View Full Version : Αυξημένα τα τέλη για μοτοσυκλέτες το 2010 !
:o αυριο θα διανεμειθουν αιτησεις μελους για την ΦΙΛΠΑ :wacko:
ολοι για κει ειμαστε
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
:o αυριο θα διανεμειθουν αιτησεις μελους για την ΦΙΛΠΑ :wacko:
ολοι για κει ειμαστε
Aπαιτούμενα για την έκδοση Πιστοποιητικού Αναγνωρίσεως (κάρτας FIVA)
Γενικός Κανών: Οχήματα, που μπορούν να πιστοποιηθούν είναι τα κατασκευασμένα μέχρι και 31/12/1983, εφ’ όσον διατηρούν την αυθεντικότητά τους και βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Για την πιστοποίηση απαιτούνται:
α ) Αίτησις {βρείτε το σχετικό έντυπο στην ιστοσελίδα www.philpa.gr, στην ένδειξη «Αιτήσεις» και μετά «Αίτηση κάρτας FIVA», ή ζητείστε (τηλ. 210 6534.700) να σας αποσταλεί με όποιον τρόπο προτιμάτε}
β) Φωτογραφίες: Προσκομίστε τρία αντίγραφα φωτογραφίας του οχήματος, στην οποία να εικονίζεται ταυτοχρόνως η πρόσοψη και μία των πλευρών.
γ) Επιθεώρησις: Ζητείστε τηλεφωνικώς να επιθεωρηθεί το όχημα στον χώρο σας από μέλος της Τεχνικής Επιτροπής («ραντέ-βου»). Αν το όχημα μπορεί να οδηγηθεί, η επιθεώρηση μπορεί να πραγματοποιηθεί στον χώρο μας, οδός Πίνδου 92 Παπάγου, καθ’ οιανδήποτε Τετάρτη, μετά τις 19:30΄.
Aπαιτούμενα για την χορήγηση Ειδικών Πινακίδων Κυκλοφορίας
α) Έκδοσις Πιστοποιητικού Αναγνωρίσεως (κάρτας FIVA)
β) Υποβολή «Δηλώσεως Παραλαβής Πινακίδων» με θεωρημένο το γνήσιον της υπογραφής από αρμοδία αρχή {βρείτε το σχετικό έντυπο στην ιστοσελίδα www.philpa.gr, στην ένδειξη «Αιτήσεις» και μετά «Αίτηση Πινακίδων», ή ζητείστε (τηλ. 210 6534.700) να σας αποσταλεί με όποιον τρόπο προτιμάτε}.
Παρατήρησις: Διατίθενται πινακίδες μεγέθους 40 Χ 12 εκ., ή 20 Χ 27,3 εκ (οπισθία) για ιταλικά αυτοκίνητα παραγωγής προ 1977.
Νόμιμη χρήσις Ειδικών Πινακίδων Κυκλοφορίας
Σύμφωνα προς την Υπουργ. Απόφαση ΣΤ/1831/1978 οχήματα εφοδιασμένα με Ειδικές Πινακίδες Κυκλοφορίας δύνανται να κυκλοφορούν όταν μετέχουν επισήμων εκδηλώσεων, καθώς επίσης και για τις «αναγκαίες προς συντήρηση και επισκευή δοκιμές».
:D
LogOutGoRide
10/11/2009, 13:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zpower
...κατσαρολες στο συνταγμα αλλα Αργεντινα τοτε να δω που θα πανε ολοι αυτοι οι φωστηρες της εξουσιας ...νυκτα τους κοβω να την κανουν
Δυστυχώς νύχτα θα φύγουμε εμείς.
Φάγανε όλες τις οικονομίες ΚΑΙ του απλού κόσμου (ή σχεδόν όλες ) κάποτε και όλοι μούγκα.
Άσε την Αργεντινή ήσυχη δεν μας φταίει σε τίποτα, εξ'άλλου αυτοί δεν έχουν ιδέα ,μόνο εμείς τα ξέρουμε όλα .
Δεν έχουμε ούτε τα βασικά της αξιοπρεπούς διαβίωσης (εκτός απο τους προνομιούχους των 1000 ευρώ μισθό και άνω) και θέλουμε και οικολογική συνείδηση
Για να αποκτήσει ένας λαός ΚΑΙ οικολογική συνείδηση ,πρέπει πρώτα να λύσει και κάποια άλλα βασικότερα καθημερινά προβλήματά του.
Metageitnion
10/11/2009, 14:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από honda kos
Δεν έχουμε ούτε τα βασικά της αξιοπρεπούς διαβίωσης (εκτός απο τους προνομιούχους των 1000 ευρώ μισθό και άνω) και θέλουμε και οικολογική συνείδηση
Για να αποκτήσει ένας λαός ΚΑΙ οικολογική συνείδηση ,πρέπει πρώτα να λύσει και κάποια άλλα βασικότερα καθημερινά προβλήματά του. [/B]
Πες τα για να τα εμπεδώσουμε, γιατί μυαλό δε βάζουμε κάθε φορά ο κάθε "υπεύθυνος" ανεύθυνος λέει και μια μ....ια και μεις την τρώμε :yuck:
Cpt. Haddock
10/11/2009, 14:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από honda kos
[...] τους προνομιούχους των 1000 ευρώ μισθό και άνω[...]
:eyepop: :uplate: :look:
Έχεις πολύ περίεργη αντίληψη του τι σημαίνει προνομιούχος...
σημερα το πρωι ενας νεος ..πηρε φορα και πηδηξε απο την ακροπολη ....ενα νεο ζαλογγο ερχεται ......... κριμα και απογοητευση .αισθανομαι απιστευτα τυχερος που δεν εχω οικογενεια και υποχρεωσεις , αυτη ειναι η καταντια μας , (ευχομαι να ειμαι τελειως λαθος σε οτι προκειται να συμβει ....οι περσινες μολοτοφ θα ειναι λεμοναδες μπροστα τους )
.................................................................................................... ..................................................
ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΛΛΑΔΑ
Νεαρός αυτοκτόνησε από το βράχο της Ακρόπολης
Τρίτη, 10 Νοέμβριου 09 , 12:20
Τέλος στη ζωή του έδωσε στις 10:10 πρωί νεαρός άνδρας, ηλικίας 25 έως 30 ετών, πέφτοντας από το βράχο της Ακρόπολης. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες, ο νεαρός πήρε φόρα και πήδηξε από το βράχο. Τα στοιχεία του θύματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
Χθες το βράδυ εξάλλου, στις 23:00, γυναίκα έπεσε από τον τρίτο όροφο του ξενοδοχείου "Ελληνίς" στον παράδρομο της λεωφόρου Συγγρού στη Νέα Σμύρνη. Η γυναίκα μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Από την αστυνομία αποκλείστηκε η εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας.
.................................................................................................... ..................................................
Ότι ναναι εντελώς....
Και εγώ σου λέω ότι ο συγχωρεμένος ήταν ο πρώην της κοπελιάς που επειδή τσακώθηκαν προχθές,
αυτή βούτηξε εχθές απ το hotel και αφού ήταν δυσβάσταχτος ο πόνος του πήρε φόρα και αυτός σήμερα και πήγε να την συναντήσει.
