View Full Version : Αναβάτης, μοτοσυκλέτα και ... λακούβες
Operater
03/11/2009, 11:10
Καλησπέρα!
Επειδή οδηγώ συχνά σε δρόμους με πολλές λακούβες (μα πάρα πολλές) θα 'θελα τις συμβουλές σχετικά με το πως πρέπει να συμπεριφέρομαι (εγώ και ο κάθε οδηγός) όταν αναπόφευκτα πέφτω σε λακούβα. Και δόξα τω Θεω έχουμε πολλες απ'αυτές..
Να πω προσωπικά πως αντιδρώ?
Έχοντας κατα νου, ότι κρατώντας σφιχτά το τιμόνι, οι κραδασμοί μεταφέρονται στη μέση (εμπειρική διαπίστωση), προσωπικά χαλαρώνω τα χέρια, ίσα για να μην γίνει η "στραβή" και χάσω το μπροστινό. Σε άλλες περιπτώσεις, που γνωρίζω αρκετά νωρίτερα ότι θα πέσω σε λακούβα, αλλά λόγω έλλειψης χώρου δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά, σηκώνομαι όσο μπορώ από τη μηχανή, πολλές φορές και όρθιος και με τα πόδια δημιουργώ κάτι σαν ελατήριο. Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός, αλλά για μένα αυτό είναι το πιο ανώδυνο.
Φαντάζομαι όμως, ότι διαφορετικά είναι σε μια οn-off απ΄ότι σε μια street.
Θα'θελα τη γνώμη σας, μιας και όλοι πιστεύω το αντιμετωπίζουμε καθημερινά.
Ευχαριστώ σας! :beer:
road spirit
03/11/2009, 11:12
αν δεις ότι είναι αργά για να την αποφύγεις, σηκώνεσαι όρθιος όπως σωστά λες. Αυτό αποφορτίζει την πίσω ανάρτηση και της δίνει περιθώριο να απορροφήσει μεγαλύτερο μέρος απο το χτύπημα. Επίσης όπως είσαι όρθιος τραβιέσαι λίγο προς τα πίσω. Τέλος, ανοίγεις γκάζι για να αποφορτιστεί και το μπροστινό τη στιγμή του χτυπήματος ...
Operater
03/11/2009, 11:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
...
πραγματικό εντουρο! όντως το γκάζι σηκώνει λίγο το μπροστινό, το έχω παρατηρήσει.
μια street όμως?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
πραγματικό εντουρο! όντως το γκάζι σηκώνει λίγο το μπροστινό, το έχω παρατηρήσει.
μια street όμως?
Τα ίδια, σηκώνεις λίγο τον πισινό σου...
και οπωσδηποτε οχι φρενο την τελευταια στιγμη(η οταν εισαι ηδη μεσα στη λακουβα) ....θα εχει ασχημα αποτελεσματα :sick:
Operater
03/11/2009, 11:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
και οπωσδηποτε οχι φρενο την τελευταια στιγμη(η οταν εισαι ηδη μεσα στη λακουβα) ....θα εχει ασχημα αποτελεσματα :sick:
δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά τι εννοεις άσχημα αποτελέσματα?
για μένα πάντως δεν είναι επικίνδυνες μόνο οι λακούβες, αλλά και τα εξογκώματα ασφάλτου,
(ότι τσιμέντο έχει περισσέψει μάλλον) τα οποία σου αλλάζουν και την πορεία μερικές φορες!
Εδω στην πατρα παλι δεν εχουμε λακουβες βρεχει συνεχεια και ολες εχουν καλυφθει οοοοολες απο το νερο μιλαμε για απιστευτη πατεντα:wave2: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από jimmis5
Εδω στην πατρα παλι δεν εχουμε λακουβες βρεχει συνεχεια και ολες εχουν καλυφθει οοοοολες απο το νερο μιλαμε για απιστευτη πατεντα:wave2: :beer:
:rotflmao: :lol: γμσ τα
dodos 900
03/11/2009, 13:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά τι εννοεις άσχημα αποτελέσματα?
για μένα πάντως δεν είναι επικίνδυνες μόνο οι λακούβες, αλλά και τα εξογκώματα ασφάλτου,
(ότι τσιμέντο έχει περισσέψει μάλλον) τα οποία σου αλλάζουν και την πορεία μερικές φορες!
Ασχημα αποτελέσματα εννοεί μάλλον την αποσταθεροποίηση της μηχανής γιατί αφού πέσεις στην λακούβα πρέπει να ρολάρει ο τροχός για να βγείς και απο αυτήν.
2stroker
03/11/2009, 13:41
αναλογα την περισταση ή σηκωνω λιγο τον κ@@@ μου ή σηκωνομαι κανονικα ορθιος.ορθιος σηκωνομαι και καμια φορα που πετυχαινω πολλα νερα για να μην τα φαω στη μαπα,οταν με κυνηγανε τιποτα σκυλοι τα ποδια μπροστα στο υψος του ψυγειου κλπ κλπ γενικοτερα με μια μοτοσυκλετα και τις συνθηκες που επικρατουν γινεσαι ακροβατης:lol: :lol: :lol:
Άν καταλάβεις ότι η αποφυγή μιας σχετικά μεγάλης λακούβας είναι αδύνατη, ενώ έχεις ρίξει το βάρος σου στα μαρσπιέ, μπορείς ακριβώς πριν, να δώσεις μια ώθηση με τα πόδια προς τα κάτω, σαν να θέλεις να χοροπηδήσεις. Αυτό θα συμπιέσει τις αναρτήσεις στιγμιαία (λίγο) και την στιγμή που θα περνάς θα αρχίσουν να αποσυμπιέζονται με αποτέλεσμα να μην περάσει η μηχανή από τη λακούβα με όλο το βάρος της.