PDA

View Full Version : Βοήθεια κάποιου λογιστή

MikeG
22/10/2009, 10:40
Καλημέρα.
Αυτό που θα ρωτήσω είναι κάτι το πολύ απλό νομίζω, αλλά εγώ τυγχάνει να μη το ξέρω. :D

Λοιπόν, κατέθεσα σήμερα τη περιοδική δήλωση Φ.Π.Α, ως ελεύθερος επαγγελματίας που είμαι & διαπίστωσα ότι στη δήλωση του 2ου 3μήνου Φ.Π.Α, είχα βάλει λάθος τα ποσά & έτσι είχα πληρώσει 255 euros παραπάνο φόρο.

Τους ρώτησα εκεί στην εφορία τι κάνω τώρα & μου είπαν ότι μπορώ να κάνω είτε τροποποιητική δήλωση είτε να τα περάσω λέει στο επόμενο 3μηνο, δηλαδή στο 4ο πλέον.

Οκ, όμως πως γίνεται αυτό? Σε ποιος κωδικούς βάζω & ποια πόσα?

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?

Ευχαριστώ.

:wave2:

mplah
22/10/2009, 11:04
Θα κανεις τροποποιητικη δηλωση στο τριμηνο που εβαλες λαθος τα ποσα, και το ποσο που πληρωσες παραπανω θα συμψηφιστει με την επομενη δηλωση που ειναι μεχρι τις 26 του μηνος αν ειναι χρεωστικη και 31 αν ειναι πιστωτικη.

οσο αφορα τους κωδικους εξαρταται που εχεις κανει λαθος? εκροες?εισροες?δαπανες?υπολοιπο προηγ. περιοδου?

MikeG
22/10/2009, 11:07
Έχω κάνει λάθος και στις εκροές (κωδ. 303, 307, 311) και στο φόρο εκρωών (333, 337).
& αντιστοίχος στους κωδικούς 511 και 513.

Ευχαριστώ.

notakos600
22/10/2009, 11:09
Δεν έχεις λογιστή ?
Χρειάζεται πολύ προσοχή και τέτοια λάθη κοστίζουν, ελεύθερος επαγγελματίας είμαι κι εγώ αλλά αυτά τα έχει αναλάβει ο λογιστής, για 200 ευρώ λογιστικά το τρίμηνο δεν αξίζει να ρισκάρουμε.

krama22
22/10/2009, 11:14
αντιγραφω απο εδω:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=73512

Αντιγραφή:
---------------------------------

νομίζω οτι εισαι απο το Ηρακλειο?

Αν ναι, η συζυγός μου ειναι λογιστρια και τα ξέρει αυτά απ'έξω και ανακατωτά, με αρκετα χρονια εμπειρια στο Ηράκλειο, ξερει ακριβως, διαδικασιες, κτιρια, Α/Β ΔΟΥ, σε ποιο οροφο/ γραφειο πρεπει να πας κλπ...

Οπότε άν θέλεις, μάξεψε τις απορίες σου και στειλε PM με τηλέφωνο να της πώ να σε πάρει

(ασφαλώς η υπηρεσία παρέχεται χωρίς χρέωση) :)
-------------------------------

mplah
22/10/2009, 11:18
προχωρα με την τροποποιητικη μιας και μιλαμε για τις εκροες σου (τα εσοδα δλδ).αποτι καταλαβαινω προφανως εκανες λαθος μεταφορα στα ποσα (εκτος και εαν εκοψες μεταχρονολογημενο καποια αποδειξη) βαλε τα σωστα ποσα στην τροποιητικη και να συμπληρωσεις και τον κωδικο 403 (χρεωστικο αρχικης δηλωσης ) και το υπολοιπο θα ειναι πιστωτικο που θα μεταφερθει στην επομενη δηλωση.

MikeG
22/10/2009, 11:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από mplah
προχωρα με την τροποποιητικη μιας και μιλαμε για τις εκροες σου (τα εσοδα δλδ).αποτι καταλαβαινω προφανως εκανες λαθος μεταφορα στα ποσα (εκτος και εαν εκοψες μεταχρονολογημενο καποια αποδειξη) βαλε τα σωστα ποσα στην τροποιητικη και να συμπληρωσεις και τον κωδικο 403 (χρεωστικο αρχικης δηλωσης ) και το υπολοιπο θα ειναι πιστωτικο που θα μεταφερθει στην επομενη δηλωση.

Απλά έβαλα λάθος τα ποσά. Δεν υπάρχουν μεταχρονολογημένες αποδείξεις ή οτιδήποτε άλλο.
Οπότε ουσιαστικά κάνω μια κανονική δήλωση ΦΠΑ (τροποποιητική) με τα σωστά ποσά, και απλά στο κωδικό 403 βάζω το ποσό του έξτρα φόρου που είχα πληρώσει λανθασμένα (255 euros). ?

Σε ευχαριστώ και πάλι:wave2:

MikeG
22/10/2009, 11:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από krama22
αντιγραφω απο εδω:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=73512

Αντιγραφή:
---------------------------------

νομίζω οτι εισαι απο το Ηρακλειο?

Αν ναι, η συζυγός μου ειναι λογιστρια και τα ξέρει αυτά απ'έξω και ανακατωτά, με αρκετα χρονια εμπειρια στο Ηράκλειο, ξερει ακριβως, διαδικασιες, κτιρια, Α/Β ΔΟΥ, σε ποιο οροφο/ γραφειο πρεπει να πας κλπ...

Οπότε άν θέλεις, μάξεψε τις απορίες σου και στειλε PM με τηλέφωνο να της πώ να σε πάρει

(ασφαλώς η υπηρεσία παρέχεται χωρίς χρέωση) :)
-------------------------------

Σε ευχαριστώ πολύ & πάλι!
Αν δε βγάλω άκρη θα επικοινωνήσω :wave2:

mplah
22/10/2009, 12:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Απλά έβαλα λάθος τα ποσά. Δεν υπάρχουν μεταχρονολογημένες αποδείξεις ή οτιδήποτε άλλο.
Οπότε ουσιαστικά κάνω μια κανονική δήλωση ΦΠΑ (τροποποιητική) με τα σωστά ποσά, και απλά στο κωδικό 403 βάζω το ποσό του έξτρα φόρου που είχα πληρώσει λανθασμένα (255 euros). ?

στον κωδ 403 θα βαλεις ολο το ποσο που πληρωσες στην αρχικη δηλωση και λογικα με τα νεα διορθωμενα ποσα θα σου βγει στον κωδ.503 πιστωτικο υπολοιπο τα 255 ευρω.

Λεωνίδας
22/10/2009, 12:57
να προσλάβεις λογιστή ρε τσίπη :lol: :lol:

MikeG
22/10/2009, 13:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας

Ναι ρε για να μου συμπληρώνει 3 νούμερα 1 φορά το 3μηνο!

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :wave2:

Τι σκ@τ@ μηχανικοί είμαστε...

Άσχετο που τα έκανα πουτ@ν@ στη μια δήλωση :lol: :lol: :lol:

thagro
27/06/2010, 09:57
Παιδες και εγω αντιμετωπιζω ενα προβλημα πολυ συγκεκριμενο.

Εχω στο ονομα μου επιχειρηση (αν και μισθωτος) και θελω να σας ρωτησω για το Ε3 κατι.

Στα ποσα που αναφερονται στις δαπανες,πρεπει να συμπληρωσω καπου τα ενοικια της επιχειρησης ή οχι?
Ο λογιστης που ρωτησα (τον οποιο δεν εχω σε πολυ υποληψη αλλα τεσπα...) μου ειπε οτι τα ενοικια τα δηλωνω στις δαπανες στο πεδιο 531 που αναφερεται ως "ΙΔΙΟΧΡΗΣΗ".

Το θεμα ειναι οτι ναι μεν τα δηλωνω και στον πινακα Ε κανονικα με ΑΦΜ ιδιοκτητη κτλ αλλα κατα καποιο τροπο πρεπει λογιστικα να μπουν και στις δαπανες της επιχειρησης,και με αυτο το σκεπτικο μπαινουν στο 531 ως ΙΔΙΟΧΡΗΣΗ.

Ειναι αυτο σωστο ή οχι?

Ζηταω κατι συγκεκριμενο γιατι αν κανω κατι λαθος αλλαζει ολο το Ε3 και μπαινουν/βγαινουν ποσα στα καθαρά κερδη της εταιρίας και κατα συνεπεια στον αναλογουντα φορο...

Οποιος εχει απαντηση που να ειναι σιγουρος θα ειναι ανεκτιμητος..

Να ειστε καλα ευχαριστω για το χρονο σας.

filipp0s
27/06/2010, 12:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας

+100000000000:smokin:

VGER
28/06/2010, 04:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG

Έβγαλες άκρη ή όχι ακόμα; Αν όχι, μπορώ να σου δώσω περισσότερες λεπτομέρειες, λογιστής γαρ...:wave2:

VGER
28/06/2010, 04:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από thagro
Παιδες και εγω αντιμετωπιζω ενα προβλημα πολυ συγκεκριμενο.

Εχω στο ονομα μου επιχειρηση (αν και μισθωτος) και θελω να σας ρωτησω για το Ε3 κατι.

Στα ποσα που αναφερονται στις δαπανες,πρεπει να συμπληρωσω καπου τα ενοικια της επιχειρησης ή οχι?
Ο λογιστης που ρωτησα (τον οποιο δεν εχω σε πολυ υποληψη αλλα τεσπα...) μου ειπε οτι τα ενοικια τα δηλωνω στις δαπανες στο πεδιο 531 που αναφερεται ως "ΙΔΙΟΧΡΗΣΗ".

Το θεμα ειναι οτι ναι μεν τα δηλωνω και στον πινακα Ε κανονικα με ΑΦΜ ιδιοκτητη κτλ αλλα κατα καποιο τροπο πρεπει λογιστικα να μπουν και στις δαπανες της επιχειρησης,και με αυτο το σκεπτικο μπαινουν στο 531 ως ΙΔΙΟΧΡΗΣΗ.

Ειναι αυτο σωστο ή οχι?

Ζηταω κατι συγκεκριμενο γιατι αν κανω κατι λαθος αλλαζει ολο το Ε3 και μπαινουν/βγαινουν ποσα στα καθαρά κερδη της εταιρίας και κατα συνεπεια στον αναλογουντα φορο...

Οποιος εχει απαντηση που να ειναι σιγουρος θα ειναι ανεκτιμητος..

Να ειστε καλα ευχαριστω για το χρονο σας.

Από τη στιγμή που πληρώνεις κανονικά ενοίκια, και δεν κάνεις ιδιόχρηση του ακινήτου ούτως ώστε να μπαίνουν τεκμαρτές δαπάνες ενοικίων, σε αυτή την περίπτωση θα συμπληρώσεις τον κωδικό 528 και όχι 531.:wave2:

thagro
28/06/2010, 12:26
-----> Επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι και μαλλον θα κατευθυνθουμε προς αυτες τις πρακτικες,
θελω να σε ευχαριστησω και αν σε βγαλει ο δρομος προς Θεσσαλονικη μερια και εχεις αναγκη απο Ηλεκτρολογικα-Ηλεκτρονικα μερεμετια κανε σινιαλο !
Να σαι καλα ! :wave2:

VGER
28/06/2010, 15:59
Να σαι καλά!:beer: