View Full Version : Ρύθμιση ύψους Africa!
Metageitnion
05/11/2009, 10:19
Καλημέρα Αφρικάνοι και μη,
είμαι κι εγώ "όμοιος" σας και θα ήθελα να ρωτήσω τους παλαιότερους και πιο μπασμένους στα κόλπα σχετικά με το αν και πως χαμηλώνεις λίγο την Αφρικάνα, δε μιλάμε για πολύ!!!
Αν γνωρίζετε κάτι σχετικά εύκολο θα το εκτιμούσα :)
christostr
05/11/2009, 10:27
Φίλε μου θα σου πω τι είχα κάνει εγώ. Χαμήλωσα μπροστά (τιμονόπλακα στις μπουκάλες) 2 εκατοστά και έβαλα και σέλα Μπάτζιο και... όλα καλά:wave2:
Stergios69
05/11/2009, 10:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από christostr
Φίλε μου θα σου πω τι είχα κάνει εγώ. Χαμήλωσα μπροστά (τιμονόπλακα στις μπουκάλες) 2 εκατοστά και έβαλα και σέλα Μπάτζιο και... όλα καλά:wave2:
Αυτό ακριβώς... :D :wave2:
Αν και 2 εκατοστά μου φαίνεται πολύ... :wave2:
Metageitnion
05/11/2009, 10:44
Σχετικά με την Μπάτζιο επειδή την είχε βάλει και ένας φίλος πέρυσι μου είπε ότι ναι μεν ήταν χαμηλότερη αλλά το πρόβλημα ήταν ότι ήταν πιο φαρδιά με αποτέλεσμα να ανοίγουν τα πόδια περισσότερο και να έχει περίπου το ίδιο αποτέλεσμα:(
Τώρα για την τιμονόπλακα είναι βαβούρα η όλη διαδικασία και ποιό το κόστος περίπου;
Αρχικά δημιουργήθηκε από Metageitnion
Σχετικά με την Μπάτζιο επειδή την είχε βάλει και ένας φίλος πέρυσι μου είπε ότι ναι μεν ήταν χαμηλότερη αλλά το πρόβλημα ήταν ότι ήταν πιο φαρδιά με αποτέλεσμα να ανοίγουν τα πόδια περισσότερο και να έχει περίπου το ίδιο αποτέλεσμα
Σωστά, γιατί έβαλε την "έτοιμη" (standard).
Αν πεις να φτιάξει πιο στενή, συνήθως το κάνει (αν είναι στις καλές του..) :winka:
Τώρα για την τιμονόπλακα είναι βαβούρα η όλη διαδικασία και ποιό το κόστος περίπου;
Καθόλου βαβούρα (λασκάρεις τις βιδες από πλάκα και μάνες καλαμιών).
(αν έχεις και παχύμετρο, είσαι ο καλύτερος του χωριού...) :winka:
Υ.Γ.
Όντως τα 2 cm χαμήλωμα είναι πολύ...
(δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα συμφωνήσω με τον Honky Tonky Man ..) :smokin:
edit: Δεν πιστεύω να μιλάμε ΜΟΝΟ για μπροστινό χαμήλωμα ..!!!:look:
sapila racing
05/11/2009, 12:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
edit: Δεν πιστεύω να μιλάμε ΜΟΝΟ για μπροστινό χαμήλωμα ..!!!:look:
Κι όμως γι αυτό μιλάτε. :wacko:
Stergios69
05/11/2009, 12:04
Όντως τα 2 cm χαμήλωμα είναι πολύ...
(δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα συμφωνήσω με τον Honky Tonky Man ..) :smokin:
Δάκρυα συγκίνησης τρέχουν από τα πονεμένα μου μάτια... :D :wave2:
Metageitnion
05/11/2009, 12:08
Ναι να ξεβιδώσω τις βίδες και να βρω και παχύμετρο αλλά μήπως γίνεται να μου πείτε περισσότερες λεπτομέρειες για να μην κάνω καμμιά πατάτα και ψάχνω το τιμόνι:eyepop:
Και κάτι άλλο συμφωνώ για τα δύο εκατοστά, για ένα μιλάω όχι παραπάνω αλλά για το πίσω μέρος πως θα το χαμηλώσουμε;:confused:
Sorry που σας πρήζω αλλά αν δεν ρωτήσεις δεν μαθαίνεις :D
Ευχαριστώ πάντως για την ανταπόκριση!!!
sapila racing
05/11/2009, 12:10
αλλά για το πίσω μέρος πως θα το χαμηλώσουμε;:confused:
Οχι και τόσο εύκολα, θα σου εξηγήσει ο Oldman. :sun:
Stergios69
05/11/2009, 12:14
Για να μην μπλέκεις με αναρτήσεις, γωνίες κάστερ, τρέιλ και δεν συμμαζεύεται, δοκίμασε πρώτα να χαμηλώσεις την σέλα σε εναν ταπιτσέρι... :D :wave2:
Metageitnion
05/11/2009, 13:03
Κάποιος μου είπε ότι μπορώ να φορέσω λάστιχα δρόμου τα οποία δεν έχουν τακούνι και μπορεί να χαμηλώσει λίγο ίσως και μισό εκατοστό, ισχύει; Λίγο τρελλό για Africa αλλά βλέπω π.χ. και Varadero που φοράνε τέτοιου τύπου ελαστικά.
Θα μου πείτε άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Μάθε να οδηγάς όπως είναι, χωρίς να χρειάζεται να βάζεις και τα 2 πόδια κάτω.
Metageitnion
05/11/2009, 13:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Μάθε να οδηγάς όπως είναι, χωρίς να χρειάζεται να βάζεις και τα 2 πόδια κάτω.
Δεν έχω πρόβλημα να την οδηγάω όπως είναι, τα πόδια μου πατάνε και τα δύο κάτω απλά μόνο όταν είμαι εγώ πάνω χωρίς βαλίτσες κτλ πατάω με το μισό πέλμα, έτσι και είπα να κάνω μια ερώτηση μήπως και είναι εύκολο να την χαμηλώσω!
Γιατί με μισό πέλμα κακά τα ψέματα όταν θέλεις να κάνεις έστω και λίγο πίσω δεν έχεις το πάτημα σε μικρή ακόμη κλίση του δρόμου να την κουνήσεις και όχι λόγω βάρους, γιατί με δύο άτομα και φούλ φόρτωμα την κάνω ότι θέλω χωρίς να ζορίζομαι και ιδιαίτερα:)
Εξάλλου δεν την πήρα χτες :) στην αρχή μου φάνηκε θηρίο αλλά μετά σκέτη απόλαυση :D
ASTERIAS
05/11/2009, 13:23
Το πρόβλημα που αναφέρεις το είχα και εγώ άλλαξα την σέλα και έβαλα του μπατζιο
οδηγό καλύτερα όχι το ψηλά όπως η μανισια (πιο χαμηλά) και στο ταξειδι πιο ξεκούραστα.
Πριν κάνεις κάτι άλλο προχώρησε με την σέλα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Οχι και τόσο εύκολα, θα σου εξηγήσει ο Oldman. :sun:
Το είδα αυτό ...!!! :smokin: :evil:
@Metageitnion: Επειδή μάλλον αναφέρεσαι σε αποκλειστική χρήση δρόμου, βάλε ασφάλτινα λάστιχα (κάτι ψιλά θα κερδίσεις από ύψος και κάτι χοντρά από κράτημα..), παρήγγειλε στον Τόνυ σέλα στενότερη από αυτές που κάνει συνήθως (στο ταξίδι όμως θα στεναχωρηθείς...), τρώγε και λίγο παραπάνω να "κάθεται" η ανάρτηση :winka: για να μην δώσεις την χαρά σ'αυτόν τον σκ@τόψυχο τον Sapila να διαβάζει προσπάθειες χαμηλώματος Africa με αποφορτίσεις και αλλαγές σκληρότητας ελατηρίων σε συνδιασμό με προσαρμογές του ιξώδους του λαδιού και άλλα τέτοια άκρως ψυχοφθόρα που ικανοποιούν και τρέφουν την διεστραμμένη φαντασία του ... :smokin:
sapila racing
05/11/2009, 13:56
@Metageitnion: Επειδή μάλλον αναφέρεσαι σε αποκλειστική χρήση δρόμου, βάλε ασφάλτινα λάστιχα (κάτι ψιλά θα κερδίσεις από ύψος και κάτι χοντρά από κράτημα..), παρήγγειλε στον Τόνυ σέλα στενότερη από αυτές που κάνει συνήθως (στο ταξίδι όμως θα στεναχωρηθείς...), τρώγε και λίγο παραπάνω να "κάθεται" η ανάρτηση :winka: για να μην δώσεις την χαρά σ'αυτόν τον σκ@τόψυχο τον Sapila να διαβάζει προσπάθειες χαμηλώματος Africa με αποφορτίσεις και αλλαγές σκληρότητας ελατηρίων σε συνδιασμό με προσαρμογές του ιξώδους του λαδιού και άλλα τέτοια άκρως ψυχοφθόρα που ικανοποιούν και τρέφουν την διεστραμμένη φαντασία του ... :smokin:
Μα για να το δείς το έβαλα! :rotflmao:
Δεν είμαι και τόσο σκατόψυχος ρε Αντώνη... απλά να.... ξέρεις τώρα... :smokin:
Πάντως πιστευω οτι η καλύτερη λύση για χαμήλωμα εφ οσον η σέλλα και τα λάστιχα δεν καλύπτουν την διαφορά :bigcry: , είναι κατ αρχην εμπρος όπως ειπώθηκε παραπάνω και πίσω με διαφορετικού μήκους dog bones στο μοχλικό.
Αν δεν υπάρχουν έτοιμα φτιάχνονται εύκολα.
Ετσι θα είναι ολα σωστά κι ωραία και θα περνάει και TUV. :wacko:
Ούτε λάδια, ελατήρια, κλπ κλπ.
Το ίδιο ισχύει για όλα τα μηχανάκια, αρκεί να έχουν μοχλικό πίσω.
Αντώνη ευτυχως που εσυ το φτάνεις γιατί με τπ PDS θα είχες πρόβλημα. :look:
οσο για την διεστραμμένη μου φαντασία, εχει κι αυτη τα όριά της...το είδες αυτό Αντώνη?
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=90730 :lol:
.....
Ρε φιλαράκι, αντί να κάνεις έξυπνα σχόλια περί φαγητού κλπ δεν εξηγείς λιγάκι πως κατεβάζουμε την πίσω ανάρτηση;
Αν σφίξουμε το ελατήριο, και σκληρύνουμε την ανάρτηση, δεν κατεβαίνει πίσω;
:smokin:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Cpt. Haddock
05/11/2009, 13:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Αν σφίξουμε το ελατήριο, και σκληρύνουμε την ανάρτηση, δεν κατεβαίνει πίσω;
έτσι δε μαλακώνει η προφόρτιση; :wacko:
Ο Ολντμαν μΕ είχε πει παλιά οτι...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
έτσι δε μαλακώνει η προφόρτιση; :wacko:
Ο Ολντμαν μΕ είχε πει παλιά οτι...
Εσένα ε;
Εγώ ανάποδα τα θυμάμαι..... :rolleyes:
Ρε φιλαράκι, αντί να κάνεις έξυπνα σχόλια περί φαγητού κλπ δεν εξηγείς λιγάκι πως κατεβάζουμε την πίσω ανάρτηση;
Ρε φιλαράκι, τι σΕ φαίνεται πιο εύκολο (και διασκεδαστικό συνάμα...) ???
Να πάρεις καμιά δεκαριά κιλά ή να χαμηλώσεις πισινή ανάρτηση ?? :smokin:
Ναι, σωστά. Όμως μετά τα μηχανάκια αρχίζουν και δε πάνε όπως πριν... Λες και κάποια άλογα μεταμορφώνονται σε γαϊδουράκια και γουρουνάκια :lol: :lol: :lol:
Ναι, κοίτα να δεις....
Επειδή το θέτεις σε προσωπικό επίπεδο..... το να χαμηλώσω μια πισινή ανάρτηση είναι πιο εύκολο απο το να πάρω 10 κιλά...
Cpt. Haddock
05/11/2009, 14:09
Ναι, κοίτα να δεις....
Επειδή το θέτεις σε προσωπικό επίπεδο..... το να χαμηλώσω μια πισινή ανάρτηση είναι πιο εύκολο απο το να πάρω 10 κιλά...
Πως φαίνεται οτι δεν έχεις δοκιμάσει :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
έτσι δε μαλακώνει η προφόρτιση;
Μπεδεύεσαι με την απόληξη του απευθυσμένου (Part. No. : Rectum) στο σημείο ένωσης με τους σφιγκτήρες μύες του πρωκτού (Part. No. : Anus) ... :winka:
Cpt. Haddock
05/11/2009, 14:12
Μπεδεύεσαι με την απόληξη του απευθυσμένου (Part. No. : Rectum) στο σημείο ένωσης με τους σφιγκτήρες μύες του πρωκτού (Part. No. : Anus) ... :winka:
Αμα ξερει να μιλάει ο άντρΑ :smokin:
sapila racing
05/11/2009, 14:17
:lol: :rotflmao: :lol:
Αυτα είναι τα ωραία! :sun:
Που να δεις τις χαρές που θα κάνει ο Local Mod ... :winka:
Metageitnion
05/11/2009, 14:21
Παιδιά επιστήμονες είστε και δε μας το λέτε :D γιατί εδω μέσα διαβάζω να γράφουν τουλάχιστον επίκουροι!!!
Κι εγώ αυτό σκεφτόμουν για αρχή σχετικά με τα λάστιχα γιατί είναι το πιο εύκολο και προσιτό συν ότι δεν βάζεις και χέρι εύκολα σε αναρτήσεις γιατί μετά μπορεί αυτό το εκατοστό να αλλάξει την συμπεριφορά της μηχανής φορτωμένη!!!
Τώρα σχετικά με τον συφορουμίτη Sapila δεν μπορώ να πω, είπε τη γνώμη του αλλά εσύ OldMan μιας και είσαι και παλαιότερος θα του τα έχεις μαζεμένα για κάποιο λόγο :winka:
εδω μέσα διαβάζω να γράφουν τουλάχιστον επίκουροι!!!
Αν διάβασες προσεκτικά τα παραπάνω, θα κατάλαβες ότι οι διαφωνίες είναι ζήτημα "έδρας" ... :winka:
sapila racing
05/11/2009, 14:24
Τώρα σχετικά με τον συφορουμίτη Sapila δεν μπορώ να πω, είπε τη γνώμη του αλλά εσύ OldMan μιας και είσαι και παλαιότερος θα του τα έχεις μαζεμένα για κάποιο λόγο :winka:
Μου τα μαζεύει και τα βγάζει λίγα λίγα... :winka:
Metageitnion
05/11/2009, 14:31
Αν διάβασες προσεκτικά τα παραπάνω, θα κατάλαβες ότι οι διαφωνίες είναι ζήτημα "έδρας" ... :winka:
"Έδρας";
"Έδρας";
Είναι αυτό για το οποίο σφάζονται οι Καθηγητές του Πανεπιστημιου και οι Κωλομπαράδες του Forum ... :winka:
Metageitnion
05/11/2009, 14:34
Αν διάβασες προσεκτικά τα παραπάνω, θα κατάλαβες ότι οι διαφωνίες είναι ζήτημα "έδρας" ... :winka: ΄
Μάλλον εννοείς ότι είσαι από Θεσσαλονίκη ή γενικά από Βόρεια Ελλάδα! Ή κάνω λάθος;
Metageitnion
05/11/2009, 14:38
Για την απόκρυφη περιοχή την οποία ανέφεραν προηγουμένως εννοείς;
Είναι αυτό για το οποίο σφάζονται οι Καθηγητές του Πανεπιστημιου και οι Κωλομπαράδες του Forum ... :winka:
Μάλλον εννοείς ότι είσαι από Θεσσαλονίκη ή γενικά από Βόρεια Ελλάδα! Ή κάνω λάθος;
Το συνηθίζετε εκεί πάνω ή σας βγαίνει στην τρέλα; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Metageitnion
05/11/2009, 15:41
Το συνηθίζετε εκεί πάνω ή σας βγαίνει στην τρέλα; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: [/B][/QUOTE]
Αν απευθύνεσαι σε μένα δεν είμαι από Θεσσαλονίκη, αλλά γενικά η τρέλλα δεν πάει στα βουνά:)
Εμ πάσει περιπτώσει καλά τα πήγαμε και σήμερα να είστε όλοι καλά και ευχαριστώ για τις υποδείξεις (παντώς τύπου) :wacko:
και ερχομαι γω τωρα και ρωταω
το μπροστινο ειναι τερμα πανω και το πισω εκει που πρεπει.
αν εγω θελω να ψηλωσω το πισω κι αλλο θα αλαξει η συμπεριφορα της αφρικας; προς το καλο η κακο;
Δεν έχω πρόβλημα να την οδηγάω όπως είναι, τα πόδια μου πατάνε και τα δύο κάτω απλά μόνο όταν είμαι εγώ πάνω χωρίς βαλίτσες κτλ πατάω με το μισό πέλμα, έτσι και είπα να κάνω μια ερώτηση μήπως και είναι εύκολο να την χαμηλώσω!
Γιατί με μισό πέλμα κακά τα ψέματα όταν θέλεις να κάνεις έστω και λίγο πίσω δεν έχεις το πάτημα σε μικρή ακόμη κλίση του δρόμου να την κουνήσεις και όχι λόγω βάρους, γιατί με δύο άτομα και φούλ φόρτωμα την κάνω ότι θέλω χωρίς να ζορίζομαι και ιδιαίτερα:)
Εξάλλου δεν την πήρα χτες :) στην αρχή μου φάνηκε θηρίο αλλά μετά σκέτη απόλαυση :D
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Εγώ με το ζόρι πατάω πέλμα και είμαι 60 κιλά...
Καλή η σέλα, χαμηλωμένη, αλλά δεν προσφέρει και πολλά στο ύψος με τα πόδια κάτω, πολύ απλά γιατί είναι φαρδιά. Στην οδήγηση όμως είναι όλα τα λεφτά...
Την έχω κατεβασμένη 2cm περίπου, αλλά στο πόδι, επειδή δεν χαμηλώνει ολόκληρη αλλά μόνο μπροστά, έρχεται περίπου στο 1cm.
Metageitnion
06/11/2009, 07:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Εγώ με το ζόρι πατάω πέλμα και είμαι 60 κιλά...
Καλή η σέλα, χαμηλωμένη, αλλά δεν προσφέρει και πολλά στο ύψος με τα πόδια κάτω, πολύ απλά γιατί είναι φαρδιά. Στην οδήγηση όμως είναι όλα τα λεφτά...
Την έχω κατεβασμένη 2cm περίπου, αλλά στο πόδι, επειδή δεν χαμηλώνει ολόκληρη αλλά μόνο μπροστά, έρχεται περίπου στο 1cm.
Καλημέρα κατ'αρχάς, σχετικά με τη σέλα είναι κάτι που στο προσεχές μέλλον θα ήθελα να την δοκιμάσω σε ταξίδι γιατί έχω ακούσει καλά λόγια αλλά όπως αναφέρεις και συ δεν κάνει τίποτα στο ύψος απλά αντισταθμίζεται με το φάρδος της!!!
Λες ότι είσαι 60 κιλά (κάποτε ήμουν κι εγώ:cry: )! Υποθέτω ότι η Αφρικάνα σου δεν πολυζορίζεται με σένα πάνω και δεν καταναλώνεις και πολύ βενζίνη;) απλά εσύ δεν δυσκολεύεσαι στις μανούβρες; Είναι και 200+ κιλά, νταρντάνα κοπέλα με τα ούλα της:D
Αρχικά δημιουργήθηκε από virus72
...το μπροστινο ειναι τερμα πανω και το πισω εκει που πρεπει...
Μια χαρά σε κόβω...
Μπορείς να ανταπεξέλθεις με αξιώσεις σε οποιοδήποτε "μπερδεματάκι"..!!! :blush:
Metageitnion
06/11/2009, 10:47
Μια χαρά σε κόβω...
Μπορείς να ανταπεξέλθεις με αξιώσεις σε οποιοδήποτε "μπερδεματάκι"..!!! :blush:
από τις αναρτήσεις στις περιπτύξεις :rotflmao: