Σύνδεση

View Full Version : provlima kleidarias timoniou

vandrielos
16/10/2009, 07:43
kalimera se olous. apo xthes antimetopizw ena provlima me tin kleidaria gia na ksekleidwsei to timoni. prospathw na to gurisw k den gurnaei me tipota kai meta apo polles prospatheies ksekleidwnei k kollaei sto epomeno stadio k den gurnaei parapera wste na anoixw ti mixani.dokimasa k to allo kleidi k tipota.dokimasa to arxkiko kleidi sto ntepozito k sti sela k den eixe provlima.ara mallon ftaiei i kleidaria tou timoniou.tou evala simera to prwi ligo ladaki bas kaiiii... alla tipota.otan to vazw mesa niwthw oti kapou vriskei alla den borw na katalavw ti sumvainei. exei kaneis kamia protasi ????

pepes1gr
16/10/2009, 11:33
Καταρχήν γιατί δεν γράφεις με ελληνικά.Ειναι τρομερά σπαστικό να αναγκάζεις τον καθένα να διαβάσει και φυσικά να μην σου απαντήσει στην ερώτηση σου.
Προσπάθησε με κάποιο σπρέυ σιλικόνης και συνεχόμενο δούλεμα του κλειδιού.Αν δεν κάνει τίποτε μάλλον πας για κλειδαριά.

DPF
16/10/2009, 19:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από vandrielos
kalimera se olous. apo xthes antimetopizw ena provlima me tin kleidaria gia na ksekleidwsei to timoni. prospathw na to gurisw k den gurnaei me tipota kai meta apo polles prospatheies ksekleidwnei k kollaei sto epomeno stadio k den gurnaei parapera wste na anoixw ti mixani.dokimasa k to allo kleidi k tipota.dokimasa to arxkiko kleidi sto ntepozito k sti sela k den eixe provlima.ara mallon ftaiei i kleidaria tou timoniou.tou evala simera to prwi ligo ladaki bas kaiiii... alla tipota.otan to vazw mesa niwthw oti kapou vriskei alla den borw na katalavw ti sumvainei. exei kaneis kamia protasi ????

Το ίδιο έκανε και σε εμένα και της έριξα σπρέι με λάδι και δουλεύει κανονικά τώρα .

:beer:

SPSP65
22/10/2009, 11:10
Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ.
Αυτό που έκανα ήταν να πάω σε μαγαζί που φτιάχνει κλειδιά SILCA (με χρήση Η/Υ). Εκεί μου κόψαν νέο κλειδι απο τον ειδικό αριθμό του κλειδιού.
Ο αριθμός βρίσκεται σε ενα μικρο πλαστικό καρτελλάκι που δίνουν μαζί με την μηχανή. (πάνω στον κρίκο με τα κλειδιά) , τον ρίχνουν στον Η/Υ μαζί με μάρκα και μοντέλο και το κλειδάκι σε 1-2 λεπτά είναι έτοιμο.

Το πρόβλημα βελτιώθηκε αισθητά.(εαν και ενα κούμπωμα στο γύρισμα υπάρχει) Κόστος 6 ευρώ.

Σημ. και τα 2 γνησια κλειδιά είχαν χρησιμοποιηθεί , εαν και το ένα ελάχιστα.

ελπίζω να βοήθησα.

danaos75
22/10/2009, 11:11
Δοκίμασε WD40 μέσα στην κλειδαρια.

notakos600
22/10/2009, 11:12
Ρίξε λίγο WD-40 στο κλειδί, όχι στη κλειδαριά, δούλεψέ το μερικές φορές και είσαι οκ.

danaos75
22/10/2009, 11:22
γιατι ρε νοτακο οχι στην κλειδαρια? εγώ μια φορά τον χρονο παντα την πλυμηρίζω
στο WD40, και δουλευει ρολοι?
Οχι τιποτα αλλο αλλα μήπως κανω μ@λ@κι@??
:confused:

notakos600
22/10/2009, 11:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από danaos75
γιατι ρε νοτακο οχι στην κλειδαρια? εγώ μια φορά τον χρονο παντα την πλυμηρίζω
στο WD40, και δουλευει ρολοι?
Οχι τιποτα αλλο αλλα μήπως κανω μ@λ@κι@??
:confused:

Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις λίμνη τη κλειδαριά, λίγο στο κλειδάκι αρκεί και δεν το έχεις μόνιμα λαδωμένο στη τσέπη.

vandrielos
22/10/2009, 11:58
παίδες σας ευχαριστώ όλους, το έλυσα με λίγο παραπάνω λαδάκι. καλά δεν είναι και τελείως μαλακό αλλά από την κατάσταση που ήταν είναι πλέον πολύ καλύτερα

geomanous
29/10/2009, 23:56
Στα πόσα χρόνια αρχίζει να παρουσιάζει αυτά τα περίεργα προβλήματα.

Εμένα στα 2 χρόνια (just) άρχισε να δυσκολεύεται να μπεί και να βγεί το κλειδί. Πλάκωσα την κλειδαριά στο bel-ray της αλυσίδας, αλλά εκτός του ότι πασαλείφτηκε το κλειδί δε νομίζω οτι πέτυχα κάτι άλλο...

panayiotis1
30/10/2009, 11:12
επειδή εγώ πέρασα από το επίπεδο του σπρέι στην βλάβη και για να μην αλλάξω την κλειδαριά έκανα κάτι άλλο.
δείτε το εάν θέλετε.

v-strom forum (http://vstromhellas.forumotion.com/forum-f6/topic-t2164-45.htm#30189)

dvavoul
23/11/2009, 21:41
Και μένα ρε παιδιά κολάει. Τις έχω ρίξει WD40 αλλά τίποτα. Θέλει να μου σπάει τα νεύρα.

vandrielos
23/11/2009, 22:59
βάλε λαδι και έλα βραδυ. αυτό θα κανεις στην κλειδαρια και μετά θα δεις πως θα στο παίζει δύσκολη. λαδακι bel rey αλυσιδας στην προκειμένη περίπτωση εβαλα αν και νομίζω οποιοδήποτε λαδακι για αλυσίδα και αν βάλεις την ίδια δουλειά θα σου κάνει.τζιζ φτου κακα με το WD40

jpag
24/11/2009, 00:00
λαδακι και λιγο τροχισμα το κλειδι σε ενα κλειδαρα και θαναι καλυτερο απο καινουργιο

Antono
26/11/2009, 19:01
H δικιά μου όμως η κλειδαριά πριν απο κανα 4μηνο στο άσχετο αρνηθηκε να γυρίσει στα καλά καθούμενα στην Σταδίου... δυο κιλά WD40 τίποτα.... μετά κάτι που είχα να το νιώσω απο το KLE 250... Express service και βόλτα στην Αθήνα με Γερανό.. Ευτυχώς που α) ο Στάθης ήταν ανοιχτός και β) είχα δυο μήνες εγγύηση γιατι μου έσπασε κυριολεκτικά τα νεύρα!!!

Τεσπά τώρα όλα καλα-να σημειωθεί ότι η κλειδαριά λιπαινόταν τακτικότατα

Κοινώς απο ότι είδα παιδες συμβαίνει και θέλει προσοχή μην σας αφήσει στα καλά καθούμενα και μετα καλή ταλαιπωρία!

Translatoras
05/12/2009, 12:31
Μήπως έχει να κάνει με το αντικλεπτικό κάλυμμα της κλειδαριάς;;;;

Λέω μήπως το μετακινούμε κατά λάθος και μετά δυσκολεύεται να βρεθεί στην ευθεία;;

:) :) :)

Elle
06/12/2009, 21:09
Το πρόβλημα νομίζω δεν είναι η κλειδαριά αλλά ο διακόπτης που γυρνάει το κλειδί...
Συνηθες πρόβλημα όχι μόνο για το V-Strom αλλά για πολλά μηχανάκια.

chria
08/12/2009, 06:40
Μάλλον είναι κλασικό πρόβλημα που βγάζει το Strom. Το δικό μου είναι 2.5 χρονών. Το έπαθα αρχές Νοεμβρίου. Με αντισκωριακό που έριξα είδα μια αισθητή βελτίωση, αλλά πάλι κολλάει. Δεν ήξερα για λάδι αλυσίδας, θα το δοκιμάσω σε λίγο.

shadow.gr
09/12/2009, 18:13
και εμενα το ιδιο εκανε σε 5 μηνες πιανει τα 2 χρονια, εριξα λιγο σπρει σιλικονης και ολα καλα,μην ριχνετε λαδι γιατι κολλαει σκονη επανω και γινεται σαν μπετον..... :nono:

mivvo
09/12/2009, 19:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από danaos75
Δοκίμασε WD40 μέσα στην κλειδαρια.

Συμφωνω,ριξε και θα δεις οτι θα δουλευει μετα αψογα :beer:

Elle
10/12/2009, 18:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από mivvo
Συμφωνω,ριξε και θα δεις οτι θα δουλευει μετα αψογα :beer:
Όχι πάντα...
Καμμιά φορά ίσως χρειαστεί να αλλάξεις διακόπτη...

chria
02/01/2010, 10:18
Τελικά αντισκωριακό. Αλλα μιλάμε για καλή ποσότητα!!! Αφιστε το 1 λεπτάκι, μετα το κλειδί μεσα-έξω καμια 10 φορες και ready :-) Καλύτερο απο καινούριο (που λεει ο λόγος)

Elle
06/01/2010, 23:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από chria
Τελικά αντισκωριακό. Αλλα μιλάμε για καλή ποσότητα!!! Αφιστε το 1 λεπτάκι, μετα το κλειδί μεσα-έξω καμια 10 φορες και ready :-) Καλύτερο απο καινούριο (που λεει ο λόγος)

:beer: :beer:

SOTOS80
08/01/2010, 21:05
Εγώ παιδιά έχω παρατηρήσει οτι το κανει συνηθως μετα το πλυσιμο αν την βαλω στο γκαραζ.Ισως εχει να κανει με την υγρασια.

lammadin
20/01/2010, 08:19
Λοιπον παιδια,

το θεμα με την κλειδαρια ειναι πολυ κοινο.συμβαινει σε ολα τα μηχανακια αν δεν υπαρξει η σχετικη λυπανση.Λεπτομερια που για μενα λειτουργει και ως παραμετρος αξιολογησης του εκαστοτε συνεργειου...:winka: Αν λοιπον ο μηχανικος σας δεν λυπαινει την κλειδαρια σε καποιο απο τα service (αλλαξτε τον) σημαινει οτι δεν δεινει την αναλογη προσοχη στη μοτοσικλετα σας.

Το προβλημα εμφανιζεται οταν τα μηχανικα μερη της κλειδαριας "κολλανε" μεταξι τους λογω της συσορευσης σκονης η αλατων (!).
Η αντιμετωπιση του προβληματος ειναι απλη.
Λιγο λαδι η αντισκοριακο σπρει (αναλογα με το ποσο εντονο ειναι το προβλημα) κατ ευθειαν στην κλειδαρια και λιγο "δουλεμα" με το κλειδι και ολα θα ειναι ΟΚ.Δεν χρειαζεται να την πλημηρισετε ενα-δυο τσικ ειναι αρκετα.
Αν τωρα ειχατε το προβλημα αρκετο καιρο και απλα το αγνοουσατε ζοριζοντας καθε φορα το κλειδι, ενδεχεται να εχει προκληθει βλαβη στην κλειδαρια η φθορα στο αναγλυφο του κλειδιου.
στην περιπτωση του κλειδιου τα πραγματα ειναι απλα και φθηνα αν εχει χαλασει η κλειδαρια θα χρειαστει να βαλετε το χερι πιο βαθια στην τσεπη.
Λιγη ωρα αφου βαλετε το λυπαντικο στην κλειδαρια θα παρατηρησετε (ισως) οτι η κλειδαρια "ξερναει" τη βρωμια στο αντικλεπτικο καπακι μη βαριεστε σκουπιστε το με ενα πανακι οχι με χαρτι γιατι το χνουδι που βγαζει το χαρτι ειναι το ιδιο κακο με τη βρωμια.

Αυτα.

Καλες βολτες :D

yannis3142
16/02/2010, 20:39
WD-40 λιγο παιξιμο το κλειδι και αμεσως λυθηκε το προβλημα.Μην ξεχασετε να σκουπισετε με ενα πανακι αυτα που ξερναει η κλειδαρια.

manestro
04/03/2010, 14:32
Και εμένα στον ενάμισι χρόνο μου παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα. Με λαδάκι κάπως βολεύεται η κατάσταση αλλά αυτό δεν είναι η λύση. Για να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα το οποίο παρουσιάζεται πανω κάτω στον 2ο χρόνο μάλλον οφείλεται σε κατασκευαστικό ελάτωμα. Ζήτησα να αντικατασταθεί με απο την εγγύηση, και μου έστειλαν καινούρια κλειδαριά :p αλλά θα έπρεπε να κουβαλάω 2 κλειδιά ένα για τον κινητήρα .. και ένα για το ντεπόζιτο και την σέλα :sick: η αντιπροσωπεία δεν στέλνει την ίδια κλειδαρια !! τελικά αποφάσισα να μην αλλάξω την κλειδαριά και βολεύεομαι προ το παρόν μόνο με το λάδι

ΠΑΠΟΥΣ60
06/03/2010, 23:05
Λοιπόν εκτός από το γκάπα γκούπα στο τιμόνι στις λακκούβες, μου κάνει παρέα και το κόλλημα της κλειδαριάς από τον πρώτο χρόνο. την κλειδαριά στην αρχή την πάλευα και συνεχίζω να την παλεύω με Λιπαντικό τώρα στα τρία χρόνια πρέπει το κλειδί γυρίζοντας το, να το τραβώ και προς τα πίσω προς το ντεπόζιτο για να γυρίσει την μίζα ελπίζω να μην με αφήσει σε κανένα βουνό και με φάνε οι λύκοι, γιατί και καινούργια να βάλω εκτός το ότι δεν ξέρω πόσο θα μου κοστίσει, αλλά και ποιος μου λέει ότι σε ένα δυο χρόνια δεν θα έχω πάλι τα ίδια. αν βέβαια χειροτερέψει θα αναγκαστώ να το κάνω.

Έχω μια απορία αυτά που γράφουμε τα διαβάζουν οι (γιαπωνέζοι??) γιατί κάπου διάβασα ότι για το γκάπα γκούπα στο τιμόνι φταίνε οι δρόμοι μας είπανε .χα χα χα εδώ γελάμε!!!!

MARKOS-V
08/03/2010, 16:27
ειχα παει σε κλειδαρα κ μου ειπε...βγαλε την να σου την ....φτιαξω.την κλειδαρια ετσι!!
του λεω σιγουρα θα την φτιαξεις κ μου λεει, αυτη ειναι η δουλεια μου!!
ακομα δεν την εχω παει.τις ριχνω wd40 κ τα παμε καλα.ισως ομως πρεπει μια μερα να την παρω κ στο χερι κ να του την παω.