View Full Version : Βουλγαρία [Φιλιπούπολη (Plovdiv)]
Στα ''μέσα'' Νοεμβρίου σκέφτομαι να κάνω ένα τετραήμερο ταξιδάκι μέχρι την Φιλιπούπολη (Plovdiv) στην γείτονα χώρα. Δεν έχω ιδέα όμως από το τι γίνετε εκεί. Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι να μην πάω εκεί με την μηχανή και γυρίσω πίσω με το τρένο:lol:
Συμβουλές από ανθρώπους που έχουν πάει ή που μένουν εκεί θα ήταν ότι καλύτερο για μένα, μήπως και τα τακτοποιήσω λίγο στο κεφάλι μου.
Ααα, και καμιά πληροφορία για την σχετική χαρτούρα που πρέπει να έχω μαζί μου ευπρόσδεκτη.
Όπως επίσης και το τι τρέχει με την τροχαία τους (ακούω διάφορα και δεν ξέρω τι ισχύει)
Ευχαριστώ πολύ.:smilea:
Μεταφερόμαστε, Ταξιδιωτικά -> Πληροφορίες
:wave2:
XJR_Billy
27/10/2009, 14:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από VALES
Στα ''μέσα'' Νοεμβρίου σκέφτομαι να κάνω ένα τετραήμερο ταξιδάκι μέχρι την Φιλιπούπολη (Plovdiv) στην γείτονα χώρα. Δεν έχω ιδέα όμως από το τι γίνετε εκεί. Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι να μην πάω εκεί με την μηχανή και γυρίσω πίσω με το τρένο:lol:
Συμβουλές από ανθρώπους που έχουν πάει ή που μένουν εκεί θα ήταν ότι καλύτερο για μένα, μήπως και τα τακτοποιήσω λίγο στο κεφάλι μου.
Ααα, και καμιά πληροφορία για την σχετική χαρτούρα που πρέπει να έχω μαζί μου ευπρόσδεκτη.
Όπως επίσης και το τι τρέχει με την τροχαία τους (ακούω διάφορα και δεν ξέρω τι ισχύει)
Ευχαριστώ πολύ.:smilea:
Πολύ ωραία πόλη, πανέμορφη (όπως και οι θυληκοί κάτοικοί της:D )
Τα μόνα χαρτιά που χρειάζεσαι είναι η ταυτότητά σου, άδεια της μηχανής και πράσινη κάρτα που θα σου βγάλει δωρεάν ο ασφαλιστής σου.
Η τροχαία στη Βουλγαρία είναι αυστηρή. Άλλά όχι παράνομη, αν με πιάνεις.
Αν πας με 200 σε επαρχιακό σου κόβουν τον πωπό, όπως κι εδώ. Εξαρτάται που θα πέσεις.
Έχω ανέβει δυό φορές με τη μηχανή και δεν με στάμάτησαν ποτέ. Τη μία φορά μάλιστα με συνόδευσαν ώς την έξοδο της Σόφιας όταν τους ρώτησα, γιατί χάθηκα.:beer:
Όλα τα ξενοδοχεία, μοτέλ κλπ έχουν ιδιωτικά φυλασόμενα πάρκιν όπου η καλή σου (κι εσύ) κοιμάστε ήσυχοι το βράδυ. Ο κόσμος είναι πολύ ευγενικός και φιλικός.
Άν πας, βιάσου να προλάβεις γιατί σε λίγο καιρό θα ασπρίσουν όλα!!
Αυτά από μένα, σε αφήνω στη φροντίδα του συντρόφου PanVas που ζει εκεί !!
Ότι γουστάρεις ρωτάς.:wave2:
Μου έφτιαξες την μέρα!!!:beer: :beer: :beer:
Ευχαριστώ πολύ:sun:
XJR_Billy
27/10/2009, 14:37
Μου έφτιαξες την μέρα!!!:beer: :beer: :beer:
Ευχαριστώ πολύ:sun:
Ότι γουστάρεις φιλαράκι !!:beer: :beer: :wave2:
κοιτα να δεις παλι μπροστα μου σε βρισκω ...
Να τηρεις αυστηρα το οριο ταχυτητας (η τροχαια σκιζει κωλους) να μην αφηνεις την μηχανη ποτε απο τα ματια σου, να μη κυκλοφορας με την μηχανη τα βραδυα, να'χεις τα ματια σου τεσσερα μεσα στις πολεις για τρυπες και ραγες τρενων. Η εγκληματικοτητα ειναι ελεγχομενη και δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα αν δεν την ψαχνεις..
Ελπιζω να μην πεσεις σε χιονια, ελπιζω να μην εισαι παντρεμενος :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zpower
κοιτα να δεις παλι μπροστα μου σε βρισκω ...
:look: :look:
Αρχικά δημιουργήθηκε από 675heat
Να τηρεις αυστηρα το οριο ταχυτητας (η τροχαια σκιζει κωλους) να μην αφηνεις την μηχανη ποτε απο τα ματια σου, να μη κυκλοφορας με την μηχανη τα βραδυα, να'χεις τα ματια σου τεσσερα μεσα στις πολεις για τρυπες και ραγες τρενων. Η εγκληματικοτητα ειναι ελεγχομενη και δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα αν δεν την ψαχνεις..
Ελπιζω να μην πεσεις σε χιονια, ελπιζω να μην εισαι παντρεμενος :winka:
:beer: :beer:
StavrosMAGNA
26/11/2009, 09:59
To Τελευταίο .. του να μην είναι παντρεμένος γιατί βρε ;;;
οι Παντερεμένοι δεεεεεεεννν ... εχουν ψυχή !!!!????;;;;;;
Πλακα στην πλάκα οτι χρειαστείς εδώ είμαι
Και το εννοώ Κυριολεκτικά το ΕΔΩ
Ζω κι εργάζομαι στο Пловдив από το 2005
Από το 2006 μάλιστα διατηρώ και μαγαζι (αντιπροσωπία) ειδών ΜΟΤΟ (ΚΡΑΝΗ LAZER -Μπότες STYLMARTIN - BAGSTER κ.α.)
Ενας εύκολος τρόπος επικοινωνίας είναι πλεον και το skype μου το .. εξης : stavrosplovdiv
Αρχικά δημιουργήθηκε από StavrosMAGNA
To Τελευταίο .. του να μην είναι παντρεμένος γιατί βρε ;;;
οι Παντερεμένοι δεεεεεεεννν ... εχουν ψυχή !!!!????;;;;;;
Πλακα στην πλάκα οτι χρειαστείς εδώ είμαι
Και το εννοώ Κυριολεκτικά το ΕΔΩ
Ζω κι εργάζομαι στο Пловдив από το 2005
Από το 2006 μάλιστα διατηρώ και μαγαζι (αντιπροσωπία) ειδών ΜΟΤΟ (ΚΡΑΝΗ LAZER -Μπότες STYLMARTIN - BAGSTER κ.α.)
Ενας εύκολος τρόπος επικοινωνίας είναι πλεον και το skype μου το .. εξης : stavrosplovdiv
Σταυρο ενοουσα οτι θα ηταν καλυτερα να επισκεφτει την Βουλγαρια μονος :winka:
Παντως εγω θα ανεβω καποια στιγμη και θα χαρω να περασω απο το μαγαζι, ειχα και εγω καποτε μαγαζι στη Σουηδια και ξερω πως ειναι. Εξαλου ολο και καποιο αξεσουαρ θα χρειαστω.
Αν θελεις στειλε διευθυνση και τηλ στο πδ. :wave2:
glargkatzis
26/11/2009, 13:07
φίλε και γω θα περάσω κάποια στιγμή από τη γή των προγονων μου (ο παππούς μου ήρθε το 1903 ελλάδα από την φιλιππούπολη=plovdiv) και οπωσδήποτε θα έρθω από το μαγαζί σου.
(πέρυσι 2 φορές χ 4 ημέρες ανέβηκα με τη γυναίκα μου:bawl: μέχρι σόφια αλλά η φιλιππούπολη είναι στα επόμενα σχέδια μου.)
StavrosMAGNA
26/11/2009, 15:11
Καλώς να ορίσετε , Παιδιά !
Πάντα ήταν - είναι και ΘΑ ΕΙΝΑΙ μεγάλη μου χαρά να συναντώ Πατριωτάκια, εδώ στα Ξένα.
Επειδή φοβάμαι όμως οτι το 'ΘΕΜΑ' είναι του φίλου VALES και τείνουμε να του το ... ξεσκίσουμε στο spam .... να πω κι εγώ με τη σειρά μου οτι την ίδια ασχετοσύνη κι ανασφάλεια είχα κι εγώ την πρώτη φορά ... ΤΟΤΕ τον Ιουνη του 2000 (Millenium ERA)
ΧΑΛΑΡΑ ,χαλαρότατα οι ΑΝΘΩΠΟΙ που ζουν σε αυτή τη χώρα , με 'κέρδισαν' σιγα - σιγα με τον τρόπο τους
ΟΧΙ δεν είναι ολα Αγγελικα πλασμένα μα ... και που είναι ;
ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ;
Θα σε αντιμετωπίσουν ζεστά
Εχουν κι αυτοι κάπου κάπου ένα δικιο με αυτα που έχουν δει τα ματάκια τους από κάτι "αγγελούδια" Businessmen δικούς μας...
Η Αστυνομία μέχρι στιγμής με έχει αφήσει στην ησυχία μου !!!! Ο τρόπος απλός
ΤΑ ΔΙΝΩ ΟΛΑ ,με αμάξι ή Μοτό Εκει που με πέρνει κι ΟΧΙ εκεί που βλέπω τους ΠΑΝΤΕΣ να πηγαίνουν ξαφνικα σαν τις "παναγίες" (= με 50 Χλμ./ω)
Ψυχραιμία λοιπόν και ... Μια στάση από ΣΟΦΙΑ για PANVAS (χεχχεχε σε έδωσα) και άλλη μια στο ΠΛΟΒΝΤΙΦ για ... τον υπο-ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ~~~~~
Чао и Доскоро
Ωραία πόλη φίλε, να το κάνεις το ταξίδι αλλά όχι στην καρδιά του χειμώνα γιατί έχει πολύ χιόνι και πολύ κρύο...Αφού υπάρχει και συμφορουμίτης-κάτοικος θα σου πει λεπτομέρειες.
Να βολτάρεις στην παλιά πόλη και να περάσεις και από το ρωμαικό θέατρο, είναι πολύ όμορφα. Να φας στο εστιατόριο που σημαίνει "χαρούμενο χωριό" και σε κάποιο από αυτά που είναι πλάι στο ποτάμι που κάνουν ιστιοπλοικούς αγώνες.
ΥΓ. Η εθνική οδός γενικά είναι σε καλή κατάσταση αλλά να ξέρεις ότι μέρος της πόλης (ιστορικό κέντρο) είναι καλντερίμι και είναι αδύνατο να κυκλοφορήσεις με μηχανή. Ο δρόμος προς Σόφια είναι καλός και με 2-3 λωρίδες. Έχει 2-3 μπλόκα σε στάνταρ σημεία από και προς Σόφια αν πας προς τα εκεί. Ταξιδεύω συχνά Βουλγαρία λόγω δουλειάς κι έχω κάποια πείρα.
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους σας.:beer:
Σταύρο θα είσαι ο πρώτος που θα επισκευθώ όταν έρθω επάνω.
Και ΝΑΙ, θα είμαι μόνος μου φυσικά.:smokin:
Τώρα όσο για το κρύο και τα χιόνια...θα το ξανασκευθώ...αλλά μάλλον με την μηχανή θα ΄ρθω.:)
:look: :look: απορεις ?? κοιτα τα μηνυματα σου και θα καταλαβεις
StavrosMAGNA
30/11/2009, 09:37
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ όλους σας.:beer:
Σταύρο θα είσαι ο πρώτος που θα επισκευθώ όταν έρθω επάνω.
Και ΝΑΙ, θα είμαι μόνος μου φυσικά.:smokin:
Τώρα όσο για το κρύο και τα χιόνια...θα το ξανασκευθώ...αλλά μάλλον με την μηχανή θα ΄ρθω.:)
:a23::a23::a23::a23::a23::a23::a23:
ΕΤΣΙ έτσι σε θέλω ... Με τη μηχανή ... ΟΠΩΣ τοτε ..παλιά σε μια διαφήμηση γνωστής Ιταλικής Φιρμας ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ (ονόματα δε λέμε ... κάτι σε ανοιξιάτικο πάντως φέρνει) , που ΕΛΕΓΕ
"ΑΝΤΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ .... ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΦΟΡΟΥΝ ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ"
ΑΝΑΜΕΝΩ "ΦΙΛΕ" ΜΟΥ ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΣ < ΜΟΤΟΜΑΓΓΝΑ >