View Full Version : 28 Οκτωβριου Κατάληψη Υψωματων Περνώντας τα πάσα της Αχαίας (Χελμός – Ντουρνοβάνα
Πλέον το φθινόπωρο έχει μπεί για τα καλά έτσι τα τελευταία 2 Σ/Κ δεν καταφέραμε να κάνουμε μια εκδρομή όπως την θέλαμε με τον σ磖νήθη ύποπτο koyrsaro-cbf600,είχαμε μείνει στα ταξίδι επι χάρτου στα ελληνικά επι google map.
Η απόφαση όμως αυτήν την φορά είχε παρθεί .Τρίτη 28ή οκτωμβρίου ιδανική μέρα για μια πολεμική βόλτα στα ιστορικά βουνά της Αχαίας – Κορινθίας. Προορισμός μας Αρχαίος Φενεός και συγκεκριμένα Λίμνη Δόξας στην ορεινή Κορινθία στις πλάτες του Χελμού.
Πρωινό ξύπνημα γύρω στις 8 είχαμε πει…Εμένα με πλάκωσε το πάπλωμα και η ζεστασιά του, βέβαια δεν θέλαμε να είμαστε στο βουνό πολύ πρωί γιατί οι υγρασίες θα μας περίμεναν στα στροφιλίκια που τόσο γουστάρουμε πράγμα επικίνδυνο.
Οπότε έτσι και έγινε 8.30πμ ο Koyrsaros με το τετρακύλινδρο ήταν στο παραθυρό μου ρίχνοντας κάτι ψηλές ξερογκαζιές για να βγώ(είμαστε κάγκουρες το παραδέχομαι).Αφού έπεσε ο σχετικός χαβαλές και τα πειράγματα που με βρήκε άλλη μια φορά με τα σώβρακα, ετοιμάστηκα στο τσάκ μπάμ (παρότι εχω KLE στο ντύσιμο είμαι γρήγορος)και με πολύ καλή διάθεση μιας και ο ήλιος μας χαμογελούσε γέμισα το τεπόζιτο με το πολύτιμο ύδωρ και βούρ προς Αίγιο.
Το σχέδιο περιέχει ανάβαση προς Καλάβρυτα μέσω ειδικής διαδρομής Φτέρης – Πετσάκοι που κάποτε ήταν Καταπράσινη… πλέον καμένη και αυτή χρησιμοποιούν τα δέντρα για καυσόξυλα.Ο καιρός είχε ήδη αρχίσει να αλλάζει η ομίχλη είχε ήδη σκεπάσει τα γύρω βουνά και έκαναν το τοπίο πιο εντυπωσιακό και την διαδρομή ακόμα πιο ενδιαφέρουσα..
179113
Στάση λοιπόν μετά το χωριό Κορφές στην βρύση εκεί αριστερά κάτω από τα πλατάνια. Φωτογραφίες χαβαλές λίγο νερό και τσιγάρο για τον Koyrsaro..(τι κρίμα που δεν είχαμε ψωμί ζυμωτό, τυρί και ντομάτα από την Μάνα …την επόμενη σίγουρα!!!).
179114
Η ώρα θα είχε φτάσει 11.30 και είμαστε ήδη στα Καλάβρυτα όπου μόλις είχε τελειώσει η μαθητική παρέλαση. Ο κόσμος πολύς μας κοιτούσε κάτι σαν εξωγήινους μάλλον για τον καιρό που ήταν βαρύς. Εκεί τουλάχιστον ήταν που είδαμε κάποιον μοτοσυκλετιστή με πλήρη εξοπλισμό κράνος στο χέρι και την κοπελιά του στο άλλο να κάνει την βόλτα του στα δρομάκια και να μας λέει καλημέρα και εμείς να ανταποδίδουμε.(Για αυτό γουστάρω τις μοτοσυκλέτες… Πάντα όρθιος φίλε μου.)
Να κάτσουμε για καφεδούι που λένε και οι φίλοι Κουμπάροι πρότεινα στον Koyrsaro, μιας και τα κορίτσια είχαν βάλει τα καλά τους και εμέις είχαμε βγάλει τα μάτια μας και είμαστε έτοιμοι για στεγαστικό. Εκεί γύρω βρήκα και το SS που μπορεί να πάρω με τα λεφτά που διαθέτω..
Μου απάντησέ όμως αρνητικά μιας και τα Καλάβρυτα είναι κάτι σαν δεύτερο σπίτι μας και απόφασήσαμε να την κάνουμε.
179121
Ξεκινάμε για Φενεό μετά από ένα μπλέξιμο που είχαμε με το GPS (μηχανήματα του διαβόλου σου λέω).Koyrsare χέσε το GPS και πάμε να ανεβούμε τον Χελμό
.Ανεβαίνουμε προς το Χιονοδρομικό 2100-2300υψόμετρο ,περνάμε βέβαια από τον τόπο μαρτυρίου των Καλαβρυτινών 1943 και συνεχίζουμε με επαναλαμβανόμενα στροφιλίκια και σε κάποια σημεία νέα άσφαλτος που παρόλι την υγρασία ΚΡΑΤΑΓΕ.!!!
179122
Ως συνήθως ότι ανεβαίνει κατεβαίνει και ότι σηκώνεται πέφτει…Έτσι και εμείς κατεβαίνουμε τον Χελμό περνώντας Α-Κ Λουσούς Γλάστρα Καστρία όπου η άσφαλτος καινούργια και με μπάρες πλέον δεξιά… Πότε θα έχουμε πάλι Εκλογές…???
Μπαίνοντας στο Πλανητέρο οι εικόνες Μαγικές τοπιό μέσα από Πλατάνια και πεσμένα φθινοπωρινά πλατανόφυλλα δίπλα από το ποτάμι και τα νερά που πετάγονται με πίεση
Συνεχίζουμε φτάνοντας σε μια διαστάυρωση που δείχνει προς ΜΑΖΗ .Το μηχάνημα του έξω από δώ να δείχνει κατέυθυνση μια ειδική Διαδρομή (WRC) εκπληκτική για μένα , αλλά όχι για τον Koyrsaro που ήδη είχε βγάλει το μάυρο κάλημα από το γυάλινο μάτι που του είχε πεταχτεί έξω. Ο σκύλος ο μαύρος ο Ραν Ταν Πλαν δεν μάσησε τελικά και μου λεέι πάμε…!! Βάζει για μια ακόμη φορά το CBF στην πέτρα και το Λιθάρι.(Αφού είσαι ON-OFF παραδέξουτο).
179124
Η διαδρομή από Ζαρέλια ή από Βάλτο εκπληκτική στην μέση της όμως κάναμε μεταβολή τα πράγματα δυσκόλευαν επικίνδυνα για το τετρακύλινδρο ασφάλτινο. Οι χωμάτινοι on-offαδες να ξέρουν ότι μετράει ποοολύ εκεί. Παρόλα αυτά ευχαριστημένοι από αυτά που είδαμε και γεμάτοι εικόνες από αυτήν την διαδρομή κάναμε μεταβολή προς Κλειτορια(Μαζέικα) και από εκεί ανάβαση μέσω Λυκούριας και ντουγρου για Φενεό.
179129
Η διαδρομή εξαιρετική αν και έριχνε χιονόνερο στα 2300 τόσα είναι άλλωστε,με θέα τα καταπράσινα έλατα και την πολύ καλή άσφαλτο με τις επαναλαμβανόμενες στροφές τύφλα να έχει το Como όχι ότι έχω πάει αλλά λέμε. Είχα και την στιγμή μου όταν σε ένα ευθύο κομμάτι με κάποια χιλιόμετρα εμφανίστηκε σκύλος στην μέση κανοντάς μου χαρούλες την γλύτωσα φθηνά με ένα ελενχόμενο μπλοκάρισμα και αρκετό σκατό στην κάλτσα.
179131
Άλλη μια κατάβαση για τον Φενεό του όρους Ντουρνοβάνα και βλέπουμε από ψηλά έναν κατηφορικό δρόμο σκέτη σκουληκαντέρα μέσα στο έλατο και κάτω να απλώνεται ο κάμπος εντυπωσιακός σαν ζωγραφισμένος σε χαρτί.
Φθάνοντας στον προορισμός μας βλέπουμε στο βάθος ένα funduro τιγκα στο αυτοκόλλητο στην ζελατίνα από ξένα κράτοι, μάλλον ήταν αλλοδαπης προελέυσεως ο φίλος. Πέφτει η απαραίτητη και μέσα από την καρδιά μας χαιρετούρα και φτάνουμε στην Λίμνη Δόξας.
179135
Δεν χρειάζεται σχόλια τι Ελβετία και μαλακίες (ούτε εκεί έχω πάει λέμε τώρα).Στο βάθος κάτι 4 κούνητη έχουν κάνει κατάσταση με ψητούρα και δεν σημαζέυτε…
Ο ταλιμπάν μυαλό δεν βάζει…Κάνουμε την γύρα μας βγάζουμε φωτό δυστηχώς δεν ανεβήκαμε στην Εκκλησία του Αγ.Γεωργιού (δεν πειράζει είναι ένας λόγος να ξαναπάμε).
179138
Αποφασίζουμε να την κοπανήσουμε μιας και του φευγάτου η μάνα δεν βράχεικαι ποτέ λέμε τώρα. Το στομάχι έπαιζε εμβατήρια και όχι λόγο της ημέρας. Ο koyrsaros πάλι όχι γύρευε τι γουρουνόπουλο είχε ξεκοκαλήσει την προηγούμενη μέρα. Στην διαστάυρωση ο koyrsaros μου λέει που πάς από εδώ…?? Το GPS δείχνει από την άλλη …Άσε το ρημάδι και ακολούθα …Είχα φάει φλασιά θυμήθηκα έχω κάτι γνωστούς στην Μοσιά (διπλανό χωριό).Πάω προς τα εκεί και ο koyrsaros ακολουθεί ανχωμένος μιας και το Honda δίψαγε.
Φτάνουμε και κάνουμε μια ωραία έκπληξη και πέφτουν τα κεράσματα καφέδες γλυκό αλλά και ψητό ντόπια ντομάτα κόκκινο κρασί ..σκέτο βάσλαμο. Φάγαμε ίπιαμε και γελάσαμε με την ψυχή μας με δίαφορες ιστορίες που μας έλεγε ο Παππούς. Αναχωρήσαμε με τις ευχές τους και ένα μπαξίση από Γκούρα για Δερβένι 2200υψομετρο.
179149
Μέχρι το χωρίο στενό ο δρόμος κακώς με λακούβες και πέτρες αλλά και σαμαράκια από μπαλώματα. Από εκεί μέχρι Ροζενά-Δερβένι ήταν η 4ή ειδική διαδρομή τις ημέρας. Φρέσκια άσφαλτος με μπαρίερες και πολύ καλές κλίσεις η φωτό αν και εν κινήση δείχνει το σπλινάντερο.Ήδη είχε σουρουπώσει πέσανε οι ρυθμοί γιατί η οδήγηση με φώτα δεν ενδείκνηται. Φτάσαμε Δερβένι και επιστροφή στην Πάτρα από την αδιάφορη εθνική οδό μιας και ή ώρα ήταν κιόλας 6.00μμ νυχτώνει νωρίς πλέον.
Κατάκοποι με μια ευχάριστη κούραση που δεν περιγράφεται την ξέρετε οι περισσότεροι πολύ καλά φτάσαμε στην Πάτρα 7.00μμ και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη εξόρμηση. Να στρώσουμε νέους δρόμου με λάστιχο.
179150
Ευχαριστώ τον συνοδοιπόρο koyrsaro που υπομένει και επιμένει να βολτάρη μαζί μου.
Αααααα και να μην ξεχνίωμαστε Ζήτω ή 28ή Οκτωμβρίου.!!!
:wave2:
Ωραίοι και οι 2. Άντε και στα επόμενα γρήγορα.. :-)
XJR_Billy
02/11/2009, 09:21
Ωραία πράματα Τζιμάρα!!
Πάντα τέτοια φιλαράκι !!:beer: :beer:
jimtarasxt660x
02/11/2009, 13:39
Παντα τετοια:beer: :beer: :beer:
Mπραβο ρε Τζιμακο...Παντα τετοια...:beer: :beer: :beer:
Costas KLE
02/11/2009, 20:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
Η διαδρομή από Ζαρέλια ή από Βάλτο εκπληκτική στην μέση της όμως κάναμε μεταβολή τα πράγματα δυσκόλευαν επικίνδυνα για το τετρακύλινδρο ασφάλτινο. Οι χωμάτινοι on-offαδες να ξέρουν ότι μετράει ποοολύ εκεί. Παρόλα αυτά ευχαριστημένοι από αυτά που είδαμε και γεμάτοι εικόνες από αυτήν την διαδρομή κάναμε μεταβολή προς Κλειτορια(Μαζέικα) και από εκεί ανάβαση μέσω Λυκούριας και ντουγρου για Φενεό.
Όσες φορές έχω πάει Φενεό οι ασφάλτινοι δεν με έχουν αφήσει να χαρώ την μηχανή μου σε αυτές τις ομορφιές. Πάντα τέτοια :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
Ωραία πράματα Τζιμάρα!!
Πάντα τέτοια φιλαράκι !!:beer: :beer:
Costas KLE quote:Όσες φορές έχω πάει Φενεό οι ασφάλτινοι δεν με έχουν αφήσει να χαρώ την μηχανή μου σε αυτές τις ομορφιές. Πάντα τέτοια
Παιδες σας ευχαριστω ολους και εσεις οι πιο πανω το κανονιζουμε να ανεβουμε απο Ζαρελια..:wave2:
nassosxlvbros
03/11/2009, 08:26
:uplate:
ΩΩΠ! εκεί στη βρύση που έχεις αφήσει το κράνος είναι το χωριό μου! :)
road spirit
03/11/2009, 11:24
Ωραία βόλτα. Την ίδια μέρα τριγυρνούσαμε εκεί, απο Αθήνα -> Νεμέα -> Ψάρι -> Στυμφαλία -> Γκούρα -> Δερβένι και πίσω...
Απο Νεμέα μέχρι Ψάρι φάγαμε βροχή και ομίχλη/σύννεφο αλλά ήταν φανταστικά. Η διαδρομή είναι φοβερή και τα φθινοπωρινά χρώματα δεν παίζονται
:beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
ΩΩΠ! εκεί στη βρύση που έχεις αφήσει το κράνος είναι το χωριό μου! :)
εεε να το επισκευτεις να βαλουμε τις μπριζολες στο τζακι σου και να φερω το κρασι:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
Ωραία βόλτα. Την ίδια μέρα τριγυρνούσαμε εκεί, απο Αθήνα -> Νεμέα -> Ψάρι -> Στυμφαλία -> Γκούρα -> Δερβένι και πίσω...
Απο Νεμέα μέχρι Ψάρι φάγαμε βροχή και ομίχλη/σύννεφο αλλά ήταν φανταστικά. Η διαδρομή είναι φοβερή και τα φθινοπωρινά χρώματα δεν παίζονται
:beer: :beer:
Κριμα που δεν σας συναντησαμε πουθενα next time θα παιξει ενημερωση:wave2:
Cpt. Haddock
03/11/2009, 12:22
Πολύ όμορφη βόλτα και φοβερά μέρη.
:beer:
Αλλά....
αυτο το ΟκτώΜβριος ρε παιδί μου βγάζει μάτι... :sick:
kalgeorge
03/11/2009, 12:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Πολύ όμορφη βόλτα και φοβερά μέρη.
:beer:
Αλλά....
αυτο το ΟκτώΜβριος ρε παιδί μου βγάζει μάτι... :sick:
fun spoiler τελειως λεμε :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ΟκτώΜβριος
Από την Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Ο ΟκτώΜβριος (με κεφαλαίο "Μ" ανάμεσα στο "ω" και το "β") είναι ένας μήνας του χρόνου κατα τη διάρκεια του οποίου ωριμάζουν τα ορθογραφικά λάθη και οι αποβολές στα σχολεία. Ταυτόχρονα είναι η περίοδος κατά την οποία οι τόνοι μεταναστέυον από τις λέξεις στα βουνά για αναπαραγωγή.
Επίσης συμπίπτει με την κορυφή στον βιολογικό κύκλο της αναπαραγωγής του ανθρώπου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την περίοδο αυτή να γίνονται πολλά Παρτούς τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα αφού είναι γεμάτα με ορθογραφικά λάθη και δεν έχουν τόνους.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
To ηξερα οτι θα επεφτε κραξιμο και περιμενα να δω ποτε:wave2:
Κριμα που δεν σας συναντησαμε πουθενα next time θα παιξει ενημερωση:wave2:
Να πέσει...Να πέσει γιατί αυτήν την φορά μας ξέχασες...
Πρέπει όμως να ήταν καταπληκτικά,οπότε στην υγειά σας Τζιμάρα...:beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από mead5600
Να πέσει...Να πέσει γιατί αυτήν την φορά μας ξέχασες...
Ρε παιδι δεν σε ξεχασα ειχες πει οτι ησουν κρυωμενος και γι αυτο δεν σε πηρα τηλεφωνο:rolleyes: στην επομενη να εισαι σιγουρος και ετοιμος:winka:
Χωμάτινος
03/11/2009, 14:12
Άλλη μια κατάβαση για τον Φενεό του όρους Ντουρνοβάνα ...
Ντουρτντουβάνα :)
By the way, ωραία βόλτα!
Ρε παιδι δεν σε ξεχασα ειχες πει οτι ησουν κρυωμενος και γι αυτο δεν σε πηρα τηλεφωνο:rolleyes: στην επομενη να εισαι σιγουρος και ετοιμος:winka:
Εγω @ρχιδι@ ε:confused: :confused: :confused:
Καλααααααααα:smokin: :smokin: :smokin:
hristosP
03/11/2009, 15:08
ωραιος Τζιμαρα...τοσα χρονια να μενουμε Πατρα,και να μην αξιωνομαστε να δουμε τα μερη ρε γμτ!Αλλα και αυτοι που τα ξερουν μονοι τους πανε και να χαιρονται και μεις οι νεολαιοι να μην τα μαθαινουμε ε??? :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:
πω πω κακια....Να μας ενημερωνεις αμα μας θες μαζι σου ε!
Ρεεε εσεις οι απο πανω μην γκρινιαζεται:lol: :lol:
KTM φιλε μου εκανες το service για να ερθεις τι γκρινιαζεις??
Χρησταρα οι δρομοι εκει εξω ειναι μην ανχωνεσαι θα ξαναπαμε πιος λεει οχι σε μια ακομα βολτα:winka:
KTM φιλε μου εκανες το service για να ερθεις τι γκρινιαζεις??
Τα παντα ολα εχω κανει αδερφε μου...:winka: :sun: