View Full Version : Προβληματικό καντράν CBF-600SA '09 (ελλειπής φωτισμός)
Ποστάρω να αναφέρω τα εξής.
Από την πρώτη ημέρα που πήρα το CBF μου, διαπίστωσα σε βραδινή βόλτα πως ο φωτισμός στο στροφόμετρο ήταν ελάχιστος έως σχεδόν ανύπαρκτος.
Τηλεφώνησα στον πωλητή μου και μου είπε πως θα έχει καεί το λαμπάκι και πως με την πρώτη ευκαιρία θα το αλλάξουμε.
Σήμερα λοιπόν (μετά από 40 μέρες) πήγα να το αλλάξω.
Λυσιμο όλο το φαίρινγκ και έξω τα όργανα. Όμως διαπιστώσαμε πως δεν έχει λαμπάκια αλλά κάτι σαν led κολημένα πάνω στην πλακέτα που φωτίζουν το κοντέρ και το στροφόμετρο. Βάλανε τη φίσα και όλα δούλευαν ρολόι. Το κλείσανε και το έδεσαν, αλλά πάλι ο φωτισμός του στροφόμετρου ελάχιστος.
Με λίγα λόγια αν και δουλεύει ο φωτισμός του οργάνου, το όργανο είναι σκοτεινό. Αποφανθήκανε πως πρόκειται για προβληματικό όργανο.
Επικοινώνησαν με την αντιπροσωπεία στην Αθήνα και δεν έχει αναφερθεί ποτέ στο παρελθόν τέτοιο πρόβλημα. Έτσι θα πρέπει να περιμένω 15-20 ημέρες να φέρουν από Ιαπωνία όργανο και να μου το αλλάξουν. Ελπίζω εντός εγγύησης γιατί με έχει "χαλάσει" πολύ αυτή η ιστορία και θα τους πάρει ο διάολος.
makis206
21/10/2009, 18:21
Σταύρο πριν προχωρήσετε σε αντικατάσταση μήπως θα ήταν καλύτερα να δείτε κι άλλο ένα ίδιο μηχανάκι μήπως είναι αυτός ο κανονικός φωτισμός του πίνακα και τον αλλάξετε άδικα; Όχι πως θα σε χαλάσει η αντικατάστασή του με έναν καινούργιο αλλά απ'το να συνεχίσεις να έχεις το ίδιο πρόβλημα και αφού θα έχετε ξανακατεβάσει όλο το μούτρο, μήπως τελικά σε χαλάσει περισσότερο όλη αυτή η ταλαιπωρία; Εκτός κι αν το led του στροφόμετρου έχει όντως τόση μεγάλη διαφορά απ'τα υπόλοιπα όργανα οπότε το πιθανότερο είναι να μιλάμε και για προβληματική πλακέτα.
Ενημέρωνέ μας για ότι νεότερο!:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Σταύρο πριν προχωρήσετε σε αντικατάσταση μήπως θα ήταν καλύτερα να δείτε κι άλλο ένα ίδιο μηχανάκι μήπως είναι αυτός ο κανονικός φωτισμός του πίνακα και τον αλλάξετε άδικα; Όχι πως θα σε χαλάσει η αντικατάστασή του με έναν καινούργιο αλλά απ'το να συνεχίσεις να έχεις το ίδιο πρόβλημα και αφού θα έχετε ξανακατεβάσει όλο το μούτρο, μήπως τελικά σε χαλάσει περισσότερο όλη αυτή η ταλαιπωρία; Εκτός κι αν το led του στροφόμετρου έχει όντως τόση μεγάλη διαφορά απ'τα υπόλοιπα όργανα οπότε το πιθανότερο είναι να μιλάμε και για προβληματική πλακέτα.
