View Full Version : Επιχείρηση (σκέψεις ανοίγματος ουζερί)
2stroker
03/11/2009, 14:57
Εδω και καποιο καιρο σκεφτομαι τη δημιουργια δικης μου επιχειρησης,σκεφτομαι να φτιαξω ενα μικρο μαγαζακι που θα σερβιρει μπυρα,κρασακι,τσιπουρο και λοιπα αλκοολουχα καθως και καποια μικρα μεζεδακια.κεφαλαιο δεν υπαρχει οποτε σκεφτομαι για καποιο δανειο και φυσικα μιλαμε για ποσο το οποιο δεν θα ξεπερασει τα 25000ευρω.
Απο την μια εχω βαρεθει ολα αυτα τα χρονια να δουλευω λιγο να ξεμενω απο δουλεια,να ξαναψαχνω,να με εκμεταλευονται,να πεφτω σε μ@@@@ αφεντικα κλπ κλπ και θα θελα επιτελους να ειμαι αφεντικο του εαυτου μου και να κανω και κατι που να μου αρεσει και να με γεμιζει,απο την αλλη ενα δανειο παντα σε αγχωνει,αν ειχα τα φραγκα σε μετρητα θα το κανα με κλειστα ματια,αλλα τωρα?
Για πειτε γνωμες
:beer:
Δύσκολα... αν είναι δυνατό να πάρεις το δάνειο από το νέο έτος όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο νόμος να μπορούμε να δανειζόμαστε και από τράπεζες του εξωτερικού με χαμηλά επιτόκια.
2stroker
03/11/2009, 15:10
ετσι και αλλιως λογω του οτι αυτη τη στιγμη βρισκομαι στη σκεψη,μιλαμε για το νεο ετος;)
Cpt. Haddock
03/11/2009, 15:22
Φαντάζομαι έχεις σκεφτεί οτι μια τέτοια δουλειά δικιά σου σημαίνει φουλ 24ωρη απασχόληση όλη την εβδομάδα.
Όπως λέγαμε παλια, 28 hours per day, 10 days a week :lol:
Το κεφάλαιο που λές (25κ) μου φαίνεται λίγο για να ξεκινήσεις. Εχεις υπόψη σου τιμές ενοικίων και - κυρίως - αέρα για μαγαζί;
Εξοπλισμός κλπ?
Δύσκολα τα πράγματα, ειδικά για κάτι που έχει γεμίσει ο τόπος
βρες ενα τελειωμενο αποθηκακι(ακομα και ημιυπογειο).....και αν εχεις φαντασια και ωραιες ιδεες...καντο ενα σουπερ κουτουκι......... ΠΡΟΣΕΞΕ ομως...οτι θα γλυτωσεις απο ενοικια και αερα......ριξτα σε διαφημιση.......... ΚΑΝΤΟ στεκι.....απο στομα σε στομα να κυκλοφορησει σε φοιτητες η μηχανοβιους οτι δινεις π.χ. φτηνη βαρελισια.....φερε βαρελισια που δεν εχουν Ολοι....φερε τσιπουρο και ποτα απο διαφορα μερη της Ελλαδας.....ξερω τσιπουραδικα στη Μακεδονια που δουλευουν με τσιπουρα Λαρισας & Βολου....
βρες φιλους σου με κιθαρες , λυρες κλπ και κανε μια στο τοσο ...."ρεμπετικη βραδια"
"Κρητικη βραδια" "ποντιακη βραδια" και αλλα.......
δημιουργησε ατμοσφαιρα και κανε κατι ζεστο....δε χρειαζεται διακοσμητες ενα μαγαζι .....ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ σαν ΠΕΛΑΤΗΣ θα σε βοηθησει
:wave2:
Prince-Garbage
03/11/2009, 15:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
βρες ενα τελειωμενο αποθηκακι(ακομα και ημιυπογειο).....και αν εχεις φαντασια και ωραιες ιδεες...καντο ενα σουπερ κουτουκι......... ΠΡΟΣΕΞΕ ομως...οτι θα γλυτωσεις απο ενοικια και αερα......ριξτα σε διαφημιση.......... ΚΑΝΤΟ στεκι.....απο στομα σε στομα να κυκλοφορησει σε φοιτητες η μηχανοβιους οτι δινεις π.χ. φτηνη βαρελισια.....φερε βαρελισια που δεν εχουν Ολοι....φερε τσιπουρο και ποτα απο διαφορα μερη της Ελλαδας.....ξερω τσιπουραδικα στη Μακεδονια που δουλευουν με τσιπουρα Λαρισας & Βολου....
