View Full Version : Ερώτηση σχετικά με την ανάρτηση Wp
Παιδιά θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:
Προχθές έκανα κάποιες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις στο ΚΤΜ950Adv μου. Κάποια στιγμή προσπάθησα να ρυθμίσω το rebound της πίσω ανάρτησης. Το βιβλίο λέει ότι στρίβουμε την βίδα δεξιόστροφα μέχρι το τέρμα και μετά την στρίβουμε αριστερόστροφα τόσα clicks, ανάλογα την ρύθμιση που θέλουμε. Το πρόβλημα μου ήταν ότι η βίδα ποτέ δεν τερμάτιζε δεξιόστροφα. Γυρνούσε δηλαδή συνέχεια χωρίς να υπάρχει ποτέ τερματισμός. Έτσι δεν ήξερα πότε ν αρχίσω να μετράω τα clicks.
Έχει κανείς ιδέα τί μπορεί να συμβαίνει και τί πρέπει να κάνω;
Ευχαριστώ.
Απλά έχει άπειρες θέσεις.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Δεν νομιζω να ειναι ετσι, διοτι το βιβλιο λεει οτι καποια στιγμη τερματιζει και αρχιζεις να μετρας αριστεροστροφα τα clicks, για να φθασει στην ρυθμιση που θες.
Αρα καπου θα πρεπει να τερματιζει δεξιοστροφα.
dirtbird
29/10/2009, 14:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Η απόσβεση επαναφοράς στο τέρμα αργό δεν έχει τέρμα?
χμμμμμμμ ......
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Η απόσβεση επαναφοράς στο τέρμα αργό δεν έχει τέρμα?
χμμμμμμμ ......
Οι εξι απο τις εφτα ρυθμισεις των αναρτησεων (μπρος και πισω) εχουν τερμα και τις ρυθμισα ωραια και καλα. Η συγκεκριμενη μονο δεν τερματιζε. Αρα κατι δεν παει καλα.
Ξερεις κανενας κατι γι αυτο;
dirtbird
29/10/2009, 14:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από emix24
Δεν νομιζω να ειναι ετσι, διοτι το βιβλιο λεει οτι καποια στιγμη τερματιζει και αρχιζεις να μετρας αριστεροστροφα τα clicks, για να φθασει στην ρυθμιση που θες.
Σωστά.
Το αμορτισέρ σου όμως θέλει συντήρηση.
X-tra products, K-shock, Γεωργακόπουλος - όλοι μπορούν να το αναλάβουν.
Take your pick....
dirtbird
29/10/2009, 14:56
Οι εξι απο τις εφτα ρυθμισεις των αναρτησεων
πόσες? :eyepop: :confused: :confused:
πόσες? :eyepop: :confused: :confused:
Τρεις μπροστα (Compression,Rebound,Spring)
Τεσσερις πισω (Compression Low,Compression High,Rebound,Spring)
Εκτος αν οι Compression Low και High θεωρουνται σαν μια, οποτε οκ, εξι συνολικα.
Πιστευεις οτι δηλαδη πρεπει να υπαρχει καποια προβλημα για να μην τερματιζει η βιδα, ετσι;
Παντως καποια περιεργη συμπεριφορα δεν εχω παρατηρησει στην μοτοσυκλετα.
:eyepop: :eyepop: :eyepop:
ρε, πλάκα ένανα...wtf??
dirtbird
29/10/2009, 15:20
Τρεις μπροστα (Compression,Rebound,Spring)
Τεσσερις πισω (Compression Low,Compression High,Rebound,Spring)
Εκτος αν οι Compression Low και High θεωρουνται σαν μια, οποτε οκ, εξι συνολικα.
Πιστευεις οτι δηλαδη πρεπει να υπαρχει καποια προβλημα για να μην τερματιζει η βιδα, ετσι;
Παντως καποια περιεργη συμπεριφορα δεν εχω παρατηρησει στην μοτοσυκλετα.
Δεν θυμόμουν την αργή-γρήγορη του αμορτισέρ.
Για τα άλλα νομίζω σου έχω απαντήσει.
Δεν θυμόμουν την αργή-γρήγορη του αμορτισέρ.
Για τα άλλα νομίζω σου έχω απαντήσει.
Ναι,οκ.Θα μιλησω μ εναν απο αυτους και θα δω τι πρεπει να γινει και τι χρηματα ζητανε για εναν ελεγχο.
Σ ευχαριστω.
Κάτα το βίδωμα αισθανόσουν τα "κλικς" της βίδας ή γύριζε "τρελά" ..??
sapila racing
30/10/2009, 10:39
Ναι,οκ.Θα μιλησω μ εναν απο αυτους και θα δω τι πρεπει να γινει και τι χρηματα ζητανε για εναν ελεγχο.
Σ ευχαριστω.
Οχι για έλεγχο, για συντήρηση.
Οι ΄καλές΄αναρτήσεις θέλουν και πιο συχνή συντήρηση, λάδια, γέμισμα με άζωτο, τσιμούχες κλπ :winka:
dirtbird
30/10/2009, 11:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
... βίδωμα αισθανόσουν ... "τρελά" ..??
αρχίσαμε τις προστυχιές πάλι ρε γμτ.......:rolleyes: :D
αρχίσαμε τις προστυχιές πάλι ρε γμτ.......:rolleyes: :D
Ξέρεις κανέναν που να έχει μπλέξει με ΚΤΜ και να μιλάει Politically Correct ..?? :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Κάτα το βίδωμα αισθανόσουν τα "κλικς" της βίδας ή γύριζε "τρελά" ..??
Τα clicks τα αισθανομουν κανονικα. Απλα δεξιοστροφα δεν τερματιζε ποτε η βιδα.
Λοιπον, πηγα σημερα στο K-Shock και την ειδε. Μου ειπαν οτι σιγουρα υπαρχει καποιο σοβαρο προβλημα, σ εναν εσωτερικο κωνο που εχει. Δεν τα ξερω πολυ καλα και δεν μπορω να μεταφερω ακριβως το τι μου ειπαν. Παντως η ζημια,μπορει να κοστιζει και 200-250 ευρω!!!!
Περιμενουν απαντηση απο την αντιπροσωπεια.
Το προβλημα ομως δεν ειναι του θανατά. Απλα η αναρτηση εχει κλειδωσει στην ρυθμιση που του εχει κανει ο προηγουμενος ιδιοκτητης. Εγω δεν θα μπορω να της κανω την ρυθμιση που θελω.
Μπορω να συνεχισω να ζω κι ετσι μεχρι ν αποφασισω να την φτιαξω. Αν κοστιζει τελικα τοσο ακριβα μετατιθεται για το πολυ μακρινο μελλον η επισκευη.
stefanos
31/10/2009, 13:31
Αν είχα ΚΤΜ 950 θα το έφτιαχνα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Αν είχα ΚΤΜ 950 θα το έφτιαχνα.
Αυτη την στιγμη εχω να δωσω αλλου τα 200 ή 250ευρω και οχι σε κατι που μπορω να ζησω και μ αυτο.
Οπως ειπα η αναρτηση δεν εχει προβλημα οσο αναφορα στην λειτουργια της.Απλα δεν μπορω να ρυθμισω το rebound σε αλλη θεση.Οι αλλες τρεις ρυθμισεις γινονται κανονικα.
Με την πρωτη ευκαιρια και αφου ανασανω λιγο οικονομικα θα το φτιαξω.
Vstrommer71
01/11/2009, 12:03
Αυτη την στιγμη εχω να δωσω αλλου τα 200 ή 250ευρω και οχι σε κατι που μπορω να ζησω και μ αυτο.
Οπως ειπα η αναρτηση δεν εχει προβλημα οσο αναφορα στην λειτουργια της.Απλα δεν μπορω να ρυθμισω το rebound σε αλλη θεση.Οι αλλες τρεις ρυθμισεις γινονται κανονικα.
Με την πρωτη ευκαιρια και αφου ανασανω λιγο οικονομικα θα το φτιαξω.
Κι επειδη βλεπω οτι στο Ατενς ευκαιρια ψαχνουν να πιασουν κ@λους,μπορεις και να ερθεις μια βολτα Πατρα στον Σταματη στο service KTM.Θα σου ερθει ΠΟΛΥ οικονομικοτερα:wacko:
Και μην ξανακουσω π@παριες για κατι κωνους κλπ που φτανουν 200 ευρω.Τι παπατζηλικικα ειναι αυτα?Ολοκληρο ελατηριο για το αμορτισερ πισω εχει 86 λιρες Αγγλιας,ποσο θελουνε δηλαδη για ενα ανταλλακτικο στο αμορτισερ?
Ριξε ενα πμ να κοιταξω για τα ανταλλακτικα που θες
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
Κι επειδη βλεπω οτι στο Ατενς ευκαιρια ψαχνουν να πιασουν κ@λους,μπορεις και να ερθεις μια βολτα Πατρα στον Σταματη στο service KTM.Θα σου ερθει ΠΟΛΥ οικονομικοτερα:wacko:
Και μην ξανακουσω π@παριες για κατι κωνους κλπ που φτανουν 200 ευρω.Τι παπατζηλικικα ειναι αυτα?Ολοκληρο ελατηριο για το αμορτισερ πισω εχει 86 λιρες Αγγλιας,ποσο θελουνε δηλαδη για ενα ανταλλακτικο στο αμορτισερ?
Σ ευχαριστω πολυ. Με την πρωτη ευκαιρια θα ερθω σ επαφη μαζι σου.
Οσο αναφορα για το κοστος περιμενω να μαθω τελικα ποσο ειναι το κοστος.
stefanos
01/11/2009, 14:33
Σε 200-250 σέρβις το ανταλακτικό σκέτο δεν μπορεί να κάνει 200.
Vstrommer71
01/11/2009, 18:26
Σε 200-250 σέρβις το ανταλακτικό σκέτο δεν μπορεί να κάνει 200.
Μπορει να κανει 50 και τα αλλα ευκολα στην τσεπη;)
sapila racing
01/11/2009, 18:51
Μπορει να κανει 50 και τα αλλα ευκολα στην τσεπη;)
Σαν πολύ εύκολα δεν βγάζεις διάγνωση και κατηγορείς επαγγελματίες οτι είναι κλέφτες? :confused: :confused:
Ουτε ξέρεις τι εχει πάθει, ούτε αν η τιμή είναι μαζί με το σερβις, που παει γυρω στα 80 Ευρω μόνο του, και λές οτι ναναι για όποιον ναναι. :nono:
Αν κατάλαβα καλά περιμένει να του πούν πόσο θα κοστίσει.
Το service KTM εχει και τα ειδικά εργαλεία των WP και τα φτιάχνει και τζάμπα? Δεν νομίζω...
Vstrommer71
02/11/2009, 12:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Σαν πολύ εύκολα δεν βγάζεις διάγνωση και κατηγορείς επαγγελματίες οτι είναι κλέφτες? :confused: :confused:
Ουτε ξέρεις τι εχει πάθει, ούτε αν η τιμή είναι μαζί με το σερβις, που παει γυρω στα 80 Ευρω μόνο του, και λές οτι ναναι για όποιον ναναι. :nono:
Αν κατάλαβα καλά περιμένει να του πούν πόσο θα κοστίσει.
Το service KTM εχει και τα ειδικά εργαλεία των WP και τα φτιάχνει και τζάμπα? Δεν νομίζω...
Δεν κατηγορω για κλεφτες κανεναν.
Απλα ως καταναλωτης κρινω οτι χρεωνουν υπερβολικα την εργασια τους
Δικαιωμα του καθενος επαγγελματια ειναι να χρεωνει οπως νομιζει την εργασια του,οπως δικαιωμα και εμου ως καταναλωτη ειναι να ψαχνω την πιο καλη τιμη σε σχεση με την εργασια.
Εφοσον λοιπον ειμαι στην Πατρα,ειδα την δουλεια που κανει ο Σταματης στο -εξουσιοδοτημενο-της ΚΤΜ και βλεπω οτι οι τιμες του ειναι πολυ προσιτες και η δουλεια του καλη τι θα πρεπει να πω δηλαδη:confused:
Απλα ρωταω και ειμαι σε διαθεση να εξυπηρετησω τον φιλο.Απλα!:beer:
sapila racing
02/11/2009, 12:54
Δεν κατηγορω για κλεφτες κανεναν.
Απλα ως καταναλωτης κρινω οτι χρεωνουν υπερβολικα την εργασια τους
Δικαιωμα του καθενος επαγγελματια ειναι να χρεωνει οπως νομιζει την εργασια του,οπως δικαιωμα και εμου ως καταναλωτη ειναι να ψαχνω την πιο καλη τιμη σε σχεση με την εργασια.
Εφοσον λοιπον ειμαι στην Πατρα,ειδα την δουλεια που κανει ο Σταματης στο -εξουσιοδοτημενο-της ΚΤΜ και βλεπω οτι οι τιμες του ειναι πολυ προσιτες και η δουλεια του καλη τι θα πρεπει να πω δηλαδη:confused:
Απλα ρωταω και ειμαι σε διαθεση να εξυπηρετησω τον φιλο.Απλα!:beer:
Eδω Αθήνα ενα service αμορτισέρ WP, Ohlins κλπ είτε στον Τασούλη, είτε K-Shock είτε στον Γεωργακόπουλο πάει γύρω στα 80 Ευρω φέτος.
Περιλαμβάνει λύσιμο, δέσιμο, έλεγχο, τσιμούχες, λάδια, άζωτό κλπ αναλώσιμα. Αν εχει ζημιά θα είναι extra. Εννοείται οτι του πηγαίνεις αμορτισέρ και οχι μηχανάκι.
Πόσα παίρνει ο Σταμάτης γι αυτη τη δουλειά?
Ξερει να κάνει οποιοδήποτε αμορτισέρ?
Αν είναι απλά ενας μηχανικός KTM δεν νομίζω να μας καλύπτει, εχω κι εγω κολλητό εξουσιοδοτημένο ΚΤΜ, αλλά τα στέλνει εξω να είναι ήσυχος.... :winka:
stefanos
02/11/2009, 13:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
εχω κι εγω κολλητό εξουσιοδοτημένο ΚΤΜ, αλλά τα στέλνει εξω να είναι ήσυχος.... :winka:
Αν υπάρχει συνεργείο που να ΜΗΝ στέλνει τα αμορτισέρ θα είναι είδηση:p
Είναι η πιό βρώμικη, μανούρικη, και εξαιρετικά απαιτητική σε εργαλεία εργασία, χώρια που παίρνει και πολύ ώρα.
Vstrommer71
02/11/2009, 15:06
Αν το συνεχισουμε,θα μας πανε μεσα για διαφημιση:lol:
Κανει και service στα WP
stefanos
07/11/2009, 20:14
Τελικά δεν μάθαμε πόσο κάνει το δίχαλο στην Πάτρα.
Vstrommer71
08/11/2009, 13:54
Τελικά δεν μάθαμε πόσο κάνει το δίχαλο στην Πάτρα.
Mπορουμε ομως να μαθουμε ισως ποσο εχει στα fish and chips (http://www.ktm4u.co.uk/editorials.asp?d=13) αγαπητε:beer:
επισης κοιταχτε και εδω (http://www.ftrsuspension.co.uk/)