Ενημέρωνέ μας για ότι νεότερο!:beer:
Βάλαμε τη μπαταρία σε ένα εκθεσιακό που είχε και ήταν εντάξει. Η πλάκα είνα πως στο δικό μου τα ledακια δουλεύουν κανονικά και έχουν τον ίδιο φωτισμό με του κοντέρ, αλλά το στροφόμετρο δείχνει σκοτεινά. Τι γίνεται δε μπορώ να καταλάβω γαμώ την γκαντεμιά μου.
makis206
21/10/2009, 22:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από stevelo
Βάλαμε τη μπαταρία σε ένα εκθεσιακό που είχε και ήταν εντάξει. Η πλάκα είνα πως στο δικό μου τα laedακια δουλεύουν κανονικά και έχουν τον ίδιο φωτισμό με του κοντέρ, αλλά το στροφόμετρο δείχνει σκοτεινά. Τι γίνεται δε μπορώ να καταλάβω γαμώ την γκαντεμιά μου.
Aν το ledάκι φωτίζει το ίδιο τότε κάτι θα παίζει με το πίσω μέρος της πλάκας στο σημείο που γράφει τις ενδείξεις του στροφομέτρου, δεν εξηγείται αλλιώς. Στο έκανε απ'την αρχή ή εμφανίστηκε στην πορεία;
Aν το ledάκι φωτίζει το ίδιο τότε κάτι θα παίζει με το πίσω μέρος της πλάκας στο σημείο που γράφει τις ενδείξεις του στροφομέτρου, δεν εξηγείται αλλιώς. Στο έκανε απ'την αρχή ή εμφανίστηκε στην πορεία;
Ακριβώς έτσι Μάκη. Κάτι γίνεται με το πίσω μέρος της πλάκας του στροφόμετρου. Σε αυτό κατέληξαν και τα παιδιά στην αντιπροσωπεία. Το εμφάνισε από την πρώτη ημέρα που το πήρα. Το παρέλαβα 12 το πρωί και ταξίδεψα για Καλαμάτα. Το βραδάκι σε μια βόλτα το παρατήρησα και την επόμενη ενημέρωσα τον πωλητή.
Η πλάκα είναι πως όλα είναι φιξ. Θα αλλαχτεί όλο το σετ. Ελπίζω να μην έχω τίποτα μαλ.... από το Σαρακάκη. Επίσης δεν έχουν καμμία αναφορά για τέτοιου είδους πρόβλημα μέχρι τώρα. Μόνο το δικό μου σε όλη την Ευρώπη, αφού το ανταλλακτικό θα έρθει από Japan.
Τι να πω ρε γαμώτο.
makis206
21/10/2009, 23:44
Τι να πω ρε γαμώτο.
Να πάνε όλα καλά και χωρίς πολλές πολλές καθυστερήσεις, έχεις δικαιώματα σαν καταναλωτής και δεν μπορεί κανείς να σου το αμφισβητήσει. Κι οι εγγυήσεις γι'αυτόν τον λόγο δημιουργήθηκαν εξάλλου, έτυχε κάτι ελαττωματικό κι έχουν υποχρέωση να στο αντικαταστήσουν! Πέρα απ'την ταλαιπωρία του πήγαινε-έλα και μια μικρή πικρία αυτή τη στιγμή, όλα θα φτιάξουν και δεν θα σε απασχολήσει ξανά το θέμα. Δες τα θετικά του πράγματος, μπορείς να την κυκλοφορείς κανονικά μέχρι να έρθει το ανταλλακτικό σου κι όσο νά'ναι δεν θα χρειαστεί να την στερηθείς στιγμή, μικρή στεναχώρια είναι όμως αν το αφήσεις στην άκρη μέχρι να σε ειδοποιήσουν να πας να στο φτιάξουν, θα περάσει σύντομα κι όλα θα τελειώσουν εκεί. :)
Μην στεναχωριέσαι ρε Σταύρο, όλα καλά θα πάνε.:winka:
Αν είναι ελαττωματικό θα στο αλλάξουνε.
Η πρόταση που ειπώθηκε από το Μάκη όμως, είναι σωστή.
Να δείτε κι άλλο ένα ίδιο μηχανάκι μήπως, είναι αυτός ο κανονικός φωτισμός του πίνακα στο καινούριο μοντέλο.
Κι οι εγγυήσεις γι'αυτόν τον λόγο δημιουργήθηκαν εξάλλου, έτυχε κάτι ελαττωματικό κι έχουν υποχρέωση να στο αντικαταστήσουν!
Ελπίζω να μην μου πουνε τίποτα μαλακ... οτι και καλά δεν καλύπτεται γιατί θα γίνει χαμός.
Επισυνάπτω και μια φώτο να δείτε το πρόβλημα. Λίγο κουνημένη αλλά διαφωτιστική.
178015
makis206
22/10/2009, 09:59
Ελπίζω να μην μου πουνε τίποτα μαλακ... οτι και καλά δεν καλύπτεται γιατί θα γίνει χαμός.
Επισυνάπτω και μια φώτο να δείτε το πρόβλημα. Λίγο κουνημένη αλλά διαφωτιστική.
Όντως η διαφορά ανάμεσα στα δύο όργανα είναι ξεκάθαρη, επειδή όμως η φωτό δεν φαίνεται και πολύ καθαρά θα μπορούσα να κάνω μια-δυο υποθέσεις.. Πρώτον, έχουν διαφορετικό led με αυτό του στροφόμετρου να είναι λευκό ενώ του χιλιομετρητή κίτρινο. Δεύτερον, επειδή ο χιλιομετρητής έχει περισσότερο "λευκό" πάνω του λόγω των ενδείξεων με περισσότερα νούμερα, ίσως περνάει από μέσα του περισσότερος φωτισμός απ'το led που βρίσκεται από πίσω, αυτό το υποθέτω αφού οι οθονίτσες με τα ψηφιακά νούμερα χαμηλά δείχνουν να φωτίζουν το ίδιο.
Τώρα όλα αυτά εμένα προσωπικά λογικά μου φαίνονται, ίσως να φτιάχτηκαν κι εσκεμμένα έτσι. Υποθέτω βέβαια κοιτώντας μόνο αυτή τη φωτό. Αν είδατε άλλο CBF και τα όργανά του φώτιζαν ακριβώς το ίδιο το ένα με το άλλο τότε δεν το συζητάμε παραπέρα Σταύρο, αλλάζει ο πίνακας και το θέμα τελειώνει εκεί, ξεκαθάρισε βέβαια ότι δεν συμβαίνει το ίδιο και στα υπόλοιπα CBF μην περιμένεις άδικα για κάτι που πιθανόν να μην αλλάξει κάτι..
:beer:
Το όργανο το ανοίξαμε και τα led είναι πάνω στην πλακέτα, είναι ίδια και για τα δυο όργανα και φωτίζουν το ίδιο. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν "δένουμε" το όργανο και τοποθετείται στη θέση του με το πλαστικό από πάνω. Όσο για τις οθονίτσες με τα ψηφιακά νούμερα χαμηλά φωτίζουν το ίδιο.
Η δοκιμή στο εκθεσιακό έγινε χθες το πρωί. Ήταν ημέρα και δεν φαίνονταν καλά, αλλά ο μάστορας είπε πως φωτίζουν και τα δυο όργανα το ίδιο σε αυτό το μηχανάκι. Προσωπικά δεν μπόρεσα να το διαπιστώσω.
Καλά θα είναι κάποιο παιδί που έχει το ίδιο μηχανάκι να μας πεί στο δικό του τι γίνεται.
makis206
22/10/2009, 10:18
Η δοκιμή στο εκθεσιακό έγινε χθες το πρωί. Ήταν ημέρα και δεν φαίνονταν καλά, αλλά ο μάστορας είπε πως φωτίζουν και τα δυο όργανα το ίδιο σε αυτό το μηχανάκι. Προσωπικά δεν μπόρεσα να το διαπιστώσω.
Καλά θα είναι κάποιο παιδί που έχει το ίδιο μηχανάκι να μας πεί στο δικό του τι γίνεται.
:a013:
kondoras
22/10/2009, 14:58
Σταυρο και τα δυο πρεπει να εχουν την ιδια ενταση.
Εμενα μου κανει κατι αλλο.Οταν ειναι σβηστο κανονικα αναβοσβυνει το ιμομπιλαιζερ.Τωρα σταματησε να το κανει. Οταν γυρναω το κλειδι αναβει ...αρα δεν ειναι καμενο λαμπακι:confused: :confused: :cry:
Αρχικά δημιουργήθηκε από kondoras
Εμενα μου κανει κατι αλλο.Οταν ειναι σβηστο κανονικα αναβοσβυνει το ιμομπιλαιζερ.Τωρα σταματησε να το κανει. Οταν γυρναω το κλειδι αναβει ...αρα δεν ειναι καμενο λαμπακι:confused: :confused: :cry:
Τσέκαρε μία αυτό, μάλλον το ίδιο ισχύει και στα CBF.
http://www.xrv.org.uk/forums/transalp/35637-make-your-700-appear-have-alarm.html
tzeronymo
22/10/2009, 18:43
Εμενα μου κανει κατι αλλο.Οταν ειναι σβηστο κανονικα αναβοσβυνει το ιμομπιλαιζερ.Τωρα σταματησε να το κανει. Οταν γυρναω το κλειδι αναβει ...αρα δεν ειναι καμενο λαμπακι:confused: :confused: :cry: Και μενα κανει το ιδιο αλλα οταν εχω να κινησω την μηχανη καμμια βδομαδα ( μονο Π/Σ/Κ βγαινει και μονο στεγνα ):)
Αυτό πιστεύω κι εγώ βρε Γιώργο. Πάω για καντράν από ότι φαίνεται. Τι πάω που ήδη έχει γίνει παραγγελία όπως μου είπαν στην εδώ αντιπροσωπεία.
Όσο για το ιμομπιλάϊζερ που λές, δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλώς το απενεργοποίησες πατώντας το δεξιο πληκτράκι παρατεταμένα (αυτό που ρυθμίζεις την ώρα κλπ). Μπορείς να το ξαναενεργοποιήσεις. Ρίξε μια ματιά στο manual.
kondoras
22/10/2009, 20:59
Μπα σοβαρα??????Ε μενα μου εχουν δωσει το βιβλιο του προηγουμενου του καρμπυρατερατου....Σε ευχαριστω αυριο θα το δω
kondoras
22/10/2009, 21:07
Ρε Σταυρο ποσα εδωσες για λαδια φιλτρο????? μου ζηταει ο κ........λης 65ευρο....σαν πολλα δεν ειναι??? για ΜΟΤUL -CASTROL????
kondoras
22/10/2009, 21:12
ΤΖΕΡΟΝΥΜΟ το λαμπακι αναβοσβυνει για 24 ωρες μετα σταματαει.....απλα εμενα δεν αναβει καθολου....να δω αυτο που μου ειπε ο ΣΤΑΥΡΟΣ και θα σας πω
Ρε Σταυρο ποσα εδωσες για λαδια φιλτρο????? μου ζηταει ο κ........λης 65ευρο....σαν πολλα δεν ειναι??? για ΜΟΤUL -CASTROL????
73 euro πλήρωσα για motul 5100 (ημισυνθετικά) + φίλτρο. Με ξεσκίσανε. Καλά να πάθω γιατί δεν τα αγόρασα μόνος μου.
Σε αποθήκη που ρώτησα για τα Motul 300V (συνθετικά) μου είπαν 15,5 euro/Lt. Για 5100 που είναι ημισυνθετικά δεν ρώτησα, αλλά εκεί στα 10-11 euro έχουν.
Α!! και μια λεπτομέρεια. Τα motul 5100 δεν είναι 1L αλλά 1,05 L. Που σημαίνει πως για αλλαγή μαζί με φίλτρο θέλεις 3 μπουκάλια και όχι 4 που θέλεις από άλλη μάρκα. Γλυτώνεις 10-11 euro.
Ο Μαρινόπουλος!!!! τα έχει τα Motul 11 euro το λίτρο και τα castrol P1 Fully Synthetic 10 euro.
Εν ολίγοις, αν επιλέξεις motul 5100 θέλεις 33 euro + 8 το φίλτρο = 43. Συν ό,τι σου πάρει ο συνεργειάκας για την αλλαγή.
Μπα σοβαρα??????Ε μενα μου εχουν δωσει το βιβλιο του προηγουμενου του καρμπυρατερατου....Σε ευχαριστω αυριο θα το δω
Μην τρελλαίνεσαι. Σε όλα τα ψεκαστά δίνουν το Ελληνικό manual του καρμπυρατεράτου!!!!! Α ρε μεγάλε Σαρακάκη!!!!! Δεν έκαναν τον κόπο να μεταφράσουν το κανονικό και μας δίνουν του προηγούμενου. Αυτό θα πει οικονομία.
