View Full Version : πόσο αδιάβροχο τελικά πρέπει να είναι ένα dainese
Πώς να σας το εξηγήσω βρε παιδιά. Ευτυχώς που είστε και ανεκτικοί...:beer:
Το πρόβλημα ήταν και είναι, να αποφύγω το αδιάβροχο και το βάλε - βγάλε. Δέν είναι και τόσο εως καθόλου βολικό. Προτιμώ να πάρω άλλο μπουφάν, παρά να γυρίσω στο αδιάβροχο, το οποίο σημειωτέον είναι και πάρα πολύ καλό. Αλλά για άλλη χρήση. Π.χ να πάς ένα ταξίδι.
Αλλα θα σκάσω άν δεν καταλάβω τι τελικά μπορεί να φταίει..... Πρέπει να σας πώ ότι εκτός απο το μπουφάν και τα γάντια, πήρα και μποτάκια καθώς είμαι σε αναμονή για παντελόνι.
Τά μποτάκια είναι αστέρι. Sidi. Τουλάχιστον εκεί πετύχαμε. Τώρα όσο αφορά το παντελόνι, δεν ήθελα το γνωστό αδιάβροχο cordura, με την επένδυση μέσα.
Περιμένω να φέρουν απο αυτά που μοιάζουν με πλουτζήν, αλλά είναι αδιάβροχα με προστασίες στα γόνατα και στους γοφούς. Σάς λέω.....θα γίνω στυλάκι.:p
Aυριο θα κάνω test για τα μανίκια..... σας το λέω για να μήν φωνάζετε.:lol:
Με αδιαβροχη επενδυση απο μεσα ειμαστε οκ βολευεσαι? Ειναι καλη φαση δοκιμασμενα.
Απλα οταν ζητας μπουφαν , δε θα λες αδιαβροχο.Θα λες για καταιγιδες , νεροποντες κ extreme καιρικα φαινομενα, για να μπει ο αλλος στο νοημα.
stefanos
27/10/2009, 19:06
Τελικά δηλαδή τα αδιάβροχα είναι περίπου αδιάβροχα και υπό συνθήκες ε?:p
harisvfr
27/10/2009, 19:08
Βρε παιδιά στα σοβαρά τώρα.. Ξέρετε εσεις κανένα μπουφάν κορντούρα που να αντέχει ώρες καρέκλες και τραπέζια και να μην γίνετε παπάρα ? Απλά με την αδιάβροχη επένδυση σώζεται κάπως το πράγμα. Μόνο με τα αδιάβροχα είσαι οκ.
(Το ίδιο και για τα γάντια)
Ολα τα υπόλοιπα είναι για κρύα και για προστασία από πτώσεις (όχι τις καλές :D )και μην τυχόν σε πιάσει βροχή στο δρόμο και γίνεις στο 5λεπτο λούτσα.
:beer:
Δείξτε λίγο κατανόηση. Πρώτη φορά "ντύνομαι" και ίσως κάτι δεν έχω καταλάβει.
Θά μπώ στο κλίμα όμως, που θα πάει.
@edit@
Φίλε MAG/FMX, τελικά δεν έχεις άδικο. Μάλλον κακώς ζήτησα αδιάβροχο μπουφάν....:mad:
Πάντως σήμερα που βρέθηκα στην Μιχαλακοπούλου, μπήκα σέ ενα κατάστημα και ρώτησα για ένα μπουφάν richa. Τιμές απο 190 έως περίπου 400 ευρώ.
Δοκίμασα ένα, και μου έκατσε γάντι. Και μετά..........ρωτάω το παλικάρι.
Αδιάβροχο........................................................... ναί
Δέν μπάζει απο πουθενά...................................... οχι
Ουτε μανίκια ούτε φερμουάρ.............................. οχι
Σίγουρα............................................................... ναι
Σίγουρα - σίγουρα............................................... 100%
Δηλαδή μπορώ να βρέχομαι όσο θέλω................ ναι
Σίγουρα.............................................................. ναιιιιιιιιι
Σε ευχαριστώ φίλε μου. Μάλλον θα τα πουμε σύντομα. Και έφυγα.
Και ερωτώ αγαπητοί φίλοι. Αν σου τα λέει ό άλλος έτσι, τι πρέπει να κάνω.
AUFGEBRACHT
27/10/2009, 19:22
Να πας υποψιασμένος με αυτό και να τον βάλεις να το δοκιμάσει...
178484
Απλα οταν ζητας μπουφαν , δε θα λες αδιαβροχο.Θα λες για καταιγιδες , νεροποντες κ extreme καιρικα φαινομενα, για να μπει ο αλλος στο νοημα.
Μα φιλε μου βλεπεις οτι σκιζομαι να σε βοηθησω κ δε δινεις αρκετη προσοχη, τραβας ενα δικο σου δρομο λογικης αλλα χωρις πολυ εμπειρια.
Αρχικά δημιουργήθηκε από rizlaaa
Δείξτε λίγο κατανόηση. Πρώτη φορά "ντύνομαι" και ίσως κάτι δεν έχω καταλάβει.
Θά μπώ στο κλίμα όμως, που θα πάει.
@edit@
Φίλε MAG/FMX, τελικά δεν έχεις άδικο. Μάλλον κακώς ζήτησα αδιάβροχο μπουφάν....:mad:
Πάντως σήμερα που βρέθηκα στην Μιχαλακοπούλου, μπήκα σέ ενα κατάστημα και ρώτησα για ένα μπουφάν richa. Τιμές απο 190 έως περίπου 400 ευρώ.
Δοκίμασα ένα, και μου έκατσε γάντι. Και μετά..........ρωτάω το παλικάρι.
Αδιάβροχο........................................................... ναί
Δέν μπάζει απο πουθενά...................................... οχι
Ουτε μανίκια ούτε φερμουάρ.............................. οχι
Σίγουρα............................................................... ναι
Σίγουρα - σίγουρα............................................... 100%
Δηλαδή μπορώ να βρέχομαι όσο θέλω................ ναι
Σίγουρα.............................................................. ναιιιιιιιιι
Σε ευχαριστώ φίλε μου. Μάλλον θα τα πουμε σύντομα. Και έφυγα.
Και ερωτώ αγαπητοί φίλοι. Αν σου τα λέει ό άλλος έτσι, τι πρέπει να κάνω.
αν θες πες μας κ το μοντελο να ψαξουμε σε κανα e-bay γιατι απο net μπορει κ να σου ερθει οικονομικοτερα:winka:
@MAG/FMX@
τώρα μου το είπες το κόλπο ρε φίλε. Απο εβδομάδα που θα βγώ στην γύρα, δεν θα ζητάω πλέον αδιάβροχο, αλλά για καταιγίδες.:winka:
@kyko@
δεν ξέρω και δεν συγκράτησα το μοντέλο. Ομως έχω να γυρίσω ακόμα κάποια καταστήματα.
Φτού και πάλι απο την αρχή gamoti...
Παιδιά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας. Ομολογώ ότι είστε φοβεροί.
Πρέπει να ξέρετε ότι είμαι αποφασισμένος να γίνω αδιάβροχος, και θα το πετύχω....:cool:
AUFGEBRACHT
27/10/2009, 19:53
...Ο τελευταίος που θυμάμαι ότι είχε πρόβλημα με τη βροχή και τα έντονα καιρικά φαινόμενα τελικά έφτιαξε κιβωτό....;)
Καλή επιτυχία στην αναζήτησή σου και κράτα τις συμβουλές που σου δωσαν τα παιδιά...
Ευχαριστώ. :a23: I will be back....
@rizlla: φιλαράκι, νομίζω ότι έχεις περάσει απέναντι...
κοινώς, ψόφησε.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
@rizlla: φιλαράκι, νομίζω ότι έχεις περάσει απέναντι...
κοινώς, ψόφησε.
Μήπως να βοηθούσες λίγο να το κατανοήσω...
Μήπως να βοηθούσες λίγο να το κατανοήσω...
Εννοει οτι εισαι υπερβολικος με τα test που κανεις κλπ κλπ...
Φιλε μου,για τελευται φορα θα σου πω οτι το να βρεις εξοπλισμο που να σε κραταει παντελως στεγνο ειναι αδυνατον !!!Ο αδιαβροχος εξοπλισμος εχει σχεδιαστει απλα να ΜΗΝ βρεχεσε μεχρι τα π@π@ρια...
Οσο και αδιαβροχα να ειναι τα πραγματα αμα ριχνει καρεκλες νερο ειναι,απο καπου θα μπασει...
Εκτος και αν φορεσεις ολοσωμο προφυλακτικο:lol: :lol: :lol: :lol:
Μην το ψαχνεις λοιπον και τοοοοοοσο πολυ...
Τσαμπα σπας το κεφαλι σου...Παρε ενα σετακι αδιαβροχα ναυλα και φορα τα...
Ειναι οτι καλυτερο μπορει να σου προσφερει η επιστημη της μοτοσυκλετας εως τωρα...
Φιλικα :beer: :beer: :beer:
Απλα δεν εχουν καταλαβει οτι εισαι ολη μερα στους δρομους να δουλευεις , να σκας 400ε κ να σε πιανουν κοτσο κ οτι αυτη τη στιγμη εχεις παθει σοκ......
Ετσι ειναι οι εμπειριες πληρωνοντε , εδω ομως θα βρεις πολλες τσαμπα.........:a024:
Κανεις με REVIT CAYENE PRO==== Mηπως αυτο που κανει 500ε κανει το παληκαρι παντελοσαδιαβροχο.
latris mixanis
27/10/2009, 22:36
Έχω ένα dainese εδώ και 5 χρόνια νερό δε μου έχει βάλει ποτέ, απλά το έχω αισθανθεί δροσερό και το μόνο που μου είχε μουσκέψει μια φορά είναι στη μανσέτα του μανικιού που δεν έχει αδιαβροχοποίηση διότι ήμουν χωρίς γάντια. Τα γάντια μου είναι της ίδιας εταιρείας και όταν τα στύβω βγάζουν νερό αλλά το χέρι μου πάντα στεγνό είναι. Πάντως όταν αγόρασα από τον Ιταλό γάντια και μέσα σε μια μέρα μου άνοιξαν οι ραφές που έδωσε άλλα.*
Ο κολλητός μου πήρε από τη γνωστή αποθήκη μπουφάν dainese d-dry το οποίο του έβαλε νερό κια άλλος φίλος που έχει το ίδιο μπουφάν αλλά το πήρε από τον Ιταλό δε του βάζει.
Μήπως θα έπρεπε να το είχες απαιτήσει από τον μαγαζάτορα, μήπως να μιλήσεις με τον επίσημο αντιπρόσωπο για το πρόβλημα που έχεις??
Μήπως το μπουφάν σου τρώει λίγο μπανάνα?? :confused:
Ίσως έχουμε υπερτιμίσει τη Dainese και την κάθε Dainese και γι αυτό κάνουν ότι θέλουν. Σαφώς υπάρχουν μπουφάν κι από άλλες εταιρείες εξίσου καλά και πιο οικονομικά ;)
:wave2:
Εγώ πάντως Dainese θα ξαναπάρω .......(κολλημένη)
Παιδιά να κάνω μια ερώτηση αν ξέρει κάποιος να απαντήσει.
Ενα ταμπελάκι που έχει το μπουφάν, το οποίο όμως για να το δείς πρέπει να βγάλεις την επένδυση και γράφει made in china, τι μπορεί να σημαίνει;
Οτι το ταμπελάκι είναι κινέζικο, ή ότι ράφτηκε στην κίνα το μπουφανάκι.
fotisdragon
27/10/2009, 22:52
Εμένα το μπουφανάκι (που δεν έμπαζε τίποτα, και επιμένω) γράφει Made in Latvia
Το πρωτο αποκλειεται :winka:
Το δευτερο παιζει...:hypnotize
MAG/FMX που εχεις και santa monica για πες ρε συ τι γραφει το δικο σου...
Αμα ειναι China το παιρνω εγω γτ αμα βρεξει θα γινεις μουσκεμα ρε φιλε...:lol: :lol: :lol:
Me σκοτωνεται παω να δω με σας που εμπλεξα.......:bigcry:
Ενα ταμπελάκι που έχει το μπουφάν, το οποίο όμως για να το δείς πρέπει να βγάλεις την επένδυση και γράφει made in china, τι μπορεί να σημαίνει;
Νά και η φωτό.
178528
road spirit
27/10/2009, 23:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από MAG/FMX
Κανεις με REVIT CAYENE PRO==== Mηπως αυτο που κανει 500ε κανει το παληκαρι παντελοσαδιαβροχο. 500 ??
360 το πήρα απο fcmoto.com , ας σοβαρευτούμε :winka:
Δεν το έχω δοκιμάσει σε δυνατή βροχή για πολύ ώρα. Σε φυσιολογική βροχή και για κάνα 20λεπτο το μπουφάν παπάριασε εντελώς απο έξω αλλά απο μέσα δεν πέρασε τίποτα. Τώρα σε περισσότερη βρόχα δεν ξέρω τι θα έκανε ...
Ωχ ρε μαγκες εμενα εχει ενα σημιωμα κ λεει οτι το ραψε πουτανακι κινεζακι........ωχ εχει κ το ονoμα της Μονικα Lee
Ωχ ρε μαγκες εμενα εχει ενα σημιωμα κ λεει οτι το ραψε πουτανακι κινεζακι........ωχ εχει κ το ονoμα της Μονικα Lee
China και εσυ???:hypnotize :hypnotize :hypnotize
Που το βρικανε το καγκουρο ρε συ εκει περα???:confused: :bigcry:
Καλα ρε σας πιασανε κοτσους ή μου φαινεται...???
Περα απο την πλακα δεν γνωριζω,οποτε δε λεω τιποτα...:winka:
Λοιπον εγω κ με τα δυο δερματινα που εχω δεν εχω μουσκεψει κ ειδικα με το δαινεσε.
Το μονικα μου που αγοραστηκε απο την αντιπροσωπεια της ελλαδας λεει δυστυχως η ευτυχως made in BOSNIA
Εμενα το colori μου παντως ειναι made in GREECE:sun: :cool: :p
Αρχικά δημιουργήθηκε από latris mixanis
Έχω ένα dainese εδώ και 5 χρόνια νερό δε μου έχει βάλει ποτέ, απλά το έχω αισθανθεί δροσερό και το μόνο που μου είχε μουσκέψει μια φορά είναι στη μανσέτα του μανικιού που δεν έχει αδιαβροχοποίηση διότι ήμουν χωρίς γάντια. Τα γάντια μου είναι της ίδιας εταιρείας και όταν τα στύβω βγάζουν νερό αλλά το χέρι μου πάντα στεγνό είναι. Πάντως όταν αγόρασα από τον Ιταλό γάντια και μέσα σε μια μέρα μου άνοιξαν οι ραφές που έδωσε άλλα.*
Ο κολλητός μου πήρε από τη γνωστή αποθήκη μπουφάν dainese d-dry το οποίο του έβαλε νερό κια άλλος φίλος που έχει το ίδιο μπουφάν αλλά το πήρε από τον Ιταλό δε του βάζει.
Μήπως θα έπρεπε να το είχες απαιτήσει από τον μαγαζάτορα, μήπως να μιλήσεις με τον επίσημο αντιπρόσωπο για το πρόβλημα που έχεις??
Μήπως το μπουφάν σου τρώει λίγο μπανάνα?? :confused:
Ίσως έχουμε υπερτιμίσει τη Dainese και την κάθε Dainese και γι αυτό κάνουν ότι θέλουν. Σαφώς υπάρχουν μπουφάν κι από άλλες εταιρείες εξίσου καλά και πιο οικονομικά ;)
Εγώ πάντως Dainese θα ξαναπάρω .......(κολλημένη)
Ούτε εγώ έχω πρόβλημα με τήν Dainese αγαπητή φίλη. Απλά το πήρα γιατί οι δύο στους τρείς, μού πρότειναν αυτή την μάρκα. Δυστυχώς ούτε με την dainese μπορώ να μιλήσω απευθείας λόγω ότι δεν κατέχω καλά αγγλικά, ίσως πόσο μάλλον ιταλικά.
Ομως ένα mail μπορώ να το παλέψω να το στείλω. Ομως αφού εξαντλήσω όλες τις δοκιμές πρόσβασης νερού στα μανίκια.
Φαντάζομαι όταν λές ότι σου έμπασε στήν μανσέτα, θα εννοείς το τελείωμα κάτω κάτω. 1-2 εκατοστά.....ε;
Οχι για αυτό που λέω εγώ 8 - 9 εκατοστά...:sad:
Re ολη η nike στη κινα φτιαχνεται κ ολοι οι ικοι μοδας.Τα δερματα ειναι απο αλλου αλλα στη κινα τα ραβουν.Μετα οι κινεζοι κλεβουν τα υφασματα τα περισεματα , κλεβουν κ τα σχεδια κ φτιαχνουν δυο ποιοτητες μαιμουδες.1 Τα σωστα σχεδια κ υφασματα κ 2 τα σωστα σχεδια κ αλλα υφασματα.
Είδατε παιδιά..... σιγά σιγά το κουβάρι ξεδιπλώνει.. Ετσι πάμε δυνατά.:beer:
Μα λέω και εγώ.
Δέν είναι δυνατόν να έχουν βγάλει στολές για αστροναύτες να πηγαίνουν στο φεγγάρι,
και μήν μπορούν να βγάλουν ένα αδιαβροχάκι που να αντιστέκεται στα καιρικά φαινόμενα. :winka:
Το αλλο μου δαινεσε καλοκαιρινο.Λεει made in Tynisia.
Re ολη η nike στη κινα φτιαχνεται κ ολοι οι ικοι μοδας.Τα δερματα ειναι απο αλλου αλλα στη κινα τα ραβουν.Μετα οι κινεζοι κλεβουν τα υφασματα τα περισεματα , κλεβουν κ τα σχεδια κ φτιαχνουν δυο ποιοτητες μαιμουδες.1 Τα σωστα σχεδια κ υφασματα κ 2 τα σωστα σχεδια κ αλλα υφασματα.
Να γιατί (ίσως) λείπουν τα 10 εκατοστά απο τα μανίκια.:winka:
Γιατί αν φάς απο 10 εκατοστά σε κάθε μανίκι, στα 10 μπουφάν το ένα είναι δώρο.:wacko:
Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
Εμενα το colori μου παντως ειναι made in GREECE:sun: :cool: :p
Mαde in leei h designed.
Γιατι το revit moy to panteloni λεει designed in Netherlands.
Ayto ισως ειναι πονηρια γιατι αλλο made in =δηλ παρασκευαστικε στην
κ αλλο desighned in =δηλ σχεδιαστηκε στην
Mαde in leei h designed.
Γιατι το revit moy to panteloni λεει designed in Netherlands.
Ayto ισως ειναι πονηρια γιατι αλλο made in =δηλ παρασκευαστικε στην
κ αλλο desighned in =δηλ σχεδιαστηκε στην
made in λεει:lol: :lol: :lol:
Την ξερω και την προσεχω αυτη την διαφορα...
Το κανουν κ στα ποδηλατα αυτο...:yuck: :yuck: :yuck:
Παντως οταν πηγα να τσακωσω το colori dylan .Eixe eνα περιεργο συμπυκνμενο υφασμα τραχυ
, φενοταν αδιαβροχο αλλα λεω θα σκασω με αυτο.........
Παντως οταν πηγα να τσακωσω το colori dylan .Eixe eνα περιεργο συμπυκνμενο υφασμα τραχυ
, φενοταν αδιαβροχο αλλα λεω θα σκασω με αυτο.........
Το daytona Που εχω το καταφχαριστιεμε παντως...
Μια χαρα μπουφανακι και το φοραω συνεχεια,ολη μερα χειμωνα καλοκαιρι...
Το καλοκαιρι χωρις την επενδυδη εννοειται,αλλα κ παλι ειναι ζεστο...
Τι να κανουμε που δεν επαιζαν λεφτα για καλοκαιρινο...:sad:
Ασε κ τα καλοκαιρινα ειναι πουστικα.Αμα υδρωσεις λιγο κ μετα αρχισει κ μπαινει ο αερας απτις τρυπες την εκατσες πιστευω.......
Ασε κ τα καλοκαιρινα ειναι πουστικα.Αμα υδρωσεις λιγο κ μετα αρχισει κ μπαινει ο αερας απτις τρυπες την εκατσες πιστευω.......
K εχω και ευαισθησια στον αυχενα και την δεξια ωμοπλατη...:sad: :sad: :sad:
Θα επερνα ενα καλοκαιρινο γγτ στα φαναρια με το colori περνεις φωτια...
Ελπιζω να τα καταφερω φετος...
Καλητερα κατι ανοιξιατικα πιστευω.Αν κ εγω φετος επειδη εσκασα λιγο με τις μποτες, πηρα κατι καλτσες 20ε το ζευγαρι κ εχω παθει την πλακα μου.Τελεια μιλαμε χλιδη κ ανεση λες κβοηθανε κ την υπολιπη θερμοκρασια του σωματος............
Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
K εχω και ευαισθησια στον αυχενα και την δεξια ωμοπλατη...:sad: :sad: :sad:
Θα επερνα ενα καλοκαιρινο γγτ στα φαναρια με το colori περνεις φωτια...
Ελπιζω να τα καταφερω φετος...
Dont worry του χρονου θα βρω κολπο για καλοκαιρινο μπουφαν.Το ενα ειναι καλτσες με cool max που πηρα κ νομιζεις οτι φορας aircondition στα ποδια.Μαλον πρεπει να ξυγηθω κ κοντομανικο ισοθερμικο η με cool max , θα δειξει.
ισοθερμικο με cool max
Εχω αλλα ειναι κοκκινο και δε φοριεται συνεχεια...Πρεπει να παρω ενα μαυρο ή ασπρο...
Ελα ρε , τι μαρκα? , ποσο? καλο? δροσιζει κ δεν υδρωνεις κ δε σκας?
Ελα ρε , τι μαρκα? , ποσο? καλο? δροσιζει κ δεν υδρωνεις κ δε σκας?
Ειναι της adidas αλλα εχει και η nike...
Το ειχα για την ποδηλασια βασικα,τις μερες που εκανε πολυ κρυο...
Το καλο ειναι οτι το χειμωνα σε κραταει ζεστο ενω το καλοκαιρι αν φορας μονο αυτο δροσιζεσε αρκετα...
Τωρα το φοραω συνηθως μεσα απο το μπουφαν της μηχανης γτ οταν ιδρωνεις δε βγαινει ευκολα και κολλαει πανω σου,ενω με αυτο γλιστραει...Ειδικα αν ειναι δερματινο το μπουφαν...
Ναι το φανταστικα, για ποδηλασια.Εχω βρει κατι με40-50ε αλλα ελεγα μπας κ ειχες δοκιμασμενο της colori που παιζουν κανα 20ε
Ναι το φανταστικα, για ποδηλασια.Εχω βρει κατι με40-50ε αλλα ελεγα μπας κ ειχες δοκιμασμενο της colori που παιζουν κανα 20ε
Οχι,τοσο το ειχα παρει και εγω...40ε...
harisvfr
28/10/2009, 00:20
Μήπως μας κάνεις πλάκα ? :a48:
Καταρχήν ξεκινάμε με το ρητό ότι κανένας τεχνικός εξοπλισμός δεν είναι 100% αδιάβροχος!!
Φίλε rizlaaр θα σε στεναχωρήσω, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπω κανένα ελάττωμα στον εξοπλισμό που σου πούλησαν.
Μάλλον παρασύρθηκες και έκανες λάθος αγορές. Αυτό που προφανώς χρειαζόσουν ήταν ένα καλό σετ αδιάβροχα και όταν λέμε καλό, εννοούμε αυτά με το διχτάκι από μέσα, με μαλακό ύφασμα, με σύγχρονο και όμορφο ντιζάιν κτλ… Και συνεχίζεις να το σκέφτεσαι εντελώς λάθος το όλο θέμα. Το σπέσιαλ τζινάκι που αναφέρεις δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ονειρεύεσαι… Σκέψου το πιο απλό. Στην απίθανη περίπτωση που είναι 100% αδιάβροχο, όλο το νερό από τα πατζάκια που θα καταλήγει; Θα είναι αρκετά φαρδύ κάτω και μακρύ ώστε να αγκαλιάζει την μπότα/μποτάκι και τα νερά να κυλάνε έξω από αυτήν; Ορίμασε λίγο σαν καταναλωτής. Σκέψου, συμβουλέψου.
Ο εξοπλισμός για οδήγηση στην πόλη υπό βροχή έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις από ότι σε ανοιχτό δρόμο. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι προστασίες που σου προσφέρει η μοτοσικλέτα σου. Ανεμοθώρακας, χούφτες κτλ. Όσο πιο πολύ ταχύτητα αναπτύσσεις, τόσο πιο λίγο βρέχεσαι σε μία μηχανή με προστασίες. Σε ένα σταματημένο φανάρι, όλοι οι σχεδιασμοί και τα ντιζάινγκς καταρρέουν… Καλύτερα να ανοίξεις ομπρέλα…
Το μπουφάν σου, είναι 100% αδιάβροχο. Για να το διαπιστώσεις, αν θες, φόρα το κράνος σου, το μπουφάν σου και ένα αδιάβροχο παντελόνι (μέσα από το μπουφάν) και βαλε κάποιον με το λάστιχο να σε καταβρέχει για μία ώρα. Μην φορέσεις γάντια. Κράτα τα χέρια σου προς τα κάτω. Φρόντισε η εσωτερική επένδυση των μανικιών να μην εξέχει από τα μανίκια. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ αυτό. Άσε τα χέρια σου ελεύθερα προς τα κάτω να δεις πως θα τρέχει όλο αυτό το νερό. Οι παλάμες σου θα βραχούν. Σκέψου τι γάντια θα έπρεπε να έχεις για να καταφέρουν να κοντρολάρουν όλο αυτό το νερό… Νομίζω ότι κανένα γάντι δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει… Μόνο της καθαρίστριας θα κράταγε στεγνά τα χέρια σου… Ας είμαστε λίγο λογικοί.
Θα μπορούσες να αγοράσεις πάμφθηνο αδιάβροχο γάντι, αλλά όταν θα τα έβγαζες τα χέρια σου θα είχαν μουλιάσει σαν να ήσουν ναυαγός τον τελευταίο μήνα…
Εξυπνάδες του τύπου χειρουργικό γάντι από μέσα ξέχνα τα! Αυτά τα προτείνουν άσχετοι… Το χειρουργικό γάντι σε τέτοιες συνθήκες το μόνο που θα καταφέρει είναι να σε βοηθήσει να κολλήσεις πίσω από κανα αυτοκίνητο… Ο Ιδρώτας που θα εγκλωβιστεί μέσα στο νάιλον, θα παγώσει και θα μουδιάσουν τα δάχτυλά σου με αποτέλεσμα να μην τα ελέγχεις καθόλου….
Ο εξοπλισμός που αγόρασες, είναι τεχνικός εξοπλισμός και έτσι θα πρέπει να τον αντιμετωπίσεις.
Πάμε στο τελείωμα του μπουφάν. Όπως είσαι με το λάστιχο, δες πίσω στον πισινό σου. Δες το σημείο που τελειώνει το μπουφάν, τι ωραία τσουλάει όοολο το νερό από το μπουφάν στο αδιάβροχο… Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το γεγονός οτι δεν έχει αδιαβροχοποίηση στο συγκεκριμένο σημείο, είναι απλά γιατί δεν χρειάζεται. Ένα σωστό μοτοσυκλετιστικό παντελόνι θα έπρεπε να καλύπτει ακόμα και καθιστός, μέχρι το πάνω μέρος της μέσης σου. Αν παρατηρήσεις και οι επενδύσεις των μπουφάν εκεί τελειώνουν… Γιατί; Γιατί εκεί αναλαμβάνει το παντελόνι και ίσως η ζώνη μέσης…
Επίσης, με δεδομένο ότι κάθεσαι, αν υπήρχε υλικό αδιαβροχοποίησης θα το κατέστρεφες. Και μετά το σχίσιμο της μεμβράνης θα προχώραγε προς τα πάνω και θα χανόταν η αδιαβροχοποίηση και στο υπόλοιπο μπουφάν.
Εδώ κολλάει η ερώτηση… Το μπουφάν σου είναι στιλ τούρινγκ, ή κοντό; Γιατί αν είναι κοντό, καλά να πάθεις… Πως θες προστασία από όλους τους καιρούς αλλά και ντιζάιν..;
Επίσης. Όσο και κουφό αν ακούγεται, πολλές φορές αυτό που νομίζουμε ότι είναι νερό, είναι ο ίδιος μας ο ιδρώτας και η υγρασία. Δύσκολο να το χωνέψουμε αλλά ναι μετά από και μισή ώρα οδήγησης σε τέτοιες συνθήκες μπορεί και να στύβουμε το βρακί μας.
Γι’ αυτό και πολλοί αγοράζουν ισοθερμικά και μετά παραπονιούνται ότι τα χρυσοπλήρωσαν και ότι δεν είναι καλά… Δεν είναι αρκετά ζεστά λένε. Μπάζουν… Απλά δεν ξέρουν τι ψώνισαν και ποιος ο λόγος ύπαρξής τους… Ένα ισοθερμικό έχει διαφορετικές χρήσεις, για άθληση, για ορειβασία, για οδήγηση μοτοσικλέτας, για για για για…. Είναι ολόκληρη επιστήμη. Το πρώην αλάνι που έκανε την καλύτερη σούζα στην γειτονία και τώρα έγινε πωλητής προφανώς δεν το ξέρει, αλλά και να το ήξερε δύσκολο να χάσει χρόνο να στο εξηγήσει…
Τέλος, αν θεωρητικά ας πούμε, σταματούσε η βροχή και συνέχιζες να οδηγάς με μεγάλη ταχύτητα για κάμποση ώρα, θα έβλεπες ότι όλα θα στέγνωναν, ότι θα ήσουν στεγνός παντού και φρέσκος χωρίς κανένα πρόβλημα. Και αυτό είναι που πληρώνεις. Τεχνολογίες γκόρετξ, ντι-ντράι, Η2Ο άουτ κτλ από διάφορες εταιρείες, αυτό που θέλουν είναι να προσφέρουν άνεση (κόμφορτ). Και αυτό είναι δύσκολο να το καταλάβεις μέσα στην πόλη. Ένα πολυήμερο ταξίδι θα σου έδειχνε ξεκάθαρα τι έχεις πληρώσει.
Το γεγονός ότι έχω παντελόνι και μπουφάν της συγκεκριμένης μάρκας, πίστεψέ με δεν επηρεάζει την κρίση μου. Από κάπου ξεκίνησα και κάπου κατέληξα σε εξοπλισμό. Το μπουφάν το πήρα από Ιταλία το 2004 σε ένα από τα ταξίδια μου. Μέχρι τώρα δεν έχει μπάσει σταγόνα. Η χρήση του είναι χειμώνα καλοκαίρι και πραγματικά δεν θα ήθελες να ξέρεις τι έχει περάσει. Έχει πλυθεί πάνω από 10 φορές, ενώ είναι το μοναδικό μπουφάν που έχω για χρήση σε μηχανή.
Όλα τα παραπάνω τα γράφω μετά από 12 χρόνια οδήγησης μοτό, πάνω από 150 12ωρα/ 16ωρα ή και 20ωρα συνεχόμενης οδήγησης στις πιο απίθανες καιρικές συνθήκες. Πάνω από 100κ κμ αποκλειστικά σε ταξίδια.
Όλα τα παραπάνω όποιος παρακολουθεί το φόρουμ μπορεί να τα επιβεβαιώσει μέσα από τα γραφόμενα μου κατά καιρούς στα ταξιδιωτικά τα τελευταία 3 χρόνια και όχι από την εμπειρία μου σε κάποια καφετέρια της Πάτρας.
Εν ολίγοις, καταλαβαίνω απόλυτα την απογοήτευση σου για την άτυχη αγορά. Παρ’ όλα αυτά, κάνε όποια προσπάθεια μπορείς να κάνεις μέσω του καταστήματος και πίεσε να πάρεις ένα σετ αδιάβροχα σε καλύτερη τιμή ή ακόμα και δώρο. (πολύ χλωμό για Ελλάδα... ) Αν ήμασταν σε άλλη χώρα ίσως με το μπουφάν και μόνο θα είχες δώρο ένα πανέμορφο σετάκι αδιάβροχα και την προειδοποίηση ότι μόνο με αυτά θα κάνεις την δουλειά σου… Το παραπάνω το αναφέρω μιας και σε παραγγελία μέσω ίντερνετ για φίλη, με το κράνος αποσπάσαμε απίθανο σετ αδιάβροχα της Γκλόβερ και με τις μπότες ένα ζευγάρι γκόρετεξ γάντια…
Κλείνοντας να σου θυμίσω πάλι την ωμή αλήθεια. Μόνο με σετ αδιάβροχα ( κατά προτίμηση ολόσωμο) και δεύτερο ζευγάρι γάντια μπορείς να μείνεις στεγνός και αυτό με δυσκολίες. Αυτό λέει η πείρα, αυτό λένε όλοι οι αναβάτες σε όλο τον κόσμο αλλά και όλα τα σχετικά βιβλία για προετοιμασία εξοπλισμού.
Πάντα φιλικά.
Παναγιώτης.
Φιλε PanVas την καλημέρα μου. Ολα αυτά που γράφεις είναι απλά και κατανοητά.
Σίγουρα να ξέρεις δεν ψάχνω λαγούς με πετραχήλια.
Βεβαίως να σου πω ότι μπορεί ο εξοπλισμός που αγόρασα, μπορεί να είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα
αλλά μήν νομίζεις ότι και στην μηχανή είμαι φρέσκος.
Είμαι 45 ετών, και απο τα 19 που αγόρασα το πρώτο παπί μέχρι και σήμερα, έχω αλλάξει πολλά μηχανάκια. Και ξεκινώντας θα σου πώ.....
4 παπιά - kawasaki 1000 z1r - suzuki csx 750 - suzuki cszR 750 - yamaha fj 1200 - yamaha fz 750
oπου πλέον το 2003 πούλησα το τελευταίο και πήρα ένα beberly 200, και πρόσφατα ένα sym 300.
Αν και έχω κάνει αρκετές φορές κατα καιρούς delivery και courier, ποτέ δεν προβληματίστηκα για το τί θα φοράω στις βροχές. Βασικά δεν με ένοιαζε άν ήμουν σαν βαρελάκι με το αδιάβροχο.
Επίσης τα τελευταία 9 χρόνια που δούλεψα στα βόρεια προάστεια, πάλι δεν με ένοιαζε το αδιάβροχο
καθώς το έβαζα το πρωί, πήγαινα στην δουλειά μου και το έβγαζα.
Εκανα το οχταοράκι μου και όταν σχολούσα και άν χρειαζόταν το ξανά-έβαζα να γυρίσω σπίτι.
Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δέν έχω καμία πρόθεση να είμαι σαν βαρελάκι, ούτε θέλω να ξαναγυρίσω στο αδιάβροχο.
Εγώ την μόνη απορία που έχω, είναι άν εσείς που τα έχετε δοκιμάσει αυτά που για μένα φαντάζουν εξωγήινα, αν αντιμετωπίζεται παρόμοιο πρόβλημα.
Είδα σε πολλά post, οτι κάποιοι δεν έχουν αυτό το πρόβλημα. Επίσης το αναφέρεις και εσύ ο ίδιος ότι δεν σου έχει μπάσει σταγόνα, παρόλες τις ταλαιπωρίες που έχει υποστεί το μπουφάν. .......Τελικά τι δεν κάνω καλά;
Το μπουφάν είναι σίγουρα αδιάβροχο, και αυτό άλλωστε το κατάλαβα πολύ καλά αφού βγήκα στεγνός απο μέσα. Αλλά αυτά τα μανίκια μου έχουν "κάτσει"....
Ο μόνος τρόπος που θα δείξει πιστεύω 100%, είναι αυτός που περιγράφεις, και που κάτι παρόμοιο σκέφτομαι και εγώ. Και βεβαίως θα δοκιμαστεί.
Διαβάζω ότι όσοι έχετε πάρει μπουφάν απο έξω, δεν έχετε κανένα πρόβλημα....
Οσο αφορά για το παντελόνι που λές και επειδή έχω δοκιμάσει μερικά (δεν βρήκα όμως το νούμερο μου) πρέπει να σου πώ ότι σαν μάκρος είναι πάρα πολύ καλό και μπόλικο.
Τώρα όσο αφορά την αδιαβροχοποίηση, δεν ξέρω να σου πώ. Θά δείξει.
Ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο σου.:beer:
Επειδη απο οτι βλεπω υπαρχει γνωστης/ ταξιδιωτης στο θρεαντ ...... εγω προτεινω να φορας.
1}Ισοθερμικο της alpine ελαφρυ κατασαρκα , 2} εσωτερικη επενδυση της spidi αδιαβροχη κ αναπνεον 3} το μπουφαν σου.
Αλλα το σωστοτερο ειναι , το 2} να ναι το μπουφαν κ 3} το αδιααβροχο
Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
Εξυπνάδες του τύπου χειρουργικό γάντι από μέσα ξέχνα τα! Αυτά τα προτείνουν άσχετοι… Το χειρουργικό γάντι σε τέτοιες συνθήκες το μόνο που θα καταφέρει είναι να σε βοηθήσει να κολλήσεις πίσω από κανα αυτοκίνητο… Ο Ιδρώτας που θα εγκλωβιστεί μέσα στο νάιλον, θα παγώσει και θα μουδιάσουν τα δάχτυλά σου με αποτέλεσμα να μην τα ελέγχεις καθόλου….
Μιας και το προτεινα εγω αυτο να πω οτι στην μηχανη δεν εχει χρειαστει ακομη να το δοκιμασω.
Στην ποδηλασια παντως ειναι σωτηρια λυση και δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα εκτος απο το οτι μπουλιαζουν λιγο τα χερια σου...
Ο ιδρωτας ομως εκει ειναι αρκετα περισσοτερος για ευνοητους λογους...:winka:
και όχι από την εμπειρία μου σε κάποια καφετέρια της Πάτρας.
Δεν ειμαι σιγουρος αν απευθυνεσε σε εμενα,αλλα να σου πω οτι για την ηλικια μου(20 χρονων) εχω κανει πολυ περισσοτερες εκδρομες απο οτι συνομιλοικοι μου ή και μεγαλυτεροι με 600αρια και 1000αρια που δεν εχουν περασει την γεφυρα...
Κ εκδρομουσα με μολις 223cc κατω απο τα ποδια μου...
Οποτε μονο μοτοσυκλετιστη της καφετεριας δε δεχομαι να με χαρακτηρισεις...
George_M.
28/10/2009, 12:22
Καταρχήν ξεκινάμε με το ρητό ότι κανένας τεχνικός εξοπλισμός δεν είναι 100% αδιάβροχος!!
Φίλε rizlaaр θα σε στεναχωρήσω, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν βλέπω κανένα ελάττωμα στον εξοπλισμό που σου πούλησαν.
Μάλλον παρασύρθηκες και έκανες λάθος αγορές. Αυτό που προφανώς χρειαζόσουν ήταν ένα καλό σετ αδιάβροχα και όταν λέμε καλό, εννοούμε αυτά με το διχτάκι από μέσα, με μαλακό ύφασμα, με σύγχρονο και όμορφο ντιζάιν κτλ… Και συνεχίζεις να το σκέφτεσαι εντελώς λάθος το όλο θέμα. Το σπέσιαλ τζινάκι που αναφέρεις δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ονειρεύεσαι… Σκέψου το πιο απλό. Στην απίθανη περίπτωση που είναι 100% αδιάβροχο, όλο το νερό από τα πατζάκια που θα καταλήγει; Θα είναι αρκετά φαρδύ κάτω και μακρύ ώστε να αγκαλιάζει την μπότα/μποτάκι και τα νερά να κυλάνε έξω από αυτήν; Ορίμασε λίγο σαν καταναλωτής. Σκέψου, συμβουλέψου.
Ο εξοπλισμός για οδήγηση στην πόλη υπό βροχή έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις από ότι σε ανοιχτό δρόμο. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι προστασίες που σου προσφέρει η μοτοσικλέτα σου. Ανεμοθώρακας, χούφτες κτλ. Όσο πιο πολύ ταχύτητα αναπτύσσεις, τόσο πιο λίγο βρέχεσαι σε μία μηχανή με προστασίες. Σε ένα σταματημένο φανάρι, όλοι οι σχεδιασμοί και τα ντιζάινγκς καταρρέουν… Καλύτερα να ανοίξεις ομπρέλα…
Το μπουφάν σου, είναι 100% αδιάβροχο. Για να το διαπιστώσεις, αν θες, φόρα το κράνος σου, το μπουφάν σου και ένα αδιάβροχο παντελόνι (μέσα από το μπουφάν) και βαλε κάποιον με το λάστιχο να σε καταβρέχει για μία ώρα. Μην φορέσεις γάντια. Κράτα τα χέρια σου προς τα κάτω. Φρόντισε η εσωτερική επένδυση των μανικιών να μην εξέχει από τα μανίκια. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ αυτό. Άσε τα χέρια σου ελεύθερα προς τα κάτω να δεις πως θα τρέχει όλο αυτό το νερό. Οι παλάμες σου θα βραχούν. Σκέψου τι γάντια θα έπρεπε να έχεις για να καταφέρουν να κοντρολάρουν όλο αυτό το νερό… Νομίζω ότι κανένα γάντι δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει… Μόνο της καθαρίστριας θα κράταγε στεγνά τα χέρια σου… Ας είμαστε λίγο λογικοί.
Θα μπορούσες να αγοράσεις πάμφθηνο αδιάβροχο γάντι, αλλά όταν θα τα έβγαζες τα χέρια σου θα είχαν μουλιάσει σαν να ήσουν ναυαγός τον τελευταίο μήνα…
Ο εξοπλισμός που αγόρασες, είναι τεχνικός εξοπλισμός και έτσι θα πρέπει να τον αντιμετωπίσεις.
Πάμε στο τελείωμα του μπουφάν. Όπως είσαι με το λάστιχο, δες πίσω στον πισινό σου. Δες το σημείο που τελειώνει το μπουφάν, τι ωραία τσουλάει όοολο το νερό από το μπουφάν στο αδιάβροχο… Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το γεγονός οτι δεν έχει αδιαβροχοποίηση στο συγκεκριμένο σημείο, είναι απλά γιατί δεν χρειάζεται. Ένα σωστό μοτοσυκλετιστικό παντελόνι θα έπρεπε να καλύπτει ακόμα και καθιστός, μέχρι το πάνω μέρος της μέσης σου. Αν παρατηρήσεις και οι επενδύσεις των μπουφάν εκεί τελειώνουν… Γιατί; Γιατί εκεί αναλαμβάνει το παντελόνι και ίσως η ζώνη μέσης…
Επίσης, με δεδομένο ότι κάθεσαι, αν υπήρχε υλικό αδιαβροχοποίησης θα το κατέστρεφες. Και μετά το σχίσιμο της μεμβράνης θα προχώραγε προς τα πάνω και θα χανόταν η αδιαβροχοποίηση και στο υπόλοιπο μπουφάν.
Εδώ κολλάει η ερώτηση… Το μπουφάν σου είναι στιλ τούρινγκ, ή κοντό; Γιατί αν είναι κοντό, καλά να πάθεις… Πως θες προστασία από όλους τους καιρούς αλλά και ντιζάιν..;
Επίσης. Όσο και κουφό αν ακούγεται, πολλές φορές αυτό που νομίζουμε ότι είναι νερό, είναι ο ίδιος μας ο ιδρώτας και η υγρασία. Δύσκολο να το χωνέψουμε αλλά ναι μετά από και μισή ώρα οδήγησης σε τέτοιες συνθήκες μπορεί και να στύβουμε το βρακί μας.
Γι’ αυτό και πολλοί αγοράζουν ισοθερμικά και μετά παραπονιούνται ότι τα χρυσοπλήρωσαν και ότι δεν είναι καλά… Δεν είναι αρκετά ζεστά λένε. Μπάζουν… Απλά δεν ξέρουν τι ψώνισαν και ποιος ο λόγος ύπαρξής τους… Ένα ισοθερμικό έχει διαφορετικές χρήσεις, για άθληση, για ορειβασία, για οδήγηση μοτοσικλέτας, για για για για…. Είναι ολόκληρη επιστήμη. Το πρώην αλάνι που έκανε την καλύτερη σούζα στην γειτονία και τώρα έγινε πωλητής προφανώς δεν το ξέρει, αλλά και να το ήξερε δύσκολο να χάσει χρόνο να στο εξηγήσει…
Τέλος, αν θεωρητικά ας πούμε, σταματούσε η βροχή και συνέχιζες να οδηγάς με μεγάλη ταχύτητα για κάμποση ώρα, θα έβλεπες ότι όλα θα στέγνωναν, ότι θα ήσουν στεγνός παντού και φρέσκος χωρίς κανένα πρόβλημα. Και αυτό είναι που πληρώνεις. Τεχνολογίες γκόρετξ, ντι-ντράι, Η2Ο άουτ κτλ από διάφορες εταιρείες, αυτό που θέλουν είναι να προσφέρουν άνεση (κόμφορτ). Και αυτό είναι δύσκολο να το καταλάβεις μέσα στην πόλη. Ένα πολυήμερο ταξίδι θα σου έδειχνε ξεκάθαρα τι έχεις πληρώσει.
Το γεγονός ότι έχω παντελόνι και μπουφάν της συγκεκριμένης μάρκας, πίστεψέ με δεν επηρεάζει την κρίση μου. Από κάπου ξεκίνησα και κάπου κατέληξα σε εξοπλισμό. Το μπουφάν το πήρα από Ιταλία το 2004 σε ένα από τα ταξίδια μου. Μέχρι τώρα δεν έχει μπάσει σταγόνα. Η χρήση του είναι χειμώνα καλοκαίρι και πραγματικά δεν θα ήθελες να ξέρεις τι έχει περάσει. Έχει πλυθεί πάνω από 10 φορές, ενώ είναι το μοναδικό μπουφάν που έχω για χρήση σε μηχανή.
Όλα τα παραπάνω τα γράφω μετά από 12 χρόνια οδήγησης μοτό, πάνω από 150 12ωρα/ 16ωρα ή και 20ωρα συνεχόμενης οδήγησης στις πιο απίθανες καιρικές συνθήκες. Πάνω από 100κ κμ αποκλειστικά σε ταξίδια.
Όλα τα παραπάνω όποιος παρακολουθεί το φόρουμ μπορεί να τα επιβεβαιώσει μέσα από τα γραφόμενα μου κατά καιρούς στα ταξιδιωτικά τα τελευταία 3 χρόνια και όχι από την εμπειρία μου σε κάποια καφετέρια της Πάτρας.
Εν ολίγοις, καταλαβαίνω απόλυτα την απογοήτευση σου για την άτυχη αγορά. Παρ’ όλα αυτά, κάνε όποια προσπάθεια μπορείς να κάνεις μέσω του καταστήματος και πίεσε να πάρεις ένα σετ αδιάβροχα σε καλύτερη τιμή ή ακόμα και δώρο. (πολύ χλωμό για Ελλάδα... ) Αν ήμασταν σε άλλη χώρα ίσως με το μπουφάν και μόνο θα είχες δώρο ένα πανέμορφο σετάκι αδιάβροχα και την προειδοποίηση ότι μόνο με αυτά θα κάνεις την δουλειά σου… Το παραπάνω το αναφέρω μιας και σε παραγγελία μέσω ίντερνετ για φίλη, με το κράνος αποσπάσαμε απίθανο σετ αδιάβροχα της Γκλόβερ και με τις μπότες ένα ζευγάρι γκόρετεξ γάντια…
Κλείνοντας να σου θυμίσω πάλι την ωμή αλήθεια. Μόνο με σετ αδιάβροχα ( κατά προτίμηση ολόσωμο) και δεύτερο ζευγάρι γάντια μπορείς να μείνεις στεγνός και αυτό με δυσκολίες. Αυτό λέει η πείρα, αυτό λένε όλοι οι αναβάτες σε όλο τον κόσμο αλλά και όλα τα σχετικά βιβλία για προετοιμασία εξοπλισμού.
Πάντα φιλικά.
Παναγιώτης.
:a23: :a23: :a23:
Τι να πώ ρε φίλε MAG/FMX. Για τηλεκατευθηνόμενα ελικόπτερα ρώτα ότι θές. θα σου πώ τα πάντα.
Ομως απο μπουφάν τύπου gordura, έχω πλήρη μεσάνυχτα. Αυτά με τα ισοθερμικά και τα αδιάβροχα απο μέσα, ούτε τα ξέρω ούτε τα κατανοώ. Ισως είναι μια λύση αλλά για μένα ακραία.
Εγώ είχα βλέψεις να φοράω το πουκαμισάκι κυριλέ, και το μπουφανάκι και να είμαι αδιάβροχος.
Οχι μετά απο μισή ώρα να ποτίζει νερό το μανίκι του πουκαμίσου...
Αν είναι τελικά έτσι, να πάω να ράψω 2 προφυλακτικά για τα χέρια (σαν αυτά που φορούσαν κάποτε οι λογιστές και οι ταμίες) για να μήν μουτζουρώνουν τα μανίκια απο τα πουκαμισά τους, και να τελειώνει εκεί η ιστορία....
Με την ευκαιρία, το μπουφανάκι το βρήκα ποιο είναι..... αυτό όμως που λέει nero-nero-nero.
http://www.dainese.com/ar_en/motorbike/g-jetdream-d-dry.html
Ασε κ ολο μου τρωγεται ενα γραναζι στο airwolve που εχω.
Anyway αισχος το διαφημιζουν για πολυ αδιαβροχο d-dry + peox, k oxi αδιαβροχο απλο d-dry.
Παντως εφαγες μαλον παραπανω βροχη απο τοσο{ Laboratory tests show water penetration resistance values equal to over 10,000 mm of water column height}
Κ το εχει κ στα μπουφαν πολης, που σημαινει οτι δεν παω ταξιδι κ τρεχω κ στεγνωνω.Ειμαι πολη με φαναρια κπαωμε 50κλμ.
..............
Πάντα φιλικά.
Παναγιώτης.
+ΟΣΑ!!!!!!
Αγαπητοί φίλοι, επανέρχομαι στην ενεργό δράση..... καλησπέρα καταρχήν.:)
Ας βάλουμε κάποια πράγματα στην θέση τους, μετά απο κάποια συζήτηση που είχα με το αδερφάκι μου. Οπως είχα πεί σε προηγούμενο post, ο αδερφός μου πρώην μηχανόβιος και έχοντας γυρίσει όλη την Ελλάδα, μου τόνισε και αυτός ότι το μπουφάν είναι απαράδεκτο άν μπάζει απο τα μανίκια.
Η δική του εμπειρία απο τίς διαδρομές και από τίς κατά καιρούς συζητήσεις με άλλους μοτοσυκλετιστές, είναι ότι ένα μπουφάν τύπου gordura ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, είναι απαράδεκτο να βάζει νερά. Μιλάμε πάντα για γνωστές μάρκες...
Μέσα στα πολλά που είπαμε, μου είπε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα....
Ταξίδι απο Ηράκλειο Κρήτης έως Σητεία Κρήτης με βροχή τούμπανο, και το μπουφάν του δεν πήρε ούτε σταγόνα. (κυριολεκτικά).
Ταξίδι απο Γαλλία - Ιταλία με καταρρακτώδη βροχή, και το μπουφάν δεν πήρε σταγόνα μέσα.....
Και εγώ κάθομαι και σπάω το κεφάλι μου, γιατι με μισή ώρα νερό, το μπουφάν πήρε νερό....:eyepop:
Πάντα μα πάντα, τα γάντια τα φόραγε απο μέσα απο τα μανίκια. Ποτέ απ' έξω..... Το μπουφάν το είχε πάρει απο ότι θυμάται, γύρω στα 80 χιλιάρικα.
Τά γάντια και αυτά με την σειρά τους, ουδέποτε μπάσανε νερό ούτε για δείγμα. Του ζήτησα να τα βρεί, απλά για να ξέρουμε την μάρκα....
Ολα τα παραπάνω, μαζί με τα post που έχω διαβάσει απο κάποιους φίλους ότι τα μπουφάν τους, δεν έχουν βάλει ούτε σταγόνα, με παραπέμπει στο γεγονός ότι το μπουφανάκι που πήρα, μάλλον είναι ή μαιμού ή δεύτερη ποιότητα. "Αν".......... υπάρχει δεύτερη ποιότητα στην dainese.
Eπίσης απο ότι μου είπε (σε αυτό θα ήθελα μια επιβεβαίωση άν κάποιος ξέρει) γιατί δεν είναι και σίγουρος, ότι ο επίσημος αντιπρόσωπος τής dainese, είναι στην Μιχαλακοπούλου, μετά το hollidey inn. Θά τον επισκεφτώ αύριο, γιαυτό ρωτάω.
Το θέμα όπως σας είπα, έχω όλη την καλή διάθεση να το τραβήξω όσο χρειαστεί, ακόμα και δικαστικά αν παραστεί ανάγκη.
Αν κάποιοι "κύριοι" θέλουν να είναι της αρπαχτής, καλά κάνουν και δικαίωμά τους. Καλώς ή κακώς βρήκαν λάθος πλάτη να πατήσουν.
Οι κινέζοι μάλλον τελικά, είναι καλοί στο να φτιάχνουν ελικόπτερα και όχι μπουφάν..... Και τα γάντια που έχω παραθέσει πιο πάνω, made in kina είναι... Πληροφοριακά...;)
Επίσης κλείνοντας, δύο φωτό απο το μπουφανάκι του αδερφού...
178830
Και κάτι άλλο παιδιά......
Σήμερα κρέμασα το μπουφάν πάνω απο την μπανιέρα, του έριξα απο το ύψος των ώμων στο μανίκι τεσσεράμισι λίτρα νερό, το οποίο έπεσε σε μια λεκάνη, και αυτό με την σειρά του, το έριξα πάλι πάνω στο μανίκι απο το ύψος του ώμου.
Μετά απο μία ώρα και ίσως λιγότερο, και βάζοντας το χέρι μέσα, υπήρχε αισθητή υγρασία (όχι νερό).
Αρα τα μανίκια μπάζουν του κερατά.... Δηλαδή, άν κάνω μια Γαλλία - Ιταλία, είμαι τελειωμένος.....
Αντε γειά.... hand made by kina με όλη την σημασία, και τα μυαλά στα κάγκελα.:rotflmao:
Μείνετε συντονισμένοι, γιατί θα έχουμε εξελίξεις......
Φίλε MAG/FMX, καιρός να αλλάξεις ελικόπτερο.....
Πάρε κανένα σοβαρό...:p
Re δε μπας να βραχεις λεω εγω ........
Πλακα κανω εχεις δικιο , αλλα εχω μπλεξει με αλλα εξοδα τωρα , Εχω κ ενα 10εκ για μεσα στο σπιτι πιο πολυ για την πλακα μου..........
Τα επομενα φραγκα πανε για snowbord , serfing k istioploia k κατι σε enduro k ena χχ για ταξιδια γαμω τα φταλε γαμω...............
Και κάτι άλλο παιδιά, το οποίο δεν ήθελα να το πω, αλλά εδώ που φτάσαμε.......
Οταν έκανα την ερεύνα αγοράς, και αφού είχα περάσει και απο το συγκεκριμένο κατάστημα, όπως σας είχα πεί, μου διαβεβαίωσε ότι το μπουφανάκι είναι παντελώς αδιάβροχο.......
Οταν λοιπόν "κατέληξα" να το πάρω απο το συγκεκριμένο κατάστημα, και "αφού" πλήρωσα και τους ευχαρίστησα κ.λ.π, μού λένε μετά........:D
Ξέρεις.................όπως σου είπα, το μπουφανάκι είναι αδιάβροχο, αλλά ίσως...............άν φάς πολύ βροχή, υπάρχει περίπτωση να μπάσει απο τα φερμουάρ(ε νοώντας τα φερμουάρ που έχει στα βυζιά).
Αλλά πρέπει να φάς ποληηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηή βροχή για να γίνει αυτό...:rotflmao:
Βέβαια το θέμα είναι, πώς εκλαμβάνει κανείς την "πολλή βροχή".............. Το κατάστημα μάλλον εννοούσε για πάνω - κάτω 5 - 10 λεπτά βροχή.....:sick:
Και εγώ ό ηλίθιος λέω..... αντί να ακυρώσω την παραγγελία...:a31: (θεωρώντας ότι πολλή βροχή εννοούνε να πάς κανένα ταξίδι Αθήνα - Λουτράκι....:( ).
Ο.κ σιγά το νερό που θα βάλει...
Και αυτό το τόνισα, γιατι το αδέρφι μου είπε, ότι ακόμα και μετά απο πολλούς τόνους νερό, δεν έμπασε ούτε το φερμουάρ που είχε στο βυζί, όπου έβαζε τα τσιγάρα του......
178840
Φιλε δε φταις εσυ..... το μαρκετινγ τα κανει ολα κ εμεις που το ιοθετουμε............Ασε που τωρα με την κριση , βλεπω να πεφτουν οι ποιοτητες κ να αρχιζουν τα παρατραγουδα.........
Μπά......... όχι φίλε. Τό μάρκετινκ καλά κρατεί και καλά κάνει..
Ξέρεις που εντοπίζεται το πρόβλημα γιά μένα....
Σήμερα στην Ελλάδα του 2009, και με την δύναμη που έχει το διαδύκτιο, κακώς "κάποιοι" αισχροκερδούν στην πλάτη μας. Τό έχω βιώσει και στον μοντελισμό.
Ο νέος πάντα την πατάει. Είναι απαράβατος νόμος..... Μέχρι να δικτυωθεί και να ξεστραβωθεί.... Κοινώς να μπεί στο "λούκι".
Καλώς η κακώς όμως, υπάρχουν πολλοί "νέοι", (όπως εγώ), που συντηρούν (άθελά τους) κάποιους, και βεβαίως οι δεύτεροι το εκμεταλλεύονται..... Λογικό το βλέπω...
Το ζητούμενο είναι, ότι κάποια πράγματα (γεγονότα), καλό είναι να βγαίνουν στην επιφάνεια, μήπως...............λέω μήπως (ονειρο απατηλό), κάποια στιγμή ισιώσουμε...
Για εμάς κυρίως.....................................
HORNET600F
30/10/2009, 01:21
Πέρα από την προηγούμενη -ίσως- υπερβολή στην ιστορια με το μπουφάν, αυτό που λες είναι απόλυτα σωστό κ συμμετέχουμε, πάρα πολλοί απο εμάς, σ'αυτο το παιχνίδι εντυπώσεων.
Όλοι εντυπωσιαζόμαστε απο τη φωτό του τυπου που κάνει 3 τούμπες με τη μηχανή στον αέρα κ ταυτιζόμαστε μ'αυτόν αλλά κανένας δε σκέφτεται πόσες επεμβάσεις έχει κάνει αυτός από τις πτώσεις.
Όλοι μοστράρουμε τα μηχανάκια μας γυαλισμένα αλλά κανένας δε λέει οτι ξεφλουδίζει το χρώμα, οτι σκούριαζει, οτι καίει καθε μέρα λάμπες ή δεν ξέρω τι άλλο. Κοροιδευουμε έτσι τον εαυτό μας, παραπλανούμε τον κάθε καινούριο στο χώρο και αφήνουμε τους κατασκευαστές να πουλάνε ελαττωματικά προιόντα.
Είναι η εποχή της εικόνας, της υπερβολής κ της εντύπωσης κ εμείς συμμετέχουμε σ'αυτό, γινόμαστε θύματα κ παρασέρνουμε κ τους άλλους.
Ευτυχώς κάποιοι το συνειδητοποιούμε. :wave2:
Ζήτησα απο εχθές να μου πείτε βρε παιδιά πώς θα βρώ που γράφει το μοντέλο του μπουφάν....
Εγώ που κοίταξα δεν βλέπω τίποτα. Σε ποιο σημείο το έχει....
Οσο για τα γάντια "παπανικολής" σας επισυνάπτω φωτό.....
λοιπον επειδη το thread εχει ξεχειλωσει εντελως λεμε.....οσον αφορα τα γαντια κ τα μανικια που σου εμπασαν νερο.....φιλε τα συγκεκριμενα γαντια
1ον)δεν ειναι αδιαβροχα παρα μονο αντεχουν λιγες σταγονιτσες να στο πω απλα
2ον)κ σημαντικοτερο τα συγκεκριμενα γαντια ειναι κοντα που σημαινει οτι δεν μπορεις να τα βαλεις μεσα απο το μανικι αλλα ουτε απο εξω...ειναι κοντα ρε αδερφε...κ στο κατω κατω οπως λες εχεις αδερφο που εχει γυρισει οοοοολη την ελλαδα κ ξερει να σου πει 5 πραγματα πως να προστατευθεις απο τη βροχη κ απο το κρυο....ποιος ο λογος τωρα εσυ να καθεσαι κ ριχνεις κουβαδες νερο στο καημενο το μπουφανακι που πιστευω οτι αν ηταν καποιος μοτοσυκλετιστης που ηξερε πως φορανε τα ρουχα θα ηταν μιαααα χαρα το μπουφανακι....κ ακουμε κ μεις τις οποιες ενεργειες-τεστ που κανεις στο μπουφαν κ τραβαμε τα μαλλια μας...ελεος ρε συ ελεος....
φιλικα παντα
:beer: :beer:
Καλημέρα παιδιά.... Χαλαρώστε.:wave2:
Εγώ σήμεα έχω ρεπουδάκι....:beer:
Κατανοώ ότι με βρίσκετε υπερβολικό, αλλά πρέπει να σας πω ότι χωρίς δοκιμές δεν γίνεται τίποτα.
Ισως όλα αυτά σας φαίνονται κάπως, επειδή εσείς κάνατε την σωστή επιλογή και απο το σωστό κατάστημα. Ελάτε λίγο στην θέση μου.....
Στήν απίθανη περίπτωση, όλα αυτά να είναι στην φαντασία μου, θα το τεστάρω στήν επόμενη βρόχα
Πρός το παρών πίνω καφεδάκι, και μετά την κάνω κατά Μιχαλακοπούλου μεριά, να πάρω καμιά γνώμη. :winka:
Τελικά εκεί είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος; Ξέρει κανείς....οεοοοοο.
Cpt. Haddock
30/10/2009, 09:20
:a014:
Είναι όντως κορυφαίο θρεντ :wacko:
Αγαπητέ rizlaaa, αφού πρώτα δώσω τα εύσημα στον PanVas για το ποστ του, συμφωνώντας 100% με όσα γράφει, έχω να πω το εξής.
Κατανοώ το πρόβλημά σου, αλλα μου δίνεις την εντύπωση οτι δεν ακους/δεν διαβάζεις τι σου γράφουμε εδώ μεσα...
Έχεις πάρει εναν εξοπλισμό, θεωρείς οτι σου βγήκε σκάρτος και αναλίσκεσαι σε μάταιες αναζητήσεις...
Εν τάχει μερικά πράγματα (αν και με κάλυψαν οι προηγούμενοι)
1. 101% αδιάβροχος εξοπλισμός δεν υπάρχει για τη χρήση που θες εσύ: Σε πόλη όλη τη μέρα. Εαν κινείσαι με μικρές ταχύτητες και βρέχει πολύ, ΟΛΑ θα μουσκέψουν, λίγο ή πολύ. Μονη λύση είναι τα ξεχωριστά αδιάβροχα. Ναι, δε βολεύουν, δεν ειναι ωραία, αλλα έτσι είναι.
2. Τα περισσότερα προϊόντα πλέον (ειδικά τα επώνυμα) φτιάχνονται σε Κίνα, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ κλπ. Βασικά εάν δεις Dainese Made in Italy ειναι μάλλον μαϊμού :p
Μου κάνει εντύπωση που το αγνοείς.
3. Όλοι μας την έχουμε "πάθει" με διάφορα σημεία του εξοπλισμού μας. Απο γάντια ίσως οι πιο πολλοι μια και αυτά λόγω θέσης και ραφών τρώνε την πολύ βροχα. Αλλά και απο μπουφάν, παντελόνια, ειδικά σε φερμουάρ κ ραφές. Συμβαίνει, κινείσαι έξω και βρέχει, δεν γίνεται να έχεις κάτι που να είναι γερό, άνετο, "κομψό" και ταυτόχρονα να μην περάσει σταγόνα. Ειδικά η πουτ@να η βροχή έχει μια φοβερή διεισδυτικότητα. Θυμάμαι παλιά πλέναμε σκάφη να τα πάρουν πελατες και δεν έμπαινε σταγόνα. Επιανε μια βροχή και τους γ@μουσε τα μαξιλάρια :lol:
4. Όπως προείπαν πολλοι, όταν βρέχει και έχει αυξημένη υγρασία, αυτή μένει πάνω μας. Το θυμάμαι καλά το 2006 οδηγώντας στη Γερμανία με βροχή, άρχισα να βρίζω οτι το παντελόνι ειναι δια τον πέοντα μια και ένιωθα τον πεοντα μουσκεμα, τελικά ήταν απλά υγρασία.
5. Εάν μπει λιγο βροχή απο τα μανίκια θα ποτίσει μέχρι πάνω. Είναι σαν το χαρτάκι που μετράει το ζάχαρο, το βουτάς στα ούρα στην άκρη και ποτίζει όλο...
6. Το τεστ ήταν επειικώς άχρηστο
αυτά :beer:
(εν τάχει :bigcry: )
Ουδέποτε κατάλαβα απο πότε η "υγρασία" όπως την κατανοούμε όλοι, σου κάνει το μανίκι του πουκαμίσου μούσκεμα.....:smilea:
Πώς γίνεται να υπάχουν απαντήσεις που να λένε τα παιδιά ότι δεν έχει βάλει σταγόνα το μπουφάν τους, και απο την άλλη να λέτε ότι δεν υπάρχει 100% αδιάβροχο....
Αnyway, καταλαβαίνω ότι σας έχω κουράσει, αλλά ξέρετε πώς πάνε αυτά... Λίγο θα πεί ό ένας λίγο ό αλλος.....και πάει.
Με τα κινέζικα σαφώς και δεν έχω κανένα πρόβλημα, αρκεί να πληρούν τις προδιαγραφές της εκάστοτε εταιρείας...
Το ότι με έχετε πάρει στο "ψιλό" δεν με πειράζει, γιατί κατανοώ ότι δεν μπορώ να σας εξηγήσω αυτό που συμβαίνει. Παρόλα αυτά, έχετε κατανόηση και υπομονή και σας ευχαριστώ.:beer:
i will be back.......
Αδερφέ "χαρτάκι για στριφτάάάάά" τον καπετάν Αλεξιβρόχιο από πάνω να τον ακούς.
Είναι ειδικός στις βροχές και επίσημος δοκιμαστής όλων των μεγάλων εταιρειών μιας και δε χρειάζεται να του στείλουν τα προϊόντα τους και να περιμένουν να βρέξει....
...πάει αυτός από εκεί και φέρνει τη βροχή μαζί του.
Cpt. Haddock
30/10/2009, 10:29
Ουδέποτε κατάλαβα απο πότε η "υγρασία" όπως την κατανοούμε όλοι, σου κάνει το μανίκι του πουκαμίσου μούσκεμα.....:smilea:
Σου ανέφερα το παράδειγμα με το χαρτάκι. Άλλο παράδειγμα: Φίλος οδήγησε σε άσχημες συνθήκες και φορουσε τη μπλούζα απ' έξω απο το παντΑλόνι. Βράχηκε λίγο κάτω και πότισε μέχρι τα βυΖα του :lol:
Κάτι παρόμοιο μπορεί να γίνει και με τα μανίκια της μπλουζας. Εαν είναι μακριά και βραχούν λιγο στην ακρη θα ποτίσουν ως τους αγκώνες. Δεν έχει να κάνει με το μπουφάν.
Πώς γίνεται να υπάχουν απαντήσεις που να λένε τα παιδιά ότι δεν έχει βάλει σταγόνα το μπουφάν τους, και απο την άλλη να λέτε ότι δεν υπάρχει 100% αδιάβροχο....
Είναι θέμα συνθηκών. Ούτε εμένα έχει βάλει κανενα μπουφάν μου, αλλα εάν είχα να κινηθώ 3-4 ώρες σε συνθήκες πόλης με τη βροχή που έριξε τότε που ποσταρες, πιθανον να έβαζε.
Για να βεβαιωθείς για ό,τι λέω διάβασε αυτό :wacko:
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Αδερφέ "χαρτάκι για στριφτάάάάά" τον καπετάν Αλεξιβρόχιο από πάνω να τον ακούς.
Είναι ειδικός στις βροχές και επίσημος δοκιμαστής όλων των μεγάλων εταιρειών μιας και δε χρειάζεται να του στείλουν τα προϊόντα τους και να περιμένουν να βρέξει....
...πάει αυτός από εκεί και φέρνει τη βροχή μαζί του.
:mad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
:mad:
Ξύδι...
road spirit
30/10/2009, 10:47
Αγαπητέ rizlaaa,
....
Κατανοώ το πρόβλημά σου, αλλα μου δίνεις την εντύπωση οτι δεν ακους/δεν διαβάζεις τι σου γράφουμε εδώ μεσα... α γειά σου, και έλεγα να το γράψω αλλά θα φανώ κακός ...
Το τεστ ήταν επειικώς άχρηστο + όσα
Παντως το μπουφαν σου θα με επειθε κ εμενα οτι ειναι αδιαβροχο καλο.
Το γαντακι ομως δεν με πειθει.Το κοβω κοντο για πολυ βροχη κ το υφασμα του το κοβω καπως......Μπορει απο εκει να ξεκινησε η ζημια....
harisvfr
30/10/2009, 11:02
Δεν έχει βάλει σταγόνα όταν είσαι στο δρόμο και φας βροχή εν ώρα ταξιδιού με αρκετή ταχύτητα (προϋπόθεση να έχει φορεθεί σωστά ο εξοπλισμός) και πάλι όχι για ώρες συνεχόμενης βροχής.
Ομιλώ καλώς ? :smokin:
Απο μεσα απτο μπουφαν να σηκωνεις τα μανικια πιο ψηλα.
LOUKILOUK
30/10/2009, 12:40
Πάντα φιλικά.
Παναγιώτης.
Τα ειπες ολα απλα και κατανοητα...:a013:
Ας τα διαβασουν οσοι εχουν αποριες και μετα νομιζω θα εχουν μια αρκετα ξεκαθαρη εικονα...
Για το παλικαρι τωρα...το μπουφανακι μου φαινεται μια χαρα και για βροχη αλλα αλλο η πολη αλλο το ταξιδι...ενω το γαντακι ειναι μαλλον "λιγο" ....οχι μονο για βροχη αλλα και για κρυο νομιζω...
τα γαντια αυτα δεν κανουν για την βροχη! τελος!
οσο και αδιαβροχα να ειναι δεν κανουν!!
αλλαξε γαντια, εγω εχω κατι της ixs με μια μεβρανη HIPORA ή κατι τετοιο και δεν εχουν βαλει σταγονα 4 χρονια τωρα.
αφου, λοιπον, εχεις αλλαξει τα γαντια σε καποια χειμωνιατικα, θα δεις ως δια μαγειας πως το πανακριβο σου μπουφαν ΔΕΝ θα βαζει ουτε μια σταγονα.
και τελικως παραδεξου πως εισαι ενα ακομα θυμα του μαρκεντινγκ !!!
Καλησπέρα....:wave2: Λοιπόν σήμερα πήγα στην dainese στην Μιχαλακοπούλου.
Αφού τα είπαμε, βγάζω το μπουφάν, το ρίχνει πάνω στον πάγκο, κοιτάει σε κάτι περίεργα σημεία κοιτάει απο δώ κοιτάει απο κεί, το φέρνει τούμπα, κοιτάει τις προστασίες κοιτάει κάτι γαζιά κάτι σούπα κάτι μούπες, και το πόρισμα του καταστήματος είναι οτι το μπουφανάκι είναι γνήσιο 100%...
Ωραία του λέω μέχρι εδώ. Γιατί όμως γράφει made in china..... Oπότε μου φέρνει ένα ίδιο σαν το δικό μου, το ρίχνει πάνω στον πάγκο, βγάζει λίγο την επένδυση, και τι να δώ....... made in china..:hypnotize Μου έκοψε όλη τη φόρα.......γαμώτο.. Aυτά τα μέχρι τώρα πορίσματα..
Για γαντάκια πήγα σήμερα σε μερικά καταστήματα, και μπάνισα κάνα δύο.
Από βδομάδα που θα πέσει το χρήμα, θα χτυπήσω ένα ζευγαράκι.
Α.........και σημειωτέον είναι αδιάβροχα...:p :p
Τά "παπανικολής" θα τα πάω πίσω και θα πάρω κανένα καλοκαιρινό...:winka:
Δέν θέλει κόπο, θέλει τρόπο...:lol: Αντε τα λέμε παιδιά. :wave2:
Α.........και ναί, παραδέχομαι ότι έπεσα θύμα marketing... πρωτάρης βλέπετε...:sick:
AUFGEBRACHT
30/10/2009, 17:51
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από rizlaaa
[B]Καλησπέρα....:wave2: Λοιπόν σήμερα πήγα στην dainese στην Μιχαλακοπούλου.
Αφού τα είπαμε, βγάζω το μπουφάν, το ρίχνει πάνω στον πάγκο, κοιτάει σε κάτι περίεργα σημεία κοιτάει απο δώ κοιτάει απο κεί, το φέρνει τούμπα, κοιτάει τις προστασίες κοιτάει κάτι γαζιά κάτι σούπα κάτι μούπες, και το πόρισμα του καταστήματος είναι οτι το μπουφανάκι είναι γνήσιο 100%...
Ωραία του λέω μέχρι εδώ. Γιατί όμως γράφει made in china..... Oπότε μου φέρνει ένα ίδιο σαν το δικό μου, το ρίχνει πάνω στον πάγκο, βγάζει λίγο την επένδυση, και τι να δώ....... made in china..:hypnotize Μου έκοψε όλη τη φόρα.......γαμώτο.. Aυτά τα μέχρι τώρα πορίσματα..
Συγγνώμη, στο είπαν και παραπάνω αλλά δεν ακούς...ο άλλος στο είπε ξεκάθαρα,αν έγραφε made in italy τότε να ανησυχούσες!!!! Τί περίμενες, ότι τα δέρματα τα έφτιαχνε ο Lino Dainese και τα έραβαν παρθένες από την Vincenza???
εμενα παντως γραφει τυνισια, πρεπει να ειναι απο τα τελευταια, μετα τραβηξαν προς απω ανατολη!
:D
AUFGEBRACHT
31/10/2009, 07:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
εμενα παντως γραφει τυνισια, πρεπει να ειναι απο τα τελευταια, μετα τραβηξαν προς απω ανατολη!
:D
Και το δικό μου Tυνησία λέει..:wave2:
13 σελίδες για το αδιάβροχο... :hypnotize
Cpt. Haddock
31/10/2009, 09:37
Διαβάζεις καθόλου τα ποστ, ή τζάμπα τα γράφουμε;
:sick:
2. Τα περισσότερα προϊόντα πλέον (ειδικά τα επώνυμα) φτιάχνονται σε Κίνα, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ κλπ. Βασικά εάν δεις Dainese Made in Italy ειναι μάλλον μαϊμού :p
Μου κάνει εντύπωση που το αγνοείς.
:a018:
Διαβάζεις καθόλου τα ποστ, ή τζάμπα τα γράφουμε; :sick::a018:
Nαί, διαβάζει. Τα δικά του.
stefanos
31/10/2009, 14:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από rizlaaa
[B]Καλησπέρα....:wave2: Λοιπόν σήμερα πήγα στην dainese στην Μιχαλακοπούλου.
Συγγνώμη, στο είπαν και παραπάνω αλλά δεν ακούς...ο άλλος στο είπε ξεκάθαρα,αν έγραφε made in italy τότε να ανησυχούσες!!!! Τί περίμενες, ότι τα δέρματα τα έφτιαχνε ο Lino Dainese και τα έραβαν παρθένες από την Vincenza???
Αν αυτές που τα ράβουν δεν είναι παρθένες και εάν ... και αν.... και αν.. τότε αδερφέ τι είναι αυτό που αγοράζεις με τα κατοστάρικα που δίνεις (εντάξει εκτός από κάνα 50 άρικο μεταφορικά)?
Γιατί το ταπεινό μου κολορι που είναι εντόπιο και έχει και ένα σκασμό πινακίδες της dypont πάνω του και οχι μαιμουδιές κατεργασίες και υφάσματα, είναι φτηνότερο.
Παιδιά καλησπέρα. Νά πώ δύο πραγματάκια, γιατί επιμένω ότι με έχετε παρεξηγήσει...
Ζητώ συγνώμη για τις 13 σελίδες που "έφαγε" ένα μπουφανάκι.
Εχω διαβάσει και ξαναδιαβάσει όλα τα πόστ απο όλους σας. Ειλικρινά δεν έχω βγάλει άκρη...
Ξαναδιαβάστε τα απο περιέργεια, να δείτε πόσοι φίλοι είναι απολύτως σίγουροι ότι το μπουφανάκι τους δεν έχει μπάσει σταγόνα, και πόσοι φίλοι είναι απολύτως σίγουροι ότι δεν υπάρχει αδιάβροχο μπουφανάκι.
Οπως είπα σε προηγούμενο post, βρήκα κάποια γάντια όχι απλά αδιάβροχα, αλλά για καταιγίδες, τα οποία θα τα προμηθευτώ απο εβδομάδα. Είναι πιο μακριά, έτσι ώστε να γίνουν και οι πλέον σωστές δοκιμές με τα μανίκια του μπουφάν, μια και επιμένετε ότι φταίει ο λάθος τρόπος που φοράω το σετάκι.
Οταν λοιπόν πάρω τα γαντάκια, θα φορέσω το ένα απέξω απο το μανίκι και το άλλο απο μέσα, για να δώ πιο μανίκι θα μπάσει περισσότερο.... Γιατί το σίγουρο είναι ότι θα μπάσει....
Και αυτή θα είναι και η τελευταία δοκιμή, πρίν επισκεφτώ το κατάστημα όπου προμηθεύτηκα το μπουφάν.... Νά δω μετά τί δικαιολογία θα βρεί.... Σωστοοοοοός. :winka:
Φίλε Tpap, εκτός του ότι "δεν" διαβάζω μόνο τα δικά μου post, βλέπω οτι υπάρχουν και άλλες ενότητες εδώ, όπου αναφέρονται παρόμοιοι προβληματισμοί.
Νά είσαι σίγουρος ότι παρακολουθώ τα πάντα, αλλά προσπαθώ πρίν ποστάρω, να έχω κάτι να πώ, και όχι αερολογίες όπως πιστεύετε ότι λέω μέχρι σήμερα....
Πόσοι απο εσάς (εμάς) όταν στρώσαμε το μηχανάκι μας, δεν το πλακώσαμε στήν ευθεία, ώστε να διαπιστώσουμε αφενώς πόσα πιάνει, αφετέρου να δούμε άν συμφωνούν τα νούμερα που μας πλασάρουν οι αντιπροσωπείες με την πραγματικότητα.. Και άλλα πολλά................
Γιατί σας κάνει εντύπωση επειδή βούτηξα τα δάχτυλα απο ένα γάντι σε ένα νιπτήρα...
Γιατί σας κάνει εντύπωση επειδή έριξα λίγο νερό με το μπουκάλι πάνω σε ένα μανίκι....
Θεωρήστε απλά.........ότι μόνο έτσι μπορώ εγώ να καταλάβω μερικά πράγματα...
Ευχαριστώ και πάλι για την κατανόηση.
Cpt. Haddock
01/11/2009, 10:48
Οπως είπα σε προηγούμενο post, βρήκα κάποια γάντια όχι απλά αδιάβροχα, αλλά για καταιγίδες, τα οποία θα τα προμηθευτώ απο εβδομάδα. Είναι πιο μακριά, έτσι ώστε να γίνουν και οι πλέον σωστές δοκιμές με τα μανίκια του μπουφάν, μια και επιμένετε ότι φταίει ο λάθος τρόπος που φοράω το σετάκι.
Οταν λοιπόν πάρω τα γαντάκια, θα φορέσω το ένα απέξω απο το μανίκι και το άλλο απο μέσα, για να δώ πιο μανίκι θα μπάσει περισσότερο.... Γιατί το σίγουρο είναι ότι θα μπάσει....
Και αυτή θα είναι και η τελευταία δοκιμή, πρίν επισκεφτώ το κατάστημα όπου προμηθεύτηκα το μπουφάν.... Νά δω μετά τί δικαιολογία θα βρεί.... Σωστοοοοοός. :winka:
Εξακολουθείς να κυνηγάς ανεμόμυλους... Εδώ πρέπει να σου πω οτι τα πολύ αδιάβροχα και ζεστά γάντια (δεν ξέρω ποιά είδες - ΔΕΝ μας λες ουτε μαρκα, ουτε μοντέλο), είναι συνήθως πολύ άβολα για καταστάσεις πολης, τα φοράνε συνήθως σε μεγάλα ταξίδια όταν το χέρι δεν κάνει πολλες κινήσεις. Εαν είναι όπως τα φαντάζομαι και πρόκειται να τα φοράς στην πόλη με συνθηκες φρένο - συμπλέκτη, σε λίγο θα ψάχνεις φάρμακο για τενοντίτιδα...
Να υποθέσω λοιπόν οτι θα περιμένεις να ρίξει τη βροχή που έριξε πριν 2 εβδομάδες, ωστε η δοκιμή σου να έχει νόημα...
Και μετά θα επισκεφτείς το κατάστημα, οπλισμένος με τα αποτελέσματα. Πρόσεξε μονο μην απογοητευθείς όπως με το made in china
Καλημέρα (και καλά ξεμπερδέματα...) :wave2:
φιλε rizlaa καλημερα και καλο μηνα
Ειμαι κατοχος ενος dainese gt-500 d-dry
Πριν κανα δυο εβδομαδες επαθα κατι αναλογο με αυτο που επαθες και εσυ.
Βραχηκαν τα μανικια, ο λαιμος και το ''τελειωμα'' του μπουφαν.
Αρχικά δημιουργήθηκε από chico82
συνεχεια απο το προηγουμενο μηνυμα
Οι λογοι που το επαθα ειναι οι εξης:
1)δεν φοραγα γαντια αλλα ουτε ειχα σφιξει τα μανικια με αποτελεσμα το νερο που επεφτε στα χερια μου με την δυναμη του αερα να προχωραει προς το εσωτερικο των μανικιων
2)το 'τελειωμα'' του μπουφαν βραχηκε απο το τζην γιατι τα νερα που ετρεχαν σχηματισαν ενα δαχτυλιδι γυρω απο το τζην, λιγο πιο κατω απο την ζωνη και καθως το νερο εβρισκε στεγνο υφασμα ''προχωραγε'' προς ολες τις κατευθυνσεις
3)τα νερα απο το κρανος, ΠΑΝΤΑ ΦΟΡΑΜΕ ΚΡΑΝΟΣ, εσταζαν πανω στον λαιμο που αν τον ειχα σφιξει και αυτον ειμαι σιγουρος 110% οτι θα τον γλυτωνα
ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
ΤΟ ΜΠΟΥΦΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΣΥΝΟΛΟΥ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ
Τον καπνο μου, τα χαρτακια, τα φιλτρακια και το κινητο τα ειχα στις ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ τσεπες και δεν επαθαν απολυτως τιποτα
Αρχικά δημιουργήθηκε από chico82
Οπ.........καλημέρα. Τί έχουμε εδώ....:smilea:
Υπάρχει δυνατότητα να δώσεις κάποια πληροφορία παραπάνω, πως - τι - και γιατί...
Cpt. Haddock
01/11/2009, 13:11
Οπ.........καλημέρα. Τί έχουμε εδώ....:smilea:
Υπάρχει δυνατότητα να δώσεις κάποια πληροφορία παραπάνω, πως - τι - και γιατί...
Ελπίζω να διαβάσεις το δεύτερο ποστ του και να καταλάβεις επιτέλους τι φταίει :wave2:
Εξακολουθείς να κυνηγάς ανεμόμυλους... Εδώ πρέπει να σου πω οτι τα πολύ αδιάβροχα και ζεστά γάντια (δεν ξέρω ποιά είδες - ΔΕΝ μας λες ουτε μαρκα, ουτε μοντέλο), είναι συνήθως πολύ άβολα για καταστάσεις πολης, τα φοράνε συνήθως σε μεγάλα ταξίδια όταν το χέρι δεν κάνει πολλες κινήσεις. Εαν είναι όπως τα φαντάζομαι και πρόκειται να τα φοράς στην πόλη με συνθηκες φρένο - συμπλέκτη, σε λίγο θα ψάχνεις φάρμακο για τενοντίτιδα...
Να υποθέσω λοιπόν οτι θα περιμένεις να ρίξει τη βροχή που έριξε πριν 2 εβδομάδες, ωστε η δοκιμή σου να έχει νόημα...
Και μετά θα επισκεφτείς το κατάστημα, οπλισμένος με τα αποτελέσματα. Πρόσεξε μονο μην απογοητευθείς όπως με το made in china
Καλημέρα (και καλά ξεμπερδέματα...) :wave2:
Οντως.......τα γάντια που βρήκα είναι για ταξίδια. Αλλά βρήκα και πόλης, με εγγύηση για 2 ώρες βροχής... Νομίζω ότι με καλύπτουν (άν ισχύει).
Παρόλα αυτά, γιατί τα ταξιδιάρικα θα δημιουργήσουν πρόβλημα; Μια χαρά μαλακά τα είδα, και με καλή αίσθηση. Δέν θυμάμαι την μάρκα. Οταν θα πάρω ένα απο τα δύο, θα σου πώ.
Εχω πλήρη επίγνωση της κατάστασης, και είμαι απολύτος σίγουρος ότι δεν θα βρώ άκρη.
Απαξ και φύγανε τα λεφτά απο την τσέπη μου και πήγαν στο κατάστημα, η υπόθεση έχει ήδη τελειώσει..... Οφείλω όμως να κάνω τις προσπάθειές μου..:winka:
Ελπίζω να διαβάσεις το δεύτερο ποστ του και να καταλάβεις επιτέλους τι φταίει :wave2:
Συμπέσανε και τα δύο πόστ στον ίδιο χρόνο. Αλλά δεν βρήκα κάπου "διαγραφή" και το άφησα.
Καλύτερα ζήτα πληροφορίες για το πως θα ντύνεσαι σωστά και πως θα εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του εξοπλισμού σου. 13 σελίδες είναι πολλές για να μάθεις εσύ να ντύνεσαι σωστά και να μην χρεώνεις επώνυμες και καταξιωμένες εταιρίες για ανικανότητα προστασίας από βροχή. Μάθε λοιπόν για τελευταία φορά.
Η Cordura δεν είναι αδιάβροχο υλικό, είναι η εξωτερική πλέξη του μπουφάν της οποίας η πυκνότητα αλλάζει ανάλογα με την εταιρία.
Το υλικό αδιαροχοποίησης είναι εσωτερικό, και μπορεί να είναι είτε μεμβράνη goretex, είτε D Dry στην περίπτωση της Dainese.
Το νερό θα διαπεράσει την Cordura μετά από κάποια λεπτά, ανάλογα την ηλικία του μπουφάν και θα σταματήσει στην αδιαβροχοποίηση.
Η αδιαβροχοποίηση στα περισσότερα μπουφάν δεν φτάνει τέρμα στα μανίκια γιατί εκεί, υποτίθεται, φοράς τα γάντια εσωτερικά ή εξωτερικά ανάλογα την στάση σώματος.
Τα αδιάβροχα γάντια δεν είναι για να τα βάζεις-βγάζεις 37 φορές την ημέρα σε κάθε στάση για πληρωμές και δουλειές, ότι και να φορέσεις θα μπάσει.
Κουμπώνεις μία φορά σωστά τον εξοπλισμό σου και ότι και να ρίχνει, δεν θα περάσει σταγόνα.
Δέκα χρόνια χρησιμοποιώ Dainese, ποτέ δεν έχουν περάσει νερό. Και ότι άλλα αδιάβροχα είχα όμως, δεν περνούσαν. Όλα καλά είναι στην εποχή μας. Πάντα όμως χρησιμοποιώ αδιάβροχο από πάνω αφενός για να μην φορτώνω με λίτρα νερού το μπουφάν/παντελόνι, αφετέρου για να μην λερώνονται από το βρώμικο νερό που φτάνει πάνω μου από το δρόμο και τα προπορευόμενα αυτοκίνητα.
Καλό χειμώνα
Cpt. Haddock
01/11/2009, 13:19
Οντως.......τα γάντια που βρήκα είναι για ταξίδια. Αλλά βρήκα και πόλης, με εγγύηση για 2 ώρες βροχής... Νομίζω ότι με καλύπτουν (άν ισχύει).
Παρόλα αυτά, γιατί τα ταξιδιάρικα θα δημιουργήσουν πρόβλημα; Μια χαρά μαλακά τα είδα, και με καλή αίσθηση. Δέν θυμάμαι την μάρκα. Οταν θα πάρω ένα απο τα δύο, θα σου πώ.
Εαν είναι για ταξίδια, μην τα πάρεις. Μπορεί να φάινονται μαλακά, αλλα μετά απο μια ώρα συμπλεκτη/φρένο θα αρχίσει να πονάει το πραμα...
Πριν τα πάρεις δες τι μαρκα κ μοντέλο είναι και βάλε εδώ μια φωτό. Μην τρέχουμε πάλι...
Συμπέσανε και τα δύο πόστ στον ίδιο χρόνο. Αλλά δεν βρήκα κάπου "διαγραφή" και το άφησα.
Εκτός αυτού, και εν' αντιθέσει με τον φίλο chico82, εγώ και γάντια φορούσα και αδιάβροχο πάνω απο το παντελόνι. Και αυτός ο καιρός ρε παιδάκι μου, τι ανωμαλία κουβαλάει..
Τώρα που θέλω να ρίξει καρέκλες να πάω μια βόλτα, δεν βρέχει με τίποτα....
Πώς να βγάλω μετά σωστά συμπεράσματα.....:dizzy:
Εαν είναι για ταξίδια, μην τα πάρεις. Μπορεί να φάινονται μαλακά, αλλα μετά απο μια ώρα συμπλεκτη/φρένο θα αρχίσει να πονάει το πραμα...
Πριν τα πάρεις δες τι μαρκα κ μοντέλο είναι και βάλε εδώ μια φωτό. Μην τρέχουμε πάλι...
Ο.κ φίλε Cpt. Haddock. Θά ακούσω την συμβουλή σου και θα πάρω τής πόλης.
Πάντως πληροφοριακά αν σε βοηθάει, η μάρκα ήταν κάτι που άρχιζε απο S...
Cpt. Haddock
01/11/2009, 13:30
Πώς να βγάλω μετά σωστά συμπεράσματα.....:dizzy:
N' ακουσεις τι σου λέμε :lol: :rotflmao: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από tman
Καλύτερα ζήτα πληροφορίες για το πως θα ντύνεσαι σωστά και πως θα εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες του εξοπλισμού σου. 13 σελίδες είναι πολλές για να μάθεις εσύ να ντύνεσαι σωστά και να μην χρεώνεις επώνυμες και καταξιωμένες εταιρίες για ανικανότητα προστασίας από βροχή.
Καλό χειμώνα
Δέν νομίζω ότι έχω χρεώσει τίποτα σε κανένα και σε καμιά εταιρεία.
Ενα "μικρό" προβληματάκι έχω, και προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει.....
Και για να είμαι και αντικειμενικός, το προβληματάκι βέβαια, μπορεί να βρίσκεται και στον εγκέφαλό μου....:D
φάε και λίγη βροχή μέχρι να μάθεις να ντύνεσαι σωστά;) . Κανείς δεν έλιωσε ποτέ από τη βροχή:p