βρες φιλους σου με κιθαρες , λυρες κλπ και κανε μια στο τοσο ...."ρεμπετικη βραδια"
δημιουργησε ατμοσφαιρα και κανε κατι ζεστο....δε χρειαζεται διακοσμητες ενα μαγαζι .....ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ σαν ΠΕΛΑΤΗΣ θα σε βοηθησει
+1 στα ανωτέρω, με ιδιαίτερη βάση στο ενοίκιο (όποιος σου ζητήσει αέρα με την κατάσταση της οικονομίας σήμερα πες του :wave2: και ψάξε αλλού) απλά φρόντισε να βρεις κάτι με χαμηλό ενοίκιο, είναι ίσως το πιο σημαντικό πάγιο έξοδό σου.
Και επίσης, σκέψου αν μπορείς να συνεργαστείς με κάποιον, ώστε να έχεις κάποιον ελεύθερο χρόνο (πίστεψέ με, δεν γίνεται να το κάνεις μόνος σου) και με διπλάσιο budget. :winka:
Εφόσον οι προϋποθέσεις είναι ενθαρυντικές, άρχισε να συγκεντρώνεις κόστη και φτιάξε (με το πλέον απαισιόδοξο σενάριο) μία "οικονομοτεχνική" μελέτη η οποία θα απαντά στο ερώτημα: "πόσες μπίρες πρέπει να πουλάω ημερησίως (όχι ακριβώς έτσι αλλά you get my drift)
christostr
03/11/2009, 15:44
Έτσι έτσι!!!;) ;)
Τέλος του μήνα θα είναι έτοιμο!!!
2stroker
03/11/2009, 15:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Φαντάζομαι έχεις σκεφτεί οτι μια τέτοια δουλειά δικιά σου σημαίνει φουλ 24ωρη απασχόληση όλη την εβδομάδα.
Όπως λέγαμε παλια, 28 hours per day, 10 days a week :lol:
Το κεφάλαιο που λές (25κ) μου φαίνεται λίγο για να ξεκινήσεις. Εχεις υπόψη σου τιμές ενοικίων και - κυρίως - αέρα για μαγαζί;
Εξοπλισμός κλπ?
Δύσκολα τα πράγματα, ειδικά για κάτι που έχει γεμίσει ο τόπος
το ξερω οτι μιλαμε για κατι το οποιο θα ειναι καθε μερα 7 φορες τη βδομαδα αλλα δε με χαλαει και εχω και φιλους που μπορουν να βοηθησουν στην λειτουργια του.
τα 25 δεν ειναι λιγα μιας και μιλαμε για μαγαζι"τρυπα" το οποιο θα εχει περιπου7-8 τραπεζια και ενα παγκο.και φυσικα μιλαμε για πολλυ προσωπικη εργασια οσο αφορα βαψιματα,μερεμετια,κατασκευες κλπ κλπ
τιμες ενοικιων εχω τσεκαρει και για τετοια μικρα μαγαζακια κυμαινονται απο 500-1000 ευρω
υπαρχουν πολλα τετοια μαγαζακια αλλα βλεπω οτι τα περισοτερα πιανουν και μιλαμε για μαγαζακια με πολυ μικρο budget τα οποια ειναι μονιμως τιγκα
2stroker
03/11/2009, 15:46
φιλε εισαι ακριβως μεσα στο μυαλο μου:beer:
να ξερεις οτι σε μαγαζια υγειονομικου χαρακτηρα και κυριως εστιατορια τα πραγματα ειναι σφιχτα και δε τη βγαζεις με ενα παγκο. υπαρχουν ελαχιστες προυποθεσεις που πρεπει να πληρει το μαγαζι σε υψος αναλογια κουζινας ως προς το εμβαδο wc και αλλα. ρωτα πρωτα και μετα να δεις ποσο θα βγει το κουστουμι
καλη επιτυχια .