Που σημαίνει πως σου είναι άχρηστο. Ευτυχώς δίνουν και το κανονικό αλλά στα Αγγλικά. Εγώ αυτό διαβάζω που λέει ο λόγος, γιατί τα Αγγλικά μου είναι άστα να πάνε.
kondoras
23/10/2009, 14:33
Λοιπον αυτο που μου ειπες με το λαμπακι δουλεψε.....Τωρα αναβοσβυνει παλι:) :) :)
Ευχαλιστω:beer: :beer: :beer:
Λοιπον αυτο που μου ειπες με το λαμπακι δουλεψε.....Τωρα αναβοσβυνει παλι:) :) :)
Ευχαλιστω:beer: :beer: :beer:
:beer:
kondoras
23/10/2009, 14:34
χαχαχαχα.................ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :lol: :lol:
banditgr
25/10/2009, 22:07
73 euro πλήρωσα για motul 5100 (ημισυνθετικά) + φίλτρο. Με ξεσκίσανε. Καλά να πάθω γιατί δεν τα αγόρασα μόνος μου.
Σε αποθήκη που ρώτησα για τα Motul 300V (συνθετικά) μου είπαν 15,5 euro/Lt. Για 5100 που είναι ημισυνθετικά δεν ρώτησα, αλλά εκεί στα 10-11 euro έχουν.
Α!! και μια λεπτομέρεια. Τα motul 5100 δεν είναι 1L αλλά 1,05 L. Που σημαίνει πως για αλλαγή μαζί με φίλτρο θέλεις 3 μπουκάλια και όχι 4 που θέλεις από άλλη μάρκα. Γλυτώνεις 10-11 euro.
Ο Μαρινόπουλος!!!! τα έχει τα Motul 11 euro το λίτρο και τα castrol P1 Fully Synthetic 10 euro.
Εν ολίγοις, αν επιλέξεις motul 5100 θέλεις 33 euro + 8 το φίλτρο = 43. Συν ό,τι σου πάρει ο συνεργειάκας για την αλλαγή.
file mou ta 5100 ta pereis gyrw sta 23e to 4litro apo lamprianidh
ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΚ! ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΟΡΓΑΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΟΙΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΟΙΑ ΕΝΤΑΣΗ!!
Παιδιά το θέμα με το καντράν λύθηκε. Μου το αντικατέστησαν σήμερα στην εγγύηση κι όλα οκ.
Όμως πρέπει να πω και μια καλή κουβέντα για την αντιπροσωπεία που ήταν άψογοι και ταχύτατοι θα έλεγα. Κι όλα αυτά από το "Σαρακάκη" που τόσα λέγονται. Εγώ λέω μπράβο τους για την άμεση ανταπόκριση.
Και μια ερώτηση: Το καινούριο καντράν γράφει 0 Km. Πρέπει να την ξαναστρώσω τη μηχανή;:o :o
Το ρώτησα στο μάστορα που το έβαζε και έπεσε πολύ γέλιο.
argy_kap
02/11/2009, 12:11
Παιδιά το θέμα με το καντράν λύθηκε. Μου το αντικατέστησαν σήμερα στην εγγύηση κι όλα οκ.
Όμως πρέπει να πω και μια καλή κουβέντα για την αντιπροσωπεία που ήταν άψογοι και ταχύτατοι θα έλεγα. Κι όλα αυτά από το "Σαρακάκη" που τόσα λέγονται. Εγώ λέω μπράβο τους για την άμεση ανταπόκριση.
Και μια ερώτηση: Το καινούριο καντράν γράφει 0 Km. Πρέπει να την ξαναστρώσω τη μηχανή;:o :o
Μπράβο που λύθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα!
:beer: :beer:
georgis4
02/11/2009, 12:17
Πρεπει να στρωσεις το κοντερ....:rotflmao: :rotflmao:
χαχαχα οχι τιποτα δεν κανεις οδηγας οπως πριν απλα βλεπεις πλεον τι και πως στο κοντερ!:D
makis206
02/11/2009, 12:27
Tέλος καλό όλα καλά Σταύρο!
Ας είναι η τελευταία στεναχώρια :beer: :beer: