View Full Version : Χαραμίζονται τα supersport στη χώρα μας;
απο Mototriti.gr
Πώς εξηγείτε εσείς αυτό το «παράδοξο» της ελληνικής αγοράς;
Γεγονός:
-Πρόκειται για μια από τις ακριβότερες κατηγορίες μοτοσικλετών και μια από τις πιο δαπανηρές σε ό,τι αφορά στη συντήρηση μετά την αγορά.
Γεγονός:
-Οι μοτοσικλέτες της κατηγορίας αυτής έχουν μεν αποκτήσει πιο φιλικό χαρακτήρα τα τελευταία χρόνια, δε παύουν, όμως, να έχουν ένα σχετικά περιορισμένο εύρος ιδανικής χρήσης, που, σε κάποιες περιπτώσεις, πλησιάζει στα όρια της εξειδίκευσης, ενώ αποδίδουν το 100% των δυνατοτήτων τους μόνο στη πίστα. Και δεδομένου ότι το κόστος του να ταξιδέψεις, για παράδειγμα, από Αθήνα στις Σέρρες (μετ’ επιστροφής) μπορεί να ξεπεράσει τα 100 ευρώ για βενζίνη και μόνο, αυτό που οι αναβάτες του εξωτερικού χαίρονται συχνά, στην Ελλάδα καταντά σπάνια πολυτέλεια.
Γεγονός:
-Τα supersport ξεπερνούν κατά πολύ σε πωλήσεις κατηγορίες μοτοσικλετών όπως τα enduro, SM και ΜΧ που είναι πιο οικονομικά σε αγορά και συντήρηση, ενώ δεν απαιτούν ειδικό περιβάλλον για να αποδώσουν στο 100%. Ειδικά για τα off-road μοντέλα η Ελλάδα αποτελεί μια ατελείωτη πίστα και το σημαντικότερο, η επίσκεψη σε αυτή δεν κοστίζει τίποτα!
Ερωτήματα:
Τελικά χαραμίζονται τα supersport στη χώρα μας;
Μπορούν να προσφέρουν κάτι από τη μαγεία τους στο αφιλόξενο, λόγω των περιστάσεων για αυτά περιβάλλον της Ελλάδας;
«Βγάζουν τα λεφτά τους» τα supersport ή απαξιώνονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία ως μέσο επίδειξης κα εντυπωσιασμού;
καποτε σπαταλαγαμε ατελειωτες ωρες να κουβεντιαζουμε πανω σε αυτο το θεμα.
Υστερα κολλησαμε ταμπελακια σε αυτους που παιρνουν τα ss για να πανε στη δουλεια η στην καφετερια και χλευαζαμε τα τετραγωνα τους λαστιχα.
Μετα ηρθαν τα track day και καποιοι - στραφηκαν προς τα εκει , εχοντας κατα γενικη ομολογια την σωστη χρηση για τις μοτοσυκλετες αυτες.
Καποτε θα ελεγα πολλες ''ορθολογιστικες'' θεωρειες για το οδοστρωμα την χρηση και ολα αυτα που σωστα επισημενοντε στο παραπανω κειμενο και με βρισκουν ''ορθολογιστικα'' 100% συμφωνη.....
τελικα αυτο που εχω εν κατακλειδι να πω μετα απο χρονια απειρων συζητησεων ειναι οτι....αν κατι μου αρεσει και μπορω να το παρω και να το συντηρισω θα το παρω και αν αυτο λεγετε ss και εγω με τις πιστες δεν εχω καμμια επαφη...παλι θα το παρω.
Τελικα για ποιο λογο δουλευουμε?για να κανουμε αυτο που ο καθενας θεωρει οτι θα του ομορφηνει την ζωη.Και αυτος και μονο ο λογος εμενα μου φτανει.
Και το καταλαβα τωρα τελευταια οταν ειδα τον φιλο μου τον Νικο που δεν εχει ιδεα απο πιστες , δεν εχει ιδεα απο τεχνικα θεματα , απο εξοπλισμο κλπ κλπ ....
και ομως ανοιγει τα αυτια του και ακουει , ρωταει , διαβαζει , μαθαινει ....
εχει gsxr οχι δεν παει πιστα οχι δεν τρεχει δεν κανει τπτ απο αυτα που μπορει να του προσφερει αυτη η μοτοσυκλετα....ομως!!!!την καθαριζει καθε μερα (ειναι η ωρα που ξεχνιετε λεει απο ολα τα αλλα) , την προσεχει και οταν ξεκαβαλαει απο πανω της εστω και απο το σπιτι ως την καφετερια εχει ενα χαμογελο τεραστιο!!!!!!.Ναι παντου σε ολα τα ειδη μοτοσυκλετων υπαρχουν αυτοι που τα αγορασαν για τους λαθος λογους...οχι δεν ειναι παντα ετσι τελικα.
Ναι με λογικα επιχειρηματα δεν ειναι τα ss για καθημερινη χρηση ουτε για Ελληνικους δρομους.
Τελικα.Θα ακουμε τη λογικη σε ΟΛΑ?μπα...δε νομιζω....γιατι αν την ακουγαμε δεν θα οδηγουσαμε μοτοσυκλετες 100+ ιππων....προσπαθουμε να οδηγουμε λογικα να εξοπλιζομαστε για την ασφαλεια μας να εχουμε υπομονη και τοσα αλλα που ανα καιρους λεμε
θα βαλουμε την λογικη και στο ποια θα αγορασουμε?
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
..........
τα ειπες ολα !!!!:beer:
devil's animal
14/11/2009, 10:38
θα συμφωνησω και εγω με την Ευη και συμπληρωματικα θα πω οτι το ιδιο μπορουμε να ισχυριστουμε και για τα πολυ ακριβα αμαξια που κυκλοφορουν αβερτα αναμεσα μας.
ειτε προκειται για αστραφτερες porsche και ferrari ή για θηριωδη τζιπ τετρακινητα 5000cc+
θα μου πεις υπαρχει καλυτερη ενεργητικη και παθητικη ασφαλεια.και θα συμφωνησω.
αλλα και στις ss μηχανες υπαρχει ενεργητικη ασφαλεια.
καλυτερα φρενα, αναρτησεις, πλαισια, γεωμετρια.
το να παρεις κατι που γουσταρεις και να μην εκμεταλευεσαι πληρως τις δυνατοτητες του συμβαινει κατα κορον σε ολα τα πραγματα.
ποσοι εχουν παρει φοβερα κομματια για να "χτισουν" τον δικο τους hi tech στερεοφωνικο και δεν ακουν συχνα μουσικη ή δεν βλεπουν ταινιες στο home cinema?
ποσοι εχουν παρει φοβερους επεξεργαστες και οθονες και ουσιαστικα τα χαραμιζουν επειδη απλα θελουν να σερφαρουν στο νετ και οχι να "τρεξουν" ενα σουπερ απαιτητικο προγραμμα?
ποσοι παιρνουν φοβερα και τρομερα κινητα και απλα κανουν και δεχονται τηλεφωνηματα?
απειρα παραδειγματα.
η ανθρωπινη ματαιοδοξια ειναι κατι αξεπεραστο σ'αυτο τον κοσμο και κανεις δεν μπορει να κρινει κανεναν για τις επιλογες του.
και εμεις εδω κανουμε πλακα με τους καφετεριακηδες με τα ss επειδη ασχολουμαστε κατ'εξοχην με αυτο.δλδ την μοτοσυκλετα.
αν ειμασταν σε ενα αλλο φορουμ, με αντικειμενο το home cinema θα κοροϊδευαμε τους αντιστοιχους τυπους που εγραψα πιο πανω...
ας παρει ο καθενας αυτο που γουσταρει και ας το χαρει οπως θελει.
αν εκμεταλευται εστω και στο 50% την "απολυτοτητα" του αντικειμενου,ακομα καλυτερα.
και οπως εχω ξαναπει.
αλλος παιρνει την ss επειδη γουσταρει να τελικιαζει.
αλλος για να πηγαινει πιστα και να στριβει.
αλλος για να κανει σουζες, εντο και λοιπα καγκουριλικια.
αλλος για κανει ταξιδι αστραπη σε κοντινα μερη (Χαλκιδα, Κορινθο, Ναυπλιο)
κλπ...κλπ..
ας μην κατακρινουμε τον καθενα επειδη εμεις ειμαστε διαφορετικοι.
ΚΟΥΛΑΔΙΑ!:lol: :lol:
sapila racing
14/11/2009, 10:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
απο Mototriti.gr
Γεγονός:
-Τα supersport ξεπερνούν κατά πολύ σε πωλήσεις κατηγορίες μοτοσικλετών όπως τα enduro, SM και ΜΧ που είναι πιο οικονομικά σε αγορά και συντήρηση, ενώ δεν απαιτούν ειδικό περιβάλλον για να αποδώσουν στο 100%. Ειδικά για τα off-road μοντέλα η Ελλάδα αποτελεί μια ατελείωτη πίστα και το σημαντικότερο, η επίσκεψη σε αυτή δεν κοστίζει τίποτα!
Eδω το χουν χάσει λίγο το θέμα.
Αυτό δεν είναι γεγονός αλλά αυθαίρετο συμπέρασμα του αρθογράφου και ειναι λάθος σε πολλά σημεια.
Μπορεί τα SS να πουλάνε περισσότερο απο τα Enduro, SM και MX, αλλά νούμερο 1 είναι πάντα τα on-off τα οποία τεχνηέντως αφήνει εκτός εξίσωσης.
Μετα λέει οτι τα Enduro, SM και MX, δεν απαιτούν ειδικό περιβάλλον... ότι νάναι δηλαδή.
Να πάρουμε MX χωρις πινακίδες/φώτα να πηγαίνουμε στη δουλειά μας??
Λεει κι άλλες μπούρδες αλλά εντάξει φτάνει...
Η Evi τα είπε ωραία.
Και δεν πεταξε και κανα Z750 :lol:
christostr
14/11/2009, 10:55
EVI :a013: :a013: :a013:
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
απο Mototriti.gr
Τελικά χαραμίζονται τα supersport στη χώρα μας;
οσο χαραμίζεται μαζι σου μια κουκλαρα που σου "κάθετε" και την "περιποιήσε" και να την "πηγαίνεις βόλτα" κλπ χωρίς να μπορείς να πάρεις το 100% αυτών που μπορεί να σου προσφέρει:D
evi :a18:
Vstrommer71
14/11/2009, 13:04
Με ενα μεσαιο-μεγαλο on-off κανεις αψογα την δουλεια σου εντος Ελλαδας
Τωρα το γιατι πουλανε τα SS αυτο αναγεται στην ματαιοδοξια του Ελληνα αγοραστη.Προφανως Γερμανιες-Γαλλιες που τα τυπου Βandit πχ πουλανε σαν ζεστα κουλουρια ειναι μ@λακες φαινεται,αθανατε Ελληνα:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
Τωρα το γιατι πουλανε τα SS αυτο αναγεται στην ματαιοδοξια του Ελληνα αγοραστη.Προφανως Γερμανιες-Γαλλιες που τα τυπου Βandit πχ πουλανε σαν ζεστα κουλουρια ειναι μ@λακες φαινεται,αθανατε Ελληνα:lol:
σορυ ρε φιλε αλλα εισαι αδικος
τι φαση του να το εχουν γιατι μονο αυτο γουστάρουν δεν την σκέφτηκες?
πρέπει να ειναι απαρέτιτα ματαιοδοξία?
:nono:
η μηχανη δεν ειναι για το γκαζόν αλλα για την καύλα
tai
christostr
14/11/2009, 16:17
Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που... ΝΟΜΙΖΟΥΝ πως έχουν on-off και πάνε πάντα από άσφαλτο. Ξέρεις γιατί; Γιατί.. ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ!!!;)
:wave2:
stefanos
14/11/2009, 16:28
Οι επιλογές γίνονται πάντα με το που μπορεί να φτάσει κανείς, και δεν πρέπει να αποκλείουμε και την περίπτωση λάθους επιλογής και αναγκαστικής συμβίωσης, αλλά σε μεγάλο βαθμό ο καθένας έχει μιά εικόνα στο μυαλό του για τον εαυτό του και προσπαθεί να την πραγματοποιήσει.
Δεν είναι απαραίτητο αυτή να έχει σχέση με την πραγματικότητα ή την πρακτικότητα.
Χώρια που είναι σε μεγάλο βαθμό χόμπι και όχι μετακίνηση.
notakos600
14/11/2009, 16:50
Η φρέζα που είχε ο πατέρας μου στο χωράφι ήταν value for money...
Αλοίμονο αν βάλουμε μέτρο στη κ@ύλα μας.
Το μοτοτρίτη πρέπει να φάει πολλά καρβέλια ακόμα για να λέγεται μοτοσυκλετιστικό περιοδικό.
+ 10000 στην Εύη, τα έγραψε όλα κυριολεκτικά και μεταφορικά. :smokin:
ducpilot
14/11/2009, 17:06
Καμια μοτο δεν χαραμιζετε,αυτος που την πηρε κατι ξερει.:beer:
Τωρα το γιατι πουλανε τα SS αυτο αναγεται στην ματαιοδοξια του Ελληνα αγοραστη.
Κάποιοι από εμάς δεν αγοράσαμε μηχανάκι ως μεταφορικό μέσο, αλλά ως σκεύος ηδονής.
Βέβαια εσύ έχεις βεστρόμ...
κοίτα ρε κολλημα που έχει ο κόσμος και κάθεται και ασχολιέται!
ναι ρε γουστάρουμε τα ss κι ας τα βγάζουμε να τα δει ο ήλιος μια φορά τη βδομάδα.τι τον νιάζει τον άλλο??
κι εγώ άμα είχα τα φράγκα θα αγόραζα desmo16 και θα την άραζα μπροστά στη καφετέρια για να τη χαζεύουν
τα λιγούρια και να γουστάρω.Θα ρωτήσω κανένα?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
κι εγώ άμα είχα τα φράγκα θα αγόραζα desmo16 και θα την άραζα μπροστά στη καφετέρια για να τη χαζεύουν
τα λιγούρια και να γουστάρω.Θα ρωτήσω κανένα?
καλα εσυ εισαι και ψωναρα:lol: :lol:
ναι ρε ψωνάρα είμαι κι σ'όποιον αρέσω...:smokin:
όποιου δε του κάνω παίρνει 2 παπάκια...
XJR_Billy
14/11/2009, 18:19
Ειν' ωραίοι οι μάγκες με τα SS.
Εγώ τους χαίρομαι.
Respect στα άτομα που ακολουθούν την καρδιά τους αδιαφορώντας για τις γνώμες των άλλων.
@Evi & Devil's: :a10: :a013: :beer: :beer:
Χωμάτινος
14/11/2009, 19:37
Δεν με νοιάζει αν είναι SS, παπί κωλοφτιαγμένο, enduro, trial, γυμνό street fighter, μοτοκροσάδικο, παλιομοδίτικο παρτάλι, χαλαρό ταξιδιάρικο ή ξέρω 'γω τι άλλο . .
. . περί ορέξεως ουδείς λόγος. Όλοι έχουμε ένα κοινό πάθος γιά τα μηχανοκίνητα δίκυκλα και ο καθένας το βιώνει ανάλογα με την εμπειρία, τα γούστα και την οικονομική επιφάνεια που έχει.
chris_honda
14/11/2009, 20:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
τα ειπες ολα !!!!:beer:
:beer: :beer:
Vstrommer71
15/11/2009, 01:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
Κάποιοι από εμάς δεν αγοράσαμε μηχανάκι ως μεταφορικό μέσο, αλλά ως σκεύος ηδονής.
Βέβαια εσύ έχεις βεστρόμ...
(Στην φωτο ειναι βεβαια καποιος...Mike Metzger ουχι η αφεντια μου :lol: )
Eν τελει βεβαια δεν καταλαβα γιατι θεωρεις το Vstrom μεταφορικο μεσο κι οχι ''σκευος ηδονης'' οπως λες.Αν δεν θεωρειται ηδονη το πρωί να εισαι Πατρα και στην διαρκεια της ημερας να περιδιαβαινεις τα Γιαννενα,το Μετσοβο,την λιμνη στις πηγες του Αωου,τον αυχενα της Καταρας,τα ορεινα των Τρικαλων,τους επαρχιακους της Θεσσαλιας και την αναβαση στον Μπραλο και στον Παρνασσο δεν ειναι ηδονη τοτε τι ειναι?:beer:
(Γι αυτην λοιπον την χρηση ΔΕΝ κανει ενα supersport,δεν τα βγαζει περα με τον λακκουβοπολεμο.Αν ταξιδευεις παντου στην Ελλαδα,δυστυχως ή ευτυχως...οn-off θελεις)
180617
Vstrommer71
15/11/2009, 01:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
σορυ ρε φιλε αλλα εισαι αδικος
τι φαση του να το εχουν γιατι μονο αυτο γουστάρουν δεν την σκέφτηκες?
πρέπει να ειναι απαρέτιτα ματαιοδοξία?
η μηχανη δεν ειναι για το γκαζόν αλλα για την καύλα
tai
Αλλοιμονο,συζητηση κανουμε:beer:
Περι ορεξεως ουδεις λογος,αλλα γνωμες καταθετουμε.Εδω γεμισαν οι δρομοι των πολεων αυτοκινητα και ψαχνουμε να δουμε γιατι γεμισαν οι δρομοι Supersport?
:smokin:
Vstrommer71
15/11/2009, 02:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από XT_Billy
Ειν' ωραίοι οι μάγκες με τα SS.
Εγώ τους χαίρομαι.
Respect στα άτομα που ακολουθούν την καρδιά τους αδιαφορώντας για τις γνώμες των άλλων.
Κι εγω πραγματικα χαιρομαι τα παιδια με τα SS τα οποια ΔΕΝ οδηγουν με φορμα,γυαλι ηλιου και καπελακι.
Επισης αν οδηγουν χωρις να κανουν του κοσμου τις μ@λακιες στους δρομους της πολης.Ελατε μια βολτα απο Πατρα να θαυμασετε τα καμαρια μας:smokin:
Γι αυτην λοιπον την χρηση ΔΕΝ κανει ενα supersport,δεν τα βγαζει περα με τον λακκουβοπολεμο.Αν ταξιδευεις παντου στην Ελλαδα,δυστυχως ή ευτυχως...οn-off θελεις
Το πρώτο σου ποστ ήταν λίγο "κάπως" και ήθελε ανάλογη απάντηση. Τώρα τα λες καλύτερα :P
Σίγουρα δεν παίρνεις SS για να γυρίσεις τον κόσμο. Αλλά, με το συγκεκριμένο μηχανάκι, ΕΓΩ απολαμβάνω κάθε χιλιόμετρο, είτε πηγαίνοντας στο κέντρο για δουλειά, είτε πηγαίνοντας για καφέ, είτε στην άδεια εθνική, είτε σε ατελείωτο στροφιλίκι. 'Η μπορώ απλά να τη βλέπω να κάθεται στο γκαράζ και να τη χαζεύω. Ο καθένας όπως τη βρίσκει. Σίγουρα έχουμε διαφορετικά πράγματα στο μυαλό μας, εμείς οι δύο, όταν λέμε "ταξίδι" ;) Και, σίγουρα, ταξιδεύοντας (εγώ, ξανατονίζω) με ένα on-off, θα ένιωθα μισός.
Ελατε μια βολτα απο Πατρα να θαυμασετε τα καμαρια μας:smokin:
Προτιμώ brownies στα Haagens Dazs στη Νικολάου για να χαζεύω φοιτητικά κορμάκια :smokin:
Vstrommer71
15/11/2009, 14:21
Το πρώτο σου ποστ ήταν λίγο "κάπως" και ήθελε ανάλογη απάντηση. Τώρα τα λες καλύτερα :P
Σίγουρα δεν παίρνεις SS για να γυρίσεις τον κόσμο. Αλλά, με το συγκεκριμένο μηχανάκι, ΕΓΩ απολαμβάνω κάθε χιλιόμετρο, είτε πηγαίνοντας στο κέντρο για δουλειά, είτε πηγαίνοντας για καφέ, είτε στην άδεια εθνική, είτε σε ατελείωτο στροφιλίκι. 'Η μπορώ απλά να τη βλέπω να κάθεται στο γκαράζ και να τη χαζεύω. Ο καθένας όπως τη βρίσκει. Σίγουρα έχουμε διαφορετικά πράγματα στο μυαλό μας, εμείς οι δύο, όταν λέμε "ταξίδι" ;) Και, σίγουρα, ταξιδεύοντας (εγώ, ξανατονίζω) με ένα on-off, θα ένιωθα μισός.
Eαν ομως καμμια φορα τυχει να πας σε μερη που μπορει να σε βγαλει ο δρομος και απο χωμα,τοτε σου ΕΓΓΥΩΜΑΙ οτι θα ψαχνεις για μηχανακι που να σε παει παντου.Τοτε θα καταλαβεις οτι οι ασφαλτοστρωμενοι δρομοι φτανουν μεχρι ας πουμε το 60% της ομορφιας που μπορεις να απολαυσεις στην Ελλαδα.Το υπολοιπο(και ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ πιο ομορφο!) θελει...κατι πιο ψηλο απο SS
Δεν εχω κανενος ειδους αντιπαθεια με τα supersport,αλλα επιμενω οτι ειναι για τις ελληνικες συνθηκες μηχανακια με πολυ περιορισμενο ευρος χρησης και πρακτικα ειναι πολυ λιγα τα μερη(εκτος πιστας) οπου μπορεις πραγματικα να απολαυσεις τις εξωπραγματικες δυνατοτητες τους.Συνεπεια αυτου του γεγονοτος ειναι και πολλοι κατοχοι τους να πανε εξωφρενικα γρηγορα σε δρομους πχ ευθειες των πολεων και γενικα σε διαδρομες που ειναι μεν ωραιες αλλα οχι για τις ταχυτητες αυτες πχ Επιδαυρος μου ερχεται στο μυαλο.Τις συνεπειες νομιζω τις ξερεις και ισως τις εχεις δει πολλες φορες κι απο κοντα.Φιλικα:beer:
Vstrommer71
15/11/2009, 14:24
Προτιμώ brownies στα Haagens Dazs στη Νικολάου για να χαζεύω φοιτητικά κορμάκια :smokin:
Αστο,η Αγιου Νικολαου θα επρεπε να μετονομαστει σε Αγιου Δεκαευρου,τοσο κοντευει ο καφες στα ''κυριλε'' στεκια(μη :yuck: )
Προχτες ενας πιτσιρικας με ενα σκουτερακι επεσε πανω σε μια γιαγια(πεζοδρομος σου λεει μετα!)
Αστο,η Αγιου Νικολαου θα επρεπε να μετονομαστει σε Αγιου Δεκαευρου,τοσο κοντευει ο καφες στα ''κυριλε'' στεκια(μη :yuck: )
πλερώνεις τη πασαρέλα φίλε...:smokin:
δε με χεζεται ρε....οχι στα ss,οχι στα χωματινα,οχι στα σκουτερ (δεν ειναι μηχανες),οχι στα τιντιεμ (ειναι μονο για μαρσιποφορα-ντεμεκ μοτοσυκλετιστες),οχι στα στρωματα (δεν μπορεις να διαχειριστεις την τελικη του),παρτε ον-οφ.δλδ τι ονοφ?κατεμ?γελαμε.βαρκαντερο?κλαιμε.μπεμβε?δεν ειμαστε χαρτογιακαδες.μπερδευτηκα....
δε γαμιεται παω βολτα με το τζιξερ να ξελαμπικαρω.:wave2:
(Στην φωτο ειναι βεβαια καποιος...Mike Metzger ουχι η αφεντια μου :lol: )
Eν τελει βεβαια δεν καταλαβα γιατι θεωρεις το Vstrom μεταφορικο μεσο κι οχι ''σκευος ηδονης'' οπως λες.Αν δεν θεωρειται ηδονη το πρωί να εισαι Πατρα και στην διαρκεια της ημερας να περιδιαβαινεις τα Γιαννενα,το Μετσοβο,την λιμνη στις πηγες του Αωου,τον αυχενα της Καταρας,τα ορεινα των Τρικαλων,τους επαρχιακους της Θεσσαλιας και την αναβαση στον Μπραλο και στον Παρνασσο δεν ειναι ηδονη τοτε τι ειναι?:beer:
(Γι αυτην λοιπον την χρηση ΔΕΝ κανει ενα supersport,δεν τα βγαζει περα με τον λακκουβοπολεμο.Αν ταξιδευεις παντου στην Ελλαδα,δυστυχως ή ευτυχως...οn-off θελεις)
Γιατί ρε φίλε θες on-οφφ για αυτά που λές? Και γιατί το στρώμα ειναι on-off και ποιός σουπε πως τα κάνει αυτά ακριβώς που περιγράφεις καλύτερα απ΄το δικό μου μηχανάκι που 'ναι σπορ-τουρινγκ? Εγω λέω πως με το δικό μου π.χ. τα κάνεις ολα αυτά και ΠΟΛΥ πιο ευχάριστα.. Τι ειναι πια αυτά τα ον-οφφ ,θεραπεία για πάσα νόσο και πάσα μαλακία?
δε με χεζεται ρε....οχι στα ss,οχι στα χωματινα,οχι στα σκουτερ (δεν ειναι μηχανες),οχι στα τιντιεμ (ειναι μονο για μαρσιποφορα-ντεμεκ μοτοσυκλετιστες),οχι στα στρωματα (δεν μπορεις να διαχειριστεις την τελικη του),παρτε ον-οφ.δλδ τι ονοφ?κατεμ?γελαμε.βαρκαντερο?κλαιμε.μπεμβε?δεν ειμαστε χαρτογιακαδες.μπερδευτηκα....
δε γαμιεται παω βολτα με το τζιξερ να ξελαμπικαρω.:wave2:
TRANSALP ΡΕ ΒΛΑΜΕΝΕ!
Allst@rf
16/11/2009, 14:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
οσο χαραμίζεται μαζι σου μια κουκλαρα που σου "κάθετε" και την "περιποιήσε" και να την "πηγαίνεις βόλτα" κλπ χωρίς να μπορείς να πάρεις το 100% αυτών που μπορεί να σου προσφέρει:D
evi :a18:
το "πηγαδι" δεν παθαινει τιποτα.ο "κουβας" τραβαει ολο το ζορι...:D
Allst@rf
16/11/2009, 14:21
σπιτι-καφετερια και καφετερια-σπιτι για μενα χαραμιζονται τα ss...
(βεβαια ,μπορει η καφετερια να ειναι το στορκ ,ε εκει ενταξει ,θα χασμουριθει λιγακι το θηριο):evil: :evil:
H πιό σωστή απάντηση στο παρόν... :a10:
Allst@rf
16/11/2009, 22:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
H πιό σωστή απάντηση στο παρόν... :a10:
δεν το ήξερα ότι κάθε ερώτηση σ'αυτο το φόρουμ έχει την σωστή της απάντηση...ενδιαφέρουσα προοπτική...:rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
TRANSALP ΡΕ ΒΛΑΜΕΝΕ!
τι ειναι παλι αυτο ?:look:
Αυτό που θα έπρεπε να έχεις για να μην χαραμίζεται ένα 1000 τξίξερ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Αυτό που θα έπρεπε να έχεις για να μην χαραμίζεται ένα 1000 τξίξερ.
και ετσι να ηταν πιο χαραμι θα πηγαινε ενα 954 και δε θελω να σε ωθησω στην αυτοκτονια ρε φιλε...
:lol: :lol: :lol:
Κάτι που ζαχάρωνες για φόρτωμα και χαλαρά ταξιδάκια, remember :evil: ;
Cpt. Haddock
17/11/2009, 08:59
:a014:
στη δικια μου γλωσσα λεγεται λυση αναγκης για μεταφορα αποσκευων με 2 τροχους.κοινως μια ανοστη αγευστη και αδιαφορη μαλακια.
για να μη μπερδευεσαι :wave2:
στη δικια μου γλωσσα λεγεται λυση αναγκης για μεταφορα αποσκευων με 2 τροχους.κοινως μια ανοστη αγευστη και αδιαφορη μαλακια.
H άνοστη, άγευστη και αδιάφορη μαλακία προτίθεται να σου κουβαλήσει τα πράγματα σε καμιά βόλτα...
Τα τσιγάρα σου να τα έχεις πάνω σου για να καπνίζεις περιμένοντάς μας να έρθουμε...
Και ο καφές μου να είναι γλυκός...
:a22:
για να μη μπερδευεσαι :wave2:
Δεν μπορείς να κάνεις ταξίδι με αποσκευές με SS;
Εσύ; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Πόσα αμάνικα κουβαλάς ρε μλκ; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:
H άνοστη, άγευστη και αδιάφορη μαλακία προτίθεται να σου κουβαλήσει τα πράγματα σε καμιά βόλτα...
Τα τσιγάρα σου να τα έχεις πάνω σου για να καπνίζεις περιμένοντάς μας να έρθουμε...
Και ο καφές μου να είναι γλυκός...
:a22:
θα ξεκινησεις κανα χρονο πριν ???:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Cpt. Haddock
17/11/2009, 09:34
careful, troop' ...
we are about to say something nasty here :evil:
Δεν μπορείς να κάνεις ταξίδι με αποσκευές με SS;
Εσύ; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Πόσα αμάνικα κουβαλάς ρε μλκ; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
τι μλκς!!!
απλα ρε εχει μπει το κουμαν και δεν εχω χωρο κατω απο τη σελα :lol: :lol: :lol:
geotriada
17/11/2009, 18:30
καταφερα να παρω ss στα 40φευγαμου,,,,,,
οποιος δεν εχει "καβαλησει" τετοια μηχανακια ΔΕΝ μπορει να καταλαβει πως ειναι
ΝΑ πηγαινεις με 200, να ανοιγεις, και να ,,,,,,,,,,,,
ΝΑ στριβεις με την σκεψη σου
ΝΑ βλεπεις τον ¨"στοχο" να ερχεται , να τσιμπας τις αγκυρες, και να σταματας και 10μ ,,,,πριν.
και φυσικα αν ειχα τετοιο μηχανακι στα 25 μου μαλον δεν θα εγραφα τωρα:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από geotriada
ΝΑ βλεπεις τον ¨"στοχο" να ερχεται , να τσιμπας τις αγκυρες, και να σταματας και 10μ ,,,,πριν.
και φυσικα αν ειχα τετοιο μηχανακι στα 25 μου μαλον δεν θα εγραφα τωρα:wave2:
φυσικα..... οι "πιστιαρες" ειναι για τα "κοινα" μηχανακια , ΟΤΙ η Formula 1 για ενα Ι.Χ.!
Ολες οι νεες τεχνολογιες.....Ολα τα εξωτικα υλικα....οι καινοτομιες....... πρωτα περνανε στα SS :smokin:
TOLISTOLAROS
17/11/2009, 18:38
Ο άνθρωπος παίρνει αυτό που του κάνει κέφι.
Αυτοί δηλαδή που παίρνουν κάτι τέρατα καταδυτικά ρολόγια κάνουν ΟΛΟΙ καταδύσεις;
Πάρτε ρε σεις ό,τι γουστάρετε.Απλά μην δοκιμάζετε πολύ τα όρια των μηχανών σε δημόσιους δρόμους(δεν ξέρω κατά πόσο εξαντλούνται χωρίς να πηγαίνει κανείς γυρεύοντας).
Ας πάρει κανείς SS έστω και για καφέ.
Vstrommer71
18/11/2009, 13:37
ΝΑ βλεπεις τον ¨"στοχο" να ερχεται , να τσιμπας τις αγκυρες, και να σταματας
.
.
.
.
.
.
στα χωραφια!!!!
Αυτο ειναι το σεναριο στους υπεροχους Ελληνικους δρομους:lol:
Ευχαριστω δεν θα παρω:smokin:
Vstrommer71
18/11/2009, 13:41
Nα εισαι σιγουρος οτι αν μιλαμε για καμμια βολτα της προκοπης(πανω απο 400 χλμ δηλαδη,κι οχι μονο εθνικη) θα φτασει γρηγοροτερα(και πιο ξεκουραστα) απο την αφεντια σου!:smokin:
Κατσε τωρα να ερθει κι ο nasty man με τον Αγγλικο καρβουνιαρη να σΕ πω εγω! :rotflmao:
geotriada
18/11/2009, 14:10
Αυτο ειναι το σεναριο στους υπεροχους Ελληνικους δρομους:lol:
Ευχαριστω δεν θα παρω:smokin:
φιλε μου στα χωραφια μπορεις ευκολα να καταληξεις και συ με την καρεκλα σου, φορτωμενος
με τις βαλιτσες σου (πισθοβαρος δηλ.) και πας να στριψεις με 40 ,,,,,,,,,:smokin:
Είμαι μαζί με όποιον αγοράζει από/με συναίσθημα.
Αυτό όμως, δεν φτάνει για να κρατήσω τα γέλια μου όταν βλέπω σούπερσπορ πηγμένα στην κίνηση, κέντρο, έξω από καφέ, έξω από το γραφείο...
και πάντα χωρίς καθρέπτες αλλά με εξάτμΙση...:lol: :bigcry:
Vstrommer71
18/11/2009, 14:17
φιλε μου στα χωραφια μπορεις ευκολα να καταληξεις και συ με την καρεκλα σου, φορτωμενος
με τις βαλιτσες σου (πισθοβαρος δηλ.) και πας να στριψεις με 40 ,,,,,,,,,:smokin:
Σαφεστατα μπορει να συμβει και αυτο
Σκεψου ομως απο αποψη πιθανοτητων τι ειναι πιο πιθανο:Να παω στα χωραφια πηγαινοντας με το 690 φορτωμενος χαζευοντας το τοπιο ή με κανα SS εχοντας φορτωσει καμμια 150αρα χλμ σε καμμια στροφη?:winka:
βλέπω σούπερσπορ πηγμένα στην κίνηση
Τα συγκεκριμένα άτομα θα έπηζαν και με trial.
Σκεψου ομως απο αποψη πιθανοτητων τι ειναι πιο πιθανο:Να παω στα χωραφια πηγαινοντας με το 690 φορτωμενος χαζευοντας το τοπιο ή με κανα SS εχοντας φορτωσει καμμια 150αρα χλμ σε καμμια στροφη?:winka:
Σταματήστε να μιλάτε με βλακώδεις υποθέσεις. Σοβαρά.
geotriada
18/11/2009, 14:21
εχεις οδηγησει ss???
οτι ειναι για σενα τα 70χλμ ειναι τα 150 για ενα ss,,,
Vstrommer71
18/11/2009, 14:24
εχεις οδηγησει ss???
οτι ειναι για σενα τα 70χλμ ειναι τα 150 για ενα ss,,,
Κανεις ομως μια παρανοηση:Οι νομοι της Φυσικης ειναι απαραβατοι κι οτι και να κανουν τα ρημαδια τα ανθρωπινα μηχανηματα δεν μπορουν να τους νικησουν:D
Τωρα βεβαια-να πω και την κακια μου- ενα 690 με ασφαλτινα ζαντολαστιχα δεν στριβει ασχημα,ακομα και με 150:rotflmao:
Τωρα βεβαια-να πω και την κακια μου- ενα 690 με ασφαλτινα ζαντολαστιχα δεν στριβει ασχημα,ακομα και με 150:rotflmao:
Σαφώς, αλλά κάτι έχεις καταλάβει λάθος. Τα SS δεν υπερτερούν στα στροφιλίκια με 150, αλλά με 250.
Vstrommer71
18/11/2009, 14:31
Σταματήστε να μιλάτε με βλακώδεις υποθέσεις. Σοβαρά.
Αν βαζαμε το μυαλο μας ολοι μας να δουλεψει και αναλογιζομασταν ποσο ευκολα ανοιγεις το γκαζι,αλλα ποσο δυσκολα σταματας αμα μαζεψεις υπερβολικα χλμ ισως και να ειμασταν περισσοτεροι στους δρομους και λιγοτεροι στα νοσοκομεια(ή και πιο μακρια).Βλακωδης υποθεση αλλα δεν θα ηταν καλυτερα αμα πηγαιναμε σαν ανθρωποι στους δρομους αντι σαν μουρλοκομεια?:winka:
geotriada
18/11/2009, 14:32
Σαφώς, αλλά κάτι έχεις καταλάβει λάθος. Τα SS δεν υπερτερούν στα στροφιλίκια με 150, αλλά με 250.
+750:wave2:
Vstrommer71
18/11/2009, 14:33
Εσυ μπορει να το νομιζεις αυτο(και πολλοι αλλοι) αλλα οι μπαριερες(και οι στατιστικες των τροχαιων) ΑΛΛΑ λενε φιλε μου:sad:
Ξαναλέω ότι η μοτοσυκλέτα, για αρκετούς από εμάς, είναι μέσο ευχαρίστησης και όχι μετακίνησης. Αν ήθελα άνεση και ασφάλεια, θα είχα αυτοκίνητο. Ξέρω τους κινδύνους. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου.
ΤΙ λένε οι στατιστικές? Θέλω στοιχεία κι όχι αοριστίες.
Cpt. Haddock
18/11/2009, 14:37
Καλά, κόψε κατι :lol:
Vstrommer71
18/11/2009, 14:37
Ξαναλέω ότι η μοτοσυκλέτα, για αρκετούς από εμάς, είναι μέσο ευχαρίστησης και όχι μετακίνησης. Αν ήθελα άνεση και ασφάλεια, θα είχα αυτοκίνητο. Ξέρω τους κινδύνους. Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου.
ΤΙ λένε οι στατιστικές? Θέλω στοιχεία κι όχι αοριστίες.
Αν πας μια βολτα απο Επιδαυρο ή Γαλαξιδι θα τις δεις μονος σου τις στατιστικες(μετρα τα εκκλησακια) στην ακρη του δρομου.
Θα σου τυχει μαλιστα να μαζευεις πολλες φορες μηχανακια απο την ακρη του δρομου
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Καλά, κόψε κατι :lol:
Για τα μηχανάκια μιλάω ε. Όχι για τους οδηγούς (ή εμένα, για τους εξυπνάκηδες που θα συνεχίσουν).
Αν πας μια βολτα απο Επιδαυρο ή Γαλαξιδι θα τις δεις μονος σου τις στατιστικες(μετρα τα εκκλησακια) στην ακρη του δρομου.
Θα σου τυχει μαλιστα να μαζευεις πολλες φορες μηχανακια απο την ακρη του δρομου
Και όλοι αυτοί ήταν προσωπικοί σου φίλοι και ξέρεις ότι είχαν SS και πήγαιναν με 250. Right.
Vstrommer71
18/11/2009, 14:43
Και όλοι αυτοί ήταν προσωπικοί σου φίλοι και ξέρεις ότι είχαν SS και πήγαιναν με 250. Right.
Οχι,δεν ηταν προσωπικοι μου φιλοι.Ειναι τζιξερακηδες που με περασαν σε κλειστη στροφη με +80 χλμ(για να αποδειξουν τι?) και μετα απο μερικα χλμ τους μαζευα απο τα χαλικια.Δεν λεω οτι ειναι οτι καλυτερο,αλλα ειναι ωμη η πραγματικοτητα
Για τα μηχανάκια μιλάω ε. Όχι για τους οδηγούς (ή εμένα, για τους εξυπνάκηδες που θα συνεχίσουν).
Πρέπει να δω το στροφιλίκι που πάει οποιοδήποτε μηχανάκι με 250......
geotriada
18/11/2009, 14:46
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και να οδηγεις ,εαν το παρακανεις, θα αγορασεις οικοπεδο.
αυτο που θελω να πω ειναι οτι με ενα ss εχεις περισσοτερα περιθωρεια ασφαλειας ,απο οτι με ενα
αλλο μηχανακι,,,, και μαλιστα ενα on-off.
ΥΓ. και ειχα πολλα τετοια εως τωρα:bigcry:
Πρέπει να δω το στροφιλίκι που πάει οποιοδήποτε μηχανάκι με 250......
Ξέρεις ότι υπάρχει.
@vstrommer: Και απ'όλα αυτά εσείς συμπεραίνετε ότι φταίνε τα μηχανάκια. Οκ. Εγώ σου λέω ότι οι συγκεκριμένοι θα σκοτώνονταν και με σκούτερ. Απλά τα 170 άλογα επιταχύνουν τη διαδικασία.
Ξέρεις ότι υπάρχει.
@vstrommer: Και απ'όλα αυτά εσείς συμπεραίνετε ότι φταίνε τα μηχανάκια. Οκ. Εγώ σου λέω ότι οι συγκεκριμένοι θα σκοτώνονταν και με σκούτερ. Απλά τα 170 άλογα επιταχύνουν τη διαδικασία.
Οι στροφές της κατερίνης ή της Υλίκης δεν ειναι στροφιλίκι!
Οι στροφές της κατερίνης ή της Υλίκης δεν ειναι στροφιλίκι!
Κατάλαβες τι εννοώ. Σταμάτα να με δυσκολεύεις :P
Vstrommer71
18/11/2009, 14:52
Εδω δεν υπαρχει διαφωνια.Ολο το θεμα ειναι το τι μυαλο κουβαλαμε ο καθενας στο κεφαλι του.
Κανενα μηχανακι δεν φταιει απο μονο του
geotriada
18/11/2009, 14:54
Εδω δεν υπαρχει διαφωνια.Ολο το θεμα ειναι το τι μυαλο κουβαλαμε ο καθενας στο κεφαλι του.
Κανενα μηχανακι δεν φταιει απο μονο του
τωρα μιλας σωστα:beer:
Ε σταμάτα να υποστηρίζεις ότι χαραμίζονται τότε :P Αν κάποιος έχει λεφτά και αρχίδια να συντηρεί ένα τέτοιο μηχανάκι, τι σας νοιάζει αν το έχει για την καφετέρια ή τα 250 στην Τρίπολη? Κι εγώ δε συμφωνώ με κάποιες κατηγορίες "μοτοσυκλετιστών", αλλά όσο δε με ενοχλούν, δική τους είναι η τσέπη, δική τους και η ζωή.
....
που πήγε το θρέντ μας, ρε...? :confused: :lol:
Cpt. Haddock
18/11/2009, 15:02
που πήγε το θρέντ μας, ρε...? :confused: :lol:
Στο σκότος το βαθύ :bigcry:
Στο σκότος το βαθύ :bigcry:
Βρέ κάτι μπούστιδοι, γ@μώ την μπουτ@ν@ μου.
Αφού έγραψε την παπ@αριά του με τον κολλητό του τον Κάπ10, μετά που γράφαν οι ''άλλοι''
το έστειλε, ε...?
Θα στονΕ σιάξω εγώ... :mad:
:rotflmao: :bigcry: :rotflmao:
Vstrommer71 σε 11 μήνες έκανα 17000χλμ με ss. Εσύ πόσα έκανες με το vstrom σου?
Απλά θέλω να σου πω ότι άμα θέλει κάποιος και ταξίδια πάει με ss, και πόλη, και πίστα και καφετέρια και ότι γουστάρει ;)
Αρχικά δημιουργήθηκε από cartman
Vstrommer71 σε 11 μήνες έκανα 17000χλμ με ss. Εσύ πόσα έκανες με το vstrom σου?
Απλά θέλω να σου πω ότι άμα θέλει κάποιος και ταξίδια πάει με ss, και πόλη, και πίστα και καφετέρια και ότι γουστάρει ;)
ΑστονΑ τον συγκεκριμενο καλυτερα.
Η μαλλον καλυτερα ρωτα τον με το DRZ ποσα χλμ εκανε και πως:lol:
Nα εισαι σιγουρος οτι αν μιλαμε για καμμια βολτα της προκοπης(πανω απο 400 χλμ δηλαδη,κι οχι μονο εθνικη) θα φτασει γρηγοροτερα(και πιο ξεκουραστα) απο την αφεντια σου!:smokin:
Κατσε τωρα να ερθει κι ο nasty man με τον Αγγλικο καρβουνιαρη να σΕ πω εγω! :rotflmao:
ειναι που δεν ξερεις.συγχωρησαι.:wave2:
Cpt. Haddock
19/11/2009, 09:01
O nasty man με τον αγγλικο καρβουνιάρη υπολογίζει πόσο θα του στοιχίσει το σερβις των 30,000 χλμ σε λιγο.... :uplate:
O nasty man με τον αγγλικο καρβουνιάρη υπολογίζει πόσο θα του στοιχίσει το σερβις των 30,000 χλμ σε λιγο.... :uplate:
3η θυριδα αριστερα ηλια :winka:
Cpt. Haddock
19/11/2009, 09:17
3η θυριδα αριστερα ηλια :winka:
Εκεί έχεις τα κοσμήματα; :lol:
Εκεί έχεις τα κοσμήματα; :lol:
εγω δεν εχω νταλαβερια με τη τραπεζα σου :wave2:
Vstrommer71
19/11/2009, 12:04
Εδω ρε π@παρα το ΚΤΜ εχει φτηνο service στα 15000χλμ.
Εσενα θελουνε ενα κουβα χρυσες λιρες για να κανουνε service στο χαρχαλο σου?:lol:
Τεσπα,αντε να ερθει το γ@μημενο το ελατηριο για πισω να καμΩμε και καμμια βολτα
Μπαϊδεγουεϊ το παιδι με το SS που εχει κανει 17000χλμ σε ενα χρονο,χαρα στο κουραγιο του(αν και ειναι μειοψηφια):beer:
Cpt. Haddock
19/11/2009, 12:09
Εδω ρε π@παρα το ΚΤΜ εχει φτηνο service στα 15000χλμ.
Εσενα θελουνε ενα κουβα χρυσες λιρες για να κανουνε service στο χαρχαλο σου?:lol:
Όχι ρε, απλα στα 30 (σε σχεδόν 1 χρονο καμωμένα... :D ) πέφτουν πολλά μαζι. Λάδια, φιλτρο, μπουζί, φρένα και ίσως κ αλυσιδογράναζα...
Βάλε οτι θέλω κ λάστιχα = :a021:
:lol:
Εγω σε ενα πραγμα εχω κολησει...
ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΛΑΣΤΙΧΑ?????
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
devil's animal
19/11/2009, 12:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από kokos08
Εγω σε ενα πραγμα εχω κολησει...
ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΛΑΣΤΙΧΑ?????
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
τιποτα.
απλα ειναι για κουλους ευθειακηδες.
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
τιποτα.
απλα ειναι για κουλους ευθειακηδες.
Εγω αυτο εχω,εσυ δεν ξερω για τι μιλας....
181032
... ίσως κ αλυσιδογράναζα...:lol:
όχι ''ίσως''...:D
Cpt. Haddock
19/11/2009, 12:53
όχι ''ίσως''...:D
ειμαι πάντα αισιόδοξος άνθρωπος :lol:
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
.......................................................................
+750:winka:
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.
devil's animal
19/11/2009, 13:05
Εγω αυτο εχω,εσυ δεν ξερω για τι μιλας....
γι'αυτο λεω και εγω. που δεν στριβει.
ξεκιναει αναστροφη απο το Καλλιμαρμαρο και καταλαγει στις στηλες Ολυμπιου Διος.
:rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
γι'αυτο λεω και εγω. που δεν στριβει.
ξεκιναει αναστροφη απο το Καλλιμαρμαρο και καταλαγει στις στηλες Ολυμπιου Διος.
:rotflmao: :rotflmao:
:lol: :lol: :lol: :lol: Ρε τι καθαρμα εισαι!!!
devil's animal
19/11/2009, 13:19
:lol: :lol: :lol: :lol: Ρε τι καθαρμα εισαι!!!
με κολακευεις.:blush:
Να σε στριψω με αυτο Επιδαυρο να παθεις πλακα!
...
Μπαϊδεγουεϊ το παιδι με το SS που εχει κανει 17000χλμ σε ενα χρονο,χαρα στο κουραγιο του(αν και ειναι μειοψηφια):beer:
Φίλε παίζει ρόλο από ποιά οπτική γωνία θα κοιτάξεις τα πράγματα! Εγώ ας πούμε, μπορώ να πω το ίδιο πράγμα για σένα: "χαράς το κουράγιο σου" επειδή κρατάς μια μηχανή που δεν στρίβει τόοσο καλά όσο ένα ss, δεν φρενάρει τόσο καλά όσο ένα ss, δεν επιταχύνει τόσο καλά όσο ένα ss και άλλα τόσα δεν...οπότε φίλε αν σκεφτόμουν απόλυτα θα μπορούσα και εγώ να πω εγώ τώρα: "Μόνο ss θα έπρεπε να έχουν οι Έλληνες με τόσο στροφιλίκι που έχει αυτή η χώρα".
Άρα όλα εξαρτώνται από την χρήση που (θέλει να) κάνει ο καθένας στην μηχανή του, τις προτεραιότητες του αλλά και το πόσο ανοιχτόμυαλος είναι στην πραγματικότητα για να καταλάβει κάποιον άλλο με διαφορετικές ιδέες από αυτόν ;)
:beer: :beer:
Υ.Γ: Και για να βάλω και τον εαυτό μου στους στενόμυαλους ( :D ) , τις ίδιες σκέψεις με εσένα ("μήπως χαραμίζονται τα supersport στη χώρα μας;") είχα κάνει και εγώ πριν πάρω ss :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
καποτε σπαταλαγαμε ατελειωτες ωρες να κουβεντιαζουμε πανω σε αυτο το θεμα.
Υστερα κολλησαμε ταμπελακια σε αυτους που παιρνουν τα ss για να πανε στη δουλεια η στην καφετερια και χλευαζαμε τα τετραγωνα τους λαστιχα.
Μετα ηρθαν τα track day και καποιοι - στραφηκαν προς τα εκει , εχοντας κατα γενικη ομολογια την σωστη χρηση για τις μοτοσυκλετες αυτες.
Καποτε θα ελεγα πολλες ''ορθολογιστικες'' θεωρειες για το οδοστρωμα την χρηση και ολα αυτα που σωστα επισημενοντε στο παραπανω κειμενο και με βρισκουν ''ορθολογιστικα'' 100% συμφωνη.....
τελικα αυτο που εχω εν κατακλειδι να πω μετα απο χρονια απειρων συζητησεων ειναι οτι....αν κατι μου αρεσει και μπορω να το παρω και να το συντηρισω θα το παρω και αν αυτο λεγετε ss και εγω με τις πιστες δεν εχω καμμια επαφη...παλι θα το παρω.
Τελικα για ποιο λογο δουλευουμε?για να κανουμε αυτο που ο καθενας θεωρει οτι θα του ομορφηνει την ζωη.Και αυτος και μονο ο λογος εμενα μου φτανει.
Και το καταλαβα τωρα τελευταια οταν ειδα τον φιλο μου τον Νικο που δεν εχει ιδεα απο πιστες , δεν εχει ιδεα απο τεχνικα θεματα , απο εξοπλισμο κλπ κλπ ....
και ομως ανοιγει τα αυτια του και ακουει , ρωταει , διαβαζει , μαθαινει ....
εχει gsxr οχι δεν παει πιστα οχι δεν τρεχει δεν κανει τπτ απο αυτα που μπορει να του προσφερει αυτη η μοτοσυκλετα....ομως!!!!την καθαριζει καθε μερα (ειναι η ωρα που ξεχνιετε λεει απο ολα τα αλλα) , την προσεχει και οταν ξεκαβαλαει απο πανω της εστω και απο το σπιτι ως την καφετερια εχει ενα χαμογελο τεραστιο!!!!!!.Ναι παντου σε ολα τα ειδη μοτοσυκλετων υπαρχουν αυτοι που τα αγορασαν για τους λαθος λογους...οχι δεν ειναι παντα ετσι τελικα.
Ναι με λογικα επιχειρηματα δεν ειναι τα ss για καθημερινη χρηση ουτε για Ελληνικους δρομους.
Τελικα.Θα ακουμε τη λογικη σε ΟΛΑ?μπα...δε νομιζω....γιατι αν την ακουγαμε δεν θα οδηγουσαμε μοτοσυκλετες 100+ ιππων....προσπαθουμε να οδηγουμε λογικα να εξοπλιζομαστε για την ασφαλεια μας να εχουμε υπομονη και τοσα αλλα που ανα καιρους λεμε
θα βαλουμε την λογικη και στο ποια θα αγορασουμε?
Σκεφτόμουν τον τελευταίο καιρό την απάντησή σου, η οποία μου άρεσε πάρα πολύ και καθόρισε την πορεία του thread. Πιστέυω ότι καθορίζεται από μεγάλη ειλικρίνεια και όπως σκέφτομαι κι εγώ τις περισσότερες φορές, από αγαθότητα. Συμφωνούμε λοιπόν για μια μεγάλη μερίδα των μοτοσυκλετιστών με SS.
Υπάρχει και μια άλλη μερίδα , μειοψηφία , που έχει μπει τα τελευταία χρόνια στο χώρο της μοτο, με καταναλωτικά κριτήρια, παλεύοντας μέσα από τα αγαθά και την επίδειξη να αποκτήσει μια ταυτότητα. Αυτούς τους λογαριάζω περισσότερο σαν ευκαιριακούς χρήστες δικύκλου παρά σαν πραγματικούς μοτοσυκλετιστές, άσχετα με το είδος της μηχανής που καβαλάνε. Άνθρωποι που βαπτίζονται ξαφνικά μοτοσυκλετιστές από τον περύγυρό τους αλλά καταρχήν επιφανειακοί έως άσχετοι από τους γνώστες, που δεν έχουν πρόβλημα να πουλήσουν το ακριβό τους παιχνίδι όταν το βαρεθούν και να μην ξαναασχοληθούν για χρόνια με το θέμα μηχανή, όπως δοκιμάζει κανείς να κάνει ράφτινγκ κι αποφασίζει ότι βαριέται. Το βιοτικό επίπεδο όλων μας άλλαξε τα τελευταία 30 χρόνια, άλλοι κόλλησαν το μικρόβιο της μηχανής, άλλοι έρχονται και φεύγουν, άλλοι και χωρίς πολλά λεφτά με τις απαιτούμενες θυσίες, είναι πραγματικοί μηχανόβιοι. Αλλίμονο αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα! Εκεί λοιπόν είναι και η μοναδική και μικρή μου διαφωνία στα λεγόμενά σου, ότι δεν αναφέρθηκαν οι δήθεν. :beer:
Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να ταμπελώσουμε τον οποιονδήποτε με οποιαδήποτε ταμπέλα. Όποιος έχει μηχανή, λογικά του εξυπηρετεί κάποια ανάγκη, αλλιώς δεν θα είχε δαπανήσει χρήματα να την πάρει. Τι σημασία έχει αν αυτή η ανάγκη είναι τα ταξίδια, το πλύσιμο της, το πήγαινε έλα στην καφετέρεια ή οι πίστες? Όλοι το ίδιο ζόρι τραβάμε όταν βγούμε στους δρόμους, με τους ίδιους άχρηστους και απερίσκεπτους οδηγούς έχουμε να κάνουμε, κινδυνεύουμε το ίδιο, μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος. Τι σημασία έχει αν κάποιος έχει άλλες 10 ασχολίες και έχει την μηχανή μόνο για την καφετέρεια, ή μόνο για 3 βόλτες τον χρόνο?
Επίσης γιατί πρέπει κάποιος να μοχθήσει για να πάρει την μηχανή του για να είναι μηχανόβιος? Νομίζω αν τα σκεφτούμε όλα αυτά πιο προσεκτικά, θα δούμε ότι προκύπτουν από την ανάγκη μας να διαφέρουμε από τους άλλους, να νοιώθουμε ξεχωριστοί σαν "οι αυθεντικοί μηχανόβιοι" και τελικά να απορρίπτουμε άλλους ανθρώπους με το να τους ταμπελώνουμε.
Προσωπικά δεν ταμπελώνω κανένα, αλλά σίγουρα θα διαλέξω εγω με ποιον θα κάνω παρέα και με ποιον θα πάω μια βόλτα. Επίσης, στο σύνολο ανθρώπων που ταμπελώνουμε σαν "δήθεν" μηχανόβιοι, περιστασιακοί κλπ κλπ και τελικά τους αποφεύγουμμε, ΣΙΓΟΥΡΑ θα υπάρχουν πολύ αξιόλογα άτομα που τελικά μπορεί να είναι και περισσότερο "μηχανόβιοι" από εμάς που "τρώμε και κοιμόμαστε" πάνω στην μηχανή...
θα το ξαναγραψω ..
ετσι για πλακα
ειναι σαν να έχω μια γυναίκα η γκόμενα που η δουλειά της να είναι μοδίστρα,
και να με ρωτάτε
εαν είμαι μαζί της για να μου κονταίνει τα παντελόνια και να μου μαζεύει το στρίφωμα
:rotflmao:
ρεεεε την μηχανη δεν την αγοράζουμε σαν να αγοράζαμε κατσαβίδι.:rotflmao:
την αγοράζουμε γιατι ΑΥΤΗ μας άρεσε!!
Δλδ για τον σοβαρότερο λογο του κοσμου.
ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ!!!
και αφου μας φτιάχνει που την βλέπουμε, την καβαλάμε ή την πλένουμε τότε .....
ΔΕΝ ΧΑΡΑΜΊΖΕΤΑΙ
ΠΟΤΕ