PDA

View Full Version : Φιλόζωοι

Metageitnion
29/10/2009, 13:39
Πριν από ένα μήνα ήμουν στην Καρύταινα Αρκαδίας περαστικός και φυσικά απολάμβανα όλες τις διαδρομές και την φύση γενικότερα. Κάποια στιγμή σταματάμε να πιούμε ένα καφεδάκι το απόγευμα κοντά στην κεντρική εκκλησία του χωριού, δεν ήταν πάνω από πέντε λεπτά που καθίσαμε και χαζεύαμε κάτι μικρά γατάκια να παίζουν στο δρόμο και περνάει μιά κοκότα περίπου 30-35 χρονών και χωρίς να κόψει καθόλου "καταφέρνει" και πετυχαίνει ένα από τα 5, ποσοστό μικρό αλλά αρκετό να με κάνει να ανεβάσω πίεση στα κόκκινα:evil: Βέβαια ένας λόγος οποίος προφασίστηκε η εν λόγω "κυρία" ήταν μέσα στην τσαντίλα ότι "θα σκοτωθώ εγώ για τα βρωμόγατα" και πήγε ατάραχη και άνοιξε το μαγαζί (Τολέδο) στο οποίο δούλευε ή ήταν ιδιοκτήτρια. Όταν περιτριγυρίζεσαι από τέτοιου είδους όντα, γιατί άνθρωποι δεν είναι, καταλαβαίνεις ότι πολλά από αυτά που συμβαίνουν στην Αθήνα καθημερινά στους δρόμους σε αναλογία πληθυσμού είναι μάλλον απειροελάχιστα. Είναι λυπηρό να συναντάς ανθρώπους τέτοιου είδους στην επαρχία όπου περιμένεις να είναι ένα με την Φύση ή έστω πολύ πιο κοντά από εμάς στις πόλεις!!!

nionio$
29/10/2009, 14:02
:yuck:
παντα και παντου θα υπαρχει η εξαιρεση στον κανονα...

BadCluster
29/10/2009, 14:02
και νόμιζα πως μόνο εγώ πετυχαίνω λαμόγια καθημερινά

σκατά στα μούτρα της

Metageitnion
29/10/2009, 14:07
Δόξα τον Μεγάλο, έχουμε γεμίσει μουσαντάν ευαίσθητους και κρυφοκομπλεξικούς που τα βγάζουν τα αποθημένα τους με την πρώτη ευκαιρία :mad: και ήταν και γυναίκα τρομάρα της, που να πάθει τα χειρότερα :evil:

MAG/FMX
29/10/2009, 14:08
Εγω ψωνισα φαι για τις γατες μου .Ειδα στο δρομο ενα σκυλο σταματησα κ τον ταισα.Κατι τουριστριες που με ειδαν επαθαν παντελως την πλακα τους.Φανταζομαι τι εχουν δει τα ματια τους.Αν καποιοι δεν ειναι φιλοζωοι , τοτε να φερθουν εξυπνα κ να μην κακοχαρακτηριζουν τη χωρα μας στο εξωτερικο.Αλλα κ οι φιλοζωοι να τηρουν τους κανονες.

Metageitnion
29/10/2009, 14:19
Το κουφό της υπόθεσης είναι ότι το σκηνικό όλο το είδε και ένας ξένος οποίος καθόταν στο διπλανό ακριβώς τραπέζι και μόλις έγινε η φάση 5 λεπτά αργότερα την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια χωρίς να πει τίποτα ούτε να αντιδράσει, παρά μόνο ρώτησε την σερβιτόρα που θα μπορούσε να βρει τηλέφωνο για διεθνείς κλήσεις.
Ποιός μου λέει ότι ο κυριούλης δεν ήταν κάποιος από τους πολλούς περιηγητές-δημοσιογράφους και ήθελε πολύ απλά να κάνει τη δουλειά του και να μας κάνει, και με το δίκιο του, ρεζίλι παγκοσμίως.

Sferopetadhn
29/10/2009, 21:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από Metageitnion
Είναι λυπηρό να συναντάς ανθρώπους τέτοιου είδους στην επαρχία όπου περιμένεις να είναι ένα με την Φύση ή έστω πολύ πιο κοντά από εμάς στις πόλεις!!!

Οι άνθρωποι στην επαρχία είναι πολύ πιο σκληροί με τα ζώα σε σχέση με αυτούς στις πόλεις, γιατί τα βλέπουν σαν εργαλεία στη δουλειά τους ή ως μέσο επιβίωσης.