και αν εχεις καλο τσιπουρο με μαζε θα ειμαι και πελατης:lol: :lol: :wave2: :wave2:
Cpt. Haddock
03/11/2009, 16:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από 2stroker
το ξερω οτι μιλαμε για κατι το οποιο θα ειναι καθε μερα 7 φορες τη βδομαδα αλλα δε με χαλαει και εχω και φιλους που μπορουν να βοηθησουν στην λειτουργια του.[...]
Δε γνωρίζω τους φίλους σου, αλλα μην πολυβασιστείς σε κάτι τέτοιο :wave2:
nassosxlvbros
03/11/2009, 16:33
Δε γνωρίζω τους φίλους σου, αλλα μην πολυβασιστείς σε κάτι τέτοιο :wave2:
+1000000000 :beer:
Cpt. Haddock
03/11/2009, 16:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από nassosxlvbros
+1000000000 :beer:
παθών; :lol:
2stroker
03/11/2009, 16:39
δεν υπαρχει περιπτωση να ανοιξω κατι τετοιο και να ειμαι εντελως μονος μου;)
και μεσα στα ατομα που αναφερομαι ειναι και η κοπελια μου(μελλουσα συζυγος:D )
Cpt. Haddock
03/11/2009, 16:41
δεν υπαρχει περιπτωση να ανοιξω κατι τετοιο και να ειμαι εντελως μονος μου;)
και μεσα στα ατομα που αναφερομαι ειναι και η κοπελια μου(μελλουσα συζυγος:D )
Το φέρνει η κουβέντα να γίνομαι κακός :lol: , αλλα η συμβίωση στην ίδια δουλειά φθείρει το ζευγάρι (ειδικά δουλειές με πολλές απαιτήσεις και δυσκολίες)
Τεσπα, εάν τα βρεις όλα καλά κι εχεις όρεξη και μπορέσεις να πάρεις το δάνειο που θες, βάλε μπρος και πες μας που θα είναι να έρθουμε να πιούμε ενα ποτηράκι.
:beer: :beer: :beer:
(προς θεού μην αρχίσεις τα κεράσματα, θα μπεις μέσα απο το καλημέρα :rotflmao: )
2stroker
03/11/2009, 16:51
Το φέρνει η κουβέντα να γίνομαι κακός :lol: , αλλα η συμβίωση στην ίδια δουλειά φθείρει το ζευγάρι (ειδικά δουλειές με πολλές απαιτήσεις και δυσκολίες)
Τεσπα, εάν τα βρεις όλα καλά κι εχεις όρεξη και μπορέσεις να πάρεις το δάνειο που θες, βάλε μπρος και πες μας που θα είναι να έρθουμε να πιούμε ενα ποτηράκι.
:beer: :beer: :beer:
(προς θεού μην αρχίσεις τα κεράσματα, θα μπεις μέσα απο το καλημέρα :rotflmao: )
θα βοηθησει απλα δεν θα παρατησει την υπαρχουσα δουλεια της για να ναι συνεχεια στο μαγαζι;)
βρε κατσε να γινει και θα γινει του κερασματος :lol:
το θεμα ειναι και για αυτο σας ρωταω με βαση τις δικες μου προυποθεσεις εσεις θα κανατε αυτο το βημα?θα ρισκαρατε?:rolleyes:
argy_kap
03/11/2009, 17:01
"Μονάχος σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα"
συνεργασίες με 'φίλους', γυναίκες κλπ κλπ δεν είναι για επιχειρήσεις.... εκτός αν το βλέπεις 'χαλαρά' οπότε θα κινδυνεύεις να γίνεις στατιστική.
Πρέπει να το παλέψεις ΜΟΝΟΣ σου και να στηριχτείς στην οικογένεια σου μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις....στην δουλεία σου εσύ πρέπει να παίρνεις τις αποφάσεις γιατί "opinions are like assholes......everybody has one" και δεν σε παίρνει να το συζητάτε και πολύ
Καλή σου τύχη :beer: :beer:
el_hymador
03/11/2009, 17:06
Οπως εγραψαν και πολλοι αλλοι, οτι εχει σχεση με φαγητο και πιωμα στην Ελλαδα, απαιτει ολα τα ΣΚ και τις αργιες να εισαι στις επαλξεις...τωρα με τον καιρο που εχει εξω μπορει να σκεφτεσαι "ελα μωρε και τι εγινε;" αλλα οταν θα ερθει η ανοιξη - καλοκαιρι, ο ηλίος λαμπει και γενικα ολοι ειναι στο φευγα, εσυ θα πρεπει να εισαι στο μαγαζι, για να εξυπηρετησεις ακομα και μια παρεα...
αν εισαι απολυτα συνειδητοποιημενος και αποφασισμενος, οκ, αλλιως ειναι τρελο ζορι.
Το θετικο με τις επιχειρησεις φαγητου και πιωματος στην Ελλαδα παλι, ειναι οτι αν εχεις καποια ποιοτικα στανταρ και λογικες τιμες θα πιασεις σιγουρα! Εδω πανε και τα σκανε για να πιουνε μπομπες και να φανε αψητα κρεατα, φαντασου να εισαι καλος τι θα γινει...
θα πρεπει ομως να εισαι προετοιμασμενος και για καποια αλλα πραγματακια, πρωτα απο ολα για τους γειτονες που μπορει να στραβωσουνε και κατα δευτερο με τους διαφορους τυπους που ζητανε προστασιες κτλ...δεν λεω οτι θα συμβει σιγουρα, αλλα να το εχεις στο νου σου.
Απο εκει και επειτα η επιλογη της τοποθεσιας και το υφος του μαγαζιου προσελκυουν και αναλογη πελατεια...μπορει να συμβιβαζεσαι με αναρχοφρικουλες που βαζουν ρεφενε για να παρουν μια μπυρα, μπορει να πολυησεις "υφος" και να μαζεψεις εντεχνο εναλλακτικους (που εχουν περισσοτερα φραγκα παντως) μπορει χιλια δυο...
αποψη μου: εχεις δει τι γινεται με την αναζητηση για "στεκι" που θα εξυπηρετει τις συναντησεις του forum...φτιαξε ενα bike friendly χωρο και χωσου σε forum, λεσχες κτλ-κτλ...δεν χρειαζεται να ειναι καφετερια...ακομα και καφενες, ουζερι, τσιπουραδικο θα κανει δουλεια :winka:
αν το αποφασισεις, καλη επιτυχια :wave2:
2stroker
03/11/2009, 17:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Οπως εγραψαν και πολλοι αλλοι, οτι εχει σχεση με φαγητο και πιωμα στην Ελλαδα, απαιτει ολα τα ΣΚ και τις αργιες να εισαι στις επαλξεις...τωρα με τον καιρο που εχει εξω μπορει να σκεφτεσαι "ελα μωρε και τι εγινε;" αλλα οταν θα ερθει η ανοιξη - καλοκαιρι, ο ηλίος λαμπει και γενικα ολοι ειναι στο φευγα, εσυ θα πρεπει να εισαι στο μαγαζι, για να εξυπηρετησεις ακομα και μια παρεα...
αν εισαι απολυτα συνειδητοποιημενος και αποφασισμενος, οκ, αλλιως ειναι τρελο ζορι.
Το θετικο με τις επιχειρησεις φαγητου και πιωματος στην Ελλαδα παλι, ειναι οτι αν εχεις καποια ποιοτικα στανταρ και λογικες τιμες θα πιασεις σιγουρα! Εδω πανε και τα σκανε για να πιουνε μπομπες και να φανε αψητα κρεατα, φαντασου να εισαι καλος τι θα γινει...
θα πρεπει ομως να εισαι προετοιμασμενος και για καποια αλλα πραγματακια, πρωτα απο ολα για τους γειτονες που μπορει να στραβωσουνε και κατα δευτερο με τους διαφορους τυπους που ζητανε προστασιες κτλ...δεν λεω οτι θα συμβει σιγουρα, αλλα να το εχεις στο νου σου.
Απο εκει και επειτα η επιλογη της τοποθεσιας και το υφος του μαγαζιου προσελκυουν και αναλογη πελατεια...μπορει να συμβιβαζεσαι με αναρχοφρικουλες που βαζουν ρεφενε για να παρουν μια μπυρα, μπορει να πολυησεις "υφος" και να μαζεψεις εντεχνο εναλλακτικους (που εχουν περισσοτερα φραγκα παντως) μπορει χιλια δυο...
αποψη μου: εχεις δει τι γινεται με την αναζητηση για "στεκι" που θα εξυπηρετει τις συναντησεις του forum...φτιαξε ενα bike friendly χωρο και χωσου σε forum, λεσχες κτλ-κτλ...δεν χρειαζεται να ειναι καφετερια...ακομα και καφενες, ουζερι, τσιπουραδικο θα κανει δουλεια :winka:
αν το αποφασισεις, καλη επιτυχια :wave2:
ευχαριστω για τις συμβουλες φιλε σε γενικες γραμμες τα χω στο νου μου αυτα.
παντως αν ερθουν για προστασια σε ενα κουτουκακι ε τοτε τι να πω!
οσο για τους αναρχοφρικουλες πιστεψε με οτι αν ημπυρα εχει 3 ευρω (0.5λτ)ξερεις ποσες πινουνε!!!το βλεπω καθημερινα
;)
el_hymador
03/11/2009, 17:31
ευχαριστω για τις συμβουλες φιλε σε γενικες γραμμες τα χω στο νου μου αυτα.
παντως αν ερθουν για προστασια σε ενα κουτουκακι ε τοτε τι να πω!
οσο για τους αναρχοφρικουλες πιστεψε με οτι αν ημπυρα εχει 3 ευρω (0.5λτ)ξερεις ποσες πινουνε!!!το βλεπω καθημερινα
;)
προστασια σε κουτουκι; ρε φιλε εδω ζητανε απο περιπτερα και απο καντινες με βρωμικο, στο κουτουκι θα κολησσουν;
...τεσπα... με 5.000? κατι θα κανουμε ρε φιλε, δεν θα σε ενοχλησουν...:lol: :wave2:
2stroker
03/11/2009, 17:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
...τεσπα... με 5.000? κατι θα κανουμε ρε φιλε, δεν θα σε ενοχλησουν...:lol: :wave2:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cpt. Haddock
03/11/2009, 17:43
...
Έχεις δουλέψει ποτε σε τέτοιο ή παραπλήσιο μαγαζί; Εαν όχι, θα στο πρότεινα για λίγο καιρό για να δεις τα πράγματα απο "μεσα" και να αποκτήσεις μερικες γνώσεις σχετικά με τα πως και τι της διαχείρισης
2stroker
03/11/2009, 17:46
Έχεις δουλέψει ποτε σε τέτοιο ή παραπλήσιο μαγαζί; Εαν όχι, θα στο πρότεινα για λίγο καιρό για να δεις τα πράγματα απο "μεσα" και να αποκτήσεις μερικες γνώσεις σχετικά με τα πως και τι της διαχείρισης
εχω δουλεψει ως barman σε 2-3 μαγαζια για 1 1/2 χρονο περιπου
εχω δει πεντε πραγματα αλλα σιγουρα ειναι πολλα ακομη
Cpt. Haddock
03/11/2009, 17:48
εχω δουλεψει ως barman σε 2-3 μαγαζια για 1 1/2 χρονο περιπου
εχω δει πεντε πραγματα αλλα σιγουρα ειναι πολλα ακομη
Τρέξε βρες ενα ρακάδικο / μεζεδοπωλείο και δουλεψε κανενα 3μηνο - 4μηνο
Θα δεις πολλά, μπορεί να αλλάξεις και γνώμη :rotflmao:
Δεν έχει σχέση η δουλειά του μπαρμαν :wave2:
2stroker
03/11/2009, 18:05
δεν ειναι και ασχημη ιδεα,thanx φιλε:wave2:
αναμενω και αλλες αποψεις:wave2:
Υπολογισε και ΤΑΕ για αρχη κανα 400 το διμηνο μετα απο 5 χρονια κανα 600,στα 10 χρονια 800.
Ρευμα κανα 2000 το 4μηνο.τηλεφωνο, εφορια (συνεταιρος νταβαντζης) Ικα αν εχεις υπαλληλο και υπολογισε και το τσιγαρο γιατι θα σφιξουν οι κωλοι στο προσεχες μελλον.
Αν μπορεις στην αγορα σαν υπαλληλος να παρεις κανα 1200......., ξεχνα το.
Καλη τυχη οτι και αν αποφασισεις.:beer:
2stroker
03/11/2009, 21:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Υπολογισε και ΤΑΕ για αρχη κανα 400 το διμηνο μετα απο 5 χρονια κανα 600,στα 10 χρονια 800.
Ρευμα κανα 2000 το 4μηνο.τηλεφωνο, εφορια (συνεταιρος νταβαντζης) Ικα αν εχεις υπαλληλο και υπολογισε και το τσιγαρο γιατι θα σφιξουν οι κωλοι στο προσεχες μελλον.
Αν μπορεις στην αγορα σαν υπαλληλος να παρεις κανα 1200......., ξεχνα το.
Καλη τυχη οτι και αν αποφασισεις.:beer:
δεν με ενδιαφερει να βγαλω πολλα λεφτα οσο το να κανω κατι που να με ευχαριστει και να μην εχω καποιον πανω απο το κεφαλι μου και 1200 ευρω να βγαζω το μηνα ικανοποιημενος θα ειμαι
;)
αυτο που με αγχωνει περισοτερο ειναι η περιπτωση να μην παει καλα να το κλεισω και να βρεθω χωρις δουλεια και με ενα δανειο στην πλατη
Χωμάτινος
06/11/2009, 14:45
Σε μαγαζιά υγειονομικού χαρακτήρα, ένα θεματάκι που θα σου ζητηθεί προκειμένου να βγάλεις άδεια είναι και η τήρηση κανόνων πυροπροστασίας.
Πριν ανοιξει το μαγαζί γίνεται επιθεώρηση από την πυροσβεστική όπου θα πρέπει να έχεις σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης στην κουζίνα, πυροσβεστήρες και τυχόν ξύλινες επιφάνειες (ταβάνι, τοίχοι, πατώματα) θα πρέπει να είναι περασμένες με μία ειδική πυράντοχη στρώση ενός υλικού του οποίου το όνομα μου διαφεύγει . .
Τα αναφέρω αυτά επειδή είναι ακριβούτσικα, δεν παίζει το . . "νταξ μωρέ πήρα έναν πυροσβεστήρα και είμαι ωραίος!"
kiloMeater
06/11/2009, 15:07
Αμα σε παίρνει 1-2 χρονάκια να μην έχεις έσοδα και μπορείς να συντηρηθείς με ότι έχεις στην άκρη καλώς, αλλίως αστο ..
2stroker
06/11/2009, 15:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από Χωμάτινος
Σε μαγαζιά υγειονομικού χαρακτήρα, ένα θεματάκι που θα σου ζητηθεί προκειμένου να βγάλεις άδεια είναι και η τήρηση κανόνων πυροπροστασίας.
Πριν ανοιξει το μαγαζί γίνεται επιθεώρηση από την πυροσβεστική όπου θα πρέπει να έχεις σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης στην κουζίνα, πυροσβεστήρες και τυχόν ξύλινες επιφάνειες (ταβάνι, τοίχοι, πατώματα) θα πρέπει να είναι περασμένες με μία ειδική πυράντοχη στρώση ενός υλικού του οποίου το όνομα μου διαφεύγει . .
Τα αναφέρω αυτά επειδή είναι ακριβούτσικα, δεν παίζει το . . "νταξ μωρέ πήρα έναν πυροσβεστήρα και είμαι ωραίος!"
ναι το γνωριζω οτι υπαρχουν παρα πολλες λεπτομερειες τυπου τοσα τετραγωνικα το μαγαζι τοσα τερταγωνικα πρεπει να ναι η τουαλετα,τοσα τραπεζια πρεπει να υπρχουν,το πατωμα της κουζινας τοσους ποντους παχος κλπ κλπ και οτι πρεπει να γινουν μελετες στο χωρο...
και οχι μονο ειναι ακριβουτσικα αλλα τις περισοτερες φορες χρειαζετε και το απαραιτητο "λαδι"
2stroker
06/11/2009, 15:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από kiloMeater
Αμα σε παίρνει 1-2 χρονάκια να μην έχεις έσοδα και μπορείς να συντηρηθείς με ότι έχεις στην άκρη καλώς, αλλίως αστο ..
αυτο θα ταν το ιδανικο
και ετσι και ειχα λεφτα στην ακρη να περασω τα επομενα 2 χρονια θα το ξεκιναγα αυριο κιολας.αλλα δνεν παιζει οποτε για αυτο το σκεφτομαι ακομα και απο οτι φαινετε θα συνεχισω να το σκεφτομαι για πολυ ακομα
nikos force
06/11/2009, 15:40
δεν με ενδιαφερει να βγαλω πολλα λεφτα οσο το να κανω κατι που να με ευχαριστει και να μην εχω καποιον πανω απο το κεφαλι μου και 1200 ευρω να βγαζω το μηνα ικανοποιημενος θα ειμαι
;) τπτ μα τπτ το οποιο σε απασχολει σε τετοιο βαθμο και με τετοιο ωραριο , δεν προκειται να σε ευχαριστει για καιρο ... ακομα και λεφτα να βγαζεις ... θα ερθει η ωρα να συχτιρισεις ...:wave2:
Εχετλαίος
06/11/2009, 21:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
θα ερθει η ωρα να συχτιρισεις ...:wave2:
Ή (διαζευτικό) να το επινοικιάσεις σε έτερο ενδιαφερόμενο και να καρπώνεσαι ένα μη ευκαταφρόνητο εισόδημα ενώ θα προχωράς στην επόμενη επιχειρ. κίνησή σου.
Ότι κάμεις καλώς καμωμένο, μην κάθεσαι!
nikos121
15/11/2009, 18:24
ειδα το φορουμ κ ειπα να βοηθησω.πολεσ ωρεσ δουλειασ πολυ ψαξημο για μεζεδεσ κ τροφοδοσια γερα νευρα ξενυχτια καθολου ελευθεροσ χρονοσ.απο την αλλη μπορη να βρησ αυτο που εψαχνεσ στη ζωη σου.σκεψου παντα σαν πελατησ κ οχι σαν αφεντικο.μη μπλεξησ τη γυναικα σου θα βρησ μπελα.εγω χωρισα.καλουσ σερβιτορουσ-σερβιτορεσ κ ποικιλιεσ σε μορφη δισκου ετοιμα για καταναλοση.μικροσ χρονοσ αναμονησ καθαριοτητα κ μακρια απο πατατεσ τηγανητεσ.κοστοσ καταστηματοσ κατω απο 10.000 ευρω.κερδοσ αμφιβολο στην αρχη κ πρεπη ναχησ υπομονη.μακρια απο φιλουσ.κανησ δεν θαρθη κ αν ερθουν μονο κριτικη θα κανουν.παθων μαθων.για πεσ περιοχη?ελπιζω να βοηθησα.
Ας πώ κ εγώ την άποψή μου με ένα παράδειγμα...
Φίλε μου είμαι 18αρης κ θα σου πω το εξής καθώς καλύτερα απο έναν νέο που δουλεύει κάθε βράδυ κ το πρωί τρέχει σε λύκειο κ ιστορίες δεν θα βρεις...
Πρίν 5 μήνες περίπου στην Κατερίνη κ σε περιοχή με καφετέριες που ξεσκίζουν απο κόσμο άνοιξε ένα μαγαζί το οποίο είναι μπυραρία με όλοι την σημασία της λέξεις. Δηλαδή έχει απ’όλες τις μπύρες στον κόσμο ακόμα κ χωρίς αλκοόλ κτλπ κ αυτήν την στιγμή ξεσκίζει.
Το μαγαζί είναι μικρό κ τους πρώτους 3μήνες το έβλεπες κ έλεγες οτί δεν παίζει να κρατηθεί ανοιχτό για πολύ ακόμα...όμως όταν μάθανε τι κρύβει μέσα αυτό το μικρό μαγαζάκι πολύ το κάνανε στέκι κ τώρα δεν μπορείς ούτε να καθίσεις απτον κόσμο που έχει...
Κ είναι σε περιοχή που τα μπαρ κ οι καφετέριες είναι γεμάτες..
Γιαυτό αν έχεις όρεξη κ μεράκι όλα είναι εφικτά