Σύνδεση

View Full Version : Μουσικοανεκδοτο

glanza2
18/10/2009, 22:23
.....Εκνευρισμένος ο ντράμερ που οι υπόλοιποι της μπάντας τον κοροιδεύουν και τον απαξιώνουν, ότι δεν είναι μουσικός και δεν μπορεί να διαβάσει νότες, μπαίνει σε ένα κατάστημα, για να αγοράσει ένα άλλο όργανο...
Γειά σας! - λέει στον πώλητη,
θα ήθελα να αγοράσω αυτή τη κόκκινη τρομπέτα και αυτό το γκρίζο ακκορντεόν.
Ο πωλητής τον γειώνει πάραυτα και πηγαίνει να ασχοληθει με τον επόμενο πελάτη.
Μετά από μερικές ακόμα αποτυχημένες προσπάθειες, κι αφού έχει προσπαθήσει τα πάντα για να αποσπάσει την προσοχή του πωλητή, ο ντράμερ αποφασίζει και βρίσκει τον ιδιοκτήτη του καταστήματος...
Γειά σας! - επαναλαμβάνει ο ντράμερ.
Θα ήθελα αυτήν την κόκκινη τρομπέτα και αυτό το γκρίζο ακκορντεόν, για να μάθω κι εγώ επιτέλους να παίζω μουσική
Κι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος απαντά
Κοίτα φίλε, ΟΚ, τον πυροσβεστήρα να στον δώσω. Το καλοριφέρ δεν το ξηλωνω με τιποτα! :eek:

dirtbird
18/10/2009, 23:17
Kαλό αλλά... στην πραγματικότητα και οι κρουστοί έχουν νότες....:winka:

cityfly
19/10/2009, 00:51
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

vangelis 64
19/10/2009, 01:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Kαλό αλλά... στην πραγματικότητα και οι κρουστοί έχουν νότες....:winka: Το κακό είναι ότι δεν έχουν μετρονόμο.:rotflmao: :rotflmao:

DimChios
19/10/2009, 05:53
Kαλό αλλά... στην πραγματικότητα και οι κρουστοί έχουν νότες....:winka:

τι εχουν οι κρουστοι?

:smokin:

DimChios
19/10/2009, 05:53
...αντε μην αρχισω εγω τα μουσικα ανεκδοτα τωρα!

:wacko:

dirtbird
19/10/2009, 05:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
τι εχουν οι κρουστοι?

Aμφιβάλλεις? :smokin: :smokin:

DimChios
19/10/2009, 05:59
Aμφιβάλλεις? :smokin: :smokin:

Ναι και μην επιμενεις!

:wave2:

DimChios
19/10/2009, 06:02
...ειναι ενας ντραμερ και ενας μπασσιστας...

παιζουν μαζι στην ιδια ορχηστρα αλλα συνεχεια "φλαμάρουν"!
Τα χουν παρει οι υπολοιποι, τα εχει παρει και ο μαεστρος...
ολο τους φωναζουν και τους βριζουν!

Λεει λοιπον ο ντραμερ στον μπασσο...

Μλκ μου δεν αντεχω αλλο τοσο φλαμ, δικιο εχουν! Θα παω να αυτοκτονησω!
Κι εγω του λεει ο μπασσος και αποφασιζουν να πανε να πηδηξουν απο τη ταρατσα...

1-2-3....και πηδανε...

...και φτανουν στο εδαφος... ντουπ-νταπ!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

dirtbird
19/10/2009, 06:08
Ναι και μην επιμενεις!

Λες, ε? (http://www.sheetmusicplus.com/look_inside/1426399/image/2471) :winka:

DimChios
19/10/2009, 06:15
Λες, ε? (http://www.sheetmusicplus.com/look_inside/1426399/image/2471) :winka:

τωρα σορρυ αλλα αναθεμα κι αν ξερεις τι ειναι αυτο που βλεπεις!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ρε μλκ, το οτι ειναι ιδιοι (σχεδον) οι συμβολισμοι των χτυπηματων στα ντραμς με τις νοτες του πενταγραμμου ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΝΟΤΕΣ!!!

Το pattern για εναν ντραμμερ μπορει να γραφτει ΑΝΕΤΑ και εκτος πενταγραμμου!
Με τα ΙΔΙΑ συμβολα ακριβως και να σημαινει-παιχτει το ιδιο ΑΚΡΙΒΩΣ!!!

Νοτες με την εννοια του "κουρδισματος" διαβαζουν και παιζουν μονο οι μουσικοι που παιζουν τυμπανια σε συμφωνικες, αλλα οπως ειπα...αυτοι ειναι μουσικοι!

Στην καθομιλουμενη λοιπον, ο κρουστος (καλα, αυτος δεν διαβαζει τιποτα...οι 9 στους 10) και ο ντραμμερ δεν εχει σχεση με νοτες! Patterns διαβαζει!

DimChios
19/10/2009, 06:18
και για να σου κανω πιο λιανα αυτο που μου παρεθεσες, κοιτα...

η "κασα" kick δλδ ειναι στην πρωτη γραμμη, στο κατω Μι δλδ, το ταμπουρο - snare στο 4ο διαστημα, στο Ντο δλδ, το hi-hat συμβολιζεται με x και τα tom, floor κτλ αλλου!

:winka: :beer: :beer: :beer: :wave2:

dirtbird
19/10/2009, 06:32

Στην καθομιλουμενη λοιπον, ο κρουστος (καλα, αυτος δεν διαβαζει τιποτα...οι 9 στους 10) και ο ντραμμερ δεν εχει σχεση με νοτες! Patterns διαβαζει!

Στην καθημερινότητα, στην πιάτσα εννοείς και δεν διαφωνώ επ'αυτού.

Απο κει και πέρα όμως υπάρχει και αυτός ο 1 (στους 10-100-1000) ντράμμερ που έχει πάει ωδείο και θα του στειλεις παρτιτούρα και θα σου έρθει στην πρόβα έτοιμος ακόμα και αν δεν γνωρίζει το εκάστοτε μουσικό 'ιδίωμα'.

Και δεν μίλησε κανείς για μελωδία (αν και υπάρχουν ντράμμερς που 'κουρδίζουν' για να έχουν τον επιθυμητό ήχο) αλλά για παρτιτούρα.

Το τι καταλαβαίνω, έχω δει, παίξει και μελετήσει δεν είσαι σε θέση να το ξέρεις αν και δεν αρνούμαι ότι παρτιτούρες κρουστών δεν ξέρω να διαβάζω αφού ποτέ δεν έπαιζα.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι ότι αφού γνώριζες για αυτές, γιατί διαφωνούσες?
Η μουσική είναι μελωδία ΚΑΙ ρυθμός....:confused: :confused:

DimChios
19/10/2009, 06:39
ασε την πιατσα Σωτηρη! Παρενθεση ηταν!!

και δεν σου κανω "επιθεση" μη μου λες για το τι εχεις παιξει και τι οχι! Δεν αμφισβητησα προσωπικα τιποτα! :winka: :)

Παμε παρακατω...

Ντραμμερ και κρουστοι λοιπον που διαβαζουν, πλεον ειναι πολλοι!
ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΟΤΕΣ (ΗΧΟ) αλλά αξίες κτλ κτλ...
ΑΛΛΟ επισης πραγμα το κουρδισμα λογω γουστου, ουσιας κτλ κτλ!

Νοτα=μελωδια! Ειπες οτι οι κρουστοι εχουν νοτες! Εκει επιμενω και σου εξηγω!
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΟΤΕΣ!!!

Οι παρτιτουρες που διαβαζουν οι ντραμερ δεν ειναι και δεν εχουν καμμια σχεση με αυτη που θα διαβασω εγω π.χ!
Σου ειπα και παραπανω...μπορεις το ιδιο πραγμα να του το γραψεις και να στο παιξει και εκτος πενταγραμμου!
Εμενα αμα μου το γραψεις εκτος πενταγραμμου ξερεις τι θα παιξω! :winka: :lol:

Αντε, παω για υπνο γιατι ολη νυχτα εγραφα πατερν σε ενα ντραμμερ!

Σκεψου τι σου λεω! Απαντησα οπως εγραψες...νοτες, νοτες, νοτεεεεεεεες!

:look: :smokin:

DimChios
19/10/2009, 06:40
Μακη ελα κανε κουμαντο θα τον δειρω τουτον!

dirtbird
19/10/2009, 06:50

Σκεψου τι σου λεω! Απαντησα οπως εγραψες...νοτες, νοτες, νοτεεεεεεεες!

:look: :smokin:

Ναι ρε Μήτσο και εσένα όταν σε ρωτάνε διαβάζεις νότες, το μυαλό σου πάει αυτόματα στην παρτιτούρα, έτσι?

Στα άλλα συμφωνούμε, πάω να ξυπνήσω τώρα.....:lol: :lol: :wave2:

dirtbird
19/10/2009, 06:51
Μακη ελα κανε κουμαντο θα τον δειρω τουτον!

Μακη Καμ του δώθε και θα σου στελω ποδηλατα......:bigcry: :bigcry: :rotflmao:

makis206
19/10/2009, 08:04
Μακη Καμ του δώθε και θα σου στελω ποδηλατα......:bigcry: :bigcry: :rotflmao:

Όπως βλέπεις αγαπητέ μου Μήτσε δεν με παίρνει να μιλήσω...ούτε κιχ :lol: :rotflmao:

JAD
19/10/2009, 08:29
To αρχαίο ρητό λέει: "Μια μπάντα είναι τόσο καλή όσο είναι ο drummer της", και πιστέψτε με αληθεύει....
Γι΄αυτό λοιπόν τα τύμπανα είναι από τα δυσκολότερα όργανα για να μάθει κανείς, επείδή ακριβώς πρόκειται ουσιαστικά για θόρυβο (τα κλαπατσίμπανα που λέμε...:rotflmao: ) πρέπει ο θόρυβος αυτός να γίνει αρμονικός.... tough work!

Κατά τα άλλα ο Dim έχει δίκιο, patterns διαβάζουν/με (ναι είμαι ένας από αυτούς τους δερματοκρούστες...:lol: ) και η τοποθέτηση των αξιών στο 5γραμμο, "προσομοιάζουν" ουσιαστικά το πως είναι στημένα τα τύμπανα.

Και επείδη βρισκόμαστε στα ανέκδοτα:

Τύπος έχει βαρεθεί τα εγκόσμια, πουλάει ότι έχει και φεύγει γι ένα νησί στο οποίο στην μία μεριά του είναι έρημο και εγκαθίσταται εκεί, και στην άλλη υπάρχει ένα μικρό χωριο... Όλα καλα λοιπόν, ο τύπος έχει βρει την γαλήνη του νου, μακριά από το αγχος της πόλης. Κάθε τόσο πάει και στο χωριό για προμήθειες, και όλα καλά.
Μια μέρα, εντελώς ξαφικά ακούει από το χωριό να παίζουν drums... Λέει "μπα...νταξ' κάποιος παίζει τύμπανα, θα σταματήσει.." Έλα όμως που αυτό συνεχίζεται μέρα νύχτα... Μπαμ, μπουμ...γκαπ...κ πάρε δίκασα κ πάρε 32α στο 200+ κλπ, κλπ...

Ο τύπος έχει αγανακτήσει....δεν αντέχει και πάει στο χωριό να δει τι συμβαίνει.... όσο πλησιάζει ο θόρυβος γίνεται όλο και δυνατότερος...τον πρώτο κάτοικο που βρίσκει μποστά του τον ρωτάει" Συγνώμη κύριε, τι είναι αυτό που ακούγεται τόσες μέρες"? "Drums" απαντάει ο άλλος
"Καλά και πότε θα σταματήσει"? "Τι λες ανθρωπέ μου...είσαι τρελός? Ξέρεις τι θα γίνει αν σταματήσουν τα τύμπανα...άσε με σε παρακαλώ"...και φεύγει....
"Μπα θα έπεσα σε τρελό" σκέφτεται ο τύπος. Τον 2ο που ρώτησε, τα ίδια...μόνο που δεν τον σκυλόβρισε....ο τρίτος χειρότερα,,,του έσκασε κ μια σφαλιάρα.....
Μην έχοντας κάτι άλλο να κάνει, και με τα τύμπανα να παίζουν ασταμάτητα, πιάνει ένα παιδάκι και το ρωτάει: "Δεν μου λες μικρέ, ξέρεις πότε θα σταματήσει αυτό?"
"Τι λέτε κύριος? Να σταματήσει? Ξέρετε τι θα γίνει αν σταματήσουν τα τύμπανα?" "Όχι δεν ξέρω και θα μου πεις εσύ τώρα..."

"Θα αρχίσει solo μπάσσο...." :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

PRIEST
19/10/2009, 14:02
το πι δυσκολο οργανο ειναι η φλογερα!!!!!!!!!!!

γιατι πρεπει να φιλας και τα προβατα!!!!!!!!!!!:lol: :lol:

DimChios
19/10/2009, 16:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Όπως βλέπεις αγαπητέ μου Μήτσε δεν με παίρνει να μιλήσω...ούτε κιχ :lol: :rotflmao:

@@δια μοντερειτορ βαλαμε!

:rolleyes:

sniper
19/10/2009, 17:02
Ναι ρε Μήτσο και εσένα όταν σε ρωτάνε διαβάζεις νότες, το μυαλό σου πάει αυτόματα στην παρτιτούρα, έτσι?

Στα άλλα συμφωνούμε, πάω να ξυπνήσω τώρα.....:lol: :lol: :wave2:

Φίλτατε Σωτήρη, πες στον ντράμερ να χτυπήσει μία ντο και να την κρατήσει 8/4 :rotflmao: :rotflmao: :lol:

DimChios
19/10/2009, 17:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Φίλτατε Σωτήρη, πες στον ντράμερ να χτυπήσει μία ντο και να την κρατήσει 8/4 :rotflmao: :rotflmao: :lol:

8/4?

Αινταααααα.... :a24:

Αλλος απο κει!

sniper
19/10/2009, 17:09
8/4?

Αινταααααα.... :a24:

Αλλος απο κει!

Λόγω γραπτού λόγου, αναφέρθηκα με αυτό τον τρόπο παραπάνω απο το ΝΤΟΥΠ που ακούγεται υπό φυσιολογικές κατά τ' άλλα συνθήκες :winka: :D

DimChios
19/10/2009, 17:12
Λόγω γραπτού λόγου, αναφέρθηκα με αυτό τον τρόπο παραπάνω απο το ΝΤΟΥΠ που ακούγεται υπό φυσιολογικές κατά τ' άλλα συνθήκες :winka: :D

ας ελεγες 4/4!

ή 8/8

Ακους εκει, 8/4

:a016: :a018:

sniper
19/10/2009, 17:13
ας ελεγες 4/4!

ή 8/8

Ακους εκει, 8/4

:a016: :a018:

Κρατάει πολύ στο τέλος.... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:

DimChios
19/10/2009, 17:20
Κρατάει πολύ στο τέλος.... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:

ακομα δε με καταλαβες!

Τεσπα!

sniper
19/10/2009, 17:22
ακομα δε με καταλαβες!

Τεσπα!

σε κατάλαβα..... εσυ δεν λες να καταλάβεις :winka: (4/4 + 4/4 = 8/4 από τότε που ο Ευκλειδης ήταν στα @@ του πατέρα του) :rotflmao: :rotflmao:

DimChios
19/10/2009, 17:37
σε κατάλαβα..... εσυ δεν λες να καταλάβεις :winka: (4/4 + 4/4 = 8/4 από τότε που ο Ευκλειδης ήταν στα @@ του πατέρα του) :rotflmao: :rotflmao:

επιμενει κιολας! :rolleyes:

ΡΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟΙ ΔΩ ΡΕ???? :mad:

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΤΕΤΑΡΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ!!!

ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ!

Ή ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ!

ΑΜΑΝ!!!!

:evil:

Μαθαινεις και θεωρια που να σε παρει!!! :bigcry: :bigcry:

sniper
19/10/2009, 17:39
επιμενει κιολας! :rolleyes:

ΡΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟΙ ΔΩ ΡΕ???? :mad:

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΤΕΤΑΡΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ!!!

ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ!

Ή ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ!

ΑΜΑΝ!!!!

:evil:

Μαθαινεις και θεωρια που να σε παρει!!! :bigcry: :bigcry:

Ρε φιλαράκι, βαριόμαστε κιόλας! Επαγγελματίες σου λέει μετά! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:

υ.γ. Δίκιο έχεις :lol: :lol: :lol: :lol:

dirtbird
19/10/2009, 17:41
Εγώ λέω τώρα να το γυρίσουμε στο μπαλέτο....:a22:

DimChios
19/10/2009, 17:44

υ.γ. Δίκιο έχεις :lol: :lol: :lol: :lol:

Παντα!

Αντε γραψε εσυ σε G#m κλιμακα Ab οπλισμο και αν δεν σε κοψουνε εγω θα γινω μπαλαρινα που λεει και ο αλλος απο πανω! :lol: :lol:

Και ας ειναι η ιδια νοτα!

sniper
19/10/2009, 17:50
Παντα!

Αντε γραψε εσυ σε G#m κλιμακα Ab οπλισμο και αν δεν σε κοψουνε εγω θα γινω μπαλαρινα που λεει και ο αλλος απο πανω! :lol: :lol:

Και ας ειναι η ιδια νοτα!

Λα ύφεση.... το ίδιο είναι... νες πα; :confused:

DimChios
19/10/2009, 17:55
Λα ύφεση.... το ίδιο είναι... νες πα; :confused:

σολ διεση (G#) και λα υφεση (μπεμολ) (Αb) ναι, η ιδια νοτα ειναι!

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ομως και το σωστο, σε κλιμακα π.χ G#m ΔΕΝ μπορεις να γραψεις Ab στον οπλισμό της!

sniper
19/10/2009, 17:56

ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ομως και το σωστο, σε κλιμακα π.χ G#m ΔΕΝ μπορεις να γραψεις Ab στον οπλισμό της!

ΟΚ, θένκιου :D

XJR_Billy
19/10/2009, 18:39
...ειναι ενας ντραμερ και ενας μπασσιστας...

παιζουν μαζι στην ιδια ορχηστρα αλλα συνεχεια "φλαμάρουν"!
Τα χουν παρει οι υπολοιποι, τα εχει παρει και ο μαεστρος...
ολο τους φωναζουν και τους βριζουν!

Λεει λοιπον ο ντραμερ στον μπασσο...

Μλκ μου δεν αντεχω αλλο τοσο φλαμ, δικιο εχουν! Θα παω να αυτοκτονησω!
Κι εγω του λεει ο μπασσος και αποφασιζουν να πανε να πηδηξουν απο τη ταρατσα...

1-2-3....και πηδανε...

...και φτανουν στο εδαφος... ντουπ-νταπ!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Τζιμ ΦΟΒΕΡΟ !!!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer:

ΠΕΘΑΝΑ !!! :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bawl:

Μπασίστας γαρ, συγκινήθηκα !!:beer:

dirtbird
19/10/2009, 18:45
quote:Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Λα ύφεση.... το ίδιο είναι... νες πα; Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios

Moυ θυμίζετε τα προνηπιακά μου χρόνια.....:D :D

vangelis 64
19/10/2009, 18:51
Moυ θυμίζετε τα προνηπιακά μου χρόνια.....:D :D :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

tifoefs
19/10/2009, 19:27
Που ειναι ενας booker !!

Βαζω ενα σακκουλακι τσιψς στοιχημα οτι βαρανε νοτες !

:a014: :a014:

arxaios
19/10/2009, 19:30
Εγώ λέω τώρα να το γυρίσουμε στο μπαλέτο....:a22:

Ας πετύχω καμμιά φωτό σου ξέμπαρκη να περιφέρεται στο φόρουμ ............ και μείνε ΑΝΗΣΥΧΟΣ !!!:lol: :lol: :lol:
Ρώτα τον αμάνικο ......... :lol: :lol: :lol:

dirtbird
19/10/2009, 19:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Ας πετύχω καμμιά φωτό σου ξέμπαρκη να περιφέρεται στο φόρουμ ............ και μείνε ΑΝΗΣΥΧΟΣ !!!:lol: :lol: :lol:

οκ

ΑΛΛΑ Γαλλικά ΔΕΝ ξέρω....:bigcry: :bigcry:

DimChios
19/10/2009, 19:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios

εχω καμποσες!

Ποσα?

EVI
21/10/2009, 02:21
οι ντραμερ διαβαζουν νοτες το ξερω Μητσο και μην προσπαθησεις με σαχλαμαρες να με πεισεις το αντιθετο....οι πληκτραδες δε ειναι ακομα στις ταμπλατουρες...μεχρι και τα νουμερα πανω στα πληκτρα γραφουν

:rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :lol: :bawl:

DimChios
21/10/2009, 06:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
οι ντραμερ διαβαζουν νοτες το ξερω Μητσο και μην προσπαθησεις με σαχλαμαρες να με πεισεις το αντιθετο....οι πληκτραδες δε ειναι ακομα στις ταμπλατουρες...μεχρι και τα νουμερα πανω στα πληκτρα γραφουν

:a16: :a26: :a018:

MitsosNaked
21/10/2009, 14:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από JAD

Τύπος έχει βαρεθεί τα εγκόσμια, πουλάει ότι έχει και φεύγει γι ένα νησί στο οποίο στην μία μεριά του είναι έρημο και εγκαθίσταται εκεί, και στην άλλη υπάρχει ένα μικρό χωριο... Όλα καλα λοιπόν, ο τύπος έχει βρει την γαλήνη του νου, μακριά από το αγχος της πόλης. Κάθε τόσο πάει και στο χωριό για προμήθειες, και όλα καλά.
Μια μέρα, εντελώς ξαφικά ακούει από το χωριό να παίζουν drums... Λέει "μπα...νταξ' κάποιος παίζει τύμπανα, θα σταματήσει.." Έλα όμως που αυτό συνεχίζεται μέρα νύχτα... Μπαμ, μπουμ...γκαπ...κ πάρε δίκασα κ πάρε 32α στο 200+ κλπ, κλπ...

Ο τύπος έχει αγανακτήσει....δεν αντέχει και πάει στο χωριό να δει τι συμβαίνει.... όσο πλησιάζει ο θόρυβος γίνεται όλο και δυνατότερος...τον πρώτο κάτοικο που βρίσκει μποστά του τον ρωτάει" Συγνώμη κύριε, τι είναι αυτό που ακούγεται τόσες μέρες"? "Drums" απαντάει ο άλλος
"Καλά και πότε θα σταματήσει"? "Τι λες ανθρωπέ μου...είσαι τρελός? Ξέρεις τι θα γίνει αν σταματήσουν τα τύμπανα...άσε με σε παρακαλώ"...και φεύγει....
"Μπα θα έπεσα σε τρελό" σκέφτεται ο τύπος. Τον 2ο που ρώτησε, τα ίδια...μόνο που δεν τον σκυλόβρισε....ο τρίτος χειρότερα,,,του έσκασε κ μια σφαλιάρα.....
Μην έχοντας κάτι άλλο να κάνει, και με τα τύμπανα να παίζουν ασταμάτητα, πιάνει ένα παιδάκι και το ρωτάει: "Δεν μου λες μικρέ, ξέρεις πότε θα σταματήσει αυτό?"
"Τι λέτε κύριος? Να σταματήσει? Ξέρετε τι θα γίνει αν σταματήσουν τα τύμπανα?" "Όχι δεν ξέρω και θα μου πεις εσύ τώρα..."

"Θα αρχίσει solo μπάσσο...." :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Θα το εκλάβω ώς προσβολή, μπασσίστας γαρ....

vangelis 64
21/10/2009, 14:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked
Θα το εκλάβω ώς προσβολή, μπασσίστας γαρ.... Κι αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1534828#post1534828) πώς το εκλαμβάνεις;:rotflmao: :rotflmao:

MitsosNaked
21/10/2009, 14:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Κι αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1534828#post1534828) πώς το εκλαμβάνεις;:rotflmao: :rotflmao:

Θα δείξω μεγαλοψυχία..... :lol: :lol: :p

JAD
21/10/2009, 19:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked
Θα το εκλάβω ώς προσβολή, μπασσίστας γαρ....

Sorry....Μην προσβαλλεσαι, πλάκα έκανα. Άλλωστε εκτιμώ το μπάσσο (κ τους μπασσιστες) όσο δεν φαντάζεσαι. Να βάλω κ ένα με drummer για να πατσίσουμε?

DimChios
21/10/2009, 19:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από JAD
Sorry....Μην προσβαλλεσαι, πλάκα έκανα. Άλλωστε εκτιμώ το μπάσσο (κ τους μπασσιστες) όσο δεν φαντάζεσαι. Να βάλω κ ένα με drummer για να πατσίσουμε?

ασ τον μωρε τον καλαμπόρτζη!

el_hymador
21/10/2009, 20:04
Το γνωστο: τρια νταπ σε ενα ντουπ....(επεξηγηση του τριηχου σε ντραμερ) :rotflmao:

οι ντραμερ δεν εχουν νοτες...και εγω λεω οτι δεν εχουν, αλλα και ο βρωμοπουλος ενα δικιο το εχει...αφου το μι μεσα στο πενταγραμμο καθοριζει ενα συγκεκριμενο πληκτρο στο πιανο η ενα ταστο στη κιθαρα, αντιστοιχως καθοριζει και ενα απο τα κλαπατσιμπανα τον κρουστων...μπορει να μη βγαζουν οκταβα (μποτα, snare, hihat, ride, crash, 2 X τομ ...επτα μου κανουν) αλλα ειναι εν πασει περιπτωση οι νοτες τους...ρυθμικη αξια και δυναμικη καθοριζονται, αυτο που τους λειπει ειναι το τονικο υψος...εγω λεω πως ενα κλασσικο σετ ντραμς συγκρινεται με ενα παιδικο ξυλοφωνο σε "νοτες"

DimChios
21/10/2009, 20:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Το γνωστο: τρια νταπ σε ενα ντουπ....(επεξηγηση του τριηχου σε ντραμερ) :rotflmao:

οι ντραμερ δεν εχουν νοτες...και εγω λεω οτι δεν εχουν, αλλα και ο βρωμοπουλος ενα δικιο το εχει...αφου το μι μεσα στο πενταγραμμο καθοριζει ενα συγκεκριμενο πληκτρο στο πιανο η ενα ταστο στη κιθαρα, αντιστοιχως καθοριζει και ενα απο τα κλαπατσιμπανα τον κρουστων...μπορει να μη βγαζουν οκταβα (μποτα, snare, hihat, ride, crash, 2 X τομ ...επτα μου κανουν) αλλα ειναι εν πασει περιπτωση οι νοτες τους...ρυθμικη αξια και δυναμικη καθοριζονται, αυτο που τους λειπει ειναι το τονικο υψος...εγω λεω πως ενα κλασσικο σετ ντραμς συγκρινεται με ενα παιδικο ξυλοφωνο σε "νοτες"

:rolleyes: πλακα κανεις ή να το παμε αλλη μια?

:look:

el_hymador
21/10/2009, 20:15
:rolleyes: πλακα κανεις ή να το παμε αλλη μια?

:look:

ρε και εγω λεω οτι δεν εχουν νοτες, απλα αν το δεις λιγο πιο ποιητικα και χωρις στεγανα κατι εχουν απο "νοτες"...αν εσυ θεωρεις οτι οι νοτες καθοριζουν μονο μελωδια και συγχορδιες δεν εχουν, αλλιως οπως εγραψα και παραπανω συγκρινονται με ενα παιδικο ξυλοφωνο σε "νοτες"

αλλωστε υπαρχουν κρουστα που αλλαζουν τονικο υψος σε πραγματικο χρονο...τα κλασσικα τυμπανα φορ εξαμπλ...απλως στα ντραμς δεν μπορεις να αλλαζεις το τονικο υψος κατα βουληση σε ενα κομματι, "κουρδιζεις" μια τις μεμβρανες και τερμα.

Operater
21/10/2009, 20:29
ρε μήτσε έχεις παρακολουθήσει μάθημα ντραμς? στο νακα φερειπειν?:rolleyes:

και ο βρωμοπουλος καλά τα λέει...εν αρχη ην ο ρυθμος. και μετά βάλαμε μελωδία..

παλιοδυτικοί...φραγκολατινοι...:lol:

ledz
21/10/2009, 22:53
Κι ομως πολλοι ντραμερ κουρδιζουν τα τομ σε τριηχα (αν ειναι 3 τα τομ - αλλιως εχουν και το βαθυ) ακορντα για κανα σολακι σε συγκεκριμενα κομματια. Αυτο + τα πενταγραμμα που εκανε λινκ ο dirtbird θα ελεγα οτι εχουν νοτες...

Παραδειγματα γι'αυτο που λεω ειναι πχ η αρχη του Time των Pink Floyd ή το σολο προς το τελος στο Hotel california ... :wave2:

sniper
21/10/2009, 23:50
Κύριοι.... ότι και να κάνεις,ένα ρυθμικό όργανο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να το κάνεις μελωδικό.....

ledz
21/10/2009, 23:57
I beg to differ (http://www.youtube.com/watch?v=2F9MI5Ag1vE) :smilea:

DimChios
22/10/2009, 05:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
ρε και εγω λεω οτι δεν εχουν νοτες, απλα αν το δεις λιγο πιο ποιητικα και χωρις στεγανα κατι εχουν απο "νοτες"...αν εσυ θεωρεις οτι οι νοτες καθοριζουν μονο μελωδια και συγχορδιες δεν εχουν, αλλιως οπως εγραψα και παραπανω συγκρινονται με ενα παιδικο ξυλοφωνο σε "νοτες"

αλλωστε υπαρχουν κρουστα που αλλαζουν τονικο υψος σε πραγματικο χρονο...τα κλασσικα τυμπανα φορ εξαμπλ...απλως στα ντραμς δεν μπορεις να αλλαζεις το τονικο υψος κατα βουληση σε ενα κομματι, "κουρδιζεις" μια τις μεμβρανες και τερμα.

ρε Κωστα!
"κατι απο νοτες" ναι, εχουν! Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ σε τουτο το κοσμο παραγει ήχο, σε καποια συχνοτητα ανηκει αρα και σε καποια νοτα!

ΝΟΤΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ! ΞΕΚΟΛΑΤΕ!

DimChios
22/10/2009, 05:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
ρε μήτσε έχεις παρακολουθήσει μάθημα ντραμς? στο νακα φερειπειν?:rolleyes:

και ο βρωμοπουλος καλά τα λέει...εν αρχη ην ο ρυθμος. και μετά βάλαμε μελωδία..

παλιοδυτικοί...φραγκολατινοι...:lol:

Φωτη, τα τυμπανα ειναι ενα απο τα λιγα οργανα που ΓΟΥΣΤΑΡΩ και θα θελα να παιζω! "Βαραω" μαλιστα και αρκετα αν θες να ξερεις!

Και στο ΝΑΚΑ (μιας και τον ανεφερες) εκανα πολλα χρονια μαθημα!

Αυτο με το ρυθμο που λες ειναι ακυρο παντως με αυτο που συζηταμε!

DimChios
22/10/2009, 05:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από ledz
Κι ομως πολλοι ντραμερ κουρδιζουν τα τομ σε τριηχα (αν ειναι 3 τα τομ - αλλιως εχουν και το βαθυ) ακορντα για κανα σολακι σε συγκεκριμενα κομματια. Αυτο + τα πενταγραμμα που εκανε λινκ ο dirtbird θα ελεγα οτι εχουν νοτες...

Παραδειγματα γι'αυτο που λεω ειναι πχ η αρχη του Time των Pink Floyd ή το σολο προς το τελος στο Hotel california ... :wave2:

Ναι, οχι πολλοι ντραμερ! Το σωστο αυτο ειναι και αλοιμονο αν δεν το κανουν!
Ομως και παλι ΑΚΥΡΟ ειναι αυτο που λες!
Γιατι σε καθε κομματι που εχει ενα break π.χ παιζουν τα ιδια toms? Και δεν κουρδιζουν στον τονο του κομματιου?

Δες την απαντηση μου παραπανω! ΟΛΑ εχουν μια καποια τονικοτητα! Ακομα και η κλ@νια!
Απο κει και υστερα ΝΟΤΕΣ ΣΕ ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΟ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ!!!

Ουφ!

:bigcry:

SVX
22/10/2009, 05:29
:rolleyes: ανιδεοι..... (http://www.youtube.com/watch?v=ag6eHT_IJoU&feature=related)

DimChios
22/10/2009, 05:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
:rolleyes: ανιδεοι..... (http://www.youtube.com/watch?v=ag6eHT_IJoU&feature=related)

ο,τι τι?

ρε θα σας βαρεσω λεμε!

dirtbird
22/10/2009, 06:17
Κύριοι.... ότι και να κάνεις,ένα ρυθμικό όργανο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να το κάνεις μελωδικό.....

ε ρε Buddy Rich που σου χρειάζεται.....:smokin: :smokin:

dirtbird
22/10/2009, 06:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater

και ο βρωμοπουλος ...:lol:

...που να σου τρυπήσει το φιλτροκούτι.....:D ;)

DimChios
22/10/2009, 06:21

....ξεχασα!

Η κιθαρα δλδ ρε δεν ειναι ρυθμικο οργανο?

θα ανοιξουμε αλλη κουβεντα τωρα πιανομενοι απο λεξεις!

dirtbird
22/10/2009, 06:23
....ξεχασα!

Η κιθαρα δλδ ρε δεν ειναι ρυθμικο οργανο?

θα ανοιξουμε αλλη κουβεντα τωρα πιανομενοι απο λεξεις!

το ξυλόφωνο τι είναι?

:rotflmao: :rotflmao:

DimChios
22/10/2009, 06:25
το ξυλόφωνο τι είναι?

:rotflmao: :rotflmao:

για πες!

dirtbird
22/10/2009, 06:25
για πες!

κρουστό? :smokin: :smokin:

DimChios
22/10/2009, 06:26
κρουστό? :smokin: :smokin:

:winka: :beer:

dirtbird
22/10/2009, 06:32
r u ready for a drums battle? (http://www.youtube.com/watch?v=n_BmeBfV-O4&feature=related)

:eyepop: :lol: :lol:

vangelis 64
22/10/2009, 09:46
r u ready for a drums battle? (http://www.youtube.com/watch?v=n_BmeBfV-O4&feature=related)

:eyepop: :lol: :lol: Τέλειο.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ledz
22/10/2009, 15:35
αν σας αρεσε αυτο, κοιταχτε αυτο (http://www.youtube.com/watch?v=sA3rJXV4R4E) και αυτο (http://www.youtube.com/watch?v=Ln6b_nBM-V8)

DimChios
22/10/2009, 15:47
αν σας αρεσε αυτο, κοιταχτε αυτο (http://www.youtube.com/watch?v=sA3rJXV4R4E) και αυτο (http://www.youtube.com/watch?v=Ln6b_nBM-V8)

και γ@μω τους πνευστους ο Gadd!

PRIEST
22/10/2009, 15:54

τι εχεται να πειτε .............?

http://www.youtube.com/watch?v=XnamP4-M9ko

dirtbird
22/10/2009, 20:21
και γ@μω τους πνευστους ο Gadd!

Φύσα Μήτσοοοοοοο......:D :D

http://www.youtube.com/watch?v=sZZLLYEzKE8

http://www.youtube.com/watch?v=Gd57C8GAKgs

http://www.youtube.com/watch?v=VZjV22kZUpA&feature=related

.... κι όταν πάρεις καμμιά ανάσα έχει κι άλλο....:smokin: :lol: :lol:

gcrook
22/10/2009, 20:28
Ρε συ Μητσο.
Το "γαβ" ποια νοτα ειναι; :lol:

dirtbird
22/10/2009, 20:34
Κάποιος να μου γράψει την παρτιτούρα και ας μην 'τραγουδιέται'..... :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:

http://www.youtube.com/watch?v=Ln6b_nBM-V8