PDA

View Full Version : Αγορά μτχ. ΜΟΤΟ, νομικά-διαδικαστικά!

anarki_85
13/11/2009, 15:04
Καλησπέρα παιδιά, θέλω να αγοράσω μηχανή (μεταχειρισμένη)..το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι χρειάζεται για κάτι τέτοιο..

να πω ότι φορολογική δήλωση δεν κάνω, δν ξέρω αν χρειάζεται..πρόκειται για ποσό της τάξης των 4000 ευρώ με προκαταβολή 1000 ευρώ περίπου και τα υπόλοιπα δόσεις(μάλλον 12).Από μαγαζί με μεταχειρισμένα, προφανώς, ή από κάποιον ιδιώτη θα την πάρω(έχω μάθει ότι γίνεται και σε αυτή την περίπτωση διακανονισμός μέσω μαγαζιού).

Αν πάω να τους ρωτήσω, τι θα μου ζητήσουν?? να πω ότι δεν έχω τπτ στο όνομά μου και δεν ξέρω αν θέλουν και άλλου είδους εγγύηση εκτός της παρακράτησης της κυριότητας της μηχανής (που νομίζω ότι έτσι γίνεται)..να την πάρει άλλος την μηχανή στο όνομά του δεν παίζει..

δεν παίζει πρόβλημα με τα λεφτά(υπάρχουν δλδ), απλά θέλω να αγοράσω με δόσεις, δεν θέλω να τα δώσω όλα μπροστά..και είναι και η πρώτη μηχανή που θα αγοράσω..

ευχαριστώ!

Gandalf dr685sm
13/11/2009, 15:12
Το πρόβλημα του οτι δεν κάνεις δήλωση θα έχει να κάνει με την έκδοση καταναλωτικού δανείου απο τράπεζα, που χωρις δηλωθέν εισόδημα δεν θα σου βγάλει τίποτα. Επίσης χρειάζεται να έχεις και ΑΦΜ που θα πρέπει να βγάλεις.

Πρόσθετα σκέψου οτι έτσι όπως το πάνε απο του χρόνου θα πρέπει να δηλωνεις και πόθεν έσχες , οπότε αν δεν δηλώνεις εισόδημα και φανεί αγορά 5000 ευρώ ... πιάσε το αυγό και κούρευτο.

Κυριότητα επίσης παρακρατά η τράπεζα ή το κατάστημα που εγγυήθηκε μέχρι να αποπληρωθεί το δάνειο αν και εφόσον στο βγάλει η τράπεζα (Χωρίς δηλωθέν εισόδημα... πάρα πολύ χλωμό εώς και πεθαμένο). Γνώμη μου...

Πάρτην με μετρητά εφόσον μπορείς, θα έχεις και δωράκια απο τον έμπορο που δεν θα μπλέξει με γραφειοκρατικά, θα έχεις πλήρη κυριότητα και μέχρι να βγάλουν και το πόθεν έσχες τα λαμόγια που τα παίρνουν απο παντού, θα μπορείς να κάνεις και μια δήλωση εισοδήματος για να καλύψεις την αγορά.

Gandalf

anarki_85
13/11/2009, 15:22
καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση, κάτι τέτοιο φανταζόμουν ότι θα έπαιζε..ΑΦΜ έχω βέβαια(το βγάζεις ούτως ή άλλως όταν πας να βγάλεις δίπλωμα αυτοκινήτου/μηχανής), απλά δν κάνω φορολογική δήλωση..

θα το ψάξω λίγο, θα τους ρωτήσω δλδ να δω τι θα μου πουν...thanks!

camen
13/11/2009, 16:25
Δλδ εγω που πηρα μηχανακι με μετρητα απο την τσεπη μου πρεπει να την δηλωσω?
Ειμαι φοιτητης κ δεν κανω δηλωση...

2stroker
13/11/2009, 16:59
αν θυμαμαι καλα μεχρι 300 κυβικα δεν φορολογειτε οποτε δεν την αναφερεις στη δηλωση στην εφορια.

οσο για το φιλο αν δεν κανεις δηλωση δεν θα σου βγαλουν το δανειο οποτε θα χρειαστεις καποιον εγγυητη π.χ τον πατερα σου.ετσι ειχα κανει εγω οταν ειχα παρει το αμαξι:beer:

camen
13/11/2009, 17:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από 2stroker
αν θυμαμαι καλα μεχρι 300 κυβικα δεν φορολογειτε οποτε δεν την αναφερεις στη δηλωση στην εφορια.

οσο για το φιλο αν δεν κανεις δηλωση δεν θα σου βγαλουν το δανειο οποτε θα χρειαστεις καποιον εγγυητη π.χ τον πατερα σου.ετσι ειχα κανει εγω οταν ειχα παρει το αμαξι:beer:

Eμενα που ειναι 625cc???
Εγω ξερω οτι κανεις δεν τις δηλωνει.Ακομη και ατομα που εχουν 3-4 μηχανες στο ονομα τους...
Εγω τι να δηλωσω,αφου ουτε εισοδημα εχω και προφανως δεν κανω φορολογικη δηλωση...