Αυτό το σενάριο είναι Φώσκολος,όπως και το δικό σου σενάριο που μπλέκει την ανέχεια,τις αυτοκτονίες που άρχισαν και πως θα σταματήσουν,
τα κοκτέιλ,τις απαλλοτριώσεις και τη γενιά των 700,με το γκαράζ του οποιουδήποτε με τα 3-4 μηχανάκια μέσα που είναι "συλλεκτικά".... ;)
Όποιος θέλει λούσα και στάβλο με μπόλικα μοτόρια,τώρα θα τα λουστεί και θα τα πληρώσει. :wave2:
Όποιος θέλει λούσα και στάβλο με μπόλικα μοτόρια,τώρα θα τα λουστεί και θα τα πληρώσει.................................................................................... ....................................................αυτα φιλε να τα πεις στον μεσο ελληνα που εχει ενα ρημαδι μηχανακι για να πηγαινει στην δουλεια του να του τα πεις οταν θα του ερθει το χαρατσι , με ενα μισθο ξευτιλας .εγω ειμαι απο τους προνομιουχους των 1000 ευρω !!!! ,και οτι εχω ειναι μαζεμενα με κοπο , πονο ,χρονο . και χρημα ,κλεμενα δεν ειναι .ετσι μην μου τι λες σε προσωπικο επιπεδο .εαν μπορεις καντο και εσυ .για το αλλο ομως δεν απαντησες .σου αρεσει αυτη η καταντια που ζουμε σημερα ?
sapila racing
10/11/2009, 18:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από golis
Όποιος θέλει λούσα και στάβλο με μπόλικα μοτόρια,τώρα θα τα λουστεί και θα τα πληρώσει. :wave2:
Οποιος έχει πολλά κυβικά και πολλά οχήματα να πληρώσει, αλλά το οτι αυξάνουν κατα 400% τα τέλη στο παπί των 110 κυβκών, που δεν καίει σχεδόν τίποτα και το έχουν όλοι για το μεροκάματο, είναι τουλάχιστον ανήθικο.
guzzistas
10/11/2009, 18:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Οποιος έχει πολλά κυβικά και πολλά οχήματα να πληρώσει, αλλά το οτι αυξάνουν κατα 400% τα τέλη στο παπί των 110 κυβκών, που δεν καίει σχεδόν τίποτα και το έχουν όλοι για το μεροκάματο, είναι τουλάχιστον ανήθικο.
+1100
Όποιος θέλει λούσα και στάβλο με μπόλικα μοτόρια,τώρα θα τα λουστεί και θα τα πληρώσει. :wave2: [/B] αυτο ρε ΑΡΗ ηταν προσωπικο .γιατι μου τι λενε ετσι ?επειδη γουσταρω τα ρημαδια ? και τα μαζευω για να μην καταληξουνε για λιωσιμο ..? δεν ενοχλω κανενα εδω μεσα ...αυτο τους πειραξε ? Ολοι μας προσπαθουμε να συντηρησουμε οτι μπορουμε ο καθενας με την δυνατοτητα του ,αυτο που μας ενωνει εδω μεσα ειναι μονο και μονο η αγαπη για τα ρημαδια που καβαλαμε ...και για οσα δεν μπορεσαμε .αυτο ομως δεν αναιρει την πραγματικοτητα. ειναι ξευτιλα .απιστευτη καταντια ποιοτητας ζωης ,,εδω ειναι το θεμα .........μαλλον και αυτος ο κυκλος θα πρεπει να κλεισει ...ειμαι απιστευτα απογοητευμενος .τουλαχιστον τετοια συμπεριφορα απο εδω μεσα δεν την περιμενα .
Αρχικά δημιουργήθηκε από Banana hammock#
1) Οι φοροι που πληρωνεις, υποτιθεται πως διατιθενται για το κοινο καλο του κοινωνικου συνολου.
2) Επιβαρυνεσαι και το μερτικο αυτων που δεν εχουν τη δυνατοτητα να συμβαλλουν.
3) Το να επιδιωκεις να πληρωσεις λιγοτερα, αμεσως επιβαρυνει περισσοτερο ολους τους υπολοιπους.
4) Αυτο μπορεις να κανεις! Να αποδεχτεις πως απολαμβανεις πολλες πολυτελειες, μεταξυ των οποιων και το γεγονος πως γραφεις στον υπολογιστη σου και να αναλαβεις τις ευθυνες που απορρεουν απο αυτες, χωρις γκρινιες και διαμαρτυριες.
1) Υποτίθεται!!!
2) Που δεν έχουν ή που δεν θέλουν και φοροδιαφεύγουν;
3) Σωστά! Όμως επειδή το κάνουν και οι άλλοι, ερχόμαστε στα ίδια!!!
4) Ε, εντάξει!!! Αφού σκέφτεσαι έτσι (πολυτέλεια ο υπολογιστής, το internet, το δίκυκλο!!!) δεν έχουμε σημείο επαφής.
Αν τα τέλη και οι φόροι ήταν δίκαια υπολογισμένα, δίκαια μοιρασμένα και αξιοποιούνταν σωστά , δεν θα παραπονιόταν κανείς μας, άλλωστε θα βλέπαμε τα αποτελέσματα στη ζωή μας!
(είναι μεγάλος ο κατάλογος των στραβών στη χώρα μας. όποιος δεν ενοχλείται, είτε είναι πλούσιος, είτε "βολικά τακτοποιημένος" από τους εκάστοτε κυβερνώντες, είτε παραπληροφορημένος - για να μην πώ αφελής.)
guzzistas
10/11/2009, 20:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από CB...K
(είναι μεγάλος ο κατάλογος των στραβών στη χώρα μας. όποιος δεν ενοχλείται, είτε είναι πλούσιος, είτε "βολικά τακτοποιημένος" από τους εκάστοτε κυβερνώντες, είτε παραπληροφορημένος - για να μην πώ αφελής.) [/B]
1000% ΣΩΣΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!
:wave2:
:beer:
stefanos
10/11/2009, 21:54
επειδη γουσταρω τα ρημαδια ? και τα μαζευω για να μην καταληξουνε για λιωσιμο
Προβλέπω τεράστια προσφορά ρημαδιών σε καλή κατάσταση και σε εξευτελιστικές τιμές γύρω στο Δεκέμβρη:rotflmao: :rotflmao:
LogOutGoRide
10/11/2009, 23:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
:eyepop: :uplate: :look:
Έχεις πολύ περίεργη αντίληψη του τι σημαίνει προνομιούχος...
Λες ;;;
... οταν θα του ερθει το χαρατσι , με ενα μισθο ξευτιλας .εγω ειμαι απο τους προνομιουχους των 1000 ευρω !!!!
Μπααα :o
Πρέπει να εξηγώ και τα αυτονόητα; Είναι δυνατόν ένας εργαζόμενος με πλήρη απασχόληση να παίρνει 1000 ευρώ και να έχει οικογένεια να θεωρείται προνομιούχος ;;;.
Τώρα θα μου πεις ''θέλει και μηχανάκια ο ...'' .
Έλα ντε ,είδες κάτι παράλογα πράγματα :wave2:
Metageitnion
11/11/2009, 08:21
Καλημέρα σας κύριοι,
από τα παραπάνω γραφόμενα αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι παρόλο που όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι απλά κάποιοι από εμάς είναι στον πάτο και άλλοι στον αφρό, πάλι έρχεται το εξής ερώτημα το οποίο είναι για πιο λόγο υπάρχει αυτή η ένταση σε αυτούς που προσπαθούν με ότι μέσο διαθέτουν να κρατήσουν ιστορικά μηχανάκια πληρώνοντας το ετήσιο τέλος χωρίς να τα χρησιμοποιούν σαν κύριο μηχανάκι και αυτούς που έχουν την άποψη ότι θέλω πάντα νέο μοντέλο και η τεχνολογία προχωράει.
Στο ίδιο καζάνι βράζουμε όλοι και όλοι μας αγαπάμε το δίκυκλο για τους δικούς μας λόγους και χρειάζεται αλληλοκατανόηση στις απόψεις του ομοϊδεάτη μας χωρίς να λέμε "να πληρώσεις τώρα αφού θέλεις συλλογή" εδώ προσπαθούμε να κάνουμε μια κουβέντα η οποία αφορά από τον οικογενειάρχη έως και τον πιτσιρικά που κάνει την τρέλλα του και όχι να βρούμε ποιός θα πληρώσει, ρυπαίνει, κυκλοφορει περισσότερο, λιγότερο και καθόλου!!!
Banana hammock#
11/11/2009, 10:58
1) Υποτίθεται!!!
2) Που δεν έχουν ή που δεν θέλουν και φοροδιαφεύγουν;
3) Σωστά! Όμως επειδή το κάνουν και οι άλλοι, ερχόμαστε στα ίδια!!!
4) Ε, εντάξει!!! Αφού σκέφτεσαι έτσι (πολυτέλεια ο υπολογιστής, το internet, το δίκυκλο!!!) δεν έχουμε σημείο επαφής.
Αν τα τέλη και οι φόροι ήταν δίκαια υπολογισμένα, δίκαια μοιρασμένα και αξιοποιούνταν σωστά , δεν θα παραπονιόταν κανείς μας, άλλωστε θα βλέπαμε τα αποτελέσματα στη ζωή μας!
(είναι μεγάλος ο κατάλογος των στραβών στη χώρα μας. όποιος δεν ενοχλείται, είτε είναι πλούσιος, είτε "βολικά τακτοποιημένος" από τους εκάστοτε κυβερνώντες, είτε παραπληροφορημένος - για να μην πώ αφελής.)
1) Υποτιθεται, επειδη η πλειοψηφεία ενεργει το δικο σου τροπο σκεψης ή με το δικο μου;
2) Με ενδιαφερει πρωτιστως να ειμαι σωστος εγω! Μετα θα σηκωσω το κεφαλι και θα δω τι κανουν οι αλλοι.
3) βλ. 2
4) Επειδη ετσι το βρηκες εσυ, ετσι ηταν ανεκαθεν, ετσι σε βολευει, δε σημαινει πως δεν υπαρχουν καποιοι που δεν το γνωρισαν ποτε και δεν το στερηθηκαν. Αλλα η αντιδραση σου ειναι αμυντικος μηχανισμος, δε σε παρεξηγω.
Τα στραβα που επικαλεισαι δεν οφειλονται αποκλειστικα στο κρατος, στο οποιο αρεσκονται ολοι να τα καταλογιζουν, αλλα ακριβως στη νοοτροπια των "φορολογουμενων" που γαλουχημενοι απ' το Βερυκιο, τον Αναστασιαδη, τον Κωστοπουλο, τον Καμπουρακη και το υπολοιπο σκυλολόι, αρεσκονται στο να κατηγορουν ολους τους υπολοιπους εκτος απο τον υπερτατο εαυτο τους.
Για να βγαλω κι εγω ενα αφοριστικο συμπερασμα αναλογο με το δικο σου, που επειδη δε συμφωνω με την προσεγγιση σου (και του 97%) ειμαι ειτε αφελης ειτε βολεμενος, αντιστοιχα συμφωνα με τη δικη μου οπτικη γωνια, οποιος δε βλεπει την αληθεια, ειτε ειναι βολεμενος στην κατασταση που προϋπηρχε, επειδη αυτη συμφερει, αγνοωντας (επιλεγοντας να αγνοησουν) τις συνεπειες που θα εχει μελλοντικα στους απογονους του, η τακτικη να δανειζομαστε απο τα παιδια μας και τα εγγονια μας, για να μη θυσιασουμε ουτε μια τριχουλα απο τις πολυτελειες που απολαμβανουμε, ειτε απλως υπερτατος παρτακιας που δε βλεπει περα απο την τριχα που πεταγεται απ' τη μυτη του. Αλλοι πεθαινουν απο την πεινα κι εμεις προσπαθουμε να βρουμε λυση στον τυπο με τη συλλογη απο μοτοσυκλετες. Τι να πει κανεις.. Αν εσυ δε ντρεπεσαι, εγω χαιρομαι που δεν εχω κανενα σημειο επαφης με σενα και με τους ομοϊδεατες σου.
1) Υποτιθεται, επειδη η πλειοψηφεία ενεργει το δικο σου τροπο σκεψης ή με το δικο μου;
2) Με ενδιαφερει πρωτιστως να ειμαι σωστος εγω! Μετα θα σηκωσω το κεφαλι και θα δω τι κανουν οι αλλοι.
3) βλ. 2
4) Επειδη ετσι το βρηκες εσυ, ετσι ηταν ανεκαθεν, ετσι σε βολευει, δε σημαινει πως δεν υπαρχουν καποιοι που δεν το γνωρισαν ποτε και δεν το στερηθηκαν. Αλλα η αντιδραση σου ειναι αμυντικος μηχανισμος, δε σε παρεξηγω.
Τα στραβα που επικαλεισαι δεν οφειλονται αποκλειστικα στο κρατος, στο οποιο αρεσκονται ολοι να τα καταλογιζουν, αλλα ακριβως στη νοοτροπια των "φορολογουμενων" που γαλουχημενοι απ' το Βερυκιο, τον Αναστασιαδη, τον Κωστοπουλο, τον Καμπουρακη και το υπολοιπο σκυλολόι, αρεσκονται στο να κατηγορουν ολους τους υπολοιπους εκτος απο τον υπερτατο εαυτο τους.
Για να βγαλω κι εγω ενα αφοριστικο συμπερασμα αναλογο με το δικο σου, που επειδη δε συμφωνω με την προσεγγιση σου (και του 97%) ειμαι ειτε αφελης ειτε βολεμενος, αντιστοιχα συμφωνα με τη δικη μου οπτικη γωνια, οποιος δε βλεπει την αληθεια, ειτε ειναι βολεμενος στην κατασταση που προϋπηρχε, επειδη αυτη συμφερει, αγνοωντας (επιλεγοντας να αγνοησουν) τις συνεπειες που θα εχει μελλοντικα στους απογονους του, η τακτικη να δανειζομαστε απο τα παιδια μας και τα εγγονια μας, για να μη θυσιασουμε ουτε μια τριχουλα απο τις πολυτελειες που απολαμβανουμε, ειτε απλως υπερτατος παρτακιας που δε βλεπει περα απο την τριχα που πεταγεται απ' τη μυτη του. Αλλοι πεθαινουν απο την πεινα κι εμεις προσπαθουμε να βρουμε λυση στον τυπο με τη συλλογη απο μοτοσυκλετες. Τι να πει κανεις.. Αν εσυ δε ντρεπεσαι, εγω χαιρομαι που δεν εχω κανενα σημειο επαφης με σενα και με τους ομοϊδεατες σου.
1) Οι φόροι που πληρώνουμε πάνε σε κάποιους ευσυνείδητα εργαζόμενους αλλά και σε μισθούς αργόσχολων, σε υψηλότατους μισθούς και παροχές καλοβαλμένων διοικητών ΔΕΚΟ, σε μίζες για Δημόσια Έργα και σε ασύστολες σπατάλες όλου του κρατικού μηχανισμού.
2) Και τότε τι θα κάνεις; (ή μάλλον τι μπορείς να κάνεις;;; να πληρώσεις εθελοντικά ακόμη περισσότερα; )
3) Τα καλούδια που εμείς σήμερα απολαμβάνουμε λόγω της εξέλιξης, δεν μας έχουν χαριστεί! Είναι προϊόντα σαν το καλοριφέρ που αντικατέστησε τη ξυλόσομπα. Να πληρώνουμε φόρο για κάθε εξέλιξη της τεχνολογίας;
Φυσικά το κράτος είμαστε όλοι εμείς!
Φυσικά αυτός που φταίει είμαστε εμείς! Μόνο που δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε ίσοι!
Δεν έχουμε όλοι ιδιωτική παραλία (φταίω εγώ; )
Δεν έχουμε όλοι διοριστεί με μέσον στο δημόσιο. (φταίω εγώ; )
Δεν έχουμε όλοι μέσον να μας σβήνουν τις κλήσεις. (φταίω εγώ; )
Κλπ…
Εγώ το μόνο που έχω είναι μόνο μία ψήφο!
edit: διέκρινα έναν εκνευρισμό στην τελευταία σου παράγραφο;
Banana hammock#
11/11/2009, 11:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από Metageitnion
Φορολογική συνείδηση έχουμε θέλουμε δε θέλουμε όλοι όσοι είμαστε ιδιωτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι, εάν μπορούσαμε να φοροδιαφύγουμε θα το κάναμε σίγουρα όπως πολλοί από εμάς, και δεν είμαστε νομοταγείς πάντα συμεριλαβανομένου και εμού, σκέψου πόσοι για να γλυτώσουμε έστω και ένα euro αγοράζουμε χωρίς αποδείξεις, παίρνουμε λαδάκι από το χωριό, λαχανικά από παραγωγούς με κιόσκια στους επαρχιακούς δρόμους κλπ.
Συν ότι δεν έκανα παράθεση στο μήνυμα σου για να υποδηλώσω ότι απευθύνεται σε σένα και αυτό κατάλαβες λυπάμαι γιατί σε όλους μας η φορολογική δήλωση δεν υπερβαίνει το όριο του λογικού!!!
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι από τότε που θυμάμαι τον οικονομικό επίπεδο αυτής κατακαημένης χώρας είναι ότι ακούω τη λέξη ΛΙΤΟΤΗΤΑ (για ένα χρόνο ακόμη, κάθε χρόνο)
κάθε φορά αυτό που πληρώνω περιμένω να πιάσει τόπο αλλά το μόνο που πιάνει είναι μια καλή θέση στις τσέπες αυτών που σκαρφίζονται αυτού του είδους τα χαράτσια:(
Σκεφτήτε κάποιον μεροκαματιάρη που προσπαθεί να συντηρήσει μαζί με τη γυναίκα του μια οικογένεια, με τα έξοδα που συνεπάγονται και χωρίς καμμία αξιόλογη αύξηση μισθού τα τελευταία χρόνια εν ονόματι ΚΡΙΣΗΣ, να κληθεί να πληρώσει αυτά τα παραπανίσια ευρουδάκια τα οποία είχε υπολογίσει να διαθέσει για να πάρει κάτι για το Σπίτι του, ρώτησε κανείς αυτόν αν μπορεί να πάρει νέας τεχνολογίας αυτοκίνητο ή μηχανάκι;
Φιλικά Μεταγειτνιών.
Φορολογικη συνειδηση δεν εχεις επειδη σε αναγκαζουν να πληρωνεις κι εσυ υποκυπτεις, just FYI! Το μεροκαματιαρη που επικαλεισαι, δεν τον εφτασε σ' αυτην την κατασταση αποκλειστικα το κρατος, αφου ανεκαθεν αυτος δε φορολογουνταν ποτε. Ο μεροκαματιαρης θα ηταν σε πολλη καλυτερη κατασταση, αν ολοι μας αποδεχομασταν αδιαμαρτυρητα να πληρωσουμε αυτο που μας αναλογει. Κι αυτο που αναλογει στον καθενα μας ειναι τοσο, ωστε ολοι μας να εχουμε μια αξιοπρεπη ζωη. Η αξιοπρεπης ζωη δεν περιλαμβανει ουτε οχηματα, ουτε μουσεια, ουτε οτιδηποτε αλλο εχουμε ολοι εμεις που συζητουμε εδω περα. Αν η οικονομια του κρατους δεν ηταν αξιοθρηνητη, οι μεροκαματιαρηδες θα ζουσαν πολυ καλυτερα, αλλα μη αποδεχομενοι να κανουμε την παραμικρη παραχωρηση, διαιωνιζουμε την κατασταση και τους χρησιμοποιουμε και σαν επιχειρημα!
Banana hammock#
11/11/2009, 11:48
1) Οι φόροι που πληρώνουμε πάνε σε κάποιους ευσυνείδητα εργαζόμενους αλλά και σε μισθούς αργόσχολων, σε υψηλότατους μισθούς και παροχές καλοβαλμένων διοικητών ΔΕΚΟ, σε μίζες για Δημόσια Έργα και σε ασύστολες σπατάλες όλου του κρατικού μηχανισμού.
2) Και τότε τι θα κάνεις; (ή μάλλον τι μπορείς να κάνεις;;; να πληρώσεις εθελοντικά ακόμη περισσότερα; )
3) Τα καλούδια που εμείς σήμερα απολαμβάνουμε λόγω της εξέλιξης, δεν μας έχουν χαριστεί! Είναι προϊόντα σαν το καλοριφέρ που αντικατέστησε τη ξυλόσομπα. Να πληρώνουμε φόρο για κάθε εξέλιξη της τεχνολογίας;
Φυσικά αυτός που φταίει είμαστε εμείς! Μόνο που δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε ίσοι!
Κλπ…
Δεν εχω να πω τιποτα περισσοτερο απο οτι ηδη ειπα. Ναι εμεις φταιμε αλλα 'νταξει...δε φταιμε και τοσο! Υπαρχουν αλλοι που φταινε περισσοτερο. :rolleyes:
Metageitnion
11/11/2009, 12:01
Κλπ…
Πες κι άλλα για τα βύσματα,
πες κι άλλα για τους "μπορώ άρα το κάνω", :o
για τα λαμόγια που τρώνε με δέκα μασέλες και κυκλοφορούν με βουλευτικά "υβριδικά" οχήματα LEXUS, :beer:
γι αυτούς που μας βάζουν να πληρώσουμε αυτό που πληρώσανε και οι γονείς μας αλλά πρέπει να πληρώσουν και τα εγγόνια μας,:bawl:
γι αυτούς που τάζουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες,:sad:
γι αυτούς που αναιρούν προεκλογικές παροχές και δηλώσεις και μαζί με τους "αυλικούς" τους ξεκοκκαλίζουν το μόσχο τον σιτευτό και πετάνε τα κόκκαλα σε μας:mad:
Να πληρώσουμε ότι χρωστάμε αλλά μαζί και αυτοί που δε σέβονται το λαουτζίκο, γιατί όλοι έχουμε μέρος της ευθύνης αλλά οι μη έχοντες πληρώνουν:wave2:
Δεν χρειάζεται να εκνευριζόμαστε :rotflmao: μια χαρά είναι όλα και μην χαλάμε τις καρδιές μας για πράγματα τα οποία είναι δεδομένα ρίξτε το στο χαβαλέ :hypnotize έτσι κι'αλλιώς και οι επόμενοι Λαμογέρις Φαγάνους τα ίδια θα κάνουν και εμείς θα μαλώνουν στον αιώνα τον άπαντα!!!!
stefanos
11/11/2009, 12:06
Κλπ…
Αναπαράγεις επιχειρήματα "αντιπολίτευσης".
Δεξιά η αριστερή τα ίδια ακούω τόσα χρόνια.
Μίζες , πόσες είναι αυτές οι μίζες τέλος πάντων και σε αυτές οφείλεται που πατώσαμε?
το 5% 10%? Τα υπόλοιπα χρήματα που επενδύθηκαν σε κάποιο έργο γιατί δεν έχουν αποτέλεσμα ώστε να έρθει αυτή η ανάπτυξη?
Επενδύουμε σε αυτή την ανάπτυξη τόσα χρόνια και ακόμα δεν ήρθε.
Μπάς και δεν φταίνε οι μίζες αλλά τα έργα που γίνονται δεν βοηθάνε στην ανάπτυξη και
επενδύουμε στο γάμο του καραγκιόζη?
Παίρνει ο Διοικητής της ΔΕΚΟ ένα σκασμό χρήμα? οκ και στην Γερμανία το ίδιο γίνεται.
Υπάρχουν όμως ένα σωρό εργαζόμενοι stage και σύμβαση έργου με ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ που θα έπρεπε οι ΔΕΚΟ να είναι χρυσορυχεία.
Μπας και ΟΛΑ ξεκινάνε απο την ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ των πολιτικών μας και οχι απο τους πολίτες?
Το μεροκαματιαρη που επικαλεισαι, δεν τον εφτασε σ' αυτην την κατασταση αποκλειστικα το κρατος, αφου ανεκαθεν αυτος δε φορολογουνταν ποτε.
Εδώ μάλλον κάνεις λάθος!
Εκτός από την άμεση φορολογία (μέσω της φορολογικής μας δήλωσης),
υπάρχει και η έμμεση σε πολλά αγαθά (που για σένα σίγουρα είναι πολυτελείας, όπως ποτά, τσιγάρα, καύσιμα κλπ)
και ακόμη δημοτικά τέλη και τέλη για την ΕΡΤ που τα πληρώνεις θες δεν θες! (άσχετα με το πόσα σκουπίδια πετάς ή βλέπεις!)
και όχι, δεν ντρέπομαι για όσα εργάστηκα για να αποκτήσω, απλά νοιώθω περισσότερο τυχερός από κάποιους δυστυχέστερους και λιγότερο τυχερός από κάποιους ευτυχέστερους.
επίσης, δεν πρόκειται να βελτιωθεί τίποτα ιδιαίτερα, ακόμη κι'αν όλα τα "μυρμήγκια" εργαζόμενοι στερηθούν τα πάντα (πέρα από φαί και νερό),
όσο οι "μεγαλοκαρχαρίες" θα διοικούν τα κράτη.
(μέσω των πολιτικών που τρώνε μια καλή μερίδα, τους οποίους εκλέγουν όσοι θέλουν να έχουν τις άκρες τους - και αυτοί για μια καλή μερίδα - και όσοι ιδεολόγοι δεν έχουν ακόμη καταλάβει τί παίζεται...)
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Μπας και ΟΛΑ ξεκινάνε απο την ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ των πολιτικών μας και οχι απο τους πολίτες?
Να ρωτήσω ποιός επιλέγει τους πολιτικούς
και κυρίως για ποιούς λόγους;
stefanos
11/11/2009, 13:26
Να ρωτήσω ποιός επιλέγει τους πολιτικούς
και κυρίως για ποιούς λόγους;
Οι καναλοεκδοτοεργολαβοπρομυθευτάδες της χώρας μας φυσικά.
Πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Ιταλών και να εκλέξουμε κατευθείαν ένα απο αυτούς να τελειώνουμε με τις μαριονέτες.
Θα έχουμε και πολύ καλύτερα κουτσομπολιά :p
Στην ουσία βλέπεις καμιά διαφορά ανάμεσα στα κόμματα?
1.929 - 2.357 κ.εκ.: 446LINK (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=20413189)
YES!!!! Επιτελους θα δινω 446!!! :beer:
Τελικα για τις μοτο δεν ισχυουν τα νεα τελη???:confused:
Εχουν ερθει σε ολους τα ιδια τελη με περσι, ασχετα με ημερομηνια 1ης αδειας.
Σε αυτοκινητα που ξερω ηρθαν αναπροσαρμοσμενα με τις νεες τιμες βαση κλασεων.
Παιδια τελικα τα τελη κυκλοφοριας που παρουσιαζονται εδω:
http://www.pame.gr/auto/car/taneatelekuklophorias.html
αφορουν και τις μηχανες ή ισχυει κατι διαφορετικο???
Τι γινεται τελικα???
Αν ισχυουν εγω θα πληρωσω σχεδον 100Ε:cry: :bigcry:
(625κυβ,πρωτη αδεια 2003)
Μηπως για τις μοτοσυκλετες ισχυουν αυτα τα τελη :
http://www.motoandscooternews.com/?p=259
Οποτε θα πληρωσω 63Ε...:smilea:
Τι σκατα γινεται τελος παντων:confused: :confused: :confused:
tyfeonas
03/12/2009, 07:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
Παιδια τελικα τα τελη κυκλοφοριας που παρουσιαζονται εδω:
http://www.pame.gr/auto/car/taneatelekuklophorias.html
αφορουν και τις μηχανες ή ισχυει κατι διαφορετικο???
Τι γινεται τελικα???
Αν ισχυουν εγω θα πληρωσω σχεδον 100Ε:cry: :bigcry:
(625κυβ,πρωτη αδεια 2003)
Μηπως για τις μοτοσυκλετες ισχυουν αυτα τα τελη :
http://www.motoandscooternews.com/?p=259
Οποτε θα πληρωσω 63Ε...:smilea:
Τι σκατα γινεται τελος παντων:confused: :confused: :confused:
ιδια με τα περσινα ειναι φιλε μου για τις μηχανες.
μονο στα αυτοκινητα εχουν αλλαξει.
http://www.motoandscooternews.com/?p=584
Γιατί ρε παιδιά θα είναι τα ίδια, υπάρχουν Ι.Χ. με κυβισμό <300:confused:
γιατί άρθρο 2 παράγραφος 7; Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (http://www.edoe.gr/pdfs/fekaposirsis.pdf)
sapila racing
03/12/2009, 09:42
Ευτυχώς οι μοτοσυκλέτες την γλύτωσαν για φέτος!!!
Αντε μπράβο, αλλά πραγματικά απορω πως έγινε αυτό...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
46 θα δωσεις
Aυτο απο που προκυπτει???
Γτ τα πινακακια αλλα λενε...
Εκτος και αν φετος δεν ισχυει τιποτα και πληρωνουμε οπως παλια.........
Λοιπόν βρήκα από τον Κ.Ο.Κ. τα παρακάτω:
Moτoσικλέτα: Κάθε δίτροχο μηχανοκίνητο όχημα με ή χωρίς καλάθι, του οποίου είτε η μέγιστη εκ κατασκευής ταχύτητα είναι μεγαλύτερη των 45 χιλιομέτρων την ώρα είτε, εάν είναι εξοπλισμένο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο κυλινδρισμός του κινητήρα είναι μεγαλύτερος των 50 κυβικών εκατοστών. (Κεφάλαιο Α ́. Γενικά - Ορισμοί)
Aυτoκίνητo επιβατηγό: To πρooριζόμενo για τη μεταφoρά κυρίως πρoσώπων αυτoκίνητo όχημα, 9 κατ’ ανώτατo όριo θέσεων μαζί με τη θέση τoυ oδηγoύ. (Κεφάλαιο Α ́. Γενικά - Ορισμοί)
και από το παραπάνω:
7. Ο τρόπος υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας σύμφωνα με το παρόν άρθρο εφαρμόζεται στα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης για τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2010 και των επομένων και στα φορτηγά οχήματα, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, για τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2011 και των επομένων. (ΦΕΚ Α' 219)
LOUKILOUK
03/12/2009, 14:28
Επιτέλους βγάλαμε μια άκρη....
Γενικότερα θα συμφωνήσω με τον banana hammock μιας και όλοι μας κλεγόμαστε αλλά όχι μόνο δεν κάνουμε κάτι για αυτό αλλά αφήνουμε στην εξουσία ολους αυτούς που βρίζουμε δικαιολογημένα...:confused: :bigcry: :bawl:(γιατί άραγε....??). Αν ποτέ καταφέρουμε και ξεπεράσουμε τον εγωισμό μας, ξεφύγουμε από τον παρτακισμό που μας διακρίνει και αποκτήσουμε ομαδικό πνέυμα, με αίσθημα αξιοκρατίας, ισονομίας και ισοπολιτείας..., κοινώς γίνουμε άνθρωποι, ίσως να δούμε και καλύτερες μέρες...Προς το παρόν απολαμβάνουμε τους καρπούς των επιλογών μας και την απουσία παιδείας σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας με πρώτο σημείο επαφής, τον δρόμο, για μας τους μοτοσυκλετιστές... :sad:
Άντε και καλή τύχη μάγκες...:wave2:
just FYI! Το μεροκαματιαρη που επικαλεισαι, δεν τον εφτασε σ' αυτην την κατασταση αποκλειστικα το κρατος, αφου ανεκαθεν αυτος δε φορολογουνταν ποτε.
Φίλε το πρόβλημα στην Ελλάδα όσο αφορά τον μεροκαματιάρη ΔΕΝ είναι η άμεση φορολογία...
Είναι η καθημερινή κλοπή που γίνεται στο μικρό του εισόδημα όταν αναγκάζεται και πληρώνει βασικά είδη διαβίωσης από 20 έως 50% ακριβότερα από ότι η υπόλοιπη Ευρώπη επειδή οι σουπερμαρκετάδες και οι πολυεθνικές τα έχουν κάνει πλακάκια πάντα με την σιωπηρή συγκατάθεση (αν όχι εύνοια...) του επίσημου κράτους.....
Επιπλέον είναι οι τεράστιες δαπάνες που αναγκάζεται να πληρώσει για πράγματα που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είναι δωρεάν όπως η υγεία και η παιδεία... Ξέρεις πόσα είναι αναγκασμένη να δίνει σε μηνιαία βάση μια οικογένεια με 2 παιδιά σε Γυμνασιακή ηλικία μόνο για φροντιστήρια και ξένες γλώσσες επειδή το ανίκανο Κράτος έχει κάταντήσει τα σχολεία διακοσμητικά ??? ή πόσα χρειάζεται για εξετάσεις, φάρμακα, εμβόλια, οδοντογιατρούς κλπ γιατί οι υγειονομικές υπηρεσίες των ασφαλιστικών ταμείων είναι επιπέδου Ουγκάντας ???
Έχεις πάρει χαμπάρι ότι ειδικά από την εισαγωγή του ευρώ το 2002 έχει ξεκινήσει ένα τρελλό πάρτι ξεζουμίγματος με τα βασικά αγαθά όπως ρεύμα, κάυσιμα, νερό, διόδια (3πλασιασμός την τελευταία πενταετία), τέλη κυκλοφορίας να έχουν ανέβει πολλέεεες φορές πάνω από τον επίσημο πληθωρισμό ???
Να το χέσω λοιπόν το αφορολόγητο....Ούτε καν σαν άλλοθι για τα παιδιά δεν στέκει πλέον...
honda bros 398 cc 1997 μου ήρθαν 46 ευρώ
ΠΑιδια μιας κ εμενα δεν θα μου ερθει το σημα,μπορω να παω σε οποιαδηποτε εφορια να το παρω???
Η πρεπει να παω σε συγκεκριμμενη εφορια???
:beer: :wave2:
sakisvolos
05/12/2009, 13:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από jp79
honda bros 398 cc 1997 μου ήρθαν 46 ευρώ
Ναι αλλά τι ημερομηνία πρώτης αδείας έχει???
Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisvolos
Ναι αλλά τι ημερομηνία πρώτης αδείας έχει???
Φετος τα τελη ερχονται οπως ηταν και περυσι...
Ακριβως τα ιδια....:wave2:
sakisvolos
05/12/2009, 13:51
Φετος τα τελη ερχονται οπως ηταν και περυσι...
Ακριβως τα ιδια....:wave2:
Για τις μηχανές μπορεί..........για τα κουτιά όχι όμως :bigcry: :bigcry: :bigcry:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisvolos
Για τις μηχανές μπορεί...
Οχι μπορει ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ....:winka: :wave2:
sakisvolos
05/12/2009, 13:56
Οχι μπορει ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ....:winka: :wave2:
Δεν είν' κακό αυτό!:winka:
africanos31
05/12/2009, 14:04
εμενα παντως μου ρθαν 112.....σε καινουργια ενω επρεπε να ειναι 94!!!! Παω Δευτερα εφορια να δω τι γινεται
Ρε παιδια τι επρεπε και επρεπε και ηρθαν ακριβοτερα
Το παμε και εμεις το ειπε και επισημα το κρατος με ΦΕΚ
Οι μοτοσυκλετες πληρωνουν ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΑΥΞΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ
τελος
Ξερετε τιποτα για αυτο????????
ΠΑιδια μιας κ εμενα δεν θα μου ερθει το σημα,μπορω να παω σε οποιαδηποτε εφορια να το παρω??? Η πρεπει να παω σε συγκεκριμμενη εφορια???
sakisvolos
05/12/2009, 15:05
Ξερετε τιποτα για αυτο????????
ΠΑιδια μιας κ εμενα δεν θα μου ερθει το σημα,μπορω να παω σε οποιαδηποτε εφορια να το παρω??? Η πρεπει να παω σε συγκεκριμμενη εφορια???
Επειδή μου έχει τύχει πρέπει να πας στην εφορία στη οποία ανήκεις όχι όπου να 'ναι!! :winka: :winka:
Πως ξερεις οτι δεν θα σου ερθει σημα???
Αν αγορασες προσφατα και δεν προλαβε να ενημερωθει το συστημα θα πανε στο προηγουμενο ιδιοκτητη, αλλιως με την αδεια της μοτοσυκλετας στη ΔΟΥ σου και εισαι κομπλε.
Περιμενε παντως γιατι δεν ηρθαν σε ολους τα τελη κυκλοφοριας
devil's animal
05/12/2009, 15:46
ΠΑιδια μιας κ εμενα δεν θα μου ερθει το σημα,μπορω να παω σε οποιαδηποτε εφορια να το παρω???
Η πρεπει να παω σε συγκεκριμμενη εφορια???
:beer: :wave2:
αφου το πηρες φετος το μηχανακι κατα 99% θα εχει ερθει στον προηγουμενο ιδιοκτητη.
καντου ενα τηλ.
Ξερω οτι δεν θα μου ερθει το σημα γτ το πηρα το μηχανακι πριν 2 μηνες...
Στον προηγουμενο ιδιοκτητη μπορει να παει.
Φετος,μου ηρθε το σημα απο το περυσινο μηχανακι...
Αλλα εγω παω στην εφορια κ το παιρνω ...Απλα,δεν ξερω αν μπορω απο οποιαδηποτε εφορια ...
Αν μπορω απο οποιαδηποτε ,να παω απο Δευτερα να το παρω απο καποια εφορια εδω στην Πατρα...
:beer:
africanos31
05/12/2009, 16:56
στη εφορια που ανηκεις αλλα μετα τις 15 δεκεμβρη.......γιατι πρωτα θα σου πουν να περιμενεις
Αρχικά δημιουργήθηκε από africanos31
στη εφορια που ανηκεις αλλα μετα τις 15 δεκεμβρη.......γιατι πρωτα θα σου πουν να περιμενεις
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
2stroker
07/12/2009, 13:21
μου ηρθαν τα τελη
18 ευρω για το klx300R 1998 ευτυχως δεν αυξηθηκαν
252 ευρω για το clio 1.4 2004 +50 ευρω πανω
Λεωνίδας
07/12/2009, 14:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
τα δικά μου μειώθηκαν :a25: :a25: άκυροοοΟοΟοο :lol:
power hornet
08/12/2009, 12:15
λοιπον σημερα μου ηρθε το σημα το περιμενα ακριβοτερο αλα τελικα 46ευρω ειναι για 600αρα μηχανη μοντελο 2004.πριν πληρωναμε 36ευρω μου φαινετε δεν θυμαμε κιολας.
chris_honda
08/12/2009, 13:02
Σήμερα πήγα για λογαριασμό ένος φίλου, εφορία.
α) του πλήρωσα σήμα για ένα CBX 1047, του 85 άδεια κυκλοφορίας.
Πέρυσι πλήρωσε 112 και φέτος 112, το ίδιο δλδ.
Είπα να ρωτήσω τον υπάλληλο αλλά λέω γμτο,
β) Στο κουτί του, ΙΒΙΖΑ του 97, 187 πέρυσι, 187 φέτος.
Τώρα τι έπαιξε ο Θεός και η ψυχή τους.
africanos31
08/12/2009, 13:08
Sta μοτο δεν υπαεχει αλλαγη στις τιμες των τελων.........καινουργια-παλια το ιδιο
Metageitnion
09/12/2009, 14:03
Και σε μένα ήρθαν τα ίδια με πέρυσι :a54: :rotflmao:
άκυροοοΟοΟοο :lol:
ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ!!!!!!!!!!!:smokin:
Λεωνίδας
10/12/2009, 12:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ!!!!!!!!!!!:smokin: ναι έχασα 18?, πώς θα βγάλω το 2010 :lol: :lol:
ναι έχασα 18?, πώς θα βγάλω το 2010 :lol: :lol: Eμ έτσι ειναι οι προνομιούχοι υψηλά αμοιβόμενοι υπάλληλοι του ομίλου....:evil: :lol: :p
Λεωνίδας
10/12/2009, 13:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Eμ έτσι ειναι οι προνομιούχοι υψηλά αμοιβόμενοι υπάλληλοι του ομίλου....:evil: :lol: :p ... είπε ο μεταφράζων τα ευρώ σε heineken ...
Να και τα τελη για μοτοσυκλετες....
μια μηχανη απο 2005 και μετα απο 786 κε μεχρι 1357κε θα πληρωσει περισσοτερο απο ενα αντιστοιχο αυτοκινητο.
112 η μοτοσυκλετα και 94 το αυτοκινητο
απιστευτο???? κι ομως ελληνικο....
http://www.taxheaven.gr/show_law.php?id=10588
β) Δίκυκλες-τρίκυκλες μοτοσικλέτες:
Τα «περιβαλλοντικά τέλη κυκλοφορίας» δεν εφαρμόζονται για τις δίκυκλες και τρίκυκλες μοτοσικλέτες ιδιωτικής χρήσης. Ως εκ τούτου τα τέλη κυκλοφορίας συνεχίζουν να υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό του κινητήρα τους ως εξής:
Κατηγορία
Κινητήρας σε κυβ. εκατοστά
Τέλη κυκλοφορίας
Α΄
έως
300
18 ευρώ
Β΄
301
-
785
46 ευρώ
Γ΄
786
-
1.357
112 ευρώ
Δ΄
1.358
-
1.928
202 ευρώ
Ε΄
1.929
-
2.357
446 ευρώ
ΣΤ΄
2.358
και άνω
580 ευρώ
Για τα δίκυκλα και τρίκυκλα μοτοποδήλατα (με κυλινδρισμό κινητήρα μικρότερο των 51 κυβ. εκατ.), για τα οποία η άδεια κυκλοφορίας εκδίδεται από την Αστυνομική Αρχή, θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν.δ.436/1974 και του α.ν. 236/1967, όπως ισχύουν, αντίστοιχα, μετά και τη διαμόρφωση των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων αυτών, με την περιπτ. ΣΤΆ της παραγρ.1, του άρθρου 31 του ν.3697/2008, σε 8,80 ευρώ (1020494/126/Τ.&Ε.Φ./19-2-2009, ΠΟΛ 1021).
tyfeonas
14/12/2009, 19:56
διαβαστε οσοι θελετε μια αλλη προσεγγιση στα 'πρασινα τελη κυκλοφοριας'
http://www.motoandscooternews.com/
δεν υπαρχει αλλαγη στα τελη για τισ μηχανες, τα μετρα αφορουν μονο αυτοκινιτα. τωρα που βρισκουν αυτοκινιτα με 250cc Που δειχνουν οι πινακεσ... ενας θεος ξερει..
ηλπιζα και εγω οτι θα εκανα οικονομια με το καινουριο μου euro FZ6 Μου, αλλα τον πουλο πηρα με το κλασικο 46euro-αρακι... αντι για 28 που νομιζα..
Ειχε ακουστει οτι θα πρεπει να προμηθευτουμε το σημα μεχρι τελος Ιανουαριου 2010
αλλα σημερα πηγε ενας φιλος στην εφορια και του ειπαν οτι δεν εχουν καποια ενημερωση
και θα πρεπει να τα παρουμε μεχρι τελος Δεκεμβριου.
Τι ισχυει τελικα ? :confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
Ειχε ακουστει οτι θα πρεπει να προμηθευτουμε το σημα μεχρι τελος Ιανουαριου 2010
αλλα σημερα πηγε ενας φιλος στην εφορια και του ειπαν οτι δεν εχουν καποια ενημερωση
και θα πρεπει να τα παρουμε μεχρι τελος Δεκεμβριου.
Τι ισχυει τελικα ? :confused:
προφανως οτι ισχυει εδω και τοσα χρονια!! κανονικα πρεπει να το προμηθευτεις μεχρι τελος δεκεμβρη αλλα οπως καθε χρονο ετσι και φετος κατα πασα πιθανοτητα θα δωθει ενας μηνας παραταση!! εκτως και αν ο γιωργακης πονταρει σε ολους οσους περιμενουν την παραταση, και τελικα δεν τη δωσει για να πληρωσουν τα τελη διπλα και να μαζεψει λεφτα!!
Σταυρόλεξο για ΔΥΝΑΤΟΥΣ λύτες…
Αυτοκίνητο 700 cc (ΣΜΑΡΤ) με πρώτη άδεια 2005 ….τέλη 2010 ….29€
Μηχανή 660 cc (ΧΤ660Ζ) με πρώτη άδεια 2008….τελη 2010 ….46€
ΜΕΓΑΛΕΙΑ…
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
DrIoannis
21/12/2009, 09:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Σταυρόλεξο για ΔΥΝΑΤΟΥΣ λύτες…
Αυτοκίνητο 700 cc (ΣΜΑΡΤ) με πρώτη άδεια 2005 ….τέλη 2010 ….29€
Μηχανή 660 cc (ΧΤ660Ζ) με πρώτη άδεια 2008….τελη 2010 ….46€
ΜΕΓΑΛΕΙΑ…
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Καλά μιλάμε για ΤΟ καραγκιοζιλίκι.
ktman710
17/10/2010, 07:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrIoannis
Καλά μιλάμε για ΤΟ καραγκιοζιλίκι.
ξεπαραδιασμα για τη συντηρηση των δρομων αξια ανεκτιμητη :lol: :lol: :lol:
φετος θα χουμε αλλαγες?
214907
tifoso4ever
17/10/2010, 08:47
Τα τέλη κυκλοφορίας για τις μηχανές συνεχίζουν να υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό του κινητήρα τους ως εξής και φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί. Σημειώνεται πως για τα δίκυκλα και τρίκυκλα μοτοποδήλατα, με κυλινδρισμό κινητήρα μικρότερο των 51 κυβ. εκατ., των οποίων η άδεια κυκλοφορίας εκδίδεται από την Αστυνομική Αρχή, θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν μέχρι σήμερα.
Κυβισμός Τέλη (ευρώ)
έως 300 18
301 έως 785 46
786 έως 1357 112
1358 έως 1928 202
1929 έως 2357 596
2358 έως 2500 730
2501 έως 3000 830
3001 έως 3500 930
3501 έως 4000 1030
4001 έως 5000 1130
Ελευθεροτυπια, 3/10/2010
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=98052#221
Αν αλλαξει κατι, και ζητησουν παραπανω, εγω απλα ΔΕΝ θα πληρωσω (εχω 7 μηχανακια, 4 κατω απο 300 κυβ., 2 κατω απο 785 κυβ. και ενα 1100 κυβ.)
Καπως, κατι , θα βρω ενα τροπο να κυκλοφορω νομιμα...[list]
μπακαλογατος
17/10/2010, 18:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoso4ever
Τα τέλη κυκλοφορίας για τις μηχανές συνεχίζουν να υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό του κινητήρα τους ως εξής και φαίνονται στον πίνακα που ακολουθεί. Σημειώνεται πως για τα δίκυκλα και τρίκυκλα μοτοποδήλατα, με κυλινδρισμό κινητήρα μικρότερο των 51 κυβ. εκατ., των οποίων η άδεια κυκλοφορίας εκδίδεται από την Αστυνομική Αρχή, θα εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν μέχρι σήμερα.
Κυβισμός Τέλη (ευρώ)
έως 300 18
301 έως 785 46
786 έως 1357 112
1358 έως 1928 202
1929 έως 2357 596
2358 έως 2500 730
2501 έως 3000 830
3001 έως 3500 930
3501 έως 4000 1030
4001 έως 5000 1130
Ελευθεροτυπια, 3/10/2010
Αν αλλαξει κατι, και ζητησουν παραπανω, εγω απλα ΔΕΝ θα πληρωσω (εχω 7 μηχανακια, 4 κατω απο 300 κυβ., 2 κατω απο 785 κυβ. και ενα 1100 κυβ.)
Καπως, κατι , θα βρω ενα τροπο να κυκλοφορω νομιμα...[list]
Αμα βρεις νομιμο τροπο να πληρωσεις για το ενα ,και να κυκλοφορεις και τα επτα ,πεστο και σε μας.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ktman710
ξεπαραδιασμα για τη συντηρηση των δρομων αξια ανεκτιμητη :lol: :lol: :lol:
φετος θα χουμε αλλαγες?
To εχει κανει τυπος στην Πατρα πριν το λιμανι οταν ηταν γεματο τρυπες με σκαμπο και καλαμι μες στην μεση τρελο μπινελικη και πολυ γελιο επεσε:lol:
ASTRAKITCAR
17/10/2010, 20:47
αν δεν πληρωσουμε και δεδομενου οτι δεν μας σταματησει αστυνομια για ολο το 2011 τι γινεται?
το εχει κανει κανεις?
Αρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
αν δεν πληρωσουμε και δεδομενου οτι δεν μας σταματησει αστυνομια για ολο το 2011 τι γινεται?
το εχει κανει κανεις?
Θα το πληρωσεις μαζι με το προστιμο οταν πας να παρεις το επομενο σημα.Δεν γλυτωνεις λεμε.
ASTRAKITCAR
17/10/2010, 21:08
ειναι επιβεβαιωμενο αυτο.?
οποια διαταξη εχω διαβασει δεν το ειδα καπου.
Ακριβώς έτσι είναι!! Δεν είχα πληρώσει τα τέλη του 2006 κι όταν πήγα να την πουλήσω το 2007 το πλήρωσα διπλό.
perastikos
18/10/2010, 09:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από ASTRAKITCAR
ειναι επιβεβαιωμενο αυτο.?
οποια διαταξη εχω διαβασει δεν το ειδα καπου.
Δεν είναι θέμα διάταξης... Είναι ότι χρωστάς και η εφορία θα σε βρει... :evil:
Ακόμη και αν φύγεις από τον μάταιο τούτο κόσμο... :lol: :lol:
Μην σας πιανει πανικός με τα τέλη κυκλοφορίας.......
Εδώ είναι ελλάδα και μάλιστα εχουνε ολα τα παραθυρα ανοικτά.......
Ειμαι κάτοχος 16 μοτοσυκλετών και 2 μοτοποδηλάτων, με παλαιότερο ένα kawasaki MaxIII V4 μοντέλο του 1975.........750 κυβικά...... το μηχανακι εχει συλεκτική πινακίδα της ελπα αλλά αν το βγάλω κανονικά σε κυκλοφορία και εκδόσω άδεια και πινακίδα φετος θα είναι πρώτης κυκλοφορίας το 2010....κτλ.
τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα είναι και τόσο ακριβά,,,,,,,με τίς ασφάλειςς (αν εφαρμοστεί και το ΚΤΕΟ μοτο) θα την κάτσουμε!!!!!!!!!!!!
Αφου και μεις δεν αντιδρουμε σε τιποτα ρε,γιατι να μην μας σκισουν το κολαρακι?:rotflmao:
Ελα κανονιστε καμια ετησια να πανε τα φαρμακια κατω, εκει μαζευομαστε μια χαρα να γιανουμε τον κολο μας με μια μερα καλοπεραση.
Μετα λετε για τους αλλους,βεβαια η κριση δεν χρεωνεται ειναι δωρεαν ο καθενας μπορει να πει την μαλακια του,ενω στην πραξη ,τον πουλο αρμ.
Ουτε η μοτοε ,ουτε καμια λεσχη δεν φταιει αφου ολοι τα ιδια σκατα ειμαστε.
Αν ποσταριστει thread για κινητοποιηση ολοι την παπια,τιποτα για παιδοφιλους και για δουνουτια ειμαστε και αυτα στα λογια.
Ουστ.:yuck:
Κυβισμός Τέλη (ευρώ)
έως 300 18
301 έως 785 46
786 έως 1357 112
1358 έως 1928 202
1929 έως 2357 596
2358 έως 2500 730
2501 έως 3000 830
3001 έως 3500 930
3501 έως 4000 1030
4001 έως 5000 1130
Ελευθεροτυπια, 3/10/2010
...[list]
…τα μηχανάκια τα έχουν γραμμένα στα @@ τους ….
Ούτε τους νοιάζει …
Πχ. Με τον καινούργιο τρόπο υπολογισμού βάση των ρύπων , το καινούργιο smart (1000cc) θα πληρώνει 0 (μηδέν) τέλη .
Αυτοκίνητο 2000 cc με χαμηλές εκπομπές ρύπων θα πληρώνει …96 ευρώ τέλη (οσο ένα ΧΤ)…
Καλά κάνουν και πληρώνουν λιγότερο τα αυτοκίνητα που δεν ρυπαίνουν , αλλά ρε πστ μου … το παπί περισσότερο από ένα αυτοκίνητο ?
Mια χαρά. Ό,τι πλήρωσα και πέρσυ θα πληρώσω και φέτος. Δε βλέπω να άλλαξε κάτι...
(Σεξ θα κάνουν μόνο στα αυτοκίνητα..)
tifoso4ever
18/10/2010, 11:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από PacMan
Μην σας πιανει πανικός με τα τέλη κυκλοφορίας.......
Εδώ είναι ελλάδα και μάλιστα εχουνε ολα τα παραθυρα ανοικτά.......
Ειμαι κάτοχος 16 μοτοσυκλετών και 2 μοτοποδηλάτων, με παλαιότερο ένα kawasaki MaxIII V4 μοντέλο του 1975.........750 κυβικά...... το μηχανακι εχει συλεκτική πινακίδα της ελπα αλλά αν το βγάλω κανονικά σε κυκλοφορία και εκδόσω άδεια και πινακίδα φετος θα είναι πρώτης κυκλοφορίας το 2010....κτλ.
τα τέλη κυκλοφορίας δεν θα είναι και τόσο ακριβά,,,,,,,με τίς ασφάλειςς (αν εφαρμοστεί και το ΚΤΕΟ μοτο) θα την κάτσουμε!!!!!!!!!!!!
Αυτο νομιζω οτι ειναι θεμα προς συζητηση και τροφη για σκεψη...
Τα τελη κυκλοφοριας ειναι μηδαμινα (ασχετως αν ειναι παραλογα...) μπροστα στο κοστος των ασφαλειων...
sapila racing
18/10/2010, 11:35
Αυτο νομιζω οτι ειναι θεμα προς συζητηση και τροφη για σκεψη...
Τα τελη κυκλοφοριας ειναι μηδαμινα (ασχετως αν ειναι παραλογα...) μπροστα στο κοστος των ασφαλειων...
Αυτες οι πινακίδες δεν είναι για κάθε μέρα όμως.
Ασε που κανονονικά οι πινακίδες ΕΛΠΑ (κιτρινες με τα αρχικά ΙΟ) είναι μόνο γι αυτοκίνητα, ασχετα αν βγαζει η ΕΛΠΑ και για μηχανές. :winka:
Υπολόγισμός τελών κυκλοφορίας 2011 (http://www.enet.gr/?i=portofoli.el.car&id=210000)
Εχετε ξεφυγει τελειως !!
:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:
Αν σας πω και σ'ανωτερα μαλλον καταρα θαναι οποταν δε το λεω !!
Σας λυπαμαι ; Ουτε !!
Οτι δεν ενδιαφερθηκε κανενας να πεισει τους αφενταδες σας στις μηχανες να βαλουν τα ιδια τελη απο 125 εως 5000 κυβικα οπως και στας ευρωπας, το θεωρω συλλογικη βαρεμαρα !!
Τωρα γλυψιμο δε πιανει πια !!
Δωροδοκια σιγουρα αλλα αντε να βρειτε φραγκα τωρα που τα μαζεψανε ολα !!!
:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:
Ερώτηση: Αν καταθέσω πινακίδες τον Δεκέμβρη 2010 και θελήσω τον Ιούνιο 2011 να βγάλω σήμα, πόσα πληρώνω? Κανονικά το σήμα (400άρι στην περίπτωση μου, 46? δλδ) ή το σήμα συν πρόστιμο?
Αν καταθέσεις τις πινακίδες όποτε τις πάρεις πίσω πληρώνεις τα τέλη του χρόνου εκείνου και χωρίς πρόστιμο φυσικά!
Αρχικά δημιουργήθηκε από gigenis
Αν καταθέσεις τις πινακίδες όποτε τις πάρεις πίσω πληρώνεις τα τέλη του χρόνου εκείνου και χωρίς πρόστιμο φυσικά!
Οκ, σε ευχαριστώ!