηχανάκι? Γιατί για ανεπαίσθητα πράγματα μπορεί να φταίει ο δρόμος, να φταίει το αεράκι, να φταίει ότι κάθεσαι λίγο στραβά, να φταίει η μπαγκαζιέρα (αν έχεις), να είναι ιδέα σου και ένα σωρό άλλα.

Πως ακριβώς το δοκιμάζετε, για να καταλάβω?

ΨΑΡΑΚΑΣ
14/10/2009, 19:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Ρε παιδιά τι ακριβώς εννοείτε "τραβάει δεξιά?". Τραβάει τόσο πολύ ώστε στάνταρ να φτάει το μηχανάκι? Γιατί για ανεπαίσθητα πράγματα μπορεί να φταίει ο δρόμος, να φταίει το αεράκι, να φταίει ότι κάθεσαι λίγο στραβά, να φταίει η μπαγκαζιέρα (αν έχεις), να είναι ιδέα σου και ένα σωρό άλλα.

Πως ακριβώς το δοκιμάζετε, για να καταλάβω?

ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΖΩ ΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 50 ΧΛΜ ΜΠΑΓΚΑΖΙΕΡΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΧΩΡΙΣ!! ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΑΝΥΣΗΧΕΙ!

npat
14/10/2009, 20:08
Αν το "τράβηγμα" δεν είναι ΠΟΛΥ παίζει να είναι ιδέα σου ή να οφείλεται σε συγκυρίες.

Δοκίμασε:

- Χωρίς την μπαγκαζιέρα
- Με κάπως μεγαλύτερη ταχύτητα
- Σε καλοστρωμένο και εντελώς επίπεδο δρόμο
- Αρκετές φορές

Εκτός και αν είναι τόσο πολύ που δεν παίζει να είναι φυσιολογικό.

makis206
14/10/2009, 23:02
Προσωπικά δεν το βρίσκω τυχαίο πάντως ότι αναφέρθηκε από τόσους κατόχους, το είχε πει και ο stevelo εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=86058&perpage=15) (5ο ποστ), δεν μπορεί, για κάποιο λόγο έπεσαν τόσες αναφορές μαζεμένες. Δεν μπορεί να κάθονται όλοι στραβά στη σέλα, δεν μπορεί να φταίνε όλων οι μπαγκαζιέρες.. κι όλοι μιλάνε για το νέο το ψεκαστό.

Μπορεί να ευθύνεται το τελικό της εξάτμισης, ο καταλύτης ίσως.. δεν πιστεύω ότι μιλάμε πάντως για κάτι ανησυχητικό, υποθέτω βέβαια ότι με τα χέρια στο τιμόνι δεν παρατηρείται το φαινόμενο.

Κάποιος που να αντικατέστησε το τελικό με ένα aftermarket να μας πει;

npat
14/10/2009, 23:12
Προσωπικά δεν το βρίσκω τυχαίο πάντως ότι αναφέρθηκε από τόσους κατόχους, το είχε πει και ο stevelo εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=86058&perpage=15) (5ο ποστ), δεν μπορεί, για κάποιο λόγο έπεσαν τόσες αναφορές μαζεμένες. Δεν μπορεί να κάθονται όλοι στραβά στη σέλα, δεν μπορεί να φταίνε όλων οι μπαγκαζιέρες.. κι όλοι μιλάνε για το νέο το ψεκαστό.

Τι να πω... μπορεί.

Αν όλοι μάλιστα αναφέρουν τράβηγμα προς τα δεξιά, συγκεκριμένα, τότε είτε είναι πολιτικό σημάδι των περίεργων καιρών που έρχονται είτε τελικά φταίει πράγματι η εξάτμιση.

Ας ελπίσουμε ότι φταίει η εξάτμιση!

:sick:

makis206
14/10/2009, 23:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Ας ελπίσουμε ότι φταίει η εξάτμιση!
:sick:

Το πιο πιθανό Νίκο, ενώ μοιάζει με του καρμπυρατεράτου σίγουρα θα έχει αλλαγές αφού άλλαξε και το μοτέρ του. Κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε αυξημένο βάρος, αυτό πιστεύω αν και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για τίποτα ακόμα.

Είδωμεν :beer:

nihristo
14/10/2009, 23:30
καλό θα ήταν να ξεκινήσεις και από τα απλά, όπως έλεγχος ελαστικών για σωστές πιέσεις κ ευθυγράμμιση τιμονιού-ρόδας. Πολλές φόρες φτάνεις να αναρωτιέσαι για πλαίσια κλπ και είναι κάτι πολύ απλό.

stevelo
14/10/2009, 23:56
Παιδιά η μηχανή τραβάει δεξιά και δεν είναι ιδέα κανενός. Το πως και το γιατί δεν το γνωρίζω. Την οδήγησαν και στην αντιπροσωπεία που την πήγα για το πρώτο service (1000 Km) και τράβαγε και σε αυτούς. Μιλάμε για τράβηγμα δεξιά όταν αφήνεις τα χέρια από το τιμόνι. με τα χέρια στο τιμόνι αν τράβαγε τότε....
Μου έβγαλαν τον μπροστά τροχό και τον έλεγξαν μήπως το λάστιχο έχει πρόβλημα και του έκαναν και ζυγοστάθμιση αλλά τίποτα.
Η προηγούμενη μηχανή μου (transalp 650cc) πήγαινε τουφέκι είτε είχα τη μπαγκαζιέρα είτε όχι.
Επίσης να πω πως η απάντηση των υπεύθυνων του σαρακάκη ότι τα μηχανάκια δεν οδηγούνται χωρίς χέρια... είναι γνωστή σε όλους και φυσικά δηλώνει την ασχετοσύνη τους και την αδιαφορία τους.
Γιατί δεν μαζευόμαστε να απευθυνθούμε στην Honda Ευρώπης; Ένα e-mail να τους στείλουμε να δούμε τι θα μας πούνε.

irinia
15/10/2009, 05:29
EΓΩ ΠΑΙΔΕΣ.........ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΟΥΝ

Στό συγκεκριμμένο μοντέλλο ούτε στήν ίδια έταιρεία....

makis206
15/10/2009, 06:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από Terens
ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ........
ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ........
Ή άπάντηση τους ήταν πώς μιά άπόκλιση τής τάξεως τού 4%+-
είναι στά άπολύτως φυσιολογικά πλαίσια.
Καί ότι τά μηχανάκια δέν όδηγούνται χωρίς χέρια...!!

Μπορεί να είμαι και λάθος όμως εγώ αυτό μπορώ να το δεχτώ, κάτι παρόμοιο συνέβαινε και στο πρώτο Ζ-750 αν θυμάστε. Απ'τη στιγμή που δεν επιρρεάζει την οδήγηση και ειδικά αφού δεν βάζει τη ζωή κανενός σε κίνδυνο, μια μικρή απόκλιση αυτής της τάξης τη θεωρώ μηδαμινή και δέχομαι και τον όρο "φυσιολογική" που χρησιμοποιούν οι εταιρίες. Στη Hayabusa και στις ταχύτητες που αναπτύσσει υποθέτω ότι θα υπήρχε πρόβλημα και μάλιστα ορατό, ίσως μικρό ίσως μεγάλο.. στα Ζ-750 και στα CBF δεν αναφέρθηκε κάτι ανησυχητικό ποτέ. Αλήθεια, τα χέρια γιατί τα αφήνουμε απ'το τιμόνι;

:beer:

byron
15/10/2009, 07:41
Αλήθεια, τα χέρια γιατί τα αφήνουμε απ'το τιμόνι;

Για να δούμε αν τραβάει το μηχανάκι? :confused:

makis206
15/10/2009, 08:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Για να δούμε αν τραβάει το μηχανάκι? :confused:

Κι αν δούμε ότι τραβάει; Υπάρχει λόγος να τ'αφήσουμε ξανά;:lol:

irinia
15/10/2009, 18:21
Μπορεί να είμαι και λάθος όμως εγώ αυτό μπορώ να το δεχτώ, κάτι παρόμοιο συνέβαινε και στο πρώτο Ζ-750 αν θυμάστε. Απ'τη στιγμή που δεν επιρρεάζει την οδήγηση και ειδικά αφού δεν βάζει τη ζωή κανενός σε κίνδυνο, μια μικρή απόκλιση αυτής της τάξης τη θεωρώ μηδαμινή και δέχομαι και τον όρο "φυσιολογική" που χρησιμοποιούν οι εταιρίες. Στη Hayabusa και στις ταχύτητες που αναπτύσσει υποθέτω ότι θα υπήρχε πρόβλημα και μάλιστα ορατό, ίσως μικρό ίσως μεγάλο.. στα Ζ-750 και στα CBF δεν αναφέρθηκε κάτι ανησυχητικό ποτέ. Αλήθεια, τα χέρια γιατί τα αφήνουμε απ'το τιμόνι;

ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΠΟΤΕ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ ΠΑΝΙΚΟΥ..........

Καί είδικά μέ μπλοκάρισμα τού πίσω τροχού μέ τέτοιο μηχανάκι...??

Αύτό πού μούκανε έμένα κουτσουκέλα είχε τελική πάνω άπό 200....!!

Λίγα είναι...??

Μετά τά 170-180 πήγαινε σά βάρκα...!!

Λές νά φταίει αύτό τό τράβηγμα...??

ikarosk
15/10/2009, 19:12
Κάντε κι έναν έλεγχο στην ντίζα του συμπλέκτη. Αν κάνει πολύ κλειστή καμπύλη λειτουργεί σαν ελατήριο, και επηρεάζει το τιμόνι.
Αν σηκώσουμε την μηχανή στο κεντρικό σταντ, χωρίς να πατάει η μπροστινή ρόδα, τότε φαίνεται αν το μπροστινό σύστημα έχει την τάση να στρίψει δεξιά η αριστερά.
Αν δεν διαθέτει κεντρικό σταντ, λύστε την μανέτα και κοιτάξτε αν η ντίζα την τραβάει η την σπρώχνει.
Σαν έλεγχος δεν κοστίζει τίποτε.

makis206
15/10/2009, 20:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Terens
ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΠΟΤΕ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑ ΠΑΝΙΚΟΥ..........
Καί είδικά μέ μπλοκάρισμα τού πίσω τροχού μέ τέτοιο μηχανάκι...??
Αύτό πού μούκανε έμένα κουτσουκέλα είχε τελική πάνω άπό 200....!!
Λίγα είναι...??
Μετά τά 170-180 πήγαινε σά βάρκα...!!
Λές νά φταίει αύτό τό τράβηγμα...??

Δεν αντιλέγω Νικόλα, το είπα εξάλλου ότι μπορεί να κάνω και λάθος. Δεν άκουσα κανέναν όμως να παραπονεθεί για αυτό το πράγμα ούτε αναφερόμενος στο Ζ-750 αλλά ούτε και στο CBF το ψεκαστό, κανείς τους δεν φρέναρε με πολλά να τον ρίξει στον καρσιλαμά; Και τα δύο διακοσσαρίζουν. Αν εσύ λες ότι είχες πρόβλημα μπορώ να το δεχτώ ακούγοντας την εμπειρία σου, μιλώντας βέβαια για ίσιο μηχανάκι κι όχι για ένα απ'αυτά που τραβούν ελάχιστα αφήνοντας τα χέρια απ'το τιμόνι. Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος, όλοι να μάθουμε θέλουμε γι'αυτό και συζητάμε εξάλλου. Γιατί μέχρι στιγμής εγώ προσωπικά τίνω περισσότερο στο να εμπιστεύομαι τις εταιρίες που κατασκευάζουν μηχανάκια χρόνια και πιστεύω ότι δεν θα άφηναν ένα τέτοιο θέμα στην τύχη. Πόσο μάλλον να τους ξεφύγει κιόλας, έτσι;

kondoras
19/10/2009, 19:57
Εχοντας απο τα πρωτα ψεκαστα cbf σας λεω οτι μαλλον ολα τραβανε

Η honda λεει για ελαστικα.....τι να πω

Εμενα μετα απο 6000 χλμ και αφου το ξαναεδεσα δεν τραβαει

Ισως τα λαστιχα........θα ηθελα να ρωτησουμε και τους κατοχους hornet αν εχουν τα ιδια

Αν ειναι ομως να κανουμε βαβουρα στην εξω απο εδω honda εγω ειμαι μεσα

el_hymador
19/10/2009, 20:07
CBF 600S καρμπυρατερατο, με αλλαγμενο τελικο, δεν τραβαγε ουτε τραβαει...

και ενα ψεκαστο 2008 μονελο που οδηγησα δεν ειχα παρατηρησει τετοιο θεμα...

παντως οπως σωστα ειπωθηκε πρεπει η δοκιμη να επαναληφθει πολλες φορες σε εντελως επιπεδο δρομο...συνηθως η κλιση που εχουν οι δρομοι για την απορροη της βροχης σε κανει να πιστευεις οτι το μηχανακι τραβαει δεξια, τσεκαρε επισης και τους ρεγουλατορους της αλυσιδας αν ειναι ρυθμισμενοι σωστα, μηπως παταει στραβα ο αξονας του πισω τροχου.

DIM.K30
19/10/2009, 20:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από ikarosk
Κάντε κι έναν έλεγχο στην ντίζα του συμπλέκτη. Αν κάνει πολύ κλειστή καμπύλη λειτουργεί σαν ελατήριο, και επηρεάζει το τιμόνι.
Αν σηκώσουμε την μηχανή στο κεντρικό σταντ, χωρίς να πατάει η μπροστινή ρόδα, τότε φαίνεται αν το μπροστινό σύστημα έχει την τάση να στρίψει δεξιά η αριστερά.
Αν δεν διαθέτει κεντρικό σταντ, λύστε την μανέτα και κοιτάξτε αν η ντίζα την τραβάει η την σπρώχνει.
Σαν έλεγχος δεν κοστίζει τίποτε. Αυτο δεν το ειχα σκεφτει και μου ακουγεται και λογικο!

Sotirios
19/10/2009, 23:09
Παίδες ρίξτε μια ματιά και σε αυτό που είπε ο Lamoun σχετικα με ευθυγράμιση τυ πίσω τροχού το βλέπεις και μόνο σου δεν χρειάζεται να πας σε μάστορα...

Εμένα πάει καρφί :D εεεε!!!... αν εξαιρέσουμε τους γνωστούς κραδασμούς στο τιμόνι που μετά από κάποια ταχύτητα εξαφανίζονται. Τους κάνει και το ψεκαστό αυτούς τους κραδασμούς στο τιμόνι?

project.breeze
19/10/2009, 23:33
Εσείς που έχετε πρόβλημα,δεν συζητάτε μεταξύ σας να δείτε αν φοράτε ίδια λάστιχα;Ελαττωματική παρτίδα ελαστικών με προβληματική κορώνα μου μυρίζει η δουλειά...

CB...K
06/11/2009, 21:14
Παιδιά τί έγινε;

Τέλος το πρόβλημα σε όλους;

sarkuthelos
03/12/2009, 00:10
πωωωωωω προβληματικα λαστιχα λεει ο ενας λαθος θεση λεει ο αλλος και τι αλλο θα ακουσω ολοι οι ασχετοι μιλανε φιλε αμα εχεις βαλιτσα βγαλτην και κανε μια βολτα. οκ? και καλο ειναι οποιος ειναι ασχετος να μην πεταει οτι βλακεια του ερθει.ακου προβληματικα λαστιχα.

stevelo
03/12/2009, 07:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από sarkuthelos
πωωωωωω προβληματικα λαστιχα λεει ο ενας λαθος θεση λεει ο αλλος και τι αλλο θα ακουσω ολοι οι ασχετοι μιλανε φιλε αμα εχεις βαλιτσα βγαλτην και κανε μια βολτα. οκ? και καλο ειναι οποιος ειναι ασχετος να μην πεταει οτι βλακεια του ερθει.ακου προβληματικα λαστιχα.
Κι αν τραβάει και χωρίς τη βαλίτσα, πόσο άσχετος μπορεί να είμαι; Καλό θα είναι να λείπουν οι χαρακτηρισμοί κύριε σχετικέ.
Κι επειδή και το δικό μου CBF τράβαγε, να πω πως μετά από 2400 Km έχει διορθωθεί κατά πολύ το πρόβλημα. Τραβάει ακόμη (χωρίς βαλίτσα) ελάχιστα, και πολύ πιο λίγο από ότι όταν ήταν καινούριο.
Οπότε η άποψη περί λάστιχων ενισχύεται, γιατί είναι το μόνο εξάρτημα που μέρα με τη μέρα αλλάζει λόγω φθοράς, "πατήματος" κλπ.
Αν ξέρεις κάτι άλλο, δώσε τα φώτα σου.
Να πω επίσης πως το φαινόμενο δεν είναι αποκλειστικότητα του CBF. Το kawasaki KLE που είχα παλιά, κι αυτό αγορασμένο καινούριο, τράβαγε (χωρίς βαλίτσα) και μετά από 27000 Km που πουλήθηκε. Δεν λύθηκε ποτέ το πρόβλημα κι ας το πήγα 3 φορές στην αντιπροσωπεία όπου περάστηκε από καλίμπρα και έγιναν όλοι οι σχετικοί έλεγχοι. Ακόμη για μενα (του άσχετου) παραμένει μυστήριο.

Cpt. Haddock
03/12/2009, 09:05

Αυτόν εδώ που τον βρήκαμε ρε σεις; :confused:

Μακι, κάνε κατι :sick:

makis206
03/12/2009, 09:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Αυτόν εδώ που τον βρήκαμε ρε σεις; :confused:
Μακι, κάνε κατι :sick:

Ακονίζω το σπαθί που μου έφτιαξε ο binzis :lol:

DUKASII
03/12/2009, 10:04
πωωωωωω προβληματικα λαστιχα λεει ο ενας λαθος θεση λεει ο αλλος και τι αλλο θα ακουσω ολοι οι ασχετοι μιλανε φιλε αμα εχεις βαλιτσα βγαλτην και κανε μια βολτα. οκ? και καλο ειναι οποιος ειναι ασχετος να μην πεταει οτι βλακεια του ερθει.ακου προβληματικα λαστιχα. aytos tora ti ennoaei re makis..

na bgaloyme exo tis balitses mas me rodakia na tis kabalisoyme kai na kanoyme bolta?de ton katalaba..

an DEN exo balitsa na pao na paro mia kai na ti bgalo meta?:confused:

makis206
03/12/2009, 10:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
aytos tora ti ennoaei re makis..
de ton katalaba..

Eγώ αυτό που δεν κατάλαβα είναι το από πότε διορίστηκα διερμηνέας του CBF-ο-φόρουμ..:lol:

:alien:

binzis
03/12/2009, 10:14
Ακονίζω το σπαθί που μου έφτιαξε ο binzis :lol:

Σου είπα ότι θα σου χρειαστεί !!!:lol:

makis206
03/12/2009, 10:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από binzis
Σου είπα ότι θα σου χρειαστεί !!!:lol:

Αναμενόμενο ήταν..:lol:

Όσο αναφορά τον χρήστη sarkuthelos τώρα, οφείλω να σε προειδοποιήσω ότι τέτοιες απαντήσεις που χαρακτηρίζουν ανθρώπους δεν είναι αποδεκτές:

και καλο ειναι οποιος ειναι ασχετος να μην πεταει οτι βλακεια του ερθει.

Όλοι έχουμε άποψη και έχουμε την υποχρέωση να σεβόμαστε τη διαφορετική των άλλων, όπως και την απαίτηση βέβαια να σέβονται τη δική μας. Για όλα όμως υπάρχει ο ευγενικός τρόπος ο οποίος είναι και ο μοναδικός που χωράει εδώ μέσα. Το να αποκαλεί κάποιος τους άλλους "βλάκες" πέρα απ'το ότι δεν έχει κάτι να προσφέρει, μόνο να βλάψει ένα διάλογο μπορεί..

Περιμένουμε λοιπόν να μάθουμε πράγματα ΚΑΙ από σένα, χωρίς όμως να χρειάζονται να βγαίνουν "κίτρινες κάρτες" και λοιπές προειδοποιήσεις.

sarkuthelos
03/12/2009, 10:40
Cpt. Haddock ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ.ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΔΛΔ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ?ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΟΥΜ?ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ,ΤΙ ΝΑ ΠΩ.

makis206
03/12/2009, 10:47
Cpt. Haddock ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ.ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΔΛΔ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ?ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΟΥΜ?ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ,ΤΙ ΝΑ ΠΩ.

Όσο αναφορά τον Καπετάνιο, επειδή τον ξέρω και προσωπικά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το είπε χιουμοριστικά, αναλόγως λοιπόν του απάντησα κι εγώ.

Όσο αναφορά εμένα τώρα, δεν έχω κανένα πρόβλημα με την διαφορετικότητα των απαντήσεων, αντιθέτως μ'αρέσουν αυτοί που έχουν γνώση κάποιων πραγμάτων κι έχουν έναν διαφορετικό τρόπο να την μεταδώσουν/γράψουν σε ένα φόρουμ/και γιατί όχι; επιβάλουν κιόλας εκεί που απαιτείται.

Αυτό που με ενόχλησε προσωπικά στο είπα παραπάνω μιας και υποθέτω ότι όλοι θέλουμε να κάνουμε έναν υγιή διάλογο για ένα τόσο σημαντικό θέμα.:winka:

Εννοείται φιλικά κι ας τελειώνει εδώ αυτή η παρένθεση μιας και τράβηξε πολύ, πέρα απ'το κυρίως θέμα..

Cpt. Haddock
03/12/2009, 10:48

Moderator είναι, οπότε έχει υποχρέωσει να "ξεσκαρτάρει" τα θρεντς

Απο εκεί και πέρα, το ύφος των λεγόμενών σου δε βοηθάει... ειδικά επειδή είσαι κι επαγγελματίας του χώρου

sarkuthelos
03/12/2009, 10:52
ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑΩ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ.ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΩ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΛΛΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 600ARI CBF ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΛΙΓΟ ΕΚΝΕΥΒΡΗΣΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΑ.ΤΕΣΠΑ ΣΑΣ ΚΑΛΗΜΕΡΙΖΩ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ;)

binzis
03/12/2009, 10:54
ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΑΩ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ.ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΩ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΛΛΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 600ARI CBF ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΛΙΓΟ ΕΚΝΕΥΒΡΗΣΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΑ.ΤΕΣΠΑ ΣΑΣ ΚΑΛΗΜΕΡΙΖΩ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ;)

Καταρχήν να σε παρακαλέσω, αν έχεις την καλοσύνη, να γράφεις με μικρά γράμματα.
Με τα κεφαλαία είναι σαν να φωνάζεις.

Δεύτερον διάβασε το μήνυμα του "πυροσβέστη" makis206 και θα καταλάβεις.
Φαντάζεσαι να σου πουν εσένα "τι βλακείες είναι αυτές που έκανες ρε μάστορα στο μηχανάκι μου" !!!
Πως θα αντιδράσεις;

stevelo

Ωστόσο, πέρα από το βγάλτε τις βαλίτσες, λύση στο θέμα δεν μας έδωσες. Κι ένας λόγος παραπάνω που είσαι ειδικός, θα πρέπει άμεσα να δώσεις λύση, αλλιώς θα σου επιστραφούν όλα τα λεγόμενά σου περί ασχέτων, βλακειών κλπ κοσμητικών που μας στόλισες.
Σε ακούμε λοιπόν.

makis206
ΤΕΣΠΑ ΣΑΣ ΚΑΛΗΜΕΡΙΖΩ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ;)

Το ίδιο και σε σένα και μην ξεχνάς αυτό..

Περιμένουμε λοιπόν να μάθουμε πράγματα ΚΑΙ από σένα

:winka: :beer:

sarkuthelos
03/12/2009, 11:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από stevelo
Ωστόσο, πέρα από το βγάλτε τις βαλίτσες, λύση στο θέμα δεν μας έδωσες. Κι ένας λόγος παραπάνω που είσαι ειδικός, θα πρέπει άμεσα να δώσεις λύση, αλλιώς θα σου επιστραφούν όλα τα λεγόμενά σου περί ασχέτων, βλακειών κλπ κοσμητικών που μας στόλισες.
Σε ακούμε λοιπόν.

