View Full Version : Suzuki Bandit 650s ή Honda CBF-600 ?
Ποιο θα μου προτίνατε από τα δύο και γιατί? (για καινούριο)
Tip: Θα είναι η πρώτη μου μοτοσυκλέτα...
Εγώ σου έχω άλλο tip :
Μην πάρεις καινούργια,πάρε μεταχείρο για πρώτη μηχανή.
Αρχικά δημιουργήθηκε από golis
Εγώ σου έχω άλλο tip :
Μην πάρεις καινούργια,πάρε μεταχείρο για πρώτη μηχανή.
Έχεις δίκιο αλλά γενικά έχω σαν φιλοσοφία να μην παίρνω τίποτα μεταχειρισμένο. Δεν ισχύει μόνο για μηχανές, αλλά παντού. Άσε που δεν ξέρω να κρίνω αν μια μηχανή τα έχει παίξει από τον προηγούμενο κάτοχο ή όχι. Γενικά, αν και είναι σωστό αυτό που είπες, δεν εμπιστεύομαι να αγοράσω μεταχειρισμένη.
Δεύτερο tip :
Όποιο και να επιλέξεις,να έχει ABS και να παρακολουθήσεις το μάθημα ασφαλούς οδήγησης του 0300.
Riding School (http://www.0300.gr/schools.php?id=20)
Τρίτο κάνε λίγο υπομονή γιατί έρχεται καινούργιο CBF 600... ;)
stefanara
10/11/2009, 11:19
και καινουργιο Bandit...
δεν εχουν καπου 2 χιλιαρικα διαφορα στην τιμη;;
Cbf Καλλίτερα. Και το σουτζούκι είναι όμως καλή επιλογή.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gazer
Έχεις δίκιο αλλά γενικά έχω σαν φιλοσοφία να μην παίρνω τίποτα μεταχειρισμένο. Δεν ισχύει μόνο για μηχανές, αλλά παντού.
Στην σέλα, να μην έχει καθήσει άλλος.
Η γυναίκα αν έχει πάρει κανένα λόχο πριν από μας, δεν μας πειράζει καθόλου.
Μην με παρεξηγάς, φιλοσοφικά μιλάω και γώ...
:beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από golis
Δεύτερο tip :
Όποιο και να επιλέξεις,να έχει ABS και να παρακολουθήσεις το μάθημα ασφαλούς οδήγησης του 0300.
Riding School (http://www.0300.gr/schools.php?id=20)
Τρίτο κάνε λίγο υπομονή γιατί έρχεται καινούργιο CBF 600... ;)
Με ABS όπως και να έχει. Δεν το σκέφτομαι για χωρίς ABS...Εκτός και αν καταλήξω τελικά σε καμία μοτο που βγαίνει έτσι και αλλιώς χωρίς abs.
Για τα μαθήματα θα το ψάξω μόλις με το καλό αποκτήσω τη μηχανή!
Ενοείται ότι περιμένω. Όπως και να έχει, σε ότι και αν καταλήξω(μπορεί και σε καμία από τις δύο αλλά στην κατηγορία on/off), περιμένω να βγούν τα νέα μοντέλα. Συνήθως ποιο μήνα βγαίνουν, ξέρει κανείς?
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanara
και καινουργιο Bandit...
Ακριβώς!
Αρχικά δημιουργήθηκε από glider
δεν εχουν καπου 2 χιλιαρικα διαφορα στην τιμη;;
Έχουν...:cry: και είναι κάτι που με δυσκολεύει πάαααρα πολύ. 2 χιλιάρικα είναι πάρα πολλά για μένα, αν και σε περίπτωση που αντιληφθω ότι έχουν σημαντικές διαφορές οι δύο μηχανές (ποιοτικές, στην ασφάλεια, στη θέση οδήγησης, ευκολία κλπ) μπορεί και να το παραβλέψω.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Cbf Καλλίτερα. Και το σουτζούκι είναι όμως καλή επιλογή.
Στην σέλα, να μην έχει καθήσει άλλος.
Η γυναίκα αν έχει πάρει κανένα λόχο πριν από μας, δεν μας πειράζει καθόλου.
Μην με παρεξηγάς, φιλοσοφικά μιλάω και γώ...
:beer: :beer:
Και τα δύο φαίνονται πολύ καλά μηχανά!
Η σέλα είναι μία και μοναδική και ανήκει σε έναν και μόνο ένα. Ούτε μυρμήγκι δεν επιτρέπεται να κάτσει επάνω!
Η γυναίκα είναι αλλη υπόθεση! Το ιδανικό είναι να ανεβαίνει και στη σέλα! Μόνο αυτή ανεβαίνει στη σέλα... αλλά και πάλι στην πίσω:rotflmao:
εγω με βαση αυτα που γραφεις θα σου προτεινω ακριβώς αυτο που εκανα και εγω...
εχω το bandit το πηρα με 2000 χλμ,με abs κατω απο 5000 χιλιαρικα...2008 μοντελο(απριλιο περιπου το πηρα) και ειναι η πρωτη μου μηχανη,μετα απο ενα χρονο με scooter(και πεσιμο)
κοντευω τα 12.000χλμ τωρα
ειναι τιμιο,αξιοπιστo(με βαση οσα λενε και οι αλλοι),value for money ,θα το καταευχαριστηθεις για ταξιδακια,οικονομικο και πιο δυνατο (πολυ γραμμικο σε ολο το φασμα των στροφων)
απ'το honda και για μενα πιο ομορφο
το μονο του μειον ειναι το βάρος του,θα σε δυσκολεψει λιγο στην αρχη μεχρι να το συνηνιθεις(οπως θα σε δυσκολευε και καθε μηχανη) αλλα οταν ειναι σταματημενο ειναι ενα θεμα να το μανουβραρεις,μολις ξεκινησει δεν εχεις κανενα προβλημα
τώρα συγκεκριμενα για το honda δεν το έχω καβαλησει,ξερω οπως ολοι για την αξιοπιστια της αλλα αν τα ζυγισεις στο μονο που υπερτερει ειναι το ονομα και στο οτι ισως να ''στριβει'' καλυτερα(ετσι εχω διαβασει)-καλο αλλα νομιζω οχι αυτοσκοπος για τετοιο μηχανακι...
για μενα λογο οικονομικου κ για ολους τους λόγους που προανεφερα ηταν μονοδρομος...
ελπιζω να βοήθησα
καλή τύχη και οτι παρεις να το ευχαριστηθεις!
γρηγορης
εγω με βαση αυτα που γραφεις θα σου προτεινω ακριβώς αυτο που εκανα και εγω...
εχω το bandit το πηρα με 2000 χλμ,με abs κατω απο 5000 χιλιαρικα...2008 μοντελο(απριλιο περιπου το πηρα) και ειναι η πρωτη μου μηχανη,μετα απο ενα χρονο με scooter(και πεσιμο)
κοντευω τα 12.000χλμ τωρα
ειναι τιμιο,αξιοπιστo(με βαση οσα λενε και οι αλλοι),value for money ,θα το καταευχαριστηθεις για ταξιδακια,οικονομικο και πιο δυνατο (πολυ γραμμικο σε ολο το φασμα των στροφων)
απ'το honda και για μενα πιο ομορφο
το μονο του μειον ειναι το βάρος του,θα σε δυσκολεψει λιγο στην αρχη μεχρι να το συνηνιθεις(οπως θα σε δυσκολευε και καθε μηχανη) αλλα οταν ειναι σταματημενο ειναι ενα θεμα να το μανουβραρεις,μολις ξεκινησει δεν εχεις κανενα προβλημα
τώρα συγκεκριμενα για το honda δεν το έχω καβαλησει,ξερω οπως ολοι για την αξιοπιστια της αλλα αν τα ζυγισεις στο μονο που υπερτερει ειναι το ονομα και στο οτι ισως να ''στριβει'' καλυτερα(ετσι εχω διαβασει)-καλο αλλα νομιζω οχι αυτοσκοπος για τετοιο μηχανακι...
για μενα λογο οικονομικου κ για ολους τους λόγους που προανεφερα ηταν μονοδρομος...
ελπιζω να βοήθησα
καλή τύχη και οτι παρεις να το ευχαριστηθεις!
γρηγορης
Γρηγόρη με βοήθησες πάρα πολύ!
Το value for money που είπες είναι πολύ βασικό θέμα. Χιλιάρικα για αέρα δεν παίζουν.
Επίσης, απ'ότι ξέρω έχει και πολύ χαμηλή κατανάλωση, αν θυμάμαι καλά γύρω στο 5 - 5,5.
Το βάρος για το μανουβράρισμα δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Εντάξει θα κάνω έναν κόπο περισσότερο, αυτό που σκέφτομαι είναι να μην είναι δυσκίνητο κατά την πορεία!
"καλο αλλα νομιζω οχι αυτοσκοπος για τετοιο μηχανακι"
Τι ακριβώς ενοείς?
Κάτι ανυσηχητικό που σκέφτομαι είναι η θέση οδήγησης και πόσο κουραστική η ξεκούραστη είναι. Εχω οδηγήσει το Suzuki GSR 600 (GSR όχι GSXR) το οποίο μου φάνηκε λίγο "άβολο", αρκετά σκυφτή η θέση σε βαθμό που μετά από 1 ώρα να νιώθω κάποια κούραση. Εκτός από την κούραση όμως δεν αισθανόμουν άνετα από την αρχή, σαν να υπήρχε κάποιο εμπόδιο, ένιωθα τη σέλα πολύ ψηλά και τα χέρια χαμηλά πάνω στα οποία στήριζα το βάρος μου. Βασικά αυτό πρέπει να οφείλεται στην κλίση της μηχανής. Ισχύει το ίδιο και για τα Bandit/CBF ? Ξέρετε μήπως?
Ευχαριστώ πολύ Γρηγόρη αλλά και τους υπόλοιπους που απάντησαν!
και τα 2 μπορεις να τσ δοκιμασεις απο τη αντιπροσωπια. οτι και να πουμε εμεις παιζει και ο σωματοτυπος σου.
εγω παντως κατεληξα σε bandit. μεγαλη διαφορα χρηματικη χωρις καποιο σημαντικο οφελος εκτος απο το ονομα. κατα τα αλλα ειναι περιπου ιδια (το bandit πιο δυνατο):lol: :wave2:
dim40 έχεις απόλυτο δίκιο!
γεια σου και πάλι φίλε μου
εννούσα οτι και να στρίβει καλυτερα το cbf δεν ειναι κάτι που είναι αυτοσκοπος για τέτοια μηχανη,οπως ειναι για τα supersport δηλαδη.
με τη σέλα εγω δεν ειχα καποιο προβλημα
ειμαι 1.72 και οταν παω χαλαρα καθομαι μπροστα και ειμαι όρθιος σας σε v-strom και οταν θέλω να τρεξω παω πιο πίσω στη σέλα και σκυβω μπροστα.
το καλυτερο σίγουρα ειναι να τα δοκιμασεις...
Γρηγόρη με βοήθησες πάρα πολύ!
Το value for money που είπες είναι πολύ βασικό θέμα. Χιλιάρικα για αέρα δεν παίζουν.
Η τιμή μεταπώλισης υπολογίστηκε στο value for money; Γιατί το bandit θα το "παντρευτείς", ενώ τη CBF θα τη δώσεις πιο εύκολα και σε καλύτερη τιμή.
Το βάρος για το μανουβράρισμα δεν με απασχολεί ιδιαίτερα. Εντάξει θα κάνω έναν κόπο περισσότερο, αυτό που σκέφτομαι είναι να μην είναι δυσκίνητο κατά την πορεία!
Το Cbf γεμάτο λάδια + καύσιμα είναι πιο ελαφρύ περίπου 30 κιλά!!! (217 έναντι 247)
Κάτι ανυσηχητικό που σκέφτομαι είναι η θέση οδήγησης και πόσο κουραστική η ξεκούραστη είναι. Εχω οδηγήσει το Suzuki GSR 600 (GSR όχι GSXR) το οποίο μου φάνηκε λίγο "άβολο", αρκετά σκυφτή η θέση σε βαθμό που μετά από 1 ώρα να νιώθω κάποια κούραση. Εκτός από την κούραση όμως δεν αισθανόμουν άνετα από την αρχή, σαν να υπήρχε κάποιο εμπόδιο, ένιωθα τη σέλα πολύ ψηλά και τα χέρια χαμηλά πάνω στα οποία στήριζα το βάρος μου. Βασικά αυτό πρέπει να οφείλεται στην κλίση της μηχανής. Ισχύει το ίδιο και για τα Bandit/CBF ? Ξέρετε μήπως?
Η θέση του CBF είναι αρκετά όρθια και δεν θα σε προβληματίσει. Προσωπικά με ύψος 1.70 έχω βολευτεί μια χαρά. Το μόνο πρόβλημα είναι η σέλα που είναι κουραστική σε ταξίδι.
Προσωπικά αγόρασα το CBF 600SA πριν 2 μήνες και η μηχανή είναι άψογη.
Όσο για την τιμή της, θέλει ψάξιμο. Εγώ την πήρα καινούρια 7.500 euro (έναντι 8.140 της αντιπροσωπείας) με πινακίδα και δώρο μανιτάρια.
Πάντως όποια και να πάρεις, να είναι με ABS. Δεν ξέρω της suzuki, αλλά της CBF το ABS απλά είναι άπαιχτο.
γεια σου και πάλι φίλε μου
εννούσα οτι και να στρίβει καλυτερα το cbf δεν ειναι κάτι που είναι αυτοσκοπος για τέτοια μηχανη,οπως ειναι για τα supersport δηλαδη.
με τη σέλα εγω δεν ειχα καποιο προβλημα
ειμαι 1.72 και οταν παω χαλαρα καθομαι μπροστα και ειμαι όρθιος σας σε v-strom και οταν θέλω να τρεξω παω πιο πίσω στη σέλα και σκυβω μπροστα.
το καλυτερο σίγουρα ειναι να τα δοκιμασεις...
Μάλιστα, αυτό είχα καταλάβει και εγώ για το στρίψιμο του τιμονιού αλλά δεν ήμουν σίγουρος αν ένοούσες αυτό.
Δυστυχώς εγώ είμαι γύρω στο 1.80 και μου φάνηκε λίγο δύσκολο το κάθισμα της GSR.
Σίγουρα θα τα δοκιμάσω πριν αγοράσω, αλλά ήθελα να το συζητήσουμε πιο πριν, γιαυτό και άνοιξα το θέμα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από stevelo
Η τιμή μεταπώλισης υπολογίστηκε στο value for money; Γιατί το bandit θα το "παντρευτείς", ενώ τη CBF θα τη δώσεις πιο εύκολα και σε καλύτερη τιμή.
Το Cbf γεμάτο λάδια + καύσιμα είναι πιο ελαφρύ περίπου 30 κιλά!!! (217 έναντι 247)
Η θέση του CBF είναι αρκετά όρθια και δεν θα σε προβληματίσει. Προσωπικά με ύψος 1.70 έχω βολευτεί μια χαρά. Το μόνο πρόβλημα είναι η σέλα που είναι κουραστική σε ταξίδι.
Προσωπικά αγόρασα το CBF 600SA πριν 2 μήνες και η μηχανή είναι άψογη.
Όσο για την τιμή της, θέλει ψάξιμο. Εγώ την πήρα καινούρια 7.500 euro (έναντι 8.140 της αντιπροσωπείας) με πινακίδα και δώρο μανιτάρια.
Πάντως όποια και να πάρεις, να είναι με ABS. Δεν ξέρω της suzuki, αλλά της CBF το ABS απλά είναι άπαιχτο.
Η τιμή της μεταπώλησης δεν υπολογίστηκε στο value for money. Δεν έχω την εμπειρία από τιμές μεταπώλησης κλπ για να κάνω έναν τέτοιο υπολογισμό. Γιαυτό δεν ασχολούμαι και με μεταχειρισμένα βέβαια.
Όντως το CBF είναι αρκετά ελαφρύτερο από το Bandit. Δεν ξέρω αν πρέπει να με αποτρέπει αυτό. Είναι σημαντικό?
Θυμάμαι, είχαμε ξανασυζητήσει για το CBF πριν λίγο καιρό. Μου είχες δώσει πολύ χρήσιμες πληροφορίες και μυστικά για να μου βγει πιο φθηνό!
Για το CBF και εγώ έχω ακούσει ότι έχει άγκυρες για φρένα. Είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια! Νομίζω ότι όμως πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα θα είναι και το αντίστοιχο της Suzuki ή τουλάχιστον οι διαφορές δεν θα είναι πολύ μεγάλες.
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Οτι και να σου πουμε φιλε μου αν δεν κανεις test ride δεν θα μπορεσεις να διαλεξεις...Να προσθεσω στα παραπανω οτι το bandit εκτος απο φθινοτερο ειναι αρκετα πιο γρηγορο!
makis206
25/11/2009, 14:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από pektis
Να προσθεσω στα παραπανω οτι το bandit εκτος απο φθινοτερο ειναι αρκετα πιο γρηγορο!
Πιο γρήγορο από ποιο; Απ'το CBF; Mε 78 άλογα και 240 κιλά;; Αν και δεν τα κοντράραμε κιόλας με ένα παλικάρι που βρεθήκαμε μαζί σε 2-3 βόλτες κι έχει Bandit, απ'την βόλτα που το πήγα μια μέρα σιγουρεύτηκα ότι δεν..! Ναι μεν είναι γραμμικό και ροπάτο όπως το CBF, πιο γρήγορο όμως δεν είναι. Είναι βαρύ κι από εκεί και μόνο χάνει πολύ.
Πρόκειται για ένα αξιόλογο μηχανάκι που αξίζει κάθε δεκάρα που κοστίζει, μην υποτιμάτε όμως και το μοτέρ του CBF που είναι αρκετά ροπάτο σε όλο το φάσμα των στροφών, τα ίδια άλογα βγάζουν εξάλλου!
:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Πιο γρήγορο από ποιο; Απ'το CBF; Mε 78 άλογα και 240 κιλά;; Αν και δεν τα κοντράραμε κιόλας με ένα παλικάρι που βρεθήκαμε μαζί σε 2-3 βόλτες κι έχει Bandit, απ'την βόλτα που το πήγα μια μέρα σιγουρεύτηκα ότι δεν..! Ναι μεν είναι γραμμικό και ροπάτο όπως το CBF, πιο γρήγορο όμως δεν είναι. Είναι βαρύ κι από εκεί και μόνο χάνει πολύ.
Πρόκειται για ένα αξιόλογο μηχανάκι που αξίζει κάθε δεκάρα που κοστίζει, μην υποτιμάτε όμως και το μοτέρ του CBF που είναι αρκετά ροπάτο σε όλο το φάσμα των στροφών, τα ίδια άλογα βγάζουν εξάλλου!
Πες τα ρε Μάκη!!!
:beer: :wave2:
makis206
25/11/2009, 14:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από binzis
Πες τα ρε Μάκη!!!
:beer: :wave2:
Tα μαύρα CBF πάνε πιο γρήγορα απ'όλα τ'άλλα βέβαια..:lol: :beer:
sapila racing
25/11/2009, 14:16
Οτι και να σου πουμε φιλε μου αν δεν κανεις test ride δεν θα μπορεσεις να διαλεξεις...Να προσθεσω στα παραπανω οτι το bandit εκτος απο φθινοτερο ειναι αρκετα πιο γρηγορο!
Το Bandit είναι 0,25 sec πιο γρήγορο στα 0-400 μέτρα κι εχει 3 μίλια παραπάνω τελική σύμφωνα με τις μετρήσεις του VisorDown (πρωην TWO).
Κατα συνέπεια είναι οριακά πιο γρήγορο και όχι αρκετά πιο γρήγορο.
To σίγουρο είναι οτι εχει καλό μοτέρ, καλά φρένα, λίγη αγριάδα που λείπει στο CBF αλλά είναι πάρα πολύ βαρύ το άτιμο.
Αλλάζοντας τον θερμοσίφωνα χάνει 5 κιλά περίπου πάντως.
makis206
25/11/2009, 14:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Το Bandit είναι 0,25 sec πιο γρήγορο στα 0-400 μέτρα κι εχει 3 μίλια παραπάνω τελική σύμφωνα με τις μετρήσεις του VisorDown (πρωην TWO).
Κατα συνέπεια είναι οριακά πιο γρήγορο και όχι αρκετά πιο γρήγορο.
Με ποιο CBF μετρήθηκε; Με το παλιό το καρμπυρατεράτο ή με το καινούργιο το ψεκαστό; Γιατί αν το Bandit που οδήγησα εγώ ήταν πιο γρήγορο απ'το καρμπυρατεράτο μου εγώ θα φάω τα μουστάκια που δεν έχω..:lol:
To δικό μου CBF δεν έχει ABS ενώ το Bandit έχει βέβαια κι οπωσδήποτε υπάρχει και εκεί μια διαφορά βάρους, επίσης το καρμπυρατεράτο CBF είναι λίγο πιο ελαφρύ απ'το ψεκαστό (δεν θυμάμαι κιλά τώρα). Όλα αυτά δικαιολογούν την μεγάλη διαφορά που είδα σε σύγκριση με το δικό μου όμως;
Υπόψιν ότι το στέλνω άνετα "Διαμάχες" ε!:evil: :lol:
85 αλογα ειναι το bandit ,οχι 78...
sapila racing
25/11/2009, 14:30
Με ποιο CBF μετρήθηκε; Με το παλιό το καρμπυρατεράτο ή με το καινούργιο το ψεκαστό;
Με το καινούριο το ψεκαστό Μακη, οχι με το γρήγορο το καρμπυρατεράτο !
Ασε που δεν ηταν καν μαύρο! :rotflmao: :wave2:
makis206
25/11/2009, 14:31
85 αλογα ειναι το bandit ,οχι 78...
78 μου είχε πει και το παλικάρι που μου το έδωσε για βόλτα, τόσα αναφέρει και το Moto-Τρίτη (http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/57220.asp)..
181469
makis206
25/11/2009, 14:32
Ασε που δεν ηταν καν μαύρο! :rotflmao: :wave2:
Τώρα μιλάς αντρίκια και Χονταίϊκα!:lol: :rotflmao: :beer:
ναι εχεις δικιο αλλου λεει 78 αλλου 85...
http://www.suzuki.gr/moto/news.php?id=13
makis206
25/11/2009, 14:55
ναι εχεις δικιο αλλου λεει 78 αλλου 85...
http://www.suzuki.gr/moto/news.php?id=13
Απ'την αρχή το ήξερα πως μόνο το δυναμόμετρο μπορεί να μιλήσει σωστά και για το CBF αλλά και για το Bandit, και σίγουρα γι'αυτό που είπα πριν δεν περίμενα ούτε τα λόγια του φίλου αλλά ούτε και το κάθε "Moto Τρίτη" να με πείσει, γι'αυτό και το ζήτησα για βόλτα έχοντας στο μυαλό μήπως αισθανθώ κάποια διαφορά μιας και καβαλούσα το CBF ήδη 3 χρόνια μέχρι τότε. Η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε λίγο πιο "αργό", σίγουρα αισθάνθηκα τη διαφορά στο βάρος και ίσως αυτό ευθύνεται γι'αυτή τη διαφορά που κατάλαβα, μικρή μεν, αισθητή δε.
Ξαναλέω ότι το Bandit αξίζει 1000% κάθε ευρώ που κοστίζει για να μην παρεξηγηθώ, μίλησα καθαρά για την αίσθηση που μου έδωσε σε μία και μόνο βόλτα που το πήγα!
Ωχ άναψαν τα αίματα.
Από τα στοιχεία που βρήκα στο ίντερνετ, τα μηχανάκια βγάζουν την ίδια ισχύ και το bandit είναι 240 κιλά. Πολύ βαρύτερο του CBF ψεκαστού, που κι αυτό είναι βαρύτερο από το καρμπυρατεράτο.
Το CBF επίσης δεν τα δείχνει τα κιλά του. Η Transalp που είχα αν και ήταν πιο ελαφριά, έδινε την αίσθηση βαρύτερης, σε αντίθεση με το CBF που το νιώθω σαν παπί.
Οπότε οι αριθμοί είναι υπέρ του CBF θεωρητικά τουλάχιστον.
Απ την άλλη αν τα βάλλεις διπλα-διπλα, οι διαφορές είναι χαώδεις (προσωπική άποψη). Και ποιοτικά, αλλά και σε εμφάνιση. Το CBF είναι πολύ πιο όμορφο, αλλά και πολύ πιο ακριβό δυστυχώς. Είναι όμως Honda και αυτό κοστίζει.
Εγώ πάντως πήρα CBF και τη γουστάρω πολύ.
Και επειδή η μηχανή είναι σαν τη γυναίκα, πρέπει να σε "φτιάχνει" και η εμφάνισή της και τα "κόλπα της".
Οπότε ο καθένας διαλέγει σύμφωνα με τα γούστα του.
makis206
25/11/2009, 18:21
Η Transalp που είχα αν και ήταν πιο ελαφριά, έδινε την αίσθηση βαρύτερης, σε αντίθεση με το CBF που το νιώθω σαν παπί.
Χαμηλότερο κέντρο βάρους!:winka:
kondoras
26/11/2009, 17:19
Γιά το βάρος καρμπυρατεράτου μέ ψεκαστού..εχετε υπ οψιν οτι τό καρμπυρατεράτο το εδινε αδειο ενω τώρα τό ψεκαστό τό δινει πλήρες:D
makis206
26/11/2009, 17:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από kondoras
Γιά το βάρος καρμπυρατεράτου μέ ψεκαστού..εχετε υπ οψιν οτι τό καρμπυρατεράτο το εδινε αδειο ενω τώρα τό ψεκαστό τό δινει πλήρες:D
Υπάρχει κανείς που να τα έχει μετρήσει ή να έχει από κάπου σίγουρα στοιχεία;
Στο νετ βρήκα αυτά:
-197 κιλά στεγνό το CBF-600S του 2005 (http://www.bikez.com/motorcycles/honda_cbf_600_s_2005.php)
-222 κιλά στεγνό το CBF-600S του 2009 (http://www.bikez.com/motorcycles/honda_cbf600s_2009.php)
Δεν βρήκα πιο αναλυτικά πράγματα, αν μιλάνε δηλαδή για εκδόσεις με ABS.. αλήθεια, υπάρχει τόση διαφορά ανάμεσα σ'αυτά τα δυο; Και για τα δύο μοντέλα αναγράφεται το "Dry weight" :look:
notakos600
26/11/2009, 17:55
Στο νετ βρήκα αυτά:
-197 κιλά στεγνό το CBF-600S του 2005 (http://www.bikez.com/motorcycles/honda_cbf_600_s_2005.php)
-222 κιλά στεγνό το CBF-600S του 2009 (http://www.bikez.com/motorcycles/honda_cbf600s_2009.php)
Δεν βρήκα πιο αναλυτικά πράγματα, αν μιλάνε δηλαδή για εκδόσεις με ABS.. αλήθεια, υπάρχει τόση διαφορά ανάμεσα σ'αυτά τα δυο; Και για τα δύο μοντέλα αναγράφεται το "Dry weight" :look:
:eyepop: :eyepop:
Πόσο ζυγίζει η αντλία καυσίμου και τα παρελκόμενα του ψεκασμού βρε παιδιά?
makis206
26/11/2009, 18:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από notakos600
:eyepop: :eyepop:
Πόσο ζυγίζει η αντλία καυσίμου και τα παρελκόμενα του ψεκασμού βρε παιδιά?
Αν τα στοιχεία ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, 25 κιλά περισσότερα από μια τετράδα καρμπυρατέρ..!:lol:
λοιπον με λίγη βοηθεια που ειχα..
τα bandit τα τελευταια τα υγροψυκτα ειναι 85 αλογα και 78-79 στον τροχο
και βαρος (με και χωρις ΑΒS)
Dry Weight:
GSF650 / A: 215 kg (474 lbs.) / 219 kg (483 lbs.)
GSF650S / SA 218 kg (481 lbs.) / 222 kg (489 lbs.)
τα αεροελαιοψυκτα εβγαζαν 78 αλογα αλλα ηταν πιο ελαφρυα...
πηγη: http://www.motorcyclists-online.com/o1_390_First-look--2007-Suzuki-Bandit-650---650S--abs-.html
με ενα cbf που πηγαινα στο δρόμο απ'οτι φανηκε ημουν πιο γρηγορος αλλα είναι ολα σχετικα...ουτε ποιο ηταν ξέρω...
απ'οτι μου ειπε και αυτος ομως το ιδιο καταλαβε...:D
makis206
26/11/2009, 18:43
λοιπον με λίγη βοηθεια που ειχα..
M'αυτό μάλλον ξεκαθαρίζει το πράγμα αν και δεν ξέρω ποιο απ'τα δύο Bandit οδήγησα εγώ, πέρα απ'το ότι ήταν φαιριγκάτο και με ABS :winka:
Έχει πλάκα πάντως που το κάναμε "συνάντηση κορυφής" το όλο θέμα! :lol: :beer:
ναι οντως...
απλα εγώ ειχα μεινει στα 85 και μετα βλεπω που ποσταρεις 78 και λινκ και ιστοριες και λεω τι γινεται εδω...:bigcry: :bigcry: με ανησυχησες λιγο η αληθεια είναι :cool: :cool:
να εισαι καλα φιλε :beer:
makis206
26/11/2009, 18:57
ναι οντως...
απλα εγώ ειχα μεινει στα 85 και μετα βλεπω που ποσταρεις 78 και λινκ και ιστοριες και λεω τι γινεται εδω...:bigcry: :bigcry: με ανησυχησες λιγο η αληθεια είναι :cool: :cool:
να εισαι καλα φιλε :beer:
Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλει και πολύ να τρελαθεί ο άνθρωπος..:lol:
Μέχρι σήμερα ήξερα κι εγώ για τα 78 του Bandit, βλέπω τα 85 και σκέφτηκα "ώπα, να το νέο V-Strom"...:lol:
Το σίγουρο είναι πως και τα δύο μηχανάκια πάνε πολύ καλά και προσφέρουν πάρα πολλά πράγματα για την τιμή που κοστίζουν με το Suzuki να υπερτερεί χιλιόμετρα μπροστά σ'αυτόν τουλάχιστον τον τομέα. Σε όποιο κι αν καταλήξει ο φίλος, το σίγουρο είναι ότι δεν θα το μετανιώσει κι αυτό είναι που μετράει, καλά να είμαστε και πάντα όρθιοι όλοι μας μα 5 πάνω 5 κάτω, το πράγμα σ'αυτήν την κατηγορία τουλάχιστον δεν αλλάζει. Κινούνται, φορτώνονται και ταξιδεύουν αξιοπρεπέστατα με σχεδόν μηδαμινές διαφορές, τέτοιες που αν κάποιος δεν τα καβαλήσει και τα δύο για κάμποσα χιλιόμετρα, δύσκολα θ'αποφασίσει ποιο απ'τα δύο θα του "κάτσει" καλύτερα.
Να είσαι κι εσύ καλά παλίκαρε :beer:
Τον παράγοντα "αντιπροσωπεία" νομίζω δεν τον βάλαμε στον προβληματισμό του φίλου...
δεν είναι σημαντικός;
Αν κατάλαβα καλά το ψεκαστό είναι πιο αργό!!!! από το καρμπυρατεράτο; Από που προκύπτει αυτό βρε λεβέντες; Γιατί εγώ άλλα διαβάζω. Καμμιά σχέση το ένα με το άλλο σχεδόν σε όλους τους τομείς. Νέος κινητήρας (απο CBR600RR), αλουμινένιο πλαίσιο κλπ. Για ρίξτε μια ματιά εδώ http://new.e-go.gr/wmotors/article.asp?catid=15697&subid=2&pubid=77008#
και εδώ http://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/66885.asp
Σε τι υπερτερεί το καρμπυρατεράτο; Μην τρελαθούμε τελείως. Μόνο λόγω ψεκασμού και κοντύτερων γραναζιών, το ψεκαστό υπερτερεί. Άσε που είναι και πιο ελαφρύ κατά 5 κιλά (και νόμιζα πως είναι βαρύτερο).
Και για να μην παραξηγηθώ, ούτε που με ενδιαφέρει αν το ένα ή το άλλο είναι πιο γρήγορο ή πιο αργό. Απλά η λογική λέει πως το καινούριο πάντα είναι καλύτερο από αυτό που αντικαθιστά.
makis206
27/11/2009, 00:32
Σε τι υπερτερεί το καρμπυρατεράτο; Μην τρελαθούμε τελείως. Μόνο λόγω ψεκασμού και κοντύτερων γραναζιών, το ψεκαστό υπερτερεί. Άσε που είναι και πιο ελαφρύ κατά 5 κιλά (και νόμιζα πως είναι βαρύτερο).
Και για να μην παραξηγηθώ, ούτε που με ενδιαφέρει αν το ένα ή το άλλο είναι πιο γρήγορο ή πιο αργό. Απλά η λογική λέει πως το καινούριο πάντα είναι καλύτερο από αυτό που αντικαθιστά.
Σταυρή κατ'αρχήν ούτε εμένα με ενδιαφέρουν οι τελικές, τα 0-100 και το τελικό βάρος του καθενός, αν ήθελα τέτοιο μηχανάκι δεν θα έπερνα CBF! Aυτό που κάνουμε είναι υποθέσεις σύμφωνα με αυτά που βρήκαμε στο νετ:
Στο νετ βρήκα αυτά:
Όπως είδες κι εγώ ο ίδιος αναρρωτιέμαι και ρωτάω μήπως ξέρει κάποιος αν όντως ισχύουν όλα αυτά, περισσότερο επειδή μου φαίνονται παράξενα και όχι επειδή αισθάνομαι την ανάγκη να αποδείξω κάτι σε κάποιον. Αυτό που είπα όσο αναφορά το Bandit το είπα επειδή το έζησα από πρώτο χέρι, συγκρίνοντας αυτά τα μηχανάκια όμως θεωρώ ότι οι επιδόσεις τους μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.:winka:
Φιλε Μακη να σου πω πως μιλουσα για το bandit με τα 78 αλογα το καμπιλατερατο.Ειναι πιο γρηγορο απο cbf 600(καμπυλατερατο) δοκιμασμενο με φιλο.Δεν ξερω αν τα θυμαμαι σωστα αλλα το bandit του 04 ειναι μονο 204 κιλα(αδειο εννοειται),και ειναι λιγο πιο ''νευρικο'' απο το cbf.Mην παρεξηγηθω δεν λεω πως τα cbf δεν ειναι καλα,απλα τι εχω διαπιστωσει ο ιδιος...Αυτα!:wave2:
makis206
02/12/2009, 12:01
Του φίλου που οδήγησα εγώ ήταν αγορασμένο ανάμεσα στα τέλη του 2007 με αρχές 2008, δεν γνωρίζω ακριβώς όπως επίσης κι αν ήταν το 78άρι, που μάλλον αυτό θα ήταν δηλαδή.. αυτά που μου έκαναν εντύπωση με το που έκατσα πάνω ήταν η λίγο πιο βαριά αίσθηση σε σχέση με το CBF μου κι όσο το οδηγούσα αισθανόμουν πιο "φυμωμένο" το μοτέρ. Ίσως ευθύνεται και το ότι το CBF μου είχε εκείνη την εποχή τελικό εξάτμισης και φίλτρο K&N, παρόλο που δεν άλλαξε και πολύ μόλις επανατοποθέτησα το εργοστασιακό τελικό.
Όπως και νά'χει συμφωνώ απόλυτα με αυτό, αλλάζοντας μόνο το μοντέλο.
Mην παρεξηγηθω δεν λεω πως τα cbf δεν ειναι καλα,απλα τι εχω διαπιστωσει ο ιδιος...Αυτα!:wave2:
:winka: :a10: :beer:
Aυτο που οδηγησες ειναι το 85αρι (δηλαδη το 650),αρα & το πιο βαρυ!Ειχε & την μαμα εξατμιση (bazouka!!).........:lol:
Καταλαβαινεις!:wave2:
Στο νετ βρήκα αυτά:
Δεν βρήκα πιο αναλυτικά πράγματα, αν μιλάνε δηλαδή για εκδόσεις με ABS.. αλήθεια, υπάρχει τόση διαφορά ανάμεσα σ'αυτά τα δυο; Και για τα δύο μοντέλα αναγράφεται το "Dry weight" :look: Χωρις να ειμαι σιγουρος, αλλα εχω την εντυπωση πως η honda εδω και 1 με 2 χρονια δινει τα κιλα γεματα, μπορει να ειναι τυπογραφικο λαθος το στεγνο
Αρχικά δημιουργήθηκε από CB...K
Τον παράγοντα "αντιπροσωπεία" νομίζω δεν τον βάλαμε στον προβληματισμό του φίλου...
δεν είναι σημαντικός;
Με αυτόν τον παράγοντα, όντως, τι γίνεται?
Από τιμές ανταλλακτικών, service κλπ?
Καλό το Bandit βρε παιδιά αλλά πόσο εύκολο είναι να το πουλήσεις φερι πιν σε 5 χρόνια;
Δεν πουλάει στην Ελλάδα και πρέπει να το παραδεχτούμε. Η τιμή του είναι τόσο χαμηλή
που συμφέρει να το αγοράσεις μόνο καινούριο. Από την άλλη... σωληνωτό πλαίσιο...:rolleyes:
Το CBF πλέον διαθέτει αλουμινένιο. Από την άλλη ο ληστής προσωπικά μου αρέσει περισσότερο,
αυτό βέβαια είναι και στην κρίση του καθενός.
Με αυτόν τον παράγοντα, όντως, τι γίνεται?
Από τιμές ανταλλακτικών, service κλπ?
Επειδή κι εγώ είχα και έχω; τις επιφυλάξεις μου σχετικά με την αντιπροσωπεία καταθέτω την εμπειρία μου. Καντράν οργάνων ελλατωματικό από καινούριο, αντικαταστάθηκε αμέσως και χωρίς δεύτερη κουβέντα. Έπαθα πλάκα.
Να πω επίσης πως δεν αγόρασα το mitsubishi colt που μου άρεσε περισσότερο για τη σύζυγο, αλλά το Yaris, κυρίως λόγω των όσων ακούγονται για την αντιπροσωπεία. Όντως είναι ένας παράγοντας που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Elle
Καλό το Bandit βρε παιδιά αλλά πόσο εύκολο είναι να το πουλήσεις φερι πιν σε 5 χρόνια;
Δεν πουλάει στην Ελλάδα και πρέπει να το παραδεχτούμε. Η τιμή του είναι τόσο χαμηλή
που συμφέρει να το αγοράσεις μόνο καινούριο. Από την άλλη... σωληνωτό πλαίσιο...:rolleyes:
Το CBF πλέον διαθέτει αλουμινένιο. Από την άλλη ο ληστής προσωπικά μου αρέσει περισσότερο,
αυτό βέβαια είναι και στην κρίση του καθενός.
Eνα μηχανακι το παιρνεις γιατι σου αρεσει & για την καθημερινη προσωπικη σου ευχαριστηση, δεν το παιρνεις με το σκεπτικο της μεταπωλησης.........
Προσωπικη μου γνωμη.:wave2:
Eνα μηχανακι το παιρνεις γιατι σου αρεσει & για την καθημερινη προσωπικη σου ευχαριστηση, δεν το παιρνεις με το σκεπτικο της μεταπωλησης.........
Προσωπικη μου γνωμη.:wave2:
Αυτό ακριβώς. Προσπάθησα να το δω και από αυτή την οπτική αλλά δεν. Δεν με εξιτάρει η σκέψη της μεταπώλησης, είτε το πουλήσω είτε όχι δεν με ενδιαφέρει. Σιγά μη θυσιάσω το παρόν για μετά από 4-5-6-7...χρόνια που ίσως θέλω να πάρω άλλο. Στην τελική παίρνω καινούριο και έχω και αυτό. Ή το πουλάω πολύ φτηνά.
Αυτό που σκέφτομαι, όσο περνάει ο καιρός το σκέφτομαι και πιο έντονα, είναι το βάρος του bandit. Επειδή δεν έχω εμπειρία, δεν ξέρω πως μπορεί να μου φανεί η μηχανή με τόσα κιλά. Ποια η άποψη σας, σε τι μπορεί να με δυσκολέψει το μεγάλο βάρος (εκτός από το παρκάρισμα και την ώπισθεν δεν με πειράζουν αυτά). Σχετικά με τον τρόπο οδήγησης κυρίως. Έχει μεγάλη διαφορά?
(αυτό θα μπορούσε να μπει σε άλλο τόπικ αλλά εδώ ξεκίνησε η σύγκριση. συγχωρέστε με)
Αυτό ακριβώς. Προσπάθησα να το δω και από αυτή την οπτική αλλά δεν. Δεν με εξιτάρει η σκέψη της μεταπώλησης, είτε το πουλήσω είτε όχι δεν με ενδιαφέρει. Σιγά μη θυσιάσω το παρόν για μετά από 4-5-6-7...χρόνια που ίσως θέλω να πάρω άλλο. Στην τελική παίρνω καινούριο και έχω και αυτό. Ή το πουλάω πολύ φτηνά.
Αυτό που σκέφτομαι, όσο περνάει ο καιρός το σκέφτομαι και πιο έντονα, είναι το βάρος του bandit. Επειδή δεν έχω εμπειρία, δεν ξέρω πως μπορεί να μου φανεί η μηχανή με τόσα κιλά. Ποια η άποψη σας, σε τι μπορεί να με δυσκολέψει το μεγάλο βάρος (εκτός από το παρκάρισμα και την ώπισθεν δεν με πειράζουν αυτά). Σχετικά με τον τρόπο οδήγησης κυρίως. Έχει μεγάλη διαφορά?
(αυτό θα μπορούσε να μπει σε άλλο τόπικ αλλά εδώ ξεκίνησε η σύγκριση. συγχωρέστε με) Τον ιδιο προβληματισμο ειχα και εγω πριν καβαλησω το μηχανακι για test ride. Λογω καλου ζυγισματος οταν το μηχανακι κινειται το βαρος του δεν γινεται αντιληπτο και ειναι ιδιαιτερα ευκολο. Σταματημενο ή με πολυ μικρες ταχυτητες το βαρος φαινεται αλλα μην φανταστεις τιποτα τραγικο. Ο μονος τροπος να λυσεις ολες τις αποριες σου ειναι να καβαλησεις τα 2 μηχανακια και να δεις πιο σου ταιριαζει καλυτερα:wave2:
Το βάρος σε προβληματίζει σε σχέση με το CBF ή σε σχέση με κάποιο SS που μπορεί να και 50-60 κιλά πιο ελαφρύ; Γιατί σε σχέση με το CBF δε νομίζω ότι είναι και τόσο τραγική η διαφορά.
Ναι δεν λέω έχει ένα θεματάκι στις επιτόπιες μανούβρες ο ληστής αλλά νομίζω ότι όλες οι μηχανές αυτής της κατηγορίας το έχουν λόγω βάρους. Βέβαια δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο π.χ. να μην την παρκάρεις με τη μούρη προς το πεζοδρόμιο κλπ.
Στο δρόμο δε νομίζω να σου φανούν ποτέ τα κιλά εκτός κι αν μπεις πίστα. Μετά από 2 χρόνια με τον Ληστή και 32000 χλμ θεωρώ ότι με έβγαλε ασπροπρόσωπο! Κι εγώ σκεφτόμουν για το CBF αλλά όταν είδα τη διαφορά της τιμής πήγα κατευθείαν στο Bandit. Αν θέλεις ένα εργαλείο-εργάτη στο προτείνω ανεπιφύλακτα!
christostr
12/12/2009, 11:28
Και γω αγόρασα βαρύ μηχανάκι... εν στάσει, γιατί μόλις τσουλήσει ψάχνεις να βρεις που είναι τα κιλά του. Μην ανησυχείς φίλε μου.
Όσο για την τιμή μεταπώλησης ΠΑΝΤΑ θα χάνεις πρώτον αν τύχει να βιάζεσαι να αποκτήσεις νέα ερωμένη και δεύτερον γιατί κανείς δεν θα κοιτάξει και εκτιμήσει τη μηχανή σου όσο εσύ.
Οπότε κάνε ότι σου λέει η καρδούλα σου.
Να είσαι πάντα καλά να χαρείς την επιλογή σου!:wave2:
(αυτό θα μπορούσε να μπει σε άλλο τόπικ αλλά εδώ ξεκίνησε η σύγκριση. συγχωρέστε με)
Φιλε μου πιστευω δεν θα εχεις προβλημα...Στο δρομο δεν καταλαβαινεις καθολου το βαρος παρα μονο ''στο παρκαρισμα''. Θα το συνηθυσεις,δεν ειναι τιποτα...Παρε οποιο σου αρεσει καλυτερα!
Δεν με εξιτάρει η σκέψη της μεταπώλησης, είτε το πουλήσω είτε όχι δεν με ενδιαφέρει. Σιγά μη θυσιάσω το παρόν για μετά από 4-5-6-7...χρόνια που ίσως θέλω να πάρω άλλο. Στην τελική παίρνω καινούριο και έχω και αυτό. Ή το πουλάω πολύ φτηνά.
Κανέναν νομίζω δεν εξιτάρει η ιδέα της μεταπώλησης. Όμως ανάλογα με την οικονομική κατάσταση τους καθενός, άλλους ενδιαφέρει να πάρουν πίσω τα λεφτά τους κι άλλους όχι. Η άποψη να μην πουληθεί, είναι ακραία.
Το να πάρεις το bandit 6.000 και να το "σκοτώσεις" όταν θάρθει η ώρα να το πουλήσεις ή να το "παντρευτείς", είναι το ίδιο με το να πάρεις το CBF 7.500 και να το δώσεις σε μια αξιοπρεπή τιμή. Υπό αυτή τη λογική, η χαμηλή τιμή του bandit είναι εικονική. Συνεπώς αν σου αρέσει το CBF μην κολάς στην τιμή του.
Με λίγα λόγια (κατά τη γνώμη μου) ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Και για να μην παραξηγηθώ, δεν λέω πως το bandit δεν είναι καλή μηχανή. Είναι πολύ συμφέρουσα αγορά (η τιμή της είναι σκότωμα).
Κανέναν νομίζω δεν εξιτάρει η ιδέα της μεταπώλησης. Όμως ανάλογα με την οικονομική κατάσταση τους καθενός, άλλους ενδιαφέρει να πάρουν πίσω τα λεφτά τους κι άλλους όχι. Η άποψη να μην πουληθεί, είναι ακραία.
Το να πάρεις το bandit 6.000 και να το "σκοτώσεις" όταν θάρθει η ώρα να το πουλήσεις ή να το "παντρευτείς", είναι το ίδιο με το να πάρεις το CBF 7.500 και να το δώσεις σε μια αξιοπρεπή τιμή. Υπό αυτή τη λογική, η χαμηλή τιμή του bandit είναι εικονική. Συνεπώς αν σου αρέσει το CBF μην κολάς στην τιμή του.
Με λίγα λόγια (κατά τη γνώμη μου) ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Και για να μην παραξηγηθώ, δεν λέω πως το bandit δεν είναι καλή μηχανή. Είναι πολύ συμφέρουσα αγορά (η τιμή της είναι σκότωμα).
Φιλε μου αναλογα τα χρονια που κρατας την μηχανη,τοσο πεφτει και η τιμη της...Ειτε παρεις honda με 7500ευρω,ειτε παρεις suzuki με 6000ευρω...Ιδια χρηματα χανεις...
Φιλε μου αναλογα τα χρονια που κρατας την μηχανη,τοσο πεφτει και η τιμη της...Ειτε παρεις honda με 7500ευρω,ειτε παρεις suzuki με 6000ευρω...Ιδια χρηματα χανεις...
Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Την transalp μου του 2001 την έδωσα 4.000. Πως σου φαίνεται σαν τιμή; Πιο suzuki π.χ v-strom (που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλό) 8 χρόνων θα δωθεί σε αυτή την τιμή;
Και οι δύο μηχανές είναι εξαιρετικές.Το δικό μου κριτήριο ήταν καθαρά η τιμή και για αυτό προτίμησα το Bandit.Αυτή η κατηγορία έχει τίμια μηχανάκια απλά ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ferro
Και οι δύο μηχανές είναι εξαιρετικές.Το δικό μου κριτήριο ήταν καθαρά η τιμή και για αυτό προτίμησα το Bandit.Αυτή η κατηγορία έχει τίμια μηχανάκια απλά ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του.
Από αυτή τη σκοπιά κι εγώ μαζί σου. Ως προς την τιμή, πράγματι αυτή του bandit είναι "σκότωμα". Όμως προσωπικά διάλεξα τη CBF γιατί μου φάνηκε πιο όμορφη, έχει πιο καλό πλαίσιο (αλουμινένιο), φρένα που από ότι λένε οι ειδικοί είναι τα καλύτερα της κατηγορίας και τέλος όταν σκεφτώ να την αλλάξω, θα πάρω το μάξιμουμ σε σχέση με άλλη μηχανή. Και το πιο βασικό, θα την πουλήσω αμέσως. Το bandit μάλλον το "παντρεύεσαι".
Και εν πάση περιπτώση ο καθένας έχει το σκεπτικό του και είναι σεβαστό. Η ουσία είναι να νιώθεις πως πήρες αυτό που πράγματι ήθελες και με τα κριτήρια που έθεσες.
Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Την transalp μου του 2001 την έδωσα 4.000. Πως σου φαίνεται σαν τιμή; Πιο suzuki π.χ v-strom (που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλό) 8 χρόνων θα δωθεί σε αυτή την τιμή; Απλα βρηκες κοροιδο. Προσφατα φιλος αγορασε Transalp 06 με 19500 χλμ τσεκαρισμενο και σε αριστη κατασταση με 4500 γιουρο.
Αρχικά δημιουργήθηκε από cosgili
Απλα βρηκες κοροιδο. Προσφατα φιλος αγορασε Transalp 06 με 19500 χλμ τσεκαρισμενο και σε αριστη κατασταση με 4500 γιουρο.
Δε νομίζω. Η μηχανή είχε 22.000 Km πραγματικά και ήταν κυριολεκτικά αγραντζούνιστη. Φυσικά πέρασε και από έλεγχο σε συνεργείο της αρεσκείας του αγοραστή όπου ο μηχανικός αβλεπί του συνέστησε να την πάρει. Το μεταχειρισμένο δεν είναι απλή ιστορία και ούτε μετράει πάντα η ηλικία της μοτο, αλλά η χρήση και η κατάσταση της.
Να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Την transalp μου του 2001 την έδωσα 4.000. Πως σου φαίνεται σαν τιμή; Πιο suzuki π.χ v-strom (που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλό) 8 χρόνων θα δωθεί σε αυτή την τιμή;
Μην κοιτάς πόσο το έδωσες εσύ αλλά πόσο δίνεται από τον μέσο όρο... γιατί στο car.gr βρίσκεις καλά TA από 2500-3000 άπειρα.. :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
Μην κοιτάς πόσο το έδωσες εσύ αλλά πόσο δίνεται από τον μέσο όρο... γιατί στο car.gr βρίσκεις καλά TA από 2500-3000 άπειρα.. :winka:
Επιμένω πως μια Honda αν είναι σε πραγματικά καλή κατάσταση, πωλείται σε πολύ καλή τιμή. Είχα βρεί CBF 600 του 07 με και καλά 3.500 Km στα 4.300 euro, αλλά ούτε που την ακούμπησα. Κυριολεκτικά σκοτωμένη. Οπότε πήγα σε καινούρια.
Μετα την κριση που υπαρχει μην περιμενεις τετοιες τιμες μεταπωλησης σημερα!Τωρα για το v-strom απλως θα σου αναφερω οτι ειναι πρωτο σε πωλησεις στην κατηγορια του & δεν μπορεις να συγκρινεις (κατα την γνωμη μου) με transalp...Eχουν & καποια διαφορα ιπποδυναμης...:wave2:
Μετα την κριση που υπαρχει μην περιμενεις τετοιες τιμες μεταπωλησης σημερα!Τωρα για το v-strom απλως θα σου αναφερω οτι ειναι πρωτο σε πωλησεις στην κατηγορια του & δεν μπορεις να συγκρινεις (κατα την γνωμη μου) με transalp...Eχουν & καποια διαφορα ιπποδυναμης...:wave2:
Συμφωνώ απόλυτα. Αν έπαιρνα τώρα on-off το πιθανότερο είναι να έπαιρνα V-Strom. ΄Ομως τα transalp 650 είναι πολύ εμπορεύσιμα και όχι τυχαία.