Σύνδεση

View Full Version : Arai απο USA

DimChios
25/10/2009, 10:22
Το κολημα μου με τα Arai το ξερουν πολλοι!
Απλα πιστευω οτι ειναι το κορυφαιο κρανος μακραν μπροστα απο τα υπολοιπα!

Στο θεμα μας....εχω ηδη ενα RX7 Edwards yellow το οποιο ειναι σε αριστη κατασταση!

Πανεμορφο και νεο ειναι το RX7 GP ...κι επειδη χρειαζομαι ενα 2ο, και επειδη συγγενικο μου προσωπο ειναι Αμερικη αυτες τις μερες...

κατα ποσο αξιζει να μου το φερουν απ ευθειας ή να το παραγγείλω απο ιντερνετ?

Λεω μπας και παιζει να το βρουν σε καμμια καλυτερη τιμη εκει...

Γενικως δεν εχω δει τις τιμες αυτη την εποχη αλλα τοτε που πηρα το Edwards απο ebay ειχε 860 ευρω εδω και μου ηρθε με τα μεταφορικα 407 στην πορτα μου!

Αποψεις...

:beer: :beer: :beer: :wave2:

Sapadak
25/10/2009, 10:25
Κανε την αγορα ονλαιν (μιας και η ισοτιμια ειναι στο 1,5)

Να το παραλαβει αυτος και ειτε να στο φερει ειτε να στο στειλει αυτος απο εκει ετσι ωστε να μη γινει κανα ευτραπελο με τελωνειο

devil's animal
25/10/2009, 10:41
Ρε συ Μητσο, το arai rx-7 GP το βρισκεις ebay με 600$+μεταφορικα (δλδ κανα 50$μαξ)
η ισοτιμια ειναι στο 1,5 ξερο.
οπερ σημαινει οτι 650/1,5=433,33€ μαζι με μεταφορικα.

αν το συγγενικο σου προσωπο εχει την ορεξη να ψαξει μαγαζι για να γλιτωσεις τα μεταφορικα,οκ.

αλλα υπ'οψιν οτι τα περισσοτερα e-bay stores ειναι ουσιαστικα αποθηκες και δεν εχουν βιτρινα.

οτι κερδισεις (αν κερδισεις) απο τα μεταφορικα θα μεταφραστει σε ταλαιπωρια απο το συγγενικο σου προσωπο.

ενω απο εδω απλα καθεσαι στην καρεκλα και παραλαμβανεις.

SOS
αν το παραγγειλεις απο νετ
αποστολη αυστηρα με USPS και declared value+shipping (δηλωμενη αξια δεματος μαζι με μεταφορικα) ~50$

ολα αυτα τα τονιζεις στο mail για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο με τα τελωνεια.
:wave2:

DimChios
25/10/2009, 10:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
Ρε συ Μητσο, το arai rx-7 GP το βρισκεις ebay με 600$+μεταφορικα (δλδ κανα 50$μαξ)
η ισοτιμια ειναι στο 1,5 ξερο.
οπερ σημαινει οτι 650/1,5=433,33€ μαζι με μεταφορικα.

αν το συγγενικο σου προσωπο εχει την ορεξη να ψαξει μαγαζι για να γλιτωσεις τα μεταφορικα,οκ.

αλλα υπ'οψιν οτι τα περισσοτερα e-bay stores ειναι ουσιαστικα αποθηκες και δεν εχουν βιτρινα.

οτι κερδισεις (αν κερδισεις) απο τα μεταφορικα θα μεταφραστει σε ταλαιπωρια απο το συγγενικο σου προσωπο.

ενω απο εδω απλα καθεσαι στην καρεκλα και παραλαμβανεις.

SOS
αν το παραγγειλεις απο νετ
αποστολη αυστηρα με USPS και declared value+shipping (δηλωμενη αξια δεματος μαζι με μεταφορικα) ~50$

ολα αυτα τα τονιζεις στο mail για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο με τα τελωνεια.

Σαν να εχεις δικιο!

:rolleyes:

:beer: :beer: :beer: :beer: :wave2:

DimChios
25/10/2009, 10:55
Σταυρο σου στελνω π.μ!

dirtbird
25/10/2009, 19:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
Σταυρο σου στελνω π.μ!

Κοίτα να μοιραστείτε και το τελωνείο....:winka: :D

devil's animal
25/10/2009, 19:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Κοίτα να μοιραστείτε και το τελωνείο....:winka: :D

μπα κακο χρονο να'χεις βρωμερη σκουληκαντερα..:a52:

McTalas
28/10/2009, 09:26
to noy sas sto telonio.

DimChios
28/10/2009, 13:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
to noy sas sto telonio.

για την παραγγελεια μεσω νετ λες ή αν το φερουν?

McTalas
28/10/2009, 15:32
για την παραγγελεια μεσω νετ λες ή αν το φερουν?
gia thn paraggelia meso net leo!!!
exoynsfiksei ligo oi koloi stotelonio.kalytera einai na sto feri o gnostos soy, an den exei vevea provlima me ta kila.
an sto parei aftos kai sto stilei meso usps tha plirosei telonio? afou einai idiotis...

tespa... A! kai kati allo
Xronia polla gia proxtes !!!
:D

tman
01/11/2009, 13:25
Θα σου πρότεινα να μην το πάρεις. Η arai όπως κατασκευάζει τρία διαφορετικά κελύφη για όλο τον κόσμο. Ένα για Ευρώπη, ένα για Αμερική, ένα για Ασία. Αυτά που πάνε αμερική δεν ταιριάζουν στα δικά μας κεφάλια, μιας και τα δικά τους είναι πιο μακρόστενα ενώ της ασίας πιο οβάλ. Μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις μέγκενη και πάλι φτηνά θα σου έρθει το κράνος.
Μην ψήνεσαι με τη διαφορά τιμής, ειδικά στο συγκεκριμένο προιόν. Την έχει πατήσει ήδη φίλος που το παρέλαβε στη μισή τιμή και το έχει στο ράφι και το κοιτάει...

McTalas
01/11/2009, 13:41
εχω παρει 3 αραι και ενα σοει απο αμερικα, μια χαρα μου βγηκε!!
και το νουμερο εκατσε οπως τα ευρωπαικα και ολα κομπλε και το σημαντικοτερο... κατω απο την μιση τιμη...
:winka:

tman
01/11/2009, 13:45
κάτι ξέρεις περισσότερο τότε από μένα που έχω πάει στο εργοστάσιο της arai. Πιθανότατα έχεις αμερικάνικα γονίδια ;) Αν σου ταιριάζουν γάντι, καλύτερα να γλυτώσεις τα λεφτά φυσικά

McTalas
01/11/2009, 13:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από tman
κάτι ξέρεις περισσότερο τότε από μένα που έχω πάει στο εργοστάσιο της arai. Πιθανότατα έχεις αμερικάνικα γονίδια ;) Αν σου ταιριάζουν γάντι, καλύτερα να γλυτώσεις τα λεφτά φυσικά
αυτο με τις διαφορετικες κόλες ισχύει?

tman
01/11/2009, 14:17
Τίποτα δεν ισχύει. Η arai κατασκευάζει όλα τα κράνη της στην Ιαπωνία με τα ίδια υλικά. Μόνηρ διαφορά στα καλούπια για Ευρώπη, Αμερική και Ασία όπως προανέφερα. Όλα τα κράνη της καλύπτουν ευρωπαϊκές και αμερικάνικες προδιαγραφές και δεν γίνονται περικοπές όπως σε κάποιες άλλες εταιρίες

mikros boudas
01/11/2009, 15:18
3 καλουπια ναι,ολα τα αλλα ιδια.:beer:

rizlaaa
01/11/2009, 15:35
Οπως γνωρίζετε, εισαγωγή απο Ε.Ε, δεν έχει τελωνείο, ακόμα και άν φέρετε ολόκληρη μοτοσυκλέτα.

Απο το ebay χρειάζεται κάποια προσοχή, ειδικά όταν μιλάμε για ακριβά προιόντα. Εχω ψωνίσει αρκετές φορές χωρίς πρόβλημα, αλλά μικρό-ποσά. Τουλάχιστον με paybal είσαι σίγουρος.

Oσο αφορά το τελωνείο, μάλλον παίζει σε ποιά βάρδια θα πέσεις... Δέν ελέγχονται τα πάντα και δεν ανοίγονται τα πάντα. Καλό είναι να επιλέγεται την αργή παράδοση και όχι την γρήγορη. Περνάει πιο απαρατήρητα.

Εχουμε φέρει τεράστια κουτιά με μοντέλα, και οι περιπτώσεις του τελωνείου είναι μικρές. Εννοείται ότι θα ζητήσετε υποτιμολόγηση, (άν κάνει το κατάστημα) αλλιώς μην το φέρετε καθόλου....:rolleyes: (βέβαια μιλάω συνήθως για Κίνα- ταιβάν κ.λ.π).

Στο τελωνείο ότι θέλουν κοπανάνε άν σε πιάσουν, και μάλλον οφείλεται στο ότι δέν μπορούν να ξέρουν πόσο έχει επίσημα στην Ελλάδα. Επίσης ξέρω ότι απο Αμερική, υπάρχουν ακριβά μεταφορικά... Απο Αγγλία τα μεταφορικά είναι πάμφθηνα.

mikros boudas
01/11/2009, 16:04
αναλογικα,τα "κρατικα" ας πουμε ταχυδρομεια,και απο αγγλια και απο αμερικη εχουν ιδιο κοστος.αναλογικα,δλδ αλλο τα 2000 χλμ αλλο τα 8,000 χλμ...αλλα το δολλαριο ειναι φθηνοτερο οποτε παιζει κι εκει η καλυτερη τιμη...στο τελωνειο τωρα θεωρητικα υπαρχει συγκεκριμενος φορος βαση τιμολογιου...υποτιμηση μονο η σημειωση σαν μεταχειρισμενο,ιδανικα και τα 2...

DimChios
01/11/2009, 22:41
το Arai που εχω ηδη, απο Αμερικη και αυτο σταλμενο, ειναι ακριβως στο κεφαλι μου!

Μην ειστε απολυτοι με τα κελυφη!

mikros boudas
02/11/2009, 01:39
το Arai που εχω ηδη, απο Αμερικη και αυτο σταλμενο, ειναι ακριβως στο κεφαλι μου!

:wave2: τα κελυφη ειναι σιγουρα διαφορετικα,αυτο σημαινει πως δεν μας καθονται σωστα ομως!!ειναι αναλογως το κεφαλι

tman
02/11/2009, 08:56
εγώ απλά σας λέω τις διαφορές. Τώρα αν εσείς επιμένετε να βγάζετε σωστά τα κράνη που έχουν κατασκευαστεί για την αμερικάνικη αγορά, οκ. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα και αν σας κάνει το κράνος, οκ. Δεν ξέρω όμως τι συμβαίνει με την ασφάλεια, με ένα κράνος που δεν αγκαλιάζει σφιχτά το κρανίο όπως θα έπρεπε

DimChios
02/11/2009, 09:00
εγώ απλά σας λέω τις διαφορές. Τώρα αν εσείς επιμένετε να βγάζετε σωστά τα κράνη που έχουν κατασκευαστεί για την αμερικάνικη αγορά, οκ. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα και αν σας κάνει το κράνος, οκ. Δεν ξέρω όμως τι συμβαίνει με την ασφάλεια, με ένα κράνος που δεν αγκαλιάζει σφιχτά το κρανίο όπως θα έπρεπε

Λες να μην μου καθεται καλα και να επιμενω να το φοραω?

byron
02/11/2009, 09:02

Οι διαφορές στα Αμερικάνικα-Ευρωπαϊκά είναι πάρα πολύ μικρές (στο σχήμα του καλουπιού). Το αν σου κάθεται ή όχι έχει να κάνει με το κεφάλι σου και σε ποιό καλούπι ταιριάζει καλύτερα.
Προσωπικά έχω Japan και μου κάθεται κουτί.
Εννοείται ότι αν δεν αγκαλιάζει σωστά δεν σου κάνει το κράνος. Αυτό μπορεί κάλλιστα να συμβεί και στο Ευρωπαικό καλούπι όμως.

tman
02/11/2009, 09:34
ok

road spirit
02/11/2009, 11:45

Είμαστε απόλυτοι. Το ότι τα κέλυφη είναι διαφορετικά ισχύει, τέλος. Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Το ότι σου κάθεται έχει να κάνει με το σχήμα του δικού σου κεφαλιού, απλά σου έκατσε :winka:

mikros boudas
02/11/2009, 11:53
πχ εμενα αραη ιαπωνικο δεν μου καθεται καλα ενω αραη αμερικανικο το ιδιο νουμερο και κρανος μου καθεται κι εμενα κουτι

DimChios
02/11/2009, 22:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
Είμαστε απόλυτοι. Το ότι τα κέλυφη είναι διαφορετικά ισχύει, τέλος. Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Το ότι σου κάθεται έχει να κάνει με το σχήμα του δικού σου κεφαλιού, απλά σου έκατσε :winka:

να μην ειμαστε απολυτοι για το αν μας κανουν ή οχι εννοω!
Δεν αμφισβητω (το γνωριζω κι εγω αλλωστε) οτι υπαρχουν 3 διαφορετικα!!!