View Full Version : Άραγε τα τέλη κυκλοφορίας...
...τα πληρώνουμε εμείς οι μηχανόβιοι;
Κάνοντας χάζι πολλές φορές πινακίδες συναδέλφων μηχανόβιων όταν είμαι σταματημένος σε φανάρι βλέπω "ξεχασμένα" αυτοκόλλητα τελών κυκλοφορίας του 07 ή του 08. Βέβαια πάντα προσπαθώ να δω μήπως έχουν κολλήσει το σήμα της φετινής χρονιάς κάπου αλλού στη μοτοσυκλέτα αλλά τις περισσότερες φορές δεν βλέπω κάτι. :evil:
Πληρώνουμε ή όχι λοιπόν; :smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ingenius
Κάνοντας χάζι πολλές φορές πινακίδες συναδέλφων μηχανόβιων όταν είμαι σταματημένος σε φανάρι βλέπω "ξεχασμένα" αυτοκόλλητα τελών κυκλοφορίας του 07 ή του 08. Βέβαια πάντα προσπαθώ να δω μήπως έχουν κολλήσει το σήμα της φετινής χρονιάς κάπου αλλού στη μοτοσυκλέτα αλλά τις περισσότερες φορές δεν βλέπω κάτι. :evil:
Είσαι εφοριακός;
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer:
sergiosm
15/11/2009, 14:30
Και γιατί να μην τα πληρώνουμε...
... εμείς οι μηχανόβιοι;
Τί είμαστε δηλαδή...
... εμείς οι μηχανόβιοι;
Τί θα πει αλήθεια...
... εμείς οι μηχανόβιοι; ;;;;;;;;;;;;;;;;
notakos600
15/11/2009, 15:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από avlihos
Είσαι εφοριακός;
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer:
Μάλλον για ρουφιάνο τον κόβω .... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :beer: :beer:
τπτ από όλα αυτά. :)
Απλά βλέπω ότι πολλοί γκρινιάζουμε για επικείμενες αυξήσεις. Άρα λοιπόν αν κάποιοι δεν πληρώνουμε ποτέ γιατί να γκρινιάξουμε αφού ούτε αυτό το χρόνο πρόκειται να πληρώσουμε; Και μάλλον είμαστε πολλοί που δεν πληρώνουμε.
:wave2: :beer:
notakos600
15/11/2009, 15:15
τπτ από όλα αυτά. :)
Απλά βλέπω ότι πολλοί γκρινιάζουμε για επικείμενες αυξήσεις. Άρα λοιπόν αν κάποιοι δεν πληρώνουμε ποτέ γιατί να γκρινιάξουμε αφού ούτε αυτό το χρόνο πρόκειται να πληρώσουμε; Και μάλλον είμαστε πολλοί που δεν πληρώνουμε.
:wave2: :beer:
Αν κάποτε χρειαστούν φορολογική ενημερότητα θα το πληρώσουν διπλό όμως ....
guzzistas
15/11/2009, 15:23
Επειδή δεν είναι κολλημένο δεν σημαίνει ότι δεν πληρώνουμε κιόλας....
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από guzzistas
Μαζί σου αλλά σε ενδεχόμενο έλεγχο ρισκάρεις να φας πρόστιμο; Γιατί πρέπει να είναι κολλημένο σε εμφανές σημείο και όχι απλά να το έχεις πάνω σου.
:confused:
menelaos46
15/11/2009, 16:32
Κανεις δε τρωει προστιμο γι'αυτο
Λεωνίδας
15/11/2009, 17:07
Πληρώνουμε ή όχι λοιπόν; :smokin: πληρώνουμε :wave2:
chris_honda
15/11/2009, 17:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από guzzistas
:beer:
sapila racing
15/11/2009, 17:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από menelaos46
Κανεις δε τρωει προστιμο γι'αυτο
Κάνεις λάθος. Τρως και παρατρώς.
Μάλιστα παλιότερα έπαιρναν και πινακίδες απο παρκαρισμένες μοτο και αυτοκίνητα χωρίς σήμα.
Με αυτα που γίνονται αυτον τον καιρό δεν θα μου έκανε εντύπωση αν το ξανάρχιζαν.
Το νού σας.
LogOutGoRide
15/11/2009, 17:35
Μαζί σου αλλά σε ενδεχόμενο έλεγχο ρισκάρεις να φας πρόστιμο; Γιατί πρέπει να είναι κολλημένο σε εμφανές σημείο και όχι απλά να το έχεις πάνω σου.
:confused:
Αν το κολλήσω στο κράνος είναι εντάξει ; Κάτι σαν σπόνσορας ;
Στην μοτό δεν έχω κολλήσει ποτέ σήμα. Έχω πάντα την απόδειξη αγοράς ,που αναφέρει ότι το εν λόγο σήμα ανήκει στην συγκεκριμένη μοτο και είναι αρκετό.
Το έντυπο της ασφάλειας πρέπει να το κολλάμε και αυτό :confused:
blackbusa
15/11/2009, 19:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Κάνεις λάθος. Τρως και παρατρώς.
Μάλιστα παλιότερα έπαιρναν και πινακίδες απο παρκαρισμένες μοτο και αυτοκίνητα χωρίς σήμα.
Με αυτα που γίνονται αυτον τον καιρό δεν θα μου έκανε εντύπωση αν το ξανάρχιζαν.
Το νού σας.
αυτο Αρη μου ομως αυτο ειναι παρανομο...να παιρνουν πινακιδες απο παρκαρισμενα εννοω...και βεβαια μπορουν να σε γραψουν ανετα αν δεν εχεις κολλησει το σηματακι...αλλα υπαρχει και μια δικαιολογια οτι με το πλυσιμο μπορει να χαλασει η και οτι συχνα καποιοι προσπαθοντας να το κλεψουν το καταστρεφουν....τεσπα...
ντεν πληρώνω
ντεν πληρώνω
ντεν πληρώνω
ντεν είμαι μηχανόβιος
ειμαι μοτοσυκλετιστής:D
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
και βεβαια μπορουν να σε γραψουν ανετα αν δεν εχεις κολλησει το σηματακι...
:wave2: [/B]
Καλημέρα και απο εμένα. Το συγκεκριμενο είναι λάθος γιατί απο το 2008 και μετά δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κολλημένο το αυτοκόλλητο. (πηγή : αδελφός τροχονόμος):nono:
Αρκεί η απόδειξη του σήματος στο πορτοφόλι σου και είσαι εντάξει, και αν το όργανο σου κάνει τσαλιμάκια τότε ζήτα του το νόμο !!!!
αν δεν πληρωσεις δεν μεταβιβαζεις :winka:
PortisHead
16/11/2009, 09:00
Αν διαβασεις τις οδηγιες απο την πισω πλευρα στην ηδοποιηση , γραφει , οτι να κολλατε σε μερος εμφανες και ασφαλη απο τυχων καταστροφη ή αφαιρεση (καπως ετσι τελως παντων).
Ε...η μηχανη μου δεν εχει τετοιο ασφαλες μερος :lol:
Προφανως ο νομοθετης δεν πηρε χαμπαρι οτι κυκλοφορουν και μοτοσυκλετες εκει εξω.
Cpt. Haddock
16/11/2009, 09:08
όχι :lol:
Gandalf dr685sm
16/11/2009, 09:28
Η προμήθεια του σήματος κάθε έτους γίνεται εμπρόθεσμα μέχρι 31/12
Το σήμα πρέπει να είναι επικολλημένο, ώστε να μην μπορεί να αφαιρεθεί από το όχημα.
Αν το σήμα δεν είναι επικολλημένο, αφαιρούνται οι πινακίδες, η άδεια κυκλοφορίας και επιβάλλεται πρόστιμο.
.............................................
Οι κυρώσεις
Σε περίπτωση εκπρόθεσμης προμήθειας του ειδικού σήματος επιβάλλεται πρόστιμο ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου.
Για τα οχήματα με κυβισμό 785 κ.εκ. το πρόστιμο ανέρχεται σε 30 ευρώ.
Για οχήματα με κυβισμό από 786 κ.εκ και άνω, το πρόστιμο ανέρχεται στο ύψος των τελών κυκλοφορίας, που αντιστοιχούν στον κυβισμό του κινητήρα του οχήματος. Έτσι για ένα αυτοκίνητο 1.400 κ.εκ. με τέλη κυκλοφορίας 202 ευρώ όποιος παραλάβει εκπρόθεσμα το σήμα θα πρέπει να πληρώσει 404 ευρώ.
Στην περίπτωση που το όχημα απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας, το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη προμήθεια του ειδικού σήματος είναι ίσο με το μισό των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στον κυβισμό του.
Σε περίπτωση τροχονομικού ελέγχου μετά την 1η Ιανουαρίου 2010 και εφόσον ο οδηγός δεν έχει αγοράσει το σήμα τελών κυκλοφορίας αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Επιστρέφονται εφόσον ο οδηγός προσκομίσει το σήμα και το αποδεικτικό πληρωμής.
Το σήμα τελών κυκλοφορίας θα πρέπει να είναι επικολλημένο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 30 ευρώ, αφαιρούνται οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Πρόστιμο ύψους 30 ευρώ θα πληρώσουν και οι οδηγοί στην περίπτωση απώλειας, κλοπής ή καταστροφής του σήματος.
Κοινώς όντως δεν αναφέρει τίποτα για μοτοσυκλέτες, αλλά αυτό δεν αναιρεί την επικόληση του σήματος. Αν θέλετε να το ρισκάρετε μην το κολάτε.
Gandalf
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Κοινώς όντως δεν αναφέρει τίποτα για μοτοσυκλέτες, αλλά αυτό δεν αναιρεί την επικόληση του σήματος. Αν θέλετε να το ρισκάρετε μην το κολάτε.
Gandalf
ΠΟΛ.1141/24.10.2008: Διάθεση και διακίνηση ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών έτους 2009
Παράγραφος 5
...
Ακολούθως, το σήμα θα επικολλάται στην εσωτερική όψη του πρόσθιου αλεξηνέμου του οχήματος.
Στα φορτηγά Δ.Χ. ρυμουλκά αυτοκίνητα μετά ρυμουλκούμενων τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας θα επικολλώνται στο αλεξήνεμο του ρυμουλκού.
Εξαιρετικά για τις μοτοσικλέτες και τα τροχόσπιτα το σήμα επικολλάται σε εμφανές σημείο αυτών.
Επισημαίνεται ότι το σήμα πρέπει να έχει επικολληθεί, όπως ορίζεται ανωτέρω και όχι να βρίσκεται απλώς στο όχημα.
...
Αν υπάρχει κάτι νεώτερο, παρακαλώ όπως το παραθέσετε...
Ένα σήμα μου το «εξαφάνισε» το πιεστικό του πλυντηρίου(το είχα στην πινακίδα)…
Ένα άλλο σήμα έμεινε καλυμμένο στην παλιά ζελατίνα όταν την άλλαξα με aftermarket (και η προσπάθεια ξεκολλήματος και ξανακολυματος ήταν άκαρπη)
Από τότε (εδώ και 7 περίπου χρόνια) το έχω μαζί μου μαζί με άδεια ,ασφάλειες κ.λ.π.
Σε όσους ελέγχους μου έχουν γίνει , ΠΟΤΕ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα
(θεωρώ ότι θα πρέπει να έχει προσωπικά το «όργανο» μαζί σου για να σου την πει …)
Επίσης , στο αυτοκίνητο ΠΟΤΕ δεν έχω κολλήσει το σήμα στο μπαρμπριζ…
Το βάζω στην διάφανη θήκη μαζί με την ασφάλεια..
Παλι , ΔΕΝ έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα …(θα ήταν , άλλωστε, γελοίος λόγος…)
transalpblack
16/11/2009, 10:24
Πλάκα μας κάνεις φαντάζομαι...
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Ένα σήμα μου το «εξαφάνισε» το πιεστικό του πλυντηρίου(το είχα στην πινακίδα)…
Ένα άλλο σήμα έμεινε καλυμμένο στην παλιά ζελατίνα όταν την άλλαξα με aftermarket (και η προσπάθεια ξεκολλήματος και ξανακολυματος ήταν άκαρπη)
Από τότε (εδώ και 7 περίπου χρόνια) το έχω μαζί μου μαζί με άδεια ,ασφάλειες κ.λ.π.
Σε όσους ελέγχους μου έχουν γίνει , ΠΟΤΕ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα
(θεωρώ ότι θα πρέπει να έχει προσωπικά το «όργανο» μαζί σου για να σου την πει …)
Επίσης , στο αυτοκίνητο ΠΟΤΕ δεν έχω κολλήσει το σήμα στο μπαρμπριζ…
Το βάζω στην διάφανη θήκη μαζί με την ασφάλεια..
Παλι , ΔΕΝ έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα …(θα ήταν , άλλωστε, γελοίος λόγος…)
-----------------------------------------
ΕΙΧΑ ένα σταρλετάκι παρκαρισμένο στην Κυψέλη, στο οποίο μου σπάσανε το τζάμι του συνοδηγού μόνο και μόνο για να μου πάρουνε το σήμα, καθώς το είχα και εγώ στην θήκη με την ασφάλεια , (χωρις να το κολλήσω)
2stroker
16/11/2009, 12:12
αν δεν πληρωνεις τελη κυκλοφοριας εκτος του οτι αργοτερα θα τα πληρωσεις διπλα και τριδιπλα,δεν μπορεις να πουλησεις την μοτοσυκλετα σου!;)
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
όχι :lol:
Ντροπή σας Captain.
Σαν μεγαλύτερος θα έπρεπε να δίνετε και το καλό παράδειγμα.
:evil: :lol::beer:
Banana hammock#
17/11/2009, 09:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
...........θα επικολλώνται στο αλεξήνεμο του ρυμουλκού.
Το αλεξ(η)νεμο με γιωτα δε γραφεται; Οπως το αλεξισφαιρο και το αλεξικευραυνο;