Σκέψου όταν τρως κρέας ότι κάποιος "έκοψε" ένα ζώο... Είναι λοιπόν φυσιολογικό η θεώρησή τους να είναι παντελώς διαφορετική από εμάς που βλέπουμε τα ζώα καθαρά ως παρέα ή διασκέδαση ή στη χειρότερη ως διακόσμηση.

Τώρα για το δίποδο που αναφέρεις μόνο αηδία μπορώ να νιώσω. Είναι περιπτώσεις που, κατά τη γνώμη μου, η τιμωρία θα έπρεπε να είναι παραδειγματική καθώς έβλαψε κάποιον οργανισμό που δεν είχε περιθώρια αυτοάμυνας. ΑΗΔΙΑ. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί κομπλεξικοί που μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις ξεσπούν.

AUFGEBRACHT
29/10/2009, 21:29
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Sferopetadhn
[B]Οι άνθρωποι στην επαρχία είναι πολύ πιο σκληροί με τα ζώα σε σχέση με αυτούς στις πόλεις, γιατί τα βλέπουν σαν εργαλεία στη δουλειά τους ή ως μέσο επιβίωσης.

Σκέψου όταν τρως κρέας ότι κάποιος "έκοψε" ένα ζώο... Είναι λοιπόν φυσιολογικό η θεώρησή τους να είναι παντελώς διαφορετική από εμάς που βλέπουμε τα ζώα καθαρά ως παρέα ή διασκέδαση ή στη χειρότερη ως διακόσμηση.

:uplate: :hypnotize :uplate: :uplate: :uplate: :uplate: :uplate: :uplate:
Συγγνώμη,αλλά περίεργη θεώρηση έχεις για τους επαρχιώτες,δεν είναι και οι Κρό Μανιόν!!!!
Όπως τα λες ίσα ίσα που θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο...Αν είναι μέσο επιβίωσης σημαίνει ότι η επιβίωσή σου εξαρτάται από την ύπαρξή του,άρα το προσέχεις για να επιβιώνεις,δεν το κακομεταχειρίζεσαι με πιθανότητα να το χάσεις...Είναι καθαρά θέμα παιδείας και ανθρώπου,όχι άμα μένει στη Γλυφάδα ή στα Άγραφα...

MAG/FMX
29/10/2009, 21:46
Η παιδεια φταιει για ολα ..........................

Metageitnion
30/10/2009, 08:12
Ο Sferopetadhn είπε κάτι πολύ σωστό το οποίο είναι η ΑΗΔΙΑ που νιώθουμε για το δίποδο που ήταν μία από τις πολλές περιπτώσεις απάθειας, απανθρωπιάς και κτηνώδους συμπεριφοράς:mad:
Δεν ξέρω αν η παιδεία είναι μία λέξη απλά προς κατανάλωση ή ένας θεσμός ο οποίος έχει εκλείψει, το θέμα είναι και συμφωνώ με τον Aufgebracht ότι δεν έχει σημασία αν μένεις σε μεγαλούπολη ή χωριό αλλά ο άνθρωπος. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι περιθωριοποιούμε τέτοια άχρηστα υποκείμενα μήπως και καταλάβουν κάποια στιγμή ότι πρέπει να σέβονται κάθετι που έχει ζωή άσχετα με το είδος το οποίο ανήκει.

Sferopetadhn
30/10/2009, 09:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
[Συγγνώμη,αλλά περίεργη θεώρηση έχεις για τους επαρχιώτες,δεν είναι και οι Κρό Μανιόν!!!!
Όπως τα λες ίσα ίσα που θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο...Αν είναι μέσο επιβίωσης σημαίνει ότι η επιβίωσή σου εξαρτάται από την ύπαρξή του,άρα το προσέχεις για να επιβιώνεις,δεν το κακομεταχειρίζεσαι με πιθανότητα να το χάσεις...Είναι καθαρά θέμα παιδείας και ανθρώπου,όχι άμα μένει στη Γλυφάδα ή στα Άγραφα... [/B]

Δεν το είπα θέλοντας να τους μειώσω ή να πω ότι είναι βάρβαροι. Απλά έχουν παντελώς άλλη θεώρηση για τα ζώα. Μην τρελαίνεσαι, από χωριό είμαι κι εγώ κι έχω δει ανθρώπους που σέβονται τα ζώα, αλλά και σαδιστές. Προφανώς και ο τόπος καταγωγής δεν χαρακτηρίζει κάποιον!

Απλά θεωρώ ότι είναι άλλη ο οπτική θεώρηση των πραγμάτων για τους μεν και τους δε.

cartman
30/10/2009, 11:33
... "θα σκοτωθώ εγώ για τα βρωμόγατα"...

Η σωστή απάντηση εδώ είναι "γιατί όχι...αφού συμπεριφέρεσαι σαν κατώτερο ον, κατώτερο και από ζώο, δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί όχι, πραγματικά..."

Αυτό μπορεί να την σοκάρει, όχι βέβαια πως θα σκεφτεί και πολύ τι έκανε, αλλά λέμε τώρα

MAG/FMX
30/10/2009, 11:40
Τα παντα ειναι ισσοροπιες κθελει προσοχη.Σκυλοι / γατες / πουλια / ποντικια .Φανταστειτε τι εγινε στην περιοχη μου που ο δημος εριξε μπιφτεκια με φολα κ εξαφανιστηκαν ολα τα σκυλια σε μια μερα.Σε μια γειτονια που εξαφανησαν τις γατες , τωρα τους τρωνε τα ποντικια κ καλα να παθουν οι απολιτιστοι.......

HolyDiver
30/10/2009, 12:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sferopetadhn

Απλά θεωρώ ότι είναι άλλη ο οπτική θεώρηση των πραγμάτων για τους μεν και τους δε. Επειδή μένω σε χωριό τα τελευταία 20 χρόνια μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι το 98% των αδέσποτων σκύλων είναι παρατημένα από κατοίκους της πόλης.
Επίσης κατά μια "περίεργη" σύμπτωση οι περισσότερες φόλες πέφτουν πάντα καλοκαίρι, τότε δηλαδή που έρχονται για διακοπές στα εξοχικά τους οι περισσότεροι εποχικοί κάτοικοι της περιοχής. Θα τις ρίξουν όχι μόνο στα αδέσποτα, αλλά στα δικά μου και των γειτόνων.....
Πιο πολύ φιλόζωοι οι κάτοικοι των πόλεων από εμάς τους χωριάτες? Με τίποτα, αλλά δυστυχώς όυτε εμείς πάμε πίσω..........

Metageitnion
30/10/2009, 15:45
Παιδιά έχω ακούσει ιστορίες από ένα φίλο που έμενε για χρόνια στο Χαϊδάρι και κάθε καλοκαίρι γέμιζε με αδέσποτα ράτσας τα οποία επειδή δεν είχαν που να τα αφήσουν τις 10 ημέρες των διακοπών τους ή τα βαρέθηκαν τα πιτσιρίκια τους και η εύκολη λύση είναι σε κάποιο απομονωμένο μέρος σαν το Χαϊδάρι το οποίο δεν πολυσυνορεύει με άλλα προάστια και είναι και στο δρόμο για τα εξοχικά και χωριά των μισών "Αθηναίων" :a26:
Αν δεν τα πούμε σας εύχομαι ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο να περνάτε καλά και μακρυά από κατώτερα όντα, τα λέμε Δευτέρα ή εύχομαι και πιο νωρίς :wave2:

sniper
30/10/2009, 15:59
Παιδιά έχω ακούσει ιστορίες από ένα φίλο που έμενε για χρόνια στο Χαϊδάρι και κάθε καλοκαίρι γέμιζε με αδέσποτα ράτσας τα οποία επειδή δεν είχαν που να τα αφήσουν τις 10 ημέρες των διακοπών τους ή τα βαρέθηκαν τα πιτσιρίκια τους και η εύκολη λύση είναι σε κάποιο απομονωμένο μέρος σαν το Χαϊδάρι το οποίο δεν πολυσυνορεύει με άλλα προάστια και είναι και στο δρόμο για τα εξοχικά και χωριά των μισών "Αθηναίων" :a26:
Αν δεν τα πούμε σας εύχομαι ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο να περνάτε καλά και μακρυά από κατώτερα όντα, τα λέμε Δευτέρα ή εύχομαι και πιο νωρίς :wave2:

το γεγονός να μαζεύονται εκεί τα σκυλιά γιατί τους αρέσει το Χαϊδαρι δλδ δεν παίζει;

Metageitnion
02/11/2009, 08:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper

το γεγονός να μαζεύονται εκεί τα σκυλιά γιατί τους αρέσει το Χαϊδαρι δλδ δεν παίζει;

Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα σε όλους,
δεν είχα σκεφτεί αυτή την παράμετρο, ίσως τα σκυλια και τα γατια της πρωτεύουσας να θεωρούν ως τουριστικό θέρετρο το Χαϊδάρι και μετακομίζουν όλα από τον Ιούλιο και μετά εκεί για δροσιά λόγω δάσους :D