λοιπον φιλε stevelo εκτος απο την βαλιτσα που ειπα ποιο πανωπου παιζει μεγαλο ρολο στο κεντρο βαρους της μηχανης παιζει ρολο και το ενα απο τα δυο καλαμια να εχει λιγοτερο λαδι (εστω και χιλιοστα παιζει ρολο)και αυτο φαινετε συνιθως σε αλλαγη ελατηριων,διαφορετικη διασταση λαστιχου και αλλα.γενικα τετοια θεματα χρειαζετε πολυ ψαξιμο και καλο ειναι να μην τα κανουμε μονοι μας αλλα στο συνεργειο.;)

stevelo
03/12/2009, 11:09
λοιπον φιλε stevelo εκτος απο την βαλιτσα που ειπα ποιο πανωπου παιζει μεγαλο ρολο στο κεντρο βαρους της μηχανης παιζει ρολο και το ενα απο τα δυο καλαμια να εχει λιγοτερο λαδι (εστω και χιλιοστα παιζει ρολο)και αυτο φαινετε συνιθως σε αλλαγη ελατηριων,διαφορετικη διασταση λαστιχου και αλλα.γενικα τετοια θεματα χρειαζετε πολυ ψαξιμο και καλο ειναι να μην τα κανουμε μονοι μας αλλα στο συνεργειο.;)

Κατ αρχάς σε καλοσορίζω και σε ευχαριστώ που κατέβασες τους τόνους και μιλάς οκ.
Στο συνεργείο που πήγα μόνο για τη βαλίτσα μου είπαν. Τη βγάλαμε αλλά τίποτα.
Για τα καλάμια μόνο ο Παπαγεωργίου μου είπε (απο αυτόν την πήρα) αλλά επειδή δεν μένω Αθήνα δεν το έψαξα. Ωστόσο είναι μια εκδοχή που με την πρώτη ευκαιρία θα την ψάξω.

nihristo
03/12/2009, 12:03
φίλτατε Νο2 sarkuthelos είδες που όλοι κάνουμε λάθη; Η βαλίτσα (εφόσον δεν είναι καρα-φορτωμένη) δεν επηρεάζει το κέντρο βάρους αλλά την αεροδυναμική της μοτοσυκλέτας λόγω του καθόλου αεροδυναμικού σχήματος της.

edited by makis206 :beer:

sarkuthelos
03/12/2009, 12:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από nihristo
φίλτατε Νο2 sarkuthelos είδες που όλοι κάνουμε λάθη; Η βαλίτσα (εφόσον δεν είναι καρα-φορτωμένη) δεν επηρεάζει το κέντρο βάρους αλλά την αεροδυναμική της μοτοσυκλέτας λόγω του καθόλου αεροδυναμικού σχήματος της.

ΜΗΠΩΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΛΑΘΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ?ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.ΚΑΙ ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ:Η ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΒΑΡΟΣ Η ΒΑΛΙΤΣΑ Η ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ?ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΕΨΑΧΝΕΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ?ΤΗΑΝΚS ;)

nihristo
03/12/2009, 13:06

ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΛΕΣ ΟΤΙ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ Η ΒΑΛΙΤΣΑ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.ΚΑΙ ΣΕ ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ:Η ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΒΑΡΟΣ Η ΒΑΛΙΤΣΑ Η ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ?ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΕΨΑΧΝΕΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ?ΤΗΑΝΚS ;) [/B]

Η αεροδυναμική της μοτοσυκλέτας δεν επηρεάζεται από το βάρος της βαλίτσας. Αυτό που σου λέω είναι πως με μία άδεια βαλίτσα η συμπεριφορά της αλλάζει λόγω αεροδυναμικών φαινομένων. Με μία γεμάτη-βαριά βαλίτσα η συμπεριφορά της θα αλλάξει και λόγω της αλλαγής του κέντρου βάρους όπως είπες αλλά και λόγω της ύπαρξης του όγκου της βαλίτσας->αεροδυναμική που λέγαμε. Οπότε ένα μηχανάκι που έχει μια άδεια-ελαφριά βαλίτσα και εμφανίζει διαφορετική συμπεριφορά από ότι χωρίς βαλίτσα, ΔΕΝ είναι λόγω αλλαγής του κέντρου βάρους.

Άμα μου πεις το ψάχνω κ άλλο. :beer:

Cpt. Haddock
03/12/2009, 13:59
[...] ΤΟ 600ARI CBF ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ[...]

:eyepop:

:rotflmao:

DUKASII
03/12/2009, 14:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
:eyepop:

:rotflmao: ox se blepo na trabiese keratea tora..bradiatika..:rotflmao: :lol: